ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Davidoff Black and White



Οταν βγηκε το Davidoff Black & White,πιστεψα πως επιτελους θα κυκλοφορουσε στην Ελλαδα ενα αληθινα πολυτελες τσιγαρο,αφου η τιμη του,τα επιλεγμενα σημεια διαθεσης και το πολυ κομψο του design(σχεδιαστης του ο Γαλλος Ora-ito) κατι τετοιο προμηνυαν. Η πραγματικοτητα βεβαια ήταν κάπως απογοητευτικη.
Το Davidoff Black and White, εχει μια πολυ καλη American Blend μυρωδια, ομως μετα το αναμα τα συναισθηματα αλλαζουν. Γευση σκληρη,απλη και οχι ιδιαιτερα απολαυστικη,δεν δικαιωνουν καθολου τα 4,20 ευρω που κοστιζει το πακετο αυτο. Ως σημα μειονεκτει απο τα φθηνοτερα Dunhill,Χρυση Κασετινα,Lucky Strike ακομα και απο το Davidoff Gold που ειναι το πιο ισορροπημενο σημα στην υπερτιμημενη σε ολα τα προιοντα καπνου,οικογενεια του Davidoff. To θεωρω πάντως καλυτερο τσιγαρο απο το πανακριβο(6,70) Davidoff Magnum.
Επισης κυκλοφορει και η Lights εκδοχη,στο ομορφο ασπρο πακετο. Δεν μου εχει αφησει θετικη αναμνηση τις λιγες φορες που την δοκιμασα, ισως της δωσω ομως καποια ακομα ευκαιρια στο μελλον.

Βαθμολογια 5 στα 10

16 σχόλια:

  1. Πραγματικά σκέφτηκα τα ίδια με σένα αφότου το δοκίμασα. Περιμένεις ένα καταπληκτικό τσιγάρο και σου βγαίνει η μετριότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τίποτα το ιδιαίτερο και τζάμπα τα λεφτά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ έρχομαι να συμφωνήσω με τη δικιά σας άποψη... Γενικότερα θεωρώ την πλειοψηφία των Davidoff που κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά υπερτιμημένα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Ora-ito και το Magnum. Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου Πέτρο για ένα πολύ γυναικείο τσιγάρο τα Davidoff Gold και Silver Superslims...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχω γνωμη αφου δεν τα εχω καπνισει,αν τυχει παντως θα τα δοκιμασω στην τρακα παντα γιατι για slim λεφτα δεν δεινω. Αν εχεις προσωπικη αποψη μπορεις να την γραψεις.
    Τα μονα slim ξερω καλα λογο δικων μου προσωπων που τα καπνιζουν, ειναι το Καρελια slim και το Virginia Slim. Το Καρελία,που παραδοξως ειναι το πιο επιτυχημενο διεθνως ελληνικο τσιγαρο,υπερτερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΕΝΑ 28,5 ΣΤΑ 30 ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑRELIAS AND SONS EXCELLENCE TΣΙΜΠΗΣΕ ΕΝΑ 28,75. ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΟΛΙΣ 15 - 16 ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ , ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΑΝΑΝ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ . ΠΑΝΤΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΛΙΒΟΡΟ ΣΟΦΤ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΩΡΑ.
    P.S ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΕ? ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ? ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΑΜΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα δεν κανω πειραματα καθε μερα, συνηθως Dunhill ή Ασσο μαλακο καπνιζω. Μου αρεσει να πειραματιζομαι όμως που και που. Το Ιταλικο το Site πάντως ειναι καλο, αλλα πολυ ελαστικο,εδω στο Rothmans International εδωσε νομιζω 28, αν και βαθμολογει και άλλα πραγματα, όπως το design η το στυλ οχι μονο τον καπνο.
    Το Fumarre Con... πάντως, ειναι απο τα πιο ψαγμενα στις παρουσιασεις του,αφου ο τυπος πρεπει να ταξιδευει παρα πολυ,παρουσιαζει τσιγαρα απο όλο τον κοσμο.Υπαρχουν και πολλα αλλα ιταλικα blog,αλλα κανενα δεν το φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κομψό πακέτο το White,αν και ακριβό,επίσης υπερβολικά ελαφρύ (1-0,1-1).Περίεργη γεύση,και χαμηλός κορεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δοκίμασα τελικά το black...
    Αρχικά, μέχρι την μέση του πακέτου είχε αρκετά καλή γεύση, αλλά μου δημιουργούσε κάποια "τσιμπήματα" στο λαιμό. Μετά βέβαια, έφυγαν τα τσιμπήματα και μπορώ να μιλήσω για ένα πολύ καλό τσιγάρο. Όμως δεν ξέρω κατά πόσον τα τσιμπήματα, έστω και όταν ξεκινάς το πακέτο, δικαιολογούνται σε ένα πολυτελές τσιγάρο. (Δεν το λέω σαν μομφή, ειλικρινά δεν το ξέρω, καθώς έχω σχεδόν μηδαμινές εμπειρίες από πολυτελή τσιγάρα :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο πηγε το Βlack? Το ειχα αφησει στο 4,20 πριν τις αυξησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΠΤ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 4.20 ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ , ΣΚΛΗΡΗ ΓΕΥΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ,ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ , ΜΕ ΚΑΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διονυσης δημητριου17 Ιουνίου 2012 στις 3:36 π.μ.

    Αλλαζα μαρκες καθε μερα μεχρι που δοκιμασα το davidoff black..μου αρεσει η μυρωδια του και την αισθηση του πιπεριου στο στομα που σου δινει..για τα γουστα μου το θεωρω αρκετα καλο και σαν μειονεκτημα την υψηλη τιμη του 4 ευρω το εχουν τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διονυση απο όσο γνωριζω το Davidoff black εχει σταματησει την κυκλοφορια του εδω και καιρο.Πιθανον να πηρες κάποιο παλιό πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4 € είναι αρκετά παλιό νομίζω η τελευταία τιμή του ήταν 4,40 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Paidia thelw na arxisw to kapnisma...... Ti tha mou proteinate??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Proswpika apofevgw ta antikapnistika sxolia, pou kanena noima den exoun gia anthropo pou einai panw twn 18 kai kanei oti epithimei kai sou lew:

      1. Apo american blend: Camel afiltro, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike
      2. Apo Virginia Blend: Karelia Xrysi Kasetina, Rothmans Royals kai Rothmans King Size.
      3. Apo kapnous striftwn: Lucky Strike, Marlboro Red (kai Gold).

      Na simeiwsw profanws, pws prokeitai peri prosopikwn apopsewn.

      V.

      Διαγραφή
  14. Εχθες το βράδυ κατα την διάρκεια ενός promotion της Davidoff στην Πολιτεία στην Θεσσαλονίκη με πλησίασαν δυο κοπέλες της Davidoff και μου πρότειναν τα τσιγάρα τους. Εχω δεχτηκα και πήρα 2 πακετα Davidoff Black, με τιμη 3.60 έκαστο. Ηταν ένα τσιγάρο το οποιο μου άρεσε παρα πολυ το οποιο μου θυμισε τσιγαρα απο τα παλια. Παρα πολυ ωραιο τσιγαρο για την τιμή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή