ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Peter Stuyvesant


Tσιγαρο με σημαντικη παραδοσιακα παρουσια στην Ελληνικη αγορα,αλλα φθινουσα πορεία τα τελευταια χρονια,όπως φθινουσα ειναι και η ποιοτητα του. Σημα της BAT,κλασσικο American Blend με "καπνα απο τις 5 ηπειρους",οπως ελεγε παλαιοτερα το διαφημιστικο σλογκαν,καλο τσιγαρο για τα λεφτα του μια και κυκλοφορει ως 25αρι. Να προσθεσω πως η Lights-orange και η Extra Lights-Blue εκδοσεις του σηματος αυτου ειναι απο τις καλυτερες επιλογες στις κατηγοριες τους,ενω αντιθετα η Full Flavor-Red δεν λεει παρα πολλα.
Τα δικαιωματα του Peter Stuyvesant τα μοιραζεται η BAT και η Reemtsma, οποτε σε καποιες χωρες τις Ευρωπης, το τσιγαρο αυτο εχει διαφορετικη γευση,ενω το Καναδεζικο Stuyvesant βγαινει απο την Benson and Hedges και ειναι πολυ βαρυ και αρκετα καλο. Επισης ειναι το Νο1 σημα στην Νοτιο Αφρικη,χωρα στην οποια πρωτοπαρουσιαστηκε την δεκαετια του 50, ενω σημαντικη παρουσια περα της Ελλαδας,της Γερμανιας(Reemtsma) και της Γαλλιας δεν κατορθωσε να αποκτησει.

Βαθμολογια
Red: 5 στα 10
Οrange: 6 στα 10 για καποιον που θελει να καπνισει ελαφρια τσιγαρα
Blue : 6,5 στα 10 για καποιον που θελει να καπνισει πολυ ελαφρια τσιγαρα,μια και εχει πλουσια γευση σε σχεση με τα 4mg πισσας και τα 0,4 νικοτινη

61 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΩΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ-ΜΑΘΗΤΗΣ ΩΝ ΤΟΤΕ-.ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΚΕΤΟ PETER STUYVESANT(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ) ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ (Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ) ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΟΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ ΑΣΗΜΟΓΚΡΙ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΦΙΛΤΡΟ(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ).ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ)ΤΗ 2ΕΤΙΑ 95-96.ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΜΠΛΕ.ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ.ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΑΚΕΤΟ.ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΓΕΥΣΤΟ.Η΄ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΧΑΛΑΣΕ Η΄Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΥΣΗ.
    Υ.Γ.:ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ BLOG:ΕΛΕΟΣ!ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΒΕΝΣΟΝ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι εχει χαλασει πολυ δεν το συζηταμε. Το Stuyvesant ηταν σημα της πολυ καλης εταιρειας Rothmans,που εβγαζε τσιγαρα εξαιρετικης ποιοτητας σαν τα Rothmans,Dunhill,Cartier,Stuyvesant. Απο τοτε που τα σηματα της αγοραστηκαν απο την BAT,το μονο κοινο με το παρελθον ειναι τα Brand Names.
    Παντως το πορτοκαλι και το μπλε τα θεωρω καλες επιλογες για καποιον που αρεσκεται στα ελαφρια και τα πολυ ελαφρια τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δοκιμάσει τα πορτοκαλί και τα μπλε αρκετές φορές και δε μου άρεσαν καθόλου...

    Πολύ πικρή και περίεργη γεύση για τα γούστα μου..

    Το 7,5 όσο αφορά το μπλε,το θεωρώ υπερβολικά γενναιόδωρο πάντως κι ας έχει όντως πλούσια γεύση για τη χαμηλή περιερκτικότητά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλοντας να καπνίσω κάτι διαφορετικό,έψαξα στην κουζίνα χθες διότι διάφοροι γνωστοί ξεχνάνε πακέτα σπίτι μας.Βρήκα ένα πακέτο Stuyvesant μπλε με 3 τσιγάρα μέσα.Το βρήκα πολύ καλό τσιγάρο καθώς έχει μια πολύ γεμάτη γεύση,καλής ποιότητος καπνό και προς έκπληξη μου,αρκετά χαμηλά συστατικά(4-0,4-5).Καλή επιλογή και ίσως το προτιμήσω στην σημερινή έξοδο μου. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπνιζα πριν 5 χρόνια περίπου το κόκκινο, ενώ δοκίμαζα που και που και το πορτοκαλί από τον πατέρα μου. Τα θυμάμαι σαν καλούτσικα τσιγαράκια, δεν ξέρω αν έχουν χαλάσει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπαρχει και τετοιος καπνος?Τον εχει δοκιμασει κανεις?Απο οσο ξερω δεν βγαινει ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Ιταλια νομιζω εχει.2,20 τα 20 γραμμαρια. Δεν τον εχω καπνισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Peter Stuyvesant ξανακυκλοφορει με πολυ μειωμενη τιμη,το 25αρι απο 3,80 επεσε στα 3 ευρω και το 20αρι στα 2,50. Αν κρατησαν το τσιγαρο ιδιο,μιλαμε για τρελο Value for money.
    O πολεμος των τιμων ξεκινησε πολυ χοντρα και ως εδω παιζουν μπαλα οι πολυεθνικες αφου εχουν την πολυτελεια να κυκλοφορουν τσιγαρα χωρις κερδος ή και ακομα να τα κυκλοφορουν με ζημια,μονο και μονο για να παρουν μεγαλυτερο μεριδιο αγορας αλλα και να "σκοτωσουν" τον αντιπαλο. Νομιζω πως ο μονος δρομος για την Ελληνικη καπνοβιομηχανια ειναι η αφοσιωση στην ποιοτητα και τις εξαγωγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. prin meres dokimasa ta portokali kai me to pou pira tin prwti tzoura mou irthe na kserasw. aisxos. edwsa kai 3,70, ta tsigara ta xalasan. otan protodokimasa sta 15 mou itan teleiws diaforetika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κλεοπάτρα (να και μια κυρία στην παρέα) δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά στα 15 μας τα περισσότερα τσιγάρα ήταν πολύ διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Π[ΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 25ΑΡΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΗΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σας. Είμαστε φαν του stuyvesant, o συζυγος καπνιζει το κοκκινο σκληρό (2-3 πακ. τη μερα) και εγω το πορτοκαλί (10 τσιγ.).
    Τις τελευταίες εβδομαδες παρατηρήσαμε οτι αφηνοντας το τσιγαρο στο τασάκι σε λιγα δευτερόλεπτα σβήνει, και ξανα αναβοντας το πάλι αν το αφησουμε, ξανασβήνει !!!! Προφανως η ποιότητα του καπνού είναι κακή. Ο Φίλος BARISTA28 έχει απόλυτο δίκιο !!! ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαταρχας Ντινα,απολαυση μεν το καπνισμα, αλλα πεισε τον συζυγο να το μετριασει γιατι 75 τσιγαρα την ημερα ειναι υπερβολη.Νομιζω το πακετο του Stuyvesant γραφει αριθμο επικοινωνιας καταναλωτων και μπορεις να απευθυνθεις εκει. Το mail του Ελληνικου τμηματος της ΒΑΤ ειναι αυτο Careers_Grece@bat.com Πιθανολογω πως η κατασκευαστρια εταιρεια εκανε τα τσιγαρα της fire safe,δηλαδη να σβηνουν αυτοματα,οπως υποχρεουνται βαση νομου της Ε.Ε. να γινουν ολα τα τσιγαρα απο τις 17 Νοεμβρη και μετα. Και εμενα μου ετυχε τα Camel Black να σβησουν μερικες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από ότι διαπίστωσα δεν προκαλεί πρόβλημα, το κάθε άλλο μάλιστα μιας και δεν σπαταλάς τσιγάρα, πρέπει να το αφήσεις τουλάχιστον 30 δεύτερα για να σβήσει και εγώ δεν καπνίζω τόσο αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επικοινώνησα σήμερα με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της BAT και ο κύριος με τον οποίο μίλησα μου είπε πως η 17/11/2011 είναι η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει όλα τα τσιγάρα που πουλιούνται να συνάδουν με τις οδηγίες της ΕΟΚ.
    Μου είπε πως η επιβράδυνση της καύσης επιτυγχάνεται με κάποιες ραβδώσεις που υπάρχουν στο τσιγαρόχαρτο, αλλά δεν ήξερε παραπάνω λεπτομέριες (τί υλικό είναι αυτό που χρησιμοποιείται).
    Όπως και στις ΗΠΑ, ο χρόνος θα δείξει ποιές είναι οι πιθανές παρενέργειες στους καπνιστές, εγώ ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να τις μάθω από πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτές οι λωρίδες είναι είτε απλά αυλάκια για να αναχετείται η φωτιά όπως οι αντιπυρικές ζώνες είτε κέρινες λωρίδες για την ομαλότερη καύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μαύρο Ρόδο: Το θέμα είναι τί περιέχει σε εκείνα σημεία το χαρτί. Αν βρήκαν μια καλύτερη λύση από κάποιο απαίσιο χημικό (EVA), μαγκιά τους, αλλά δεν νομίζω να σπατάλησαν τόσους πόρους για να μην πάθουν (επιπρόσθετο) κακό οι καπνιστές. Καλός ή κακώς, έχω τις επιφυλάξεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χημικό επιβλαβές η Ε.Ε. ειδικά δεν νομίζω ολόκληρο πόλεμο έκανε για να μην μπαίνουν πρόσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σε ολους και σε ολες,παρακολουθουσα τη συζητηση σας και θα ηθελα να ρωτισω αν αυτος ο νεος νομος θα επιρεασει και τα χαρτακια για τα στριφτα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπα δεν νομίζω άλλωστε τα στριφτά είναι de facto fire safe, απλώς άσε ένα στριφτό για 1 λεπτό θα δεις ότι θα σβήσει μόνο του χωρίς να προχωρήσει σχεδόν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παιδια ειδα στα rizla τα ασημί που απο μεσα ελεγε "FSC" και κατι οτι ειναι απο το 1996.. μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν έχει σχέση με αυτά τα καινούργια τσιγαρόχαρτα, εννοεί ότι από 1996 και μετά η rizla δεν χρησιμοποιεί δασική ξυλεία, προστατεύει δηλαδή τα δάση. Το F εδώ σημαίνει Forest.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εμφανίστηκε Peter Stuyvesant red 24 μαλακό με 3 ευρό.
    Παιδιά, ποιος το έχει δοκιμάσει? τι λέτε αξίζει το τσιγάρο αυτό καθαυτό? ρωτάω γιατί ναι μεν είμαι στο στάδιο πειραματισμού, αλλά βαρέθηκα να παίρνω καινούρια τσιγάρα με καλή τιμή και να απογοητεύομαι...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προσωπικά δεν νομίζω, ακούγεται πολύ καλό για να είναι πραγματικά καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 24 τσιγαρα 3 ευρω,που σημαινει πως η ΒΑΤ οχι μονο δεν βγαζει λεφτα απο την πωληση του, αλλα.... μπαινει και μεσα. Τρελος ανταγωνισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η BAT όμως είναι πολυεθνική μπορεί να δουλεύει με ζημίες για χρόνια, οι μικρότερες επιχειρήσεις πώς θα επιβιώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. για τον peter τον καπνό στριφτού θα γράψεις peter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν βρω κανενα που τον καπνιζει θα του κανω τρακα και τοτε θα αποφασισω αν θα παρω πακετο ή οχι. Δεν με ψηνει το ονομα για κατι καλο,ουτε οτι ειναι χαρμανι Virginia. Τον δοκιμασες και σου αρεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. pira na dokimaso to portokali kai den moy arese exi poli malako filtro
    me sxesi to pall mall poy kapnizo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το Pall Mall έχει φίλτρο άνθρακα, ενώ το Stuyvesant με τεχνολογία ED (δεν ξέρω τι σημαίνει) για ευκολότερο τράβηγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Stuyvesant red μαλακό 3 ευρό, 24 τσιγάρα, παράγεται στην Πολωνία: Τελικά είναι καλούτσικο τσιγάρο. Καπνίζεται εύκολο, αρκετά βαρύ, φυσιολογικό τράβηγμα (καταλήξαμε και αυτό να θεωρείται επίτευγμα...:), δεν αφήνει κάποια πικρή ή άλλη δυσάρεστη γεύση που έχουν συνήθως φτηνά τσιγάρα. Πάντως αξίζει τα λεφτά του. Βέβαια βρωμάει με ένα απαράδεχτο τρόπο κάθε φορά που ανοίγεις το πακέτο... η ιδιαιτερότητα της μυρωδιάς βέβαια μπορεί να μην ενοχλεί τόσο πολύ κάποιον, απλώς νιώθεις μέσο των αισθήσεων πόσα τελικά χημικά ρίχνουν μέσα για να αποκτήσει όλα τα παραπάνω σχετικά πλεονεκτήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 3 ευρώ; βγαίνεις και 20άρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαύρο Ρόδο, εννοείς αν βγαίνει και το 20άρι στην ίδια τιμή; Ναι και το 20άρι είναι στην ίδια τιμή με το μαλακό 24άρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιατί είναι το θέμα όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τέτοια πολιτική του μάρκετινγκ έχουν, τι να πούμε? Μπορεί να είναι και ο τόπος παραγωγής γιατί δεν ξέρω αν και το 20άρι παράγεται στα εργοστάσια της Πολωνίας.. Πάντως έχεις δίκαιο ότι είναι λίγο άσκοπο να υποτιμάς το ίδιο προϊών της εταιρίας σου που κυκλοφορεί παράλληλα (εννοώ το 20άρι σκληρό). Γιατί ενδεχομένως θα μείνει και το στοκ απο τα 20 άρια - ποιος θα τα παίρνει τώρα όταν στην ίδια τιμή κυκλοφορεί και το 24άρι ? μόνο λόγο της προτίμησης σκληρού πακέτου αυτού καθαυτού ??? δεν το πιστεύω... Βέβαια μπορεί να θέλουν να ρίξουν στο μέλλον την τιμή του 20 άρι πακέτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ίσως να είναι χαμηλότερης ποιότητας, ίσως να είναι σε περίοδο προσφοράς, ίσως να θέλουν να χτυπήσουν άλλα φθηνά σήματα, ίσως, ίσως, ίσως, βέβαιο είναι μόνο ότι δεν μοιάζει καλή κίνηση για την εταιρεία, η οποία το τελευταίο διάστημα κάνει τη μία κοτσάνα μετά την άλλη, με μόνη ορθή κίνηση τον καπνό stuyvesant ο οποίο δεν πολύ κυκλοφορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπορείτε να μου πει κάποιος, αν κάπνισε πρόσφατα peter stuyvesant, τι γίνεται με την ποιότητα τους??? (σχετικά με τα κόκκινα ή τα μπλέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορασα προσφατα ενα πακετο (μπλε) και μου φανηκε οτι η ποιοτητα του ειχε πεσει αρκετα απο οταν το πρωτοδοκιμασα.Πρωτη φορα το ειχα παρει πριν το πανε 3 ευρω οταν εκανε 3,20 το μπλε αν δεν κανω λαθος.Αλλα επειδη δεν ειχε το muratti που κανω συνηθως ειπα να παρω peter stuyvesant.Αμα ηξερα οτι ειχε πεσει η ποιοτητα του δεν θα το επερνα καν.Ειχα ρωτησει κατι φιλους μου που κανουν stuyvensant(κοκκινο,μπλε)και μου ειπαν το ιδιο

      Διαγραφή
  38. magkes to stuyensant to kokkino pws to brisketai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτρο έχεις καλή γνώμη για το μαλακό κόκκινο stuyvesant ;
    Σκέφτομαι να το δοκιμάσω , μου άρεσε θυμάμαι πιο παλιά το σκληρό stuyvesant . Τι λες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΩΤΟΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ STUYVENSANT ΠΕΡΙΣΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΝΙΣΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΜΕΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΝΟΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ,ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΑΜΕΣΩΣ.ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΘΑ ΛΕΓΑ.ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ.ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΑΙ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 15 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΑ STUYVESANT ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 25 ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ 3.50 Euro, ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΤΑΞΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ 24 ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕΣΑ ΜΕ 3.50 Euro, KAI ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΠΑΛΙ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ 23 ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ 3.50 EURO.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο καπνός Ντραμ στο μεγάλο πακέτο από 50 γρ έγινε 40, αυτό συνδυάστηκε ταυτόχρονα με μια μπερδεψιάρικη αύξηση - μείωση της τιμής: η τιμή ανά γραμάριο αυξήθηκε, αλλά όχι τόσο ώστε η τιμή του πακέτου να φτάσει ή να ξεπεράσει την προηγούμενη. Οπότε έβλεπες μείωση τιμής, αλλά το «40 γρ» ήταν τυπωμένο κάπου σε μια γωνίτσα και πέρναγε απαρατήρητο.

      Όπως λένε για ένα ταβερνιάρη κάποτε, που έκανε λογαριασμό σ' ένα τραπέζι και έλεγε:
      -Έχουμε και λέμε: Μπριζόλα, 100. Πατάτες, 50. Σαλάτα, 70. Δυο μπίρες, 80. Κουβέρ, 20. Α.π., 30. Σύνολο 350.
      -Συγγνώμη, το Α.π. τι είναι;
      -Ωπ, λάθος. 320 βγαίνει.
      -Ναι, αλλά το Α.π. τι είναι;
      -«Άμα πιάσει»...

      Διαγραφή
    2. αυτό με τα 23 το πρόσεξα και γω πριν λίγες μέρες. δε πάει στο διάολο σε σχέση με το άλλο πρόβλημα που προέκυψε. όταν ανοίγω το πακέτο, τα τσιγάρα είναι σα να κολυμπάνε μέσα. επίσης έχει ελάχιστη κόλλα στο άσπρο από μέσα με αποτέλεσμα να πηγαίνει πάνω κάτω και να μη κλείνει το καπάκι. το έχει προσέξει και άλλος αυτό ή έχει προβληματική φουρνιά εδώ στην περιοχή μου?
      πραγματικά σκέφτομαι να αλλάξω μάρκα μετά από 8 χρόνια μόνο και μόνο για αυτό το πράμα.

      Διαγραφή
    3. Το ιδιο παρατηρησα και εγω και αλλοι γνωστοι . Διατι ετσι και χωρις ενημερωση ??

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ 23 ΜΕ ΑΧΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    5. Ρίξτε τους ένα Χ τους καραγκιόζηδες. Ανάγκη τους έχετε; Μόνο αυτοί τραβάνε κρίση, άλλος κανείς όχι; Πείτε το και σ' όσους μπορείτε.

      Δεν έχω κανένα προηγούμενο με την εταιρεία, αλλά κάτι τέτοιο είναι πραγματικά ντροπή. Ιδιίως σε εποχές που με τη μείωση που έχει το κάπνισμα, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις ένα πελάτη είναι η σοβαρή συμπεριφορά απέναντί του.

      Διαγραφή
  43. Άπλα να επισημάνω και κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση, καπνίζω εδώ και πολλά χρόνια τα κόκκινα, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα σε πολλά περίπτερα να κυκλοφορεί το πακέτο με την τιμή στο κάτω μέρος της συσκευασίας ενώ θα έπρεπε κανονικά να βρίσκετε πάνω στο χαρτάκι του φόρου, δεν έδωσα σημασία μέχρι που ξανά έπεσε στα χέρια μου το πακέτο με την τιμή στο χαρτάκι του φόρου, παρατήρησα ότι η γεύση ήταν σαφώς καλύτερη και δεν με ενοχλούσε στον λαιμό τόσο, σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν η ιδέα μου αλλά επειδή είχα και τσιγάρα από το πακέτο με την τιμή στο κάτω μέρος μαζί με κάποιον φίλο κάναμε την σύγκριση και δύστυχος έτσι ήταν, απαράδεκτα τα τσιγάρα στο πακέτο με την τιμή στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Ξέρετε κάτι για αυτό? Μπας και κρύβετε καμιά κομπίνα πίσω από όλο αυτό? για το κέρδος μπας και μας έχουν φλομώσει στα λαθραία? γιατί έτσι όπως έχουν κάνει την Ελλάδα έλεγχος δεν υπάρχει πουθενά και αυτοί παίζουν με την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηση θα σου δωσει η British American Tobacco Hellas, mail: info@bat.gr τηλεφωνο 210 819.8500

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Θα μποορούσε, έστω υποθετικά, να είναι όχι λαθραίο αλλά μαϊμού. Όποιος πλαστογραφεί ένα πακέτο μπορεί να πλαστογραφήσει και μια ετικέτα φόρου.

      Διαγραφή
    3. Πέπε τη γνωστή κομπίνα που γίνεται εδώ και χρόνια που αγοράζουν στην Αθήνα χαρτάκια φόρου προς δέκα λεπτά!!!! Δεν είναι και τόσο δύσκολο λοιπόν να βρεις έτοιμα χαρτάκια.

      Διαγραφή
  44. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας… και θα το προωθήσω άμεσα…. Θα ενημερώσω για την απάντηση που θα λάβω, αν ασχοληθούν φυσικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ STYVESANT ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΟ 25 ΕΓΙΝΑΝ 23 ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΙΝΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΨΟΓΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑΞΑ ΜΑΡΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. EΓΩ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΛΑΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 25ΡΙ ΕΓΕΙΝΕ 24ΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 23ΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ 25ΡΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ 3.60€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΛΑΚΟ , ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ( ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ,ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΖΟΚΕΡ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΑΛΛΑΞΩ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ , ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλής ποιότητας τσιγάρα τα Stuyvesant....Το μπλε έχει και πολύ πλούσια γεύση για την περιεκτικότητα του...Προσωπικά είναι η μάρκα μου καιρό τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. apisteuto tsigaro to Stuyvesant to mple..eimai ikanopoimenos alla 3.80 einai ligo tsimpimeni i timi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τα σκληρά πακέτα stuyvesant έχουν 23 τσιγάρα. Τα μαλακά έχουν επίσης 23, ή 24;

    ΑπάντησηΔιαγραφή