ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

DUNHILL KING SIZE




Μετα τις αρκετα θετικες αλλαγες στο Dunhill International,οπως και σε άλλα σηματα της ΒΑΤ, τον Οκτωβρη του 2008,περιμενα να δω με ενδιαφερον τι θα γινει και με το DUNHILL King Size. Τα πακετα του,εδω και μηνες κυκλοφορουσαν με την επιγραφη "Soon A New Dunhill Is Coming".Υπεθετα πως αισθητικα θα ακολουθησει το νεο πολυ ομορφο πακετο του International και κατι αναλογο θα γινει και γευστικα.
Τελικα το νεο King Size,βγηκε στην Ελληνικη αγορα τον Ιουνιο του 2009,με ανανεωμενο μεν, εντελως κακογουστο δε, νεο πακετο, τιμη 3,30 ευρω,υψηλοτερη απο 0,8 σε 0,9 νικοτινη, και καπως καλυτερα καπνα.Επισης όταν ανοιγεις το πακετο το χαρτακι που προστατευει τα τσιγαρα ξανακολαει για να διατηρουνται φρεσκα(το ιδιο συμβαινει και στο Dunhill Fine Cut).
Πρεπει να πω πάντως πως περιμενα περισσοτερα και δεν ενθουσιαστηκα όσο θα περιμενα με το νέο Dunhill. Eν σχεση με το κλασσικο "πλακε" αδερφακι του μαλλον υστερει,αφου καιγεται πολυ γρηγοτερα, τα καπνα ειναι σιγουρα κατωτερα και το πακετο του σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανταξιο του αριστοκρατικου brand name DUNHILL. Στα θετικα του όμως,πως το φιλτρο του "τραβαει" οπως πρεπει και δεν σου βγαζει την ψυχη όπως στο International,καθως και η πιο γεματη γευση του.
Δοκιμασα επισης και την μπλε-light εκδοχη,η οποια μου φανηκε απαραδεκτη.Τσιγαρο χωρις γευση,βαρετο.Εκει μαλλον κατι πήγε στραβα στους blenders της Bat.To Gold-ultra lights,το οποιο εχει ασπρο φιλτρο όπως και το μπλε, ηταν αρκετα καλο για τσιγαρο με 4mg πισσα μια και ειχε αρκετα πλουσια γευση.
Βαθμολογια:
Red: 5 στα 10
Blue: 4 στα 10
Gold: 6,5 στα 10

45 σχόλια:

  1. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΔΗΛΑΔΗ Η RED ΕΚΔΟΧΗ-Η FULL FLAVOR-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ,ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ.OΣO ΓIA ΓEYΣH KAI AΡΩMA,ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ,ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.ΜΕ ΘΛΙΨΗ,ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ KAI ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ DUNHILL INTERNATIONAL ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ DUNHILL LIGHTS ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω ρε φιλε. Το Dunhill ως σημα το αγαπησα, ηταν ισως το ποιοτικοτερο τσιγαρο μαζικης παραγωγης.Θυμαμαι που εγραφε και απο πίσω "created by our blenders from tobacco of exceptional quality to be the world's finest cigarettes" και πιστευα πως οι τυποι εγραφαν την αληθεια, για το οχι εξωφρενικο κοστος(βλ.Sobranie,Nat Shermanκ.λ.π.) του ήταν το καλυτερο τσιγαρο. Και η Lights εκδοχη ήταν εξαιρετικη,καμια σχεση με το μπλε ανεκδοτο που κυκλοφορει σημερα,αλλα και το King Size ηταν εξισου αριστο και αισθητικα ομορφο με το International.
    Παντως αφου σου αρεσε και το King Size που κυκλοφορουσε μεχρι πριν λιγους μηνες,νομιζω θα σου αρεσει παραπανω το ανανεωμενο King Size. Οταν το δοκιμασεις κάνε αν μπορεις ενα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΕΝΤ , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ,ΚΑΤ' ΕΜΕ ,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΚΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ , Η ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΚΟΙΛ. Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ,ΒΑΡΕΤΗ ,ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ , ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΟ ,ΕΚΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΛΕΝΤΙΝΓΚ . ΤΟ ΠΛΑΚΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΛΑΡΙΝΟ , ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Karelia Χρυση Κασετινα αφιλτρο εχει 3,20 και ειναι το καλυτερο σημα του Καρελια.
    Το 22 αφιλτρο, όσο και να εψαξα δεν μπορεσα να το βρω.Μαλλον δεν κυκλοφορει Θεσσαλονικη αφου ουτε σε πρατηρια τσιγαρων δεν το ειχαν ακουστα. Πάντως που θα παει,θα το δοκιμασω καποτε.

    Johnny: To πλακε εχει αρκετα καλα καταξανθα Virginia καπνα,ειναι λιγο μονοτονο να καπνιζεις σκετο Virginia,αλλα το βασικο του προβλημα ειναι το κακιστο φιλτρο.Θυμαμαι το παλιο το Dunhill εγραφε πανω στο πακετο του Filter De Luxe,φυσικα το φιλτρο δεν ήταν ιδιο.

    Να πω πως ενας φιλος που τωρα βρησκεται Μαλαισια(εκει το Dunhill King Size ειναι Νο1 τσιγαρο σε πωλησεις) μου ειπε πως ακομα κυκλοφορει το παλιο Dunhill αφου λόγο των πολυ υψηλων πωλησεων στην χωρα αυτη η BAT δεν τολμησε να αλλαξει το χαρμανι του. Μου εταξε επισης και μια κουτα,οποτε περιμενω πως και πως την παλια καλη γνωριμη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ριξτε μια ματια στο Fumare Con Style. Εχει αφιερωμα στο DUNHILL My Mixture No16, τσιγαρο με τα καλυτερα ανατολικα καπνά,που υπάρχει μονο σε επιλεγμενα Duty Free ανα τον κόσμο. Ο Ιταλος το βαθμολογει με 30 στα 30 και το θεωρει το καλυτερο τσιγαρο που εχει καπνισει. Μεταφραστε με το Google Translate κατα προτιμηση στα Αγγλικα,αφου στα Ελληνικα βγαζει πολυ μπερδεμενη μεταφραση.
    Φυσικα για το My Mixture δεν εχω ακομα προσωπικη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πετρο το dunhill πλακε ποιο ειναι; Καλυτερο απο το king size;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το International.Πανε στην αρχη του Blog εχω γραψει για αυτο. Το θεωρω καλυτερο παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπνισα σήμερα το Dunhill το Fine cut και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι ένα καλό τσιγάρο, με ωράια γεύση και μαλακό καπνό. Ακριβό μεν, αλλά αξίζει νομίζω αρκετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πηρα σημερα ξανα Dunhill King Size μετα απο καιρο.Πιο κοντο απο τα στανταρ τσιγαρα και με διπλο χαρτακι,αρα τελειωνει σε δυο ρουφηξιες. Σκληρο με την κακη εννοια.Πηρε την κατω βολτα περισοοτερο απο ότι θυμομουν. Θα ριξω την βαθμολογια του σε 5 στα 10 λογο της υψηλης τιμης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετώ τους εραστές του καπνίσματος! Ξεκίνησα στα 12 με καρέλια κασετίνα πάνω σε μια μανταρινιά, για ευνόητους λόγους! έχω καπνίσει τα πάντα έως τα 25 που πήγα στρατό! Τότε camel άφιλτρο! Αμέσως μετά συνάντησα το καλύτερο τσιγάρο έως και τα 36 μου! ( 2006) Dunhill lights λευκό πακέτο με κόκκινο τετράγωνο στη μέση! Η αλλαγή σε fine cut απογοητευτική! Τα πέρνω όμως και τα ζητάω ακόμη lights! Έχω κρατήσει από το 2006 μια κούτα λευκό και τα καπνίζω σε εξαιρετικές περιπτώσεις αντί για πούρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεος! Και εγω εχω κρατησει ενα πακετο απο το 2006,αλλα δεν τα ανοιξα καν αφου θεωρησα πως θα εχει ξεραθει.Παντως ρε γαμωτο το Dunhill υπηρξε μια ιδεολογια.Γνωρησα στην ζωη μου παρα πολυ κοσμο εξαιτιας αυτου του τσιγαρου. Όσοι το καπνιζαν και πετυχαιναν αλλο που να το καπνιζει,αισθανοντουσαν πως τους συνεδεε κατι κοινο. Ακομα και σημερα βλεπω κοσμο που μου λεει πως μετα την αλλαγη του Dunhill δεν μπορεσε να απολαυσει τσιγαρο,ακομα και σημερα όταν συναντω ανθρωπο να καπνιζει αυτη την μαρκα,αισθανομαι μια συμπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμείς κι οι χαρλεάδες! Παλιά με περνάγανε για ψώνιο! Φιγουρατζή, αδερφή! Εξαρχειώτης γαρ! Ήταν και το λευκό πακέτο! Είχα βάλει και ένα πεντοχίλαρο στοίχημα, με ένα φιλαράκι Μαρλμπορά ότι, μόλις κάνει ένα Dunhill δεν θα ξανακαπνίσει Marlboro και το κέρδισα! Ένα βράδυ μετά από χωρισμό, έκανα ένα πακέτο μαζί με ένα μπουκάλι Grants! Τώρα τί κάνουμε; Να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή το λευκό; Υπάρχει κάποιο άλλο που να έχει τέτοια γεμάτη γεύση και τέτοιο άρωμα; Το fine cut και η αύξηση είναι αιτία για κόψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε το Dunhill το χαλασαν σε όλο τον πλανητη,εκτος απο τις ασιατικες χωρες και τον Καναδα οπου ειναι το Νο1 τσιγαρο και δεν τολμησαν να το ακουμπησουν ουτε ως πακετο, ουτε ως χαρμανι.Ενα φιλο ναυτικο που εχω,οταν φτανει Μαλαισια ή Καναδα μου φερνει απο κανενα πακετο.
    Τσιγαρο αναλογο του δεν υπαρχει, ουτε το πλησιαζει κανενα. Τα δυο καλυτερα παντως στην Ελληνικη αγορα ειναι το Καρελια Εxcellence που κανει 4,30 και με την αυξυση δεν ξερω που θα φτασει και το Σαντε Φιλτρο που κανει 3,50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν θες να διαβασεις για το Dunhill International,ριξε μια ματια στις πρωτες δημοσιευσεις του Ιουλιου 2009. Εκει βγαζω όλο τον νταλκα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενα-ενα τα θυμαμαι. Ριξε μια ματια και στην δημοσιευση για το Dunhill To Leaf του Οκτωβριου 2009. Αυτο το τσιγαρο το εφερα απο Γερμανια και ειναι ότι πιο κοντινο στο παλιο καλο Dunhill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα . Δοκιμασα 2 πακετα το βρηκα πολυ καλο τσιγαρο σε σχεση με μαλμπορο νταβιντοφ γκολντ(πολυ γλυκο) και μαλιστα χωρις προστετα και με φιλτρο ανθρακα. Καποια στιγμη δοκιμασα και τα ASTOR επαθα πλακα με το συγκεκριμενο τσιγαρο κανε μια παρουσιαση και πες τη γνωμη σου. μια ερωτηση τα Dunhill ειναι american bled

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mετα απο χρονια ξαναδοκιμασα DUNHILL KING SIZE φρεσκο. Μετα τα πρωτα δυο-τρια αναγνωριστικα τσιγαρα,μπορω να πω πως με ενθουσιασε.Βαρυα γευση,αριστο τραβηγμα.Μονο μειονεκτημα η γρηγορη καυση του.Θα επιμεινω σε αυτο το τσιγαρο για λιγο καιρο,για να δω αν η μεταβολη ειναι μονιμη ή επεσα απλα σε καλο πακετο.
    Αν η αλλαγη ειναι μόνιμη θα τροποποιηθει η κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το DUNHILL KING SIZE το βρισκω καπως μονοδιαστατο.Το DUNHILL FINE CUT πολυ ελαφρυ.Επιμενω πως το μονο καλο τσιγαρο της οικογενειας DUNHILL ειναι το DUNHILL INTERNATIONAL πλακε, τα καλυτερα καπνα σε τσιγαρο που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα.Το μονο Virginia blend που δεν βρισκω βαρετο.Οταν το καπνιζω διακρινω 2 γευσεις, του κλασσικου Virginia και μια αλλη πιο βαρια που μου θυμιζει Burley, προφανως δεν ειναι, αλλα οφειλεται στα σκουρα Virginia.Δεν ειναι βεβαια ολοκληρωμενο τσιγαρο (λογω φιλτρου), αλλα οι λατρεις του Virginia blend θα το εκτιμησουν.Αν και δεν ειμαι φαν του Virginia θεωρω οτι προσφερει πιο μεστο καπνισμα απο το ακριβοτερο Karelia Excellence.Πετρο το καπνισες τωρα τελευταια?Και φυσικα μην το συγκρινεις με το παλιο, δεν υπαρχει συγκριση των τσιγαρων του παρελθοντος με τα σημερινα.
    Επειδη πηγαινω Λονδινο σε λιγες μερες τι προτεινεις να παρω εκτος απο Sobranie που θα παρω οπωσδηποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To International ειναι ελαφρυ και με δυσκολευει στα τραβηγμα,τα καπνα του ανοστα.Εχω καιρο να το καπνισω,τελευταια φορα καπνισα το Αγγλικο και ήταν μαπα σαν το δικο μας. Για το King Size ειχα αρνητικη αποψη,αλλα το πακετο που πηρα χθες τα εσπασε όλα:Βαρυ και απαλο,πικαντικο με πλουσια γευση,θυμιζε κατι απο παλιο Dunhill.
    Λονδινο παρε και τα δυο Sobranie οποσδηποτε,επισης must ειναι και το Ziganov Black.Oλα αυτα με την προυποθεση να τα βρεις φρεσκα. Απο mainstrem τσιγαρα δοκιμασε τα Βenson και Rothmans,ειναι διαφορετικα απο αυτα που φερνουν στην Ελλαδα. Αν σου αρεσουν τα αφιλτρα οποσδηποτε Senior Service,αν σου αρεσει η μεντα τα St Moritz.Aπο καπνους μου αρεσε ο Auld Kendal mixed. Πιθανον να σε ενδιαφερουν και τα τσιγαρα Tor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eπεισης απο το αεροδρομιο,όταν επιστρεφεις μην παραλυψεις να παρεις μια κουτα Dunhill Top Leaf που είναι απο τα πιο κορυφαια τσιγαρα που υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν μπορω να βρω τα dunhill kingsize στην καρδιτσα.που μπορω να τα βρω στο ιντερνετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε οποιοδηποτε περιπτερο της χωρας και να το ζητησεις,την αλλη μερα θα στο φερουν.Δεν υπαρχει λογος να μπεις σε αυτη την διαδικασια

      Διαγραφή
  22. κάτι τελευταίο.το blue ειναι υπερβολικα ελαφρυ?και για την αποψη σου ποιο ειναι καλυτερο το gold η το blue?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ασχολουμαι με ελαφρυα και δεν εχω γνωμη για ενα τσιγαρο που εχω να το καπνισω πολλα χρονια.Αυτα τα προιοντα αλλαζουν.Τοτε παντως ειχα βρει καλυτερο το Gold

      Διαγραφή
  23. To έγραψα και σε άλλο blog, και το κάνω copy/paste γιατί η ουσία είναι ίδια καθώς και οι απορείες.

    Dunhill ( μπλε τουλάχιστον) ΤΕΛΟΣ!. Κατάφεραν άλλο ένα τσιγάρο με πολλά χρόνια στην πλάτη του (Πρώην λευκό lights με την κοκκινη στάμπα στη μέση, μετά θαλασσί και έπειτα μπλέ) να το καταργήσουν. Σε ότι περίπτερο πήγα είπαν ότι ήταν η τελευταία παρτίδα.

    Τι κάνουμε τώρα; Πιο τσιγάρο είναι πιο κοντά σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεις το King Size;Δοκιμασε το νεο μπλέ Fine Cut,είναι μάλλον καλύτερο.

      Διαγραφή
  24. Ναι Πετράν, το King Size το μπλέ. Για τα άλλα δεν γνωρίζω της σειράς. Αλλά έμαθα ότι στα Fine Cut αλλάζουν τα χρώματα στις συσκευασίες.

    Το θέμα έιναι ότι φέρνουν σε ψιλο100αρια τα Fine Cut και δεν γενικά δεν μπορώ τα μακριά.

    Σκεφτόμουν (επειδή έχω συνηθήσει πλέον το άγευστο των Virginia) το MURATTI. Δεν γνωρίζω άλλα τσιγάρα με τέτοιο χαρμάνι (ίσως το Silk Cut μωβ που έχει ίδιες αναλογίες με τον... μακαρίτη), γι αυτό ρωτάω, σαν ένας καπνιστής που χάνει την μάρκα που έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ότι βλεπω η ΒΑΤ διεθνως όλα τα King Size τα μετατρεπει σε Master Blend(Virginia,Burley,Oriental),ενω Master Blend εκανε και το μπλε Fine Cut. Λογικη η καταργηση γιατι θα ειναι σαν να κυκλοφορει το ιδιο τσιγαρο περιορισμενης κυκλοφοριας δυο φορες.Αραγε θα καταργησει και το κοκκινο με το χρυσο;Ας κανει καποιος Ντανχιλακιας ενα τηλεφωνο στην εταιρεια.

      Διαγραφή
    2. Κανονικά το αγόραζα μέχρι προχτές το Dunhill μπλε king size. Μάλλον επίκειται μετατροπή. Ούτως ή άλλως, είναι αλλαγμένο και το International - σίγουρα έχει ένα touch ανατολικά.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  25. Τελικά υπάρχει σύγχυση με την διακοπή της κυκλοφορίας του.
    Σε πολλά περίπτερα, από διάφορες περιοχές της Αθήνας είπαν ότι καταργείται. Σε μια βόλτα που πέρασα από τον δικό μου "ανεφοδιαστή" είπε πως έκανε την παραγγελία για να έρθουν αλλά από το πρατήριο είπαν απλά ότι υπάρχει έλλειψη και δεν έχουν ενημέρωση περί κατάργησης. Ό'τι να ναι ένα θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, έχω το ίδιο πρόβλημα. Εδώ και πολλά χρόνια κάπνιζα τα τέλεια Dunhill lights και μετά τα καθόλου τέλεια Dunhill blue. Όμως, δεν παύει να είναι η μάρκα μου και ψάχνω εναγωνίως κάποια πακέτα από τα εναπομείναντα σε πολλά περίπτερα στην Αθήνα. Οι περισσότεροι μου είπανε ότι καταργούνται, ενώ στην αρχή έλεγαν για απλά έλλειψη..

      Διαγραφή
    2. Φιλε γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνο στην κατασκευαστρια εταιρεια(εχει τηλεφωνικη γραμμη πανω στα πακετα Ντανχιλ),για να σου πουνε ακριβως τι γίνεται με την μάρκα σου.Ενημερωσε και εμας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε και Πέτρο, στην Κύπρο τουλάχιστον τα Dunhill king size καταργήθηκαν εδω και 2 μήνες περίπου. Υπήρχε καρτελάκι στο πακέτο που ανακοίνωνε την κατάργηση των 4 πακέτων της σειράς, χωρίς ωστόσο να λέει κάτι για αντικατάσταση. Ως εναλλακτική απλά πρότεινε τα 3 Fine cut(μπλέ, σιέλ και άσπρο) που κυκλοφορούν εδώ συν το International. Υποθέτω οτι κάτι παρόμοιο έγινε και στην Ελλάδα και μην εκπλαγείτε αν δείτε σύντομα και το Dunhill Switch, που ηδη κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές στο εξωτερικό. Προσωπικά, ήμουν ξετρελαμένος με το ασημένιο (των 4μγ)-αν και όχι για καθημερινό κάπνισμα. Πολύ ωραίο τσιγάρο, γευστικότατο. Είναι πολύ κρίμα που καταργήθηκε αυτή η σειρά, αλλά από την άλλη αν έχεις το International γιατί να πάρεις το κινγκ σαϊζ; κάπου υπάρχει μια λογική...

      Διαγραφή
    4. Η σειρα Fine Cut εχει αλλαξει πακετο και χαρμανι στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
  26. Μια και ειπαμε για Ντανχιλ,καπνιζω τωρα το Καναδεζικο King Size.To πακετο,όσο φαινεται αφου ειναι κατα 75% αηδιαστικες εικονες,ειναι το παλιο κλασσικο μπορντο-χρυσο,μονο που ειναι συρταρωτο σαν τα Ζιτανς. Πολυ γρηγορη καυση,θυμιζει το Ντανχιλ που αγαπησα αν και τα καπνα ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας,βαρυα γευση 1,4 νικοτινη και 14 πισσα που την γουσταρα πολυ. 8 στα 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορουσες να ανεβασεις φωτογραφιες του πακετου αυτου;

      Διαγραφή
    2. Oχι.Δεν εχω καμερα,ουτε χαι τεκ κινητο. Θα το δεις εδω http://www.youtube.com/watch?v=Ciwwjb5nFoM

      Διαγραφή
  27. Οριστικά και αμετάκλητα τα king size αποτελούν παρελθόν.
    Πήρα ASSO μαλακό (αδιάφορο),
    Καρέλια Μαλακό μπλε (μπερδεμα η γεύση του),
    Καρέλια κασετίνα light (βαρετό),
    Rothmans κόκκινα (πιο πικάντικο για τα γούστα μου ενώ το βρίσκεις και σπάνια "φρέσκα"),
    Καρέλια Blue (καλούτσικα αλλά πολύ "γλυκά" και κακής ποιότητας), και γενικά από όλα αυτά δεν ικανοποίησε ΚΑΝΕΝΑ! Μεγάλη φρίκη.
    Ολα (με εξέρεση τα ASSOS, έχουν περιεκτικότητες γύρω στο 7 - 0,7

    Αυτή τη στιγμή καπνίζω ένα Philip Morris Navy. Κάπως καλύτερο από αυτά που προανέφερα. Θα δείξει... Καμιά γνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ο φιλος που καπνιζε Dunhill Light;Θα σου προτεινα Muratti Ambassador ή Silk Cut μωβ.

      Διαγραφή
    2. Ναί Πέτρο. Πρώτη μου επιλογή ήταν τα Silk, αλλά από προ διετίας που τα είχαν τρακάρει, έχει πέσει αισθητά η ποιότητα τους. Στο δεύτερο πακέτο με "φλόμωσαν".

      Muratti με 4.00 ευρώ, σε σχέση απόδοσης/τίμης με τα Morris των 3.30 δεν νομίζω πως είναι καλύτερα. Τολμώ να πω μάλιστα πως τα Morris μου κάθονται πιο απαλά στο λαιμό. (Αν και δεν έχω καταλάβει την διαφορά των Navy από τα QUANTUM BLUE)...

      Διαγραφή
    3. To Muratti εχει 3.50 και ειναι μια χαρα τσιγαρο,το καπνισα προσφατα. Ριξε μια ματια και στα BF μπλε. Γενικα μην μενεις σε συμπερασματα που εβγαλες για ενα τσιγαρο πριν 2 ή πριν 5 χρονια,γιατι δεν ισχυουν,οι γευσεις αλλαζουν συνεχεια και η ποιοτητα ανεβοκαταβαινει.

      Διαγραφή
    4. Ναι σίγουρα. Αλλάζουν συχνά τα χαρμάνια, δεν είναι όπως την δεκαετία του 90 που όλα ήταν σταθερά (με μικρές άλλαγες). Θα τσεκάρω και το BF αν και το Morris οσο το καπνίζω τόσο μου αρέσει και δεν το περίμενα.

      Κάτι άσχετο, ένας περιπτέρας μου είπε ότι από πρώτη Ιουνίου αλλάζουν τα πάντα στο θέμα τσιγάρου. Αιτία οι χοντρέμποροι οι οποίοι σε συνδιασμό με τις καπνοβιομηχανίες, θα φέρνουν συγκεκριμένα τσιγάρα ανάλογα με την ζήτηση.
      Σε μερικές μάρκες αυτό θα γίνει από πρωτη Σεπτεμβρίου.

      Διαγραφή
  28. Υπάρχει η... φήμη ότι επανακυκλοφόρησαν (τα μπλε τουλάχιστον) σε νέο πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tις φημες για τα νεα Dunhill τις ακουσες απο αξιοπιστη πηγη;Τελικα βρηκες τιποτα;

      Διαγραφή