ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Old Navy παραδοσιακο




Ενα πολυ καλο τσιγαρο,που εζησε μεγαλες δοξες στα 90s και μετα παρηκμασε,ειδικα όταν κυκλοφορησε το χαμηλης ποιοτητας 25αρι με το ίδιο Brand Name.
Το Old Navy ήταν απο τα πρωτα American Blend ελληνικα τσιγαρα,με παρουσια απο την δεκαετια του 60 τουλαχιστον.Το καπνισα πρωτη φορα το 95 , όταν κυκλοφορουσε με τις εξωπραγματικες για σημερα τιμες 1,2 Νικοτινη και 16 πισσα. Το Old Navy τοτε θεωρειτο τσιγαρο πολυ δυνατο,που δεν υπολοιποταν σε τιποτα απο τα ξενα σηματα και ήταν και λιγο φθηνοτερο απο αυτα για αυτο και η τοτε επιτυχια του.
Με τα χρονια το σημα αυτο το ξεχασα,σπανια εβλεπα κάποιον να το καπνιζει,εως την χθεσινη μερα. Βρισκομενος σε επαρχιακο μερος, στο μοναδικο μερος που πουλουσε τσιγαρα στην περιοχη,επεσε το ματι μου στα δυο πακετα του παραδοσιακου Οld Navy και ειπα να ξαναδοκιμασω ενα τσιγαρο που θυμομουν πως παλια μου αρεσε.
Το Old Navy δεν ειναι πλεον βαρυ και ασηκωτο,αφου εχει την γνωστη ξενερωτη περιεκτικοτητα 0,8 νικοτινη και 10 πισσα,εξακολουθει να ειναι όμως τσιγαρο με εντονη γεματη γευση και καλης ποιοτητας καπνα που αξιζει και με το παραπανω τα 2,80 ευρω που ειναι η τρεχουσα τιμη του.Τις ιδιες ακριβως σκεψεις εκανα και για την Blue-Lights εκδοχη του,στην οποια μαλιστα μου εκανε εντυπωση η πολυ γεματη γευση για Light τσιγαρο.
Εν κατακλειδη ειναι ενα σημα που κρατησε την ποιοτητα του αν και εχασε το κοινο του.
Βαθμολογια 7 στα 10

43 σχόλια:

  1. ΥΠΗΡΞΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΜΑΛΑΚΟ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄70 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΘΥΜΑΜΑΙ,ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ(ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ)ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΝΗΘΟΥ,ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΜΕ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΤΟΤΕ ΜΟΔΑΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ:ΑΣΣΟ ΜΑΛΑΚΟ,ΡΗΓΑ ΦΙΛΤΡΟ(ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΩΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ) ΚΑΙ ΤΟ OLD NAVY,ΠOY TOTE ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ-ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΛΕΥΚΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΥΤΙ,ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΑΣΗΜΙ-ΓΚΡΙ).ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ BLENDED ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ 1984,ΕΙΧΕ ΛΕΥΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΒΡΑΣΜΕΝΗ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΤΗ ΓΕΥΣΗ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΥΤΗ Η ΓΕΥΣΗ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΕΙΣ Η LIGHT EKΔOXH TOY ANΩTERΩ TΣIΓAΡOY,ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.
    ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ OLD NAVY ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 2002 ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ 1Η ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΗ.KAΦΕ ΦΙΛΤΡΟ,AMERICAN BLEND,KAΛΟΥΤΣΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.ΞΑΝΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ.Α,ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΤΑ "ΗΡΩΙΚΑ" ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ (ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄70) ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΗΜΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΝΝΕΣ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ(ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ),ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΞΕΜΠΑΡΚΑΡΙΖΑΝ,ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κοκκινο 25αρι πακετο που γραφεις,δεν ειναι το κλασσικο Old Navy αλλα ενα παραλληλο σημα με το ιδιο ονομα που βγηκε σαν απαντηση στο GR 25αρι της ΣΕΚΑΠ.Εχει αρκετη επιτυχια,αλλα σαν τσιγαρο δεν λεει πολλα.
    Για το Old Navy παντως,διαβασα καπου πως υπήρχε και πριν τον πολεμο ως σημα του Παπαστρατου,διακοπηκε η παραγωγη και μετα ξανακυκλοφορησε. Θα ημουν περιεργος να δω πακετο απο το προπολεμικο Old Navy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://img704.imageshack.us/img704/9333/00422.jpg

    Λογικα αυτο θα εννοεις ε?

    και μια ερωτηση λογο της εμπειριας σου,
    εκανα τα dunhill τα μπλε ( πρωην θαλασσι...). με το που αλλαξε το πακετο, αλλαξε και η γευση. εγινε πιο στεγνη. Τα karelia blue που τα εκανα καποτε τα θεωρω βαρετα. Τα rothmans τα light (κοκκινα) στεγνα.
    Σαν μεταβαση λοιπον απο τα dunhill σκεφτομαι τα ASSOS μαλακο, αλλα βλεπω την περιεκτικοτητα του και φοβαμαι μην μου ριμαξουν τον λαιμο. Απο την αλλη βλεπω και τα ΟLD NAVY blue αλλα πρεπει να ειναι "δυσκολα" ως προς την ευρεση τους. Θα ηθελα λοιπον ενα τσιγαρο ελαφρυ, χωρις να χτυπαει ασχημα τον λαιμο ( εχω προβλημα με αμυγδαλες :p ) και τα πνευμονια. Αυτα ποτ σκεφτομαι ειναι καλα? εχεις να προτινεις κατι αλλο? Σε ευχαριστω προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ασσος μαλακο για τα λεφτα του,ειναι πολυ καλο τσιγαρο,επισης η γευση του ειναι βασικα ηπια και δεν ειναι ιδιαιτερα βαρυ. Κανε ενα πειραμα,δες αν σου ταιριαζει και οταν το κανεις γραψε και την γνωμη σου στο αφιερωμα που εχω κανει για τον Asso.
    Στα ελαφρια τσιγαρα δεν ειμαι πολυ γνωστης, μπορεις να δοκιμασεις την Χρυση Κασετινα Lights που αρεσει και στους πιο πολλους καπνιστες ελαφριων τσιγαρων, το ΒF πορτοκαλι που σιγουρα δεν πειραζει και πολυ στα πνευμονια λογο του φιλτρου του και απο τα ξενα το Davidoff Gold(καλο τσιγαρο αλλα πολυ χημεια,εμενα με ενοχλει καπως στα πνευμονια) και το γαλαζιο Silk Cut.
    Αν θες να πειραματιστεις με πιο δυνατα τσιγαρα,αυτα που δεν ενοχλουν καθολου λαιμο και πνευμονια,ειναι το Σαντε φιλτρο κασετινα και το Dunhill International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια... τωρα μπερδευτηκα χειροτερα ( με την καλη εννοια ε...)
    Εκανα τα pall mall οταν ειχαν βγει με το νεο φιλτρο οποτε πιστευω πως και τα bf θα ειναι μια απο τα ιδια. (αρα απο no... :p )

    Τα χρυσα καρελια κασετινα ειναι απο τα καλυτερα πραγματι αλλα κατι δεν μου παει καλα σε αυτa.
    Anyway, για αυτο εγραψα εδω στα old navy.
    Αυτα σκεφτομαι να κανω απο δω και περα η τα assos μαλακο, αλλα τωρα μου εριξες και την "βομβα" μου ονομαζεται Sante φιλτρο. Απο κει και περα υπαρχουν και τα Μuratti (καποτε εκανα τα light)...

    Εχω να καπνισω 2 εβδομαδες, προερχομενος απο βρογχιτηδα, αλλα θελω να καπνισω παλι οχι γιατι ειμαι εθισμενος, αλλα γιατι το τσιγαρο ειναι μια απο τις τελευταιες απολαυσεις που μας εχουν απομεινει.

    Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πια απο τα παραπανω τσιγαρα δεν θα με "σακατεψουν" παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Pall Mall αγαπητε δυσκολευονται να τα καπνισουν και καταδικοι,ειναι πραγματικα κακο τσιγαρο και μπορει να ξετιναξει και τον πιο ανθεκτικο λαιμο.Αφου καπνισες Pall Mall μην μασας καθολου απο τον Ασσο.Το Bf ειναι ενα καλουτσικο ουδετερο τσιγαρο,το πορτοκαλι που εχει 4 πισσα θυμαμαι πως παλευοταν για ultra light.
    Το Σαντε φιλτρο και το Ντανχιλ κασετινα ειναι καλα τσιγαρα,δεν νομιζω να σε ενοχλησουν. Παντως ο καπνος ειναι σαν το κρασι,οι γνωμες ποικιλουν και τα γουστα ειναι διαφορετικα. Συμβουλη:Αν θες να καπνισεις φθηνα τσιγαρα,προτιμησε τα Ελληνικα,τα εξωτερικου ειναι σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω κανει 4 old Navy blue και εχω τρελαθει στον τσιγαροβηχα. :pppppp
    Θα δω τι θα κάνω, παντως ευχαριστω.

    http://www.tttt.ru/countries_tools/countries/greece/show.htm

    Δεν ξερω αν έχεις υποψιν αυτο το λινκακι που σου βαζω, ισως σε βοηθησει στην δουλεια που κανεις εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 25αρι το Old Navy πήρες; Αλλο το 20αρι,αλλο το 25αρι, η κριτικη εδω ειναι για το 20αρι.

    Την σελιδα την ξερω, ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙΑ ΤΑ 2.80 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΤΡΕ , ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ , ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΠΡΙΜΙΟΥΜ , Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΙΜΑ 3,50ΜΟΥ ΛΕΕΙ , ΤΙ 3,50 ΡΕ ΤΟΥ ΛΕΩ..... ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα ρε 3,50 πήγε το Ολντ Νειβυ; Γ@μησε τα,τσιγαρο πολυτελειας το κανανε. Τι να πω, με αυτες τις τιμες και αυτους τους μισθους,οντως δεν λεει να καπνιζεις. Τελικα το δοκιμασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MΠΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΠΡΙΜΙΟΥΜ (ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ,ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ PROPYLEN GLYCOL ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΖΑΚΧΑΡΑ )ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ,ΥΣΤΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλο τσιγαρο ναι. Παντως η κριτικη γραφτηκε οταν εκανε 2,80,τωρα που μου λες 3,50, ε ειναι αρκετα ακριβο. Καλο παρομοιο τσιγαρο ηταν και το Saga, νομιζω ομως καταργηθηκε πριν κανα χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι το saga εχει καταργηθει πριν λιγο καιρο.Το εφτιαχνε ο Παπαστρατος.Το ειχα δοκιμασει.Ωραιο τσιγαρακι κριμα που καταργηθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάπνισα στην τράκα σήμερα το 25ρι μπλε. Ενώ μου φάνηκαν καλά τα καπνά του, με ξένισε η χαμηλή του περιεκτικότητα σε πίσσα/νικοτίνη, η οποία τελικά το εκφύλλιζε σε μάλλον αδιάφορο τσιγάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχικά, να ζητήσω συγνώμη για το εύρος του σχολίου. Πρίν λίγες ώρες επέστρεψα από την Ελλάδα. Το τι είδα και τι ένιωσα στους δρόμους της Αθήνας όπου γύριζα, επιτρέψτε μου να μην το σχολιάσω και να μην το μοιραστώ μαζί σας. Γράφω γιατί μετά λύπης διαπίστωσα πως ο φίλος Περιπλανώμενος είχε απόλυτο δίκιο: το Old Navy συγχωνεύτηκε με το L&M. Προσπάθησα να πάρω δυο πακέτα Old Navy, το μπλέ και το σιέλ που μου λείπουν και ο περιπτεράς μου είπε οτι δεν κυκλοφορεί πλέον...Δυστυχώς δεν είναι θέμα συλλογής πια. Νιώθω θυμωμένος και πικραμένος επειδή με το έτσι θέλω κάποιοι ήρθαν, προώθησαν και προωθούν μια μεγαλοπρεπέστατη παπαριά, σβύνοντας ενα πολύ γνωστό και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΚΟ τσιγάρο, μιας εταιρείας που κάποτε ήταν γνωστή τα πέρατα της γης. Να ρωτήσω γιατί καταντήσαμε έτσι, δεν θα πάρω απάντηση. Είναι κρίμα, αλλά και πάλι αυτό δεν λέει τίποτα επειδή κάθε μέρα χάνονται πράγματα δικά μας. Μην σκεφτεί κανείς οτι κάνω εθνικιστικά σχόλια και τέτοια. Απλώς δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου πώς αποσύρθηκε το Old Navy, γιατί αποσύρθηκε, γιατί να αντικατασταθεί με την καραμπινάτη αηδία? Να ρωτήσω γιατί εκείνοι οι εναπομείναντες εγχώριοι υπεύθυνοι στην Παπαστράτος δεν αντέδρασαν, δεν έχει νόημα. Να τους πω μ@λ#κες, πάλι δεν έχει νόημα, μάλλον εκτελούν εντολές άλλων. Ζητώ συγνώμη...ειλικρινά πικράθηκα πάρα πολύ. Επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα συλλογής, στα αρχ...μου. Ήρθε το άχυρο L&M να πάρει τη θέση ενός δικού μας προϊόντος, το οποίο στις αφραγκίες μας (μαζί με το GR) έδινε κ' έπαιρνε. Δεν ξέρω ρε γαμώτο, τρίζουν τα κόκκαλα του κυρ Ευάγγελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Φιλιπ απο οτι φαινεται θελει να παραγει δυο σηματα ενα ακριβο και ενα φθηνο και αυτα προωθει. Ο λογος που αγοραζουν οι μεγαλες καπνοβιομηχανιες τις υπολοιπες, ειναι περισσοτερο για να διαλυσουν ανταγωνιστες παρα για να τις αναπτυξουν.Παντως οι 3 πολυεθνικες δολοφονησαν το τσιγαρο,αφου χαλασαν οποιο σημα επεσε στα χερια τους. Παντως ο Ευαγγελος Παπαστρατος,αλλωτε προεδρος του ΣΕΒ, σε ενα βιβλιο που ειχε γραψει, αναφεροτανε αρνητικα στο ζητημα των εξαγωρων των Ελληνικων βιομηχανιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το οτι θέλουν να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό είναι ξεκάθαρο και ολοφάνερο. Το πρόβλημα μου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γιατί προωθούν ένα τσιγάρο στην ίδια τιμή με το Old Navy, αλλά χαμηλότερης ποιότητας. θα μπορούσαν να βρουν πολύ απλά κάποιον αλλο τρόπο να προωθήσουν το L&M, ειδικότερα σε μια χώρα όπου το εγχώριο προϊον (Old Navy)μπορούσε να αντέξει τον ανταγωνισμό σημάτων όπως το GR ή το καινούργιο Cooper. Νομίζω οτι στο εξωτερικό μια παρόμοια αλλαγή θα ήταν λίγο πιο εύπεπτη, όχι στην Ελλάδα της κρίσης και των ανταγωνιστικών σημάτων της ΣΕΚΑΠ. Αλλά από την άλλη θα μου πεις οτι μιλάμε θεωρητικά και δεν ξέρουμε τι στο καλό σχεδιάζουν αυτοί οι τύποι. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι το Old Navy δεν πούλαγε. Ήταν ενα αξιοπρεπές τσιγάρο για τα λεφτά του και μπορούσε να σταθεί στον ανταγωνισμό της κατηγορίας του. Απ'ό,τι είδα πάντως γίνεται μια συστηματική προσπάθεια προώθησης του L&M. Στην Κύπρο την εβδομάδα αυτή κυκλοφόρησε το 25άρι L&M, ενώ το Old Navy εξακολουθει να κυκλοφορεί στο παλιό του πακέτο (κόκκινο και μπλέ). Δεν γνωρίζω αν θα το σταματήσουν και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ειναι σιγουρο οτι σταματησε να κυκλοφορει το εικοσαρι; πολλοι περιπτεραδες ειναι ανενημερωτοι.Εχω την εντυπωση οτι η αλλαγει ισχυει αποκλειστικα για το εικοσιπενταρι.
    Πετρο κατι ασχετο.Κυκλοφορει στην ελλαδα σκουρο τσιγαρο εκτος των gitanes και gauloises?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οχι. Πολλα σκουρα κυκλοφορουν στην Ισπανια,ειχα καπνισει ενα που το ελεγαν ΒΝ.Ειχε αρκετα ιδιαιτερη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε echthrosofer το εικοσάρι που παρουσιάζει εδώ ο Πέτρος κυκλοφορεί κανονικά. Το 25άρι σταμάτησε και αντικαταστάθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε Λαμπρο ειπα ο,τι ειπα γιατι πολλοι περιπτεραδες μου ειπαν το ιδιο για το εικοσαρι. Κατα τη γνωμη μου το εικοσιπενταρι δεν ελεγε πολλα πραγματα σε αντιθεση με το αδελφακι του.

    Σκεφτομαι να παραγγειλω τον σκουρο καπνο gauloises. Αν καποιος τον εχει δοκιμασει θα τον παρακαλουσα να γραψει εντυπωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε «εχθρέ της σοφίας» δεν θα συμφωνήσω με την άποψη σου οτι το 25άρι δεν ήταν καλό. Ενδεχομένως να μην ήταν καλό σε σχέση με το 20άρι, κάτι που αγνοώ γιατί ποτέ δεν δοκίμασα το 20άρι, ωστόσο ήταν ενα αξιοπρεπές τσιγάρο για τα λεφτά του και σίγουρα πολύ καλύτερο από το άχυρο που πήρε τη θέση του. Το καλό πάντως της υπόθεσης είναι οτι το 20άρι κυκλοφορεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το 25αρι ηταν καλυτερο του χειριστου L&M,αλλα δεν ελεγε και πολλα σαν τσιγαρο. Νομιζω πως το GR ειναι καλυτερο Deal σε αυτη την τιμη. Το Old Navy το κλασσικο ειναι ενα καλουτσικο βαρυ τσιγαρο,αλλα ακριβο. 3,50 η τιμη του,ισως πηγε 3,70 τωρα.Μου κανει εντυπωση που δεν το εχεις δοκιμασει Λαμπρο,ειχε πολυ σουξε την δεκαετια του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πράγματι Πέτρο, τώρα που το σκέφτομαι απορώ πως δεν το δοκίμασα. Μάλλον ήταν θέμα περιπτέρου περισσότερο, παρά επιλογής, επειδή αρκετοί δεν έφερναν τσιγάρα που δεν τα κάπνιζε ενα μεγάλο ποσοστό της πελατείας τους. Αν σκεφτείς κιόλας οτι δεν έμενα σε κεντρικό σημείο, ήταν νομίζω λογική αυτή η τακτική. Πάντως μέχρι να κατασταλλάξω στο Πρίνς μαλακό που κάπνιζα είχα δοκιμάσει κάμποσα τσιγάρα. Τότε που ήμασταν γυμνασιόπαιδα κοιτάζαμε περισσότερο τι συμφέρει την τσέπη μας και τι αρέσει στα κορίτσια...Θυμάμαι έκανα και President στις αφραγκίες, Winston που τότε ήταν πάρα πολύ καλό τσιγαράκι, Assos Mild, American Legend και στις μεγάλες αφραγκίες Καρέλια Φίλτρο, αν θυμάμαι καλά στοίχιζε τότε 270 δραχμές...ώραια χρόνια ρε γ@μτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραια χρονια απο καθε αποψη,το μελλον φαινοτανε καλυτερο. Στις μεγαλες αφραγκιες επαιζε πολυ το Magnum του Κερανη,στις ηπιες Ασσο Φιλτρο,International,Old Navy. To Winston τοτε ηταν ωραιο τσιγαρο,μονο 20αρι και ελαφρως φτηνοτερο απο Marlboro-Camel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπαρχει ακομα? Αν ναι πως το ζηταω,Old Navy παραδοσιακο?

    (επισης θα ηταν ενδιαφερον να μας πεις την αποψη σου για τον καινουργιο LM καπνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Old Navy παραδοσιακο ή Old Navy το παλιο ή κιτρινο.Ψαξε το μονο σε μεγαλα σημεια πωλησης αφου η κυκλοφορια του πλεον ειναι μικρη.
    Τον LM δεν τον δοκιμασα και ουτε θα πληρωσω για να τον δοκιμασω.Αν τυχει να στριψω κανενα τσιγαρο στην τρακα,μπορει να γραψω κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το έψαχνα και δεν το βρήκα σαν άρθρο στο blog, μετά έκανα google αναζήτηση και το έβγαλε.

    Old navy είχε στο χωριό μου που καθόμουνα δυο μήνες και έπαιρνα, 20άρι ήταν, έχω να πάρω μερικές εβδομάδες.

    Επειδή δεν έχω ασχοληθεί μήπως μπορεί να μου πει κάποιος σε πόσες διαφορετικές εκδοχές κυκλοφορεί και τις τιμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 3,70 αυτές που βλέπεις η μόνη διαφορά είναι ότι το μπλε έχει 1mg λιγότερη πίσσα 9mg πίσσα 0,8mg νικοτίνη δηλαδή ενώ το κίτρινο 10mg πίσσα 0,8mg νικοτίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν γίνεται Πέτρο, θυμάμαι ότι αυτό μου είχε τραβήξει και την προσοχή εκτός και αν πλέον έχει αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μόλις τελειώσω το prince λέω να δοκιμάσω το κίτρινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. το ζητησα τις προαλες σε περιπτερο και ο περιπτερας (καμμια 20αρια χρονων) μου ειπε οτι τα εχουν αντικαταστησει εδω και αρκετο καιρο με τα L&M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έλεγε για το OLD NAVY της Philip Morris. Αυτό κυκλοφορεί κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το Old Navy κυκλοφορεί κανονικά και σε τιμή 3,70

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι και μάλιστα δεν έχει καμία σχέση με τότε που ήταν φθηνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kριτικη για τα Old navy εδω http://www.youtube.com/watch?v=MIFtxlRYMug

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. το καπνιζω αυτη τη στιγμη, πολυ καλο τσιγαρο, απο τα λιγα καλα american blend της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επειδή θα σταματήσει η κυκλοφορία του παραδοσιακού Old Navy. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να προτείνει κάποιο εξίσου καλό στη γεύση και την ποιότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Βρε παιδιά, τα ψάχνω εδώ και καιρό τα old navy μπλε αλλα δεν τα έχω βρει.. ξέρει κάποιος/a κάποιο μέρος στην Αθηνα να μου πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παιδιά το καραβάκι ακόμα κυκλοφορεί; Με πιάσαν τα υπαρξιακά μου, και θελω να γυρίσω στην πρώτη μου μάρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δυστυχώς πρέπει να σταμάτησε η κυκλοφορία του Old Navy...;Όπου κι αν το έχω ζητήσει πρέπει να το σταμάτησαν...Η Παπαστράτος δείχνει να επικεντρώνεται σε ένα Ελληνικό σήμα του, τον Άσσο, είτε στην παραδοσιακή είτε στην μοντέρνα εκδοχή (premium πρώην International)

    ΑπάντησηΔιαγραφή