ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Botschafter-Springwater-Shepheard's Hotel




Αυτα τα τρια τσιγαρα τα παρουσιαζω μαζι,μια και ειναι προιοντα της Γερμανικης εταιρειας Von Eicken που υποτιθεται πως ειδικευεται στην κατασκευη πολυτελων τσιγαρων,με παρουσια στα Tobacco Shops της Γερμανιας και των ΗΠΑ. Για τα σηματα αυτα ειχα διαβασει μονο θετικα σχολια,περιμενα πολλα αλλα δεν με δικαιωσαν.
Botschafter: Το μαυρο πακετο, τιμη 5,80,νικοτινη 0,8 πισσα 10. Μπορει σχεδιαστικα να εχεις την αισθηση της πολυτελειας,ως τσιγαρο ομως ειναι ενα τυπικα μετριο γερμανικου τυπου σαν το HB.Θυμισε επισης και το Stuyvensant. Μαλλον απογοητευση. Βαθμολογια 5 στα 10
Springwater: Tiμη 5 ευρω,νικοτινη 0,7 πισσα 9. Αρωματικο τσιγαρο,που περιεχει και καπνα Black Cavendish που χρησιμοποιουνται σε χαρμανια πιπας. Περμενα κατι ενδιαφερον,αλλα η αισθηση που πήρα ήταν τσιγαρου Virginia με λιγο αρωμα βανιλια. Μετα τα πρωτα 2-3 τσιγαρα το Springwater καταντουσε βαρετο. Βαθμολογια 5 στα 10
Shepheard's Hotel: Τιμη 5,80,νικοτινη 0,7 πισσα 10. Σημα ο σκυλος,ενω στην μεσα πλευρα της κασετινας εγραφε πως χρησιμοποιουν τα καλυτερα Virginia και Oriental καπνα. Οσο το καπνιζα ειχα την αισθηση πως το τσιγαρο αυτο ειναι μακρινο ξαδερφακι με το αμερικανικο Camel Lights.Aκομα και σχεδιαστικα το διπλο χαρτι στο φιλτρο(οχι σαν αυτο που εχουν τα Lights) ο σκυλος στο τσιγαρο στην θεση της καμηλας,το Virginia & Oriental στην θεση του Turkish & American Blend,ειναι ομοιοτητες,που ομως δεν καθηστουν το Shepheard's Hotel κατι παραπανω απο τον φτωχο συγγενη του αμερικανικου Camel Lights. Καλο τσιγαρο μεν,οχι κατι εξαιρετικο όμως. Δεν αξιζει τα λεφτα του για μονιμο καπνισμα,ουτε δικαιωνει τα θετικα σχολια που υπαρχουν στο Internet. Βαθμολογια 6 στα 10.

Τα 3 αυτα σηματα* ειναι τα πολυτελη εγχωρια σηματα της Γερμανιας. Ολα υστερουν απεναντι στο πολυτελη σημα της Ελλαδας,την Χρυση Κασετινα.

*Εξαιρετικο "Γερμανικο" πολυτελες τσιγαρο ειναι και το Orienta(δες και σχετικο αφιερωμα),όμως πλεον ανοικει στην πολυεθνικη ΒΑΤ και δεν το λογαριαζω σαν εθνικο Γερμανικο σημα.

24 σχόλια:

  1. AYTO TO black devil ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΙ ΛΕΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lol ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ 0,8 MARIJUANA ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ? ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ G ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΕ 0,8? . ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ .ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΛΙΓΟ HASH OIL ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Black Devil ειχε απαγορευτει ως διαφημιση αφου κυκλοφορουσε με το σλογκαν:το μαυρο κτκλοφορει ελευθερο.Σαν τσιγαρο δεν θα του κανω αφιερωμα αφου ειναι μαλλον προιον με βαση τον καπνο παρα τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά κυκλοφορει κανονικά το black devil και μάλιστα τουλάχιστον θεσσαλονίκη το βρίσκω εύκολα. Πέτρο τι εννοείς οτι δεν είναι τσιγάρο; Ποιά είναι η άποψή σου γι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eiναι ενα προιον που δεν εχει γευση καπνού,αλλα τεχνιτου αρωματος. Τα καπνα που χρησιμοποιουνται δεν εχει σημασια τι τυπου ή τι ποιοτητας ειναι,υπαρχουν απλα για να τραβηξει ρουφηξια ο "καπνιστης" . Την γευση του Black Devil καλλιστα μπορει να την εχει και ενα γλειφιτζουρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα πιστεύω πως λίγο υπερβάλεις. Είναι ελαφριά σαν τσιγάρα αλλά έχουν καλή γεύση. Επίσης είναι ευκολοκάπνιστα και ευχάριστα, ειδικότερα για κάποιον που δεν είναι φανατικός καπνιστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ που καπνίζω δηλαδή Black Devil και νιώθω τη βανίλια στο λαιμό μου είμαι διαφορετικός από εσάς; lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συμπληρώσω ότι και στο στόμα αφήνει ωραία γεύση καπνού (όχι βανίλια αλλά κανονικού καπνού). Τη βανίλια τη νιώθεις την ώρα που το ρουφάς και γενικά όταν πέρνεις αέρα (ακόμα και αφού το τελειώσεις το τσιγάρο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pira black devil smr kai omologo pws eoun gamati mirodia....den trelathika omws stin geusi sfou perimena na exei geusi...banilias....se ales xwres opou exw divasei sxtika arthra gia to black devil..iparxounkai poles alles geusis tis opoioes tis niwtheis otan kapnizeis to tsigarw..geuese sokolata stin prokimeni periptwsi.....edw stn allda iparxoun black devil me alles geusis ektos tis banilias...i kai gebnikotera tsigara pou otan ta roufas na geuese kapoia geisu ite einai sokolata ite fraoula i vanilia??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zito signomi gia to ga......ti...en ti rimi tou logou ...to eipa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέτρο το Dimitrino το έχεις δοκιμάσει; Γιατί δεν βλέπω να έχεις κάνει αφιέρωμα και δεδομένου ότι έχεις παρουσίαση πολλά σήματα από τη Γερμανία παραξενεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μαυρο ειναι, Dimitrino Botschafter γραφει το πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.google.gr/imgres?q=dimitrino+cigarettes&um=1&hl=el&sa=N&biw=1366&bih=611&tbm=isch&tbnid=RGclKhmbctMLBM:&imgrefurl=http://www.cigarettepackcollector.com/links/d.htm&docid=DwstErQcVFTDUM&imgurl=http://cigarettepackcollector.com/pic/dimitrino1.JPG&w=401&h=336&ei=zpvwToGfE4f04QSX8eWpAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=349&vpy=140&dur=2620&hovh=205&hovw=245&tx=103&ty=157&sig=109164130030994281357&page=1&tbnh=127&tbnw=152&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:0


    Αυτό δεν είναι το Dimitrino;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ παλιο design,το σημερινο ειναι το μαυρο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλιστα και άλλαξαν το παλιό πακέτο για να βάλουν αυτή τη βλακεία που είναι σαν παλιό διαβατήριο. Νομίζω ότι η Von Eicken παίρνει βραβείο κακογουστιάς για αυτό το πακέτο, μετά την JTI βέβαια που παίρνει για όλα σχεδόν τα πακέτα.

    Πάντως παρότι πολυτελείας δεν βλέπω να σε ενθουσίασε ιδιαίτερα, το ξαναδοκίμασεις ποτέ μετά την κριτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπα οχι.Παντως η κριτικη ισως να μην ειναι δικαιη,αφου τα ειχα δοκιμασει σε μια παρτιδα που περιλαμβανε Orienta,Dunhill Top Leaf,American Spirit Perique,Sobranie Black ολα κορυφαια και αυτα μου φανηκαν πως υστερουσαν πολυ,ενω η τιμη τους ηταν τσιμπημενη. Το Springwater δεν θα το ξανακαπνιζα,στα αλλα δυο σιγουρα θα εδεινα μια ευκαιρια ακομα.Πιθανον βεβαια να ηταν και ψιλομπαγιατικα τα πακετα. Παντως το design του πακετου,αν το δεις απο κοντα ειναι ομορφο.Νομιζω το κρατησα σαν ενθυμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά η λίγο τσιμπημένη τιμή είναι γνωστή στις γερμανικές εταιρείες και η REEMTSMA ήταν λιγάκι ακριβούτσικη. Αλλά όντως μπροστά στα σήματα που λες πιστεύω ότι δεν ταιριάζει και σαν χαρμάνι. Πάντως η τιμή του δεν είναι και πολύ ακριβή σαν τα marlboro, SANTE FILTER, χρυσή και τα σχετικά το κόβω. 5,50 δεν έχει και το marlboro στη Γερμανία;

    Γενικά εγώ δεν γουστάρω το μινιμαλιστικό design είμαι του κλασσικού (άφιλτρη χρυσή, άφιλτρο camel, gauloises, giatanes κ.τ.λ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 4,90 εχει το Μαρλμπορο τωρα,τοτε ειχε νομιζω 4,50.4,90 και το Αμερικαν, 5,20 ειχα δωσει για τα υπεργαμηστερα Οριεντα. Ηταν δηλαδη και ακριβο και κατωτερο. Το springwater νομιζω ειχε 5 Ευρω,τα αλλα δυο 5,80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή προτίνεις να μην χαλάσω τα λεφτά μου για αυτά. Το οριέντα το εκτέλεσε η BAT από ότι έμαθα. Το Dunhill Top Leaf τι διαφορά έχει από το silk cut δηλαδή; Άρα από Γερμανία δεν έχω κάτι σπουδαίο να ψάξω. Γενικά οι Γερμανοί είχαν καλά ανατολικά τσιγάρα έχει μείνει κανένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To Orienta αν το βρεις παρτο,ειναι απο τα καλυτερα τσιγαρα που εχω καπνισει.Τα αλλα δεν ειναι και χορτα.Ας πουμε ο φιλος που μου εφερε τα Dimitrino ο ιδιος ενθουσιαστηκε με αυτα.Το Dunhill Top Leaf το σταματησαν,ηταν βαρυ και το φιλτρο του τραβουσε απιστευτα καλα,απο τα πολυ καλα τσιγαρα. Το NAS Perique μου αρεσε παρα πολυ.Υπαρχουν και αλλα που θα ηθελα να δοκιμασω απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα δω, πάντως στο Βέλγιο έχει όλο βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σοβαρά, αυτό είναι το Ντιμιτρίνο, Πέτρο; Αλλού είχα διαβάσει τόσο ενθαρρυντικές κριτικές ώστε είχα αποφασίσει να το ζητήσω από όποιον φίλο θα ταξίδευε στη Γερμανία. Απογοήτευση ε; Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εγω αυτα ειχα διαβασει,αλλα δεν μου εκατσαν καλα. Φυσικα θα σου προτεινα να τα δοκιμασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξανακαπνισα Dimitrino.Η κριτικη ισχυει.Μαπα το καρπουζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή