ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ



Το Κιρετσιλερ ειναι ισως το απολυτο cult ελληνικο τσιγαρο. Must στην περιοχη της Ξανθης,δυσκολα θα συναντησεις κάποιον να το καπνιζει εξω απο αυτη. Παρολα αυτα εν δυναμει μπορει να βρεθει και στο τελευταιο ψιλικατζιδικο της χωρας αν το ζητησεις.Τον τελευταιο καιρο νομιζω εχει μια μικρη ανοδο.
Το Κιρετσιλερ σαν τσιγαρο ειναι ανατολικο,παραδοσιακο χαρμανι που γραφει και το πακετο.Πριν τα κηδειοχαρτα υπήρχε η επεξηγηση : ENA ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΑΠΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΠΑΣΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ. Υποθετω πως ακομα ισχυει το ίδιο.
 Το καπνισα πρωτη φορα πριν 3-4 χρονια.Μου ειχε κανει εντυπωση η εντονη γευση "χωραφισιου" ξανθιωτικου μπασμα,η πλουσια γευση και η φαρυγγιτιδα που μου αφησε στον λαιμο.Το ξανακαπνισα προσφατα και σαν τσιγαρο ειναι πλεον εντελως διαφορετικο.Εξηγουμαι: H μυρωδια και η γευση του ξανθιωτικου καπνου δεν κυριαρχει,υπαρχει πλεον σε ανεπαισθηκτες ποσοτητες.Τα καπνα Αγρινιου επισης απουσιαζουν.Πιθανολογω πως η βαση πλεον είναι ο Μακεδονιτικος μπασμας,ο οποιος ειναι λιγοτερο αρωματικος,αλλα με πιο στρωτη γευση. Ισως να μπαινουν μεσα και καπνα τυπου Κατερινης,γιατι βρηκα μια μικρη συγγενεια με το τουρκικο τσιγαρο Samsun και απο ότι γνωριζω καπνα Κατερινης και Σαμψουντας ειναι η ιδια ποικιλια φυτεμενη σε διαφορετικο εδαφος.
 Η γευση ειναι απιστευτα ήπια,σαν Light ή και Ultra Light τσιγαρο,πρεπει να τραβηξεις δυνατη ρουφηξια για να νοιωσεις τον καπνο,ενω μετα τα 2/3 του τσιγαρου το τελευταιο 1/3 γινεται εξοχως απολαυστικο.Στον λαιμο δεν παρουσιζει την παραμικρη ενοχληση. Ραφιναρισμενο και περισσοτερο απαλο το τωρινο Κιρετσιλερ,μπορει να καπνιστει χαλαρα και απο τον πιο αμαθο στο ανατολικα καπνιστη χωρις δυσκολία. Καλο τσιγαρο,μακαρι να μην υπήρχαν τα όρια της ΕΕ και να μπορουσαμε να το απολαυσουμε σε αλλες αναλογιες.
 Βαθμολογια 7 στα 10

Υ.Γ. Στην θεσσαλονικη υπαρχει στο Multishop Tobacco Ολυμπιαδος 76 στην Ανω Πολη και σε ενα ψιλικατζιδικο στους Αμπελοκηπους Ελευθεριας 66..Επισημαινω πως δεν εχω την παραμικρη σχεση με τα καταστηματα.Παρακαλω αν ξερετε μαγαζια που το εμπορευονται να τα γραψετε στα σχολια
Υ.Γ. 2 Την μια φωτο την πηρα απο το blog του Πεπε,βλ λινκ στα δεξια της σελιδας

129 σχόλια:

  1. "ΞΑΝΘΗ" ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙ.ΤΟ ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΟ 25ΕΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟ 2ΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ,ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ.ΒΑΡΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ.ΤΟ SEKAP EXTRA KOΡΥΦAIO, ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΦΙΛΤΡΟ (ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΤΙΝΑ)ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟ ΣΤΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ.ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΧΝΑ,ΤΡΑΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ(ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΜΑΛΑΚΟΥ)Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΚΟΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο,ΤΙ ΧΟΡΤΑΡΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eτσι ειναι.Οι εταιρειες, ακομα και η υποτιθεμενη κρατικοσυνεταιριστικη ΣΕΚΑΠ,προτιμουν να φερουν καπνα απο την Αιγηπτο και την Κινα για 5 λεπτα το κιλο παρα να αγορασουν ελληνικα ανατολικα.Ο Καρελιας δουλευει με ξενα καπνα,ενω για την Παπαστρατος-Philip Morris ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι γινεται.Η αληθεια ειναι βεβαια πως τα καλα δικα μας καπνα πάντα μπαινανε σε χαρμανια American Blend του εξωτερικου. Αυτα τα τσιγαρα που λεγαμε εδω παραδοσιακα,βασικα γινοντουσαν με καπνα Αγρινιου-Σερρων(ποθ τωρα εχουν σχεδων καταστραφει) και μια ψιλη Κατερινης για γευση.
    Παντως το μονο τσιγαρο που κραταει και το καπνιζουν και πολλοι νεαροι ειναι το Ασσος μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει Εθνικη διανομη,αλλα κυκλοφορει σε ελαχιστα μαγαζια,πάντως μπορεις να το βρεις παντου,αρκει να το παραγγειλεις.Μιλαω εκ πειρας,αφου μια Αθηναια φιλη μου,μετα απο μια επισκεψη στην Ξανθη "ερωτευτηκε" το Κιρετσιλερ και απλα ζητησε στο ψιλικατζιδικο της γειτωνιας της να της το φερουν. Η ΣΕΚΑΠ εχει σε Θεσσαλονικη-Αθηνα δυο μεγαλες αποθηκες και ακομα και τα σπανια τσιγαρα της βρησκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρεστα ενοω τα ΣΕΚΑΠ Εξτρα,Σπεσιαλ,Ξανθη τα οποια ειναι ανατολικα τσιγαρα και γινεται επιφανειακη αναφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ξανθη το ειχα καπνισει το 1999. Πισσα 24 Νικοτινη 1.8 Παρολο που τα νουμερα του σε τρομαζαν για πολυ βαρυ τσιγαρο δεν ηταν τοσο βαρυ. Αντιθετα ηταν εξαιρετικης ποιοτητας χαρμανι με πολυ πλουσιο γλυκο αρωμα στο στομα και ο καπνος του αφηνε εκεινη την χαρακτηριστικη μυρωδια του μπασμα οταν καιγεται. Αν καπνιζες 2-3 τσιγαρα στο δωματιο με τον καφε ηθελε ωρες για να ξεμυρισει μετα ο χωρος. Τωρα το πιο πιθανο ειναι αυτο το σημα να εχει σταματησει πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημερα πηρα απο το περιπτερο της γειτονιας μου Κιρετσιλερ. Μενω Ξανθη κι ευτυχως το βρισκεις σχετικα ευκολα εδω. Ειχα να το καπνισω καμια δεκαετια. Εχουν μεγαλωσει το μηκος του φιλτρου σε σχεση με τα παλια. 3,2 εκατοστα φιλτρο! Το χαρμανι το εχουν αλλοιωσει ευτυχως λιγο ομως. Τον μπασμα τον καταλαβαινεις και προκειται για ακρως ανατολικο τσιγαρο καμια σχεση με τα αμερικανικα της αγορας και τα αλλα ελληνικα. Εστω και αυτη η μικρη ποσοτητα μπασμα που περιεχει το τσιγαρο το κανει απο τα πιο εκλεκτα της αγορας. Αλλη γευση! Η τιμη του ειναι στα 2.50 ευρω το πακετο το θεωρω απο τα ομορφοτερα που υπαρχουν ενω η περιεκτικοτητα ειναι πισσα 10 νικοτινη 0.8 Μου φαινεται θα κατασταλλαξω εδω, εξαλλου ειναι και τσιγαρο της γεννετηρας μου. Το μονο που ελπιζω ειναι να μην μου χαλασει τον λαιμο αν και δεν το κοβω. Παντως οποιος το βρει αξιζει να το δοκιμασει για να καταλαβει τι σημαινει πραγματικα ανατολιτικο χαρμανι και μπασμας. Οποιος εχει συνηθισει τα αμερικανικα θα του βρωμισει το κιρετσιλερ, οποιος ομως ξερει απο καλα καπνα θα καταλαβει τι παει να πει ποιοτητα στον καπνο. Βραδυκαυστο τσιγαρο και το συνιστω ανεπιφυλακτα σε καπνιστες που ψαχνουν κατι ιδιαιτερο και ξεχωριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΜΑΡΚΑ ΟΥΙΣΚΙ ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ , ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΝΕΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ 2-3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΟΥΙΣΚΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΙΣΚΙ . ΑΚΟΜΑ ΚΛΑΙΩ ΤΑ 2,50 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ , ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ Σ'ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΑΚΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ,Ο ΛΙΓΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΝΕΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ "ΣΟΦΑΔΙΣΕΙ" ΤΟ ΛΑΙΜΟ ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ , ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΞΩΜΑΚΡΑ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ . ΛΟΛ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙ , (ΑΠ' ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ :ΟΙ "ΗΡΩΕΣ" ΤΩΝ ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΙΡΕΤΣΙΛΑΚΙΑ, Ο ΝΩΟΝ ΝΩΕΙΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Κιρετσιλερ οντως εχει γευση μπασμα, κατα την γνωμη μου βεβαια μιλαμε για τριματα και οχι κατι της προκοπης. Παντως ειναι τσιγαρο που δεν σε αφηνει αδιαφορο ή σου αρεσει ή δεν σου αρεσει,πολλοι μερακλιδες το θεωρω ωραιο τσιγαρο,εγω προσωπικα δεν το παλευω στον λαιμο.
    Φιλε απο την Ξανθη τα ΣΕΚΑΠ Εξτρα-Σπεσιαλ και Ξανθη κυκλοφορουν ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τα ΣΕΚΑΠ Εξτρα και Σπεσιαλ θα ρωτησω τον περιπτερα μου σημερα και θα σου πω. Εχει σχεδον τα παντα απο ο,τι κυκλοφορει στην εγχωρια αγορα ποσο μαλλον τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ.
    Τωρα σχετικα με το Κιρετσιλερ. Απο χθες μεχρι σημερα καπνισα 13 τσιγαρα στον λαιμο δεν με πειραξαν ευτυχως (γενικα δεν με πιανει τσιγαροβηχας-το μονι τσιγαρο που δεν δεχεται ο οργανισμος μου ειναι το Marlboro) αλλα οσο καπνιζω τοσο περισσοτερο με απογοητευει η γευση τους. Καμια σχεση τελικα με τα παλια Κιρετσιλερ που σου αφηναν μια γλυκα πανω στα χειλη και ντουμανιαζε ο τοπος οταν αναβες ενα. Μπασμαδες καλλιεργουν πλεον οι Πομακοι αλλα σε ελαχιστες ποσοτητες πανω στις κορυφες των βουνων για λογους και μονο νομοθεσιας.
    Το σημερινο Κιρετσιλερ εχει πολυ μικρη ποσοτητα μπασμα μεσα του αλλα εχει τοσο δυνατη γευση που το καταλαβαινει και ο πλεον αδαης. Το φιλτρο ειναι σκετη απογοητευση. Λες και βαζεις κιμωλια στο στομα σου.
    Παντως το θεωρω ακομα και σημερα ανωτερο απο πολλα τσιγαρα με τιμη πακετου 3.80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρωτα αν υπαρχει και το Ξανθη. Να πω πως αυτο το Κιρετσιλερ δεν ειναι το κλασσικο. Απο οσο γνωρισω μεχρι τα 60ς αρχες 70ς,το Κιρετσιλερ εβγαινε αφιλτρο με χρυσο επιστομιο ως τσιγαρο υπερπολυτελειας. Η Σεκαπ εκανε μια προσπαθεια αναβιωσης.
    Περισυ που περασα τελευταια φορα απο τα πομακοχωρια,καλλιεργουσαν αρκετοι καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πρωτα Κιρετσιλερ φυσικα δεν τα προλαβα. Καπνιζω απο το '93 αλλα θυμαμαι οταν τα δοκιμασα και ειχα παρει και καποια πακετα στα μεσα της δεκαετιας του '90 ηταν φοβερο τσιγαρο. Θα ρωτησω και για το Ξανθη αν κυκλοφορει ακομα. Παντως το 90% των τσιγαρων που κυκλοφορουν στην Ελλαδα ειναι για πεταμα. Ευτυχως υπαρχει και το κορυφαιο Karelias Excellence και μου χαριζει πραγματικα στιγμες απολαυσης. Πετρο ειχες δοκιμασει το Earl of Weldon του Καρελια? Φανταζομαι εχει σταματησει εδω και χρονια αλλα επροκειτο για το κορυφαιο τσιγαρο που δοκιμασα ποτε στην ζωη μου. Κατι σαν το Excellence και ακομα καλυτερο! Το πακετο ηταν πολυ χλιδα πανακριβο βεβαια αλλα τετοιο τσιγαρο δεν ξαναβγηκε ποτε!
    Αν σου θυμιζει κατι το πακετο ειναι αυτο www.cigarettespedia.com/index.php/Earl_of_Weldon_L-20-H_-_Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω με ευχαρίστηση το θέμα, μου θυμίζει τα παλιά, τότε που συνέλλεγα κουτιά και βεβαίως δοκίμαζα κιόλας! Το κουτιά τα έχω ακόμη, και μόνο που και πού πουλάω κανένα στο ebay. Τα άφιλτρα Ξάνθη ήταν φθηνά και καλά για αυτό που πρόσφεραν. Τα Κιρέτσιλερ, με φίλτρο και άφιλτρα, είναι ακόμη καλά τσιγάρα, κυκλοφορούν ακόμη και έχουν φανατικούς. Μην ξεχνάτε ότι τα Virginia, καλλιεργήθηκαν πολύ στις αρχές του 90, όταν ο Μητσοτάκης έδωσε μέρος των ευρωπαικών πακέτων ως επιδότηση για να αγοράσουν οι καπνοπαραγωγοί τους ειδικούς φούρνους ψησήματος, που απαιτεί το Virginia. Δύο χρόνια μετά, ήρθε νέα οδηγία και επιδότηση, για να ξυλώσουν ΟΛΑ τα καπνά!!! Σαν να έγινε για να πουλήσουν το στόκ των φούρνων! Οι έμποροι του καπνού εκβίαζαν, σε συνδοιασμό με την οδηγία και το ξήλωμα έγινε μόνιμο. Ο θείος μου λέει ότι η ποικιλία που έβαζαν πριν το Virginia, λεγόταν "μαύρα". Τώρα, όλοι τα έχουν βγάλει και μερικοί ακόμη παίρνουν την επιδότηση. Ο παππούς μου πάντως έστριβε στα ροζ χαρτάκια των καπνοπαραγωγών από τον δικό του καπνό και έζησε 85 χρόνια. Το Earl of Weldon, το έχω σαν πακέτο, σφραγισμένο για την συλλογή μου (βασικά το έβγαλα στο ebay και ίσως να έχει πουλήθεί μέχρι να διαβαστεί το μήνυμά μου), αλλά δεν αγόρασα δεύτερο να δοκιμάσω γιατί τότε είχε 750 δραχμές και ο μισθός μου ήταν 90.000, και το άλλο μου πάθος, τα βινύλια ήταν φθηνότερα και κρατούσαν για πάντα.

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα μαύρα τα καλλιεργεί και ένας φίλος μου για προσωπική του χρήση καθαρά. Τα ζητούσαν παλιά οι καπνοβιομηχανίες τώρα τίποτα. Από γεύση πάντως είναι πλούσια με σχετικά ουδέτερο άρωμα.


      750 δραχμές;;;;;;;;;
      Είχαμε και παλιά υπερπολυτελείας;

      Διαγραφή
  14. Οχι. Πρωτη φορα το βλεπω και μου κανει εντυπωση που δεν το ειχα παρει γραμμη,γιατι απο ότι καταλαβα ειμαστε κοντα συνομιλικοι. Στο ιντερνετ παντως,το μονο που βρηκα ηταν πως κυκλοφορουσε στην Ελλαδα στα 90ς(και να μην το παρω γραμμη;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω ειμαι 35 και γενικα τοτε στα '90s την εψαχνα με διαφορα χαρμανια. Το Earl of Weldon ηταν πραγματικα δυσευρετο αλλα αξιζε τον κοπο να το ψαξεις και να το βρεις! Εδω στην Ξανθη ειχα βρει μονο 2 πακετα σε ενα περιπτερο και μετα αφαντο! Κριμα που δεν το δοκιμασες. Φαντασου το Excellence ενα κλικ παραπανω. Απλα τελειο!
    Οσο για τα ΣΕΚΑΠ Extra kai Special τον πουλο! Σταματησαν δυστυχως. Το ιδιο και το Ξανθη.
    Εκτος απο το Excellence εχεις να μου προτεινεις καποιο αξιολογο τσιγαρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΝ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ . ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΜΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΜΕΛ ,ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΤΙ ΝΟΤΕΣ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΔΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΛ , ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΠΟΥΡΟΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατι αξιολογο, χμ. Τσιγαρο που γουσταρω πολυ ειναι το Σαντε με Φιλτρο,το καπνιζω και σε μονιμη βαση δηλαδη,αν και τωρα με τις νεες τιμες το εχω ελαττωσει. Αλλο τσιγαρο που μου αρεσει ιδιαιτερα ειναι η αφιλτρη Χρυση Κασετινα,ισως περισοτερο ακομα και απο το Εxcellence. Για αυτα τα δυο βεβαια,με την προυποθεση πως θα τα βρεις φρεσκα, αφου ειδικα η αφιλτρη Χρυση Κασετινα ειναι αρκετα σπανια.
    Ενδιαφερον τσιγαρο ειναι και το αφιλτρο Λακυ Στραικ,αν και εχω καιρο να το καπνισω και φοβαμαι μηπως εκαναν καμια αλλαγη στο χαρμανι οπως εγινε με το "φιλτρο".
    Απο εκει και περα το χαος. Εχει καποια τσιγαρα που ειναι καλουτσικα,αλλα με τις νεες τιμες,δεν νομιζω πως αξιζουν τα λεφτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω επι χρονια ημουν camelakias προτου πεσει στα χερια της JT και το κανει ενα απο τα χειροτερα τσιγαρα της αγορας. Πριν κανα 2 μηνες πηρε ενα μαλακο Καμελ και μπορω να πω οτι ηταν σχετικα καλο τσιγαρο. Το αφιλτρο Lucky ηταν εξαιρετικο στο πρασινο πακετο αν και επιφυλασσομαι αν δεν του χουν βαλει χερι και αυτου μεχρι σημερα. Κορυφαιο ηταν και το Camel αφιλτρο επι Καρελια αλλα για κανα 2 τσιγαρα την μερα. Απιστευτο χαρμανι σε τελειο πακετο!
    Τα κακα νεα (μπορεις να τα πεις και καλα) ειναι οτι η ΣΕΚΑΠ τον Σεπτεμβριο περναει στα χερια της Philip Morris με ο,τι καλο & κακο συνεπαγεται αυτο. Προσωπικα χαιρομαι που αλλαζει χερια. Τους λογους μπορω να τους αναλυσω αλλα δεν ειναι ο καταλληλος χωρος εδω μεσα σιγουρα!
    Ετοιμη και η καφεδια μου...Παω να την απολαυσω παρεουλα με 2 Excellence!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελα ρε, ειναι στανταρ οτι παει στην Φιλιπ Μορρις; Αντε το μετοχικο κομματι της Αγροτικης Τραπεζας να το αγορασει, αυτο της ΣΕΚΕ ομως πως θα το αγορασει;Παντως αν γινει αυτο,προφανως θα κλεισει το εργοστασιο στην Ξανθη και θα μεταφερει την παραγωγη των ΒF,GR,Cooper σε αυτο του Παπαστρατου.
    Τα Camel της Jti ακολουθησαν πτωτικη πορεια. Αρχικα οταν μπηκαν το 2002 ειχαν μεν περιεργη και ριζικα διαφορετικη γευση απο τα προηγουμενα,την βρηκα ομως ψιλοενδιαφερουσα. Ξαναλλαξαν προς το χειρωτερο πριν 2-3 χρονια οταν βγηκαν με 0,8 νικοτινη,ενω απο τοτε που μπηκε το τελευταιο πακετο εγιναν απαραδεκτα. Παντως εχω πανω απο 6 μηνες να καπνισω Καμελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πηρα Σαντε φιλτρο κασετινα σημερα για δοκιμη. Μπορει να ειναι καλο τσιγαρο αλλα το χαρμανι του δεν κανει για τον λαιμο μου. Ηδη αρχισαν τα τσουξιματα. Και το φιλτρο του δεν ειναι το πρεπον σιγουρα.
    Μου αρεσει πολυ ο Ασσος φιλτρο κασετινα. Παρεμεινε οπως τον ηξερα πριν 12 χρονια. Ισως ελαχιστα να τον εχουν πειραξει αλλα εξακολουθει και μου αρεσει. Εκεινη η χαρακτηριστικη μυρωδια που αφηνει οταν καιγεται με τρελαινει. Αληθεια τι καπνα βαζουν μεσα στο τσιγαρο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μηπως πηρες παλιο πακετο? Το Σαντε εχει τρεχουσα τιμη 3,90. Οσο αφορα για λαιμο,που προσωπικα δεν εχω και πολυ ανθεκτικο πλεον,το Σαντε δεν με ενοχλησε ποτε καθολου.
    Ο Ασσος Φιλτρο Κασετινα ειναι 100% ανατολικο χαρμανι. Καλο τσιγαρο για τα λεφτα του,ιδιαιτερο την συγχρονη εποχη,δες και την αναλογη παρουσιαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιζει να ειναι παλιο. 3.5 ευρω το πηρα και εχει κωδικο ΜΝ. Βρηκα και με 3.10 στο πρωτο περιπτερο που πηγα αλλα το αφησα γιατι εκεινου ο καπνος θα ειχε γινει αχυρο. Κοιτα να δεις που το Σαντε εγινε και πολυτελεια στη ζωη μας!
    Ο Ασσος Φιλτρο Κασετινα παντως προσωπικα τα αξιζει τα φραγκα του. Θα τον αλλαξω μονο οταν το Καμελ ξαναγινει Καμελ παλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ηταν ψιλομπαγιατικο,αλλα οχι τοσο οσο να μην καπνιζεται.Μαλλον δεν σου ταιριαζει αυτη η μαρκα,οποτε μεινε στον Ασσο μια και δεν φαινεται να υπαρχει πιθανοτητα να κανει το Καμελ την επιστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. υπαρχει περιπτωσει αν βρω κιρετσιλερ στην αθηνα γιατι αν τον πωσ τον περιπτερα θα με κυνηγησει εχει παραγείλει για χαρη μου ο άνθρωπος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το 1970 οι τιμές ήταν οι εξής:
    [Α. Φίλτρα] Άστορ 16 δραχμές, Παλλάς 13, Άσσος φίλτρο 12, Καρέλια φίλτρο 11.
    [Β. Άφιλτρα] Σπέσιαλ 12 [το καλύτερο ελληνικό τσογάρο], Άσσος 10, ΚΕΡΕΤΣΙΛΕΡ 8 και ΞΑΝΘΗ 5 (όσο και το Έθνος).
    Τα σημειώνω, για να εξαχθεί συμπέρασμα περί της ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε,
    ανάρτηση κυριολεκτικά φευγάτη. Κιρέτσιλερ= cult μαγεία...
    Το είχα προλάβει -τέλη '80- όπως αναφέρει και για το Ξάνθη ο "passas" με πάνω από 24 πίσσα αλλά ελάχιστη νικοτίνη!! Δεν σε ζάλιζε ποτέ, σε αντίθεση με το marlboro.
    Το συνέχισα μέχρι και με 10 πίσσα μέχρι 96-97. Δεν περίμενα να βρω κάτι τέτοιο εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το δοκίμασα, καθώς πέτυχα έναν τύπο που το καπνίζει σαν μόνιμη μάρκα (ο μόνος που έχω δει). Τσιγάρο με ιδιαίτερη γεύση, ο μπασμάς γίνεται αντιληπτός, έχει αποκλειστικά ανατολικά καπνά. Love it or hate it θα το χαρακτήριζα. Εγώ προσωπικά το γούσταρα. Γεμίζει όλο τον χώρο με το άρωμα του, πράγμα που κάνει τους τριγύρω να γκρινιάζουν. Στο λαιμό δεν με πείραξε, ούτε μου έφερε τσιγαρόβηχα, αλλά μάλλον έχω αποκτήσει αντοχές γιατί τον τελευταίο μισό χρόνο κάνω 4 διαφορετικές μάρκες (χωραφίσιο μπασμά στο σπίτι, καθώς έξω γκρινιάζει ο κόσμος, καπνό Drum natural όταν βγαίνω έξω και Άσσο μαλακό ή Marlboro gold όταν βγάζω βόλτα τον σκύλο, που δεν μπορώ να στρίψω :-) ). Για να δούμε αν οι Ινδοί νέοι ιδιοκτήτες της ΣΕΚΑΠ συνεχίσουν την παραγωγή του ή το κόψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποσο πηγε το Κιρετσιλερ? Ειναι η μαρκα που αν την αντεχα στον λαιμο θα την καπνιζα μονιμα. Παιζει να ειναι το μοναδικο τσιγαρο που εχει 100% Ελληνικο καπνο.
    Οι Ινδοι,αν τελικα παρουν την ΣΕΚΑΠ,προφανως θα χρησιμοποιουν Ινδικα καπνα,γιατι απο ότι διαβασα,αυτο ακριβως ειναι,εταιρια Καπνικων και οχι καπνοβιομηχανια.Ισως η ΣΕΚΕ ο αλλος μειοψηφουντας εταιρος να καταφερει να συνεχισει το minimum 15% Ελληνικου καπνου,που μπαινει στα τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ σημερα.
    Η Καπνοκαλλιεργεια παντως εχει παρει τα πανω της και γιατι καποιες καπνικες εδειξαν ενδιαφερον για να πληρωσουν καλυτερες τιμες ειδικα στα Βιρτζινια,αλλα και γιατι πολλοι πανε και αγοραζουν καπνα απο τα χωραφια. Ειδα τουλαχιστον 4-5 ατομα το τελευταιο διαστημα να στριβουν χωραφισιο. Απο τον ενα εστριψα ενα τσιγαρακι,τυπου Βιρτζινια και ηταν πολυ καλο.Ο Μπασμας ειναι λιγο δυσκολο να καπνιστει σκετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με τους χωραφισιους ρε παιδια τι παιζει? Ο καπνος οπως βγαινει απο τον παραγωγο μπορει να καπνιστει κατευθειαν? Δεν χρειαζεται καποια περετερω επεξεργασια?
    υπαρχει καποιο μερος στη Θεσ/νικη που μπορουμε να βρουμε? πχ καποια λαικη αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το Κιρέτσιλερ έχει 3.30.
    Άρα, μάλλον όλα τα σήματα της ΣΕΚΑΠ θα γίνουν του πεταματού τώρα που θα μπουν ινδικά καπνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με λιγη καλη θεληση καπνιζεται,ευκολοτερα τα Βιρτζινια,παρα τα ανατολικα. Το νομικο πλαισιο ειναι λιγο περιεργο και δεν επιτρεπει την πωληση του στην λαικη,παντως αν πας επαρχια πολυ καπνιζουν τετοια καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η "Ξάνθη" ήταν άφιλτρο σε μήκος τσιγάρου με κιγκσάιζ φίλτρο. Ο μόνος άνθρωπος που είχα γνωρίσει που να το καπνίζει μόνιμα ήταν ένας καθηγητής μου στο Λύκειο, που η αφόρητη τσιγαρίλα που απέπνεε (ο ίδιος, όχι μόνο τα τσιγάρα του!!) ήταν ανέκδοτο στο σχολείο. Τα πήρα μια φορά χάριν της συλλογής πακέτων. Μου βρωμούσαν, και σ' όσους μπροστά τα κάπνισα μ' έκραξαν. Αλλά αυτά σε μια εποχή και ηλικία που το ξένο ήταν αυτονόητο και το ντόπιο παραγνωρισμένο.

    Αναδρομικά σκέφτομαι ότι ο καθηγητής ήταν σε πολλά ψαγμένος τύπος, και ίσως ήξερε κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι κάπνιζε και πίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα παλιά ανατολικά είχαν πολύ έντονο άρωμα, πολλά θύμιζαν λιβάνι αλλά τώρα τη άρωμα να βγάλει ένα ανατολικό κατηγορίας medium. Η πίσσα έχει αρωματικά και γευστικά στοιχεία περιορίζοντας την ακρωτηριάζεις το τσιγάρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ανατολικά τσιγάρα μπορεί να είχαν 0,7 ή 1 νικοτίνη σε μία εποχή που τα περισσότερα τσιγάρα είχαν 1,2 με 1,5 αλλά 20 και βάλε πίσσα, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σε αυτή τη διαφήμιση το πακέτο σαν του Cooper ποιο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δηλαδή το Ξάνθη δεν παράγεται πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξάνθη, ΣΕΚΑΠ σπέσιαλ, ΣΕΚΑΠ έξτρα τέλος. Αυτό το τσιγάρο σε πακέτο σαν του COOPER με μαύρο όμως χρώμα ποιο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σιρόκο;; Πρώτη φορά το βλέπω. Θα είναι πολύ παλιό, είτε καταργημένο πριν το '90 είτε ήδη τότε σπάνιο. Εκείνη την εποχή ελαχιστα μου είχαν ξεφύγει από τη συλλογή μου, αυτό ίσως να είναι και το πρώτο μη αρχαίο ελληνικό τσιγάρο που βλέπω που να μην το ήξερα.

    Το όνομα Σιρόκο είναι άραγε κάποια απάντηση στην Αύρα; (Ο Σιρόκος είναι ένας άνεμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ναι όντως Σιρόκο λένε τον ζεστό Νοτιά στο Ιόνιο. Η σχεδίαση είναι σχεδόν ίδια με του Cooper ίσως να φτιάχθηκε λίγο πριν το COOPER και να το μετέτρεψαν μετά σε Cooper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπόν, ας γράψω κι εγώ τις εμπειρίες μου από τα παραδοσιακά σήματα της ΣΕΚΑΠ.

    ΣΕΚΑΠ SPECIAL: Θυμάμαι το πρώτο πακέτο με 58 δραχμές αλλά και το facelift που βγήκε το 1987. Τσιγάρο που δύσκολα μπορούσα να καπνίσω γιατί μύριζε τόσο πολύ έντονα που διαμαρτύρονταν ακόμα και οι γύρω μου!

    ΣΕΚΑΠ EXTRA: Το πρόλαβα στην τιμή των 60 δραχμών και φρέσκο στο περίπτερο. Επίσης πολύ βαρύ τσιγάρο αλλά μου άρεσε περισσότερο από το SPECIAL.

    ΣΙΡΟΚΟ: Το Σιρόκο σταμάτησε πολύ γρήγορα. Έβγαινε σε σκληρό αλλά και μαλακό πακέτο. Είχε μία πιο σύγχρονη γεύση σε σχέση με τα αδέλφια του που εικονίζονται στην πρώτη φωτο. Όμως ούτε κι αυτό με ενθουσίασε.

    ΞΑΝΘΗ: Εγώ το πρόλαβα όταν είχει 29 πίσσα και 2 νικοτίνη!!!! Μιλάμε για στούκας! Έφτυνα και έκλεινα λακούβες στο δρόμο από την πολλή πίσσα!!!!! Το κάπνιζαν ψαράδες στην ψαραγορά μαζί με τα ΤΕΛΕΙΟΝ του Καρέλια!

    ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ: Πολύ ωραίο τσιγάρο, δεν τράβαγε όμως λόγω φίλτρου. Είχε τα σπάνια χρυσά καπνά Μπασμά που κανένα τσιγάρο δεν έχει πλέον σήμερα. Μην τα δοκιμάσετε όμως. Έχει χαλάσει πολύ το χαρμάνι τους.

    ΥΓ: Στέκομαι σε ένα σχόλιο παραπάνω για τα Erl of Weldon του Καρέλια. Υπερ-πολυτελείας τσιγάρο σε πράσινο πακέτο με κεφάλι like Astor! Φανταστείτε ότι όταν είχε λανσαριστεί το 1993 στην αγορά, κάθε Κυριακάτικη εφημερίδα που κυκλοφορούσε, είχε μέσα ειδικό ένθετο για το νέο τσιγάρο επανάσταση που θα κυκλοφορούσε ο Καρέλιας. Μέχρι και πράσινες κάθετες ρίγες πάνω στο τσιγαρόχαρτο είχε!!! Και ένα ζαχαρί φίλτρο επίσης!!! Υπέροχος καπνός, πανάκριβη τιμή για την εποχή και το τσιγάρο πάτωσε κυριολεκτικά. Όπως κάποτε και το LESTER του Καρέλια με τα Burley καπνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. E νομιζω χρωστας και ενα αφιερωμα στην καπνοβιομηχανια Καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πριν γράψω αφιέρωμα στον Καρέλια που θα είναι πολύ μεγάλο, θα ήθελα να αναφερθώ σε 2-3 ακόμα σήματα παλιά της ΣΕΚΑΠ.

    BROOKS: Φτηνό American Blend το οποίο χρησιμοποιεί η ΣΕΚΑΠ για εξαγωγές. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '80 και απέτυχε παταγωδώς. Ξαναβγήκε γύρω στο 2005 σαν πακέτο του 1 ευρώ για να πάει κόντρα στα Leader. Απέτυχε και πάλι και σταμάτησε από την Ελληνική αγορά.

    PARAMONT: Μην μπερδεύεστε! Όχι PARAMOUNT αλλά PARAMONT!! Ήταν ένα πλήρως αποτυχημένο American Blend το οποίο δεν έγινε ποτέ γνωστό παρά το ότι κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

    Σημειώνω ακόμα και το χρυσό ASTOR που κατασκεύαζε η ΣΕΚΑΠ. Είχε το κεφάλι στην άκρη δεξιά στο καπάκι του πακέτου. Το δε καπάκι, ήταν τόσο μεγάλο που έφτανε στη μέση σχεδόν του πακέτου. Μία εκδοχή του ASTOR που δεν έγινε σχεδόν ποτέ γνωστή.

    Να αναφερθώ και στην κατασκευή του R6 με άδεια της REEMTSMA. Τσιγάρο ελαφρύ με εξαιρετικό άρωμα. Κυκλοφορεί και σήμερα ως εισαγώμενο σήμα αλλά με αλλαγμένη ελαφρώς γεύση.

    Για τη ΣΕΚΑΠ να γράψω και για τα σύγχρονα σήματα; Ας γράψω!

    BF ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ / ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / ΜΩΒ / ΘΑΛΑΣΣΙ: Περιεκτικότητες από 10 έως 1. Το 1997 που πρωτοβγήκαν έκανα πάταγο στην αγορά λόγω του Βιολογικού φίλτρου και του καλού χαρμανιού σε συνδυασμό με καλή τιμή. Ήταν η μάρκα που έσωσε τότε τη ΣΕΚΑΠ από τη χρεοκοπία. Όμως, είπαμε. Παρά την επιτυχία η ΣΕΚΑΠ κινδυνεύει πάλι. Η γεύση των BF, εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα με τη χαρακτηριστική γεύση των τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ. Η τιμή όμως δεν μου αρέσει καθόλου! 3,90 ευρώ.

    GR 25 ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ / ΓΚΡΙ: Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το GR International σάρωσε τα ταμεία λόγω εξαιρετικής τιμής. Έκανε 1,80 ευρώ με 25 τσιγάρα και καλό χαρμάνι. Σήμερα όμως, το τσιγάρο δεν καπνίζεται. Πήρα ένα πακέτο μπλε την περασμένη εβδομάδα. Πολύ κακό χαρμάνι. Αποτυχημένη προσπάθεια για φτηνό American Taste.

    GR / GR LIGHTS / GR ULTRA: Τα παλιά χαρμάνια των GR που δεν τα βρίσκουμε πλέον εύκολα στα περίπτερα. Καταργήθηκαν και οι όροι lights και Ultra και παίζουμε πλέον με τα χρώματα. Καλά χαρμάνια. Ειδικό το Lights το οποίο όταν πρωτοβγήκε, το 1990 έκανε 100 δραχμές και ξανασάρωσε τα ταμεία!!!

    COOPER ΚΟΚΚΙΝΟ / ΧΡΥΣΟ και 25άρια ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ: Όλοι το έχετε γράψει. Το χαρακτηριστικό τους είναι το άρωμα κέτσαπ! Έλα όμως που εμένα πάντα μου άρεσε αυτό το άρωμα!!! Γευστικά δεν λέει πολλά κανένα COOPER αλλά για μένα σώζεται σαν τσιγάρο λόγω αρώματος και τιμής!

    ΑΡΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ / ΧΡΥΣΟ: Πρωτοβγήκαν το 1986 σε μαλακό πακέτο. Σταμάτησαν λόγω οικτρής αποτυχίας και ξαναβγήκαν σε 25άρια πριν από 10 περίπου χρόνια. Πέτυχαν λόγω τιμής αλλά από χαρμάνι δεν έλεγαν τίποτα! Σημειώνω ότι τα παλιά παλιά ΑΡΙΣΤΑ τα έβγαζε ο ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ στο Βόλο που έκλεισε το 1972...αν δεν κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι και ο πρώτος. Είτε τα ξέρω αυτά τα σήματα είτε όχι, πραγματικά απολαμβάνω τις αναμνήσεις σου!

      Νομίζω ότι τα «νεότερα» Άριστα, 25άρια σκληρά κανονικά και λάιτ (μάλλον χωρίς σούπερ λάιτ), πρέπει να είναι πιο παλιά υπόθεση, μέσα δεκαετίας '90. Πρέπει να τα κάπνιζα παρόμοια περίοδο με τα Τζον Ρολφ.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο για τα Άριστα. Βγήκαν περίπου την περίοδο των BF . Λίγο πιο πριν γύρω στο 1995. Δικό μου λάθος.

      ΥΓ: Αυτές οι αναμνήσεις δεν ξεχνιούνται. Και προσπαθώ να τα γράφω όσο πιο σύντομα γιατί αλλιώς μπορεί να θέλω μία σελίδα για κάθε μάρκα!

      Να είσαι καλά.
      Βασίλης

      Διαγραφή
  42. «ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ: Πολύ ωραίο τσιγάρο, δεν τράβαγε όμως λόγω φίλτρου. Είχε τα σπάνια χρυσά καπνά Μπασμά που κανένα τσιγάρο δεν έχει πλέον σήμερα. Μην τα δοκιμάσετε όμως. Έχει χαλάσει πολύ το χαρμάνι τους.»

    Δεν ξέρω πώς ήταν το παλιό. Το σημερινό έχει όντως κακό φίλτρο, αλλά πολύ καλό χαρμάνι. Το άρωμά του δεν είναι ιδιότροπο, να τρομάζει τον σύγχρονο καπνιστή. Ακριβώς όπως είναι, μ' αυτό το πακέτο, αυτό τον καπνό, αυτό το φίλτρο (μακάρι και καλύτερο) και αυτή την τιμή (3.30), έχει όλα τα φόντα να γίνει από τα πρώτα σήματα. Αντ' αυτού είναι το Νο 1 καλτ άγνωστο τσιγάρο. Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού να δοκίμαζες το παλιό!!!! Άγγιζε την τελειότητα!! Πλέον η ΣΕΚΑΠ έχει χαλάσει πολύ τα καπνά της. Παλιά έβαζε πλούσιες ποσότητες Μπασμά και τώρα ελάχιστα και μέτριας ποιότητας. Οπότε καταλαβαίνεις....

      Βασίλης

      Διαγραφή
  43. Φίλε Πέτρο, πότε είναι η τελευταία φόρα που πέτυχες το ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ στην Θεσσαλονίκη?? Τις τελευταίες βδομάδες ψάχνω να το βρω και δεν μπορώ! Βρε τι σε 4-5 καταστήματα today ρώτησα, τι στα μεγάλα περίπτερα στην Αριστοτέλους, στο εμπορικό στο κέντρο, στην καρόλου ντηλ, Τίποτα απολύτως! Μου φαίνεται πως το σήμα παρουσιάζει τα συμπτώματα του 22 άφιλτρου. Γνωρίζεις κάποιο μαγαζί στην πόλη που να φέρνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα να το γραψω,πηρα τηλεφωνο την ΣΕΚΑΠ Θεσσαλονικης πριν λιγες μέρες,το σηκωσε μια γυναικα και την ρωτησα που μπορω να βρω Κιρετσιλερ,μια και το μαγαζι που τα εφερνε παλια εβαλε λουκετο. Μου ειπε πως λογο μικρης κυκλοφοριας δεν κάνουν διανομη πουθενα,αλλα αν το παραγγειλω σε οποιοδηποτε περιπτερο θα μου το φέρουν.Τι να σου πω το πουθενα υπερβολικο μου φανηκε,ενταξει στην ζωη μου εχω δει και 5-6 Θεσσαλονικιους μπαρμπαδες να κανουν αυτη την μαρκα,τι διαολο όλοι πεθαναν ή το εκοψαν?Πιθανον η τυπισα να μην γνωριζε να μου δωσει συγκεκριμενη απαντηση.Τελος πάντων αν ενδιαφερεσαι να το παραγγειλεις απο κάπου,δεσμευομαι να παρω την μιση κούτα.

      Διαγραφή
    2. Μα εν τω μεταξύ κάπου σαν να το πήρε το μάτι μου πριν κανά μήνα, αλλά δεν θυμάμαι που! Θα το ψάξω λίγο ακόμα και αν δεν το βρω εδώ, τότε θα το αγοράσω στην Ξάνθη που σχεδιάζω να πάω σε μερικές βδομάδες. Αν έχω νέα θα σε ενημερώσω μήπως ενδιαφέρεσαι για μερικά πακέτα

      Διαγραφή
    3. Multishop Tobacco στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

      Υπάρχει το Κιρέτσιλερ, όπως και Εξελενς Καρέλια.


      Ολυμπιάδος 76,
      2310-282470

      Διαγραφή
  44. Στην Αθήνα κυκλοφορεί κανονικά στη Νέα Σμύρνη ενώ και στην Ορεστιαδα τα βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έχω νέα για το Κιρέτσιλερ. Επικοινώνησα με την ΣΕΚΑΠ Θεσσαλόνικης (ομολογουμένως εξυπηρετικοί οι άνθρωποι) δυο φορές, ενώ πήρα τηλέφωνο και σε ένα φιλαράκι μου στην Ξάνθη, ο οποίος έχει συγγενή που ασχολείται με την διανομή τσιγάρων.

    Λοιπόν, το τσιγάρο εδώ και 2 βδομάδες ΔΕΝ παράγεται! Ο λόγος είναι η έλλειψη πρώτων υλών. Τα ίδια και στην Ξάνθη. Εδώ και 2 βδομάδες δεν κινείται ούτε γόπα του εν λόγω σιγαρέττου όπως χαρακτηριστικά είπε ο διανομέας! Ωστόσο, με διαβέβαιωσαν πως σε λίγο καιρό θα συνεχίσει η παραγωγή του.

    Για σένα Πέτρο και όσους είναι από Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ένα ψιλικατζίδικο στους Αμπελόκηπους, οδός Ελευθερίας 66, επί της οδού Ακριτών (προέκταση Δαβάκη αν θυμάμαι καλά) που το φέρνει τακτικά. Πήρα ένα πακέτο από βδομάδα θα πάρω άλλα 2-3. Δεν ήθελα να πάρω παραπάνω γιατί είναι άγνωστο πότε θα ξανακυκλοφορήσει, να μην αφήσουμε και τον μπάρμπα για τον οποίο το παραγγέλνει το ψιλικάτζιδκο άκαπνο! Δοκιμάστε το, αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι όπως το ακουω μαλλον το Κιρετσιλερ εγινε παρελθον.Χλωμο το κόβω να το ξαναπαράγουνε,τι διαολο τους τελειωσε ο μπασμάς?Δυστυχως απο Αμπελοκηπους και δυτικη Θεσσαλονικη ποτε δεν με φερνουν τα βηματα.Αυτη η πλευρα της πολης μου ειναι πιο αγνωστη και απο την Νεα Υορκη,που τουλαχιστον την εχω δει σε ταινιες. Αν υπαρχει τιποτα Κεντρο ή Ανατολικα που ειναι ο χωρος που κινουμαι,ευχαριστως να πάρω μερικά πακετα.Απο την Σεκαπ Θεσσαλονικης μου είπαν πως δεν το φερνουν πουθενα,αλλα αν το παραγγειλω υπαρχει η δυνατοτητα.Τελικα πεταν αετο εκει,μου φαινεται.
      Τέλος παντων Ευθυμη τι λεει,το γουσταρες? Γραψε κατι παραπανω για αυτο,μια και σου αρεσουν τα ανατολικα τσιγαρα και η γνωμη σου μετραει.

      Διαγραφή
    2. Αρκετά βαρύ - για ανατολικό πάντα - τσιγάρο, καλή καύση. Πλούσιο άρωμα, σαφώς πιο πλούσιο από όλα τα άλλα ανατολικά εκτός απ το 22 στο οποίο τα αρωμάτα είναι λίγο πιο έντονα. Η γεύση του είναι επίσης πλούσια αλλά έχει την χαρακτηριστική οσμή των τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ η οποία ομολογώ πως δεν με τρελαίνει. Το φίλτρο είναι όντως τεράστιο αλλά κατά την γνώμη μου τραβάει αρκετά καλά. Άλλωστε όλα τα ανατολικά "χάνουν" αρκετά από άποψη γεύσης, μην ρίχνουμε το φταίξιμο πάντα στο φίλτρο! Για τα καπνά του δεν μπορώ φυσικά να είμαι σίγουρος μιας που σε καμμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός. Έχω όμως την εντύπωση (με κάθε επιφύλαξη) πως είναι 100% ανατολικά και ελληνικά, ενώ έγινε μείξη μπασμά με πιο ουδέτερες ποικιλίες.Τέλος, όπως και στο 22, τα αρώματα που αφήνει στον χώρο είναι όλα τα λεφτά!

      Διαγραφή
    3. Multishop Tobacco στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

      Υπάρχει και το Εικοσι Δυο όπως και το Κιρέτσιλερ και Εξελενς Καρέλια.


      Ολυμπιάδος 76,
      2310-282470

      Διαγραφή
  46. Πέτρο θα ήθελα να επικοινωνήσουμε κάποια στιγμή κι από κοντά. Εαν ενδιαφέρεσαι και ο χρόνος σου το επιτρέπει multishop.gr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ξαναεγραψα την κριτικη για το Κιρετσιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Διαβάζω πως άνθρωποι του Ιβαν Σαββίδη (ε όλοι τον ξέρουμε λίγο - πολύ) βρίσκονται στην Ξάνθη για να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ. Για να δούμε μήπως ο βασιλιάς του καπνού στην Ρωσία μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1890.html
      Μακαρι να ειναι αληθεια.

      Διαγραφή
  49. Κάποιος τις προάλλες έγραφε ότι η ΣΕΚΑΠ ανέστειλε την παραγωγή του Κιρέτσιλερ.
    Είτε επειδή η είδηση ισχύει, είτε συμπτωματικά, ο περιπτεράς στη Ν. Σμύρνη -ο μόνος εντοπισμένος στην Αθήνα που τα φέρνει- το περασμένο ΣΚ δεν τα είχε. Μου σώθηκαν, είπε, έλα από Δευτέρα.
    Είναι από τα τσιγάρα που μ' αρέσει να κρατάω ένα μικρό απόθεμα στο σπίτι για διαλεγμένες στιγμές. Αυτή τη στιγμή είμαι με ένα πακέτο. Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο του είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το έγραψα Πέπε, το είχα διασταυρώσει τόσο με τα γραφεία της ΣΕΚΑΠ στη Θεσσαλονίκη όσο και με το εργοστάσιο στην Ξάνθη. Ωστόσο, η παραγωγή με είχαν διαβεβαιώσει πως σταμάτησε μόνο προσωρινά και πως δεν είχαν σκοπό να αποσύρουν το σήμα. Ο χρόνος θα δείξει.

      Διαγραφή
    2. Κανονικα τα φερνουν,η παραγωγη ξαναρχισε. Το multishop tobacco στην Aνω Πολη τα έχει. Τα βλεπω πλεον και σε ενα απιστευτο νεο καπνοπωλειο στην γειτονια μου,που φερνει ότι υπαρχει σε καπνο και συναφι στην αγορα,για λόγους αρχης.

      Διαγραφή
    3. Α, ωραία. Σύχασα τώρα.
      Αν και βέβαια κάποια στιγμή θα καταργηθεί, πολύ φοβούμαι. Η συνέχισή τους είναι ανεδαφική: πιστεύω ότι η ΣΕΚΑΠ τα συντηρεί με τα κέρδη άλλων πιο πετυχημένων σημάτων, έτσι για χατήρι λίγων πιστών πελατών.
      Ψυχολογικά μάλλον ο βαθύτερος λόγος που θέλω να έχω ανά πάσα στιγμή 2-3 πακέτα δεν είναι μόνο επειδή μου αρέσουν αλλά και γιατί φοβάμαι ότι δε θα τα ξαναβρώ.

      Διαγραφή
  50. Παίδες, δεν έχω κάνει καθόλου συνολική παρουσίαση σημάτων της ΣΕΚΑΠ. Θα κάνω ευθύς αμέσως αλλά να τονίσω ότι οι κριτικές αφορούν την πρώτη εμφάνιση των τσιγάρων και όχι την τωρινή τους μορφή που πολλά χαρμάνια έχουν χαλάσει. Θα αναφερθώ και στις μάρκες του εξωτερικού που κατασκευάζονταν στην ΣΕΚΑΠ.

    1) ΣΕΚΑΠ SPECIAL / ΜΑΛΑΚΟ - ΣΚΛΗΡΟ: Κλασικό Ελληνικό τσιγάρο με έντονο παραδοσιακό χαρμάνι Ελληνικών Ανατολικών καπνών και πολύ πλούσια γεύση. Όπως έγραφε πάνω το πακέτο: "...μαζεμένα φύλλο φύλλο..."!!

    2) ΣΕΚΑΠ EXTRA: Λίγο πιο βαρύ από το SPECIAL αλλά πολύ πιο αρωματικό και γευστικό. Όμως στο δεύτερο τσιγάρο ήθελες διάλειμμα για μερικές εβδομάδες για να πάρεις ανάσα! Βαρύ πράγμα!

    3) ΞΑΝΘΗ ΣΚΛΗΡΟ ΑΦΙΛΤΡΟ: Το γνωστό σε όλους κίτρινο πακέτο με το κλασικό παραδοσιακό χαρμάνι της ΣΕΚΑΠ που χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλα τα τσιγάρα της τότε! Τράβαγες ρουφηξιά και ταξίδευες!!! Μιλάμε για 29 πίσσα και 2 νικοτίνη!!!!

    4) ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΣΚΛΗΡΟ: Εδώ έχουμε την πρώτη έντονη διαφοροποίηση σε χαρμάνι σε σχέση με τα παραπάνω σήματα. Ωραίος γλυκόπιοτος Μπασμάς με πλούσια άρωμα και γεύση. Σκούρο φίλτρο με χρυσή ρίγα και πακέτο πολυτελείας για την εποχή του.

    5) ΣΙΡΟΚΟ ΣΚΛΗΡΟ - ΜΑΛΑΚΟ: Τίποτα το ιδιαίτερο. Κι εδώ κλασικό χαρμάνι ΣΕΚΑΠ αλλά σε πιο σύγχρονη συσκευασία. Ποτέ δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο τσιγάρο. Σταμάτησε εδώ και πολλά χρόνια!!!

    6) GR ORIGINAL ΣΚΛΗΡΟ - ΜΑΛΑΚΟ: Το θυμάστε; Ήταν λευκό πακέτο με 3 μπλε ρίγες. Ωραίο Ελληνικό τσιγάρο, πάλι με παραδοσιακό χαρμάνι ΣΕΚΑΠ με σκούρο φίλτρο και ελαφρύ αρωματάκι!

    7) GR LIGHTS ΣΚΛΗΡΟ: Το 1987 που κυκλοφόρησε έκανε τόσο πάταγο με τις πωλήσεις του, που η ΣΕΚΑΠ έβγαλε ειδικό ευχαριστήριο σημείωμα στις εφημερίδες!!!! Πολύ καλό ελαφρύ τσιγάρο με μπλε το γράμμα G και χρυσό το R. Είχε αρωματικότατο Ανατολικό χαρμάνι.

    8) GR ULTRA ΣΚΛΗΡΟ: Η ίδια συσκευασία λίγο πιο άχρωμη και γκρίζα και ένα τσιγάρο τόσο πολύ ελαφρύ που τελικά δεν είχε κανέναν λόγο ύπαρξης!

    9) GR INTERNATIONAL 25 ΚΟΚΚΙΝΟ - ΜΠΛΕ - ΓΚΡΙ: Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη του '90 ήταν πραγματική περίπτωση!!! Πολύ φθηνή τιμή, 25 τσιγάρα και ένα πολύ σύγχρονο Ελληνικό χαρμάνι με αρκετά πρόσθετα όμως. Πάντως ήταν πολύ αρωματικό και εύπεπτο! Σήμερα υπάρχει αλλά έχει χαλάσει πάρα πολύ, κατά τα γνώμη μου. Αργότερα κυκλοφόρησε και σε 20άρι πακέτο όλη η σειρά.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 10) COOPER ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ - ΜΑΛΑΚΟ: Ένα ακόμη αντι-Marlboro της Ελλάδας! Όμως είχε πλούσιο Ελληνικό χαρμάνι και ένα τόσο χαρακτηριστικό άρωμα (κέτσαπ!!) που εμένα με ξετρέλενε!!!! Μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις!

    11) COOPER LIGHTS ΧΡΥΣΟ ΣΚΛΗΡΟ: Το 1987, την εποχή όλων των LIGHTS προϊόντων, έρπεπε και το COOPER να ακολουθήσει τη μόδα. Βγήκε λοιπόν σε ωραία χρυσή συσκευασία με το ίδιο υπέροχο άρωμα. Πολύ μου άρεσε και το LIGTHS.

    12) COOPER 25άρια με BIO FILTER: Αποτυχημένη προσπάθεια να τοποθετηθεί το Βιολογικό φίλτρο και σε άλλο σήμα της εταιρίας. Ποιος το θυμάται άραγε.....!!!!

    13) COOPER ΑΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ: Με μία λέξη: ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ! Ωραίο χαρμάνι, ωραίο άρωμα, σπέσιαλ τράβηγμα αλλά εμπορική αποτυχία! Κρίμα γιατί ήταν καλή προσπάθεια!

    14) COOPER ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΣ: Η πρώτη Ελληνική επιτυχία στο στριφτό τσιγάρο. Ο γνωστός καπνός COOPER με το γνωστό άρωμα για το οποίο οι γνώμες διχάζονται!

    15) ΑΡΙΣΤΑ ΜΑΛΑΚΟ 20άρι + 25 άρι ΣΚΛΗΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΜΠΛΕ - ΧΡΥΣΟ: Εδώ μιλάμε για ένα χαρμάνι εκτός εποχής αλλά με εξαιρετική τιμή για την εποχή του. Όμως τα συνεταιριστικά προϊόντα τύπου ΣΕΚΑΠ είχαν αρχίσει να ξεπερνιούνται....

    16) BF ΚΟΚΚΙΝΟ - ΜΠΛΕ - ΚΙΤΡΙΝΟ - ΜΩΒ - ΛΕΥΚΟ: Η επανάσταση στα τσιγάρα που κατάφερε και έσωσε από τη χρεοκοπία τη ΣΕΚΑΠ το 1997. Βιολογικό φίλτρο Ελληνικής πατέντας και κατασκευής! Και ξαφνικά δεν έμεινε τραπέζι που να μην έχει πάνω του τουλάχιστον 2 BF! Όλοι το γύρισαν στο BF και λύγισαν ακόμη και μάρκες που κρατούσαν την πρωτιά για χρόνια!!! Το χαρμάνι των συγκεκριμένων τσιγάρων ήταν πάρα πολύ καλό, Ελληνικό αλλά και τύπου American Blend. Σήμερα, το BF έχει χάσει την αίγλη του αλλά παραμένει ένα πολύ καλό, αλλά ακριβό, τσιγάρο.

    17) BROOKS ΣΚΛΗΡΟ: Προσπάθεια δεκαετίας '80 για American Blend αλλά με πλήρη αποτυχία!! Ξαναεμφανίστηκε το σήμα στις αρχές του 2000 όταν ξεκίνησαν τα τσιγάρα του 1 ευρώ! Αλλά και πάλι εξαφανίστηκε.

    Πάμε στα του εξωτερικού:

    PARAMONT: Φρικτό American Blend δεκαετίας '80 που πάτωσε πριν καν κυκλοφορήσει!!!

    R6: Εξαιρετικό τσιγάρο με πλούσιο άρωμα και γεύση American Blend. Έβγαινε και σε 100s. Τώρα εισάγεται.

    ASTOR ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ - ΜΑΛΑΚΟ: Υπέροχο!!! Φανταστικό!! Αρωματικότατο και βαριά ωραία γεύση ενός από τα καλύτερα American Blend της εποχής. Τώρα πια εισάγεται.

    ASTOR ΧΡΥΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΠΑΚΙ: Πατέντα της ΣΕΚΑΠ με το κεφάλι στην άκρη πάνω δεξιά του μεγάλου καπακιού που έφτανε μέχρι τη μέση του πακέτου!!! Πολύ καλό και ελαφρύ American Blend αλλά δεν τσούλησε καθόλου στην αγορά...

    Ό,τι ξέχασα, παρακαλώ να συμπληρώσετε....

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντυπωσιακό. Ευχαριστούμε Βασίλη! Τι διάολο μνήμη...

      Κούπερ κόκκινο μαλακό;; Με φίλτρο;; Πάντως θυμάμαι το σκληρό κόκκινο κατοστάρι -άλλωστε βγαίνει ακόμα.

      Από τα ξένα, το μεν paramont δεν το ήξερα καν, τα δε υπόλοιπα δεν ήξερα ότι ήταν της ΣΕΚΑΠ. Μόνο το R6 έβγαζε ή και τα διάφορα R1;

      Συγγνώμη, τις περιεκτικότητες 29 και 2 πώς τις ξέρεις; Τον καιρό που υπήρχαν τέτοια τσιγάρα δεν αναγράφονταν οι περιεκτικότητες!

      Ελληνικό χαρμάνι εννοείς Βασίλη με καπνά ελληνικής προελεύσεως ή και κάποιον ορισμένο τύπο χαρμανιού;

      Διαγραφή
  52. Cooper μαλακό υπήρχε αλλά δεν το κάπνιζε κανείς!! Για το χαρμάνι αναφέρομαι σε διάφορες ποικιλίες Ελληνικών δαπανών.
    Τα R1 ήταν μόνο εισαγόμενα. Δεν κατασκευάζονταν ποτέ στην Ελλάδα.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω από κινητό και βγαίνουν κάτι άσχετες λέξεις!!! Εννοώ Ελληνικών καπνων και όχι δαπανών που γράφτηκε. Α! Τις περιεκτικότητες τις έγραφε το πακέτο στις πρώτες προειδοποιησεις. Μετά μειώθηκαν τα υψηλά ποσοστά με εντολή Ε.Ε.

      Βασίλης

      Διαγραφή
  53. Παιδιά κυκλοφορούν ακόμα τα Κιρέτσιλερ στην Αθήνα, αν ναι πείτε μου που θα τα βρω γιατί ο περιπτεράς μου σταμάτησε να τα φέρνει και δεν τα βρίσκω πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν άλλαξε κάτι τον τελευταίο καιρό, θα τα βρεις Ν. Σμύρνη, στην πάνω μεριά της πλατείας, στη στάση του τραμ. Έχει δύο περίπτερα αλλά θα καταλάβεις ποιο είναι το σωστό -ένα που γενικώς φέρνει τα πάντα.

      Ελπίζω να μην είναι αυτός ο περιπτεράς σου που τα 'κοψε, γιατί τότε τον ήπιαμε.

      Διαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευχαριστώ, εννοείς από την πλευρά που είναι ο δρόμος Ελευθερίου Βενιζέλου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την πλευρά της πλατείας λίγο πριν τα Starbucks αν δεν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
  56. Φιλες και φιλοι, η ΣΕΚΑΠ πλεον οριστικα στα χερια του Σαββιδη, με αδρες επενδυσεις. Ας ελπισουμε πως θα φτιαξουν το φιλτρο του Κιρετσιλερ και θα κανουν το Cooper να σταματησει να μυριζει κετσαπ!
    http://paokweb.gr/podosfairo/item/1221-oristika-savvidi-sekap.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πέτρο, είχα κάνει μια ερώτηση στην ανάρτηση Muratti. Μιας και ο σωστός χώρος είναι εδώ, και μέχρι να το δεις και να απαντήσεις είχα εγώ νεότερα, τα γράφω εδώ:
    Ο περιπτεράς στη Ν. Σμύρνη δεν εχει Κιρέτσιλερ. Μου είπε ότι έχουν έλλειψη. Δε μ' αρέσουν κάτι τέτοια, φοβάμαι κατάργηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είχα γράψει προχθές -σε λάθος χώρο ως συνήθως- ο Σαββίδης ακόμα δεν έχει μπει στην εταιρία. Διάβασα πως στα τέλη του μηνός θα αναλάβει και τυπικά την εταιρία. Οπότε νεότερα για το μέλλον των σημάτων της ΣΕΚΑΠ λογικά θα έχουμε μετά τα μέσα καλοκαιρίου. Αυτός θα αποφασίσει τι θα γίνει με τα υπάρχοντα σήματα. Ειδικά όμως για το Κιρέτσιλερ δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε έλλειψη.

      Πάντως θα ήταν πραγματικά κρίμα αν μέσα σε λίγες μέρες να κατουργηθούν δυο ιστορικότατα ανατολικά σήματα, 22 και Κιρέτσιλερ.

      Διαγραφή
    2. Όχι δύο, παραπάνω. Τα 22άρια είναι ολόκληρη σειρά.

      Και δεν είναι απλώς ιστορικά και ανατολικά. Είναι τα μοναδικά εναπομείναντα του είδους τους. Καρέλια, Άσσοι και Σαντέ (εξίσου ιστορικά) μπορεί να είναι καλά τσιγάρα αλλά είναι άλλο είδος.

      Διαγραφή
  58. Παιδιά φοβάμαι πολύ για το μέλλον του ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ, μιας και είναι η μόνη μάρκα που φουμάρω. Ευτυχώς που έχω κρατήσει 3 πακέτα για ώρα ανάγκης όμως τι θα κάνω όταν τελειώσουν. Πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει η παραγωγή τους καθώς είναι φανταστικό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνεχισει,δεν υπάρχει θεμα διακοπης,αλλωστε εχει και μια μικρη ανοδο τελευταια,αρκει να το στηριξετε εσεις οι καπνιστες του και να το διαδωσετε

      Διαγραφή
    2. Πώς ρε παιδιά δεν υπάρχει θέμα; Αυτή τη στιγμή (δηλ πριν 5 μέρες για την ακρίβεια) ο μόνος περιπτεράς που ξέρω στην Αθήνα να τα φέρνει δήλωσε έλλειψη από την εταιρεία.
      Εσείς παιδιά, Νοσταλγέ και Ανώνυμε, από ποια πόλη γράφετε;

      Διαγραφή
    3. Αθήνα μένω νότια προάστια.

      Διαγραφή
  59. 2103458486 το τηλεφωνο της ΣΕΚΑΠ Αθηνων.Απλα ζητηστε και θα ειναι στο πιο κοντινο σας περίπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τα ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ τα φέρνει και το περίπτερο μπροστά στo EVEREST στην Ομόνοια, είναι όμως σε έλλειψη από τη Μ. Εβδομάδα. Δεν ξέρω αν ξαναφέρανε.... Η απόφαση της Philip Morris να δουλεύει με αποκλειστικούς αντιπροσώπους στην Αττική θα εξαφανίσει πολλά σήματα από την αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oχι μόνο σηματα αλλα και περιπτερα.Στην ουσια καταργει τον ανταγωνισμο στους τσιγαραδες,αφου εως τώρα όταν ανοιγες περίπτερο σου έδιναν πιστωση 5000 χιλιαρικα,όταν του πουλουσες τους πληρωνες και σου φερνανε τις νεες παραλαβες. Τωρα που θα εχουν αποκλειστικα μια εταιρεια ανα περιοχη θα πρεπει να πληρωσεις πρωτα τα προηγουμενα +τα επομενα αφου δεν συντρεχει λογος ανταγωνισμου και εισαι αναγκασμενος να έχεις τα προιοντα τους αν θες να εισαι περιπτερος. Ελαχιστοι θα αντεξουν και η ιστορια σχετιζεται με το ανοιγμα του επαγγελματος αφου πλεον θα μπορουν να πουλανε τσιγαρα και τα σουπερμαρκετ.
      Στην επαρχια δεν θα υπαρχει προβλημα,γιατι αυτο ισχυε πάντα,όμως για τους ψιλικατζιδες-περιπτεραδες Αθηνων και Θεσσαλονικης μιλαμε για γενοκτονια.

      Διαγραφή
  61. Παίδες έχουμε τίποτα νεότερο για το κιρέτσιλερ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ που ρώτησα πως μπορω να τα προμηθευτώ στο μαρούσι τη ΣΕΚΑΠ αθήνας με γράψανε κανονικά σε 2 τηλεφωνήματά μου.
      Τα θέλουν και τα παθαίνουν μάλλον.
      Αν το βρείτε πουθενά πείτε μου.

      Διαγραφή
  62. Μάγκες κάπνισα Κιρέτσιλερ πριν δύο μήνες. Έφερε στη Χίο ο αντιπρόσωπος κατόπιν παραγγελίας ειδικών καπνιστών, κι επειδή του είχα μιλήσει σχετικά, με πληροφόρησε και τσάκωσα δύο πακέτα. Καμία σχέση με το τσιγάρο του 1985. Πολύ καλό και καθαρό ανατολικό αλλά πολύ ελαφρύ. Νομίζω ότι η μόνη διαφορά του με το 22 είναι το χρώμα του φίλτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Άγγελε, τα χαρμάνια είναι εντελώς διαφορετικά. Διαφέρουν πολύ τόσο στην γεύση όσο και στο άρωμα. Βασικά μιλάμε για διαφορετικές ποικιλίες ανατολικών.

      Διαγραφή
    2. Μόλις τώρα με πήρανε από τη ΣΕΚΑΠ, η παραγωγή του Κιρέτσιλερ σταμάτησε.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Σταμάτησε οριστικά ή προσωρινά?? Γιατί συχνά - πυκνά σταματάει η παραγωγή του για διαστήματα 2-3 βδομάδων λόγω έλλειψης πρώτων υλών (όπως λέγαν από την εταιρία)

      Διαγραφή
    4. To 22 ειναι πικρο=τσεμπελια,το Κιρετσιλερ ειναι με μπασμα.Πολυ ελαφρυ όμως πλεον.

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετικά λυπηρό.

      Βέβαια θα συνέβαινε. Το πιο αντιεμπορικό σήμα μιας μικρής και όχι ακμάζουσας εταιρείας. Νομίζω ότι σ' όλη μου τη ζωή δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που να το έχει μόνιμη μάρκα. Δε θα το κρατάγαν επειδή εγώ και άλλοι μερικοί παίρνουμε ένα πακέτο κάθε φέξε μου και γλίστρισα!

      Πάντως η κατάργησή του κάνει τον κόσμο λίγο πιο φτωχό και λίγο πιο άσχημο.

      Διαγραφή
  63. Είναι σωστές οι διαφορές που επισημαίνετε, απλώς ήθελα εμμέσως να τονίσω ότι με τόσα λίγα ανατολικά σήματα δεν ψάχνει κανείς πλέον ό,τι είναι αδύνατο ή δυσεύρετο αλλά το ευκολότερα δυνατό. Άλλωστε ούτε 22 βρίσκει κανείς όπου νά ´ναι, ούτε Άσσο φίλτρο κασσετίνα, ούτε καν σκέτα Σαντέ, Άσσο ή Καρέλια Αγρινίου ανεξάρτητα από τις - όχι τυχαίες - αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις για το κατά πόσο Ανατολικά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τα τελευταία καθαρά ανατολικά σήματα σβήσανε σε ένα δίμηνο...ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ και 22 αντινικότ με ιστορία αιώνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόλη, για τα Κιρέτσιλερ ο περιπτεράς σου στην Ομόνοια δήλωσε κάτι σαν προσωρινή έλλειψη. Δεν ήταν απόλυτα σαφής, αλλά Κούπερ και όλες τις άλλες μάρκες της ΣΕΚΑΠ τις έχει κανονικά. Κι εγώ άλλωστε εξακολουθώ να βλέπω ανθρώπους να καπνίζουν GR π.χ..

      Δεν ξέρω τι ισχύει. Βασικά το θεωρώ εντελώς απίθανο να ξαναδούμε Κιρέτσιλερ, απλώς ο επίσημος τίτλος τέλους δεν έχει ακόμα πέσει.

      Τα 22άρια αν υπάρχουν θα υπάρχουν σε κεντρικά περίπτερα που τα έφερναν όχι για συγκεκριμένους πελάτες αλλά για λόγους πληρότητας. Στα συνοικιακά οι συγκεκριμένοι πελάτες έχουν ήδη εξαφανίσει ό,τι απέμενε στα ράφια.

      Διαγραφή
    2. Πέπε,

      Έχει πέσει ο τίτλος τέλους. Τηλεφώνησα στην ΣΕΚΑΠ Αθήνας και μου είπανε ότι καταργήθηκε, πριν κανένα μήνα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Α ναι; Ε λοιπόν δεν έχω παρά να επαναλάβω χωρίς σχόλια το μήνυμα του Τόλη:

      «Τα τελευταία καθαρά ανατολικά σήματα σβήσανε σε ένα δίμηνο...ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ και 22 αντινικότ με ιστορία αιώνα....»

      Διαγραφή
  65. Μίλησα με την ΣΕΚΑΠ Αθήνας και μου είπαν ότι δεν αποσύρθηκε απλά δεν έχει παραχθεί για κάποιους μήνες. Νομίζω και η παραγωγή όλου του εργοστασίου έχει σταματήσει για καλοκαίρι. Ο υπεύθυνος μου είπε ότι δεν αποκλείεται να το ξαναβγάλουν...μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτε πως γινεται να κυκλοφορουν τα υπολοιπα σηματα της σεκαπ( Gr, Cooper, Bf) και το ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ να μην υπαρχει πουθενα στην αττικη??? μακαρι να αληθευουν οι πληροφοριες σου φιλε tolis γιατι το ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου.

      Διαγραφή
  66. Υπηρξε κανενα νεο για το κιρετσιλερ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τα πράγματα στην καπνοβιομηχανία είναι πολύ άσχημα. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν ήταν ο Σαββίδης η ΣΕΚΑΠ θα είχε βάλει ήδη λουκέτο και οι ίδιοι θα ήταν στο δρόμο...έχουν μείνει στην δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία ενώ και η διοίκηση Σαββίδη δεν ελίσσεται σωστά με συνέπεια απεργίες κ.ά... Μην εκπλαγείτε καθόλου αν ο Σαββίδης την κάνει από αυτή την επένδυση και πάψουν να κυκλοφορούν όλα τα σήματα της ΣΕΚΑΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πετρο το κιρετσιλερ το βρησκεις ακομα? κυκλοφορει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τελικά το "ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ" μπορεί να βρεθεί κάπου στην Αθήνα;
    Τα "ΣΙΡΟΚΟ" αποτελούν οριστικά παρελθόν ε;
    Καπνιστικές αναμνήσεις μου από τα '80ς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, σόρι για τα απανωτά χαστούκια (βλ. 22) αλλά και το Κιρέτσιλερ καταργήθηκε επίσης πριν λίγους μήνες. Εδώ η εταιρεία δεν καταργήθηκε, άλλαξε χέρια και η νέα διοίκηση κατήργησε το συγκεκριμένο σήμα.

      Το Σιρόκο αποτελούσε παρελθόν ήδη από το παρελθόν.

      Διαγραφή
  70. Κρίμα... Δεν θα μείνει, στο τέλος ελληνική μάρκα(με ελληνική ονομασία) στην αγορά, πέρα από τα κλασικά(ΑΣΣΟΣ, ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΑΝΤΕ και λίγα ακόμα)...
    Πάνε τα "22", τα "ΣΙΡΟΚΟ", "ΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΤΡΟ", "ΣΕΚΑΠ", όλα τα σήματα του ΚΕΡΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παιδιά υπάρχουν ακόμα τα `Κιρετσιλερ`, αν ναι γνωριζετε που ??? Ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, πιστεύω ότι αν κανείς αναγνώστης ήξερε κάτι που να ανατρέπει τα παραπάνω θα το είχε γράψει. Άρα, μέχρις αποδείξεως του ενεντίου (λέμε τώρα... για παρηγοριά), Κιρέτσιλερ γιοκ.

      Διαγραφή
    2. Α! Τώρα που ξαναδιαβάζω την παλιά συζήτηση, θυμήθηκα: ψάξε να επικοινωνήσεις με τον χρήστη Multishop Tobacco. Αυτός θα ξέρει.

      Διαγραφή
  72. Υπάρχουν στο περίπτερο στην πλατεία Νέας Σμύρνης στο κεντρικό απέναντι από τη στάση του τραμ. Αυτός πάντα είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνεις!!! Δηλαδή δεν καταργήθηκαν; Το ξέρω ότι το εν λόγω περίπτερο τα έφερνε, αλλά τα είδες εκεί πρόσφατα;

      Μέσα στο καλοκαίρι κάπνισα 3 πακέτα Κιρέτσιλερ + 10 πακέτα 22 άφιλτρο, που τα είχα από μήνες φυλαμένα για ... (γιατί άραγε; - αυτό σκέφτηκα και τελικά τα άνοιξα). Και πίστευα ότι έχω εξαφανίσει το είδος. Χαίρομαι πολύ που μαθαίνω το αντίθετο, αν βέβαια ισχύει.

      (Διευκρίνιση: για τα 22 μη χαρείτε άδικα. Παραμένουν καταργημένα.)

      Διαγραφή
    2. Aν είναι κανείς κοντά στην Νέα Σμύρνη,ας ρίξει μια ματιά. Μένω αρκετά μακριά και δεν θέλω να πάω τζάμπα.

      Διαγραφή
    3. Πρώτον, κανείς δεν είπε πως τα τσιγάρα παλαιώονται. Όχι πως αν κάποιος το έλεγε θα το παίρναμε με τις πέτρες φυσικά. Επίσης, λέγεται πως διατηρούνται σε καλή κατάσταση για ένα περίπου χρόνο εφόσον διατηρηθούν σε δροσερό και υπο σκιά μέρος
      Επιπλέον, το τι διαλέγει να κάνεις ο καθένας σε ειδικές περιστάσεις είναι δικό του θέμα. Και γω θα διάλεγα να καπνίσω 2-3 υπό .. εξαφάνιση ή ήδη εξαφανισμένα τσιγάρα που πολύ πιθανόν δεν θα τα ξαναδοκιμάσω ποτέ ξανά, παρά ένα ακριβό πούρο το οποίο στην τελική το αγοράζεις ανά πάσα στιγμή.
      Και κάτι πιο (α)σόβαρο..Πέπε, δεν είχες πει πως τα Κιρέτσιλερ θα τα κάπνιζες στον .. γάμο σου? Το πήρες απόφαση ή πήρες απόφαση να μην το πάρεις πότε απόφαση όποτε μπουμπούνισες τα Κιρέτσιλερ?ΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!

      Διαγραφή
    4. Α, παρεμπιπτόντως είχα ρωτήσει και γω την Σεκαπ για το Κιρέτσιλερ. Όντως μου είπαν πως καταργήθηκε. Βέβαια, αφήνω και ένα μικρό παραθυράκι μήπως .. δεν, διότι και παλιότερα είχε σταμάτησε η παραγωγή του αλλά μόνο προσωρινά λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
      Για το 22 που λες Πέπε, δυστυχώς ναι, αυτό σταμάτησε οριστικά μιας που μπήκε λουκέτο στο εργοστάσιο. Και επειδή το κάπνιζα για ένα χρόνο περίπου, το βλέπω που και που .. στα όνειρά μου!

      Διαγραφή
  73. Μιλάμε, δεν είναι να πεις μια κουβέντα εδωμέσα. Μπροστά σου θα τη βρεις!

    Ούτε το ένα ούτε το άλλο Ευθύμη. Απλώς είπα του εαυτού μου: δεν παντρεύεσαι που δεν παντρεύεσαι, δεν κάνεις κάνα τσιγάρο; (κατά το ...ψάρεμα)

    Δεν τα φύλαγα για παλαίωση. Τα φύλαγα γιατί ήταν σπάνια (δεν έχει και πολλή λογική η σκέψη αλλά αυτή ήταν). Και μετά σκέφτηκα ότι θα μου χαλάσουν, και πήρα την απόφαση να κάνω 2-3 όπως λες κι εσύ, αλλά δεν είχα αυτοσυγκράτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. paidia telika exei kiretsiler to periptero sthn nea smurnh??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλο χειμωνα σε ολους, μιας και το καλοκαιρι τελειωσε για οσους τελιωσε η αδεια τους, δυστηχως ειμαι ενας απο αυτους. Μπαινω λοιπον στο μπλογκ και βλεπω πιθανον επανακυκλοφορια του Κιρετσιλερ, εφυγα κατευθειαν για νεα σμυρνη, αλλα τιποτα, τσαμπα συναγερμος ο περιπτερας στη νεα σμυρνη με διαβεβαιωσε οτι εχουν καταργηθει. Πεπε το ευχαριστηθηκες εε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. νεα για την σεκαπ http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=190744

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τη γνώμη μου, η αγορά έχει έλλειψη από ένα νέο 100% ανατολικό σήμα με καπνα Ξάνθης. Το ότι έβγαλε τα ιδη υπάρχοντα σήματα σε 100αρια αδιάφορο με αφήνει. Αα και κάτι άσχετο πήρα να δοκιμάσω πούρα Backwoods, 4 ευρω το σακουλάκι με τα 5. Ωραίο αρωμα, σιγουρα απολαμβάνεις το κάπνισμα, αν και σε μειωμένη ποσοτητα.

      Διαγραφή
  77. Ενδιαφέρον. Αναμενόμενο βέβαια πως ο Ρώσσος θα ενδιαφερόταν πρωτίστως για τις εξαγωγές, το θέμα είναι με την ελληνική αγορά τι γίνεται. Το καινούριο GR International το δοκίμασε κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δοκίμασα εγώ.Αναβαθμισμένο το χαρμάνι,περίπου σαν μαλμπορο και πολύ αρχοντικό το πακέτο.Απο τον Σεπτέμβρη ερχονται και τα νεα BF

      Διαγραφή
  78. ξερει κανεις που μπορω να βρω στην Αθηνα,χυμα καπνο μπασμα Ξανθης?Αλλά μπασμα,οχι τσεμπέλι,γιατί τελευταια γηκαν κατι λαμόγια που πουλάνε τσεμπελι ανακατεμενο με ελαχιστο μπασμα και το πουλανε σαν μπασμα.Την πατησε φίλος μου,ετσι...οποιος γνωριζει ας στειλει μηνυμα εδω emalaith21@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εν τελει, τα ξαναβγαλαν τα Κιρετσιλερ η κατι παρομοιο? Ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόθεση να τα επανακυκλοφορήσουν φίλε, δυστυχώς..

      Διαγραφή
    2. Ίσως ψιλοϋπάρχει μια τάση να ξανάρθουν στη μόδα τέτοια χαρμάνια (Wolfway, Oriental Mist...) και ίσως, άρα, κάποια στιγμή να δούμε και σχετική κίνηση από τη ΣΕΚΑΠ.
      Αυτά είναι οι ευσεβείς μου πόθοι. Σε επίπεδο αντικειμενικής πραγματικότητας, όχι, δεν έχει ακουστεί σχέδιο επανακυκλοφορίας του Κιρέτσιλερ, ούτε άλλου ανάλογου.

      Διαγραφή
  80. Το κιρετσιλερ κύκλοφορει Ακόμα ? Και αν ναι τι τιμή έχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Καταργήθηκε πριν 1-2 χρόνια.

      Αν κάποιος γνωρίζει το αντίθετο, ότι δηλαδή επανακυκλοφόρησε (γιατί ως φήμη κυκλοφορεί αρκετά, όπως ότι ο Έλβις δεν έχει πεθάνει), ας το γράψει γιατί μας ενδιαφέρει διακαώς.

      Διαγραφή