ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Καρελια φιλτρο



Το δευτερο πιο ιστορικο τσιγαρο μετα τον Ασσο.Εχω την εντυπωση πως ήταν το πρωτο ελληνικο τσιγαρο με φιλτρο.Βγηκε στην αγορα το 1957. Το πρωτοδοκιμασα το 1995 πιτσιρικας ακομα και μου ειχε κανει εντυπωση η τοσο καλη και απολαυστικη του γευση για φθηνο τσιγαρο.Εκεινη την εποχη πρεπει να ηταν το πρωτο σε πωλησεις Ελληνικο τσιγαρο,ενω και σημερα εχει πολύ καλες πωλησεις σε ανθρωπους ηλικιας 55+ και καθολου αμεληταιες πωλησεις σε νεαρους καπνιστες..
Πιστευω πως η γευση δεν εμεινε ιδια,.πριν 4-5 χρονια ειχε μια εντονη πικρα,τωρα ευτυχως δεν υπαρχει,ενω αλλωτε μου αφηνε σουβενιρ ενα πονολαιμο. Εν σχεση του παραδοσιακου του ανταγωνιστη,του Ασσος Φιλτρο κασετινα δηλαδη,εχει αρκετες διαφορες. Λιγοτερα αρωματα,εχει μια πιο ουδετερη και γεματη γευση,ενω καιγεται πολύ πιο γρηγορα.Το Καρελια φιλτρο μπορει να το καπνισει ευκολοτερα καποιος αμυητος στις παραδοσιακες γευσεις.Στα πλαισια της αναβαθμισης ολων των προιοντων της Καρελια,αναβαθμιστηκε και αυτο το σημα και ειναι πλεον ενα τσιγαρο γευστικο,απαλο και δεν εχει κατι που να θυμιζει πως ειναι χαμηλης τιμης ή ποιοτητας.Επισης αν το συνηθισει ο καπνιστης,μετα δυσκολευεται να καπνισει αλλα τσιγαρα.
To site της εταιριας γραφει πως ειναι ανατολικο χαρμανι.Τα καπνα που χρησιμοποιουνται ειναι κατα πλειοψηφια Ελληνικα.Πιθανον να σπανε το χαρμανι με Βιρτζινια(κατι τετοιο θεωρω πιθανοτερο) ή να εισαγουν και ανατολικα απο αλλες βαλκανικες χωρες.
  Ως μια γενικη διαπιστωση νομιζω πως κακως αυτα τα σηματα ζουν ηττοπαθως,χωρις προωθηση και ανανεωση. Ειναι καλα τσιγαρα,τα ποιοτηκοτερα στην κατηγορια τους,ενω οι γευσεις τους ειναι εναλλακτικες στην μονοτονια των συγχρονων τσιγαρων.Εν οψη γενικευμενης οικονομικης κρισης, στενοτητας,αλλα και στηριξης του εγχωριου, θα μπορουσαν να ξαναπάρουν την θεση που τους αξιζει στην αγορα.
 
Να σημειωσω πως κυκλοφορει και σε μαλακο πακετο,οπως επισης υπαρχει και το αφιλτρο Καρελια Αγρινιου με το οποιο θα ασχοληθω ξεχωριστα.
 Με δυο κουβεντες το Καρελιο Φιλτρο ειναι το καλυτερο φθηνο τσιγαρο και ενα παραδοσιακο προιον, κομματι της Ελληνικης ιστοριας
Βαθμολογια:
8 στα 10

210 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ.ΟΙ ΑΣΣΟΙ,ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ HARDCORE ANATOΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ.ΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΚΑΤΑΠΙΟΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΚΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΣΣΟΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑ.ΣΑ ΓΕΥΣΗ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΥΔΕΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ.ΠΧ:ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΧ ΣΕ ΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ(ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ) ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΟ MURATTI ,ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ(ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΑΛΛΟΝ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ" "ΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΩΝ" ΤΣΙΓΑΡΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ,DESIGN ΚΑΙ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑΣ.ΤΟ ΔΕ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μαλακο υπαρχει ακομα. Για τον Ασσο μαλακο θα γραψω στην επομενη κριτικη. Δεν ειναι ανατολικο τσιγαρο αλλα περιεχει και ελληνικα ανατολικα(αυτη την απαντηση μου ειχε δωσει η Παπαστρατος),σε τι ποσοστο αγνωστο.
    Το Καρελια Φιλτρο,όχι μονο δεν διαφημιζεται αλλα δεν απασχολει η προωθηση του ιδιαιτερα την Καρελια. Νομιζω πως το κρατανε μονο για τους μεγαλους σε ηλικια καπνιστες και δεν πιστευουν στο μελλον του.Πιστευω πάντως πως ειναι καλη περιπτωση για τα λεφτα του,αν και το χαρμανι εχει χαλασει. Για το Muratti θα γραψω επισης κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ PHILIP MORRIS,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΥΝΟΪΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!!!!.ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο,ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΩ,ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εχω υποψη μου χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ισχυει και δεν ειναι παραμυθι. Εγω την αντιπαθω γιατι ειναι εταιρεια politically correct,παιζει το παιχνιδι του αντικαπνιστικου φασισμου και ουδεποτε στηριξε τα δικαιωματα των καπνιστων.
    Αυτο ειναι λογικο γιατι στην πραγματικοτητα Philip Morris δεν υφισταται μια και ειναι απλα ενα κομματι του αμερικανικου κολλοσσου Altria που ελεγχει παρα πολλες αλλες εταιρειες οπως η Kraft foods(σκεψου πως ακομα και η δικια μας Μερεντα Παυλιδη ειναι ενα ...κομματι της Kraft foods),η Toblerone και ποσες αλλες διαφορετικου τυπου βιομηχανιες. Ακομα ομως και η αντικαπνιστικη πολιτικη που η philip Morris στηριζει, την εχει βοηθησει παρα πολυ ετσι ωστε μεσα σε μια δεκαετια να εξαγορασει τις περισσοτερες εθνικες καπνοβιομηχανιες(ο Παπαστρατος ειναι ο κανωνας και οχι η εξαιρεση) στην Ευρωπη και την Λατινικη Αμερικη.
    Δεν θελω να δεινω λεφτα σε αυτη την εταιρεια αλλα οντως βγαζει καλα τσιγαρα. Το Blog στηριζει τις δυο ελληνικες καπνοβιομηχανιες ΣΕΚΑΠ και Καρελιας,αρκει να στηριξουν και αυτοι λιγο παραπανω τα προιοντα τους αλλα και τον ντοπιο καπνοπαραγωγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ . ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ MAE IN GREECE ΑΛΛΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ! ΟΝΤΩΣ ΜΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΡΕΛΑΚΙ ΦΙΛΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ . ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΜΦΑΝΗΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ! ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΒΑΖΩ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΘΗΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝΘΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ! ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝ TOY FACEBOOK ΠΡΟΣΠΑΘΩ NA ΣΤΗΣΩ ΤΟ ΜΑΝΑΔΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟ ΓΡΟΥΠ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩ ΦΑΝ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ ... ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ . ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΛΥΑΡΙΣΑ ΚΑΠΟΥ ! ΥΓ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΟΝ ΜΕΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΔΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΙΤ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ . ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΦΙΑΣΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΟ ΚΑΡΕΛΑΚΙ ΜΟΥ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΚΡΙΒΑ Η ΦΤΗΝΑ, ΦΙΛΤΡΟ Η ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ...
    ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ...ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ.
    ΠΕΤΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ/ΑΡΩΜΑ ΠΑΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΟΤΖΑΜ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεχρι προσφατα δεν ειχε τυχη να δοκοιμασω το συγκεκριμενο τσιγαρο και για να λεμε την αληθεια δεν περιμενα και πολλα απο αυτο.Δοκοιμαζοντας το ομως διαπιστοσα οτι ειναι ενα πολυ ωραιο τσιγαρακι με ευχαριστη γευση.Το μονο αρνητικο του ειναι το παλιομοδιτικο πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχει καμια διαφορα γευστικα το καρελια μαλακο απο το σκληρο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μαλακό πακέτο έχει μια 0,7 νικοτίνη ενώ το σκληρό 0,8 . Αλλά έχω δαπιστώσει ότι τα λεγόμενα ''μαλακά'' πακέτα διατηρούν καλύτερα το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ομολογώ πως δεν περίμενα και πολλά για την τιμή του και εντέλει έκανα λάθος. Αρκετά καλό τσιγάρο για τα λεφτά του, χωρίς όμως πολλά αρώματα λόγω των πιο ουδέτερων καπνών του. Πολύ καλή οικονομική λύση. Με εκνεύρισε απίστευτα ο περιπτεράς που με στραβοκοίταξε όταν του τα ζήτησα και μάλιστα με ρώτησε 100 φορές. Ένας φίλος που τα κάνει πιο εντατικά μου είπε πως στο κυλικείο του πανεπιστημίου που σπουδάζει, του έκανε ολόκληρη σκηνή ο πωλητής φωνάζοντας πως αυτά τα έκανε ο μπαμπάς του και οτι δεν είναι δυνατόν νέο παιδί να τα καπνίζει. Δηλαδή τι να αγόραζε leader, next η rockets; Και τα τρία είναι μάπα μπροστά του. Θα δοκιμάσω και άσσο για σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1ος και ξερο ψωμι.
    οσο για τους περιπτεραδες και οσους παραξενευονται με πλακε-παλαιομοδιτικα πακετα/μαρκες ,πειτε τους οτι ειναι ασχετοι απο καπνισμα και μετα αρχιστε τους στα γαμωσταυριδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδω Θεσσαλονικη παντως εχει αρκετους πιτσιρικαδες,ειδικα σε ψιλοfreak φαση που καπνιζουν Καρελια φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ωραο τσιγαρακι,εχω φαει κολιμα.Μου αρεσει πιο πολυ απο την χρυση κασετινα.Η τιμη του εχει φθασει πλεον τα 2,80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πράγματι, πήγα και το πήρα σήμερα και όσο να ΄ναι έφαγα μια ήττα με τα 2,80 ευρώ που κάνει, άραγε ο άσσος έχει αυξηθεί ανάλογα; ξέρει κανείς τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορώ να πω πως είμαι φανατικός καπνιστής των Καρέλια Φίλτρο.Οστώσο να προσθέσω ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην κλασική κασετίνα και στο μαλακό πακέτο,τα οποία διαφέρουν,όχι μόνο στην τιμή.Η κασετίνα είναι πιο ευκολοκάπνιστα και διαθέτουν μια πιο ήπια γεύση,αν όχι "γλυκιά".Το μαλακό πακέτο,όμως,έχει μια πιο βαριά,λιγότερο γλυκιά γεύση απ'την κασετίνα.Βέβαια,και τα δύο συνθέτουν ένα γεμάτο και απολαυστικό,χορταστικό τσιγάρο.Ουκ ολίγες φορές έχω ακούσει να παρομοιάζεται το Καρέλια Φίλτρο με...φαγητό.Μια φίλη μου μού είπε το εξής χιουμοριστικό σχόλιο:"Τα Καρέλια Φίλτρο" λέει,"όταν τα καπνίζεις νιώθεις σαν να τρως και μια σουβλακόπιτα όσο τα κάνεις". :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης η τιμή του μαλακού πακέτου πλέον είναι στα 2,20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το πιθανοτερο ειναι, το μαλακο πακετο να μην εχει παρει ακομα αυξηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το κάπνισα προχτές...
    Ευκολοκάπνιστο, στρωτό τσιγάρο, αλλά μάλλον αδιάφορο γευστικά. Πάντως για τα λεφτά του είναι μάλλον κομπλέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EXEI ΔΙΚΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ.ΟΣΟ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ,ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΜERICAN BLEND H΄ VIRGINIA,ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ.ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ,ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ,ΣΑΦΩΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΩΣΤΟΣΟ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΩ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ,ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΥΡΟΥΧΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ Η΄ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TI KAΠNA EXEI H KAΣΣΕΤΙΝΑ-ΚΑΡΕΛΙΑ? ΤΣΕΜΠΕΛΙΑ? ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΛΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H Kαρελια στο σαιτ της γραφει "ανατολικο χαρμανι". Δεν ξερω αν το σπανε με Βιρτζινια ή με αλλα ανατολικα,π.χ. Βουλγαρικα καμπα-κουλακ κ.λ.π. Μαλλον η βασικη του μιξη πρεπει να ειναι Μπασμας Μακεδονιας και τσεμπελια Αγρινιου,αν υπαρχουν ακομα.
    Προσωπικα προτιμω τον πλακε Ασσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τσεμπέλια Αγρινίου υπάρχουν. Δεν ξέρω πόσο ευρέως καλλιεργούνται, αλλά τουλάχιστον ένας παραγωγός τα διαθέτει χύμα σ' ένα από αυτά τα κέντρα αδιαμεσολάβητου εμπορίου, στην Αθήνα. Τα δίνει σε δύο παραλλαγές: βαριά και ελαφριά. Βγαίνουν από φύλλα σε διαφορετικό ύψος του φυτού (τα κάτω φύλλα είναι πιο βαριά), και απ' ό,τι μου εξήγησαν η διαφορά είναι μόνο στη γεύση, όχι στη νικοτίνη.
      Το ελαφρύ ήταν πολύ ελαφρύ, αν και όχι άδειο. Το βαρύ ήταν ικανοποιητικά βαρύ, αλλά όχι αυτό το στούκας που περιγράφετε.

      Δεν έχω πολυκαταλάβει αν αυτό το είδος εμπορίου είναι νόμιμο. Αν είναι, και μπορώ να δώσω διευθύνσεις χωρίς να κάψω κόσμο, θα σας πω πού τα βρήκα για όποιον ενδιαφέρεται.

      Μιας κι έγινε λόγος για νέες συνθήκες που ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα τον παραδοσιακό ελληνικό καπνό, ας προσθέσουμε και το νέο αυτό είδος εμπορίου. Εδώ και μερικά χρόνια όλο και συχνότερα βλέπω κόσμο που καπνίζει καπνό χωρίς μάρκα από παραγωγό. Έχει τεράστια διαφορά στην τιμή, είναι σύμφωνο με μια ιδεολογία που όλο και ανεβαίνει (χωρίς βέβαια να είναι μέινστριμ), και προφανώς αφορά μόνο ή κυριότατα τις παλαιόθεν ντόπιες ποικιλίες καπνού. Και υποθέτω ότι ο παραγωγός μπορεί κάλλιστα να το πουλήσει σ' εμένα διπλά απ' ό,τι θα του έδινε η καπνοβιομηχανία, και πάλι εμένα να μου έρθει πολύ φτηνότερα. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο καθαρά είναι αυτά τα καπνά (από άποψη φυτοφαρμάκων κλπ.).

      Διαγραφή
    2. Aν τα πουλαει μεσω επιχειρησης προφανως ειναι νομιμα.Απο τιμες τι παιζει?

      Διαγραφή
    3. 6E/100 gr, στο Nosotros. http://www.nosotros.gr/nosotros-blog/activities/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF/

      Νόμιμο ξενόμιμο, το δημοσιεύουν οι ίδιοι.

      Διαγραφή
    4. Καλός είναι ο καπνός;

      Διαγραφή
    5. Καλός; Να σου πω φίλε, ειλικρινά, έχω ψαρώσει μ' αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Ας πούμε ότι εμένα μ' άρεσε.
      Πολύ παρόμοιος με τον χύμα μπασμά του Παγκρατιώτη. Κλασικό ελληνικό άρωμα, ωραίο όμως, όχι σαν την μπόχα μερικών παλιών ελληνικών τσιγάρων που δεν μπορούσες να μπεις στο ...ταξί! Πλούσιο είναι σίγουρα. Ίδιο κόψιμο με τον μπασμά (δηλ. όχι κλασικό στριφτού), στρίβεται όμως άμα το συνηθίσεις. Καίγεται με το ίδιο χαρακτηριστικό τσίκι τσίκι, και βγάζει την ίδια κάπως περίεργη στάχτη.
      Πήρα μια φορά ένα 100στάρι βαρύ. Κάπνισα μερικά τσιγάρα εμβόλιμα ανάμεσα στα κανονικά μου, και καναδυό βδομάδες πήρα κι ένα 100στάρι ελαφρύ. Σκέφτομαι ότι αν είχα κάνει αλλιώς τα κουμάντα μου, θα το ανακάτευα όλο σε αναλογία 1-1 ή 2β-1ε ή σε διάφορες αναλογίες, κι ίσως κράταγα μόνο λίγο καθαρό ελαφρύ για το πρώτο πρωινό τσιγάρο που πάντα με χτυπάει στο λαιμό.

      Πάντως όλο και ενισχύεται η απόφασή μου να μείνω στα χωραφίσια ως μόνιμη "μάρκα". Τώρα έχω κι απ' τα τρία (τσεμπέλια βαριά και ελαφριά και μπασμά) και τα εναλλάσσω. Μιας και δε θα έχω την πολυτέλεια να τα αγοράζω σε όποιο μέρος και στιγμή τύχει να ξεμείνω από τσιγάρα, φροντίζω να έχω απόθεμα. Άλλωστε και οι προμηθευτές ξεμένουν καμιά φορά. Το πρόβλημα είναι τι να ψωνίσω σε περίπτωση που τελικά ξεμείνω. Μια φορά πήρα καπνό Κούπερ και τον βρήκα χάλια. Μιαν άλλη ξαναγύρισα στα Ντραμ μου, και μου πήρε 5-6 τσιγάρα μέχρι να ξανασυνηθίσω το άρωμα, στην αρχή μ' ενοχλούσε. Επίσης δοκίμασα Πουέμπλο: ωραίος μεν, αλλά υπερβολικά ουδέτερος. Και δυσανάλογα ακριβός όταν έχεις να τον συγκρίνεις με τα 6Ε/100γρ του μπασμά.

      Διαγραφή
    6. Τα τσεμπέλια σαν ποικιλία θεωρητικά είναι καλά. Πρακτικά το 99% είναι για πέταμα, προφανώς ο άνθρωπος για να μπαίνει και στη διαδικασία να τα εμπορεύεται μόνος του ασχολείται και δεν παλεύει με μεσάζοντες που του τα παίρνουν για ψίχουλα.

      Τώρα ο Μπασμάς είναι πολύ καλύτερης ποιότητας.

      Και η τιμή πάντως είναι καλή, για νόμιμη χύμα αγορά.

      Μπορείς να τον περιγράψεις εμφανισιακά, χρώμα κ.τ.λ.;;;


      Όσο για το αν είναι φυσικά. Όλα τα προϊόντα είναι ραντισμένα αλλά το ράντισμα εξασθενεί με τον καιρό και στο κάτω κάτω πλέον είναι και βιοδιασπόμενα. Ουσίες σαν το DDT δεν χρησιμοποιούνται πια ανεξάρτητα με τις μαλακίες που λένε οι οικολόγοι. Άλλωστε και η κοπριά εφόσον χρησιμοποιείται ως λίπασμα δεν είναι φυσική μέθοδος.

      Γενικά μέσα σε 15 μέρες το μεγαλύτερο μέρος των χημικών έχει εξασθενήσει, μέσα σε μήνες έχει μείνει ελάχιστο και δεδομένου ότι το τσιγάρο καίγεται μιλάμε για μηδαμινά έως καθόλου ποσοστά.

      Διαγραφή
    7. Συνολικά καστανοκόκκινο, σχεδόν ίδιο με τον μπασμά. Αν το κοιτάξεις καλά καλά βλέπεις ότι είναι ένα μωσαϊκό χρωμάτων που δίνουν αυτό το αποτέλεσμα. Ξεχωρίζουν μερικά φυλλαράκια πιο ξανθά και μερικά λίγο προς το γκριζοπράσινο. Έχει πολλά από αυτά τα πραματάκια που η Ντραμ ονομάζει "καρδούλες" (και τις θεωρεί και θρυλικό σήμα κατατεθέν της), που μάλλον είναι ροδέλες κομμένες από τα νεύρα του καπνόφυλλου. Κοντόφαρδες λωρίδες, που και που μερικά κομμάτια πιο φαρδιά που δεν τα λες καν λωρίδες, σπανίως μερικά ολόκληρα κομμάτια φύλλου, και ολίγη ξυλεία. Το ελαφρύ = ίδιο, λίγο πιο φωτεινό χρώμα, και με άφθονο τρίμμα στον πάτο.

      Το ράντισμα εξασθενεί σε πόσο καιρό; Όσο σκοτώνει τα ζιζάνια, κάτι θα μας κάνει κι εμάς, αλλιώς γιατί τόση πρεμούρα για τα βιολογικά τρόφιμα; Και το ότι το τσιγάρο καίγεται δε με παρηγορεί ιδιαίτερα, γιατί τον καπνό εγώ τον εισπνέω!

      Διαγραφή
    8. Για να μη σου λέω πολλά λόγια, εγώ νομίζω ότι όποτε σε φέρει η βόλτα σου από Εξάρχεια αξίζει να κάνεις μια δοκιμή. Βλέπω ότι γενικά τον ελληνικό καπνό τον έχεις σε εκτίμηση. Ο συγκεκριμένος, καλός-ξεκαλός (εσύ θα το κρίνεις αυτό - και περιμένω και τη γνώμη σου), σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Το μόνο πρόβλημα είναι η ελάχιστη ταρίφα (έχουν σακουλάκια των 100γρ., όχι μικρότερα).

      Διαγραφή
    9. Στα τροφιμα ειναι σιγουρο πως εφοσον τα βαζεις μεσα στον οργανισμο σου,το φαρμακα περνανε και αυτα μεσα σου.Εδω το καπνιζεις.Σιγουρα παντως τα φαρμακα επιρεαζουν τον αγροτη που τα ριχνει. Χρονια πριν πηγα στο Αγρινιο σε κατι φιλους,δεν γνωριζα πολλα απο τον καπνο μονο Dunhill καπνιζα τοτε.Επισκεφτηκα ενα κοντινο κτημα,με καπνπα Βιρτζινια και με εκπληξη ειδα τον αγροτη να αναβει ή Ασσο ή Καρελια φιλτρο. Τον ρωτησα γιατι δεν καπνιζει απο τα δικα του και μου ειπε πως δεν ακουμπαει τα Βιρτζινια γενικα,γιατι θελουν πολυ φαρμακο.Μου ειπε πως προτιμουσε τα Ελληνικα τσιγαρα που γινονται με μικροφυλλα καπνα τα οποια ειναι χαμηλου ραντισματος.

      Διαγραφή
    10. Πέπε θα περάσω αυτές τις μέρες που δεν κάνω τίποτα, ψιλοτσιμπιμένο τον κόβω από την περιγραφή. Οι καρδούλες είναι σκουπιδάκια, νεύρα ή ουρές. Την ξυλεία δεν την αποφεύγεις ποτέ, σε γενικές γραμμές μέτριο θα τον χαρακτήριζα. 100 γρ σημαίνει βγάζεις μία εβδομάδα. Τον βρίσκω εκεί κάθε μέρα;

      Το ράντισμα έχει 3 φάσεις. Την πρώτη που δεν πρέπει να μπεις στο χωράφι για 15 μέρες. (Οι Αγρινιώτες την επόμενη μπαίνουν και μαζεύουν), η δεύτερη μετά από τρεις μήνες και η τρίτη μετά από ένα χρόνο. Τα φάρμακα πια είναι βιοδιασπώμενα, ο όλος σάλος γίνεται για να αποκτήσει κάποιο νόημα η ζωή του Τσίπρα. Χωρίς τα φυτοφάρμακα τα φυτά είναι πιο επικίνδυνα για την υγεία. Διάφορες ουσίες όπως Βρώμιο και DDT έχουν απαγορευτεί, τώρα μετά από μερικούς μήνες είναι εντελώς καθαρά και να περάσουν στους ιστούς του ανθρώπου δεν παραμένουν για πολύ. Κάποιοι ρίχνουν μέσα μία φέτα πατάτα για να τραβήξει το ράντισμα (μαλακίες).

      Διαγραφή
    11. Τελικά το ελαφρύ μάπα είναι. Το βαρύ εξακολουθεί να μ' αρέσει αρκετά. (Δεν άλλαξα παρτίδα, απλώς αργώ να διαμορφώσω άποψη.)

      Δεν εγγυώμαι αν θα το βρεις κάθε μέρα. Πάντως το ελαφρύ φεύγει περισσότερο. Δυο φορές πήγα, τη μία είχε μόνο βαρύ και την άλλη κι απ' τα δύο.

      Για το τσιμπημένο μάλλον δίκιο έχεις. Από φίλο που καπνίζει κάτι άλλα χωραφίσια άκουσα ότι γενικά παίζει η ταρίφα 20ε/μισόκιλο (ή μήπως μου είπε 25;;). Με 6ε/100γρ έχουμε 30ε/μισόκιλο.

      Διαγραφή
    12. «δεν ακουμπαει τα Βιρτζινια γενικα,γιατι θελουν πολυ φαρμακο.Μου ειπε πως προτιμουσε τα Ελληνικα τσιγαρα που γινονται με μικροφυλλα καπνα τα οποια ειναι χαμηλου ραντισματος.»

      Για κάτσε, αυτό είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή, Πέτρο, οι ντόπιες ποικιλίες είναι από τη φύση τους πιο ανθεκτικές και χρειάζονται λιγότερο ράντισμα; Βγάζει μια λογική. Αφού είναι ντόπιες θα είναι προσαρμοσμένες και στο εδώ οικοσύστημα. Άρα κατά τεκμήριο κάθε χωραφίσιος καπνός με ελληνοπρεπές ή τουρκοπρεπές όνομα μπορεί να είναι πιο καθαρός από κάποιον με αγγλοπρεπές;
      Αν το κατάλαβα καλά και ισχύει, θα το έχω υπόψη μου. Γενικά με ενδιαφέρει -ακόμη και στο βλαβερό τσιγάρο- να καταναλώνω κατά το δυνατόν φυσικά προϊόντα.

      Διαγραφή
    13. Οχι απλα,τα ανατολικα καπνα ειναι μικροφυλλα και απαιτουν ελαχιστο ραντισμα.Τα Βιρτζινια ως μεγαλοφυλλα ειναι πιο ευπαθη και απαιτουν υπερπολλαπλασια ποσοτητα φαρμακων.

      Διαγραφή
    14. Ο ελαφρύς πάντως (κατά την παλιά άποψη) είναι πιο ποιοτικός επειδή είναι πιο κοντά στην κορυφή του φυτού. Παλιά για αυτό όλα τα πολυτελείας ήταν ελαφρά (στα πλαίσια της εποχής), επειδή φτιάχνονταν από φύλλα από το πάνω μέρος του φυτού. Σήμερα αυτή η άποψη έχει αποδειχθεί ότι δεν στέκει αλλά πολύ (ιδίως στα πούρα) την υποστηρίζουν.

      Ο ελαφρύς φεύγει περισσότερο γιατί υπάρχουν ακόμα μερικοί που νομίζουν ότι στο στριφτό ισχύει ο όρος lights, όταν ακούνε ελαφρύ δεν σκέφτονται την γεύση αλλά τις περιεκτικότητες.

      Ναι κάπου εκεί είναι η ταρίφα ξεκίνα από κάτι Virginia σάπια στα 10ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 40-50 για καλό μπασμά. Ο τύπος έχει τσιμπήσει λίγο την τιμή, λογικά καλύπτει και άλλα έξοδα (μεταφορικά, σακουλάκια κ.τ.λ.). Αν όντως βγάζει καλά τσεμπέλια αυτό θέλω να το δω, θα περάσω σήμερα ίσως.


      Όσο για το φάρμακο πάει κατ' αναλογία. Το φύλλο του Virginia είναι τεράστιο ενώ των ανατολικών μικρό έτσι θέλουν μικρότερη ποσότητα φυτοφάρμακο μεν αλλά αν το δεις αναλογικά είναι περίπου το ίδιο.

      Διαγραφή
    15. Είμαι σίγουρος ότι ο λόγος που τα ελαφριά φεύγουν πιο πολύ είναι ότι τα λάιτς είναι μόδα. Αλλά τι ακριβώς εννοείς λέγοντας ότι στο ατριφτό δεν υπάρχουν λάιτς; Την περιεκτικότητα σε πίσσα - νικοτίνη μόνο το φίλτρο την καθορίζει;
      Είδα κάπου να αναφέρονται δοκιμαστικές μηχανές τσιγάρων που, αν κατάλαβα, μετράνε τα ποσοστά στον εισπνεόμενο καπνό. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική, παρόλο που το ξανασυζητήσαμε.
      Αν ανάψω ένα τσιγάρο και το ξεχάσω στο τασάκι να καπνιστεί μόνο του, η πίσσα και νικοτίνη που θα πάρω τείνει προς το μηδέν. Αν με το ίδιο χαρμάνι φτιάξω ένα κινκσάιζ, ένα 100'ς κι ένα 120'ς θα είναι εξίσου βαριά, αλλά το μεγαλύτερο θα έχει προφανώς περισσότερη νικοτίνη.
      Εννοώ: τι σημασία έχει πώς καπνίζω εγώ, πώς ο άλλος και πώς το μηχάνημα; Ή το είδος φίλτρου, το είδος χαρτιού, το μέγεθος του τσιγάρου; Ένα τσιγάρο περιέχει δεδομένη ποσότητα καπνού (εδώ εννοώ το υλικό, όχι τον εισπνεόμενο καπνό), με δεδομένα χημικά χαρακτηριστικά.
      Δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική μέτρηση, σαν αυτή που λέει πόσα λιπαρά έχει το γιαούρτι; Δεν μπορούν να γράφουν στους βιομηχανικούς καπνούς στριφτού την περιεκτικότητα ανά γραμμάριο ή ανά 100 γραμμάρια;

      Διαγραφή
    16. Εννοώ ότι στο στριφτό (χωρίς φίλτρο) δεν υπάρχει ο όρος lights με την έννοια του βιομηχανικού, δηλαδή με χαμηλή πίσσα, η πίσσα είναι πάντα περίπου ίδια η νικοτίνη μπορεί να κυμαίνεται. Αυτοί όταν μετράνε ένα τσιγάρα το μετράνε ολόκληρο εννοείται πως ένα μεγάλο μέρος του καίγεται χωρίς να εισπνέεται και πως ο καθένας καπνίζει διαφορετικά.

      Διαγραφή
  22. NAI O ΠΛΑΚΕ ΑΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ,ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΝΕ.ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ-ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΕΣ.ΑΣΧΕΤΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΧΥΜΑ ΤΣΕΜΠΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΩΩΩΩΩ ΗΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΓΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ,Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΡΙΦΥΛΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟ ,ΠΟΛΥ ΠΛΕΜΟΝΙ ,ΕΓΩ ΠΑΡΕΔΩΣΑ ,ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΜΕΛ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ ΤΟΤΕ ,ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ασσος δεν πολυ επιβαρυμενος απο προσθετα. Τσεμπελια Αγρινιου ειχα κανει και εγω στο Στρατο,απο ενα παλικαρι που ηταν απο οικογενεια καπνοπαραγωγων.Πολυ πικρος καπνος,μου θυμισε κατι μεταξυ 22 αντινοκοτ και Εθνος Εξαιρετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΘΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΑΝ , ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΡΕ ΝΕΟΛΑΙΕ (ΠΛΑΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μεχρι πριν 5 χρονια κυκλοφορουσαν.Μου αρεσει γενικα το παραδοσιακο Ελληνικο τσιγαρα και ειδικα αυτα του Κερανη στυλ Παλλας,αλλα το Εθνος ηταν πραγματικα μαπα. Τα καπνιζε και μια ηλικιομενη μακρινη μου συγγενης. Θυμαμαι πως την κερνουσα Ντανχιλ,ετσι για να καπνισει κανενα τσιγαρο της προκοπης και αυτη μου ελεγε: Ενταξει καλο ειναι, αλλα μετα θα καπνισουμε απο τα δικα μου! Μετα απο 50 χρονια Εθνος Εξαιρετικα,δεν μπορεσε να βρει αλλη μαρκα που να της αρεσει και καπνιζει πλεον μονο στην τρακα που και που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΠΑΛΛΑΣ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΩΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΚΑΠΝΙΣΑ ΠΑΛΛΑΣ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ,ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ , ΤΟ ΝΤΑΒΙΝΤΟΦ ΓΚΟΛΝΤ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΠΙΟ ΜΕΣΤΟ ΠΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To Παλλας ετσι ακριβως ηταν. Αλλωστε δημιουργηθηκε ως τσιγαρο πολυτελειας της εποχης, το σλογκαν του ηταν: το Ευγενεστερο Ελληνικο Τσιγαρο. Ηταν παντα και πιο ακριβο απο Ασσο και Καρελια,νομιζω η τελευταια τιμη του εκει στο 2005 ηταν 2,40. Γενικα η Κερανης ηταν ενδιαφερουσα καπνοβιομηχανια, κριμα που εβαλε λουκετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ 15ΗΜΕΡΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η 1Η ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ EXCELLENCE ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΩ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΜΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΠΑΚΕΤΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TOKVNuk6w5I/AAAAAAAARDc/OvL0rzxeU9Y/s1600/%25CE%25922.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TOKVNuk6w5I/AAAAAAAARDc/OvL0rzxeU9Y/s1600/%25CE%25922.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΙ ΑΛΛΟ:

    http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TOz_Soxk9BI/AAAAAAAARSA/f5uB46sbwXk/s1600/%25CE%25921.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απογονος του τσιγαρου που εβαλες ειναι τα Αριστα 25 της ΣΕΚΑΠ. Η ΣΕΚΑΠ νομιζω πως ηταν η διαδοχος της εταιριας Ματσαγκου του Βολου,αφου αρχικα ειχε μισθωσει το εργοστασιο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κι εγω φανατικος καπνιστης του Καρελια φιλτρο. Αμα κανεις ενα πακετο δεν το αλλαζεις με τιποτα. Το μαλακο δεν το εχω βρει ακομα (μηπως σταματησε η κυκλοφορια του?). Το εχω μεταδοσει σε αρκετους φιλους και εχουν κολλησει κι αυτοι. Το θεωρω καλυτερο απ τον Ασσο Φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το Καρελια μαλακο κυκλοφορει κανονικα. Το κλασσικο Φιλτρο παντως βλεπω τελευταια το καπνιζουν και αρκετοι πιτσιρικαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. to kassetina ine poli eukolokapnisto kai dn exi entoni geusi h arwma gia auto isws exi toso megali diisdisi se neares ilikies to malako pou parado3ws enw vlepw ka8imerina kosmo na kapnizei tin kassetina ,auto dn to exw dei pote kai sxedon panta to vriskis mpagiatiko alla panta san tsigaro dinato. to malako 8imizi perissotero asso kassetina an e3eresume tin pikantiki geusi mias kai tu malakou ine pio apali miazi me tu assou malakou perissotero alla to karelia ine anatoliko xarmani exi wraia apali geusi kai dinato arwma kai na skeftis oti to exw kapnisi mono mpagiatiko fresko isws na ine dinatotero tu assou kapna mallon agriniou kai serrwn spasmena me makedonias kai katerinis. h kassetina pezi na ine kai sxedon e3 oloklirou agriniotiki mias kai apo arwma kai apo geusi liga pragmata. pantws to karelia malako ine apo ta pio dinata anatolika xarmania.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κανοντας χθες μια βολτα στην Ροτοντα στα φοιτητικα τα στεκια,μου εκανε εντυπωση ποσους πιτσιρικαδες ειδα να καπνιζουν Καρελια Φιλτρο!Δεν ξερω αν εχει γινει μοδα στους 18αριδες,το τσιγαρο αυτο,παντως Μαρλμπορο,Καμελ,Νταβιντωφ δεν ειδα να καπνιζει ουτε ενας. Νομιζω πως η Ελληνικη Καπνοβιομηχανια, θα πρεπει να ξανασκεφτει το αν το ανατολικο τσιγαρο ειναι απομειναρι του παρελθοντος ή οχι. Ειδικα το Καρελια Φιλτρο τα τελευταια δυο χρονια εχει μεγαλη απηχυση στους νεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στην Αθήνα Πέτρο 1 στους 3 φοιτητές καπνίζει καρέλια φίλτρο. Αν ο καρέλιας προχωρήσει σε αλλαγές ίσως και να χάσει το κοινό του. Οι περισσότεροι νέοι το καπνίζουν γιατί ψάχνουν ποιότητα μέσα στη σαβούρα. όντως πιστεύω ότι αυτό το σήμα δεν πρέπει να υποστεί αλλαγές, στο πακέτο τουλάχιστον γιατί το χαρμάνι νομίζω μια ψιλή τη θέλει σκέτη μπουρούχα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είναι η τιμή σε συνδυασμό με την ποιότητα πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για όσο έκανε 2,80 θα συμφωνήσω αλλά για 3 ευρώ με τίποτα τη στιγμή που ο πολύ ποιοτικότερος Άσσος κοστίζει 3,10. Το παράξενο είναι ότι ο Άσσος ήταν πιο ποιοτικός όταν έκανε 2,70 ενώ το καρέλια φίλτρο 2,80. Πάντως παρατηρώ γενική πτώση στα παραδοσιακά ανατολικά και στον καρέλια γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για να συνεχισω λίγο για το Καρελια Φιλτρο και το ανατολικο-παραδοσιακο τσιγαρο γενικα, θελω να τονισω πως η αποψη που το θελει τελειωμενο δεν ειναι ορθη. Υπηρχε η γενια μας, των 30+ με 50-, που μεγαλωσε καλυτερα απο τους προηγουμενους και απο τους επομενους,που δεν καταδεχοτανε να καπνισει τετοια τσιγαρα και λογο ξενομανειας και λογο ευμαρειας,με αποτελεσμα τα τσιγαρα αυτα να φτιαχνονται μονο για ηλικιωμενους. Οι νεοι καπνιστες ομως,18αριδες-20αριδες, μεγαλωνουν σε ενα χειρωτερο οικονομικο κλιμα.Δεν εχουν τις γευσεις των παλιων ξενων τσιγαρων και γιατι ειναι πλεον πανακριβα αλλα και γιατι ειναι πολυ χειροτερα απο παλια. Συνηθως καπνιζουν LM ή στριφτο,οποτε οταν ερχονται σε επαφη με το παραδοσιακο τσιγαρο που ειναι ανωτερο,κολλανε. Επισης η υπερβολικη ξενομανεια,εχει φυγει απο τον Ελληνα,μετα τα χαστουκια και τους εξευτελισμους που εχει φαει τελευταια απο τους ξενους,με αποτελεσμα η Ελληνικοτητα να ειναι κατι που προσμετραται θετικα σε ενα προιον.
    Θελω να καταληξω,πως αυτα τα τσιγαρα δεν ειναι καθολου τελειωμενα. Πιθανον η Ελληνικη καπνοβιομηχανια να μην το εχει επισημανει,αλλα τα παραδοσιακα τσιγαρα,στηριζονται πολυ απο τους νεους καπνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν θα διαφωνήσω, καθώς έχεις και εσύ ισχυρά επιχειρήματα. Πάντως τα ελληνικά τσιγάρα είναι ξανά στα πάνω τους, πολλοί μεταλλάδες το έχουνε ξαναρίξει στο άφιλτρο σαντέ από ότι παρατηρώ. Ενώ ο assos international και balanced 25 έχει πάρει τρομερή άνοδο, παρότι το 2011 κοντεύει να περάσει η αλλαγή από Παπαστράτος σε philip morris δεν έγινε, και αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν να χαθεί η ελληνικότητα του τσιγάρου. Καθώς αυτό μετράει πλέον αρκετά πιστεύω. Η χρυσή κασετίνα του καρέλια και το leader όλο και εξαφανίζονται αλλά συναντώ αρκετά συχνά τελευταία το καρέλια σπέσιαλ και το ρεξ 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν ειχε χθες Χρυση Κασετινα και πηρα ενα Καρελια Φιλτρο με μιση καρδια. Φανταστικο για τα λεφτα του και αρκετα βαρυ. Κωδικος παρτιδας ΒΖ,επισης αλλαξαν και το εσωτερικο αλουμινοχαρτο. Θα το ξαναδοκιμασω σε κανα δυο εβδομαδες και αν ειναι εξισου καλο,θα τροποποιησω την κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το καρελια φιλτρο αν ειχε τα αρωματα του ασσο κασετινα (ή αναποδα ο ασσος ηταν τοσο βαρυς οσο το καρελια φιλτρο) θα το ειχα καθιερωσει μονιμη μαρκα. Εχει αλλαξει καθολου το χαρμανι του ή παραμενει το ιδιο ουδετερο οπως παλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Διαφορετικο μου φανηκε. Πιο πολυ εμοιαζε με πικαντικο additive free American Blend παρα με ανατολικο χαρμανι. Πολυ καλο,γεματο τσιγαρο,ανωτερο τους Ασσος Φιλτρο που ειχα καπνισει πριν κανενα διμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το δοκίμασα και εγώ (δεν πήρα πακέτο μιας και τα καπνίζει μόνιμα ο πατέρας μου, αλλά δεν τα πολύ δοκιμάζω γιατί δεν μου αρέσουν). Όπως τα λες αρκετά πικάντικο, αν δεν το ήξερα δεν θα έλεγα με τίποτα πως είναι ανατολικό, η ποιότητα παραμένει χαμηλότερη από τα Assos, τα αρώματα πολύ ουδέτερα, ωραίο δεν λέω, αλλά όχι ανατολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το απολαυσα,τελειωσα το πακετο και πηρα κιαλλο. Θα το παρακολουθησω κανενα διμηνο,αν μεινει στην ιδια ποιοτητα,θα αλλαξω την βαθμολογια στο 7,5+. Παντως αυτο το τσιγαρο δεν το θυμαμαι ποτε καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πέρυσι ήταν στα χειρότερα του, εντελώς άγευστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ψηθηκα να το ξαναδοκιμασω. Μου φανηκε χειροτερο απο πριν. Σα να καπνιζα ενα αγευστο χορταρι με μπολικο πιπερι. Γουστα βεβαια ειναι αυτα, αλλα οπως και να χει αυτο παιδες ΔΕΝ ειναι ανατολικο τσιγαρο ή οπως το αντιλαμβανομαι εγω τελοσπαντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν ξέρω πως ήταν παλιά αλλά τώρα που το δοκίμασα πρόσφατα- όντως είναι πολύ κάλο τσιγάρο και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και την βαθμολογία πάνω απο 6,5 αυτό καθαυτό, χωρίς καν να υπολογίζουμε το παράγων της τιμής.
    Το χαρμάνι σίγουρα έχει ανατολικά καπνά και μάλιστα όσα πρέπει (ή του είδους που πρέπει) σε σύγκριση με τον άσσο κασετίνα που εμένα προσωπικά η μυρωδιά των ανατολικών του πέφτει πολύ έντονη, σχεδόν σαν τα κολόνια... Βέβαια έχει και σχετικά μειονεκτήματα όπως λιγάκι δύσκολο τράβηγμα λόγο των τριών σειρών από τις τρυπούλες εξαερισμού στο φίλτρο, αλλά εντάξει, αυτό έχει γίνει πλέον σχεδόν στάνταρτ... Το άλλο είναι το ότι λίγο τσιμπάει το λαιμό τουλάχιστον στο πρώτο πακέτο. Δεν ξέρω πως είναι για μόνιμο κάπνισμα αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει κανείς ή να ξαναδοκιμάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Efthimi τι κωδικο γραφει το πακετο σου? Ισως εγω να πηρα καλη παρτιδα αφου και τα δυο πακετα που καπνισα ηταν ΒΖ ή απλα να μην ταυτιζονται τα γουστα μας σε αυτο το τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΒΓ Πετρο. Ηταν σχετικα προσφατο δηλαδη, με καινουριο αλουμινοχαρτο οπως ειπες. Με πειραξε αυτη η πιπερατη μυρωδια του που τη συναντησα σε ισπανικους καπνους και προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν ξερω ισως να ηταν η ΒΖ η καλη παρτιδα.Και στην χρυση απο παρτιδα σε παρτιδα παιζουν σοβαρες αποκλησεις.Θα ξαναπαρω σημερα Καρελια Φιλτρο και θα δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πηρα Καρελια φιλτρο με κωδικο ΒΕ,εξισου πολυ καλο,για τα γουστα μου παντα.Βαρυ,πιπερατο με μια ελαφρια γλυκα. Αν με διαβαζουν στην Καρελια,ας κρατησουν την ποιοτητα στα ιδια επιπεδα. Θα το καπνισω κανενα μηνα σταθερα,αν δεν αλλαξει κατι προς το χειροτερο,θα ξαναγραψω την τσιγαροκριτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παιδιά ένας ψιλικατζής στη γειτονιά μου, μου είπε ότι παρήγγειλε μηχάνημα αυτόματης πώλησης τσιγάρων και πως σιγά σιγά θα βάλλουν όλα τα καταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κάπνιζα προηγουμένως δυο πακέτα Καρελια Φίλτρο με κωδικό ΒΙ, διαφέρει αρκετά από το πακέτο που έχω πάρει 3 εβδομάδες πριν που είχε ξεκάθαρο άρωμα ανατολικών καπνών(δυστυχώς δεν πρόσεξα το κωδικό). Τα δύο ΒΙ που λέω δεν είχαν καθόλου το άρωμα των ανατολικών και γενικά δεν μου άρεσαν και τόσο. Βέβαια και πάλι έτσι όπως ήταν τα ΒΙ θα το προτιμούσα ως φτηνή λύση σε σύγκριση με περισσότερα τσιγάρα που πουλιούνται σ αυτήν την τιμή, αλλά φαντάζομαι τι τραβάνε οι μόνιμοι καπνιστές αυτού του τσιγάρου εφόσον έχει τέτοιες διακυμάνσεις στην γεύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πριν λιγο πηρα ΒΙ. Δεν το ανοιξα ακομα,γιατι εχω μισο καπνο Stuyvesant(αυτο θα ειναι και το επομενο αφιερωμα) να τελειωσω. Οταν το καπνισω θα γραψω τις εντυπωσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πέτρο, είχαν άρωμα των ανατολικών τα ΒΙ που κάπνησες? Το προηγούμενο που είχα πάρει είχε ξεκάθαρο άρομα παρόμοιο με αυτό του ασσου κασετίνα αλλα ποιο ισσοροπιμένο, αλλα στο ΒΙ δεν το αισθάνθηκα καθόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οχι,ειναι λιγοτερο πιπερατο απο τις αλλες παρτιδες,αλλα παλι το γουσταρω. Περισσοτερο σαν Hardcore American Blend παρα σαν τον Ασσο ειναι. Το Καρελια γενικα ειναι πιο ουδετερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οχι,ειναι λιγοτερο πιπερατο απο τις αλλες παρτιδες,αλλα παλι το γουσταρω. Περισσοτερο ειναι σαν Hardcore American Blend, παρα σαν τον Ασσο. Το Καρελια γενικα ειναι πιο ουδετερο,οπως και αρκετα αλλα ανατολικα τσιγαρα του εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πηρα ΒΗ, ισως η λιγοτερο καλη παρτιδα. Παντως για 3 Ευρω ειναι σε καλα επιπεδα ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Επικό τσιγάρο, ποτέ δεν εχω κολλησει με αλλη μαρκα παραπάνω απο μηνα, δε μου κανει η καρδια να καπνισω κατι αλλο. Επισης με κανει να καπνιζω λιγοτερα τσιγαρα μεσα στην ημερα, αναβαθμιζοντας οσα κανω σε "ποιοτικα", δε νιωθω οτι τα κανω απο εξαρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δοκίμασα και Assos αν σου άρεσε το καρέλια τα Assos θα τα βρεις κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. πήρα πακέτο καρελια φίλτρο ΑΤ ήταν πολύ καλό. Δεν κατάλαβα όμως τι γίνεται με την σειρά του... μπορεί να κυκλοφορεί το Α με το Β??? Γιατί τόσο μπαγιάτικο αποκλείεται να είναι, το ΒΙ κυκλοφόρησε 6 μήνες πριν, ενω το περίπτερο που πείρα το ΑΤ έχει κίνηση. Εκτός αν μπέρδεψα και ήταν ΤΑ και όχι ΑΤ, που δεν το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ναι και εγω καπνιζω Καρελια Φιλτρο ως μονιμη μαρκα και απο το ΒΙ μου εδωσε χθες δυο πακετα ΑΤ.Το μαγαζι το ξερω δεν ηταν μπαγιατικη η κουτα,γιατι περνω απο εκει συνεχεια, αλλα και γιατι πριν κανα δυο μερες του ειχαν τελειωσει.Δεν ξερω τι παιζει. Πάντως ήταν μια χαρα,δεν ειχε κατι ασχημο η γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Καρέλιας τα συνηθίζει αυτά και στη Χρυσή Κασετίνα έχουν εμφανιστεί παρτίδες προς τα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μετα απο 3 μηνες που καπνιζω Καρελια Φιλτρο,εκρινα πως η προηγουμενη κριτικη δεν ανταποκρινεται στο τωρα και την αλλαξα. Ελπιζω η εταιρεια να κρατησει το τσιγαρο αυτο στα ίδια πολυ καλα επιπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η γεύση του εξακολουθεί να θυμίζει american blend; Το μαλακό το δοκίμασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. H γευση εγινε πολυ απαλη.Πιο πολυ θυμιζει μιξη ανατολικων-Βιρτζινια. Μπα μαλακο δεν δοκιμασα,ειχα αρνητικες αναμνησεις απο παλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να στραφούν περισσότεροι σε ελληνικά τσιγάρα. Πάντως το καρέλια που δοκίμασα πριν 2 μήνες δεν ήταν απαλό, μάλλον πολύ πικάντικο θα το χαρακτήριζα

      Και γω πλέον καπνίζω μόνιμα το 22. Πέτρο, δοκίμασέ το ξανά, θα αλλάξεις γνώμη πιστεύω

      Διαγραφή
    2. Και εγώ έτσι είχα βρει το Καρέλια Φίλτρο. Ευθύμη και εγώ έχω στραφεί προς το 22, παράλληλα με τις παρουσιάσεις 22 μαλακό καπνίζω σαν μόνιμη μάρκα.

      Διαγραφή
  69. Οπότε θα κάνω το τεστ, και έλεγα γιατί τόσο απότομα σταμάτησαν να το καπνίζουν τα πιτσιρίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. To χρυσο χαρτακι που εβαλε ο Καρελιας στα Αγρινιου ειναι μεγαλο ξενερωμα. Ελεος, παραδοσιακο πακετο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τι χαρτακι?Στο εσωτερικο του πακετου? Τι γραφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Το δοκίμασα όντως τεράστια βελτίωση και σίγουρα πολύ πιο μοντέρνα εκδοχή ανατολικού, νομίζω πως ο Καρέλιας πέτυχε το συνδυασμό.


    Την τελευταία φορά που είχα πάρει το Αγρινίου είχε το ίδιο χαρτάκι με την χρυσή στο εσωτερικό ενώ παλιά είχε σαν του καρέλια κασετίνα, όχι το ασημί με τα αγγλικά, το παλιό με το αλουμινόχαρτο και το ριζόχαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα και γω καρέλια κασετίνα με κωδικό ΑΤ.

      Συμφωνώ απόλυτα με τους φίλους πιο πάνω

      Το καρελάκι βελτιώθηκε αρκετά. Έντονη γεύση, διακριτικά πικάντικο και κάπως απαλό.

      Διαγραφή
    2. Αυτο ακριβως εννουσα, Μαυρο Ροδο.Δεν του παει με τιποτα.

      Διαγραφή
    3. Ε εντάξει ένα χαρτάκι είναι, άλλωστε αυτό φαίνεται και για καλύτερης ποιότητας, το παλιό ήταν σαν αυτό που τυλίγουν τα σουβλάκια. Αισθητικά θα συμφωνήσω, τέτοια τσιγάρα πρέπει να γράφουν επάνω μόνο ελληνικά κατ' αρχάς ως σύμβολα και μόνο.

      Διαγραφή
  73. μετά απο το ΑΤ στο ίδιο κατάστημα μου δώσανε και πάλι το ΒΙ και μάλιστα όλα πακέτα που είχανε, ήταν μόνο ΒΙ. Δεν έχω όμως παράπονο γιατί είναι ακριβώς ίδιο καλό χαρμάνι με το ΑΤ που πήρα προηγουμένως με ξεκάθαρο άρωμα ανατολικών και καμία σχέση με το ΒΙ που πήρα τρις μήνες πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πήρα και ακόμα ένα καρέλια. Καλό, ωστόσο παραμένει αρκετά σκληρό για καπνιστή ανατολικών, ενώ είναι σαφώς πιο μικρό απ τα υπόλοιπα τσιγάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Είναι ημιανατολικό χαρμάνι το Καρέλια Ευθύμη, το επιβεβαίωσε και ο κ.Καρέλιας αλλά το καταλαβαίνεις σχετικά εύκολα αν το καπνίσεις για πρώτο τσιγάρο της μέρας. Σαφέστατα υστερεί σε σχέση με το Assos μαλακό, αλλά υπερτερεί και του REX και του GR και του Assos Export και του Assos original. Είναι επίσης και λίγο φθηνότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Για το μικρό είναι 79 χιλιοστά, τα King Size είναι μεταξύ 82 και 85 χιλιοστών. Είναι δηλαδή μισό εκατοστό κοντύτερο, αλλά τα τσιγάρα σε κασετίνες δυστυχώς δεν έχουν σταθερό μέγεθος, νομίζω ο Assos κασετίνα είναι King Size.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αν δεν κάνω κάποιο χοντρό λάθος, τα μεγέθη των τσιγάρων είναι:

    -άφιλτρο κοντό: είτε σε κασετίνα (π.χ. Άσσος) είτε σε μαλακό πακέτο (π.χ. Κάμελ) είναι το ίδιο, στις καετίνες όμως είναι οβάλ, όχι κυλινδρικά.
    -με φίλτρο κοντό: όσα είναι σε κασετίνα, π.χ. Χρυσή, Άσος, Καρέλια.
    -με φίλτρο κινγκσάιζ: το φίλτρο είναι λίγο μεγαλύτερο, το καθ' αυτού τσιγάρο όμως είναι ίδιο. Το στάνταρ μέγεθος των περισσότερων τσιγάρων σε σκληρό ή μαλακό πακέτο.
    -μεταξύ κιγκσάιζ και κατοσταριού: το συναντάμε σε πλακέ σκληρά πακέτα που είναι (ή λανσάρονται ως) πολυτελείας: Ντάνχιλ, Ρόγιαλς.
    -κατοστάρι: 100 χιλιοστά. Κανονικά σε σκληρό ή μαλακό πακέτο, σπανίως σε κασετίνα σε περιπτώσεις πολυτελών τσιγάρων.
    -εκατονεικοσάρι: 120 χλστ., Μορ και μερικά άλλα, που όμως είναι λεπτότερα από τα υπόλοιπα.

    Με τα διάφορα σλιμ δεν το έχω ψάξει. Μεγέθη διαφορετικά από τα παραπάνω βρίσκονται σε μεμονωμένες μάρκες. Τα Γκολουάζ και Ζιτάν φίλτρα έχουν ίδιο μήκος με τα άφιλτρα, ενώ μερικά άφιλτρα έχουν ίδιο μήκος με τα ΚΣ. Στα υπερπολυτελή τσιγάρα συχνά κάθε σήμα έχει ιδιαίτερο δικό του μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Να προσθέσω ότι ενώ στην Ελλάδα η κασετίνα ήταν, στη συνείδηση του μέσου καταναλωτή, ταυτόσημη του παππουδίστικου τσιγάρου (μέχρι που ο Καρέλιας έβγαλε τη Χρυσή και μετά το Έξελενς), στο εξωτερικό αντιθέτως βλέπω κασετίνες μόνο σε υπερπολυτελή τσιγάρα: Sobranie, Nat Sherman...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Η χρυσή πάντως είναι το απόλυτα μεικτό τσιγάρο καπνίζεται τόσο από νέους όσο και από άτομα μεγάλης ηλικίας με τα ίδια ποσοστά. Η κασετίνα του Assos είναι νομίζω King Size είναι 1-2 χιλιοστά μικρότερη, του Καρέλια είναι κοντή 79 χιλιοστά, αλλά έχει και λίγο μικρότερο φίλτρο.

    Στο εξωτερικό ναι η κασετίνα είναι σήμα κατατεθέν του πολυτελούς ενώ στην Ελλάδα ακριβώς το αντίθετο. Μέχρι να βγάλει ο Καρέλιας τη Χρυσή, κασετίνα σήμαινε φτηνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τα φιλτρα ειναι ιδια. Στο τιγαρο ειναι η διαφορα στο μηκος. Παντως η κασετινα, γενικα, εχει αισθητικη φοβερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Saki Flash εδώ κάνεις λάθος, παλιά όντως οι εταιρείες έπαιρναν μερικούς τύπους φίλτρων και τα έβαζαν ανάλογα για κανονικά, lights, ultra lights. Τώρα κάθε τσιγάρο θέλει και άλλο φίλτρο για τα μην ξεπερνάει τα 10mg και δωσ' του τρύπες και δωσ' του πάχος και πάλι δουλειά δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου, απλως να διευκρινισω οτι το σχολιο μου αφορουσε τα φιλτρα των ασσος και καρελια κασετινα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό δεν το έχω παρατηρήσει αλλά νομίζω ότι ο Άσσος κασετίνα είναι King Size.

      Διαγραφή
  81. Βγήκε καρελια φίλτρο σειρά Γ. Και πάλι απογοήτευση... Βέβαια κρατάει επίπεδο, αλλά καμία σχέση με την σειρά Α που πέτυχα προηγουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. τι γίνεται Πετρο, με τις καινούριες παρτίδες του καρελια φίλτρο και του Excellence? Υπάρχουν αλλαγές προς το καλύτερο ή χειρότερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καρέλια Φίλτρο που κάπνισα ένα τσιγάρο χθες ήταν λιγάκι πιο πικάντικο πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πηρα εχτες ενα καρελια φιλτρο και μολις το ανοιξα μυρισε πετρελαιο.
    Καπνιζα marlboro μαλακο αλλα το εχω βαρεθει πλεον.
    Στο πρωτο τσιγαρο ο λαιμος μου ηταν σαν να ειχα πιει υδροχλωρικο οξυ.

    Δυστυχως τα τσιγαρα ειχαν παρει μυρωδια απο το πακετο και απο το χαρτακι φινος γιλμ που ειχε μεσα,ελεος

    Στο δευτερο τσιγαρο βελτιωθηκε. Παρτιδα ΓΘ

    Κριμα γιατι μου αρεσει πολυ η κασετινα και σαν πακετο, αλλα και το τσιγαρο ειναι πολυ καλο μου αρεσε ιδιαιτερα που ειναι βαρυ και ταυτοχρονως δεν σε μπουκωνει.

    Το λαθος του καρελια ειναι οτι απευθυνεται το τσιγαρο κυριως σε ατομα μεγαλυτερη ηλικιας αντιθετως εμεις η νεολαια εκτιμαμε την ιστορικοτητα του τσιγαρου.
    Οταν ομως τραβαω πρωτη τζουρα και ο λαιμος μου γινεται τουμπανο τοτε ,ειπα στον εαυτο μου ας προσεχες, και προφανως καποιος αλλος δεν θα ξαναεπαιρνε ποτε ξανα καρελια. Γι αυτο η νεολαια προτιμαει τις ασφαλεις μαρκες και τα στριφτα.
    Το δευτερο ειναι το τσιγαρο προσφερεται σαν β κατηγοριας στα 3 ευρω και καπως σκεφτεσαι να το αγορασεις και να σκασεις μυτη στο μπαρ.
    Γι αυτο παλι καταφευγουν στα στριφτα γιατι πολυ απλα ειται η σακουλα κανει 2.90 ειται 5 το ιδιο τσιγαρο ειναι.

    Θα μου πειτε υπαρχει η χρυση κασετινα αλλα μεχρι τα 4 ειναι 1 ευρω και εκτος απο αυτο υπαρχει το σκαλοπατι των 3.50 , που μαζι με το προηγουμενο ειναι 2 λογοι να μην παρει κανεις καρελια.

    Για να μην πολυλογω θα προτεινα το τσιγαρο να παει στα 3.20 με στοχο ενα καινουριο ποιοτικοτερο πακετο με αλλα υλικα αλλα ακριβως ιδια σχεδιαση και επενδυση στην γευση και διαφημιση
    Αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Εμπορικά μιλώντας, Phobus, έχεις δίκιο. Το πακέτο είναι παλιομοδίτικο. Είναι όμως μια κλασική αξία στην Ελλάδα. Δε θα ήθελα να το δω να αλλάζει. Με νέα τιμή, ανανεωμένο πακέτο και αναβαθμισμένο χαρμάνι, θα μπορούσε να βγει ένα καινούργιο τσιγάρο, πάλι ανατολικό αλλά σε πιο μοντέρνα εκδοχή. Αυτό θα χαιρόμουν πολύ να το δω. Μια ανατολική χρυσή κασετίνα λ.χ.
    Πάντως πιστεύω ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα (ανατολικό άρωμα - κασετίνα) είναι θέμα χρόνου να "ανακαλυφθούν" ως χιπστεριά.

    Τώρα για το σοκ της πρώτης τζούρας, νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και όταν περνάει κανείς από το έτοιμο αμέρικαν μπλεντ τσιγάρο στο στριφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γεγονός ότι όταν αλλάζεις πακέτο και χαρμάνι σε ένα παλιό τσιγάρο στην ουσία το καταργείς και δημιουργείς ένα σήμα με το ίδιο όνομα.

      Όταν στη Γαλλία εισήχθη το αμερικανικό χαρμάνι δεν άλλαξαν πακέτο και χαρμάνι τα υπάρχοντα Gauloises και Gitanes αλλά βγήκαν δύο νέα σήμα τα Gauloises και Gitanes blondes. Έφεραν την ίδια βέβαια ονομασία αλλά η διαφορά ήταν διακριτή, όπως συνέβη και στην Ελλάδα με τον Άσσο International, δεν άλλαξε κάποιος από τους κλασσικούς με καλές πωλήσεις αλλά δημιουργήθηκες ένας νέος.

      Απλώς οι εταιρείες διστάζουν σήμερα να δημιουργήσουν κάτι νέο ακόμα και κάτω από ένα αναγνωρισμένο όνομα.

      (Τι σημαίνει χιπστεριά;)

      Διαγραφή
    2. Hipster: Ταλαιπωρήθηκα να καταλάβω κι εγώ τι σημαίνει. Χονδρικά είναι ένα τρέντικο ρεύμα των πολύ τελευταίων ετών, που σχετίζεται με τη συνειδητή στροφή σε ρετρό πράγματα. Αφού καλώς ή κακώς τέτοια λαϊφστάιλ πρότυπα εξακολουθούν να υπάρχουν και να επηρεάζουν, ας βγει και κάτι καλό από δαύτα!

      Διαγραφή
    3. Ρετρό...μα αν το καπνίζουν όλοι και ξαναγίνει της μόδας...δεν θα είναι πια ρετρό...άβυσσος η μαλακία του ανθρώπου.

      Διαγραφή
  86. Τα λεγόμενα "ασφαλή" που αναφέρεις προσωπικά με δυσκολία τα καπνίζω και αυτά και αν τινάζουν το λαιμό.


    Εργιστασιακά λάθη γίνονται. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις την εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Κοιτα ειμαι και εγω της γνωμης πως το πακετο πρεπει να ανανεωθει.Ειναι ρετρο οχι καλαισθητο σαν τα Σαντε και Ασσος,αλλα ακαλαισθητο και κατα την γνωμη μου προδιαθετει για ενα υποβαθμισμενο προιον, την ωρα που το Καρελια Φιλτρο ειναι τσιγαρο που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα Premium των 3,50.Δηλαδη η γνωμη μου ειναι πως ασχετα της τιμης του,ως τσιγαρο ειναι χαλαρα μεσα στα 10 καλυτερα της αγορας. Νομιζω πως η εταιρεια θα πρεπει να δωσει περισσοτερη βαση στο τσιγαρο αυτο,μια και ειναι το μοναδικο απο τα λιγα παραδοσιακα που κυκλοφορουν,που εχει σοβαρη διεισδυση στην νεολαια(και πολυ λιγοτερο ο Ασσος μαλακο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Μαλλον δεν με καταλαβατε
    Δεν ειπα οτι το πακετο δεν ειναι καλαισθητο( αντιθετως μου αρεσει η κασετινα και η παραδοσιακη σχεδιαση ) η πρεπει να ανανεωθει αλλα οτι τα υλικα του ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας και δινουν μυρωδια βενζινοκολλας στα τσιγαρα .
    Σημερα 2 μερες μετα, το πακετο εχει ξεμυρισει, και το τσιγαρο εχει αλλη γευση, πολυ καλυτερη.

    Στα ασφαλη τσιγαρα αναφερομαι στα marlboro για παραδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. αυτό που λες βενζινοκολλας μάλλον τα ανατολικά σου πέφτουν έτσι. Χτες μόλις κάπνισα Καρέλια φίλτρο παρτίδα ΓΘ ως άρωμα και γεύση ήταν πολύ καλό, όμως τα χέρια μετά όντος είχαν κάποια έντονη και περίεργη μυρωδιά που δεν πρόσεξα ποτέ πριν όσες φορές το πήρα.
    Το πακέτο μου φαίνεται μια χαρά αισθητικά.
    Η τιμή αν θα πάει 3,20 θα χάσει πολύ κενό kai μη δίνεις ιδέες στον κ Καρέλια γιατί μας διαβάζει κατά καιρούς )))

    ΥΓ μέτρησα το τσιγάρο και είναι μόνο 1 χιλιοστό μικρότερο του κανονικού π.χ. του ΒF απλώς έχει μικρότερο φίλτρο, όμως καπνίζεται πολύ ποιο γρήγορα απο το BF που αναφέρω).
    BF τελικά είναι πολύ καλό τσιγάρο. Κρίμα που το σεκαπ δεν προχωράει στην μείωση τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To BF ιδίως με το νέας γενιάς φίλτρο που δεν μυρίζει αιμοσφαιρίνη θα μπορούσε να κάνει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό ιδίως στην Ευρώπη που συνεχώς οι καπνιστές βομβαρδίζονται με τη γνωστή προπαγάνδα.

      Διαγραφή
  90. Μαύρο Ρόδο,τότε που έλεγες για την παλιά ιστοσελίδα του σεκαπ όπου αναφέρονται στοιχεία και πίνακες για το φίλτρο BF, έψαχνα να το δείξω σε κάποιον και δεν βρήκα τίποτα, πάντως στην καινούριο σελίδα δεν υπάρχει τίποτα. Μου κάνει εντύπωση ότι ένα αρκετό δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτού του τσιγάρου όπως το φίλτρο του δεν διαφημίζεται καθόλου μέχρι που και περισσότεροι δεν ξέρουν ότι το βιοφίλτρο δεν είναι απλώς ένα φίλτρο με άνθρακα όπως σε κάποια άλλα τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. δες στο waybackmachine για την παλιά σελίδα, είναι ένα αρχείο με παλιές σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Μετά από παρότρυνση του Πέτρου θα προσπαθήσω να κάνω ένα αφιέρωμα στα σήματα της καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ που είναι και συμπατριώτης!

    ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΦΙΛΤΡΟ: Ένα πανέμορφο πακέτο πρώτα απ' όλα! Καλλιγραφία και η χαρακτηριστική κόκκινη κουκίδα στο εξωτερικό!
    Στο εσωτερικό το γνωστό όμορφα θορυβώδες ασημόχαρτο / τσιγαρόχαρτο και τα πλακέ άφιλτρα τσιγάρα. Γεύση μοναδική! Τσιγάρο που κάπνιζαν οι γυναίκες τη δεκαετία του '50! Όμως πλέον θεωρείται τσιγάρο για θεριακλήδες. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Η Βασίλισσα της Δανίας ακόμα τα παραγγέλνει από το εργοστάσιο στην Καλαμάτα.

    ΤΕΛΕΙΟΝ ΑΦΙΛΤΡΟ: Πρωτοβγήκε σε λευκή κασετίνα και ύστερα σε μικρό / κοντό μαλακό πακετάκι. Πολύ δύσκολο τσιγάρο για το λαιμό και για τη μύτη!! Μύριζε απαίσια και είχε κάτι κλωνάρια μέσα στον καπνό...!! Φτηνή λύση κάποτε ακόμα και για μένα στις αφραγκίες μου όταν ήμουν μαθητής!

    ΣΕΡΤΙΚΑ ΛΑΜΙΑΣ ΑΦΙΛΤΡΑ: Πρωτοβγήκαν σε κόκκινη κασετίνα και ύστερα σε μικρό / κοντό μαλακό πακετάκι. Εξαιρετικό χαρμάνι. Βαρύ μεν αλλά σπάνιας γεύσης και αίσθησης. Δεν βγαίνει πλέον όπως και το ΤΕΛΕΙΟΝ.

    ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ / ΜΑΛΑΚΟ: Εδώ μιλάμε για ένα από τα πιο εμπορικά σήματα της χώρας!!!! Το κάπνιζαν και το καπνίζουν οι πιο αδύναμες οικονομικές τάξεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να το απολαύσουν και οι πιο ισχυροί! Κάποτε με έντονη γεύση Ανατολικών καπνών και έντονη μυρωδιά Καρέλια! Τώρα έχει γίνει ένα χαρμάνι Ανατολικών με τα γνωστά Virginia. Τίμιο τσιγάρο ακόμα και σήμερα. Τα βγάζει τα λεφτά του. Στο μαλακό πακέτο θυμίζει περισσότερο το παλιό χαρμάνι. Δοκιμάστε το και θα δείτε!

    ΚΑΡΕΛΙΑ LIGHTS / BLUE: Πρωτοβγήκε σαν η ελαφριά μορφή της κασετίνας αλλά με κάτι ποσοστά παραπάνω και από τα σημερινά full flavor! 12 πίσσα και 0,8 νικοτίνη! Όμως η εμπορική επιτυχία ήταν τεράστια!!! Πούλησε πολλά εκατομμύρια πακέτων και πέτυχε ιδιαίτερα και στις εξαγωγές. Ακόμα μου ζητάνε από την Ιταλία Καρέλια Lights!!! Στην πορεία το πακέτο δέχθηκε διάφορες μικροαλλαγές, όπως αλλαγές έγιναν και στο χαρμάνι. Βγήκε και μία περίοδο (το 1994) σε μαλακό αλλά κράτησε μόνο μερικούς μήνες! Σήμερα έχει ποικιλιά καπνών από 9 χώρες αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο...όπως στα περισσότερα φθηνά σήματα της εταιρίας. Α! Υπάρχει και σε 100s.

    ΚΑΡΕΛΙΑ WHITE / ULTRA: Το γκρίζο ή λευκό Καρέλια με 3 και 0,3 πίσσα και νικοτίνη αντίστοιχα. Καλούτσικο Virginia χαρμάνι. Κυκλοφορούσε και σαν 20άρι κάποτε αλλά δεν πήγε πολύ εμπορικά. Κυκλοφορεί ακόμα και σε 100s.

    ΚΑΡΕΛΙΑ MEDIUM: Ήταν πακέτο σαν Καρέλια Lights αλλά με κόκκινα χρώματα στο σήμα. Είχε έντονα αρώματα με καλά καπνά Μπέρλεϊ αλλά δεν πέτυχε καθόλου και έτσι παρέμεινε μόνο σαν προϊόν εξαγωγής.

    ΚΑΡΕΛΙΑ SPECIAL ΣΚΛΗΡΟ / ΚΑΣΕΤΙΝΑ: Ε ναι λοιπόν! Αυτό το πανέμορφο πακέτο έβγαινε και σε κασετίνα αλλά σταμάτησε στα τέλη του '80. Η καριέρα συνεχίστηκε μόνο με το σκληρό και αγαπημένο τσιγάρο του Γιάννη Ιωαννίδη στα γήπεδα! Καλό χαρμάνι American Blend, σε έπιανε όμως βήχας και έτσι άλλαζες γρήγορα μάρκα! Η τιμή παραμένει άκρως ανταγωνιστική κάτω από 3 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. REX ΛΕΥΚΟ ΣΚΛΗΡΟ / ΜΑΛΑΚΟ: Αυτό το τσιγάρο ήταν από τα καλύτερα της δεκαετίας του '80. Ελληνικό Ανατολικό χαρμάνι και φίλτρο Ασεταίτ για πιο γευστικό κάπνισμα. Υπήρχε και σαν άφιλτρη κασετίνα τη δεκαετία του '60 με το λογότυπο REX όπως γράφεται στα σημερινά 25άρια πακέτα.

    REX 25 ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ / ΣΙΕΛ: Όταν πρωτοβγήκαν είχαν ένα καταπληκτικό άρωμα και μία γεύση που δεν θύμιζε καθόλου Καρέλια. Τα κάπνιζα με πάθος μπορώ να πω μέχρι που το χαρμάνι έφτασε στο σημερινό σημείο που καθιστά το τσιγάρο χαμηλής ποιότητας σήμα. Κρίμα.

    LESTER: Ένα από τα πολύ δυνατά σήματα της εταιρίας, με άδοξο τέλος όμως. Bright Leaf ήταν το σύνθημα και τα καπνά από τα καλύτερα Μπέρλεϊ που είχα δοκιμάσει ποτέ!!! Εμπορικά δεν πήγε καλά. Πρόλαβε η μάρκα και ένα facelift στο πακέτο στις αρχές του '90 και μετά...το τέλος. Επίσης κρίμα γιατί άξιζε πολλά σαν τσιγάρο και είχε και καλή τιμή.

    EARL OF WELDON: Εδώ μιλάμε για το άκρο της πολυτέλειας!!! Πράσινο πακέτο με ένα κεφάλι στη μέση όπως το ASTOR, χρυσά χαρτιά, όφσετ ζαχαρί φίλτρα, πράσινες γραμμές στο τσιγαρόχαρτο και μία γεύση φίνα και ελαφριά σε επίπεδο CARTIER, YVES SAINT LAURENT, TRUSSARDI και άλλων πολυτελών σημάτων διεθνών οίκων της εποχής. Αξίζει να σημειωθεί η διαφήμιση πριν κυκλοφορήσει η μάρκα. Στις Κυριακάτικες εφημερίδες υπήρχε ένα πολυτελές ένθετο διαφημιστικό που μας ενημέρωνε ότι ο Καρέλιας θα έβγαζε το εν λόγω υπερπολυτελές σήμα. Τιμή ακριβή για την εποχή και η αποτυχία ήρθε πολύ γρήγορα. Πάλι κρίμα!

    ΚΑΡΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΑΦΙΛΤΡΟ: Η απόλυτη τέχνη στο πακέτο. Αξίζει να το κυκλοφορείς μόνο για να γυρίζουν κεφάλια!!! Ούτε Ferrari να ήτανε! Πανέμορφη κασετίνα και ένα ιδιαίτερα γλυκόπιοτο τσιγάρο σε πολύ "τσιμπημένη" τιμή όμως.

    ΚΑΡΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ FULL FLAVOR ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ: Θυμάμαι ότι το 1996 που πρωτοβγήκαν, δεν πήγαν πολύ καλά εμπορικά. Όμως στην πορεία το κοινό αγκάλιασε τη συγκεκριμένη μάρκα διότι είχε πολύ καλό εγχώριο χαρμάνι Virginia, πλούσια γεύση και άρωμα. Όσο για το πακέτο; Έργο τέχνης! Το ελαφρύ βέβαια δεν τραβάει και πολύ το φίλτρο του αλλά τη δουλειά του την κάνει. Να σημειώσω ότι σήμερα, το χαρμάνι έχει υποστεί αλλαγές προς τα κάτω. Ελπίζω σύντομα να επανορθώσει η εταιρία.

    ΚΑΡΕΛΙΑ EXELLENCE ΜΠΛΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ: Εδώ μιλάμε για πολυτέλεια ισάξια του EARL OF WELDON. Αξίζει να το πάρετε μόνο και μόνο για να δείτε πόση πολυτέλεια χωράει ένα πακέτο με τσιγάρα από έξω προς τα μέσα!!! Λευκό φίλτρο φυσικά στο τσιγάρο και στο πίσω μέρος του καπακιού εικονίζεται το παλιό εργοστάσιο Καρέλια κοντά στην Υπαπαντή. Οι Καλαματιανοί ξέρουν! Από γεύση είναι πάρα πολύ πλούσιο, αλλά θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν τόσο βαρύ χαρμάνι. Ήθελα ένα κλικ πιο κάτω το Full Virginia. Ένα κλικ πιο κάτω θα ήθελα και την τιμή διότι έχει φτάσει σχεδόν 6 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ORIGIN: Το 10άρι της εταιρίας σε πολυτελέστατη συσκευασία και τη μισή τιμή της Χρυσής Κασετίνας. Χαρμάνι που προσέγγιζε πολύ τη Χρυσή Κασετίνα αλλά πιο σκληρό στο λαιμό. Δεν πήγε η μάρκα, απαγορεύτηκαν και τα 10άρια πακέτα στην Ελληνική αγορά και έτσι έπεσε άδοξα το σήμα.

    ΚΑΡΕΛΙΑ SLIMS σε 3 εκδόσεις για την Ελλάδα: Με περιεκτικότητες από 6 έως 1 σε πίσσα καλύπτουν όλο το γυναικείο φάσμα προτιμήσεων. Η γεύση τους είναι κοντά στη χρυσή κασετίνα με άφθονα εγχώρια καπνά Virginia που μόνο ο Καρέλιας ξέρει και χρησιμοποιεί σωστά! Καλό τσιγάρο σε σωστή τιμή.

    ΟΜΕ: Τα SUPER SLIMS της εταιρίας που προσωπικά δεν θα κάπνιζα ποτέ λόγω πάχους του τσιγάρου! Νομίζω ότι γευστικά είναι ολόιδια με τα KARELIA SLIMS. Γυναικείο προνόμιο!

    AMERICAN LEGEND: Παλιό και δυσεύρετο δήθεν American Blend με πλήρη αποτυχία στην Ελληνική αγορά. Δεν θα το πρότεινα παρά μόνο για λόγους περιέργειας!!!!

    LEADER ΚΟΚΚΙΝΟ / ΜΠΛΕ / ΓΑΛΑΖΙΟ: Σάρωσαν την αγορά όταν πρωτοβγήκαν αφού η τιμή τους ήταν μόνο 1 ευρώ για 20 τσιγάρα. Βγήκε όμως το NEXT του Παπαστράτου με 0,80 και η κίνηση μειώθηκε! Από γεύση ασήμαντο, φθηνό το χαρμάνι του και ο βήχας έρχεται γρήγορα. Σήμερα εξακολουθεί να κυκλοφορεί με μικρές αλλαγές στο πακέτο αλλά χωρίς αλλαγή στο χαρμάνι του. Τιμή κάτω από 3 ευρώ νομίζω.

    CAPRICE: Μαλακό τελείως άγνωστο πακέτο με χαρμάνι American Blend όσο μπορούσε να φτιάξει κάτι τέτοιο ο Καρέλιας. Άφαντη μάρκα που κυκλοφόρησε και σταμάτησε σε χρόνο DT!!!!

    Να θυμηθώ και τα ξένα σήματα της Reynolds που κατασκεύαζε το εργοστάσιο;

    CAMEL ΣΚΛΗΡΟ / ΜΑΛΑΚΟ: Από τα καλύτερα τσιγάρα που είχαμε. Τώρα ουσιαστικά το αντικαθιστά η Χρυσή Κασετίνα. American and Domestic χαρμάνι και οι πωλήσεις άγγιζαν το Θεό!!!! Όπως και η γεύση και το άρωμα. Αξέχαστα!!!!

    WINSTON ΜΑΛΑΚΟ: Άλλο θεϊκό χαρμάνι! Κλασικό Αμερικάνικο χαρμάνι σε συνδυασμό με Ελληνικά Ανατολικού τύπου και το αποτέλεσμα δικαίωνε κάθε απαιτητικό καπνιστή.

    VANTAGE: Το πιο αηδιαστικό ελαφρύ τσιγάρο που έχω δοκιμάσει ποτέ. Κάπνισα ένα και το πέταξα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!!!

    Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα θα ήθελα να πω πως η καπνοβιομηχανία Καρέλια που υπάρχει από το 1888, είναι ένα από τα υγιέστερα εργοστάσια στην Ελλάδα, το Δ.Σ. της εταιρίας είναι στα χέρια της οικογένειας Καρέλια και οι παροχές του εργοστασίου προς τους εργαζομένους είναι υποδειγματικές. Σοβαρή επιχείρηση με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα για την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μακάρι να συνεχίσει έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ξέχασα τα EXTRA ΚΑΡΕΛΙΑ: Πολύ βαρύ και κακό Ανατολικό χαρμάνι σε πολύ φθηνή τιμή. Δεν βγαίνει πλέον και δικαίως...!

    ΥΓ: Αν έχω ξεχάσει κι άλλο συμπληρώστε με παιδιά.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για τη φιλοξενία.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Λοιπόν, το Ερλ οφ Ουέλντον πρέπει να το είχα δικιμάσει, γιατί έχω το πακέτο. Περιέργως δεν είχα πάρει χαμπάρι περί τι πολυτέλειας επρόκειτο. Και καλά, από γεύση, πες ότι ήμουν νέος και δεν καταλάβαινα (και τώρα είμαι λίγο στόκος, αλλά το παλεύω). Αλλά ούτε από τις διαφημίσεις δεν είχα πάρει πρέφα!!

    Καρέλια σπέσιαλ κασετίνα: από τα πιο ωραία σχετικώς πρόσφατα πακέτα (της γενιάς πιο ύστερα από Καρέλια Αγρινίου, Άρωμα κλπ. που είναι τοπ αισθητικής αλλά πιο παλιομοδίτικης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Στα τσιγάρα του εξωτερικού που κατασκεύαζε ο Καρέλιας, ξέχασα το LORD. Ιδιαίτερα αρωματικό τσιγάρο, πλέον εισάγεται και θα το βρείτε σπανίως στα περίπτερα. Η γεύση του, προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Σε ποσοστά πίσσας και νικοτίνης ανήκε στην κατηγορία Lights.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Α! Να προσθέσω και τα ΡΕΚΟΡ ΦΙΛΤΡΟ; Ήταν σε κασετίνα και μαλακό πακέτο μία πιο φθηνή έκδοση της λευκής κασετίνας ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ.

    Όταν το ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ έκανε 68 δραχμές, το ΡΕΚΟΡ έκανε 60. Και τότε οι 8 δραχμές ήταν σημαντική διαφορά. Το χαρμάνι του ήταν καθαρά Ανατολικό αλλά χαμηλής ποιότητας.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Πήρα ένα πακετάκι Καρέλια φίλτρο απο περιέργεια να δοκιμάσω. Σειρά ΓΚ το χαρτάκι με τις εικόνες από τις ταινίες του Φίνου εμένα μου άρεσε μου θύμισε πολύ ελληνικό ρετρό. Η κασετίνα είναι ωραία αλλά παρόλα αυτά μια επανασχεδίαση το πακέτο τη χρειάζεται. Αλλά αυτά αφορούν το αισθητικό κομμάτι. Στο τσιγάρο τώρα ειναι από τα πιο ωραία τσιγάρα που κυκλοφορούν και που έχω καπνίσει, χωρίς πλάκα και ας έχει 3ευρώ. Ευκολοκάπνιστο, αρωματικό και χωρίς να με ενοχλεί στο λαιμό και να αφήνει πικρίλα στο στόμα. Σε σχέση με τα σήματα εισαγωγής πολύ καλύτερο. Αυτό και τα excellence άλλη όμως κατηγορία τσιγάρου και άλλα χαρακτηριστικά είναι από τα πιο ωραία σήματα του καρέλια.Θα το καθιερώσω ως μόνιμη μάρκα μου μαζί με το excellence και θα το καπνίζω σε περιπτώσεις που δεν θα έχω χρόνο να καπνίσω όπως πρέπει ένα excellence.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Σήμερα, μετά από χρόνια, θα πάρω κι εγώ μία λευκή κασετίνα ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ. Είχα πάρει μαλακό πριν καιρό το οποίο θύμιζε την παλιά εκδοχή του ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ. Η σημερινή κασετίνα που έχει και καπνά Βιρτζίνια, θα είναι πιο κοντά στη σύγχρονη μορφή τσιγάρων. Αυτό όμως, δεν είναι απαραίτητα καλό. Για να δούμε....

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Βασίλη αν θες κανε και μια δοκιμή σε ασσο μαλακο και ασσο φιλτρο κασετίνα και πες την γνώμη σου.

    Τα δοκίμασα πριν λιγες μέρες και τα βρήκα απαράδεκτα.Ειδικα τα καπνα του μαλακού ηταν κατάμαυρα. Μαλλον αλλαξαν τα ανατολικά που βάζουν.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Συμφωνώ Κωνσταντίνε. Ο άσσος κασετίνα που με ενδιαφέρει, έχει κατακρεουργηθεί. Τα μυρωδάτα ανατολικά απουσιάζουν και τη θέση τους πήραν μεγάλες ποσότητες κακών ανατολικών ποικιλιών και ίσως κάποιων βιρτζίνια. Κρίμα. Κρίμα και για την Φίλιπ Μόρις που δεν προσέχει αυτο το παραδοσιακό τσιγάρο.

    Δεν ξέρω αν το πήρε το μάτι σας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Καπνικών Προϊόντων (ή κάπως έτσι τέλοσπάντων) εξέδωσε μια ανακοίνωση με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις των φθηνών τσιγάρων. Οι ίδιοι λοιπόν στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως αν περάσουν τα νέα αυτά μέτρα, τότε τα φθηνοτσίγαρα των 2,90 - 3,10 ευρώ θα πάνε τουλάχιστον στα 3,40! Δηλαδή άντε να δώσεις 3,50 για τον άσσο, αλλά να χει και αυτά τα χάλια?? Τέλος, προτείνουν έναν νέο τρόπο φορολόγησης που κατά την γνώμη τους θα βοηθήσει πολύ στην πάταξη του λαθραιμπορίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Με το δεδομένο ότι η Philip Morris δεν προσέχει κανένα τσιγάρο πλέον, πόσο μάλλον τα παραδοσιακά, έχω να πω ότι οι 2 Άσσοι (μαλακός και κασετίνα) αποτελούν μία μετρότατοι λύση για όσους αγαπούν το παλιό παραδοσιακό τσιγάρο. Δοκίμασα και ειδικά η κασετίνα ήταν αχαρακτήριστη! Όπως άλλωστε και το Sante σκέτο της Philip Morris!

    To KΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ είναι αξιοπρεπέστατο αλλά δεν μου θυμίζει πλέον τίποτα από παραδοσιακό τσιγάρο. Περισσότερο πλησιάζει σε ΚΑΡΕΛΙΑ BLUE παρά στο παραδοσιακό παλιό χαρμάνι. Πάντως είναι ωραίο τσιγάρο....έστω και στη νέα του εκδοχή.

    Πήρα και ένα 22 φίλτρο το οποίο είναι πάρα πολύ καλό. Πιο παραδοσιακό από όλα τα άλλα...

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Βασίλη συμφωνώ, με την επισήμανση όμως πως το marlboro κόκκινο μαλακό έχει ανέβει πολύ ποιοτικά. Πολύ ωραίο τσιγάρο, αρωματικότατο και ντελικάτο. Βέβαια ο φίλος Πέτρος και κάποιοι άλλοι φίλοι ίσως το βρούν λίγο ελαφρύ αλλά τα καπνά του είναι σίγουρα ποιοτικότερα από όλα τα άλλα american blend. Δοκίμασα και το camel τώρα τελευταία και δεν μου έκανε τίποτα. Φυσικά το marlboro δεν φημίζεται για το σταθερό χαρμάνι του, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο οι επόμενες παρτίδες να είναι μάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Το Marlboro μαλακό μου αρέσει πολύ. Αλλά τα Ελληνικά, μου αρέσουν πιο πολύ!!!

    ΥΓ: Σε μία εβδομάδα θα έχω από Αμερική 2 κούτες Marlboro μαλακό 100s. Πως και πως το περιμένω....!!!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Τυχερός είσαι Βασίλη! Εγώ δοκίμασα το αμερικάνικο marlboro lights και ήταν πολύ καλό, άσε που ήταν απίστευτα βαρύ για light. Ο καπνιστικός καημός μου βέβαια παραμένει το αμερικάνικο camel, δεν ξέρω αν το δοκίμασες..

    Όσον αφορά το 22 που προανέφερες είναι πλέον μακράν το καλύτερο ανατολικό σήμα, αλλά λόγω βάρους δεν είναι για όλες τις περιστάσεις δυστυχώς. Ακολουθεί το Κιρέτσιλερ, το οποίο δοκίμασα πρόσφατα, αλλά δεν είναι τόσο αρωματικό πλέον.

    Περειμένουμε εντυπώσεις απ τα αμερικάνικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Πριν γράψω για τα Marlboro που θα τα λάβω το Σάββατο στις 27 του μήνα, θα ήθελα να γράψω μια αναλυτική παρουσίαση για το ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ του σήμερα, αφού τέλειωσα το πακέτο και απέκτησα μία πλήρη άποψη και εικόνα του προϊόντος.

    Ας ξεκινήσουμε από την εξωτερική εμφάνιση. Μιλάμε για την κλασική λευκή κασετίνα η οποία είναι σχεδόν ίδια με την παλιά του 1957 που πρωτοκυκλοφόρησε. Έχει μικρύνει λίγο το σήμα της εταιρίας και έχει αλλάξει η καλλιγραφία της λέξης "φίλτρο". Πάντως παραμένει στα καλλιγραφικά η λέξη! Επίσης κάποιες λεπτές οριζόντιες γραμμές του πακέτου έχουν γίνει κάθετες. Και φυσικά, μεγάλο χώρο καταλαμβάνει το κηδειόσημο!

    Πάμε στο εσωτερικό. Το παλιό "ασημόχαρτο" με το διαφανές φθηνής ποιότητας ριζόχαρτο που όμως θύμιζε τις παλιές ωραίες εποχές, δεν υφίσταται πλέον. Στη θέση του υπάρχει ένα πολύ καλής ποιότητας χαρτί ασημένιου χρώματος με ένα μεγάλο σήμα της εταιρίας στη μέση και τη λέξη "Καρέλια" γραμμένη πολλές φορές σε λοξή πορεία.

    Το τσιγάρο έχει αποκτήσει γυαλιστερό χαρτί στο φίλτρο και έτσι δεν κολλάει πλέον στα χείλη ενώ ταυτόχρονα ο όλος αέρας ανανέωσης, δίνει στο τσιγάρο ένα "κλαςς" το οποίο δεν είχε το συγκεκριμένο σήμα. Δεν σε παραπέμπει πλέον άμεσα στην κατηγορία των λαϊκών τσιγάρων.

    Παράλληλα, αυτή την περίοδο, το εσωτερικό κλασικό χαρτάκι που υπάρχει ανάμεσα στις δύο δεκάδες των τσιγάρων της κασετίνας, έχει ατάκες από Ελληνικές ταινίες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ καθώς και πληροφορίες για το εν λόγω τσιγάρο και την κάθε ταινία.

    Πάμε ακόμα πιο μέσα! Ανάβουμε τσιγάρο. Πολύ αξιοπρεπές τράβηγμα. Μυρωδιά ΚΑΡΕΛΙΑ 100%. Κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακά καπνά και σύγχρονα Βιρτζίνια τα οποία πλέον χρησιμοποιεί η εταιρία σε όλα τα σήματά της. Δεύτερο τράβηγμα και εκεί βεβαιώνεσαι ότι πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας "φθηνό" τσιγάρο των 3 ευρώ που πολύ θα το ζήλευαν μάρκες που πωλούνται αυτή τη στιγμή 3,40 ή 3,50 ευρώ στα περίπτερα.

    Σε σχέση με τους κατεστραμμένους πλέον Άσσους by Philip Morris, το ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ είναι πραγματικά ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!!!!
    Για όσους θέλουν κάτι απόλυτα παραδοσιακό θα πρότεινα ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΚΕΤΟ ή 22 σκέτο ή φίλτρο. Σε καμία περίπτωση όμως, τους Άσσους που πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά εκλεκτά τσιγάρα του Παπαστράτου.

    Να βαθμολογήσω; 8/10 ασυζητητί!!!!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική παρουσίαση Βασίλη. Τα λες πολύ μεστά, πολλή πληροφορία σε λίγα λόγια!

      Θα παρατηρήσω όμως ότι το Αγρινίου σκέτο δε μου φαίνεται 100% παραδοσιακό. Το κάπνισα πρόσφατα και εκτός ότι μου έφερε γαϊδουρόβηχα (αυτό πες πως είναι θέμα οργανισμού), τη γεύση και το άρωμα θα τα περιέγραφα όπως περιγράφεις εσύ το Καρέλια φίλτρο, δηλαδή εν μέρει εξευρωπαϊσμένο. Το φίλτρο η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει.

      Διαγραφή
  108. Δεν έχεις άδικο Πέπε! Το Αγρινίου έχει γίνει κι αυτό χαρμάνι με τα Βιρτζίνια που χρησιμοποιεί ο Καρέλιας σε όλα του τα τσιγάρα. Όμως είναι το πιο παραδοσιακό γευστικά τσιγάρο που έχει απομείνει στην κατά τα άλλα εξαιρετική καπνοβιομηχανία της Καλαμάτας.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Nα πω την αμαρτια μου το τωρινο Καρελια Φιλτρο μου αρεσει περισσοτερο απο παλια. Το καπνισα μερικες φορες στα 90ς και μπορω να πω πως με εντυπωσιασε για την τιμη του,αλλα δεν θυμαμαι και πολλα.Τοτε αγαπημενο Ελληνικο ειχα τον αφιλτρο Ασσο(1,1 νικοτινη 15 Πισα)για οποτε ημουν αφραγκος. Η μετεπειτα δοκιμη πρεπει να εγινε το 2006 όταν καπνιζα Χρυση Κασετινα και επειδη δεν την βρηκα ο περιπτερας μου προτεινε αυτα.Τσεμπελια,και η χαρακτηριστικη πικρα των φθηνων Ελληνικων τσιγαρων στυλ Εθνος,22.Το πεταξα.
    Τα επομενα χρονια σε στιγμες εξαρσης πατριωτικου καταναλωτισμου,τα πηρα μερικες φορες και μου αφηναν ενα περιποιημενο πονολαιμο. Εδω και 6-7 μηνες τα καπνιζω με ευχαριστηση.Το ότι τα ελεηνα τσεμπελια κατα μεγαλο ποσοστο αντικατασταθηκαν απο Βιρτζινια ειναι για εμενα θετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ,Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ VIRGINIA AΡΚΕΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΄80΄s:ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΑ,ΒΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΡΙΑΖΟΥΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΡΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ΑΣΣΟΣ ΜΑΛΑΚΟ ΕΝΝΟΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Χθές πέτυχα σε ένα μεγάλο καπνοπωλείο το REX 20άρι μαλακό, το παραδοσιακό. "Φρέσκο είναι" μου είπε ο καπνοπώλης (μπαγιάτικο θα έλεγε?) και είπα να το δοκιμάσω. Ουδέτερο τσιγάρο, βαρύ, με γεμάτη αλλά και απαλή γεύση. Μου άρεσε. Μου θύμισε λίγο την παλιά κασετίνα επειδή δεν είναι τόσο πικάντικο και σκληρό όσο η καινούρια κασετίνα. Έχω την εντύπωση πως είναι το πιο ανατολικό σήμα της εταιρίας. Αν το πετύχετε φρέσκο δώστε του μια ευκαιρία, αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Δοκιμασα εχθες το Καρελια Φιλτρο κασετινα.Ωραιο τσιγαρο ηταν δυνατο οπως μου αρεσει εμενα.Εχει ομως διαφορα με το μαλακο που ειχα δοκιμασει πρωτα αλλα προς το καλυτερο.Το τσιγαρο παντως της κασετινας δεν ειναι King Size αλλα πιο μικρο.Το ειχα ξαναακουσει αυτο αλλα νομιζα πως θα ηταν λιγο μεγαλυτερα.Το συμπερασμα παντως που εβγαλα απο το τσιγαρο ειναι οτι ειναι ενα τσιγαρο αριστο για την τιμη του σε οσους αρεσουν τα παραδοσιακα τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Παιδιά χθες ήμουν σε ένα club που συχνάζουν φοιτητές και αρκετοί εικοσάριδες κάπνιζαν καρέλια φίλτρο και χρυσή κασετίνα. Σήμερα πήρα κι εγώ και έχω να πω ότι το τσιγάρο (καρέλια φίλτρο) είναι ωραίο ενώ κάνει 3,20 ευρώ.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ο άσσος τσιμπά τον λαιμό.Το καρέλια όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. παιδιά ξέρετε αν το καρέλια φίλτρο κασετίνα και το καρέλια φίλτρο μαλακό έχουν την ίδια τιμη; Ρωτάω γιατί παλιά το μαλακό ήταν λίγο πιο φτηνό νομίζω.
    Άλκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Επίσης παρέλειψα να ρωτήσω αν είναι king size ή είναι όπως το καρέλια κασετίνα.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Σε σχετικώς πρόσφατα πακέτα βλέπω και στα δύο την ίδια τιμή, 3 ευρώ. Βέβαια μη σε πάρω και στο λαιμό μου γιατί οι τιμές αλλάζουν κάθε μέρα.

    Το μαλακό είναι Κινγκ σάιζ, αυτό είναι στάνταρ (πάντα ήταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ok.Πάντως η τιμή είναι πλέον 3,20 στην κασετίνα.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ξέρει κανείς μήπως ποιό πουλάει περισσότερο; Μαλακό ή κασετίνα;
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περιοχη μου η κασετίνα πουλαει πολύ παραπάνω απο το μαλακο. Μονο σε 2 μαγαζια κινειται το μαλακο στην Καλαμαρια.

      Διαγραφή
  121. Οκ,μάλλον έτσι είναι και στην υπόλοιπη Ελλάδα από ότι υποψιάζομαι.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Όποιο Καρέλια υπάρχει σε κασετίνα, το έχω καπνίσει.
    Άλλα για μεγάλο διάστημα, άλλα για μικρότερο.
    Τώρα καπνίζω μόνιμα το Καρέλια Φίλτρο κασετίνα.
    Τις προάλλες πήγα σε ένα περίπτερο να πάρω τσιγάρα, και μόλις λέω στον περιπτερά "Καρέλια Φίλτρο", πετάγεται μία κοπελίτσα που προφανώς εργαζόταν στην προώθηση των L&M, και μου πρότεινε να πάρω ένα καινούργιο L&M που έχει μέσα 21 τσιγάρα, κ.τ.λ. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, με ευγενικό τρόπο, αρνήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Χαιρομαι να διαβαζω σχολια για πακετα που δεν υπαρχουν πλεον... Εγω στα τοπ Ελληνικα εχω απλα τα Sante,to 22 μαλακο πακετο και το Κιρετσιλερ της Σεκαπ...το μονο τσιγαρο που ηταν πολυ εντονος ο μπασμας μαζι με το Αριστα... Αυτα (οπως και οι πολυτελεις Δελφοι) ειναι μαζι με το παλιο Camel αφιλτρο,το Players navy cut και τα Gitanes ειναι οτι μου ταιριαζε τοσα χρονια σαν γευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες, τα Άριστα ήταν με μπασμά; Τα κάπνιζα συστηματικά ένα φεγγάρι, αλλά πού να νιώσω, τότε... Αν και ένιωθα αρκετά για να κρίνω ότι ήταν ίσως τα καλύτερα πολύ φτηνά τσιγάρα.

      Πέπε.

      Διαγραφή
  124. Τι θα γίνει πια με το φίλτρο? Έχω αναπτύξει πλέον μια σχέση αγάπης-μίσους. Τρεις συνεχόμενες φορές έπεσα σε μπουρουχοπνευμονοβγαλτες(απο διαφορετικα περιπτερα, αρκετα κεντρικα), σε σημείο να πετάξω τα πακέτα. Κι άλλη περίοδο μου είχε συμβεί αυτό. Τις υπόλοιπες φορές όμως το λατρεύω το άτιμο, είναι υπερβολικά στα γούστα μου. Τρ όμως φοβάμαι ότι απλά θα πετάξω τα λεφτά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Παιδιά ξέρει κανεις τίποτα για τα πρόσθετα του καρέλια φίλτρο; Ξέρω ότι δεν δημοσιεύονται αλλά απευθύνομαι στην εμπειρία κάποιων λίγων που μπορεί να ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Κλασικά καλά ΚΑΡΕΛΙΑ(τα κάπνιζε ο παππούς μου/ 2 πακέτα την ημέρα), ιδανικά για πρωινό κάπνισμα, με ελληνικό καφέ. Θα έλεγα, ότι είναι ένα σκαλί παραπάνω το ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ. Τιμή(2013) : ΑΣΣΟΣ 3.30 ευρώ, ΚΑΡΕΛΙΑ 3,20 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Μετά από αρκετά πακέτα camel lights σκληρό πήρα καρέλια φίλτρο. Το τσιγάρο μοιάζει με excellence μπροστά στο camel. Με άλλα λόγια θα το χαρακτήριζα ένα πιο βαρύ και πιο αρωματικό muratti, που όμως δεν τσιμπά στο λαιμό όπως τα muratti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Χθες πήρα μετά από πολύ καιρό ένα πακέτο. Ρε παιδιά, αυτό το τσιγάρο κόντυνε ή είναι ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το 'χω δει τελευταία, αλλά ανέκαθεν ήταν πιο κοντό από τα Κινγκ σάιζ (δηλαδή από όλα σχεδόν τα άλλα τσιγάρα).

      Διαγραφή
    2. Εχω την αίσθηση πως δεν ήταν έτσι παλιότερα. Ισως είχε πιο κοντό φίλτρο. Ευχαριστώ μαν!

      Διαγραφή
  129. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Γεια σε ολους.Εδω και μια εβδομαδα καπνιζω Καρελια φιλτρο,καπνιζα τη χρυση κασετινα κατα τη διαρκεια της ημερας ενω το πρωι με τον καφε καπνιζω το Εxcellence με μετρο.Συνηδητοποιω λοιπον πως το κλασσικο Καρελακι φιλτρο ειναι αρκετα καλυτερο απο οτι το θυμομουν ειχα να το καπνισω 4-5 χρονια,η γευση του ηταν γεματη,γλυκια και ειχε ενα ωραιο αρωμα προφανως απο τα μυρωδατα Ελληνικα του καπνα καλυτερο απο τη χρυση και 50 λεπτα φθηνοτερο.Το προτεινω και στους πιο απαιτητικους διοτι ειμαι και εγω αρκετα.Η Ελληνικη καπνοβοιομηχανια ειδικα ο Καρελιας εχει γινει πολυ ανταγωνιστικη τα τελευταια χρονια και πιστευω αξιζει τη στηριξη μας.Ευχαριστω για το χορο και συγχαρητηρια στον Πετρο για το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Τράκαρα ένα άφιλτρο της άσπρης κασετίνας από ένα γνωστό και ψήθηκα μετά από καιρό να πάρω Καρέλια φίλτρο. Το θυμόμουν υπερβολικά πικάντικο, πιπεράτο και βαρύ αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Πολύ ισορροπημένο χαρμάνι, απαλό, με διακριτικό άρωμα και όσο βαρύ πρέπει για τα γούστα μου.
    Το καλύτερο σήμα του Καρέλια κατά την γνώμη μου. Δικαίως το στηρίζουν πια όλες οι ηλικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Και το φιλτρο και το Αγρινιου ειναι εξαιρετικα τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Τι τσιγαραρα ειναι ρε παιδια αυτο το Καρελια φιλτρο,το καπνιζω συστηματικα εδω και ενα μηνα περιπου και μερα με τη μερα μου αρεσει περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Πόση πίσσα και πόση νικοτίνη έχει το Καρέλια φίλτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. 10 πισσα και 0.8 νικοτινη. πολυ καλο τσιγαρο για την τιμη του απαλο και ισορροπημενο αν ηταν και πιο γλυκοπιοτο θα μιλαγαμε για ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα της αγορας.στην τιμη του παντως αξιζει σε σχεση με αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Καρελια φιλτρο σειρά ΛΥ ποιοτικοτατη στροφή του Καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Μόνο ποιοτικότατη στροφή φίλε σάκη; Εγὼ κάνω τα άφιλτρα του Αγρινίου ΛΥ σειρά καὶ εἶναι ἄλλο πράμα.

    Ἀλέξανδρος 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. καλησπέρα και καλη χρονιά να ἔχουμε, ἔφτιαξε η κατάσταση με τα Καρέλια φίλτρο η ακομη δεν καταλαβαίνεις αν καπνιζεις η οχι????

    Φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Δοκίμασα πρόσφατα asso red, πολύ ουδέτερο και δίχως χαρακτήρα τσιγάρο και αρκετά ελαφρύ. Winston κόκκινα και μπλε απλά άθλια. Το Stuyvesant κόκκινο έχει καλά καπνά και τα ανατολικά είναι αισθητά, αλλά τα αρώματά του είναι υπερβολικά. Τα marlboro δεν μ'αρέσουν καθόλου... Συνήθως προτιμώ χρυσή κασετίνα, η οποία έχει ξεχωριστή γεύση σε σχέση με άλλα τσιγάρα, αλλά ώρες-ώρες την βρίσκω αρκετά ασταθή!!! Σκεφτόμουν να δοκιμάσω camel natural flavour, ή οτιδήποτε άλλο έχετε να μου προτείνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. δοκιμασε το κλασικο καμελ φιλτρο σκληρο, και το καμελ νατουραλ καφε.

    αλλα και τα καρελια εξελενς και το dunhill fine cut swiss blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Υποψιάζομαι ότι το καρέλια φίλτρο πουλάει πολύ. Βλέπω αρκετό κόσμο να τα καπνίζει και ακόμη νέους. Ξέρει κανείς κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Γενικά τα προιόντα του καρέλια πουλάνε στους νέους, (κυρίως η χρυσή κασετίνα παίζει πολύ, αλλά και το καρελάκι το κλασσικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Για το Καρελια φιτρο σε μαλακο πακετο παιδια τι γνωμη εχετε ειναι καλο η μουφα γιατι δεν πολυκινειται γενικα αλλα τα φερνει ο περιπτερας μου και ψηνομαι να τα παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αν το βρεις φρέσκο πάρτο. Μια χαρά είναι. Μοιάζει πολύ με την κασετίνα. Είναι και λίγο μεγαλύτερο. Επίσης καλό τσιγάρο του Καρέλια είναι το παραδοσιακό Ρεξ, το άσπρο μαλακό 20αρι. Αλλά και αυτό σπάνια το βρίσκεις, πόσο μάλλον φρέσκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Και πού να ξέρει αν είναι φρέσκο; Εννοείς να ρωτήσει τον περιπτερά αν το 'χει καιρό; Δεν ξέρω, εγώ θα ντρεπόμουνα λίγο να το κάνω... Θα 'παιρνα τα ρίσκα μου και αν πετύχει κέρδισα, αλλιώς έχασα. Εκτός αν είχα περιπτερά που να έχουμε ιδιαίτερα καλή σχέση. (Πέραν περιπτώσεων καλής σχέσης, τον οποιοδήποτε έμπορα θα ντρεπόμουν να τον ρωτήσω αν είναι φρέσκο π.χ. το ψωμί του ή το ψάρι του. Οφείλει πάντα να είναι, αλλιώς τον κόβω. Αν μου πει από μόνος του "αυτό δεν είναι φρέσκο, άσ'το", θα τον εκτιμήσω μία παραπάνω. Με τα τσιγάρα είναι λίγο αλλιώς βέβαια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ειναι γνωστος μου ο περιπτερας αλλα επειδη γνωριζει οτι τα προσεχω αυτα μου ειπε απο μονος του οτι τα φερνει για στανταρ πελατη και ειναι φρεσκα ειναι παντως δυσευρετο τσιγαρο οπως και το παλιο ρεχ που λεει ο Ευθυμης

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Πέπε. Και γω ντρέπομαι να ρωτήσω. Απλά αν ξέρεις πως το φέρνει ο περιπτεράς για κάποιον άλλον, τότε θα το βρεις φρέσκο αλλιώς παίρνεις το ρίσκο. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει, εκτός πια αν είσαι τόσο σχολαστικός που σημειώνεις τον κωδικό του κάθε πακέτου για να υπολογίσεις περίπου την ημερομηνία κυκλοφοριάς!!!! Ε, εντάξει, δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο!!

      Για τα παραδοσιακά σήματα του Καρέλια πάντως, δηλαδή την κασετίνα, το φιλτρο μαλακό και το 20αρι Ρεξ έχω πολύ καλή γνώμη. Τίμια τσιγάρα

      Διαγραφή
  146. Το πηρα τελικα λιγο αργοτερα απο την ωρα που εγαψα το σχολιο μεχρι στιγμης μου αρεσει πολυ ειναι φρεσκο παντος κωδικος ΜΙ γιατι τα φερνει για πελατη που τα καπνιζει μονιμα.Νομιζω μου αρεσει περισσοτερο απο την κασετινα ειναι και king size

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Αγορασα χθες ενα Καρελια φιλτρο μαλακο που βρηκα τυχαια σε ενα περιπτερο και το καπνισα παραληλα με την κασετινα που καπνιζω μονιμα.Συμπερασμα:η κασετινα νομιζω ειναι καλυτερη γευστικα ενω το μαλακο με δαγκωσε αρκετα στο λαιμο,πρεπει να προσεχουν αρκετα στον Καρελια τη κασετινα αφου εχει πολυ καλες και σταθερες πωλησεις σε αντιθεση με το μαλακο που εχει σχεδον μηδενικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι και το μαλακό. Απλά δεν κυκλοφορεί με αποτέλεσμα να το βρίσκεις μπαγιάτικο.

      Μια απ τα ίδια και για το παραδοσιακό Ρεξ. Μια φορά το πέτυχα φρέσκο και μου άρεσε πολύ

      Διαγραφή
  148. Για τη κασετινα Ευθυμη τι γνωμη εχεις?ειναι απο τα καλα τσιγαρα πιστευεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τι λέω εγώ, αλλά οι περισσότεροι που το δοκίμασαν. Ναι, είναι πολύ καλό. Για μένα είναι το καλύτερο τσιγάρο της εταιρίας, μαζί με το ΡΕΞ όοοοοταν το βρίσκω φρέσκο.

      Διαγραφή
  149. Πηρα σημερσ ενα REX το παλιο που λενε το σκληρο με κωδικο ΑΘ ο οποιος ειναι οι πιο τελευταιες παρτιδες του Καρελια σε ολα τα σηματα.Τελος παντων ειμαι σιγουρος πως δεν προκειται για μπαγιατικο πακετο γιατι ξερω και αυτον που τα παιρνει και τον περιπτερα.Για να μη μακρυγορω,η γνωμη που σχηματισα μιας και τα καπνισα για πρωτη φορα ειναι πως προκειται για ενα καλο τσιγαρο,μου φανηκε παρομοιο με το Καρελια φιλτρο αλλα ελαφρυτερο καπως,αρωματικοτερο και γευστικοτερο θα ελεγα αλλα πιο γλυκο,γουσταρω περισσοτερο το φιλτρο παντως.Νομιζω πως ειναι ενα σημα που το καπνιζουν λιγοι ανθρωποι κι αυτοι απο παλια οπως και το Special δεν καταλαβαινω ομως γιατι πιθανον δεν προωθηθηκαν απο την εταιρεια οσο θα επρεπε η απλως καταντησαν καλτ,απομειναρια μιας αλλης εποχης.Δεν ισχυει ομως το ιδιο για τα Καρελια φιλτρο και Αγρινιου τα οποια παιζουν παντου και φρεσκα και τα καπνιζουν πολλοι νεοι ενοωντας ηλικιες κατω των τριαντα,και τα οποια ειναι πολυ παλιοτερα σηματα απο τα προαναφερθεντα.Προτιμω το Καρελια φιλτρο για καθημερινο καπνισμα και το Αγρινιου για ειδικοτερς περιστασεις και γενικως εχω μια αδυναμια στα προιοντα του Καρελια τα οποια και θεωρω τα καλυτερα στην Ελλαδα στο χωρο του καπνου εδω και χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνῶ ἀπολύτως φίλε ἀνώνυμε, κι ἐγὼ ἔπειτα ἀπὸ ἀρκετὰ πειράματα ἐκεὶ κατέληξα, Φίλτρο καὶ Ἀγρινίου, εἶναι ὁτι πιὸ καλὸ καὶ ποιοτικὸ κυκλοφορεῖ κατ΄ἐμέ.

      http://trelogiannis.blogspot.gr/2015/06/monsanto.html,

      δὲς στὸ τέλος τῆς πρώτης στήλης.

      Ἀλέξανδρος, 1984

      Διαγραφή
  150. Πηρα πακετο σημερα καταπληκτικο το μαλακο παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα που ειπες για το κκαρελια μαλακο κανω 1 μηνα ασσο μαλακο το τσιγαρο ξαναεφτιαξε και ειναι στα παλια στανταρ. Επικο και αρωματικο καπνισμα...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  151. Παιδια αγοραστε το αξιζει κολλησα πραγματικα ομως μου αρεσει η μυρωδια που βγαζει το ατιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Το Καρέλια Φίλτρο είναι πραγματικά υπέροχο. Η μόνιμη μάρκα μου εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Πηρα Καρελια φιλτρο μετα απο σχεδον 1 μηνα ηταν πραγματικη απολαυση ειδικα μαζι με τον φραπε....απογειωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή