ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Prince Rich Taste




Ένα, κάποτε πολύ βαρυ τσιγαρο.Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 στην Δανία και ακόμα και σήμερα είναι το πρωτο σε πωλήσεις στην Σκανδιναυια,αλλα παντελώς άγνωστο στον υπόλοιπο πλανήτη με εξαιρεση την Ελλάδα. Στην δεκαετία του 90,τα μέσα της,θυμάμαι πως το σκληρό πακέτο είχε τις αδιανόητες για σημερα αναλογίες 1.3 νικοτίνη και 15 πίσσα,ενώ κάπως ελαφρύτερο ήταν το μαλακό (1.2 και 14).Φυσικα αυτα σήμερα είναι παρελθόν, κάποιοι τύποι στις Βρυξέλες αποφάσισαν πως μια ολόκληρη ήπειρος πρέπει να καπνιζει μόνο Light τσιγάρα,έτσι και το Prince προσαρμόστηκε και το σημερινό 10 και 0,9 δεν τρομάζει κανενα
Tυπικο American Blend,συμπαθητικη και μεστή γευση,μετριο αρωμα.καλη καυση.Δεν είναι τόσο σταθερο προιον αφου η ποιότητα αλλα και η τιμή ανεβοκαταβαίνει συνέχεια.
.
Αν μπορούσα να βαλω μια διαχρονικη βαθμολογια θα ήταν το 7,5 στα 10

193 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΤΡΟ,ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΥΣΗ!ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟ ΜΕΝ,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΓΕΥΣΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ.ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ,ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ:"RICH TASTE","TASTE SEALED,ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ" "ΚΑΠΝΑ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΠ...","ΚΑΠΝΑ ΑΠΟ ΗΠΑ,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ,ΜΕΞΙΚΟ,ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ".ΕΠΙΣΗΣ,ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε να κρινεις τα τσιγαρα,όχι τις κρισεις μου. Με τις Lights εκδοσεις δεν ασχολουμαι,ειδικα για σηματα όπως το Prince ή το Camel που ειναι ενα χαρμανι και βραζονται αναλογα με την πισσα και την νικοτινη με την πισσα και την νικοτινη που θελουν να τους δωσουν. Με το Highland taste και το Indian Summer ισως να ασχοληθω στο μελλον αν και δεν εχω πολυ καλη γνωμη για αυτα τα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα Prince Mellow ή Prince Medium τα καπνιζω τακτικα στην τρακα απο πολυ στενο μου προσωπο που καπνιζει αυτο το ειδος.Ιδιο χαρμανι με το κανονικο Prince απλα λιγο παραπανω βραζμενο.Τα καπνισα και ενα φεγγαρι το 98 νομιζω,όταν ειχαν 1,1 νικοτινη και 12 πισσα. Ποτε δεν ειμουν φιλος του Prince, το θεωρω ιδιο τσιγαρο με τον Asso International απλα 0,80 λεπτα ακριβοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ασπρο-κοκκινο και εμενα μου αρεσε,αλλα κρατησε για ενα-δυο χρονια,μετα εγινε αυτο που εχουμε σημερα.Το κλασικο πακετο Prince πάντως,που υπηρχε απο το 1957 ηταν αυτο με το τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H εταιρεια αλλαξε αφου αγοραστηκε απο την ΒΑΤ πριν ενα χρονο. Εμεινε το ονομα για ενα διαστημα,οπως κατι παρομοιο συμβαινει με την Παπαστρατος.
    Η παλια Scandinavian φτιαχνει πλεον μονο καπνα για πιπα και μερικα για στριφτο τσιγαρο κατω απο το ονομα Οrlik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ta rsigara prince ta kapnizw apo to 1998,mexri to 2006 itan to kalitero xarmani. poio prin apoo to 1998,kapniza marlboro alla eixan kanei ti gefsitou pikri malon apo oxi kalo plisimo tou kapnou. kai telos meta to 2006 mexri tora promi thevonte to trito idoos tou kapou apo kapoio alo kratos... perastikos apo ta merisas. mixals atsalakkotos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. '''Δεν νομιζω οτι τα PRINCE αξιζαν ολη αυτην την διαφημηση που ειχαν,ως ενα απ'τα καλυτερα τσιγαρα.Το οτι ενα τσιγαρο ειναι βαρυ,δεν σημαινει ταυτοχρονα οτι ειναι και super.Τα PRINCE μπορει να ειναι βαρια αλλα δεν ειναι αυτο που λεμε γλυκοπιοτα'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω με τον απο πανω. Τα Prince αλλαζουν πακετο,όπως εγιναν αλλαγες και στα περισσοτερα αλλα σηματα της ΒΑΤ. Το νεο πακετο θα ειναι πιο απλο αλλα και πιο ομορφο,απλα μια μεγαλη κορονα και η λεξη Prince απο κάτω. Ειμαι περιεργος να δω και το νεο χαρμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. petro ta prince einai alla 6 simata pou den ta parousiazeis....
    kathe ena einai kai teleiws diaforetiko xarmani kai geush !
    nomizw aksizei to kopo na ta dokimaseis ola kai na kaneis anartish gia kathe ena...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μου τα εχω καπνισει ΟΛΑ,ακομα και τα δυο χωρις χημικα και το Highland Taste μου βγαζουν την ιδια γευση Prince,που δεν την γουσταρω ιδιαιτερα.Δεν εχω σκοπο να τα παρουσιασω,αφου δεν εχω κατι διαφορετικο να πω απο ότι λεω για το κανονικο Prince. Οποιος θελει να γραψει για τα αλλα ειδη του τσιγαρου αυτου ας το κανει εδω.
    Θα ξανακανω αφιερωμα στα Prince, αν το νεο χαρμανι μετα την αλλαγη του Design, ειναι τοσο διαφορετικο,απο αυτο που υπαρχει σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έμαθα από περιπτερά σήμερα ότι τα First Cut και τα Indian Summer καταργήθηκαν και όσα έχουν μείνει στα περίπτερα είναι stock..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πετρο αν μπορεις ενημερωσε μας αν μαζι με το πακετο αλλαξε και το τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν το καπνισα,υποθετω ομως πως ναι,αφου αυτο εγινε και με τα αλλα τσιγαρα της ΒΑΤ. Σε ενα άλλο blog τον Διαδικτυακο Τεκε,ο φιλος που γραφει εκει λεει πως το αλλαξαν αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω βρει-καπνίσει ακόμη Prince με το νέο design αλλά θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που έχω δοκιμάσει με το παλιό design...
    Το Prince Rich Taste είναι εντελώς αδιάφορο τσιγάρο... Άγευστο, τραβιέται εύκολα και μετά "χτυπάει" στο λαιμό... Μάπα το καρπούζι..
    Από την άλλη το Prince Highland Taste είναι κατά την προσωπική μου άποψη ένα μικρό διαμαντάκι! Παρόλο που έχει πίσσα 8mg και νικοτίνη 0.6mg, το θεωρώ "light" τσιγάρο μιας και δεν με ενοχλεί απολύτως καθόλου στο λαιμό. Επίσης έχει γεμάτη ευχάριστη γεύση και μου αφήνει μια πρωτόγνωρη γλυκάδα στο στόμα για ώρα αφού το σβήσω.
    Θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά "lights" τσιγάρα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά (Πολύ πιο ποιοτικό από τα Marlboro Lights που κάπνιζα πριν).
    Τουλάχιστον για αυτή την περίοδο έχει γίνει πια η μόνιμη μου μάρκα..
    Έχω παρατηρήσει βέβαια πως δεν υπάρχει σε όλα τα περίπτερα (60-70% διαθεσιμότητα περίπου)
    Ελπίζω με το νέο design να μην αλλάξει η γεύση όπως συνηθίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπον καπνιζω prince Μια τετραετια τουλαχιστον..
    το καινουριο πακετο το ανοιξα χτες το πρωι.
    δε μου φανηκε ιδιαιτερα αλλαγμενο αλλα
    απο το βραδυ κ μετα εκλεισε ο λαιμος μου..
    δεν ξερω αν φταιει αυτο ή η βροχη...
    τις επομενες μερες θα δειξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μαγκες συμφωνω...ο πριγκηπας εγινε δηλητηριο...προσωπικα θα το ριξω στο στριφτο...ποιοτητα και οικονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το δοκιμασα και εγω το νεο Prince. Το μονο που μου αρεσε ηταν το νεο πακετο. Κατα τα άλλα πεντε τσιγαρα αντεξα να καπνισω και τα υπολοιπα τα εκανα δωρο σε καποιο ατυχο. Κατ αρχας καιγεται πλεον πολυ αργα,πραγμα βεβαια που δεν ειναι κατι κακο, απο την πρωτη τζουρα μου εκαψε τον λαιμο, δειγμα των φθηνοκαπνων που χρησιμοποιουνται,γευση προς το ελαφρυ και αδιαφορη. Κακο τσιγαρο. Δεν θα ασχοληθω αλλο με το Prince. Οσοι θελουν να διαφωνησουν ή να κραξουν για την αλλαγη του τσιγαρου, ας το κανουν εδω. 5 στα 10 η νεα βαθμολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια με τις νεες αλλαγες το prince highland taste επηρεαστικε; Ποια ειναι η γενικοτερη αποψη σας γι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμενα αδερφε ολα τα Prince ιδια γευση μου φαινοντουσαν,δεν καταλαβαινα διαφορα δηλαδη μεταξυ του Ηιghland και του Lights περα του ονοματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. λοιπον, εγώ κάπνιζα το Marlboro Lights για χρόνια και για να ειμαι ειλικρινής μου δημιουργούσε πρόβλημα στο λαιμό. Κάποια στιγμή, και ενώ συγγενικο πρόσωπο εργαζώταν σε καπνέμπορο, δοκίμασα από αυτό το Prince lights (τότε), Round Taste σήμερα. Σχεδόν μια 5ετία το καπνίζω ασταμάτητα. κυριολεκτικά κάθε άλλο τσιγάρο μου φαίνεται 'φτωχό' συγκριτικά. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό!
    Να προσθέσω, πως ολες οι κριτικές που διαβάζω μου είναι απολυτως σεβαστές και πως κατα καιρούς δοκιμάζω διαφορετικά είδη μιας και είμαι 'κατά συνείδηση' καπνιστής.
    Τέλος, αν κάτι μου αρέσει στο Round Taste, είναι η γεμάτη γεύση του άσχετα αν έχεις καπνίσει 1 ή 10 που συνοδεύει άριστα τον καφέ ή το αλκοόλ ή το φαγητό!, χωρίς να μπουχτίζει.
    Το μοναδικό αρνητικό, εκτος από την τιμή του, είναι η ονομασία του!.
    Πρόσφατα βγήκε και σε μαλακό πακέτο που το ζητάς στο περίπτερο 'Λευκό Μαλακό' αντί για 'Άσπρο'. Καλό και αυτό.

    Να πω πως ποτέ δεν ήμουν φίλος του κλασσικού βαριού Prince.

    ps. ωραίο blog. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου φαίνεται ότι το Prince Highland άλλαξε γεύση χωρίς να έχει αλλάξει πακέτο εξωτερικά..
    Πριν κανα μήνα έβρισκα πακέτα με τα κωδικά γράμματα "Κ Γ" ή παραπλήσια και ήταν από τα καλύτερα τσιγάρα που έχω καπνίσει..
    Τελευταία βρίσκω μόνο πακέτα με τα κωδικά γράμματα "Σ Α" που η γεύση τους είναι σκιά της προηγούμενης γεύσης.

    Προσωπικά το θεωρώ το πιο υποφερτό Prince (παρόλο που ψιλοχάλασε)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πηρα χθες ενα πακετο Prince μαλακο, μετα απο παροτρηνση φιλου μου περιπτερα,αφου οπως μου ειπε εχει γινει το Νο1 τσιγαρο που πουλαει.
    Ειχα να το καπνισω απο την εποχη που εκανε 3,80 και αυτο που με εντυπωσιασε ειναι πως τωρα η γευση του μου αρεσε πολυ περισσοτερο. Απαλο(χωρις πλακα) τσιγαρα,με μια γλυκα που δεν μου μοιαζει καθολου φυσικη. Απο οσο καταλαβα η ΒΑΤ το γεμισε προσθετα,που ομως εκαναν ακρως επιτυχημενο συνδιασμο. Εξαιρετικο value for money. Προταση του Blog. 7,5 στα 10 για οσο διαστημα θα πουλιεται σε αυτη την οικονομικη κατηγορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εγω πηρα δοκιμαστικά ένα ασπρο μαλακό τις προάλλες και εντυπωσιάστηκα,ανώτερο του Marlboro lights των 3.80 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δοκίμασα και εγώ το Prince κόκκινο, από περιέργεια...
    Ποτέ δεν ήμουν fan τους, και πάλι δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε, αλλά είχε την γεύση που θυμάμαι, χωρίς να έχουν χαλάσει το χαρμάνι του. Οπότε μπορώ να πω πως μάλλον είναι μια χαρά για τα λεφτά του, το πρόβλημα με τα Prince το έχω εγώ και όχι τα τσιγάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΗΣ ΒΑΤ? ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ , ΓΟΥΑΪ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η παλια η House Of Prince τα εγραφε στο site της. Η ΒΑΤ δεν τα αναφερει,οπως και δεν γραφει British American Tobacco Group στο πακετο,υποθετω πως επειδη η συμφωνεια ηταν να μεινει μεχρι το 2011 ανοιχτο το εργοστασιο της ΗΟΡ στην Δανια(του χρονου η ΒΑΤ θα το κλεισει και θα πει την παραγωγη στην ανατολικη Ευρωπη), η εταιρεια δεν θεωρει χρεος της να γραφει τα προσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σήμερα πήρα και κάπνισα το λευκό μαλακό της Prince στα 3 ευρώ. Καλός καπνός, καλή τιμή, με πέιραξε λίγο γιατί κάπνιζα silk cut. Νομίζω ότι είναι ένα καλό Lights τσιγάρο. Θα ήθελα ένα σχόλιο, Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα Prince ολα ιδια μου φαινονται.Σκληρο τσιγαρο,με αδιαφορη γευση. Αδιαφορο χαρμανι που δεν μπορω να καταλαβω πως πετυχε στην Ελλαδα,ενω δεν εχει τραβηξει πουθενα εξω απο την Σκανδιναβια.Δεν νομιζω παντως να εχω αγορασει ποτε το ασπρο,αλλα τα εχω καπνισει ολα πολλες φορες στην τρακα. Για 3,80 ειναι μαπα,για 3.00 ειναι καλο τσιγαρο σε σχεση ποιοτητας τιμης,αφου σε αυτη την κατηγορια δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο του Prince,περα απο τους Ασσους κασετινα με Φιλτρο ή χωρις,τσιγαρα ομως που απευθυνονται σε πολυ ιδιαιτερο κοινο . Παντως μπρος στο Silk Cut δεν πιανει μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. παιδεια σας το λεω αν μου ανηκε η JTI σας το λεω.......θα αγόραζα τα PRINCE (με ότι ακολουθεί όπως ξέρετε) προσωπικά το θεωρώ ντροπή του καπνού ,το καπνίζουν κυρίως κάτι ψευτόμαγκες που το θεωρούν βαρύ τσιγάρο (με όλη την έννοια) κατι χαζογκόμενες επειδη τους αρέσει η εμφάνιση και κάτι κολλημένοι που το κάπνιζαν από παλιά όταν ήταν όντως βαρύ και απλώς δεν αλλάζουν μάρκα γιατί είναι το κολλημένοι που δεν καταλαβαίνουν διαφορά! εμένα μου φέρνει πάντα ταχυκαρδία ενώ δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα από την επίδραση του καπνού!είναι κοινός ένα φάντασμα απο παλιά κλασσικό καπιταλιστικό απομιναρι που πουλάει στους ηλιθιους!(παντα με εκνευρίζουν τα prince)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. LOL ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΠΙ 25ΕΤΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ? ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΟ ΝΤΑΝΧΙΛ ΦΑΙΝ ΚΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΙΝΑ ΑΗΔΙΑ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΠΤ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Η ΒΑΤ ΧΑΛΑΣΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πιστευω οτι το φαιν κατ ειναι εξαιρετικο τσιγαρο και δεν πιστευω με τιποτα οτι ειναι φαντασμα ειναι κατι τελειος ανεξαρτητο φιλοκομμενο βιρτζινια μπλεντ χωρις προσθετα δεν θυμαμαι καμια εταιρια να βγαζει απλως πολυ εχουν συνδεσει την ντανχιλ με το ιντερνασιοναλ ,αυτο δεν σημαινει πως η εταιρια δεν πρεπει να δοκιμασει κατι νεο ειναι οντως κριμα ο θανατος του ιντερνασιοναλ αλλα δεν μπορω να πω οτι το φαιν κατ το επισκιαζει μιας και το μονο κοινο τους ειναι η φιρμα ντανχιλ!κατι ασχετο οπως καπνιζαν οι ινδιανοι εχει καπνισει ποτε κανεις ειναι τελειοσ διαφορετικο απο το τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κλασσικα,η αληθεια είναι καπου στη μεση.
    Το Ντανχιλ ειναι εξαιρετικο:Oχι.
    Ειναι αηδια:Νeither.

    Ειναι ένα συμπαθητικό τσιγαρο,ελαφρως overpriced βέβαια,αλλα και πάλι καλύτερο απο κάτι Μαρλμπορο και τα ρεστα.

    Και με το Prince πάλι έλεος,δεν ει΄ναι και η αποθέωση του καπνού,αλλά το άσπρο,σε αυτη την τιμή ειναι το τιμιοτερο Lights τσιγαρο της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τωρα overpriced ελαφρως δεν ειναι με τιποτα τιμη ειναι το 4 η αριθμος κρεμαλας!ενταξει σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος βιρτζινια που μπορει να βρεθει αλλα πιστευω πως κανενας δεν θα διαφωνισει οτι ειναι απο τους καλυτερους και ο ψιλοκομμενος καπνος δεν υπαρχει σε αλλο εργοστασιακο τσιγαρο. προσωπικα πιστευω οτι εξαιρετικο τσιγαρο δεν υπαρχει πια το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι βλεπω καπνιστες που βαθμολογουν με διαφορα και 5 βαθμων πχ εγω βαζω στο ντανχιλ φινε κατ 9 ενω ο πετρος 6 ενω σε πολλα τσιγαρα που ειδα πως εχει υψηλη βαθμολογια εγω τους βαζω κατω απο τη βαση ειναι και αναλογα της προτοιμισεις του καθενος πιστευω πως το μονο πραγμα που μπορουμε να κρινουμε αντικειμενικα ειναι η ποιοτητα των καπνων και του φιλτρου ολα τα αλλα ακομα και το χαρτι ειναι υποκειμενικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα φανει ασοβαρο εως ηλιθιο αυτο που γραφω, αλλα για ενα μυστηριο λογο σχεδον παντα τυχαινε να αντιπαθω τους ανθρωπους που καπνιζαν Πρινς. Η μαρκα αυτη εχει επιτυχια σχεδον 100% σε Junkie,Hooligans και καγκουρες,σπανια να γνωρισω σοβαρο ανθρωπο που να τα καπνιζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. lol ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΙΣΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. συμφωνω απολυτα ακομα και το ονομα ειναι εκνευριστικο λεγετε "πριγκιπας" και το καπνιζουν μονο κατι πορωμενοι που κατεβαζουν 5 πακετα τη μερα ανετα!παρεπιπτωντος αν και λιγο ασχετο μιας και γραφω εδω!ποσο εχει η χρυση κασετινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ενταξει!τοσο κανει τη βρηκα....εεε..οντως το αφιλτρο ειναι πολυ διαφορετικο απο το φιλτρο....παραξενο ενω στην ουσια ειναι ιδιο συμα τυπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. mages geia sas.. kapnizw craven kapno kai 8a h8ela an ginetai na kanetai mia anafora sto sugekrimeno shma..ta sxolia sas einai xrhsima gia ka8e kapnisth sunexhste thn kalh douleia kai thn swsth enhmerwsh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Υπαρχει ειδη αφιερωμα,δες Οκτωμβριο του 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κάπνισα το άσπρο, καλό τσιγαράκι για light και μου άρεσε περισσότερο από το κόκκινο, το οποίο δεν πολυπαλεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το κόκκινο έχει χαλάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν το πρώτο μου τσιγάρο και το κράτησα ως το 2002 που ξεκίνησα τα Dunhill. Έκανα το μαλακό πακέτο, το οποίο στις μαθητικές παρέες της εποχής ήταν θρύλος, επειδή ήταν το βαρύτερο τσιγάρο μετά το ΣΕΚΑΠ έξτρα. Κατά τη γνώμη μου το παλιό Prince ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε, τσιγάρο με ισχυρή προσωπικότητα και χαρακτήρα. Χαιρόσουν να το καπνίζεις. Από τότε που άλλαξε το σιχάθηκα. μα.Προσπάθησα να καπνίσω μερικές φορές από εναν φίλο που παρέμεινε πιστός αλλά τζίφος, σκέτη αηδία. Δεν ξέρω αν το έχει πάρει η ΒΑΤ, όποιος και να το έχει πάντως έχει κάνει στυγνό έγκλημα κατά ενός εκ των καλύτερων τσιγάρων που κυκλοφόρησαν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα διαφωνησω.Το Prince παντα μαπα ητανε.Απλα ηταν δυνατο τσιγαρο.Το καπνισα για ενα φεγγαρι στα 90ς,αν και εκεινη την εποχη μπορω να πω πως υπηρχαν καμοια 30αρια σηματα ανωτερα του. Παντως εδω Θεσσαλονικη δεν τραβουσε ιδιαιτερα,συνηθως οι καγκουρες το καπνιζαν. Πρωτο τσιγαρο με διαφορα, στην νεολαια ηταν το Καμελ και μετα το Μαρλμπορο.Παντως δεν νομιζω πως το Prince εχει υποστει καποια χαοτικη αλλαγη. Εσυ Λαμπρο που καπνιζεις Dunhill απο το 2002,θεωρεις πως εχει καμοια σχεση η τοτε απιστευτη τσιγαρα με το σημερινο αχυρο;Νομιζω πως τα Dunhill,Rothmans & Camel υπεστησαν την μεγαλυτερη αλλαγη,στην ουσια ειναι εντελως αλλα τσιγαρα. Το Μαρλμπορο μονο εμεινε πανω-κατω το ιδιο,σε ελαφρυτερη βεβαια εκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πέτρο κατ'αρχήν καλή χρονιά επί προσωπικού. Η διαφωνία σεβαστή. Πράγματι στη νεολαία της εποχής μας τα Κάμελ και τα Μάλμπορο ήταν δημοφιλέστατα. Το Πρίνς ήταν στην απέξω επειδή το θεωρούσαν όλοι πολύ βαρύ. Νομίζω οτι εκείνη την εποχή δεν πολυκαταλαβαίναμε τι ακριβώς ήταν αυτό που καπνίζαμε, πάντως προσωπικά μου άρεσε πολύ ως τσιγάρο. Είχε όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο χαρακτήρα. Ενδεχομένως να ήταν μάπα, όπως λες και δεν διαφωνώ, ωστόσο θεωρώ οτι η υψηλή του περιεκτικότητα σε νικοτίνη και πίσσα δεν σε άφηνε να αλλάξεις μάρκα εύκολα, επομένως η προσήλωση και η πίστη της ανωτερότητας του Πρίνς σε σχέση με τα άλλα σήματα θεωρώ οτι ήταν κάτι φυσιολογικό, όσο χαζό κι αν ακούγεται αυτό. Σημειώνω οτι την εποχή εκείνη το κάπνισμα από πολλούς της ηλικίας μας θεωρούταν μαγκιά, επομένως κάπνιζες και δεν πρόσεχες συχνά την ποιότητα. Χαοτική αλλαγή στα καπνά του ίσως να μην έχει υποστεί, οι περιεκτικότητες άλλαξαν και οι παλιοί καπνιστές του το έφτυσαν, εκτός από λίγους πιστούς.
    Για το Ντάνχιλ τώρα, σίγουρα είναι ΑΛΛΟ τσιγάρο. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παλιό Ντάνχιλ, το οποίο ήταν τσιγάρο με αρχ...Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν μπορώ να το αλλάξω. Όταν άλλαξε για πρώτη φορά το '06 νομίζω, ήταν πράγματι μάπα. Είχα την τύχη τότε να βρίσκομαι στη Γαλλία και κάπνιζα το μπλέ Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ,το οποίο απλά είναι ό,τι καλύτερο έχω καπνίσει. Νομίζω ξανα άλλαξε πρός τα τέλη του ΄08 και έγινε κάπως καλύτερο, ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να το αλλάξω. Προσπάθησα να καπνίσω Κάμελ επειδή είμαι στο camelcollector και θέλω να έχω πακέτα για ανταλλαγές, αλλά έκανα μια τρύπα στο νερό. Δεν με ικανοποιούσε, δεν το ένιωθα. Δεν ξέρω τι στην ευχή βάζουν μέσα στα καπνά του Ντάνχιλ και δεν μπορώ να το αλλάξω. Μπορεί να φταίνει και τα άλλα σήματα που είναι ψιλομάπες, αλλά και με αντικειμενικά καλά τσιγάρα, σαν τα Ντάβιντοφ π.χ.ή το Ρόθμανς Ρόγιαλς, δεν κατάφερα τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεγονός είναι πάντως-και συγνώμη για τα εκτενή μου σχόλια-οτι ΟΛΑ τα τσιγάρα έχουν αλλάξει, ΟΛΑ τα σήματα τα πηρε η μπάλα του μονοπωλίου 2-3 πολυεθνικών. Ό,τι κι αν καπνίσεις πλέον σε αυτούς πάνε τα φράγκα και χέστηκαν για τις αντικαπνιστικές εκστρατείες και τα ρέστα. Κάποτε υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός και οι εταιρείες έδιναν ενα κάρο λεφτά για διαφημήσεις. Αν δεί κανείς τα λεφτά που έδιναν μόνο στη Φόρμουλα 1 για διαφήμηση θα πάθει σοκ. Το κέρδος σήμερα είναι πολλαπλό: καθόλου λεφτά για διαφήμηση, χαμηλή ποιότητα καπνών και μονοπώλιο. Δεν βρίσκω άκαιρη και ανούσια τη συζήτηση για το θέμα της φριχτής αλλαγής στην ποιότητα και παρακαλώ να μην εκληφθεί αυτό ως συστάσεις πρός ενα μπλόγκ που προσωπικά γουστάρω με τα χίλια και επισκέπτομαι καθημερινώς. Ωστόσο θεωρώ πως είναι καλύτερο να συζητάμε για το ποιά τσιγάρα μπορούμε και συμφέρει να καπνίσουμε σήμερα έπειτα από την ποιοτική πτώση και την κατακόρυφη άνοδο της αξίας τους. Πλέον αξια τσιγάρου και αξία/τιμή δεν συμβαδίζουν και είναι αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρονια πολλα Λαμπρο. Ο λογος που δεν μπορεις να αλλαξεις το Dunhill ειναι μαλλον συναισθηματικος. 7 χρονια το καπνισα και ακομα και σημερα οταν βλεπω ανθρωπο να καπνιζει Dunhill αισθανομαι μια συμπαθεια.Παντως παλαιοτερα οσοι καπνιζανε Dunhill ηταν σαν τους μασονους,οπουδηποτε πετυχαινες ανθρωπο να καπνιζει και αυτος την ιδια μαρκα,αμεσως πιανατε κουβεντα σαν να γνωριζοσασταν απο παντα.Νομιζω πως παρομοια και καλυτερη γευση,σημερα εχει μονο το Sobranie Cocktail.Για τα αλλα που γραφεις συμφωνω. Βρηκες καμοια ακρη με τα Excellence στην Κυπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ευχαριστώ Πέτρο. Προσωπικά δεν νομίζω οτι οι λόγοι είναι συναισθηματικοί. Θέλησα συνειδητά να αλλάξω μάρκα και για λόγους οικονομίας, μιας και έχει πάει 4,50 στην Κύπρο, και για λόγους συλλογής, όπως ανέφερα παραπάνω. Μου φαίνεται αδύνατο επειδή κανένα άλλο τσιγάρο δεν με γεμίζει και δεν με ικανοποιεί, ειδικά μετά το φαγητό ή με τον καφέ. Σίγουρα το Ντάνχιλ είναι πολύ καλό τσιγάρο αλλά δεν είναι όπως κάποτε που δεν το άλλαζες λόγω ποιότητας και σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα σήματα να επιλέξει κανείς. Γι'αυτο που λες με τους καπνιστές του Ντάνχιλ έχεις δίκιο και μου έχει τύχει αρκετές φορές. Για τα Excellence δεν έχω ελπίδες. Τα μόνα σήματα του ΚΑΡΕΛΙΑ που αποδεδειγμένα έχουν πέραση εδώ είναι η σειρά των σλίμς. Γενικά οι Κύπριοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τα τσιγάρα και τείνουν περισσότερο πρός τα πούρα ως κάτι ποιοτικό. Άλλωστε η εδώ αγορά είναι σχετικά παράξενη. Δεν υπάρχουν φιξ τιμές για τα τσιγάρα, ο καθένας τα βάζει όσο θέλει. Σκέψου οτι το Marlboro Gold που πουλάει τρελά κάνει 5,40. Στην Αγία Νάπα βρήκα το Ντάνχιλ μου 5,60. Εξέφρασα μια παράκληση επειδή βρήκα το Excellence εξαιρετικό, αλλά δεν νομίζω να γίνει καμια τέτοια κίνηση από την εταιρεία, θα ήταν λίγο ή πολύ χαμένος κόπος και χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οι Κυπριοι θυμαμαι καπνιζαν σε συντριπτικο ποσοστο Rothmans και μετα Royals King Size.Επειδη ενας στενος μου φιλος ειναι Κυπριος μου εφερνε κουτες Rothmans παλια και μετα οταν αυτη η μαρκα χαλασε,555 State Express(πολυ ωραιο τσιγαρο,το σταματησαν ομως στην Κυπρο) και Senior Service.Τωρα τελευταια αρχισε να υπαρχει και Κυπριακη καπνοβιομηχανια,νομιζω βγαζει τα Raquel,ομως δεν ετυχε να τα δοκιμασω.Περα του Καρελια κυκλοφορουν και αλλα Ελληνικα τσιγαρα εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πέτρο συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης. Τα Raquel είναι τα μοναδικά κυπριακά τσιγάρα και απ'οσο ξέρω κάνουν εξαγωγές. Δεν ξέρω πως επιβιώνουν ειλικρινά. Πολύς λίγος κόσμος τα καπνίζει, παρά το οτι έχει αρκετά σήματα διαθέσιμα και είναι πολύ φθηνά, με τιμές από 2,90 μέχρι 3,70 το ανώτερο. Από ελληνικά τσιγάρα κυκλοφορούν Old Navy, GR και BF. Επειδή σχεδόν καθημερινά φέρνω βόλτες για να βρίσκω πακέτα BF έχω πετύχει μόνο δυο φορές και φυσικά δεν έχω δει ποτέ κανέναν να το καπνίζει. Απορώ τι κάνουν αυτά τα σήματα εδω πέρα. Το ίδιο ισχύει και για το GR. Το Old Navy κάτι πάει κι έρχεται. Μόνο ο Καρέλιας έχει ενα καλό κοινό. Το Royals έχω βαρεθεί να το βλέπω, χωρίς πλάκα. Καπνίζεται πάρα πολύ μαζί με το Rothmans. Με στεναχωρεί πάντως που δεν κυκλοφορεί καθόλου Άσσος. Θεωρώ πως θα είχε καλές πιθανότητες σε σχέση με τα πολύ κατώτερα Royals και Senior Service. Πάντως, αν θέλεις Raquel να σου στείλω ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν χρειαζεται Λαμπρο,η Κυπριακη αγορα μου ειναι πολυ ευκολα προσβασιμη.Ευχαριστω παντως. Ο τυπος που βγαζει τα Raquel παντως, ειναι καλτ φιγουρα,νομιζω ανακατευτηκε και με το Κυπριακο ποδοσφαιρο ενω εβγαλε και χαρτομαντηλα Raquel τα οποια διαφημιζε ο ....ιδιος στην τηλεοραση.Τελος παντων κατα το Πασχα μαλλον,θα πεσουν στα χερια μου τα Raquel και θα τους κανω και αφιερωμα. Οπως και να το κανουμε το πρωτο τσιγαρο της Κυπρου ειναι γεγονος που αξιζει να ασχοληθουμε.
    Για τους Ασσους οντως,ειναι αδικαιολογητο να μην κυκλοφορουν,την ωρα που υπαρχουν σε ολες τις γειτωνικες χωρες(στην Αλβανια κυκλοφορει μεχρι και ο παραδοσιακος Ασσος πλακε).Υποθετω πως καποτε θα κυκλοφορουσαν και στην Κυπρο,αλλα μαλλον λογο χαμηλων πωλησεων σταματησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τίποτε για την κυκλοφορία του Άσσου στην Κύπρο. Και είναι πράγματι κρίμα γιατι η ελληνική και η κυπριακή αγορά είναι συγκοινωνούντα δοχεία, επομένως θα έπρεπε θεωρητικά να υπάρχουν περισσότερα ελληνικά σήματα εδώ πέρα. Ο Άσσος είναι διεθνές σήμα, μαζί με το Καρέλια μπλέ και απ'οσο ξέρω η Παπαστράτος έκανε χρυσές δουλειές σε Ρουμανία και Αλβανία. Είναι πολύ κρίμα, πράγματι...Για τον τύπο της Raquel δεν ξέρω τίποτα. Μπήκα στη σελίδα τους αλλά δεν έχει καθόλου πληροφορίες. Θα ψάξω για βιντεάκια με τη μούρη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. παιδια δείτε αυτό:
    http://www.raquel.com.cy/products/products.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παναγιώτη σου ᾽᾽τρέχει᾽᾽εσένα η παρουσίαση;Το κατέβασα κι εγω αλλά δεν ανοίγει το μαμημένο. Τα ξέρω πάνω κάτω τα πακέτα της εταιρείας αλλά νομίζω οτι μου λείπουν κανα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΦΙΛΕ ΛΑΜΠΡΟ,ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΚΕΤΑ RAQUEL.EXEIΣ ΔΙΚΙΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ SITE EXEI MONO TO "MAΡΛΜΠΟΡΟΕΙΔΕΣ" ΠΑΚΕΤΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φίλε Παναγιώτη έχεις δίκιο για το GOOGLE εν μέρει όμως, επειδή βγάζει κυρίως τα πακέτα πρός εξαγωγή. Τα πακέτα που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά δεν υπάρχουν. Τα βρίσκω καθημερινά στα περίπτερα και μάλιστα ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου έχει περίπτερο της Raquel. Ξέρω με σιγουριά 15 πακέτα της εταιρείας, αλλά νομίζω υπάρχουν κανα δυο ακόμα που δεν τα έχω δει ή δεν απλά δεν τα πρόσεξα καλά. Ελπιζω σύντομα να μπορέσω να τα βρώ και να τα αναρτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ti diafora exi to skliro apo to malako prince?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΝΟΣ PRINCE ΗΠΑΡΧΗ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. To αγαπημενο μου ειναι το Excellence του Καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φίλε Πέτρο,

    Συγχαρητήρια για το blog σου. Πολύ καλή δουλειά!
    Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις παραγγείλει ποτέ τσιγάρα από το tax-free-cigarettes.info
    Σκεφτόμουν να παραγγείλω τσιγάρα από έξω και δεν θέλω να την πατήσω.
    Η μάρκα που μου αρέσει είναι τα Rothmans International, αλλά είχα εγκαταλείψει το κάπνισμα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υποβαθμισμένης ποιότητας.

    Σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν το εχω δοκιμασει,αλλα δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να παραγγειλω αφορολογητα τσιγαρα απο κανενα site,αφου ολα ειναι 2-3 σκαλες κατωτερα αυτων που εχουμε στα περιπτερα. Αν το θεμα σου ειναι η ποιοτητα, να ξερεις πως το Duty Free Rothmans International ειναι χαλι μαυρο.Μιλαω εκ πειρας,αφου πολλες φορες αγορασα αφορολογητα τσιγαρα απο τα συνορα με τα Σκοπια,την Βουλγαρια ή την Τουρκια και ολες οι μαρκες ηταν απαραδεκτες. Παραδοξως μονο απο τα Duty Free των ΗΠΑ,που μου εφεραν 2-3 φορες Camel και Marlboro η ποιοτητα ηταν καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πριν μερες ξεμεινα απο τσιγαρα σε ενα μαγαζι και εκανα στην τρακα 2-3 Prince λευκά,τα οποια μου αφησαν πολυ θετικη εντυπωση.
    Αποφασισα να παρω και πακετο για να εξακριβωσω αν οντως μιλαμε περι καλου τσιγαρου ή ηταν η ιδεα. Το Prince Rounded Taste,το Λευκο δηλαδη, με ενθουσιασε!Απολυτα ισορροπημενο χαρμανι,γευστικο, με καλη καυση και οσο πρεπει αρωμα.Τα συγχαρητηρια μου στον Blender της BAT. Το τσιγαρο αυτο μπαινει στις προτασεις του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. καλημερες στο μπλογκ μας!!! σημερα μου κατσε να αλλαξω τον ασσο πριμιουμ και να δοκιμασω τα γκολουαζ τα κοκκινα , μιας και θυμομουν οτι ειναι στα ιδια χρηματα,αμ δε , παλια το 2.90 , εχουν παει πλεον στην κατηγορια της τιμης των ααααλλων πριμιουμ σιγαρεττων , 3.50!!!!το πεταω πισω και του λεω ασε αλλη μερα το πειραμα , (η περιεργεια μου μπορει να περιμενει)ποσο παει το μαλλι στο πρινσ?3 ευρος?το κοκκινο παντως ειναι μια αηδια τσιμπαει το λαιμο και κατεβαινει σαν κεφτες στα πλεμονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το Prince το Λευκο που πηρα εγω, ειναι στα 4 ευρω! Βγηκαν και κατι καινουργια Prince στα 3,20, το Μαυρο ειναι το βαρυ και καπνιζεται,ιδιο με το κλασσικο κοκκινο μου μοιαζει και το επισης Λευκο που ειναι το ελαφρυτερο και για το οποιο δεν εχω αποψη.
    Τα Gauloises τα καπνισα πριν κανενα διμηνο και το μπλε και το κοκκινο. Αρκετα βελτειωμενα σε σχεση με το προσφατο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και το νέο Prince λευκό είναι στην ουσία ίδιο με το κλασικό λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ακριβως το ιδιο φιλε ντογκ ,τσαμπα το 80λεπτο που σκασαμε για την επιγραφη ραουντιτ τεϊστ ,ακριβως το ιδιο τσιγαρακι....για 3,20 ειναι ψιλο οκ για 4 ευρος ουτε ο τσακ νορρις δεν το παιρνει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. το παλιο το Prince μπορει να ταν και το πιο δυνατο τσιγαρο (τουλαχιστον δεκαετια 90)
    Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι οσοι καπνιζανε Prince,'καπνιζανε' και αλλα πραγματα :) Ηταν σχεδον σαν σημα κατατεθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Το 90 κυκλοφορούσαν τσιγάρα σαν το κιρέτσιλερ και το Ξάνθη με 24πίσσα και 1.8 νικοτίνη, απλώς το prince είχε γίνει μόδα ως και καλά cult τσιγάρο με τα δεδομένα της εποχής δεν ήταν και τόσο βαρύ 15 πίσσα 1,3 νικοτίνη...τα περισσότερα τσιγάρα εκεί βρίσκονταν πάνω-κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. pleon ta prince einai pragmatika gia petama ta ekanan axrista k stin geush k genika svinei to tsigaro mono tou oti na ne 4 giouria k den euxaristiese tpt, ante na vreis allh marka tora pou na goustareis...:S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Κατευθύνσου προς τα γερμανικά σήματα HB ή CECIL ας πούμε, μοιάζουν στην γεύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. To Cecil ποιο ειναι?Κυκλοφορει στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα σε όλους και καλό χειμώνα! Το Cecil που αναφέρετε κυκλοφορούσε κάποτε στην ελληνική αγορά. Είναι άφιλτρο, καλό τσιγαράκι αν και πάνε δέκα σχεδόν χρόνια από τότε που το δοκίμασα. Ανήκε τότε, αν δεν κάνω λάθος στην Prince και το έβρισκε κανείς σε τουριστικά μέρη. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω, εξ ου και ο λόγος που γράφω, είναι αν γνωρίζετε για τα 10ράκια πακέτα. Κάπου διάβασα στο μπλόγκ οτι απαγορεύτηκαν από την ΕΕ. Έχει καμιά βδομάδα περίπου που κυκλοφόρησαν στην κυπρο Μάρλμπορο δεκαράκια, το κόκκινο και τοπ γκόλντ. Ξέρει κανείς αν επιτράπηκαν εκ νέου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Στην Ελλαδα απαγορευτηκαν εδω και 1,5 χρονο. Σε καποιες χωρες της ΕΕ παντως,εξακολουθουν και κυκλοφορουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. To cecil κυκλοφορεί κανονικά αλλά δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να βρεθεί χωρίς παραγγελία ακόμα και σε τουριστικά μέρη, έμοιαζε πάρα πολύ στο prince και πιστεύω πως αποτελεί απλώς την άφιλτρη εκδοχή του, είναι άφιλτρο king size έχει αρκετή επιτυχία στη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και γενικά στις χώρες γύρω από την Γερμανία. Στη Δανία βασικά είναι το παραδοσιακό τσιγάρο κάτι σαν τον δικό μας Άσσο έχει πολύ πικάντικη γεύση απλώς το πρότεινα γιατί το παλικάρι κάπνιζε prince.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Φίλε Λάμπρο κάτι τέτοιο άκουσα και όχι μόνο, αλλά ότι τα πακέτα πλέον θα έχουν 10 τσιγάρα. Γιατί η ΕΟΚ τελικά αποφάσισε ότι για να μειωθεί το κάπνισμα πρέπει να μειώσουμε τα τσιγάρα στα πακέτα ενώ πριν απαγόρευσε τα μικρά πακέτα, για να μην παρασύρονται οι καπνιστές. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο λες και αν το πακέτο έχει 10 τσιγάρα δεν θα πάρεις 2 πακέτα ή αν έχει 40 δεν θα το κρατήσεις απλώς περισσότερο, τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ρόδο μαύρο καλό χειμώνα και σε σένα. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τα 10 τσιγάρα, δεν άκουσα κάτι τέτοιο, θα ψάξω πάντως μπας και βρω τίποτα. Όσο για τον παραλογισμό που λες, καθόλου! Ίσα ίσα, αν ισχύει αυτό είναι τεράστια εμπορική μαγκιά-απάτη-κλεψιά. Το Μάρλμπορο 20άρι π.χ. στην Κύπρο κάνει 4.40. Το 10 πακέτο κάνει 2,30. Αν θέλεις ενα πακέτο την ημέρα θα δώσεις 4,60 όχι 4,40, άρα κερδίζουν 0,20 σεντς. Αθροιστικά αυτά είναι πολλά λεφτά. Σου πετάει πακετάκι και λες ά! τι καλά, 2,30. Αλλα φυσικά δίνεις παραπάνω. Μας μαμησανε τα τσιγάρα, μας κλέβουν κιόλας. Ομορφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ε! Πληρώνεις και τα έξοδα του πακέτου, έλεος 10 λεπτά ένα κομμάτι χαρτί. Το διάβασα σε μία σελίδα , επίσης ετοιμάζουν και σκίτσα για να προσθέσουν στα νεκροτάμπελα (όχι φωτογραφίες, είναι αντιδεοντολογικό), σκίτσα με διάφορες παπαριές που θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνές θρίλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δεν ξέρω πάντως στην Ελλάδα τα 10αρια πακέτα ήταν απλώς στη μισή τιμή. Ίσως κυκλοφορήσει πάντως και το origin που δεν το δοκίμασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ενταξει συμφωνω οτι και το prince εχει υποστει αλλαγες το καπνιζω 20 χρονια αλλα οχι τοσο πολυ που το κατατασετε τοσο ξεφτιλα. αλλαγες τυπου καμελ που εχασε το 70% των καπνιστων του δεν υπεστει το prince καπνιστε οτι θελετε εγω 20 χρονια ουτε φλεμα δεν εχω βγαλειμε το prince παραμενει για μενα 1 απο τα καλυτερα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Σχετικά με το πρόβλημα που επισήμαναν κάποιοι ότι το prince σβήνει στη μέση, παρατήρησες τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Βεβαιως και παρατηρησα οπως και οταν ειχε προσφορα 3 ευρω που ειχανε κατι καπνακια για πεταμα τα αναμιξαν και τα ακουσαν στο τηλεφωνο που εχουν στο πακετο.οσον αφορα το χαρτακι εγινε και σχετικη εκπομπη στην ελληνικη τηλεοραση για ολες τις μαρκες συμφωνα με την ευρωπαικη ενωση.εγω παντως ψαχνομαι για bali shag καπνο καθαρα για θεμα χρηματων 8 ευρω την ημερα για τσχιγαρα ειναι πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πηρα Prince κωδικο ΖΧ.Εχει απολεσει εντελως τον βαρυ του χαρακτηρα,πολυ ηπιο,απαλο τσιγαρο.Αν με καποια μηχανη του χρονου,γυρνουσα στα 90ς,με αυτο το πακετο μαζι μου,θα σοκαριζα πολυ κοσμο.Παντως το γουσταρα.Φυσικα μπορει να επεσα απλα σε καλο πακετο,μην παρω και κανενα στον λαιμο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ούτως η άλλως το Prince έχει καταντήσει γκιλοτίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. kai egw pou dokimasa prosfata to prince to skliro to vrika apisteuta kalo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλούτσικα είναι τα West αλλά τα βρίσκεις σχετικά δύσκολα, δεν κινούνται πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. brhka kapno pueblo kai american spirit se mia stoa sthn athina telioi kapnoi aitia poy ekopssa to prince.omos oxi gia synexeia kjaietsi apofasisa na paro apo 1 sait sto exoteriko e-tobacos.com poy edreyei ispania malon epesa thima apaths.ta syberasmata dika sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Παρηγγειλες και δεν σου τα εστειλαν?Ποσο διαστημα μεσολαβησε? Νομιζω μπορεις να ζητησεις τα λεφτα σου πισω,ενημερωσε την τραπεζα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. μακαρι φιλε θα το ψαξω ειναι κριμα.ζηταμε κατι κασλυτερο για το χομπυ μασ και την παταμε.πανε 10 μερες ενω ελεγε 2 με 3 αεροπορικως αλλα δεν ειναι αυτο διαβασα οτι το συγκεκριμενο σαιτ ειναι scam.phra thn prostasia katanaloton kai mou eipe oti gia exoteriko den mporei na kanei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Από που πήρες τους καπνούς; και από ποια χώρα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Mην απογοητευεσαι το πιθανοτερον ειναι να ερθουν οι καπνοι. Ασχετα του τι λενε συνηθως δυο εβδομαδες ή και περισσοτερο κανουν να ερθουν αυτα τα πραγματα. Επειδη συνεχεια περνω και στελνω δεματα απο Αγγλια,μεχρι και 3 εβδομαδες εχω πετυχει καθυστερηση.Επικοινωνησε ξανα με το e-tobaccos και ρωτησε τους ποτε εφυγε η παραγγελεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. επειδη θελω να ειμαι δικαιος σημερα μου εστειλαν voucher με αριθμο στην fed dex oti paralambanv deytera,μολις παραλαβω θα ενημερωσω.φοβηθηκα παιδια με οτι ακουγα.παντως θελω νας σας πω οτι εδωσα μαχη για το πρινς σε παλιοτερες αναρτησεις μου και μετα τον καπνο πουεμπλο δεν θελω να το ξαναβαλω στο στομα μου.ποσο δικιο ειχατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Πολύ συνηθίζουν σε μία μάρκα και κολλάνε χωρίς να αξίζει. Δεν είσαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. η δικια μου εμπειρια με την e-tobacos και την παραγγελια μου με αριθμο 919994 την ελαβα σημερα απο τις 17/1/12 μπορει να μην εκανε 3 μερες οπως λεγανε αλλα παντως μου τα εστειλαν σε τελεια συσκευασια και θα ξαναπαρω σιγουρα απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Πιθανον να εννοουν οτι τα στελνουν μεσα σε 2,3 μερες. Τι πηρες απο αυτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Στην Ευρώπη και καπότες να θέλεις να περάσεις από το τελωνείο είναι ικανοί να τις ελέγξουν για πιθανό εκρηκτικό υλικό. Πάλι καλά που έφθασαν σε λιγότερο από ένα μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. 10 pueblo phra kai 10 bali shag sthn nea syskeyasia toy katakokino. to golden malon to onomazeibali shag rounded virginia. trela milame o kapnos teleios den xero mono me ti xartaki na paixo.foto pos na sas steilo na deite to paketo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Στειλε μου της φωτογραφιες σου στο Psychonaut1@hotmail.com Αν θες γραψε και μια καπνοκριτικη για τον Bali και θα την αναδημοσιευσω οπως ακριβως μου την στειλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Από χαρτάκια μου αρέσει το RAW, το οποίο μάλλον έχει αλλάξει, το OCB premium και φυσικά το καπνοπαραγωγών που βρήκα πολύ βελτιωμένο σαν το παλιό. Αν ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το Smoking DeLuxe γιατί το έχω γυρίσει στα μεγάλα χαρτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. δοκιμασα το prince black απαισιο τσιγαρο!βαρυ αλλα ενοχλητικα βαρυ ετσι ωστε να σου αφησει πονολαιμο και σχεδον αγευστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. το prince μαλακό είναι καλό ;
    Πόσο έχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό δεν είναι, 3,50 έχει.

      Διαγραφή
    2. Για να σου δώσω να καταλάβεις πάνω κάτω τις προτιμήσεις μου .
      Από αυτά που έχω δοκιμάσει , μου άρεσαν τα camel filters , τα marlboro lights , το marlboro red συμπαθητικό , το camel lights ψιλοκαλό , το lucky strike δεν μου άρεσε καθόλου , για την ακρίβεια απογητεύτηκα , ενώ βρήκα αρκετά τίμια το stuyvesant κόκκινα .
      Από καπνούς μόνο κίτρινο old holbron έχω δοκιμάσει , χωρίς να με συγκινήσει ιδιαίτερα όμως .
      Το prince μαλακό , έχει γερό κοινό από όσο ξέρω .

      Διαγραφή
    3. Αν σου άρεσε το camel και το marlboro lights είσαι αρκετά μακριά το prince δεν μοιάζει καθόλου αντίθετα πλησιάζει περισσότερο στα lucky Strike. Το marlboro lights pocket είναι ωραίο και βραδύκαυστο τσιγάρο.

      Διαγραφή
    4. Αξίζει πάντως δοκιμή το prince μαλακό ;

      Διαγραφή
  100. to mono piotiko ergostasiako tsigaro simera stin ellada..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Τώρα το καπνίζω για 3,50 είναι καλό η ποιότητα έμεινε σχετικά σταθερή, ακόμα και σε αυτήν την τιμή όμως θα έλεγα ότι είναι απλώς καλό ποιοτικά, όσο είχε 3,80 και 4 το θεωρούσα χαμηλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΣΑΝ ΤΟ PRINCE ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΜΗΣ ΠΙΣΤΕΒΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. το prince χρυσο μετα απο ενα πακετο σιγουρα το καλυτερο prince που εχω δοκιμασει και αν και ελαφρυ σε αναλογιες(6,0.5,6)εχει ωραια γευση.απο τα καλυτερα τσιγαρα που εχω καπνισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Πηρα Prince σκληρο,με ανεβασμενη τιμη στα 3,80.Ισως το καλυτερο Prince που εχω καπνισει μεχρι σημερα,με μεστη και γεματη γευση.Φαινεται πως η ΒΑΤ αναβαθμιζει σιγα-σιγα όλη την γκαμα της αφου και τα Rothmans και Dunhill King Size ειναι πολυ καλυτερα απο το προσφατο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. egw pali oti k na lete an to tsigaro den einai prince,eilikrina den mporw na kapnisw,oxi egwistika apla einai to mono pou mou kathetai opws to thelw se geysi se vary k sto laimo,den t allazw me kanena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. an to dokimasis diskola na to alaxis!!
      poles fores me kernane tsigaro k choris na to thelo tous
      prosvalo.
      den iparchi alo san to prince!!

      Διαγραφή
  106. είναι αλήθεια οτι το prince φιλτράρεται περισσότερες φορές από τα άλλα τσιγάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Αν και ποτε δεν ημουν φαν των PRINCE αγορασα χθες το Rich Taste μαλακο με νεα τιμη 3,90.Νομιζω οτι οι παλιοι καπνιστες του PRINCE θα ενθουσιαστουν!Αλλα και αυτοι που καπνιζαν Marlboro μαλακο πριν χαλασει.Μου θυμισε την παλια τους γευση.Αν και διεκρινα αυτη τη σπαστικη χημικη γευση που εχουν και τα Marlboro απο τοτε που εγιναν fire safe, το τσιγαρο ειναι πολυ καλο.Πλησιαζει τη γευση και το αρωμα των καλων american blend τοτε που ειχαν 4 ευρω-πριν 2 χρονια.Μου φαινεται πρεπει να περιμενουμε να πανε στα 4ε τα premium για να ξανακαπνισουμε κατι της προκοπης.Που φτασαμε ε!!?Να παρακαλαμε να γινουν αυξησεις!!Μαλλον ισχυει το ότι πληρωνεις παιρνεις.Παντως εγω το απολαυσα το πακετο και θα παρω και αλλο να δω αν η αλλαγη ειναι μονιμη.Δοκιμαστε αφοβα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναπηρα 2 πακετα.Δεν μου αρεσαν καθολου.Μαλλον ενθουσιαστηκα την πρωτη φορα επειδη ειχα καπνισει πριν Χρυση Κασσετινα και μπερδευτηκαν οι γευσεις.Την πατησα σαν αρχαριος.Συγγνωμη αν πηρα καποιους στο λαιμο μου!

      Διαγραφή
  108. o tipos piso sto fonto tergiazi poli stin oli faci pios ine?
    kapnizo 12 chronia prince k den to alazo me kanena!!!!!!!!!!!
    me kernane tsigaro k choris na to thelo tous prosvalo,
    gia mena den iparchi kalitero!!
    kapios ipe oti alazoun to charmani,ne to alazoun se kathe partida
    distichos. ala i sintagi ine i idia!!
    ime stin germania edo k enan chrono,edo den alazoun to charmani tin (ratsa) tou kapnou,ala den ine san ta ellinika prince! den echo dokimasi ta danezika,ala pou ta mou pai tha ta dokimaso!!

    re pedia icha k paleotera ena cholio ti apegine?
    prin kana dio chronia zvisate ta cholia mou k ta egrapse kapios alos me diaforetiko tropo etsi xigeste! kalaaaaa
    atsalakotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Το καλύτερο τσιγάρο
    Πού κυκλοφορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. αυτη την στιγμη ποσο έχει το prince rich taste??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. παιδια τι τιμη εχει το prince μαλακο το κοκκινο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Αυτό το prince ρε παίδες αξίζει δοκιμής? Ρωτάω γιατί η τιμή του θυμίζει χρηματιστήριο, κάθε τρεις και λίγο ανεβοκατεβαίνει! Ποτέ δεν μου άρεσε το τσιγάρο αυτό, αλλά λέω μήπως η ΒΑΤ προχώρησε σε δραστικές αλλαγές σε όλα τα σήματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύμη, από καθαρή περιέργεια, θα δοκιμάσω σήμερα το σκληρό με την νέα τιμή και θα σου πω.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Μην το κάνεις.Πήρα Prince με 3.50 ήταν απαισιο. Δεν τελειωσα το πακετο.

      Διαγραφή
  113. πηρα το μαλακο με την νεα τιμη , συμπαθητικο ,καπνιζεται δηλαδη , αλλα δεν θα το ξαναπροτιμησω στο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Καλησπέρα παιδιά!!!(Σορρυ εκ των προτερων για το μεγαλο μυνημα)
    Είμαι σχετικά νέος καπνιστής (1,5 χρόνο περιπου) και ακομα δεν εχω βρει κατι ικανοποιητικο στην αγορα...
    Εχω δοκιμάσει ολους τους καπνους της ελληνικης αγορας(Εκτος απο Holdborn μπλε,Pall mall και Phillip Moris) με διαφορους συνδιασμους απο χαρτακια κ φιλτρακια...Αυτοι που μ αρεσανε ειναι ο craven με πρασινο χαρτακι αλλα ειναι βαρυς και κουραζει πολυ,ο camel με ροζ χαρτακι καπνοπαραγωγων και ο Holdborn με ασημενιο χαρτακι Rizla
    Απο εργοστασιακα τελευταια παιρνω τα prince,δεν εχουν κατι ιδιαιτερο αλλα μ καθονται καλα στο λαιμο και λογο τιμης (3.50) ειναι ιδανικα για εμενα!!!Απο εργοστασιακα μ αρεσαν και τα BF τα μπλε...Θα ηθελα την γνωμη σας (και ειδικα απο εσενα πετρο) για ενα καλο γεματο και απολαυστικο τσιγαρο (ειτε στριφτο ειτε εργοστασιακο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Αγόρασα σήμερα το μεσημέρι 1.6.2013 το prince σκληρό . Η τιμή του ήταν 3,70 ευρώ γεγονός που με ξάφνιασε ευχάριστα , δεδομένου ότι είχα να καπνίσω αρκετούς μήνες (11ος/12 - όταν είχε 4 ευρώ). Η γεύση του ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη με πυκνότητα και άρωμα μέχρι το μέσον του τσιγάρου. Λίγο βέβαια σε καίει στο λαιμό προς το τέλος (αφού εχουν καπνιστεί τα 2/3) αλλά αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό. Γενικά δε καπνίζω άλλη μάρκα (τα κάνω εδω και 20 χρονια) και νομίζω ότι είναι απο τα κάλυτερα. Έπισης έχει διορθωθεί το ενοχλητικό σβησιμο του που ειχαν παλαιοτερα κάνει οι καπνοβιομηχανίες.
    Σαν μία εναλλακτική προταση για τους φαν του prince θα προτεινα το Lucky Strike red. Αυτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το lucky strike με το prince διαφέρουν αισθητά. Δεν μοιάζουν καθόλου.

      Διαγραφή
  116. το κοκκινο μαλακο 3.50 δεν εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. KAΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ PRINCE(TO MAΛΑΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΠΝΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΩ ΣΕ ΣΤΡΙΦΤΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. mages vgike tsigaro PRINCE free aditivi se 2 ekdoxes tin varia kai tin elafria.
    to vari pou kapnizw mou fenete eukolokapnisto glikopioto ligo vari odos alla fovero mou 8imizi se geusi tous free aditivi kapnous pou mou ferane apo italia!!!!
    ta kapna prepei n einai american blend alla to afino se petro pepe k mauro rodo pou einai idiki sto 8ema.
    telos to paketo einai ola ta leuta
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. mages vgike tsigaro PRINCE free aditivi se 2 ekdoxes tin varia kai tin elafria.
    to vari pou kapnizw mou fenete eukolokapnisto glikopioto ligo vari odos alla fovero mou 8imizi se geusi tous free aditivi kapnous pou mou ferane apo italia!!!!
    ta kapna prepei n einai american blend alla to afino se petro pepe k mauro rodo pou einai idiki sto 8ema.
    telos to paketo einai ola ta leuta
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως βρηκες κανενα ξεχασμενο πακετο απο το Prince Indian Summer που ειχε βγει και καταργηθηκε πριν χρονια; Ti τιμη εχει το Prince που λες και ποιες οι αναλογιες του σε πισσα νικοτινη;

      Διαγραφή
  120. oxi kenourio einai timi 3.8 analogies 10/8/10

    foto paketou
    https://www.google.gr/search?q=prince+additive+free&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_hM7UrKlOcjJtAanj4GYBQ&ved=0CD4QsAQ&biw=1440&bih=748&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=286rcX50altlkM%3A%3B-FOPq-peWG_EyM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.2ben.se%252F19-pack%252F4825.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.2ben.se%252FButik%252F19%252520pack%3B155%3B125

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ρε παιδια για σκεφτειτε λιγο..δεν θα ηταν μια πολη καλη ιδεα ενας καπνος
    Prince?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Παιδιά το Prince το μαύρο σε σκληρό πακέτο ξέρει κάνεις αν λέει τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Καπνισα τα δυο Prince κοκκινα που κυκλοφορουν(σκληρο,μαλακο) και πρεπει να πω πως μιλάμε για δυο εντελως διαφορετικα προιοντα,κοστολογημενα επισης διαφορετικα(σκληρο 3.90,μαλακο 3.60). Το σκληρο δεν μου αρεσε,πολυ απαλο τσιγαρο χωρις γευση παρόμοιο με την additive free εκδοχη. Το μαλακο αντιθετα,εχει μια αρκετα "αγρια" και δυνατη γευση.Προσωπικά το γουσταρα,αλλα διευκρινιζω πως απευθυνεται μόνο σε hardcore καπνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Πετρο θελω να σε ρωτησω βαση της πειρας σου να μου πεις πιο απο τα δυο Prince μαλακο η σκληρο θεωρεις καλυτερο?Το καπνιζω χρονια το σκληρο αλλα πολες φορες επαιρνα και το μαλακο και μου φαινοταν ιδιο μονο που τωρα εχουν και διαφορετικη τιμη και αυτο με προβληματιζει μηπως υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exω πολύ καιρο να τα καπνισω. Την τελευταια φορα το σκληρό ήταν απαλότερο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  125. Γεια χαρα σε ολους θελω να γραψω απλα δυο λογια για το Prince και για την επιλογη μου σε αυτο το τσιγαρο.Ξεκινησα να καπνιζω αυτο το τσιγαρο την περιοδο που ειχε ποσοστα 1.2 και 14 γυρω στο 1997-98 το θυμαμαι τοτε βαρυ αλλα δεν με μπουχτιζε ουτε με κουραζε,χορταστικο και απολαυστικο τσιγαρο που συνηθως προτιμοταν απο τη νεολαια οπως και σημερα.Αγαπησα το τσιγαρο αυτο γιατι ηταν το τσιγαρο που ξεκινησα το καπνισμα τυχαια βεβαια δεν το αγορασα ουτε ηξερα κατι γι αυτο απλα το καπνιζε ενας φιλος και το δοκιμασα.Μου ειχε κανει εντυπωση θυμαμαι η πλουσια γευση του και αν και ηταν βαρυ τσιγαρο εγω αμυητος ακομα στα πρωτα μου καπνιστικα βηματα θυμαμαι οτι δεν με ειχε ενοχλησει στο λαιμο καθολου και απο τοτε το αγαπησα.Δοκιμαζα πολλα τσιγαρα εκεινη την εποχη αλλα κανενα δεν με ικανοποιουσε οσο το Prince.Η νεολαια τοτε καπνιζε πολυ Marlboro και πολυ Camel θυμαμαι τα οποια ηταν πολυ καλα τσιγαρα μου αρεσαν και τα δυο αλλα δεν ημουν ποτε ιδιαιτερος φαν.Μετα απο χρονια συστηματικο καπνισμα τους με καποιες αλλαγες σε Gitanes ετσι για να σπαει η μονοτονια (πολυ καλο τσιγαρο κι αυτο καποτε)καποια στιγμη ηθελα κατι ελαφρυτερο λογω δουλειας και το γυρισα σε Marlboro lights το κρατησα για καποιο καιρο αλλα δεν μπορεσα τελικα να το συνηθισω.Απο τοτε μεχρι και σημερα το καπνιζω αδιακοπα η αληθεια ειναι οτι εχει αλλαξει πολυ σε σχεση με το παλιο καλο Prince που θυμαμαι και εχει ελαφρυνει κιολας αρκετα αλλα δεν με ικανοποιει κατι αλλο ισως να ειμαι δεμενος συναισθηματικα,ισως απλα να εχω συνηθισει τη γευση του τι να πω παντως δεν ειμαι κολλημενος για μαλακισμενους λογους επειδη και καλα ειναι το πιο βαρυ τσιγαρο και τετοια(το ακουσαμε κι αυτο).Για εμενα ειναι ενα καλο τσιγαρο παντως σταθερη αξια. Τακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, έχεις πολύ δίκιο! Εδωμέσα μιλάμε τόσο πολύ για αντικειμενικά (όσο γίνεται να είναι αντικειμενικά) ζητήματα ποιότητας, ποικιλίας, χαρμανιού, πρόσθετων κλπ., ώστε ξεχνάμε καμιά φορά τον παράγοντα του συναισθηματικού δεσίματος. Κι όμως, η σχέση του καπνιστή με το τσιγάρο του είναι πολύ συναισθηματική.

      Το Πρινς είναι από τις μάρκες που δημιουργούν τέτοιο δέσιμο. Έτσι ήταν και το Μάλμπορο και το Κάμελ, αλλά και το Ζιτάν (για λιγότερους αλλά πολύ πιστούς - όσο υπήρχε βέβαια, γιατί είναι πολλά χρόνια που έχει καταργηθεί από Ελλάδα). Δηλαδή όλα όσα ανέφερες.

      Νομίζω ότι αυτό το δέσιμο πλέον το συντηρούν μόνο σχετικά παλιοί καπνιστές, από κάποια ηλικία και άνω. Όσοι μπήκαν στο σπορ αφότου άρχισε ο καιρός των γιγάντιων ολιγοπωλίων, δε νομίζω να έχουν τέτοια θέματα.

      Διαγραφή
    2. εγω παντως που αρχισα τοτε, δηλαδή σχετικα προσφατα εχω δεσιμο με το καμελ.

      Διαγραφή
    3. To υπέρτατο δέσιμο ήταν με το Ντάνχιλ.Όταν κάποιος που τα κάπνιζε συναντούσε κάποιον άγνωστο του με την ίδια προτίμηση,συνενοούνταν με ένα νεύμα,μασονικά.

      Διαγραφή
  126. Σαν αστικός μυθος μου ακούγεται αυτο.
    Το μεγαλυτερο δεσιμο νομιζω ειναι με τα Καμελ.
    Ειδικά αν τα καπνιζει ενας αντρας και τυχαια συναντει μια γυναικα που τα καπνιζει και αυτη...
    Για λιγα τσιγαρα εχουν γραφτει βιβλια(καμελ,σαντε), εχουν πει ιστοριες, εχουν γινει ταινιες (gauloises, "για μια κουτα γκολουάζ"), εχουν γραφτει ποιηματα(καμελ,hellas special),εχουν ονομαστει συγκροτηματα(καμελ),εχουν τραγουδηθει σε συναυλιες με χιλιαδες κοσμου....

    http://www.youtube.com/watch?v=bNNwBzc6dkk

    Τα Καμελ για τους περισσοτερους ειναι Ιστορία, και για καποιους λιγους Θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Πραγματικα το Camel για λιγους απο τους τυχερους που το προλαβαν στις δοξες του (μεταξυ των οποιων και εγω) ηταν κατι παραπανω απο ενα τσιγαρο.Και για την ακριβεια το Camel που κατασκευαζε ο Καρελιας στην χωρα μας κατοπιν αδειας της RJR.Πιστευω πως μετα το γνησιο αμερικανικο ηταν το καλυτερο Camel παγκοσμιος! Εγκλημα η αλλαγη πακετου και χαρμανιου(αν και ειναι ωραιο τσιγαρο) στην αμερικη,ιεροσυλια στην ευρωπη και οπου αλλου το εχουν οι ιαπωνες.Μιλωντας για τσιγαρο πιστευω πως δεν υπερβαλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. To Πρινς άλλαξε πακετο.Το δοκίμσε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως ειναι το νεο πακετο??

      Διαγραφή
    2. Ψιλοαλλαγμενο στο ποιο σοβαρο.προτιμουσα το προηγουμενο.το χρωμα απο κοκκινομπωρντο που θυμιζε παλιο παλ μαλ αφιλτρο μαλακο,πηγε στο ποιο κοκκινο με κατι ριγες σαγρε ψιλες.
      Σημασια εχει πως το τσιγαρο συνεχιζει να ειναι κορυφαιο.απο τοτε που το φτιαχνει παλι η house of prince ειναι απο τα καλυτερα της χωρας.το καπνιζω ενα χρονο τωρα και μου φαινεται σταθερη η ποιοτητα του,με μια μικρη πτωση μετα την αλλαγη του πακετου.ειχα να το καπνισω συστηματικα απο το 2001τοτε που σαν καπνιστης καμελ ειπα δεν παει πιο πατο.μιλαω για το μαλακο παντα πρινς.το σκληρο ειναι ενα σκαλι πιο πανω αλλα πιο ακριβο.και πιο ηπιο.

      Διαγραφή
  129. Το νεο πακετο ειναι το κορυφαιο της αγορας 10 απο μενα.πρινς φορεβερρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καλησπέρα κι από εμένα σε όλους τους cigarettelovers, Πέτρο πολύ καλό το blog σου, το παρακολουθώ πολλούς μήνες, αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο...

    Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το Prince Golden Taste (additive free), ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Σε συνέχεια του προηγουμένου σχολίου, προσθέτω τις αναλογίες του: 6 - 0,5 - 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε το Golden Taste. Πήρα το χρυσό πακετάκι. Είναι λίγο πιο κοντό και χοντρό σε σχέση με άλλα πακέτα του εμπορίου. Κοστίζει 4 ευρώ και οι περιεκτικότητες είναι 6 πίσσα και 0,5 νικοτίνη.

    Προσωπική άποψη ότι το τσιγάρο είναι εξαιρετικής ποιότητας με τουλάχιστον τριών ειδών ποικιλίες καπνών, με έντονα φυσικά αρώματα από τα καπνά και πολύ δυνατή / πλούσια γεύση.

    Σε καμία περίπτωση δεν σου δίνει την αίσθηση ότι έχει τόσο χαμηλές περιεκτικότητες. Από τις πλουσιότερες γεύσεις τσιγάρων των τελευταίων ετών που έχω δοκιμάσει σε τόσο χαμηλές περιεκτικότητες πίσσας και νικοτίνης.

    Να προσθέσω ακόμα ότι το εν λόγω τσιγάρο έχει ένα εξαιρετικό φίλτρο το οποίο δεν διαλύεται στις 3-4 πρώτες ρουφηξιές.

    Τέλος να πω ότι το πακέτο του είναι ιδιαίτερα κομψής αλλά και πολυτελούς ταυτόχρονα σχεδίασης και λόγω του χρυσού χρώματος παραπέμπει σε παλιότερες εποχές...με την καλή έννοια. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια πολυφορέθηκε το έντονο ασημί το οποίο πάντα με απωθούσε.

    Ανακεφαλαιώνοντας, πρόκειται για ένα (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) εξαιρετικό ελαφρύ τσιγάρο με χαμηλές περιεκτικότητες αλλά πολύ έντονη και πλούσια γεύση σε μία θετική αισθητικά συσκευασία. Όσο για την τιμή....αυτό είναι ανάλογα τι μπορεί ο καθένας. Πάντως τα αξίζει τα λεφτά του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. @Βασίλη: Ευχαριστώ πολύ Βασίλη, μου το πρότεινε ο καπνοπώλης από τον οποίο ψωνίζω, θα του δώσω μία ευκαιρία, δύσκολο να το καθιερώσω μόνιμα στη θέση του Camel Natural...

    Καλή συνέχεια σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Με τι τιμη κυκλοφορει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Χαίρεται... Πιστεύω πως το τωρινό prince αναδεικνύει πλήρως την γεύση των American blend κάνω που περιέχει παρέχοντας ένα προϊόν σε σχετικά δίκαιη τιμή (3.70€). Πιστεύω πως είναι ανώτερο του υπερεκτιμημενου mainstream marlboro που το βρίσκω άγνωστο. Το μόνο πλην είναι ότι τα τσιγάρα είναι ελαφρώς 'κακοποιημενα
    από το πακέτο (το μαλακό κυρίως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Γεια σας φιλοι cigarettelovers! Αυτο το blog με βοηθησε πολυ στην αναζητηση μου για κριτικες τσιγαρων, ψαχνοντας κατι να αντικαταστησω το πολυαγαπημενο μου prince, του οποιου θεωρω γμθκε η ποιοτητα σταδιακα και πλεον ολοκληρωτικα. Θα μπορουσα να αναφερω αναλυτικα τα πανω-κατω στην ποιοτητα, τις ενιοτε διαφορες μεταξυ σκληρου και μαλακου και ολα τα ειδη prince(που τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα..lights, medium/melow, black, highland, golden, indian summer, additive free,,, κτλ.), αλλα δεν ειμαι για να γραφω διατριβη ουτε εσεις να διαβαζετε σελιδες μιας αποψης.
    Καπνιζω prince σκληρο-μαλακο απο το 98 εως τωρα. Μονο για λιγους μηνες το γυρισα σε καπνο οταν εκτοξευτηκαν οι τιμες πριν κατι χρονια, αλλα δεν την παλεψα καθως μονο οταν ξαναεπαιρνα και εκανα prince-ακι ενιωθα οτι εκανα τσιγαρο. Θυμαμαι τοτε που το ομορφο ασπρο-κοκκινο prince ειχε καπνο Α διαλογης με 15 πισσα και νοσταλγω. Μονο το dunhill εβρισκα τοτε σχεδον ισαξιο και το malboro lights να καπνιζοταν για τρακα. Τωρα μετα απο χρονια υπομονης σε εξωφρενικες αυξησεις τιμων και υποβαθμιση ποιοτητας, το συναισθηματικο δεσιμο που εχω με τα prince καμφθηκε καθως ο καπνος τους εγινε και επισημως αγνωριστος κατα τη γνωμη μου.. Αλλη μυρωδια, αλλη γευση(ξερη και ξυνη, πολλες φορες μου σκαει και βρωμα χημικιλας) και κομματια ξυλα μεσα(σαν να εχουν ριξει μαζι με τα φυλλα του καπνου και τον κορμο/νευρα τους). Αντεξα να μενω αφραγκος για να ευχαριστιεμαι το τσιγαρο που μου αρεσε αλλα δεν αντεχω τοσο χαλια γευση, δεν καπνιζω καλυτερα ευκαλυπτο 'η το πλαστικο χριστουγεννιατικο δεντρο! Απο κριτικες που ειδα σε αλλες μαρκες εδω, θα δοκιμαζα τα καρελια excellence αν δεν ηταν απαγορευτικη για εμενα η τιμη. Τα dunhill τα ξαναδοκιμασα πριν καμποσα χρονια και δεν μου θυμιζαν σε τιποτα τα παλια dunhill που ειχα δοκιμασει, τα οποια ηταν ποιοτικα και ειχαν μια ωραια-γλυκια αλλα βαρια γευση. Ηταν ξερα στη γευση και αγρια στο λαιμο. Οποτε κατεληξα οτι θα δοκιμασω τα καρελια στο πορτοκαλι σκληρο πακετο, τα καρελια royal, τα καρελια φιλτρο και τα assos φιλτρο.. που ειναι και κοντα με τα prince σε πισσα-νικοτινη. Αφου ειναι να αλλαξω, οι πρωτες μου επιλογες θα ειναι Ελληνικα και οσο δυνατον φθηνα τσιγαρα. Αυτη η γνωμη μου και το παραπονο μου, ειπα να τα παραθεσω για ολους ως ανταποδοση για τη βοηθεια που μου παρειχαν τα δικα σας σχολια και κριτικες. Ευχαριστω τον φιλο Πετραν ο Μποεμ και ολους τους υπολοιπους για τις πληροφοριες και sorry για το μεγεθος του μηνυματος.
    Υ.Γ. Απο τοτε που κανανε και αυτες τις τρυπες στις γοπες ολων των τσιγαρων, πολυ σπασιμο μωρ'αδερφακι μου! Ρουφας μισο καπνο μισο αερα και δεν παιρνεις γεματη τζουρα. Ασε που δεν ξερω αν κιτρινιζουν και τα δαχτυλα περισσοτερο εξαιτιας τους. Κατεβαζουνε πισσες-νικοτινες, υποβαθμιζουν την ποιοτητα του καπνου, βαζουν χημικα και καλα μην καει μονο του το τσιγαρο και παρει φωτια, κανουν τρυπες στις γοπες, τα κανουν και πανακριβα.. εεεεε δε γμνται λεω γω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σχετικά με το Πρινς με πίσσα 15 έχω να παρατηρήσω ότι την ίδια εποχή πολλά κλασικά τσιγάρα είχαν περίπου τέτοιες περιεκτικότητες, κι όμως ειδικά το Πρινς είναι το μόνο που όλοι το θυμούνται για βαρύ. Άρα δεν ήταν τόσο η πίσσα όσο η γεύση.

      Όσο για τις τρύπες στο φίλτρο, το πόσο βλακώδης ιδέα είναι φανερώνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και τσιγάρα χωρίς φίλτρο (ελάχιστα πια, βέβαια, αλλά πάντως δεν έχουν απαγορευτεί, άρα γιατί όταν υπάρχει φίλτρο να πρέπει ντε και καλά να είναι αεριζόμενο;)

      Διαγραφή
  137. Σιγουρα παλιοτερα ενας καπνιστης ειχε περισσοτερες επιλογες και σιγουρα ποιοοτηκοτερες(υπηρχαν ομως και τσιγαρα που δεν καπνιζοταν με τιποτα,σημερα δεν υπαρχει αυτο)και στα ελληνικα και στα ξενα.Αν καταλαβαινω το παραπονο σου,και σημερα παρολα αυτα υπαρχουν ποιοτηκα τσιγαρα,εχουν χαλασει βεβαια τα ομορφα πακετα με τις ανοητες προειδοποιησεις και οι πολυεθνικες κανουν χρυσες δουλειες με μικρο ανταγωνισμο αφου η καθε μια παραγει καμια δεκαρια σηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Μπορει καποιος να μου πει την γνωμη του για το σκληρο prince και το μαλακο και ποιο θεωρειται καλυτερο κατα προτιμηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Προς Πεπε.Ποιο ειναι κατα τι γνωμη σου το καλυτερο αφιλτρο της αγορας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και μεγάλη η αγορά: Κάμελ, Άσσος, Καρέλια άσπρο, Καρέλια χρυσή, Σαντέ, και νομίζω τίποτε άλλο.
      Σαντέ (ανατολίτικο) έχω πολύ καιρό να πάρω και δεν έχω άποψη. Το Κάμελ (αμερικάνικο) μου είχε κακοφανεί που είναι πολύ αραιό. Άσσος και Καρέλια (ανατολίτικα) είναι σίγουρα καλά και τα παίρνω μια στα τόσα. Η χρυσή (βιρτζίνια) νομίζω ότι είναι το καλύτερο: χορταστικό, με πλούσιο άρωμα, και μερικές φορές πραγματικά εξαιρετικό. Νομίζω ότι έχει μια αστάθεια, αλλά σε γενικές γραμμές ευχαριστιέσαι κάπνισμα αλά παλαιά.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση: πλούσια γεύση πιο πολύ παρά άρωμα (για τη χρυσή).

      Διαγραφή
  140. Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση Πεπε.Ναι χρυση κασετινα ειναι οντως καλη την εχω καπνισει αρκετες φορες και μου αρεσε το κακο ειναι ομως πως παντα παιρνω παλια πακετα,φρεσκο δεν το εχω βρει ποτε.Επισης και το Camel ειναι καλο αλλα οντως τζουφιο απο καπνο κι αυτο παντα μπαγιατικο οσες φορες το εχω παρει,πριν καταργηθει αγοραζα τακτικα το αφιλτρο Lucky Strike,το οποιο θεωρουσα το καλυτερο αφιλτρο της αγορας κι αυτο ομως ηταν λιγο τζουφιο και τελειωνε σε τρεις τζουρες!το ειχες καπνισει το Lucky?θα ηθελα τη γνωμη σου.Ευχαριστω και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Κάπνισα πρόσφατα(Φλεβάρης 2016)το κόκκινο(σκληρό πακέτο) "PRINCE - RICH TASTE"(10 - 0,9). Κλασικό AMERICAN BLEND, όχι άσχημο ή αδιάφορο, αλλά μόνο RICH TASTE δεν αισθάνθηκα, συνηθισμένο, αλλά με ταυτότητα, που το ξεχωρίζει, μα μέχρι εκεί. Νομίζω, πως με το - υποχρεωτικό - κατέβασμα των περιεκτικοτήτων, τα πιο πολλά τσιγάρα(στην κατηγορία τους)έχουν ομογενοποιηθεί... Λίγα ξεχωρίζουν... κι όλο το "παιχνίδι", πια, παίζεται αποκλειστικά στο χαρμάνι. Τιμή : 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Καπνιζω camel blue κατα βαση και κανονικο ενιοτε. Δεν ειμαι συστηματικος καπνιστης αλλα γουσταρω να καπνιζω 5-6 ποιοτικα τσιγαρα τη μερα. Εχθες μου προσφεραν prince μαλακο και ξετρελαθηκα. Το βρισκω πολυ γευστικο τσιγαρο και ηπιο στο λαιμο. Επισης ειναι βραδυκαυστο και η διαρκεια του εκπλησει. Ηδη αγορασα πακετο προς 4,30€. Για τα γουστα μου ειναι το καλυτερο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Μετά απο αρκετά χρόνια, περίπου 5-6, πήρα ένα πακέτο Prince μαλακό. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Γεμάτη γεύση δυνατό αλλα οχι σκληρό στο λαιμό. Το θεωρώ τίμια επιλογή και μάλιστα είναι τσιγαρο που σε γεμίζει με αποτέλεσμα να καπνίζεις λιγότερο. Συγκρινοντας το με ενα μαρλμπορο μαλακο που πηρα προ μηνός θεωρώ οτι υπερεχει το Prince. Πιο πλούσια γεύση πιο αργή καύση και καλύτερο άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Δοκίμασα σήμερα ένα Prince σκληρό και είπα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου, οι εντυπώσεις σ' ένα τσιγάρο είναι υποκειμενικές αλλά κάποιες είναι και αντικειμενικές, όπως η καθαρότητα και η ερεθιστικότητα πχ ή η δύναμη της νικοτίνης, η ένταση του αρώματος, παράγοντες που εξαρτώνται από την ποιότητα του καπνού και από το πόσο σωστά έγινε η διαδικασία της ξήρανσης – curing κλπ.
    Ακόμα και χωρίς φίλτρο δεν ένιωσα κάποιον δυσάρεστο ερεθισμό στον λαιμό, και η στυφότητα στην στοματική κοιλότητα ήταν χαμηλή, οπότε μου άφησε την εντύπωση ενός τσιγάρου με «καθαρά» καπνά. Το Prince χαρακτηρίζεται για την έντασή του σε δύναμη και στη γεύση. Στο άρωμα θα μπορούσε να έχει περισσότερη ένταση, δεν ένιωσα το άρωμα που σου έρχεται από ένα Camel ή ένα Marlboro, ειδικά η Marlboro δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση ποιοτικών Oriental, στα Virginia το χάνουν (βάζουν στο χαρμάνι το καλύτερο αρωματικό καπνό του κόσμου τον Μπασμά, όπως και καπνό Κατερίνης που δίνει χαρακτηριστική γλυκιά γεύση).
    Στο Prince, στη γεύση ένιωθα αυτή τη χαρακτηριστική γεύση των Burley, καπνών σκούρων, με ελάχιστα σάκχαρα που βγάζουν όμως μοναδική ένταση, ακόμα και στο άρωμα ένιωθα περισσότερο Burley παρά Oriental. Αν ανοίξει κανείς το τσιγάρο και δει την καπνική ίνα θα καταλάβει, θα δεις ένα σκούρο χαρμάνι με πολύ καλό Burley, ακόμα και στα Virginia θα δεις πιο σκούρα, δεν θα δεις πολύ ανοιχτόχρωμο το λεγόμενο Lemon (που είναι αυτά με τα πολλά σάκχαρα). Θεωρώ οτι είναι από τα καλά American blend της αγοράς, με ιδιαίτερη γεύση που σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η Maidenti. μιας και βλέπω ότι θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τακτικά τα εμπεριστατωμένα σχόλιά σου, έχω την εξής απορία:

      Σε καπνά όπως τα Μπέρλεϊ, πώς μαθαίνει κανείς να αναγνωρίζει τη γεύση τους αφού δεν υπάρχουν ποτέ σκέτα ή έστω ως κυρίαρχο στοιχείο σ' ένα χαρμάνι;

      Διαγραφή
    2. Κώστα με λένε οπότε φίλος)) Η αλήθεια είναι πρέπει να το δοκιμάσεις σκέτο για να το ξεχωρίσεις. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, ξεχωρίζει τόσο από τα Virginia όσο και από τα ανατολικά. Η γεύση σου φέρνει σε.. nutty flavor, καθόλου γλυκό, με ένταση νικοτίνης έντονη (έχουν γύρω στο 2.5%).
      Στην Ελλάδα έπαψαν να καλλιεργούνται οπότε δεν ξέρω ίσως στο ίντερνετ μπορέσεις να παραγγείλεις κανένα πακέτο. Αν βρεις προτίμησε αν όχι αμερικάνικο τότε από Malawi βγάζουν από τα καλύτερα Burley στον κόσμο!

      Διαγραφή
    3. Και σε τι μορφή κυκλοφορεί; Καπνός για στρίψιμο;

      Διαγραφή
    4. Αν υπάρχει αλλιώς δείγμα φύλλων, τα κόβεις λεπτά όπως η ίνα σ΄ενα τσιγάρο. Είναι παίδεμα! :/

      Διαγραφή
    5. Ε όχι... Αυτό είναι για πολύ αφοσιωμένους aficionados.

      Χαρά σ' όποιον έχει το μερακλήκι να το κάνει (που πιθανότατα θα έχει ήδη βρει και ειδικό εργαλείο κοπής), αλλά εμένα με ξεπερνά.

      Διαγραφή
  146. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή