ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Chesterfield




Αυτο το τσιγαρο το γουσταρα πολυ κάποτε. Τοτε που ήταν 25αρι με καφε πακετο και κοστιζε όσο το Marlboro. Ειχε ωραια γλυκια γευση + 5 τσιγαρα παραπανω.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η Philip Morris το ξαναεβγαλε με άλλο χαρμανι, σε άλλο πακετο και χαμηλη τιμη. Αν ηθελε να βγαλει ενα ακομα φθηνιαρικο σημα με αυτα τα καπνα μπορουσε να το κανει χωρις να ακουμπησει το σημα Chesterfield ή εστω να εφαρμοσει πολιτικη αναλογη με αυτη του τσιγαρου Philip Morris(φθηνο-ακριβο).
Για να πω δυο κουβεντες για το τωρινο Chesterfield: Ειναι ενα κακο τσιγαρο με πικρη γευση,οχι χειρωτερο παντως απο τους ανταγωνιστες του στην ιδια τιμη,όπως ειναι το Pall Mall και το Winston.
Δυο κουβεντες για το αμερικανικο Chesterfield: Δεν ξερω αν υπαρχει και με φιλτρο, εγω καπνισα το Chesterfield Kings,δηλαδη αφιλτρο τσιγαρο στο μηκος του παλιου Pall Mall. Ηταν ενα πολυ δυνατο και αφανταστα γευστικο τσιγαρο,που το ξεχωριζω στις καπνιστικες μου εμπειριες.Επισης ήταν πανακριβο. Να σημειωσω πως ο Χαμφρει Μπογκαρντ και ο Τζαιμς Ντιν ήταν φανατικοι καπνιστες του αφιλτρου Chesterfield,το οποιο ως σημα ειναι παλιομοδητικο αφου ήρθε στην κορυφωση της δημοτικοτητας γυρω στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
Βαθμολογια:
Chesterfield(παλιο χαρμανι): 7,5 στα 10 αν υπολογισουμε και το οικονομικο του πακετο
Chesterfield(τωρινο χαρμανι):4,5 στα 10
Chesterfield Kings(Αμερικανικο): 9+ στα 10 αλλα για γερα πνευμονια παντα.

26 σχόλια:

  1. Το Chesterfield που κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά αυτή τη στιγμή (μιλάω για το κόκκινο πακέτο και το μπλε lights που είναι 20αρια και όχι για τα πορτοκαλί/γαλάζια 30αρια) άλλαξε κάποια στιγμή λίγο πριν τα Χριστούγεννα και έγινε ίδιο με το Ευρωπαϊκό. Δεν μιλάω μόνο από άποψη συσκευασίας, αλλά και από άποψη χαρμανιού. Μία ευχάριστη έκπληξη για τους θαυμαστές του, αφού έγινε πολύ ανώτερο από το παλιότερο, χωρίς να φτάνει βέβαια το άφιλτρο kingsize...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρα; Υπεθεσα πως ήταν μονο αλλαγη πακετου και δεν μπηκα στο κοπο να ξανακαπνισω Chesterfield. Θα το δοκιμασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εκανα το πειραμα. Καπνισα 2 1/2 τσιγαρα και τα υπολοιπα τα χαρισα. Κακος καπνος.
    Απο τα φθηνα τσιγαρα μπορω να καπνισω μονο Ασσο κασετινα και μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από τα παλιότερα,ιδίως τα lights... Αν κάποιος θέλει να διαθέσει τα συγκεκριμένα χρήματα είναι μια καλή επιλογή. Από εκεί και πέρα ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει και η ανάλογη βελτίωση και στα υπόλοιπα brands της Philip Morris στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Philip Morris ειναι σε περιοδο αλλαγων. Σειρα εχει να αλλαξει το Μarlboro Lights που θα γινει Marlboro Gold Original με νεο πακετο. Πιο πριν ειχε αλλαξει το Philip Morros,το L&M, τον Asso International σε Asso Premium(Με αυτο θα ασχοληθω περισσοτερο στο μελλον) ακομα και στα παραδοσιακα Ασσο Κασετινα(μικρυνε το σημα στο πακετο) και Ασσος μαλακο εγιναν αλλαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Chesterfield απο Ισπανια. Ιδιο πακετο με το δικο μας,εντελως διαφορετικο χαρμανι προς το πολυ καλυτερο. Βεβαια εκει διαφερει στην τιμη Μαρλμπορο μονο κατα 10 λεπτα.Αρα τα ιδια τσιγαρα εχουν πολυ διαφορετικη γευση μεσα στην ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζι με το Camel ηταν οι 3 πρωτες μαρκες μεχρι τα 50s. Ειναι τσιγαρα καπως σαν τα δικα μας Σαντε,Ασσος κασετινα. Τα εχω κανει και τα 3,αφιλτρα βεβαια. Το Chesterfield πρωτα και το Camel μετα, ηταν κορυφες. Το αφιλτρο Lucky ειναι παρομοιο με το δικο μας αφιλτρο,αλλα πολυ πιο βαρυ και καπως χοντροκομμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Chesterfield Blue που μου έχει τύχει να δοκιμάσω,μου άφησε πολύ καλή εντύπωση αν και δεν πέρασε τις προσδοκίες μου.Αρκετά γεμάτη αίσθηση και γεύση,που το κάνει απολαυστικό,όμως κάπου χάνει στο άρωμα.Αν και σταθερός φαν των ελληνικών τσιγάρων,μου άρεσε αρκετά λόγω της αίσθησης που σου αφήνει όταν τελειώνεις ένα τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ 30ΑΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 68% , ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έπαιρνα όταν πήγαινα λύκειο, σε περιόδους αφραγκίας (τότε όταν είχα λεφτά έκανα Stuyvesant).
    Μάλλον μέτριο θα το έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά το είχα γυρίσει στα μπλε Chesterfield από Stuyvesant πορτοκαλί και ήμουνα απόλυτα ικανοποιημένος. Βέβαια η μετάβαση είχε γίνει όταν κυκλοφορούσε ακόμα το 'χαρτονένιο' πακετάκι.
    Παρεπιπτώντως, κυκλοφορεί στην Τουρκία μια έκδοση του κόκκινου με ντόπια καπνά που μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι. Στην Τουρκια πρεπει να κυκλοφορει το Turkish Gold. Δυστυχως δεν το εχω καπνισει.
    Νομιζω σε καποιες χωρες οπως η Ελβετια υπαρχει ακομα το παλιο.
    Απο Ισπανια παντως που ειχα κανει προσφατα,ηταν ωραιο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καπνιζα το 25αρι πριν καμια 10αρια χρονια κ θεωρω οτι ηταν καταπληκτικο τσιγαρο...Απο τη στιγμη που αλλαξε πακετο το πεταξα γιατι μαζι με το πακετο αλλαξε κ το χαρμανι...Το τσιγαρο αυτο το παραγει πλεον ο Παπαστρατος-κ το πιο πιθανο ειναι να βαζει χαλια χαρμανι...Απο τον Απριλη κ μετα εχω ξαναρχισει να το καπνιζω,λογω του οτι σε σχεση με τις αλλες μαρκες που εχουν την ιδια τιμη με αυτο ειναι το καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ CHESTERFIELD CLASSIC RED.ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ AMERICAN BLEND KAI ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ:2,70€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. paidia kalhspera...ithela na kanw mia erwthsh edw k kairo...sthn ellada mporeis na vreis mono to red k light blue paketo twn chesterfield?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nομιζω κυκλοφορει και ενα με 30 τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέτρο αυτό με τα 30 αν και το έβρισκα πολύ συχνά έχω να το δω 1,5 χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλω να επισημάνω κάτι, που για μένα είναι αρκετά σημαντικό.

    Είμαι στο δεύτερο πακέτο Chesterfield κόκκινο, με τιμή 3,20.

    Για μένα, είναι ένα σκαλί πιο πάνω (ίσως και περισσότερο) από το χαμηλής ποιότητας χόρτο που λέγεται Marlboro - αυτό που κυκλοφορεί στην αγαπημένη μας μπανανία.

    Τόσο πολύ που σκέφτομαι να το καθιερώσω.

    Για το μπλε δεν έχω άποψη δεν έχω προς το παρόν σκοπό να το καπνίσω.

    Πάντως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχει απολύτως καμία μα καμία σχέση με το προ διετίας Chesterfield, που ήταν στην φθηνή κατηγορία και δεν καπνιζόταν με τίποτα.

    Βέβαια, δεν προσεγγίζει ούτε το καφε 25άρι πακέτο. Είναι κάπου ανάμεσα.

    Προτείνω, φίλε Πέτρο, εάν το πετύχεις πουθενά να δοκιμάσεις 1 πακετάκι. Μπορώ να εγγυηθώ ότι σίγουρα δεν θα το πετάξεις.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το κάπνιζα συχνά πριν απο 2-3 χρόνια. Δεν θα έλεγα ότι ήταν κακό ως άρομα και γεύση, ειδικά το μπλε. Βέβαια κάποια στιγμή όταν άρχισα να καπνίζω λίγο παραπάνω αισθάνθηκα ότι αρχίζει και μου βουλώνει το αναπνευστικό και το άλλαξα με winston. Αν βελτιώθηκε από τότε, ελπίζω όντως είναι πλέον ένα καλό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πάντως για ένα καθημερινό - οικονομικό κάπνισμα εμένα δε με χαλάει..... τελικά πέτρο βρήκες τράκα που 'πες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πέτρο τα Chesterfield Μπλε γίνονται Morris Navy (και αυτά).
    Σήμερα πήγα να πάρω Navy και έιχε στην ζελατίνα τα Chesterfield που αλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά το τσιγάρο κυκλοφορεί ακόμα; Η συγχωνεύθηκε και αυτό με τα μαζικά philip morris?

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. borei kapios n m pei p th vrw chesterfield ble gt thelw n ksanakanw.kai ta exoun katargisei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρηκα χτες ενα απομειναρι Chesterfield κοκκινο με τιμη 3,20!! Το τσιμπησα οπως ηταν και παρ ολο που ηταν αρκετα μπαγιατικο διατηρουσε το αρωμα του και με πηγε 2 χρονια πισω...!! Θα το κρατησω στη συλλογη μου. Παρατηρησα πιο διπλα πως εχουν μεινει και αλλα 3 πακετα μπλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή