ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

CAMEL NATURAL FLAVOR



Κυκλοφορησαν πριν 2-3 χρονια ως τα νεα Camel φτιαγμενα με 100% ολοκληρα φυλλα καπνου χωρις αρωματα.Απο ότι βλεπω στην σελιδα της κατασκευαστριας εταιρειας,στο χαρμανι υπαρχει μόνο μια ποσοτητα Γλυκερολης.  Mαλλον καλυτερα απο το κανονικο Camel,αλλα και αισθητα ακριβότερα.
Ξεκιναμε απο το πακετο: Οι τυποι της Japan Tobacco θα πρεπει να παρουν βραβειο κακογουστων επιλογων στην κατηγορια Marketing και διαφημιση. Ειναι δυνατο να θες να προωθησεις τσιγαρο κατω απο την επωνυμια Camel και να διαλεγεις αυτη την αηδια; Τελος πάντων το περιεχομενο μετραει,ας κουβεντιασουμε λιγο για αυτο.
Σαν τσιγαρο: Γευση προς το βαρυ αλλα οχι ασηκωτο,χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο. Αντιθετα με τα άλλα natural τσιγαρα όπως το American Spirit ή το Dunhill αυτο καιγεται πολυ γρηγορα.Υποθετω πως χρησιμοποιουν λιγοτερο καπνο,ο οποιος πάντως ειναι αριστης ποιοτητας και καταξανθος.Γλυκοπιωτο και ευχαριστο,κακα τα ψεματα το CAMEL NATURAL ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες της αγορας.Εχω την εντυπωση πως ειναι American Blend και αυτο ειναι το εντυπωσιακο,γιατι θεωρηται δυσκολο να κανεις Natural τσιγαρο σε αυτη την κατηγορια.
Το Lights/μπλε: Το καπνισα και αυτο μερικες φορες για να καταληξω πως ειναι το χειροτερο τσιγαρο στην Premium κατηγορια. Δεν ξερω πως τους βγηκε τοσο κακο, αλλα το κανονικο Camel Lights φανταζει μπροστα του επιπεδου Nat Sherman. Δεν το βαθμολογω καν.

Βαθμολογια 7,5 στα 10

96 σχόλια:

  1. Εχω την γνωμη οτι ηταν καθαρα για λογους μαρκετινγκ αυτη η κινηση. Τα Καμελ που ξεραμε, δεν υπαρχουν πια, εκτος απο τα Αμερικανικα. Τρεχα γυρευε δλδ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Αμερικανικα ειναι κορυφη. Ειδικα μια ποικιλια που λεγεται CAMEL TURKISH ROYAL με καπνα ανατολικα τα σπαει όλα.Τα Turkish ειναι σημα παραλληλο με τα κανονικα Camel και βγαινουν σε 4 παραλλαγες (Royal,Gold,Silver,μεντα),θα κανω συντομα ξεχωριστο θεμα για αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΧΑΡΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ TA NATURAL , ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ? VIRGINIA ME BURLEY ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ CAMEL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα κανονικα Camel της JTI ειναι Virginia,Burley και ανατολικα καπνα=American Blend. Ενα τυπικο American Blend περιεχει 70% Virginia,20% Βurley και 10% ανατολικα,χωρις φυσικα να ειναι απολυτα αυτα τα νουμερα,αφου παιζουν απο χαρμανι σε χαρμανι.Το Camel(και το Lucky Strike) παραδοσιακα ειχε περισσοτερα ανατολικα,το παλιο του Καρελια ειχε 25%,ακομα και το τωρινο εχ4ει εντονη γευση ανατολικων αλλα διαφορετικου τυπου φθηνοτερα, οχι μπασμας μυρωδατος ή τουρκικα,αλλα μαλλον Κατερινης,Σερων ή απο χωρες της ανατολικης ευρωπης που φτιαχνουν χαμηλης ποιοτητας ανατολικα.
    Tο Camel Natural ειναι και αυτο American Blend.Σιγουρα εχει Virginia,Burley και 5-10% ανατολικα που δεν τα αισθανεσαι στην γευση. Παντως αν και δεν τρελαινομαι το Natural θεωρηται απο πολλους καπνιστες ως καλο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Posted by Date Strength Taste Price Overall
    Petr_426 year-old Male 08-06-2007 Medium Very Pleasant Fair
    Comments: "Camel Natural Flavor" is only available outside the US. The Light version is very good and not as Light as other brands.I think that is Ok and for a Full Flavor smoker!Smooth taste,100% pure tobacco,classy pack a good suggestion for any smoker.I think that JT International(Camel's owner)with Natural Flavor trying to say sorry to European Camel smokers for regular's Camel destroy(after took the rights of this brands they changed the taste)..... hm,nice try!ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ CIGREVIWS? ΓΙΑ ΤΟ CAMEL NATURAL LIGHT?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλα. Στην αρχη καπνισα και το κανονικο Natural και το Lights. Tα βρηκα αρκετα ικανοποιητικα(απο εκεινη την περιοδο μαλλον ειναι το σχολιο),μετα μου αφησαν ενα πονολαιμο και τα παρατησα.Επειτα απο μερικους μηνες που τα ξανακαπνισα, το χαρμανι ειχε αλλαξει και στα δυο,ειχε χαμηλωσει η νικοτινη και στις δυο εκδοχες και η γευση ειδικα στο Lights εγινε απαραδεκτη. Πιθανολογω πως η JTI σταματησε να ενδιαφερεται για το σημα αυτο μετα την μικρη του επιτυχια στην Ελλαδα, αν και την ιδια περιοδο αλλαξε ξανα και το κανονικο Camel και αυτο με χαμηλοτερη νικοτινη και χειρωτερη γευση.
    Παντως τα τσιγαρα δεν ειναι τα ιδια παντου. Πριν κανενα 6μηνο καπνισα Camel Natural Lights απο Ουκρανια και το τσιγαρο ήταν 100% διαφορετικο,με ασπρο φιλτρο και μια γλυκια γευση.
    Για το CNF και το κανονικο και το Lights,ισχυει αυτο που εγραψα εδω. Το κανονικο Natural το καπνιζω που και που μεσω φιλου, το Lights εχω να το καπνισω αρκετο καιρο και δεν προβλεπεται να πληρωσω για να το ξανακαπνισω,αφου την τελευταια φορα που αγορασα πακετο,το χαρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ , ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΕ ΓΕΥΣΗ .
    ΑΣΧΕΤΟ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ , ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ , ΠΟΙΑ ΚΑΠΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ? ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ,Η ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ανατολικα καπνα ειναι αυτα που βγαζουν τα αρωματα, αν και στο Camel Natural δεν τα πολυαισθανομαι.Αντιθετα τα αισθανομαι στο κανονικο Camel της JTI, που πρεπει να εχει αρκετα ανατολικα οχι ομως καλης ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΤΡΟ,ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΊ.ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ,ΕΝΤΟΝΗ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΑΛΙΣΤΗΚΑ ΣΤΙΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ CAMEL TOY ΚΑΡΕΛΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ,ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΜΕ ΤΟ DUNHILL RED KING SIZE ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΥΣΚΕΤΑΣΙΑ ΤΟΥ (ΔΕΝ TO ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΔΟΙΚΜΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ADDITIVE FREE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρωινο τσιγαρο ειναι το καλυτερο για να βγαλεις αποψη.Το CAMEL NATURAL πάντως ειναι ενα τσιγαρο που δεν θα καπνιζα πρωι-πρωι με τον καφε μου,αφου πεφτει όντως αρκετα βαρυ.
    Ναι, γενικα καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Ειναι κατι ενδιαμεσο στο παλιο Camel της RJR με το νεοτερο της JTI. Καπου εκει πονταρε και η εταιρεια όταν το ξανακυκλοφορησε,ομως κατι το κακο πακετο, κατι η κακη διαφημιση,το CAMEL NATURAL δεν τραβηξε,με εξαιρεση την Τουρκια,οπου προσφατα που την επισκευτηκα συναντησα παρα πολλους που το κάπνιζαν. Παντως οι πιο πολυ παλιοι καπνιστες CAMEL που το δοκιμαζουν, τους αρεσει.
    Να πω πάντως πως η καλυτερη ωρα,βαση πειρας, για να απολαυσεις ενα CAMEL NATURAL ειναι μετα απο ενα καλο γευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πακετο του Camel NF θα αλλαξει συντομα. Ετσι τουλαχιστο ακουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασα σήμερα τα Camel Natural Flavor.
    Καλύτερο τσιγάρο από το άθλιο κανονικό Camel (το οποίο θα έπρεπε να έχει αλλάξει ονομασία από τότε που το πήρε η JT) και χειρότερο από το παλιό καλό Camel (τουλάχιστον το Camel μαλακό που έκανα).
    Συγκεκριμένα το Camel NF επειδή θυμίζει ελαφρώς τα παλιά Camel είναι για τους παλιούς λίγο κατάσταση "περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΕΜΑΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΤ'ΕΜΕ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ , ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΛΑΙΤΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ , ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΑΓΑΝ ΚΑΣΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aυτα θα ειναι τα νεα πακετα του Καμελ. Ειδη υπαρχουν σε Ιταλια και Ισπανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καπνιζοντας Camel Natural δεν μπορεσα να βγαλω μια σταθερη αποψη γαι το αν μου αρεσει η οχι. Ουτε σε γοητευει,ουτε σε απογοητευει τοσο ωστε να μην θες να το ξανακουμπησεις. Το σιγουρο ειναι πως μετα το φαγητο μπορει να σου δωσει ενα ευχαριστο γεματο καπνισμα,αλλα ως εκει. Επισης αλλες παρτιδες εχουν μια ωραια "ανατολικη" γλυκα,αλλες οχι. Τι να πω; Το πιο σωστο θα ήταν να του βαλω μια κυμαινομενη βαθμολογια απο..... 5 εως 7 αναλογα με το πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο τσιγαράκι, έκανα ένα πακέτο πρόσφατα. Μου έβγαλε μια έντονη γλύκα σαν σοκολάτα που δεν ενοχλούσε αλλά ήταν αρκετά ευχάριστη. Πολύ καλύτερο τσιγάρο από το απλό camel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΝΤΩΣ Η ΤΩΡΙΝΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Johnny σαν βαθμολογία πόσο θα του έβαζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετα το 3,90;Το καπνιζω στην τρακα που και που.Η γνωμη μου ειναι πως ειναι μια χαρα για ενα τσιγαρο,το οποιο αλλωστε ποτε δεν αρνουμαι.Δεν θα μπορουσα να το καπνισω μονιμα,εφοσον υπαρχουν καλυτερα σηματα στην αγορα και η τιμη του δεν ειναι και τοσο φθηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέτρο αυτή τη σταθεροποίηση στο χαρμάνι την κατάλαβες κι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οχι.Αν δεν καπνιζεις μια μαρκα συνεχεια,δεν μπορεις να πιασεις τετοια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΠΝΙΖΩ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΛΕΝΤ , ΔΕΝ ΤΑ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΑΛΛΑ . ΑΝ ΘΕΣ ΒΑΡΥ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΑΣ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΟΥΡΑΛ ΑΝ ΘΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΤΕ ΠΑΣ ΣΑΝΤΕ ΦΙΛΤΡΟ , ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πετρο ποια ειναι η γνωμη σου για το Camel Turkish Royal;Εχω διαβασει πολλες θετικες κριτικες γι αυτο το τσιγαρο και θα θελα να το δοκιμασω καποια στιγμη αγοραζοντας το απο καποιο online shop.Εχεις σκοπο να το παρουσιασεις καποια στιγμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Johnny εσυ δεν ησουν ιδιαιτερα φιλος με το Σαντε. Αναθεωρησες;
    Για το Camel Turkish Royal η γνωμη μου ειναι η καλυτερη δυνατη. Θα υπαρξει σιγουρα αφιερωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΧΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΕΞΕΣ , ΤΟΥ΄ΔΩΣΑ ΕΝΑ ΣΕΚ ΤΣΑΝΤΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ , ΠΟΛΥ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΔΕΜΕΝΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΜΕΛ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΛΟΛ ΧΥΜΑ ΜΠΑΣΜΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΞΗΓΙΕΜΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαιρομαι που σου αρεσε το Σαντε.
    Στο αλλο,οντως ντερβισι εκει παει η φαση. Αληθεια απο που του φερανε τον Μπασμα; Ξανθη-Κομοτηνη ειναι ΟΚ,για να μην πω καπνικη εμπειρια αν μπορεις να φουμαρεις κατι βαρυ.Στα αναταλικα καπνα οπως και στις γυναικες,προτιμουμε το ξανθο χρωμα και την μικρη και λεπτη διασταση και ο νοων νοητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΞΑΝΘΟΣ ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΛΕΥ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ .ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΝΤΕ ΣΤΑ 4,10 ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΞΕΛΕΝΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΡΙΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ,ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΙΠΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΙΝΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΤΑΦΟΥ , ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΞΑΝΘΗ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΣΜΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απο Ξανθη αδερφε μια χαρα ειναι ο καπνος. Καταλαβαινω βεβαια πως ειναι δυσκολο να τον καπνισει κανεις σκετο,αλλα εγω τον γουσταρω. Το αρωμα ειναι μοναδικο και δεν το βρησκεις σε κανενα αλλο τσιγαρο. Ως φανταρος καπνισα καπνα απο ολη την Ελλαδα,αφου τοτε υπήρχε καπνοκαλλιεργια και πολλα παιδια καπνιζαν μονο τα δικα τους,φερνανε και χειροκινητες μηχανες+ κενα τσιγαρα και το κανανε σαν βιομηχανικο.
    Αγρινιο: Καπνισα και ανατολικα τσεμπελια και Βιρτζινια.Τα ανατολικα τους μαπα,με μια εντονη πικρα,σου θυμιζαν Εθνος εξαιρετικο ή 22 αντινικοτ. Τα Βιρτζινια(που δεν τα προτιμουσαν ουτε οι ιδιοι λογο υψηλου ραντισματος),επισης μαπα,αλλα ψιλοαξιζαν για αναμειξη.
    Σερρες: Ανατολικα δηλ. Μπασμας Μακεδονια και Καμπα κουλακ,ενδιαφεροντα οχι υψηλης ποιοτητας καπνα,δεν κανουν για σκετο καπνισμα. Βιρτζινια καλυτερα απο αυατα του Αγρινιου.
    Κατερινη: Καλος καπνος αρκετα βαρυς,περισσοτερο αρωματικος απο τα Αγρινιου,λιγοτερο απο τα Ξανθης.
    Λαμια: Βιρτζινια αρκετα καλο
    Ξανθη -Κομοτηνη: Ενα πολυ ιδιαιτερο αρωμα,δικαια χαρακτηριζεται ο καλυτερος στον κοσμο αφου στεκεται να τον φουμαρεις και ακατεργαστο,βαρυ για να το καπνισει κανεις σκετο αλλα ως δοκιμη ή πανω στο χαρμανιασμα αρεσει σε όλους. Σπανια εβρησκα καποιον ντοπιο καπνοπαραγωγο που να μην καπνιζει απο τα δικα του.
    Σημερα εν ετη 2010 δεν ξερω τι υπαρχει και τι εξακολουθει να καλλιεργηται ακομα,σιγουρα παντως τα Βιρτζινια εχουν εξαλειφθει. Φιλος απο Σερρες μου ειπε πως θα ξαναβαλουν καπνα,αφου τους ζητησαν να το κανουν με συμβολαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να είναι ξεχωριστή ανάρτηση! Πολύ βασικό, και τώρα με το κειμενάκι του φίλου που δημοσίευσες Πέτρο έρχεται και δένει με την επικαιρότητα του μπλογκ.

      Διαγραφή
  29. Τα Σαντε νομιζω θα πανε στα 3,90. Για τα Εξελενς δεν γνωριζω.
    Εχω την εντυπωση παντως,πως ο ακατεργαστος καπνος θα ξαναζησει μεγαλες δοξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ Ο κ. ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΕΞΕΛΕΝΣ ΩΣ ΕΧΕΙ , ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΡΚΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΠΤ , ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . ΑΣΧΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ , ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΜΕ L&M , MARLBORO GOLD , DAVIDOFF , ME KOBΩ ΓΙΑ ΝΙΟΥ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. de phres xampari thn apergia alla eixes 3 ! markes gia na kapniseis lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. AN TO HΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ 50 ΜΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πετρο μηπως ξερεις πληροφοριες για το Camel Rare?Εχει διακοπει η παραγωγη του ή συνεχιζεται ακομα?Στο Internet αναφερεται πως το χαρμανι του εχει το καλυτερο καπνο που συλλεγεται απο το 1% της παραγωγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εχω. Το Camel Rare κυκλοφορησε μόνο στις ΗΠΑ απο την πολυ καλη εταιρεια RJ REYNOLDS. Το λεγανε "σπανιο" γιατι κυκλοφορουσε μονο σε πολυ μικρες ποσοτητες,ανα διαστηματα και οχι σε στανταρ μαγαζια,αρα δεν μπορουσες να το κανεις μαρκα σου.Φυσικα ηταν πανακριβο και κυκλοφορουσε σε μεταλικη κασετινα. Πρεπει να σταματησε το 2003 ή 2004,απο ότι διαβασα ηταν απο τα καλυτερα τσιγαρα που κυκλοφορησαν. Δεν το εχω καπνισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πηρα χθες στο καζινο ενα Camel Natural,με τιμη 3,90.Δεν ξερω αν ηταν παλιο ή δεν το ανεβασαν οι Ιαπωνες,ο κωδικος ηταν ΖΘ. Ομολογω πως ηταν το καλυτερο Camel Natural που εχω δοκιμασει:Απαλη γευση,γλυκοπιωτο τσιγαρο.Φυσικα δεν το προτεινω σε κανεναν,αφου η μαρκα αυτη δεν εχει σταθερη γευση,υποθετω πως απλα επεσα σε καλο πακετο. Αν καποιος το καπνιζει μονιμα,ας γραψει δυο κουβεντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. to poulane pantou afto san ta malboro h'oxi?8elw na 3erw ama einai kalo kai dunato san to camel tis JTI pou afisei mia wraia geush sto stoma!kai pite kai timi!euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 3,90 τιμή καμία σχέση με το κλασικό camel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kAPNISA TO KAMELAKI TO NATURAL SIMERA..ENTIPWSEIS OI E3HS:ME PEIRA3E STON LAIMO APO TO PRWTO TSIGARO ALLA EXEI WRAIA GEUSH GIA TA GOUSTA M!MOU FANIKE EPISIS OTI KAIKE KAPWS GRIGORA!KALO TSIGARO PANTOS AN KAI PANW APO 5 TSIGARA ME TO ZORI 8A TA EKANA..MPOUXTISA KAPWS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα συμφωνήσω είναι πολύ βαρύ, γενικά τα american blend χωρίς πρόσθετα χτυπάνε λαιμό γιατί έχουν πολύ δυνατή γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πριν 4-5 μερες πηρα τα natural μπλε.Δεν ξερω τη γνωμη σας αλλα το τσιγαρο ειναι αρκετα καλο.Εντελως διαφορετικη γευση απο οσα εχω κανει.Παρολο που δεν ξεφευγω και πολυ απο τα gauloises και τα gitanes(τα οποια ειναι τραγικα τον τελευταιο καιρο),με ευχαριστησαν ιδιατερα.Ειναι βεβαια ενα τσιγαρο που σε μπουκωνει με μισο πακετο αλλα ειναι καθαρα θεμα συνηθειας.Για μενα το μπλε παντα 7/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μετα απο 6 μήνες ξανα πήρα το νατυραλ, φαίνεται καλύτερο απο τότε, δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε ή απλώς μου φαίνεται έτσι αλλά και η καύση τώρα αρκετά αργή και το τράβηγμα ποιο φυσιολογικό. Το πακέτο και πάλι άλλαξε προς το παλιο στιλ (χωρίς στρογγυλοποιήσεις στις πλευρές όπως στην φωτογραφία) γιατί αποκλείεται να είναι τόσο παλιό. Δεν ξεραίνει το λαιμό και μάλλον έχει γίνει λίγο ποιό απαλό. Το καλό αυτού του τσιγάρου ότι είναι κάτι διαφορετικό ως γεύση απο τα υπόλοιπα, τουλάχιστον αισθάνεσαι κάτι παιδί μου δεν είναι αέρας. Κρίμα που κρατάει σε 4 ευρώ.
    ΥΓ ήθελα να ρωτήσω αν με το "Νατυραλ" εννοούν απλώς ότι δεν έχουν γευστικά πρόσθετα ή γενικώς ότι κατά την επεξεργασία δεν χρησιμοποιούνται χημικά (δύσκολα να το πιστέψω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι περιεχει το Νατουραλ μπορεις να δεις εδω http://ingredients.jti.com/per-product/GREECE/CIGARETTE/Camel-Natural-Filters-84-CPB/

      Διαγραφή
    2. Νομίζω έχει μόνο ζάχαρη ή κάτι τέτοιο, καθόλου χημικά δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. Πάντως Νικόλα, αν σκέφτεσαι "βιολογικά", δεν εννοούν αυτό. Θα το έγραφαν ευθέως.

      Διαγραφή
    4. το μόνο που γράφει στο πακέτο: "δουλεμένο 100% με ολόκληρα φύλλα χωρίς προσθήκη αρώματος". Επισημάνουν δηλαδή ότι δεν χρησιμοποιούν εκείνα τα φύλλα καπνού που φτιάχνονται απο το σκόνη (δεν θυμάμαι πως λέγεται), και το δεύτερο ότι δεν έχει γευστικά, αρωματικά πρόσθετα. Απ' οτι καταλαβαίνω δεν διευκρινίζεται τίποτα για την ίδια την διαδικασία επεξεργασίας, μπορεί δηλαδή να ισχύει και το ένα και το άλλο και είναι καλυμμένοι με την περιγραφή που δίνουν.

      Διαγραφή
    5. Μόνο γλυκερόλη έχει για να κάνουν πιο απαλή τη γεύση και αυτή σε πολύ μικρές ποσότητες. Η αλήθεια είναι ότι εντελώς additive free αμερικανικό χαρμάνι θέλει δουλειά για να φτιαχτεί.

      Διαγραφή
  42. Παιδιά το καμελ νατουραλ full flavor εχει γινει απιστευτο τσιγάρο.
    Πλούσια γευση, γλυκιά με κάπιες νότες σοκολατας. Kαι με ενα άρωμα που δεν το εχω συναντησει σε αλλο τσιγάρο. Ευγε στην jti.

    Αν παραμείνει έτσι δεν ξανααλλαζω μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε Πέτρο, τελικά έχει σταθεροποιηθεί η ποιότητα-γεύση του ή είναι σαν να παίζεις λόττο κάθε φορά που τ' αγοράζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πέτρο και όποιος άλλος γνωρίζει, θα ήθελα τα φώτα σου για την αγορά της Ουκρανίας και Μολδαβίας όπου θα πάει ένας φίλος σε λίγο καιρό. Υπάρχει κάτι στις αγορές αυτές που να αξίζει? Διάβασα πως έγραψες καλά σχόλια για το ουκρανικό camel natural ενώ και η Philip Morris έχει εργοστάσιο εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Tα Sobranie oλη η σειρα(και το White Russian),τα Parliament,τα Gitanes Blondes και φυσικα τα πολυτελη τσιγαρα του Ιβαν Σαββιδη (Senator,Richmond). Aυτα υπαρχουν στα σιγουρα. Νομιζω πως και ο Johnnie ειχε γραψει πιο παλια πως ειχε φερει κατι φοβερους καπνους Bali Shag απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. για βουλγαρια τι αξιζει να αγορασω , τωρα που θα παω για μερικες μερες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμη, οπωσδηποτε Parliament το βαρυ-μπλε σκληρο πακετο(2 ευρω περιπου), θεωρειται το πιο καλο premium εκει, κ δοκιμασε κ Sobranie(5 ευρω) κ φυσικα οτι βρεις απ αυτα που προτεινει ο Πετρος.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ παίδες για την άμεση απάντηση! Όσο για τον φίλο πιο πάνω που ρωτάει για Βουλγαρία, εγώ δοκίμασα μόνο marlboro red (2,60 ευρώ) και camel (2,40 ευρώ). Καπνίζονται, αλλά δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Ελαφρώς χειρότερα απ τα δικά μας αντίστοιχα σήματα

      Διαγραφή
  47. εγω καποτε που καπνιζα καπνο και εκοψα το τσιγαρο για 3 μηνες,ετυχε να δω αυτο το πακετο που καπνιζε ενας γνωστος και δοκιμασα. η γευση με εντυπωσιασε σχεδον αναλογα με τα κορυφαια καμελ τα παλια του καρελια και σε συνδιασμο με το πακετο που θεωρω απο τα καλυτερα μου εγινε εμμονη ως τσιγαρο οποτε το ξαναρχισα. συμφωνω με τη παρουσιαση του ως τσιγαρο αλλα διαφωνω καθετα οτι το πακετο ειναι κακογουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμα!
      Το πακέτο δεν είναι κακόγουστο, αλλά δε στέκει ούτε αισθητικά ούτε αλλιώς παρά μόνο ως "αναφορά" στο κλασικό πακέτο Κάμελ. Ακριβώς όπως και τα δεκάδες συλλεκτικά πακέτα που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, διασκευάζοντας το μοτίβο της καμήλας κατά ποικίλους τρόπους. Αρκετά από αυτά μπορείς να τα πεις ωραία, εμπνευσμένα, πετυχημένα, όχι όμως "από τα καλύτερα που έχουν γίνει", από τη στιγμή που μόνο το κλασικό πακέτο στέκει από μόνο του.

      Διαγραφή
    2. Kαλα το πακετο δεν ειναι το προβλημα μας,προσωπικα αντεχω χαλαρα και plain pack με φρικιαστικες εικονες. Το μονο που με χαλαει στο CNF περα του τετραευρου ειναι πως γινεται στην γαμωγερμανια.Καθε φορα που δινω Ευρω σε αυτους κατσιβελους,αισθανομαι κουκουλοφορος στην κατοχη,χωρις τα 30 αργυρια.

      Διαγραφή
    3. Η γαμογερμανια πετραν σε εχει γαμισει πατοκορφα εχει 90 νομπελ και εσυ 2. Κατσιβελος στην ευρωπη δεν υπαρχει αλλος εκτος απο τους νεοελληνες που αγνοουν οτι για 1000 χρονια αναμυχθηκαν φυλετικα με τους σλαβους και νομιζουν οτι ειναι ελληνες! Ελληνες με σλαβικα ονοματα οπως κωστας! Και επειδη πρεπει να εισαι χαμηλης μορφοσης μαθε οτι Ελληνα σε εκαναν οι ευρωπαιοι και κυριος οι Γερμανοι. Μεχρι το1830 ρωμιο ελεγες τον εαυτο σου οχι Ελληνα. Αν μπορεις απαντησε αντι να το σβησεις.....νεοελληνα ντροπη της ευρωπης.

      Διαγραφή
    4. Κώστας < Κωνσταντίνος < λατ. Constantinus (κύριο όνομα) < constans (σημαίνει σταθερός, μετοχή του ρήματος consto που σημαίνει αντέχω, παραμένω σταθερός) < con (πρόθεση «συν») + sto (ρήμα «στέκω»).

      Έχεις κι άλλα σλάβικα να σου αναλύσουμε;

      Διαγραφή
    5. Α, και νομίζω ότι είναι 91 τα γερμανικά νόμπελ. Σου ξέφυγε ένα.

      Διαγραφή
    6. Εντωμεταξύ, αφού σε ελκύει η ναζιστική ιδεολογία, μάθε ότι οι αυθεντικοί Κατσίβελοι (δηλαδή οι Γύφτοι) είναι οι καθαρότεροι Άρειοι της Ευρώπης. Κατάγονται από Ινδούς του Ρατζαστάν και ειδικά αυτοί, απ' όλες τις φυλές και τους λαούς του κόσμου, είναι από τους ελάχιστους που έχουν μείνει σχετικά καθαροί από επιμειξίες (επειδή όλοι τους σνόμπαραν). Αν εσύ ξέρεις κανέναν άλλο λαό που να υπάρχει ακόμη χωρίς να έχει ανακατευτεί με άλλους, εκτός από τους απομονωμένους του Αμαζονίου, πες μας να τον μάθουμε.

      Διαγραφή
    7. Ανωνυμε, μια ερωτηση εχω για σενα, οι γερμανοι-ευρωπαιοι-"πολιτισμενοι" δεν αναμυχθηκαν με κανενα αλλο φυλλο, ή μηπως κατοικουσαν εκει που κατοικουν πριν οι Ελληνες φτιαξουν τον παρθενωνα? Εσυ που αποκαλεις τον ιδιοκτητη του μπλογκ χαμηλης μορφωσης, μηπως ειδες και το 'πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων' του, ή το οτι η Ελλαδα εχει δυο νομπελ και η Γερμανια 91 σημαινει οτι ειναι πιο αξια χωρα, με εξυπνοτερους ανθρωπους. Θυμησου ποιος δινει τα βραβεια νομπελ, και ποιοι τα παιρνουν. Ποσοι Ελληνες αξιζαν νομπελ και δεν το ελαβαν λογω πολιτικων φρονηματων,(βλ. Ριτσος, Καζαντζακης)? Τελος, χαρη στη Γερμανια, που το 1830 ηταν το βασιλειο το Πρωσιας(ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος) ή τα αλλα ευρωπαικα βασιλεια τα οποια μας εμαθαν να ζουμε σαν ευρωπαιοι πολιτισμενοι ανθρωποι? Ευτηχως, ηρθαν οι τοτε σωτηρες της χωρας να μας σωσουν και ειχαν κατι ντοπια κατοικιδια να τους επεφημουν! Ευγε ανθρωπε μου, ααα και κατι που ξεχασα, εσενα πως σε λενε για να εχουμε καλο ερωτημα? Προσεχε μην αγκυλωθεις με κανεναν αγκυλωτο σταυρο!

      Διαγραφή
    8. Οι Γερμανοί ασφαλώς και είναι πολιτισμένος λαός. Έχουν βγάλει φιλοσόφους, συγγραφείς, συνθέτες. Σωρεία πρωτοκλασάτων ονομάτων. Έτερον εκάτερον όμως.

      Ταυτόχρονα είναι κι ένας λαός με διαχρονικά επεκτατικές τάσεις. Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί μας τον έχουν φορέσει ωραία ωραία. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

      Οπότε ο άλλος σού λέει, δε μ' αρέσει να δίνω τα λεφτά μου στους Γερμανούς. Και δεν εννοεί τον Μπετόβεν φαντάζομαι. Τι σχέση έχει αυτό με καταγωγές, δεν μπορώ να καταλάβω.

      Διαγραφή
    9. Τελικά, 102 Νόμπελ η Γερμανία!!!

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates_by_country

      (Αλλά διαβάστε και το εισαγωγικό. Χωράει πολύ νερό, π.χ. βραβεία που τα έχουν μοιραστεί πολλοί, οι οποίοι μπορεί να είναι από διαφορετικές χώρες, κλπ.)

      Διαγραφή
    10. Με κάποια σημεία δεν μπορώ να διαφωνήσω. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να μας πεις, πού κολλάει, γιατί το λες, γιατί το λες ΕΔΩ, σε τι απαντάς.

      Διαγραφή
  48. παιδια αν συγκρινουμε το καμελ νατουραλ και το ροθμανς ιντερνασιοναλ,ποιο αξιζει πιο πολυ να αγορασω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Anamesa sta sante kai ta camel nf poia lete oti einai kalitera??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καπνός κάμελ natural γερμανικός, 30g 4€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βρηκα ενα πακετο πριν 4-5 χρονια που τα καπνιζα και ηταν εξαιρετικα(πακετο καλα διατηρημενο παραδοξως). Τωρα αξιζει τα λεφτα του ή μπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλο τσιγαρο, απαραδεκτο φιλτρο για μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πετρο θελω να σε ρωτησω αν το Camel natural μοιαζει καθολου με το παλιο καλο του Καρελια μιας και ειμαι σχετικα νεος καπνιστης και δεν το προλαβα αλλα εχω ακουσει πως φερνει λιγο ισχυει?Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ήμουν λάτρης του παλιού Κάμελ του Καρέλια, η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για 2 διαφορετικά τσιγάρα. Το παλιό το κατασκεύαζε ο Καρέλιας με την άδεια της Reynolds, το Νατουραλ η JTI, άλλες εποχές τότε, άλλη εταιρία, άλλη φιλοσοφία. Λογικό να μιλάμε για διαφορετικά σήματα που απλά δανείζονται το ίδιο όνομα. Είναι καλό τσιγαράκι πάντως και το Natural -όχι πως με ενθουσιάζει- και αρκετοί όντως βρίσκουν κάποιες ομοιότητες ειδικά αααν πετύχεις πακέτο που έχουν παραπέσει μπόλικα ανατολικά. Μα ίδιο τσιγάρο δεν είναι.

      Διαγραφή
    2. Ίδιο τσιγάρο δεν είναι και δεν θα μπορούσε αφου το παλιο είχε αναλογίες που τώρα απαγορεύονται απο την ΕΕ(14 πισσα 1 νικοτινη),όμως νομίζω πως είναι το κοντινότερο τσιγάρο σε σχεση με αυτο

      Διαγραφή
  54. Παίδες εχετε σκεφτει τη δημιουργια ενος forum για καλυτερη συζητηση γυρω απο το θεμα μας ? Πετρο τι λες ?? Υπάρχουν ακλομα πολλά τσιγάρα εκεί έξω που πειμένουν κριτικές και παρουσίαση. Ίσως μερικά ακόμη άτομα να μπορούσαν να αρθρογραφήσουν εδώ για γρηγορότερη ροή παρουσιάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως είναι μια άριστη ιδέα. Και αν δεν έχει ο Πέτρος την δυνατότητα, μπορούμε να βοηθησουμε εμεις!

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, δεν καταλαβαίνω. Εδώ δηλαδή δεν γίνεται συζήτηση? Επιπλέον, τα περισσότερα σήματα της αγοράς έχουν παρουσιαστεί και σχολιαστεί και φυσικά το μπλογκ είναι ανοικτό όπως λέει ο Πέτρος και για νέες παρουσιάσεις είτε απ τον ίδιο είτε από εμάς

      Διαγραφή
    3. Είχαν κάνει φόρουμ κάποιοι τύποι πριν μερικά χρόνια,αλλά τελικά πήγε άπατο.Θέλει υπομονή μέχρι ένας ιστιότοπος να γίνει μαζικός. Πάντως είναι καλή ιδέα,αφού ο διάλογος είναι ευκολότερος σε φόρουμ. Εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο ως συντονιστής,μου έχει φύγει το μεράκι ακόμα και για αυτό το μπλοκ,αλλά ευχαρίστως να συμμετάχω ως απλός χρήστης.

      Διαγραφή
  55. Πάω ταξίδι Σλοβακία-Αυστρία. Τι να ψάξω απο τσιγάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πηρα σημερα ενα Camel natural κωδικος ΤΨ,ανοιχτοχρωμα ξανθα καπνα,πλουσια και καθαρη γευση αν και σε αρωμα υστερει λιγο σιγουρα ενα απο τα καλυτρα σηματα της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το Camel Natural σαν φιλοσοφια ειναι και κοντα στο αμερικανικο Camel,μοιαζει καπως μονο που το αμερικανικο ειναι πιο αρωματικο και γλυκοπιοτο,πιο βαρυ αλλα στο λαιμο ειναι πιο απαλο απο το natural.Διεκρινα παντως μια ομοιοτητα αν και Camel απο Αμερικη εχω καπνισει μια φορα ενα πακετο προσφατα και τη θυμαμαι τη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κάνω και γω τις τελευταίες 2 βδομάδες Καμελ Νατουραλ κωδικό ΤΨ πολύ καλό τσιγάρο,πολύ καλύτερο από το κανονικό Καμελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οντως πολυ καλο,συμφωνω οτι ειναι ανωτερο του συμβατικου Camel η τιμη του ειναι λιγο τσιμπημενη αλλα αξιζει πιστευω.Το κακο για μενα ειναι οτι δεν πολυφευγει και συνηθως το βρισκεις μπαγιατικο στα δεκαπεντε χρονια που κυκλοφορει εχω συναντησει μονο δυο ανθρωπους να το καπνιζουν συστηματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ποιος κωδικός παίζει τώρα? Γιατί εγώ κάνω ΤΨ και ναι μεν είναι ωραίο αλλά νομίζω ότι είναι κάπως μπαγιατικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Στο natural ΤΨ ειναι κι εγω αυτο καπνιζω μονιμα η παρτιδα αυτη κυκλοφορει ενα διμηνο σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και γω αυτό κάνω και το έχω συνηθίσει τώρα και μ αρέσει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πήρα ένα πακέτο natural flavour μετα απο πολύ καιρό. Έκανα ειδική μνεία στο πωλητή αν ηταν μπαγιάτικο γιατί είχε μόνο ένα και αφου με διαβεβαίωσε οτι δεν είναι τοσο παλιό το αγόρασα. Τιμή 4.10. Στα τις κριτικής ουτε ηταν το πλεον φρέσκο αλλα ουτε και άχυρο. Καλό τσιγάρο με κλασική επίγευση καμελ
    αλλά δε μου εκανε κλικ ωστε να το ξαναπάρω. Θεωρώ οτι αυτή τη στιγμή σε full flavour το prince μαλακό ειναι η καλύτερη επιλογή. Πιο γεματο τσιγάρο πιο ποιοτικά καπνά και καλύτερη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ένα κλασσικό American Blend με πολύ καλή ποιότητα καπνού. Στο τσιγάρο πράγματι δεν γίνεται χρήση τεχνιτών αρωματικών, μπορώ να το βεβαιώσω καθώς λόγω επαγγέλματος έχω βρεθεί σε εργοστάσιο της JTI. Τα τεχνητά αρωματικά χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα τσιγάρα, και έρχονται να καλύψουν την έλλειψη σε αρωματική ένταση των καπνόφυλλων που συναποτελούν το χαρμάνι. Στο συγκεκριμένο δεν γίνεται αυτή η χρήση με τη JTI να κάνει χρήση πολύ καλών ανατολικών καπνών τα οποία μπορούν να καλύψουν όπως φαίνεται και από το κάπνισμα αυτή την απουσία αρωματικών. Κατά την προετοιμασία του χαρμανιού, και πιο συγκεκριμένα όταν τα καπνόφυλλα μπαίνουν και αναμειγνύονται σε πρώτη φάση στον κύλινδρο όπου θερμαίνονται και αυξάνεται η υγρασία τους, προστίθεται η Προπυλενογλυκόλη και η Γλυκερίνη, αυτά είναι καθοριστικά στη καπνοβιομηχανία καθώς βοηθάνε στην υγροσκοπικότητα του καπνού, στη δυνατότητα δηλαδή σε κυτταρικό επίπεδο να συγκρατεί η καπνική ίνα την υγρασία της (στα εργοστάσια, κατά το γέμισμα, ο καπνός έχει υγρασία 12.5% +-1 μονάδα και πρέπει να μένει εκεί, κάτω από 11% το κάπνισμα γίνεται άγριο και τραχύ, όσο καλός ποιοτικά και να είναι ο καπνός). Πέραν της υγροσκοπικότητας, τα καπνόφυλλα γίνονται πιο ανθεκτικά στην μηχανική βλάβη που μπορούν να υποστούν κατά την επεξεργασία τους, οπότε μειώνεται έτσι η χασούρα σε πρώτη ύλη από τις καπνοβιομηχανίες.
    Ο καπνός στο Camel Natural είναι ότι πιο κοντινό στη φυσική του μορφή και αυτό φαίνεται κατά το κάπνισμα. Το άρωμα είναι το φυσικό άρωμα των καπνόφυλλων, δοκιμάζω καπνά στο στάδιο της μεταποίησης πριν αυτά γίνουν τσιγάρα, και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το Camel Natural είναι οτι πιο κοντινό στο κάπνισμα των καπνόφυλλων. Πλούσιο άρωμα, ευχάριστη γεύση, χαμηλά επίπεδα στιφότητας στη στοματική κοιλότητα, χωρίς ερεθισμό στον λαιμό. Είναι το αγαπημένο μου τσιγάρο από American Blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σχόλιο. Θα χαρούμε να διαβάσουμε κι άλλα.

      Διαγραφή