ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Lucky Strike Original Red


Tην δεκαετια του 90 τα Lucky Strike ηταν απο τα πιο cult τσιγαρα. Αν θυμαμαι καλα γινοντουσαν απο την Brown and Williamson και ερχοντουσαν εισαγωμενα απο την Αμερικη. Με τα χρονια τα Lucky κερδισαν καποιο μεριδιο στην αγορα,ενω λιγο μετα το 2000 ανανεωσαν το πακετο και το χαρμανι τους. Ισως ειναι απο τα λιγα σηματα που ενω εγιναν αλλαγες,εξακολουθησαν να ειναι αξιοπρεπη τσιγαρα.
Μαζι με το Dunhill παντως,θεωρω το Lucky Strike τα καλυτερα τσιγαρα της BAT. Απαλη αλλα ιδιαιτερη γευση,εχει την μυρωδια τσιγαρου Made in USA, πραγμα που σημαινει πως μαλλον απο την αμερικη ειναι τα καπνα του. Επισης εχει και μια μεγαλη για American Blend ποσοτητα ανατολικων καπνων. Στα μειονεκτηματα πως τελειωνει γρηγορα,εχει γευση οχι και τοσο φυσικη, ενω ειναι μικροτερο απο τα συνηθη King Size τσιγαρα. Υστερει παντως σε σχεση με το αφιλτρο αδερφακι του.
Να σημειωσω πως ενω σε ολο τον πλανητη το Lucky ειναι επιτυχημενο, στις ΗΠΑ απο το 2006 εχει σταματησει η κυκλοφορια και ειναι διαθεσιμο μονο το αφιλτρο.
Βαθμολγια: 7 στα 10

Υ.Γ. Την Light-Original Silver εκδοχη,δεν θα την σχολιασω ξεχωριστα.Την θεωρω απλα πολυ κακη.

141 σχόλια:

  1. Καταρχήν να σε συγχαρώ για το καταπληκτικό σου blog. Είναι πάρα πολύ ενημερωμένο και χαίρομοαι που συμμετέχεις στις συζητησεις. Προσωπικά για το lucky strike θεωρώ πως είναι πολύ καλό τσιγάρο, ευκολοκάπνιστο αλλα το βαριέσαι εύκολα. Το θεωρώ όμως πάντα την εύκολη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβως, το Lucky ειναι ενα ευκολοκαπνιστο γευστικο(αν και με καπως χημικη γευση) τσιγαρο. Δεν ειναι σιγουρα η αποθεωση του καπνου,αλλα για την φτωχη ελληνικη αγορα ειναι μια καλη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτρο ποια τσιγάρα κατα την γνώμη σου είναι και ευκολοκάπνιστα και ευχάριστα χωρίς να επιβαρύνουν πνευμόνια λαιμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευκολοκαπνιστα και ευχαριστα ειναι τα Lucky,στον λαιμο δεν σε πειραζουν αλλα μια ψιλη στα πνευμονια μπορει να νιωσεις ενοχληση. Απο φθηνα μια χαρα κατεβαινει ο Assos μαλακο,που καμια φορα τσιμπα στον λαιμο αλλα οχι στα πνευμονια. Το Dunhill International δεν πειραζει ουτε στον λαιμο,ούτε στα πνευμονια αλλα η γευση του δεν ειναι και τοσο ευχαριστη. Τελος το BF ειναι το μονο τσιγαρο που δεν φερνει με τιποτα τσιγαροβηχα,σαν τσιγαρο όμως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο απλα μετριο προς καλουτσικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπό τα αγαπημένα μου τσιγάρα για τα διαλέιματα απ' τον καπνό.

    Πολύ καλή,ευχάριστη και χαρακτηριστική γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα Lucky είναι από τα λίγα εργοστασιακά που γουστάρω.Καλός καπνός,δεν σε πειράζουν στο λαιμό,και μια αρκετά καλή "στιβαρή" γεύση.Βέβαια η τιμή τους δν είναι και η χαμηλότερη,αλλά πιστεύω την αξίζουν αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ετυχε τον τελευταιο καιρο να κανω δοκιμες με τα lucky strike red.
    Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το σκληρο απ'το μαλακο εχουν μεγαλες διαφορες...
    το μαλακο δεν μου αρεσε καθολου.
    το σκληρο αντιθετα εχει ωραια,γλυκια,ομοιομορφη γευση...αν και καπως "χημικη".το μαλακο επισης ειναι πολυ πιο βαρυ απ'το σκληρο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτυχε προχθές να ξεχάσω να πάρω τον καπνό μου φεύγοντας απ'το σπίτι και αγόρασα ένα πακέτο Lucky Strike μαλακό.Δεν μου άφησε κακή εντύπωση, πίστευω πως η γεύση του είναι αρκετά καλή και δεν με χαλάει ο βαρύς του χαρακτήρας.Πρέπει βέβαια να επισημάνω ότι δεν θα μπορούσα να τα καπνίζω συνεχώς, αλλά και πάλι για αλλαγή που και που είναι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oi times pissas nikotinis poso einai?? kai poia ekdoxi tou einai i poio elafria??? i eukolokapnisti?? (an to protimate etsi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10 0,8 το Κοκκινο, 7 0,6 το γαλαζιο. Αυτη την περιοδο,αλλαζει πακετο,μαλλον και γευση και ενα ακομα πολυ καλο τσιγαρο το Lucky Strike Original Red. Αν και ειχαν αλλαξει ολα τα αλλα σηματα της ΒΑΤ,μαζι και το γαλαζιο Λακυ Στραικ,ποτε δεν πιστευα οτι θα αλλαζε κατι τοσο κλασσικο οσο το κοκκινο Λακυ. Ελπιζω να μην καταστραφει ενα απο τα λιγα καλα τσιγαρα της αγορας. Δεν εχω ακομα προσωπικη αποψη,θα καπνισω το νεο Λ.Σ. συντομα και θα γραψω παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλαζεο και αυτο; Δεν ξερω αλλα εχω κακο προαισθημα... Μαλλον θα καταστραφει ενα καλο τσιγαρο. Ελπιζω να βγω λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αιωνια του η μνημη. Μαπα το νεο Λακυ. Δεν ξερω αν εχει μειωθει η κερδοφορια των καπνοβιομηχανιων ,αλλα με τις τιμες που εχουν φτασει τα τσιγαρα,επρεπε να αναβαθμισουν το προιον τους και να βαζουν οτι καλυτερο απο καπνο.Το νεο Λακυ,περα του κωμικου "χαι-τεκ" πακετου(αν θελανε τοσο πολυ να το αλλαξουν βρε αδερφε,ας επανεφεραν το πρασινο),εγινε τσιγαρο αγευστο, αρκετα ελαφρυ με γοργη καυση,ενω επισης ειναι και κακοκομμενο και κανει την χαρακτηριστικη τεραστια καυτρα φτηνου τσιγαρου+την χημικη γευση. Κριμα γιατι ηταν τσιγαρο που μου αρεσε. Νεα Βαθμολογια 5,5 στα 10. Ελπιζω να μην ακουμπησουν και το αφιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΩΣ , ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΑΚΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΥΣΙΚΗ , (ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΣΣΟΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΚΑΚΑΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΔΕΝ ΕΔΕΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΨΗΜΕΝΑ ΜΠΕΡΛΕΥ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΠΑΝΤΑ , Η ΨΗΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΡΛΕΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΤΕΝΤ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΚΕΤΑΑΑ , ΠΙΟ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ . ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ 7ΑΡΗ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΔΙΝΑ ΕΝΑ 5 ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ. ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΙ KAKAOY ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΦΛΕΙΒΟΡ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ, ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΜΑ ΑΣΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΚΥ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΜΑΥΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠ' ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΜΕΛΑΣΣΑΣ)ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η Κ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΠΕΡΑΝ "ΤΩΝ ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ" ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΑΡΚΑ ,ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ ΕΝ ΤΕΛΟΙ.ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΠΑΣΜΑ ΡΕ ΠΕΤΡΑΝ ? ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ Η ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΠΝΟ ,ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπα εμενα μου φανηκε πολυ μαπα το νεο Λακυ. Οσο αφορα το καμελ νατουραλ περιεχει μονο καπνο και νερο.
    Μπασμα βρησκεις παντου σε Μακεδονια και Θρακη, αν δεν το υποστηριζει το εδαφος της περιοχης σου παντως, δεν θα βγει ιδιαιτερα καλο. Γενικα υπαρχουν και πολλα site, στην φαση Grow Your Own που σου στελνουν οτι ποικιλια θελεις καθως και τον τροπο να τον καλλιεργησεις,αυτο για οσους εχουν μερακι να φτιαξουν σπιτικο καπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mια και κανουμε συγκριση Assos Φιλτρο και Lucky Strike,ας δουμε τι περιεχει η καθε μαρκα,οπως ειναι δημοσιευμενο στο ιντερνετ απο τις κατασκευαστριες εταιρειες:
    Lucky Original Red:
    Tobacco 61.02592%
    Water 10.76962%
    Cigarette Paper 4.07080%
    Propylene glycol 1.59374%
    Glycerol 1.52124%
    Sugar, invert 0.91031%
    Cocoa powder 0.41851%
    Licorice extract, powde0.31582%
    Cellulose fibre 0.29256%
    Sideseam Adhesive 0.14824%
    Flavouring 0.07813%
    Die Print Ink 0.00222%
    Assos
    tobacco 67,2 %
    water 8.6 %
    cigarette papers 4.7%
    glycerol 1.0%
    propylene glycol 0.8%
    sugars 0.2 %
    side seam adhesives 0.093%
    natural & artificial flavourings 0.009%
    monogram inks 0.002%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕ ,ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ , Ο ΑΣΣΟΣ ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΑΚΥ ΣΤΡΑΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΛΑΚΥ ΤΩΝ ΝΑΪΝΤΙΣ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΙΝΟ 4- ΠΑΛΙΟ 5+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα προιοντα της ΒΑΤ ειναι εδω http://www.bat-ingredients.com/
    Τα προιοντα της Φιλιπ Μορις-Παπαστρατος εδω http://www.pmi.com/eng/our_products/ingredients/pages/technical_products_information.aspx
    Παλια και η αγγλικη Γκαλαχερ δημοσιευε τι εβαζε σε καθε μαρκα της.Απο τοτε που την αγορασαν οι Ιαπωνες πάντως αυτο σταματησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Petro geia sou sorry gia ta greeklish alla sthn douelia dn exei ellhnika.
    Meta thn asxhmh allagh twn luckies apelpistika kai meta apo arketo kairo apofasisa na allaksw marka.Sthn arxh dokima karelia xrisi kasetina p thimomoun oti m arese pio palia p eixa kanei traka apo ena filo,alla m fanhke elafri tsigaro k dn me enthousiase k i geysh tou.Etsi apofasisa na akousw enan filo kai na to girisw ston kapno kai sigkekrimena ston golden virginia prassino me galazia xartakia.Sthn arxh m arese an k htan sxetika adiaforo sthn geysh,grhgora omws m evgaze kati asxhmo sthn geysh tou kai exasa thn apolaysh p eixa pio palia.Etsi opws katalaves eimai akoma sthn anazhthsh kai th aithela na m proteineis kapoia tsigara p na plhsiazoun sthn geysh twn paliwn luckies kai na ginoun ta monima tsigara mou.s eyxaristw ek twn proterwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα Σαντε Φιλτρο,μοιαζουν με τα παλια Λακυ σε πιο βελτειωμενη εκδοχη(δες και σχετικη παρουσιαση).Προσοχη,μην αγορασεις κανενα πακετο ξεχασμενο απο καιρο,η τωρινη τιμη τους ειναι 3,90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ok tha psaksw shmera na vrw vgainoun akoma kanonika?Elege na parw kai asso malako.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Molis to phra ejana 5 tsigara xwris na katalavw pote,wraia tsigara,an k niwthw mia enoxlisi katw apo ton laimo isws einai p epeidh ton teleytaio kairo dokimazw markes kai exw allaksei dio tria paketa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σαντε πηρες ή Ασσο; Εμενα αν και γενικα εχω ευαισθητο λαιμο το Σαντε δεν με πειραζει καθολου,οσο και να καπνισω,το ιδιο και τους περισσοτερους. Παντως και ενα αλλο παλικαρι πριν λιγο καιρο,εγραψε πως το Σαντε τον ψιλοτσημπησε στον λαιμο.Προφανως οργανισμος με οργανισμο διαφερει. Ο Ασσος η αληθεια ειναι πως τσιμπαει λιγο,αλλα οχι τοσο οσο τα αλλα φθηνα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Sante pgra k m aresoun poly san geysh kai genika san tsigaro einai poly kalo mallon tha ginoun monimh marka mou.Isws sto thema tou laimou mou na ftaie oit exw allaksei dio treis markes teleftaia prokeimenou na vrw kait na m aresei.
    Pantws poly kalh protash ta sante

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. NAI ONTΩΣ ΤΟ ΣΑΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΛΕΝΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Πέτρο μήπως έχεις δοκιμάσει τον καπνό στριφτού Lucky Strike που κυκλοφορεί στο εξωτερικό?Ένας φίλος μου τον αγόρασε και απ' ότι μου είπε,του άρεσε αρκετά.Ίσως τον αγοράσω κάποια στιγμή όταν πάω Γερμανία (αν τον βρω), πάντως καλό θα ήταν να ακούσουμε και τη γνώμη σου αν έχει πέσει στα χέρια σου αυτός ο καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχω δοκιμασει απο την Γερμανια. Μου ειχε φερει για δωρο ενας φιλος δυο καπνος των 40 γρ προς 3,90 τον ενα. Ο ενας ηταν πρασινος και εγραφε Fireleaf και ο αλλος ηταν ο κανονικος ασπρος. Αν και γενικα συμπαθουσα το Lucky Strike ως μαρκα,με αυτους ξενερωσα πριν καν ανοιξω την καπνοσακουλα,αφου η μυρωδια τους ηταν η χαρακτηριστηκη Ολλανδικου στυλ,τυπου Drum,Samson κ.λ.π. Τελικα ειχα δικιο, ηταν τυπικοι καπνοι Halfsware shag και φυσικα δεν ειχαν καμοια σχεση με το παραδοσιακο χαρμανι του Lucky. Επισης μου εκανε εντυπωση πως και οι δυο (ασπρος και πρασινος),ηταν ακριβος το ιδιο. Σκοπευα να γραψω ξεχωριστα την εμπειρια μου,με τους καπνους Lucky,αλλα ουσιαστικα το καλληψα εδω το θεμα.
    Βαθμολογια 4 στα 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια βλεπω πως σε πολλες περιοχες της Ελλαδας το lucky ειναι δυσευρετο...ελπιζω να "μεταφερθει" και σε αλλες περιοχες και να μην σταματησει η παραγωγη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν συμφωνω σταυρος σε καθε περιπτερο εχω βρει και lucky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kοιτα και εγω στην Αθηνα που βρισκομαι τον περισσοτερο καιρο βρισκω παντου αλλα εδω που ειμαι τωρα(εξω απο την Λαρισα) ειναι λιγο δυσκολο να βρω...(και εχω καταφυγει για λιγο στα marlboro red)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεγαλη υποτιμηση οντως :d.Καλα ποσο εξω απο την Λαρισα εισαι?Εγω βρισκω εξω απο την Καλαματα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ριχτο στο στριφτο φιλος.Δεν συμφερει πια να παιρνεις πακετακι :(.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τωρα εχω καταφυγει στο marlboro red(μια απο τις πιο συνιθισμενες μαρκες εδω-Αγια Λαρισας)αλλα μολις ξαναπαω πρωτευουσα θα παρω 2 κουτες για καθε ενδεχομενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. strifta dn 3ero...ekana palia alla ta vare8ika...tr exo katafigei sto marlboro red alla otan 3anapao proteuousa 8a rapo kanadio koutes me lucky gia na exo to kefali m isixo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. aba..ekana palia alla vare8ika pia na stivo k na strivo...tora exo katafigei sta marlboro red alla molis pao proteuousa 8a paro kanadio koutes me lucky na exo to kefali m isixo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ta lucky einai ta kalitera gia emena apo osa exo dokimasei...parolo pou ta alla3an... alla kai pali m aresoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ειναι πολυ καλα τα lucky οντως.Αλλα μην το αφηνεις το στριψιμο και καλο στην υγεια σου κανεις και οικονομια.Ειδα και απο ειδα με τα ετοιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλα το πολυ θα στριβω μεσα στο σπιτι και εξω να εχω τα lucky για να μην καθομαι και να στριβω εξω...ευχαριστω παντως φιλε kiriako...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παιδεια το παλιο λακι δεν μου αρεσε ειναι η αλήθεια καθυστερημενα γραφω ξανα αλλα ποτε δεν ειναι αργα, το νεο εμενα πιο καλο μου φαινεται βεβαια ειχε προηγηθει μια κουτα σιλκ κατ(που με πισανε να δοκιμασω και παρεπιπτωντος ειναι εκτρομα μπροστα στο παλιο που απο οτι θυμαμαι στη φιλοσοφικη το λεγαμε "καπνο των ποιητων"). το καινουργιο που πηρα ηταν πολυ καλυτερο κατ' εμε ναι μεν εχει χημικα αλλα νομιζω ειναι πιο καλο το καινουργιο πιο .... νεανικό αν και 38 χρονων ακομα δεν εχω βρει μια σταθερη μαρκα μετα τη δολοφονια του σιλκ εκανα λιγο φαιν κατ αλλα μετα απο αρκετα πακετα το βαρεθηκα.κατι αλλο ειδα πως λεγαται οτι ειχε διαφορες απο σκληρο σε μαλακο γιατί εγω νομιζω οτι το μονο που αλλαζει ειναι το πακετο σε καμια εταιρια προσωπικα δεν βλεπω διαφορα απο σκληρο σε μαλακο πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. γραψτε λαθος το λακι στραικ το καπνισα και σημερα που δεν ειχα καπνισει αλλη μαρκα...εχει πιο χημικη γευση και απο ο νταβιντοφ στο σαιτ τησ ΒΑΤ εχει ολοκληρη σελιδα με τα χημικα ακομα και το ροθμαν που καπνιζω τωρα στην τρακα καλυτερο μου φαινεται ... αυτο το καψιμο του λακι με μπερδεψε εχθες γιατι δεν ειχα καθαρο λαιμο και νομιζα οτι εμοιαζε στο παλιο σιλκ αλλα αυτο ηταν καψιμο φτηνιας απο οτι καταλαβα σημερα...το λακυ ηταν ενα τσιγαρο για βλαχοαμερικανακια που μεχρι και αυτα καταλαβαν ποσο χαλια ειναι τωρα ειναι βλαχοευρωπαιους. και γενικοτερα απο οτι εχω καταλαβει οτι δεν ειναι απολυτως χωρις προσθετα δεν μπορω να το καπνισω με τιποτα.πισω στα ντανχιλ λοιπον. αντε δεν μπορουν να βγαλουν και το τοπ λιφ στην Ελλάδα να έρθει και κάτι που να έχει και τοπ λιφ βιρτζινια και ωραιο πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. To Lucky Strike to malako exei kamia diafora (analogies,xarmani) apo to skliro i apla allazei i suskeuasia..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. to malako ine pio irodato kai ligw pio vari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ...και μακραν καλυτερο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. tha thela na rotiso olous edo pera pou diavazoun to blog kai pio sigekrimena ton petro pou einai o dimiourgos tou:mporeite na mou peite an ta sante tha itan i kaliteri epilogi gia eukologeusth geush alla kai na min peirazoun katholou ston laimo oute kai sta pneumonia????an oxi peite mou mia alli marka pou na kaliptei epaksia tis anagkes mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Nομιζω πως καθε οργανισμος δεχεται διαφορετικα μια μαρκα αρα δεν υπαρχει καποιο γενικο στανταρ.Για το Σαντε συγκεκρημενα,προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου,οπως και μερικα αλλα σηματα σαν τα Dunhill,Xρυση κασετινα αφιλτρο,Karelia Excellence,Marlboro κοκκινο σκληρο,Davidoff Gold.
    Ολα τα φθηνα τσιγαρα με χαλανε και στον λαιμο και στα πνευμονια.Μοναδικη εξαιρεση ο παραδοσιακος Ασσος πλακε ή σε μαλακο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εξαρτάται και απο τον οργανισμό και από τον τύπο τσιγάρου που έχεις συνηθίσει να καπνίζεις, με την περιεκτικότητα του, το φίλτρο, το είδος καπνού κλπ. Ως πρώτη επιλογή θα πρότεινα Καρέλια μπλέ, έπειτα ίσως κάτι σε Silk Cut ή Phillip Morris για εύκολη γεύση. Το ίδιο μάλλον ισχύει και για τα Marlboro Gold, όμως θεωρώ πως είναι πολύ εθιστικά, άρα πρέπει να παιζει πολυ χημεία στο συγκεκριμένο τσιγάρο. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Εδώ που τα λέμε έτσι όπως είναι τα πράγματα για πολλούς δεν παίζει ρόλο η γεύση πλέον στην επιλογή μάρκας τσιγάρων αλλά τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. petro ta sante ta poulane se ola ta periptera???kai an nai poso einai i twrini timh tous???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Περιπου 50-50 ειναι.Αναζητησε τα σε κεντρικο μερος για να μην πετυχεις αρχαιο πακετο. 3,90 η τρεχουσα τιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. δεν ξερω αν ειναι απλα η ιδεα μου, αλλα το λακυ στραικ το σκληρο το βρισκο παρα πολυ βελτιωμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φιλε μου δεν ειναι η ιδεα σου. Πηρα χθες ενα λακυ και απ' οτι ειδα το βελτιωσαν κατα πολυ! Αυτο που γουσταρω στο τωρινο και βελτιομενο πακετο ειναι το ομορφο καψιμο που νιωθεις οταν το βγαζεις απο την μυτη .... Απο εμενα ενα 7 στα 10 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το Λαιτ που ειχα παρει με την νεα τιμη ηταν μεγαλη παπαρια. Παντως με πεισατε,θα παρω μεσα στην εβδομαδα ενα σκληρο κοκκινο. Το Λακυ ηταν τσιγαρο που μου αρεζε πολυ,αλλα μετα την αλλαγη μου ειχε φανει αθλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το Lucky Strike το παλιό πριν περίπου πέντε χρόνια ήταν ένα τσιγάρο με ιδιαίτερη, κάπως σκληροπυρηνική γεύση, που ξεχώριζε από τη μάζα των άλλων τσιγάρων. Καπνίζοντας το καταλάβαινες ότι καπνίζεις κάτι διαφορετικό. Τώρα το έχουν κάνει ένα ελάχιστο πιο βαρύ Marlboro gold (το τρέχον, όχι το παλιό). Το λαιτ lucky πριν την αλλαγή της τιμής ήταν ένα δίκαιο τσιγάρο της ελαφρυάς κατηγορίας. Πρόσφατα δεν το δοκίμασα για να έχω άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρες ποιος λέει οτι η κάθε αλλαγή της τιμής ενός τσιγάρου , συνιστά αυτόματα και αναβάθμιση του προϊόντος ? η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση αναβάθμισης ,αν ειχε αναβαθμιστεί δεν θα το ανακοίνωνε? ενιγουεϊ αγορασα το σκληρό λακυ στράικ απο περιέργεια , όντος πολύ ελαφρύ πιο ελαφρύ και απο το σιλκ κάτ , το λάιτ που ειχα καπνισει πριν την αλλαγή της τιμής ήταν βαρύτερο σε γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το αγαπημενο μου τσιγαρο και στη σκληρη και στη μαλακη εκδοση του..

    John Lennon,Bob Dylan ακομη πως και ο Elvis καπνιζαν Lucky Strike

    Απαραμιλλη γευση και μαλιστα θα ελεγα οτι η ελληνικη εκδοχη του ξεχωριζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μετά από πολλά πακέτα ξένων σημάτων στην τιμή των 4,00 (Α class όπως διατείνονται να τα λένε) θεωρώ ότι είναι απο τα πιο αξιοπρεπη τσιγάρα. To marlboro red το βρήκα ισορροπημένο αλλά αρκετά ουδέτερο(τουλάχιστον μεχρι να ξαναλλάξουν το χαρμανι του), το camel εχει γεύση αλλά όπως το έχουν κάνει δεν είναι του γούστου μου, το dunhill intern. μου φάνηκε άχυρο και τελείως άγευστο, το prince πολύ χημικό σκληρο τσιγαρο με αδιαφορη γευση, τα γαλλικά τσιγάρα είναι μυρωδάτα αλλά δεν μπορώ να τα καπνίσω μόνιμα, τα davidoff ισορροπημένα αλλά η χημική γεύση τους και το κάψιμο που μου αφήνουν δεν με ενθουσιάζουν.Εχω καθιερώσει λοιπόν μέχρι νεωτέρας τα lucky strike original red καθότι και γεύση έχουν και ευκολοκάπνιστα είναι και δεν νιώθεις τόσο τα χημικά όσο στα άλλα μετά την βελτίωσή τους ενώ κάνεις ένα γεμάτο κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επίσης Πέτρο αν είναι εφικτό μπορείς να προτείνεις κανά τσιγάρο που να καπνίζεται ευχάριστα και να είναι της προκοπής στην κατηγορία A class (ξένα και εγχώρια σήματα) ενώ τι θα πρότεινες για μόνιμο κάπνισμα; Σε ρωτάω γιατί μετά από πολλά πακέτα και αρκετά λεφτά συμπέρασμα δεν έχω βγάλει αφού τα περισσότερα είναι άχυρα(τουλάχιστον έτσι μου φαίνονται). Εχω κάνει επιλογή προ το παρόν τα luckies γιατί μου φαίνονται τα πιο γευστικά και ευκολοκάπνιστα αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης θα ήθελα και την γνώμη κάποιου που ξέρει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Νομιζω πως η καλυτερη επιλογη στα 4 ευρω ειναι το Davidoff Classic ή και το Gold ακομα. Μετα συμπαθω καπως και το Marlboro. Παντως τα τσιγαρα δεν ειναι σταθερα,αλλαζουν συνεχεια. Οταν ξεκινησε το blog ας πουμε,θα ψηφιζα Σαντε Φιλτρο και Λακυ Στραικ, τωρα δεν μου αρεσει καμια απο τις δυο μαρκες. Πολυ θεωρουν και την Χρυση Κασετινα ως το καλυτερο τσιγαρο, δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα,αλλα μπορεις να την κανεις μια δοκιμη.
    Συγκεντρωτικα στα πολυ ακριβα τσιγαρα ψηφιζω George Karelias Excellence, στα ακριβα Davidoff,Marlboro αντε και Dunhill International, στα φθηνα Winston, Philip Morris 25αρι, Ασσος παραδοσιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μίλησα με μία κοπέλα που κάνει promotion τα λάκι στράικ και μου είπε ότι η τιμή τους έπεσε στα 3,60, προκειμένου να ανέβουν οι πωλήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αν η τιμή είναι πάνω από τα 3 ευρώ για 20 πακέτο δεν υπάρχει περίπτωση να δουν χαήρι μιας και τα λάκι στραικ κυρίως σε νέους απευθύνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημερες , το λακυ στραικ με κωδικο παρτιδας ΖΨ ειναι οοοοοοοολα τα λεφτα ,φοβερη γευση ,φοβερη επιγευση,μετριο σε βαρος!!!! σου ερχεται να το φας κυριολεκτικα!!! καμια σχεση με την προηγουμενη παρτιδα ΖΠ ,υπαρχει επισης διαφορα στον τροπο που ειναι τυπομενο πανω στο τσιγαρο το λογοτυπο, το κυκλακι ειναι πολυ πιο παχυ σε σχεση με της παρτιδας ΖΠ ,ελπιζω με την αλλαγη του πακετου να μην αλλαξει η γευση του τωρινου!!!!!!!!!.Δοκιμασε το φιλε πετρο και πες μου τη γνωμη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. To πιθανοτερο ειναι,πως η νεα γευση του Λακυ μαζι με το νεο πακετο θα ειναι αυτη.Πολυ καλο νεο, ζουμε οικονομικη κολαση και καπνιστικο παραδεισο.Αυριο θα παρω καπνο Μαρλμπορο γκολντ και ενα Λακυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εχθές είδα διαφήμιση του καινούργιου lucky strike, αλλά δεν έδειχνε πακέτο είχε τα παλιά και με μεγάλα γράμματα soon a new pack, same lucky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μακάρι να βελτιώθηκε γιατί μαζί με την νέα χαμηλότερη τιμή θα είναι ένα πολύ καλό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Απαλή κρεμώδη γευση!Με αργή καύση!φοβερο χαρμάνι!περιεργοσ φουλ να δω το καινουργιο πακετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τέλεια ΖΨ λοιπόν. Θα πάρω πακέτο. Από φυσικότητα πως τα πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. το γκαντεμιασα για λακυ μεσα γαμω το κερατο μου,ελπιζω φιλε πετρε να βρηκες με κωδικο ΖΨ ,οχι τπτ αλλο απλα για να δεις τι τσιγαρο ηταν!η παρτιδα με κωδικο ΖΩ που καπνιζω τωρα ,απλα καμια σχεση.-*και επειδη σκεφτηκα οτι μπορρρρει να ειναι ιδεα μου, εψαξα και βρηκα ενα λαστ πακετο με κωδικο ζψ οντως καμια σχεση,τετοιο νοστιμο τσιγαρο δεν καπνισα ποτε στη ζωη μου η εισπνοη-εκπνοη του καπνου ηταν σκετη μαγεια!!!!! ηθελα να ηξερα τι στο καλο κανει η ΒΑΤ....αντε να δουμε ποια θα ειναι η τελικη γευση του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πήρα ΖΨ, εντάξει δεν τρελένομαι κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πηγα να παρω Λακυ και μου εδωσε ΖΩ. Ντραπηκα να το γυρισω πισω. Ετσι κραταω το πακετο κλειστο για τους δυσκολοτερους καιρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. βγηκε το καινουργιο πακετο για τα λακις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Είχα κάνει το καλοκαίρι που μας πέρασε lucky strike blue, τα lights δηλαδή! Είναι σκέτη αϊδία, δεν καπνιζονται σε αντίθεση με τα κόκκινα που είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Το ίδιο καλός είναι και ο καπνος lucky strike!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τελικά τα μπλε αντικατέστησαν τα silver;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. loipon paidia kala ta lete alla ta lucky strike ta exoun katastrepsei.. de me niazei gia ta alla tsigara anaveis ena tsigaro kai svhnei 3s fores mhn po parapano molis pas na to ksananapseis erxete mia geush kai einai gia petama exw ksenerwsei asxhma kai skeftome na to kopsw kapnizw xronia alla oute kai tsigara den boroume na KAPNISOUME PLEON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. αυτο που λες γινεται σε ολα τα τσιγαρα πια οχι μονο στα lucky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ta lucky strike blue pwlountai akoma???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ναι έχουν αντικαταστήσει τα Lucky Strike Original Silver.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γεια με λένε Αλέξανδρο. Βασικά μου αρέσει το κάπνισμα όμως εξαιτίας μιας σχετικής ευαισθησίας στο στομάχι (καούρες έντονες) δεν μπορώ να κάνω Marlboro μαλακό κόκκινο (και γενικά δυστυχώς κανένα τύπο Marlboro) που ήταν τ αγαπημένο μου τσιγάρο. Έτσι μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης (είμαι 38) κατέληξα στα Lucky Strike μαλακό κόκκινο. Τον τελευταίο μήνα έκανα τα Lucky Strike κόκκινο σκληρό που πραγματικά μου άρεσαν πολύ περισσότερο από τα μαλακά και ήμουν τρισευτυχισμένος με την γεύση και την αίσθηση που μου άφηναν. Για κακή μου τύχη Κυριακή του Πάσχα διαπίστωσα ότι η BAT άλλαξε την γεύση του τσιγάρου Lucky Strike σκληρό (το διαφήμιζε μάλιστα και με καρτελάκι μέσα στο πακέτο και επίσης έβαλε και μια πατέντα στο πακέτο σαν "γλώσσα" για να κλίνει καλύτερα). Το πιο κακό ήταν ότι το τσιγάρο ήταν τόσο "άτσαλα" αλλαγμένο στην γεύση που σου έδινε μια ενοχλητικά βαριά αίσθηση, που στο τέλος σε μπούχτιζε τρομερά έντονα!!! Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα ούτε το πακέτο να τελειώσω. Απαράδεκτο Τσιγάρο και καθόλου μα καθόλου ευκολοκάπνιστο. Επίσης μου έκανε εντύπωση που το στρογγυλό λογότυπο στην βάση του τσιγάρου δεν ήταν καλά τυπωμένο (σε άλλα τσιγάρα πιο έντονο, σε άλλα πιο αχνό)και σίγουρα το τσιγάρο δεν ήταν μαϊμού γιατί είχε και ειδική συσκευασία με ζελατίνη που διαφήμιζε ότι πωλείται 3,60 αλλά και εσωτερικό διαφημιστικό καρτελάκι. Πείρα τηλέφωνο στην Lucky Strike στο 800... δεν θυμάμαι ακριβώς και ανέφερα την δυσαρέσκεια μου και τους είπα αν μπορούσαν να το βελτιώσουν γιατί πράγματι είναι κρίμα τέτοια κατρακύλα και πιο κρίμα για μένα που πίστεψα ότι μετά απο χρόνια (15 περίπου) βρήκα ένα τσιγάρο να μου αρέσει τόσο και να μην με ενοχλεί (στομάχι, λαιμό κλπ). Έτσι επέστρεψα στα Lucky Strike κοκκινα μαλακό πακέτο, που OK δεν μου αρέσουν και τόσο αλλά μπορώ και τα καπνίζω άνετα. Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε, άριστα έπραξες. Ελάχιστοι άνθρωποι είναι συνειδητοί καταναλωτές. Εδώ στην ταβέρνα καμιά φορά πάμε να πούμε "το τάδε δεν ήταν καλή επιλογή" και μας την πέφτει η παρέα μας!
      Βέβαια δεν ξέρω αν θα εισακουστείς, αλλά αν το έκαναν όλοι αυτό κάποιοι θα εισακούονταν...

      Διαγραφή
  78. Tο νέο Lucky Strike το δοκίμασα και εγώ, αυτό που κυρίως παρατήρησα είναι η έντονα χημική γεύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Αλέξανδρος είμαι πάλι. Σε ευχαριστώ Πεπέ για το μπράβο...
    Θα ήθελα να ρωτήσω τον κάτοχο αυτού του πολύ καλού πράγματι blog αλλά και όποιον άλλο γνωρίζει, αν υπάρχει τρόπος να προμηθευτώ από κάποιο αξιόπιστο site ή ,όπως αλλιώς μπορεί να γίνει, τσιγάρα που κατασκευάζονται σε χώρες όπως η Αμερική ή η Δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα θα με ενδιέφερε να προμηθεύομαι σε μόνιμη βάση Prince (αν είναι δυνατόν made in Denmark....αν παράγεται ακόμα το Prince και εκεί)ή Lucky Strike, Stuyvesant, Marlboro...και γενικά τέτοιου τύπου American Blend τσιγάρα...(αρκεί να ξέρουμε με βεβαιότητα ότι κατασκευάζονται σε Αμερική ή κάποια Δυτικοευρωπαϊκή χώρα). Αν γνωρίζεται τρόπο θα σας ήμουν ευγνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Υπαρχει ειδικο topic για τις αγορες διαδυκτιου στον Φεβρουαριο του 10.Πάντως και το Prince που εχουμε στην Ελλαδα made in Denmark ειναι,το Λακυ κατασκευαζεται στην Γερμανια και το Στιβεσαντ στην Ολλανδια(τα μαλακα στην Πολωνια). Δεν νομιζω πως χανεις τιποτα,εχωντας καπνισει ότι υπαρχει στην Αγγλικη αγορα,δεν νομιζω πως τα τσιγαρα που πωλουνται στην Ελλαδα ειναι υποβαθμισμενα,μαλλον το αντιθετα.Ειδικα απο την κριση και μετα οι πιο πολλες καπνοβιομηχανιες εχουν αναβαθμισει το προιον τους. Αν θες να ψαχτεις απο εξω,καλυτερα να παρεις πραγματα που δεν υπαρχουν στην Ελλαδα ή να αγορασεις Αμερικανικα τσιγαρα που ειναι εντελως διαφορετικα. Εννοειται πριν προχωρησεις ψαξε και το νομικο πλαισιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις Πέτρο...σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αλέξανδρε τα τσιγάρα που κατασκευάζονται στην Ελβετία είναι επίσης διαφορετικών περιεκτικοτήτων και εφόσον βρίσκεται στην Ευρώπη φαντάζομαι πως η αγορά της προσεγγίζεται ευκολότερα, έχω ακούσει καλά λόγια για το Marlboro Lights της Ελβετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλημέρα, αν και η κουβέντα στο συγκεκριμένο post γίνεται για τα Lucky Strike θα ήθελα να ρωτήσω τον Πέτρο (σαν ιδιοκτήτη του blog) αλλά και όποιον άλλο μπορεί να γνωρίζει το εξής: Εδώ και 3 βδομάδες περίπου κάνω Marlboro μαλακό κόκκινο (τιμή 3,50 ευρώ) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (χωρίς να με πειράζει σε λαιμό κ.λ.π). Χθες εντελώς τυχαία αγόρασα ένα πακετό Marlboro μαλακό κόκκινο με barcode BM7657608 και από τα πρώτα 2 τσιγάρα κατάλαβα την διαφορά. Την επόμενη μέρα το πρωί ο λαιμός μου ήταν ήδη ερεθισμένος και στο πρώτο τσιγάρο που άναψα ένιωσα ελαφρύ πόνο. Επιπλέον η γεύση του ήταν κάπως διαφορετική και γενικά με κούραζε. Αμέσως πήγα σε άλλο περίπτερο και πήρα άλλο πακέτο Marlboro μαλακό κόκκινο με barcode ΒΜ0658885 και από το πρώτο τσιγάρο ο λαιμός μου επανήλθε και η γεύση ήταν η κλασσική γεύση που ήξερα και πρίν. Μήπως γνωρίζεται τί συμβαίνει με το barcode ΒΜ7657608 ? Που παράγεται? Είναι γνήσιο Marlboro άραγε? Κλείνοντας να σας πώ ότι αρκετοί γνωστοί μου που κάπνιζαν χρόνια Marlboro κόκκινο μαλακό αντιμετώπισαν τους τελευταίους 2 μήνες παρόμοια προβλήματα λαιμού και κάποιοι άλλαξαν μάρκα. Εγώ επειδή διαβάζω τo συγκεκριμένο blog και σε κάποιο post είδα ότι γινόταν αναφορά σε barcode την έψαξα παρα πέρα και είδα ότι το Marlboro διαφέρει από barcode σε barcode. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε πως θα γίνει να καπνίζω το συγκεκριμένο Marlboro (με το συγκεκριμένο barcode ΒΜ0658885) που δεν με ενοχλεί, γιατί το Marlboro κόκκινο μαλακό είναι από τα πιο αγαπημένα μου τσιγάρα. Συγνώμη αν σας κούρασα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δεν ειναι αυτο το barcode,ειναι η παρτιδα(ΒΜ) και ο αυξον αριθμος της. Το barcode ειναι ο κωδικος που υπαρχει στα πλαγια του πακετου,νομιζω ξεκιναει απο 520. Απλα επεσες σε κακο πακετο,αλλωστε τα Μαρλμπορο δεν εχουν και πολυ σταθερη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Πέτρο δεν ξερω αν έχεις δοκιμάσει πρόσφατα το λακι στραικ,μου φάνηκε πολυ χήμικο,δεν μου άρεσε καθολου.Καμία σχεση με το παλιο.Απο μένα 3/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. pio einai to kako me ta lucky strike gia enan protarh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Δεν κατάλαβα την ερωτηση..πάντως το κακο με τα λάκυ, ειναι οτι πλέον ειναι ενα κακο χημικο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Απαντήσεις
    1. Για τον άσσο δεν έχω γνώμη , το lucky μαλακό κόκκινο που αγόρασα σήμερα μου άρεσε .

      Διαγραφή
  89. πέτρο μιας και διάβασα το τοπ 10 σου και προς το τέλος έλεγες πως αν έκανες τη λίστα πριν απο 2-3 χρόνια τα λάκυ θα ήταν μέσα, ποιά είναι η σημερινή σου γνώμη γι' αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κατά τη γνώμη μου σε σχεση με malboro red, prince malako, davidoff classic kai camel ο Ασσος red ειναί το καλύτερο τσιγάρο. πάντως πρόσφατα που δοκίμασα το lucky original red είμαι σε δίλημα. Νομίζω το lucky είναι πιο γλυκόπιοτο. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου Πέτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σε τι τιμη κυμαινονται τα lucky?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. agorasa shmera ena lucky malako timi 3.40 to tsigarw prin anapsi mirizh opos o kapnos k otan to anavis nomizhs k pali oti kaneis ton kapnw tou lucky enw fenete oti to xarmani tou einai virginia burley me ena oudetero arwma alla orew!!!!to mono arnitiko to kapsimo tsimpima sto lemo.
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. xtes to vradi pira k ena lucky sklirw timi 3.60 to opoio itan poli mapa den kserw an itan to palio k gia auto eixe auth tin timi k oxi 3.40 oso to malako alla den aksizh se adi8esh me to malako pou san tsigarw einai foverw exei mia diki tou idieteri geush pio poli se burley mou vgazei k me ligoteri ews ka8olou ximeia tin wra pou kapnizw.
    to malako fresko timi 3.40 aksizei dokimi pistevw.
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Που μπορώ να βρω lucky strike άφιλτρα; Έχω ψάξει παντού και μερικοί μου είπαν ότι έχουν καταργηθεί, ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως φιλε μου εχουν καταργηθει εδω και καποια χρονια, μαζι με αλλα ιστορικα αφιλτρα τσιγαρα οπως τα Gauloises/Gitanes Brunes sans filtre. Ο,τι πακετα βρεις (που δεν θα βρεις) ειναι ανω της 2ετιας. Αμα θες κατι παρόμοιο, δοκιμασε το Camel αφιλτρο. Ωραιο τσιγαρο ειναι, δεν θα μεινεις παραπονεμενος.

      Διαγραφή
    2. Τιποτα απολυτως! Ας ελπισουμε πως τα μεγαλα μυαλα των καπνοβιομηχανιων θα ξυπνησουν και θα τα φερουν στην ελλαδιτσα μας. Αμα καιγεσαι παρα πολυ για Lucky αφιλτρο, δοκιμασε το tabak-brucker.de. Απο εκει τα αγοραζω εγω.

      Διαγραφή
  95. Το ποιοτικότερο american blend από πλευράς καπνού είναι το camel natural, αλλά το γευστικότερο είναι το lucky strike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ποιό lucky strike θεωρείτε ποιοτικότερο και ποιό εχει τα περισσσότερα ανατολίτικα, το μαλακό ή το σκληρό;
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Θεωρώ την ερώτηση άκυρη μετά τον πειραματισμό με lucky μαλακό και σκληρό. Το μαλακό δεν μπορώ να το καπνίσω με τίποτα. Απεναντίας, το σκληρό μου φαίνεται μια χαρά και με ανατολίτικο άρωμα.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπέρα σας παιδιά!!Είμαι ένας φίλος του blog και παρατηρώ συχνά κριτικές κλπ.μπράβο στον δημιουργό του.Μια ερώτηση:Να επιλέξω Lucky strike η Prince;;μαλακό η σκληρό;;Φαντάζομαι δεν έχουν καμία σχέση αλλά μου έχουν κολλήσει σαν σύγκριση.ποιο από τα δύο θα προτείνατε και σε τι πακέτο(μαλακό η σκληρό);; Ευχαριστώ Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη θα σου πρότεινα lucky σκληρό.Το μαλακό δεν έχει και τόσο ωραία γεύση.Όσο για τα prince,άσχημα βαριά και με κακή γεύση.Τέλος τα luckies είναι και πιο φθηνά και έχουν και πιο ωραίο πακέτο.

      Διαγραφή
  99. Πααιδιά ξέρει κανείς πόσο κάνουν τα lucky strike lights;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Paidia akousa pano pano gia enoxlisi sta pneumonia. Ti enoeis an les gia to brasimo sthn anasa (syrigmos.gatakia) sini8os winston kokkino prince kai stuyvensant ta pio enoxlitika gia mena ta kalitera ine me thn seira karelia xrusi kasetina. Karelia filtro h aspri kasetina sta 3.20 tora lucky strike. Cooper 20ari kokkino kai kamel telod. Ayta sistino se kapnistes kai an 8elete f8ina karelia a
    Spra h cooper to palio h lucky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μετά απο χρόνια και ζαμάνια πήρα ένα Lucky μαλακό. Πολύ καλό,πλούσια γευση και βραδύκαυστο,τιμή λογική στα 3.50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΕΤΕ ΣΤΑ BRITISH-AMERICAN TOBBACO.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ DUNHILL INTERNATIONAL EINAI OTI ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ.Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΠΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ' ΤΣΙΓΑΡΟ.ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ LUCKY STRIKE ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 'ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ' Ο ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ 'ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ' ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ 'ΜΠΟΥΚΤΙΖΕΙ' ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΛΟΓΩ ΧΑΡΤΙΟΥ? ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Οταν λες αρεσκεσε στα British-American tobaco τι εννοεις?σου αρεσουν δηλαδη τα σηματα αυτης της εταιρειας?Τωρα οσο αφορα το Lucky Strike τα μαλακα πακετα ειναι λιγο πιο ελαφρυα πιο απαλα στη γευση θα ελεγα τωρα αν σε μπουχτιζει προφανως δεν ταιριαζουν στον οργανισμο σου.Αν προτιμας american blend δοκιμασε Winston που ειναι και οικονομικα προσωπικα ομως δεν μου αρεσουν καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΟΧΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ,ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.ΠΗΡΑ ΤΑ LUCKY STRIKE ΣΚΛΗΡΟ.ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ.ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ DUNHILL INTERNATIONAL BEBAIA.ΑΛΛΟ 4,40 ΚΑΙ ΑΛΛΟ 3,50.ΟΜΩΣ ΓΙΑ 3,50 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πετρο θελω να μου πεις τη γνωμη σου για το εξης.
    Καπνιζω χρονια λακι στραικ μαλακο. Οταν λεω χρονια εννοω γυρω στην 10ετια σταθερα 2 πακετα τη μερα. Προχτες σταματησα σε κεντρικο περιπτερο της πολης μου και ο περιπτερας ειχε κολλημενη αφισα που ελεγε "εδω το λακι στραικ μονο 3 ευρω".το αγορασα και τον ρωτησα πως και τι.μου ειπε οτι εχει κανει συμφωνια με την εταιρεια.υπαρχει τετοια περιπτωση;το τσιγαρο παντως ειχε την ιδια γευση ακριβως οπως την ειχα συνηθισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Να σου πω φιλε μου το αν αξιζει η οχι αυτο ειναι υποκειμενικο δοκιμασε το και αν σε καλυπτει κρατησε το.Τι καπνιζεις γενικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μου εδωσε ενας γνωστος ενα πακετο lucky strike μαλακο αγορασμενο απο τα duty free της Κυπρου το οποιο εχει ενα λιγο διαφορετικο λογοτυπο και γραφει πανω R.A. PATERSON TOBACO COMPANY USA δεν ειναι ομως σε καφε πακετο οπως το χωρις προσθετα αλλα σε λευκο μαλακο.Ξερει κανενας τι παιζει εγω παντως δεν το εχω δει στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το νεο πακετο.Εχει πάει σε όλο τον πλανήτη,με εξαιρεση την Ελλάδα.Απο γευση πως ήταν;

      Διαγραφή
  108. Ειχα πολλα χρονια να καπνισω Lucky Strike και δεν θυμομουν και πολυ καλα τη γευση του ετσι δεν μπορω να το συγκρινο με αυτο που κυκλοφορει τωρα,ειναι καλο τσιγαρακι παντως χορταστικο θα ελεγα και ουτε πολυ βαρυ ουτε ελαφρυ επισης δεν μου βγαζει πολυ χημικη γευση δεν εχω καπνισει παντως ουτε το μισο πακετο και δεν μπορω να βγαλω ξεκαθαρη γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. εχει δοκιμασει κανεις το lucky strike blue ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. kainourgio paketo sto lucky strike akoma den to exw dokimasi na dw an exei alaksi to tsigaro pros to kalitero alla tha dokimaso k tha sas po

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι είναι η αλλαγή που έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης εδώ και ένα χρόνο. Αν μπορείς να μας πεις και που το βρήκες.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  111. Το καινουργιο lucky strike εκτος απο πακετο εχει αλλαξει και γευση νομιζω... ετσι μου φανηκε... ας το δοκιμασει καποιος να πει τη γνωμη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καινούριο Lucky Strike, τόσο το κόκκινο όσο και το μπλε, μιας που τα αγόρασα και τα 2, έχει αλλάξει ασύγκριτα προς το καλύτερο. Η γεύση του κόκκινου σκληρού μοιάζει πολύ με τα Belga, για όποιους τα έχουν δοκιμάσει. Σε μερικές χώρες μάλιστα τα LS απορροφώνται από τα Belga. Κατά τη γνώμη μου στην τιμή του είναι το καλύτερο american blend αυτή τη στιγμή στην αγορά. Γλυκόπιοτο, δυνατό και με ωραία επίγευση.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Με ψησες και πήρα το κόκκινο σκληρό. Είναι όντως πολύ καλό και σε καλή τιμή.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ευθύμη. Πραγματικά μου έκανε θετική εντύπωση το καινούριο Lucky Strike, και εύχομαι μία μέρα να έρθουν και τα Belga εδώ τα οποία όσες φορές δοκίμασα μου άρεσαν πολύ.

      Και το μπλε είναι αξιόλογο, πολύ γεμάτο για τις αναλογίες του, απλώς από ότι έχω καταλάβει οι 8/10 έχουν παλιά πακέτα μπλε που ξέμειναν.

      Αν επανακυκλοφορούσε και το άφιλτρο, θα ήταν ευχής έργον αλλά ποτέ δεν είχε μεγάλο κοινό εδώ από ότι έχω καταλάβει.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Φτάντοντας στο τέλος του πακέτου, έχω να πω πως είναι μεν καλό τσιγάρο, γεμάτο και γλυκόπιοτο όπως λές, πικάντικο όσο το θέλω, βραδύκαυστο, με καλό φίλτρο και τράβηγμα αλλά δεν έχει τόσο δυνατό άρωμα, μάλλον οι ανατολικές ποικιλίες είναι σε περιορισμένη ποσότητα. Εντάξει, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, μια χαρούλα είναι για την τιμή του.

      Διαγραφή
    5. το δοκιμασα και εγω τιποτα το ιδιαιτερο, camel,davidoff ειναι πολυ καλυτερα

      Διαγραφή
    6. Εγώ δοκιμάζοντάς το μου φάνηκε όπως μου είχε φανεί και πριν ένα χρόνο, δηλαδή εντομοκτόνο.

      Διαγραφή
  112. Το κάπνισα πρόσφατα και για πρώτη φορά. Επηρεάστηκα από την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι "The ninth gate"(1999), με τον Τζόνυ Ντεπ, όπου ο πρωταγωνιστής το κάπνιζε συνεχώς! Κλασική γεύση αμερικάνικου τσιγάρου,αλλά, είναι, ενοχλητικά, βραδύκαυστο και τελειώνει και γρήγορα! Επίσης, είναι μικρότερο από τα συνηθισμένα King Size τσιγάρα, ενώ,η γεύση του δεν μου έκανε και για τόσο φυσική. Περιεκτικότητα : 10 - 0,8. Τιμή(Ιανουάριος 2016): 3,60 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Λοιπον πηρα σημερα ενα πακετο lucky strike red.Πολυ καλο τσιγαρο και δυνατο μου αρεσει και θα το καθιερωσω καθως εχω αλλαξει πολλες μαρκες μεχρι να βρω το καταλληλο.Μαλλον το βρηκα.Μου εβγαλε μια γευση σαν να εχει καπνα βιρτζινια αλλα οτι και να'χει ειναι πολυ καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Καντε ενα λακι στραικ με πιπακι να δειτε ποση πισσα βγαζει και καντε το ποιο βαρύ τσιγαρο που υπαρχει με πιπακι να δειτε που βγαζει λιγότερη πισσα απο το λακι αυτο μου φερνει μια ανησυχία δοκιμαστε το πειραμα που σας ειπα περιμενω εντυπώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Καλησπερα.Χθες συναντηθηκα με καποιους φιλους εκ των οποιοων ο ενας ζει μονιμα στην Αμερικη και ειναι καπνιστης.Για το διαστημα που ειναι εδω προτιμαει Lucky Strike,αφου τον βομβαρδισα με ερωτησεις για τα τσιγαρα στην Αμερικη μου ειπε πως δοκιμασε διαφορες μαρκες στην Ελλαδα και η μονη που φερνει στα Αμερικανικα μου ειπε οτι την εχει το Lucky και το Camel natural ακομα οι Αμερικανοι προτιμουν τα δυνατα τσιγαρα,οσο για τη σχεση του Αμερικανικου (αφιλτρο) lUCKY με το δικο μας,φανηκαν σε αυτον παρομοια απλως το Αμερικανικο ειναι εξαιρετικα γλυκοπιοτο και δυνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή