ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

KARELIA BLUE


Ιστορικό τσιγαρο, με παρουσια απο την δεκαετια του 70 στην ελληνικη αγορα και σταθερα καλες πωλησεις ακομα και σημερα. Το "κατοσταρι" ειναι το πρωτο σε πωλησεις στην κατηγορια του,ενω μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 90 εβγαινε με καρτελακι που εγραφε πως ειναι το δημοφιλεστερο Lights της χωρας. Φυσικα εδω και χρονια εχει εκτοπιστει απο το Marlboro.Το συνανταμε επισης και σε χωρες του εξωτερικου,κυρια της ανατολικης ευρωπης.Εντυπωση μου ειχε κανει η σημαντικοτατη παρουσια του στην Βουλγαρια,όπου εκει η Καρελια εχει φτασει να εχει μεγαλυτερο κομματι αγορας απο αυτο που εχει στην Ελλαδα!
Παμε στο χαρμανι,το οποιο ειναι Virginia με πλουσια γευση για Lights τσιγαρο.Η αληθεια ειναι όμως, πως(τουλαχιστον εμενα) τσιμπαει λιγο στον λαιμο, πάντως όσοι το συνηθιζουν δεν το αλλαζουν με τιποτα. Σε καλη τιμη αφου κανει μολις 2,30 το πακετο.
Τα καπνα του ειναι απο 9 χωρες,δεν γνωριζω με ακριβεια ποιες ειναι(οποιος το ξερει ας το γραψει στα σχολια) ,αλλα δεν νομιζω σε αυτες να ανοικει η Ελλαδα.Θυμαμαι ενδεικτικα πως καποια απο τα καπνα ειναι απο....Κινα(ελεος),ΗΠΑ,Κολομβια,Ζιμπαμπουε. Ειναι κριμα παντως που μια ελληνικη επιχειρηση,δεν στηριζει τους παραγωγους της χωρας της και φερνει καπνα απο τον τριτο κοσμο.
Βαθμολογια:
6 στα 10

58 σχόλια:

  1. ΤΑ KARELIA LIGHTS ΠΡΩΤΟΛΑΝΣΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 1982.ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ LIGHTS KAI HTAN KAI TA ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ Η LIGHTS ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ.ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ,ΕΚΕΙ, ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90 ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΑΡΜΑΝΙ ΕΠΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΕΡΟ.ΩΡΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΟΜΩΣ Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ LIGHTS ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ LIGHTS EINAI ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΜΦΘΗΝΑ.ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ MARLBORO LIGHTS ALLA ΣTOIXIZOYN ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη την στιγμη που γραφω καπνιζω Καρελια Lights. Δικαια ειναι μεσα στα πρωτα σε πωλησεις σηματα της χωρας. Για τα λεφτα του εξαιρετικο τσιγαρο με μια βαρυα γεματη γευση που καθολου δεν θυμιζει light τσιγαρο. Αν δεν δαγκωνε αρκετα τον λαιμο θα του εδεινα πολυ υψηλοτερη βαθμολογια.
    Να πω πως τα παλια Karelia Lights κυκλοφορουσαν χωρις το σπαστικο διπλο χαρτακι και ειχαν στο τελος του τσιγαρου το εμβλημα της εταιρειας. Το 95 που τα καπνισα πρωτη φορα ειχαν 0,8 νικοτινη και 11 πισσα,το χαρμανι παντως τοτε δεν πρεπει να ηταν ανατολικο. Την ιδια περιοδο ειχε βγει και το Karelia Medium σε κοκκινο φοντο ως η δυνατοτερη εκδοχη, στο εξωτερικο πρεπει να υπαρχει ακομα σε καποιες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΚΡΙΒΑ Η ΦΤΗΝΑ, ΦΙΛΤΡΟ Η ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ...
    ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ...ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ.
    ΠΕΤΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ/ΑΡΩΜΑ ΠΑΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΟΤΖΑΜ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλε,εφοσον εισαι εμπειρος καπνιστης θα ήταν καλο να γραψεις και εσυ τις γνωμες σου για τα τσιγαρα που εχουμε παρουσιασει.
    Για τα Καρελια δεν πιανω μια χαρακτηριστικη γευση σε όλα τα σηματα,αν και πολλοι μου το εχουν πει. Πάντως όλα τα Καρελια μου φερνουν ενα ψιλοτσιμπημα τσον λαιμο,με εξαιρεση την Χρυση Κασετινα αφιλτρο.
    Πάντως εχουν το πιο πιστο κοινο,μαζι με τα Dunhill και τα Prince,αφου ανθρωπος που καπνιζει Καρελια δυσκολα αλλαζει μαρκα.
    Για την Βασιλισσα της Δανιας οι γνωμες διιστανται,αλλοι λενε πως καπνιζει τα Αγρινιου,αλλοι την Χρυση Κασετινα αφιλτρο. Νομιζω πως μαλλον αληθευει η ιστορια με τα Αγρινιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ VIRGINIA ΚΑΠΝΑ ΤΟΥ KARELIA BLUE ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ MARLBORAKI GOLD ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εννοεις απο που ειναι τα Virginia στο Καρελια Μπλε, το πακετο γραφει επιλεγμενα καπνα απο 9 χωρες. Δεν τις γνωριζω όλες, καποιες απο αυτες ειναι οι ΗΠΑ,Κινα,Ζιμπαμπουε,Κολομβια νομιζω και Βραζιλια. Δεν γνωριζω αν περιεχει καθολου Ελληνικο καπνο,πιθανολογω πως αν εχει θα ειναι σε πολυ μικρο βαθμο ετσι για την γευση.Virginia καπνα εδω και 4-5 χρονια η Ελλαδα σταματησε να καλλιεργει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΜΕ EMAIL ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ KARELIA BLUE ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ VIRGINIA ΚΑΠΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΝΝΕΑ ΧΩΡΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ,ΗΠΑ,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ,ΜΑΛΑΟΥΙ,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,ΚΟΡΕΑ,ΚΟΥΒΑ,ΙΤΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιος, το ειχα παντα απορια ποιες ειναι οι 9 χωρες.Παντως παλια θυμαμαι στο διαφημιστικο του Καρελια Μπλε υπήρχε και η Κινα.Δοξα το Θεο που την σταματησαν,αφου δεν εχω ορεξη να καπνισω τιποτα Κινεζικο. Οι ΗΠΑ,Βραζιλια,Αργεντινη και φυσικα Ελλαδα παντως ειναι χωρες με μεγαλη ιστορια στον καπνο.
    Ασχετο.Η Ελλαδα παραγει ακομα καπνα Virginia; Εχω την εντυπωση πως εκει γυρω στο 2005-06 η καλλιεργεια τους σταματησε.Ισως να εχουν αποθεμα απο προηγουμενες χρονιες ή να βαζουν ενα ποσοστο απο Ελληνικα καπνα ανατολικου τυπου μαζι με τα Virginia για γευση.Αν διαβασει το σχολιο καποιος απο την Καρελια,ας κανει μια διευκρινηση.
    Ενα γενικο σχολιο πάντως ειναι πως το Καρελια Μπλε ειναι πολυ καλο τσιγαρο για τα λεφτα του παντα.Πιστευω πως θα ζησει δοξες με τις αυξησεις των τιμων,αφου ειναι απο τα καλυτερα φθηνα τσιγαρα της αγορας. Το 100ς επισης μπορει να σου βγαλει μεχρι και δεκα λεπτα καπνισμα,αφου καιγεται πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΟΒΕΡΟ VIRGINIA ΤΣΙΓΑΡΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΠΝΑ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΟΠΩΣ SILK CUT ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ VIRGINIA ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ EXCELLENCE ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν με τρελαίνει σαν τσιγάρο, αν και έχει την κλασική ποιότητα των Καρέλια, προτιμάω το κλασσικό μαστόρικο Φίλτρο. Έχει βρει το κοινό του, αλλά για μένα έχει ελλείψεις όσον αφορά τη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΕΓΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΟΥ ΞΕΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ , ΤΟ ΣΙΛΚ ΚΑΤ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To Silk Cut φυσικα και ειναι κλασσεις ανωτερο,αλλα ειναι και 1 Ευρω ακριβοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα παιδια.
    Ηθελα να κανω μια ερωτηση,τα Καρελια blue τα 100ς ποσο κανουν πλεον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ LIGHTS ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ 2,90€.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φθηνό μεν, μάπα δε...
    Εντελώς αδιάφορο, ενώ μετά από ένα σημείο ξεραίνει και τον λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι δεν το γουστάρω ούτε εγώ είναι απλώς το REX χωρίς ανατολικά, πολύ ξηρό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια χαρά, Γιώργος εδώ, είμαι 33 χρονών, έχω δοκιμάσει άπειρα σήματα στην ζωή μου και ποτε δεν κάπνισα ένα συγκεκριμένο για πάνω από 2-3 χρόνια επειδή είτε άλλαζε το τσιγάρο (βλ. την κατακρεούργηση του Camel) είτε γιατί αλλάζαν οι οικονομικές μου συνθήκες.
    Λίγα χρόνια πριν είχα κατασταλλάξει στο Prince σκληρό αλλά για κακή μου τύχη το χαλάσανε κι αυτό. Μιλάω για περίπου 2 χρόνια πριν που κάναν το παιχνίδι με το μαλακό στα 3 ευρώ όπου το ρίξαν εμφανώς σε ποιότητα αλλά το κακό είναι ότι πήρε η μπάλα και το σκληρό που παρέμενε στην full τιμή.
    Ξανά στη γύρα λοιπόν μέχρι μια μέρα που όντας χαρμάνης ζήτησα ένα Karelia Blue. Τελευταία φορά πρέπει να τα είχα δοκιμάσει στο λύκειο και αυτό που μου είχε μείνει σαν ανάμνηση είναι ότι τραβούσα κι ένιωθα σαν να μην είχε ανάψει.
    Αυτή τη φορά όμως η εντύπωση ήταν θετικότατη. Απολαυστική, γεμάτη γεύση, ελαφρώς γλυκίζουσα και γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πολύ προσεγμένου τσιγάρου. Αυτό το άρωμα που αφήνει όταν εκπέεις από τη μύτη με κέρδισε αμέσως.
    Στα θετικά του επίσης ότι παράγεται από Ελληνική εταιρεία και διατίθεται σε σχετικά χαμηλή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν όταν το είχες δοκιμάσει να ήταν ακόμα ανατολικό χαρμάνι, για τα τότε δεδομένα ήταν πανάλαφρο.

      Διαγραφή
  18. ΒΓΗΚΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ LIMITED EDITION ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους
    Μία πληροφορία που κατά τύχη είδα.

    Ο Καρέλιας κυκλοφόρησε μόνο για εξαγωγή και το Karelia Gold, ίδιο ακριβώς με το μπλε, μόνο που είναι χρυσό (προφανώς).

    Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει εικόνα, με προειδοποιήσεις στα ρώσικα. Προφανώς είναι ανάμεσα στο μπλε και το άσπρο.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να αναφερθώ και στα Καρέλια GOLD που κάποτε κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα σαν MEDIUM και είχαν κόκκινα χρώματα εκεί που τώρα είναι χρυσό.

    Ήταν ένα φουλ Burley τσιγάρο με φοβερό άρωμα και αρκετά καλή γεύση.

    Όσο για τα ΚΑΡΕΛΙΑ BLUE, πήρα χθες ένα 100s με τιμή 3,10 ευρώ. Πλέον το τσιγάρο είναι από τα καλύτερα ελαφρά σε αυτή την τιμή. Για να μην πω το καλύτερο!!! Έχει προστεθεί ένα ελαφρύ αρωματάκι πολύ διακριτικό και η ποιότητα των καπνών είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με αυτά που είχα δοκιμάσει πριν από λίγα χρόνια.

    Θα προτιμούσα καλύτερο τράβηγμα αλλά από ένα τσιγάρο 100s δεν έχω και πάρα πολλές απαιτήσεις. Τα ποσοστά του είναι 8 πίσσα και 0,8 νικοτίνη. Α! Διοξείδιο 7!

    Το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Καρελια Medium που αναφερεις ειναι τα σημερινα Karelia Red. To Gold ειναι ελαφρυτερο του Blue

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή το απλό King Size το κόκκινο εννοείς. Διότι δεν λέγεται πλέον Red. Το πιθανότερο είναι όμως να μην υπάρχει καθόλου η γεύση και τα Burley που χρησιμοποιούσαν στο MEDIUM. Άσε που κανένα από αυτά δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα για να τα δοκιμάσω. Αν πάντως πέσει κάποιο στα χέρια μου, θα το αναφέρω.

      Ευχαριστώ Πέτρο
      Βασίλης

      Διαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. 3.30. Μια χαρά virginia είναι. Μετά το Dunhill που σταμάτησε, είναι μονόδρομος σε τέτοια περιεκτικότητα.

      Διαγραφή
  22. Ερώτηση. Γιατί η στάχτη του συγκεκριμένου τσιγάρου "διαλύεται" με αποτέλεσμα να γίνονται όλα φουτάνα? Κακή ποιότητα καπνού? Δεν το έχω παρατηρήσει αυτό σε άλλο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεπτό χαρτί και πολύ αραιά τοποθετημένος καπνός.
      Για να βελτιώσεις λίγο την κατάσταση, πριν ανοίξεις το πακέτο χτύπα το μερικές φορές με το καπάκι προς τα κάτω ούτως ώστε να σφίξει ο καπνός μέσα στο τσιγάρο.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Thanks man, να σαι καλά!

      Διαγραφή
  23. Τελικά έκανα αυτό που είπες και έμεινα μ@λακας! Πολύ αραιός ο καπνός μέσα με αποτέλεσμα να μπεί μέσα, σαν να είχα κανει στριφτό. μεγάλη ξενέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδόν σε κάθε μάρκα, αν το κάνεις αυτό πολλή ώρα, θα δεις το τσιγάρο να μένει σχεδόν μισό (που λέει ο λόγος). Εν μέρει οικονομία εκ μέρους των εταιριών και εν μέρει ένας τρόπος να κρατάνε χαμηλά τις περιεκτικότητες.
      Μια φορά είδα τσιγάρο που να μην είναι ξίκικο, του Νατ Σέρμαν. Ήταν σκληρό σαν μολύβι, και με μέγεθος 100'ς ελαφρότατα σλιμ έβγαζε από 12 μέχρι 20 λεπτά κάπνισμα.

      Διαγραφή
  24. Πολύ vfm το 100στάρι πάντως, με 3.30. Στην αρχή όντως τσιμπάει λίγο στο λαιμό. Είπα να μην αφήσω στην άκρη το πακέτο και δε το μετάνοιωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To θεωρω μεσα στο τοπ 30 των καλυτερων ποιοτικά σιγαρέτων.
    ¨ομως το Καρέλια χρυση κασετίνα μπορω να πω οτι ειναι στο τοπ 10 ρων καλυτερων παγκοσμίως.
    ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΚΛΕΚΤΟ εχω καπνισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως ειναι τωρα η χρυση?
      η χρυση κασετινα φιλτρο ειναι τσιγαρο με πολυ ασταθη γευση,οταν ειναι στα καλα της ειναι φοβερη, συνηθως ομως ειναι ενα βαρετο βιρτζινια μπλεντ,πρωτιμω εξελενς επειδη ειναι πιο σταθερο

      Διαγραφή
  26. Απλά ενα γευστικό χορταστικό τσιγάρο από τα καλύτερα ελαφρά σε αυτή την τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πετρο αναμεσα σε Marlboro gold και Karelia blue τι προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η marlboro είναι πιο πλούσια σε ποιότητα και πιο προσεκτική στα χημικά. marlboro gold 8,5-10 Karelia blue 7/10 ( προσωπική άποψη )

      Διαγραφή
    2. Έχω να τα καπνίσω αρκετά χρόνια,αλλά την απάντηση την έχεις ο ίδιος.Δοκίμασε τα και ότι λέει το γούστο σου.

      Διαγραφή
  28. εκανα karelia blue 100αρη αλλα με φανηκε μια πικριλα στο λαιμο. Κανω και malboro gold αλλα ενω εχει και αυτο πικριλα με φαινεται πιο καλο. εχετε να προτεινεται κατι παρομοιο σε αλλη μάρκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η σειρα του Καρελια Rex 23s,μαλλον σταματησε να εχει 23 τσιγαρα και βγαινει πλεον μονο σε εικοσαρι πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πραγματι ειδα κι εγω σημερα ρεχ εικοσαρια μαλλον μονο εικοσαρια,στο ψιλικατζιδικο που παω ειχε παραλαβει σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μυριζομαι πως ερχονται αυξησεις και ο Καρελιας προχωρησε σε αυτη τη κινηση για να μην ανεβασει την τιμη μειονοντας τα τσιγαρα στο πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ καλό τσιγάρο το Καρέλια λαϊτς με πλούσια γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μου χαρισε ενας φιλος ναυτικος,ενα πακετο Karelia king size, παρομοιο πακετο με το Blue μονο που ειναι κοκκινο αντι για μπλε το τσιγαρο αυτο κυκλοφορει σε duty free της Ασιας και της Αφρικης αρκετα καλο καλυτερο απο το blue με πολυ πλουσια γευση και αρκετα βαρυ 10 πισα 1.0 νικοτινη και 10 μονοξειδιο του ανθρακα στα ορια δηλαδη απο ποιοτητα ειναι στα στανταρ του Καρελια καμια ενοχληση στο λαιμο καλη καυση και αρωμα νομιζω πως ειναι παρομοιο το χαρμανι του παντως με το blue που κυκλοφορει εδω,κριμα να μην κυκλοφορει και στην Ελλαδα δεν θα το καπνιζα μονιμα αν υπηρχε εδω σιγουρα ομως θα το αγοραζα συχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχουν γραφτεί θετικά σχόλια για το σήμα αυτό. Και ο Πέτρος είχε πει πως θα το αγόραζε αν το έβρισκε. Για το χαρμάνι του δεν ξέρω, είναι βιρτζίνια σαν το λάιτς όπως λες ή αμερικάνικο όπως -νομίζω- πως άκουσα..

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει στα Ελληνικα Duty Free και στις γειτονικές χώρες.

      Διαγραφή
    3. Βιρτζινια ειναι σιγουρα γραφει πανω finest virginia tobaccos σαν το blue αλλα ειναι καλο τσιγαρο.Σε βαλκανικες χωρες κυκλοφορει στα ελληνικα duty free θα σε γελασω.

      Διαγραφή
  34. Λοιπον πηρα ενα πακετο σημερα οχι το 100'ς το 20'ς πολυ ωραιο τσιγαρο και γευστικο.Ειναι απο τα καλυτερα βιρτζινια καπνα και τσιγαρα που εχω καπνισει.Αξιζει για μονιμο καπνισμα το προτεινω εγω ενας εμπειρος καπνιστης που καπνιζει σχεδον 35 χρονια απο τα 15 μου.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καταπληκτικο το εν λογο τσιγαρο.Ειναι αρκετα γευστικο και γεματο.Μακαρι να συνεχισει η εταιρια ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποσο κανουν και τι περιεκτικοτητες εχουν? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πισσα 8,νικοτινη 0,8 ανθρακας 7.Η τιμη του ειναι 3,50€

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα. Τι γίνεται πλέον με το τσιγάρο αυτό, και τι τιμή έχει?

    Δ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 3.90 έχει αλλά λίγα πράγματα, το δοκίμασα ο ίδιος. Πολύ έντονο το αίσθημα ότι καπνίζεις χαρτί, σα να μην έχει πάρα ελάχιστο καπνό.
    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το έχω για μόνιμη μάρκα επειδή έχει Βιρτζίνια καπνά και λιγότερο μονοξείδιο συγκριτικά με τα light τσιγάρα άλλων εταιρειών. Μπράβο στον ΚΑΡΕΛΙΑ που τα βγάζει. Τα πρότεινα και στην μάνα μου και της άρεσαν πολύ και τα καπνίζει μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ένα τσιγάρο αλησμόνητο. Το καπνιζαν οι γιαγιάδες μου και γενικά εδώ Καλαμάτα που μένω το καπνίζουν οι μισοί καλαματιανοι. Ένα τσιγάρο ιστορικό για την Ελλάδα αλλά και για την πόλη μου. Πάντα καπνίζοντας ένα Καρέλια λαιτς 100αρι μου φέρνει πολλές αναμνήσεις. Πραγματικά τρομερό τσιγάρο το καπνίζω 3 χρόνια σερί. Θα ήθελα όμως να υπήρχε και το κόκκινο πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή