ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Assos Μαλακο


Υπήρξε το Marlboro της εποχης τελη δεκαετιας του 60 μεχρι μεσα 70. Ακομα και σημερα στους ανθρωπους ηλικιας 60 μεχρι 70,πρεπει να ειναι το πρωτο τσιγαρο σε δημοτικοτητα.
Ο Ασσος μαλακο ήταν η προσπαθεια της Παπαστρατος να εκσυγχρονισει την ναυαρχιδα της,το σημα Ασσος δηλαδη,στα μεσα της δεκαετιας του 60. Πρωτα απο όλα ο Ασσος βγηκε απο την κλασσικη Ελληνικη κασετινα και μπηκε σε μαλακο πακετο κατα το προτυπο των αμερικανικων τσιγαρων,ειχε προηγηθει το λανσαρισμα του Παλλας και του 22 αντινικοτ με μεγαλη επιτυχια πιο πριν,απο τις καπνοβιομηχανιες Κερανης και Γεωργιαδης(Για το Παλλας και τα άλλα σηματα του Κερανη θα ασχοληθω ξεχωριστα,αφου κατεχουν ξεχωριστη θεση στην ιστορια του Ελληνικου τσιγαρου, οσο βεβαια θυμαμαι το καθενα μια και ηλικιακα δεν προλαβα πολλα),επισης το παραδοσιακο ανατολικο χαρμανι του Ασσου,αναμειχθηκε με καπνα μάλλον Virginia,για να δωσει μια πιο δυτικη γευση.
Ο Ασσος μαλακο σημερα,εξακολουθει να ειναι ενα απο τα πιο ωραια τσιγαρα της αγορα. Προσωπικα μαζι με το παραδοσιακο αδερφακι του,τον Ασσο φιλτρο,ειναι οι μαρκες που προτιμω ως καθημερινα τσιγαρα,οταν βεβαια δεν κανω πειραματα. Το χαμηλο κοστος του τσιγαρου αυτου(τρεχουσα τιμη μολις 2,30) δεν αντικατοπτριζει σε καμια περιπτωση την ποιοτητα του,η οποια ειναι εξαιρετικα υψηλη. Το χαρμανι του αν και βγαζει αρκετη για τα σημερινα στανταρ πισσα και νικοτινη-10 και 0,9- ειναι εξαιρετικα απαλο,το απαλοτερο στην κατηγορια των δυνατων τσιγαρων και ειναι σχεδον αδυνατο να σου προκαλεσει πονολαιμο.Επισης η γευση που βγαζει ειναι εξαιρετικα απολαυστικη. Νομιζω πως ειναι ενα τσιγαρο που θα το λατρεψουν οι καπνιστες φτηνιαρικων σηματων σαν το Winston και το Pall Mall, αν του δωσουν μια ευκαιρια,αλλα ταιριαζει πολυ εξισου σε εναν καπνιστη που του αρεσουν γευσεις οπως αυτη του Davidoff Gold ή του Muratti.
Βαθμολογια:7+ στα 10.

145 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ SEKAP EXTRA ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ(ΜΕ ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ KARELIA SPECIAL,TH XΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ KAI TO KIRETSILER) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ,ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ EUROPEAN BLEND ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΩΣ(ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ)ΤΗ "ΓΛΥΚΑ" ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ AMERICAN BLEND Η¨ ΤΩΝ VIRGINIA,KAI TO ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑ ΠΙΚΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑ ΟΥΤΕ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ,ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΠΩΣ "ΤΡΑΧΥ" ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΥΚΟΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ "ΤΡΑΒΗΓΜΑ",ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ(ΤΟ DAVIDOFF GOLD ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ,ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ DAVIDOFF),AΛΛΑ ΤΟ ΤΡΩΕΙ Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ.ΕΤΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟ(ΚΑΠΝΙΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ-ΕΞΑΡΤΗΣΗ)ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ ΦΙΡΜΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΛΠ.
    Υ.Γ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΑΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:ΤΟ PETER STUYVESANT KOKKINO.ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ:ΑΧΡΩΜΟ,ΑΓΕΥΣΤΟ,ΑΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατολικου τυπου τσιγαρο δεν ειναι,αλλα περιεχει και ελληνικα ανατολικα,αυτη ήταν η απαντηση που μου εδωσαν απο την Παπαστρατος,χωρις παραπανω κουβεντες.Πιστευω πως ειναι μειγμα Virginia με ανατολικα χωρις καθολου Burley που βαζουν στα American Blend τσιγαρα. Η κασετινα ειναι ανατολικο τσιγαρο 100%.
    Διαφωνω με το πως το εχουν χαλασει λιγο τον τελευταιο καιρο.Όντως γινανε καποιες αλλαγες και σε αυτο και στην κασετινα αλλα νομιζω βελτιωσαν την γευση και όχι την χαλασαν.Υποψιαζομαι πως επειδη τελειωσαν τα καπνα του Αγρινιου(τα οποια ηταν μαπα),το φτιαχνουν πλεον με ανωτερης ποιοτητας Ελληνικα.
    Θα ασχοληθω εν καιρο και με τα Assos Super,Export,25s,Premioum.
    Για το Stuyvesant εχεις δικιο.Οποιο τσιγαρο επιασαν τα καταστροφικα χερια της BAT το διελυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που μπορώ να βρω τα turkish special

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μονο online υπαρχει ενα site το tobaccoonline.co.uk που στελνει τσιγαρα αμερικανικα στην Ελλαδα. Δεν το εχω χρησιμοποιησει για να ξερω αν ειναι αξιοπιστο, ενας χρηστης του blog που το χρησιμοποιουσε ειπε πως ειναι. Δες και την κουβεντα στο topic για την χρυση κασετινα στην αρχη του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει καποιο τσιγαρο με τα καπνα και την γευση του Ασσου, αλλα πιο ελαφρυ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει το ΣΕΚΑΠ ΕΞΤΡΑ που εχει παρομοια αλλα λιγο κατωτερη γευση,με νικοτινη 0,6 και πισσα 10 ομως βρησκεται μονο στην Ξανθη και στα αλλα μερη της Ελλαδας μονο με παραγγελια.
    Δεν νομιζω πάντως πως ο Ασσος μαλακο ειναι τσιγαρο βαρυ,ευκολοκαπνιστο θα το χαρακτηριζα.Ποιο χαμηλη νικοτινη (0,7) εχει ο Ασσος κασετινα,ομως η γευση του ειναι πιο δυνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι ποιοτητασ καπνα και τι ειδουσ καπνα περιεχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μυστηριο. Η Παπαστρατος λεει πως το Ασσος μαλακο δεν χαρακτηριζεται ως ανατολικο χαρμανι,αλλα ως ευρωπαικο χαρμανι που περιεχει και καποια ανατολικα. Υποψιαζομαι πως ειναι βασικα Virginia + ενα ποσοστο 20-30% ανατολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντωσ σε ποιοτητα καπνου κ γευσης δεν εχει να ζηλεψει τιποτα , απο αλλα πιο ακριβα σηματα οπως: marlboro, camel, lucky strike κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κασετινα ειναι 100% ανατολικο χαρμανι,μαλλον το καλυτερο απο αυτα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To Assos κασετινα,οπως και το Καρελια κασετινα ειναι απο τα τσιγαρα,που τα καπνιζεις για μια ζωη.Σπανια αλλαζουν μαρκα αυτοι που τα καπνιζουν.
    Για τον Ασσο μαλακο να προσθεσω πως ειναι το μοναδικο απο τα παραδοσιακα τσιγαρα,που εχει μια καλουτσικη διεισδυση και στους νεους καπνιστες,μια και εχω δει αρκετους φοιτητες ή 30αριδες-35αριδες που το καπνιζουν,αφου ειναι ποιοτικο και φθηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Arxika na pw kalhspera paidia
    Petro diavazw auto to blog edw kai kana mhna..Sunexise thn kalh doyleia..:)
    Dokimasa molis twra ta assos malako..
    An kai kapnisths tou craven edw 2-3xronia peripou..
    Pisteuw oti molis allaksa marka..pragmatika eksairetiko tsigaro me plousia geysh..

    Y.S.
    Mia aporia petro..
    Esy ti marka foumareis?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαντε με φιλτρο και Καρελια Εxcellence καπνιζω τους τελευταιους μηνες. Με τις επερχομενες παρανοικες αυξησεις στα τσιγαρα, το πιθανοτερο ειναι να ξαναγυρισω στον Ασσο μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ
    ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΥΡΩ ΤΟ 1971-1974, ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΖΕΤ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΣΣΟ,ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΠΡΟΙΣΓΕΙΟΝΟΤΑΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ, ΗΤΑΝ ΤΟ MAMMY BLUE ΤΩΝ POP TOPS, ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΖΟΤΑΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
    ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΒΑΛΤΗΝ

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα παιδια πηρα σημερα το ασσο μαλακο με 2,70-(ελπιζς να ειναι αυτη η σημερινη τιμη του και οχι παλια) εχει κατι το ιδιαιτερο παντως σε σχεση με αλλα θα ελεγα πολυτελειας..σκεφτομαι και γω νατο κανω μαρκα.Ενα αλλο που μ αρεσει σ αυτο το τσιγαρο ειναι οτι καιγετε αργα,και δεν εχει αυτα τα προσθετα γευσης που κανοθν τα τσιγαρα να θυμιζουν "πατατακια"!!!το προτεινω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήτια για το μπλογκ σας είναι φανταστικά καπνογνωστικό! Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε αν ο Άσσος φίλτρο κασετίνα και ο άσσος φίλτρο μαλακό είναι το ίδιο? Η κασετίνα είναι πιο όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι. Η κασετινα ειναι 100% καπνα ανατολικου τυπου,τα παραδοσιακα Ελληνικα καπνα δηλαδη. Το μαλακο περιεχει ανατολικα καπνα,αλλα ειναι αναμεικτα με Βιρτζινια.
    Η κασετινα εχει 0,7 νικοτινη και πιο εντονη γευση,το μαλακο 0,9 νικοτινη και πιο απαλη γευση. Προσωπικο μου γουστο ειναι μαλλον η κασετινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://3.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TPjs9buC5kI/AAAAAAAARpw/JXE9oIQkQ0g/s1600/%25CE%25917.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα παιδια!
    Διαβαζω εδω και καιρο το blog και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι εξαιρετικα καλο σε θεματα κριτικης τσιγαρων!
    Πριν 2 μερες πηρα τον Αsso μαλακο(δεν ειχε την κασετινα) και οφειλω να πω οτι ειναι πολυ καλο τσιγαρο και στην ποιοτητα και στην γευση!
    Εσυ ρε Πετρο τι διαφορες βλεπεις στον Αsso μαλακο και στον Αsso Premium?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ασσος μαλακό είναι ένα εκπληκτικό τσιγάρο, με όλη την έννοια της λέξης. Άρχισα να τον καπνίζω μετά από τα Καρέλια Φίλτρο, και σε αντίθεση με αυτά ο άσσος είναι βραδύκαυστος, πολύ πιο απαλός και αφήνει μία γλυκιά γεύση. Τρέχουσα τιμή: 3.00 ευρώ. Θα το κάπνιζα ακόμα κι αν είχε 3.80, καθώς είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει (αν εξαιρέσουμε τσιγάρα πολυτελείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3.10 o assos..se kana 6mhno poso tha paei diladi?eleos pia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απίστευτες αυξήσεις,βεβαια είχε μείνει αρκετό καιρό στα 2.70. Κρίμα πέρασε το ψυχολογικό όριο των 3 ευρω! :(
    Έχει κανείς καταλάβει καμια αλλαγή στο χαρμάνι του? φίλτρο μαλακό ή φίλτρο κασετίνα?
    Ίσως πρέπει να αλλάξω μάρκα για μερικές μέρες να κ να ξαναδοκιμάσω αργότερα να τσεκάρω.
    Θα πάω για κανα Σαντέ φίλτρο για λίγο τι λέτε?
    Πριν κανά δίμηνο που κάπνισα Σαντέ το πακέτο δεν το ευχαριστήθηκα,πιστεύω να ηταν τυχαίο.
    Επίσης πιστεύω να ειναι η ιδέα μου με το χαρμάνι του Ασσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To SANTE φίλτρο έχει δολοφονηθεί, ελπίζουμε σε ανάσταση. Επίσης είναι ameican blend και όντως θα σε βοηθήσει μία αλλαγή χαρμανιού μιας και o ASSOS μαλακό είναι ανατολικό χαρμάνι.
    Αλλαγές μεγάλες δεν είδα αλλά ίσως και να έχει πέσει ελάχιστα η ποιότητα ιδίως στο μαλακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει πάντως κάτι παίζει με το χαρμάνι του, σίγουρα δεν είναι το παλιό άσσος μαλακό.
    Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τόσο τα γούστα μου σε τόσο λίγο καιρό.
    Δύο χρόνια το καπνίζω σαν πρώτη επιλογή μαζί κ με την κασετίνα
    Σίγουρα βελτιώθηκε ομως σε σχέση με προ διμήνου γέυση.
    Ενα πολυ καλό τσιγάρο που δοκιμάζω πρόσφατα κανα 2μηνο, είναι το Καρέλια Σπέσιαλ (2,40 παλια τιμη??).
    Ίσως αφήσω τον άσσο για το Καρέλια Σπέσιαλ.
    Ένα τσιγάρο προκοπής ρε παιδιάαααα(εταιρείες)...

    Υ.Γ θα μεταφερω το σχολιο αυτουσιο στο μπλογκ του Μαύρο Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέτρο ακόμα κάνεις άσσο μαλακό? Πώς σου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oχι,καπνο Μαρλμπορο και τσιγαρα Καρελια. Πηρα προσφατα Ασσο κασετινα και ηταν απαισια,η ποιοτητα εχει παει πολυ κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γενικά τα ανατολικά έχουν βγει πολύ χάλια σε αυτήν παρτίδα, περιμένουμε την επόμενη σοδειά.

    Πέτρο ξέρεις κάθε πότε βγαίνει σοδειά ανατολικών, δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή ξέρω 'γώ Ιούνιο Ιταλία, Ιούλιο Τουρκία κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το πήρα για πρώτη φορά και μου φάνηκε πως είναι ενα περίεργο τσιγάρο... Καταρχάς δεν μπορώ να πιστέψω να έχει 0,9 νικοτίνη...
    Το λαιμό δεν χτυπάει, αλλά αφήνει μια έντονη πίκρα στο στόμα. Έχει αρκετά δύσκολο τράβηγμα χάρη σε τρις σειρές απο τρύπες εξαερισμού. Τελικά κάπνισα 7 τσιγάρα ένα μετά το άλλο μέσα σε μια ώρα χωρίς να νιώσω τελικά την ικανοποίηση και μετά απο 15 λεπτά ήθελα να ξανά ανάψω τσιγάρο... Κάτι Παρόμοιο ήταν και με το άσσο κασετίνα, όταν το πήρα πριν δυο μήνες, αλλά εκεί το είχα αποδώσει σε λίγη νικοτίνη που έχει. Κασετίνα δεν έβγαζε και την πίκρα που είχε τώρα το μαλακό. Τέλος πάντων, δεν βλέπω το λόγο να το ξαναπάρω εκτός αν μου έρθει διάθεση να καπνίσω ένα τσιγάρο με ανατολικά καπνά, όπου και πάλι θα προτιμήσω την κασετίνα, παρά το άτι είναι ποιο light τσιγάρο, αλλά τουλάχιστον δεν βγάζει πίκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η γεύση και το βάρος στα ανατολικά αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, είναι τόσο ευαίσθητα που τα επηρεάζουν τα πάντα, μην κολλάς σε μία κακή παρτίδα, είναι ένα πολύ ωραίο τσιγάρο πέρυσι το κάπνιζα μόνιμα 1-2 μήνες, είχε βγει πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ'αρχας συγχαρητηρια για το blog. Ενα blog ιδιαιτερα χρησιμο για αυτoυς που δεν καπνιζουν απλα για να καπνισουν αλλα αντιμετωπιζουν το καπνισμα ως απολαυση. Πριν απο ενα μηνα περιπου το γυρισα απο στριφτο που πλεον με ειχε κουρασει σε ασσος μαλακο. Καλο τσιγαρο με εντονη γευση και αρωμα, ενω ειναι ελαφρυ στην αισθηση απ'τα ελαφρυτερα ισως στην κατηγορια. Επειδη ομως ειμαι σε φαση δοκιμων σκεφτομαι να αλλαξω παλι, θα βοηθουσε αν ειχατε να προτεινετε κατι σε ετοιμο τσιγαρο καλυτερα οχι τυπου σκετο virginia (π.χ χρυση κασετινα του kareliα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απο φτηνα Καρελια Φιλτρο,Ασσος Κασετινα,Winston. Μεσαιας κατηγοριας Camel, Ακριβα Davidoff Classic + Gold,Camel Natural Flavor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οκ ευχαριστω θα δω μαλλον το camel κανονικο, το Natural μου ειχε φανει λιγο βαρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δοκιμασα camel μαλακο, καθαρα american blend πιστευω με πιο σκληρη και ιδιαιτερη γευση απο αλλα π.χ marlboro, ok καπνιζεται. Προτιμω σιγουρα το assos μαλακο, εχει πιο ωραια πιο απαλη γευση απ'τα καλυτερα θεωρω τσιγαρα. Η ηλιθιοτητα με το assos μαλακο ειναι οτι θεωρειται απο πολλους στην ηλικια μου 19-20 δηλαδη ως ορισμος του χαμηλης ποιοτητας <> φθηνοτσιγαρου, κατι τελειως ακυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το ασσος μαλακο οπως και το camel εχουν πολυ ιδιαιτερη γευση, το καθενα βεβαια για την κατηγορια του (το ενα ευρωπαικο χαρμανι, το αλλο αμερικανικο) Προσωπικα, ο ασσος μου βγαζει μια δυσαρεστη μυρωδια, δεν μπορω ομως να πω πως δεν αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του. Αλλωστε γουστα ειναι αυτα.. Καλα, το να θεωρουν καποιοι τον ασσο παρακμιακο τσιγαρο ενω καπνιζουν κατι παλλ μαλλ και στριβουν ολντ χολμπορν, δειχνει τουλαχιστον ποσο ασχετοι με το αθλημα ειναι

    Η γευση του camel μου αρεσει. Δεν δοκιμασα ακομα το μαλακο (αλλωστε και στο παλιο camel του καρελια μονο το σκληρο προτιμουσα) αλλα το σκληρο το βρηκα μερακλιδικο. Εδω και 2-3 μερες μαλιστα καπνιζω παραλληλα ενα μαρλμπορο μαλακο και ενα καμελ σκληρο, και διαπιστωνω πως το καμελ ειναι ανωτερο γευστικα. Βεβαια, παιζει σημαντικο ρολο και η παρτιδα, μιας που και τα 2 σηματα παρουσιαζουν διακυμανσεις.

    Παντως και τα 2 σηματα ειναι πραγματικα value for money στην κατηγορια τους

    Πετρο, εσυ προτιμας το μαλακο ή το σκληρο καμελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σκληρο.Ειναι πιο γεματο,αν και υστερει αρωματικά. Επισης η Καμηλα ειναι μεγαλη και οχι σε μεγεθος κουνουπιου οπως στο μαλακο.
    Ενταξει 3,50 Ευρω για το καμελ ειναι μια δικαιη τιμη.Υπερτερει του Μαρλμπορο,καναμε το πειραμα με κατι φιλους το Σαββατο και το Καμελ ειχε 4 στα 4 θετικους ψηφους. Παντως και στο Καμελ επεσε ελαφρως η ποιοτητα,απλα το μαρλμπορο το αχυροποιησαν εντελως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το Camel το δοκίμασα και εγώ. Καλό για 3,50 ειδικά μετά την δολοφονία του Marlboro. Νομίζω πάντως ότι έχει παραγίνει σκληρό στη γεύση. Το σκληρό πακέτο που δοκίμασα παλεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ποιο Camel Πέτρο? το κανονικό camel έχει γίνει 3.50??? ή μιλάμε για το camel activate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλα, το μαρλμπορο συνεχιζει στο ιδιο τροπαριο, μια κρυο μια ζεστη. Ξαναπηρα ενα πακετο με κωδικο ΑΨ. Υπεραθλιο, μου θυμισε ενα πακετο λακι που πηρα πριν ενα μηνα. Αγευστο, αδιαφορο, ελεεινο, ουτε 1,50 ευρω δεν αξιζει

    Το καμελ σκληρο που δοκιμασα, ειχε καπως σκληρη γευση αλλα οχι τοσο ενοχλητικη. Απο αρωμα δε, παει πολυ καλα. Μου εκανε εντυπωση πως στο ιδιο πακετο τα μισα περιπου τσιγαρα ειχαν καπνο χοντροκομμενο και τα υπολοιπα ψιλοκομμενο.

    Το μαλακο εχει πιο σκληρη γευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξαναπηρα ενα καμελ σκληρο. Πολυ χειροτερο απ το πρωτο πακετο, τα καπνα του πιο σκουρα, η γευση πολυ σκληρη και το αρωμα του φτωχο. Φαινεται πως υστερα απο μια μεταβατικη περιοδο, αποφασισαν να ριξουν μαζι με την τιμη και την ποιοτητα

    Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται σηματα ιστορικα οπως το καμελ και το μαρλμπορο που εχουν προσβαση σε πολυ καλες πρωτες υλες καπνων να θυσιαζουν την ποιοτητα τοσο ευκολα χωρις ιδιαιτερο κερδος, αφου ακομα και τα καλυτερα καπνα τα αγοραζουν σε πολυ χαμηλες τιμες. Ισως στηριζονται στη δεδομενη επιτυχια που εχει το brand name και κοιταν να βγαλουν απ τη μυγα ξυγγι ή εστω να περιορισουν καπως τις απωλειες τους απογοητευοντας τον καπνιστη με τη χαμηλη ποιοτητα που προσφερουν

    Τελειωνω το πακετο (δεν ειμαστε σε θεση να πεταμε τσιγαρα ευκολα) και επιστρεφω σε ανατολικα τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ποια η γνωμη σας για τον ασσο export?
    Acheron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει σχετικη αναρτηση τον Νοεμβριο του 2009. Μπορεις αν θες να γραψεις εκει τις εντυπωσεις σου για αυτο το τσιγαρο

      Διαγραφή
  42. Μαγκες εγω ειμαι 23 κ απο τα 17 μου καπνιζω Ασσο μαλακο!!! εχω καπνισει σχεδον ολες τις μαρκες τσιγαρων... Ασσος για μια ζωη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πηρα εναν ασσο μαλακό μιας και ακούω καλά λόγια.Το ειχα πάρει και πριν μισο χρονο και δεν μου είχε αρέσει.

    κωδικός ΒΜ
    3-4 τσιγαρα έκανα και το πέταξα.Αθλια γεύση.Μολις ανοιξα το πακέτο μου ήρθε μια άσχημη μυρουδιά,κοιτάω και τα καπνα ήταν σκουρα, σχεδον μαύρα...οπως ακριβώς και μισο χρόνο πριν.
    Θεωρω οτι ο ασσος μαλακό και ασσος κασετίνα έχουν πλεον αλλαξει.Παλια τα άνοιγες και μοσχοβολουσαν και τα καπνά ηταν ανοιχτοχρωμα.Τωρα μυριζουν άσχημα και τα καπνα είναι μαύρα. Μαλλον η φίλιπ μόρις αλλαξε τα ανατολικά που βάζει μέσα. Το άρωμα του ασσου μαλακού πλεον μου θυμίζει 22 φιλτρο μαλακό (στα ασχημα του).
    Δυστυχως νομίζω οτι η αλλαγή αυτη πλεον είναι μόνιμη....

    Αν καποιος δοκίμασε την συγκεκριμένη παρτίδα,ή καπνίζει μόνιμα ασσο μαλακό θα ήθελα και την δική του άποψη.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μάγκα εγώ μόλις τελείωσα ένα πακέτο Άσσο μαλακό (κωδικός ΓΠ) και δεν παρατήρησα τίποτα απαίσιο. Απλώς μου φανήκαν εξαιρετικά ελαφριά. Από τη μέση και μετά το τσιγάρο καπνίζεται αλλά δεν είναι το ίδιο καλό όπως το Άσσος φίλτρο κασετίνα (κωδ. ΓΕ) το οποίο ευχαριστιέμαι πολύ τον τελευταίο καιρό. Κι αυτό οφείλεται στο ότι το δεύτερο είναι κατ' εξοχήν ανατολικό χαρμάνι, σε αντίθεση με το "μαλακό" το οποίο είναι πιο εξευρωπαϊσμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χαλασε πολυ ο Ασσος μαλακος.Τελευταια φορα που πηρα πριν κανενα μήνα ηταν αθλιος.Η Κασετινα κραταει ακομα,αλλα εχω την εντυπωση πως πρεπει να αρχισαν να βαζουν μια ψιλοποσοτητα Βιρτζινια. Προσφατα ειδα εναν αρκετα μεγαλο στην ηλικια γειτονα,που παντα τον θυμομουνα να καπνιζει Ασσο μαλακο,με αλλη μαρκα.Τον ρωτησα γιατι αλλαξε και μου ειπε πως τον χαλασαν και μετα απο 50 χρονια αναγκαστηκε να καπνισει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον Άσσο και για την κασετίνα και για το μαλακό. Για την κασετίνα, που την πήρα πριν κανένα μήνα 2 απανωτές φορές, το 1 ήταν καταπληκτικό, το άλλο χάλια, και τα 2 πολύ φρέσκα. Το μαλακό δεν μου άρεσε. Χωρίς γεύση. Μαλλον πάμε από το κακό στο χειρότερο.

      Κανένα νέο για τα Davidoff ID?

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. DAVIDOFF ID orange καπνίζω τώρα. Κυκλοφορεί κανονικά στην Θεσσαλονίκη. Τιμή 3,70. Αναλογίες 10-0,8-10. Καλή, προσεγμένη σχεδίαση. Τεράστιο φίτρο μιας που έχει ενσωματωμένο το κλασικό διπλό χαρτάκι που έχουν τα ελαφιά τσιγάρα. Καλούτσικο χαρμάνι, όχι ιδιαίτερα βαρύ τσιγάρο. Περισσότερα σε λίγες μέρες

      Διαγραφή
    3. Οκ Ευθύμη, σε ευχαριστώ πολύ.

      Εάν κάποιος φίλος τα έχει βρει και στην Αθήνα, ας μας πει που.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Efthimi απο που το πηρες? Πριν λιγο περασα απο το today της Παπαναστασιου για να παρω ενα Excellence αλλα δεν ειδα κατι.

      Διαγραφή
    5. Απ το περίπτερο μπροστά στα δικαστήρια που είναι 24 ώρες ανοιχτό. Θα το βρεις από αύριο πάντου, σήμερα άρχισαν οι διανομές. Δεν είναι κάτι το αμάν και τι αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε, αρκετά γλυκόπιοτο τσιγάρο

      Διαγραφή
    6. Επειδη εχω δουλεια στο κεντρο σε λιγο,θα πεταχτω να παρω ενα πακετο.Παρουσιαση αυριο ή μεθαυριο.

      Διαγραφή
    7. Πέτρο, εδώ δεν υπάρχει ακόμα. Πέρασα λόγω δουλειάς από Ν. Ηράκλειο, άφαντο. Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν καν. Βγήκαν επίσης pall mall 100 άρια σε κόκκινα και μπλε, πληροφοριακά.

      Πες τη γνώμη σου όταν κάνεις κανένα από τα ID.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    8. Aξιζουν δοκιμης.Ειναι καλη κυκλοφορια.

      Διαγραφή
  46. Για την κασετίνα συμφωνώ. Δεν νομίζω να είναι καθαρά ανατολικό χαρμάνι πιστεύω πως έβαλαν βιρτζίνια μέσα. Τόσο το βάρος όσο και η γεύση του αυτό δείχνουν. Κακώς κατά τη γνώμη μου. Σταθεροποιήθηκε βέβαια αρκετά τον τελευταίο καιρό, αλλά έχασε πολύ απ τα αρώματά του. Ας το άφηναν έτσι, με τα πάνω και τα κάτω του. Έτσι όπως πάμε με την βιρτζινοποίηση δηλαδή της κασετίνας του Καρέλια, τα χάλια της ΣΕΚΑΠ και τις δυσκολίες του Γεωργιάδη, βλέπω πως σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε ούτε ένα, έστω για δείγμα, καθαρά ανατολικό χαρμάνι. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πολυ φοβαμαι οτι έφτασε το τέλος του τσιγάρου...σε 1-2 χρονια μόνο μαρλμπορο και στριφτα θα έχουμε και θα λέμε και ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το τέλος του τσιγάρου δεν νομίζω, αλλά το τέλος του ελληνικού τσιγάρου πολύ πιθανόν. Και για να είμαστε σωστοί δεν ευθύνονται μόνο οι εταιρίες που πλασάρουν ένα κάρο χορτάρια, αλλά και μεις που τα προτιμάμε και δεν δίνουμε μια ευκαιρία σε παραδοσιακά σήματα. Προχθές που πήγα σε μια καφετέρια με βλέπει η σερβιτόρα με άσσο κασετίνα και μου λέει "μα καλά, τα καπνίζεις αυτά??" και την ίδια ώρα έβγαλε να στρίψει ένα χολμπορν. Και δεν είναι μόνο οι νέοι. Πέρασα παρακάτω έξω από ένα καφενείο και παρατηρούσα τα πακέτα των ηλικιωμένων πάνω στα τραπέζια: Peter Stuyvesant, Pall Mall, LM και άντε από κανένα καρέλια blue

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κι όμως Ευθύμη, αυτό το λίγο υπερβολικό που λέει ο ανώνυμος φίλος παραπάνω εγώ δεν το βρίσκω τόσο υπερβολικό. Καπνίζουν, λες, Stuyvesant και Pall Mall. Σάμπως είναι τα Stuyvesant και τα Pall Mall που υπήρχαν πριν 15 χρόνια; Έχω χάσει το λογαριασμό για πόσα τσιγάρα έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός «το διέλυσε η JTI» / «το ξέκανε η ΒΑΤ» κλπ..

    Σ` ένα φόρουμ πίπας που έτυχε να χαζεύω, καπνιστές κάποιας ηλικίας δήλωναν την απογοήτευσή τους για το Balkan Sobranie, ένα θρυλικό παλιό καπνό που επανακυκλοφόρησε. Η γενική γνώμη ήταν: δε θα έπρεπε η εταιρεία να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για ένα χαρμάνι που δεν έχει σχέση με το παλιό.
    Ένας όμως έκανε την εξής παρατήρηση: Ακόμα, λέει, και τηρώντας μέχρι κεραίας τη συνταγή του ιστορικού Balkan Sobranie, το αποτέλεσμα πάλι θα ήταν κατώτερο. Γιατί δεν υπάρχουν πια εκείνα τα καπνά.
    Όσο κι αν δεν ξέρω από καπνά, το πιστεύω χωρίς δυσκολία, αφού ξέρω πολύ καλά ότι πλέον δεν υπάρχουν ούτε «εκείνα» τα ροδάκινα, ούτε «εκείνες» οι ντομάτες, ούτε «εκείνα» τα αβγά.

    Αν λοιπόν ακόμα και τα υπερπολυτελή χαρμάνια υφίστανται αναπόφευκτη υποβάθμιση, τι να περιμένει κανείς από τα τσιγάρα των 3,5 - 4 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπε καλημέρα.

      Συμφωνώ απόλυτα. Πάρα πολλά σήματα έχουν αλλάξει ριζικά εδώ και μία δεκαετία. Κάποτε τα Peter ήταν ένα ωραίο, ποιοτικό τσιγάρο, τώρα ένα κοινό χόρτο. Κάποτε τα Pall Mall ήταν μια χαρά, και τα φίλτρο και τα άφιλτρα. Αλλά όλα πλέον υποβαθμίζονται, σε κάθε κατηγορία.

      Εγώ πιστεύω πως έχει να κάνει και με τις ανώτατες περιεκτικότητες που σου δένουν τα χέρια κάπως. Όχι αποκλειστικά βέβαια, σίγουρα άνθρωποι που γνωρίζουν και θέλουν, μπορούν να βγάλουν ένα χαρμάνι καλό και με αυτές.

      Αξιοσημείωτο: Πήρα πριν 2 μήνες περίπου στην γραμμή καταναλωτών Lucky Strike, για να επιβεβαιώσω ότι το άφιλτρο καταργήθηκε. Εισέπραξα στην αρχή την αποστομωτική απάντηση: "- Ποιο λέτε άφιλτρο;". Σωστά. Που να ξέρεις πιο λέμε άφιλτρο από τη στιγμή που όχι δεν καπνίζεις, αλλά δεν έχεις ενημερωθεί και γύρω από το προϊόν το οποίο ενημερώνεις. Από τη στιγμή που πουλάνε τα χόρτα, χέστηκε η κάθε BAT και η κάθε ΞΕ-BAT.

      Ένα είναι σίγουρο πάντως, πως προσωπικά σε περιπτεράδες που κοιτάνε περίεργα εάν δεν ζητήσεις Pall Mall, Winston ή ότι άλλο από τα 4 που ξέρουν, δεν ξαναπατάω (όπως έχω ξαναπεί το Μαρούσι έχει πολλούς τέτοιους).

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  50. Εγω πάντως θα σταματήσω να αγοράζω απο ελλάδα τζάμπα λεφτα δίνω.Και ας κλεισουν ολες οι εταιρείες δεν με νιάζει.Πλεον παραγγελιες απο ιντερνετ και αμερική που εκει τουλάχιστον εχουν ακόμα τσιγόρα.
    Ας καπνίζω λιγότερο, παρα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις υπόψη κάποιο ιστότοπο για παραγγελίες από Αμερική;

      Διαγραφή
    2. Yπάρχουν δεκαδες, λίγοι ομως έιναι οι καλοί/αυθεντικοί.
      Υπάρχει σχετική ανάρτηση στο blog.

      Το ποιο γνωστό/αξιόπιστο και με την μεγαλύτερη ποικιλία σε αμερικάνικα είναι το tobaccoonline.co.uk

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου έχεις παραγγείλει ποτέ από το πιο πάνω; Το είδα σήμερα και ψήνομαι, απλά θα ήθελα την εμπειρία και κάποιου που έχει ήδη παραγγείλει.

      Αμερικάνικα τσιγάρα, τουλάχιστον να καπνίζουμε, να μην δίνουμε μόνο λεφτά τσάμπα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  51. Nαι έχω παραγγείλει. Αργουν κάπως να έρθουν 2-3 βδομάδες,ή κανα μήνα αλλα παντα έρχονται και δεν μου έχουν φάει λεφτα.Επίσης είναι 100% αμερικάνικα πανω γράφει "made in usa". Mόνο που δεν γράφει απο πια πολιτεία σου τα στέλνουν.Επειδη η αμερική είναι τεραστια αλλου γινονται τα τσιγαρα για νέα υορκη,αλλου για λος αντζελες,τεξας,φλοριδα κτλ.

    Επίσης μπορεις να πάρεις και ευρωπαικα οπως γαλλικα gitanes,αγγλικα dunhill,rothmans,ελβετικα marlboro,sobranie κα.

    Το κακο οτι πρεπει να πάρεις αναγκαστικα κούτα και οι πολυ υψηλές τιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. *επίσης για καποια σπάνια τσιγάρα-μάρκες που δεν ειναι πολυ γνωστές σε βάζει να πάρεις 2-3 κούτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Διάφορες δεν έχω σταθερή. Κυριως camel,marlboro,και n.a.s.(natural american spirit).και gitanes filtre απο ευρωπη που μου αρέσει πολύ.
    έχει παρα πολλά οπως pall mall αφιλτρο,lucky strike αφιλτρο....καλα λόγια έχω ακουσει για το αμερικάνικο kent απο φίλο που το καπνίζει μονιμα και το παραγγέλνει απο το συγκεκριμένο μαγαζί οπως έγραψε.

    Τα τσιγάρα είναι πάρα πολλα, αλλα το χρήματα λίγα! Έτσι ομως οπως παμε εδω με βλέπω να παραγγελνω συνέχνεια απ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. pira shmera assos malako.re mages ti ektroma katadise to tsigarw auto!!!persh tetia to ekana sxedon monima alla stadiaka exane se geush k to ekopsa shmera pou to dokimasa o ouraniskos mou epiase poli berley me virginia alla den geutika ka8olou anatolika kapna k sto telos otan to svino to tsigarw es8anome mia pikri geush.
    a re filimona to kseskises k to assos aporo giati pires tin paragogi ton anatolikon apo ellada gia ta epomena xronia.
    kai kati akoma o kapnos o marlboro red veltio8ike estita exw idi kanei 2 kapnosakoules k einai foveros.
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα αγορασει μια κασετινα πριν δυο εβδομαδες και ηταν αισχρη,πανω κατω όπως τα λες σαν φθηνο σκληρο Αmerican Blend.Καπνισα 3 τσιγαρα και αφησα το πακετο στην ακρη

      Διαγραφή
    2. petro kati asxetw milaga shmera me enan pratiriouxo pou promi8evh oloi tin perioxh pou menw k mou ipe pws oi times sta kapnika 8a arxisoun na peftoun amesa mias k ta sainia tou kratous mpikan xodra mesa apo tous forous!!!!
      asxeto alla exeis kamia enimerosh gia kamia nea kikloforia tsigarou h kapnou?polh sigi epese twra teleutea.
      bigvag

      Διαγραφή
    3. Μακάρι. Δε θα μ' ενοχλούσε να ξεφορτώνονταν κανένα ευρώ από την τιμή τους μερικές μάρκες!

      Διαγραφή
    4. Ίσως Πέτρο να έπεσες σε κακό πακέτο γιατί αυτή η κασετίνα που καπνίζω τώρα γ.. και δέρνει σε όλα. Απ τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο που κάπνισα τους τελευταίους μήνες. Αλλά είπαμε, οι άσσοι είναι λίγο τζόκερ. Για την ιστορία, κωδικός ΓΩ.

      Όσον αφορά την φορολογία, δυστυχώς με αυτά που διάβασα πρόσφατα, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Κάθε οικονομικό μέτρο φέρνει θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα. Έτσι συμβαίνει και με την αυξημένη καπνική φορολογία. Απ την μια συμβάλλει στην αύξηση του λαθρεμπορίου και την μείωση της κατανάλωσης, απ την άλλη όμως είναι η βασική αιτία που τα έσοδα του κράτους απ τα καπνικά, διατηρήθηκαν σε προ κρίσης περιόδων επίπεδα, γεγονός πολύ θετικό για τα οικονομικά επιτελεία. Με δεδομένη λοιπόν την αδυναμία του κράτους να πατάξει το λαθρεμπόριο, κάθε κίνηση μείωσης της φορολογίας μπορεί να επιφέρει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα.

      Ό,τι ισχύει με τα καπνικά, ισχύει και στο πετρέλαιο.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχως, η κατασταση ειναι οπως την περιγραφει ο Ευθυμης.Το κρατος δεν προτιθεται να κανει τιποτα, επαναπαυεται στα εσοδα απο τη φορολογια των νομιμων καπνικων προιοντων.Εχασε περιπου 400 εκατ. απο τα λαθραια, ενω απο τα "νομιμα" κερδισε περισσοτερα κι απο αυτα που εισπρατει απο το φορο στα καυσιμα!!!

      "Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών όσο βλέπει ότι γεμίζουν τα ταμεία του κράτους από την υψηλή φορολογία που έχει βάλει στα καπνικά προϊόντα δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική. Το 2012 μάζεψε 2,7 δισ ευρώ από τους καπνιστές όταν από την κατανάλωση βενζίνης είχε έσοδα ύψους 2,5 δισ ευρώ."

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113011376

      Διαγραφή
  55. Τελικά μετά το πολύ πετυχημένο Sante σκέτο σειράς ΔΔ, πήρα κι έναν Άσσο φίλτρο μαλακό ΔΛ. Καλούτσικο αλλά δεν με ενθουσίασε. Πίσσα 10, Νικοτίνη 0,9 και Διοξείδιο 10. Έχει αρκετή πίκρα προς το τέλος και θα ήθελα πολύ περισσότερα Ανατολικά καπνά. Συνολικά πάντως είναι αξιοπρεπές σιγαρέτο! Δεν είναι για τα μπάζα!

    Μόλις τελειώσω το μαλακό θα ψάξω να βρω την κασετίνα φίλτρο για να δω αν πέσω στην καλή παρτίδα που έγραψε ο Ευθύμης με το πλούσιο άρωμα των Ανατολικών καπνών.

    Αν δεν μου κάτσει πάντως το καλό, δεν θα ξανασχοληθώ με τους Άσσους!
    Θα ξαναπάρω Sante σκέτο!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηρα εκ νεου Κασετινα χωρις να ενθουσιαστω.Μετα απο χρονια πηρα και εναν Asso Premium(International),ο οποιος εξακολουθει να ειναι καλη επιλογη σε λογικη τιμη. Χωρις να ειναι κατι εξαιρετικο,ειναι ενα απολυτα δικαιο προιον,με σχετικα γεματη γευση.Το προτιμω απο το Marlboro

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα μείνω για λίγο καιρό ακόμα στα παλιά παραδοσιακά χαρμάνια γιατί έχω πήξει από τα πολλά Virginia και τα αδιάφορα American Blend.

      Προς το παρόν Sante σκέτο, Άσσος σκέτος και φίλτρο και 22 σκέτο και φίλτρο.
      Άντε να δούμε μήπως η νέα ΣΕΚΑΠ φτιάξει κάτι εκλεκτό και για εμάς τους Ανατολικοχαρμάνηδες!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  56. Κατά καιρούς παίρνω κανα πακέτο ΑΣΣΟ φίλτρο, το θεωρούσα καλό τσιγάρο, με εκνεύριζε όμως που όλοι οι Ασσοι καθώς και το Marlboro είχαν το ίδιο άρωμα, που σε εμένα θύμιζε τεχνιτή προσπάθεια να βγάλει αρώματα μακεδονικά. Προχθές πήρα ξανά ένα πακέτο, άναψα τσιγάρο αδιάφορα και έπαθα τεράστια εκπληξη!! Ίσως το καλύτερο τσιγάρο αυτή τη στιγμή στην αγορά, μεγάλη αλλαγή στο χαρμάνι, γλυκός, αρωματικός γεμάτος καπνός. Και εξαιρετικά βραδύκαυστο τσιγάρο, πραγματική απόλαυση. Θυμίζει έντονα κιρέτσιλερ, σε πιο ντελικάτη εκδοχή. Είχα πραγματικά καιρό να απολάυσω τσιγάρο τόσο. Δοκιμάστε το, αν σας αρέσουν τα ανατολικά, θα το λετρέψετε! Τώρα θέλω να δοκιμάσω το σαντέ το αφιλτρο, που φίλος εδώ έγραψε ότι άλλαξε κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναφερεσαι στην κασετινα ή το μαλακο πακετο;

      Διαγραφή
    2. Στο μαλακό πακέτο. Κασετίνα δεν δοκίμασα ακόμη.

      Διαγραφή
  57. αλλαγή στο πακετο...εφυγαν οι ριγες και το π απο το σημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται σαν ο Φίλιππας να προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τον Παπαστράτο, στα κρυφά όμως: το π έχει ήδη φύγει από τις κασετίνες, το ΑΣΣΟΣ έγινε ASSOS σε όλα, το κλασικό και άμεσα αναγνωρίσιμο σήμα του Άσσου παραμένει και υπερτονίζεται (π.χ. με την κυκλοφορία του καπνού) ώστε οι άλλες αλλαγές στην εμφάνιση του πακέτου να περάσουν σε δεύτερο πλάνο, εντωμεταξύ αλλάζουν και το γύρω γύρω ντιζάιν (τις ρίγες) ώστε και πάλι να προσέξει κανείς πιο πολύ ότι έμεινε το σήμα παρά ότι έφυγαν κάποια άλλα...
      Γιατί γίνεται αυτό;

      Διαγραφή
  58. Θα διαφωνήσω Πέπε. Η εταιρία πρόσφατα μετονομάστηκε σε ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ. Εδώ το λινκ της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας όπου μεταξύ άλλων γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα ελληνικά ανατολικά καπνά

    http://www.pmi.com/marketpages/pages/market_en_gr.aspx

    Η Φίλιπ Μόρις εμφανίζεται μόνο στα πλαϊνά των πακέτων

    Αλλά στο θέμα του ASSOS αντί του ΑΣΣΟΥ συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς μετονομάστηκε, Ευθύμη; Πάντα έτσι δε λεγόταν;

      Πάντως στο πακέτο του καπνού Άσσου ο μεν Παπαστράτος αναφέρεται (έτσι όπως τον λες, μαζί με το ΑΒΕΣ) σε μια μικρή γωνίτσα, ο δε Φίλιππας πουθενά. Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτε ύποπτο σ' αυτό, μην τρελαινόμαστε, αλλά παλιότερα το όνομα Παπαστράτος ή το Π ή κάτι τέλος πάντων σχετικό φιγουράριζε στα κεντρικά σημεία των πακέτων, ενώ τώρα στις υποσημειώσεις.

      Διαγραφή
    2. Θυμάμαι πολύ καλά πως δεν λεγόταν Παπαστράτος ΑΒΕΣ η εταιρία, αλλά Φίλπ Μόρις Ελλάς ή κάτι παρόμοιο. Είχα διαβάσει μάλιστα μια επιστολή της εταιρίας προς τους πρατηριούχους αν δεν κάνω λάθος που αναφέρεται ρητά η αλλαγή της επωνυμίας. Και στο επίσημο σάιτ της εταιρίας δεν αναφερόταν ως PAPASTRATOS AVES.

      Και η Φίλιπ Μόρις αναφερόταν σε όλα τα πακέτα, τώρα στα περισσότερα όχι.

      Ψιλά γράμματα όλα αυτά βέβαια..

      Διαγραφή
    3. Ναι, μάλλον δίκιο έχεις Ευθύμη. Το «ΦΜ Ελλάς» δεν το είχα προλάβει (θυμόμουν ότι Παπαστράτος ΑΒΕΣ ήταν η παλιά ονομασία), αλλά για το Π που έφυγε από τις κασετίνες βλακείες έγραφα. Στη θέση του είναι, πήρα ένα πακέτο άφιλτρο και το βλέπω τώρα. Και γράφει, όπως και ο καπνός, «παράγεται από την Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στη γωνίτσα (με όντως ψιλά γράμματα!), και για τον Φίλιππα ούτε λέξη.

      Οπότε άκυρο το μπροηγούμενο μνμ μου...

      Διαγραφή
    4. Το μπροηγούμενο; Χαχα!!

      Το *προηγούμενο*

      Διαγραφή
  59. Μετα απο χιλιαδες χρονια στην πιατσα,ο Ασσος μαλακο ανανεωσε χαρμανι και πακετο.Καλαισθητο το νεο design,μοντερνο σεβομενο το παραδοσιακο.Το χαρμανι ειναι αρκετα απαλο,καλυτερα καπνα ως συνολο αλλα μαλλον λιγοτερα ανατολικα. ΟΚ,θα παρω και μια κασετινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΣΣΟΣ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εντάξει καλούτσικο είναι. Απαλό χαρμάνι, δεν αφήνει κάποια ενόχληση, καλά καπνά αλλά πολύ ουδέτερο ρε παίδες! Δηλαδή ναι, αξίζει τα λεφτά του δεν μπορώ να πω, αλλά αν ήταν και ένα κλικ πιο αρωματικό θα μιλούσαμε για σούπερ value for money τσιγάρο.

    Για να δοκιμάσω και τον export..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μήπως έχει κάποιος φωτογραφία του νέου πακέτου άσσος μαλακό;
    Δοκίμασα export και 100άρι, και τα 2 με νέα πακέτα.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παλιός άσσος χωρίς τις ρίγες είναι. Άλλαξε εντελώς το χαρμάνι του αλλά είναι καλό τσιγάρο. Αν το βρεις δοκίμασέ τον άφοβα

      Διαγραφή
    2. to neo malako assos einai oooooooola ta leuta to exw kani monimo edw k 3 eudomades !!!!!!!
      bigvag

      Διαγραφή
    3. To νεο πακετο του Ασσου μαλακο τα σπαει.Αληθεια αλλαξε και η κασετινα;

      Διαγραφή
  63. Αυτη τη στιγμή που μιλάμε, δε ξέρω τι έχει κάνει ο Παπαστράτος (ή η Phillip Morris) αλλά ο Assos μαλακό είναι ίσως το πιο απολαυστικό τσιγάρο που κυκλοφορεί. Τέτοιο συνδιασμό γεύσης - αρώματος είχα παρα παρα πολύ καιρό να χαρώ. Δε χορταίνω να το καπνίζω και δεν μπορώ να το ξεκολλήσω κάτω από τη μύτη μου. Η μυρωδιά του είναι το κάτι άλλο. Δεν ήταν έτσι παλιότερα. Πραγματικά χαμένος χρόνος οι πειραματισμοί με τ' Αμερικάνικα blends που έκανα ως τώρα αλλά κάλλιο αυγά παρα πουρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Υ.Γ. Κάπνισα και Αsso φίλτρο κασετίνα μετά από χρόνια αλλά απογοητεύτηκα. Καλούτσικο μεν αλλά όχι όπως κάποτε. Σχεδόν αέρας. Καμμία σχέση με τον Ασσο μαλακό. Η κασετίνα του Καρέλια είναι σαφώς καλύτερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εξαιρετικό τσιγάρο αλλά το φίλτρο του είναι για τ'ανάθεμα. Ετσι και ξεχαστεί λίγο στο στόμα σου γίνεται σα σφουγγάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Και ξαφνικά βλέπω στο περίπτερο τον κλασσικό λευκό Ασο σε σκληρό πακέτο με μικρά γράμματα Export κάτω απο το σήμα. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν το είχα ξαναδεί πριν. Ποιος ο λόγος αυτης της κίνησης απ'τον Παπαστράτο, γνωρίζετε?
    Ξαναβγήκε ο Ασος Εξπορτ? (τον θυμάμαι με άλλη εμφάνιση) ή απλώς κυκλοφόρησε ο μαλακός άσος σε σκληρή συσκευασία για εμπορικούς λόγους? Η γεύση του πάντως είναι κάτι ανάμεσα σε άσο μαλακό και κασετίνα. Δεν το λες και άσχημο, ενώ οι αναλογίες είναι 10 πίσσα, 0,7 νικοτίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί,αυτό είναι το ανανεωμένο πακέτο.

      Διαγραφή
  67. ξερετε αλλες μαρκες που κυκλοφορουν στην ελλαδα που να χουν ανατολιτικο χαρμανι?τον ασσο φιλτρο μαλακό τον καπνιζω εδω και μια βδομαδα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος αν και εχει χαλάσει σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν..παραλληλα καπνιζω και 5-6 gitanes brunes filter που παρήγγειλα απο dutyfreedepot,συνηθως μετα το φαγητό,με τον καφε η με ποτο,είναι το κάτι άλλο!9/10 ανετότατα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sante αφιλτρο, καρελια αγρινιου, αυτα μου ηρθαν στο μυαλο, οποιος αλλος θυμηθει κανα αλλο ας συμπληρωσει.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι πέρα από τα 3 Καρέλια άσπρα (φίλτρο μαλακό/κασετίνα και άφιλτρο Αγρ.), τους Άσσους (φίλτρο μαλακό/κασετίνα και άφιλτρο και δεν ξέρω τι παίζει με Εξπόρτ και Σούπερ - υπάρχουν ακόμη;) και το Σαντέ, δεν υπάρχει άλλο.
      Η ΣΕΚΑΠ δεν πρέπει να έχει κανένα πλέον.

      Διαγραφή
    3. Τα δε gitanes brunes τα είχα πάρει από Βέλγιο φέτος το χειμώνα και απογοητεύτηκα. Πολύ υποβαθμισμένα σε σχέση με τα παλιά, που έρχονταν και στην Ελλάδα (ΣΕΙΤΑ με άσπρο φίλτρο από ...τυλιγμένη γάζα) κάποτε. Και τα άφιλτρα αν κατάλαβα καλά καταργήθηκαν. Απ' όλη αυτή την κατηγορία τσιγάρων και καπνών, το μόνο που βρήκα πραγματικά αντάξιο του ονόματός του και των αναμνήσεών μου ήταν το Γκολουάζ μικρό άφιλτρο.

      Διαγραφή
    4. Βέβαια φίλε έχε υπόψη σου ότι στην πραγματικότητα ανατολικά χαρμάνια δεν υπάρχουν. Σχόλια και πληροφορίες που μπορεί να διάβασες πιο πάνω, ότι η κασετίνα είναι 100% ανατολίτικη κλπ., είναι παλιά και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όλα τα σήματα που αναφέραμε ο Νοσταλγός κι εγώ είναι ανατολικό με μπόλικο Βιρτζίνια («ημιανατολικό»). Καθαρό ανατολικό θα βρεις μόνο σε χύμα καπνούς από παραγωγό.

      Διαγραφή
  68. kalispera paides...mipos kserei kanenas an to dutyfreedepot einai 100% aksiopisto kai nai pia akrivos einai h diadikasia pou prepei na ginei gia na paragileis?an eine lew na parageilw rothmans internanional mpas kai einai paromoio me to palio diko mas gt ap oti eida kataskeyazetai stin agglia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαδικασία είναι η γνωστή. Κάνεις λογαριασμό, δίνεις την πιστωτική σου κάρτα και κάνεις την αγορά. Προσοχή στην σωστή αναγραφή των στοιχείων σου. Αν είναι αξιόπιστο? Εγώ παρέλαβα την παραγγελία μου μετά από 20 μέρες. Αλλά ούτε η ποιότητα με ενθουσίασε ούτε οι τιμές του είναι κάτι το φοβερό. Το σημαντικότερο όμως είναι ένα τηλεφώνημα που πήρα 1 μήνα μετά απ την τράπεζα της πιστωτικής μου κάρτας. Με ενημέρωσαν πως ενδέχεται να έχει γίνει υποκλοπή των στοιχείων της κάρτας. Δεν είχα κάνει άλλη ηλεκτρονική αγορά παρά μόνο απ αυτούς. Εν τέλει ζημιά δεν έγινε καμιά, η κάρτα μου άλλαξε και όλα καλά, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα ξαναδοκιμάσω απ αυτούς.
      Γενικά, οι αγορές από Τρίτες χώρες εμπεριέχουν ρίσκο κυρίως λόγο τελωνείου ή αξιοπιστίας e-μαγαζιού και φυσικά δεν είναι και τόσο .. νόμιμες.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι νόμιμες;;;

      Τώρα δεν ξέρω πόσο αφελής μπορεί να γίνομαι, αλλά ηλεκτρονικό κατάστημα, με την ιστοσελίδα του και όλα φόρα παρτίδα, που γράφει και σε ποιες χώρες στέλνει, είναι δυνατόν να είναι παράνομο;

      Διαγραφή
    3. Όχι Πέπε, για την συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον. Το dutyfreedepot έχει έδρα το Ισραήλ και στέλνει εμπορεύματα σε πολλές χώρες. Το αν και που πουλάει νόμιμα ή όχι είναι δουλειά των αρχών του Ισραήλ. Όμως και νόμιμα να πουλάει, δεν σημαίνει πως η χώρα απ την οποία προέρχεται ο αγοραστής θεωρεί την συναλλαγή νόμιμη. Στην Ελλάδα ας πούμε, κάθε αγορά από Τρίτη χώρα υπόκειται σε δασμούς. Σε περίπτωση λοιπόν που το εμπόρευμα "πιαστεί" στο τελωνείο η συναλλαγή για τον αγοραστή καθίσταται τρομερά επαχθής.
      Το καλό με το dutyfreedepot είναι πως χρησιμοποιεί τον κρατικό μεταφορέα για την αποστολή των εμπορευμάτων που πουλάει και όχι κάποια ιδιωτική κούριερ. Έτσι, το εμπόρευμα στην Ελλάδα το αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ, οπότε οι πιθανότητες εκτελωνισμού είναι πολύ μικρές, εκτός πια αν η ποσότητα είναι τέτοια που προκαλεί.

      Διαγραφή
    4. Τρίτη χώρα σημαίνει εκτός ΕΕ;

      Διαγραφή
  69. katalava....tha meinw pali me to west 100ari p kapnizo tora kai tha pw k ena eyxaristo kai me ta peiramata me tous xyma kapnous...pantos se eyxaristo file g tin enimerosh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. βγηκε νέο GR International από την σεκαπ, λενε ότι εχει αρχοντικο ωραιο πακετο και γευση σαν του μαρλμπορο αλλα δεν το βρισκω πουθενα, ξερετε ποτε θα κυκλοφορεισει?? επισης υπαρχει καμια φωτο να το δουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγόρασα εγώ.Όντως πολύ ωραίο πακέτο και καλό χαρμάνι για τα λεφτά του. Κυκλοφορει εδώ και 2-3 εβδομάδες,τουλάχιστον στην Καβάλα που κατοικώ

      Διαγραφή
  71. Απαντήσεις
    1. Tα νεα GR τα είδα πριν κανα δυο εβδομάδες,σε μπλε,όντως καλαίσθητο, πακέτο. Δεν τα δοκίμασα,δεν έχω διάθεση για πειράματα αυτό το διάστημα. Άν κάποιος τα αγοράσει,ας μας γράψει κάτι παραπάνω και αν θέλει να στείλει φωτο στο Psychonaut1@hotmail.com

      Διαγραφή
    2. πηρα το κοκκινο 23αρι πακετο,ακομα δεν το δοκιμασα αλλα καλαισθητο δεν το λες.... ένα απλο λιτο μονοχρωμο πακετο που φωναζει "φθηνοτσιγαρα"

      είναι το πακετο του old navy25 απλα στην θεση του καραβιου μπηκε ένα GR.

      Διαγραφή
    3. Δεν το περιεργάστικα,απλά το είδα στο ράφι. Αν θες στείλε μου φωτό και γράψε και τις εντυπώσεις σου.

      Διαγραφή
    4. Θα γραψω όταν το καπνισω,φωτο δεν μπορω να στειλω αλλα δεν χρειαζεται κιολας , μπορούμε να το φανταστούμε απλα εάν φερουμε στο μυαλο μας τα μονοχρωμα πακετα του παλιου old navy25. Eιναι ολοιδια

      Διαγραφή
  72. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες το έχω γυρίσει στα πούρα, και συγκεκριμένα στα backwoods aromatic. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο απολαυστικό κάπνισμα κανω, όσο κάπνιζα τσιγάρο τελευταία τοσο απογοητευόμουν από την ποιότητα που σενεχως πέφτει. Τελικά μαλλον με βλέπω να μην ξανακαπνισω τσιγάρο μέχρι νεωτέρας. Το μόνο κακό είναι ότι το σακουλάκι με τα 5 πουρα κοστίζει 4 ευρώ, αλλά χαλάλι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι πουρα, αλλα αρωματικα πουρακια, aromatic cigars, μια φορα τα δοκιμασα και μετανιοσα την ωρα και την στιγμη, χιλιες φορες τσιγαρο

      Διαγραφή
  73. Γειὰ σας παιδιὰ, Πέτρο καὶ λοιποί. Ἐγώ κάνω Χρυσὴ Κασετίνα, αὐτὴ εἶναι ἡ μόνη μου μάρκα. Ὅμως, ἔπαθα μια πλακα τελευταῖα με ὅ, τι ἑλληνικὸ ὑπάρχει σὲ τσιγάρο. Πήρα προχθες Ἄσσο φίλτρο, ἀλλὰ δὲν κατάλαβα σχεδὸν τίποτε, σὰν νὰ ἦταν Cortina 0,1, 1. Πάει αὐτο, μετὰ ἀγόρασα Ἄσσο φίλτρο μαλακο, καλὸ δὲν λέω, ἀλλὰ κάπως πιὸ σκληρο ἀπὸ τὴν κασετίνα, ἀλλὰ καὶ πάλι ἐλαφρὺ. Τώρα τελευταῖα ἀγόρασα Ἄσσο ἄφιλτρο, καλὸ δὲν λέω, ἀλλὰ πολὺ ἀνώτερη η ἄφιλτρη χρυσή. Περιμένω σὲ λίγες μέρες Καρελια Εξτρα, βρῆκα ἕνα περίπτερο ξεχασμένο. Ποιὰ εἶναι ἡ γνώμη σας;

    Ἀλέξανδρος 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το Καρελια Εξτρα καμία,δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ.Όταν το καπνίσεις γράψε δυο κουβέντες.

      Διαγραφή
    2. Καλὰ ἐννοεῖται ὅτι θὰ πῶ, ἀλλὰ γιὰ πες μου γιὰ τὸν Ἄσσο ἄφιλτρο, καλὸ μου φαίνεται, ἂν καὶ κάπως ξηρὸ,

      Ἀλέξανδρος, 1984

      Διαγραφή
    3. Έχω να το καπνίσω κανένα χρόνο.Ο Ασσος είναι σαν το Τζόκερ,άλλες φορές ωραίος άλλες άχυρο

      Διαγραφή
  74. Πάντως σᾶν τα Καρέλια Αγρινίου δὲν εἶναι μὲ τίποτε. Μιλάμε εἶναι φανταστικο τσιγάρο.
    Ἄλεξ 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Έχει δοκιμάσει κανείς πρόσφατα τον μαλακό Άσσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δοκίμασα πρόσφατα. Άθλιο. Ούτε αρώματα ούτε γεύση. Και γκαραντι φαρυγγίτιδα. Κρίμα ή κρίμας που λένε κάποιοι..

      Διαγραφή
  76. Δοκίμασα τις προάλλες το μαλακό,και δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα να πω την αλήθεια,αντιθέτως με την κασετίνα και τα exrort[σκλήρο]που εναι φοβέρα τσιγάρα,αλλα προσώπικα με αυτό που κόλησα ειναι ο κοκκίνος ασσος,γιαί μαλλον εχει περισσότερα virginia.Πάντως ο Ασσος ειναι πολυ καλο τσιγάρο και το συνίστω στους φίλους μου που κάπνιζουν.Θα ήθελα να δοκίμασω και τον σκέτο γιατι ποτέ δεν ετύχε να κανω,απο άφιλτρα μονο το Camel εχω δοκίμασει που ειναι καταπληκτικό.Προσώπικα απο Ασσο ψηφίζω η κασετίνα η κόκκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ο ασσος red τι χαρμανι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. o άφιλτρος είναι ο καλύτερος Ασσος που παίζει.Τα Red είναι American Blend

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. πηρα ενα πακετο μαλακο μετα απο χρονια παρτιδα ΑΜ το τσιγαρο ειναι επικο. Ο ασσος μαλακο επιτελους ξαναεφτιαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αγορασα ενα πακετο μαλακο Ασσο χθες.Καλο αλλα πιο ουδετετρο απο τη κασετινα με σαφως λιγοτερα ανατολικα στο χαρμανι αλλα και παλι πιο αρωματικο απο τα Καρελια φιλτρο.Πιστευω παραμενει μια καλη επιλογη αφου δυστυχως η καλυτερη για εμενα κασετινα καταργηθηκε(μπορει παντως να βρεθει ακομα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εμενα μου μοιαζει πολυ με το Muratti μονο που αυτα τα φιλτρα ανθρακα με αρρωσταινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αν και είχα πει θα κάνω εμπάργκο στα σήματα του Φίλιπ, είπα να το σπάσω προσωρινά αγοράζοντας μετά από πολλούς μήνες Άσσο μαλακό (τι το θελα να γράψω μαλακό; σάμπως έμεινε άλλος;;) Άθλιο. Ένα άγευστο, ουδέτερο πράγμα. Κάτι winston, stuyvesant μοιάζουν με πούρο Αβάνας μπροστά του. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. διαβασα καποια δημοσιευματα στο ιντερνετ που ειναι φεβρουαριου 2016 , που αναφερουν οτι εκτος απο την καταργηση του "sante" η φιλιπμορις καταργει και τα τσιγαρα assos αφιλτρο και φιλτρο κασετινα . Εκτος αυτων καταργει και το ασσος φιλτρο μαλακο ?? ξερει καποιος σιγουρα ... ας απαντησει. γιατι εγινε κατι τετοιο ομως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο μαλακος Ασσος κυκλοφορει κανονικα σε νεο πακετο με τις αποκρουστικες εικονες βεβαιως,ο λογος που δεν καταργηθηκε ειναι οι πωλησεις του που σε σχεση με τα δυο Σαντε και τους δυο Ασσους που ανεφερες,ειναι καλυτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O μαλακός ΑΣΣΟΣ πλέον, μιας και τα greeklish έφυγαν από το πακέτο, όμως το πλαισίωσαν οι γνωστές εικόνες που έχουν επικρατήσει και σε πακέτα του εξωτερικού. Τελευταία που το κάπνισα το εν λόγω σήμα δεν μου άρεσε καθόλου.
      Σε πολλά περίπτερα είδα στην προθήκη διαφήμιση του ΑΣΣΟΥ ΡΕΝΤ και μου έκανε εντύπωση για ένα σήμα που η φίλιπ μόρρις έχει παρατήσει από καιρό.

      Διαγραφή
    2. Tα Greeklish έφυγαν και στον κόκκινο Άσσο και το εναπομείναν πακέτο αισθητικά θυμίζει την παλια κασετινα. Δεν είναι καθόλου παρατημένο σήμα,αντίθετο είναι το 2ο σε πωλήσεις τσιγάρο της Φιλιπ Μόρρις μετα το Μαρλμπορο και μέσα στα τοπ-5 γενικά.

      Διαγραφή
  85. Η pmi πάντως κατηργησε ιστορικά τσιγάρα ας μη γελιόμαστε.... Άσσο κασετίνα, άσσο international, classic light papastratos, asso άνευ... Κι αυτά που απέμειναν είναι χορταρικά που δεν καπνίζοντας με εξαίρεση ίσως τον άσσο μαλακό... Κρίμα γιατί ήταν δυνατά σήματα με φανατικό κοινό κ δεν υπήρχε καπνιστής που να μην είχε δοκιμάσει έστω ένα σήμα κ να κολλήσει με αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. To classic papastratos το ειδα προσφατα σε περιπτερο.Δεν θυμαμαι ομως αν ηταν slim η κανονικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα slim είναι φίλε.... Το κανονικό classic lights καταργήθηκε προ πολλού...

      Διαγραφή
  87. ΄Ασσος μαλακό το καλύτερο τσιγάρο που έχω δοκιμάσει μάγκες, ρισπέκτ 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τι έχουν πάθει και δεν τραβάνε με τίποτε; ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή