ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Επειδή πολλά σχόλια στο ιστολόγιο είναι χαμένα μέσα σε άσχετες αναρτήσεις, αποφάσισα να εφαρμόσω το σύστημα με τις ετικέτες. Από δω και πέρα, όποιος θέλει να γράψει ένα σχόλιο π.χ. για τα Κάμελ δε χρειάζεται να ψάξει όλο το αρχείο του μπλογκ για να βρει τη σχετική ανάρτηση: μπορεί να τη βρει πολύ πιο εύκολα από τις ετικέτες, στη δεξιά στήλη κάτω από τα «Πρόσφατα Σχόλια». (Μέχρι τώρα το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά σχόλια έμπαιναν, εντελώς άσχετα, στην πρώτη ανάρτηση που συναντούσε κανείς, κι έτσι πήγαιναν χαμένα για όποιον διαβάσει στο μέλλον την κανονική ανάρτηση που αφορούσαν.)

Έπιασα λοιπόν το μπλογκ από την αρχή και βάζω σε κάθε ανάρτηση ετικέτες, ανάλογα με τη μάρκα. Υπάρχει λ.χ. μία συγκεντρωτική ετικέτα Κάμελ για όλα τα τσιγάρα με αυτό το σήμα (ελαφρά, βαριά, με φίλτρο, χωρίς φίλτρο, με κάψουλα μενθόλης και ό,τι άλλη παραλλαγή υπάρχει). Ξεχωριστή ετικέτα για το ίδιο σήμα υπάρχει μόνο για να ξεχωρίζουν τα τσιγάρα από τους καπνούς.

Μ' αυτή την ευκαιρία, διαπίστωσα ότι σε πολλές αναρτήσεις οι φωτογραφίες είχαν χαθεί, και χρειάστηκε να τις αναπληρώσω. Αυτό όμως βρήκα στην πορεία πώς γίνεται, κι έτσι αρκετές παραμένουν χωρίς φωτογραφία.

Θερμή παραίνεση προς όλους τους μπλόγκερ: Όταν ανεβάζετε φωτογραφίες, μη λινκάρετε απλώς μια φωτογραφία που βρήκατε στο Google Images: αν αύριο κλείσει το σάιτ που την ανέβασε, θα χαθεί. Κατεβάστε την στον υπολογιστή σας και ανεβάστε την από κει.

69 σχόλια:

  1. Παιδια καλησπερα, εφοσον οι διαχειριστες δεν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν κριτικες σε ο,τι κυκλοφορει, προτεινω να δημιουργηθει μια στηλη οπου να μπορουμε να συζηταμε για τα τσιγαρα που καπνιζουμε (ειτε νεα σηματα ειτε οχι) ωστε να παρακολοθουμε τις εξελιξεις καλυτερα
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιότερα ο Πέτρος (ιδρυτής του ιστολογίου και διαχειριστής για αρκετά χρόνια) είχε κάνει μια ανάρτηση με «Θέμα Ελεύθερο», αν ψάξεις στο αρχείο του ιστολογίου θα τη βρεις. Όμως εκεί ένα σχόλιο μπορεί να χαθεί μες στο πλήθος: αν κάποιος αναζητάει γνώμες λ.χ. για τον καπνό Κάμελ (για τον οποίο δεν υπάρχει παρουσίαση), πώς θα ξέρει να τις αναζητήσει εκεί;

      Οπότε θα πρότεινα μάλλον μια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

      α) Τουλάχιστον για όσες μάρκες είναι σχετικά καινούργιες, ας γίνονται τα σχόλια στην ανάρτηση «Νέες Κυκλοφορίες».

      β) Όποιος θέλει να κάνει μια παρουσίαση, ας τη στείλει σε σχόλιο (οπουδήποτε) και θα την ανεβάσω αυτόνομα. Το 'χουμε ξανακάνει.

      γ) Αν θεωρείτε απαραίτητο να υπάρχει ειδική ανάρτηση ακόμη κι αν κανείς δεν κάνει παρουσίαση (μόνο για σχόλια), γίνεται κι αυτό. Ανάρτηση με τίτλο κάποια μάρκα, και κατευθείαν σχόλια. Προτείνετε για ποιο θέλετε. (Αν και προσωπικά προτιμάω βέβαια να υπάρχει και παρουσίαση!)

      Κατά τα άλλα, η ανάρτηση «Ελεύθερο θέμα» είναι κι αυτή πάντα ανοιχτή!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Πέπε, πράγματι το μπλόγκ έχει καλύψει μεγάλο μέρος των καπνικών προιόντων που έχουν κυκλοφορήσει. Οι κριτικές του Πέτρου για τα πιο γνωστά σήματα έγιναν όμως αρκετά χρόνια πρίν, ως εκ τούτου ο φίλος παραπάνω προτείνει να δημιουργηθεί μια στήλη εξ´αρχής η οποία να μην καλύπτεται απο συζητήσεις για παρτίδες και χαρμάνια που πλέον έχουν αλλάξει ριζικά. Τα τσιγάρα της ελληνικής αγοράς ακολουθούν πτωτική πορεία όσον αφορά την ποιότητα και για αυτό καλό θα ήταν να υπάρξει μια στήλη η οποία ανα τακτά χρονικά διαστήματα να σβήνεται και να ξανα-ανοίγεται ώστε να μην εμπεριέχει ξεπερασμένες πληροφορίες. Για να συνοψίσω και να βοηθήσω όσο μπορώ, προτείνω να δημιουργηθεί απο τους διαχειριστές μια στήλη με τίτλο « συζήτηση» ή «απόψεις» ώστε να μένουμε ενημερωμένοι έστω για τις εξελίξεις των υπαρχουσών κυκλοφοριών, εφόσον δεν εμφανίζονται νέα σήματα στην ελληνική αγορά.
      Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    3. simfono me to palikari gia na glitonoume ta lefta mas

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι οι εξελίξεις (προς το καλύτερο, το χειρότερο ή απλώς προς κάτι άλλο) σε σήματα που η αρχική τους παρουσίαση είναι πλέον παρωχημένη προκύπτουν, σε γενικές γραμμές, από τα σχόλια κάτω από τις παρουσιάσεις. Π.χ. πάντα θα βρεθεί κάποιος να γράψει «το Κάμελ τάδε άλλαξε χαρμάνι και έγινε καλύτερο-χειρότερο ως προς το τάδε σημείο». (Ένα είδος σχολίου που εμφανίζεται τακτικά και το θεωρώ χρήσιμο είναι: «το Κάμελ τάδε τον τελευταίο χρόνο θυμίζει πολύ το Μάλμπορο δείνα».)

      Αν όλα αυτού του τύπου τα σχόλια ανεβαίνουν σε μία κοινή ανάρτηση, με θέμα κάτι σαν «Σχόλια για κάθε μάρκα», το καθένα δε θα είναι εύκολα εντοπίσιμο.

      Και βέβαια, για το αν μια πληροφορία είναι ξεπερασμένη ή ισχύει ακόμη, πρέπει να *τύχει* κάποιος να το ξέρει. Δε θα βρεθεί εύκολα άνθρωπος που να παρακολουθεί ταυτόχρονα όλη την αγορά. (Ο Πέτρος την παρακολουθούσε με αρκετό βαθμό εποπτείας, αλλά ο Πέτρος δε γράφει πια.) Επομένως, μην ελπίζεις ότι εγώ π.χ. ως διαχειριστής μπορώ με μια ματιά σε κάθε τυχαία παρουσίαση να πω «έτσι είναι ακόμη όπως τα λέει» ή «δεν είναι πια έτσι, κάτσε να κάνουμε ένα update».) Μόνο από τους σχολιαστές (ως σύνολο) μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  2. Όσα λές είναι απολύτως λογικά και καταλαβαίνω πλήρως την θέση σου. Ο λόγος για τον οποίο πρότεινα την δημιούργια μιας νέας στήλης είναι επειδή το μπλόγκ(είτε λόγω έλλειψης κυκλοφοριών είτε λογω έλλειψης ενδιαφέροντος απο πλευρά συντακτών και αναγνωστών) τείνει να έχει πολύ υποτονική δραστηριότητα. Το μπλόγκ αυτό είναι μιά ωραία προσπάθεια που θα ήταν κρίμα να σταματήσει. Η πρότασή μου για δημιουργία στήλης γενικής συζήτησης έγινε με σκοπό να αυξηθεί η δραστηριότητα του μπλογκ έστω και στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων.Πράγματι υπάρχει στήλη για κάθε τσιγάρο και ναι συνοδεύεται απο πολλά σχόλια, παρ’ολα αυτά τα σχόλια αυτά έχουν γραφτεί πριν από αρκετό καιρό(και χρόνια τα περισσότερα) και δεν προσελκύουν αναγνώστες να γράψουν νέα σχόλια για την εξέλιξη του σήματος. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναγνώστες του μπλόγκ έχουν σίγουρα να εκφράσουν τις σκέψεις τους πάνω σε εξελίξεις σημάτων απλώς τα παλιά νήματα συζήτησης είναι φορτωμένα με παλιά σχόλια και δεν είναι ενεργά, πράγμα που τους αποθαρρύνει και έτσι το μπλόγκ σταδιακά νεκρώνει.Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να το θέλει κανένας.Το μπλόγκ έχει ανάγκη την δραστηριότητα και για αυτό καλό θα ήταν να την προωθήσουμε με την μορφή γενικής συζήτησης ή έστω ενός νέου “top 10”
    Ελπίζω να μην κούρασα
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, το σχόλιό σου με παρακίνησε να τσεκάρω την κίνηση στις 5-6 παλιότερες αναρτήσεις του μπλογκ. Τον Ιούλιο του μακρινού 2009 ο Πέτρος ανέβασε τις εξής παρουσιάσεις:
      -Χρυσή κασετίνα
      -Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ
      -Κάμελ
      -Ντάβιντοφ Μάγκνουμ
      -Μάλμπορο
      -Οριέντα
      -BF
      Εκτός από το παγκοσμίως άγνωστο Οριέντα, που δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί ακόμη (σίιγουρς όχι στην Ελλάδα όπου δεν κυκλοφόρησε ποτέ), τα υπόλοιπα εξακολουθούν να σχολιάζονται. Μπορεί στο Ντάβιντοφ π.χ. το τελευταίο σχόλιο να μην είναι και τόσο πρόσφατο (2016), αλλά εφτά χρόνια μετά την ανάρτηση δεν περιμένεις καθημερινή κίνηση. Πάντως δεν το λες και νέκρωση. Σε άλλες (από αυτές τις αναρτήσεις προ 9 ετών) το πιο πρόσφατο σχόλιο είναι φετινό ή περσινό.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Πέπε, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προσβάλω καθώς καταλαβαίνω ότι πρακτικά «κληρονόμησες» το μπλόγκ και δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις προϊόντα με σκοπό την παρουσιάση(ειδικά με τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές)
      Προτείνω πάντως
      -ένα Top 10 καπνών στριφτού και έτοιμων τσιγάρων
      - μια παρουσίαση του σήματος που καπνίζεις αυτήν την περίοδο(αν φυσικά θέλεις, έχεις χρόνο και όρεξη)
      -μια στήλης συζήτησης σε θέματα όπως π.χ. «Με τι συνοδευει ο καθένας το τσιγάρο του» και γενικότερα θέματα συνήθειας γύρω απο το κάπνισμα
      -ένα αφιέρωμα με φωτογραφικό υλικό αντικειμένων promotion όπως προτείνει ο φίλος απο κάτω και όπως έχεις κάνει εσύ στο μπλόγκ σου με την συλλογή πακέτων.
      Προτείνω να γίνει δηλαδή μια προσπάθεια να αναπτυχθεί διάλογος μέσα στο μπλόγκ ακόμα και με θέματα γενικόλογα τα οποία όμως θα προωθήσουν την δραστηριότητα και την επισκεψιμότητα του μπλόγκ ώστε να αποκτήσει και πάλι καθημερινή αλληλεπίδραση των αναγνωστών. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω στέλνοντας κριτικές σημάτων που λείπουν (πχ parliament) αλλά δεν είμαι σε θέση να διαχωρίζω τα χαρμάνια και τις ποικιλίες τόσο έμπειρα οσο εσείς, οπότε θα αρκεστώ σε απλές ιδέες προς τους εμπειρότερους.
      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    3. > > Καλησπέρα Πέπε, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προσβάλω ...

      Ναι ρε παιδί μου, δεν τίθεται θέμα προσβολής. Αλίμονο. Συζήτηση κάνουμε. Τόλμα ελεύθερα να διαφωνείς, κι αν νομίζεις ότι χρειάζεται να επιμείνεις, τόλμα το κι αυτό! (Καταλαβαίνω βέβαια την επιφυλακτικότητα, η οποία άλλωστε είναι προς τιμήν σου, αλλά αν συμφωνήσουμε ότι το «δε θέλω να προσβάλω» είναι δεδομένο και δε χρειάζεται να το λέμε, ούτε να αυτολογοκρινόμαστε, θα καταφέρουμε να συζητήσουμε πιο άνετα.)

      Επί της ουσίας:

      Οκέι, έχουν ενδιαφέρον αυτές οι ιδέες. Τις λαμβάνω υπόψη μου.

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα στους φιλους του τσιγαρομπλοκ
    Θε ηθελα να προτεινω να φτιαχτει ενα θεμα που να περιεχει φωτογραφιες απο συλλεκτικά ειδη που πολλοι απο εμας εχουν παρει απο προωθητικες ενεργειες εταιριων (αναπτηρες,καπνοθηκες,τασακια κλπ)
    Δινω την ιδεα χωρις να ξερω ομως πως θα μπορουσε να γινει,δεν το χω πολυ με την τεχνολογια αλλα θα ηταν ωραιο σε μορφη στηλης ή απο τα σχολια. δεν ξερω πως αλλα ειναι ωραια ιδεα νομιζω και θα δωσει λιγο ζωη στο μπλοκ οπως λεει ο ανωνυμος παραπανω με τον πεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια θελω να ρωτησω. Το ασσος μαλακο και το κουπερ κοκκινο υπαρχουν ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κανονικά και τα δυο,αν και εχουν πεσμένες πωλήσεις πλεον.

      Διαγραφή
    2. Ωραία ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σε ολους σας. Θελω να πω τα καλυτερα για το μπλογκ αυτο που τοσα χρονια εχουμε εμεις οι καπνιστες ενα "στεκι" και μαθαινουμε και συζηταμε για τα τσιγαρα που απολαμβανουμε. Σας ευχαριστω ολους και ελπιζω να συζηταμε για πολλα χρονια και να μαζευομαστε ολο και περισσοτερα ατομα.
    Γεώργιος Παπαδόπουλος απο την ιστορικην Καλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραιο μπλογκ!!!!��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα. Τις προάλλες είδα σε ένα ψιλικατζίδικο ενα πακέτο Ασσος δεν ήταν ούτε το μπλε ούτε το κόκκινο και ήταν 100αρι. Μήπως ήταν το Άσσος ιντερνασιοναλ ή όχι? Αν ναι υπάρχει ακόμα αυτό ή έχει καταργηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ακομα ο ιντερνασιοναλ ;

      Διαγραφή
    2. Πάει καιρός που δε λέγεται Ιντερνάσιοναλ, αλλά νομίζω (διορθώστε με) ότι υπάρχει. Κατοστάρι όμως ήταν ένας άλλος Άσσος (Σούπερ;), άσχετος από την οικογένεια Ιντερνάσιοναλ, που έχει καταργηθεί αλλά όχι πολύ παλιά, και που πριν την κατάργησή του δε νομίζω να πούλαγε πολύ, οπότε στατιστικά δεν αποκλείεται κάποιο σκονισμένο πακέτο να έχει μείνει σε κάνα μαγαζί.

      Είχε φωτογραφίες με καμμένα σπληνάντερα ή το παλιό νεκροτάμπελο;

      Διαγραφή
    3. Οχι δεν ειχε φωτογραφίες..

      Διαγραφή
    4. an thelw na zitisw to international pws to zitaw simera ? Exei kamia sxesi me to palio ?

      Διαγραφή
    5. Μιας και δε βλέπω να σου απαντά κανείς, μια προσπάθεια από μένα χωρίς καμία σιγουριά:

      Πες «Άσσο Ιντερνάσιοναλ» κι ο περιπτεράς θα ξέρει. Τα διάφορα «Τάδε Λάιτς», που ως ονομασίες έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια, λέγονται ακόμη κανονικά από τους παλιούς πελάτες.

      Διαγραφή
    6. Aσσος κοκκινο και μπλε λεγονται πλεον

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα παιδιά..Ολα τα χρόνια το μόνο που έκανα είναι Καμελ,καμία άλλη μάρκα δεν μπορούσα να αντέξω και κάποια στιγμή πέρασα στο Καμελ νατουραλ το καφέ καθώς δεν μπορούσα το κίτρινο να το κάνω με τίποτα..Επειδη δεν βγαίνω πέρα με 1,5 πακέτο την μέρα προσπάθησα να το γυρίσω σε καπνό..ο κίτρινος μου θυμίζει το κίτρινο πακέτο της τωρινής εποχής (μέχρι το 2016 έκανα Καμελ μαλακό απίστευτο αλλά μετά κάθε παρτίδα διαφορετική)ο καφέ μου αφήνει μια ψιλοπικρα ενώ μ αρέσει..δεν ξέρω αν κάνω λάθος στα φιλτρακια,χαρτάκια(rizzla ultra slim και χαρτάκια γαλάζια).Επισης άλλο ένα θέμα που έχω στον Καμελ είναι ότι μετά από 2-3 μέρες που αρχίζει και ξεραινεται μου χαλάει τελείως την γεύση δεν μπορώ με τίποτα να το καπνίσω..θα ήθελα λοιπόν με όλες αυτές τις παραξενιές να μου προτείνετε κάποια λύση,κάποια μάρκα άλλη που να θυμίζει καλό Καμελ η οτιδήποτε να το ευχαριστιεμαι..Αλλες μάρκες που κάπνισμα με ευκολία αλλά δεν άντεξα πολύ καιρό είναι Prince μαλακό και Καρελια χρυσή κασετίνα..θα προτιμούσα καπνό να μου πείτε Ευχαριστώ και σορρυ για το μεγάλο κείμενο απλά έχω απηυδήσει.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τσιγαρο σου προτεινω winston κοκκινο και σε καπνο old holborn κιτρινο και craven μπλε η κιτρινο

      Διαγραφή
  9. Ρε παιδια επειδη με ειχε βοηθησει πολυ το μπλογκ σας να αλλαξω μαρκα καπνου μετα απο χρονια. Θα ηθελα να ρωτησω: λατρευω τον ασσος λευκο στριφτο αλλα δεν το βρισκω στα περιπτερα. Εχετε να μ προτεινετε ενα αντιστοιχο χαρμανι. Ευχαριστω για τυχον απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ασσο ανευ δοκιμασες; Μακραν καλυτερος απο τον λευκο! Εκανα την μεταβαση πριν 1-2 χρονια απο Lucky Strike, και οποτε δε βρισκω τον Ανευ παιρνω τον λευκο, και εχω γνωμη και για τους 2, δε στο λεω στο ντουκου :P.
      (Bill)

      Διαγραφή
  10. Φίλε, δεν ξέρω να σε βοηθήσω, απαντώ απλώς για να μη νομίζεις ότι το μήνυμά σου αγνοήθηκε, τόσες μέρες που εκκρεμεί. Πολύ πιθανόν όμως να έχει κανείς άλλος καμιά πρόταση.

    Πέπε (από ξένο υπολογιστή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδία επειδή ο καπνός που καπνίζω o craven δεν με ικανοποιει αρκετά, θέλω κάτι πιο βαρύ, τι μου προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο βαρυ απο craven???O μπλε ειναι αρκετα βαρυς.Τελος παντων,θα μπορουσες να δοκοιμασεις τον old holborn μπλε

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτι συμβαίνει με τα πρόσφατα σχόλια στη δεξιά στήλη. Εσείς τα βλέπετε κανονικά; Εμένα δε μου τα εμφανίζει... Μπορεί να διορθωθεί κάπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά, μόλις έγραψα το παραπάνω εμφανίστηκαν...
    Ίσως να μην έδειχνε κάτι,γιατί όντως δεν υπήρχαν πρόσφατα σχόλια.
    Να ρωτήσω κάτι κιόλας:
    Ξέρετε μετά το κόκκινο BF, ποιο χρώμα έπεται σε περιεκτικότητα; Το μπλε ή το πορτοκαλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απο τι θυμαμαι το μπλε ειναι το λαιτς και το πορτοκαλι το ουλτρα λαιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σας είμαι 19 χρόνων και θέλω να αρχίσω το κάπνισμα. Θα ήθελα μερικές συμβουλές ως προς το ποια μάρκα να επιλέξω. Είμαι ανάμεσα σε Καρέλια (τώρα ποια ακριβως συσκευασια δεν ξέρω, αλλά απ'ο,τι έχω διαβάσει είναι πολύ καλά τσιγάρα) και Νταβιντοφ (φίλοι μου έχουν αναφέρει ότι είναι η πιο premium μάρκα). Λοιπόν?
    Δεν ενδιαφέρομαι για στριφτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά μην το ξεκινησεις γτ θα χαλασεις την ζωη σου. Αλλα τελος παντων θα σου προτεινω Καρελια πορτοκαλι σκληρο ή χρυσή κασετινα..

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε, συγχώρεσέ μου το ύφος αλλά τι είν' αυτά που λες; Σχεδόν όλοι το αρχίζουν από σπόντα και μετά, όταν τους ξεφύγει η κατάσταση και γίνουν πια καπνιστές, μετανιώνουν και μουντζώνουν τα μούτρα τους, κι εσύ λες «θέλω να το αρχίσω»;

      Το τσιγάρο ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ αν δεν είναι ήδη καπνιστής.

      Και κανείς ποτέ δεν ξεκίνησε με την προοπτική να καπνίζει πολλά, όλοι για καναδυό «σε επιλεγμένες στιγμές» πάνε.

      Ο συστηματικός καπνιστής, πέρα από τα θέματα υγείας, έχει το τσιγάρο να τον σέρνει από τη μύτη. Στη δουλειά θα θέλει διάλειμμα για τσιγάρο, σε άκαπνα μαγαζιά θα κόβει την παρέα και τη διασκέδαση για να βγει να καπνίσει, μπορεί να αργήσει σε ραντεβού για ένα τσιγάρο, μπορεί να τρέχει μες στη νύχτα για διανυκτερεύον περίπτερο, κι ένα σωρό τέτοια που δεν τον κάνουν περήφανο.

      Και πάλι συγγνώμη. Αλλά δε θα ενθάρρυνα κανέναν να το αρχίσει.

      Διαγραφή
    3. Πεπε εισαι σωστος. Δεν ξεκινας το καπνισμα για πλακα.

      Διαγραφή
  17. Για ποιο λογο προτεινεις καρελια συγκεκριμενα και οχι νταβιντοφ? Υπαρχει καποια αλλη καλη premium μαρκα?
    Ευχαριστω για τη συμβουλη. Ναι το γνωριζω οκ, αλλα δεν εχω σκοπο να καπνιζω υπερβολικα. 2-3 τσιγαρα ετσι με την παρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω τα Καρέλια πρώτον γτ τα έχω καπνίσει και μου αρέσουν και δευτερον γτ πρεπει να υποατηριζουμε Ελληνικα προϊοντα.

      Διαγραφή
  18. Απο το "2-3 με την παρεα" και το "2 με τον καφε ρε αδερφε" ξεκινησαν πολλοι. Και εφτασαν στο σημειο που περιγραφει ο Πεπε πιο πανω, που σιγουρα θα φτασεις και εσυ αν το αρχισες.
    -Bill.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελα μωρε φιλε, το θεμα ειναι αν ξεκινησεις θα εχεις τη δυναμη να σταματησεις μετα? Εμενα με εσωσε ο αθλητισμος, επειτα απο 30 χρονια συστηματικου καπνισματος, εγινα Μαραθωνοδρομος και σταματησα. Εσυ εχεις τη δυναμη να το κανεις αυτο? Τι να σου πω? Ολα καλα ειναι, αρκει να μην σε σκοτωνουν το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως είναι πολλοί αυτοί που το κόβουν, περισσότεροι ίσως απ' ό,τι πιστεύαμε. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν άμεσες χειροπιαστές απειλές για την υγεία τους, σχεδόν όλες οι έγκυοι και οι θηλάζουσες, σχεδόν όλοι οι αθλητές, και πολλοί που δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία.

      Αλλά κανείς δεν το κάνει εύκολα, χωρίς προσπάθεια και χωρίς κόστος.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα παιδιά καλώς με βρήκατε και εμένα!! Ψάχνω για ένα ελληνικό προϊόν ώστε να υποστηρίξω και εγώ με τη σειρά μου τα ελληνικά προϊόντα. Αυτή τη περίοδο καπνίζω marlboro κυρίως το χρυσό Να πάω σε καρελια κασετίνα χρυσή /χρυσή light;θέλω κυρίως κάτι με γλυκια ήπια γεύση και πολύ σώμα. Όχι πολύ βαρύ γιατί με μπουκώνει. Τις προάλλες έκανα καπνό πουεμπλο κίτρινο και για 3 μέρες ένιωθα ατονία. Μπορεί να φταίει ότι το ξανά άρχισα το κάπνισμα πάλι αλλά είχα κάνει και καρελια πριν από αυτόν. Καλημέρα και πάλι περιμένω απάντηση παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οι χρυσές κασετίνες είναι πολύ καλή επιλογή. Το αν θα πάρεις κανονική ή λάιτ είναι θέμα προσωπικού γούστου (το ίδιο χαρμάνι έχουν, η λάιτ γίνεται λάιτ με διαφορετικό φίλτρο και χαρτί). Αν είσαι του στριφτού, και ο καπνός Καρέλια μπλε είναι καλή ιδέα. Ο πορτοκαλής και ο άσπρος (που έχω πολύ καιρό βέβαια να δοκιμάσω) είναι ίσως υπερβολικά αρωματικοί, και ο Οριένταλ θα έλεγα ότι υστερεί σε σώμα αλλά σίγουρα είναι πολύ φίνος.

      Έτσι κι αλλιώς ο Καρέλιας είναι η μόνη «κανονική» ελληνική εταιρεία. Και με Παπαστράτο-Φίλιπ Μόρις πάλι στηρίζεις ελληνικά προϊόντα (αλλά όχι το ελληνικό κεφάλαιο), απλώς δεν έχω πρόσφατη άποψη για κανένα από τα σήματά του.

      Για μια εναλλακτική ελληνική εταιρεία, τσέκαρε τις αναρτήσεις με ετικέτα Woolfway.

      Διαγραφή
  21. Εδω και λιγο καιρο κυκλοφορει και μια τριτη εκδοχη της χρυσης κσετινας που μαλλον ειναι ultra light.Εχει καποιος αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερα, αλλά πάντως λέγε «τέταρτη». Στις τρεις παλιές δεν πρέπει να ξεχνάμε την άφιλτρη.

      Διαγραφή
    2. Έριξα μια ματιά και στο σάιτ της Καρέλια, αλλά έχει αλλάξει: πλέον αναφέρει μόνο τις «οικογένειες σημάτων», χωρίς να δείχνει τα σήματα ένα-ένα.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα. Μπηκα και γω στη νεα σελιδα του Καρελια απο κινητο(απο υπολογιστη δε μπαινει,λεει κατι περιεργα) και παρουσιαζει ξεχωριστα το καθε σημα, αλλα ,οπως και πριν νομιζω, δεν κανει ειδικη αναφορα στα λαητ της χρυσης και των αντιστοιχων πακετων....Με την ευκαιρια θα ηθελα την αποψη σας.Ψαχνω τσιγαρα "πολυτελειας"στυλ εξελενς αλλα με αμερικανικη γευση και οχι βιρτζινια..Ενα ποιοτικοτερο marlboro ας πουμε.Επισης να κυκλοφορουν στην χωρα μας..Περιμενω τις προτασεις σας καθως διαβαζω καιρο το blog, βλεπω οτι το ψαχνετε το θεμα και ειστε γνωστες του αθληματος ..Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εγώ από υπολογιστή μπήκα πριν δέκα μέρες. Τώρα όμως που διαβάζω το σχόλιό σου ξαναμπήκα από περιέργεια και πράγματι, όπως το λες, βγάζει κάτι περίεργα...

      Διαγραφή
  23. Πέπε λίγο τα λινκς που προτείνετε να τσεκάρεις. Κάποια δε λειτουργούν και φυσικά το ένα είναι φασιστικού περιεχομένου κάτι το οποίο δε συνάδει με το περιεχόμενο του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κάτσει να τα τσεκάρω ένα ένα. Όταν παρέδωσε ο Πέτρος (αν έχεις παρακολουθήσει την ιστορία του μπλογκ) θεώρησα καλό να κρατήσω το μπλογκ όπως το είχε στήσει. Αλλά βέβαια και οι δύο λόγοι που αναφέρεις (νεκρός σύνδεσμος - φασιστικό σάιτ) είναι επαρκείς για σβήσιμο.

      Ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα, Θα ήθελα να μάθω αν το blog δουλεύει ακόμα. Παλαιότερα το συμβουλευόμουν πολύ συχνά (το παρακολουθώ από το 2009) αλλά βλέπω πως ένας Πέτρος που έγραφε δεν γράφει πια. Για ποιο λόγο αποχώρησε αν επιτρέπετε; Λόγο και του επαγγέλματος (ναυτικού) έχω χάσει επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε καλωσόρισες. Καλά κάνεις και ρωτάς.

      Ο Πέτρος ξεκίνησε το μπλογκ και το κράτησε με πολύ τακτικές αναρτήσεις και σχόλια για αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή ανακοίνωσε ότι δε θα μπορέσει να το συνεχίσει. Για να μην κλείσει το μπλογκ, όρισε διαχειριστές τρεις από τους τακτικούς σχολιαστές, ένας εκ των οποίων είμαι εγώ. Τους λόγους του δεν τους ξέρω (δεν είναι προσωπικός μου γνωστός, μόνο ηλεκτρονικά είχαμε συνομιλίες.)

      Όμως κανείς από τους τρεις μας δεν είχε, όπως ο Πέτρος, τόσο έντονα την τάση να δοκιμάζει συνέχεια μάρκες και να τις παρουσιάζει. Το κάναμε ως ένα βαθμό, αλλά οι ρυθμοί σταδιακά έπεσαν και πλέον έχει χρόνια να παρουσιαστεί καινούργια μάρκα, ενώ σε πάρα πολλές από τις παλιές έχουν γίνει αλλαγές που καθιστούν τις παλιές παρουσιάσεις ανεπίκαιρες.

      Ωστόσο υπάρχει ακόμη κίνηση στα σχόλια. Όχι πολύ ζωηρή, όπως παλιά, αλλά πάντως ο χώρος των σχολίων είναι πάντα διαθέσιμος για διάλογο.

      Για καινούργιες παρουσιάσεις, είναι ευπρόσδεκτη και η συμμετοχή οποιουδήποτε αναγνώστη. Αν έχεις κάποιο σήμα που θα ήθελες να παρουσιάσεις, μπορείς να γράψεις την παρουσίασή σου σε σχόλιο, και πολύ ευχαρίστως θα χρησιμοποιήσω τα εργαλεία του διαχειριστή για να την ανεβάσω σε ξεχωριστή ανάρτηση.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα !
    Ελπίζω πραγματικά αυτό το ιστιολόγιο να ζει ακόμα. Δεν είμαι συχνός καπνιστής αλλά κάνω ένα τσιγάρο την εβδομάδα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω American spirit αλλά δε μπορώ να τα βρω πουθενά.
    Ρωτάω σε ψιλικατζίδικα , καπνοπωλεία , περίπτερα , η απάντηση που πέρνω είναι πάντα "τα σταμάτησαν".
    Τέλος πάντων μη σας ζαλίζω , έχετε καμιά ιδέα που μπορώ να βρω ; Θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσψ κάποια στιγμή. Στο κάτω , κάτω αγοράζω απο έξω αλλά με τα έξοδα αποστολής θα πάει στο Θεό η τιμή. Μπορεί κάποιος / κάποια να με βοηθήσει ;
    Παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, διότι τα κάπνιζα πριν σταματήσουν. Δυστυχώς σε επικοινωνία μου με την JTI όπως είναι λογικό δεν μου είπαν εάν σκοπεύουν να τα κυκλοφορήσουν ξανά στην Ελλάδα, είναι κομμάτι της εμπορικής τους πολιτικής και συνεπώς για λόγους ανταγωνισμού, μη ανακοινώσιμο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα,θέλω να πω κι εγώ την γνώμη μου για τα τσιγάρα στην Ελλάδα. Δυστυχώς όλα πλέον είναι σκουπίδια και ψάχνουμε να βρούμε στους τυφλούς τον μονόφθαλμο. Είμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι τυχεροί που ζήσαμε την κορυφή σε όλα τα πράγματα ( όχι μόνο στα τσιγάρα). Προσωπικά κάπνιζα Players Navy cat (αφιλτρο) μέχρι πού το σταμάτησαν. Επίσης καμιά φορά Gitanes, Gauloises,Pallmall (αφιλτρα) και πιο σπάνια όταν περίσσευαν λεφτά Davidoff Magnum το ελβετικό (απίστευτο τσιγάρο) που έκανε τότε 1200 δραχμές το 19998 το πακέτο και δεν έγραφε επάνω Magnum Classic όπως η μάπα που έφεραν στην Ελλάδα και που ήταν το χαρμάνι του classic σε μεγάλο πακέτο. Μετά το τέλος του Players το γύρισα στο Davidoff classic (από ανάγκη γιατί τράβαγε καλά) μέχρι πριν λίγα χρόνια πού το έκαναν κι αυτό σκουπίδι. Εμείς λοιπόν που έχουμε καπνίσει τόσο καλά τσιγάρα απλά πλέον παιδευομαστε λόγω εξάρτησης από την νικοτίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλιό Magnum όχι απλώς δεν έγραφε Magnum Classic αλλά ούτε καν Magnum. Ούτε και τίποτε άλλο γενικώς, παρά μόνο μία λέξη: Davidoff. Απίστευτος σχεδιασμός, σαν κουτί κοσμήματος.

      http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.com/2014/01/davidoff.html

      Διαγραφή
  27. Έχεις δίκιο. Που να το θυμάμαι.Μου είχαν φέρει μία κούτα ένας οδηγός από Ελβετία. Τα είχε μόνο τότε στον Πειραιά το περίπτερο στο λιμάνι στον Άγιο Νικόλαο. Τώρα τελευταία το έχω γυρίσει στο Rothmans International γιατί έχει μείνει λίγο ακόμα στο χαρμάνι η παλιά η Εγγλέζικη γεύση.Μακαρι να ήταν λίγο πιο βαρύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες αυτές τις μάρκες που λες τις θυμάμαι. Όμως το Players άφιλτρο δε μου άρεσε, είχε μια πολύ χαρακτηριστική γεύση που δεν ήταν του γούστου μου. Το Παλ Μαλ μου καθόταν καλύτερα, αλλά όχι και να το αποζητήσω συχνά.

      Αντίθετα, με τα Ζιτάν και τα Γκολουάζ ο έρωτας ήταν διαχρονικός. Ακόμη και τώρα, αν τύχει και ταξιδέψω σε καμιά χώρα που να υπάρχουν ακόμη, θα τα πάρω. Νομίζω ότι το Ζιτάν άφιλτρο δεν υπάρχει πια πουθενά στον κόσμο, το Γκολουάζ όμως το βρήκα πριν μερικά χρόνια στο Βέλγιο και ήταν ακόμη ωραίο. Βρήκα επίσης Ζιτάν φίλτρο, και ήταν απογοητευτικότατο, και Γκολουάζ στριφτό, επίσης απογοητευτικό.

      Διαγραφή
  28. Υπάρχει ένα site το sparkauf που πουλάει Gitanes και Gauloises αφιλτρα. Σκέφτομαι να παραγγείλω αλλά μπορεί να είναι και απατεώνες. Το ψάχνω λίγο και θα ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, έχουν και Ζιτάν άφιλτρο που νόμιζα ότι έχει καταργηθεί.

      Διαγραφή
  29. Θα πρότεινα στους διαχειριστές του μπλογκ να ανοίξουν ενα υποστηρικτικό γκρουπ και σε μια άλλη πλατφόρμα όπως το reddit ή το Discord. Το blogspot είναι εδώ και καιρό απαρχαιωμένο σαν πλατφόρμα, δεν διευκολύνει την συζήτηση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ανακαλύψει κάποιος που δεν θα το ψάξει στοχευμένα. Το μπλογκ θα μπορούσε να εξακολουθεί να υφίσταται σαν αρχείο/αποθετήριο παρουσιάσεων αλλά η συζήτηση καλό θα ήταν να πραγματοποιείται σε ένα πιο λειτουργικό μέσο. Είναι κρίμα να αφήσουμε αυτή την προσπάθεια να πάει χαμένη,είμαι σίγουρος πως όσα έχουν γραφτεί εδώ έχουν βοηθήσει αρκετό κόσμο να μάθει πράγματα κάτι το οποίο στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς οι καπνιστές πλέον αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο και η πληροφόρηση για προιόντα καπνού είναι σχεδόν αδύνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μπορεί να έχεις δίκιο (δηλαδή μάλλον έχεις), αλλά άμα δεν κινείται το μπλογκ με τακτικές αναρτήσεις, τι να σου κάνει κι η πλατφόρμα;
      Κοίτα πχ, τώρα κάποιος έγραψε ένα σχόλιο για το Γουΐνστον. Η ανάρτηση σίγουρα είναι απαρχαιωμένη, τι σχέση μπορεί να έχει το Γουΐνστον τώρα με το Γουΐνστον το 2009 που γράφτηκε το κείμενο; Αλλά άνθρωπος με κέφι και μεράκι να παρακολουθεί όλη την αγορά των τσιγάρων και να γράφει κριτικές δεν υπάρχει, όπως υπήρχε αρχικά ο Πέτρος.

      Παρά ταύτα, το λαμβάνω υπόψη. Ευχαριστούμε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα του blogspot σαν πλατφόρμα είναι πως επικεντρώνεται κυρίως στις αναρτήσεις του διαχειριστή που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής σελίδας με τα σχόλια να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Έτσι όταν δεν γίνονται τακτικά αναρτήσεις/παρουσιάσεις δίνεται εικόνα εγκατάλειψης σε αντίθεση με τις πλατφόρμες που ανέφερα όπου μπορούν να ξεκινούν ποστ και οι χρήστες. Νομίζω το reddit είναι ίσως η πιο προσιτή επιλογή. Το Discord προσφέρει περισσότερες δυνατότητες αλλά είναι δυσκολότερο να το βρει κάποιος που δεν έχει το invite link. Όπως και να χει χαίρομαι που το λαμβάνετε υπόψιν.

      Διαγραφή
    3. Οκέι. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν το έχω ψάξει με αυτές τις πλατφόρμες. Ούτε γενικά με πολλά σάιτ δημοσιεύσεων (δε συμμετέχω σε κανένα σόσιαλ μίντια, φαντάσου). Αν κανείς, εξοικειωμένος με αυτά τα μέσα, ενδιαφέρεται να συμβάλει, ας επικοινωνήσει.

      Διαγραφή
  30. πεπε γεια σου, μπορω να επικοινωνησω μαζι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η σόρι, έκανα πολύ καιρό να μπω και δεν το είχα δει. Πάμε πάλι!

      Διαγραφή
  31. Άσχετο αλλά πλέον το Dunhill international έχει ελληνικό Barcode. Ξέρει κάποιος κάτι?

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή