ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΟΣ ΚΑΠΝΟΣ WOLFWAY, ΕΤΑΙΡΕΙΑ MEDUSA (Μέδουσα)

Η «Μέδουσα» είναι μια νέα ελληνική εταιρεία καπνού, που ιδρύθηκε εις αντικατάστασιν της Wolfway. Από μια σύντομη προφορική ενημέρωση δεν κατάλαβα πλήρως τι άλλαξε και τι παρέμεινε σε σχέση με την παλιά εταιρεία, αλλά αυτό που μας αφορά ως καταναλωτές είναι τα προϊόντα της: μια σειρά καπνοί στριφτού και μια σειρά πίπας.



Για τους καπνούς πίπας μπορεί κανείς να ενημερωθεί από το σάιτ της εταιρείας. Στους καπνούς στριφτού παραμένει σε ισχύ το πνεύμα της Γούφγουεϊ: μικρή παραγωγή, χειροποίητη κατεργασία με παραδοσιακές μεθόδους, σπάνιες και εκλεκτές ποικιλίες, και ιδιαίτερη έμφαση στον μπασμά Ξάνθης. Νέο στοιχείο είναι η διαδικασία παλαίωσης για μερικούς μήνες, με σκοπό την καλύτερη ζύμωση (...? αν δηλαδή τα έχω καταλάβει και σωστά). Τα σήματα διατηρούν τα ονόματα που είχαν: 
  • Wolfway (ανατολικό, Μπασμάς με Ιζμίρ)
  • Wild Guns («παλιό αμερικάνικο» χαρμάνι, Burley Variation του Τενεσί με Isleta Pueblo του Νέου Μεξικού)
  • Black Sea (χαρμάνι έξι ποικιλιών: Gold Virginia από τη Βιρτζίνια, Burley Hampton από το Κεντάκι, Connecticut από το Κονέτικατ, Samsun Κατερίνης, Μπασμάς Ξάνθης και Λατάκια από τη Λαττάκεια της Συρίας)
  • Lizard Tail (αμερικάνικο χαρμάνι: Dark Virginia από τη Βιρτζίνια, Burley Hampton και Μπασμάς όπως παραπάνω) - από τα δύο παλιά Lizard Tail αυτό αντιστοιχεί στο μαύρο, το πιο ελαφρύ
  • Oriental (Μπασμάς με Samsun Κατερίνης).
Οι δύο καπνοί «Έπος» μάλλον δε βγαίνουν πια. (Μετ' επιφυλάξεων η πληροφορία.)

Όλοι αυτοί οι καπνοί βγαίνουν σε μεταλλικά κουτιά των 150 γραμμαρίων.

Δοκίμασα μόνο το Wolfway. Στο σάιτ λέει ότι ο καπνός Ιζμίρ είναι από την Τουρκία, όπως και με τον παλιό, ενώ στη συσκευασία λέει ότι είναι από την Κατερίνη. Body = 3,5 - Room note = 4. Από τον προμηθευτή πληροφορούμαι ότι έχει υποστεί παλαίωση τριών μηνών, κι ότι μέρος του αποθέματος θα συνεχίσει να παλαιώνει και θα βγαίνει σε δόσεις στο εμπόριο, μέχρι να φτάσουν στην παλαίωση ενός έτους.

Ο καπνός είναι αισθητά διαφορετικός από τον προηγούμενο. Το άρωμα είναι ευγενέστερο, πιο λεπτό και πιο στρογγυλωμένο. Η γεύση ακόμη περισσότερο. Η πικρή επίγευση έχει εξαφανιστεί, όμως το εντυπωσιακό άρωμα του μπασμά είναι πολύ λιγότερο αισθητό από πριν. Θα έλεγα ότι αντικειμενικά ο καπνός έχει αναβαθμιστεί πολύ, προσωπικά όμως το τόσο έντονο άρωμα του παλιού μού έλειψε.

Πέρα από το αναγραφόμενο «body», η αίσθηση του βάρους είναι μέτρια προς το βαρύ. Με το πέρασμα των ημερών βαραίνει λίγο: στις πρώτες 5-6 μέρες που βρίσκομαι, αυτό είναι μόνο θετικό.

Η συσκευασία της φτγρ είναι κοινή για όλα τα σήματα, που ξεχωρίζουν από μια κρεμαστή ετικέτα με το όνομα της μάρκας, τις ποικιλίες του χαρμανιού και τις τιμές body και room note.

Τιμή: 38,50 Ε / 150 γρ (=7,70 Ε / 30γρ, προς σύγκριση με τις τρέχουσες μάρκες), αλλά στο μαγαζί κάνουν μια μικρή έκπτωση και βγαίνει 37 (7,40 τα 30 γρ).



55 σχόλια:

  1. Δεν έχω να προσθέσω κάτι στην παρουσίαση του Πέπε, εκτός απ'ότι το βάρος παραμένει μέτριο (μέτριο και λίγο προς ελαφρύ, για τα δικά μου γούστα).
    Τα καλά νέα είναι οτι ο Wolfway συνεχίζει τελικά να βγαινει στην "απλή" κατοστάρα εκδοχή, όπως και τα υπόλοιπα blends. Κι επειδή με την Wolfway ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, όσοι πιστοί σπεύσατε!

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

    Υ.Γ.: Οι δύο Έπος συνεχίζουν και βγαίνουν κανονικά. Μάλιστα στα (κάποια) περίπτερα κυκλοφορούν στην κλασσική τριαντάρα συσκευασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά.

      Α, δηλαδή βγαίνουν όλα τα προϊόντα που ξέραμε και επιπλέον έχουν προστεθεί και οι καπνοί Μέδουσα; Χαίρομαι, δεν το είχα καταλάβει έτσι. Για την ακρίβεια, ο καπνοπώλης μού είπε το αντίθετο (αυτό που έγραψα), εκτός από το Έπος που δε ρώτησα και έγραψα μια υπόθεση.

      Διαγραφή
  2. Όταν βγήκε ο Medusa τέλος καλοκαιριού, όντως καταργήθηκαν και επανακυκλοφορησαν μετά από δύο μήνες οι Wolfway, Black Sea και Wild Guns. Φαίνεται να ειναι διαθέσιμοι και από το site http://greektobacco.gr/el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον μου εφεραν εναν καπνο Old holdborn 50gr απο Κυπρο ενας φιλος ειδικοδυναμιτης.Ειναι πολυ καλος καπνος και ειναι πολυ κωλοφαρδοι που τους τους δινουν τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα μάγκες, από άφιλτρα τι τσιγάρα παίζουν στην ελληνική αγορά για εμάς τους νέους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρελια αγρινιου,Καμελ αφιλτρο

      Διαγραφή
    2. Και Χρυσή Κασετίνα άφιλτρη. Και τέρμα, αυτά τα τρία μόνο.

      Και τα τρία είναι καλά τσιγάρα, αλλά με μικρή κίνηση και άρα πιθανώς να τα βρεις μπαγιάτικα.

      Διαγραφή
  5. η άφιλτρη χρυσή είναι αυτή; το αναφέρει στο σάιτ

    "George Karelias and Sons Plain Ovals
    Η υπέρ - πολυτελής σειρά George Karelias and Sons είναι διάσημη για την εξαίσια ανάγλυφη κασετίνα της και για το εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνι της, Virginia blend.
    Το εξαιρετικό, χρυσό Virginia χαρμάνι μας σε άφιλτρο οβάλ τσιγάρο. Η εξαιρετική συσκευασία θυμίζει μια εποχή με στυλ και κομψότητα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτή. Plain = σκέτο (άρα άφιλτρο). Oval είναι το σχήμα: παλιά, που επικρατούσαν οι κασετίνες, τα άφιλτρα δεν ήταν κυλινδρικά αλλά λίγο πεπλατυσμένα, άρα η διατομή τους είναι οβάλ (ενώ του κυλίνδρου είναι κυκλική). Και σήμερα, τα δύο άφιλτρα του Καρέλια (Χρυσή κασετίνα και Αγρινίου) έχουν αυτό το σχήμα, ενώ τα Κάμελ, που ποτέ δεν ήταν σε κασετίνα, ήταν ανέκαθεν κυλινδρικά και είναι ακόμη.

      Διαγραφή
    2. Πάντως το ζητάς Χρυσή κασετίνα άφιλτρη, όχι με το μακρινάρι του επίσημου τίτλου.

      Διαγραφή
  6. θενκς φιλε, να ρωτήσω από μαρκες ανατολικων καπνων τι παιζουν/προτεινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπνά, εννοείς στριφτά; Απ' όσο ξέρω, μόνο τα εξής τρία:
      Οριένταλ Μιστ του Καρέλια, μεσαίο προς ελαφρύ, με διακριτικό και ισορροπημένο άρωμα. Οριένταλ της Wolfway, ακραία ελαφρύ (σαν σβηστό!). Και το ίδιο το Wolfway, λίγο πιο βαρύ από του Καρέλια και με αρκετά έντονο άρωμα. Το παλιό Wolfway, που φαίνεται πως υπάρχει ακόμη, έχει ακόμη πιο πλούσιο άρωμα, αλλά το καινούργιο είναι όλο μαζί πιο δεμένο.

      Απ' όλα αυτά, μόνο του Καρέλια κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα, τα άλλα έχουν ιδιόρρυθμο σύστημα διανομής γιατί είναι μικρής παραγωγής.

      Διαγραφή
  7. μάλλον εννοούσα μπλεντς, οπότε κ για στριφτά και για εργοστασιακά, θα δοκιμάσω σίγουρα Καρέλια οριενταλ, ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξερει κανεις αν η σεκαπ λειτουργει κανονικα?
    δεν βρισκω ευκολα τα GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεσα στα 5 πιο αδιαφορα πραγματα που εχω καπνισει ποτε μου (ολα τους τα σηματα).
    Κακοκομμενος καπνος, λαθος χαρμανια, ασταθεστατο, τραγικα σημεια πωλησης π.χ. στη ροτοντα ,στο οποιο ο ανθρωπος που ειχαν μεσα εδειχνε burley και τα ελεγε μπασμα Ξανθης, ενω ταυτοχρονα εξυπηρετουσε και μια πελατισσα που αγοραζε πατατακια, διοτι το υποκαταστημα ηταν μεσα σε αλλο καταστημα ψιλικων.
    Για κακη του τυχη επεσε σε ανθρωπο που δουλεια του ειναι τα καπνα και τα χαρμανια.

    Επισης θελω να κανω μια ερωτηση: Τι εννοειτε οταν λετε Samsun Κατερινης? Απο που προκυπτει αυτη η ονομασια? Τα καπνα Κατερινης ονομαζονται Σ-53 η Σ-79 σε καποια παραλλαγη τους.

    Samsun ειναι αλλη ποικιλια ανατολικων καπνων.

    Εκτος κι αν συγχεουν οτι τα καπνα Κατερινης ηρθαν απο τη Σαμψουντα. Κατι το οποιο ισχυει.

    Και κατι τελευταιο: Εαν παρακολουθει κανεις απο τη wolfway αυτο το blog, θα ηθελα παρα πολυ να μου εξηγησει πως ακριβως επιτυγχανουν ζυμωση σε καπνα τα οποια ειναι μεσα σε τεραστια ποσοστα υγρασιας (οι ιδιοι αναφερουν στο site τους οτι ανακατευονται υγρα διαφορων καπνων που βραζουν) για εξι μηνες, χωρις να σαπισουν απο τις πρωτες 5 μερες.

    Παραλαμβανω καπνα απο παραγωγους εδω και πολλα χρονια και ειτε ειναι βιρτζινια ειτε ειναι ανατολικα, εαν εχει ξεφυγει η υγρασια στο φουρνο (για τα βιρτζινια) η στις λιαστρες δεν εγινε καλη αποβολη της υγρασιας (για τα ανατολικα), τοτε σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα τα καπνα αρχιζουν και σαπιζουν μεσα στα κιβωτια.


    Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Θα ήταν ενδιαφέρον να γράφεις συχνότερα, δεν έχουμε συχνά τν ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποιον που να έχει συγκροτημένη γνώση του θέματος.

      (Προφανώς δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τα ερρωτήματά σου. Υποθέτω όμως ότι Σάμσουν Κατερίνης ίσως σημαίνει «ποικιλία Σάμσουν με προέλευση Κατερίνη» - δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Πέπε,
      Παρακολουθώ συχνά τις παρουσιάσεις του blog και εκπλήσσομαι ευχάριστα απο τις απόψεις για τα τσιγάρα.

      Για το δεύτερο σκέλος του ποστ σου, θέλω να σου απαντήσω πως υπάρχει ποικιλία SAMSUN, αλλά όχι προελεύσεως Κατερίνης.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Kapnas.
    Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για τα καπνά. Μακάρι να συμμετέχεις συχνά στο blog για να μαθαίνουμε!
    Από τα λίγα που ξέρω και άκουσα για τη Μέδουσα, χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμα για να βρει σταθερά πατήματα και να φτιάξει καλά blends (αναφέρομαι στους καπνούς πίπας, ως καπνιστής πίπας. Το γεγονός οτι οι συσκευασίες είναι 150 γρ. είναι απαγορευτικό οικονομικά, ειδικά όταν πρόκειται για "φρέσκα" σήματα στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βιργίνιε,

      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ να συμμετέχω όσο περισσότερο μπορώ, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

      Θα συμφωνήσω στα περι Μέδουσας, χρειάζεται αρκετό δρόμο ακόμα, ελπίζω να τα καταφέρει, μια ακόμα Ελληνική εταιρεία πάντα είναι ευπρόσδεκτη στο χώρο του καπνού.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να τα καταφέρουν. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που βλέπουν με αγάπη το θέμα "ελληνικά καπνά" θα είναι δίπλα τους, έστω από τη θέση του πελάτη.
      Να κάνω μια άσχετη ερώτηση αν μου επιτρέπεις: γνωρίζω οτι αρκετοί καπνοί πίπας, ενδεχομένως και τσιγάρα, παράγονται με καπνά από Αφρική (Ζιμπάμπουε κλπ) και Μαλάουϊ. Γνωρίζεις τι ποιότητας είναι αυτά τα καπνά?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα,

      Παραδοσιακά και η Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι παράγουν εξαιρετικής ποιότητας καπνά, η Ζιμπάμπουε περισσότερο στα Virginia, το Μαλάουι περισσότερο στα Burley.
      Είναι καπνά που διοχετεύονται σε όλο το κόσμο, με εξαιρετικά καπνιστικά χαρακτηριστικά ( ανάλογα πάντα την εσοδεία )

      Ελπίζω να σε κάλυψα

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα.
      Ευχαριστώ πάρα πολύ, όντως με κάλυψες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ωστόσο είναι γιατί οι εταιρείες, ενώ έχουν αυτά τα καλής ποιότητας καπνά, τείνουν να αλλοιώνουν τη γεύση τους προσθέτοντας προπυλενογλυκόλες και γλυκερίνες....

      Διαγραφή
    5. Φίλε Βιργίνιε, κάθε τσιγάρο περιέχει και πρέπει να περιέχει τα κατάλληλα συντηρητικά.
      Μη ξεχνάς οτι πακέτα μπορεί να βρίσκονται για μήνες στα ράφια ενος περιπτέρου.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ για την απαντηση. Οπωσδήποτε πρέπει να έχουν τα συντηρητικά. Όμως, σκεπτόμενος λίγο κακόβουλα, μήπως κάποιες φορές οι κατασκευαστές "υπερβάλλουν" λίγο με τα συντηρητικά θέλοντας να κρύψουν κακής ποιότητας καπνα ή κακό blending?

      Διαγραφή
    7. Βιργίνιε,

      Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Άλλο τα συντηρητικά σε ένα τσιγάρο, και άλλο τα πρόσθετα χημικά για να δωθεί μια άλλη καπνιστική ''νότα'' σε ένα blend.

      Τα συντηρητικά χρησιμοποιούνται όπως σου είπα για άλλο σκοπό, και τα χημικά πρόσθετα, (π.χ άρωμα σοκολάτας ή μέντας σε ένα blend), για να δώσουν μια γεύση που επιθυμεί η εταιρεία να δείξει.

      Βέβαια όλα αυτά τα πρόσθετα χημικά ανήκουν ή θα ανήκουν στο παρελθόν διότι η Ευρωπαική Ένωση τα καταργεί. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν ήδη καταργηθεί απ όσο θυμάμαι.

      Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
    8. Ναι και ευχαριστώ. Μάλλον τα'χω μπερδεμένα αυτά και κάποια στιγμή πρέπει να καθίσω να ξαναδιαβάσω για τους καπνούς.

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή υπάρχει οδηγία να καταργηθούν όλα τα γευστικά-αρωματικά πρόσθετα ΚΑΙ όλα τα συντηρητικά;

      Αυτό θα αλλάξει άρδην το τοπίο... Θα είναι τα καπνά γυμνά: ή καλά, ή κακά, χωρίς βελτιωτικά. Να δούμε ποιοι θα το καταφέρουν...

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα,

      Διαβάστε εδώ τις σχετικές αλλαγές.

      https://emea.gr/%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1/480720/480720/


      (συγγνώμη απλά έκανα επικόλληση και δεν ξέρω εάν σας κατευθύνει εκεί).

      Διαγραφή
    11. Καπνά, σίγουρα είναι το σωστό άρθρο; Βλέπω ένα με ημερομηνία (κάτω κάτω) 20/5/2016, με 9 μέτρα, που τα ξέρουμε βέβαια αφού ισχύουν ήδη, αλλά όχι κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός αν εννοείς την απαγόρευση «χαρακτηριστικών αρωμάτων/γεύσεων», που είναι κάπως αόριστα διατυπωμένη αλλά καταλαβαίνω ότι εννοεί «όχι τσιγάρα με άρωμα μέντας, ροδάκινου κλπ.», αλλά δε λέει τίποτε για τσιγάρα με κανονικό άρωμα καπνού και κάποιο πρόσθετο που να κάνει αυτό το άρωμα πιο ομαλό...

      (Για τη μέντα η απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή το '20, λέει.)

      Διαγραφή
    12. Πέπε καλημέρα,

      Αυτό ακριβώς εννοώ, την απαγόρευση χαρακτηριστικών ''αρωμάτων'' , που λέει το κείμενο.
      Άλλο το επιπρόσθετο άρωμα, άλλο η γεύση βανίλιας ή ροδάκινου.

      Στη γλώσσα του καπνού, το επιπρόσθετο άρωμα ονομάζεται top flavor και τοποθετείται στα καπνά στην τελική τους μορφή πρίν μπουν στο σακουλάκι ή στο πακέτο.
      Τη γεύση στον καπνό τη δίνει μια διαδικασία που λέγεται casing, κατά την οποία ''ποτίζεται'' εσωτερικά ο καπνός (μέσω των πόρων του) με κάποια συστατικά και αρώματα.

      Διαγραφή
  11. Παιδια καλησπερα, εχω μερικες καπνοσακουλες, 3 Javaanse Jongens Classic και 1 DeLuxe, 1 Raw Classic, 1 JPS Red, και 4 PielRoja (ειναι σαν τον Pueblo καπως πιο ουδετερο), αν ενδιαφερεται καποιος ας στειλει μηνυμα στο pansiass@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα παιδιά ..Εχει κανείς άποψη για τον καπνό Cooper ??τον είδα σήμερα στο ράφι ενός περιπτέρου και με έβαλε σε σκέψεις δοκιμής μιας και τελευταία ακούγονται καλά λόγια για τα προϊόντα της σεκαπ ...Επίσης ο καπνόs GR ξέρετε αν κυκλοφορεί ακόμα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θελω καποιος να μου προτεινει τσιγαρα απο Ολλανδία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλος οι καπνοί στριφτού από τη wolfway. Όπως μου είπαν από την εταιρεία, λόγω αυξημένων (σε κόστος) απαιτήσεων της καινούργιας νομοθεσίας σχετικά με την ιχνηλασιμοτητα των προϊόντων, είναι αδύνατο να συνεχίσει η παραγωγή. Στο εξής η εταιρεία θα συνεχίσει με καπνούς πίπας και ναργιλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα!
      Από την αρχή το πήγαιναν με πολλές δυσκολίες, αλλά επέμεναν. Ο ομώνυμος καπνός Woolfway μου άρεσε απίστευτα, και στους άλλους, αν μη τι άλλο, εκτιμούσα πάρα πολύ το μερακληκι και την άποψη. Τώρα, τέλος...

      Διαγραφή
    2. Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από τη Greek tobacco,(ποτέ δεν κατάλαβα πως λειτουργεί αυτή η εταιρεία) και μου είπαν ότι θα κυκλοφορούν οι έπος μπλε και λευκός. Συνεχίζεται λοιπον η αναζήτηση καπνού παρόμοιου με τον wild guns.

      Διαγραφή
  15. Γεια σας εδω και 2 χροννια εκανα τον καπνο https://greektobacco.gr/shop/wolfway-kapnos-strifou-medousa-150g/ αλλα για καποιο λογο εχει σταματησει η παραγωγη..

    εχω δοκιμασει και αλλους καπνους οπως oldhoborn,, τους καπνους που πουλανε στα περιπτερα αλλα δεν με εχουν τρελανει τοσο πολυ σε σχεση με τον καπνο που αγοραζα απο το greektobacco.gr/

    εκανα τον καπνο.http://cigaretteloversreviews.blogspot.com/2017/11/wolfway-medusa.html?zx=9e73676d880eff25

    το ερωτημα μου που μπορω να βρω σπανιους; καπνους περα απο αυτους που πουλανε στα περιπτερα?

    Υπαρχουν μαγαζια στην ελλαδα που εχουν ειδη καπνου? η και απο εξωτερικο? που πουλανε ποικιλιες καπνου περα απο τους καπνους του εμποριου?

    Περα απο αυτο αν υπαρχουν ειδικα forums για ποικιλιες καπνων για reviews κτλ?

    Αν μπορειτε να με κατατοπισετε σας παρακαλω?/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

      Στο ελληνικό εμπόριο δεν υπάρχει τίποτε ανάλογο με το Γούφγουεϊ. Αυτό, στα σίγουρα.

      Μαγαζιά με σήματα εκτός ελληνικού εμπορίου δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Κι αυτό στα σίγουρα (εκτός αν τα φέρνουν στη ζούλα βέβαια.)

      Για μάρκες εκτός ελληνικού εμπορίου, υπάρχουν e-μαγαζιά όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε. Και πάλι όμως, ποτέ δεν άκουσα για κάποιον καπνό στριφτού παρόμοιο με τον Γούφγουεϊ.

      Έχεις σκεφτεί να το γυρίσεις σε πίπα; Στους καπνούς πίπας υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιλογή. Μπορείς να διαλέξεις χαρμάνια με τις ποικιλίες που σου αρέσουν, και να ψάξεις αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλιώς να τους e-παραγγείλεις. Και υπάρχουν και φόρουμ, ελληνικά και ξένα, για να λάβεις ενημέρωση και συμβουλές.

      Προσωπικά δεν έχω ιδέα από καπνούς πίπας. Νομίζω όμως ότι η Γούφγουεϊ / Μέδουσα εξακολουθεί να βγάζει καπνούς για πίπα. Ένας από αυτούς, 100% μπασμά μονοποικιλιακός, είναι παραπλήσιος με τον καπνό στριφτού Γούφγουεϊ.

      Διαγραφή
  16. den uparxei periptosi na ksanabgei o Γούφγουεϊ. sthn elliniki agora pepe/?

    pipa den thelw na kanw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. an pigaina se strifto pion kapno tha mou eleges na eperna??
    Εδω στην ελλαδα δεν υπαρχουν καπνοπωλεια που πουλανε ξεχωριστους και ποιοτικους καπνους;

    Με βαση ενα ατομο που ειπε οτι από την εταιρεία, λόγω αυξημένων (σε κόστος) απαιτήσεων της καινούργιας νομοθεσίας σχετικά με την ιχνηλασιμοτητα των προϊόντων, είναι αδύνατο να συνεχίσει η παραγωγή. Στο εξής η εταιρεία θα συνεχίσει με καπνούς πίπας και ναργιλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. yparxoun ellina forum apokleistika gia strfta gia na rotiso pepe/?

    kai pia einai ta kalitera ellinika forum gia strifto ktl??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, φοβάμαι ότι δεν τα ξέρω αυτά που ρωτάς.

      Ένα που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι οι καπνοί στριφτού της ελληνικής αγοράς είναι στάνταρ. Μπορεί κάποιοι να μη βρίσκονται σε όλα τα περίπτερα αλλά μόνο στο 1 στα 10, αλλά πιο ψαγμένοι, σε ειδικά καταστήματα, δεν υπάρχουν.

      Πέραν αυτού, με τους ανθρώπυς της Γούφγουεϊ είχα κάποια επικοινωνία όσο έμενα Αθήνα και περνούσα από το μαγαζι τους. Πάνε μερικά χρόνια που έχω αλλάξει πόλη, και αφού δεν περνάω από το μαγαζί, δεν είχε νόημα να κρατήσω επαφή.

      Συνεπώς δεν ξέρω τι είναι πιθανό να συμβεί. Πιο φρέσκα είναι τα δικά σου νέα.

      Τέλος, από σάιτ για στριφτά, τελευταία φορά που κοίταξα είδα μερικά από αυτά που είναι εδώ δεξιά στη στήλη «Καπνοσύνδεσμοι και άλλα». Αν κάποια έχουν κλείσει και δεν υπάρχουν πια, αν κάποια άλλα έχουν χρόνια να κινηθούν και μιλάνε με παλιά δεδομένα, ή αν υπάρχουν άλλα που δεν αναφέρονται στη στήλη, δεν το 'χω ψάξει.

      Λυπάμαι που δε βοήθησα...!

      Διαγραφή
    2. Μια διόρθωση στην 1η παράγραφο:

      Για την ακρίβεια, ψαγμένοι καπνοί σε ειδικά καταστήματα ήταν, ακριβώς, οι Γούφγουεϊ. Πάνε οι Γούφγουεϊ, άδειασε η κατηγορία.

      Και υπήρχε και ο Καλαθάς. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη, έχω χρόνια να ακούσω οτιδήποτε γι' αυτόν. Δοκίμασα πριν 4-5 χρόνια (αν υπολογίζω σωστά), από το κατάστημα της Γούφγουεϊ, και δε θα έλεγα ότι ήταν αυτό που φαίνεται να ψάχνεις, αν και οπωσδήποτε ήταν μια αξιόλογη κίνηση άξια υποστήριξης.

      Διαγραφή
  19. gia pio logo stamatisane oi kapnoi wolfway??

    afou stin ellada poulagane swsta?? giati tous stamatisane??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πάλι τα ίδια θα λέμε; Ό,τι ξέρουμε γράφτηκε στα προηγούμενα μηνύματα.

      Διαγραφή
  20. Αν ρίξετε μια ματιά στη σελίδα τους στο FB θα δείτε ότι ετοιμάζονται καινούργια προϊόντα. Έπος, WOx (καπνός στριφτού)(??) Και rebel που είναι προϊόντα CBD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Vaggelis έχεις δίκιο. Απ ό,τι μου είπε ο υπάλληλος του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες τα 3 προϊόντα που αναφέρεις.
    Το γνωστό Έπος σε άσπρο και μπλε (που δεν κατάλαβα αν είχε σταματήσει η κυκλοφορία του).
    Το Wox που όπως μου είπε θα είναι καπνιστό burley με virginia παλαιωμένο σε αλκοόλ, επίσης σε δυο εκδοχές όπως το Έπος.
    Το rebel που είναι προϊόν CBD.
    Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει ξανά ο ομώνυμος καπνός Wolfway όπως και οι μονοποικιλιακοί καπνοί πίπας.
    Οι υπόλοιποι καπνοί για στριφτό τέλος, δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά.
    Όλα τα ανωτέρω τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ρε μάγκες! Αυτό είναι πολύ καλή είδηση! (Και να σας πω κάτι, άμα βγάζουν το Wolfway και το Έπος, χέστηκα αν καταργήσουν τα υπόλοιπα παλιά χαρμάνια, ή μάλλον αν δεν τα επαναφέρουν...)

      Τσέκαρα τη σελίδα: πράγματι, δεν είναι σαφές αν το Wox είναι στριφτό ή για πίπα. Κι έχουν κι άλλον ένα καπνό, καινούργιο, με Sativa. Αυτό που σε δένουν επειδή μυρίζει μπάφο αλλά δεν την ακούς τουλάχιστον (κλωστική κάναβη). Σαχλαμάρα μού μυρίζει, αλλά χαλάλι.

      Λένε επίσης και κάτι για επιλεγμένα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα. Λέτε να το οργανώσουν καλύτερα το πράγμα αυτή τη φορά; (Τώρα, να πω την αλήθεια μου, εταιρεία που στην πρώτη της καριέρα μας είχε τρελάνει με το σήμερα έχει - αυριο δεν έχει, με τα ανύπαρκτα σημεία πώλησης, και με όλο αυτό γενικά το χάος, άμα στη δεύτερη καριέρα κάνει ντεμπούτο γράφοντας λάθος το ίδιο της το όνομα, Wolf Way σε δύο ξεχωριστές λέξεις, ...μικρό καλάθι κρατώ, αλλά μακάρι ειλικρινά να βγω ψεύτης.)

      Ευθύμη, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    2. ...Για να μην πω ότι έτσι και πιάσω στα χέρια μου νέο προϊόν, και είναι και καλό, θα το γιορτάσουμε με νέα ανάρτηση μετά από τρία χρόνια κεσάτια!

      Διαγραφή
    3. Aντε ρε Πεπε εχει αραχνιασει το μπλγκ

      Διαγραφή
    4. Και βέβαια έχει αραχνιάσει. Αλλά τι να κάνουμε, τίποτε δεν είναι αιώνιο. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία (μέχρι στιγμής) ανάρτηση αυτού του μπλογκ πέρασαν δέκα χρόνια, δεν είναι λίγα.

      Προσωπικά, τα τελευταία τρία χρόνια που δεν έχω γράψει τίποτε, δε βρήκα και τίποτε να γράψω. Στριφτά καπνίζω. Δεν αντιλήφθηκα καμία νέα εμφάνιση καπνού που να με κινητοποιήσει να την παρουσιάσω, ούτε κανένα τσιγάρο αρκετά ενδιαφέρον ώστε να με βγάλει από τη σταθερή ρουτίνα του στριφτού. Συνέπεσε να μην κάνω και ταξίδια (που συνήθως όλο και κάτι βγάζουν) - ε, τι περιμένεις;

      Διαγραφή
    5. Εντωμεταξυ η wolfway λανσάρει τώρα αυτές τις 3σειρες για στριφτό, ενώ την ίδια στιγμή είδα σε γνωστό μαγαζί (δεν ξέρω αν επιτρέπεται η αναφορά ) ότι πρόκειται να βγουν στην αγορά ο medusa myth αλλά και blends για στριφτό. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι παίζει με wolfway και medusa , αν δηλαδή πρόκειται για ξεχωριστές εταιρείες που συνεργάστηκαν κάποια στιγμή, ή αν είναι brands της ίδιας εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση τα νέα είναι ενθαρρυντικά.

      Διαγραφή
  22. Εδώ ένας σχετικά παλιός του μπλογκ. Σας παρακολουθώ από το 2015 και έχω να πω πως αυτό το μπλογκ πραγματικα μου ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις. Μια ωραία παρεα με μεράκι και προθυμη να απαντήσει σε απορίες. Ειλικρινά αυτό το μπλογκ το έχω συνδιάσει με όμορφες στιγμές και όποτε μπαίνω εδώ νοσταλγώ και παραλληλα ηρεμώ. Είσαστε όλοι καταπληκτικοί και Πέπε συνέχισε αυτό το όμορφο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολυ συγκινήθηκα που είδα πως το μπλοκ είναι ανοιχτό και ενεργό μετά από τόσα χρόνια
    Ηταν πολύ όμορφη παρέα κάποτε για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nεοι καπνοί από την wolfway o Rebel με καναβη καο ο wox που είναι υποτίθεται σχεδιασμένος για να κολλάει με αλκοόλ ή καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή