ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

GR RED καπνός στριφτού




Θα μας τρελάνει εντελώς η ΣΕΚΑΠ!Έσπασε κάθε ρεκόρ ταυτόχρονων κυκλοφοριών,με 2 νέα τσιγάρα και 2 νέους καπνούς GR κόκκινο(βαρύ) και μπλε(ελαφρύ)! Εμείς θα ασχοληθούμε με την Full Flavor εκδοχή.

   Λοιπόν,ότι ξέρατε για τους ως τώρα καπνούς της ΣΕΚΑΠ,ξεχαστε το. Αν το γνώρισμα των Cooper και Old Town ήταν ο ξερός χοντροκομμένος  σκούρος καπνός,με τα πολλά σκουπιδάκια και την "χωραφίσια" αίσθηση,εδώ έχουμε κάτι ριζικά διαφορετικό. Κατάξανθα,ψιλοκομμένα,πεντακάθαρα  καπνά,ελαφρώς αρωματισμένα με κάτι που θυμίζει τον πορτοκαλί καπνό του Καρέλια,ευτύχώς σε διακριτικότερο ποσοστό(μακάρι να μην υπήρχε καθόλου, κατα την γνώμη μου).Το βάρος του ειναι αρκετά ηπιο,παραπάνω από ότι πρέπει για τα δικά μου hardcore γούστα,ενώ εμπειρικά μιλώντας πάντα, στο χαρμάνι του δεν αισθάνομαι σχεδόν καθόλου burley,τα οποία ή απουσιάζουν ή είναι σε πολύ μικρή ποσότητα.Έχω την εντύπωση πως μιλάμε για μείγμα Golden Virginia(στην ποικιλία αναφέρομαι,όχι την μάρκα) με μια ικανοποιητική ποσότητα ανατολικών,τα οποία είναι αναγνωρίσιμα,κατά την γνώμη μου τύπου "Κατερίνης".Τα καπνά του πάντως είναι εμφανώς πολύ καλής ποιότητας. Η μόνη παρατήρηση μου είναι,πως θα μπορούσαν αυτό το χαρμάνι να το βάλουν στην μπλέ εκδοχή και να έφτιαχναν ένα βαρύτερο ,για τους θεριακλίδες.

 Εδώ να διευκρινίσω πως το προιόν αυτό,δεν έχει καμιά σχέση με το επιεικώς μέτριο βιομηχανικό τσιγάρο με το ίδιο όνομα.Ανοίκει ξεκάθαρα στην Premium κατηγορία(Εxtra premium γράφει η καπνοσακούλα με μια διάθεση υπερβολής).Ίσως να είναι δίκοπο μαχαίρι η χρήση του ονόματος GR και όχι κάποιου άλλου νέου,αφού ναι μεν είναι αναγνωρίσιμο από όλους τους Έλληνες καπνιστές,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τους παραπέμπει σε κάτι ντελικάτο.Πιθανολογώ πως αν ήταν επιτρεπτή η διαφήμιση,θα το ονόμαζαν κάπως αλλιώς.
 Καλή κίνηση πάντως,είμαι βέβαιως πως σιγά-σιγά, θα καταλάβει ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς.
 

97 σχόλια:

  1. Ενδιαφερουσα κυκλοφορια το GR σε καπνο, ποση ποσοτητα ειναι ομως και σε τι τιμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο, οφείλω να σε συγχαρώ για τη δουλειά όλων αυτών των χρόνων. Έχεις καλύψει την πιάτσα τόσο πλήρως, ώστε πλέον κάθε καινούργιο σήμα μπορείς να το παρουσιάζεις αμέσως με την κυκλοφορία του, σαν μια στήλη για νέες κυκλοφορίες βιβλίων ή δίσκων (που έτσι κι αλλιώς ποτέ δε θα μπορούσε να καλύπτει ΚΑΘΕ νέα κυκλοφορία - με τα τσιγάρα γίνεται, μόνο όμως όταν έχουν προηγηθεί οι 200-300-τόσες παλιότερες αναρτήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ Πέπε. Βέβαια μαζί με τον Πέτρο (για την ακρίβεια μετά απ αυτόν) να ευχαριστήσουμε και όλους τους υπόλοιπους φίλους που γράφουν στο μπλογκ του και το εμπλουτίζουν με απόψεις και σχόλια.
    Καλή χρονιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι.Η αλήθεια είναι πως το μεράκι μου έχει φύγει εδώ και χρόνια.Αν δεν υπήρχε τόση συμμετοχή θα είχα διαγράψει το blog εδω και πολύ καιρό,αλλά σεβόμενος αυτούς που γράφουν και αυτούς που το διαβάζουν(η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα είναι 2500 "κλικ") εξακολουθώ να το κρατάω ανοιχτό και ενεργό.

      Διαγραφή
    2. Φιλε πετρο γιατι δεν εκανες παρουσιαση των νεων Benson and hedges black slide?

      Διαγραφή
    3. Δεν ασχολούμαι με όλα τα τσιγάρα,πρέπει να παρουσιάζουν και κάποιο ενδιαφέρον για εμένα ή τον αναγνωστη. Τα συγκεκριμένα τα δοκίμασα και δεν μου άρεσαν,οπότε δεν θέλησα να ασχοληθώ παραπάνω.
      Μια και το έφερε και η κουβέντα,αυτες τις μέρες μου έστειλε ένας γερμανος Marlboro Red Additive free,Lucky Strike Straight Dark,και καπνούς Lucky Strike Green, Schwarzer Krauser No1. Δεν θα γίνει αφιέρωμα σε κανέναν,αλλά όποιος ενδιαφέρεται για κάποιο προιον μπορω να του πω δυο κουβέντες.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα καταρχάς και καλή χρονιά σε όλους.
      Πέτρο, το ιστολόγιο ειναι άριστο. Καταλαβαίνω οτι κάπου το μεράκι και η όρεξη χάνεται. Αλλά αξίζει να μείνει ''ζωντανή'' μια τέτοια προσπάθεια. Σ'αυτή τη φρενιτιδα των καιρών δεν βλέπεις τέτοιες καλές δουλειές. Keep up.

      Διαγραφή
  4. Φιλε Πετρο δεν ξερω αν εχω "χασει" καποια σχολια,αλλα θελω να "καταθεσω"οτι δοκιμασα πριν μια εβδομαδα τον καινουριο καπνο της Wolfway Tobacco με το ονομα της εταιριας και εφαγα κολλημα.Μονο ανατολικα καπνα....Νομιζω ο,τι καλυτερο εχει βγαλει μεχρι τωρα.Εσεις τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω ετοιμος ειμαι να παρω να δοκιμασω τον wolfway αλλα 24 ευρω ειναι πολλα ρε γμτ για δοκιμη μονο, για αυτο θα θελα να ακουσω καμια αποψη ακομα πρωτου παραγγειλω. Τωρα καπνιζω για δοκιμη τον gr ωραιος θα τον ξανα παρω σιγουρα, ποιοτικος, καθαρος και θεμα με το βαρος δεν ειχα. Μπραβο στην σεκαπ, αντε να αποκτησουμε καμια ακομα ποιοτικη επιλογη γτ ειχαν μεινει στασιμα τα πραγματα εδω και αρκετο καιρο.

      Διαγραφή
  5. Ο wolfway ο καινουργιος ειναι χαρμανι μπασμα και izmir τουρκιας(οτι καλυτερο βγαζουν οι τουρκοι) τον καπνιζω μονιμα εδω και 3 βδομαδες.ειναι οτι καλυτερο εχω καπνισει στην ζωη μου... ποιοτικα ολοι οι καπνοι της wolfway ειναι απιστευτοι (δεν τιθεται θεμα ΚΑΝ να συγκριθουν με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο βιομηχανοποιημενο-επεξεργασμενο κυκλοφορει στην ελλαδα! ξυπνιστε επιτελους... ΠΟΙΑ ΣΕΚΑΠ??? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ GR?? αυτα ισως μπορουν να συγκριθουν με κανα oldholbornoιδες! οποιος δοκιμασε καπνο της wolfway οποιονδηποτε... και συνεχιζει να καπνιζει τα μεταλαγμενα σκουπιδια απο το περιπτερο ειναι αξιος της μοιρας του! γιατι και πανασχετος ειναι! και προβλημα στην υγεια του θα χει, αργοπεθαινοντας καθε μερα.Συγγνωμη για τον τονο,αλλα πραγματικα ταραζει τοσο πολυ τα νερα η wolfway με αυτο που εκανε που ηρθε εξ'ουρανου πραγματικα και συνεχιζουμε και ασχολουμαστε με χημικες βλακειες που βγαινουν σε εργοστασια απο πολυεθνικες...και ψαχνουμε το καλυτερο σκουπιδι!..το παραδειγμα που λεω για οσους δεν μπορουν να το καταλαβουν ειναι ιδιο με ολα τα τροφιμα-προιοντα.. πχ το τυρι ... μπορει να συγκριθει το τυρι της γιαγιας σας απο το χωριο με το σκουπιδι το milner πχ?? ακριβως ετσι ειναι σε ολα τα πραματα! σταματηστε να στηριζεται ανθρωπους που δεν το αξιζουν και μας δηλητηριαζουν κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποιος δοκιμασε καπνο της wolfway οποιονδηποτε... και συνεχιζει να καπνιζει τα μεταλαγμενα σκουπιδια απο το περιπτερο...

      ...μάλλον σκάλωσε στο σύστημα διανομής της woolfway.

      Κατά τα άλλα συμφωνώ. Όταν μία μοναδική φορά κατάφερα να έχω ταυτόχρονα ένα πακέτο 100στάρι και δύο 15ρια δικά τους, και τα κάπνιζα για κάμποσες μέρες, μετά η επιστροφή στο περιπτερίσιο ήταν επώδυνη και συνάμα αποκαλυπτική. Τον καπνό με το όνομα woolfway δεν τον έχω δοκιμάσει. Η περιγραφή σου με ψήνει πολύ.

      (Βέβαια μην ξεγελιόμαστε: ο πιο καθαρός καπνός δε σημαίνει ότι είναι και αβλαβής. Δε θα επεκταθώ περισσότερο γιατί έχουμε πει να μην το πολυσυζητάμε αυτό εδώ.)

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω κανεις που δοκιμασε καποιον απο τους καπνους της wolfway να μην ειπε οτι ειναι ποιοτικα ανωτεροι απο οτιδηποτε κυκλοφορει στα περιπτερα. Απλα εμενα προσωπικα ο black sea που μου αρεσε πολυ μου φανηκε λιγο ελαφρης ο wild guns δεν μου αρεσε για το καθημερινο μου καπνισμα λογο της γευσης πουρου που αφηνει, για καποια τσιγαρα στην ημερα για του γουστα μου ειναι οτι πρεπει. Θα δοκιμασω σιγουρα και τον wolfway γτ και εμενα με εψησαν πολυ αυτα που διαβασα απλα τα 24 ευρω για δοκιμη ειναι λιγο τσουχτερα. Ας ειχαν 50αριδες η κατι λιγο πιο οικονιμικο τουλαχιστον για καποιο καιρο να μπορουσες πιο ευκολα να μπεις στην διαδικασια ν δοκιμασεις.

      Διαγραφή
    3. Είναι τουλάχιστον υπερβολικά αυτά που λέει ο φίλος πιο πάνω. Καταρχήν, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, οι καπνοί της wolfway είναι όντως ποιοτικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ούτε πως είναι εξαιρετικά γευστικοί και φυσικά ούτε πως είναι .. υγιεινοί!!
      Όλοι μου άρεσαν, μα σε όλους βρήκα "κουσούρια". Ο μπλακ σι μου φάνηκε φορτωμένος με αρώματα (φυστίκι είναι, μέλι, κάτι τέτοιο) τόσο που με μπούχτισε, ο wild guns μου φάνηκε κάπως βαρετός για μόνιμο κάπνισμα και ο μαύρος λίζαρντ αν και μου άρεσε περισσότερο απ τους άλλους, είναι ελαφρύς. Και φυσικά, άλλο στριφτό και άλλο βιομηχανικό τσιγάρο. Η μετάβαση απ το ένα στο άλλο είναι δύσκολη. Ούτε ο καπνιστής στριφτού πηγαίνει εύκολα σε τσιγάρο, ούτε ο καπνιστής τσιγάρου στο στριφτό.
      Αβλαβής καπνός δεν υπάρχει, ειδικά απ την στιγμή που ο καθένας τον καπνίζει όπως θέλει (με ή χωρίς φίλτρο, με χοντρό ή λεπτό χαρτάκι κ.α). Ούτε "αθώο" τσιγάρο υπάρχει βέβαια, απλά εκεί με τα σύγχρονα φίλτρα ίσως γίνεται καλύτερη δουλειά. Αλλά όπως είπε και ο Πέπε, δεν είναι χώρος εδώ για να αναλυθεί διεξοδικά το θέμα.
      Και γω ψήνομαι να δοκιμάσω τον wolfway εδώ και καιρό. Αλλά όπως είπε και ο φίλος, ποιός δίνει 24 ευρώ για δοκιμή?

      Διαγραφή
    4. Και ποιος περιμένει να έρθει ο ντελιβεράς στο σπίτι για το λόγο αυτό, η τραβιέται κέντρο κάθε μέρα ή στα 10 σημεία ανά το λεκανοπέδιο; Black Sea μόνο δοκίμασα, πολύ καλός, αν το σύστημα διανομής ήταν διαφορετικό, θα τον έπαιρνα πιο συχνά. Καλώς ή κακώς, οι εταιρείες πρέπει να κυνηγούν τον πελάτη και όχι αντίστροφα, όπως πολύ εύστοχα είχε πει και ο Πέτρος.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    5. Ντάξει, το κατανοώ μέχρι ένα σημείο. Προφανώς δεν βγάζουν αρκετή παραγωγή για να στέλνουν σ' όλα τα περίπτερα.

      Τέτοια μικρή τοπική εταιρεία για καπνό δεν έχουμε ξαναδεί. Εδώ και μερικά χρόνια όμως έχει γεμίσει ο τόπος με μπίρες από ανάλογες εταιρείες, ελληνικές, μερικές εκ των οποίων είναι αξιολογότατες. Λογικό είναι ότι δεν τις βρίσκεις παντού. Αν κανείς θέλει να έχει κάποιαν από αυτές μόνιμα στο ψυγείο του, θα πρέπει να μπει σε μαγαλύτερη μανούρα παρά αν θέλει Άμστελ (που έτσι κι αλλιώς δε χρειάζεται να έχεις απόθεμα γιατί τη βρίσκεις όποια στιγμή θες). Δεν απευθύνονται σ' αυτό το κοινό όμως, τουλάχιστον όχι κυρίως, αλλά πιο πολύ σ' εκείνους που θα τις προτιμήσουν σε κάποιο από τα μπαρ που τις σερβίρουν. Σήμερα θα πας εσύ, αύριο εγώ, το μπαρ όμως κάθε μέρα πουλάει.

      Η αλήθεια είναι ότι με τον καπνό είναι αλλιώς, οι περισσότεροι προτιμάμε μια στάνταρ μάρκα και την καταναλώνουμε κάθε μέρα. Πιστεύω να τη βρουν την άκρη...

      Διαγραφή
    6. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ναπηγαίνω στο κέντρο, στο ειδικό μαγαζί που έχω πληροφορηθεί από τρέχα γύρευε πηγές ότι φέρνει woolfway, και να μην έχει!! (Την τελευταία φορά ούτε ο ίδιος ο έμπορας δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να το κατανοήσει.)

      Διαγραφή
    7. Kαλά μην τρελαθούμε κι όλας. Ο Black Sea πολύ καλός και τις δυο φορες που πήρα. Ο Lizard αδιαφορος και ελαφρής,τα ίδια και ο Oriental,o Wild Guns την μια φορα καλός,την άλλη που πήρα και κατοστάρι έλειπαν .....τα Burley. Eνα κάρο λεφτά πλήρωσα,για να χαρίσω την μεγαλύτερη ποσότητα καπνού. Ε,εντάξει....
      Η μόνη περίπτωση να ξανασχοληθώ με αυτά τα προιόντα ξανά,είναι να τα βρω σε σημείο πώλησης κοντα στην γειτονιά μου και σε 15αρι. 100αρι δεν αγοράζω ακόμα και αν μου πουν πως είναι πιστή αναβιωση του Sobranie Balkan

      Διαγραφή
    8. Πέρα απ το θέμα της διανομής, το οποίο είναι φυσικά σημαντικό στην εποχή που ζούμε, το πιο σημαντικό για μένα είναι το θέμα της επιλογής. Το ότι είναι ποιοτικά τα προϊόντα της wolfway είναι γεγονός, μα αυτό από μόνο του δεν μου λέει πολλά. Δεν παίρνουν όλοι οι άνθρωποι το value for money αυτοκίνητο της χρονιάς, ούτε όλοι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα επειδή είναι καλύτερη, ούτε ψωνίζουν τα ίδια ρούχα.

      Όλα είναι θέμα γούστου. Και το κάπνισμα ειδικά όπως είπε ο Πέτρος κάποτε, δεν έχει τόσο σημασία η ποιότητα των καπνών όσο το μπλέντιγκ. Αν δεν μου κάνει, δεν το καπνίζω, και στην μισή τιμή να μου το αφήνανε και όσο καλά καπνά και αν έχει.

      Διαγραφή
    9. Ο κύριος που τα λεει αυτά, προφανώς είναι εγκάθετος. Με πιό δικαίωμα ρε μάγκα κράζεις την ΣΕΚΑΠ που έχει δοξάσει όλη την Ελλάδα; Πες μας πρώτα αν τον έχεις δοκιμάσει τον κάπνο και μετά να μιλησούμε. Τα τυριά και τα σαλάμια που αναφέρεις κύριε ανώνυμε που κολλάνε με το θέμα μας;

      Διαγραφή
    10. Ναι, εβραιομασωνικός δάκτυλος... Μην τρελαινόμαστε. (Μια χαρά κολλάνε τα τυριά, εγώ το κατάλαβα το παράδειγμα.)

      Όσο για τη ΣΕΚΑΠ, έχει κάνει ένα (1) πράγμα που όντως αποτελεί ελληνική καινοτομία, τα BF. Μπράβο τους και εύγε τους. Κατά τα άλλα ήταν μια τίμια εταιρεία, με τα προβλήματά της, και με διάφορα προϊόντα περισσότερο ή λιγότερο καλά μέσα σε μετριοπαθή όρια. «Δοξάζει την Ελλάδα» είναι υπερβολή, δεν έκανε δα και τη Μάχη της Κρήτης.

      Γενικά, ο «ανώνυμος» (λες και οι άλλοι είμαστε επώνυμοι) μια γνώμη είπε. Όποιος δε συμφωνεί, ας κάτσει να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αντίθετης γνώμης.

      Διαγραφή
    11. Υπερβολή σίγουρα. Αλλά και το άλλο "εγώ καπνίζω wolfway και είμαι περδίκι, ενώ εσείς που καπνίζετε σεκαπ είστε με το ένα ποδί στον τάφο" ε είναι τραβηγμένο απ τα μαλλιά, ούτε χρειάζονται σοβαρά επιχειρήματα για να αποδείξεις το αντίθετο.

      Διαγραφή
    12. Συμφωνώ εν μέρη με το θέμα γνησιότητας, πρόσθετων ουσιών κλπ... πλήν όμως στο θέμα του καπνού το μόνο 100% νόμιμο είναι το εμπόριο λιανικής για εμάς τους καταναλωτές. Μακάρι να επιτρεπόταν νόμιμα και η πώληση χύμα καπνού και η καλιέργια μέχρι 6 ρίζες ( όπως και στην Αγγλία ). Στην Ελλάδα όμως κάτι τέτοιο νόμιμα και με το νόμο ΔΕΝ ισχύει. Φυσικά ο ατόφιος γνήσιος καπνός με την κατάλληλη επεξεργασία είναι 80% πιο ακίνδυνος απο αυτόν που βγάζουν στο εμπόριο. Στο Ελληνικό κράτος όμως έχουν καταλυσάξει με τη φορολογία, η οποία έχει διαλύσει τον κλάδο του καπνού και αδιαφορούν πλήρως για τον έλεγχο ποιότητας.

      Διαγραφή
    13. Γιατί, ποιος λέει ότι ο χύμα είναι καθαρός; Αρώματα μπορει να μην έχει, φυτοφάρμακα όμως;;

      Δεν έχω ακούσει ποτέ για πιστοποιημένα βιολογικό καπνό. Αν γίνει, μόνο σε καπνό του νόμιμου εμπορίου μπορεί να γίνει (ο παράνομος πώς να πάρει πιστοποίηση). Και δεδομένου ότι λογικά θα ήταν αρκετά πιο ακριβός από τους άλλους, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καλός σαν καπνός (γεύση) για να επιβιώσει στην αγορά.

      Στη WW πάντως δεν ισχυρίζονται ότι είναι βιολογικός ο καπνός τους, απλώς χωρίς πρόσθετα.

      Διαγραφή
  6. Το GR μέχρι στιγμής δεν το έχω βρει στην Αθήνα, ούτε το ξέρουν οι περιπτεράδες που ρώτησα (όχι και πολλοί ομολογουμένως, δεν έχω σηκώσει κάθε πέτρα). Θυμάμαι ότι και πρότινος το Old Town της ΣΕΚΑΠ είχε φτάσει πρώτα Θεσσαλονίκη και σταδιακά κατέβηκε και ως εδώ. Είναι πάγια πρακτική τους άραγε ή απλώς δεν το πέτυχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι παγια τακτικη της σεκαπ. ξεκιναει απο θρακη μακεδονια παντα τις διανομες.

      Διαγραφή
  7. Αγευστος με χαλια άρωμα άκρως ανώτερος ο old town yellow!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δύο ενδιαφέροντα (παλιά, πενταετίας) άρθρα σχετικά με την αντικαπνιστική υστερία:

    α) Η Γαλία απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους ΚΑΙ στους μακαρίτες: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=37143

    β) Η Γαλλία υπαναχωρεί και επιτρέπειο σε μερικούς νεκρούς το κάπνισμα:
    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=48340

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μπλε εκδοχη του Gr βγηκε και προσωπικα την βρηκα ικανοποιητικη.Με χαρτι drum που αρεσει σε μενα κανει ενα γεματο καπνισμα.Δε βρηκα μεγαλες διαφορες με τον κοκκινο παντως.Ισως να ναι και ιδεα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πετρο και οι υπολυποι τωρα με το συριζα και τους ανεξαρτητους Ελληνες υπαρχει περιπτωση να μην ισχυσουν στην Ελλαδα ορισμενα ψηφισμενα νομοθετιματα στο ευρωπαικο κοινοβουλιο??

    Δηλαδη υπαρχει καπια περπτωση/ελπιδα στην ελλαδα να μην δουμε πακετα τσιγαρων με μεγαλυτερα νεκροταμπελα και αηδιαστικες εικονες??

    Οποιος ξερει κατι ας απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία περίπτωση φίλε, ξέχασέ το. Δεν το λέω επειδή βγήκε ο Σύριζα, κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό εκτός ίσως αν βγούμε απ την Ευρωζώνη που και πάλι δηλαδή χλωμό θα το έκοβα. Ακόμα και σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη ή σε κάποια άλλη ένωση κρατών, υπάρχουν ισχυρά αντικαπνιστικά ρεύματα που προωθούν την υπέρμετρη φορολογία στα καπνικά, τα νεκροτάμπελα στα πακέτα και ο,τι άλλο ξέρουμε από την Ε.Ε

      Διαγραφή
    2. Oύτε οι ίδιοι δεν ξέρουν. Αισιοδοξώ πάντως πως η Ελλάδα τώρα που ξαναέγινε κυριαρχο κράτος,θα προφυλάξει το εθνικό προιόν της + τον Ελληνικό τρόπο ζωής και δεν θα πηθικίζει παπαριές copy paste απο το εξωτερικό. Για την ιστορία πάντως και ο Τσίπρας και ο Καμμένος,είναι καπνιστες. Οι απερχόμενοι δύο,ήταν μη καπνιστες.
      Τέλος πάντων,ας κάνουν όλα τα άλλα και ας μπει και ο Φρεντυ Γκρουγκερ στα πακετα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα το θέμα,αρκεί να είναι σεβαστό το δικαίωμα μου,να έχω τον χώρο μου που θα μπορώ να καπνίζω.
      Πάντως η Αγγλία απο το 16 θα έχει plain pack.

      Διαγραφή
    3. Απο το 2016 και στην Ελλάδα αυτά http://www.lifo.gr/now/life/43153

      Διαγραφή
    4. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέβαλε για το 2020 την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, απαγορεύει όμως άλλες γεύσεις και αρώματα στα τσιγάρα και τον καπνό Πηγή: www.lifo.gr

      Διαγραφή
    5. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 65% ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ!!!! ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ.

      ΕΓΩ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
      ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΙΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΚΑΠΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΟΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ....

      Διαγραφή
    6. Καλά, τα νεκροτάμπελα δεν με απασχολούν καθόλου. Στην τελική, αν ενοχλούν τόσο, υπάρχουν και ωραιότατες κασετίνες να βάλεις τα τσιγάρα σου.
      Το θέμα είναι αυτό με τα αρώματα και τις γεύσεις. Αν απαγορευτούν τα πρόσθετα, άσχημα τα πράγματα. Ακόμα χειρότερο, κάποιοι μιλούν για απαγόρευση καπνών ανατολικού τύπου διότι αυτά δίνουν αρώμα! Δεν ξέρω αν αληθεύει, αν πάντως ισχύσει κάτι τέτοιο ζήτω που καήκαμε.

      Διαγραφή
    7. Ακόμα και ο φιντέλ κάστρο να κυβερνήσει την Ελλάδαμ δεν θα αλλάξει τίποτα. Ούτε απο θέμα φορολογίας, ούτε απο θέμα απαγόρευσης ( εκτός και αν γίνει εισπρακτικού χαρακτήρα )

      Διαγραφή
  11. Επανέρχομαι στο θέμα της Αγγλίας.Την ίδια ώρα που οι συντηρητικοί με τους εργατικούς,κατέληξαν στο plain packing, ο Farage ανακοίνωσε πως,αν εκλεγει,όχι μόνο θα ακυρώσει αυτή την ανοησία,αλλά θα δώσει το δικαίωμα στις παμπ,να επιλέγουν για το αν θα επιτρέπουν το κάπνισμα ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aν δεν κανω λαθος η φασιστες τις Ευρωπαικης Ενωσης αποκαλουν τον συγκεκριμενο κυριο Ευρωσκεπτικιστη και ακροδεξιο οταν εκεινοι δρουν περισσοτερο φασιστικα προσκειμενοι στις πολιτικες της Γερμανιας κυριως και αλλων χωρων.Μιλω πολιτικα διοτι ειναι επικαιρο αυτες τις μερες και οσο αφορα το καπνισμα αυτα τα πραγματα ειναι απιστευτα οι Ευρωφασιστες φαινεται οτι ειναι φανατικοι αντικαπνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και το χειροτερο ειναι οτι και απο το ευρω να βγουμε παλι θα ειμαστε χωρα της Ε.Ε. που σημαινει ευρωκοινοβουλιο και υποταγη στις αποφασεις του....ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το ευρώ δε θα βγούμε με τη καμία. Όσο αφορά τα πετι αντικαπνιστικών συμφερόντων, αν δε χτυπηθεί στη ρίζα η nosmoke, που είναι καθαρά ένα κερδοσκοπικό συμφέρον, δεν αλλάζει τίποτα. Αυτοί υποκινούν ακόμα και το ΣτΕ, απο εκεί καταλαβαίνουμε πολλά. Ολα αυτά βέβαια μπορούν να αλλάξουν, χρειάζεται αγώνας όμως.

      Διαγραφή
    2. Απο το ευρο ακομα και τωρα μπορει να βγουμε γιατι γενικα η Ελληνικη οικονομια ειναι χαλια. Και φυσικα θα ειχαμε ηδη βγει αν δεν ειχαμε παρει το μεγαλυτερο δανειο στην ανθρωπινη ιστορια.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχουμε πάρει το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, το αντίθετο. Συγκρίνοντας με εύρωστες χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, τα δάνεια που χρωστάμε είναι μάλλον μέτρια. Απλώς η διαπραγματευτική γραμμή των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν στησίκωλη.

      Διαγραφή
  14. Συμφωνω με τον Ανωνυμο 6.13μμ.

    Μια ακυρη ερωτηση: Στην καπνοσακουλα χαλαει ο καπνος αν βαλω τον καπνο χυμα;

    Ειναι καλυτερο να τον βαζω με την συσκευασια του δηλαδη;;;

    Το λεω επειδη χωρις την συσκευασια κλεινει καλυτερα η καπνοσακουλα.....

    Ευχαριστω. Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποτίθεται ότι η καπνοσακούλα γι' αυτό είναι φτιαγμένη, για να βάζεις τον καπνό κατευθείαν.
      Αν δεν είναι πολύ αεροστεγής, μπορεί να σου ξεραθεί. Η απλούστατη λύση είναι να βάζεις λίγο λίγο (τον καπνό μιας ημέρας ή αν μπορείς και μισής).

      Διαγραφή
    2. Υπαρχουν 2 ειδων καπνοσακουλες/θηκες. Αυτες που βαζεις τον καπνο οπως τον αγοραζεις με την συσκευασια και αυτες που βγαζεις τον καπνο απο την συσκευασια και τον βαζεις στην θηκη/καπνοσακουλα.

      Διαγραφή
  15. Πολυ ωραίο άρθρο και σελίδα. Συγχαρητήρια !! Να κάνω μια ερώτηση. Έχετε παραγγήλει από τη σελίδα suncigarettes.com ? Σκέφτομαι να παραγγείλω τα camel turkish royal. Θα επιβαρηνθώ με τυχόν επιπλέον έξοδα εκτός τα έξοδα αποστολής που ειναι 6,50 € για Ελλάδα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πηγα σημερα να δω το παοκ ολυμπιακος σε μια μεγαλη καφετερια. Εξω επεζε πολυ winston red, prince,styvesant, μαρλμπορο και λιγο καμελ σκληρο και dunhill international.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το GR το κόκκινο το πήρα χτες, και η εντύπωσή μου περίπου ταυτίζεται με του Πέτρου:

    α) Καλοχτενισμένη γεύση και εμφάνιση, χωρίς την τραχύτητα του Κούπερ
    β) Ελαφρό, ανεκτά όμως. (Πλέον τα γούστα μου στο βάρος είναι μια σκάλα πιο κάτω από του Πέτρου. Για μένα λοιπόν είναι οκέι, αν όμως ήταν και λίγο βαρύτερο δε θα με χάλαγε).
    γ) Το πακέτο αναδίνει πολύ έντονα κάποιο αρωματικό που εμένα μου θύμισε μάλλον τον καπνό Άσσο όταν πρωτοβγήκε, δηλαδή κάτι προς σοκολάτα. Καπνίζοντας δεν είναι τόσο έντονο, αλλά συμφωνώ ότι περισσεύει (μπορεί και να έτυχε να παραπέσει ή να μην έχουν σταθεροποιήσει εντελώς το χαρμάνι ακόμη).
    δ) Μπορεί και να έχει λίγο μπασμά μέσα, αλλά εγώ δεν τον "ακούω" παρά μόνο αν κάνω ειδική προσπάθεια. Επομένως, αν υπάρχει, υπάρχει όχι ως μπασμάς αλλά ως συστατικό μιας συνολικής γεύσης και αρώματος που πρέπει να το πάρουμε όλο μαζί και όχι κατά τα μέρη του.
    δ) Αυτή η συνολική γεύση και άρωμα είναι ήπια, φροντισμένη μεν αλλά χωρίς τίποτε ιδιαίτερα συναρπαστικό, ουδέτερη.

    Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για mild καπνιστές, που ζητάνε ποιότητα αλλά όχι περιπέτεια.

    15γρ 3,40 ευρώ, δηλαδή 2,26 ευρώ τα 10 γραμμάρια (για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά στην παρακάτω σελίδα βρήκα camel turkish royal made in usa και ειναι απο ευρωπαικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην αγγλία. Το έχετε ακουστα ?? http://www.tobaccoonline.co.uk/ Ειναι νομικη η παραγγελία τσιγαρων απο εξωτερικο ? Τι θα επρεπε να ξερω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραγγελια τσιγαρων και γενικα καπνικων προιοντων απο χωρες τις ΕΕ. ειναι απολυτα νομιμη.
      Για εκει που υπαρχει αμφιβολια ειναι για χωρες εκτος τις ΕΕ. που νομιζω οτι μπαινουν επιπλεον δασμοι.
      Το καταστημα αυτο εχει εδρα την Αγγλια οποτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
      Ειναι αυθεντικο και τα τσιγαρα ειναι 100% made in usa.
      Aπ οσο θυμαμαι εχουν παραγγειλει και αλλοι απο εδω,θελω και εγω να παρω αλλα σε βαζει να παραγγειλεις μεγαλες ποσοτητες 2-3 κουτες ή 6 κουτες.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι. Για χώρες εντός Ε.Ε δεν υπάρχει θέμα. Για χώρες εκτός Ε.Ε υπάρχει πρόβλημα. Αν ανοίξουν το εμπόρευμα στο τελωνείο θα επιβαρυνθείς δασμούς. Γ αυτό όλοι συνιστούν η μεταφορά να γίνεται με ελτα όπου οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί. Έχω ακούσει πως άλλες ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών ανοίγουν οι ίδιες όλα τα δέματα για να διεκπεραιώσουν οι ίδιες τον εκτελωνισμό. Όλα αυτά φυσικούν σε κάθε είδους εμπορεύμα, όχι μόνο στα καπνικά.
      Εννοείται πως πολλά σαιτ είναι απατεωνιές. Σου παίρνουν τα λεφτά και δεν στέλνουν εμπόρευμα ή προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς της κάρτας. Για αυτό θέλει πολύ προσοχή.
      Για το συγκεκριμένο σαιτ και γω έχω ακούσει καλά λόγια.. Οι τιμές βέβαια είναι εξωπραγματικές. Κάθε τζούρα και ευρώ.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την ενημέρωση. Η τιμές είναι όντως τσουχτερές έως και απλησίαστες. Έχω ερωτευτεί τα camel turkish royals και δεν μπορώ να τα βρω σε μικρότερες ποσότητες και από Ευρώπη πουθενά αλλού.

      Διαγραφή
    4. Aν τελικα παρεις γραψε δυο λογια,γιατι θελω και εγω να παραγγειλω.
      Σε ποσες μερες σου ηρθαν,πως ηταν τα τσιγαρα, πως πληρωσες κτλ.

      Διαγραφή
  19. Άσχετο, τα Camel natural flavor αυτη την εποχη πως ειναι? Συγχαρητηρια στο δημιουργο του blog και χαιρετισμους στους φιλους συγκαπνιστες που εχουν μερακι και βοηθανε να μαθαινουμε εμεις οι νεοτεροι καποια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγορασα ενα πακετο lucky strike κοκκινο σημερα. Ισως το χειροτερο τσιγαρο που εκανα ποτε μου μαζι μετα τα styvesant τα πορτοκαλι. Θα μεινω με τα davidoff gold τα οποια δεν με προδωσαν ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκληρο ειναι αδιαφορο εως χαλια.Στο μαλακο ομως εχεις αδικο ειναι αρκετα γλυκο και βαρυ, ανωτερο σιγουρα απο κατι μαρλμπορο κ.λ.π

      Διαγραφή
  21. Πήρα ένα πακέτο απο τον νεο καπνό Gr. Πολύ καλός καπνός,πεντακάθαρος με σωστή υγρασία.Σαν γεύση μου θύμισε το παλιό ελληνικό τσιγάρο Παλλας που κάπνιζε ο πατέρας μου.Θα τον ξαναγοράσω σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο καλύτερος σε ποιότητα καπνος στην αγορά.Μπράβο στηνΣΕΚΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα Assos Red λένε τίποτα για τα λεφτά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολυ ουδετερο τσιγαρο κυριαρχουν τα burley τα βγαζει ομως τα λεφτα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγγνωμη για το off topic Πετρο και παιδια, αλλα συντομα παω Ιταλία. Θα μου προτεινατε κανα ιδιαίτερο τσιγαρο ή καπνο για να φερω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν Gitanes και Gauloises Brunes, τα κλασσικά Esportazionale οι καπνοί Bali Shag και αλλα χίλια μύρια

      Διαγραφή
    2. τιποτα δεν υπαρχει. Εχω φιλο που σπουδαζει ιταλια. Στην ιταλια τα "περιπτερα" εχουν 3 μαρκες marlboro,camel,winston και μετα το χαος. Ολα τα αλλα θελουν παραγγελεια αλλα υπαρχει το ενδεχομενο ακομα και ετσι να ειναι μπαγιατικα (το επαθα με τα gitanes) Kαπνοι υπαρχουν παρα πολλοι αλλα δεν εχω παρει για να ξερω αν πολουνται οι pueblo,n.a.s.,manitou στα ιταλικα περιπτερα ή αν θελουν παραγγελεια και αυτοι. Το καπνισμα στην ιταλια ειναι εντελος μηχανικο, καμια σχεση με εμας, με ισπανια, τουρκια και βορειοευρωπαικες χωρες.

      Διαγραφή
    3. Αν σ' αρέσουν τα brunes και τα βρεις κιόλας, προτίμησε τα Γκολουάζ. Τα Ζιτάν, που τα αγαπούσα πολύ παλιά που υπήρχαν, με απογοήτευσαν οικτρά όταν τα βρήκα πριν ενάμιση χρόνο περίπου στο Βέλγιο.

      Διαγραφή
    4. Τα κάπνισα απο Ιταλία, και μου αρέσαν. Επίσης, σε κεντρικά σημεια υπάρχουν καπνοπωλεία που εχουν τα πάντα

      Διαγραφή
  26. Ευχαριστώ πολύ παιδια. Θα ψαξω για brunes, τα οποια αν και μπαρουτι και παρολο που εχω να τα καπνισω χρονια τα λατρευω. Θα δοκιμασω και κανεναν bali shag που εχω ακουσει οτι αξιζει. Μήπως ξέρετε και τι ποσοτητα μπορώ να φερω στην Ελλάδα?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλους!
    Θα ήθελα να μάθω τον πιο ελαφρύ συνδυασμό (καπνός + χαρτί + φίλτρο).
    Κάποιοι μου λένε για καπνό Καρέλια Λευκό. Σε ότι αφορά το χαρτί, πήρα του Παππού 13.5 γρ/τ.μ και είδα μέσα ότι βγάζει και 11.5άρια. Από φίλτρα δεν ξέρω τίποτα..
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, γιά να το συζητήσουμε λίγο γιατί κι εγώ έχω απορίες. Γενικά πίστευα ότι όσο πιο λεπτό το χαρτί, τόσο πιο ελαφρύ το τσιγάρο, άλλωστε είναι και αυτονόητο. Έλα όμως που οι καινούργιες συσκευασίες Ρίζλα δείχνουν ένα γραφικό με «taste intensity» αν το θυμάμαι σωστά, «ένταση γεύσης», που δείχνει μεγαλύτερη ένταση στα πιο λεπτά και μικρότερη στα πιο χοντρά. Κι αυτό πάλι αυτονόητο φαίνεται (αναμειγνύεις τον καπνό με λιγότερο χαρτί -> νιώθεις περισσότερο τη γεύση του καπνού, με περισσότερο χαρτί -> τη νιώθεις λιγότερο), αλλά πιο δυνατή συνολική γεύση με πιο ελαφρύ κάπνισμα δεν καταλαβαίνω πώς συνδυάζεται.

      Διαγραφή
    2. συνδυαζεται γιατι δυνατη γευση και ελαφρυ καπνισμα(πισσα νικοτινη), δεν πανε μαζι. πχ το καμελ αφιλτρο η το ζιταν αφιλτρο εχουν πιο δυνατη γευση απο το εξελενς, αλλα το εξελενς εχει περισσοτερη νικοτινη. γενικα παντος στο στριφτο οσο πιο λεπτο ειναι το χαρτι τοσο πιο ευκολα σβηνει το τσιγαρο και τοσο πιο ευκολα αλιωνεται η γευση,

      Διαγραφή
    3. Το Ζιτάν, όπως το θυμάμαι από παλιά, έδινε την αίσθηση ότι είναι απίστευτα βαρύ. Όταν είδα κάποια στιγμή τις περιεκτικότητές του, διαπίστωσα ότι δεν είναι πιο ψηλές από άλλων βαριών (στα πλαίσια του κανονικού) τσιγάρων, άρα η ιδιαίτερα βαριά αίσθηση ήταν πιο πολύ λόγω γεύσης. Δεν έκανε όμως "ελαφρύ κάπνισμα", ούτε "σχετικά βαρύ αλλά στα πλαίσια του κανονικού", έκανε βαρύ κι ασήκωτο κάπνισμα.
      Άρα πιο πολύ νιώθουμε σαν βάρος τη δυνατή γεύση παρά την αντικειμενική περιεκτικότητα.
      (Όσο για το Έξελενς, μην ξεχνάς ότι είναι μεγαλύτερου μήκους, άρα οι περιεκτικότητες ανεβαίνουν κι από κει χωρίς να αυξάνουν το βάρος.)

      Αν η αρχική ερώτηση αφορούσε τις περιεκτικότητες, τότε σίγουρα όσο πιο λεπτό είναι το χαρτάκι τόσο πιο λίγη η πίσσα. Αν αφορούσε την "αίσθηση" του βάρους, είναι πιο περίπλοκο.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, ενδιαφέρον το θέμα που θέτει ο Πέπε, αλλά μας απομακρύνει από το αντικείμενο της ερώτησής μου.
      Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορούσε να μου απαντήσει: Ποιος είναι ο πιο ελαφρύς συνδυασμός (από πλευράς νικοτίνης, πίσσας κ.λπ.) σε συνδυασμό καπνού+χαρτιού+φίλτρου? ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΥΣΗΣ.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν, έτσι όπως το θέτεις, για χαρτί νομίζω ότι το ελαφρύτερο είναι το Ρίζλα Μάικρον. Αν μάλιστα το στρίψεις ανάποδα μπορείς να πετάξεις όλο το περισσευούμενο και να γίνει ακόμα ελαφρύτερο.
      Για καπνό, νομίζω (μετ' επιφυλάξεων) Ντραμ άσπρο. Είναι μάλλον το ελαφρύτερο που ξέρω, εκτός από το Oriental της Woolfway, το οποίο όμως δεν είμαι σίγουρος αν εξακολουθεί να βγαίνει και σίγουρα είναι δυσεύρετο και άβολο για μόνμη μάρκα. Πάντως αν υπάρχει και καταφέρεις να το βρεις είναι πανάλαφρο και ταυτόχρονα καλός ανατολίτικος καπνός χωρίς πρόσθετα.
      Για φίλτρο θα σε γελάσω. Το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι ότι κάποιες μάρκες (δε θυμάμαι ποιες) έχουν βγάλει φίλτρα σε πάχος ούλτρα σλιμ και μήκος μεγαλύτερο από το κλασικό (=περίπου όσο το μήκος του φίλτρου ενός κινγκσάιζ τσιγάρου), οπότε και λιγότερο καπνό έχεις στο τσιγάρο σου και περισσότερο φιλτράρεται.

      Ας συμπληρώσουν οι πιο επαΐοντες.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ πολύ Πέπε!

      Διαγραφή
  28. Γεια χαρα.Συγνωμη που γραφω σε αυτο το θεμα αλλα ειδα πως εδω γινεται συζητηση.Προκειται να ταξιδεψω στη Μεγαλη Βρετανια μετα το Πασχα και θελω να μου προτεινεται καποια καλα τσιγαρα απο εκει για να αγορασω γνωριζω βεβαια πως υπαρχουν αρκετα καλα σηματα εκει αλλα θα ηθελα τη γνωμη καποιων που γνωριζουν καλυτερα τη συγκεκριμενη αγορα ετσι ωστε να παρω τα καλυτερα.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sobranie black russian,sobranie cocktail,ziganov black. Θα τα βρεις μόνο σε καπνοπωλεία.

      Διαγραφή
  29. Ευχαριστω φιλε και συγχαρητηρια για το blog σου πραγματικα εδω μπορει να βρει κανεις τα παντα σε σχεση με τα τσιγαρα.Να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δοκιμασα τος κοκκινο σημερα.Απλα γαματος.Τον καθιερωσα για μονιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kane an mporeis ena arthro gia to Black Devil giati edw kai xronia yparxoun fimes girw apo ti marka kai den 3erw ti na pistepsw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aσχετο αλλα οποιος εχει παραγγειλει απο το tobaccoonline μπορει να μου πει πως πληρωνεις? με πιστωτικη καρτα τυπου visa ή μπορεις και με paypal?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χθες εγραψα κατι για εναν νεο καπνο.Σε παρακαλεσα κιολας αν μπορεις να γραψεις καποια κριτικη.Εσυ προτιμησες να σβησεις το σχολιο.Το οποιο αν θυμαμαι καλα δεν ηταν υβριστικο η κατι αλλο.Μου δινεις μια εξηγηση γι αυτο? Δεν τραβαω ζορι, αλλα θεωρω απο τη μερια σου αυτο που εκανες ηταν μεγαλη παπαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.estrifto.gr/p.Kapnos-Striftoy-Pueblo-Classic-25gr.1168862.html
    paidia bghke pueblo kapnos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΦΙΛΕ ΠΕΠΕ..(ειναι ασχετο με το θεμα) πιστευεις θα βγει καπνος prince..νομιζω λειπει απ'την αγορα.. αν εχεις αυτη τη διαισθηση..γιατι σε πολλους αρεσει ο rince αλλα δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να παιρνουν πακετο καθε μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαίσθηση;;;;
      Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει και πολλούς καπνούς που να μοιάζουν με έτοιμο τσιγάρο, ακόμη κι αν είναι από την ίδια μάρκα.
      Νομίζω ότι η ανάγκη για διαφορετικό κόψιμο και διαφορετική υγρασία, ακόμη κι αν κατά τα άλλα το χαρμάνι είναι απολύτως το ίδιο, δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα. Αλλά αμφιβάλλω αν ποτέ το χαρμάνι είναι το ίδιο.

      Διαγραφή
  36. Με αφορμή την ερώτηση του Hool13Patra παραπάνω, έχω μια άλλη ερώτηση, προς όσους έχουν περάσει διαστήματα και με τσιγάρο και, άλλες φορές, με καπνό.

    Ο Hool13Patra είπε: «πιστευεις θα βγει καπνος prince; [...] γιατι σε πολλους αρεσει το Ρrince αλλα δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να παιρνουν πακετο καθε μερα.»

    Αν κάποιος καπνίζει έτοιμα κι έχει ταρίφα λ.χ. γύρω στα 20 τσιγάρα την ημέρα, και το γυρίσει στα στριφτά, πάλι 20 θα καπνίζει; Και σε γραμμάρια καπνού πόσο βγαίνει αυτό;

    Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί σ' εμένα η αναλογία δεν είναι καθόλου έτσι. Καπνίζω σταθερά στριφτό εδώ και καμιά 20ριά χρόνια, και το έτοιμο δε με καλύπτει γιατί δεν το έχω συνηθίσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι όποτε πάρω κάνα πακέτο καπνίζω το 'να πίσω απ' τ' άλλο, και μπορεί σε αριθμό τσιγάρων να μου βγουν και διπλάσια απ' ό,τι με τα στριφτά. (Πλέον παίρνω πακέτα καμιά φορά για αλλαγή αλλά μόνο παράλληλα με το στριφτό, για να κάνω μερικά έτοιμα της Χ ή Ψ μάρκας, που μου γυάλισε, ανάμεσα στα κανονικά μου στριφτά. Αλλιώς δε συμφέρει από καμία άποψη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα διαβάσει κάπου πως ένα πακέτο τσιγάρα περιέχει περίπου 15 γραμμάρια καθαρού καπνού. Οπότε, με τις τρέχουσες τιμές και συνυπολογίζοντας χαρτάκια και φιλτράκια, το κόστος έτοιμων και στριφτών τσιγάρων είναι περίπου το ίδιο, για την ίδια ποσότητα καπνού φυσικά.
      Επειδή οι περισσότεροι στρίβουν σχετικά λεπτά τσιγάρα ή χοντρά αλλά όχι πολύ "γεμάτα" το αποτέλεσμα είναι το στριφτό να βγαίνει αρκετά πιο οικονομικά
      Πέπε, σε μένα πάλι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δεν γίνεται να καπνίσω μόνο στριφτό μια ολόκληρη μέρα, δεν με γεμίζει. Πάντα θα έχω μαζί μου ένα πακέτο με έτοιμα. Ας πούμε, με στριφτό μπορεί να καπνίσω και 15 τσιγάρα την μέρα ενώ κανονικά 7-9 βιομηχανικά τσιγάρα μου αρκούν. Είναι θέμα συνήθειας.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάμε ότι 1 γρ. καπνού σε έτοιμο τσιγάρο είναι περισσότερος καπνός απ' ό,τι 1 γρ. καπνού για στριφτό, λόγω υγρασίας.

      Αλλά πέρα από αντικειμενικες μαθηματικές σχέσεις, η ουσία είναι η συνήθεια, όπως λες Ευθύμη.

      Οπότε συνειδητοποιώ ότι η ερώτησή μου μάλλον αφορούσε ειδικά όσους είναι εξίσου συνηθισμένοι και στα δύο. Βέβαια αυτοί δεν είναι παρά μία από τις πολλές περιπτώσεις καπνιστών...

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα Πέτρο και σε όλους τους φίλους που πιστεύουν ότι τα τσιγάρα είναι ακόμα θεσπέσια. Μήπως κάποιος από εσάς δοκίμασε τον νέο καπνό που παρουσίασε η Marlboro τον Additive Free? Τι γνώμη έχετε γι'αυτόν τον καπνό.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλούτσικος, αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Σα τον Drum καφε αλλα χωρις το τσιμπημα στο λαιμο(κι οχι τοσο γλυκοπιοτο).

      Διαγραφή
    2. Φιλαρακο ο κοκκινος GR δεν εχει καμια σχεση με το Drum ,είναι δυο εντελως διαφορετικα χαρμανια..Εγω τον βρισκω γλυκοπιοτο.Εμενα η απορια μου είναι η εξης,αυτη η ωραια μυρωδια και γλυκια γευση που βγαζει είναι από τα τεχνιτα αρωματα η είναι κατευθείαν από τα καπνα?Ξερει κανενας να μας πει?

      Διαγραφή
    3. Για τον GR λες;
      Πιστεύω από τα πρόσθετα. Δηλαδή εντάξει, από όλο μαζί το χαρμάνι (καπνά + πρόσθετα). Ο GR έχει καλής ποιότητος καπνά. Όσα όμως εντελώς σκέτα καπνά οποιουδήποτε τύπου έχω δοκιμάσει, όσο μυρωδάτα και εύγευστα κι αν ήταν, η γεύση και το άρωμά τους είναι άλλου είδους. Ορισμένες γευστικές / αρωματικές πινελιές δεν ανήκουν στη φύση του καπνού.
      Αυτό δεν αποτελεί υποχρεωτικά μείον. Τουλάχιστον ορισμένα πρόσθετα (μέλι, ζάχαρη, σοκολάτα κ.ά. - ο κατάλογος δε βλέπω το λόγο να κλείσει) είναι αρκετά παλιά παράδοση να μπαίνουν στα χαρμάνια. Το ζήτημα είναι να μπουν με τέχνη. Αν ο χαρμανατζής πέτυχε το ζητούμενο (κι αυτό το κρίνει ο καθένας με τα υποκειμενικά του γούστα), τότε ΟΚ.

      Διαγραφή
    4. Ναι φιλε πεπε για τον GR λεω.Εμενα παντως αυτή η γευση που βγαζει μου αρεσει.

      Διαγραφή
    5. Φυσικός καπνός είναι ο GR και γενικά η ΣΕΚΑΠ δεν πλακώνει κανένα προιον της στα πρόσθετα. Μου αρεσει και εμένα αρκετα,φαίρνει κάπως και σε αυτον τον νεο καπνο του Καρελια. Δυστυχώς δεν πουλάει σε αντίθεση με το έτοιμο τσιγαρο GR που πουλάει πολύ,αν και είναι μέτριο.

      Διαγραφή
  38. Ελεγε για Μαλμπορο ο πρωτος(παλι τα χαρμανια δεν ταυτιζεται, αλλα για μενα αποτελεσε μετρο συγκρισης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολυ χαλια καπνος ο μπλε ομως.Τον πηρα εγω και ενας γειτονας μου και τον πεταξαμε απλ; χαλια δεν καπνιζοτανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή