ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Karo άφιλτρο

 Εδω ξεκινάει το αφιερωμα στο Γερμανικο τσιγάρο.Να ευχαριστησω τον Dominik,τον Γερμανο φιλο που μου εδωσε την δυνατοτητα να δοκιμασω πολλά τσιγαρα της πατριδας του,τα οποια θα παρουσιασω ένα-ένα.Θα βρείτε το link για το blog του,καθως και την σελίδα του στο Youtube, στα δεξιά της σελίδας.
  Ξεκινάμε με το Karo(Διαμαντι),ενα πολυ ενδιαφερον άφιλτρο τσιγαρο,σουβενιρ μιας άλλης εποχης,στο όχι πολυ μακρινο παρελθον,όταν η Γερμανια ήταν διασπασμενη σε Ανατολική και Δυτική. Το Karo ήταν τσιγαρο της Ανατολικής Γερμανίας,νομιζω το μοναδικό που επιβιωσε στον καπιταλιστικό κόσμο της ενοποιημενης χωρας. Στην κομμουνιστικη περιοδο θεωρουνταν λαικό και πολυ βαρυ τσιγαρο,σημερα είναι αρκετο ακριβό,προφανως γιατι θεωρηται cult και δισευρετο.
  Αν και εξακολουθει να παραγεται στην Δρεσδη,ο παραγωγος δεν είναι άλλος από την γνωστή μας Philip Morris,εταιρεία σύμβολο της Δύσης.Δεν μπορω να γνωριζω αν εχει κρατηθει η ίδια συνταγη,υποθετω όμως ναι και ετσι έχουμε ενα ζωντανο ντοκουμεντο για το τι κάπνιζαν οι ανατολικοΓερμανοι.
 Ας ξεκινησουμε απο το πακετο,το οποιο είναι ιδιομορφο για τον λόγο πως μπορει να ανοιγει με τον τρόπο που ανοιγουν όλα τα μαλακά πακετα,στην ουσία του όμως δεν είναι καθόλου "μαλακό",αφου περιβάλεται απο σκληρο χαρτόνι!Πριν αναψεις το τσιγάρο εντυπωσιαζει η εντονη χαρακτηριστικη μυρωδια των Kentucky,τα οποια ειμαι βεβαιως πως χρησιμοποιουνται όχι κατα 50/50,αλλα κατα πλειοψηφια. Οι αναλογίες του παραπλανητικες,δεν φοβιζουν κανενα,μολις 0,7 και 10,όμως μετα την πρωτη ρουφηξιά καταλαβαινεις πως μιλάμε για ένα τσιγάρο βαρυ και ασηκωτο με πολυ έντονη και σκληρη γευση.Τα καπνά του σκουρα και χωρίς πρόσθετα Ειναι ότι πρεπει για περιστασιακο κάπνισμα,1-2 τσιγαρων την ημέρα παρεα με κονιάκ,ουισκυ ή εναν μερακλιδικο Ελληνικο καφε.
  Οι λάτρεις των σκουρων Γαλλικων τσιγαρων,τυπου Gauloises ή Gitanes,να το αναζητησουν,είμαι σιγουρος πως θα ενθουσιαστουν. Οι υπολοιποι,ας μεινουν μακριά.

8 σχόλια:

  1. Αγορασα πριν απο μια βδομαδα κουτα Karo των 25 πακετων για 137,5 ευρω απο το tabak-brucker.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα εφεραν;Εχεις την ίδια αποψη με εμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου τα εφεραν εχθες, και αληθεια πρεπει να πω πως ειναι εκπληκτικα. Βαρια, μεστα και ασηκωτα. Ο,τι πρεπει δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου τα έφερε φίλος απο τη Γερμανια (6 πακέτα) και πραγματικα ΤΑ ΑΠΌΛΑΥΣΑ με καφέ, ποτό ή σκέτα. Δεν είμαι φανατικός καπνιστής, αλλά αυτά τα τσιγάρα σου προσφέρουν απόλαυση. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα ξανάγοράσω. Σε σχέση με τα γαλλικά που αναφέρεις, είναι λιγότερο "πικρά" και μοιάζουν περισσότερο με SENIOR SERVICE ή τα εξαιρετικά PLAYERS Navy Cut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό τσιγάρο. Πρόσφατα μου ήρθε απο Γερμανία μαζί με Camel σκέτο και Lucky Strike Straight Dark. Πραγματική απόλαυση, γεμάτη, μεστή γέυση που μου θύμισε κάτι από τα παλιά.
      Με την ευκαιρία, καλή χρονιά σε όλους, υγεία και καλά μυαλά! Να'στε όλοι καλά.

      Διαγραφή
  5. Λαμπρο καλη χρονια.Ηθελα να ρωτησω απο που τα πηρες τα τσιγαρα απο το tabac bruker? Θελω και εγω να πάρω απο εκει,πως αλλαζεις την γλωσσα?
    επισης δεχοντε μονο πιστωτικη ή και χρεωστικη (προπληρομενη) κάρτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε καλή χρονια! Το πακέτο μου το έφεραν από τη Γερμανία. Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη (το τονίζω αυτό, δίχως να θέλω να σε αποτρέψω), το tabac bruker αξίζει μόνο για μεγάλες παραγγελίες. Θεωρώ οτι δεν αξίζει να δώσεις 17,5 ευρώ ταχυδρομικά αν είναι να πάρεις 1-2 κούτες. Η γλώσσα δεν ξέρω αν αλλάζει, δεν το έψαξα ποτέ επειδή κατι ψιλά γερμανικά τα καταλαβαίνω. Πάντως, αν εχεις το Chrome ως browser μπορείς να κάνεις μέσω αυτού τη μετάφραση. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά με τις πιστωτικές για αγορές απο το ίντερνετ και είναι δεκτές απ΄ολους. Προσωπικα και αεροπορικά βγάζω με προπληρωμένη, και τσιγάρα και βιβλιά αγοράζω, δεν έχει κάποια διαφορά. Η προπληρωμένη άλλωστε μια μορφή visa είναι. Αυτό που μπορώ να πώ, τέλος, είναι οτι το tabac bruker έχει άριστες κριτικές σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων του και την αποστολή τους. Ελπίζω να σε κάλυψα, απλώς επαναλαμβάνω οτι η δική μου άποψη για το κατάστημα δεν σημαίνει οτι πρέπει να την πάρεις τοις μετρητοίς. απλώς οι ανάγκες μου περιορίζονται σε 2 κούτες, οπότε θεωρώ χαζό να δώσω επιπλέον 1/3 των χρημάτων της παραγγελίας σε ταχυδρομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί; Με παραγγελία από κάποιο καπνοπωλείο; Μέσω κάποιας σελίδας το ιντερνέτ; Ή μόνο να του φέρει κάποιος από το εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή