ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Gitanes Blondes

 
Tα ξανθα Gitanes,τσιγαρο που δεν κυκλοφορησε ποτε στην Ελλαδα,ειχα την τυχη να καπνισω αυτες τις μέρες.Το δοκίμασα μεσω Γερμανιας και μάλλον αυτη ειναι και η χωρα κατασκευης του(Γερμανικο barcode).
 Πάνω-κάτω τι σημαινει Gitanes γνωριζετε οι περισσοτεροι,το κλασσικοτερο Γαλλικο τσιγαρο μαζι με τα Gauloises.To 1984 τα Gauloises εβγαλαν και μοντερνα εκδοχη με ξανθα καπνα,παραλληλη με την παραδοσιακη με τα σκουρα. Το 1986 ειναι η σειρα των Gitanes να ανακαλυψουν τα ξανθα καπνα. Το πειραμα αποτυγχανει και η Seita(τοτε κατασκευαστρια εταιρεια) αποφασιζει να ξανασχεδιασει το χαρμανι και ετσι τα νεα Gitanes blondes δημιουργουνται.
  Ως τσιγαρο κοστολογηται μαλλον στην πολυτελη κατηγορια,κατα την γνωμη μου όχι αδικα, λιγο πιο ακριβο απο τα Marlboro,Davidoff και φυσικα τα Gauloises.
  Το Gitanes Blondes δεν ειναι ενα ξεκαρφωτο προιον που απλα του εδωσαν το ονομα αυτο,σεβεται την κληρονομια του και εχει εντονη σχεση με τον "σκουρο" πρόγονο του. Γευση βαρια,εντονα αρωματικο και πολυπλοκο,με μια ελαφρια νοτα αλλα και επιγευση πουρου + άριστο τραβηγμα,ειναι χωρις αμφιβολία ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα τσιγαρα που καπνισα εδω και καιρο. Για να σας βαλω μέσα στην γευση του καλυτερα,σκεφτητε το χαρμανι των Gauloises blondes, ανακατεμενο με 20% σκουρα βαρια καπνα.Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο.
 Ωφειλω επισης να συγχαρω και τον Blender που καταφερε να φτιαξει με όχι και τοσο πρωτοκλασσατη πρωτη υλη,ενα τοσο απολαυστικο τσιγαρο. Νομιζω πως τα Gitanes Βlondes ειναι πρωτιστα δικη του επιτυχια,παρα της κατασκευαστριας καπνοβιομηχανιας,αφου προφανως υπερεβει των μεσων που του εδωσαν,με δικες του αλχημειες.
 Όσοι ταξιδεψετε στην Γαλλια ή την Γερμανια,αναζητηστε τα και θα με θυμηθειτε
 Βαθμολογια: 8 στα 10 δίκαια.

7 σχόλια:

  1. Eχεις απολυτο δίκαιο. Καμια σχεση με τα ξανθοκαπνα τσιγαρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες!! Δε φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο καλό τσιγάρο. Συναισθηματικά ορμώμενος από τη συμπάθειά μου προς τα παραδοσιακά Ζιτάν, ήμουν βέβαιος ότι δε θα 'ναι παρά μια εμπορική παπάντζα που προσπαθεί να συνδυάσει το εύπεπτο και μοντέρνο των ξανθών καπνών με το βάρος και το κύρος της ονομασίας Ζιτάν.

    10 και 1,0 έχουν, να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις που μόλις τα έβλεπα σε ένα βουλγάρικο site, μιας που θα πάει Σόφια ένας κολλητός και σκέφτομαι να τον αγγαρέψω...Λες να είναι τα ίδια?

      http://www.tabimperia.ru/shop/group_793/group_799/item_20565/

      Διαγραφή
    2. 0,8 και 10. Να πω πως το blondes ειναι τυπικο,τα καπνα ειναι κόκκινα και σκουρα. Γενικα πολυ καλο τσιγαρο. Eχω κλειστο και ενα Gauloises Selection,για το οποιο εχω βαλει τον πυχη ψηλα,μετα τα Gitanes.

      Διαγραφή
    3. Efthimi μαλλον ρωσσικο ειναι το site που βλεπεις,αφου εχει το .ru στο τέλος. Στο Site της Imperial http://www.imperial-tobacco.com/index.asp?page=743 δεν βλεπω Gitanes

      Διαγραφή