ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Gauloises Rolling Tobacco-Original Flavor



Ειχα πολλες παρεναισεις να δοκιμάσω τον γνησιο καπνο Gauloises και μια και η Imperial εισηγαγε στην χωρα μας ενα oldholbornοειδες προιον,η ευκαιρια μου ήρθε απο το εξωτερικό,απο την Αγγλικη αγορα.
   Ο καπνος Gauloises ειναι ενα χαρμανι με σκουρα καπνα,το πακετο το περιγραφει ως a mixture of the best tobaccos specially selected for their aromatic qualities. Αρκετα σκουπιδακια,εντονο αρωμα,ευκολο στριψιμο,φτιαχνουν ενα τσιγαρο πολυ βαρυ(το φιλτρο διαλυεται απο την πισσα),αρωματικο, κανει ενα πολυ απολαυστικο καπνισμα το οποιο όμως θελει απολαυση με μετρο γιατι "τσιμπαει" στον λαιμο.
  Σε σχεση με το ετοιμο Gauloises Brunes που μεχρι πριν λίγο κυκλοφορούσε στην Ελλαδα,ο καπνος μου αρεσει πολυ περισσοτερο.Οι οδηγιες χρησης παντως ειναι οι ίδιες:τσιγαρο καταληλο όχι για μονιμη μαρκα,αλλα για αλλαγη,καλο ειναι να εχει κανεις μια καπνοσακουλα στην ακρη και να στριβει όταν θελει κατι εξωτικο και δυνατο. Το προτεινω σε όλους τους λατρεις των δυνατων και ανατολικων τσιγαρων
Βαθμολογια 7,5 στα 10

66 σχόλια:

  1. Τι είπες τώρα!! Ασυζητητί ο αγαπημένος μου καπνός. Ποτέ καμία εταιρεία δεν έβγαλε καπνοπροϊόν που να με πετύχει τόσο στα γούστα.
    Θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερος από τα αντίστοιχα έτοιμα τσιγάρα, Γκολουάζ αλλά και Ζιτάν, τα οποία (παρ'ότι επίσης αγαπώ πολύ) βγάζουν, συγκριτικά, κάτι σαν ξηρότητα.
    Τον έχω καπνίσει για μέχρι μερικές μέρες σερί. Για εντελώς μόνιμα δεν ξέρω, νομίζω πάντως ότι μπορεί κανείς να τον καθιερώσει χωρίς κίνδυνο μπουχτίσματος από το βάρος καπνού και αρώματος. (Πιο πιθανό είναι να σε "φράξουν" τα τσιγάρα της ίδιας κατηγορίας παρά ο καπνός.) Αν υπάρχει κάποιος λόγος να τον κρατάει κανείς στην μπάντα για διαλείμματα, θα έλεγα πιο πολύ ότι είναι για να μην τον συνηθίζει κι έτσι να έχει κάθε φορά την έκπληξη!
    Μιλάμε βέβαια για την ουτοπική περίπτωση που ο καπνός ...υπήρχε! Τώρα, μόνο σε κάνα ταξίδι.

    Αν δε με απατά η μνήμη μου πρέπει να βγαίνει και σε μία τουλάχιστον ελαφριά εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω για το οτι καπνιζεται και μονιμα , εκτος αν καποιος προτιμα γενικοτερα πιο ηπιες γευσεις. Με καυσωνα ομως δεν παλευεται :)

      Διαγραφή
  2. Δεν φτάνει που κατάργησαν τα έτοιμα δεν έφεραν και τον καπνό.

    Πάντως οι Γάλλοι που τα καπνίζουν μόνιμα δεν έχουν πρόβλημα, μάλλον είναι θέμα συνήθειας.

    Από περιεκτικότητες πόσο το κόβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαυρο Ροδο πρεπει να εχει τρελη πισσα,γιατι το φιλτρο(Ριζλα Σλιμ περνω) διαλυεται απο την μεση του τσιγαρου. Δεν εχω δει σε δικο μας καπνο,τετοια πραγματα. Παντως λεει πολλα.Αν τον εφερνε στην Ελλαδα η Imperial,αντι για την κιτρινη σαχλαμαρα που πηγε απατη,σιγουρα θα δημιουργουσε ενα κοινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δει παρόμοια αποτελέσματα με τον παλιό κόκκινο marlboro. Το φίλτρο έλιωνε κυριολεκτικά. Άρα μάλλον σε slim ξεπερνά κατά πολύ τα 15mg πίσσα μάλλον προσεγγίζει ή βρίσκεται στα 20mg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετρο δοκιμασε ενα τσιγαρο με δυο φιλτρα και δες αν θα διαλυθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα στριφτά δεν ισχύουν οι περιορισμοί της ΕΕ για την πίσσα - νικοτίνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oxi. Στις βορειες χωρες παιζουν και απιστευτα δυνατοι καπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν λες απίστευτα δυνατοί καπνοι, έχεις να προτέινεις κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ειχα παραγγειλει απο Γερμανια τον καιρο που καπνιζα gitanes και δευτερευοντως gauloises brunes. Κακος δε μου φανηκε αλλα το ετοιμο μου αρεσε περισσοτερο.Μου χε φανει καπως παραπανω υγρος απο οσο θα θελα.Πιθανον να παιζουν ρολο τα χαρτακια...
    Παρεμπιπτωντως, μπορω καπου να δω τι κυκλοφορει Ιταλια καθως και τις τιμες; Σπουδαζει μια φιλη εκει και βρηκα ακρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mηπως παρηγγειλες Gauloises Blondes?Αυτος που εχω δεν ειναι ξερος. Για Ιταλια πατα στο link που εχω δεξια Rolling Tobacco-Italian Page,θα δεις ότι υπαρχει.Τρελη ποικηλια,τιμες φθηνοτερες απο τις δικες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι οχι Πετρο αυτος ειναι ο καπνος.Μαλιστα μια φορα πηρα και των εκατο (ή των ογδοντα;)γραμμαριων.Το αντιθετο, θα τον προτιμουσα περισσοτερο ξηρο. Τοτε ειχα παρει και natural american spirit και pueblo. Πιθανον να μην του δωσα την πρεπουσα σημασια ,αφου ξετρελαθηκα με τους αλλους.
      Ευχαριστω για την παραπομπη.Ειχα δοκιμασει και πριν το λινκ αλλα μαλλον κατι λαθος θα ειχα πατησει...

      Διαγραφή
  11. Πρέπει να βγαίνει και σε Caporal εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω έναν φίλο από Ιταλία που έρχεται κάθε καλοκαίρι...Τι καπνό ή έτοιμο τσιγάρο που να βρίσκεται σχετικά εύκολα να του πω να φέρει?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
    Κώστας Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πετρο θα ηθελα να μου προτεινεις ενα φθηνο βαρυ τσιγαρο που θεωρεις καλο!Καπνιζω μονιμα σαντε φιλτρο αλλα λογο τιμης θα ηθελα να αλλαξω,ευχαριστω προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ta pira simera,proti fora ta kapnisa,den metanoiosa tin agora,poli oraio tsigaro kai mou arese kai to aspro filtro..to mono arnitiko pou patatirisa itan mia elafra enoxlisi ston laimo...se euxaristo poli

      Διαγραφή
  14. Με λίγο γκουγκλάρισμα βρήκα τα εξής:
    -Αυτός ο καπνός βγαίνει και σε κονσέρβα των 100γρ, αυτό προφανώς που είχε πάρει ο Εχθρός του Σωφέρ παραπάνω.
    -Επίσης βγαίνει και σε legeres (λάιτς -υποθέτω ότι σήμερα θα έχει μετονομαστεί σε κάτι τύπου "γαλάζιο ανοιχτό"). Όχι σε άλλες ελαφρότερες εκδοχές.
    -Υπάρχει και το Καποράλ, με εμπορική ονομασία Gauloises Melange Original (αυθεντικό / πρωτότυπο χαρμάνι). Περίπου το ίδιο πακέτο, μόνο που η εικόνα είναι τυπωμένη του μάκρους κι όχι του ύψους όπως εδώ.
    -Και για το απλό και για το Καποράλ οι εκτιμώμενες τιμές πίσσας - νικοτίνης (σε 4 εκτιμήσεις όπως γίνεται συνήθως με τα στριφτά - ίδιες για τους 2 τύπους) είναι ψηλές αλλά όχι τερατώδεις: από 0,6 και 9 μέχρι 1,2 και 18. Εφόσον ισχύουν βέβαια.
    -Υπάρχει κι ένας καπνός Γκολουάζ μπεζ, χωρίς άλλο προσδιορισμό στην ονομασία εκτός από το χρώμα. Εικαστικά παραπέμπει μάλλον στα παραδοσιακά γκολουάζ παρά στα Μπλοντ, ωστόσο είναι αμέρικαν μπλεντ. Αυτός έχει όντως πολύ ψηλές περιεκτικότητες: μίνιμουμ 0,9 και 10, μάξιμουμ 2,2 και 23. Γράφει 100% χωρίς Zusatzstoffe. Αν η λέξη σημαίνει πρόσθετα, τότε είναι στο πνεύμα του Ντραμ Νάτουραλ που κι αυτό είναι μπεζ.

    Οι περισσότερες πληροφορίες είναι από το κάτωθι γερμανικό e-μαγαζί. Το γνωρίζει κανείς; Έχει άπειρους καπνούς, και οι τιμές φαίνονται καλές. Από τσιγάρα η ποικιλία είναι πιο μετρημένη και οι τιμές πιο ζόρικες από του ελλ. περιπτέρου.

    http://www.tabak-brucker.de/themes/kategorie/index.php?kategorieid=122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι είναι πολύ γνωστό κατάστημα.


    Το βάρος δίπλα προσδιορίζεται σε γραμμάρια. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις σταθερές αναλογίες, αν βάζεις πολύ καπνό πετυχαίνεις ότι θέλεις. Αν είναι και λίγο ξερό και καίγεται εύκολα και ένα γραμμάριο σε slim καπνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχεις δίκιο Μ. Ρόδο, δεν είχα προσέξει τα γραμμάρια. Επιτέλους, ένας λογικός τρόπος υπολογισμού. Ναι μεν δεν ξέρω πόσα γραμμάρια είναι ένα τσιγάρο, αλλά δε μ' ενδιαφέρει να μετράω τη νικοτίνη που παίρνω ημερησίως, μ' ενδιαφέρει ένα σταθερό μέτρο σύγκρισης από μάρκα σε μάρκα.

    Όταν λες γνωστό (το μαγαζί), εννοείς αξιόπιστο; Έχεις ψωνίσει, εσύ ή γνωστός σου; Σκέφτομαι να κάνω μια παραγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά όχι αλλά ψωνίζει πολύς κόσμος οπότε υποθέτω πως είναι αξιόπιστο.

      Διαγραφή
  17. Τζίζους Κράιστ! Οι τιμές των καπνών μπορεί να είναι σχετικά συμφέρουσες, αλλά τώρα που τσέκαρα τα μεταφορικά, προτιμώ να αγοράσω δικό μου περίπτερο! Οπότε άκυρη η ερώτηση, δεν παραγγέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε πεπε βαλτα κατω και θα δεις οτι σε συμφερει.17.5 ευρω μεταφορικα συμψιφιζονται ανετα,ιδιως αν παρεις καπνο pueblo ή pielroja που κοστιζουν 3,75 τα 30 γραμμαρια.Προσωπικα ηθελα μονο για καπνο(χωρια χαρτακια και φιλτρακια δηλαδη) 3,40 την ημερα για εναν 20αρη marlmboro.Τωρα ,που εχω στα χερια μου pueblo απο Ισπανια( 3,85 πηγε κι εκει) ειναι καπως καλυτερα. Υποψιν , τα 30 γραμμαρια ελληνικου marlboro θα εκαναν 5,10

      Διαγραφή
    2. Αν ένα προϊόν κάνει π.χ. εδώ 5 και στο eμάγαζο 4,δηλ. διαφορά 1 ευρώ, και τα μεταφορικά είναι 17,5 ευρώ, αρχίζει να με συμφέρει αν πάρω άνω των 17,5 τεμαχίων. Πρώτα απ' όλα δεν ξέρω αν επιτρέπεται (δεν υπάρχει κάποιο όριο, όπως όταν κουβαλάς καπνό ταξιδεύοντας;) κι ύστερα δεν μπορώ να ακουμπήσω με τη μία εκατόν τόσα ευρώ για τσιγάρα! Μόνο κάνας έμπορος θα το έκανε.

      Διαγραφή
    3. Κοιτα αν μπεις σε αυτη την διαδικασια,το κανεις για την αναζητηση νεων καπνοεμπειριων.5 πανω,5 κατω ειναι αδιαφορο.

      Διαγραφή
    4. Το ζήτημα είναι ότι είδα τον καπνό τον Γκολουάζ και ψήθηκα να πάρω μερικά πακέτα, πες 100-200 γραμμάρια. Άντε, επ' ευκαιρία, να συμπλήρωνα και με κανενα περίεργο χάριν δοκιμής. Με 17,5 μεταφορικά όμως κάτι τέτοιο αποκλείεται. Ουσιαστικά το μαγαζί πουλάει χονδρική (ντάξει, δεν το λες κυριολεκτικά χονδρική, αλλά για τα δεδομένα ενός ατόμου που απλώς καπνίζει σα χονδρική φαντάζει).

      Διαγραφή
    5. Βολεύει μόνο στην περίπτωση που έχεις μία μόνιμη ακριβή μάρκα και παραγγέλνεις μεγάλες ποσότητες, τότε σίγουρα συμφέρει...αλλά για δοκιμές με τίποτα. Δηλαδή να πάρεις 5 καπνούς...πες 20 € και να σου φορτώσουν τη διπλάσια τιμή λόγω μεταφορικών; ......... μόνο αν πάρεις πάνω από 20 καπνοσακούλες συμφέρει.

      Διαγραφή
  18. Γενικά φίλε Πέτρο απ' ότι έχω καταλάβει τα φιλτράκια ρίζλα είναι προβληματικά. Όσον αφορά και αυτό με την πίσσα και τη νικοτίνη που λιώνει το φιλτράκι έχεις δίκιο. Σε όποιον καπνό αν τα βάλεις και καπνίσεις λίγο έντονα (μεγάλες ρουφηξιές) λιώνουν με την μια. Το παρατήρησα γτ τον ίδιο καπνό τον έκανα και με swan κίτρινα και δεν είχα κανένα θέμα. Επίσης τα ρίζλα δεν είναι και τόσο βολικά στο στρίψιμο, και σχετικά πήρε και κτ το μάτι μου ον λινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μονο φιλτρο που κραταει την πισσα και βγαινει σχεδον λευκο ειναι το Καπνοπαραγωγων με ανθρακα.Αν δεν του γευγανε και εκεινα τα κομματακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι εννοείς ότι του φεύγουνε κομμάτια ? Το μόνο αρνητικό στο συγκεκριμένο φίλτρο είναι ο σλιμ και οχι ο ουλτρα σλιμ χαρακτήρας τους που σε αναγκάζουν να βάζεις πολύ καπνό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είτε slim είτε ultra slim το στρίψιμο βγαίνει ίδιο μιλάμε για περίπου 0,5 χιλιοστό, είναι μια καθαρά εμπορική πατέντα το ultra slim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ!ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΝΙΖΩ BALLI SHAG RED...ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΚΑΠΝΟΣ!ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ!ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ Μ'ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ BALLI SHAG NATURE AMERICAN BLEND!TIMH..2.70 AΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΒALI NATURE!!!!!!!AMERICAN BLEND....OΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε Τζόνυ επειδή αναφέρεσαι σε πραγματικά τρομερό καπνό, μπορείς να μας πεις πώς τον απόκτησες ; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος φίλος του μπλογκ αν μπορείς να παραγγείλει κάποιος ον λαιν από κάποιο αξιόπιστο σαιτ τον μπάλι σαγκ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπερα παιδες!!!!οχι μου τον φερνουν...ενα κοριτσακι!!!!!!!κατεληξα στον BALI NATURE AMERICAN BLEND ...οπως εχω προαναφερει ..ειναι οοοοολα τα λεφτα...τετοιο τσιγαρο δεν εχω καπνισει ποτε στη ζωη μου!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερες Παιδες!!!!!!!οχι μου τον στελνει ενα κοριτσακι...εχω καταληξει στον BALI NATURE AMERICAN BLEND...ο οποιος ειναι οοοοοολα τα γκαφρα!!!!!!!!!!!!(2.70 ..40γρ)τι να πεις?εδω μας κατακλεβουν...πουλωντας μας ..μπουρουχες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είχα ακούσει για ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που έχει καπνούς και τσιγάρα που κανονικά δεν εισάγονται Ελλάδα,το ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να ρωτήσω, γνωρίζει κανείς πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί Gauloises Brunes με φίλτρο ή χωρίς, ή Gitanes εντός Αθηνών; Έχω εξαντλήσει ήδη αρκετά περίπτερα και δεν τα βρίσκω σε καπνοπωλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,

      Και τα 2 σήματα που αναφέρεις έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά εδώ και αρκετούς μήνες. Θα πρότεινα, εάν θέλεις για λόγους συλλεκτικούς να βρεις κάποιο πακέτο, να πας στα κεντρικά περίπτερα της πλατείας ομονοίας, στο παλιό Ειρηνοδικείο μπροστά (έξοδος Πανεπιστημίου - Σταδίου) είναι πιθανόν να έχει εκεί.

      V.

      Διαγραφή
  29. Πήρα καπνό Γκολουάζ από το Βέλγιο. Λέγεται Gauloises Melange Original (δηλαδή «αυθεντικό χαρμάνι»), αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι Καποράλ, όπως έγραφα σε παλιότερο μνμ εδώ παραπάνω. Πάντως δεν πρέπει να είναι ο ίδιος ακριβώς μ' αυτόν που περιγράφεις Πέτρο:

    α) Έχει το χαρακτηριστικό άρωμα Γκολουάζ, αλλά πολύ πιο ήπιο απ' ό,τι το θυμόμουν και επίσης πολύ πιο ήπιο από τα έτοιμα Γκολουάζ, τα οποία επίσης ξαναδοκίμασα εκεί μετά από τόσα χρόνια.

    β) Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς. Ίσως είναι και υποκειμενικό το ζήτημα, αλλά εμένα ο Ντραμ λ.χ. μου πέφτει πιο βαρύς.

    γ) Είναι σίγουρα σκούρα καπνά και όχι χαρμάνι σκούρων με ξανθά όπως στο έτοιμο. Ψιλοκομμένος, χωρίς σκουπιδάκια (μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει ένα μόνο σκουπιδάκι στα 50 γραμμάρια). Αν και γενικά καπνίζω άφιλτρα, έκανα και μερικά με φίλτρο που κατά σύμπτωση ήταν το ίδιο, Ρίζλα πολύ λεπτό, και δεν έλιωσε, κάθε άλλο. Αυτό το λιώσιμο το έχω δει με άλλους καπνούς.

    δ) Δεν είναι το ίδιο πακέτο. Είναι περίπου αυτό που περιέγραφα για τον Καποράλ, μόνο που πλέον είναι κι αυτό όρθιο. Ίσως λόγω του τεράστιου νεκροτάμπελου.

    Να προσδιορίσω ότι γευστικά και μόνο δεν είμαι σε θέση να ξεχωρίσω τα καπνά Καποράλ από τα μη Καποράλ. Είναι συγγενείς γεύσεις και αρώματα, αλλά καπνό που να ξέρω ότι είναι Καποράλ (ώστε να έχω σημείο αναφοράς) έχω καμιά 15ριά χρόνια να καπνίσω, οπότε οι όποιοες διαφορές μού διαφεύγουν.

    Δε θα με πείραζε να ήταν πιο έντονη η χαρακτηριστική ψαρίλα των Γκολουάζ, αλλά παραμένει ένας απολαυστικός καπνός. Και πολύ φτηνός: αντίθετα από τα τσιγάρα που έχουν αστρονομικές τιμές στο Βέλγιο, γι' αυτόν έδωσα 5,20 ε / 50 γρ.

    Τον είδα και σε μεγάλες κονσέρβες των 200, των 750 και νομίζω και του κιλού. Αυτές οι ...οικογενειακές συσκευασίες υπάρχουν για διάφορες μάρκες καπνού και πωλούνται κανονικά στα ψιλικατζήδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να κάνω μερικές διορθώσεις σ' αυτά που έγραψα.

      α) Το «χωρίς σκουπιδάκια» δεν ισχύει, παρά μόνο κατά απρόβλεπτη σύμπτωση. Πέτυχα ένα πακέτο χωρίς καθόλου, ένα που ήταν τίγκα, και το τρίτο έχει μερικά σε λογική αναλογία.

      β) Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν μίξη κανονικού γαλλικού καπνού (δηλαδή του παλιού χαρμανιού Γκολουάζ) με καπνό τύπου Ντραμ. Η εμφάνιση είναι περίπου σαν Ντραμ (όπου συμπεριλαμβάνονται και οι «καρδούλες»), και το ίδιο θα έλεγα και για το άρωμα του σβηστού καπνού. Η ψαρίλα των Γκολουάζ διακρίνεται, γιατί είναι πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, αλλά σε μικρή αναλογία. Πιο έντονα στον καπνό στην ατμόσφαιρα, κάπως λιγότερο στο άρωμα όταν καπνίζεις, και ελάχιστα στο σβηστό.
      Ίσως είναι κάτι ανάλογο με τα δικά μας ημιανατολικά τσιγάρα που παλιότερα ήταν ανατολικά: Άσσος, Καρέλια κλπ. με το χαρμάνι σπασμένο με Βιρτζίνια. Ίσως εδώ έχουν βάλει σκούρα Βιρτζίνια ή κάτι ανάλογο. Δεν είναι καθόλου κακό, αλλά δεν είναι «αρκετά Γκολουάζ».

      γ) Είναι λιγάκι πιο στεγνό απ' ό,τι θα 'θελα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται πολύ τρίμμα, καθώς μάλιστα το πακέτο είναι 50άρι, και στο τέλος έχεις αρκετά τσιγάρα που είναι περίπου άχρηστα. Έβαλα ένα υγραντηράκι και θα δω τι αλλάζει γευστικά και αρωματικά.

      Διαγραφή
  30. Γράφει και περιεκτικότητες, δεν το 'χα προσέξει:

    Λεπτό (διάμ. 5,2 χλστμ., 0,4 γραμμάρια) -> 8 και 0,6 με χαρτάκι τύπου Α, 10 και 0,7 με τύπου Β.

    Χοντρό (διάμ. 7,2 χλστμ., 0,75 γραμμάρια) -> 14 και 1,0 / 17 και 1,2.

    Υποθέτω ότι εννοούν με φίλτρο.

    Με τα δεδομένα των έτοιμων τσιγάρων και της σχετικής νομοθεσίας, είναι βέβαια στούκας. Αλλά για στριφτό δεν πρέπει να είναι ακραίο.

    (Καλά, εγώ γιατί πίστευα ότι ένα τσιγάρο είναι γύρω στο 1 γραμμάριο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη τα ετοιμα βιομηχανικα περιεχουν συνηθως περιπου 0,6 γρ. καπνου (φιλτρα) κ 0,8 γρ. (αφιλτρα), φανταζομαι οτι δινουν αυτες τις τιμες ενδεικτικα για να κανουμε τη συγκριση.Ειναι αδυνατο ομως να πετυχεις αυτες τις μικροποσοτητες με το χερι καθε φορα που στριβεις.Ασε που ετσι που στριβω εγω θα βαζω σιγουρα πολυ πανω απο 1 γρ. καπνου!

      Διαγραφή
    2. Όταν οι καπνοί ήταν πενηντάρηδες είχα υπολογίσει ότι ένα πακέτο με 50 χαρτάκια μου βγάζει έναν καπνό παρά κάτι, άρα 50 γρ. καπνός = μεταξύ 50 και 60 τσιγάρων, άρα ένα τσιγάρο = 1 γρ παρά κάτι.

      Τα γραμμάρια που λένε αυτοί πρέπει να προκύπτουν από τα τυποποιημένα πάχη των φίλτρων φαντάζομαι.

      Δεν έχει καμία σημασία αν οι ποσότητες που αναφέρουν είναι ρεαλιστικές. Το θέμα είναι ότι αν σ' όλους τους καπνούς ο υπολογισμός νικοτίνης και πίσσας γίνεται πάνω στην ίδια βάση, μπορείς να έχεις ένα εύχρηστο μέτρο σύγκρισης. Αν π.χ. στον Α καπνό οι περιεκτικότητες βγαίνουν ίδιες ή οι μισές ή τα 3/4 των περιεκτικοτήτων του καπνού Β, αυτό θα ισχύει και για ψιλά και για χοντρά τσιγάρα. Εγώ το θεωρώ καλό τρόπο υπολογισμού.

      Αν και βασικά θα προτιμούσα να μας έλεγαν ευθέως πόση πίσσα-νικοτίνη έχει μια δεδομένη ποσότητα καπνού (όχι πόση εισπνέουμε με τάδε ή δείνα χαρτάκια: πόση υπάρχει στην πραγματικότητα, ως συστατικό του καπνού). Όπως γίνεται με τα κορεσμένα και τα ακόρεστα λιπαρά στα τρόφιμα!

      Και ο σκοπός δεν είναι να ξέρουμε πόση νικοτίνη ρουφάμε (τι να την κάνουμε αυτή την πληροφορία, σάμπως υπάρχει ...συνιστώμενη ημερήσια δόση;) αλλά να μπορούμε να βγάζουμε συγκριτικά συμπεράσματα. Αυτός είναι βαρύς, αυτός είναι ελαφρύς, αυτός είναι μεσαίος.

      Διαγραφή
    3. Ο 20αρης μου βγαζει 35 με 40 τσιγαρα χαλαρα.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς θα τα στρίβεις πιο λεπτά.

      Διαγραφή
    5. Ένα 20αρι πακέτο τσιγάρα έχει καθαρό καπνό γύρω στα 16 γρ. πράγμα που σημαίνει πως κάθε τσιγάρο έχει περίπου 0,8 γρ. καπνό. Δημήτρη, αν εξαιρέσεις το 22, όπου το άφιλτρο έχει το ίδιο μήκος με το φίλτρο άρα και παραπάνω ποσότητα καπνού, όλα τα άλλα άφιλτρα έχουν την ίδια ακριβώς ποσότητα καπνού των φίλτρων...έτσι νομίζω τουλάχιστον.

      Στα στριφτά μου αρέσει να κάνω χοντρά τσιγάρα αλλά ρε παίδες όοοοσο χοντρά και να τα κάνω, ένας 20άρης καπνός μου βγάζει σίγουρα πάνω από 35 τσιγάρα όπως λέει και ο Πέτρος, δηλαδή περίπου 0,5 με 0,6 γρ. καπνός ανά στριφτό. Πως γίνεται οπότε να βάζετε 1 ολόκληρο γραμμάριο καπνού σε ένα στριφτό τσιγάρο? Ίσως φταίει που δεν είμαι εξοικειωμένος με το .. σπορ βέβαια, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό να στρίβεις τσιγάρα με 1γρ. ή λίγο κάτω από 1γρ.

      Διαγραφή
    6. Τι να σου πω, δεν έχω κάνει ακριβείς στατιστικές ως προς το πόσα χαρτάκια θα χρειαστώ αφού τελειώσω το πρώτο πακέτο. Σε γενικές γραμμές, 50 γρ καπνός = 50 χαρτάκια «ΣΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ». Τώρα, το πόσα είναι αυτά...;

      Διαγραφή
    7. Ενταξει η ελλειψη φιλτρου προυποθετει περισσοτερο καπνο όχι μονο για να καλυψει το κενο,αλλα και για την στρογγυλοποιηση του τσιγαρου.
      Πριν μερικα χρόνια ειχα πάει ως εξωτερικος συνεργατης για καποιες μερες σε μια εταιρεια και ειχα μαζι μου και ενα γυμναστη 50αρη.Ο τυπος φανατικος καπνιστης ρωταει τους υπευθυνους αν επιτρεπεται το κάπνισμα,για να παρει αρνητικη απαντηση. Φευγω τους λεει,τελικα πειθονται και οι δυο πλευρες πως μπορει να καπνισει αλλα μονο όταν αισθανθει πως δεν την παλευει αλλο. Μετα απο κανενα 40λεπτο,βλεπω τον τυπο να βγαζει εναν Ντραμ μπλε,τα μεγαλα χασικλιδικα Ριζλα και να στριβει ενα αφιλτρο με τοσο καπνό που με το ζόρι κόλλησε το χαρτάκι.Τον ρωτησα ποσο τσιγαρα τον βγαζει ο 25αρης και μου απαντα:καμια δεκαριά! Καγκελο.

      Διαγραφή
    8. Εντάξει. Ο τύπος δεν καπνίζει πολλά τσιγάρα, καμιά δεκαριά την ημέρα!

      Διαγραφή
    9. Στο site της PMI δειχνει οτι τα φιλτρα(MARLBORO, ASSOS) εχουν 0,567 γρ. καπνου, ενω τα αφιλτρα(ASSOS, SANTE) 0,813γρ.

      Γιαυτο υπεθεσα Ευθυμη οτι κ στις αλλες εταιριες κατι αναλογο συμβαινει.

      Ο καπνος των βιομηχανικων ομως ειναι αρκετα πιο ξερος απο το στριφτο.Οσες φορες προσπαθησα να στριψω τον καπνο ενος βιομηχανικου, δεν χωρουσε σ ενα συνηθισμενο χαρτακι.Ενω απο τον στριφτο καταφερνω να χωρεσω πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα, γιαυτο λεω οτι αν καποιος θελει μπορει να βαλει ανετα 1γρ.

      Διαγραφή
    10. Επίσης του στριφτού έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος λόγω υγρασίας.

      (Μα τι συζητάμε!!!)

      Πάντως παιδιά μόνο όταν μου έφεραν από Αμερική τα Ν. Σέρμαν συνειδητοποίησα ότι ΟΛΑ τα έτοιμα τσιγάρα μας είναι ξίκικα. Το γεμάτο εικοσάρι πακέτο του Σέρμαν είναι βαρύ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για βλήμα. Αυτός βάζει καπνό μέσα στα τσιγάρα του, όχι αέρα.

      Διαγραφή
    11. Χαχαχα! Ναι Πέπε συμφωνώ, το παρατραβήξαμε το θέμα. Δημήτρη δεν το γνωρίζω αυτό που λες αλλά ναι φυσικά, και η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο

      Ωστόσο, με τις νέες αυξήσεις στα στριφτά, πολλοί είναι αυτοί που θα αρχίσουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους (π.χ ποσά στριφτά βγάζουν ανά σακουλάκι) να δουν μήπως τελικά ένα φθηνό βιομηχανικό σήμα τους συμφέρει περισσότερο. Βέβαια ένα είναι σίγουρο: σε λίγο καιρό θα κοιτάμε με θαυμασμό όσους έχουν πακέτο με ελληνική ταινία φόρου

      Διαγραφή
  31. Καπνίζω αυτήν την στιγμή τον καπνό αυτόν αγορασμένο απο την ευρωπαϊκή Μέκκα των καπνιστών, την ανδρόρρα. Τιμή, 3.80 τα 38 γραμμάρια. Ένας απίστευτός καπνός, βαρύς και σέρτικος, μα συνάμα και εκπληκτικά αρωματικός και ντελικάτος. Το μόνο δύσκολο είναι να βρώ φιλτράκι που να αντέχει την πίσσα. Έχετε τίποτα να προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης στην Ανδόρρα κάπνισα και τα εκπληκτικά τσιγάρα Nat Shermans, με τιμή 7.20 (!) το πακέτο.

      Διαγραφή
    2. Εχω μια απορια.Γιατι την αποκαλεις Ευρωπαικη Μεκκα των καπνιστων?

      Διαγραφή
    3. Είναι μία χώρα όπου τα τσιγάρα είναι πάρα πολύ φθηνά, αλλα εκτός αυτού, μπορείς να βρείς τσιγάρα που δεν θα βρείς αλλού στην Ευρώπη, όπως τα τσιγάρα Nat Shermans, το αμερικάνικο Lucky Strike άφιλτρο κ.α. Επίσης στα τσιγάρα εισαγωγής δεν μπαίνει νεκροταμπελο, γιατι επειδή η Ανδρόρρα δεν είναι μέλος της Ε.Ε., δεν έχει ούτε τα νεκροτάμπελα, ούτε περιορισμούς σε Νικοτίνη και Πίσσα.

      Διαγραφή
    4. Θα ηταν ενδιαφερον xritaso,να μας πεις τι καπνισες απο εκει.Ειδα στο σχολιο σου πιο πανω οτι βρηκες Nat Sherman σε ποια αναφερεσε?Επισης γινεται εισαγωγη κατευθειαν απο Αμερικη των γνησιων σηματων η μιλαμε για αλλες εκδοχες

      Διαγραφή
  32. πως μπορουμε να παρουμε τσιγαρα απο την ανδορα? ευρωπαικα και αμερικανικα?
    ξερετε καποιο σαιτ-online καταστημα? δωστε link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. O καπνος γκολουαζ κυκλοφορει ακομα η μπαα?αμα ξερετε που μπορω να βρω στην αθηνα πειτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. O καπνος γκολουαζ κυκλοφορει ακομα η μπαα?αμα ξερετε που μπορω να βρω στην αθηνα πειτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπνός Γκολουάζ έτσι σκέτα (όχι μπλοντ) ποτέ δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  35. Δεν παίζει να τον βρώ Ελλάδα εεε??? Στην Ανδόρα που είπε κάποιος πιο πάνω υπάρχει ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή