ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

SOBRANIE COCKTAIL (COLOURS)

  Mε την ιστορικοτερη μαρκα στην Ιστορια του τσιγαρου,εχουμε ξανασχοληθει,δες κριτικη για Sobranie BLACK RUSSIAN.  Mαζι με τα Νat Sherman και Treasurer,ειναι τα πιο πολυτελη τσιγαρα που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη στον πλανητη. Το πολυτελες Sobranie βγαινει σε 3 εκδοχες : Black Russian (ανατολικο χαρμανι,χρυσο φιλτρο μαυρο τσιγαροχαρτο), White Russian (ηπιο ανατολικο χαρμανι,ασπρο τσιγαροχαρτο), Cocktail(Virginia,χρυσο φιλτρο και τσιγαροχαρτο σε διαφορετικα χρωματα μεσα στο ιδιο πακετο). Μεχρι πριν λιγες μερες ειχα καπνισει,καποιες φορες, μονο το Black Russian, ενω τωρα μου δοθηκε η ευχαριστηση να καπνισω και το πολυχρωμο Cocktail. Ηταν η πρωτη φορα που καπνιζα Αγγλικο Sobranie, αφου τις προηγουμενες  ηταν αγορασμενο και κατασκευασμενο στην Γερμανια.
   Κοιτωντας το πακετο με εκπληξη διαπιστωσα πως στο πισω μερος του, το Αγγλικο υπουργειο, εχει εγκαταστησει εκεινες τις μακαβριες ηλιθιες φωτογραφιες  εν ειδη τρομοκρατιας. Δεν ειμαι ανθρωπος που επιρεαζεται απο τετοια πραγματα,οποτε προσπερασα το θεμα χιουμοριστικα,με μια καταρα στον καραγκιοζη που σκεφτηκε οτι ενηλικοι πολιτες πρεπει να αντιμετωπιζονται με αυτον τον εξευτελιστηκο τροπο. Μεγαλυτερη κρυαδα ενιωσα κοιτωντας τις αναλογιες πισσας και νικοτινης,οι οποιες δεν ηταν στο 9 και 0,8 οπως στο Black Russian,αλλα στο 7 και 0,7! Σκεφτηκα πως πληρωσα πανω απο 10 Ευρω για ...Lights τσιγαρο. Τελος παντων , Sobranie ειναι,πες πως το καπνισαμε και αυτο. Ανοιγoντας το πακετο,ειδα πως η Βρετανικη εταιρια Gallaher που ηταν ο κατασκευαστης,πλεον δεν αναφερεται πουθενα και η επιγραφη αναφερει a product of JT International. Αρχισαν να με ζωνουν τα φιδια πραγματικα.
    Βγαζω ενα κιτρινο τσιγαρο και το μυριζω χωρις να το αναψω. Η μυρωδια του με καθυσηχασε,αφου ο καπνος μοσχοβολουσε. Αναβω τελικα το πρωτο τσιγαρο,τραβαω μια καλη ρουφηξια που κατεβαινει αριστα απο . το τελειο φιλτρο και παθαινω πλακα απο την πλουσια και γεματη  γευση,που ομοια του δεν εχουν ουτε τσιγαρα με αναλογιες 10 και 1,0. Σκεφτομαι αν τελικα ειναι καλυτερο απο τα παλιο Dunhill International. Mετα απο 4-5 ακομα ρουφηξιες τις οποιες απολαμβανω εξτασιασμενος,βεβαιωνομαι πως οποιο αλλο τσιγαρο και να φερω στο μυαλο μου, ειναι σαν αχυρο μπρος στο Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Sobranie Cocktail, ενω οσο πλησιαζω προς το τελος του τσιγαρου,τοσο παραπανω μου αρεσει. Το συναρπαστικοτερο όλων, ειναι πως η απολαυση συνεχιζεται και μετα το καπνισμα,αφου σου μενει μια μοναδικη γευση στο στομα και ενα αισθημα πληροτητας. Σε καμια περιπτωση δεν θελεις να καπνισεις την επομενη μιση ή μια ωρα, παρα να αναλογιστεις το τι ενιωσες. Αν βρεθητε σε χωρα που να υπαρχει αυτο το τσιγαρο, μην τσικουνευτητε το 10ευρω. Αξιζει τον κοπο και με το παραπανω.
    Βαθμολογια : 9,5 + στα 10 ή 10 - στα 10,ετσι γιατι θελω να πιστευω πως ακομα δεν δοκιμασα το οτι καλυτερο στον κοσμο του ποιοτικου καπνου.

48 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΑΜΙΣΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ Ε ΠΕΤΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΓΑΜΙΣΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ,ΝΟΜΙΖΩ 5 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΠΑΡΜΠΥ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΩΜΑ ΤΟΥΣ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ιαπωνες ειναι μεγαλος λαος. Παντως αυτο ειναι ακομα Αγγλικης κατασκευης, αφου το bar code που συνηθως δειχνει την προελευση, ξεκινουσε απο 50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα εγω τετοια υπαρξιακα κολληματα δεν εχω. Το Sobranie Cocktail ειναι κορυφαιο τσιγαρο και ψαχνω αφορμη να το ξανακαπνισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΛ ΔΛΔ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΧ ΝΑ ΚΟΖΑΡΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΡΟΖΑΚΙ? ΜΠΑ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΡΙΚΤΑ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ , ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΠΟΤΕ , ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα εγώ προτοιμώ το μωβάκι, και είχα ψάξει παλιότερα να τα βρω αλλά ατύχησα. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αγοράσω πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα ΄κάπνιζα ποτέ μου τσιγάρο με χρώματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΤΟ ΜΩΒΑΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ (ALA BOB ROSS), ΑΚΡΩΣ FEMALE CIGARETTES , (ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ , ΘΑ ΦΑΣ 45ΑΡΑ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΛΟΛ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, το ξέρω, αλλά έλεγα μήπως κανένας τζέντλεμαν μου έκανε μια τράκα... Χαχαχαχα!!! Ελπίζω παρόλα αυτά να έχω σύντομα μια ευκαιρία να τα δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέτρο, στη Γερμανία στο αεροδρόμιο τού Μονάχου εντόπισα καπνό Λάκι Στράικ, όποτε μπορέσεις γράψε λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντου εχει καπνο Λακυ Στραικ. Μην τον παρεις σε καμοια περιπτωση. Ειναι παρομοιος με τον Drum pρος το χειρωτερο. Δεν εχει σχεση με το τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α οκ ευχαριστώ. Ζήτησα τα dunhill top leaf virginia σε ορισμένα κιόσκια αλλά δεν είχαν, μήπως ξέρεις το γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα Dunhill Top Leaf Virginia μαλλον διεκοψαν την διανομη τους στην Γερμανια,αφου7 δεν τα εχουν ουτε τα online Γερμανικα μαγαζια πλεον.
    Αφου ενδιαφερεσαι και για τσιγαρα:
    1) Orienta ,οποσδηποτε δες και την αναλογη τσιγαροκριτικη
    2) American Spirit Perique, το μαυρο πακετο.Βγαινει και σε στριφτο.
    3) Sobranie Black Russian και Sobranie Cocktail.
    Aυτα τα 4,ειναι τσιγαρα αριστα,που θα τα θυμασαι μια ζωη, αρκει να μην εχουν μεινει πολυ καιρο στο ραφι(ειχα μια αναλογη συσαρεστη εμπειρια, την τελευταια φορα που μου φερανε τσιγαρα απο Γερμανια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ωραία, σ' ευχαριστώ θερμά. Εις υγείαν των άριστων τσιγάρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. απαντω καθυστερημενα αλλα απανταω δεν προκειται να αγορασ προιον της δολοφονου του καπνου ποτε μου πιστευ τουλαχιστον οτι τα τοσο πολυτελη σηματα ειτε θα ανεξαρτητοποιουνταν ειτε θα δινονταν σε καποια αλλη εταιρια. καπνιζα σιλκ κατ για τουλαχιστον 15 χρονια ακομα και κατα το διαστημα που η γκαλαχερ ειχε αγοραστει? ενωθει? δεν θυμαμαι απο καποια αλλη αμερικανικη νομιζω τα σιλκ κατ δεν αλλαξαν καθολου μεχρι το 2007 που οι γιαπωνεζοι ειπαν να τα κανουν να αφηνουν μια γευση λες και μασας λεμονια.μου εχει περασει πολλες φορες απο το μυαλο οτι αυτη η εταιρια μαλλον το κανει επιτειδες γιατι τα δικα της τα LD μια χαρα τα προοθει και ας ειναι παμφθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EXEIS ADIKO ,TO SILK KAT EINAI FOVERO TSI ,APLA EINAI ELAFRY ,AN KAI SE SXESH ME PRIN TWRA EINAI BARYTERO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ:) ΚΑΝΕ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. nomizo toses itan oi analogies kai tote vasika dn tis kiraza kai pote tis analogies ine i alithia pantos tote eixe pio pikantiki geusi kai arwma pio ipio twra dn mu aresi toso oso to palio . oso gia to ine poli elafri praktika to idio ine ti na kapnisis 10 karelia ti na kapnisis ena paketo silk ! twra gia trixes sto sti8os kai ta loipa ine pediastika kolimata ti simasia exi to xrwma an o kapnos ine kalos! kamel den mu aresi kanena tus idika to klassiko pia ine san na masas ton kapno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλος γυρνάει απο Αγγλία και θέλω να δοκιμάσω αυτό το τσιγάρο, δεν κάνω πολλά και καπνίζω Καρέλια Excellence απο στριφτό τώρα τελευταία. Λέω να του πω να μου φέρει ένα πακέτο να δοκιμάσω. Υπάρχουν στο αεροδρόμιο ή να στα περιπτερα; Γενικότερα που θα το βρει ευκολα χωρίς να του πάρει πολύ χρόνο;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων Πέτρο και ευχαριστούμε γι'αυτό τον ιστότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα το βρεις σε καθε καπνοπωλειο. Σου προτεινω να δοκιμασεις και το Sobranie Black Russian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο αεροδρόμιο θα το βρει δηλαδή, μέσα, πριν αποβιβαστεί για Ελλάδα.

    Ναι θα ήθελα αλλα δεν ξέρω αν καν θα το βρει, θα μπορέσει να χρεωθεί τόσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο αεροδρομιο θα το βρει σιγουρα,αλλα θα πρεπει να αγορασει κουτα. Αν θελεις μεμονομενα πακετα μονο απο καπνοπωλειο στο Λονδινο.
    Πληροφοριακα μπορει να φερει απο Αγγλια σε Ελλαδα μεχρι 800 τσιγαρα, 4 κουτες δηλαδη ή 40 πακετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Geia xara paidia! Na paro na dokimaso tis 3 ekdoxes sobranie apo Germania (Tabak brucker) i tha ne mapa to sabranie stin germania se sxesi me to aggliko...??episis dn ksero kata poso tha ne kai mpagiatiko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στην Γερμανια κυκλοφορουν δυο εκδοχες,το Black Russian και το Colors. Eφοσον οι Γερμανοι στελνουν κουτα και ειναι στην ουσια καπνοπωλειο εν ενεργεία,οχι εταιρεια που στοιβαζει προιοντα απο Duty Free,δεν νομιζω πως υπαρχει ενδεχομενο να παρεις μπαγιατικο πακετο. Και τα δυο Sobranie προτεινονται. Το Cocktail που το καπνισα μονο απο Αγγλια,δεν ξερω αν ειναι το ιδιο καλο,το Black Russian το καπνισα και απο Αγγλια και απο Γερμανια,παρα τις οποιες διαφορες τους ειναι τσιγαρα που καθε καπνιστης πρεπει να καπνισει τουλαχιστον μια φορα.Επισης σου προτεινω δυνατα και το αφιλτρο τσιγαρο Orienta,ειναι τσιγαρο-εμπειρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. to mono problima tora to da einai oti prepei na pareis kouta 100 euro...opote pros to paron akiro..distixos...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. που μπορω να βρω και ποσο εχουν περιπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε, μπάς και ξέρεις αν τέτοια τσιγαρα μπορούν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. POULANE SOBRANIE STIN ELLADA??? SIGKEKRIMENA ATHINA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε παιδια, μηπως ξερουμε τιμουλα;; και που μπορω να τα βρω;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Eπιτελους εφθασαν στα χερια μου τα Sobranie cocktail και black Russian που ειχα παραγγειλει απο Βουλγαρια.Τα κοκτεηλ εχουν πισσα 5mg και ο,5 νικοτινη.Στο πισω μερος γραφει,made under control of JT international,geneva,Swirtzeland.Ο κωδικος του barcode ξεκιναει απο 59.Θα καπνισω μερικα τσιγαρα ακομα και θα γραψω και εγω την κριτικη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα Cocktail που κάπνισα εγω είχαν 7 και 0,7 ενω τα Black Russian 9 και 0,8. Το 5/0,5 μου φαινεται πολυ ελαφρυ.Το 59 ειναι Barcode Πολωνιας.Περιμενω την κριτικη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. hey guys!
    ζουσα χρονια στο εξωτερικο και εχω γυρισει στην ελλαδα για λιγο καιρο...μηπως ξερετε εδω που μπορω να βρω Sobraine Coctail?
    pleaaase let me know!!gonna wait !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δυστυχως, τα Sobraine δεν υπαρχουν στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ta dokimasa kai egw sth roymania poy yparxoyn pantoy, ta black russian, fobero tsigaro, an kapnizeis 1 paketo th mera me ta sygkekrimena me 6-7 eisai kalymmenos, akoma kai me oyiski den kapnisa pote deytero tsigaro kollhta. Malista akoma kai se sygkrish me poyro koybas, to sobranie moy afhne pio entonh kai xortastikh geysh. Edw exoyn 8 eurw, sthn ellada den kserw an yparxoyn kai poso exoyn. Yparxoyn kai mayra sobranie, oxi kasetina, se mikro mhkos, me filtro energoy an8raka 8mg 0.7. Meta apo 15 diaforetikes markes poy dokimasa moy aresan perissotero apo ola gia ka8hmerino tsigaro (3.5 eurw, ikanopoihtikh timh se sxesh me 3 poy exoyn ta perissotera). An perasei apo ta xeria soy Petro grapse mia kritikh. Parepiptontws oso hmoyn ellada agaphmeno moy tsigaro htan ta lucky strike red, prin toys allaksoyn ta fwta kai pleon den kapnizontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rory χαίρε, καλημέρα και στους υπόλοιπους. Προσωπική άποψη εκφράζω μόνο για τα Sobranie: εμένα το Black russian δεν μου άρεσε τόσο, όσο το White russian. Δεύτερο στην κατάταξη θα έβαζα το Coctail. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν-είχε πάρει το μάτι μου πριν κάτι μήνες ενα ρόζ slims, ενώ παλιότερα κυκλοφορούσαν 2 king size πακέτα. Μέσω ίντερνετ μόνο ή από γειτονικές χώρες.

      Διαγραφή
  35. Mhpws 8ymasai ta white russian peripoy ti pissa k nikotinh eixe ? Dokimasa ta apla mpez kapws paketo 3.5 eurw edw kai me 4-0.4 kapnizontan aneta gia emena poy katw apo 7mg tsigaro moy fainetai aeras. Pantws oi aples ekdoseis 8a shmeiwnan aneta emporikh epityxia ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 και 0,7. Δεν ξέρω αν είχαν επιτυχία στην Ελλάδα ή αν θα είχαν. Ήταν τσιγάρα που κυκλοφορούσαν πρίν το νεκροτάμπελο, αργότερα δεν ξέρω αν συνέχισαν. Εκείνη την εποχή πάντως υπήρχε αρκετή ποικιλλία και λίγη πληροφόρηση σχετικά με τέτοιας ποιότητας τσιγάρα. τη δεκαετία του 60 πάντως κυκλοφορούσε στην Ελλάδα το Sobranie Coctail.

      Διαγραφή
    2. Το Κοκτέιλ κυκλοφορούσε και αρκετά πιο πρόσφατα. Έχω πακέτο με προειδοποίηση υγείας μπροστά (απλή, όχι νεκροτάμπελο). Πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ 95 και 2000 (?).

      http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/08/15.html

      Διαγραφή
    3. Sobranie Cocktail,καπνιζε στη τηλεοπτικη σειρα Εγκληματα η Μαρια Καβογιαννη(Κορινα)αν θυμασται!Η σειρα αυτη ηταν αν θυμαμαι καλα του 1998-99 αρα υπηρχαν στην ελληνικη αγορα μεχρι σχετικα προσφατα.

      Διαγραφή
  36. Φοβερή κριτική! Θελω να πω σε όσους ενδιαφερονται πως στην Αθήνα εχω βρει μονο τα Sobranie Pink Slims στη τιμή των 4 ευρώ το πακετο, Cocktail και Black Russian δεν εχω πετύχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ούτε θα πετύχεις, δεν κυκλοφορούν εδώ δυστυχώς.

      Διαγραφή
  37. http://www.cgarsltd.co.uk/sobranie-cocktail-cigarettes-pack-cigarettes-p-4118.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Sto site auto mporeiete na paraggeilete ta Sobranie-cocktail-cigarettes kai alla polla , kai ta stelnei kai se olo ton kosmo (akomi kai edw sthn Ellada)! Mono pou an katalaba to kostos tous apo kei kai pera anaibainei ligo parapanw apo to kanoniko logo ton metaforikwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα,μήπως ξέρετε απο πού μπορώ να τα προμηθευτώ στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα μονο μεσω internet μπορεις να τα βρεις οσο υπαρχουν βεβαια τα capital controls δεν μπορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βουλγαρια,πουθενα βρισκονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πιθανον,δεν ειναι το ιδιο ομως που κυκλοφορει στην Αγγλια,πρεπει να ειναι ελαφρυτερο.Νομιζω τα Sobranie,σε διαφορες εκδοχες κυκλοφορουν σε χωρες των Βαλκανιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα βρε παιδιαα, ψάχνω εδώ και καιρό να τα παραγγείλω από κάπου τα sobranie..πειτε μου ότι γνωρίζετε κατιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή