ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καρελια Special

 Eνα τσιγαρο απο το παρελθον!Το θυμαμαι ως αρκετα δημοφιλες στις μεγαλες ηλικιες,σημα στην δεκαετια του 90(πρεπει να υπαρχει απο τα 70ς ή και πιο πριν),που σιγα-σιγα εχασε την δυναμικη του για να γινει τσιγαρο δισευρετο με παρουσια σε λιγα σημεια λιανικης πωλησης. Το ξανακαπνισα πριν δυο χρονια επ αφορμης της παρουσιασης και της κουβεντας που εγινε στο blog ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ,το ξανακαπνιζω και τωρα που γραφω μετα απο προτροπη διαδυκτιακου φιλου.
 Το εντυπωσιακο ειναι η τιμη του,μολις 2,40,τσαμπα πραγμα δηλαδη εν σχεση με τα υψη που εχουν φτασει τα τσιγαρα. Χαρμανι American Blend και γευση σχετικα ήπια και ουδετερη χωρις το καψιμο των φθηνων τσιγαρων,κανει ενα αξιοπρεπες καπνισμα. Μαλλον μου αρεσε περισσοτερο απο τα αλλα φθηνα της Καρελια,με την εξαιρεση του "Αγρινιου",ενω εν σχεση με τα εισαγωμενα  "χορταρια" ειναι η μερα με την νυχτα.Για να μην παρεξηγηθω μιλαμε για ενα ποιοτικο για τα λεφτα του τσιγαρο. Καλη προταση για ενα Low Budget καπνιστη.
Στο πισω μερος του πακετου διαβαζουμε :Karelia Special is made only from special selected GREEK tobaccos.Δεν ξερω αν εμεινε η επιγραφη απο το παρελθον και για καποιο λογο δεν την αλλαξαν,παντως απο οσο γνωριζω η Ελλαδα δεν παραγει πλεον τις ποικιλιες καπνων που μπορουν να φτιαξουν ενα Αmerican Blend

Βαθμολογια : 6 στα 10

68 σχόλια:

  1. Τελευταια κανω στροφη στα ελληνικα προιοντα.Σαφως και στα ελληνικα τσιγαρα καπνους.Ο καρελιας ειναι εταιρεια με ποιοτητα και ως εχωντας την καλαματα ως ιδιαιτερη παρτιδα μου αποφασισα να τον στηριζω θανατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα καποια στιγμη και κριτικες για κανα δυο καπνους που δεν εχουν καλυφθει εδω.Πετρο παρε τον χρονο σου ολες οι κριτικες ειναι καλα τεκμηριωμενες και δινουν μια καθαρη εικονα για την ποιοτητα του καπνικου προιοντος.Συνεχιστε ολοι την καλη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μελλον εχω σκοπο να ασχοληθω με τον Samson και με τον Cooper. Αν σε ενδιαφερει και καποιος αλλος το συζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτους ειχα υποψη μου.Ισως και Interval λογω αυξησεων αλλα αμα ειναι τελειως μαπα αστο.Δεν θα ξευτιλιστουμε κι ολας η καπνιζεις η δεν καπνιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΤΗN ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΟ "TSIGARA.BLOGSPOT.COM":
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΟ CAMEL OTAN ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΦΕΡΝΕ ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΑΡΕΙΜΑΝΙΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΗΜΑΤΙΖΕΙ ΝΕΥΡΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΦΙΧΤΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ KARELIA SPECIAL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO KARELIA SPECIAL ΠΡΩΤΟΛΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1979 ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝG SΙΖΕ.ΔΕΝ ΠΟΛΥΕΠΙΑΣΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ.ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΧ ΜΕ 25 ΔΡΑΧΜΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΕΛ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ 22 ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ;ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΔΕ ΠΟΛΥΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΦΙΡΜΕΣ.ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΕΛ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ "ΑΛΛΞΟΠΙΣΤΟΥΣΑΝ" ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΕΣ:ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ,ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ,ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά έτυχε χθες να δοκιμάσω τον Interval και κατέληξα ότι ίσως να είναι ο χειρότερος καπνός που έχω δοκιμάσει.Άρωμα σάπιου πορτοκαλιού,γεύση καμένης σοκολάτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Karelia Special είναι ένα κλασικό τσιγάρο, το θυμάμαι χρόνια πριν όταν το κάπνιζε ο πατέρας μου. Πέτρο, μια ερώτηση παρακαλώ: σχετικά με τα ελληνικά τσιγάρα στα οποία όλοι πρέπει να στραφούμε, επιλέγω το Rex Blue του Καρέλια, καλό είναι; Μου φαίνεται ήπιο τσιγάρο, απλό vIRGINIA. Εσύ τι θα πρότεινες; Βέβαια, όταν υπάρχει το χρήμα αγοράζω Silk Cut μωβ. Για φθηνό παίρνω το Rex. Θα ήθελα μια σύντομη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν λες το 25αρι Ρεξ,το εχω καπνισει κανα δυο φορες στην τρακα και για να ειμαι ειληκρινης μου φανηκε απαισιο τσιγαρο,ισως το χειρωτερο της Καρελια.Το 20αρι Ρεξ ειναι σαν το Καρελια Φιλτρο,λιγο πανω λιγο κατω, εκει στα ιδια.
    Αν καπνιζεις πολυ και θες να κανεις κατι φθηνο και Ελληνικο,κανε Karelia Blue που μοιαζει αρκετα με το Silk Cut,λιγο κατωτερο βεβαια γευστικα αλλα και η τιμη του ειναι πολυ κατωτερη.Επισης υπαρχει και το GR Blue που ναι μεν δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα για τα λεφτα του την παλευει. Aν καπνιζεις λιγο δηλ. 5 εως 10 την ημερα και απλα θες να κανεις κατι καλο και Ελληνικο,κανε Καρελια Excellence.
    Η γνωμη μου παντως ειναι, πως καλυτερα να καπνισεις 2-3 απολαυστικα τσιγαρα την ημερα,παρα ενα πακετο χορταρια. Δεν τα σηκωνω οργανικα τα φθηνα τσιγαρα,για αυτο τα αποφευγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέτρο, ευχαριστώ. Καπνίζω silk cut αλλά το καρελια excellence είναι πολύ βαρύ. Κάτι πιο ελαφρύ και ελληνικό θα ήταν καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και τα Excellence δεν μου φαινονται καθολου βαρυα(μαλλον το αντιθετο), δοκιμασε και τα Καρελια Λαιτς(2,90) ή τα ΒF μπλε(3,50). Παντως το Σιλκ Κατ μωβ ειναι ωραιο τσιγαρο,χωρις προσθετα και το θεωρω μαζι με τα Davidoff Gold και Merit τα καλυτερα Lights της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους.Θα ήθελα να κάνω μια δημόσια παράκληση: επειδή ξέρω οτι ο κύριος Καρέλιας παρακολουθεί το μπλόγκ τον θερμοπαρακαλώ να φέρει αυτό το συγκλονιστικό τσιγάρο που λέγεται Karelia Excellence στην Κύπρο. Το τσιγάρο απλά δεν υπάρχει, είναι ό,τι καλύτερο έχω καπνίσει. Και αν δεν γίνεται να έρθει λόγω αγοράς ή ό,τι άλλο παρακαλώ πείτε μου να αγοράσω μερικά κιβώτια. Είναι απλά φανταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δραστηριοποιηται η Καρελια στην Κυπρο,πιθανον να υπαρχουν πιθανοτητες,αν οχι το βλεπω απιθανο.Παντως οι Ελληνοκυπριοι καπνιζουν Virginia,σε αντιθεση με τους Ελλαδιτες που προτιμουν τα American Blend.Aν προσθεσεις την μεγαλυτερη οικονομικη ανεση, η Κυπρος θα ηταν ιδανικο μερος για το Excellence.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΚΑΡΕΛΙΑ ήδη δραστηριοποιείται στην Κύπρο με τις κασετίνες της και κάπου έχω δεί και το Καρέλια μπλέ. Οπωσδήποτε θα ήταν μια καλή κίνηση να έρθει το Excellence στην Κυπριακή αγορά γιατί εκτός από τους ελληνοκύπριους υπάρχουν αρκετοί ξένοι και ως γνωστόν η Καρέλια έχει χτίσει ενα δυνατό όνομα στην ξένη αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ CAMEL ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ,ΟΜΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΗΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.2,40€!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρωτη φορα το δοκιμασα χθες. Τιμη πακετου 2,80.Αξιοπρεπεστατο τσιγαρο.Χωρις εντονη γευση αλλα με γευση καπνου. Το συστηνω σε οποιονδηποτε προτιμα αμερικαν μπλεντ και ψαχνει κατι οικονομικο. Αν ειχε πιο δυνατη γευση πιθανον να το καθιερωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το τσιγάρο τώρα που πήγε στα 2,90 Πέτρο θα έλεγα ότι είναι από τα χειρότερα της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παιδια πηρα το καρελια exellence den m polyarese thumizei karelia blue gia tsigaro eisagwmeno einai poly akrivo kai ta kalytera tsigara einai ta davidoff se sxesh kai me tis avebasmenes times ts karelia excellence plhrwneis paketo pio poly gia 4 eyrw kala tha itan oxi gia 5 egw kanw karelia blue 100 kai ta proteinw gia kati oikonomiko kai kalo epishs ta karelia king size ta kokina gt ta kanoun mono eksagwgh aporia to xw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα "KARELIA SPESIAL" τα είχα καπνίσει στη δεκαετία των '80ς. Τώρα, παρότι στην ιστοσελίδα του ΚΑΡΕΛΙΑ, φαίνονται πως κυκλοφορούν, δεν τα βρίσκεις σε περίπτερο. Σε έναν περιπτερά που ρώτησα αν μπορεί να παραγγείλει, μου είπε πως μπορεί, αλλά πρέπει να πάρει 3 κούτες(!) και δεν έχουν ζήτηση, τι να τα κάνει; Γνωρίζει κανείς κανένα καπνοπωλείο(Αθήνα), που θα μπορούσα να αγοράσω ένα πακέτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω πως η κριτική το αδικεί λιγάκι αυτό το τσιγάρο. Σε σχέση με άλλα ακριβά σήματα του εξωτερικού που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κλάσεις ανώτερο. Η γεύση του θυμίζει παλιότερες (και πολύ γευστικότερες) εποχές. Τα KARELIA special είχα να τα καπνίσω χρόνια και είχα την τύχη να τα βρω, σ'ένα mini market στην Πολίχνη τώρα το Πάσχα. Σ'αυτό το μίνι μάρκετ, το οποίο είναι αρκετά ενημερωμένο -έφερε πριν απ'όλους τα κόκκινα άσσος κασετίνα τα συλλεκτικά- βρήκα επίσης και τα Καρέλια Αγρινίου καθώς και άλλα τσιγάρα που δεν τα βρίσκεις πια αλλού στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον. Αν και δεν ειχαν πολλή κατανάλωση τα Special (είχαν 3,20 ευρώ και ο κωδικός τους ήταν ΚΞ) είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά στη γεύση, ενώ μού άρεσε και το πακέτο τους με αυτό το εκρού πολυτελείας στις άκρες και το βασιλικό κόκκινο στη μέση. Μακάρι να μην σταματήσει ο Καρέλιας να τα βγάζει στο μέλλον.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά από ψάξιμο(έφτασα να ρωτήσω μέχρι στον ΚΑΡΕΛΙΑ της Αθήνας), μου υπέδειξαν σημεία σε Αθήνα και Πειραιά,αλλά και στη Σαλαμίνα, όπου κατοικώ, όπου πωλείται το "KARELIA SPECIAL". Η σημερινή τιμή του είναι 3,30, όμορφο σκληρό πακέτο(δεν μου αρέσουν τα μαλακά που τσαλακώνουν), εικαστικά πανέμορφο, γευστικό στο είδος του και στην κατηγορία του τσιγάρο, και γλυκόπιοτο(δεν χτυπάει στο λαιμό, πολύ βασικό στοιχείο νομίζω). Χωρίς να είναι ελαφρύ(είναι κανονικό), δεν μπαφιάζεις καπνίζοντας το, είναι απαλό. Το καθιέρωσα και σας το προτείνω, να το αναζητήσετε. Όσοι αρέσκονται σ' αυτής της κατηγορίας τσιγάρα να το προτιμήσουν και να το αναζητήσουν. Και να προτείνουμε στον ΚΑΡΕΛΙΑ να το σπρώξει λίγο(αξίζει να παραμείνει το ιστορικό αυτό σήμα και να μην καταργηθεί), να το μάθουν οι νεότερες γενιές(εγώ είμαι 45άρης και το είχα πρωτοδοκιμάσει έφηβος από τα '80ς), από το να δίνουν παραπάνω λεφτά για ξένα "χορτάρια"(όπως γράφει κι ο Πέτρος), ας στηρίξουμε ένα τίμιο - στο είδος του - ελληνικό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω θα προτεινα στον κ.Καρελια (μεταξυ σοβαρου και αστειου),να αφησει το ιδιο πακετο και ονομα (KARELIA SPECIAL) και να αλλαξει το χαρμανι με το υπεροχο παλιο Camel η Winston μαλακο (θα ειναι ιδιο η κατι εφαμηλο εσεις ξερετε καλυτερα).Και η τιμη ας παει και 4 ευρω,αρκει να ειναι ενα απο τα δυο υπεροχα εκεινα χαρμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για καποιο λογο η καρελια δεν θελει να φτιαξει ένα πολυτελες ή υπερπολυτελες αμερικαν μπλεντ όπως και ο παπαστρατος.

      το παλιο καμελ φιλτρο δεν νομιζω να ξαναβγεί ποτε, γιατι ο καρελιας εβαζε μονο τα ανατολικα, τα βιρτζινια και τα μπερλευ ηταν της reymolds από αμερικη

      Διαγραφή
    2. Ο λόγος είναι απλός. Η οικονομική κατάσταση. Ο Καρέλιας λάνσαρε πριν λίγα χρόνια το έξελενς και στην ελληνική αγορά και δεν πήγε καλά. Δεν είναι εποχή για τις εταιρίες να βγάζουν νέα και ακριβά σήματα, ο κόσμος κοιτάει να καπνίζει όσο το δυνατόν φθηνότερα σήματα. Δεν λέω πως ο Έλληνας έγινε Κινέζος ή Αλβανός, που καπνίζουν ό,τι .. πρασινίζει, αλλά όπως και να χει τα γούστα του δεν είναι όπως παλιότερα.
      Μόνο η ΒΑΤ τόλμησε να βγάλει ακριβό αμερικαν μπλεντ αλλά το έκανε ανανεώνοντας τα Ντάνχιλ, δεν έβγαλε νέο σήμα διότι το κόστος προώθησης νέων προϊόντων είναι υψηλό.
      Επιπλέον, ο Καρέλιας δεν φαίνεται διατεθημένος να ασχοληθεί με τα αμερικαν μπλεντ. Μια χαρά τα πάει ήδη με τα βιρτζίνια

      Διαγραφή
    3. Και όμως το Excellence πήγε ανέλπιστα πολύ καλά. Αν και αρχικά κατασκευάστηκε ως προιόν περιορισμένης παραγωγής,πλέον είναι διαθέσιμο παντού και βλέπω αρκετό κόσμο να το καπνίζει.
      Σαν εταιρία η Καρέλια είναι σε μια στασιμότητα.Νέο τσιγάρο έχει να βγάλει χρόνια και είναι κρίμα,γιατί ως όνομα μετράει στον Έλληνα καπνιστή και γνωρίζω πολλούς που αγοράζουν τα προιόντα της γιατί παράγονται από αυτή και πολλούς άλλους που θα ήθελαν να την στηρίξουν,αλλά δεν τους καλύπτει κάτι από τα παραγόμενα. Εγώ προσωπικά είμαι φαν του Εξελενς,το οποίο το έχω για δευτερη μάρκα από τοτε που βγήκε,αλλά τα υπόλοιπα Καρέλια μου είναι αδιάφορα. Ελπίζω πάντως να δούμε κάτι ενδιαφέρον από αυτή την εταιρία,γιατί από την ΣΕΚΑΠ δεν περιμένω και πολλά.

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχω πετύχει κανέναν να καπνίζει έξελενς με εξαίρεση έναν τύπο σε ένα μπιτσόμπαρο στην Χαλκιδική φέτος. Ο Καρέλιας όντως υστερεί στα αμέρικαν μπλεντ. Το Σπέσιαλ που είπε ο φίλος πιο πάνω το δοκίμασα πέρσι και ήταν επιεικώς άθλιο. Το τσιγάρο που μου άρεσε πολύ απ τον Καρέλια ήταν η παραδοσιακή κασετίνα, πριν αλλάξει χαρμάνι.
      Οδηγός για τον Καρέλια αλλά και τις υπόλοιπες εταιρίες ίσως είναι η ΒΑΤ με το καινούριο Στίβεσαντ. Χαμηλού κόστους προϊόν με μεγάλο ποσοστό ελληνικών καπνών, πλούσια γεύση και καλό άρωμα. Εμπορικά σκίζει. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει νωρίτερα και ο παπαστράτος με τους Άσσους οι οποίοι πάνε και αυτοί καλούτσικα. Ο Έλληνας καπνιστής βλέπω πως θέλει να καπνίζει ελληνικά καπνά. Αυτό είναι καλό
      Για την ΣΕΚΑΠ όντως δεν έχω ούτε εγώ υψηλές προσδοκίες αν και συνεχίζω με BF. Τον φοβάμαι τον ρώσσο.

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι αυτό που ζητάς(χαρμάνι του υπέροχου παλιού Camel) το έχει καλύψει - εν μέρει - με το "George Karelias and Sons Soft" - να ένα νέα κυκλοφορία φίλε Πέτρο - (υπέροχο τσιγάρο, το κάπνισα ένα χρόνο), που μακάρι να το βγάλει και σε σκληρό πακέτο, γιατί η χρυσή κασετίνα χτυπάει λίγο στο λαιμό. Αλλά και πάλι, τα "KARELIA SPECIAL" είναι καλά κι όπως είναι, και δελεαστικά στην τιμή τους, σε δύσκολους καιρούς, απλά ας τα προωθήσει να μην χαθούν, θα είναι κρίμα...

      Διαγραφή
    6. Φιλε πως σου ηρθε αυτό? Καμια σχεση το παλιο καμελ και γενικα το καμελ, με το george karelias and Sons soft άλλο χαρμανι άλλη γευση

      εχω δοκιμασει φρεσκα, το karelia Special,το American legend και το Extra 20s, oλα χαλια τσιγαρα.
      Μονο το rex 20αρι μου αρεσε, μιαζει με ασσο εξπορτ,ασσο 100ς, και λιγο από τον παλιο καλο ασσο μαλακο

      Διαγραφή
    7. όντως καμία σχέση το καρέλια σοφτ με το παλιό καμελ. Το παραδοσιακό ρεξ το δοκίμασα 3-4 φορές είναι καλό τσιγάρο, θυμίζει το παλιό καρελάκι αλλά είναι κάπως άνοστο. Βέβαια τα πακέτα που πέτυχα ήταν μάλλον αρχαία, αφού δεν έχει κοινό. Το Μαύρο Ρόδο, να ναι καλά όπου να ναι, το πέτυχε φρέσκο και του άρεσε πολύ.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Eδω συμφωνώ με τον Ευθύμη. Το Στιβενσαν πρέπει να είναι τυφλοσούρτης για τις Ελληνικές βιομηχανίες. Είναι φθηνό,έχει πολύ καλή ποιότητα και το χαρμάνι σχεδιάστηκε από την αρχή για να είναι κοντά στα γούστα του Ελληνικού κοινού. Επίσης η καμπάνια Proud Of για να τονίσει την Ελληνικότητα ήταν πετυχημένη,
      Τώρα για το Εξελενς,επειδή κυκλοφορώ βασικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,που είναι πιο αστικό,εχω δει εντυπωσιακά πολλούς να το καπνίζουν.Επίσης από όπου και αν το αγόρασα ήταν φρέσκο.Νομίζω πως πήγε καλύτερα και από ότι οι ίδιοι περίμεναν.

      Διαγραφή
  23. Θα συμφωνησω για το εξελενς ενώ αρχικα ηταν αγνωστο τον τελευταιο χρονο παρα την κριση βλεπω να κινηται. Το τελευταιο τριμηνο εχω δει 2 ατομα να το καπνιζουν,ενω 5 χρονια δεν ειχα δει κανενα. Βεβαια το προοθησε και η καρελια γιατι εχω δει περιπτερα τιγκα στο exellence όπως αλλα τιγκα στην χρυση κασετινα, πλεον η διαφημιση-προοθηση γινεται στα περιπτερα.

    Από την σεκαπ εγω δεν περιμενω τιποτα.
    Η bat πολυτελες σημα αλλα εκανε την χαζομαρα να είναι lights-ultra lights το full flavor είναι δυστυχος Swiss blend

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μου ήρθε(για τη σχέση παλιού Camel και George Karelias and Sons Soft ), μου το είπε - σε συζήτησή μας - παλιός καπνοπώλης του νησιού, και το μετέφερα απλά. Τώρα όσον αφορά τις γεύσεις των τσιγάρων και τα γούστα, οι γνώμες είναι πάντα προσωπικές κι υποκειμενικές, "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" που λένε. Και για να κλείσω το θέμα μου, όσοι ενδιαφέρονται να βρουν τα "KARELIA SPECIAL", μπορούν να τα βρουν(όπως με πληροφόρησαν από τον ΚΑΡΕΛΙΑ) στα εξής σημεία(σε Αθήνα - Πειραιά) : 1 ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    2 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ 17 ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ
    3 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΑΗ 01 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    4 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΑΗ 10 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    5 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 18 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    6 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΔΙΟΥ 55 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    7 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 50 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    8 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    9 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 18 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    10 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 15 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    11 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 50 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    12 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΗ ΞΑΒΕΡΙΟΥ 5 (ΕΝΤΟΣ ΟΛΠ) ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    13 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ 36 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    14 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 24 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    15 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3Α ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    16 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 134 & Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    17 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 148 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    18 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 73 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 115 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    20 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚ 41 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    21 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 2 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    22 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 99 & ΚΟΤΖΙΑΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    23 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ 77 Μ/Μ
    24 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    25 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
    26 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ & ΑΚΤΗ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 54) ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμενα παλι καπνοπώλης που ηταν γυρω στα 20χρονια καπνιστης του παλιου καμελ μετα από πολλες δοκιμες κατεληξε στο καμελ νατουραλ καφε,μου ειπε ότι είναι σχεδόν ολοιδια , αλλα δεν προλαβα το παλιο καμελ για να ξερω....

      Διαγραφή
  25. Φιλε Τασο,εγω ειμαι που εγραψα για τα υπεροχα χαρμανια των Camel και Winston (μαλακο).Ελπιζω προσωπικα σε κατι αναλογο(μονο απο τον Καρελια),γιατι το ιδιο δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναβγει.Σιγουρα ο καθε οργανισμος δεχεται διαφορετικα το καθε χαρμανι, οπως σιγουρα δεν υπαρχει κατι παρομοιο με εκεινα τα απολαυστικα τσιγαρα.Τωρα αυτα που λενε οι καπνωποληδες τα ακουω βερεσε,εγω ξερω τι λεει ο λαιμος,τα πνευμονια και το στομαχι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασικα τι λεει το στομα σου γιατι η γευση εκει υπαρχει....

      Διαγραφή
  26. Οταν ρουφας το τσιγαρο σιγουρα πρωτα το γευεσαι,μετα ομως περναει απο τον λαιμο και τα πνευμονια.Μπορει στην γευση να σου ερχεται ωραιο,αλλα να μην το δεχεται ο λαιμος(φαρυγγιτιδα) η τα πνευμονια(μπουκωμα).Το σιγουρο ειναι πως αν το χαρμανι ειναι ποιοτικο δυσκολα να σε πειραξει καπου,εκτος αν ο οργανισμος ειναι πολυ ευαισθητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πετρο γνωριζεις αν κυκλοφορει ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πετρο γνωριζεις αν κυκλοφορει ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τελικα Πετρο κυκλοφορει το αγορασα σημερα με τιμη 3.30 και κωδικο ΛΜ.Μετα απο πολυ ψαξιμο το βρηκα τελικα σε κεντρικο περιπτερο στην περιοχη μου οταν δε το ζητησα στον περιπτερα εμεινε ΄΄Καρελια Special μου λεει πως και ετσι΄΄του λεω εγω γιατι? μου λεει σπανια το αγοραζουνε αν και ειναι καλο τσιγαρο εχει μικρο κοινο και συνηθως ανθρωπους που το καπνιζουνε απο παλια.Οσο αφορα το τσιγαρο μου αρεσει αρκετα καλο για τα λεφτα του american blend δεν θυμιζει η γευση του φθηνιαρικο και μου φαινεται καλυτερο απο τα LM και τα Winston ας πουμε για να ειμαι ειλικρινης ψηθηκα να το παρω διαβαζοντας το blog διοτι ηθελα καιρο ενα τσιγαρο αξιοπρεπες american blend και ηξερα πως ο Καρελιας american blend εχει μονο το Leader που ειναι απαισιο.Στηριζουμε λοιπον τον Καρελια και μαλλον θα το καθιερωσω ως μονιμη μαρκα απο το πρωτο πακετο εμεινα ευχαριστημενος και ειναι και οικονομικο αν σκεφτει κανεις πως οτι τσιγαρο και να παρει δεν υπαρχει κατω απο 3 ευρω και τα ξενα κιολας ειναι και αχυρα.Ευχαριστω για τον χωρο και καλη συνεχεια στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και πολυ ωραιο πακετο επισης μου θυμιζει λιγο τα Αγγλικα Embassy ενταξει δεν ειναι ιδιο αλλα μου τα θυμιζει λιγο με το κοκκινο χρωμα στο κεντρο και τον θυρεο στην κορυφη του πακετου,πολυ ομορφο απορω γιατι ζει στην αφανεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κλαησπέρα παιδιὰ,

    Γνωρίζετε ἂν πωλεῖται τὸ τσιγάρο αὐτὸ στὰ Γιάννενα; Ἂν ὄχι πῶς μπορῶ νὰ τὸ βρῶ;

    Εὐχαριστῶ,

    Ἀλἐξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε ένα mail στην καπνοβιομηχανια Καρελια και θα σου υποδείξει σημείο πώλησης

      Διαγραφή
  32. εύχαριστῶ πολὺ φίλος

    Ἀλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπον μετα απο καμια δεκαρια πακετα Καρελια Special που εχω παρει το τελευταιο καιρο,μου φενεται οτι κακως αυτο το τσιγαρο ειναι τοσο δυσευρετο και δεν το προτιμα περισσοτερος κοσμος ακομα και μεγαλους σε ηλικια καπνιστες που γνωριζω μου λενε χαρακτηριστικα πως νομιζαν οτι καταργηθηκε και με μεγαλη ευχαριστιση δεχονται να τους κερασω ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα που ειχαν βγει στην Ελλαδα οπως λενε τουλαχιστον στο παρελθον.Το τσιγαρο οντως θυμιζει οπως γραφει καποιος φιλος πιο πανω το Camel του Καρελια αλλα σε πολυ μικρο βαθμο οκ ειναι διαφορετικο τσιγαρο ομως.Επισης θελω να πω πως η επισημη ιστοσελιδα του Καρελια ειναι ελαφρως ανανεομενη και για καθε σημα δινει περισσοτερες πληροφοριες,χωρις να παρουσιαζει ακομα τα σηματα του εξωτερικου οπως Wellington,Royal και εχει προσθεσει παλιο Rex,Αγρινιου και φιλτρο μαλακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bλέπω πως Oriental Blend αναφερουν μόνο τα παραδοσιακα Ρεξ και τα Αγρινίου,όχι την Κασετινα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό πάλι; Κοτζάμ Καρέλιας να μην έχει ενημερωμένο το επίσημο site του; Και όχι τίποτα άλλο, το παραδοσιακό ΡΕΞ είναι πολύ καλό τσιγάρο. Βέβαια έχει μόνο το σκληρό πακέτο και όχι το μαλακό που κατ΄ εμέ είναι ανώτερο.
      Μακάρι το Καρέλια Σπέσιαλ να έμοιαζε με το παλιό Κάμελ αλλά προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Είναι κακό τσιγάρο. Λείπει ένα καλό αμερικαν μπλεντ στον Καρέλια. Μπορεί να πέφτω έξω γιατί τα σήματα αυτά (ΡΕΞ, Σπέσιαλ) είναι τόσο σπάνια που το πιθανότερο είναι να πέσεις σε μπαγιάτικα πακέτα.

      Διαγραφή
  34. Η καλυτερη ευκαιρια να βγαλει η εταιρεια ενα καλο αμερικαν μπλεντ ηταν οταν εβγαλε αυτο το μαλακο το καινουριο θα μπορουσε να βγει κατω απο το ονομα της σειρας GKS σε μαλακο και σκληρο.Θελω να πιστευω πως θα βγαλουν,αν στηριζονται στο American Legend κλαφτα το κοκκινο ειναι κακο η light εκδοχη ειναι ομως αρκετα ευκολοκαπνιστη δυσκολα ομως μπορει καποιος να το καθιερωσει γιατι για να το βρεις πρεπει να κανεις ταμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το καρελια σπεσιαλ ειναι απλα τελειο ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτο το σιγαρετο η τιμη του ειναι παρα πολυ καλη 3,30 αξιζει να το δοκιμασει κανεις και με το παραπανω!
    Γιωργος απο Καλαματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φιλε Γιωργο Καλαματιανε το Καρελια Special ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του σε σχεση με κατι αλλα δυστυχως ομως στην Αθηνα το βρισκεις δυσκολα και συνηθως μπαγιατικο,Στη Καλαματα το βρισκεις ευκολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναι φιλε μου ανετα εγω σε οσα περιπτερα εχω παει το εχω βρει και σε ευχαριστω που απαντησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ενα πολυ καλο τσιγαρο αμερικαν μπλεντ ευκολοκαπνιστο και φθηνο τιμη 3,30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το Καρελια Σπεσιαλ έχει μεγάλη άνοδο όπως και όλα τα σήματα του Καρέλια. Εκτιμάται πως αν συνεχιστεί η πορεία αυτή για ένα χρόνο ακόμα,θα ρίξει την Φιλιπ Μορρις από την πρωτη θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σοβαρα τα καρελια σπεσιαλ εχουν ανοδο;
    Αν και βλεπω στο περιπτερο που παω φευγουν τα πακετα σχετικα γρηγορα.Αλλα ρε φιλε ειναι φθηνα και ποιοτηκα τα ατιμα πως να μην τα αγορασεις ποιο πολυ συνηθως τα αγοραζουν γεροι και οχι 18αριδες σαν εμενα.Τελος μακαρι να υπαρξει μια προοθηση απο πλευρα του Καρελια και να μην καταργησει το σημα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω καταργηθηκαν ολοκληρα Gitanes στο καρελια σπεσιαλ θα κολησουμε

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε εγω θεωρω οτι το καρελια σπεσιαλ ειναι πιο ιστορικο και πιο ωραια αλλα μας εχει φαει το ξενο τσιγαρο.Εγω υποστηριζω Ελληνικα και ιδιαιτερα τον Καρελια.Προτιμω να ριξω τα λεφτα μου στα καρελια παρα στα ξενα μπαχαρια

      Διαγραφή
    3. το Gitanes ειναι πιο ιστορικο τσιγαρο και πολυ καλυτερο φιλε.

      Διαγραφή
    4. Για το «πιο ιστορικό» θα συμφωνήσω κι εγώ. Το Ζιτάν θα μπορούσε να συγκριθεί με το καθαυτού Καρέλια, την άσπρη κασετίνα με ή χωρίς φίλτρο. Όχι με μια από τις μικρότερες παραλλαγές. Αλλά ...τι νόημα έχει αυτή η σύγκριση;

      Διαγραφή
  41. Μιας και αυτό το τσιγάρο συζητείται τελευταία, πήρα κι εγώ να το δοκιμάσω.

    Προσωπικά, δε μου άρεσε καθόλου. Μπορεί να ανακαλεί νοσταλγικά κάτι αρώματα της νιότης μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ωραία αρώματα. Διέκρινα μια ξινίλα στη γεύση που δε μου άρεσε καθόλου, κατά τα άλλα το βρήκα ουδέτερο.

    Τρέχουσα τιμή 3,30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οντως Πεπε και γω σταματησα να το αγοραζω και παιρνω καρελια φιλτρο.
    Παντως το καρελια σπεσιαλ παει πολυ με το κρασι.
    Τωρα και το καρελια φιλτρο με ζαλιζει και λεω να το αλλαξω και να παω στο Ασσος φιλτρο.
    Ενα τσιγαρο που κινειται και αρεσει σε εμενα και στους φιλους μου και γενικα στην νεα γενια στην δικη μου γενια των 18αριδων ειναι το καρελια πορτοκαλι μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αιωνία του η μνήμη! Καταργήθηκε το Καρελια Σπεσιαλ μαζι με κόκκινο Ρεξ και Καρελια μαλακό. Πλεον τα μονα παραδοσιακά που εξακολουθει να βγαζει η Καρελια είναι τα Φίλτρο, Αγρινίου και Ρεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, το Καρέλια μαλακό γιατί; Το 'χω δει να το καπνίζουν αρκετοί, θαρρώ πως πούλαγε. Για το Ρεξ δεν έχω καμία άποψη, και για το Καρέλια Σπέσιαλ, να πω την αμαρτία μου, δε θα στενοχωρηθώ πολύ (χωρίς να θέλω να θίξω βέβαια όποιον το συμπαθούσε).

      Διαγραφή
    2. Άρα ανατολικά τσιγάρα έμειναν μόλις δύο : Το Αγρινίου και το παλιό το Ρεξ. Θα μπορούσατε να κάνετε ένα αφιέρωμα σε αυτό;Είναι η μεγαλύτερη έλλειψη του μπλόκ.

      Διαγραφή
    3. Το έχεις δοκιμάσει; Έχεις κάποια σαφή εικόνα; (γιατί εγώ όχι). Αν θες να γράψεις εσύ μια κριτική, με μεγάλη χαρά να την αναρτήσουμε. Ρίχ' την ως σχόλιο σε κάποια σχετική ανάρτηση (και άσχετη να είναι θα τη βρω) και την αυτονομούμε.

      Διαγραφή
  44. Κρίμα που το κατάργησαν 5 χρόνια πάει από τότε που καταργήθηκε και ακόμα το λησμονω. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί καταργήθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή