ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

KENT




Eνα απο τα πρωτα ξενα τσιγαρα που εγιναν δημοφιλη στην Ελλαδα. Το Kent μαζι με τα Salem και Astor,ήταν τα εισαγωμενα σηματα που κυριαρχησαν στα ελληνικα 60ς.
Το Kent το κάπνισα αρκετες φορες την δεκαετια του 90,σημα τοτε της Brown and Williamson που ερχοταν, νομιζω,απευθειας απο την Αμερικη. Καλο τσιγαρο,με ενα πολύ ιδιαιτερο αρωμα και κάπως ελαφρυτερο(0,9 νικοτινη 11 πισσα) απο τα τοτε κανονικα τσιγαρα. Το KENT κυκλοφορουσε σε σκληρο και μαλακο πακετο,το ονομα του δεν το ειχε γραμενο πάνω στο τσιγαροχαρτο αλλα στο φιλτρο του,εμβλημα στα πλάγια του πακετου ειχε τον Ινδιανο που ακομα συνανταμε στα πακετα του Lucky Strike,ενω η παρουσια του ήταν αρκετα οικεία τουλαχιστον για τους μεγαλης ηλικίας καπνιστες.
Eποχη 2001-2002,ενας αμερικανος μου χαρισε δυο πακετα KENT GOLDEN LIGHTS, τα οποια τα εχω κρατησει ακομα και σημερα. Ηταν η πρωτη φορα που κάπνισα τσιγαρο φτιαγμενο στην Αμερικη για την Αμερικανικη αγορα και σε συγκριση με το ΚENT του εσωτερικου ηταν δυο διαφορετικα τσιγαρα. Φυσικα το γνησιο KENT( με εταρεια παραγωγης την Loriland και οχι την B&W) ηταν εξαιρετικο, σε αντιθεση με το απλα καλο "δικο μας" Kent. Το θεωρω καπνιστικη εμπειρια
Τα επομενα χρονια ετυχε να ξαναγoρασω KENT αλλες δυο φορες,το σκληρο πακετο ειχε σταματησει να υπαρχει,ενω εταιρεια κατασκευης εγινε η BAT.Και τις δυο φορες διαπιστωσα πως το χαρμανι δεν ηταν καθολου ιδιο με αυτο που θυμομουν,ενω ο λαιμος σου μετα απο 2-3 τσιγαρα διαμαρτυροταν.
Πριν μερικους μηνες ειδα το νεο και εξαιρετικο κακογουστο,ιαπωνικης αισθητικης, πακετο του Kent και απο περιεργεια αγορασα δυο πακετα,για να δω αν εχει ανανεωθει η γευση. Οντως,τα καπνα ήταν καπως καλυτερα,προβλημα στον λαιμο κανενα και σαν τσιγαρο ήταν παρομοιο με το Muratti,ισως λιγο δυνατοτερο το Kent, αφου προσθεθηκε και εδω φιλτρο ανθρακα. Καλουτσικο τσιγαρο,οχι ομως κατι εξαιρετικο και μαλλον ακριβο για αυτο που προσφερει, αφου η τρεχουσα τιμη του νομιζω πως ειναι 3,40. Στα Ελληνικα Duty Free πάντως,κυκλοφορουν και αρκετα αλλα ειδη KENT αφου ειναι σημα δημοφιλες στους ασιατες καπνιστες.
Βαθμολογια: 6- στα 10

49 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΕΝΤ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΑ 1984,ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΚΕΡΑΝΗΣ,ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΩΧΡΙΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΞΕΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΜΑRLBORO,CAMEL,PALL MALL,ΗΒ κ.α.).H ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΕΓΡΑΦΕ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ EΛΛHNIKH AYTH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ LORRILAND ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ BROWN AND WILLIAMSON.MΠOΡEI,KAI TO ANTIΣTΡOΦO XΡONIKA.ΤΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ"WITH THE FAMOUS MICRONITE FILTER".AΡΓΟΤΕΡΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ "ΤΡΑΒΗΞΕ".ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΩΣ ΦΙΛΟΥ,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤ "ΧΡΥΣΟ".ΧΡΥΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΕΜΒΛΗΜΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΥΡΓΑΚΙ,100ΑΡΙ,ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΑΣΠΡΟ ΦΙΛΤΡΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΟΜΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΝΤ,ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΒΑΤ.ΑΧΡΩΜΟ,ΑΟΣΜΟ,ΑΓΕΥΣΤΟ.ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΙΣ,ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.ΣΑΦΩΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ,ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ,ΠΛΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΓΕΥΣΗ,ΕΥΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟ,Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ "ΚΟΒΕΙ" ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ,ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΩΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄70,ASTOR KAI KENT HTAN TA ΠΡΩΤΑ ΞΕΝΑ ΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄70 ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΤΗΝ ΟΠΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΚΑΛΕΣΩ ΕΥΚΡΙΝΩΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ.ΤΟΥ MARLBORO,TOY ΑSTOR KAI TΩΝ ΑΣΣΩΝ(ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ EXPORT)TΙΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΑΝΤΩΣ,ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄70) Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΘΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΤΟ ΄ΒΛΕΠΕ Η΄ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χρυσο κατοσταρι,δεν το θυμαμαι στην Ελλαδα ούτε καν σαν αναμνηση. Πάντως πρεπει να το ειχε πάρει το μάτι μου σε καπνοπωλειο της Γερμανιας πριν δυο χρονια.
    Να πω πως το ΚΕΝΤ πρεπει να ειχε παλαιοτερη ιστορια στην Ελλαδα,αφου σε προσφατη κουβεντα μου,με φιλο ανω των 65,μου ειπε πως στην εφηβεια του κάπνιζε ΚΕΝΤ,μια και ήταν τοτε συμβολο αρχοντιας να καπνιζει καποιος εισαγωμενα τσιγαρα.Το μονο μαγαζι λεει που τα εφερνε,ήταν ο "Ανθομελιδης" στην Τσιμισκη. Ολα αυτα πρεπει να γινοντουσαν τελη δεκαετιας 50. Απο τις αρχες του 60,μου ειπε ο ίδιος φίλος,μπήκαν και στα καλα περιπτερα ξενα τσιγαρα σαν τα αφιλτρα Camel και Pall Mall(τα καπνιζε και ο Κουρκουλος στην Λολα,αλλα τα συνανταμε και σε πολλες αλλες ταινιες,για αυτο και το σημα αυτο, απο τοτε που εγινε φθηνο το καπνιζουν πολλοι ηλικιομενοι.Τους ειναι γνωριμο),το ΚΕΝΤ και το Salem,ενω αργοτερα εγινε πολυ γνωστο και το ΑΣΤΟΡ που ήταν τσιγαρο Γερμανικο αλλα το εφτιαχνε ο Παπαστρατος κατοπιν αδειας.
    Για τα ιδιοκτησιακα του ΚΕΝΤ:βρηκα πως ηταν σημα της LORRILAND και ακομα ειναι στην Αμερικη,αλλα πουλησε τα διεθνη δικαιωματα στην B&W το 1994 και αργοτερα η εταιρεια αυτη εγινε κομματι της RJR στην Αμερικη,κομματι της BAT διεθνως.
    Αυτες οι συγχωνευσεις κατεστρεψαν παρα πολλα ωραια τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ta kant ta eixa kanei prwti fora kai ena paketo malista sta karabia patra italia to '85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το 1981 τα κάπνιζα μεχρι το 2010 που αλαξε παλι χαρμανι και επειδη με ετσουζε στο λαιμο εψαχνα ελαφρυ και κατεληξα στα winston blu λόγω τιμης. Επειδη βλεπω πως δεν ειναι γεματο σε καπνο το τσιγαρο και καιγεται γρηγορα με αποτελεσμα να καπνιζω περισσοτερα, μαλλον θα παω στο mallboro light

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kapniza kent ws to 2010 mexri k pou allaksan! apo tote de mporw na brw tsigara pou na mou aresoun na exoun auto to idietero arwma pou ixan ta kent sinexizw me rhotmans alla oute auta me ikanopioun mipws mporite na ke boi8iste k na mou protinete kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Δημητρη νομιζω ποιο κοντα στο παλιο Κεντ ειναι το μπλε Dunhill King Size, καθως και το Muratti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέτρο συγχαρητήρια!!υπέροχο μπλογκ!!έχω δύο ερωτήσεις!!σε πρόσφατη επίσκεψη στη Ρουμανία βρήκα ένα πακέτο κέντ και μου άρεσε!!γνωρίζετε αν και στην Ελλάδα είναι ακριβώς το ίδιο??και επίσης τι ακριβώς εννοεί με το triple filter που γράφει??ευχαριστω κ πάλι μπράβο!!Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορω να γνωριζω.Αν πηρες το Κent Blue πισσα 8 και νικοτινη 0,7,λογικα ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8 πίσσα είχε σίγουρα...το μόνο επίσης που θυμάμαι ήταν ότι έγραφε HD κάτι που δεν γράφει το ελληνικό,δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο!!να σαι καλά Πέτρο!!!χίλια ευχαριστω κ πάλι συγχαρητήρια!!!Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τριπλό φίλτρο μάλλον εννοούν το άνθρακα επειδή έχει 3 μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστω μαύρο ρόδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο καπνίζω το τσιγάρο αυτό τόσο περισσότερο μου αρέσει. Απ τα πολύ καλά τσιγάρα της αγοράς που σίγουρα αξίζουν δοκιμής. Στα αρνητικά η τιμή του. Γενικά τον τελευταίο καιρό που έχω ένα θεματάκι με τα λαιμά μου, έχω κολλήσει με τα τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα. Και το muratti είναι επίσης πολύ ευχάριστο προϊόν

    Πέτρο, μπορείς κάνεις μια απλή αναφορά στα τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα? Kent, west, muratti και το δικό μας bf (ας πούμε πως είναι στην ίδια κατηγορία) ξέρω εγώ. Υπάρχει και κάποιο άλλο προϊόν στην ελληνική αγορά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάποια φάση είχε και το Pall Mall,δεν γνωριζω αν ισχυει ακομα. Εγω ζω φαση κοκκινου BF,εχω δυο μηνες να καπνισω αλλο τσιγαρο. Θα το κανω με αφορμη το νεο καπνο Καμελ,αλλα παιζει να ξαναδοκιμασω και το ΚΕΝΤ.Το αγοραζεις απο κάποιο στανταρ σημειο;Δεν θελω να παρω αρχαιο πακετο.

      Διαγραφή
    2. Μπα όχι. Κάποιες φορές πήρα απ το Today Λαμπράκη και τις περισσότερες απ το περίπτερο στα δικαστήρια που είναι 24 ώρες ανοικτό. Αλλά και από άλλα ξεκάρφωτα σημεία που τα αγόρασα, δεν τα βρήκα μπαγιάτικα.

      BF πήρα τις προάλλες ξανά και να πω την αλήθεια δεν μου πολυάρεσε. Ίσως να μην έπεσα σε καλή παρτίδα.

      Διαγραφή
  13. Το ΚΕΝΤ το είχα καπνίσει στη δεκαετία του '80, αλλά, να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι τη γεύση του, σίγουρα, για να μην ξαναγόρασα άλλο πακέτο, δεν με εντυπωσίασε. Πρόσφατα, έτυχε να δω στην τηλεόραση την ελληνική ταινία "ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"(του 1966), με τον Κούρκουλο και τη Χρονοπούλου. Σε κάποια σκηνή είδα την Χρονοπούλου να καπνίζει ΚΕΝΤ(το 1966), άσπρο μαλακό πακέτο που έγραφε οριζόντια πάνω του την επωνυμία ΚΕΝΤ. Με έβαλε σε ανάμνηση και πειρασμό και πήγα κι αγόρασα το καινούριο ΚΕΝΤ. Η τιμή του ακριβή(4 ευρώ), το πακέτο θα το χαρακτήριζα φουτουριστικό. Σαν τσιγάρο είναι ωραίο, δεν ενοχλεί στο λαιμό και μου άρεσε. Βέβαια, δεν θα ικανοποιήσει αυτόν που θέλει να καπνίσει ένα αρωματικό τσιγάρο με έντονη ταυτότητα. Στα μείον του, ότι καίγεται πολύ γρήγορα - εγώ το τελειώνω σε 4-5 τζούρες - και πρέπει να καπνίσεις δυο συνεχόμενα τσιγάρα για να πεις ότι κάπνισες ένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παίρνω τον Ιούνιο ΚΕΝΤ, 4 ευρώ. Τον Ιούλιο πήρα άλλα δυο πακέτα, μου λένε 4,10. Σήμερα που τα ξαναζήτησα, βγάζω 4,10 μου λέει η πωλήτρια να δώσω ένα 10λεπτο ακόμα!! Ε εντάξει, ήμαρτον!
    Μου αρέσει να το καπνίζω περιστασιακά αλλά με τέτοιες γελοίες αυξήσεις κάθε 3 και λίγο μου φαίνεται πως θα το αφήσω οριστικά στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα Στηβενσον πήραν ένα δεκάλεπτο πάνω,από 3.90 σε 4 Ευρώ

      Διαγραφή
    2. Ωχ..οπότε λογικά όλα τα σήματα θα τσιμπήσουν άκομα ένα 10λέπτο
      Για το ΚΕΝΤ ειδικά όμως, είναι άκρως αδικαιολόγητη η αύξηση. Προσωπικά μου αρέσει για αλλαγή, αλλά τσιγάρο που καίγεται μέσα σε 2 λεπτά δεν μπορεί να παίρνει επανωτές αυξήσεις και να πουλιέται στα 4,20.
      Είναι "του ματς" που λένε..

      Διαγραφή
  15. Efthimi τι λεει το ΚΕΝΤ?Μου το ειχε φερει πριν χρονια ενας φιλος απο Ρωσια και το θυμαμαι ψηλομετριο δεν ηξερα οτι κυκλοφορουσε και στην Ελλαδα αλλα το ειδα προσφατα σε περιπτερο και σε ρωτω.Επισης (κουβεντα να γινεται) μου ειχε φερει και το Sobrane Black Russian τα σχολια ειναι περιτα γι αυτο,τα Parlament γνωστο σημα της Philip Morris που νομιζω δεν υπαρχει στην Ελλαδα και τα Viceroy κι αυτο γνωστο σημα στην Αμερικη με πολυ καλες πωλησεις και στην Ρωσια πισω απο το Winston.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όπως τα γράφουν πιο πάνω ο Πέτρος και οι υπόλοιποι φίλοι. Το τριπλό φίλρο άνθρακα σου αφήνει καθαρό λαιμό αλλά το κάνει κάπως ψυχρό σαν τσιγάρο. Κάπου κάπου συναντάς νότες ωραίων αρωμάτων, αλλά κατά βάση είναι σχετικά ουδέτερο. Το μεγάλο μείων του είναι η γρήγορη καύση του και φσυικά η τσουχτερή τιμή του. Έχει όμως αναμφισβήτητα καλά καπνά. Τώρα, αν το ρώσσικο είναι ίδιο με το ελληνικό, δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω κιόλας..

      Διαγραφή
  16. Αυτο που υπαρχει στην Ελλαδα δεν το εχω καπνισει τωρα το Ρωσικο φανταζομαι θα ηταν απο την ιδια εταιρεια που εχει τα δικαιωματα και στην Ευρωπη δεν τη θυμαμαι ομως και πρεπει να βρω τα πακετα εδω απο ποια εταιρεια ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βρηκα ολα τα γραματα στο πλαι ειναι ρωσικα και ειναι της ΒΑΤ επισης η προειδοποιηση ειναι κατω κατω με μικρα γραματακια οπως ηταν εδω παλιοτερα και τα Viceroy που ελεγα πιο πανω επισης.

      Διαγραφή
    2. Ότι είναι της ΒΑΤ φίλε δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι το ίδιο χαρμάνι με το ελληνικό. Αντίθετα, μπορεί οι διαφορές να είναι χαοτικές

      Διαγραφή
  17. Ενταξει τσιγαρο πρεπει να ειναι αν και δεν το θυμαμαι και πολυ αν μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση θα το θυμομουν νομιζω ομως πως ειχε γεματη σχετικα γευση αλλα λιγο ελαφρυ σε γενικες γραμμες παντως στη Ρωσια απο οτι μου ειπε ο φιλος μου θεωρειται απο τα καλυτερα της αγορας με κυριο κοινο νεους ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολίγον άνευ σημασίας παρατήρηση: Tο τριπλό φίλτρο του ΚΕΝΤ μου κάθεται καλύτερα ακόμα και απ αυτό του BF. Σίγουρα "ψυχραίνει" αρκετά το τσιγάρο αλλά ο λαιμός μένει πεντακάθαρος. Είναι καλό τσιγάρο το άτιμο και θα το καθιέρωνα αλλά 4,20 είναι πολλά. Η γλυκάδα που αφήνει στο στόμα σε συνδυασμό με τα "καθαρά" λαιμά και την γρήγορη καύση του σε ωθούν να καπνίζεις παραπάνω γεγονός που το καθιστά εντελώς ασύμφορο.
    Με την πρώτη ευκαιρία πάντως θα δοκιμάσω τα αφορόλογητα ΚΕΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πηγαινοντας σημερα να παρω τσιγαρα,επεσε το ματι μου αφου βρισκοταν σε εμφανη θεση στο Kent.Αγορασα ενα πακετο και εχω να πω πως προκειται για ενα εξαιρετικο τσιγαρο παρολο που εχει φιλτρο ανθρακα,αρκετα γλυκοπιοτο τσιγαρο δεν ξερω κατα ποσο το επηρεαζει το φιλτρο του σε γευση αλλα δεν πιστευω πως του κοβει βασικα ολα τα τσιγαρα με φιλτρο ανθρακα που υπαρχουν εχουν μια ιδιαιτερη γευση.Μου φερνει πολυ στο Parliament η γευση του σαφως πολυ ανωτερο του ανταγωνιστη του Muratti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι καλό τσιγάρο. Αν δεν ήταν τόσο ακριβό και δεν καιγόταν σε 1,5 λεπτό θα ήταν πολύ ανταγωνιστικό σήμα.

      Διαγραφή
  20. Γεια σας.Γνωριζετε αν κυκλοφορει το Kent σε 100s?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ όσο γνωρίζω το μοναδικό ΚΕΝΤ που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, είναι το HD blue το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Στα αφορολόγητα πρέπει να υπάρχουν και άλλα μιας που ως γνωστόν είναι δημοφιλές σήμα

      Διαγραφή
  21. Ευχαριστω φιλε για την απαντηση!Εχω φαει κολλημα με το Kent αλλα τελειωνει γρηγορα γαμωτο επισης ειναι και πολυ γλυκοπιοτο με αποτελεσμα να μην καταλαβαινω για ποτε τελειωνει το πακετο για αυτο και ρωτησα αν υπαρχει και σε 100s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έκανα πρόσφατα ολιγοήμερο ταξίδι στο εξωτερικό και περνώντας απ το τελωνείο των Κήπων μπήκα μια βόλτα στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, τόσο στο δικό μας όσο και δίπλα, στων Τούρκων. Αγόρασα μια κούτα ΚΕΝΤ προς 23 ευρω. Πραγματικά πολύ καλό τσιγάρο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ το φορολογητέο ελληνικό αδερφάκι του. Στο δε τούρκικο κατάστημα αφορολογήτων, υπάρχουν τόσα είδη ΚΕΝΤ που χάνεις την μπάλα! Μέχρι και το παλιό 100αρι Deluxe βρήκα. Πήρα και απο κει μια κούτα με τα ίδια χρήματα. Βέβαια να σημειωθεί πως το σήμα αυτό αν και στην Ελλάδα είναι στην αφάνεια, στην Τουρκία είναι αν όχι το Νο1, σίγουρα στο Τοπ 5 των προτιμήσεων των καπνιστών.

    Το τούρκικο ΚΕΝΤ είναι όπως το δικό μας. Με το γνωστό 3πλο φίλτρο άνθρακα. Το ελληνικό όμως είναι διαφορετικό. Έχει επιπλέον ένα χαρτάκι που εξέχει του φίλτρου, όπως άλλα σήματα που δεν κυκλοφορούν όμως στην Ελλάδα, π.χ Parliament στο οποίο υπάρχει περιμετρικά βαμβάκι σαν επένδυση. Μπορεί το φίλτρο του BF να έχει καλύτερη δραστική ουσία ελέω αιμοσφαιρίνης, αλλά η κατασκευή των φίλτρων των ΚΕΝΤ πραγματικά είναι εξαιρετική. Και ο καπνός τους κάτασπρος. Όσοι αρέσκονται σε τσιγάρα ειδικού φίλτρου να το προτιμήσουν σε κάποιο ταξίδι τους, ποιοτικά δεν διαφέρει πολύ (ίσως και καθόλου) απ τα φορολογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 100αρι Deluxe υπαρχει στα ελληνικα duty free στο αεροδρομιο?

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω για αεροδρόμιο φίλε. Στους Κήπους που ήμουν, στο ελληνικό duty free δεν το είδα, δίπλα στο τούρκικο είχε καμιά 10ρια είδη ΚΕΝΤ. Απίστευτη ποικιλία στο συγκεκριμένο σήμα.

      Διαγραφή
  23. Μου αρεσουν γενικα τα ελαφρυα τσιγαρα.Αυτες τις μερες καπνιζω το Kent και μου αρεσει πολυ καπνιζα και το Muratti καλο κι αυτο αλλα οχι τοσο.Ειμαι αναμεσα σε Kent,Muratti και Dunhill fine cut master blend.Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας!Ευχαριστω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα λεγα πως το ΚΕΝΤ και το Muratti ανήκουν σε μια κατηγορία ιδιαίτερη, αυτή των "ειδικών" φίλτρων που δίνουν άλλο γευστικό αποτέλεσμα απ τα υπόλοιπα τσιγάρα με συμβατικό φίλτρο. Μεταξύ των δυο λοιπόν, βρίσκω το ΚΕΝΤ κλάσεις ανώτερο. Και πιο γεματο είναι, πιο αρωματικό, με καλύτερο φίλτρο και ωραία επίγευση, καλύτερα καπνά με λίγα λόγια. Το κακό είναι η τιμή του, 70 περίπου λεπτά ακριβότερο απ το Μουράτι το οποίο προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Όχι πως είναι κακό βέβαια..
      Το Dunhill fine cut master blend είναι καλό τσιγάρο αλλά εμένα δεν μου κάνει κλικ. Δεν βρίσκω κάτι το ενδιαφέρον πάνω του.

      Διαγραφή
  24. Κοιταχτε στο ποστ που έρχεται κάνει.Τα εκατοσταρια το πιο πρόσφατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το Kent πιστευω ειναι το καλυτερο light τσιγαρο της αγορας,το μονο μειον του ειναι η γρηγορη καυση αν υπηρχε και στην Ελλαδα το κατοσταρι σιγουρα θα το καπνιζα αν και τωρα καπνιζω αυτο που υπαρχει αναγκαστικα.Για την τιμη πιστευω πως ειναι τσιμπημενη αλλα ενταξει,το Marlboro ας πουμε που πλεον εχει γινει σκουπιδι και κοστιζει τεσσερα ευρω για εμενα ειναι πιο αδικαιολογητο απο την τιμη του Kent.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πηρα σημερα μετα απο καιρο ενα πακετο Kent,η τιμη του εχει φτασει 4.30 πολυ καλο τσιγαρο κατα τη γνωμη μου χιλιες φορες καλυτερο απο το Muratti θα ελεγα και αρκετα δυνατο (για τις αναλογιες του) επισης νομιζω εχει βελτιωθει η καυση του καιγεται κανονικα πλεον με normal καπνισμα.Παραμενει παντως για εμενα αποριας αξιο πως δεν το προτιμουν περισσοτεροι καπνιστες?το θεωρω ποιοτηκο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, είναι καλό τσιγάρο. Αλλά και τα 4,30 είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μετα 20 χρόνια δοκίμασα ΚΕΝΤ. Είναι το μοναδικό τσιγάρο που είναι πολύ,πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν παλιά και σίγουρα το ανώτερο τσιγάρο της ΒΑΤ.Πραγματικά καπνιστική απόλαυση! Για εμένα κοντράρει χαλαρα το Εξελενς, με μείον το μικρό μέγεθος,την γρήγορη καύση και την εξευτελιστικά ακριβή τιμή, 4.70 ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πως;;; πήγε 4,70;;; έλεος!! Σταμάτησα να το καπνίζω όταν έπιασε τα 4,20. Το θεώρησα κοροιδια. Αλλά ναι, φυσικά και είναι πολύ καλό τσιγάρο. Πολύ καλά καπνά, ωραίο φίλτρο αλλά και τάχιστη καύση. Αν ηταν κοντά στα 4 ευρώ θα ταν η μάρκα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν γίνει αυξήσεις εδώ και καιρό,αλλά κάποιες εταιρείες τις απορρόφησαν. Η ΣΕΚΑΠ ας πούμε δεν ανέβασε τα ΒF(το μπλέ κατοστάρι καλή φασή, το δοκιμασα και εγώ) και η Imperial τα Davidoff και R1. Δυστυχώς η ΒΑΤ ξέφυγε, το Ντάνχιλ που κάπνιζα πήγε 5 Ευρώ! Η Φιλιπ Μορις πήγε τα Ελληνικής παραγωγής κανονικά Μαλμπορο στα 4.50 και προωθεί τα εισαγόμενα εκατοστάρια στα 4 και 20!

      Διαγραφή
    2. Ειδικά για το ΚΕΝΤ έχω την εντύπωση πως η εταιρία δεν νοιάζεται καθόλου. Ούτε να κρατήσει την τιμή του, ούτε να το προωθήσει. Γιατί οκ, είναι καλό τσιγάρο, αλλά στα 4,70 και χωρίς προωθητικές ενέργειες είναι σαν να το εγκαταλείπεις. Έχει βέβαια πιστό κοινό, αλλά έτσι όπως πάει θα το χάσει κ αυτό. Το καλό είναι πως το προτιμούν πολλοί τουρίστες, ειδικά ασιάτες, γ αυτό ίσως δεν κουνήσει κ αυτό μαντήλι

      Διαγραφή
  30. Πώς μπορώ να παραγγειλω online μια κούτα κεντ??Ξέρει κανείς? Ευχαριστώ.. Είμαι επαρχία.. Λακωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρόνια καπνίζω Murrati...ένα πολύ ωραίο και με καλό φίλτρο σιγαρο,η τιμή στα3.9 πλέον.... Πήρα απόψε Κεντ core blue της Bat !Ένα υπέροχο σιγαρετο αλλά τιμή,4.8€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν είχε αυτήν την τιμή και καιγόταν πιο αργά, σίγουρα θα έφευγα από το Murrati...Το Κεντ είναι γευστικό και με καλό φίλτρο άνθρακα αλλά ακριβό και γρήγορο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ψάχνω στην αγορά για ΚΕΝΤ και δεν βρίσκω
    Ξέρει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ καλό τσιγάρο, αλλά όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι, καίγεται απίστευτα γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή