ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγες στο χαρμανι του Marlboro


Πριν λιγες μερες βρεθηκα σε ενα μερος και μετα απο καποια ωρα εμεινα απο τσιγαρα. Ρωτησα αν πουλανε τσιγαρα και μου ειπαν πως εχουν μονο Marlboro μαλακο,GR κοκκινο και Davidoff. Eπελεξα Marlboro μαλακο αν και λιγο χαλασμενος,γιατι αυτο το τσιγαρο εδω και χρονια το θεωρουσα αερα. Μετα 2-3 τσιγαρα παρατηρησα πως το χαρμανι ειναι διαφορετικο,ιδιαιτερα δυνατο,αλλα Gitanes, μου θυμισε λιγο την-σαν πουρο- αμερικανικη εκδοχη. Ρωτησα αν το πακετο που μου πουλησαν ηταν παλιο,μου απαντησαν οχι.Σημειωσα τα γραμματα που ειναι στα πακετα των τσιγαρων για να τα συγκρινω. Τα γραμματα ηταν ΚΤ.
Την επομενη μερα απο περιεργεια αγορασα δυο πακετα Marlboro μαλακο, τα γραμματα ηταν ιδια ΚΤ αρα και το προηγουμενο πακετο που ειχα παρει ηταν φρεσκο. Αναψα τσιγαρο για να δω αν θα μου προκαλεσει το ίδιο συναισθημα,οντως το τσιγαρο εξακολουθουσε να εχει την ιδια βαρυα γευση.
Το βραδυ κερασα ενα Marlboro σε ενα φιλο που συνηθως καπνιζει CAMEL NATURAL ή Σαντε, δυνατα δηλαδη τσιγαρα. Χωρις καποιο δικο μου σχολιο,ο ανθρωπος μου λεει: Αυτο ειναι βαρυ, απο ποτε το Marlboro εχει τετοια γευση;;; Επανελαβα το πειραμα με 2-3 αλλους καπνιστες και ακουσα αναλογα σχολια,ενω ρωτησα και καπνιστες Marlboro αν θεωρουν πως κατι εχει αλλαξει τον τελευταιο καιρο,οι πιο πολλοι μου ειπαν πως τους φαινεται μπαρουτι.
Απο την πειρα μου καταλαβα πως αυτο τον καιρο η Philip Morris χρησιμοποιει πιο πολλα Burley καπνα, δεν εχω ιδεα αν το φαινομενο ειναι παροδικο λογο ελλειψης σε αλλα καπνα ή μονιμη αλλαγη σε ενα πιο δυνατο χαρμανι,εμενα πάντως μου αρεσει.

11 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποιος λόγος που απουσιάζει η βαθμολογία ή είναι απλή παράλειψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει. Με το Marlboro εχω ασχοληθει στην αρχη του blog. Εδω απλα γραφω μια διαπιστωση για ενα γεγονος που δεν ξερω αν θα ειναι μονιμο ή παροδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ONTΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ,Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ MARLBORO, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡO ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ DAVIDOFF BLACK ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω πως αγορασα και ενα πακετο Marlboro σκληρο,με κωδικο παλαιοτερο(ΚΔ) απο αυτο των μαλακων Marlboro(ΚΤ)και η γευση ηταν η παλια αγευστη. Δεν ξερω αν η αλλαγη τελικα εγινε μονο στα μαλακα πακετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΟ (ΚΔ) Η ΓΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΑΣΣΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ. ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΥΣΗ . ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΥΘΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ MARLBORO MAΛΑΚΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ MAIL ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ DAVIDOFF BLACK 4.20 TO PACK(ΚΑΠΝΑ ΕΧCELLEND VIRGINIA ,SPICE ORIENTAL , WHITE BURLEY)ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε για το Davidoff Black το 4,20 δεν εχω καλη γνωμη,ειχα παρει 3-4 πακετα οταν βγηκε και περα απο το στυλατο πακετο δεν βρηκα κατι καλο. Θα γραψω για αυτο στο μελλον αφου καπνισω 1-2 πακετα ακομα. Γενικα δεν ειμαι καθολου οπαδος του Davidoff. Ακομα και στα πουρα ή τον καπνο πιπας το Brand name αυτο της Imperial σε καμια περιπτωση εχει την ποιοτητα του κοστους του.
    Μην ξεχασεις να μας γραψεις την απαντηση της Philip Morris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΔ ΚΑΙ ΚΤ ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ. Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ειμαι σιγουρος. Πήρα σημερα ενα Marlboro μαλακο με κωδικο ΛΒ και μαλλον πρεπει να πω Game Over. Δεν ενιωσα την βαρια γευση της προηγουμενης παρτιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε υπαρχουν παρα πολλες μαρκες που δεν εχεις αναφερει ακομα...καποιες απο αυτες eιναι οι winston, pall mall, marlboro menthol,karelia blue ,gitanes ,sante, muratti, marlboro light, golden virginia, craven, old hornborn, black devil, camel, george karelia and sons, οι φιλοι του blog ειναι εδω για να βοηθουν στην καλη δουλεια... μην εγκαταλειψεις και εσυ τις αναρτησεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα αναφερθουν ολες οι μαρκες,αλλα για Καρελια Μπλε,Σαντε,Καμελ και Χρυση Κασετινα υπαρχει ηδη παρουσιαση στο blog.Διαβασε και τις πιο πισω σελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή