ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Davidoff & Davidoff Gold



Πριν λιγα χρονια ειχα διαβασει πως το Davidoff ειναι το πιο ταχυτερα αναπτυσσομενο σημα στην ελληνικη αγορα, στην οποια μαλιστα κατεχει ποσοστο μεγαλυτερο απο καθε αλλη χωρα στον κοσμο. Η αληθεια ειναι πως σιγα-σιγα το Davidoff οντως κατορθωσε να ειναι μεσα στα δεκα πρωτα τσιγαρα σε πωλησεις με καπνιστικο κοινο κυρια απο παλιους καπνιστες του Marlboro.Ειδικα το Davidoff Gold εχει σχεδον λεηλατησει τους καπνιστες του Marlboro μαλακο.
Το μαυρο Davidoff ειναι ενα τσιγαρο που οπως και να το κανουμε εχει μια ποιοτητα και ειναι απο τα καλα American Blend της αγορας,σε σχετικα προσιτη και δικαιη τιμη. Το Davidoff gold παραδοξως το βρισκω  καλυτερο,πιο ισορροπημενο χαρμανι με περισσοτερα ανατολικα εξαιρετικα αρωματικα,κανει ενα ευχαριστο καπνισμα και δικαια συνκαταλαγεται στα καλυτερα τσιγαρα της αγορας. Στα θετικα το ασπρο φιλτρο,το μεγαλο μεγεθος,η απουσια του σπαστικου διπλου χαρτιου που βαζουν στα Lights αλλα και σε μερικα κανονικα τσιγαρα. Στα αρνητικα η επισης καπως χημικη γευση,που υπαρχει και στο Davidoff Classic. Η γνωμη μου ειναι πως το Davidoff Gold ειναι το καλυτερο Lights της αγορας και γενικα το καλυτερο τσιγαρο της οικογενειας Davidoff συμπεριλαμβανομενων και των υπερπολυτελων Black and White καθως και Davidoff Magnum.

Βαθμολογια
Davidoff :7 στα 10
Davidoff Gold:8,5 στα 10

139 σχόλια:

  1. Φιλε εγω οταν δεν κανω πειραματα καπνιζω Ασσο Μαλακο. Για καθημερινο τσιγαρο ειναι οτι πρεπει,φθηνο,πλουσια και απαλη γευση και καλα καπνα. Φυσικα δεν ειναι η αποθεωση του καπνου,αλλα ειναι απο τα καλυτερα τσιγαρα της Ελληνικης αγορας,αν υπολογισεις και την τιμη δηλαδη ειναι το καλυτερο.
    Αλλα καλα τσιγαρα του εσωτερικου,ακριβοτερα ομως, ειναι η Χρυση Κασετινα αφιλτρο που εχει απιστευτο καπνο(αν πετυχεις πακετο φρεσκο),καλουτσικο το Dunhill η κασετινα αλλα το φιλτρο του δεν τραβαει καλα,καλο και το Lucky το αφιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ , ΤΙ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ? ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ RICH BLUE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. American Blend ειναι τα Davidoff με εξαιρεση το Davidoff Magnum που ειναι σκετο Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το davidoff gold ειναι καλο τσιγαρο.Αν ειχε καπως πιο δυνατη γευση θα'ταν κορυφη.Καμια σχεση με το davidoff classic(το μαυροκοκκινο) το οποιο ειναι αδιαφορο.
    Παντως στην Ελλαδα το davidoff ειναι σιγουρα μεσα στην πρωτη 3αδα σε πωλησεις αν οχι 2τερο.
    και αυτο οφειλεται στο gold που κυριολεκτικα λεηλατησε το κοινο του marlboro lights!!
    Ειδικα στα lights τσιγαρα το gold παιρνει χαλαρα την 2ερη θεση.
    Ενα αλλο που παρατηρω ειναι πως οι περισσοτεροι καπνιστες του gold ειναι γυναικες,στις οποιες μαλλον κατεχει την 1η θεση.ισως αυτη να ειναι και η αιτια των υψηλων πωλησεων του davidoff.
    Πετρο με το 6,5/10 που του βαζεις δεν συμφωνω καθολου...ειναι τελειως λανθασμενη...οταν βαζεις στο ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜURATTI 7/10 !!!
    Θα εκανα το gold βασικη μου μαρκα αν δεν ηταν τοσο "καπιταλιστικο" τσιγαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Μουρατι εχει 6 στα 10. Αν σου αρεσει ενα τσιγαρο ως καπνος,το φουμαρεις. Οι ιστοριες για "καπιταλιστικα","κομμουνιστικα", "παλιομοδιτικα","μαγκικα" κ.λ.π. ειναι για ψωνια που χανουν την ουσια του καπνισματος,και το τσιγαρο τελικα λειτουργει σε αυτους ως στερεοτυπο. Γνωμη μου ειναι πως κακως χαλανε την υγεια τους και τα λεφτα τους,με αυτο το σπορ.
    Για να σου φυγει η απορια, το Μarlboro ειναι πρωτο σε πωλησεις με πτωτικες τασεις μεν,αλλα αρκετη διαφορα δε,απο το δευτερο τσιγαρο, το οποιο ειναι το GR 25αρι. Ολα τα τσιγαρα εχουν πολυ πτωτικες τασεις πωλησεων και θα εχουν ακομα μεγαλυτερη τωρα που ανεβαινουν οι τιμες, με εξαιρεση το Leader το οποιο παρουσιαζει μεγαλη ανοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oti to marlboro light exei pesi stin agora eine sigouro k exei xalasi k to xarmani tou kapniza 6 xronia marlboro light k to ekopsa afou etixe na dokimaso ena davidoff gold pri 3 xroni stis diakopes mou ekei katalaba amesos diafora
    alla ta davidoff gold pistevo pos an ta akrivinoun akoma k allo tha pesoun pali i polisis tou .os fathmo tha evaza 7/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πετρο εχεις δοκιμασει το Davidoff Supreme?Αν ναι ποια ειναι η γνωμη σου γι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι,πιο πολυ στην Ασια τα πουλανε. Δεν εχω αποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti lete to kalytero k bary tsigaro stn agora einai to davidoff classic vary kapnizetai sxetika wraia k dn s peirazei sto laimo sn marlboro k prince k dn s afinei tn apolaysh stn mesh gt einai makry sxedon sn 100s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kapnizw Davidoff Gold edw kai 1,5 xrono... Einai pragmatika apistefta, eimai polu efxaristimenos. Oso gia ta Classic polu varia kai mia katholou kali entiposi sto telos... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για το "κανονικό" Davidoff, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, το είχα καπνίσει τελευταία φορά πριν 6 χρόνια περίπου, είχα αγοράσει ένα πακέτο για δοκιμή και μου είχε φανεί ένα εντελώς αδιάφορο, άγευστο τσιγάρο, αλλά πλέον έχει περάσει πολύς καιρός.
    Το Gold το καπνίζει ένας φίλος μου, οπότε κάνω συχνά τράκες. Έχει ωραία, "βελούδινη", "σαλονάτη" γεύση, για κανα τσιγάρο στην τράκα είναι μια χαρά, αλλά για μόνιμη μάρκα δεν είναι του γούστου μου, προτιμώ τσιγάρα "του λιμανιού" (σχήμα λόγου, για να ορίσω κάπως την αίσθηση που αφήνουν τα φθηνότερα τσιγάρα) και δη τα ασάκια ή το GR (το οποίο και έπαιρνα μέχρι πρότινως για να στηρίξω και την πόλη μου, παρεμπιπτόντως νομίζω πως σαν γεύσεις και τα δύο πατάνε χάμω το κανονικό Davidoff), αλλά πλέον με τις πρόσφατες βρυκολακίστικες ανατιμήσεις μου είναι οικονομικά ασύμφορο να παίρνω έτοιμα τσιγάρα και έτσι το`χω ρίξει στον καπνό Cooper. Πάντως κάποια στιγμή από περιέργεια θα`θελα να δοκιμάσω και το Davidoff black, αν και έχω ακούσει σε γενικές γραμμές κακά λόγια (δεν λέω όχι στο κάπνισμα 1-2 πολυτελών τσιγάρων, αν και όπως προείπα δεν είναι του γούστου μου για μόνιμο κάπνισμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα ρε απο Ξανθη εισαι; Η πρωτευουσα του καπνου. Κραταει ακομα η καπνοπαραγωγη εκει πανω. Για την ΣΕΚΑΠ και για το μελλον της ξερεις τιποτα;
    Ο καπνος Cooper ποσο εχει παει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, Ξάνθη :)
    Η ΣΕΚΑΠ τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την κακοδιαχείριση και διάφορες "βρωμοδουλίτσες" που έχουν γίνει σε βάρος της, δες εδώ http://www.inews.gr/88/rousfetia-kai-remoules-sti-kapnoviomichania-sekap-xanthisorgio-afthairesion-choris-kanenan-elegcho-apo-to-kratos.htm
    Μόνο θετικό το ότι μετά από πολλά χρόνια, το 2009 η εταιρεία εμφάνισε κέρδος.

    Η καινούργια διοίκηση προσπαθεί κάπως να συμμαζάψει τα πράγματα, αλλά θα δούμε στο μέλλον αν θα πετύχει τίποτα.
    Πάντως τα τσιγάρα της με τις περισσότερες πωλήσεις (GR και BF) θα αρχίσουν να χάνουν κόσμο, λόγω αυξήσεων. Για`μενα πρέπει να στραφεί στην αγορά καπνού, ο οποίος άλλωστε είναι και η νέα τάση στη χώρα μας. Π.χ. θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Cooper και σε 25ρα συσκευασία με τιμή γύρω στα 2.5 ευρώ (τώρα κυκλοφορεί μόνο 40ρης και με τις νέες ανατιμήσεις έχει πάει στα 5.20), καθώς και να προωθήσει τον 40ρη (δεν είναι καθόλου άσχημη η τιμή του) και να τον λανσάρει σαν φτηνό καπνό (αν συγκριθεί με τους άλλους φτηνούς καπνούς, Interval και Pall Mall, είναι κατά πολύ καλύτερος), όπου πιστεύω πως θα είχε επιτυχία, ειδικά με τα νέα οικονομικά δεδομένα, καθώς και να βγάλει κάποιον ακριβότερο καπνό, στην κατηγορία των Old Holborn, Golden Virginia κλπ. Πάντως δυστυχώς βρίσκονται πολύ μακρυά από αυτήν την κατεύθυνση, να φανταστείς στην ίδια την πόλη της Ξάνθης, οι περισσότεροι καπνιστές, ειδικά οι νέοι σε ηλικία δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει καπνός Cooper!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έφερε ενα φιλαρακι απο εκει ντόπιο ! 30 ευρω/κιλό ! Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ !

      Διαγραφή
  14. Μπα, το GR βασικα, αλλα και το BF πανε καλα,αφου ανεβηκαν λιγοτερο απο τα αλλα τσιγαρα.Το βασικο προβλημα ειναι πως τα τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ εχουν χασει την ποιοτητα τους. Για καπνο στριφτου ακουσα πως θα βγαλει καινουργιο στην αγορα συντομα, ο Cooper παντως εδω και μια δεκαετια εχει σχεδον εξαφανιστει. Εφοσον εισαι Ξανθη κανε μια βολτα απο κανενα Πομακο.
    Τα ανατολικα τσιγαρα Ξανθη, Σεκαπ Σπεσιαλ κυκλοφορουν ακομα;
    Υπαρχει κανενα τσιγαρο της ΣΕΚΑΠ, που να χρησιμοποιουνται βασικα, καπνα της περιοχης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπαα, δυστυχώς, δεν κυκλοφορεί κάποιο τέτοιο τσιγάρο :(
    Το ΣΕΚΑΠ Σπέσιαλ το είχα πετύχει σε περίπτερο πριν κανα 3μηνο περίπου, το Ξάνθη πρέπει να έχει σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kaπνιζω 15 χρονια μια συκεκριμενοι μαρκα davidoff classic μετα που αλαξαν το πακαιτο τα χαλασανε το τσιγαρο προφανοσ οι εταιριεσ θελουν να βγαλουν περισοτερα και μασ χανουν απο πελατεσ .λοιπον υστερα απο 15 χρονια ιμαι σε αναζητειση αλλησ μαρκασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Davidoff Gold η Red απο χρυση κασετινα γιατι με χαλασε το πολυ virginia και στα επτα τσιγαρα μπουκονα.το Gold το κανω εδω και δυο μερες καλο γευστικα και βαρυ για λαιτ αλλα θελω κατι πιο βαρυ.παλια εκανα winston κοκκινα μαυρο χαλι ηταν.πετρο θελω τη γνωμη σου Gold η Red. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην τιμή των Davidoff (3.90 μέχρι τις νέες αυξήσεις) προσωπικά προτιμώ το Camel Natural.
    Και βαρύ και γευστικό σε σχέση με τα Davidoff.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Maik η γνωμη μου φαινεται απο τα παραπανω: Gold Δαγκωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To Dαvidoff classic το αδικησα ή αλλαξε η γευση του ή αλλαξαν τα γουστα μου. Δυο πακετα καπνισα απο promotion και μπορω να πω πως μου αρεσαν αρκετα. Ισως το τσαμπα να ειναι γλυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To Davidoff Classic εριξε την νικοτινη του απο 0,9 σε 0,8. Πηρα πακετο απο περιεργια.Αρκετα αλλαγμενο,καλο τσιγαρο παλι,αλλα καιγεται αρκετα γρηγορα και ειναι αρκετα ελαφρυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αξίζει να κάνω μία δοκιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλο τσιγαρο ειναι το Νταβιντοφ,πανω κατω στο επιπεδο που θυμασαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είδα για πρώτη φορά στο περίπτερο ένα καινούριο λευκό Davidoff (0,6 νικοτίνη, 0,7 πίσσα)σε τιμή 3,50. Πακέτο είναι μικρότερο στο ύψος του Gold και του Classic, αλλά στο πάχος συνηθισμένο, οπότε μάλλον δεν είναι slim. Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ίσως είναι φθηνότερη εκδοχή, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πήρα απο την περιέργεια και δοκίμασα το λευκό με 3,50 (υπάρχει και μαύρο) - τελικά είναι ενα μικρό τσιγάρο στο πάχος ενδιάμεσο μεταξύ του κανονικού και του σλιμ. Δεν αξίζει σχόλιων και σίγουρα δεν συγκρίνεται με το παλιό Gold (πως είναι τώρα το Gold δεν ξέρω, έχω καιρό να το πάρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μήπως μπορείς να στείλεις καμία φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βρήκα την φωτογραφία στο google , και το λινκ με οδήγησε ξανά σ' αυτό το βλογ :) τελικά μάλλον δεν είναι καινούριο είναι ολόιδιο με το davidoff white black αλλά σε τιμή 3,50 (μήπως το white black που έχουμε εδώ στο βλογ ήταν σε μέγεθος κανονικού τσιγάρου δεν ξέρω, τώρα θυμήθηκα ότι έβλεπα white black στα περίπτερα αλλά το πακέτο δεν μου φαινόταν μικρό όπως αυτό που πήρα χτες. Πάντως ή μορφή πακέτου που πήρα με 3,50 είναι ολόιδιο με αυτό της ανάρτησης του white black
    http://3.bp.blogspot.com/_HEQ4SdFt2Bk/SuRUU-cxnfI/AAAAAAAAAIY/exky0bYB-qY/s400/Davidoff3mg-20fUA2007.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το white και το black έχουν αυτό το χαρακτηριστικό που είπες είναι μεταξύ κανονικού και slim σε πάχος αλλά είναι 93 χιλιοστά όπως τα κανονικά Davidoff, μάλλον έβγαλαν μία king size εκδοχή ως πιο οικονομική καθώς το κανονικό white και black έχει 4,30 ή και παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πήρα τελικά και το black davidoff μικρό. το πήρα με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά βαρύ τσιγάρο δεδομένου ότι είναι μικρότερου πάχους και μέγεθος αλλά στις κανονικές αναλογίες 8 νικοτίνη 10 πίσσα . και΄παρόλα αυτά δεν ένοιωσα κάτι τέτοιο. είχε και τις τρυπούλες εξαερισμού (έλεος ποια με αυτές - ακόμη και στα βαριά μικρά τσιγαράκια ..αν είναι δυνατόν?!).
    Βέβαια είναι πολύ ποιο καλύτερο τσιγάρο απο το λευκό του αδελφάκι, δεν είναι τελείως άγευστο έχει μια ιδιαίτερη γεύση που μου άρεσε, έχει φυσιολογική καύση, κάπως φυσιολογικό τράβηγμα παρά τις τρυπούλες και χάρη στο μικρό του μέγεθος. Δεν τσιμπάει το λαιμό όπως στον φίλο μας που έγραψε για το μεγάλο black (μπορεί να είναι και διαφορετικό χαρμάνη δεδομένου ότι το μεγάλο black είναι διπλάσιο σε μέγεθος παρά τις ίδιες αναλογίες νικοτίνη/ πισσα).
    Θα το αξιολογούσα στα 6,5 - 7.0 ως τσιγάρο αυτό καθ'αυτό και 7.0-7,5 αν υπολογίζουμε και την τιμή σε συνάρτηση με κύρος της μάρκας και το ντιζάιν του πακέτου. Θα έλεγα ότι είναι ένα "unisex τσιγάρο για βραδινό έξοδο , ιδανικό ως προς την τιμή του σε σχέση με το disign του πακέτου και με το κύρος της μάρκας... :) "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα έλεγα ότι είναι ένα "unisex τσιγάρο για βραδινό έξοδο , ιδανικό ως προς την τιμή του σε σχέση με το disign του πακέτου και με το κύρος της μάρκας... :) "

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Αυτό θα πει σχόλιο. Κορίτσια τρέξτε να πάρετε μαύρο Davidoff μικρό, χωρίς αυτό οι βραδινές έξοδοι απαγορεύονται. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


    Το δοκίμασε και ένας φίλος μου και το περιέγραψε ακριβώς έτσι από άποψη γεύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το δοκιμασα και εγω στην τρακα,πιο κοντο,μεγαλο φιλτρο,πολυ λεπτο. Μου εκανε εντυπωση πως ενω οι αναλογιες του ηταν 0,8 και 10,θα περιμενες για τσιγαρο με τοσο λιγο καπνο,να ειναι τουλαχιστον βαρυ.Το αντιθετο, ήταν αερας.Δεν μου αρεσε,δεν νομιζω πως θα τραβηξει,αλλα πιστευω πως η επομενη κίνηση θα είναι ο καπνος Davidoff.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για να λέμε την αλήθεια αυτό το σήμα προυπήρχε σε μέγεθος 93 εκατοστά ως Lights με τα ίδια χαρακτηριστικά χωρίς επιτυχία, απλώς άλλαξαν το μέγεθος για να μειώσουν το κόστος. H Imperial κάνει τη μία μαλακία μετά την άλλη φέτος, το μόνο καλό είναι ότι το Davidoff το κανονικό το έχει βελτιώσει τρομερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. όντως είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έχει 8 νικοτίνη... γενικώς δεν κατάλαβα με ποια λογική βγάλανε αυτό το τσιγάρο εφόσον δεν έχει αυτό το πλεονέκτημα που θα περίμενε κανείς απο ένα μικρό τσιγάρο με 8 νικοτίνη (δηλαδή την βαρύτητα)?
    Μόνο και μόνο για να παραπέμπει στο μεγάλο και ακριβό του "αδελφό" ώστε να έχει το "κύρος" του αλλά σε μικρότερη τιμή ?? και με το μεσαίο πάχος του να ταιριάζει και στους άντρες και γυναίκες?
    Αυτά βασικά διασκέδασα στο προηγούμενο μου σχόλιο και μάλλον ακριβώς αυτό είχανε στο μυαλό τους τα εξυπνάκια απο τα τμήματα μάρκετινγκ και σχεδίασης΄ Με ποια λογική θα το κάπνιζε κανείς μόνιμα εφόσον καίει σε δύο λεπτά, σ αφήνει ανικανοποίητο και επιβαρύνει και το οργανισμό σου με 10 μγ πίσσας ανά τσιγάρο :)

    Μαύρο Ρόδο, ποιο βελτιώθηκε? το Classic ή το Gold? δηλαδή ξανά έφτασε στο επίπεδο ποιότητας που είχε πριν απο 2-3 χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και τα δύο, καμία σχέση έχουν γίνει ήπια και αρωματικά, φαντάσου το Assos μαλακό σε έκδοση πολυτελείας.


    Αυτό το τσιγάρο είχε 4,30 ως μεγάλο τώρα το πήγαν 3,50 σε κανονικό μέγεθος αλλά με λιγότερο πάχος, μία μαλακία και μισή είναι, απλώς σου λένε από εκεί που δεν πουλάει καθόλου σε 3,50 κάτι θα πιάσει πιθανόν να ήθελαν να χτυπήσουν και το Lucky Strike και Marlboro που έριξαν την τιμή τους. Αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η PM εδώ κάνει μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαύρο Ρόδο, τελικά ποιο απ'τα δύο εννοούσες ότι βελτιώθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και το Gold και το Classic βελτιώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πήρα τελικά μετά απο 4 χρόνια το Gold (κωδ ΠΚ) δεν μου φάνηκε να έχει βελτιωθεί απο τότε που χάλασε και σταμάτησα να το καπνίζω. Μάλλον σ'αυτό το διάστημα η ποιότητα του έπεσε ακόμη περισσότερα και η βελτίωση που λες έχει γίνει σε σύγκριση με αυτές τις αλλαγές. Κατά τα άλλα δεν θα έλεγα ότι είναι κακό τσιγάρο, κρατάει ένα επίπεδο. Δεν αισθάνθηκα όμως να είναι αρωματικό όπως το περιγράφεις και μου έβγαλε και λίγη πίκρα.. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι φαίνεται αρκετά βαρύ για τις αναλογίες του γιατί άλλα τσιγάρα σ'αυτήν την αναλογία είναι καθαρός αέρας. Επίσης έχει κάπως φυσιολογική καύση και τράβηγμα οπότε, δεδομένου και το μέγεθος του, το καπνίζεις αρκετά λεπτά. Όπως και να είναι, κατά την γνώμη μου, δεν αξίζει να πληρώνεις 4 ε για αυτό το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ποιο? το Gold? όχι βέβαια, στα 4Ε είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έλεος άλλο τσιγάρο σκεφτόμουν, άκυρο. Εμένα μου αρέσει το gold ίσως δεν σου ταιριάζει ή απλώς προτιμούσες το παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μάλλον αυτό είναι. Και κάτι άλλο θετικό που πρέπει να αναγνωρίσω στο Gold. Αυτό το τσιγάρο μάλλον είναι απο τα λίγα που δεν με προκαλούν την δυσφορία στο λαιμό και παρόμοια την επόμενη μέρα το πρωί όταν τυχών το καπνίζεις παραπάνω απο την συνηθισμένη ποσότητα, ακόμη αν δεν το καπνίζεις μόνιμα. Πάντως αυτή είναι η εμπειρία μου με το τελευταίο Gold που πήρα. Αυτό παρατήρησα μάλλον μόνο στο Silk Cut Purple.
    για το Silk Cut Purple θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει καπνίσει κανείς τελευταίες μήνες? τελευταία φορά το πήρα είναι 5 μήνες πριν όταν έχει γίνει χάλια, μήπως βελτιώθηκε απο τότε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πηρα ενα Gold χθες και τα εσπασε όλα. Πραγματικα απιστευτο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο πόλεμος τιμών καλά κρατεί

    Πήρε το αυτί μου πως η imperial έριξε κ άλλο την τιμή στα davidoff.

    3,70 πλέον. Δεν το είδα στα περίπτερα, απλά το άκουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πετρο καλησπερα, οταν λεσ "στα θετικα το ασπρο φιλτρο" τι ακριβωσ εννοεισ, εχει καποια διαφορα απο το κλασσικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τελευταια καπνιζω davidoff classic, επειδη παλαιοτερα εκανα golden virginia πρασινο παρατηρω οτι μοιαζουν πολυ σε γευση και αν σκεφτει κανεις οτι ειναι της ιδιας εταιριας ειναι πολυ λογικο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στο άρωμα όντως παρουσιάζει τρομερή ομοιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. παρατηρησε κανεις οτι και το gold και το rich blue απο τη στιγμη που πηγαν απο τα 4€ στα 3,70€ χαλασε η γευση η ειναι η ιδεα μου? παρομοιο με αυτα σε γευση και ειδικα ποιοτητα εχετε να μου προτεινετε κατι? (γνωμη για muratti?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤO ΑΠΟ ΤΑ 4ΕURO ΣΤΑ 3,70ΕURO Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ DAVIDOFF ΕΦΕΡΝΕ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΛΕΜΑΤΑ
    Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. σημερα πηρα τα gold στην τιμη 3.70 σε συγκριση με το καμελ το μπλε που εκανα παρατηρησα οτι ειναι αρκετα πιο μεγαλο σε μηκος αφου λειπει το χοντο χαρτι στο τελος και πιο καλο σε γευση για 20 λεπτα διαφορα αξιζε την αλλαγη καθος το καμελ με εκαιγε καπως στο λαιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εγώ νομίζω ότι απλώς δεν βάζουν πια τόσα ανατολικά ή όχι τόσο καλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λέω να δοκιμάσω τα Gold αυτές τις μέρες....Πιστεύετε οτι αξιζει η δοκιμή η να παω σε κάποιο άλλο καλύτερο brand αν έχει χαλάσει η ωραια γεύση οπως λετε ρε παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. λοιπον παιδια το Gold εινα εξαιρετικο τσιγαρο αν ειστε χρονια καπνιστες παρτε το ειναι πολυ καλο.για νεους καπνιστες μην αρχισετε αμεσως το Gold γιατι ειναι λιγο βαρυ για μερικους λεμους το ευχαριστω ειναι οτι με αυτο δεν σε πιανει τσιγαροβιχας .
    για εμενα που καπνιζω σχεδον 8-9 μηνες του βαζωειναι 7-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παιδιά το Gold Slim σε ποιά τιμή είναι τώρα? Νόμιζα είναι 3.70 αλλά πήρα σήμερα με 3.80 Τόσο μπαγιάτικο είναι ή είναι η τελευταία του τιμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο κωδικός του ήταν ΘΩ

      Διαγραφή
    2. για το Davidoff ρωτάω
      και συγνώμη για τα πολλαπλά ποστ

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.

      Όπως είπε και το Μαύρο Ρόδο, πράγμα που επιβεβαιώνω και εγώ, τα Davidoff ανεβάσαν τιμή στα 3,80. Είναι ολόφρεσκο αυτό που πήρες. Αλλά δυστυχώς, Classic και Gold έχουν χαλάσει πάρα πολύ από τότε που κατέβηκαν από 4 σε 3,70.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Όντως έχουν χαλάσει, βγάζει και λίγη πίκρα που δεν είχε ποτέ το Davidoff και ειδικά το Gold.

      Διαγραφή
  54. Πέτρο ποια η γνώμη σου davidoff gold ή camel blue? ποια η διαφορα στα χαρμάνια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και τα δυο ίδια χαρμανια είναι φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πάντως εμένα ποτε δεν μου άρεσε το gold. To θεωρώ το πιο χημικό της σειράς,και το χειρότερο,απορω με την επιτιχεία του. Τα καλύτερα της σείρας θεωρω το magnum,blue και classic.

    το magnum ειναι αλλης κατηγορίας μιας και έχει 7.50 ευρω και είναι σκέτο βιρτζινια.

    blue και classic μιαζουν αρκετά. στους καπνιστές του ασσου μαλακού προτείνω να δοκιμάσουν το blue.Ειναι πολυ ωραιο τσιγάρο απλα λιγο ελαφρυ για τα γούστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πέτρο ποια η γνώμη σου? Davidoff gold/blue ή silk cut μωβ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. έκανα για πολύ καιρό τα gold και ομολογώ πως τα είχα λατρέψει!πρόσφατα το γύρισα σε καπνό και μιας και δεν υπάρχει καπνός davidoff,πράγμα άξιο απορίας,κάνω δοκιμές,προσπαθώντας να βρω κάποιον που να μου θυμίζει τα gold!κάθε φορά παίρνω και διαφορετική μάρκα...αφού να σκεφτείτε τώρα που βγήκε το καινούριο davidoff ο περιπτεράς με θυμόταν και μου είπε να το γυρίσω πάλι σε αυτά...είμαι το ανέκδοτο του πια!ποιος καπνός έχει παρόμοια γεύση με τα davidoff gold??με ποια χαρτάκια και φιλτράκια ταιριάζει??βοηθείστε παιδιαα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. kanenas..ego apla kapniza davidoff gold k meta me kerdise o craven k sta dio erotas me tin proti tzoura!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 1,5 mhna ta kanw,mou exoun xalasei to laimo...ekana 8 xronia styvensant kokkina....ti na ftaiei?sos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Mα τοσα χρονια με τα steyvensant δεν ειχα ποτε προβλημα!Αναγκαστηκα να τα αλλαξω γιατι πραγματικα η ποιητητα τους εχει σταθερα πτωτικη πορεια.Δοκιμασα το davidoff gold και πραγματικα μου αρεσε πολυ η γευση του,αλλα απο τοτε (σχεδον 2 μηνες) υποφερω.Πρωτα απο βηχα,τωρα φαρυγγιτιδα.Ενω μου αρεσουν πολυ και δεν θελω να τα αλλαξω με πεθαινουν στο λαιμο και δεν ξερω τι φταιει γιατι υποτιθεται ειναι ενα ποιοτικο τσιγαρο.Μηπως απλα ο λαιμος μου δεν τα ανεχεται?Πετρο μπορεις να βοηθησεις κ συ να μου πεις την γνωμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως ο λαιμος σου δεν τα αντεχει. Ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικός οπότε μάλλον τα Ντάβιντοφ δεν είναι η μάρκα σου.

      Διαγραφή
  62. Εγω το βρηκα καταπληκτικο το κλασικο σημερα που το δοκιμασα.Σε σχεση με κατι αλλες σαχλαμαρες που υπαρχουν στην αγορα ειναι πολυ ωραιο και εχει και καλη τιμη με βαση τις σημερινες αυξησεις βεβαια.3,80 εχει ακομα και μου αρεσε αρκετα (κωδικος ΙΧ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Όλα τα davidoff το τελευταίο δίμηνο είναι εξαιρετικά. Εγώ καπνίζω τα gold, σε σχέση με τα rich blue θεωρώ ότι στο βάρος εχουν ασήμαντη διαφορά ενώ το rich blue βγάζει μια πικρίλα εντονότερη από το gold το οποίο είναι πιο γλυκόπιοτο (αν υπάρχει το δόκιμο του όρου). Αλλά γενικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Πάντως θεωρώ ότι σε όλες τις εκδοχές medioum σε όλες τις μάρκες κάτι λείπει. Γιάννης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Pedia erotisi... os tr exo san marka marlboro red. Alla epd thelo kati pio light leo na kekiniso davidoff gold. Exete kati kalitero na mou proteinete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Davidoff gold είναι πολύ ευχάριστο(όταν δεν έχει χημική γέυση)και ιδιαίτερα κομψό.Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ελαφρύ ή "light" όπως συνηθίζουμε να λέμε αλλά είναι πολύ ικανοποιητικό.Εάν μας ενδιαφέρει και από οικονομική άποψη,είναι ιδανική επιλογή!

      Διαγραφή
  65. Kapnizo xronia Gold kai de vlepo na allazo marka.Alla psaxno na dokimaso kati diaforetiko alla eksisou piotiko.Tpt protaseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. αλλαξαν οι συσκευασιες ολων των davidoff
    η γευση θα ελεγα ιδια στο gold , το πακετο απεκτησε ακομη περισσοτερη φινετσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εγώ πάντως παιδιά τα κάπνιζα 6 χρόνια, καλό τσιγάρο. Πλέον με χάλασε η γεύση με τη νέα συσκευασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κάπνιζα Davidoff Lights και μετά Gold από το 2000 μέχρι... χθες. Με τη νέα συσκευασία δεν έχω θέμα. Η γεύση του όμως έχει αλλάξει δραματικά προς το ξηρό, το φίλτρο του έγινε αρκετά πιο μακρύ που σημαίνει λιγότερο τσιγάρο και πιο μαλακό δίνοντας μία αίσθηση σαν τριμμένο σφουγγάρι.Σήμερα αγόρασα Dunhill Fine Cut Master Blend. Ίδωμεν! Πάντως το Davidoff ανήκει στο παρελθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ελπιζω να μην αλλαξε και το classic αλλα χλωμο το κοβω,μαλλον θα αλλαξε και αυτο..

    προς το παρων βρισκω ακομα το παλιο classic με τιμη 3.90 το καλυτερο αμερικαν μπλεντ της αγορας,τα ανατολικα του ειναι σιγουρα ελληνικα,μου θυμιζουν ασσο μαλακο που καπνιζα παλια πριν τον χαλασουν....

    κριμα παντος που το χαλασαν το davidoff πριν 3 μηνες χαλασαν και τα καμελ,οταν αλλαξε το πακετο, λιγο μεγαλυτερο φιλτρο,πιο ηπια γευση κατωτερα καπνα,μαπα ανατολικα πλεον δεν καπνιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Στα Νταβιντοφ ανεβηκε η νικοτινη απο 0,8 σε 0,9 αλλαξε το barcode και πλεον γραφει made in EU όχι Germany,πιστευω για λογους πολιτικης.Μου αρεσει αυτη η μάρκα και εξακολουθω να εχω θετικη γνωμη.Υπαρχουν όντως καποιες αλλαγες στην γευση,αλλα για τα γουστα μου πάντα,σε θετικοτερη κατευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ξέρει κανείς αν στο davidoff gold έχει αλλάξει η πίσσα και η νικοτίνη μετά τις τελευταίες αλλαγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τι φίλτρο είναι αυτό ρε μάγκες,έλεος δηλαδή,ας το γύριζαν το πακέτο στο κλασσικό μέγεθος που είναι τα υπόλοιπα αφού ήθελαν να μικρύνουν το τσιγάρο,τι μας έβαλαν ένα στρέμμα φίλτρο.Τέρμα για μένα το γύρισα στο Astor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αν και κατά τη γνώμη μου παραμένει ένα από τα καλύτερα τσιγάρα της ελληνικής αγοράς (κατ'εμέ το καλύτερο) θεωρώ ότι οι αλλαγές που του έχουν γίνει δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι που να μοιαζει στην προηγούμενη έκδοση του Νταβιντοφ κλασικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα .εγώ καπνιζο από το 2004 τα τσιγάρα Davidoff μαβρα .αλά Μετίν αλαγι του πακέτου ο καπνός άλαξε και λέγετε πολι γρήγορα .και μετα από τόσα χρόνια αλαξα στιγαρα λιπαμε πολι που το έκανα αλά δεν μαρεσε πλεον ,,,αν δεν ξαναγυρίσουν τι παλιό τσιγάρο το παλιό καπνό θα χάσουν πόλους πελατες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα .εγώ καπνιζο από το 2004 τα τσιγάρα Davidoff μαβρα .αλά Μετίν αλαγι του πακέτου ο καπνός άλαξε και λέγετε πολι γρήγορα .και μετα από τόσα χρόνια αλαξα στιγαρα λιπαμε πολι που το έκανα αλά δεν μαρεσε πλεον ,,,αν δεν ξαναγυρίσουν τι παλιό τσιγάρο το παλιό καπνό θα χάσουν πόλους πελατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. σε τη τιμη μπορω να βρω σημερα τα davidoof gold?(29.1.2014)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η αγαπημένη μου μάρκα ειναι davidoff classic αλλα δυστυχώς στην Γερμανία είναι πανάκριβα. 5.20€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E όχι και πανακριβα.Ο πιο ξεφτυλας γερμανος καθαριζει 2 χιλιαρικα,εδω που ειναι ενα Ευρω φθηνοτερο,όσοι ειναι τυχεροι και δεν απολυθηκαν,μεταναστευσαν αλλα πληρωνονται ακομα με το ζορι πιανουν τα 500-600 Ευρω.Αρα που ειναι ακριβοτερα;

      Διαγραφή
    2. Στη Γερμανία όντος τα τσιγάρα είναι πανάκριβα. Σε αντίθεση με τους καπνούς για στριφτό που έχουν λογικές τιμές

      Διαγραφή
  78. Πέτρο έχεις δίκιο (και) για τα davidoff gold, είναι το καλύτερο lights της αγοράς. Δεν τα είχα σε εκτίμηση αλλά τα δοκίμασα πρόσφατα και μου άρεσαν. Ερώτηση: Για duty free davidoff gold έχεις άποψη? Επίσης, μου έχουν πει πως και τα ΚΕΝΤ κινούνται πολύ στα αφορολόγητα. Δοκίμασες καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Όχι δεν πήρα απο τα αφορολόγητα,για τον λόγο πως στα σύνορα με τα Σκόπια,τα Davidoff είναι ακριβότερα στα Ελληνικά Dutty Free,από ότι στην φορολογημένη αγορα των Σκοπιανών.Με ψήνει να δοκιμάσω τα Davidoff Magnum Gold.KENT εχω δεί πάρα πολλούς να αγοράζουν. Να σου πώ την αλήθεια,η αγορά των Dutty Free είναι διαφορετική απο την εσωτερική.Οι καζινόβιοι ή οι επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν συνέχεια,εχουν καταλήξει σε περίεργες μάρκες.Ας πούμε βλέπω να αγοράζουν Benson and Hedges,τσιγάρο άφαντο στην Ελληνική αγορά,άλλος μου είπε πάρε GR είναι καλύτερο από ότι το φορολογημένο(με κέρασε και ένα τσιγαρο,καλούτσικο αλλά δεν θυμάμαι τι γεύση έχει κανονικά για να το συγκρίνω),πολλοί αγοράζουν τα Ome του Καρέλια κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πέτρο για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει η αγορά των duty free -όχι βέβαια πως θα αντικαταστήσω την ελληνική- αλλά έτσι, μια στο τόσο να δοκιμάζω κάποια προϊόντα της.

      Διαγραφή
  80. ta kalutera tsigara pou exw dokimasei einai to marlboro gold to gnisio apo amerikh,kai to davidoff gold edw sthn ellada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εγώ πάλι νομίζω ότι το gold που το έκανα είναι τρομερά υπερτιμημένο τσιγαρο. Πλέον δεν μπορώ να το καπνίσω. Εντελώς χημικό χωρίς καμιά αίσθηση καπνού. Νομίζω μόνο η αισθητική του το σώνει.Επίσης, προσωπικά πάντα, με μπουχτίζει κάτι που δεν συνέβαινε. Κατά τη γνώμη μου το camel αυτή τη στιγμή είναι σε συνάρτηση και με την τιμή του μονόδρομος για american blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πετρο γιατι λες για το gold κυριως?Αυτη τη στιγμη κανω το rich blue το οποιο εχει ενα κλικ παραπανω πισσα και νικοτινη απο το gold(8 πισσα,0,7 νκοτινη RICH BLUE και το GOLD 7 πισσα και 0,6 νικοτινη) και προσωπικα νομιζω οτι ειναι το ιδιο ακριβως τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καιρό είχα να δοκιμάσω τα davidoff, εππηρεασμένος μάλλον απ τις κακές κριτικές. Έκανε ένα gold τράκα σήμερα, μου άρεσε και αγόρασα ένα classic. Ε είναι πολύ καλά τσιγάρα και τα δυο. Δεν μου έβγαλαν ούτε πικρίλα, ούτε χημεία όπως γράφουν πιο πάνω κάποιοι φίλοι. Βελούδινη γεύση, ωραίο άρωμα. Μια χαρά. Και αν σκεφτεί κανείς πως οι τιμές στα τσιγάρα ξεκινάνε πια απ τα 3,50 ευρώ περίπου, ε αξίζει να δώσεις άλλα 50 λεπτά να το αγοράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εγω το καπνιζω περιπου ενα μηνα το gold και μου φαινεται εξαιρετικο καπνιζα Marlboro lights αλλα πιστευω πως δεν αξιζουν με τιποτα τα τεσσερα ευρω που κανουν ενω τα Davidoff τα βγαζουν τα λεφτα τους.Ωραιο american blend και πολυ γλυκοπιοτο μου πηρε βεβαια καποιο καιρο να τα συνηθησει ο λαιμος μου αλλα τωρα ειναι ενταξει.Πιστευω επειδη γενικα καπνιζω ελαφρα τσιγαρα λογω του οτι καπνιζω αρκετα την ημερα πως ειναι το καλυτερο light american blend της αγορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα ένα τοσο υπέροχο τσιγάρο όσο το Davidoff Gold. Ποιοτικό και απολαυστικο τσιγαρο. Ειναι πλεον το καθημερινο μου τσιγαρο. Υπεροχο απο την αρχη μεχρι το τελος. Το πακετο οταν το ανοιγω μυρίζει υπεροχα. αραγε υπαρχει καποιο αλλο τσιγαρο στην αγορα που να πλησιαζει το gold ή να ειναι το ιδιο γλυκο σαν αυτο ?? Προσωπικα πιστευω πιο γλυκο απο το gold δεν υπαρχει. Κανω λαθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Σε american blend δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο γλυκό. Το θέμα όμως είναι τουλάχιστον ως προς εμένα ότι είναι πού γλυκό κάτι που το νιώθω αρκετά και μετά το τέλος του τσιγάρου. Επίσης γευστικά είναι μονοδιάστατα γλυκό , ενώ μέσα στο πακέτο υπάρχουν και τσιγάρα που βγάζουν πίκρα και μπουκώνουν το λαιμό. Θεωρώ ότι στο gold και κυρίως σε αυτό χρησιμοποιούνται (από όλη τη σειρά) τα περισσότερα πρόσθετα (γιαυτό τσιμπάει στο λαιμό και φέρνει τσιγαρόβηχα σε πολλούς που δεν το κάπνιζαν. Το τσιγάρο για να μην παρεξηγηθώ έχει χαλάσει (κατά τη γνώμη μου πάντα) πριν την αλλαγή του πακέτου. Τέλος όσο και να φανεί παράξενο το πιο γευστικό lights σε american blend αυτή τη στιγμή είναι το marlboro, τσιγάρο που δεν κάπνιζα ούτε στην τράκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Το Davidoff ειδικα το gold ειναι και γαμω το τσιγαρο σε light πιστευω το καλυτερο,επισης οταν το καπνιζω μερικες φορες οχι παντα μου θυμιζει λιγο το αμερικανικο Marlboro lights που καπνισα προσφατα πιθανον να μου το θυμιζει ομως περισσοτερο οπτικα και λιγοτερο γευστικα ειναι πιστευω ομως πιο κοντα στο αμερικανικο Marlboro α
    lights αν και πολυ ελαφρυ μπροστα του το Davidoff gold παρα το Marlboro lights που κυκλοφορει εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Προσωπικα εχω διαπιστωσει πως ολα τα τσιγαρα με ασπρο φιλτρο εχουν εντονη επιγευση.Παιζει καποιο ρολο το φιλτρο η ειναι η ιδεα μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δοκίμασα το σέρβικο Davidoff Gold. Μάλλον ίδιο με το ελληνικό. Πολύ καλό τσιγάρο, σε τιμή -αν δεν κάνω λάθος- 280 δηνάρια, δηλαδή 2,10 ευρω. Και το marlboro τους είναι καλό, παρασκευάζεται στο εργοστάσιο της Φιλιπ Μορις στο Νις αν και το δικό μας θεωρώ πως είναι πιο γλυκό.

    Στο Βελιγράδι βρίσκεις σχεδόν τα πάντα από τσιγάρα σε σουπερ τιμές, κάτω απ την μισή τιμή στην Ελλάδα αν και γενικά δεν είναι φθηνή πόλη. Μου κανε εντύπωση πως ο κόσμος εκεί δεν καπνίζει στριφτό, εκτός από έναν τυπάκο που πέτυχα σε ένα καφέ με καπνό Καρέλια. Μου είπε μάλιστα πως οι Σέρβοι τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη τον εν λόγω καπνό, τον θεωρούν τοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Γειά σας θα ήθελα να μου πείτε ποιά Davidoff τσιγάρα είναι τα καλύτερα για μένα ! Και εάν υπάρχει κανένα Davidoff που να μην σε πονάει και πολύ ο λαιμός .. Μέχρι τώρα καπνίζω Marlboro Κόκκινο και και κάπου κάπου Marlboro lights η gold (που ανοίγουν από πανό που πρέπει να το σκίσεις)
    Πείτε μου την γνώμη σας! Ευχαριστώ - Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη φίλε μου, στα τσιγάρα δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Κακα τα ψέμματα, όλα τσιγάρα είναι. Υπάρχει μεν η άποψη πως οσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο, τόσο το καλύτερο, αλλα εγώ δεν την ασπάζομαι. Τώρα για τον λαιμό, είναι κάτι πάρα πολυ υποκειμενικό. Εγω καπνίζω Davidoff Classic αυτόν τον καιρό, περι τα 2-3 πακέτα ημερισίως, και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά, θα σου προτείνω να δείς τα Davidoff Gold και σιέλ, και να μας πείς και συ τα σχόλια σου! Σαν καπνιστης Davidoff, ενα θα σου πω, και αυτό είναι πως για μένα προσωπικά δεν συγκρίνεται με το Marlboro, το οποίο πλέον που αφήνει μια απαίσια μυρωδιά και μετριότατη γεύση. Ελπίζω να σε βοήθησα!

      Διαγραφή
  91. Το Davidoff Gold,πιστευω μαζι με τα Karelia Excellence και Senator ειναι τα καλυτερα τσιγαρα στην Ελλαδα για εμενα με τη σειρα που τα βαζω.Οσο αφορα το Marlboro οντως πλεον δεν καπνιζεται,το lights που καπνιζα παλιοτερα οσες φορες το αγορασα τελευταια μου εφερνε αναγουλα και στο τελος βρωμαγε ασχημα.Εγω προτεινω στο φιλο πιο πανω Davidoff Gold ασυζητητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Camel filter, excellence και senator ειναι τα καλυτερα στην ελλαδα

      Διαγραφή
  92. Το Camel πλεον εχει γινει σκουπιδι οπως και το Marlboro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το camel εχει αυξησει τις πωλησεις του ενω σε σχεση τιμης - ποιοτητας ειναι το καλυτερο.

      Διαγραφή
    2. Το καμελ εχει γινει οντως πολύ χαλια.Γευση μηδεν.Αχρωμο και αγευστο,Δεν προσφερι καμια απολαυση-ευχαριστιση

      Διαγραφή
    3. To camel filters ειναι το καλυτερο αμερικαν μπλεντ μαζι με το senator.

      Διαγραφή
    4. Απο αυτη την εταιρεια νομιζω οτι το πιο προσεγμενο ειναι το Winston

      Διαγραφή
    5. Δοκιμασα το camel filters σκληρο μετα απο καιρο...αυτο ηταν κολλησα.
      Μοναδικη ιδιαιτερη γευση και αρωμα που δεν την εχω συναντησει πουθενα δοκιμαστε το!

      Διαγραφή
  93. Πηρα μετα απο καιρο ενα davidoff classic. Η τιμη του ειναι στα 4 ευρω,το πακετο το ιδιο, ενω οι αναλογιες αλλαξαν και απο 10-0.9-10 που ηταν πριν εναμιση-2χρονια τωρα βλεπω οτι ειναι 10-0,8-10 δυστυχως επεσαν.
    Καθως ανοιγεις το πακετο το αρωμα ειναι φανταστηκο,ενω το φιλτρο τεραστιο.
    Καλο τσιγαρο με καλα καπνα σιγουρα,αλλα απο γευση θα περιμενα λιγο περισσοτερα,ειναι καλο απλα παρα ειναι smooth για τα γουστα μου. Κριμα αλλα το τεραστιο φιλτρο που εβαλαν το κανει πολυ ελαφρυ,ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Δοκιμασα το Davidoff rich blue,τιποτα το ιδιαιτερο δεν μου αρεσε το gold ειναι μακραν το καλυτερο Davidoff που παιζει ενταξει και το Magnum καλο ειναι αλλα πρεπει να το βρεις φρεσκο επισης ειναι μονοδιαστατη η γευση του και ειναι σκληρο στο λαιμο γεγονος που δεν θα επρεπε να συμβαινει αφου υποτιθεται οτι τα πρωτοκλασατα virginia καπνα που εχει μεσα εχουν απαλη γευση κατι σαν το excellence που ειναι κορυφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. το davidoff classic ειναι το καλυτερο το gold ειναι αερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Κάπνισα, αυτές τις μέρες, το "Davidoff CLASSIC"(10 - 0,8). Καλό American Blend, όμορφο, αριστοκρατικό πακέτο, άσπρο φίλτρο, αλλά όχι ένα τσιγάρο με ισχυρή ταυτότητα, ανάλογη της αίγλης του σήματος και της μάρκας. Τιμή (Φεβρουάριος 2016) : 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Δοκιμασε και το Gold και κανε ενα σχολιο,για εμενα ηταν ανεκαθεν το καλυτερο Davidoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ειμαι αναμεσα σε Davidoff gold και Kent,τι προτεινεται?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δοκιμάσεις και τα δυο. Τα γευστικά κριτήρια διαφέρουν. Το νταβιντοφ είναι πιο αρωματικό και κάπως ελαφρύ. Το κεντ είναι πιο ουδέτερο όχι όμως αδιάφορο ενώ το φίλτρο του είναι σουπερ. Δεν ενοχλεί καθόλου τον λαιμό. Προσωπικά μου αρέσουν και τα δυο

      Διαγραφή
  99. Χθες ειδα το Davidoff gold με καινουριο πακετο με τις αηδιαστικες εικονες,επισης με καινουρια πακετα εχω δει ακομα r1, Gauloises,χρυση κασετινα λαιτς σιγα σιγα θα αντικατασταθουν ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Νταβιντοφ Μαγκνουμ ήρθε με νεες εικόνες, όπως και τα Εξελενς και η λαιτ Χρυση.

      Διαγραφή
    2. Και κάποιους καπνούς βλέπω εδώ και καμιά βδομάδα με τη νέα εμφάνιση. (Δε συγκράτησα ποιους, γιατί ...δε φαίνεται! - στο περίπτερο τους είδα.)

      Διαγραφή
    3. Οι δυο Άσσοι και κιτρινος + λευκός holborn

      Διαγραφή
    4. Πήρα ένα Μάγκνουμ. Πράγματι, ήταν από τα νέα πακέτα. Παρατηρώ με έκπληξη ότι μπρος και πίσω έχει την ίδια εικόνα, και το ίδιο σλόγκαν (καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, το συγκεκριμένο πακέτο). Στα πλαϊνά έχει δύο άλλα σλόγκαν με αρκετά μικρότερα γράμματα. Περιεκτικότητες δεν έχει, και δίνει κι ένα σάιτ με πληροφορίες απεξάρτησης.

      Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια, η τελευταία, δεν είναι κακή. Πολλά πακέτα αγοράζονται από ανθρώπους που παρά ταύτα προσπαθούν να το κόψουν. Δεν ξέρω τι λέει το σάιτ και αν είναι έγκυρο.

      Διαγραφή
  100. Σαν τσιγαρο Πεπε πως σου φανηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για 5 ευρώ που κάνει πλέον, δεν είναι κακό. Τα 7,5 που έκανε παλιότερα δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω.

      Διαγραφή
  101. Ψαχνω για ελαφρια τσιγαρα επειδη ξεκινησα σχετικα προσφατα...δοκιμασα τ silk cut slim μωβ ...αλλα θελω να δοκιμασω κ αλλη μαρκα..τα davidoff gold slim ειναι παρομοια η πιο βαρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Καλησπέρα,
    Καπνίζω το gold εδώ και καμιά 3ετία ώς βάσική μάρκα με λίγους
    πειραματισμούς ενδιάμεσα. Τον τελευταίο καιρό όμως έχω πέσει
    σε πολύ τραγικά πακέτα. Σε σημείο που να τα έχω πετάξει μετά
    απο 1-2 τσιγάρα. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Είναι αστάθεια
    που αφορά το χαρμάνι? Δεν είναι το θέμα οτι είναι παλιά τα πακέτα θεωρώ
    καθώς το τσιγάρο βγάζει μια πολύ χημική αίσθηση σαν φάρμακο. Είναι κάτι που το καταλαβαίνεις και στο σβηστό τσιγάρο.. Παλιότερα
    είχα "κόψει" κάποια περίπτερα για αγορά τσιγάρων λόγω αυτού του γεγονότος, αλλά πλέον το συναντάω πιο συχνά...Δεν είναι και λίγα τα 4,60 για να πετάς αγοράζοντας τέτοια σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Τι περιεκτικότητα σε νικοτίνη και πίσσα έχουν τα davidof silver;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα davidof silver είναι το παλιό μπλου σιελ..δηλαδή 3 με 0.3.. αυτή είναι η περιεκτικότητα του..τα καπνίζω σταθερά πάνω από 10 χρόνια.για τα γούστα μου είναι τοπ.τσιγαρο ελαφρύ αφενός αφετέρου όμως πλούσια γεύση.δεν σε μπουχτιζει όπως το κολτ το οποίο είναι αρκετά πιο βαρύ αλλά οκ γούστα είναι αυτά.

      Διαγραφή
  104. Αυτό που με παραξένεψε βέβαια στις συζητήσεις από παλιά που έκατσα κ διάβαζα περνώντας τον χρόνο μου κάποια στιγμή έχει σχόλιο που η τιμή στα τσιγάρα ήταν 2.5 ευρο..έχουμε πάει 4.60 κ θα ανέβουν εννωειτε κιαλλο κιαλλο χωρίς σταματημό..ο μισθός όμως εκεί..αντί να γίνει καμία εξέγερση ας πούμε εμείς καθόμαστε κ μιλάμε για τα χαρμάνια των τσιγάρων..να μου πεις δεν είμαι στο σωστό φόρουμ αν λέω τέτοια ναι οκ απλά σαν παρατήρηση το αναφέρω κ πετάω τροφή για σκέψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, έναν καιρό, επί δραχμών, κυκλοφορούσε κάπου μεταξύ φήμης και τερατολογίας ότι θα πάνε τα τσιγάρα ένα χιλιάρικο και να δεις τότε για πότε θα το κόψουμε. Τον καιρό που έγινε η αλλαγή νομίσματος, το χιλιάρικο ήταν χοντρικά 3 ευρώ. Επισήμως δηλαδή, γιατί στην πράξη, ό,τι έκανε 100 δρχ σύντομα πήγε 1 ερώ.

      Διαγραφή
    2. Λίγο βιαστικά έγραφα και μάλλον δε βγήκε νόημα.

      Ήθελα να τονίσω ότι το χιλιάρικο φάνταζε τότε σαν τελείως εξωφρενική και απίθανη τιμή για πακέτο τσιγάρα των 20. Πρέπει να κυμαίνονταν γύρω στα τριάμισι με τεσσεράμισι κατοστάρικα (εφτακόσες το Ντάβιντοφ Μάγκνουμ!).
      Ντάξει, δεν ήταν και χτες που άλλαξε το νόμισμα, αλλά πάντως το «εντελώς απίθανο» όριο έχει προ πολλού ξεπεραστεί.

      Διαγραφή
  105. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Silk cut μωβ κ davidoff gold μαζί με αμερικανικά marlboro lights τα καλύτερα λάιτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή