ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

George Karelias And Sons καπνος


Πάμε και λιγο στους καπνους για στριφτο τσιγαρο, η αρχη με τον καπνο του Καρελια. Κατ αρχας ήταν καλη κινηση της εταιριας να μπει και στην αγορα στριφτου. Ο καπνος αυτος ειναι μειγμα Virginia,Burley και Dark Fire Burley,παλι δηλαδη απουσιαζουν τα ελληνικα ανατολικα καπνα,που ενω οπως και τα τουρκικα ειναι must για εναν καλο καπνο στριφτου,εδω η Καρελια τα αγνοει.
Γευση ελαφρυα, με παρα πολυ αρωμα που δεν μου φαινεται καθολου φυσικο και επισης ενοχλητικο για τα γουστα μου. Καπνος καλος με ελαχιστα σκουπιδακια. Η επιτυχια του στην αγορα ειναι μετρια, ναι μεν βρηκε το κοινο του,δεν καταφερε ομως να πιασει τα ποσοστα του Old Holborn ή του Golden Virginia. Το πακετο του αισθητικα αψογο.
Η Καρελια νομιζω πρεπει να πειραματιστει λιγο παραπανω στα στριφτα, μπορει να κρατησει αυτο το χαρμανι και να φτιαξει και καποιο αλλο νεο με πιο δυνατα καπνα και φυσικοτερη γευση.
Βαθμολογια 6 στα 10

201 σχόλια:

  1. Γενικά το άρωμα του το βρίσκω καταπληκτικό αλλά όντως κάνει μπαμ ότι δεν είναι φυσικό και το καταλαβαίνεις και καπνίζοντάς το αφήνοντας ίσως και μια απογοήτευση αφού το έντονο άρωμα έρχεται σε αντίθεση με τον ελαφρύ καπνό που βγάζει.
    Προσωπικά πάντως καπνίζοντάς τον για μεγάλα διαστήματα δε με έχει ενοχλήσει.

    Τα σκουπιδάκια όντως έιναι συχνό φαινόμενο..

    Βαθμολογία από μένα 7/10 ελπίζοντας κι εγώ να κυκλοφορίσει και κάποιο άλλο χαρμάνι με πιο πλούσια γεύση όπως μας έχει συνηθίσει η χρυσή κασετίνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paidia exete odiko egw ton brisko telio......
    kai osi exoyn dokimasi paroti kapnizoyn toys se isagogika firmes trelenonte...kai erxonte stoys fanatikoys karelades!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polu wraios kapis re magkes kai ellhnikos!!!!mpravo ston karelia!!!egw craven kanw fanatika...alla pou kai pou tsimpaw kai kanena karelia etsi gia thn allagh...oloi oi alloi kapnoi aples odontokremes mprosta tous!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a!!!ka kati allo o golden virginia re paidia einai tsouknida...den einai kapnos ecw dokimasei ton prasino kai vlasthmhsa thn wrai kai thn stigmh ....aporw dhladh me tis protimhseis orismenon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ηιλια... για σε μπορει να μην ειναι ωραιος... για αλλους ειναι! και αυτοι μπορει να θεωρουν αυτο που καπνιζεις εσυ αηδια! τι θες τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαίρετος ο καπνός στριφτού της Καρέλια, υπάρχουν όμως πολλοί, ειδικά νέοι σε ηλικία καπνιστές που θα προτιμούσαμε να κυκλοφορεί και με πιο ελαφριά γεύση. Εκτός του οτι μας αρέσει ο συγκεκριμένος καπνός, επιπλέον δεν θα αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε τον light καπνό ξένων εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά ο Karelias ως καπνός είναι ο αγαπημένος μου,καθώς είναι σχετικά ελαφρύς και τον προτιμώ από άλλους καπνούς του εμπορίου...Δεν είναι αρκετά καλοκομμένος (μέχρι και κλαδί 2-3 εκατοστών έχω βρει μέσα),στο σημείο που να χρειαστεί να τον κόψεις σε μικρότερα κομμάτια για να στρίψεις,αλλά το άρωμα του μου αρέσει αρκετά και πιστεύω βρήκα έναν καπνό που να μπορώ να "εμπιστευτώ",καθώς άλλοι καπνοί όπως ο Virginia πράσινος,που μου αφήνει μια κάπως άσχημη γεύση στο στόμα,ή ο Old Hoborn κίτρινος που είναι αρκετά μέτριος και έχει μια κενή και αφύσικη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χθες το βραδυ ετυχε να στριψω μερικα τσιγαρα απο αυτον τον καπνο,τρακα απο φιλο,αφου τα δικα μου ειχαν τελειωσει. Με ασημενιο χαρτακι που ειχε ο φιλος,δεν γινοτανε δουλεια αφου ειναι καπνος ελαφρυς απο μονος του και το τσιγαρο μου φαινοτανε αερας.Παραδοσιακα μου αρεσει το γαλαζιο χαρτακι, για την περισταση παντως βρεθηκε απο αλλο τραπεζι κοκκινο. Μια διαπιστωση παντως ειναι πως με βαρυ χαρτι καπνιζεται πολυ καλυτερα.
    Γνωμη μου ειναι παντως πως η εταιρεια θα πρεπει να πειραματιστει και με αλλα χαρμανια,δυνατοτερα και φυσικοτερα. Καλη περιπτωση θα ηταν και η κυκλοφορια του Εxcellence σε στριφτο,αφου ανετα μπορει να πληρωσει καποιος παραπανω για ενα πολυτελη καπνο, λογο της γενικα οικονομικης φυσης του προιοντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΟΡΑΣΑ ΧΤΕΣ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΚΑΠΝΟ "ΚΑΡΕΛΙΑ" ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΞΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ,ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΙΑ "ΧΗΜΙΚΗ"(ΣΑ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΛΑΦΡΑ ΖΕΣΤΑΜΕΝΗ ΕΜΟΙΑΖΕ) ΜΥΡΩΔΙΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΝ, ΚΑΠΩΣ "ΛΙΓΩΤΙΚΗ" ΔΕ.ΤΑ ΚΑΠΝΙΣΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ RIZLA KAI REGULAR ΦΙΛΤΡΑΚΙ.ΓΕΥΣΗ,ΜΥΡΩΔΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΨΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ CRAVEN(DARK VIRGINIA(MΠΛE)) ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ(2-3 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ) ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ.ΓΕΥΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ-ΦΙΛΤΡΟ".ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟΣ ΚΑΠΝΟΣ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΛΕ CRAVEN KAI ΓΕΝΙΚΑ ΑΠ΄Ό,ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΥ(ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ-ΙΣΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ).ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΛΙΤΗ,ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ, ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΣ ΚΟΥΜΠΩΜΑ ΑΠ ΌΣΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα χαρτακια γλυκοριζας δεν νομιζω πως ειναι τοσο καλη επιλογη,για ενα καπνο αρωματικο απο μονο του. Με Καρελια νομιζω πως ειναι οτι πρεπει το κοκκινο ριζλα. Για το κουμπωμα εχω την ακρως αντιθετη αποψη,δεν θεωρω πως διατηρει τον καπνο όπως πρεπει,το αυτοκολητο δε μου σπαει τα νευρα,αφου αν το ξεκολλησεις πανω απο 3-4 φορες, χανει την ιδιοτητα του και ο καπνος ξερενεται. Οσο αφορα το πακετο αισθητικα,περνει 10 με τονο και ειναι με διαφορα το πιο ομορφο της αγορας. Στα συν και το ότι ειναι φθηνοτερος απο τους αλλους καπνους. Κατα την γνωμη μου, εμπορικα αξιζε πολυ καλυτερης τυχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάνο, έχεις όντως δίκιο στο ότι ο Καρέλιας είναι καλύτερος με βαριά χαρτακιά.Φερειπείν, τα Rizla μαύρα που είναι απ'τα βαρύτερα του δίνουν αρκετά σε γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι ότι όταν σχεδιάστηκε το χαρμάνι του George Karelias and Sons για στριφτό τσιγάρο, η προσπάθεια μας επικεντρώθηκε στον αρμονικό συνδιασμό του χαρμανιού με τα τσιγαρόχαρτα εκείνα τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση στην αγορά (Rizla πράσινα κλπ), αφού οι περισσότεροι καπνιστές με αυτά τα σιγαρόχαρτα θα δοκίμαζαν την πρότασή μας.

    Η επιλογή του τσιγαροχάρτου βέβαια παίζει σημαντικότατο ρόλο στην καπνιστική εμπειρία, αφού όλα τα χαρμάνια δεν "δένουν" το ίδιο καλά με όλα τα τσιγαρόχαρτα, αλλά βέβαια εδώ θα πρέπει να πω ότι εισέρχεται και ο υποκειμενικός παράγων. Κάθε άνθρωπος καπνίζει διαφορετικά και αναζητεί διαφορετικά στοιχεία από κάθε προϊόν.

    Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία...

    Φιλικά

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσωπικα ελπιζω η Καρελια να πειραματιστει και αλλο με τους καπνους.Αλλωστε εχω την εντυπωση πως το παιχνιδι στην καπνοβιομηχανια θα μετατοπιστει σε ενα μεγαλο βαθμο και εκει. Ενδιαφερον εως καλη προσπαθεια μεν, το πρωτο χαρμανι,καλο θα ηταν ομως σταδιακα να ακολουθησουν και αλλα,που θα καλυπτουν πιο ανατολικα και δυνατα γουστα σαν τα δικα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aγαπητοί φίλοι, η Καρέλια πάντα έβγαζε, συνεχίζει να βγάζει και θα συνεχίσει να βγάζει πρωτοποριακά προϊόντα. Απλά εδώ θα πρέπει να πω ότι μία εταιρεία δεν είναι μόνη της, και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε κάθε νέο λανσάρισμα προκειμένου να μειώσει όσο είναι δυνατόν την πιθανότητα εμπορικής αποτυχίας μίας νέας κυκλοφορίας ενός προϊόντος. Μία αποτυχία οποιασδήποτε εταιρείας, έχει αντίκτυπο όχι μόνον στην εταιρεία την ίδια, η οποία χάνει σημαντικότατα ποσά χρημάτων, αλλά και στους συνεργάτες της διανομείς, ακόμα και στα σημεία λιανικής, τα οποία, μετά από μία αποτυχία, θα βλέπουν τις μελλοντικές της κυκλοφορίες με λιγότερη εμπιστοσύνη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην θέλουν να αγοράσουν και να τοποθετήσουν στα περίπτερά τους ένα εντελώς νέο προϊόν της εταιρείας αυτής, πριν υπάρξει ζήτηση από τους καπνιστές. Και βέβαια αν υπάρξει ζήτηση και το προϊόν δεν είναι τοποθετημένο στα σημεία, τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η ζήτηση θα πεθάνει γρήγορα, αφού κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι ο άλλος θα μείνει άκαπνος περιμένοντας να αρθούν οι αρχικές επιφυλάξεις των περιπτεριούχων.

    Στις προηγούμενες δεκαετίες, στατιστικά «έπιανε» μία νέα μάρκα για κάθε 9 καινούργιες που κυκλοφορούσαν. Όταν τα ποσά που άρχισαν να δαπανώνται πίσω από την κυκλοφορία ενός νέου σήματος άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι καπνοβιομηχανίες διεθνώς σταμάτησαν, εν πολλοίς, να λανσάρουν νέα σήματα, και επικεντρώθηκαν στην κυκλοφορία νέων παραλαγών των γνωστών και πετυχημένων σημάτων τους, εξασφαλίζοντας έτσι τον απαιτούμενο κρίσιμο όγκο (critical volume) από τους καπνιστές των σημάτων αυτών, οι οποίοι ήταν πολύ πιο έτοιμοι να πειραματιστούν μέ μία νέα παραλαγή της γνωστής τους μάρκας, παρά με ένα εντελώς νέο και άγνωστο σήμα.

    Με τον τρόπο αυτό, οι καπνοβιομηχανίες εξασφάλιζαν συνεχή παρουσία της νέας πρότασης στο σημείο λιανικής, και κατόπιν μπορούσαν, με ησυχία, να ασχοληθούν με την προσέλκηση καπνιστών από άλλες ανταγωνιστικές μάρκες.

    Την εξέλιξη αυτή επιτάχυναν και οι περιορισμοί στην διαφήμιση.

    Θα έχετε προσέξει ότι σχεδόν όλες οι νέες κυκλοφορίες είναι παραλλαγές υπαρχόντων γνωστών σημάτων.

    Μία από τις «παρενέργειες», αν θέλετε, αυτής της εξέλιξης ήταν ότι οι συγγενικές πλέον παραλαγές πετυχημένων σημάτων έπρεπε να έχουν και στοιχεία κοινά με την «μητέρα» μάρκα, ή τουλάχιστον στοιχεία τέτοια τα οποία ο καπνιστής της μάρκας αυτής θα έβρισκε σχετικά οικεία. Τέτοια στοιχεία είναι η συσκευασία (λογότυπα, ονομασίες, απεικονίσεις), αλλά και βεβαίως τα χαρμάνια. Για παράδειγμα, ο καπνιστής ενός σήματος American Blend περιμένει να βρει American Blend στο νέο προϊόν το οποίο κυκλοφόρησε και ανήκει στην οικογένεια του σήματος που κάπνιζε. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι αυτός.

    Με τα παραπάνω δεν θέλω να πω ότι η Καρέλια δεν είναι έτοιμη να πειραματιστεί με κάτι το καινούργιο. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, πέραν του Excellence, κυκλοφορίσαμε σειρά νέων, εντελώς καινούργιων σημάτων, όπως την οικογένεια Omé, την οικογένεια Leader, την οικογένεια Wellington στο εξωτερικό, αλλά και προτάσεις συγγενικές με υπάρχοντα προϊόντα, όπως το Karelia White 100’s, το καπνό για στριφτό τσιγάρο George Karelias and Sons, το Karelia Slims Blue κ.ο.κ.

    Άρα και στο μέλλον θα κινηθούμε και στους δύο αυτούς άξονες. Απλά πρέπει να έχουμε όλα τα παραπάνω υπ΄όψιν μας, για του λόγους που ανέλυσα.

    Σχετικά με τον καπνό George Κarelias and Sons, πρέπει να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία του, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες του 2010, όπου το προϊόν αυτό παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 42% σε σχεση με πέρυσι.

    Σχετικά με χαρμάνια ανατολικού τύπου, για τσιγάρα ή για καπνό στριφτού, το έχουμε συζητήσει, εδώ στο blog, και στο παρελθόν. Οπως αντιλαμβάνεστε, τα χαρμάνια αυτά δεν τυγχάνουν της αποδοχής, παρά μικρής σχετικά μερίδας καπνιστών. Αυτό βέβαια δεν τα καθιστά απαγορευτικά, αλλά γενικά τέτοιες επιλεκτικές κινήσεις που απευθύνονται σε λίγους (π.χ. Excellence) πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή.

    Φιλικότατα

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα! θα δοκιμασω και εγω τον καπνο μιας και ειμαι φανατικος με τα καρελια , το ιδιο και οι οικογενεια μου. Ελπιζω να με δικαιωσει η γευση και να θυμιζει την αγαπημενη μου χρυση κασσετινα lights. Κριμα που οπως μου λενε δεν παιρνετε πλεον καπνο απο ελληνικες πολεις. Ειμαι απο το αγρινιο και θα ηθελα πολυ να μπορω να κανω 100% ελληνικα τσιγαρα οπως καποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ. Καρελια ολα αυτα που γραφετε ειναι κατανοητα και σχεδον αυτονοητα,ειναι λογικο πως με την τωρινη οικονομικη κατασταση,αλλα και την υπερσυγγεντρωση της παραγωγης σε 3-4 πολυεθνικες διεθνως στην καπνοβιομηχανια,οι συντηρητικες κινησεις ειναι μονοδρομος.Ειδικα οταν-δυστυχως- το ενδιαφερον μετατοπιζεται περισσοτερο απο πριν στην τιμη.
    Απλα θεωρω πως στον τομεα του στριφτου,ενας πραγματικα εξαιρετικος καπνος απουσιαζει απο την Ελληνικη αγορα και λογο της γενικα οικονομικης φυσης του προιοντως,πιστευω πως υπαρχει χώρος για κατι καλο. Οσο αφορα τα χαρμανια ανατολικου τυπου,οντως δυσκολα τα καπνιζει καποιος σκετα και εγω προσωπικα δεν ειμαι ιδιαιτερα φανατικος με τα σκετα ανατολικα καπνα,με την εξαιρεση τσιγαρων ιδιαιτερα υψηλης ποιοτητας βλ.Sobranie Black,Tor Turkish κ.λ.π.
    Νομιζω παντως πως ενα ποιοτηκο μοντερνο ανατολικο χαρμανι,σε αναμειξη με Virginia,οπως επισης και ενα ποιοτηκο American Blend ειναι οτι πρεπει και μπορει να το απολαυσει πολυς κοσμος.
    Ευχαριστω για την συμμετοχη και τις διευκρινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε απο το Αγρινιο,στην περιοχη σου καλλιεργουνται ακομα καπνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΙΑ BLUE ΦΑΝΑΤΙΚΑ. ΤA ΚΑΛΥΤΕΡA VIRGINIA ΚΑΠΝΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέμεινα από Black Devil και δεν έβρισκα πουθενά τριγύρω (τι κακό κι αυτό; Πρέπει να κλείνω ραντεβού για να βρω τον καπνό μου;)
    Έτσι, μου έδωσε η ψιλικατζού να διαλέξω από τους άλλους καπνούς που είχε.
    Μόλις είδα το πακέτο του Καρέλια, κόλλησε το μάτι μου. Είδα δε πως είναι και ελληνικός καπνός και τον αγόρασα.
    Δοκίμασα και μου φάνηκε ελαφρύς (σε σχέση με αυτόν που κάνω συνήθως), και όντως μου άφησε μια αίσθηση ανικανοποίητου όταν τέλειωσε το στριφτό.
    Καλός καπνός όμως, σε γενικές γραμμές.
    Και κάτι βασικό: φθηνότερος από άλλους. Δυστυχώς, στις εποχές που ζούμε, φθάσαμε να μετράμε και το 20λεπτο!
    Θα τελειώσω το πακέτο σίγουρα, ελπίζω να μη νιώσω την ανάγκη να κάνω περισσότερα τσιγάρα από ό,τι κάνω συνήθως καθημερινά, λόγω της ελαφρότητάς του.
    Θα τον ήθελα λίγο πιο βαρύ.
    Είναι όμως μία αξιοπρεπής λύση και θα δω, ίσως τον ξαναπροτιμήσω.
    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπραβο στην Καρελια για την ανταγωνιστικη τιμη!Ο καπνος πηγε απο 3,00 στα 3,20 την ωρα που οι περισσοτεροι εφτασαν στα 3,80 και ενας στα 4,00. Ελπιζω το καταναλωτικο κοινο να ανταμειψει αυτη την προσπαθεια,μηπως και παρουν το μυνημα οι ανταγωνιστες και οι κυβερνωντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τον καπνό ΚΑΡΕΛΙΑ τον δοκίμασα τυχαία και με κέρδισε! Ήμουν κολλημένος επί 20 χρόνια με τον DRUM (Μπλε & Άσπρο) και όταν τον δοκίμασα δεν βρήκα ιδιαίτερες διαφορές από τον DRUM.Τελευταία με τα γεγονότα του ΔΝΤ και όλων των «φίλων μας» Ευρωπαίων και μη, ήθελα να βρω κάτι Ελληνικό και ο ΚΑΡΕΛΙΑ έναι η καλύτερη λύση. Έχει πολύ καλή γεύση, πολύ καλά κομμένος (κάποια κλαδάκια παντού υπάρχουν), η συσκευασία είναι μακράν η πιο προσεγμένη από όλες τις υπόλοιπες του εμπορίου με εξαίρεση το αυτοκόλλητο που κρατάει για 1-2 ανοίγματα. Καλό θα ήταν να κυκλοφορήσει και σε συσκευασία των 50gr. Προσωπικά τον προτιμώ με τα γαλάζια RIZZLA που δεν έχουν πυρίτιδα. Το ότι σβήνουν δεν πειράζει, τουλάχιστον είναι λιγότερο βλαβερά από τα άλλα που δεν σβήνουν με τίποτα. Λεω λοιπόν σε πείσμα όλων των «φίλων μας», ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με την θεωρεια του Επιμενων Ελληνικα,συμφωνω και με το παραπανω. Η χωρα μας αν εξαιρεσεις αυτοκινητα,διαστημοπλοια και υπολογιστες,παραγει τα παντα. Σε ολους τους τομεις δραστηριοποιουνται Ελληνικες εταιρειες φθηνοτατες και ποιοτηκοτατες,οι οποιες στεναζουν κατω απο ενα εχθρικο κρατος,την ξενομανεια του Ελληνα καταναλωτη και βασικα την αδυναμια να βρουν δικτυο διανομης,αφου αυτο εχει περασει σε εταιρειες του εξωτερικου που πωλουν τις δικες τους σαβουρες. Αν ειχα τον χρονο θα ξεκινουσα ενα νεο blog οπου θα παρουσιαζα ανα κλαδο, Ελληνικες επιχειρησεις πολυ φθηνες και αριστου επιπεδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα και απο εμενα!
    Φανατικος καπνιστης 15 χρονια!
    Παντοτε επαιρνα καπνο Holbourn ή Drum αλλα παντα στο δευτερο σακουλακι μπουχτιζα και ξαναγυριζα στο πακετο μου.
    Τωρα λογω της οικονομικης κρισης ειπα να ξαναδοκιμασω αλλα αυτη τη φορα πηρα Καρελια.
    Εχω βρει επιτελους εναν καπνο που δεν με μπουχτιζει. Εχει περασει ενας μηνας κ δεν εχω σκαφτει να αγορασω πακετο πια γιατι το τσιγαρο ειναι μια χαρα.
    Ο βηχας βεβαια ελπιζω να ειναι απο την αλλαγη και οχι απο την ποιοτητα καπνου.
    Σας ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωχ αυτό με τον βήχα πρεπει να το δούμε! Κι εγώ ψαχνομαι για καπνό γιατι εκανα craven ως τώρα και μου εκαναν έναν λαιμό...χαλια! Τα Van Nelle που δοκίμασα κι αυτά βαριά μου έκατσαν. Ο Καρελια που πήρα αν και ελαφρύς μου άρεσε. Το περίεργο είναι πως αυτή η εντονη μυρωδιά που όλοι λέμε, δεν μου μυρίζει οταν το καπνίζω αλλα μόνο αν μυρίσω τον καπνό στο σακουλάκι!

    Αλλα αυτό με το βήχα .... δε μ αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είχα στρίψει ένα τσιγάρο Καρέλια, αλλά με απογοήτευσε. Μου άφηνε μια περίεργη γεύση... καρύδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Apisteuto arwma.Aparadekto aytoklhhto.Poly wow paketo.Apla kalh geush xwris n enoxlei ton laimo.Einai glykopiotos ontws alla ama ebgaze ta arwmata tou sto kapsnisma 8a htan allou.Pisteuw sigoura oti ta kapna tou einai poly anwtera twn allwn alla kati paei straba sthn paragwgh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. παιδια για ελαφρη τσιγαρο
    με πια σειρα θα βαζατε τους καρελια golden virginia kitrino k drum ασπρο ?? ποιος ειναι καλυτερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα περίεργα αρώματα του Καρέλια μου την έσπαγαν, ο κίτρινος Golden Virginia Μου άφηνε μια περίεργη εκνευριστική γλύκα στο στόμα μετά το κάπνισμα, ενώ ο άσπρος Drum είναι ένας απλά άγευστος καπνός. Οπότε μάλλον θα πρότεινα Drum...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. για τον golden συμφωνω και γω αλλα νομιζω οτι ο καρελια ειναι καλυτερος απτους παραπανω εσεις τι λετε παιδια?
    Πετρο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οτι και να γραψω για καπνους θα ειναι σαν να σας κοροιδευω,απο την στιγμη που δεν αντεχω να καπνισω πανω απο δεκα τσιγαρα απο κανενα. Ολοι χαλια μου φαινονται. Λιγο καλυτεροι ήταν οι μπλε Ολντ Χολμορν και Κρειβεν,αλλα τις τελευταιες φορες που τους καπνισα,αχυρο ηταν και αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χαχαχαχα!τουλαχιστον οσο αφορα τους καπνους εχουμε ιδια γουστα ουτε εμενα μου αρεσουν γενικως τωρα που και που αν καπνιζει κανενας φιλος κανεναν καπνο που δεν εχω δοκιμασει κανω καμια τρακα!να φανταστεις ουτε να στριβω δεν ξερω!φτειχνω ενα υπεροχο μαρκουτσακι που δοξα τω θεω μπορει να καπνιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νομιζω τελικα πως ο Καρελια κολλαει καλυτερα με φιλτρο ανθρακα,αφου α)κοβει καπως το αρωμα,που προσωπικα μου ειναι ενοχλητικο β) δεινει δυναμη στο τσιγαρο.
    Ο συγκεκρημενος καπνος παντως παει πολυ καλα εμπορικα. Πιστευω σε 1-2 χρονια,αν δεν αλλαξει δραματικα κατι στην αγορα του στριφτου,θα ειναι στην πρωτη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νέος στο blog, παλιός στο κάπνισμα! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια εδώ!
    Μετά από 10 χρόνια, εγκατέλειψα λόγω κόστους τα πολυαγαπημένα μου Gauloises blondes και στράφηκα κι εγώ στον καπνό. Πρώτη απόπειρα με τον mainstream yellow Old Holborn: απογοητευτικά αδιάφορος καπνός.
    Ακολούθησε ένα πακέτο green Golden Virginia - ωραίο άρωμα, αλλά εντελώς ασύμβατος με το λαιμό μου.
    Οριακά γλυτώνοντας τη φαρυγγίτιδα, συνέχισα με yellow Golden Virginia. Πολύ ικανοποιημένος με το πρώτο πακέτο (& άψογο αεροστεγές κλείσιμο), κουράστηκα από το δεύτερο, λόγω της γλυκύτητας που αφήνει στο στόμα.
    Ξεκινάω το δεύτερο πακέτο Καρέλια και μέχρι στιγμής πάμε καλά. Είναι όσο βαρύς χρειάζομαι, βρίσκω εξαιρετικό το άρωμά του (χημικό ή όχι) και (διαφωνώντας με τους περισσότερους) το εντοπίζω ΚΑΙ στη γεύση του καπνού. Τρέχουσα τιμή στα 4 euros.
    Xαρτάκια: "σιγαρόχαρτο καπνοπαραγωγών", γαλάζιο Rizla και στις καφετέριες πορτοκαλί Rizla για χαλαρό, αργόσυρτο κάπνισμα. Το ασημί Rizla μου βρωμάει, το πράσινο μου κάθεται βαρύ.
    Φιλτράκια: χύμα 150άδα Rizla slim στο σπίτι (απαράδεκτη συσκευασία) και Rizla ultra slim ή κόκκινα Swan (slim) έξω. Δεν αντέχω τα μαύρα Swan - μου φαίνεται ότι αλλοιώνουν υπερβολικά τη γεύση προς το χειρότερο.
    Σκοπεύω να πειραματιστώ λίγο ακόμα, όσο το επιτρέπει η υγεία του φάρυγγά μου, οπότε κάθε πρόταση δεκτή (ίσως Drum blond;).
    Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δήμο καταρχήν καλωσήρθες στο μπλόγκ-και σε καλωσορίζω ως συν-αναγνώστης, ελπίζω ο Πέτρος να μην παρεξηγηθεί. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τα Gauloises. Πρόσφατα πήρα μια κούτα και κάπνισα έτσι για ξεκάρφωμα μερικά. Νομίζω πως η γεύση τους έχει αλλάξει αρκετά, πρός το χειρότερο φυσικά. Νομίζω τελευταία φορά που τα καπνισα το σήμα ανήκε ακόμα στην Altadis και ήταν αντικειμενικά καλό τσιγάρο. Νομίζω πέρασε στη ΒΑΤ κάποια στιγμή και έχω την εντύπωση οτι μεσολάβησε και κάποια άλλη πολυεθνική, πριν καταλήξουν στη ΒΑΤ. Παρατήρησες εσυ κάποια αλλαγή στη γεύση τους όσο καιρό τα κάπνιζες? Σου φαίνεται πως ήταν το ίδιο τσιγάρο με εκείνο που ξεκίνησες πρίν 10 χρόνια? Σε ρωτώ απλά απόπεριέργεια επειδή το Gauloises είναι ενα σήμα που εκτιμώ, λόγω της θητείας μου στη Γαλλία και θα ήθελα τη γνώμη ενός ανθρώπου που τα κάπνιζε (να πω την αλήθεια δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που έκαναν Gauloises, ήταν γενικά ενα ιδιαίτερο τσιγάρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ήμουν σε επιφυλακή τότε, επειδή σε μία από τις αλλαγές είχε αλλάξει ταυτόχρονα και η συσκευασία των Gauloises (και το barcode νομίζω). Σαφώς παρατήρησα διαφορά. Η γεύση πλέον είναι ελαφρώς (αλλά εμφανώς) χειρότερη, μα παραμένει βαριά και πλούσια και ταιριάζει όσο τίποτα άλλο με τον καφέ. Όμως, αυτό που πραγματικά με δυσαρέστησε (πέραν της συνεχούς αύξησης της τιμής και της κατάργησης του φθηνότερου μαλακού πακέτου), είναι ότι όταν έβγαινα τα βράδια και ξεπερνούσα κατά πολύ το μέσο όρο του ενός πακέτου/ημέρα, ξεκινούσε το γαργάλημα στο λαιμό και ο παραγωγικός βήχας. Δεν ξέρω, μπορεί να έχω καμιά χρόνια βρογχίτιδα.

    Υ.Γ. Λέγοντας για barcode, ψάχνοντας στο Google, διάβασα κάπου ότι το "Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών" έχει αμερικανικό barcode. Θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση από όποιον έχει ασχοληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. O Drum Blonde είναι πανάθλιος. Δοκίμασε αν θες και τους Craven, Van Nelle, Cooper, Samson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΚ, βρήκα πληροφορίες για το barcode του "Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών" σε άλλο σημείο του blog κι εφησυχάστηκα.
    Παρεμπιπτόντως, δοκίμασα και το "Φίλτρο Καπνοπαραγωγών", της ίδιας εταιρείας. Έχει άνθρακα, αλλά πολύ πιο ουδέτερη γεύση από τα μαύρα Swan, παρότι έχει διάμετρο 6mm, δηλαδή βιομηχανοποιημένου τσιγάρου. Δίνει δύναμη στον καπνό του Καρέλια και δεν του στερεί τόσο το άρωμα. Το κακό είναι ότι παραείναι παχύ, η συσκευασία είναι χύμα (σαν τα slim Rizla), άρα μη φορητή/πρακτική και είναι και ακριβούτσικο (2euro/100φιλτράκια).

    Έκανα 2 τράκες από Drum Blonde. Πολύ άρωμα, σαν πούρου, όχι δυσάρεστο, οικονομικός (30gr με 4 euro), καλή συσκευασία, αλλά δε με κέρδισε.
    Μα καλά, γιατί δεν υιοθετούν όλοι οι καπνοί το αεροστεγές σφράγισμα του Golden Virginia;

    Craven δε δοκιμάζω, επειδή ξέρω ότι θα μου πέσει πολύ βαρύ το άρωμα. Γενικά με μπουκώνει η γεύση πουρίλας.
    Van Nelle διαβάζω ότι καταργήθηκε ο κόκκινος και ο μπλε μάλλον θα με θερίσει.
    Cooper στα υπόψην,
    Samson στα υπόψην, αρκεί να με βεβαιώσετε ότι δε θα ανεβάσω πυρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν καταλαβαίνω πως όλοι σας προτείνετε τον Κούπερ,τον βρίσκω μαζι με τον κίτρινο Χόλμπορν τον χειρότερο καπνό της αγοράς μας με διαφορά.

    Δήμο ο κόκκινος van nelle είναι ο ελαφρύς,αυτόν να δοκιμάσεις καλύτερα,ο μπλε ίσως σου πέσει λιγάκι βαρύς μιας που δεν πας τους δυνατούς καπνούς.Ο Σαμσον του φερνει παρα πολύ γευστικά πάντως.

    Τσεκαρε τον Καμελ,τον ασπρο Ντραμ για πολύ ελαφρυ καπνό,αν και μαλλον στον Καρελια σε βλέπω να μένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις!
    Cooper και Samson, θα τους δοκιμάσω τελευταίους, μήπως και πετύχω τράκα, επειδή βγαίνουν μόνο σε 50gr.
    H συνέχεια θα ανήκει στον κόκκινο Van Nelle (που όμως διαβάζω ότι έχει σχεδόν αποσυρθεί) και ίσως Camel. Δε δοκιμάζω Interval, Black Devil και Μarlboro(διαβάζω τα χειρότερα), ενώ το Pall Mall των γονιών μου δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, πέραν της τιμής.
    Drum λευκό δοκίμασα από τον κολλητό μου και τον βρήκα υπερβολικά ελαφρύ και ουδέτερο. Δε θέλω να κάνω ελαφρύ καπνό με βαρύ χαρτάκι για να ευχαριστιέμαι.
    Δεν είναι και τόσες οι επιλογές, τελικά.
    Ο Καρέλιας είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής, αν και θα τον ήθελα ελάχιστα πιο βαρύ, αλλά μιας που πήρα την απόφαση, ευκαιρία για μια μικρή ελάφρυνση των πνευμόνων μου. Μην ξεχνάτε ότι προέρχομαι από ένα βαρύ και ξεχωριστά αρωματικό τσιγάρο σαν το Gauloises blondes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λογο φορτου εργασιας δεν παρενεβησα στην κουβεντα για τα Gauloises,ας γραψω διο πραγματα τωρα.Τα Gauloises τα εβγαζε η κρατικη SEITA,νομιζω μοναδικη Γαλλικη καπνοβιομηχανια.Το θυμαμαι σε 25αρι πακετο. Τα καπνιζε μια στενη φιλη.Αν και φανατικος με τα Dunhill και χωρις διαθεση για πειραματισμους εκεινη την περιοδο,πολλες φορες τα καπνισα στην τρακα και μπορω να εχω αποψη: Τσιγαρα γεματο και γλυκοπιοτο,εμοιαζε αρκετα με το Marlboro,με το πλεονεκτημα πως ειχε και 5 παραπανω.
    Αργοτερα η Seita συγχωνευτηκε με μια Ισπανικη καπνοβιομηχανια και εκαναν την altandis. Δεν ξερω ποτε αλλαξε το Gauloises,αλλα οταν χαλασαν το Dunhill και βρεθηκα σε αναζητηση νεας μαρκας,σε καποια φαση τα θυμηθηκα(ειδη οι πωλησεις ηταν πολυ πεσμενες),πηρα ενα πακετο και μου εκανε εντυπωση η αθλιοτητα του,τα κοτσανια και το γδαρσιμο στον λαιμο.
    Αργοτερα εμαθα πως η εταιρεια εξαγοραστηκε απο την Imperial,το πακετο εγινε 20αρι.Αν και εγω θετικη γνωμη για την Imperial ως επιχειρηση,οταν δοκιμασα και τις δυο εκδοχες μου εκανε εντυπωση η χειριστη ποιοτητα του νεου Gauloises,με γευση βαρυα και καπνα τριτοκλασσατα.Ενας φιλος παντως που ηταν Γαλλια,μου ειπε πως εκει εχει καλυτερη γευση προς το θετικο.
    Επισης σε καποιες χωρες το τσιγαρο αυτο παραγεται απο την ΒΑΤ.Δεν εχω αποψη,για το Gauloises της ΒΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καπνιζότανε πάντως. Εγώ τουλάχιστον δε διανοήθηκα να το αλλάξω. Είμαι ακόμα στην αναζήτηση ενός παρεμφερούς καπνού ή τέλος πάντων κάτι που να ταιριάζει με τον καφέ, βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν ειναι το τσιγαρο που γουσταρεις,μην κολλας στα λεφτα.Καλυτερα να καπνισεις 1-2 τσιγαρα λιγοτερα και να το απολαυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είμαι σε αφραγκίες και είναι τεράστια η οικονομική διαφορά μεταξύ καπνού και τσιγάρου (650 ευρώ ετησίως). Θα τη βρούμε τη λύση, πού θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. θεωρώ εντελώς λάθος την άποψη πως οι ελαφριοί καπνοί πάνε καλύτερα με χοντρό χαρτί.Με αυτό τον τρόπο νομίζεις ότι κάνεις σκέρο χαρτί,όπως έπαθα εγώ με καπνό καρέλια και πράσινα rizzla.δοκιμάστε με τα γαλάζια, και αν σας φαίνεται πολύ ελαφρύ πάρτε πιο βαρύ καπνό,πάντως μην αφήνεται το χαρτί να αλλοιώσει το ούτως ή άλλως πολύ διακριτικό του άρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το χαρτακι δε παιζει ρολο μονο αν ο καπνος ειναι βαρυς η ελαφρυς.παιζει ρολο και αν ο καπνος ειναι ξηρος η υγρος.χοντρο χαρτακι σε υγρους και λεπτο σε ξηρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. arxisa gia monimo tsigaro ton kapno t karelia...alla paratiro oti kapnizo para poli se sxesi me prin...to xei diapistosei kaneis allos..?i mallon epeksan rolo diaforoi alloi paragontes ..opos episis kai to oti egine allagi markas...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καπνίζεις πιο πολύ πιθανότατα επειδή δέχεσαι λιγότερη πίσσα και νικοτίνη. Το παθαίνω κι εγώ όταν στρίβω Καρέλια με πολύ λεπτό χαρτί (μαύρο OCB ή Pure Hemp). Επίσης, όπως είπε κι ένας φίλος παραπάνω, ο καπνός αυτός είναι ελαφρώς "λιγωτικός", αλλά ΟΚ, εγώ δεν έχω βρει καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γεια σας και από εμένα. Είπα να δοκιμάσω κι εγώ αυτό τον καπνό, σήμερα τον αγόρασα και έχω κάνει καμιά 10αριά τσιγάρα. Ως κλασσικός τον κάπνισα με Rizzla πράσινα και φίλτρα Rizzla μπλε (slim). Παρόλο που καπνίζω drum εδώ και χρόνια και πίστευα ότι θα με χαλάσει επειδή είναι πιο αρωματισμένος, μου άρεσε πάρα πολύ και θα τον καθιερώσω συνδυάζοντάς τον και με άλλα χαρτάκια και φίλτρα (είμαι ανοιχτός σε προτάσεις). Όσον αφορά το "λιγωτικός" αυτό είναι υποκειμενικό. Απλά είναι λίγο πιο πλούσιος σε γεύση θα έλεγα εγώ.
    Επίσης αν μπορεί κάποιος θέλω να μου διευκρινίσει κάτι. Ρε παιδιά εσείς που δοκιμάζετε συνέχεια νέα τσιγάρα, δε σας πιάνει ο λαιμός; Το ρωτάω γιατί εγώ είμαι πάντα σταθερός φοβούμενος τα λαιμά μου.
    Και κάτι άλλο. Αν ξέρετε κάνα μαγαζί Χαϊδάρι ή Αιγάλεω με είδη καπνιστού που να αξίζει θα ήθελα να μου το αναφέρετε. Αν δεν μπορείτε εδώ, στείλτε μου email.
    Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα. Πιστεύω ότι κάνετε μια καταπληκτική προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπερα,
    Αγαπημενος μου καπνος ειναι ο craven αλλα τον παρατησα επειδη μου πεφτε πολυ βαρυς. Μετα συνεχισα golden virginia πρασινο αλλα το αρωμα/γευση του δε με ενθουσιασαν, οποτε τον παρατησα και αυτον. Μετα ειπα να συνεχισω με van nelle μπλε, αλλα δε μου αρεσει η γευση του, παρολο που ειναι ελαφρυτερος απο τους προηγουμενους. Οποτε σκεφτομαι να δοκιμασω τον καρελια και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις.
    Ο καπνος αυτος ειναι πιο ελαφρυς απο van nelle Μπλε και golded virginia πρασινο? (Απο craven δε ρωταω, ειμαι σιγουρος)
    Απο αρωμα σε σχεση με τους τρεις παραπανω εχει περισσοτερο ή λιγοτερο θα λεγατε?
    Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.
    Ηλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Eιναι ελαφρυτερος των καπνων που αναφερεις, με περισσοτερο αρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. γεια σας παιδια!εδω νεος καπνιστης αλλα με υψηλες απαιτησεις.για αρχη να σας πω την διαδοχη των μαρκων που εχω κανει
    1)prince μαυρο(ασκοπα βαρυ χωρις τιποτα απολυτως το ιδιαιτερο)
    2)lucky strike red(καλο τσιγαρο θα ελεγα αλλα με αφηνει με ενα αλλα)
    3)καπνος karelias and sons με πρασινο χαρτακι rizzla και κοκκινα φιλτρακια swan
    4)old holborn ασπρος ειμαι στην δευτερη σακουλα και τον εχω βαρεθει ηδη!
    παραλληλα εχω κανει τρακες ολους τους old holborn,dram,craven...
    τελικα καταληγω πως ο καρελιας ειναι ενας απο τους καλυτερους που εχω κανει...οι αλλοι δεν μου πολυαρεσαν
    υ.γ. μπορειτε να μου προτεινετε φιλτρακια και χαρτακια γι αυτον τον καπνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φίλε aris11, εγώ τον καπνίζω με
    - οποιαδήποτε φιλτράκια διαμέτρου 6mm με άνθρακα (συνήθως OverTop, Gizeh ή Φίλτρο Καπνοπαραγωγών) και με
    - χαρτάκια α) Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών (για πιο σκληρή και πλούσια γεύση, συνήθως μετά από φαγητό ή μελαγχολίες), β) Pure Hemp (την υπόλοιπη ημέρα), γ) Gizeh λαχανί extra slim όταν κάνω πολλά μαζεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. tip of the day:ενας καλος τρόπος για να αποφευγεται το πολυ χαρτι στο στριφτό σας , ειναι να μάθεται να το στρίβεται με την κόλλα προς το εσωτερικό του τσιγάρου και οχι εξωτερικά , κατόπιν το σαλιώνεται εξωτερικα και αφαιρειται το περισευμα χαρτιου , ετσι καπνίζεις καπνό και όχι χαρτί τυλιγμενο 2 φορές στο τσιγάρο ,αν και με τους καπνους που έχουμε εδω συνήθως τα τσιγάρα με το πολυ χαρτί είναι πιο νόστιμα(αστιευομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. johnny, το δοκίμασα μερικές φορές. Δε βρίσκω άλλο τρόπο να αφαιρέσω το περίσσευμα χαρτιού, παρά με ψαλιδάκι. Δεν είναι πολύ πρακτικό. Προτιμώ να χρησιμοποιώ χαρτάκια με μικρότερο πλάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μα τη λες τώρα από νοστιμιά οι καπνοί μας σκίζουν, που αλλού θα βρεις καπνό πορτοκάλι, καπνό μέλι και καρύδα, καπνό κονιάκ μιλάμε μόνο με γεύση καπνό δεν βγαίνει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. black rose εχεις μείνει πίσω... εδω εχω βρει με γευση ανανα pineapple λολ , φιλε τουπια ,ειναι απλό , τοποθετείς τον καπνό σε ανάποδο χαρτάκι με την κόλλα δλδ προς τα κάτω και προς το μέρος σου ,το ρολλάρεις ,το σφίγγεις και το σαλιώνεις εξωτερικά , μια 2 φορές μετα θα το πιάσεις, το χαρτάκι που μενει πάνω στο τσιγάρο ειναι οσο και στο εργοστασιακό,αλλά ειπαμε με τους καπνούς που κυκλοφορούν ειναι καλυτερα να καπνισεις το πιο μαπα τσιγάρο παρά αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ναι αλλά τουλάχιστον έγραφε επάνω "ανανάς", εμείς είμαστε τόσο προχωρημένοι που δεν το γράφει καν θεωρούμε δεδομένο ότι ολόκληρη ΕΛΛΑΔΑΡΑ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έναν κανονικό καπνό όπως κάθε φυσιολογικό κράτος, αν βγάλουν ένα κανονικό μπορεί και να γράψουν πάνω "Τώρα καπνός με γεύση καπνό και στην Ελλάδα". Το ξέρω αυτό το στρίψιμο δεν βολεύει όμως όταν έχει κόλλα το χαρτάκι. Με χαρτάκι χωρίς κόλλα βολεύει περισσότερο, ειδικά επειδή τα παλιά χαρτάκια χωρίς κόλλα είναι και πιο μεγάλα. Η gizeh και η Overtop έχουν βγάλει τέτοια χαρτάκια που είναι πιο στενά, το gizeh extra slim χαρτάκι τύπου Β σε λεπτό και μεσσαίο και η overtop στο ελληνικό στριφτό σε λεπτό και μεσσαίο μάλλον τύπου Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. johnny, το πρόβλημα έγκειται στο σχήσιμο του εναπομείναντος χαρτιού. Τέλος πάντων.

    Για μεγαλύτερη απόλαυση, το δικό μου
    tip of the day:
    βγάζεται 4 χαρτάκια, τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και τα κάνετε ρολό. Με ένα πέμπτο, τυλίγετε τα υπόλοιπα τέσσερα. Καπνίστε υπεύθυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Tη στιγμή που οι κορυφαίοι σε πωλήσεις καπνοί είναι χημικά παρασκευάσματα, χημικά παρασκευάσματα θα κυκλοφορήσουν και οι ανταγωνιστές τους.

    Μακάρι να έβγαινε καπνός Καρέλια νάτουραλ αλλά δεν πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το υπόλοιπο βρε δεν το σκίζεις! Με ψαλιδάκι το κόβεις. Είναι πολύ λεπτό άμα το σκίσεις με το χέρι θα γίνει το τσιγάρο σκατά.

    Ορίστε! Ο πιο υγιεινός τρόπος καπνίσματος εφευρέθηκε από τον TouPia. Ελπίζω μόνο να μην διαβάζει η ΕΟΚ και της βάλεις ιδέες. Παλαιότερα είχε βγει και τσιγάρο με ... λάχανο αντί για καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ρε παιδες ρε παιδες τι ψαλιδακι και μαλακιες ,ελεος δλδ , με το χερακι το κοβεις και ειναι μια χαρα .p.s ..δεν το σαλιωνεις σαν να το σαλιωσε αγελαδα μια ψιλη του ριχνεις στο σημειο της κολλας ,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εγώ με το χεράκι δεν μπορώ, τουλάχιστον στα Pure Hemp. Μια στις δύο το τσιγάρο διαλύεται. Με ψαλιδάκι μου φαίνεται λίγο κοριτσίστικο. Θα δοκιμάσω με χειρουργικό ανοξείδωτο νυστέρι, μεταλλικό χάρακα και μεγεθυντικό φακό κεφαλής και θα σας πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ε! τι να κάνουμε ρε johnny δεν έχουμε πάει όλοι διακοπές στην Τεχεράνη. Χαχαχαχαχαχα ;) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. I'm back Johnny. Αυτός ο καπνός lucky strike θα βγει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Υπάρχει η ορθή επιλογή να κόβουμε το χαρτάκι προτού κάνουμε κανονικό στρίψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σωστό και αυτό. Βασικά σωστό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. an ayth h epilogh soy epitrepei na afiseis 2 xiliosta xarti tote nai einai orthi:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εντάξει, ο ένας προτείνει άφιλτρο, ο άλλος άχαρτο, ο άλλος άκαπνο. Κάπου πρέπει να καταλήξουμε, τέλος πάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μία είναι η λύση. Έτοιμο τσιγάρο. Ούτε στριψίματα ούτε κοψίματα, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξεις το πακέτο. :)

    Άλλωστε τα στριφτά μέχρι πριν 5 χρόνια ήταν για άλλου τύπου χαρμάνια ... "Persian and Domestic Blend" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ti einai re file apofasi zois gia na kataliksoume ?edo den kataliksame san kratos sthn ousia tha kataliksoyme sta gousta enos kapnisth enanti enos allou?alimono......ypokeimenika einai ola pairneis apo do kai apo kei kai kratas to kalytero gia thn parti su ,,,se oloys tous tomeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μαύρο Ρόδο, αυτό που προτείνεις δεν είναι άφιλτρο, άχαρτο, άκαπνο, αλλά άφραγκο!
    johnny, καλά τα λες, αλλά πώς θα περάσει η ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @Μαύρο Ρόδο: ή μπορείς πολύ απλά να πάρεις τον καπνό και τα άδεια τσιγάρα της αρεσκείας σου, και να φτιάξεις ένα πακέτο. Δεν χρειάζονται παραπάνω από 5-10 λεπτά, και έρχεται αρκετά φθηνότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Soto μάλλον μιλάς για τις καπνοσύρριγες η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει και νομίζω βγαίνει και ειδικό μηχανάκι. Από που μπορώ να προμηθευτω;

    Βασικά παίζει ο καπνός στριφτού να μπει και σε πίπα έτσι γλιτώνεις τα χαρτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αν μένεις Αθήνα υπάρχουν κάποια καταστήματα με είδη καπνιστού (Tobacco Store, Budhas Flower, Luxe.gr) που έχουν, αν και εγώ προσωπικά τα αγοράζω από μια αποθήκη στη Σταδίου.
    Τον τελευταίο χρόνο είμαι με αυτό το σύστημα, και είμαι ευχαριστημένος σε σημείο να μην μου περνάει καν από το μυαλό να αγοράσω έτοιμο πακέτο.
    Ένα πράγμα που είναι καλό να ξέρεις, είναι ότι στις περισσότερες μάρκες άδειων τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (OCB, Gizeh, Καπνοπαραγωγών και RizLa+) είναι ότι το φίλτρο τους είναι 15mm (16mm τα RizLa+), σε αντίθεση με τα 22mm που έχουν τα βιομηχανικά, και έτσι έχεις πάντα γύρο στα 8-10mm περιτυλίγματος του φίλτρου που το γεμίζεις αναγκαστηκά με καπνό, τον οποίο όμως δεν μπορείς να καταναλώσεις.
    Προσωπικά προτιμώ τα RizLa+ Concept, τα οποία έχουν φίλτρο 25mm, η γεύση δεν αλλάζει, και δεν ξοδεύεις καπνό άσκοπα κάτω από το χαρτί του φίλτρου. (τα συγκεκριμένα τα αγοράζω από την αποθήκη στην Πατησίων, €1,23 -με ΦΠΑ- τα 100, και δουλεύουν με ΟΛΑ τα μηχανάκια γεμίσματος)
    Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι ο καπνός που έχουμε, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος λόγω υγρασίας, και πρέπει να τον αφήσεις να ξεραθεί λίγο πριν γεμίσεις τα τσιγάρα.
    Όσο αγόραζα καπνό από εδώ, ένα σακουλάκι των 25g μου έβγαζε γύρω στα 30-33 τσιγάρα. Πλέον κάθε τρίμηνο τα σκάω στο Tabak Brucker, κάτι που θα συνεχίσω να κάνω μέχρι να μπορώ να βρίσκω εδώ ένα ανάλογο προϊόν (πιο χοντροκομμένο καπνό, στο κατάλληλο επίπεδο υγρασίας και στην κατάλληλη τιμή βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δοκίμασα χθες τον Karellias... Καλός καπνός, συμπαθητικός με φανταστικό άρωμα... γενικώς, μιας και δεν είμαι τακτικός καπνιστής αλλά περισσότερο κοινωνικός, έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους αρωματικούς καπνούς...συνεπώς μου άρεσε και ο karellias... Μου φάνηκε ελαφρύς, αλλά όχι ανικανοποίητο!
    η συσκευασία του άψογη και η τιμη του κανονική (4€)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο καλύτερος καπνός,που έχω δοκιμάσει,τα τελευταία 4 χρόνια...
    Άρωμα,που σου μένει,στο στόμα.Γεύση ελαφριά,ιδανική για τα γούστα μου.Και γενικότερα μοναδική θα έλεγα,στο είδος.Συσκευασία,η καλύτερη που έχω δει σε καπνό,και το τελευταίο,ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. λέω να δοκιμάσω πρώτη φορά στριφτό και αποφάσισα να πάρω KARELIAs & SONS καπνό στριφτού αλλά επειδή δεν έχω ιδέα για τους συνδυασμούς χαρτιών κ.λ.π ήθελα να ρωτήσω άμα θα ταιριάζει με οργανικά ακατέργαστο 'Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών' και τι φιλτράκι θα προτείνατε; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μπορεις να διαβασεις πιο πανω το σχολιο του ιδιου του κυριου Καρελια που, προς τιμη του, απαντησε σε σχολια φιλων. Αφησε να εννοηθει πως το χαρμανι του "δενει" πιο πολυ με τα κοινα χαρτακια της αγορας, οπως το rizzla πρασινο.

    Ξαναδιαβασα τα σχολια του κυριου Καρελια πιο πανω τα οποια γραφτηκαν πριν 2 χρονια περιπου. Πολυ διαφορετικα τα πργματα τοτε. Η αγορα του στριφτου ηταν περιορισμενη, ενω ελλειπαν εντελως (ή σχεδον εντελως) τα ανατολικα χαρμανια στους καπνους. Εχοντας ως δεδομενο τις δυσκολες οικονομικες συνθηκες που ωθησαν πολλους στην αγορα στριφτου αλλα και την επιτυχια των καπνων μαρλμπορο (οπου υπαρχουν ανατολικα καπνα) πιστευω πως ηρθε λοιπον η ωρα να μπει δυνατα στο χωρο του καπνου με ανατολικα χαρμανια η εταιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αν ο Καρέλιας κάνει κάποια κίνηση πιστεύω και εγώ ότι 90% θα πρόκειται για ένα σήμα στην αγορά στριφτού. Πάντως ο καπνός Καρέλια για καιρό σάρωνε και ακόμα έχει αρκετό κοινό σε κάθε ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ο καπνος Καρελια παιζει να εχει περασει στην πρωτη θεση των πωλησεων. Το τελευταιο διαστημα 1 στους 2 που βλεπω καπνιζουν αυτη την μαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Και εγώ Πέτρο παρατηρώ ότι παρά την μεγάλη κάμψη που είχε για κάποιους μήνες, τώρα έχει επανέλθει γερά στο προσκήνιο. Επίσης με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πλέον οι Έλληνες έχουν αρχίσει να στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα ξεπερνώντας ως ένα βαθμό την ξενομανία που ταλανίζει για δεκαετίες τη χώρα μας. Ομολογώ πως αυτό δεν το περίμενα από τους σημερινούς συμπατριώτες, ομολογώ πως είχα χάσει κάθε ελπίδα.
    Άλλα προϊόντα που έχουν ανέβει πολύ είναι η μπύρα FIX, τα διάφορα προϊόντα του Χρυσού Μύλου και τα προϊόντα ΛΟΥΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μια ερώτηση: έχετε δοκιμάσει καπνό DRUM λευκό τις τελευταίες εβδομάδες; Ποια η άποψή σας; Επίσης αξίζει ο καπνός ΚΑΡΕΛΙΑ;( είχα δοκιμάσει και μου έφερνε αναγούλα από τα πολλά αρώματα). Τέλος ο καπνός GAULOISES είναι άξιο δοκιμής ή απλά είναι πεταμένα λεφτά; Χρειάζομαι απάντησή σας![Χρησιμοποιώ χαρτάκια rizla ασημί(ή ocb) και φίλτρα rizla ultra slim(ή ocb)].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο Gauloises είναι μάπα, ο DRUM white το ίδιο, ο Καρέλια είναι από τους πρώτους σε πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. πλεον ο καρελια αξιζει αλλα τον εκαναν 20αρι και δεν αξιζει φραγκο
    πριν προλαβεις να τον ανοιξεις τον καπνο τελειωσε..

    με τον 25αρι με κρατουσε μια μερα τωρα το πρωι τον αγοραζω και το απογευμα τελειωνει αλλα σαν καπνος αξιζει..για τα δικα μου δεομενα φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. σκεφτομαι να δοκιμασω τον καπνο καρελια αλλα με κολλαει το οτι λετε πως ειναι "χημεια" το αρωμα του. Για χαρτακια ειμαι αναμεσα στα ελληνικα συγαροχαρτσ(τα λεπτσ) και στα γαλαζια ριζλα. Και για φιλτρακια θελω λεπτα μαλλον swan κιτρινα. Τι συνδυσμους θα προτινατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τα χαρτάκια καπνοπαραγωγών τα λεπτά και φίλτρα rizla slim ή OCB premium, για λεπτά δεν έχω βρει κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Με μαστίχα ή πολίτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. πηρα καπνο καρελια με χαρτακια καπνοπαραγωγων λεπτα. Για φιλτρακια swan ultra slim 'η rizla ultra slim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. h xrisi me ton kapno den exoun kamia sxesh se gefsh metaxi tous allh gefsh exei to ena allh to allo.prwsopika otan kapniza thn xrisi meta apo 5 tsigara me mpouxtize isws epeidi einai sketo virginia kai den exei berley.enw o kapnos ekana 20 tsigara se mia mera kai den me mpouxtise katholou. mipws kserete giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Είναι και πιο ελαφρύς ο καπνός ίσως για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Θελω να κανω μια ερωτηση ποσο κοστιζουν
    -ΚΑΠΝΟΙ
    Drum Bright Blue
    Old Holborn Yellow
    George Karelias & Sons
    Drum Natural
    -ΦΙΛΤΡΑΚΙΑ
    Filtraki
    Rizzla Slim
    Swan Yellow
    -XARTAKIA
    Rizzla Silver
    Drum
    Rizzla Red
    Raw
    Μπορειτε να απαντησετε οσο γρηγοροτερα μπορειτε ευχαριστω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Απαντήσεις
    1. Ο Νατουραλ Ντραμ ειναι 20αρης και αμα μπορεις συμπληρωσε και τα αλλα ο λογος που ζηταω τιμες ειναι επειδει θελω να αλλαξω απο τσιγαρα σε στριφτο

      Διαγραφή
  94. τα φίλτρα 1 € και τα τσιγαρόχαρτα 50 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Λοιπον επειδη παρακολουθω το blog καθημερινα πετρο,εχω να πω πως επεσες αρκετα εξω σε αυτη την κριτικη εκτος και αν φταιαει η φουρνια απτην οποια αγορασα....πολλα σκουπιδακια,ενα χημικο αρωμα βανιλιας η κατι παραπλισιο κανουν τον καπνο καρελια ενα απο τους χειροτερους στην αγορα...σπανιο αλλα τα βιομηχανικα της εταιριας ειναι ετη φωτος ανωτερα απο τον καπνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H κριτικη δεν ειναι ιδιαιτερα θετικη.Για τα σκουπιδακια δεν εχω αποψη,όταν εγινε η αναρτηση ηταν σχετικα καθαρος.Συμφωνω παντως,ενω τα ετοιμα τσιγαρα Καρελια,ακομα και τα φθηνα(Καρελια Φιλτρο κασετινα) ειναι αρκετα καλης ποιοτητας,στους καπνους οι κινησεις της εταιρειας δεν με καλυπτουν καθόλου.Ελπιζω στο μέλλον κατι καλυτερο.Πάντως εμπορικα ο καπνος παει καλα,ίσως γιατι εγινε μοδα το "καταναλωνω Ελληνικα"

      Διαγραφή
  96. Χαιρετώ την παρέα μπορώ να πω πως καπνός καρέλια φίλτρακι ενεργού άνθρακα του παππού και χαρτί καρέλια για μένα είναι ο καλύτερος συνδυασμός ,μου αρέσει το άρωμα του και μέχρι την στιγμή αυτή δεν σκέφτομαι να τον αλλάξω ,μπράβο . σε μια Ελληνική στεριά πού αγωνίζεται μέσα στην κρίση .ΥΓ το πακέτο φανταστικό, στεγανό και όμορφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο καπνός καρέλια,τον όποιο δεν είχα καθόλου σε εκτίμηση αλλά δοκιμάζοντας τον άλλαξα παντελώς γνώμη,είναι από τους ελάχιστους καπνούς που δεν αυξήθηκε η τιμή του σε αυτήν την πρόσφατη ανατίμηση των καπνών του Δεκεμβρίου 2012.Σταθερά στα 3,50 ευρώ τα 20 γρ.Δεν γνωρίζω αν είναι ο μοναδικός που ακόμη είναι φθηνός,αλλά πρέπει να επισημάνουμε αυτήν την ενέργεια.Ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία που δίνει ένα μεγάλο έναυσμα στους καταναλωτές να στηρίζουν τα ελληνικά προιόντα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Έκανα για χρόνια old holborn κίτρινο, ανάθεμα την ώρα και την στιγμή, αυτός ο καπνός είναι εντελώς τούβλο και απορώ πως κάνει τόσο μεγάλες πωλήσεις. Βέβαια κι εγώ το κατάλαβα αργά όταν είχε γίνει η ζημιά.Το γύρισα σε gv πράσινο και βρήκα την υγειά μου, ωραίος καπνός, του γούστου μου, χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα. Αλλά πλέον 5μιση € δεν έχω να δίνω για αυτόν, οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω τον Καρέλια που είναι ο πιο φθηνός και όλοι μου λέγανε πως είναι και από τους καλύτερους. Επίσης ήταν μια καλή ευκαιρία να στηρίξω μια ελληνική καπνοβιομηχανία. Παρόλα αυτά ο καπνός αν και έχει εξαιρετικό άρωμα και ευχάριστη γεύση, κάνει μπαμ πως είναι μια πιο ελαφριά αντιγραφή του holborn (τίγκα στα αρώματα και τα χημικά)και φοβάμαι μη με πειράξει. Ήδη τον κάνω μερικές μέρες και με έχει πιάσει ένας ψιλοβήχας,σε συνδυασμό με ερεθισμό στη στοματική κοιλότητα. Επίσης έχω την εντύπωση πως τα τσιγάρα καίγονται πολύ γρήγορα, όπως και το ότι δεν μπορώ να στρίψω το ίδιο καλά όπως με άλλους καπνούς (που ενδεχομένως να ήταν πιο εύπλαστοι). Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό; Mήπως παίζουν ρόλο τα χαρτάκια ή τα φίλτρα; (ρίζλα γαλάζιο ή μπλε χρησιμοποιώ και φίλτρα ρίζλα σλιμ). Aν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει θα το εκτιμούσα, θέλω πολύ να στηρίξω την εταιρία, αλλά είμαι και λίγο παράξενος στις επιλογές μου. :P

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγκα, δοκίμασε τον "Καρελια" άσπρο κι αν σου φανεί ελαφρύς θα ξεκινήσεις την ημέρα σου μ' αυτόν. Αν εξισωθούν οι τιμές και δεν έχεις θέμα (εννοώ δεν ντρέπεσαι, γιατί εγώ ντρέπομαι να κυκλοφορώ με Marlboro) μπορείς να καπνίσεις οποιονδήποτε Marlboro (χρυσό ή κόκκινο), ή Lucky Strike. Είναι οι μοναδικοί μη αρωματικοί καπνοί που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Φυσικά όλ' αυτά υπάρχουν γραμμένα εδώ μέσα (και άλλα) αλλά όρεξη νά 'χεις να διαβάζεις... Κι εγώ από 'δω μέσα τα διασταύρωσα γιατί έξω συναντάω μόνο τύπους που δεν ξέρουν τι καπνίζουν αλλά επιλέγουν να καπνίζουν όλα τα αρωματικά απορρίμματα. Οτιδήποτε δεν είναι αρωματικό τους "βρωμάει"...

      Διαγραφή
  99. o kapnos karelias den einai eisagomenos giafto ke den anevike h timi tou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Στη Θεσσαλονίκη πού μπορώ να βρώ άδεια τσιγάρα για γέμισμα;
    Πόσο κοστίζουν;
    Ο καπνός στριφτού είναι κατάλληλος για γέμισμα άδειων τσιγάρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοστιζουν γυρω στο 1,5 Ευρω τα 100. Θα τα βρεις στον Ανθομελιδη στην Τσιμισκη και στο Καπνοτοπι-Οινοτοπι Παυλου Μελα 28

      Διαγραφή
  101. Το εργαλείο που γεμίζουμε τα άδεια τσιγάρα πόσο κοστίζει;
    Ο καπνός Καρέλια (ο κανονικός, όχι ο άσπρος) είναι πιο ελαφρύς από την χρυσή κασετίνα ή έχει το ίδιο "βάρος"; Πόσο κοστίζει;
    Πόσα τέτοια τσιγάρα μπορούν να γίνουν από έναν καπνό;

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μικρο χειροκινητο που πουλανε στα περιπτερα-ψιλικατζιδικα 3-5 ευρω.Το ηλεκτρικο απο το Ιντερνετ το βρηκα απο 45-120ευρω.Ενας φιλος πηρε ενα με 60ευρω κ ειναι ευχαριστημενος.Εχει κ ρυθμιση για το ποσο σφιχτο το θελεις κ βαζει τον αναλογο καπνο.Εγω βαρεθηκα κ μονο που τον εβλεπα.Καθεται μιση ωρα καθε πρωι κ γεμιζει τα τσιγαρα της ημερας, περιπου 35.

      Yπαρχει κ αυτο απο Αμερικη http://freshchoicetobacco.com/tobacco.html, το οποιο σχολιαστηκε σε αλλο σημειο εδω στο blog.Μιλησα μαζι τους κ μου ειπανε οτι τo στελνουν με 550 ευρω, αλλα δουλευει καλα μονο με το δικο τους χοντροκομμενο χυμα καπνο, τον οποιο φυσικα δεν στελνουν.Ασε που αν χαλασει το τσιπακι που εχει, ειναι αχρηστο.Εχει εγγυηση βεβαια, αλλα αν το στειλεις Αμερικη να το φτιαξουν, κοστιζουν πολυ τα εξοδα αποστολης.

      Για τις αλλες ερωτησεις σου: εξαρταται απο το ποσο καπνο βαζεις.

      Διαγραφή
  102. Ξαναδοκιμασα τον καπνο Καρελια τον παλιο και μου φανηκε πολυ ωραιος καλυτερος απο πριν καιρο που τον ειχα δοκιμασει (οταν ηταν 25γρ).Οταν τον πρωτοδοκιμασα μου φανηκε αηδια καπνος παραξενη γευση και περιεργο αρρωμα.Σημερα ομως που τον ξαναδοκιμασα ειχα αμφιβολιες αλλα τελικα αδικα αμφεβαλα.Η τιμη του ειναι 3,50 ευρω τα 20γρ και τον καπνισα με φιλτρακια του παππου (ανοιχτο πρασινο χρωμα η συσκευασια) χωρις ανθρακα και χαρτακι του παππου το καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Δοκιμασα τον ασπρο τον καπνο του καρελια και δεν εχει το χαρακτηριστικο αρωμα του πορτοκαλι!
    Σε οσους δεν αρεσουν αρωματικοι καπνοι νομιζω ειναι οτι πρεπει και τιμη 3,5 τα 20 γραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Δοκιμασα και γω τον ασπρο απο περιεργια (καπνιζω pueblo απο γερμανια μονιμα) για να δω τι κυκλοφορει εδω μιας και κατι old holborn δεν καπνιζονται καν..Παντελως αδιαφορο τσιγαρο.. ελαφρυ (υποκειμενικο)...η χημεια γινεται αισθητη κατευθειαν τουλαχιστον σε μενα..υγρασια τερμα...και δεν μπορω με Τιποτα να νιωσω γευση..καποια ικανοποιηση εστω κατι!!..αντε να φερουνε καπνους που κυκλοφορουν εξω (πχ pueblo,manitou) να δω ποιος θα συνεχισει να καπνιζει αυτες τις μπουρδες

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλαρακι ποσο σου κοστιζει ο pueblo απο γερμανια?

      Διαγραφή
    2. 3.90 τα 30 γραμμαρια

      Διαγραφή
    3. θα συμφωνησω μαζι σου..το δοκιμασα τον ασπρο ειναι σαν αερας..καμια γευση δεν εχει και δεν εσθανεσε τιποτα απολητος ουτε καν σε γαργαλαει

      Διαγραφή
    4. Μπλε χαρτακια να υποθεσω ε?... Δοκιμασε τα πρασινα

      Διαγραφή
  105. Έχω κάποιες ερωτήσεις.
    Ο καπνός Καρέλια (ο "βαρύς") είναι το ίδιο βαρύς με τον μπλέ Χόλμπορν;
    Άν χρησιμοποιήσω άδεια τσιγάρα για γέμισμα, ο καπνός των 20 γραμμαρίων πόσα τσιγάρα θα βγάλει;
    Θα είναι πιο οικονομικό από ένα πακέτο Χρυσή Κασετίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ι τιμη του ειναι ακομα 3.50 τα 20 γρ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Η τιμή του επεσε στα 3.30 τα 15 γρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Δυστυχώς, αυτό δεν συνεπάγεται μείωση στην τιμή αλλά αύξηση και μάλιστα γενναία. Από την συντριπτική διαφορά των .50ευρώ τώρα έχει εξισωθεί σχεδόν με τους εισαγόμενους. Με απογοήτευσε αυτή η διαφορά το ομολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Εγω πιστεύω ότι αυτή η αύξηση τιμής είναι από τους φόρους... Πάντως ο καπνός έχει αρκετά σκουπίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Όντως πήγε 3.30 στα 15γρ? Καλα ρε παίδες μας κοροιδεύουν? Μεγάλη κοροιδία....Οταν ξερώ 'γω πριν 1μιση-2 χρονια είχε 3.50 τα 25γρ... Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα παραπονα στο υπουργειο οικονομικων.Δεν είναι θεμα της καπνοβιομηχανιας,απλα το κρατος αυξησε τον φορο.

      Διαγραφή
    2. Για τη φορολογία το μόνο υπεύθυνο είναι το κράτος. Ειδηκά το υπουργείο οικονομικών. Και φυσικά τα διάφορα συμφέροντα των αντικαπνιστικών εκστρατειών ( πάλι καλά που τους έχουμε καταλάβει όλοι πλέον ). Ελπίζουμε το κράτος να καταλάβει οτι με την υπερβολική φορολογία στον καπνό, έχει φέρει το λαθρεμπόριο στην πρώτη θέση και έχει βουλιάξει τα έσοδα του κλάδου και του κράτους μαζί και να μειωθεί ο ΕΦΚ τελικός στα καπνικά ( όπως συζητείται εδώ και κάτι μήνες ). Γιατί μπορεί τα 25g καπνού να έχουν πάει στα 5,40€, απο αυτά όμως τα 3,83 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  111. Δεν εχω ενημερωση απο την Καπνοβιομηχανια,ουτε εικονα απο όλη την χωρα,αλλα εχω την αισθηση πως ο καπνός Καρελια είναι με διαφορα πρωτως σε πωλήσεις και πιθανον να κοντευει να ριξει το Μαρλπορο ως πρωτο προιον καπνου.
    ϊσως η εταιρεια να πρεπει να ψαχτει και με κανενα νεο προιον στα στριφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. genika petro 8 prepei n psaxti se free aditive mias k kalla virginia exei k to katexi!!!!!
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο DRUM WHITE? ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ? DRUM H KATI AΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Κάπνιζα για πολλά χρόνια τον Old Holdborn yellow, εδω και αρκετό καιρό δεν μου αρέσει καθόλου, αυτο ξεκίνησε ή απο τότε που πήγε απο τα 25γρ σε 20γρ ή απο τα 20γρ σε 18γρ δεν θυμάμαι.

    Σήμερα που τελείωνε ο καπνός δεν ηθελα να ξαναπάρω O.H. είπα να δοκιμάσω του Καρέλια και μπορώ να πω οτι σε καμία περίπτωση σαν πρώτη εντύπωση δεν μου φάνηκε κακός καπνός, αυτο σαν πρώτη εντύπωση νομίζω οτι σε εναν καπνιστή μετράει πολύ. Οι περισσότεροι καπνοί που προέρχονται απο παραδοσιακές εταιρίες βιομηχανικού τσιγάρου για τα γούστα μου είναι χάλια (Marlboro,Camel κτλ) Του Καρέλια ο καπνός είναι ο καλύτερος που εχω δοκιμάσει και με διαφορά.
    Πολύ ψιλοκομμένο χαρμάνο και καθαρό, προσωπικά δεν βρήκα κλαδιά και ξύλα που έβρισκα τελευταία στον Old Holdborn.

    Η συσκευασία αν και δεν είναι κάτι που εχει σημασία για το κάπνισμα θα συμφωνήσω με τους περισσότερους οτι είναι μακράν η καλύτερη.

    Αν δεν μου παρουσιάσει πρόβλημα στον λαιμό μου θα παραμείνω στον Καρέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Εδώ και 4 μήνες καπνιζω τον καπνό καρρελια τον βαρυ,.εδώ και 1,5
    Μήνα έχω προσέξει απίστευτα σκουπιδακια και κλαδακια μέσα.μήπως τον χάλασαν κ αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Καλησπερα στην παρεα.
    καπνιζω τον καρελια αρκετο καιρο και ειμαι ευχαριστημενος,τον ειχα μαθει απο αυτο εδω το μπλογκ.
    τωρα που τον ακριβυναν σκεφτομαι να τον αλλαξω με καποιον αλλο για να μπορω να τον φερνω απο εξωτερικο.
    τι αλλες επιλογες εχω για καπνο οπως ο καρελια ναι ειναι δλδ ελαφρυς και καθαρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Πολύ βαρύς καπνός κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και ο άσπρος πάλι βαρύς και με πολλά πρόσθετα μπορώ να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Τι γινεται ρε παιδια μ αυτον το καπνο καλο αρωμα πριν τον αναψεις,καλη συσκευασια αλλα μου βγαζει κατι περιεργο οσες φορες τον εχω καπνισει εγω καπνιζω χρυση κασετινα αρκετα χρονια και μια μερα που συζητουσα με τον περιπτερα μου μου ειπε παρε και τον καπνο να δεις μοιαζει πολυ να σημειωσω πως τον ειχα καπνισει μονο απο τρακα.Τον παιρνω λοιπον ολα καλα μαζι με κοκκινο Rizzla που ειναι ιδιο με το πρασινο χωρις ομως τις κομμενες γωνιες και φιλτρο Rizzla οχι τα πολυ λεπτα ουτε τα χοντρα χοντρα τα μεσαια, καπνιζω λοιπον ενα δυο τσιγαρα αρχικα και δεν βρηκα και μεγαλη ομοιοτητα με την χρυση οκ φερνει λιγο αλλα ενταξει θα μου πεις ενας καπνος στριφτου δεν ειναι δυνατον να ειναι ιδιος με ενα τσιγαρο που εχει αλλη διαδικασια παρασκευης και αλλα προσθετα.Η αληθεια ειναι πως ειναι ιδιεταιρος καπνος οκ κανενας καπνος κατα τη γνωμη μου δεν ειναι πολυ καλος (προσωπικο γουστο γιατι μου αρεσουν τα τσιγαρα)αλλα ενταξει βλεπω να εχει φανατικους οπαδους τελευταια κυριως νεαρες ηλικιες.Πρωσοπικα θεωρω τα προιοντα του Καρελια υψηλης ποιοτητας αλλα πρεπει να κινηθει και σε λιγο διαφορετικα blends εμενα πρωσοπικα η χρυση κασετινα μου αρεσει φανατικα και το Excellence αλλα δεν μας παιρνει και για καθε μερα ειναι πιστευω τα κορυφαια virginia χαρμανια.Τι να πω περιμανουμε εμεις που γουσταρουμε Kαρελια να δουμε κατι καινουργιο πολυ καλο οπως με το Excellence ειτε σε τσιγαρο η τουλαχιστον σε καπνο που ειναι η ταση της αγορας.Ευχαρστω. SM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Όπως ξέρουμε, και μας το είχε γράψει κι ο ίδιος ο Καρέλιας εδωμέσα κάποια φορά, ένα χαρμάνι Βιρτζίνια έχει και κάποιο ποσοστό, μικρό βέβαια, ανατολικών καπνών μέσα.

    Κάποια φορά λοιπόν έτυχε να πάρω ένα πακέτο καπνό Καρέλια, το σκούρο, όπου δεν είχε γίνει σωστό ανακάτεμα και προφανώς είχε μαζευτεί εκεί όλο το ανατολικό. Το χαρμάνι μπορεί να 'ταν λάθος, σαν τον καφέ που δεν έχει ανακατευτεί καλά κι είναι ο μισός πικρός κι ο άλλος μισός πετιμέζι, αλλά εγώ που έχω κόλλημα με τα ανατολικά το κατααπόλαυσα!

    Αυτά τα λάθη στο ανακάτεμα συμβαίνουν καμιά φορά. Υποθέτω ότι μαθηματικά είναι αδύνατο να αποφευχθούν τελείως. Μιαν άλλη φορά, σ' ένα πακέτο Χρυσή κασετίνα σκέτη, είχα πετύχει ένα και μόνο τσιγάρο όπου είχε παραπέσει ζάχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μην ειχε παραπεσει και μελι lol

      Διαγραφή
    2. Ποιος σου 'πε ότι δε βάζουν και μέλι;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Πρεπει να εισαι τερμα βλακας για να μιλας ετσι φιλε καλυτερα μπες στο facebook

      Διαγραφή
    5. Φυσικά και έχει μέλι. Αν θυμάμαι καλά, ο ίδιος ο Καρέλιας το έγραψε εδώ

      Διαγραφή
    6. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι βάζουν μεταξύ άλλων πρόσθετων και μέλι σε πολλά τσιγάρα. Η αρχή έγινε από τα Camel lights και ακολούθησαν τα Marlboro lights πριν από 20 χρόνια. Μην κοροϊδεύετε λοιπόν, η καπνοβιομηχανία είναι εν πολλοίς υπόθεση χημείας στις μέρες μας. Οπως όλα άλλωστε.
      NG

      Διαγραφή
    7. το blending στα πουρα δεν είναι υποθεση χημείας, εκει είναι ολη η τεχνη

      Διαγραφή
    8. Δεν έχω ιδέα για τα πούρα και ούτε έτυχε να με απασχολήσει ποτέ αλλά για να το λες...
      NG

      Διαγραφή
    9. Να με διορθώσετε κι εμένα αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι φυσικά αρωματικά όπως μέλι, ζάχαρη (τέλος πάντων, γευστικό είναι, όχι αρωματικό), κακάο, πορτοκάλι, είναι άδικο να τα ρίχνουμε στο τσουβάλι της «χημείας». Όχι απλώς επειδή δεν είναι χημικά, αλλά κυρίως γιατί το μέλι π.χ. δεν μπαίνει για να είναι το τσιγάρο σαν μέλι αλλά ως ένα από τα συστατικά που, σε συνδυασμό και σωστή αναλογία με όλα τα υπόλοιπα, θα δώσουν μια γεύση κι ένα άρωμα που δεν είναι απλό άθροισμα των επιμέρους αλλά μια ολόκληρη σύνθεση.
      Αυτές οι συνταγές είναι οπωσδήποτε μέρος της τέχνης του χαρμανιάσματος.

      Διαγραφή
    10. Γενικα Πεπε μπαινουν διαφορα μεσα και χημικα γευσης και αρωματος αλλα και φυσικα αρωματικα οπως αυτα που ανεφερες.Εμενα παντως μου αρεσουν περισσοτερο τα τσιγαρα που εχουν μεσα και τα προσθετα τους παρα τα additive free πολυ δυσκολα μου αρεσει κατι σε additive free γιατι λιγα τσιγαρα η καπνοι στριφτου χρησιμοποιουν πολυ καλης ποιοτητας καπνα που να αναδικνιουν τη φυσικη χωρις προσθετα γευση του καπνου

      Διαγραφή
    11. Μα και τα περισσότερα, αν όχι όλα, additive free τσιγάρα περιέχουν κάποια αρώματα, δεν είναι δηλαδή σκέτος καπνός. Τώρα γιατί αναγράφονται ως additive free, είναι άλλο θέμα. Ίσως δεν περιέχουν καθόλου χημικές ουσίες (λέω τώρα εγώ..) αλλά έχουν φυσικά πρόσθετα.
      Από κει πέρα, προσωπικά πάντα, είμαι υπέρ ή για την ακρίβεια δεν είμαι κατά των προσθέτων, αλλά με μέτρο. Δεν τα αντέχει ο οργανισμός μου. Το camel ας πούμε έχει πολύ καλό blending και μου αρέσει αλλά δεν μπορώ να το καπνίζω σε μόνιμη βάση, μου βγάζει πολλή χημεία.

      Διαγραφή
    12. Χημεία είναι, για να το ορίσουμε λίγο, όταν συνδιάζεις διαφορετικά συστατικά μεταξύ τους μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας προκειμένου να παράγεις κάποιο αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με το αν το μέλι ή η ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο είναι φυσικό προϊόν από μόνο του.
      Ο συνδιασμός τους έξω από τη φυσική τους χρήση με αλλα υλικά είναι που δημιουργεί τη χημεία.
      Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω για μένα, πως προσωπικά δεν θεωρώ τη χημεία ως κάτι εξ ορισμού κακό. Υπάρχει καλή και κακή χημεία.
      Το λέω αυτό γιατί κάποιοι ενστικτωδώς εκλάβατε αρνητικά τον όρο "χημεία" και αντιδράσατε αμυντικά.
      NG

      Διαγραφή
    13. Ωραία. Υπ' αυτή την οπτική, και το χαρμάνι από σκέτα ολόσκετα καπνά χημεία είναι. Άμα πετύχει, είναι καλή χημεία. Το πώς θα πετύχει δεν είναι καθόλου αυτονόητο, είναι τέχνη+επιστήμη+εμπειρία +έμπνευση +ένα σωρό άλλα...

      (Τεχνικά, δεν είναι ακριβώς χημεία γιατί οι χημικές ενώσεις που αποτελούν το μίγμα είναι οι ίδιες όπως και πριν την ανάμιξη - αλλά νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε.)

      Διαγραφή
    14. Αν λες εμένα NG, κάνεις λάθος. Αρκετές λέξεις έχουν διαφορετικές έννοιες αναλόγως πως τις χρησιμοποιεί κανείς μέσα στην πρόταση. Η ίδια λέξη μπορεί να βγάζει κάτι θετικό, ουδέτερο ή αρνητικό.
      Προφανώς και δεν με πειράζει η "χημεία" των τσιγάρων, αλλά ναι με πειράζει όταν το τσιγάρο "βγάζει χημεία".
      Στα υπόλοιπα γραφόμενα, τόσο τα δικά σου όσο και του Πέπε πιο κάτω συμφωνώ απόλυτα

      Διαγραφή
    15. Οχι, δε μίλησα για κάποιον συγκεκριμένα Ευθύμη. Μια απλή συνεισφορά σε αυτη την ενδιαφέρουσα συζήτηση έκανα. Οσον αφορά τη διευκρίνηση που κάνεις, συμφωνώ και στα δύο σκέλη.
      NG

      Διαγραφή
  120. Να με διορθωσει καποιος φιλος αν κανω λαθος για το μελι δεν γνωριζω αλλα νομιζω οτι η ζαχαρη τουλαχιστον χρησιμοποιηται αρκετα ως προσθετο στα τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Το μέλι συνήθως μπαίνει όταν "ψήνονται" τα καπνά. Φυσικά δεν είναι κάτι κακό,αλλά κομμάτι της τέχνης του καπνίσματος. Τα additive free τσιγάρα είναι σκέτος καπνός και νερό. Δεν περιεχουν τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο το Camel Natural Flavor είχα κατά νου που περιέχει γλυκερόλη. ΔΕν ξέρω βέβαια αν πλασάρεται ως addittive free.
      Για το Prince της ΒΑΤ που γράφει καθαρά addittive free, δεν έχω ιδέα.

      Διαγραφή
    2. Το CNF έχει γλυκερόλη για αυτό και δεν γράφει additive free. Αν δεις στο site της BAT με τα πρόσθετα,όλα τα Dunhill είναι απλά καπνός και νερό. Κάνε και ένα κλικ στο Γαλλικό λίνκ που έχω βάλει δεξιά,αναφερει τα πρόσθετα σε κάθε μαρκα μια και στην Γαλλία αναγράφονται υποχρεωτικά.

      Διαγραφή
    3. Δυσκολεύτηκα λίγο αλλά το βρήκα. Όντως ενδιαφέρον το λινκ

      Διαγραφή
  122. Βγαλτε ρε παιδια εκει στον Καρελια ενα καπνο χωρις αρωματα και τετοια δε γουσταρει κανενας καπνους του τυπου old holborn η του τυπου drum τους εχουμε συχαθει πλεον δεν ταιριαζουν καθολου στον Ελληνα καπνιστη υπαρχει πολυς χωρος στην αγορα του καπνου για κατι καλο οι περισσοτεροι πιστευω θα στηριξουν μια τετοια κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντος αυτά τα έξτρα αρωματικά κάνουν τον καπνό αιδιαστικό. Χρειάζεται ένας καπνός χωρίς πρόσθετα

      Διαγραφή
  123. Νεος καπνος Καρελια oriental mist. Τον δοκιμασα και θα ελεγα οτι δεν ειναι κακος, αν και δεν ειμαι fun των καπνων καρελια. Λεει στην συσκευασια οτι ειναι χωρις προσθετα, ισως και για αυτο να μου αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, αυτό είναι ωραίο νεό! Το oriental ειδικά με κίνησε την περιέργια

      Διαγραφή
    2. Ώπα! Εξόχως ενδιαφέρον. Θα είμαστε σ' επιφυλακή.

      Διαγραφή
    3. Πεπε,περιμενουμε δοκιμη και αφιερωμα εφοσον εισαι ειδικος στους καπνους!

      Διαγραφή
  124. Ως πληροφορίες προιοντως βλέπω πως λέει Ένα μείγμα από τα πιο φίνα Ελληνικά καπνά με γεύση που θα σας συναρπάσει."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ελπιζω να βγει το αναλογο χαρμανι και σε ετοιμο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα το απέκλεια. Υπάρχει τελευταία μια στροφή προς τα ανατολίτικα, είτε σκέτα ή ως κύριο συστατικό χαρμανιών (Wolfway), είτε με διακριτική αλλά χαρακτηριστική συμμετοχή σε χαρμάνια άλλου τύπου (Old Town, GR). Μέχρι στιγμής την είδαμε κυρίως σε στριφτά, γιατί όχι και σε τσιγάρα;

      Άλλωστε κάποιοι θα θυμούνται ότι η πρώτη εμφάνιση της Χρυσής Κασετίνας, πολλά χρόνια πριν, ήταν ως Oriental Ovals (μόνο άφιλτρη, μόνο στο εξωτερικό, και μάλλον για λίγο μόνο καιρό - μετά άλλαξε σε Βιρτζίνια, με το ίδιο πακέτο που ξέρουμε και σήμερα). Μπορεί ο Καρέλιας να διαπίστωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και να ανέσυρε εκείνο το χαρμάνι από τα συρτάρια, να το τροποποίησε για στριφτό και να το ξαναέριξε στην αγορά.

      Ο Καρέλιας γενικά παρακολουθεί τις τάσεις του καπνιστικού κοινού. Διαβάζει και Πέτρο, και κάποιες φορές έχει γράψει εδωμέσα. Είχε συμμετάσχει σε μια συζήτηση όπου διάφοροι είχαν πει «μακάρι να είχαμε κι ένα στριφτό με ανατολίτικο χαρμάνι» και είχε πει ότι κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια. Ιδού λοιπόν.

      Διαγραφή
  126. http://www.karelia.gr/showArticle.php?category=fG8yu2aJxF εδω εικονα και πληροφοριες για τον καπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Δικόμάσε κάνεις τον νέο καπνό του Καρέλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. βγηκε και νεο l&m 100αρι με 21 τσιγαρα στα 3,50....το μπλε που δοκιμασα καλο μου φανηκε...αν δοκιμασει κανεις αλλος ας μας πει δυο λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Καλησπέρα σε όλους.

    Δοκίμασα τον Oriental Mist του Καρέλια. Καταρχάς ξεκαθαρίζω ότι είμαι του έτοιμου τσιγάρου, όχι του καπνού. Απλώς την προσωπική μου άποψη θα πω.

    Προσωπικά μου φάνηκε καλός στη γεύση, αλλά πολύ ελαφρύς για τα γούστα μου. Η υγρασία ήταν η ίδια που έχουν και οι άλλοι καπνοί της εταιρείας.

    Δεν θα τον αγοράσω ξανά, αλλά εάν βγει σε έτοιμο τσιγάρο εννοείται πως θα το πάρω, ακόμα και lights να είναι.

    Κάνει 4,50 στα 20 γρ.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Πηρα σημεραεναν καπνο Καρελια πορτοκαλι.Με το που ανοιξα τον φακελο μου ηρθε μια μυρωδια αποξηραμενου συκου.Αυτη η μυρωδια ηταν παρα πολυ ευχαριστη.Το κακο ειναι οτι δεν εχει αυτοκολητακι για να κολλας τα χαρτακια πανω και σε ανβαγκαζει να περνεις τα χαρτακια του Καρελια που διαθετουν αυτοκολητο.Σαν καπνος μου αρεσε παρα πολυ και θα τον προτεινα σε ολους.Εκανα μια μικρη δοκιμη και σε ενα τσιγαρο εβαλα λιγο καπνο Καρελια και λιγο χωραφισιο το αποτελεσμα;Τελειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρτάκια Καρέλια υπάρχουν και ψιλά αν προτιμάς, τα γαλάζια. Δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν πρέπει να είναι και πολύ συνηθισμένα, αλλά τα είδα στο σάιτ τους. (Αν τα ξέρει κανείς ας πει.)
      Αλλά ντάξει τώρα, το αυτοκόλλητο δεν είναι επαρκής λόγος να πάρεις χαρτάκια άλλα από αυτά που θα ήθελες.

      Διαγραφή
    2. Ναι Πεπε το ξερω για τα χαρτακια με το αυτοκολλητο.Απλα θελω να τα εχω πανω γτ αλλιως δεν με βολευει.Θα τα παρω αυριο τα γαλαζια και θα γραψω.

      Διαγραφή
  131. Λοιπον πηρα τα γαλαζια χαρτακια του Καρελια.Ηταν αρκετα λεπτα αυτο που θελω εγω.Μου αρεσουν τα λεπτα χαρτακια γτ μου ειναι πιο ευκολα στο στριψιμο.Η καυση τους ηταν αργη και ομοιομορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Βλεπω κανετε παραπονα για το αρωμα του καπνου.Χωρις τα αρωματα ο καπνος ειναι ενα τιποτα δεν καπνιζεται.Αυτο το ελεγα και εγω δεν θελω αρωματα δεν θελω το ενα δεν θελω το αλλο ξερετε κατι εχασα!!Πηρα εναν καπνο καθολου αρωματικο και συγκεκριμενα τον Golden Virginia.Δεν ειχε καθολου αρωματα ηταν αγευστος και ξαναγυρισα στον Καρελια.Εγω παντα λεω ευτυχως που υπαρχει ο Καρελιας με αυτους τους καπνους και καπιναμε κατι γευστικο,αρωματικο και αξιοπρεπεστατο.Ολοι οι ξενοι καπνοι που παιρνετε απο εξω κανουν ζημια στις ελληνικες καπνοβιομηχανιες και γι'αυτο κλεινουν.Στηριζουμε πανω απο ολα ελληνικα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Συμφωνω μαζι σου αλλα υπαρχουν πολλοι ξενοι καπνοι που δεν ερχονται στην Ελλαδα και ειναι αρκετα καλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ναι οντως υπαρχουν καλοι καπνοι στο εξωτερικο.Εγω δεν λεω τι να καπιναει ο καθενας ειναι δικαιωμα του αλλα εχει δικαιωμα και να κανει και παρατηρησεις για αυτο που καπιναει.Αλλα ας μην το παρακανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Κυκλοφορησε ενας καπνος καρελλια σε μπλε ματ συσκευασια, με χρυσες λεπτομεριες. Τιμη απο ο,τι μου ειπε ο περιπτερας 4.5. Εχω υποψιες πως προκειται για Excellence.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Δεν προκειται τον δοκιμασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Excellence ειναι ο καπνος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Θα γράψω μερικά σχόλια για τον νέο καπνό του Καρέλια (συζητήθηκε λίγο εδώ καθώς και εκεί), αλλά για αυτοτελή ανάρτηση είμαι ακόμη επιφυλακτικός. Δε θα ήθελα να γράψω καμιά μπούρδα.

    Είναι εξαιρετικός καπνός. Αρκετά ελαφρύς, πολύ απαλός, με όχι έντονη αλλά χαρακτηριστική γεύση/άρωμα, θα έλεγα: με προσωπικότητα.

    Πέρα από αυτά, που είναι προσωπικές κρίσεις, για τα αντικειμενικά του χαρακτηριστικά δεν μπορώ να κάνω παρά μόνο εικασίες:

    α) Τύπος χαρμανιού: Η συσκευασία δε γράφει τίποτε σχετικά, ούτε το σάιτ. Δεδομένων των συνηθειών της εταιρείας, που ειδικεύεται στα Βιρτζίνια, περίμενα ν' «ακούσω» Βιρτζίνια στη γεύση, και πράγματι τ' «ακούω». Δεν είμαι σε θέση να πω αν αναγνωρίζω και κάτι άλλο μέσα, ούτε αν θα αναγνώριζα τα Βιρτζίνια αν το δοκίμαζα χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες.

    β) Χωρίς αρωματικά; Δεν αναγράφεται τίποτε τέτοιο. Το πακέτο αναδίνει μυρωδιά που θυμίζει τον κλασικό πορτοκαλή καπνό Καρέλια. Καπνίζοντας, τα ξένα αρώματα δεν ακούγονται ιδιαίτερα. Πιστεύω πως υπάρχουν, αλλά σε μικρότερη δόση και πολύ πιο ισορροπημένα.

    γ) Είναι το στριφτό του Έξελενς; Χωρίς να παίρνω όρκο, δεν το νομίζω. Πρώτα απ' όλα, ένα τόσο εκλεκτό καπνοπροϊόν δε θα έβγαινε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Στο πακέτο του Έξελενς γράφει με ένα σωρό τρόπους πόσο ξεχωριστό τσιγάρο είναι, και αυτό τονίζεται και από την αισθητική του πακέτου, ενώ ανάλογα σχόλια υπάρχουν και στο σάιτ. Εδώ το πακέτο είναι σεμνό και τα σχόλια δε λένε τίποτε περισσότερο απ' ό,τι και για τους υπόλοιπους καπνούς της εταιρείας. (Να τονίσουμε ότι κακώς έγραψαν κάποιοι ότι το πακέτο του καπνού μοιάζει με του Έξελενς: το μόνο κοινό είναι ο θυρεός της εταιρείας και η καμπύλη επιγραφή GEORGE KARELIAS AND SONS, που έτσι κι αλλιώς εμφανίζονται ίδια και στην υπόλοιπη σειρά - καπνοί πορτοκαλής και άσπρος, Χρυσές Κασετίνες, σκληρό και μαλακό πορτοκαλί, σκληρό και μαλακό γαλάζιο. Το πακέτο έχει ένα σκούρο μπλε-γκρι χρώμα εντελώς διαφορετικό από το αστραφτερό μπλε του Έξελενς, και ο βασικός σχεδιασμός είναι όπως στους άλλους δύο καπνούς και στην άφιλτρη χρυσή κασετίνα, μόνο λίγο πιο αφαιρετικός.)

    Επιπλέον, η τιμή του είναι στα ίδια επίπεδα με τους περισσότερους καπνούς: 4,50 ευρώ τα 20 γραμμάρια, δηλαδή 2,25 τα 10. Ακριβώς τόσο κάνει και το Οριένταλ Μιστ - οι δύο κλασικοί καπνοί Καρέλια δε θυμάμαι πόσο κάνουν αλλά νομίζω κι αυτοί τόσο πρέπει να κάνουν. Για να έχουμε μια σύγκριση, αντιγράφω από τις σχετικά πρόσφατες αναρτήσεις μας εδώ: Πουέμπλο 2,44 τα 10 γρ., Γούφγουεϊ τα περισσότερα κατοστάρια = 2,40, GR = 2,26. Δε νομίζω ότι βγάζεις ένα στριφτό Έξελενς σε τέτοια τιμή.

    Επί της ουσίας: δεν έχω πρόσφατη την ανάμνηση της γεύσης του Έξελενς για να συγκρίνω. Ούτε για το αν η ποιότητα είναι στα ίδια επίπεδα ρισκάρω να πω γνώμη, γιατί τα Έξελενς ποτέ δεν μπόρεσα να τα απολαύσω στο επίπεδο που λένε όλοι: θες ξεσυνήθιστος από έτοιμα τσιγάρα, θες που τα Βιρτζίνια δεν είναι πολύ η φάση μου, όποτε τα πήρα πέρασαν και (σχεδόν) δεν άγγιξαν. Ότι τούτο εδώ είναι υψηλής ποιότητας, δεν αμφισβητείται. Για τόσο μοναδική κορυφή όμως, όσο το Έξελενς, δεν ξέρω...

    Συνοψίζοντας:

    Ένας πολύ καλός καπνός, σε φιλική τιμή, απόλυτα αξιοπρεπής επιλογή, αλλά περιμένω να ακουστούν και γνώμες πιο έμπειρων από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Καλησπέρα, τον δοκιμασα και μάλλον πρόκειται για τον excellence. Νομίζω αξίζει μία ξεχωριστή κριτική για τον καπνό αυτόν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Καλησπέρα και από μένα, ο καπνός αυτός έχει ίδια γεύση με τον excellencε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Πηρα σήμερα έναν καπνό μπλε καρελια, ευτυχώς το βρήκα εύκολα στο περίπτερο της γειτονιάς μου, το συνδυασα με πράσινα χαρτάκια ριζλα και φίλτρα ριζλα, και μου φάνηκε αρκετά καλό τσιγάρο, μετά από πέντε μήνες αλλαζω μάρκα, έκανα τον πορτοκάλι καρελια αλλά με κούρασε η καρύδα και ήθελα κάτι πιο φυσικό,δεν με πειράζει η μικρή διαφορά στη τιμή, καθώς όπως είναι γνωστό τελικά ότι πληρωνεις παίρνεις. Επίσης ο καπνός θύμισε λίγο τον άσπρο καρελια με πιο πλούσια ομως αρώματα και γεύση. Μία ερώτηση για τον Πεπε, έβαλα τον καπνό σε μία δερμάτινη καπνοσακουλα, λες να αλλοιωθεί η γεύση του καπνού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Να προσθέσω πως είναι βαρύτερος από τους άλλους καπνούς καρελια και σου αφήνει ευχάριστη επιγευση από καπνά virginia χωρίς όμως να σου αφήνει πικριλα. Πιστεύω θα πάει καλά σε πωλήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παρατήρηση για την επίγευση. Δεν το είχα παρατηρήσει, αλλά τώρα που το διαβάζω το συνειδητοποιώ.

      Διαγραφή
  143. Καντε ενα νεο topik ρε παιδια να κουβεντιάσουμε χωριστα για αυτον τον καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ναι ρε παιδιά, αξίζει ξεχωριστής κριτικής αυτός ο καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ο καπνος Καρελια πορτοκαλι ειναι παρα πολυ καλος και ευκολοστριφτος.Μυριζει πολυ ομορφα,εχει αρκετη υγρασια και κανει ενα πολυ ωραιο καπινισμα.Εγω στριβω με χαρτακια Rizla natura και με φιλτρα old holdborn.Αξιξει για μονιμο καπινισμα 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. θα σας κουφάνω αλλά ο πορτοκαλί καρέλια δεν είναι δα και τόσο αρωματικός.

    κοιτάω την ανάρτηση κάθε τόσο και βλέπω πως είναι κοινός τόπος, αλλά πραγματικά δεν το νομίζω.

    δεν έχω ποτέ δοκιμάσει άλλον καπνό, βέβαια αλλά έχω μυρίσει άλλους πως καίνε. Πχ ο πορτοκαλί Old holborn, ναι, μάλιστα. Ο καρέλια δεν μυρίζει πολύ στον χώρο, ούτε έχει έντονη γεύση. Προφανώς απευθύνεται σε κοινό που θέλει μια "φιλική" γεύση, κάτι ελαφρύ στο στόμα και τον λαιμό. Επειδή το ελάττωσα πάρα πολύ, το κόβω και κάθε τόσο, πραγματικά είναι ότι καλύτερο υπάρχει για 4-5 τσιγάρα την μέρα που κάνω τώρα

    σας μπερδεύει η μυρωδιά μόλις τον ανοίγεις, δεν είναι και τόσο αρωματικός, και, στην τελική, δεν είναι κάτι παράλογο να είναι οι καπνοί αρωματικοί. Ψάχνετε συνέχεια κάτι παραδοσιακό, οκ, αλλά παραδοσιακό δεν σημαίνει μόνο βαρύ oriental, και το ελαφρύ αρωματικό μια χαρά παραδοσιακή επιλογή είναι, ανατολίτικη επίσης, άσχετα αν τα καπνά στον συγκεκριμένο δεν είναι ανατολίτικα.

    επίσης υπάρχει μια παρεξήγηση, δεν ξέρω αν το λένε και πρόσφατα φίλοι εδώ, το θυμάμαι από παλιά, ότι θέλει, και κάθε ελαφρύς καπνός, χοντρό χαρτάκι !!

    αν είναι δυνατόν, φαίνεται σε κάποιον όχι αρκετά "καπνική" η γεύση και θα βάλει χοντρό χαρτάκι ? Για να καπνίζει αρωματισμένο χαρτί ? Τα natura που λέει ο Γιώργος δεν τα ξέρω, εγώ λέω φανατικά γαλάζιο. Φοβερή η υγρασία, που λέει ο Γιώργος, κρατάω ένα πακέτο, ακόμα και των 15g μια βδομάδα και δεν παθαίνει τίποτα, χωρίς να έχω θήκη για καπνό, απλά βάζω ένα λαστιχάκι.

    συνοψίζοντας: τέλειος, ελαφρύς με ωραία γεύση, τέλειος και για κανονικό κάπνισμα στριφτού (νομίζω 15) αλλά και για λιγότερο, για κάτι που θες να σου δίνει την αίσθηση μιας "πολυτέλειας", με τον καφέ, το κρασί κτλ.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, τα Ρίζλα Νατούρα είναι σαν τα γαλάζια αλλά οικολογικά.

      Διαγραφή
    2. χρώματος ??

      χωρίς χλώριο και χημικά καύσης λένε εμένα, και θυμάμαι κάποιες φορές λέγανε ότι έχουν φυσική κόλλα (αλλά δεν κολλάγανε, σπάσιμο νεύρων ήταν)

      ικανός είμαι να κάνω τα οικολογικά, ή να μου δίνουν ότι έχουν και να τα παίρνω, πχ αν τα χρώματα μοιάζουν

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. άκυρο, και αυτά που έχω τώρα λένε για κόλλα ακακίας, αλλά ... κολλάνε, ότι να ναι είμαι

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Mπεζ πακέτο, με κάτι λουλουδάκια σε διάφορα διακριτικά χρώματα. Τραχύ (το πακέτο), όχι γυαλιστερό όπως όλα τα άλλα Ρίζλα. Με διάφορα μηνύματα που τονίζουν επίμονα ότι αυτά είναι ΤΑ οικολογικά, όσο κι αν κάποια άλλα είναι κι εκείνα λιγάκι οικολογικά.
      Γκούγκλαρέ το να δεις την εικόνα. Εγώ τα παίρνω, και συνήθως τα ζητώ ως «Ρίζλα μπεζ» και συνεννοούμαι, αλλιώς λέω Νατούρα + όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες, ή τα δείχνω, ή λέω «καλά, γαλάζια».
      Δεν ξέρω πόση αλήθεια έχουν όλα αυτά τα οικολογικά μηνύματα, αλλά δε χάνω και τίποτε, αφού το καπνιστικό αποτέλεσμα είναι ίδιο με των γαλάζιων.

      Διαγραφή
  147. παίρνω χρόνια καπνό καρέλια παιδιά δεν μπορώ να καπνίσω κάτι διαφορετικό δεν μου αρέσει κανένας καπνός μόνο καρέλια.αλλά είναι η 2η φορά που βρίσκω μέσα στον καπνό κολλημένη μακριά τρίχα.άσχημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Πήρα ένα πακέτο, επειδή δεν έβρισκα Καρέλια μπλε, και το σκυλομετάνιωσα. Άλλες φορές που δεν έβρισκα έπαιρνα Καρέλια άσπρο (το λεγόμενο και μπεζ, το "λάιτ" τέλος πάντων) και δε με χάλαγε. Με το πορτοκαλί (που τώρα τελευταία το ακούω από τους περιπτεράδες "κόκκινο"!) αισθάνομαι ότι τα αρώματα, που δεν τα πολυνιώθω στο ...άρωμα, με ενοχλούν στον λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω πως αφαιρεσαν τα εντονα αρωματα που ειχε ο καπνος και μυριζει περισσοτερο σαν τον "light" λευκο καρελια

      Διαγραφή
    2. Μπα, δε μου φάνηκε. Εκτός αν παλιότερα ήταν ακόμη πιο έντονα!

      Έντονα ήταν και τώρα, απλώς ακούγονταν πολύ περισσότερο στον σβηστό καπνό παρά καπνίζοντας. Καπνίζοντας, θαρρώ πως τα ένιωθα στον λαιμό. Ο λαιμός φυσικά δε μυρίζει, αισθάνεται όμως την επιβάρυνση από το ξένο υλικό.

      Διαγραφή
  149. Σήμερα 16/4/2021 αγόρασα τον πορτοκαλί καπνό Καρέλια. Είναι πολύ καλός απλά με τσιμπάει λίγο στον λαιμο στιγμιαία. Όταν ανοίγεις την σακούλα βγαίνει ωραίο άρωμα που μου φτιάχνει την διάθεση. Θα τον αγοράζω που και που μόνο για το άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Καλησπέρα στην ομάδα. Γράφω μετα απο χρόνια ξανά εδώ στο μπλογκ συγκεκριμένα 6 χρόνια. Θα ήθελα να μου πειτε αν υπάρχουν ακόμα παλιες ελληνικές μάρκες τσιγάρων στα περιπτερα γενικά τσιγάρα που κυκλοφορούν ακόμα από δεκαετία 50-60-70

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα τα Καρέλια κασετίνες φίλτρο και Αγρινίου. Πρέπει κι ο Άσσος μαλακός (ή καταργήθηκε κι αυτός;). Μπορεί και άλλα. Αλλά μη φαντάζεσαι πως ίδιο σήμα και πακέτο σημαίνει και ίδιο χαρμάνι!

      Διαγραφή