ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

DUNHILL FINE CUT


Ενα ακομα προιον που κυκλοφορει κατω απο ενα απο τα μεγαλυτερα ονοματα στην ιστορια του καπνου,όπως είναι η φιρμα Dunhill. Ακριβο τσιγαρο,με τρεχουσα τιμη τα 3,50 ευρω, ασπρο φιλτρο που τραβαει αψογα σε αντιθεση με αυτο του International,πάχος μεταξυ κανονικου τσιγαρου και slim,μηκος μεταξυ King Size και 100ς. Καπνα καθαρα, χωρις προσθετα.
Δεν ειναι κακο τσιγαρο το Fine cut, αλλα δεν ειναι και κατι το εξαιρετικο. Η γνωμη μου ειναι πως δεν αξιζει τα λεφτα του για μονιμο καπνισμα. Ενα προβλημα ειναι πως καιγεται πολύ γρηγορα,ενω τα καπνα του ειναι σκετα Virginia καλης ποιοτητας μεν,αλλα βαρετα αφου λειπει το αρωμα των ανατολικων καπνων ή η δυναμη του Burley.
Παντως ως σημα ετυχε διεθνους επιτυχιας κυρια στην Ασια,ενω στην Ελλαδα αν και διαφημιστηκε πολύ, το μαυρο Fine Cut δεν πουλησε σχεδον καθολου,τα αλλα δυο ελαφρυτερα βρηκαν το-οχι πολυ μεγαλο- κοινό τους.
Η γνωμη μου ειναι πως η BAT, αντι να διασυρει το ονομα Dunhill με την παραγωγη απλα καλων τσιγαρων,θα πρεπει να επιστρεψει στο παραδοσιακο χαρμανι που ειχε το σημα μεχρι το 2006. Ολα τα άλλα δεν νομιζω να συγκινουν και πολλους καπνιστες.
Βαθμολογια: 6 στα 10

147 σχόλια:

  1. Ταυτιζομαι απολύτως,Πέτρο, με όσα λες.Καλό το FINE CUT,αλλά σου φαίνεται πως το έχεις δοκιμάσει πολλές φορές.Τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή.Πιστεύω,πως η ΒΑΤ αν εβγαζε το κλασικο παλιο DUNHΙLL και τη LIGHTS εκδοχή τους στην παλια εμφανιση και γευση δεν είχε ανάγκη να βγάλει τιποτε αλλο σε αυτό το σήμα.Πιστεύω όμως,επίσης ότι θέλουν να ανταποκριθούν και στην ανάγκη του κοινού για νέες εικόνες.


    Φιλαράκο,αυτό που θες να μεταφράσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τις μικρές τρυπούλες που έχουν κυρίως τα lights τσιγάρα στο φίλτρο τους για να φεύγει ο καπνός από εκεί και έτσι να μην τον εισπνέεις.Σου λέει λοιπόν το site,όταν τραβάς ρουφηξιά να κρατάς στα δάχτυλά σου έτσι το τσιγάρο ώστε να καλύπτεις αυτές τις τρυπούλες.Η μετάφραση ειναι"κάλυψε τις τρύπες εξαερισμού του φίλτρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο τσιγαρο το μαυρο fine cut με ωραια γευση.Πιστευω πως εχει καλυτερη γευση απο το international.Tο δε king size δεν μου αρεσει καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερο τσιγαρο με ωραια και απαλη γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε πετρο στο πισω μερος του πακετου αναφερει κατι που δεν το καταλαβαινω
    κατι για 46 cuts...
    τι εννοει? επισης πως ειναι ετσι το φιλτρο?δεν το εχω συναντησει σε κανενα αλλο τσιγαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοει πως ο καπνος ειναι κομμενος σε 46 μερη ανα ιντσα,ειναι δηλαδη πολυ ψιλοκομμενος.Τα ψιλοκομμενα καπνα θεωρουνται απαλοτερα στην γευση.Οτι και να γραφουν παντως ειχα βρει πολλα κοτσανια και σκουπιδακια στο τσιγαρο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και απαντώ καθυστερημένα απαντώ. Δόκιμασα πρόσφατα το τσιγάρο αυτό και στην blend και στην fine cut εκδοχή του (υποκειμενικά εγώ προτιμώ την
    άγρια καυτερή γεύση του virginia από τα blend ή τούρκικα τσιγάρα (μιας και μου βγάζουν μια γαλατήλα τα πολλά αρώματα, παρά είναι αρωματικά)!
    χωρίς βέβαια να προτιμώ τα σέρτικα ... θέλω απλώς α' ποιότητας απόλυτα καθαρό (χωρίς χημικά ή cytrel που χρησιμοποιούν που κάνει τα μάτια μου να τσούζουν). Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο τσιγάρο αξίζει 9 (και αυτό για να του δόσω προοπτικές να πιάσει το 10) βέβαια ο καπνός είναι ένα θέμα αρκετά υποκειμενικό , αλλά εγώ πρωσιπικά το θεωρώ αποθέωση του virginia!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΑΣ? ΓΙΑ TO DUNHILL STO KING SAIZ PACK? KOKKINO ΠΑΚΕΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το κανονικού μεγέθους fine cut (μπλε δοκιμασα, το μαυρο δεν μπορω να το βρω πουθενα)
    και το κλασσικο dunhill που αν και ιδιαιτερα αρωματικο ειναι σχετικα αγευστο!το international θα το δοκιμασω μολις τελιωσω αυτό το πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδεια βρηκα σημερα ενα πακετο μαυρο στα 3.50 ευρω λιγο μπαγιατικο (τωρα κανει 4.00 ευρω)...ακομα και μπαγιατικο δεν εχει καμια σχεση με το μπλε το λαιτ εχει γευση πιο υγρη πιο γλυκια και γευση δυνατη αλλα οχι τοσο καυτερη ... το μονο μειον ειναι πως τσουζει οταν ο καπνος βγαινει απο τη μυτη ... αλλα ισως να ευθυνεται και οτι ο καπνος ηταν λιγακι ξερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι για αλλαγη εδωσα 4 Ευρω για ενα μαυρο Dunhill Fine Cut. Καλουτσικο χωρις το "καψιμο" που ειχε οταν βγηκε. Γευση λιγο πανω,λιγο κατω σαν του Marlboro,με την διαφορα πως καιγεται απιστευτα γρηγορα και δεν εχει προσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για αυτο το αφησα και εγω πετρο παρολο που μου αρεσε παρα πολυ καταλαβα οτι καπνιζα περισσοτερο και δεν εβγαινα πια! στο 5 λεπτο τελειωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω οτι δεν υπάρχει αθλιότερο τσιγάρο από το Fine Cut...Παρά το ότι είμαι μανιακός καπνιστής του Dunhill International δοκίμασα το Fine Cut μπλέ, των 7mg. ο λαιμός μου έγινε σαν να τον έξυσα με γυαλόχαρτο. Μα τι βάζουν πιά σε αυτό το τσιγάρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μπλε ειναι οντως μαπα.Ουτε εμενα μου αρεσει.Το μαυρο ομως δινει ρεστα.Φοβερο τσιγαρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πράγματι το μαύρο δεν είναι άσχημο, αλλά δεν είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου από τα Dunhill king size που κυκλοφορούν. Δεν ξέρω βέβαια αν το μαύρο κυκλοφορεί μόνο στην Ελλάδα. Στην Κύπρο και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καπνιζω τωρα fine cut μαυρο.Καλουτσικο τσιγαρακι με ψιλοκομμενο καπνο,η γευση του βεβαια μου φανηκε πικαντικη και ουδετερη.Η πρωτη τζουρα με ψιλοζαλισε κιολας.Παντως παραμενει ακριβο για τα δεδομενα του(4.10 η τρεχουσα τιμη του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. magkes psaxnw antikatastath gia ta lucky strike red...einai mia kalh epilogh ta dunhill fine cut mayra h kamia sxesh-xeirotera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μοιάζουν στη γεύση, από ποιότητα είναι καλύτερα αλλά δεν αξίζουν για την τιμή τους επειδή καίγονται πολύ γρήγορα.

    Δοκίμασε το milde sorte.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα πολύ ωραίο πακέτο πήρε το μάτι μου του Fine Cut, προφανώς του άσπρου, αλλαγμένο προς το καλύτερο, πληροφοριακά. Είναι το παρακάτω. Σε κεντρικό μαγαζί στην Ιπποκράτους το είδα, προφανώς ο άνθρωπος έχει στάνταρ πελάτη και το έφερε. Τα υπόλοιπα που έχει είναι με το παλιό σχέδιο.


    http://www.taw9eel.com/books-stationery-tobacco/tobacco-shop/cigarettes/dunhill-fine-cut-infinite-cigarettes.html

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως αλλαξε το Dunhill,αλλα τα υπολοιπα πακετα ειχαν ξεμεινει απο παλια.Μπορει κανεις να μας ενημερωσει στο πιο σίγουρο;

      Διαγραφή
  19. Για αυτο το νεο Ντανχιλ πρεπει να μαθουμε.Ενδιαφερον ακουγεται,γιατι η ΒΑΤ όταν αλλαζει το πακετο,αλλαζει και το χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα θα πάρω αλλά φοβάμαι μην κλαίω τα λεφτά μου με την έννοια ότι την αλλαγή την είδα μόνο στο λευκό.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Ζητα το νεο πακετο,αν σου δειξουν το παλιο κόψε λάσπη.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν φίλοι. Και εγένετο Dunhill Fine Cut blond blend. Ο περιπτεράς μου είπε ότι είναι σε αντικατάσταση του παλιού ασημί - όντως, έχει περιεκτικότητες 4 και 0,4. Εάν ήταν βαρύτερο θα μιλούσαμε για αριστούργημα. Το πακέτο, ό,τι καλύτερο έχω δει. Η έκπληξη; "This refined blend is made with Virginia and IZMIR ORIENTAL...", χωρίς πρόσθετα. Γεύση πραγματικά πολύ καλή. Το ανατολικό φαίνεται στη γεύση. Περισσότερα αύριο, όταν θα έχω τελειώσει το 1ο από τα 2 που πήρα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Τιμή? Δεν βγαίνει και σε βαρύτερο?

      Διαγραφή
    5. 4,10 - όχι σε βαρύτερη έκδοση δυστυχώς.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  20. Ωραία πληροφορία Κώστα. Θα πάω προς αναζήτηση του νέου Dunhill αφού τελειώσω όσα Davidoff πήρα τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζω να είναι τόσο καλό στη γεύση όσο περιγράφεις και όσο φαντάζομαι! Αλλά κι αυτά τα 4,10....ακριβό πράγμα ρε παιδί μου!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα μιλάω σε συνάρτηση με το βάρος του. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, γι' αυτό και θα το σκεφτώ να το καθιερώσω. Ήδη από χθες το βράδυ έκανα περίπου ένα πακέτο, μου αφήνει το αίσθημα του ανικανοποίητου. Πάντως, για το βάρος του, η γεύση του είναι πρωτότυπη και θετική. Ακριβότατο για την εποχή μας.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Να καθιερώσω μάρκα είναι λίγο δύσκολο αφού δοκιμάζω εδώ και χρόνια τα πάντα!!!!! Όμως επειδή περνάω περίοδο ελαφρού καπνίσματος, νομίζω ότι μετά τα ελαφρά Davidoff που καπνίζω 1 εβδομάδα, είναι καιρός να χτυπήσω και τα Dunhill που αναφέρθηκες. Η τιμή είναι πολύ ακριβή αλλά αν δεν κιδυνεύεις να το καθιερώσεις, τότε no problem!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  21. Ισχυει οτι αλλαξε μονο το Light? Περιεργο μου φενεται να αλλαζει μονο ενα της σειρας και τα αλλα να παραμενουν ιδια. Το εχει δοκιμασει κανεις αλλος να μας πει εντυπωσεις??

    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Bρηκα το νεο DUNHILL. ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΥΤΕΡΟ,αφου εγω βρηκα το μπλε,MASTER BLEND.Οντως αλλαξαν το χαρμανι αφου το πακετο έγραφε Ανωτερα Βιρτζινια,ισορροπημενα με Ανατολικα και Burley,εγινε δηλαδη απο Virginia Blend,American Blend. Καλο,αλλα δεν θα εκφερω γνωμη αν δεν καπνισω και το μάυρο βαρύ Ντανχιλ,αφου αδυνατω να καπνισω Lights. Όποιος το πετυχει Θεσσαλονικη να μου υποδειξει μέρος.
    Αντε να δουμε και νεο International,αφου κάτι τετοιο μυριζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, είναι το ίδιο πακέτο ή παλιά συσκευασία;
      Εννοώ σε σχέση με αυτό που έκανα link παραπάνω.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Εάν βρεις και το μαύρο, να δούμε πώς λέγεται!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  23. Καλά, για να καταλάβω, το blond είναι βιρτζίνια και ανατολικά (ευρωπαϊκό χαρμάνι) και το μπλέ είναι american blend??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρο είδα στο εμπορικό κάτι Dunhill σε στρογγυλοποιημένο τετράγονο κουτί σε τιμή 7.20 αν δεν κάνω λάθος. Το έχεις δοκιμάσει ; Δεν πιστεύω να αξίζει τα λεφτά του αλλά μήπως τουλάχιστον αξίζει μιας δοκιμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωριζω για ποια μιλας.Μηπως τα μπερδευεις με τα Davidoff Magnum;

      Διαγραφή
    2. Ενδεχομένως Πέτρο, μάλλον επειδή ήταν δίπλα στο Dunhill του ίδιου περίπου χρώματος και το πρώτο γράμμα ήταν D το πέρασα για το Dunhill χωρίς να το διαβάσω.. Πάντως το πακέτο ήταν τετράγωνο με στρογγυλοποιημένες πλευρές και περίπου του ίδιου χρώματος με το Dunhill.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να είναι όντως τα Davidoff Magnum. Αυτή είναι η τιμή τους.

      Διαγραφή
  25. Σερφαροντας βρηκα τυχαια φωτο απο τα νεα Ρουμανικα Dunhill Fine Cut.Τελικα βγαινουν σε 4 εκδοχες, Fine Cut Swiss Blend σε μαυρο, Master Blend σε κοκκινο, Master Blend σε μπλε & Blonde Blend σε λευκο πακετο.Απο πανω εχει φωτο με τα παλιοτερα πακετα που γραφουν στο σελοφαν οτι συντομα θα κυκλοφορησουν με νεα εμφανιση, αλλα την ιδια εξευγενισμενη γευση.Ελπιζω να εχουν νεο χαρμανι κ οχι μονο νεο λουκ.Λογικα θα υπαρχουν κ εδω οι "βαριες" εκδοχες, αλλα ουτε εγω τις βρηκα ακομη.

    Οι φωτο ειναι εδω http://hankwilliamslistings.com/dunhil11.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε Δημήτρη.. Τα είχα βρει αποσπασματικά, όχι όλα μαζί. Ας ελπίσουμε να υπάρχει και το μαύρο και το κόκκινο... Ειδικά το κόκκινο, λογικά, θα είναι American Blend σαν το μπλε (master blend λένε και τα 2), οπότε είμαι πολύ περίεργος να δοκιμάσω τα υπόλοιπα...

      Εάν τα εντοπίσει κανείς ας μας πει..

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Εαν μένεις Θεσσαλονίκη, αγόρασαν σήμερα Dunhill Fine Cut μαύρο απο το περίπτερο στην αριστοτελους. Παρτίδα ΙΟ. Τιμή 4.10. Ελπίζω να βοηθησα.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου λέει κάτι επάνω είναι το νέο πακέτο; Προφανώς έτσι;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Κοιταξτε κ εδω http://hankwilliamslistings.com/dunhil12.htm

      Οι μικρες φωτο περιγραφουν τα χαρμανια, μαλλον ειναι η πισω οψη των πακετων, αλλα τα γραμματα ειναι πολυ μικρα:

      BLACK σπανια (μια λεξη που δεν μπορω να διαβασω) Maryland, Virginia, Oriental
      RED Virginia, Oriental, Burley
      BLUE Virginia, Oriental, Burley
      BLONDE Virginia, Izmir Oriental, air-cured(ετσι λενε τα Burley, αλλα προφανως θα ειναι κ αλλες ποικιλιες μεσα, αλλιως θα εγραφε απλα Burley)

      Ενδιαφεροντα ακουγονται.Αντε να δουμε μηπως κ αλλαξε κατι πραγματικα..

      Το site ειναι ενος Νορβηγου συλλεκτη.

      Διαγραφή
    5. Μολις προσεξα οτι τα χαρμανια δεν ειναι στην πισω οψη, αλλα στο αυτοκολλητο αλουμινοχαρτο μεσα στο πακετο.

      Διαγραφή
    6. Fine Cut Swiss Blend foverw tsigaro to kalitero pou exw kannei stin zwh mou!!!!trelo xarmani gia ta ellhnika dedomeda poliploki k wrea glikopioth geush k ka8aro kapno xwris prostheta mpravo stin BAT gia tis anavathmishs sta dunhill genika mias k to international veltio8ike k auto!!!mono mion h grigori kaush tou an k einai toso xortastiko pou den me poli xalai.
      bigvag

      Διαγραφή
  26. Κώστα, η ζελατίνα λέει πως ετοιμάζουν νεο πακέτο με το ίδιο χαρμάνι. Ναι καλά...! Έτσι λέγανε και το 2006 με το Dunhill International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα το master blend το μπλε. Καλό είναι δεν μπορώ να πω. Κλασικό American blend. Ανυπομονώ να δοκιμάσω το μαύρο, που θα είναι κάτι το διαφορετικό, καθώς και το κόκκινο, εάν το φέρουν.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Το μαυρο ειναι ενα εκπληκτικο τσιγαρο. Μεστο, πικαντικο και μυρωδατο. Αν μενεις Θεσσαλονικη, μπορω να σε πω που θα το βρεις.

      Διαγραφή
    3. Στη Λαρισα, στο πιο ενημερωμενο περιπτερο, εχουν το μπλε κ το blonde που φευγει πιο πολυ.Μου ειπανε οτι μολις τελειωσει κ το στοκ του μαυρου που εχουν, θα τους φερουν τα κανουρια.Παντως ο περιπτερας επεμενε πως ο αντιπροσωπος του ειπε οτι δεν αλλαξε το χαρμανι, μονο το πακετο, κ οτι η αναγραφη των χαρμανιων, που δεν υπηρχε πριν, εγινε για λογους διαφημιστικους.Θα τα δοκιμασουμε κ θα δουμε...

      Διαγραφή
    4. xritaso που το βρηκες στην Θεσσαλονικη;

      Διαγραφή
    5. Στο Κεντρο το βρηκα στο περιπτερο της Αριστοτελους οπως και στην Τσιμισκη στο περιπτερο μπροστα απο την ΕΤΕ, Δραγουμη και τσιμισκη.

      Διαγραφή
  27. Παιδιά, σε ποιο ακριβώς περίπτερο της Αριστοτέλους ? Μπροστά στον Γερμανό γωνία Μητροπόλεως? Και για το πακέτο με ποιά ακριβώς εμφάνιση μιλάμε? αυτό απο εκείνο το λινκ http://hankwilliamslistings.com/dunhil12.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ τα περιπτερα της Αριστοτελους γυρισα,δεν υπηρχε πουθενα.Αναξιοπιστος ο τυπος.

      Διαγραφή
    2. Εννοοω το περιπτερο Αριστοτελους και Τσιμισκη γωνια στο Παραδοσιακο.

      Διαγραφή
    3. Περασα απο εκει και ειχε το παλιο.Μηπως τελικα αυτο καπνισες;

      Διαγραφή
    4. Το παλιο πακετο πρεπει να ηταν, διοτι ελεγε New Pack same Taste.

      Διαγραφή
  28. Tελικά βρηκα το νεο DUNHILL SWISS BLEND στο Today της Ανω Τουμπας στην Λαμπρακη. Αν και ενα ελαφρυ κρυωμα δεν μου επιτρεπει να το απολαυσω στο επακρο,η πρωτη εντυπωση ειναι πως μιλαμε για ενα φοβερο τσιγαρο,μια γευση Dunhill απο τα παλια,απαλη και ταυτοχρονα γεματη. Πρωτοτυπο και το χαρμανι αφου όπως γραφει απο αποτελειται απο σπανια καπνα Tibagi και Maryland, ισορροπημενα με Βιρτζινια και ανατολικα. Μπραβο στην ΒΑΤ εκανε δυναμικο come-back σε μια αγαπημενη μαρκα και κατι μου λέει πως σε λιγο θα ακολουθησει και το Ιντερνασιοναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέτρο, μπορείς παρακαλώ να αναρτήσεις καμιά φωτογραφία του πακέτου για να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω να αναρτησω φωτο εδω και καιρο,εχει προβλημα το blogger.To πακετο θα το δεις εδω http://www.bertisonline.ro/product/2518

      Διαγραφή
  30. Δοκίμασα το blonde. Το τσιγάρο είναι ultra light, αλλά τα κπανά του είναι σίγουρα τρομερά. Η ΒΑΤ που τα σήματά της μου ήταν τόσο άθλια που δεν μπορούσα με τίποτα να βγάλω πακέτο ολόκληρο, έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Πρωτότυπο πακέτο με πατέντα στην ζελατίνα που αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας.

    Μια παρατήρηση. Δεν ξέρω γιατί έχει καθιερωθεί από όλες τις εταιρίες το τεράστιο και σφιχτό φίλτρο στα πολυτελή τους σήματα. Μα δεν καταλαβαίνουν πως τέτοια φίλτρα χαλάνε το τσιγάρο? Ποιός ο λόγος να βγάλεις τσιγάρο πιο μακρύ και με μεγάλυτερο φίλτρο απ τα υπόλοιπα της αγοράς απ τη στιγμή που το "καπνίσιμο" ας πούμε τμήμα του τσιγάρου παραμένει ακριβώς το ίδιο?

    Δεν δοκίμασα το μαύρο, ωστόσο υποθέτω πως τα καπνά του θα είναι τι ίδιο ποιοτικά όπως και το φίλτρο του εξίσου κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' όσα τσιγάρα έχω δει με προσοχή, το πιο δυσανάλογα μεγάλο (και ενοχλητικό) φίλτρο το έχει το Κιρέτσιλερ. Εντωμεταξύ, από τη λίστα που πόσταρε τις προάλλες κάποιος φίλος είδα ότι, προ ορίων, το Κιρέτσιλερ χτύπαγε πανευρωπαϊκό ρεκόρ πίσσας και νικοτίνης. Προφανώς, ακόμη και με κάποιες ενδεχόμενες αλλαγές στο χαρμάνι, θα ήταν αναγκασμένοι να βάλουν τεράστιο φίλτρο για να πετύχουν τα επιτρεπόμενα όρια αν δεν ήθελαν να κάνουν ένα 100% διαφορετικό τσιγάρο. (Στο συγκεκριμένο μάλιστα σήμα, επειδή δεν έχει έξτρα μήκος, το μεγάλο φίλτρο εκτός από τις κατακρατήσεις μειώνει επιπλέον και την ποσότητα καπνού, άρα χαμηλώνει κι από κει τις περιεκτικότητες.)

      Σκέφτομαι λοιπόν ότι ίσως και για κάποια άλλα χαρμάνια να μην υπάρχει άλλος τρόπος μείωσης των περιεκτικοτήτων. Ιδίως αν πρόκειται για τόσο εκλεκτά χαρμάνια όσο περιγράφεις, Ευθύμη, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουν τα ίδια τα καπνά. Πόσο μάλλον δε όταν το ίδιο χαρμάνι μπαίνει σε κανονικά, ελαφριά και ούλτρα ελαφριά τσιγάρα.
      ...Τι άλλο να κάνουν;

      Διαγραφή
    2. Mια χαρα ειναι το μαυρο. Τραβα απιστευτα καλα.

      Διαγραφή
  31. petro einai free aditive?apo xrono kegete grigora h kanonika?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μήπως κάποιος πέτυχε αυτό τσιγάρο κάπου κοντά στο κέντρο θεσσαλονίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε συ πετρο πηγα στο today στην λαμπρακη και της ειπα κατα λεξη το καινουριο το μαυρο dunhill, αλλα με εδωσε παλιo μαλον, στην ζελατινα ελεγα coming soon για το νεο πακετο... δεν το προσεξα και επιτοπου γιατι με ειπε κατι αλλαξε το πακετο αλλα ειναι το ιδιο και το δα οταν ειχα φυγει. Πως το ζητησες εσυ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγω απλα το ειδα και του ειπα δωσε μου αυτο. Ζελατινα δεν ειχε,ηταν το καινουργιο πακετο. Πιθανον να τους εμειναν και απο την παλια παρτιδα και να τα ανεμειξαν. Γραφει Swiss Blend το πακετο που πηρες;

      Διαγραφή
  34. Σιγουρα το παλιο ειναι. Μαλλον κατι τετοιο θα εγινε, δεν θα ηξερε και αυτη δεν τα κοιταξα και γω μολις μου τα εδωσε και την πατησα. Αλλα δεν πειραζει θα τα κρατησω αυτα για καβατζα και θα παρω αυριο τα swiss blend που φυσικα θα τα ελεγξω επιτοπου. την κριτικη σου ποτε λες να την ετοιμασεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις γυρισα απο το Today και εφαγα και εγω την νηλα. Ενω την Τριτη ειχε το καινουργιο,σημερα ειχε το παλιο με ζελατινα Soon new pack.Απο ότι μου ειπε εφερε κουτα με τα καινουργια την πουλησε και οταν ξαναεφερε ήταν με το παλιο design.Eπειδη του ειχαν μεινει κανα δυο πακετο μου ειπε πως θα ξαναφερει μεσα στην ημερα και ελπιζω τελικα να ειναι το νεο Swiss.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, τώρα που έχεις και τα 2 μπροστά σου, το παλιό είναι διαφορετικό στη γεύση;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Δεν το πηρα αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕ ΓΕΥΣΗ,αφου όσες φορες το ειχα καπνισει δεν μου ειχε αρεσει ιδιαιτερα.Το Swiss ειναι τσιγαρο του 8,5 στα 10,το παλιο του 6 στα 10.
      Διαφορετικο σε γευση όμως ειναι και το νεο μπλε,το Master Blend το οποιο κατα την γνωμη μου δεν λέει και πολλα.Προσωπικα με εντυπωσιασε μόνο το μαυρο.

      Διαγραφή
    4. Κωστα η περιεργεια νικησε. Πηρα ενα απο τα παλια Dunhill με το ταμπελακι New Pack is coming. Τελειως διαφορετικο τσιγαρο.Πολυ σκληρο,χωρις γευστικη πολυπλοκοτητα σε αντιθεση με το Swiss που ειναι απαλο,αρωματικο,γλυκοπιωτο.

      Διαγραφή
    5. Μεχρι και τηλεφωνο πηρε παιδι οταν πηγα χθες. Μου ειπε για σημερα ισως. Βρηκα αλλου το master blend, φυσικα και πηρα ενα πακετο και ενταξει δεν με χαλασε. Θα κανω και σημερα μια επισκεψη το απογευματακι να δω αν το φεραν τελικα. Αν πας εσυ καμια βολτα πιο πριν ειδοποιησε να μην πηγαινω τζαμπα.

      Γιωργος

      Διαγραφή
    6. Πέτρο άραγε το κόκκινο υπάρχει, η δεν θεώρησαν σκόπιμο να το φέρουν εδώ; Θα ψάξω αύριο κιόλας.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    7. Δεν υπαρχει όχι, ειναι Ρουμανικη ιδιαιτεροτητα,να εχουν δυο full flavor με διαφορετικα χαρμανια.Βλεπω πως σε καποιες χωρες γινεται και το αντιθετο,κυκλοφορει το Swiss Blend και σε Light.

      Διαγραφή
    8. Τα βρηκα στο today στην παπαναστασιου.

      Διαγραφή
  35. Απο οτι εχω καταλαβει κυκλοφορουν 4 νεα Ντανχιλ, το καθενα με διαφορετικο χαρμανι,σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξαναπήρα Swiss Blend απο το Today στην Λαμπρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δοκιμασα προσφατα το sobranie slim.Μηλαμε φοβερο τσιγαρακι.Απιστευτη γευση.Αν κυκλοφορουσε σε κανονικο μεγεθος θα το καθιερονα.Βεβαια το πακετο που πηρα ηταν παλιο,καθως εγραφε πως συσκευαζεται απο την Galaher.Συνεχιζει να κυκλοφορει η σταματησε?Ξερει κανεις τι χαρμανι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πέτρο, που είναι ακριβώς αυτό γιατί δεν ξέρω καλά την ανατολική θεσσαλονίκη; Μήπως ξέρεις ποιά γραμμή λεωφορείου περνάει εκεί και ποιά είναι η στάση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε το 14 που περνάει απ το κέντρο και κατέβα στην στάση ορφανοτροφείο, λίγο μετά τα γυράδικα. Εύκολα θα το βρεις

      Διαγραφή
  39. Το 14 και το 30 περνουν απο εκει,Λαμπρακη 162 ειναι το μαγαζι.Aπο εξω ακριβως εχει σταση,πως την λένε δεν θυμαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δυστυχώς ακομα δεν έχω καταφερει να το βρω. Ξαναπροσπάθησα σημερα αλλα τζιφος. Τελικα πηρα ενα καμελ σκληρο κωδικος ΧΒ. το τσιγαρο τα σπαει. Καιρο ή μάλλον χρόνια ειχα να κανω ενα καλο καμελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν υπαρχει πουθενα αυτο το τσιγαρο ρε παιδια.Ποτε θα το δοκιμασουμε και εμεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για το swiss blend έχω να πω ότι είναι ένα καλό τσιγάρο με ένα αλλά... Τα καπνά του σίγουρα είναι καλής ποιότητας και το άρωμα μου άρεσε και το άλλο καλό ότι μετά απ' αυτό το τσιγάρο που το κάπνισα κιόλας παραπάνω απο την συνηθισμένη ποσότητα όχι μόνο δεν προκάλεσε καμιά ενόχληση αλλά την επόμενη μέρα το πρωί δεν έκανα ούτε ένα κχε που με άλλα τσιγάρα το έχω συνηθίσει πλέον. Το πρόβλημα αυτού του τσιγάρου το βρήκα στην γεύση όπου μου έβγαζε μια ελαφρύ πίκρα απο το πρώτο τσιγάρο μέχρι το τελευταίο. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι υποκειμενικό αυτό ή αν μπορούν να φταίνε οι καιρικές συνθήκες (εκείνες τις μέρες υπήρχε πολύ υψηλή υγρασία), ή ενδεχομένως μου έτυχε τέτοιο πακέτο. Θα το έπαιρνα και άλλη μια φορά να δοκιμάσω αν δεν χρειαζόταν να ξαναπάω ειδικά για αυτό στα today της ανατολικής θεσσαλονίκης (δεν το βλέπω πουθενά αλλού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file se auto exeis dikio pou les alla mallon einai 1 h 2 apo tis pikilies kapnou pou xrisimopoioun (Tibagi k Maryland) mias k fenete tin wra pou to kapnizeis pws exei diakimanseis mia glikia geush anatolikwn k mia pikri pou vgeni ite sthn arxh ite sto telos.
      pados egw to exw erwteuth to sigekrimenw tsigaro.
      bigvag

      Διαγραφή
    2. Και εγω το ερωτευτηκα.1 μήνα το καπνιζω και όσο πάει μου αρεσει περισσοτερο.Δεν ψηνομαι ούτε για αλλαγη μάρκας,ούτε για πειράματα.

      Διαγραφή
  43. Αυτό το καινούριο μαύρο swiss blend, έπρεπε να γράφει πως "στην Θεσσαλονίκη διανέμεται αποκλειστικά στα today στην Λαμπράκη". Δεν το έχω βρει πουθενά αλλού, αλλά και δυο φόρες που πέρασα κει είχαν εξαντληθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα τα τελευταια δυο πακετα χθες.Απο Δευτερα.

      Διαγραφή
    2. Ε το φαντάστηκα πως τα τσίμπησες εσύ! Χαχαχα! Έφυγα λοιπόν από κει και πήγα στα today στην Κλεάνθους όπου με το που είδα μαύρα dunhill τα πήρα. Μπαίνοντας στο αμάξι κατάλαβα πως πήρα τα παλιά, την πάτησα! Πάντως δεν είναι μάπα τσιγάρα, πολύ "ελιτίστικη" υφή, γεμάτη και πάρα πολύ απαλή γεύση. Το κακό, πέρα απ την τσουχτερή τιμή του, είναι πως απ την μέση του τσιγάρου και μετά γίνεται τόσο μονότονο που σε πιάνει ο ύπνος, ενώ απουσιάζουν τα αρώματα.

      Είναι όμως καλό τσιγάρο, αυτό να λέγεται

      Διαγραφή
    3. To παλιό ήταν λίγο για τα λεφτα του.Ειχα την ευκαιρια να τα συγκρινω καπνιζοντας μαζι,εντελως διαφορετικο χαρμανι το παλιο,μονοτονο και σκληρο. Το εγραψα και πιο πανω,αν στο νεο βαζω 8,5 στα 10 στο παλιο βάζω 6.

      Διαγραφή
    4. Πέτρο, και γω τα καπνίζω μαζί μιας που μου έμειναν κάΠοια τσιγάρα απ το παλιό και χθές περνώντας από την Λαμπράκη πήρα και το καινούριο. Δεν μου φάνηκαν διαφορετικά χαρμάνια! Ειδικά όσον αφορά την υφή το παλιό είναι εξίσου απαλό με το καινούριο. Γεύση και άρωμα επίσης παρόμοια. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, δεν έχω τελειώσει τα δυο πακέτα. Άλλωστε θεωρώ πως η ΒΑΤ δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να κυκλοφορεί για καιρό δυο διαφορετικά μαύρα dunhill fine cut, θα μπερδεύαμε τα μπούτια μας τόσο εμείς όσο και οι περιπτεράδες!

      Για την ιστορία και αν έχει κάποια σημασία να αναφέρω τους κωδικούς: παλιό ΙΗ, καινούριο ΙΦ.

      Διαγραφή
    5. Ειναι σιγουρα διαφορετικα τσιγαρα,ακομα και η καυση ειναι διαφορετικη.Το παλιο ειναι σκληρο με φτωχη γευση,το νεο απαλο με πλουσια, στην παραδοση του παλιου Ντανχιλ. Η ΒΑΤ δεν κυκλοφορει δυο Fine Cut,απλα το ενα αντικατεστησε το άλλο.

      Διαγραφή
    6. Εν τέλει, ναι είναι διαφορετικά χαρμάνια. Το swiss blned είναι και αυτό πολύ απαλό, ίσως παραπάνω απ ότι έπρεπε μιας που λείπει το πικάντικο στοιχείο. Θα το ήθελα λίγο πιο δυνατό. Δεν με ενθουσίασε όμως κανένα απ τα δυο αν και σίγουρα είναι καλά τσιγάρα. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, προφανώς γευστικά δεν κολλάνε στις δικές μου καπνιστικές συνήθειες

      Διαγραφή
    7. Efthimi απο ότι έκοψα τα γουστα σου,τσιγαρο που θα σου ταιριαζε ειναι το Camel Black.

      Διαγραφή
    8. Αν μιλάς για το ισπανικό, ναι συμφωνώ, για το ελληνικό όμως όχι και τόσο!Χαχα! Το δοκίμασα, δεν μου άρεσε και τόσο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως τα τελευταία χρόνια με τις τόσες δοκιμές έχω αποκτήσει .. ανοσία στα χαρμάνια και τα περισσότερα δεν με ενοχλούν. Αυτόν τον καιρό, προτιμώ το camel σκληρό χωρίς όμως να ενθουσιάζει κανένα της αγοράς

      Για το swiss blend μου δημιουργήθηκε αντίστοιχη απορία: Μιας που σου αρέσουν τα δυνατά χαρμάνια, δεν θα το προτιμούσες λίγο πιο βαρύ? Ειδικά μέχρι να φτάσει η κάφτρα στη μέση του τσιγάρου, δεν το νοιώθω παρά ελάχιστα

      Διαγραφή
    9. Kαλο ειναι το Ελληνικο,το καπνιζει ενας συναδερφος και κανουμε καθημερινες τραμπες.Απο τότε που ανεβηκε η τιμη στα 3.40 ανεβηκε και η ποιοτητα.
      Το Swiss Blend δεν μου φαινεται και τοσο ελαφρυ,το αντιθετο σε σχεση με άλλα Full Flavor της αγορας μου φαινεται πιο γεματο.Πιο βαρυ σιγουρα θα το ήθελα,οπως και όλα τα τσιγαρα,αλλα συμβιβαζομαστε με τα στανταρ της αγορας.

      Διαγραφή
  44. Το περίεργο είναι ότι όσοι περιπτεράδες τους οποίους ρωτούσα και πήραν τηλέφωνο στα πρατήρια παντού απαντούσαν ότι δεν έχουν τέτοιο τσιγάρο. Ενδεχομένως προς το παρόν μόνο ένα ή μόνο μερικά πρατήρια διαμένουν αυτό το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε πετραν, θα ανεβασεις καμια κριτικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν βγει κατι καινουργιο ναι.Την Ελληνικη αγορα την εξαντλησαμε(ισως να μενει το HB που αξιζει αναφορας).Τα ξενα δεν βλεπω να ενδιαφερουν πολλους.Περιμενω ενα πακετο απο εξωτερικο(Καναδα),ίσως να βρω κατι ενδιαφερον να γραψω απο έκει.

      Διαγραφή
    2. Περιμενω παραλαβη απο Τσεχια. Αμα με φερουν κατι ενδιαφερον, θα σε το πασαρω για μια κριτικη

      Διαγραφή
    3. Αν σου φερουν κάτι ενδιαφερον,γραφεις την κριτικη,την στελνεις στο Psychonaut1@hotmail.com και την δημοσιευω.

      Διαγραφή
  46. Επειδή καπνίζω μόνο όταν πίνω καφέ διαπίστωσα ότι αυτό το τσιγάρο ταιριάζει φοβερά με ελληνικό καφέ και σίγουρα όχι γλυκό. Επειδή πίνω κυρίως freddo νομίζω ότι το συνδυάζω καλύτερα με το μαλακό πορτοκαλί καρέλια. Μάλλον θα δυσκολευτώ να αντικαταστήσω το πορτοκαλί καρέλια ως μόνιμη μάρκα αλλά σίγουρα θα το έχω καβάτζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τελικά κυκλοφορεί το μαύρο fine cut swiss blend στην Αθήνα γιατί εγώ δεν το έχω βρεί πουθενά. Πήρα τηλέφωνο στη γραμμή επικοινωνίας και ρώτησα και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι παρά μόνο ότι κυκλοφορεί το κλασικό το μαύρο το fine cut. Τι ισχύει ξέρει κάποιος? Παρεπιπτόντος το μαύρο είναι μια χαρά τσιγάρο. Καλύτερο σαφώς από το μπλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πηρα και το blonde blend. Ουτε τα ανατολικα Σμυρνης καταλαβα,ούτε τιποτα αλλο. Αερας κοπανιστος,σε τιμη 4.10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο αδικεις Πετρο,εμενα που φανηκε πολυ γεματο για την κατηγορια του,παρ ολο που κανω full flavor. To αρωμα των ανατολικων φοβερο

      Διαγραφή
  49. Bρηκα ευκολα το νεο dunhill swiss blend fine cut στο πρωτο μεγαλο περιπτερο που ρωτησα (λαρισα)

    δεν το δοκιμασα ακομα γιατι κανω ενα επικο καμελ νατουραλ κωδικος ΝΔ

    Πετρο ποτε θα το κανεις παρουσιαση? οπως ειδα στην πισω οψη μιλαμε για ενα additive free american blend ή europian blend
    Eχουμε κανα νεο για το dunhill international?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. το μαυρο swiss blend οσο το καπνιζω τοσο μου αρεσει.το τσιγαρο ειναι πολυ βαρυ,πραγματικα.οσοι λενε το αντιθετο πιστευω οτι ξεγελαστηκαν απο την απααλοτητα του καπνου.φανταστητε οτι καπνιζα μεχρι χθες camel natural.ειναι πιο βαρυ και απο rothmans international και απο dunhill international.εχω την εντυπωση πως μαλλον κολλησα με το swiss blend για καλα.αληθεια οπως ρωταει και ο φιλος πιο πανω εχει καμια αλλαγη το dunhill int/al;
    το fine cut blue master blend το δοκιμασε κανεις?
    και κατι τελευταιο,τα dunhill king size αλλαξανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΦΟΒΕΡΟ τσιγαρακι το swiss blend!μπορω να πω πως μαρεσει παραπανω και απο το excellence .

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πολύ καλό τσιγάρο το swiss blend αλλά τα τελευταία πακέτα που πήρα (κωδικός ΝΞ)δείχνουν αστάθεια στο χαρμάνι,είναι ελαφριά και άγευστα.Ελπίζω να είναι κάτι προσωρινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Και γω το παρατηρήσα. Αλλα συνεχιζω να το απολαμαβανω σταθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για περίπου 2 βδομάδες από τότε που το πρωτοδοκίμασα το απολάμβανα και γω.

      Εκανα χιλιόμετρα για να το βρω και το αγόραζα σε ποσότητα.

      Τώρα επειδή το βλέπω για τζόγο αν θα μου πέσει καλό πακέτο άστο καλύτερα δεν αξίζει η ταλαιπωρία

      Διαγραφή
  54. Δοκιμασα το blond blend και δεν ηταν αυτο που περιμενα.Τσιγαρο αγευστο,χωρης χαρακτηρα.Εκτος του οτι ειναι πολυ ελαφρυ,δεν διεκρινα καμια γευση,ποσο μαλλον τα Ανατολικα Σμυρνης.Με λιγα λογια μαπα το καρπουζι.Απο την αλλη ομως το Swiss blend τα σπαει.Φοβερο τσιγαρακι με ιδαιετερη-μοναδικη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Περιεργα πραματα με το swiss blend..καταρχας ηταν απο τα καλυτερα τσιγαρα που καπνισα στην Ελλαδα μαζι με την αφιλτρη χρυση κασετινα και το excellence..(πλεον και τα 2 δεν καπνιζονται εχουν χασει παρα πολυ-τουλαχιστον πριν 2 μηνες που τα καπνισα),πειρα 2 πακετα swiss blend απο το ιδιο περιπτερο ,με τον ιδιο κωδικο παρτιδας (Ν Κ ).Το ενα πακετο βγηκε μαπα! και τσιμπαγε λαιμο ειδικα απο την μεση και κατω του τσιγαρου.. Το αλλο πακετο απο την αλλη ηταν το κλασσικο παρα πολυ καλο swiss blend.Γλυκια απαλη γευση,και καμια απολυτως ενοχληση στον λαιμο!Πολυ περιεργο διοτι μιλαμε για ιδιο κωδικο παρτιδας απο το ιδιο περιπτερο!

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχω παθει και εγω με το swiss blend, απλα επεσες σε παλιο πακετο επειδη δεν κινηται πολυ. Παραμενει κορυφαιο οπως και το excellence, και η αφιλτρη χρυση. Απλα αμα κανεις συχνες δοκιμες το παθαινεις αυτο,το παθαινα και εγω παλια,νομιζεις οτι αλλαζει το τσιγαρο,αλλα το ιδιο ειναι,απλα μπερδευεται η γευση σου. Βεβαια καμια φορα αλλαζει η γευση απο το τσιγαρο (απο την εταιρια) αλλα μονιμα οχι για λιγο. Σε καμια εταιρια δεν συμφερει να αλλαζει καθε τρεις και λιγο γευση στα τσιγαρα της γιατι χανει πελατες.

      Διαγραφή
  56. Θα μπορούσε να μας εξηγήσει κάποιος τί σημαίνει SWISS BLEND: (Είναι καθιερωμένη ορολογία για συγκεκριμένου τύπου χαρμάνι:) Και επίσης, να προτείνει κάποιο site αναφοράς για ποικιλίες καπνού και τύπους χαρμανιών:

    Ευχαριστώ
    Μήτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SWISS BLEND ειναι ειδικο χαρμανι, οπως και το perique blend.

      Διαγραφή
  57. Καλησπερα σε ολους.Μπορει να μου πει καποιος στα σιγουρα ενα σημειο που θα βρω τα Dunhill fine cut swiss blend στην Αθηνα?Ευχαριστω εκ των πρωτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μολις τηλεφωνησα στην γραμμη καταναλωτων της BAT και μου ειπαν πως δεν υπαρχει αυτο το τσιγαρο στη λιστα των προιοντων τους που κυκλοφορει στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θα το βρεις στα σιγουρα στο Ελληνικο, Γουναρη 42, περιπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Υπαρχει κυριοι κανονικοτατα το αγορασα σημερα τιμη 4.30 εξσιρετικο τσιγαρο αν και με χαλαει λιγο το παχος του κατα τ αλλα ειναι πολυ καλο και ηγευση του αρκτα πολυπλοκη.Πιστευω ειναι ενα εκλεπτισμενο American Blend ιδανικο για γυναικες καπνιστριες(λογω παχους,μηκους και λευκου χρωματος,οπτικα και μονο ταιριαζει περισσοτερο σε γυναικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι σιγουρη οτι βρηκες το dunhill fine cut swiss blend? σε μαυρο πακετο ειναι

      Διαγραφή
  61. Βασικα δεν ειμαι γυναικα και ειμαι σιγουρος ναι το γραφουν πανω εξαλλου swiss blend επισης το πακετο εχει μικρες διαφορες σε σχεση με το απλο μαυρο fine cut αλλα κι αυτο μαυρο ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Άντε ρε Πέτρο, μας τρόμαξες! Μου έβγαζε πως το ιστολόγιο έχει καταργηθεί και λέω κάτσε μην πάθουμε τα ίδια όπως με το Μαύρο Ρόδο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. οντως αυτο γιατι συνεβη εχει φρικαρει το bloger?προσωπικα αυτον τον ιστοτοπο τον επισκεπτομαι καθε μερα αν και ανωνυμα και χθες που μου εβγαζε αυτα στεναχωρηθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Νομιζω πρεπει να γινει παρουσιαση του νεου ντανχιλ swiss blend αλλα και του μπλε ντανχιλ καθως ειναι ενα πολυ καλο αμερικαν μπλεντ χωρις προσθετα. Επισης πρεπει να γινει και παρουσιαση του νεου prince του νεου καπνου μαρλμπορο του νεου καπνου πουεμπλο,καθως και του καπνου wolfway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια χαρα παιδια θελω να παρω το μπλε Dunhill fine cut master blend απλα θελω να ρωτησω:υπαρχει μονο το master blend η και απλο μπλε με virginia καπνα μονο?ρωτω γιατι στη μαυρη εκδοχη τη βαρια υπαρχει και το swiss blend και το απλο μαυρο που δεν ξερω τι ειναι(το swiss ειναι american blend)Θα εκτιμουσα πολυ μια κατατοπιστικη απαντηση!Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τελικα πηρα το μπλε Master Blend και αυτο που εχω να πω σαν πρωτη εντυπωση ειναι πως το τσιγαρο ειναι επικο!απολαυστικοτατο για την κατηγορια του και προσωπικα του γουστου μου γιατι προτιμω τα πιο ελαφρα αυτο το καιρο,μου θυμισε αρκετα το αλλο επικο swiss blend μονο που σε αυτο απουσιαζουν τα burley αλλα υπαρχουν βεβαια τα σπανια tibagy και maryland.Τα περισσοτερα περιπτερα παντως εχουν το master blend σε αντιθεση με το swiss blend που ειναι εξαιρετικα σπανιο και δεν το γνωριζουν καν οι περιπεραδες.Το μοναδικο του μειον ειναι η σχετικα γρηγορη καυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πηρα dunhill fine cut swiss blend (μαυρο) και dunhill fine cut master blend (μπλε)
    νεα τιμη 4.30
    Τα τσιγαρα κυκλοφορουν κανονικα ΔΕΝ καταργηθηκαν.

    καπνιζω το swiss blend ειναι πολυ καλο τσιγαρο επιπεδου senator αλλα βρισκεται πιο ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν ηταν και πιο χοντρο σαν κανονικο τσιγαρο δηλαδη θα ηταν κορυφη.Καπνισα το καλοκαιρι το Dunhill king size master blend απο την Ισπανια κορυφαιο ειναι αμερικνικο χαρμανι και θυμιζει Dunhill απο τα παλια,αν υπηρχε εδω σιγουρα θα ηταν η μαρκα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. κανοντας μια μικρη ερευνα για τα καπνα του dunhill swiss blend ειδα οτι τα maryland ειναι απο ΗΠΑ και τα tibagi απο Βραζιλια.
    Μονο αρνητικο του τσιγαρου περα απο την τιμη ειναι και η μικρη ασταθεια που παρουσιαζει απο πακετο σε πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. καλησπέρα παιδιά!
    πήρα κι εγώ το Dunhill Swiss blend το μαύρο.με μια λέξη εξαιρετικο!!! θεωρώ ότι μετά από αρκετά πειράματα και ψάξιμο εδώ και καιρό , βρήκα την μόνιμη μάρκα μου.
    βαθμολογία για μένα 9! (με τα τωρινά δεδομένα)
    φαντάζομαι πως θα ήταν το παλιό Dunhill που λέτε όλοι ότι ήταν κορυφαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. To Dunhill blonde blend,αν και ελαφρυ είναι απλά υπέροχο ως τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. To Dunhill Master Blend(μπλέ) εγινε Dunhill Signature Blend, με τροποποιημένο design, νεο barcode(Ολλανδικό από Ρουμανικο) και νέα τσουχτερή τιμή, στα 4 και 80!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ενδιαφερον τσιγαρο γενικα,το barcode παντως ανεκαθεν ηταν Ολλανδικο(871)οπως και στο International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλος,παλιά όντως ήταν Ολλανδικό,μετα έγινε Ρουμανικο όπως και τα Στυβενσαν,τωρα ξανα Ολλανδικο.

      Διαγραφή
  74. Γράψτε λάθος, μόνο ντανχιλ που ήταν/ειναι Ρουμάνικο είναι το άσπρο,τα άλλα όντως γινόντουσαν και γίνονται στην Ολλανδία. Για να ξαναγυρίσουμε στο τσιγάρο, η ΒΑΤ για πολλοστή φορά τα ξαναλλαξε όλα, ακόμα και το φίλτρο σαν σχρδιο και μεγεθος,το εσωτερικο design του τσιγάρου, το πάχος του τσιγάρου και την ίδια την γεύση. Άνοιξα πακέτο δεν θέλω να γράψω κάτι βιαστικό γιατί κάπνισα μόλις 5 τσιγάρα,αλλά μου φαίνεται πως το παλιό Ντανχιλ ήταν πολύ καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Το παχος ειναι σαν κανονικο τσιγαρο πλεον ή το εκαναν σλιμ?Προσωπικα αυτη η σειρα Dunhill μου αρεσει πολυ αλλα δεν τα προριμουσα λογω του παχους,μου αφηναν την αισθηση του ανικανοποιητου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλωσαν το φίλτρο και είναι πιο παχυ το τσιγάρο σαν κανονικό.

      Διαγραφή
    2. Για ποιο απο ολα τα dunhill fine cut αναφερσε?Το Swiss blend ειναι και γαμω τα τσιγαρακια.Υπαρχει ακομα?Το blond blend?

      Διαγραφή
    3. Υπαρχουν,απλά ανανεώθηκε πακέτο και χαρμάνι.

      Διαγραφή
  76. Άλλαξε η ονομασία στο blonde blend,τώρα λέγετε refined και το νέο πακέτο είναι ασημί. Άλλαξε επίσης το φίλτρο,το πάχος και η γεύση μάλλον προς το καλύτερο. Τιμή 4 και 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. γεια σας κι απο εμενα
    εχω χασει την μπαλα με τις αλαγες στα πακετα.τελικα ποια ειδη dunhill υπαρχουν σημερα στην ελληνικη αγορα?master blend- swiss blend- fine cut-blonde dlend-.......αλλος τα λεει χρυσο πακετο και ειναι ασημι οι περιπτεραδες δεν ξερουν και γενικα ενας χαμος.μπορει καποιος αν δεν ειναι κοπος να μου τα πει αναλυτικα ρε παιδια?το davidoff χαλασε μυριζει σα βενζινη η κατι τετοιο και λεω στριψω προς dunhill.η τιμη δε με νοιαζει τα παθη και τα λαθη τα πληρωνεις στη ζωη.........ευχαρηστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ιντερνάσιοναλ, και τα 3 Fine cut ολα αλλαγμένα,με νεες ονομασίες και χαρμάνια- μαύρο(βαρυ)-μπλέ(light)- ασημί(super lights)

      Διαγραφή