ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ASSOS PREMIUM πρωην INTERNATIONAL


O ASSOS INTERNATIONAL ήταν η δευτερη προσπαθεια της Παπαστρατος να δωσει νεα πνοη στην ναυαρχιδα της τον Ασσο.Mετα τα Ασσος μαλακο,Export,Super την δεκαετια του 60,βγηκε το σημα αυτο στις αρχες των 80ς. Ο Assos International ειναι τσιγαρο τυπου American Blend κατα την παγκοσμια ταση και την κυριαρχια τσιγαρων αυτου του τυπου. Η κατακτηση ενος σημαντικου μεριδιου, γυρω στο 10% της ελληνικης αγορας, τσιγαρων σαν το Marlboro και το Camel, καθως και η προσπαθεια να δημιουργηθει ενα ελληνικο τσιγαρο που θα φτασει στις αγορες όλου του κοσμου ηταν η αιτια της κυκλοφοριας του.
Μια ιστορια για την πρωτη γνωριμια μου με τον Asso International: 1996 μαθητης Λυκειου ακομα εγω, σαν πιτσιρικαδες τοτε γενικα δεν καπνιζαμε ελληνικα. Ο Assos ναι μεν ήταν στα φορτε του αλλα για τους 30+,αλλωστε τοτε η τιμη του ελαχιστα διεφερε απο αυτη των ξενων τσιγαρων. Βασικη μαρκα όλης της νεολαιας ήταν το Marlboro και οι πιο Hardcore καπνιζαν Camel. Στις αφραγκιες ειχε πολυ περαση το Magnum του Κερανη,18 τσιγαρα 270 δρχ που ηταν και σκετο αχυρο,ενω μερικοι φουμαρανε που και που το Old Navy το 20αρι. Εχουμε λοιπον εκεινη την μερα γυμναστικη, εναν πορωμενο μπαρμπα για γυμναστη,Ραμπο τον φωναζαμε.Μας λεει το ατομο να κανουμε τρεχοντας 30 φορες των γυρο του σχολειου. Μολις ξεκιναμε,σταματαω πισω απο το σχολειο,αφηνω τους αλλους να τρεχουν και αναβω ενα τσιγαρακι. Μετα απο κανα δυο λεπτα την ψιλιαζεται ο μπαρμπας πως κατι λειπει,ερχεται πισω απο το σχολιο με βλεπει αραγμενο με το τσιγαρο στο χερι.Σκεφτομαι να το παιξω ανετος γιατι ο τυπος στριγκλιζε πολυ και οι φωνες με εκνευριζουν,ακολουθησε ο παρακατω διαλογος. -Τι λεει, τον ρωταω σαν να μην τρεχει τιποτα -Νταλκαδες βλεπω,δεν σου αρεσει η γυμναστικη; - Καθολου - Θα σουριξω μια μερα αποβολη,μου εισαι συμπαθης αλλα οφειλω να το κανω.Θα ενημερωσω επισης τους γονεις σου. -Καλα Παει να φυγει ο τυπος,εγω δεν εχω πεταξει καν το τσιγαρο,που συνεχιζω να το φουμαρω μια και με εκεινες τις αφραγκιες δυσκολα θα το χαραμιζα. Ο Ραμπο κανει επιστροφη και με ρωταει: -Δεν μου λες τι μαρκα καπνιζεις; - Camel μαλακο. - Γιαυτο γεμισε ο κοσμος αδερφες. -Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο; - Θα σου ελεγα να μην καπνιζεις,αλλα ας αφησουμε τις μαλακιες και ας μιλησουμε σαν ανδρες. ASSO INTERNATIONAL μικρε, βαρυ και σερτικο,ενα 50αρικο φθηνοτερο. Τα αλλα αστα να τα καπνισουν οι λουγκρες οι αμερικανοι. Α και που εισαι,η αποβολη ισχυει.
Τελικα την ακουσα την συμβουλη του Ραμπο και το ειχα γυρισει για κανα 6 μηνο στον Ασσο,τοτε βεβαια που ήταν βαρυς και ασηκωτος με 1,2 νικοτινη και 15 πισσα. Καλο τσιγαρακι ήταν,φουμαριζες ενα και το αισθανοσουν, καμια σχεση με τα σημερινα τσιγαρα.Μετα απο ενα διαστημα με μπουκωσε και πηγα στο Dunhill την κασετινα αλλα αυτη ειναι μια άλλη ιστορια.
Ο Ασσος αυτος,παντως καθως και τα President εκαναν μεγαλη καριερα στο εξωτερικο και βασικα στην ανατολικη ευρωπη. Μεγαλες πωλησεις σε Ρουμανια,Ουκρανια,Βουλγαρια,ενω ενας φιλος ναυτικος μου εφερνε πακετα Inernational μεχρι και απο την ...Σιγκαπουρη και την Ταυλανδη.
Αυτος ηταν ο λογος που η Philip Morris ξοδεψε σχεδον μισο δισεκατομυριο ευρω για την Παπαστρατος μια και σε πολλες χωρες βρεθηκε να εχει μικροτερο κομματι αγορας απο αυτη. Οι εξαγωγες βεβαια εχουν ψιλοσταματησει,στην Βουλγαρια απο οτι μου ειπε ενας φιλος που μενει εκει ,πριν κανενα χρονο κυκλοφορησαν τα τελευταια πακετα με καρτελακι που εγραφε πως ο Ασσος θα αντικατασταθει με το σημα Bond Street(κλασικο σημα της Philip Morris που με αυτο τον τροπο το προωθησε και στην Βουλγαρια)
Στην Ελλαδα βεβαια,το Brand name Αssos ειναι πολυ μεγαλο για να το αντικαταστησουν,ομως εγινε μια αλλαγη στο ονομα απο International σε Premium,το πακετο και την νικοτινη που κατεβηκε σε 0,8. Πηρα 2-3 πακετα απο τον νεο Ασσο,καλο τσιγαρακι ακομα μεν,αλλα καμια σχεση με το βαρυ και μαγκικο τσιγαρο που θυμαμαι στην εφηβεια μου.

Βαθμολογια
Αssos International των 90ς:7,5 στα 10
Assos Premium: 6 στα 10.

41 σχόλια:

  1. Ο ASSOS INTERNATIONAL ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΣΗΜΑ ΤΟ 1984 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΜΙΑ LIGHT EΚΔΟΧΗ ΤΟΥ AΣΣOY MAΛΑΚΟΥ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΥΣΗ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ.ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΗΜΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ(ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ KING SIZE) ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ,ΕΙΧΕ ΑΣΠΡΟ ΦΙΛΤΡΟ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙΝΗ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΙΚΡΙΛΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΥΤΙ ΟΥΤΕ ΣΕ SITES ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ.ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΑΛΛΑΞΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ ΠΑΝΤΩΣ.ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΛΛΑΞΩ ΓΕΥΣΗ,ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (1988-1990)ΟΤΑΝ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝΑ TA CAMEL.AMERICAN ΒLEND H ΓΕΥΣΗ TOY,ΘΕΟΒΑΡΟ, ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΩΣ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟ JP SPECIAL TO KOKKINO TO KAINOYΡΓIO ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ MARLBORO.ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΓΕΥΣΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.ΕΙΧΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ,ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ,ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΟΥΠΑ!ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥ "ΒΡΑΣΜΕΝΗ", ΚΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ,ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΠΟΛΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΣΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ COOPER.KAINOYΡΓΙΟΣ ASSOS PREMIUM ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟ COOPER,IΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΣΕΚΑΠ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΩ PHILIP MORRIS. OYΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΔΥΟ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΤΩΡΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥ ΘΥΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ OLD NAVY ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ-ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΣΠΡΗ ΜΑΛΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ(ΒΓΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕ) ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟ.ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΩΣ ΓΕΥΣΗ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑSSOS PREMIUM AΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΕΛΠΙΖΩ,ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ PHILIP MORRIS NA ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ COOPER KAI TO ASSOS PREMIUM.EINAI KΡIMA!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΥΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΧΙΑΠΛΩΣ ΠΕΤΥΧΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE,AΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΞΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγηκε και καινουργιο Cooper ή εννοεις αλλαγες που εγιναν στο σημα αυτο στην διαρκεια του χρονου;
    Για τον Asso στο εξωτερικο, η Philip Morris δεν αγορασε τα σηματα αυτα για να τα προωθησει,απλα αγορασε εναν ανταγωνιστη.Μακαρι για αυτους να καπνιζανε ολοι Marlboro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ COOPER ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΔΗΛΑΔΗ,ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ COOPER EXEI ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑSSO INTERNATIONAL,H ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ HTAN MΑΛΛΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2003,ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗ PHILIP MORRIS,OTAN AΠΛΑ Ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΑΚΜΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλαδα λογο ευρωπαικης κατοχης τα ανωτατα ορια ειναι νικοτινη 1,0 Πισσα 10. Τσιγαρα με τετοια περιεκτηκοτιτα ειναι τα Dunhill International,Davidoff Magnum, Χρυση Κασετινα αφιλτρο,Rothmans international. Παντως την πιο βαρυα γευση την εχουν τα Gittanes.
    To πιο ακριβο τσιγαρο ειναι το Davidoff Magnum, τελευταια φορα που το καπνισα εκανε 6,5 ευρω,την γνωμη μου για το σημα αυτο θα την βρεις στην αρχη του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το LM το 25αρι μου ειχε φανει χαλια, το καινουργιο δεν το εχω καπνισει,ειναι ο ιδιος καπνος;Παντως το LM ειναι το τριτο τσιγαρο σε πβλησεις παγκοσμια αφου οι ανατολικοευρωπαιοι το καπνιζουν φανατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΤΡΟ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ ΘΑ ΜΟΘ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια ιστορια. Καλο τσιγαρο το Ιντερνασιοναλ,απο τα καλυτερα φθηνα της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ωραιο τσιγαρακι σε αυτο ειμαι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΗΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ , ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ , ΠΑΛΛ ΜΑΛ ΚΛΠ .ΚΑΜ ΤΟΥ ΔΩΘΕ ,Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΟΛΟΪΔΙΑ , ΓΛΥΚΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΛΑΚΥ ΣΤΡΑΪΚ ΤΩΝ ΝΑΙΝΤΙΣ , ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ 3,80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ασσος ειναι χαλαρα το καλυτερο φθηνο American Blend.Υπερτερει οχι μονο των ξενων,αλλα και των Ελληνικων τυπου Gr,Old Navy. Εν σχεση με Μarlboro και Sante,μοιαζει μαλλον περισσοτερο με το πρωτο αλλα με πιο σταθερη και πιο γεματη γευση. Παντως πρεπει να εχει αρκετα καπνα τυπου Burley στο χαρμανι του και λιγοτερα ανατολικα απο τα αλλα τσιγαρα της κατηγοριας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΝΤ ΝΕΙΒΙ ΤΟ 20ΑΡΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΗΣΑ Σ'ΑΥΤΟ.
    ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΕΡΛΕΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ "ΨΗΜΕΝΗ" ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΚΥ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΣΑ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλό τσιγάρο, μαζί με το Gr τα καλύτερα στην κατηγορία τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τωρα για την ακριβεια εχει 3,40.Αν σκεφτει κανεις ομως οτι καθε λιγο κανουν αυξηση κατα 20 λεπτα, ε, δεν θα αργησει και αυτο να παει 3,80!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημέρες , 2.90εχει ρε φιλαρακι το 20αρη πακετο...επετειακη και καλα εκδοση...το μαλακο 20αρη ειναι στα 3.20...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το χαλασανε το ασσο ιντερνατιοναλ η πριμιουμ 1 σβηνει στο τασακι και 2 αφηνει μια γλυκια γευση στο στομα το εχεται παρατηρησει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω και περίποθ 3 μήνες καπνίζω asso premioum red 100's τιμή 3.30. Μακράν το καλύτερο τσιγάρο στην ελληνική αγορά. Ανώτερω από όλα τα american blend και φθηνότερο από όλα. Αξίζει δοκιμής .... Νομίζω είναι απαράδεκτο τσιγάρα όπως το marlboro, prince,davidoff, camel να πωλούνται ακριβότερα. Κατά την γνώμη μου είναι πολύ κατώτερα από τον ασσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε ειναι ιεροσυλία να συγκρινεις αυτο το χημικό σκουπίδι με davidoff και camel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως, είμαι 45 χρονών και καπνίζω από τα 14... Έχω καπνίσει τα πάντα και ότι μπορείς να φανταστείς ή όχι. Ανεξαρτήτου τιμής, αυτή τη στιγμή καλύτερο τσιγάρο δεν μπορώ να βρω τουλάχιστον για μένα. Δεν με καίει στο λαιμό, έχει υπέροχο άρωμα, ειδικά το πρωί στα πρώτα που κάνεις και εκεί καταλαβαίνεις εάν ένα τσιγάρο είναι καλό, μου σταμάτησε τον τσιγαρόβηχα, τι άλλο θέλω; 3.30 και το Gold (κίτρινο).

      Διαγραφή
    2. ξέχασα να σου πω για τα davidoff και camel που αναφέρεις. Όλα αυτά που κέρδισα από το Assos Premium Gold, τα είχα χάσει από τα davidoff και camel που λες. Ειδικά το camel σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σκέτο σκουπίδι επιεικώς μάλιστα ως χαρακτηρισμό... Τα Camel του Καρέλια και ειδικά το άφιλτρο, το 1977-87 δε θα επαναληφθούν δυστυχώς ποτέ. ήταν τα καλύτερα τσιγάρα παγκοσμίως και στο λέω αυτό γιατί είμαι ναυτικός και έχω καπνίσει τον πλανήτη όλο.

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, σε νιώθω!

      Εγώ είμαι στεριανός (και περίπου 10 χρόνια νεότερος στο κάπνισμα) και δεν έχω καπνίσει τον πλανήτη όλο, αλλά οπωσδήποτε έχω δοκιμάσει αρκετά. Και έχω την αίσθηση ότι σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν υπάρχει τίποτε να καπνίσεις! Και με πονάει, γιατί παλιότερα υπήρχε. Αν δεν είχε υπάρξει ποτέ, αν δεν είχα δοκιμάσει τη γλύκα, δε θα μ ένοιαζε.

      Θλίψη...

      Διαγραφή
  19. Ελεος ρε φιλε.Ε οχι και ανωτερο τσιγαρο ο ασσος πριμιουμ.Ημαρτον. Σκουπιδι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως η light έκδοση του άσσου premium είναι και χορταστική και με 7 0,6 πίσσα νικοτίνη. Κάλο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια χαρά είναι ο Ασσος,ξαναγορασα σήμερα.Δεν καταλαβαινεις διαφορα με τα τιμολογιακα ακριβα τσιγαρα.
    Το τι ταιριαζει σε καθε οργανισμο και καθε γευση ειναι υποκειμενικο.Ο κουμπαρος μου επισης ναυτικος,ενω νοιωθει απο καπνο και έχει καπνισει ότι υπαρχει απο Αμερικανικα,πολυτελη,πουρα κ.λ.π. ,μου λεει σαν την Χρυση Κασετινα και τα πλακε Καρελια,τσιγαρα δεν γουσταρω.
    Πάντως ομολογω πως η ποιοτητα της αγορας εχει ανεβει τα τελευταια δυο χρόνια.Ήταν μια περιοδος ειδικα απο το 2007 εως το 2009 που δεν καπνιζότανε τίποτα!Τώρα ακομα και τα φθηνα τσιγάρα,τα περισσοτερα τουλάχιστον καπνιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σίγουρα, ναι. Τα περισσότερα τσιγάρα ειναι πλέον αξιοπρεπή αλλά κατ εμέ κανένα δεν είναι σούπερ. Αυτό βέβαια είναι και το αναμενόμενο, μιας που πλέον δεν υπάρχουν φθηνοτσίγαρα. Τα premium τσιγάρα κοστίζουν 3,80 την στιγμή που τα φθηνότερα της αγοράς έφτασαν - λόγω της νέας φορολογίας - στα 3,30. Μόλις 50 λεπτά διαφορά δηλαδή.

    Βέβαια υπάρχει και άλλη ανάγνωση επί τούτου. Ίσως ο οργανισμός μας να έχει συνηθίσει στην σαβούρα που υπάρχει στην αγορά. Π.χ κάποιος μου έδωσε 4 πακέτα marlboro μαλακό απ την ίδια κούτα. Τα 2 πρώτα τα κάπνισα με το ζόρι, τα άλλα 2 όμως μου φάνηκαν μια χαρά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέτρο θα συμφωνήσω μαζί σου για τον Άσσο. Θέλω να μου πεισ αν πιστεύεις ότι έχει διαφορά από το marlboro red σκληρό. Νομίζω ότι είναι σχεδόν ίδια. Ποια η γνώμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχει. Το αρνητικο ειναι πως βγαζει ενα ανεπαισθητο,αλλα ενοχλητικο αρωμα,όχι φυσικο.Το θετικο είναι πως έχει πιο γεματη γευση,πραγμα που για εμενα μετραει πολυ,μια και το Μαρλμπορο μου φαινεται αερας κοπανιστος.Σαν τσιγαρο προτιμω τον Ασσο,ασχετου τιμης,αλλα δεν ισχυριζομαι πως τα καπνα του ειναι ποιοτικοτερα.Απλα το χαρμανι αυτο ταιριαζει περισσοτερο στις γευσεις μου.
      Efthimi μπορει να παιζει και αυτο.Παντως η πτωση ειναι διεθνης ακομα και εξω απο την ΕΕ.Ας πουμε κατι Αμερικανικα Μαρλμπορο που καπνισα προσφατα,ήταν επιπεδου Leader-LM.Η Ελλαδα εχει αρκετα ανταγωνιστικη αγορα.

      Διαγραφή
    2. Α, ναι, φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου Πέτρο. Και γω δοκίμασα το αμερικάνικο marlboro black και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος.

      Ναι, η ελληνική αγορά είναι αρκετά ανταγωνιστική μάλλον λόγω των ιδιαίτερων καπνιστικών συνηθειών του Έλληνα. Και επειδή τελευταία δοκίμασα και κάποια τσιγάρα από άλλες βαλκανικές χώρες, καλή είναι και η σέρβικη αγορά.

      Διαγραφή
  24. Μαγκες μια και μιλατε για τον Ασσο,επισκεπτομενος προσφατα την Βουλγαρια,ειδα πως εκει κυκλοφορει και Ασσος Ιντερνσιοναλ σε καπνο στριφτου.Τον πήρα και ήταν αρκετα καλος.Ειναι απαρδεκτο που δεν εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα που είναι και η πατριδα του και τον εχουν μονο για το εξωτερικο.
    Αυτο που καταλαβα ειναι πως όπως εμεις ειμαστε ξενομανεις και η ιδια εταιρεια κυκλοφορει για εδω αχυρα με ξενα ονοματα όπως ΛΜ και Φιλιπ Μορις,οι Βουλγαροι ειναι ελληνομανεις και καταναλωνουν με μανία οτιδηποτε ερχεται απο την Ελλαδα. Τα Ελληνικα τσιγαρα πουλανε περισσοτερο εκει,παρα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δω και να μην το πιστεψω! Εχεις μήπως καμία φωτογραφία.

      Διαγραφή
    2. Εγω Το ''Assos International''Το Καπνισα Το 1998 Στο Στρατο.Σε Ολο Το Στρατοπεδο Ηταν ΜΟΝΟ Ο Διοικητης Που Τα Καπνιζε Και Ετσι ''Υιοθετησα''Και Εγω Την Μαρκα Για Να Το Παιξω ''Ανωτερο Στελεχος'':-)...Ομως Παρ'Ολο Που Περασαν Τα Χρονια Θυμαμαι Ακομη Τον Αποπνυκτικο Χαρακτηρα Του Τσιγαρου!Βαρυ Τσιγαρο Για Εμενα Και Οντως Για Διοιηκητες Και Οχι Για Εναν Απλο Στρατιωτη Σαν Εμενα.Τοτε Τα Παιδια Καπνιζαν Chesterfield,Silk Cut,Old Navy,Camel,Prince...Παρ'Ολο Λοιπον Που Ειχα Καπνισει Σχεδον Ολες Τις Μαρκες Τσιγαρων Κατα Τη Διαρκεια Της Θητειας Μου Οπου Καθε Μηνα Αλλαζα Μαρκα Τα Assos International Ηταν Σαν Να Δοκιμαζα Τσιγαρο Για Πρωτη Φορα Και Ετσι Ξαναεπεστρεψα Στα Marlboro Μαλακο Αλλα Και Σκληρο.Επειδη Δεν Ειμαι Μανιωδης Καπνιστης Αγορασα Ενα Πακετο Karelia Excellence Απο Αριστοτελους Στο Καπνοπωλειο Του Mall Οπου Κοστιζει Καπου 5Ευρο.Καποιες Φορες Κανω Κι Απο Κανενα Αλλα Το Βρισκω Βαρετο Τσιγαρο Και Ειναι Λες Και Δεν Τελειωνει(Οπως Οταν Μας Εβαζαν Οι Γονεις Μας Να Φαμε Κατι Με Το Ζορι Και Ειχαμε Την Εντυπωση Οτι Το Φαι Δεν Τελειωνε Ποτε)Ετσι Και Με Τα Excellence.Θα Μου Πειτε Γουστα Ειναι Αυτα.Τωρα Καπνιζω Marlboro Και Επειδη Το Πακετο Εχει Καταντησει Πια Κλασσικο Και Βαρετο Τα Τοποθετω Σε Ειδικη Θηκη Τσιγαρων Δερματινη Και Καπου Αποκτουν Τα Τσιγαρα Μια Διαφορετικη Αποψη:-)...Το Μονο Πακετο Τσιγαρο Προσωπικα Για Εμενα Που Μπορεις Βρε Αδερφε Να Το Εχεις Επανω Στο Τραπεζι Μιας Καφετεριας Και Να Το Καμαρωνεις Ειναι Το Dunhill International.Συγνωμη Αν Σας Κουρασα Με Το Μεγαλο Μυνημα Μου Αλλα Μου Αρεσει Αυτο Το Site Διοτι Ενημερωνομαστε.

      Διαγραφή
  25. Καταρχην συγχαρητιρια Πετρο για την καλη δουλεια που κανεις με το blog πολυ καλο και ενημερωτικο για οσους γουσταρουν και ψαχνονται με το τσιγαρο.Ηθελα να ρωτησω αν εχεις καπνισει το premium που κυκλοφορει τωρα σε διαφορετικο πακετο απο το κλασικο μπλε κοκκινο λευκο,αν εχει αλλαξει σε σχεση με το παλιο που εχω να το καπνισω πεντε χρονια και αν αξιζει γενικα γιατι μολις εκοψα το Marlboro και σκεφτομαι να το γυρισω εκει.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βέβαια,τώρα λέγεται Assos Red. Eίναι καλό τσιγάρο σε δίκαιη τιμή.Έχει αλλάξει λίγο,αλλά προς το καλύτερο.

      Διαγραφή
    2. εγω παντος αναμεσα σε assos Red και GR Red ψηφιζω GR.
      Πιο αρωματικο,πιο ιδιαιτερο και πολύ λιγοτερο χημικο
      Βασικα από το assos Red μεχρι και το lm καλυτερο είναι, ειδικα τωρα που εγινε και fine cut δε ξερω αλλα το assos Red μου βγαζει πολύ χημικουρα

      Διαγραφή
    3. Παιδιά για το GR και το LM δεν γνωρίζω,δεν τα δοκίμασα τα τσιγάρα αυτά,απο τότε που ανανεώθηκαν και δεν έχω καθόλου διαθεση για πειράματα το τελευταίο διάστημα. Νομίζω πάντως πως καλύτερο φθηνό τσιγάρο απο το μαλακό Στύβενσαντ είναι απίθανο να υπάρχει. Τον ανανεωμένο Ασσο τον είχα δοκιμάσει όταν βγήκε και μου φάνηκε ΟΚ

      Διαγραφή
    4. υπαρχει καλυτερο το winston πουλαει και περισσοτερο αλλωστε

      Διαγραφή
  26. Τα LM ειναι απο Imperial η Παπαστρατο-Phlip Morris?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To ΑSSOS RED παιδια ειναι American Blend?

    ΑπάντησηΔιαγραφή