ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Rothmans



Eνα ακομα καποτε πολυ ωραιο τσιγαρο,που το εφαγε η παγκοσμιοποιηση και η εξαγορα της Rothmans Inc απο την British American Tobacco. Το Rothmans King Size ηταν το τσιγαρο που χρησιμοποιουσα σαν δευτερη μάρκα όταν δεν εβρισκα Dunhill. Η γευση του τοτε ήταν όπως καθε πολυτελες αγγλικο τσιγαρο: εντονη και ταυτοχρονα απαλη.Να μην ξεχασω και την επιγραφη:The best tobacco money can buy με την οποια τοτε κυκλοφορουσε.
Το Rothmans International ηταν επισης εξαιρετικο, γεματη ελαφρα κρεμωδη γευση,αργη καυση και ενα χρυσο δαχτυλιδι μετα το φιλτρο.
Και τα δυο τσιγαρα ειχαν πολυ επιτυχια μεχρι πριν λιγα χρονια,στο φορτε τους δε,επιασαν το 3% στην ελληνικη αγορα.

Τα Rothmans σημερα σχεδον δεν θυμιζουν σε τιποτα τον παλιο εαυτο τους. Το King Size εχει μια μυστηρια μυρωδια,η γευση του ειναι σκληρη και προσωπικα οποτε το καπνιζω με δαγκωνει λιγο στον λαιμο. Το International δε,εχει καταστραφει εντελως. Καθολου γευση,ειναι ικανο με 3-4 τσιγαρα να μου προκαλεσει φαρυγγιτιδα. Απο τα λιγα τσιγαρα που πεταξα πριν τελειωσω το πακετο,τις δυο φορες που το κάπνισα την τελευταια χρονια.


Βαθμολογια

Rothmans King Size:6 στα 10
Rothmans International:3 στα 10

  Ανανεωση 5/2/2012 Ειχα την τυχη να καπνισω το Αγγλικο Rothmans King Size. Δεν εχει την παραμικρη συγγενεια με αυτο που κυκλοφορει στην Ελλαδα. Η νικοτινη του ειναι 0,9 αντι 0,8, ειναι απαλο, καιγεται πολυ αργα,εχει μια γλυκοπιωτη γευση και θυμισει αρκετα το Rothmans που κυκλοφορουσε στην χωρα μας καθως και το παλιο καλο Dunhill. Οσοι βρεθητε στην Αγγλια,να το δοκιμασετε οποσδηποτε. Βαθμολογια 8 στα 10

116 σχόλια:

  1. ΤΑ INTERNATIONAL,ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ,ΟΜΩΣ ΣΑ ΓΕΥΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ KING SIZE ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.TA ΠΑΛΙΑ ΚΙNG SIZE HTAN ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ CAMEL ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ.ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ
    ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ROYALS KING SIZE ΣKETO ΑΧΥΡΟ.TO IΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ROYALS TO 120AΡI.ΑΗΡ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκανα χθες Ιντερνασιοναλ,μια και ξεμεινα απο τσιγαρα και δεν ειχα πολλες επιλογες. 4 ευρω το πακετο και μια καποια ψιλοβελτιωση απο το αχυρο που ηταν εδω και 2-3 χρονια.Θα τα ξανακαπνισω μετα απο λιγο καιρο για να δουμε αν μιλαμε για μονιμη βελτιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκίμασα χτες από τράκα το Rothmans King Size.
    Μεγάλη απάτη...
    Γεύση ένα κλικ παραπάνω από αδιάφορη, αλλά πολύ σκληρή, τσιμπούσε αρκετά συχνά το λαιμό, ενώ μπορώ να πω πως το τσιγάρο μάλλον τελείωνε γρήγορα...
    Σε καμμία περίπτωση δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ,ΦΡΕΣΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΡΑΪΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ , ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΕΛΕΝΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ,ΑΡΓΗ ΚΑΥΣΗ ,ΚΡΕΜΜΩΔΗ ΓΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ , ΤΟ "ΒΑΡΟΣ"ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ ΛΙΓΟ ,(ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ) ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ ΠΛΑΚΕ ΡΟΥΦΑΓΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΡΟΘΜΑΝΣ ΙΝΤ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΑΦΕΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΙΛΑΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ιντερνασιοναλ το εχουν χαλασει εδω και χρονια, απο τοτε που εφυγε το χρυσο δακτυλιδακι.Θεωρεις πως τωρα ξαναλλαξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΓΑΜΩ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ,ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΑΚΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΠΝΙΖΑ-ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΤΕ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΜΩΔΗΣ. ΣΑΝ "ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ , ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ "ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ" ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΝ , ΣΤΟΠ ΤΑ ΣΙΛΚ ΚΑΤ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑ Σ'ΑΥΤΟ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ 1 1/2 ΠΑΚΕΤΟ ΣΙΛΚ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ 12 ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ "ΓΕΜΑΤΟΣ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηρα πακετο με κωδικο ΥΙ. Δεν καταλαβα καμοια βελτιωση,αν και με ειχε ψησει αυτο το "κρεμωδης" που ηταν χαρακτηριστηκο του παλιου καλου(του πολυ καλου) Ροθμανς. Δεν αισθανθηκα καμοια απολαυση,παρα εναν εντονο πονολαιμο μετα απο πεντε τσιγαρα. Το πακετο το χαρησα.Πιθανον να μην κολλαει στα γευστικα μου κριτηρια,ουτε στον οργανισμο μου. Παντως αν δεν περασουν μερικα χρονια,δεν θα το ξανακουμπησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΚΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ 2 ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΛΕΝΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ,ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΣΑΝ "ΨΗΜΕΝΟΥ ΚΑΠΝΟΥ" ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ,ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΑ ΤΡΑΚΑ ΕΝΑ ΝΤΑΝΧΙΛ ΠΛΑΚΕ (ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΡΟΘΜΑΝΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ , Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ , ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ - ΕΔΩ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ -Η "ΞΕΡΑΪΛΑ" ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ- ΠΕΡΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΚΑΙ ΕΠΩΜΕΝΟ - ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ , ΕΓΩ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΟ ΣΜΟΥΘ ΑΠΟ ΣΜΟΥΘ , ΕΝΥΓΟΥΕΪ ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη, εμπειριες ανταλλαζουμε.Τα γουστα ειναι υποκειμενικα και πιστευω πως ο καθε οργανισμος διαφορετικα δεχεται το καθε τσιγαρο. Παντως εδω Θεσσαλονικη, το Ντανχιλ το πλακε πουλαει πολυ παραπανω. Μπορω να πω πως μου κανει εντυπωση που με την στενοτητα που υπαρχει και τα 4 ευρω που κοστιζει,το Ντανχιλ κραταει ισως και μεγαλωνει το κοινο του. Target group του Dunhill International μπουζουκοβιοι και καζινοβιοι σε τεραστιο ποσοστο,ιδιοκτητες μπαρ,και μετα κυριλε γκομενες ανω των 30, μεσηλικοι κουλτουριαριδες με κοτσιδα.
    Τα δυο Ροθμανς εδω πανω εχουν σχεδον φυγει απο την αγορα τα τελευταια 5-6 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δοκίμασα και το International. Αν και είχε καλά καπνά, η γεύση του μου φάνηκε κάπως σκληρή (με την κακή έννοια), ενώ με ενοχλούσε και στο λαιμό. Δεν θα το χαρακτήριζα πολυτελές με την καμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν διαφωνω Koprodog. Το πολυτελές για το Ντανχιλ χάθηκε, αν σκεφτείς μια εποχή όπου ήταν πράγματι πολυτελές σε σχέση με τα υπόλοιπα σήματα που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Το Ντάνχιλ Ιντερνάτιοναλ ίσως είναι το καλύτερο τσιγάρο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Καλύτερο από την άποψη ποιότητας κατασκευής. Το γεγονός οτι δεν σου άρεσε δεν αναιρεί την -χαμηλή πια-ποιότητα του. Είναι απλά στα γούστα του καθενός. Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου τα Ντάβιντοφ,τα οποία αντικειμενικά είναι πολύ καλά τσιγάρα. Ειναι θέμα «λαιμού» απλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν συμφωνω για το Ντανχιλ,το 08 που ξαναλλαξε το πακετο ψιλοβελτιωσε το χαρμανι του,αλλα παλι ξαναεχασε κατι. Υστερει και απο σηματα των 3,80 σαν τα Μαρλμπορο,Χρυση Κασετινα ή των 3,90 σαν τα Σαντε Φιλτρο,Νταβιντοφ Γκολντ. Σιγουρα ειναι δυο κλασεις κατω του Karelia Excellence,που το θεωρω χαλαρα το καλυτερο της Ελληνικης αγορας.
    Τα Ντανχιλ και Ροθμανς ηταν τα καλυτερα τσιγαρα της δεκαετιας του 90,ειδικα οσο εβγαιναν απο την Ροθμανς πριν τα παρει η ΒΑΤ,μεχρι τα μεσα του 2000.Τα σημερινα Ντανχιλ-Ροθμανς ειναι ανεκδοτο,δεν εχουν καμοια σχεση με τα τσιγαρα που ηταν παλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα Rothmans γύρω στο 1996-97 είχαν ένα χαρμάνι που δύσκολα εμφανίζεται σε τσιγάρα..πολύ ωραίο τσιγάρο, τόσο κρίμα που χάλασε..κάπνισα πρόσφατα και στη Μεγάλη Βρετανία τσιγάρο που ποτέ δε δοκίμασα, το treasurer black(£32,95 pounds) και treasurer silver(£24,95 pounds),σε μεταλλικό πακέτο,σαν προσωπικό δώρο Χριστουγέννων..είναι πραγματικά τόσο μα τόσο ωραία τσιγάρα.. χαλάλι τα χρήματα..βρετανικό μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικα,αν εχεις χρονο και διαθεση να γραψεις για τα Treasurer, το blog ειναι στην διαθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ Πέτρο..μετά τις γιορτές που θα έχω παραπάνω χρόνο θα γράψω για αυτό το τσιγάρο μιας και το θεωρώ πολύ υψηλής ποιότητα..Καλά Χριστούγεννα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aπο το καπνοπωλειο στο Καρφουρ Ανατολικης Θεσσαλονικης παντα προμηθευομουν σπανια τσιγαρα και καπνα,συνηθως Lucky Strike αφιλτρο,αλλα και οποιαδηποτε αλλη σπανια μαρκα,που παντα την εβρησκες και σε φρεσκο πακετο. Επειδη με φερανε τα βηματα εκει το πρωι,ειπα επ ευκαιρειας να επισκευτω και το καπνοπωλειο.
    -Eνα Καρελια Excellence και ενα καπνο Savinelli Armonia,του λεω.
    Ο καπνοπωλης μου απανταει "Τις παλιες καλες εποχες τα φερναμε αυτα".Μετα του ζητησα Dunhill King Size,μου λεει πλεον δεν φερνω ουτε καν το πλακε και για να σε προλαβω,σταματησα τα πουρα,τους καπνους πιπας και τα ειδιαιτερα τσιγαρα. Απο οτι μου εδειξε φερνει μονο φτηνα,ενω απο τα ακριβα Marlboro(που ειχε μονο μονο Light),Davidoff,Rothmans International.
    Για να μην πλατιαζω,τιμης ενεκεν σε ενα μαγαζι που ημουν χρονια πελατης και το εκτιμουσα,πηρα ενα Rothmans International.
    To Rothmans Inc. μου αρεσε πολυ,το βρηκα αρκετα βελτειωμενο εν σχεση με το προσφατο παρελθον. Βαρυα γευση,ξανθα καπνα,θυμισε αρκετα το παλιο,χωρις την κρεμωδη γευση. Ενα μικρο τσουξιμο στο λαιμο το αφηνει,αλλα οχι κατι σοβαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ κάνω μόνιμα ντάνχιλ, αξίζει να δοκιμάσω το Rothmans International;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε καμία απολύτως περίπτωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά το δοκίμασα. Χειρότερο ντάνχιλ θα το χαρακτήριζα, στο ρόθμανς ιντερνάσιοναλ θα έβαζα ένα 4,5-5/10, όμως στο ντάνχιλ θα έβαζα 7-7,5/10 κι όχι 6,5 όπως ο Πέτρος. Υποφέρεται πάντως, περίμενα κάτι χειρότερο είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτή είναι η αρρώστια της εποχής δεν κοιτάμε αν μας αρέσει, αλλά απλώς αν το ανεχόμαστε και οι καπνοβιομηχανίες το έχουν από καιρό πάρει πρέφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από τη μία έχεις δίκιο, όμως απ' την άλλη το ότι ανέχεσαι ένα συγκεκριμένο τσιγάρο, δε σημαίνει ότι το κάνεις και σε μόνιμη βάση, απλά το ανέχεσαι. Προσωπικά κάνω ντάνχιλ κασετίνα επειδή μου αρέσει και μου αρέσει περισσότερο απ' όλα τα υπόλοιπα (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω το παλιό καλό ντάνχιλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δοκιμασα το Αγγλικο Rothmans.Φανταστικο!Τροποποιησα και την κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ίσως να είναι ότι για την Ελλάδα το Rothmans Royals, ένα σήμα που απλώς γλίτωσε δηλαδή. Πάντως με παραξενεύει γιατί αφού το Dunhill έχει τα ίδια χάλια περίμενα το ίδιο και για το Rothmans, ευτυχώς τη γλίτωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλα τα Rothmans σκέτο Virginia είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. den nomizw na einai sketo virginia mavro rodo.den mou vgazei auth thn glikada ta virginia tou rothmans.enw tou karelia vgazoun mia glikada anagouliara gia emena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα Virginia είναι μία τεράστια ποικιλία που περιλαμβάνει ήδη που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Τα Virginia του καρέλια πρέπει να είναι από την Καρολίνα και τη Ζιμπάμπουε, αυτά του Rothmans μάλλον Βορειοαμερικάνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. EIMAI 33 XRONVN KAI KAPNIZΩ ΡΟΘΜΑΝΣ ΑΠ ΤΟ 2000 ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...ΑΠΛΑ Μ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΗΡΑ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ροθμανς του 2000,δεν εχει καμια σχεση με το Ροθμανς του σημερα.Το καπνιζα και εγω τοτε όταν δεν εβρησκα Ντανχιλ.

      Διαγραφή
    2. Η BAT η μόνη διαφήμιση που έχει κάνει είναι κάτι αναπτήρες PRINCE και αυτοί τύπου Bic. Είναι τελείως γύφτοι και δεν σέβονται τον πελάτη.

      Διαγραφή
    3. Τυχαινει να εχω αναπτηρα Rothmans δεν τον δινω, οποτε σπανιως αγοραζω πακετο ειναι King size. Ειχα και ενα τασακι μεγαλο ρε π αλλα μου ειχε σπασει- Διαφορα σε σχεση με τα παλια δυστυχως

      Διαγραφή
  29. Σκεφτομαι να δοκιμάσω το ρόθμανς το κόκινο αλλά έχω δύο απορίες:1)τι ακριβώς εννοεί το ΚΙΝG SΙZΕ που αναγράφεται πάνω στο πακέτο?2)Ποιά ειναι η τρέχουσα τιμή του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. King Size ειναι το μεγεθος που εχει ενα στανταρ τσιγαρο.4 Ευρω κοστιζει

      Διαγραφή
  30. καλησπερα και συγχαρητηρια για το σαιτ!
    δοκιμασα προσφατα rothmans king size kai μου φανηκαν πολυ ανωτερα απο marlboro,camel,stuyvesant,lucky strike κ.λ.π
    νομιζω εχει βελτιωθει πολυ απο τοτε που εκανε την κριτικη ο πετρος.

    και κατι ασχετο...εδω και λιγο καιρο εχω σταματησει τον καπνο και κανω τσιγαρα κανονικα τα οποια μου φαινονται πολυ ανωτερα ποιοτικα απο τον καπνο(στριφτο)τι αποψη εχετε για το θεμα?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kαι αλλοι μου ειπαν για το Rothmans θα το ξανακαπνισω τις επομενες μερες και αν υπαρχει αλλαγη θα κανω τροποποιηση στην κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πηρα Ροθμανς.Εχετε δικιο ειναι όντως βελτειωμενο. Οχι κατι φανταστικο,αλλα ενα τσιγαρο του 7,λιγοτερο πικαντικο με στρωμενη γευση και εμφανως καλο καπνο.Θα το ξαναδοκιμασω σε ενα μηνα,αν ειναι στα ιδια επιπεδα θα αλλαξω την κριτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλησπερα.πετρο ποια εκανες international h king size?εμενα στα king size μου αρεσε η ποιοτητα του καπνου,και η μυρωδια του μου θυμισε λιγο τα παλια τσιγαρα του 2000.Επισης αρεσαν πολυ στον λαιμο μου σε σχεση με αλλα τσιγαρα σε περιεκτικοτητες 10-0.8-10.Γενικα δοκιμασα πολλες μαρκες τελευταια και ειμαι αναμεσα σε rothmans king size,sante h marlboro....η χρυση κασετινα ηταν ωραια αλλα μου επεσε λιγο βαρια.

    Πετρο σε τιμες 10-0.8-10 εχεις να προτεινεις κατι εκτος απο αυτα που ανεφερα παραπανω?thnx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα King Size πηρα. Αν καποιος δοκιμασε τα Ιντερνασιοναλ και τα βρηκε επισης αναβαθμισμενα ας ενημερωσει.
    Φιλε μου,πανω κατω αυτα ειναι τα καλα,δοκιμασε και τα Νταβιντοφ ή ακομα και τα Davidoff Gold που τα συμπαθω περισσοτερο απο τα κλασσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο καλησπέρα.

      Δοκίμασα όλα τα Rothmans (Royals, King Size Blue, King Size Red, International) και είναι όλα βελτιωμένα. Το International έχει απλά πολύ δύσκολο φίλτρο, σου μπαίνουν μέσα τα μάγουλα για να πάρεις μία τζούρα της προκοπής.

      Τα 120's δεν τα δοκίμασα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Τα 120s έχουν σταματήσει.

      Διαγραφή
  35. Το international το δοκίμασα εγώ μια εβδομάδα πριν και αν εξαιρέσεις ότι έχει ένα θέμα με το φίλτρο ήταν πολύ καλό!!! Σε σχέση με το Dunhill είναι μέρα με νύχτα πολύ στρωτό τσιγάρο με όμορφη κρεμόδη γεύση
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δοκίμασα σήμερα ξανά και μου έτυχε παρτίδα ΘΕ. Πρέπει να ήταν η μεταβατική γιατί είναι μέτρια, η αλλαγή δεν έχει παρά λίγους μήνες λοιπόν.

    Έχω δοκιμάσει και τα International και αυτά βελτιωμένα αρκετά. Βέβαια ήταν και πολύ χειρότερα από τα King Size και αυτό συντελεί κατά κάποιο τρόπο στην βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Περιεργο αυτο που λετε με το φίλτρο.Το Ιντερνασιοναλ θυμαμαι τραβουσε καλα σε σχεση με το Ντανχιλ. Θα το δοκιμασω και αυτο τις επομενες μέρες.
    Το Rothmans King Size που αγορασα ήταν ΘΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Α ναι όντως έχουν μεγαλώσει πολύ το φίλτρο, αν σου άρεσε το ΘΕ το ΘΗ θα το λατρέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πηρα Rothmans International κωδικο ΘΓ,δηλαδη μαλλον λιγο παλιο. Ηταν φανταστικο τσιγαρο,του 8 στα 10,αψογο τραβηγμα,πλουσια γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγώ ΘΕ πέτυχα. Το ΗΥ νομίζω που τρέχει τώρα δεν τραβάει και τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. petro kalhspera kai bravo gia thn kalh douleia pou kaneis sto blog.meta apo polous peiramatismous me markes,katelixa sto rothmans king size(mple).8ewrw oti einai mesa sta 5 kalytera tsigara pou kykloforoun ellada,kai mou kanei entypwsh pou se markes opws to camel h to marlboro exeis valei megalyterh va8mologia!vaivea gousta einai auta kai o ka8enas mporei na exei diaforetikh gnwmh,omws antikeimenika einai kalo tsigaro.to xarmani allazei pou kai pou alla exei sta8eropoih8ei se poly kala epipeda.

    telos 8a h8ela an mporeis na mou peis 2-3 fthna shmata(mexri 3euro)pou na exeis se ektimish,dokimasa karelia filtro kai mou fanhke thmio tsigaro alla ligo pikro.

    y.g
    ekana karelia excellence kai aneta einai to kalytero tsigaro pou kykloforei ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και σου αρέσει το Rothmans προσωπική μου πρόταση είναι το μαύρο JPS στα 2,90 €.

      Διαγραφή
  42. file mauro rodo thanks gia thn apanthsh,8a to dokimasw syntoma..!apo <>tsigara dokimasa prosfata(camel black,stuyvesant kokkino,karelia filtro)kalytera mou ekatse to karelia filtro,alla apo geush etsi k etsi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. apo fthna tsigara h8ela na pw....loipon phra jps kai einai arketa kalo gia fthno virginia.episis phra asso filtro kai mou fanhke kataplhktiko gia 3.10e mallon 8a to ka8ierwsw analoga me ta lefta pou exw se assos filtro-rothmans-karelia excellence.exw panta kai enan kapno marlboro sthn akrh alla genika exw xenerwsei poly me tous kapnous(den kanoun apolaustiko kapnisma gia mena)
    pantws to jps htan mia xara an xereis kai allo fthno virginia pou na axizei grafto.

    y.g
    phre enas filos stuyvesant kai nomizw phgan sta 3.50 den xerw an allaxe to xarmani...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φθηνά Virginia λίγα καπνίζονται.

      JPS μαύρο (που επειδή μόλις κυκλοφόρησε ίσως είναι σε "ποιότητα γνωριμίας")

      Το κλασσικό πλέον Καρέλια lights.

      και το Ronson στα 3 € το οποίο είναι υποφερτό και καπνίζεται σχετικά ευχάριστα.

      Διαγραφή
  44. Πολυ καλη δουλεια φιλε αυτο το blog..Πρωσοπικα ηταν το πρωτο μου τσιγαρο το Rothmans International..και ασυζητητα το καλυτερο για εμενα..βεβαια μιλαω για εποχη 90-97 οπου ηταν πολυ καλο ακομα..
    Πλεον ειμαι του καπνου εδω και 2 χρονια Van Nelle αλλα και αυτος εχει χαλασει σε σχεση με το 97 που τον πρωτοδοκιμασα..

    Διαβασα πιο πανω καποια σχετικα καλα σχολια για το Rothmans International και λεω να το ξαναδοκιμασω...θα ειναι αραγε οπως το παλιο που θυμαμε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. παιδια καπνιζω rothmans king size απο το 1983 δεν το αλλαζω με κανενα αλλο ειναιμακραν το καλυτερο τσιγαρο ,παροτι το σημερινο δεν συγκρινεται με τα παλια rothmans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πήρα μετα απο καιρο Rothmans King Size,δυστυχως δεν θυμαμαι την ακριβη παρτιδα(απο Ι αρχιζε) δεν κρατησα το κουτι.Ξαναλλαξαν χαρμάνι,περισσοτερο προς το Αγγλικο απαλο Ροθμανς μου εφερνε,παρα προς το σκληρο Ελληνικο.Απο περιεργεια μπηκα στο site της BAT και ειδα εντελως αλλη συνταγη,με ελαχιστα προσθετα.
    Εν το μεταξυ η μαρκα αυτη ειναι απο τις λιγες που δεν εχουν σταθερες αναλογιες εντος της ΕΕ.0,8 νικοτινη εχει στην Ελλαδα,0.9 ειχε το Αγγλικο, 1.0 το Ιρλανδικο οπως βλεπετε σε αυτο το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=Va2_c1BWL6c θα γουσταρα πολυ να καπνισω Ροθμανς απο Ιρλανδια!Σπανια βρησκεις King Size τσιγαρο με τοση νικοτινη στις μερες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν χρειαζεται να ψαξεις πολυ μακρια ολα τα duty free εχουν ROTHMANS KING SIZE απο ιρλανδια οπως σωστα λες με νικοτινη1.0 αυτα καπνιζω εδω και καιρω ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

      Διαγραφή
  47. το king size εχει βελτιωθει αρκετά.Πλεον εχει μια πλούσια και κάπως γλυκόπιωτη γεύση.Στα αρνητικά η υψηλη τιμη 4 ευρο και οτι είναι κάπως βαρετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καπνιζα marlboro σκληρο κοκκινο εδω και χρόνια , το γύρισα σε Prince αλλά μου έκαιγε το λαιμό και τα πνευμόνια. Ενας φίλος έκανε rothmans king size και πήρα τράκα. Από τότε καπνίζω και εγω rothmans. Ειναι από τα ποιο ποιοτικά τσιγάρα της αγοράς. Προσέξτε μόνο να παίρνετε απο κεντρικά περίπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ROTHMANS INTERNATIONAL .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το νεο μαυρο Ντανχιλ το δοκιμασες;

      Διαγραφή
    2. Πέτρο μου, το δοκίμασα σήμερα και με το ζόρι θα το τελειώσω το πακέτο. Προφανώς εμένα δεν μου κολλάει στη γεύση το συγκεκριμένο.

      Σκληρό Camel συνεχίζω που έχει ανέβει αισθητά και επίσης ο Assos Premium κατέβηκε στα 3,30.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Βρηκες το Swiss και δεν σου αρεσε;Εχω φαει κολλημα.

      Διαγραφή
    4. Καλά, κοίταξε, άσχημο δεν το λες σε καμία περίπτωση. Ωραίο τσιγάρο, αλλά κάτι μέσα στο χαρμάνι του δεν μου αρέσει, αν και προφανώς καμία σχέση με τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι επίπεδα ανώτερο. Επίσης ενδιαφέρον το Dunhill Ιnternational το οποίο πλέον από τη στιγμή που έφυγε το σκέτο Virginia έχει γίνει πολύ καλύτερο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  50. Καμιά γνώμη για το King Size το κόκκινο; Είναι virginia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Kali douleia.lew na dokimasw rothmans inter. Ti lete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε Πέτρο...τώρα,αξίζει να πάρω κανένα από τα δύο ή τζάμπα λεφτά?(Φαντάσου οτι μου αρέσει ο assos κασετίνα και τα davidoff).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω φίλε μου,εχω κανενα χρονο να τα καπνισω.Την τελευταια φορα το King Sizi ηταν καλουτσικο,το Inter μάπα.

      Διαγραφή
  53. Γεια σας. Βρηκα ενα πακετο Rothmans Intrnatiomals θαμενο σε ενα ντουλαπι στο σαλονι. Ειναι τα παλια που ητανε χωρισμενα σε δυο δεκαδες με το χρυσο δαχτηλιδη. Ειναι απιστευτο τσιγαρο. Θα εβαζα 10 στα 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καινουριες αναλογιες και στο rothmans international (10 0.9 10) πηρα σημερα ενα πακετο και το παρατηρησα!!! οσο για το τσιγαρο μου φανηκε καλο αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια για σημαντικη διαφορα γιατι τελευταια φορα που το πηρα ηταν το καλοκαιρι...ας μας πει καποις που το εχει ως μονιμη μαρκα
    Δημητρης R...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. To πήρα εγω.Αυτο το εκαναν ακομα χειροτερο,αερας και μηδεν γευση,τιμη 4,20.Πραγματικα αν μου εβαζαν ενα πακετο Winston και αυτο,θα διαλεγα χωρις δευτερη κουβεντα το Winston που τουλαχιστον εχει γευση.Κρίμα γιατι αυτη την μάρκα την γουσταρα καποτε πολυ,ήταν δευτερη επιλογη μου μετα τα Ντανχιλ για χρονια.Οι νεοτεροι δυστυχως δεν θα εχουν την ευκαιρεια να δοκιμασουν ενα πραγματικο Rothmans International και να δουν τι τσιγαραρα ήταν καποτε.Αληθεια το King Size το δοκιμασε κανεις;Aλλαξαν και εκει οι αναλογιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. πραγματικά κριμα...κριμα που σε ενα τετοιο τελειο απο αιθητηκης αποψης κομψο πακετο να μην υπαρχει μεσα το καταλληλο περιεχομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. το king size παραμενει ως εχει (10 0,8 10) αξιοπρεπεστατο στην ακριβη ομως κατηγορια 4 ευρω...τυχαινει να το καπνιζω τις τελευταιες μερες.
    Δημητρης R...
    συμφωνω με τον παρανω φιλο για το πακετο του ιντερνασιοναλ μακραν το πιο ομορφο αυτο και η μπλε κασσετινα του καρελια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ωραια πακετα με μια αισθηση πολυτελειας οπως και αυτο του ντανχιλ. Ωστοσο απο θεμα ομορφιας μπροστα στο gitanes και αυτο του παλιου καμελ, φαινονται ασχημα..

    Το 2013 ηταν μια χρονια καταστροφικη για τους λατρεις του αμερικαν μπλεντ,χαλασαν τα καμελ φιλτρο (πλεον θυμιζουν φθηνοτσιγαρο χειροτερο και απο winston) ενω αλλαξαν και τα νταβιντοφ προς το χειροτερο,με ενα φιλτρο σχεδον οσο το τσιγαρο! Πλεον μας εμεινε μονο το μαρλμπορο που και αυτο ειναι σκια του παλιου καλου καουμπου με την γεματη,πλουσια και πιπερατη γευση...

    ο ασσος φιλτρο αλλαξε προς το ακομη χειροτερο(με εξαιρεση super και export και αφιλτρο),μονο το ντανχιλ ιντερ. βελτιωθηκε αλλα οχι σε σημειο για μονιμη μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλή χρονιά σε όλους.
    Παίδες, γυρίστε το στην καπνοσύριγγα (ή πίπα). Τσιγάρο της προκοπής δεν πρόκειται να δούμε ή θα το βλέπουμε σε απαγορευτικές τιμές. Προσωπικά, έχει κανα δυο βδομάδες που ξεκίνησα πίπα και σιχάθηκα το τσιγάρο. Αν εξαιρεσει κανείς τις αρχικές ψιλοδυσκολίες και ίσως τις μικροαπογοητεύσεις, το 'άθλημα' δεν παίζεται. Το καλό είναι οτι στην Ελλάδα κυκλοφορούν ακόμα αξιοπρεπέστατοι καπνοί και υπάρχουν έλληνες κατασκευαστές πίπας με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και σε εξαιρετικά λογικές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνω στην Ελλαδα οι τιμες ειναι οι ακριβοτερες στον κοσμο και οι καπνοι ελαχιστοι.Οι Ελληνικης κατασκευης καπνοσυριγγες πάντως, ειναι εξαιρετικες και σε λογικότατες τιμες.Παντως αν έμενα Γερμανία,Ήπα ή Αγγλια,δεν θα ξανασχολομουν με τσιγαρο,τα χαρμανια που παιζουν στους καπνους πιπας ειναι απιστευτα και για όλα τα γουστα.Σου προτεινω τον αγαπημενο μου Davidoff Royalty
      Λαμπρο το Lucky Strike Straight Dark είναι όσο ενδιαφερον ακουγεται;Να μπω στην διαδικασια αναζητησης;

      Διαγραφή
    2. Λογικές τιμές στα καπνικά του εμπορίου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Ακόμα και στον καπνό γεμίσματος άδειων τσιγάρων η τιμή του είναι πολύ τσιμπημένη. Απο τσιγαρόχαρτα, φιλτράκια και καπνοσύριγγες, εκεί όντος υπάρχουν κάποια σημεία πώλησης που μπορείς να τα προμηθευτείς σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

      Διαγραφή
    3. Ειχα ρωτησει παλια σε καπνοπωλειο γιατι δεν υπαρχει ποικιλια σε καπνους πιπας και γιατι ειναι τοσο ακριβοι,στην ελλαδα υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια σε πουρα παρα σε καπνους πιπας, παρ'ολο που το πουρο ειναι το πλεον ακριβο σπορ.Μου ειπε γιατι αν και υπαρχουν αρκετοι ελληνες που καπνιζουν πιπα ολοι παραγγελνουν απο το ιντερνετ στο 1/3 της τιμης ετσι οι εταιριες δεν μπαινουν στον κοπο να εισαγουν. Οι καπνοι που υπαρχουν εδω ειναι χαμηλης ποιοτητας (με εξερεση mac baren) και γι'αυτο δεν ειναι μεσα σε tin (μεταλικα βαζακια).

      Η πιπα και το πουρο δεν συγκρινονται με το τσιγαρο. Μεχρι της αρχες του 1900 το τσιγαρο ηταν αποκλειστηκα το καπνισμα του φτωχου,μονο τα λαικα στρωματα στην ευρωπη (και αμερικη) καπνιζαν τσιγαρο. Οι πλουσιοι και οι αριστοκρατες καπνιζαν μονο πιπα ή πουρο. Επισης οταν καποιος κανει για χρονια πιπα ή πουρο δεν μπορει να το γυρισει στο τσιγαρο,ενω συμβαινει το αντιθετο.

      Διαγραφή
    4. http://www.youtube.com/watch?v=wvwrEo3sKAw
      Ανώνυμε σωστές οι παρατηρήσεις σου. Επισυνάπτω το λινκ ενος εξαιρετικού ντοκυμανταίρ για τον καπνό. Σχετικά με τους καπνούς πίπας, πράγματι οι τιμές στο ίντερνετ είναι αστείες και η ποικιλλία τεράστια, κάτι που δεν ισχύει με τα τσιγάρα, δυστυχώς. Κακά τα ψέμματα, το τσιγάρο και πιο εύχρηστο είναι και πιο βολικό και παντός καιρού, σε αντίθεση με την πίπα. Αλλά αν δεν μπορείς να βρείς κάτι που να σε γεμίζει σε μια λογική τιμή τι να το κάνεις? το Karelia Excellence κάνει 5 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος). Προσωπικά θέλω ενάμισι πακέτο τη μέρα, επομένως 10 ευρώ ημερησίως. Με τα ίδια λεφτά για καπνό πίπας (40 γραμμ) πέρασα 13 μέρες-σήμερα θα καπνίσω τα τελευταία. Ο παραλογισμός στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στα καπνικά είδη. Αλλά σε αυτό συγκεκριμένα, όλοι βλέπουμε πάνω κάτω τι γίνεται και πως καταστράφηκαν περιοχές και άνθρωποι με πολύ μακρά ιστορία και παράδοση στο χώρο και έμειναν αναξιοποίητες από ελληνικά χέρια εξαιρετικές ποικιλλίες καπνού. Το καλό είναι οτι (απ' όσα ακουσα) ξαναδίνονται κάποιες επιδοτήσεις/'αδειες για καλλιέργεια καπνού. Επομένως ας ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

      Διαγραφή
  60. Πέτρο καλή χρονιά καταρχάς. Η παρατήρησή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δεν διαφωνώ καθόλου. Θεωρώ όμως οτι υπάρχουν κάποιοι αξιοπρεπείς καπνοί, οι οποίοι μπορούν να βάλουν κάποιον στο κλίμα και απο κει και πέρα να αναζητήσει παρακάτω. Πχ ο Amphora Full Aroma και κάποιοι McBaren (7 Seas, Vanilla Cream, Original Mixture). Το θέμα των τιμών έχει συζητηθεί εκτενώς στο μπλογκ, πάντως δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Ο Davidoff είναι στα υπόψη, πρός το παρόν θα προσπαθήσω να εξαντλήσω τα κυπριακά φρούτα και μετά θα πάω σε διαδικτυακές αγορές. Για το Lucky Strike Straight Dark, προσωπικά δεν μου άρεσε. Με έκαψε αρκετά στο λαιμό και μου φάνηκε κάπως πικρό. Προτιμώ με τα χίλια το straight red και straight blue, με ιδιαίτερη προτίμηση στο πρώτο, που ήταν πάρα πολύ καλό τσιγάρο. Δεν χάνεις βεβαια να το δοκιμάσεις, το έκανα μαζί με το Karo και ίσως έχασα κάτι από τη γεύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μια παρατήρηση για τους καπνούς πίπας-συγνώμη για την έκταση. Ο Πέτρος πολύ σωστά παρατηρεί οτι οι καπνοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι από μέτριοι εως άθλιοι και σίγουρα οι χειρότεροι που κυκλοφορούν στην Ε.Ε. Επειδή τελευταίως το ψάχνω αρκετά τόσο με σήματα, όσο και με χαρμάνια, επιμένω αφενός στην παρότρυνσή μου να παρατήσει κανείς το τσιγάρο για την πίπα, αφετέρου στην-έστω μέτρια-ποιότητα κάποιων ελληνικών καπνών. Προσωπικά, κάνοντας πίπα τις τελευταίες 20 ημέρες περίπου είδα τραγική διαφορά με το τσιγάρο (να σημειώσω οτι από το 2001 καπνίζω ανελλιπώς και μανιωδώς Dunhill International). Με την πίπα μπαίνει κανείς σε ενα εντελώς διαφορετικό κλίμα, είναι ενας άλλος κόσμος. Αν μιλάμε για καπνιστική απόλαυση, προσωπική μου άποψη είναι οτι πρέπει να πάμε σε άλλα είδη καπνού και μορφές καπνίσματος. Τα τσιγάρα όσο πάν και χειροτερεύουν, φταίνε τα μωνοπώλια, φταίει η αγορά, οι οικονικές συνθήκες, ό,τι θέλει κανείς. Όσο άσχημο κι αν ακούγεται, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά εκείνα τα καλά τσιγάρα που υπήρχαν πριν μια δεκαετία. Αν κάποιος έχει την ευχαίρεια να αγοράζει ενα sobranie ή ενα Karo ή ό,τι άλλο καλό τσιγάρο απέμεινε, έχει καλώς. Προσωπικά δεν έχω αυτή την πολυτέλεια, επομένως, από το να καπνίζω χόρτα που τα βρίσκω κι απέναντι από το σπίτι μου, έκανα τη δοκιμή αυτή. Και πλέον παροτρύνω όσους καπνιστές ξέρω να αφήσουν το τσιγάρο και να πάνε στην καπνοσύριγγα για τον απλούστατο λόγο οτι είναι άλλο επίπεδο και γεύσης και ικανοποίησης, σε γεμίζει και σε ευχαριστεί με άλλα λόγια. Ηλεκτρονικά μαγαζιά καπνών, να φαν κι οι κότες και τιμές λογικές. Αρκεί κάποιος να ασχοληθεί. Ούτε θέλω να κάνω ρητορική υπέρ της πίπας, ούτε τίποτα. Καπνίζω 17 σχεδόν χρόνια και πέρασαν απ'τα πνευμόνια μου αρκετά. Δεν παριστάνω τον γευσιγνώστη ή τον έμπειρο, απλώς για μένα όλα τα τσιγάρα σήμερα μου φαίνεται έχουν την ίδια, πεζή, άνοστη και ανιαρή γεύση. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το Karo που κάπνισα πρόσφατα. Απο κει και πέρα, με τη βοήθεια του φόρουμ των ελλήνων καπνιστών πίπας, προχωρώ σ'αυτόν τον ολοκαίνουργιο και συναρπαστικό κόσμο με ανυπομονησία και απεριόριστο ενθουσιασμό.

    Κάτι τελευταίο. Οι έλληνες κατασκευαστές πίπας (έχω τη χαρά να καπνίζω μια Pipex του κ. Στεφάνου) είναι και εξαίρετοι τεχνίτες και πωλούν σε πολύ καλές τιμές και η δουλειά τους είναι γνωστή διεθνώς, προϊόντα τους πωλούνται από μεγάλα σαϊτ του εξωτερικού. Νομίζω οτι χρειάζονται την προσοχή όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Nομιζω πως θα πρεπει να επαναπροσδιορισουμε την σχεση μας με τον καπνο.Το καπνισμα ειναι τεραστια απολαυση,αλλα ετσι όπως ειναι η αγορα τα περισσοτερα σηματα δεν αξιζουν για να χαλας υγεια και χρημα. Οποτε ερασιτεχνικο καπνισμα στην αναζητηση του ωραιου,εσωτερικου και εξωτερικου,σε ποσοτητες αναλογες με την τσεπη του καθενα.
    Μια και ειπαμε για ωραιο και ποιοτικο,μου κανει εντυπωση πως παρα την αθλια οικονομικη κατασταση και την σχεδον απαγορευτικη τιμη,το Excellence ας πουμε,ειναι πλεον σε παρα πολλα σημεια πωλησης και παντου φρεσκο.Αν και δεν ήταν στις προθεσεις της εταιρειας να φτιαξει ενα προιόν μαζικης καταναλωσης,τελικά εγινε απο μόνο του,γιατι πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα αναζητα το φίνο,σε όσες ποσοτητες μπορει να πληρωσει.
    Για το αν τα πουρα και η πιπα ειναι αριστοκρατικη και τα τσιγαρα όχι,εξαρταται απο το πολιτισμικο στερεοτυπο καθε λαου. Στις ΗΠΑ ας πουμε προ 100-150 ετων, τα πουρα θεωρουνταν λαικά και τα τσιγαρα όχι,ενω μεχρι πριν λιγα χρονια το ίδιο θεωρουνταν το καπνισμα πιπας στην Αγγλια,γιαυτο αλλωστε εβαζαν φορο υπερπολυτελειας στα τσιγαρα αλλα όχι σε αυτη.Γνωμη μου ειναι πως η τεχνη του καπνου φαινεται σε ενα χαρμανι τσιγαρου ή πιπας,εκει θα φανει το ταλεντο του blender,αναμειγνυοντας καπνους και προσθετα..Αλλωστε απο ποιοτικα πουρα ειναι γεματη η αγορα,απο ποιοτικα τσιγαρα όχι,ακομα και αν κατασκευαστες προσπαθουν να πουλησουν προιοντα τους ως πολυτελη,τα πραγματικα εξαιρετικα τσιγαρα με το ζορι να ειναι καμια δεκαρια σε παγκοσμια κλιμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο συμφωνώ 100% Νομίζω είναι καλό να αναρωτηθεί ο καθένας τι περιμένει και τί θέλει από αυτό που καπνίζει. Αν καπνίζει κάποιος από συνήθεια/εθισμό/εξάρτηση, έχει καλώς. Αν το κάνει για μαγκιά, όπως κάναμε κάποτε στη δεκαετία του '90, σεβαστό κι αυτό. Αν θέλει να ευχαριστιέται αυτό το πράγμα, τότε ο επαναπροσδιορισμός είναι απαραίτητος. Ποιοτικό κάπνισμα δεν σημαίνει πάντοτε και πολλά χρήματα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να απολαμβάνει το κάπνισμα και με ενα φθηνό τσιγάρο. Απλά χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τσιγάρο ως προϊόν. Καλώς ή κακώς ο καπνός έχει περάσει στην κουλτούρα του πολιτισμού μας (γενικά μιλώ) και με τον εναν ή τον άλλο τρόπο έχει γίνει ενα είδος συμβόλου. Στο λίνκ που παρέθεσα σε προηγούμενη δημοσίευση μου αναφέρει κάπου οτι ενα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα είναι γενετικά προδιατεθιμένοι να καπνίσουν, επειδή λείπουν σήμερα κάποιες ουσίες του εγκεφάλου τις οποίες αντικαθιστά η νικοτίνη. Για μένα το κάπνισμα είναι μια μορφή κουλτούρας-οχι πολιτισμού, παρακαλώ μην μπερδευόμαστε. Εφοσον κάποιος θεωρήσει το κάπνισμα ως τέτοιο, ως κουλτούρα δλδ, νομίζω οτι θα μπορέσει να προχωρήσει πιο πέρα και να αναζητήσει άλλες καπνιστικές διεξόδους. Ως συλλέκτης πακέτων παρατηρώ παντού, απο Λ. Αμερική μέχρι Αυστραλία, οτι παραδοσιακά σήματα είτε αντικαθίστανται από κάποιο σήμα ναυαρχίδα της Α ή Β εταιρείας (όπως πχ έγινε με τα 25αρια Old Navy στην Ελλαδα) είτε απλώς χειροτερεύουν τόσο, ώστε ο καπνιστής να τα παρατήσει ή να στραφεί στο φθηνότερο διεθνές σήμα, το οποίο άλλωστε έχει την ίδια επίπεδη και άχρωμη γεύση. Θυμάμαι πχ το Chesterfield ως ενα αρκετά ενδιαφέρον τσιγάρο (το ίδιο και το winston, το prince και πολλά άλλα). Κάπνισα πρίν απο λίγο καιρό τα τελευταία ελληνικά Chesterfield και ειλικρινά δεν είδα καμία διαφορά με LM ή West. Αυτό εμενα μου θυμίζει 1984, ή τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο του Huxley.

      Διαγραφή
    2. απο τη στιγμη που αυτα τα σηματα πανε στις πολυεθνικες λογικο η ίδιες οι εταιριες να τα χαλανε για το κερδος. η ιδια η φιλιπ μορις χαλασε τα chesterfield και τον ασσο,sante, η ιδια η bat τα prince και τα dunhill,rothmans ολα θυσια στο χρημα.

      για τα πουρα με οσους καπνοπωληδες εχω μιλησει μου ειπαν ολοι το ιδιο οτι πραγματικη γευσιγνωσια και πραγματικο blending γινεται μονο στα πουρα και πουθενα αλλου,γιατι σε ολα τα υπολιπα μπενουν βελτιωτικα γευσης και προσθετα. Μιλαμε βεβαια για αυθεντικα πουρα, χειροποιητα με ολοκληρα φυλλα καπνου, οτιδηποτε αλλο δεν ειναι πουρο.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος: ''πραγματικη γευσιγνωσια και πραγματικο blending γινεται μονο στα πουρα και πουθενα αλλου,γιατι σε ολα τα υπολιπα μπενουν βελτιωτικα γευσης'' Από τα λίγα πράγματα που διαβάζω τώρα που αποφάσισα να ασχοληθώ με το κάπνισμα πίπας μου φαίνεται πως η άποψη που παραθέτεις περιέχει τη μισή αλήθεια. Blending υψηλότατου επιπέδου υπάρχει και στους καπνούς πίπας και είναι καταφανές οτι δυο διαφορετικά blends μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα γευστικά, ακόμα κι αν περιέχουν τις ίδιες ποικιλλίες καπνών. Δεν διαφωνώ με την άποψή σου, δεν έχω επιχειρήματα γιατί δεν ξέρω. Απλά επισημαίνω και αυτή την πλευρά και σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε αν γίνομαι φορτικός σχετικά με το κάπνισμα πίπας. Απλά, έπειτα απο 17 χρόνια τσιγάρου και ειδικά σήμερα που τα πάντα είναι τόσο επίπεδα γευστικά-πλην εξαιρέσων που ανέφερε κι ο Πέτρος οι οποίες μετρώνται στα δάχτυλα από χελωνονιτζάκι-βρήκα τη γη της επαγγελίας μου στην πίπα. Να σημειώσω και να μοιραστώ, αν θέλετε, τον ενθουσιασμό μου μαζί σας, χθες άνοιξα το πρώτο μου Βαλκανικό χαρμάνι, τον Erinmore Balkan Mixture, με Latakia, Oriental/Turkish και Virginia καπνά. 'Νταξει, τέτοια εμπειρία ποτέ σε τσιγάρο...

      Διαγραφή
    4. Eγώ παλι στα 25 χρονια μου στο κάπνισμα και έχοντας ασχοληθει και με τα 3 βασικα είδη καπνίσματος μπορώ να πω το εξής

      το τσιγάρο ειναι συνηθεια
      η καπνοσύριγγα χόμπι
      και το πουρο.... τέχνη.

      Διαγραφή
  63. Μιλησε χθες ο Α. Καρέλιας στον ευαγγελατο για τις πλουσιες παροχες bonus στους εργαζομενους αναλογα με τις πωλησεις της χρονιας. Παραδειγμα προς μιμηση απεργια εχει να γινει απτο 82 στο εργοστασιο.

    Ανεφερε οτι καποιο σημα του σαρωνει στην ισπανια και γαλλια γνωριζει καποιος σε ποια αναφερθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καρέλιας όντος είναι το μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα. Πλήν όμως προσωπικά σαν καταναλωτής δεν με αφορά καθόλου τι bonus έδωσε στους υπαλλήλους του, αλλά οι τιμές και η ποιότητα των καπνικών. Αυτό που πρέπει να κάνει η εταιρεία είναι να μειώσει τις τιμές στον καπνό και τα τσιγάρα, στο μέγιστο δυνατό. Και αφετέρου να κάνει αγώνα για να μειωθεί η φορολογία στα τσιγάρα και τον καπνό. Ευελπιστούμε να δούμε προτάσεις απο την εταιρεία σχετικά με την μείωση της φορολογίας. Καλά είναι τα bonus για τους εργαζόμενους, καλές όμως είναι και οι μειώσεις τιμών για τους καταναλωτές

      Διαγραφή
  64. Οχι να μην τα μειωσει γιατι μεχρι τωρα κακιστος θεωρουνταν για ........ φθηνοτσιγαρα...
    Πριν καιρο ενας τυπος μεγαλος σε ηλικια(το ειχε κοψει προφανως) μου ζητησε ενα τσιγαρο. Του προσφέρω και μου λεει:
    -ωραια πολύ καλο. Τι μαρκα ειναι;
    -Χρυση κασετινα ,του Καρελια,
    -Πρεπει να ειναι φτηνο ,μου λεει..
    -Του λεω οχι 3,7 κανει. Και ετσι τελειωσε η συνομιλια μας....
    Καμια φορα που παιρνω excellence ολοι μου λενε τι τσιγαρα ειναι αυτα μεχρι να δουνε την τιμη των 5 ευρω.... Η τιμη φαινεται να παιζει μεγαλο ρολο στην ψυχολογια του καθενος.
    Αλλωστε υπαρχουν και πιο οικονομικά σηματα της εταιρειας.
    Απλα για εμενα ο καρελιας χανει απο τον καινουριο Asso red στα 3,30 και οτι οι καπνοι του ειναι αρωματικοι για οσους δεν τους αρεσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Aν και είχα καπνο επάνω,πριν λίγες μέρες αισθάνθηκα μια ξαφνική και σχεδόν μεταφυσική παρόρμηση να αγοράσω ένα Rothmans International. Τα τελευταία 6-7 χρόνια το τσιγάρο αυτό κάθε φορά που το αγοράζω είναι διαφορετικό,αλλά πάντα κινήται μεταξύ κακού εως μέτριου.
    Ε αυτή την φορά μου άρεσε πολύ.Θύμιζε ξανά πολυτελές τσιγάρο και αν και λίγο ελαφρύ στην αρχή,απο την μέση και μετά γινότανε φανταστικό.Η αποθέωση του εξαιρετικου Virginia. Δεν βιάστηκα να κάνω αυτό το σχόλιο,απο φόβο μήπως αγόρασα απλά ενα τυχαία καλό πακέτα. Αγόρασα σταδιακά άλλα 4 ή 5 απο διαφορετικά μαγαζιά. 8 στα 10 αν και δυστυχώς είναι πανάκριβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπερα Πετρο σε εσενα και στους αλλους φιλους.Για το king size εχεις καποια γνωμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ασχετο αλλα μεσα σε λιγο καιρο ειδα 2 ατομα να καπνιζουν σαντε φιλτρο, και μαλιστα το ενα νεαρη κοπελα. Ειχα 5 χρονια να δω καποιον να καπνιζει σαντε φιλτρο...
    μηπως βελτιωθηκε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παρατηρησα πως το Rothmans King Size οταν ανοιγεις το πακετο μυριζει ακριβως το ιδιο με το Stuyvesant και γενικα ολα τα τσιγαρα της ΒΑΤ εχουν αυτο το περιεργο αρωμα πλην των Lucky Strike και Pall Mall τα οποια ομως δεν μου αρεσουν καθολου οπως επισης ολα τα σηματα της ΒΑΤ δεν μου αρεσει κανενα οχι οτι εχω προβλημα με την εταιρεια απλως οτι τσιγαρο φτιαχνει ειναι αθλιο ενω εχει και δυο απο τα πιο ιστορικα πολυτελη τσιγαρα τα οποια ευτυχως ειναι καλα οχι οπως ηταν παλιοτερα αλλα οκ παλευονται αναφερομαι στο Rothmans International και Dunhill International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Το Rothans inter λεει τιποτα αυτο το καιρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. το πακετο του king size τα σπαει κλασσικο old style εγγλεζικο πακετο τσιγαρων επειδη ομως εχω να το καπνισω καιρο πως ειναι τωρα λεει τπτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αγορασα σημερα ενα Rothmans International οντας προετοιμασμενος για απογοητευση.Εξεπλαγην λοιπον ευχαριστα,το τσιγαρο ηταν φανταστικο ωραιο αρωμα καπνου και πλουσια γευση ποιοτηκου καπνου virginia πραγματικα η αποθεωση του μου φανηκε παρομοιου επιπεδου με το επισης φανταστικο Καρελια Excellence και σε σχεση με τον αμεσο ανταγωνιστη του το Dunhill International ετη φωτος καλυτερο,επισης το φιλτρο του αν και ειναι λιγο μεγαλο τραβαει εξοχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δοκίμασα το King size ξανά μετά από κανά 6μηνο, και το βρήκα φρέσκο(παρτίδα ΡΟ). Μου θύμισε εποχες 2000 που είχαμε όλοι τρέλα μ αυτό το τσιγάρο! Εκπληκτικό αλλά δυστυχώς ακριβο.
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς βελτιωθηκε το τσιγαρο και χαλαλι τα λεφτα. Θα το δοκιμασω ποσο εχει φιλε? Παντως τα περισσοτερα τσιγαρα εχουν φαει τρελη βελτιωση

      Διαγραφή
    2. Με 4.20 νταξει παιρνεις πολλα, αλλα να βρεις τετοιο τσιγαρο φρεσκο ειναι η αποθεωση των virginia. To κακο ειναι οτι με τετοια ζεστη αν βρεις κανενα πακετο που ειναι κανα μηνα και βαλε στο περιπτερο, που σε αυτη τη μαρκα ειναι συνηθες, αστα να πανε... Για μονιμο λοιπον καρελακι πορτοκαλι μαλακο με 3,60 και κανα rothmans στο τσακιρ κεφι! Καλο καπνισμα σε ολους!
      Μητσος

      Διαγραφή
  73. στο πρωτο περιπτερο που πηγα το βρηκα φρεσκο, το ροθμανς εχει σταθερους καπνιστες παντα φρεσκο το βρησκω. Καλο τσιγαρο αλλα καμελ δεν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αν και γενικα μου αρεσουν τα αμερικανικα χαρμανια χωρις ομως να εχω καποιο κολλημα αυτες τις μερες μου ηρθε μια ορεξη να καπνισω βιρτζινια.Δοκιμασα αμφοτερα Dunhill International και Rothmans International και τα δυο ειναι εξαιρετικα τσιγαρα εφαγα ομως κολλημα με το Rothmans μου καθεται καλυτερα απο το Dunhill.Πλουσιο πολυτελες βιρτζινια χαρμανι ισαξιο του κορυφαιου Καρελια Excellence και των παλιων βρετανικων τσιγαρων,κορυφη οσοι αρεσκεστε στα βιρτζινια δοκιμαστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κατι αλλο για το Rothmans International,στο link της BAT που λεει για τα προσθετα ειδα πως εχει παρομοια συνταγη με το Dunhill International δηλαδη ειναι κι αυτο additive free η πιθανον να εχει ελαχιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μεταξυ Rothmans inter και Dunhill inter,παιδια τι προτεινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ROTHMANS INTERNATIONAL ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΟ DUNHILL ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πηρα προχτες ενα king size,μου χαλασε τη μερα για να καταλαβω την γευση του επρεπε να καπνισω 15 τσιγαρα ουδετερο εως αγευστο με μια ελαφρια γλυκαδα μου θυμισε σε μια στιγμη και αυτο που κυκλοφορουσε παλια αλλα η αισθηση ηταν αστραπιαια για να πω την αληθεια περα απο το πακετο του ποτε δεν μου αρεσε κατι αλλο σε αυτο το τσιγαρο,το international απο την αλλη θεωρω πως ειναι πολυ καλο τσιγαρο και το τωρινο τουλαχιστον εχει γευση αν και τα καπνα μαλλον ειναι παρομοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω μαζι σου.Αθλια τσιγαρα.Εντελως αγευστα

      Διαγραφή
  80. ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ 47 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπέα στην ομάδα. Ψήνομαι να αγοράσω ένα Rothmans International (σημερινή τιμή: 5€), αλλά επειδή πρίν 1 χρόνο αγόρασα Dunhill International (τότε έκανε 4,5€ εκείνο) έφαγα ούμπερ ξενέρα με το φίλτρο του που ήταν σαν να ρούφαγα σφουγγάρι. 4 φορές περισσότερη δύναμη ασκούσα στα πνευμόνια μου. Ξέρει κανείς σας να μου πεί άν θα φάω την ίδια ξενέρα και στα Rothmans International ;; Γιατί και τα δύο τα φτιάχνει η ΒΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δεν μου αρεσε αυτο το τσιγαρο.Αγευστο ανοστο αχρωμο και γενικα ακυρο τσιγαρο.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν σου αρεσε το Ντανχιλ, μην διανοηθείς να πάρεις Ρόθμανς, είναι αηδία. Και 3.50 Ευρω να κοστολογούσαν αυτό το τσιγάρο θα ήταν πολλά.

      Διαγραφή
  82. Έφτασε 4.80 € και προφανώς χωρίς να τα αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το Ρόθμανς κινγκ σάιζ (το κλασικό άσπρο-μπλε) δε θα έπρεπε να είναι Βιρτζίνια; Όλα τα σχόλια παραπανω, από διάφορες χρονολογίες, αυτό λένε.

    Πήρα ένα πακέτο και δεν είναι με κανένα τρόπο Βιρτζίνια αυτό που κάπνισα. Πέρα από ένα έντονο άρωμα σοκολάτας, ο ίδιος ο καπνός μοιάζει σαν ένα πολύ πικάντικο και κακοταιριασμένο αμέρικαν μπλεντ.

    Επιβεβαιώνει κανείς;

    Δε μου 'κανε καμία όρεξη να το ξαναπάρω. Αν και οπωσδήποτε θα πω ότι είναι ένα χορταστικό σχετικά βαρύ τσιγάρο με ομαλή καύση και χωρίς ενοχλήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή