ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Sobranie Black Russian



Iσως το πιο ιστορικο τσιγαρο και καπνικο ονομα .Ο Βασιλιας του Καπνου. Ο οικος Sobranie of London, της εν λογο οικογενειας ρωσσων εμιγκρεδων,υπαρχει απο το 1879. Στοχος της επιχειρησης ειναι να κατασκευαζει τα υφηλοτερης ποιοτητας τσιγαρα στον κοσμο. Αρχικοι πελατες περα της αγγλικης αριστοκρατιας ήταν οι βασιλικοι οικοι της Ελλαδας,της Ισπανιας,της Ρουμανιας κ.α. Τα τσιγαρα αυτα τοτε ήταν χειροποιητα. Το βασικο Super Premium σημα του οικου ηταν το Sobranie Balkan με καπνα Yienidje απο το ομονυμο χωριο της Ξανθης.Το Balkan ειναι το πιο θρυλικο σημα στην ιστορια του καπνισματος. Δεν υπαρχει πλεον α) γιατι το χωριο αυτο της Ξανθης καταστραφηκε απο πυρκαγια και β) γιατι μετα την εξαγωρα του οικου απο την Gallagher η νεα εταιρεια ανακοινωσε πως δεν μπορει να αντεξει οικονομικα την παραγωγη ενος τοσο ποιοτικου σηματος. Η Gallagher σημερα ειναι αγορασμενη απο την JTI.
Aπο το ενδοξο παρελθον του οικου,εξακολουθουν να υπαρχουν ακομα τα πολυτελη αδερφια του,το  Sobranie Black Russian με καπνα ανατολικου τυπου,πολλα απο αυτα και απο την χωρα μας και το Sobranie Coctail με καπνα Virginia. Προσωπικη εμπειρια εχω μονο απο το Black Russian που ειχα την χαρα να πληρωσω προς 9,75 ευρω το πακετο στην Γερμανια. Το Sobranie Black Russian ειναι το δευτερο πιο ακριβο τσιγαρο στον πλανητη.
Πακετο μοναδικο,τσιγαρο με χρυσο φιλτρο και μαυρο χαρτι,ο καπνος του ειναι ο πιο ξανθος καπνος που ειδα στην ζωη μου,σχεδον κιτρινος. Η γευση του απιστευτη,δεν ειμαι ομως σιγουρος πως ειναι η καλυτερη που δοκιμασα ποτε.Κατα την γνωμη μου υστερει,του Γερμανικου Οrienta καθως και του παλιου Dunhill International Οποιος αναγνωστης του Blog το βρει,ας το τιμησει χωρις δευτερη σκεψη.

Bαθμολογια σε συναρτηση με το απιστευτα υψηλο κοστος: 9 στα 10

97 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η παρουσίασή σου!Υπάρχει περίπτωση να το βρει κανείς στη Ελλάδα;Το πακέτο προφανώς υπήρξε αφορμή έμπνευσης για το σχεδιασμό του πακέτου του Κιρέτσιλερ.Είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι του 2002 το Sobranie(όχι ασφαλώς αυτό που παρουσιάζεις)αλλά το κανονικό(αν θυμάμαι καλά σε γαλάζιο πακέτο,δεν είμαι σίγουρος)και μου άρεσε αρκετά.Δεν έπιασε όμως,και αιτία γι΄αυτό,υποψιάζομαι είναι η σφιχτή,σχεδόν απαγορευτική πολιτική που επιβλήθηκε από το κράτος όσο αφορά τη διαφήμιση των καπνικών προϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλαδα δεν το βρισκεις. Παλαιοτερα κυκλοφορουσε σιγουρα,αφου εχω δει πακετα απο την δεκαετια του 60,ασφαλως για την νομεγκλατουρα της εποχης.Μπορεις να το βρεις μονο on line ή ταξιδευοντας στο εξωτερικο. Το Sobranie το μπλε δεν το κάπνισα ποτε,αλλα δεν νομιζω να εχει σχεση με το Black Russian. Στην Ελλαδα κυκλοφορει μονο το "γυναικειο" Sopranie Pinks(Slims) που η μοναδικη σχεση που εχει με το διασημο αδερφακι του,ειναι η χρηση του ιδιου ονοματος απο την Gallagher.
    Eιναι απο τα τσιγαρα που θεωρω must για ενα μερακλη καπνιστη. Βεβαια με οσους,κυρια αγγλους, παλιους καπνιστες του Black Russian εχω μιλησει,ολοι μου ειπαν πως δεν εχει πλεον καμια σχεση με το σημα που κυκλοφορουσε την δεκαετια του 70 πριν εξαγoραστει η εταιρεια Sobranie,ενω οι ποιοτητα επεσε και άλλο μετα την εξαγoρα της Gallagher απο την JTI. Δεν ξερω,δεν εχω αποψη. Πάντως σε οσους καπνιστες κερασα το συγκεκριμενο τσιγαρο, όλοι μου ειπαν πως ειναι "ότι καλυτερο εχουν δοκιμασει". Εγω εχω μια επιφυλαξη αν ειναι το καλυτερο τσιγαρο στον πλανητη,αλλα de facto ειναι μεσα στα 5 καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθεσω πως το Sobranie Black Russian ειναι τσιγαρο ανατολικου τυπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγς το βρηκα στο μαyροβουνιο με 4 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρε οσο μπορεις να περασεις,παρε και Sobranie Cocktail αν βρεις.Τα Sobranie ειναι ο βασιλιας των τσιγαρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε πληροφορω οτι τα καρελια exellence τα ειχαν 4,50 ευρω αρα στο εξωτερικο τα θεωροθν ανωτερα ποιοτικα και απο τα sobranie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλας παντα για Μαυροβουνιο;Πολυ καλο το Excellence, αλλα μπρος τα δυο Sobranie, Black Russian & Cocktail,υστερει σημαντικα. Ο γραφων δεν εχει κολληματα ξενομανιας ,το αντιθετο, αλλα η γνωμη μου σαν καπνιστης ειναι αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα black russian κυκλοφοούν και στη Βουλγαρία για 10 λέβα/5 ευρώ το πακέτο!
    Μόλις τώρα καπνίζω ένα
    :-)
    cheerz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σου αρεσε; Εχω την εντυπωση πως διαφερουν απο χωρα σε χωρα. Τα γνησια Αγγλικα(περιμενω κουτα μεσα στην εβδομαδα) μου αρεσουν περισοτερο απο τα Γερμανικα. Στην Σερβια βρησκονται με 3,5 ευρω το πακετο. Ψαξε και το Sobranie Cocktail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου μια ερώτηση. Έχω φίλη που πάει Λονδίνο σε μερικές μέρες και επειδή πρέπει να το δοκιμάσω το τσιγάρο αυτό της είπα να μου φέρει. Που θα το βρεί όμως; Δεν μπορεί να τρέχει σε όλη την πόλη... Και μία άλλη ερώτηση. Τσιγάρο Craven A έχεις δοκιμάσει; Υπάρχει σχέση με τον καπνό γευστικά; Συγχαρητήρια για το μπλόγκ σου, είναι φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε οποιοδηποτε καπνοπωλειο και αν παει θα το βρει. Δοκιμασε και το Sobranie Cocktail επισης αξιζει τον κοπο. Τα Craven A υπαρχουν στην Αγγλια σιγουρα,δεν τα εχω δοκιμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου 1ον οταν λες Yienidje λογικά εννοείς τα Γιαννιτσά..Τα οποία δν είναι χωριό της Ξάνθης..
    Και δεύτερον ποιος ειναι ο πιο εύκολος τρόπος γ να βρώ τα Sobranie Black Russian?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eννοω το χωριο της Ξανθης και προφανως οχι τα .... Γιαννιτσα.Θα το βρεις online ή αν ταξιδεξεις εκτος Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χώρις παρεξήγηση,δν θέλω να το παίξω ξερόλας αλλα σε μια αναζητηση π εκανα στο google με το ονομα yenidje μ εβγαλε τα γιαννιτσα...Γ αυτο το είπα...Ευχαριστώ για την απαντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελα ρε μαστωρα,δεν ειναι κρατικο μυστικο,κανε και λιγο ψαξιμο στο Internet.Yenidje tobaccos γραψε θα σου βγαλει ενα τσουβαλι αποτελεσματα. Ιστορικη εμεινε και η Βρετανικη Yenidje tobacco company του Louis Rotman(δικα του τσιγαρα Rothmans),ας δουμε τι γραφει η Wikipedia για αυτη:Yenidje Tobacco Company Limited was a British tobacco company founded in 1913 by Louis Rothman and Markus Weinberg. The company was named for the town of Yenidje, Thrace (modern Genisea, Greece), a leading producer of high-quality Oriental tobaccos for cigarettes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου τα έφερε ένας φίλος που ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο. 4,80 ευρώ (οι τρέχουσες τιμές για κοινά τσιγάρα είναι γύρω στα 2).

    Κατασκευάζονται από την JTI Polska, δηλ. το πολωνικό υποκατάστημα της Japan Tobacco. Η παγκοσμιοποίηση η ίδια: Λονδίνο, Μαυροβούνιο, Ιαπωνία, Πολωνία, χωρίς να υπολογίσουμε τον τίτλο (Ρωσία) και την αρχική καταγωγή του ιδρυτή του οίκου.

    Δεν ξέρω πόσο εκλεκτό είναι, πάντως εγώ δεν είμαι σε θέση να το ευχαριστηθώ:
    -πολύ ελαφρύ (9 και 0,8 σε κατοστάρι τσιγάρο, δηλαδή αν ήταν κιγκσάιζ θα έβγαινε λίγο πιο κάτω ακόμα).
    -δε διέκρινα ίχνος ανατολικού αρώματος.
    -φαίνεται πως έχω εντελώς ξεμάθει τα τσιγάρα με φίλτρο. Προσπαθώντας να πάρω μια τζούρα χορταστική, χάλασα το τσιγάρο που έκανε τεράστια κάφτρα και στα τελευταία εκατοστά "έβρασε" (ξέρετε, που μαλακώνει). Με σεμνές και ταπεινές ρουφηξιές έβγαινε ένα άρωμα λεπτότατο, φίνο, αλλά πολύ "λίγο" ρε παιδί μου. Καταλαβαίνω ότι τα είδη πολυτελείας δεν είναι για χόρταση. Και το χαβιάρι, δε γεμίζεις ένα πιάτο να την τυλώσεις, ούτε το τρως άμα προηγουμένως έχεις χτυπήσει σαρδέλες παστές. Αλλά και το δυνατό δεν είναι αντίθετο του εκλεκτού: οι εκλεκτοί καφέδες είναι δυνατοί, τα εκλεκτά κρασιά συχνά (όχι πάντα) έχουν έντονες γεύσεις και κάποτε και ψηλό αλκοόλ, άρα κι ένα εκλεκτό τσιγάρο δε χρειάζεται να ψιθυρίζει.
    Το φίλτρο είναι σφιχτό και με τρυπίτσες. Ο καπνός μού φαίνεται ότι είναι λίγο τσιγκούνικα μοιρασμένος, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο πυκνό. Επομένως βρήκα μια δυσαναλογία στην πυκνότητα καπνού και φίλτρου που, τουλάχιστον εμένα, δε με άφησε να τραβάω καλά. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι του τσιγάρου ή δικό μου. Πάντως προειδοποιώ ότι το συγκεκριμένο (Μαυροβουνιώτικο) δεν είναι για όλους, είναι μάλλον για όσους είναι συνηθισμένοι στα λάιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που δοκίμασε ο Πέτρος αν δεν κάνω λάθος είναι το παραδοσιακό αγγλικό. Ο περιπλενόμενος που δοκίμασε το γερμανικό το περιγράφει όπως και εσύ φίλε Πέπε. Μάλλον μόνο το αγγλικό αξίζει, επίσης κάπου διάβασα ότι πολύ παλιοί καπνιστές του λένε πως έχει χαλάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγλικο και Γερμανικο δοκιμασα,το Αγγλικο ηταν καλυτερο. Παντως το Sobranie ήταν βαρυ τσιγαρο. Βεβαια και εκει πρεπει να βρεις φρεσκο πακετο. Το Sobranie Cocktail ας πουμε την μια φορα ηταν απιστευτο,την αλλη αδιαφορο,την τριτη επος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πράγματι ο Περιπλανώμενος περιγράφει ακριβώς την εμπειρία μου. Μόνο που το δικό μου ήταν Πολωνικό, όχι Γερμανικό.

    Έκανα μια καφρίλα, και έπιασε: τρύπησα το φίλτρο κατά μήκος με μια οδοντογλυφίδα, μέχρι την αρχή του καπνού. Έτσι κατά ένα μέρος ο καπνός έρχεται αφιλτράριστος. Το τσιγάρο μεταμορφώθηκε!! Τραβάει άνετα, ομαλά, η κάφτρα δε γίνεται πιο μεγάλη απ' όσο πρέπει, και η γεύση και το άρωμα που παίρνω είναι πραγματικά ασύγκριτα.

    Μάλλον υπάρχει λάθος στην κατασκευή του φίλτρου. Απαράδεκτο όταν χρησιμοποιείς το όνομα Sobranie, έστω και με 5 ευρώ αντί 10. Μ' αυτή την επέμβαση, έρχεται πραγματικά στο επίπεδο που περίμενα. Αν και εξακολουθώ να μη βρίσκω το ανατολικό touch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιατί του βάζουν φίλτρο ήθελα να 'ξερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οπως καταλαβαινω εγινε καποια κακοτεχνεια στο φιλτρο απο τους πολωνους εργατες. Και τα δυο Sobranie που δοκιμασα τραβουσαν αψογα. Ειναι αμαρτια παντως τετοια,προιοντα να τα φτιαχνουν σε 20 διαφορετικα εργοστασια.Δεν ειναι Μαρλμπορο,ειναι προιον που το χρυσοπληρωνεις(ακομα και ο Πολωνος που δεινει 4 Ευρω με τα εκει δεδωμενα το χρυσοπληρωνει) περιορισμενης παραγωγης και πρεπει να εχει καποια στανταρ ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πέπε κόψε το φίλτρο εντελώς να δούμε τι λέει.


    Βαρύτερο από τον άφιλτρο DRUM δεν είναι με τίποτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Έλληνας όμως που αγοράζει το πολωνικό στο Μαυροβούνιο, σε τιμές που για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ χαμηλές, και νομίζει σαν κλασικός Έλληνας ότι τους την έσκασε (μπίζνες στα Βαλκάνια κι έτσι), παιδεύεται τώρα με τις οδοντογλυφίδες.

    Να προσθέσω, διότι οι παρατηρήσεις μού 'ρχονται μία μία, ότι με την τρύπα η καύση είναι μεν ομαλή πλέον, αλλά πολύ γρήγορη. Θα το ήθελα να κρατήσει λίγο παραπάνω. Και θα με χόρταινε και περισσότερο, ενω τώρα το σβήνω και θέλω δεύτερο στο καπάκι.

    Υποψιάζομαι ότι στην Πολωνία φέρνουν το χαρμάνι έτοιμο από κάπου αλλού, και είναι το καλό, αλλά φτιάχνουν το τσιγάρο με προχειρατζήδικους τρόπους σε όλα και όχι μόνο στο φίλτρο. Διότι τελικά αυτό που μένει είναι ένας καπνός απίστευτης ομορφιάς και ευγένειας μέσα σ' ένα τσιγάρο όλο προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά η προχειροδουλιές της JTI δεν είναι άγνωστο φαινόμενο, έχω πετύχει φίλτρα στραβά κολλημένα, τσακισμένα χαρτάκια και στο φίλτρο αλλά και στο τσιγάρο, το πακέτο γεμάτο καπνό, πολύ χαλαρό στρίψιμο, τα πακέτα συχνά σκισμένα ή χτυπημένα στο κλείσιμο. Γενικά σαν εταιρεία δεν προσέχει τα προϊόντα της, αλλά δεν το περίμενα αυτό και για το Sobranie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πανω κατω εχω τις ιδιες παρατηρησεις με τον φιλο τον πεπε, απο τα 4 φρεσκα μαλλον πακετα (ανοιξε τοτε την κουτα) που αγορασα με 40 λεβα απο Bουλγαλια πριν απο αρκετο καιρο. Η αληθεια ειναι οτι αυτο με την οδοντογλυφιδα δεν το σκεφτηκα, αλλα το εκανα αφιλτρο και επιπλεον δοκιμασα και μια ακομα χειροτερη καφρυλα, εβγαλα τον καπνο και τον εκανα στριφτο με παρα πολυ λεπτο χαρτακι(OCB x-pert) και αφιλτρο (τζιβανα) για να καταλαβω οσο το δυνατον περισσοτερο την γευση. Με τον πρωτο τροπο το ευχαριστηθηκα περισσοτερο, ηταν πραγματικα αρκετα πιο βαρυ και με καλυπτε πολυ περισσοτερο πλεον, αλλα με τον δευτερο το μετανιωσα σκετο βασανηστηριο και την ωρα που το ''θυσιαζα'' αλλα και την ωρα που το καπνιζα, εστριψα κατευθειαν μετα με van nelle για να μου φυγει η γευση(!!!) Φαινετε παντως οτι το χαρτακι τους παιζει μεγαλο ρολο στη γευση).Παντως η ετυμηγορια μου ειναι πως ακομη και με αυτα τα αρνητικα ειναι ενα ξεχωριστο και απιστευτο τσιγαρο.

    Πετρο θα ηθελα να σε ρωτησω πρωτον αν περιεχει καθολου ελληνικο μπασμα μεσα και δευτερον στην αγγλικη εκδοση που δοκιμασες, το φιλτρακι ειχε αυτες τις τελειως αχρηστες διακεκομμενες τρυπες στη μεση;

    Κατι off-topic: θελω να ομολογησω οτι μετα απο αυτην την εμπειρια καλοεμαθα πλεον και δεν μπορω αλλο το στιφτο και αυτη την ομολογια την κανω γιατι ενω συμφωνουσα στα περισσοτερα που διαβαζα στο blog σου Πετρο, στην αποψη σου για τον στριφτο καπνο αλλα και ειδικοτερα για το αφιερωμα σου στον Van nelle διαφωνουσα καθως ειμουν ''μυημενος'' οπως λες ευστοχα κι εσυ. Για να τελιωσω την ιστορια μου, πλεον κανω μονιμα καρελια excellence, που αν δεν εισουν εσυ δεν θα τα ξερα, κρατωντας το πακετο πανω απο δυο μερες για να βγαινω. Ετσι εχω μειωσει παρα πολυ το καπνισμα (αρκετα πιο παλια υπηρχε περιοδος που τελιωνα καπνο σε μια μερα) καθως νιωθω οτι απλα με καλυπτει λογω της ποιοτητας του, του βαριου του χαρακτηρα, και ενοειτε πανω απο ολα της ασυγκριτης της γευσης του.

    Με συνχωρεις για την πολυλογια, και συνχαρητηρια για το blog σου που το εχω λιωσει, ηταν το πρωτο σχολιο αλλα το διαβαζω πολυ καιρο κι εχω δοκιμασει παρα πολλα τσιγαρα εξαιτιας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστω Γιαννη. Δεν μπορω να ξερω τι καπνα βαζει η καθε εταιρεια.Ιστορικα το Sobranie ειχε Ξανθιωτικο χαρακτηρα. Πιστευω πως και σημερα χρησιμοποιουν τα καλυτερα σε ποιοτητα Ελληνικα καπνα σε μειξη με αλλα βαλκανικα. Το φιλτρακι ηταν ίδιο με την διαφορα πως τραβουσε πολυ καλα.Το sobranie που καπνισα εγω,ειδικα το αγγλικο,ήταν βαρυ τσιγαρο.
    Παντως αν πετυχω κανενα που θα παει Βουλγαρια ή Σερβια,θα του ζητησω να μου φερει κανα δυο πακετα,να κανω και την συγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν υπάρχει μέσα μπασμάς, ή οτιδήποτε άλλο ελληνικό ή βαλκανικό παρόμοιου χαρακτήρα, εγώ δεν μπόρεσα να το διακρίνω. Η γεύση και το άρωμα ήταν εντελώς άλλου προσανατολισμού. Δυστυχώς δε διαθέτω ικανοποιητικό λεξιλόγιο για τα αρώματα ώστε να το εξηγήσω σαφέστερα.

    Βέβαια φαίνεται ότι τα χαρμάνια λειτουργούν με τρόπο απρόβλεπτο (για τον μη ειδικό). Ο μπλέντερ μπορεί να ενώσει δυο ποικιλίες και αντί να προκύψει μια γεύση με μισό από τη μία και μισό από την άλλη, να προκύψει κάτι εντελώς διαφορετικό. Πώς γίνεται με τα χρώματα, που ρίχνεις νερό (διάφανο και άχρωμο) στο ούζο (επίσης διάφανο και άχρωμο) και αντί να προκύψει διάφανο και άχρωμο μίγμα, όπως θα περίμενες, προκύπτει άσπρο γαλατερό; Κάτι ανάλογο και με τις γεύσεις, και μάλιστα με μίξη όχι δύο αλλά πολύ περισσότερων ποικιλιών σε πολύ πιο εξειδικευμένες αναλογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάλλον ξέρω τι παίζει με το δικό σου χαρμάνι Πέπε, βασικά υποψιάζομαι.
    Τώρα τελευταία όσοι κάπνισαν ανατολικά καπνά σίγουρα παρατήρησαν την πτώση ποιότητας αλλά και την πολύ ουδέτερη γεύση, αυτό το χαρακτήρα θα είχαν όλες οι ποικιλίες κάθε ποιότητας, έτσι δεν αποκλείεται να έπεσες σε Sobranie από αυτά τα καπνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάντως ο καπνός, Ανατολικός ή όχι, ήταν καλός. Πάρα πολύ καλός.

    Χωρίς καθόλου φίλτρο δε βρήκα να του πηγαίνει. Παρ' ότι καπνιστής άφιλτρων, μ' έξυνε. Το θέλει το φίλτρο του, απλώς αυτό που έχει δεν είναι καλό. Και σε κάθε περίπτωση το τσιγάρο παραμένει αρκετά ελαφρύ. Βαραίνοντάς το κατά τα γούστα μου, δηλ. κόβοντας το φίλτρο, αλλοιωνόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπορείς να κόβεις και μέρος του φίλτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δοκίμασα, δε βόλεψε. Για να καταλήξω στην οδοντογλυφίδα έκανα διάφορα πειράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν το κάνανε άφιλτρο να είναι σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κέρασα δυο τσιγάρα στον Αλέξανδρο, τον καπνοπώλη της Φρύνης που θεωρείται καλός γνώστης. Η βασική του κριτική ήταν: «δε μ' άρεσε, δε θα το 'παιρνα». Εκείνος δεν έμεινε τόσο στο ζήτημα του φίλτρου όσο στο ίδιο το χαρμάνι, που βρίσκει ότι έχουν ανακατέψει καπνά κανονικά με καπνά πούρου.

    Είναι μια διαφορετική γνώμη, και πάλι όμως όχι θετική. Το γενικό συμπέρασμα είναι:

    Δεν αγοράζουμε αυτό το τσιγάρο από χώρες που το έχουν made in Πολωνία. Προσωπικά και το γερμανικό θα αποφύγω μετά απ' όσα διάβασα. Αν πετύχω πουθενά το αγγλικό θα του δώσω μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Αλέξανδρος γενικά έχει περίεργα γούστα...καπνά πούρο δεν νομίζω να έχει...αλλά burley μπορεί, αποτέλεσμα: λιγότερο ανατολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα κύριοι,

    Διαβάζω με προσοχή όσα λέτε και θα ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο τσιγάρο, βαρύ μεστό, με λίγα λόγια αρχοντικό, αλλά λόγω εντοπιότητας (ζω μόνιμα εις τας πρωτεύουσας) δε μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο. θα ήθελα πάραυτα, να δοκιμάσω και δε βρίσκω πουθενά κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρονικό μαγαζί πέραν αυτού http://tobacco-cigs.com/sobranie_black_russian.html και ενός άλλου αμερικάνικου που δίνει την κούτα 35 δολάρια. θα ήθελα το σχόλιο σας αν είναι εύκολο! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Aγαπητε αξιοπιστα καταστηματα που εμπορευονται το γνησιο προιον και όχι πλαστα και Duty Free ειναι
    αυτα http://www.mysmokingshop.co.uk/index2.php?mod=category&man=83&cat=79

    http://www.tabak-brucker.de/
    http://www.bondsoflondon.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σ' ευχαριστώ πολύ,

    Αν και καπνιστής για όχι τόσα πολλά χρόνια (περί τα 8) έχω δοκιμάσει και περάσει από πολλές μάρκες τσιγάρων, κατέληξα στα παλιομοδίτικα -που σπάνια βρίσκω πλέον- άστορ και στον καπνό craven. Μου αρέσει η βαριά γεύση, και όχι όμως ο ξηρός καπνός. Έτσι λέω να δοκιμάσω και ένα πιο "αριστοκρατικό" τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βύρων, φρόντισε να βεβαιωθείς ότι είναι Αγγλικής κατασκευής ή πάντως όχι Πολωνικής. Για το γερμανικό δεν έχω άποψη. Σκέψου επίσης τα Dimitrino, για τα οποία έχω διαβάσει ότι είναι περίπου αυτό που ζητάς. (Μάλλον και τα Οριέντα, αλλά καταργήθηκαν πριν προλάβω να τα δοκιμάσω!!)

    Μια καινούργια λεπτομέρεια που με ενόχλησε λίγο είναι ότι το τσιγαρόχαρτο αφήνει μαυρίλα στα δάχτυλα. Καλά, με νερομπογιά το έβαψε ο Πολωνοϊάπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βύρων, δεν ξέρω αν πρέπει να επιμείνω για τα Ντιμιτρίνο. Δες εδώ την παρουσίαση "Μποτσάφτερ κλπ." (Οκτ. 2009). Είναι το ίδιο τσιγάρο, το πλήρες όνομα είναι Ντιμιτρίνο Μποτσάφτερ. Δεν την είχα διαβάσει, είναι λιγότερο ενθαρρυντική από άλλες. Δες την και κρίνε μόνος σου.

      Διαγραφή
  39. Πέτρο, υπάρχει το σομπρανιε μπλακ στην θεσσαλονίκη? Εγώ μόνο κάτι σλιμ σομπρανιε με 0,5 νικοτίνη βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αλλά και εκείνα τα τσιγάρα πολυτέλειας με έγχρωμο χαρτί (δεν θυμάμαι την μαρκα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν καταλαβαίνω γιατί να βάψεις το τσιγαρόχαρτο και αισθητικά εμένα δεν μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διαβάζοντας το blog σου έπεσε το μάτι μου στο εν λόγο τσιγάρο. Μένω Ρουμανία οπότε δεν είχα και πολλές ελπίδες ότι μπορεί να το δοκιμάσω. Πάω λοιπόν σήμερα το πρωί στο καθιερωμένο μαγαζάκι που αγοράζω τα τσιγάρα μου, και πέφτει το μάτι μου στο black russion. Εξεπλάγην τρομερά και το πήρα αμέσως. Η τιμή του εδώ ειναι 35 λει άρα 8 ευρώ. Δεν ξέρω που ακριβώς κατασκευάζεται, αλλά έχω να πω ότι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ. Στην πρώτη ρουφηξιά νιώθεις μια γλυκιά και συνάμα μεστή γεύση και αυτή συνεχίζεται με μικρές διακυμάνσεις και δυναμικότητα όσο προχωράει η καύση. Καίγεται λίγο γρήγορα βέβαια, το μόνο αρνητικό. Εκπληκτική κασετίνα και πακετάρισμα. Επίσης το κουτί έγραφε 100s, είανι διαφορετική έκδοση ή όλα βγαίνουν σε αυτό το μέγεθος;

    Εν κατακλείδι πολύ γεμάτο τσιγάρο, και με ανάλογη τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπερα στην παρεα.Επειδη θα παει μια γνωστη μου στην Βουλγαρια,υπαρχει το συγκεκριμενο τσιγαρο εκει?Το sobranie coctail κυκλοφορει εκει?Ξερει κανεις τι παιζει απο τιμες?Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπαρχει και το Black Russian και το Cocktail. 10 λεβα το πακετο κανουν,δηλαδη περιπου 5 Ευρω. Να τονισεις πάντως πως θελεις το Sobranie Black Russian,γιατι στην Βουλγαρια κυκλοφορει και το Sobranie Black που δεν λέει τιποτα το ιδιαιτερο.

      Διαγραφή
  44. Παιδιά καπνίζω τωρα Black Russian απο Ουκρανία. 3.60 το πακέτο, αξιοπρεπέστατο τσιγάρο. Φυσικα είναι ενα κλίκ κατω απο το αγγλικής κατασκευής, αλλα δεν παυει να είναι ενα Sobranie Black Russian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πετρο εαν καπνισεις το sobranie black king size γραψε κατι εαν θελεις.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δοκιμασα φιλε.Μου το εφερε ενας φιλος απο Βουλγαρια κατα λαθος,ειχα ζητησει το Black Russian.Πολυ ακριβο για τα δεδομενα τους(3 Ευρω) και αδιαφορο ως προιον,χωρις να ειναι κακο.Θα το παρομοιαζα με το Muratti,εχει και τις ίδιες αναλογιες 0,7 και 8. Δεν αξιζει να μπεις στην διαδικασια να το ψαξεις.

      Διαγραφή
  46. Έβγαινε και εδώ τον King Size σε μπλε σκούρο πακέτο. Νομίζω Virginia. Αυτοί που μένουν στα σύνορα μάλλον παίρνουν τσιγάρα από Σκόπια και Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εαν μοιαζει με Muratti αστο καλυτερα...Ευχαριστω για την πληροφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αποφάσισα, βλέποντας τα σχόλια φίλων του μπλογκ, να κάνω μια παραγγελία απ το dutyfreedepot. Δεν θα πω κάτι καινούριο, οι φίλοι Αγγελινός και Λάμπρος ήταν κατατοποστικοί. Παρήγγειλα 1 κούτα sobraine black russian στις 06/01/14 και σήμερα, στις 22/01/14 παρέλαβα το δέμα μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν δοκίμασα ακόμα, απλά να πω πως το barcode είναι όντως απο Αγγλία, σύμφωνα με τον κατάλογο του zigsam. Συνοπτικά,
    1) χρειάζεται σωστή αναγραφή της διεύθυνσης και του τ.κ
    2)η μεταφορά γίνεται ευτυχώς με τα ελτα, άρα μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να ανοιχτεί το δέμα και να καταλογιστούν δασμοί. Να μην ξεγελιόμαστε όμως, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσεις σε σχολαστικό τελωνειακό.
    3)Δίνεται tracking number για να παρακολουθείς την μεταφορά του δέματος
    4)Οι τιμές του site σε γενικές γραμμές δεν είναι φθηνές. Έχεις όμως την επιλογή να δοκιμάσεις πολυτελή τσιγάρα, τύπου sobraine και nat sherman με 5-7 ευρώ το πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτος απο νατ σερμαν αλλα αμερικανικα εχει?

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν νομίζω να έχει. Σε κάθε σήμα αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Από όσο θυμάμαι μόνο τα νατ σερμαν είναι αμερικάνικα, αλλά μπορείς να ψάξεις και μόνος σου

      Διαγραφή
    3. Efthimis καλημέρα. Μια ερώτηση μόνο: μπορείς και παραγγέλνεις ΜΙΑ κούτα? Προσωπικά, έπειτα από τρεις παραγγελίες που έκανα μου έβγαζε επιλογή υποχρεωτικά για 2 κούτες και πάνω. Το πρόβλημα μου σε αυτή την περίπτωση ήταν απλά οτι δεν ήθελα 2 κούτες του ίδιου σήματος. Πάντως, θα ξαναπαραγγείλω πολύ σύντομα (αυτή τη φορά καπνό πίπας). Είναι πράγματι αξιόπιστο και οι τιμές του καλές, τουλάχιστον για το δικό μου βαλάντιο.

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα Λάμπρο. Η παραγγελία που έκανα για τα sobraine ήταν μόνο μια κούτα. Ωστόσο, όταν λίγες μέρες αργότερα δοκίμασα να παραγγείλω gitanes filter, δεν έπαιρνε 1 κούτα παραγγελία, αλλά 2. Βέβαια τα sobraine κόστισαν 50 ευρώ η κούτα ενώ τα gitanes 30. Υποθέτω πως έχει να κάνει με το κόστος της συναλλαγής. Λογικά δηλαδή υπάρχει κάποιο όριο παραγγελιών που υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι από ένα ποσό και πάνω. Μπορεί πάλι να πέφτω έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν μας ειπες την γνωμη σου για το προιον.Ηταν γνησια και φρεσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνήσια μάλλον ναι, φρέσκα .. δεν ξέρω! Έχω καπνίσει μόλις ένα τσιγάρο. Εντύπωση μου έκαναν οι αναλογίες 7/0,7/9. Όταν κάνω 1-2 πακέτα θα πω την γνώμη μου

      Διαγραφή
    2. Οι αναλογίες αυτές συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες αναλογίες χωρών την Ανατολικής Ευρώπης. Κηδειοτάμπελο δεν έχει;

      Διαγραφή
    3. Το barcode αρχίζει από 5014, δηλαδή από Ηνωμένο Βασίλειο. Στο κουτάκι του barcode πάνω-πάνω έχει με χρυσαφί χρώμα έναν αλλον κωδικό, ενώ ανάγλυφα στο πίσω μέρος του πακέτου εμφανίζεται και ένας τρίτος, με γράμματα και αριθμούς. Προφανώς οι δυο τελευταίοι είναι κωδικοί γνησιότητας. Ναι , κηδειοτάμπελο έχει, γραμμένο στα αγγλικά. Δεν νομίζω να είναι από χώρα Ανατολικής Ευρωπής, ούτε πως είναι μαϊμού, ωστόσο δεν ξέρω αν τα duty free sobraine είναι ίδιας ποιότητας με τα φορολογημένα στην Αγγλία. Το φίλτρο τραβάει καλά αλλά το τσιγάρο είναι κάπως ελαφρύ για τα γούστα μου

      Διαγραφή
    4. αν ειναι αγγλικο θα πρεπει το νεκροταμπελο να ειναι το 50% της μπροστινης επιφανιας,επισης οι αναλογιες του αγγλικου black russian οπως εχω δει σε ολα τα online shops ειναι 9 πισσα ΟΧΙ 7.

      εκτος αν εχει αλλες αναλογιες λογο duty free,παντος εγω απο duty free δεν θα επερνα τσιγαρα λενε οτι ειναι 1 κλικ κατω σε ποιοτητα αλλα επισης μπορει να ειναι και μπαγιατικα.
      Αν ηταν να παραγγειλω θα επερνα απο το γερμανικο tabac bruker ή απο το αγγλικο tobaccoonline

      Διαγραφή
    5. Ε μπορεί να άλλαξαν τώρα οι αναλογίες και να μην έχουν ενημερωθεί οι ιστοσελίδες, τι να σου πω? Και στο dutyfreedepot 9 γράφει στην πίσσα, όχι 7. Αυτό που λες για τα αφορολόγητα έχει μια βάση, το πιστεύω και εγώ, πως είναι δηλαδή ενα κλικ κάτω σε ποιότητα. Ανοίγωντας πάντως το υπερπολυτελές πακέτο, αναδύεται μια μυρωδιά πραγματικά φανταστική.

      Διαγραφή
  51. Για να κλείσω το θέμα του sobraine black russian και να μην κουράζω παραπάνω, να πω τις εντυπώσεις μου. Πάμε στα θετικά: Το χαρμάνι είναι ήπιο και απαλό, το τσιγάρο καπνίζεται εύκολα και δεν ενοχλεί τον λαιμό. Το φίλτρο σε γενικές γραμμές τραβάει καλά για 100αρι τσιγάρο. Μπορεί ο παραλληλισμός να είναι άκυρος, αλλά αυτά τα στοιχεία μου θύμισαν λίγο το excellence. Στα αρνητικά: Δεν είναι light, είναι όμως ένα κλικ ελαφρύτερο από τα κανονικά τσιγάρα. Επιπλέον, ενώ ανοίγωντας το πακέτο η μυρωδιά είναι πολύ ομόρφη, στο κάπνισμα δεν γίνεται αντιληπτή. Σερφάροντας για λίγο στο διαδύκτιο, είδα πολλούς να παραπονιούνται πως το sobraine άλλαξε πολύ, χειροτέρεψε. Το παλιό καλό sobraine διάβασα πως ήταν μείξη βιρτζίνια, λατάκια και ανατολικά. Τούτο εδώ βιρτζίνια έχει σίγουρα, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Sobranie Black Russian που εχω καπνισει εγω και απο Αγγλια και απο Γερμανια ήταν 9 πισσα και 0,8. Ως τσιγαρο ήταν αρκετα βαρυ. Πάντως νομιζω πως στην ανατολικη Ευρωπη εχουν ριξει τις αναλογιες σε 7/0,7 και 5/0,5 για τα Cocktail,στα Camel 8 και 0,6 και στα Marlboro 9 και 0,7,γιατι οι εκει καπνιστες γουσταρουν τα Ελαφια. Ευθυμη δες το πακετο,αν δεν εχει φορο θα γραφει for dutty free only,αλλιως ειναι μούφα.
      Μια και ειπαμε για ανατολικη Ευρωπη,απο ότι κουβεντιαζα με τον RJ the Smoker,παραδεισος φαινεται να είναι η Μολβαδια,μια και τα τσιγαρα κανουν κατω απο 1 Ευρω,δεν υπαρχουν όρια, νικοτινης ακομα συναντας παραδοσιακα τσιγαρα με 15 πισσα και 1,3 νικοτινη και το καλυτερο κατασκευαζουν τα παραδοσιακα τους τσιγαρα με 100% ανατολικο καπνο,συνηθως μιξη Mολβαδικων,Ελληνικων και Βουλγαρικων καπνων. Εδω το site μιας Μολβαδικης καπνοβιομηχανιας που δινει πληροφοριες για τα προιοντα της http://tutun-ctc.md/en Εδω μια τσιγαροκριτικη του RJ για ενα αφιλτρο ανατολικο τσιγαρο http://www.youtube.com/watch?v=F8XKejgrg6I

      Διαγραφή
    2. Τα έχει όλα Πέτρο το πακέτο. Κηδειόχαρτα μεγάλα, barcode, 2 κωδικούς γνησιότητας, απ αυτούς που θα έχουν μάλλον και τα ελληνικά σημάτα απ ό,τι ακούγεται για την καταπολέμηση του λαθραιμπορίου, όπως και την ένδειξη duty free sale only. Κατά 99% λοιπόν είναι γνήσιο και εγγλέζικο, τώρα οπως είπα αν το φορολογήμενο σήμα έχει άλλο χαρμάνι σπ το αφορολόγητο όπως συμβαίνει και δω, δεν το γνωρίζω. Δεν είναι κακό τσιγάρο, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλά δεν κάνει την διαφορά που περίμενα

      Διαγραφή
  52. Efthimis σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προσωπική μου αποψη ειναι οτι δεν εχει να κανει με το ποσον παραγγελιας, αλλα το ειδος. Στους καπνους δηλ. μπορεις να παραγγειλεις 1 κουτα. Στα τσιγαρα, απο την πρωτη σου παραγγελια και μετα μαλλον υποχρεωτικα σε βαζουν να παιρνεις 2, αγνωστο γιατι. Οπως και να'χει, να κανω κι εγω ενα σχολιο για την ποιοτητα και την φρεσκαδα των τσιγαρων. Πρωτον, το γεγονος οτι δεν εχει ταχυδρομικα εξοδα καθιστα το μαγαζι πολυ ανταγωνιστικο, ιδιαιτερα στα σηματα πολυτελειας. Απο κει και περα ειναι καθαρα θεμα επιλογων του καθενος. Εχω παραγγειλει 3 φορες και αλλες τοσες ο κουνιαδος μου. Ολα τα προϊοντα που λαβαμε αμφοτεροι ηταν γνησια και φρεσκα. Σχεδιαζω κι αλλες παραγγελιες σε καπνους πιπας, οπου οι τιμες ειναι εξευτελιστικες. Πχ, ο Amphora που αγορασα απο το Βενιζελος τα Χριστουγεννα εκανε 60 ευρω η 5αδα, εκει εχει 30 ευρω η ιδια ποσοτητα. Για μενα-χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν-ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Δεν εχει την ποικιλλια αλλων e μαγαζων, αλλα τα λεφτα του τα αξιζει. Με την ευκαιρια, και αν ο Πετρος επιτρεπει, προσφατα ανακαλυψα κι αλλο eμαγαζο, γερμανικο, το οποιο εχει καπνους πίπας και καπνους στριφτού με τα μισα ταχυδρομικα απο το brucker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απαντήσεις
    1. Καταρχάς με συγχωρείτε για την καθυστέρηση του λινκ. Δυο επιπλεον λόγια μόνο. Ξέρω από το φόρουμ ελλήνων καπνιστών πίπας οτι το συγκεκριμένο eμαγαζο είναι αξιόπιστο. Δεν έχω αγοράσει ακόμα προσωπικά. Υπάρχει επιλογή γλώσσας σε αγγλικά και τα ταχυδρομικά είναι 9 κάτι (από τα 17,5 του άλλου γερμανικού...) και υπάρχει κάποια ποικιλλία σε καλούς καπνούς στριφτού.

      Διαγραφή
  54. Έκανα ένα ΣΚ στο Λονδίνο, και είχα σκοπό να ψάξω για κάνα καλό τσιγάρο, με πρώτο στη λίστα το Μπλακ Ράσιαν. Από παλιότερα σχόλια εδώ είχα καταλήξει ότι το αγγλικό θα πρέπει να είναι καλύτερο από αυτό που βρίσκεται σε άλλες χώρες.

    Τελικά δεν ψώνισα τίποτε. Τα Μπλακ Ράσιαν είναι τελείως άγνωστα στα κοινά ψιλικατζήδικα, όπως και τα Κοκτέιλς, και ο χρόνος ήταν πολύ πιεσμένος - δεν μπόρεσα να ψάξω πιο ειδικευμένα καταστήματα.

    Αυτό όμως που μου έμεινε είναι οι εντελώς εξωφρενικές τιμές: τσιγάρα πολύ κοινότερα, οι απλές καθημερινές μάρκες, κυμαίνονται γύρω στις 8 λίρες το πακέτο των 20, που μας κάνει πάνω από 10 ευρώ!!! Μου 'ρθε κολούμπρα. Τα ψιλικατζήδικα δεν είναι για να αγοράζεις τσιγάρα, είναι για να χαζεύεις τη βιτρίνα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα και να σου τρέχουν τα σάλια. Αμφιβάλλω αν, εκτός από τις ανώτατες οικονομικά κατηγορίες πληθυσμού, υπάρχει κόσμος που να καπνίζει συστηματικά έτοιμα τσιγάρα, δηλαδή πάνω από 3-4 την ημέρα. Έχω την εντύπωση ότι στους καπνούς τα πράγματα είναι κάπως πιο βατά, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί από μακριά δε φαίνεται πόσα γραμμάρια έχει το πακέτο (και ούτως ή άλλως δεν το έψαξα, ό,τι έπιασε το μάτι μου). Πάντως με κάτι ξένους φοιτητές που νταλαβερίστηκα, συνήθως υπήρχε ένας σε κάθε 4-5 καπνιστές που είχε τσιγάρα και τους κέρναγε όλους, μία μόνο φορά σε κάθε καθισιά γιατί μετά δεν είχε άλλα τσιγάρα!

    Τελικά τα δύο Sobranie τα συνάντησα μόνο στο αεροδρόμιο της επιστροφής. Φυσικά μπορούσα να πάρω μόνο κούτα των 10, όχι μεμονωμένα πακέτα. Η ιδέα μιας τόσο γενναίας επένδυσης, σε συνδυασμό και με τις συχνές προειδοποιήσεις εδώ και αλλού ότι τα αφορολόγητα είναι διαφορετικές και συνήθως κατώτερες κατασκευές, με απέτρεψαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επρεπε να ψαξεις σε καπνοπωλειο στο λονδινο με πουρα,εκει θα τα εβρισκες σιγουρα αν πουλαγε και τσιγαρα, μιας και πανε μονο πλουσιοι εκει, οποτε τσιγαρα πολυτελειας θα ειχε σιγουρα.

      τα εξελενς εγω τα βρισκω παντα φρεσκα στο χιλτον, και στο καπνοπωλειο you and me στη γλυφαδα που εχει μεγαλη ποικιλια σε κουβανεζικα πουρα και ειναι και cigarlounge (μπορεις να καπνισεις πουρο/πιπα/τσιγαρο σε μεγαλους καναπεδες και στο bar του μαγαζιου,βλεποντας πχ και αγωνες σε μεγαλες οθονες). Εχει και ολους τους καπνους που κυκλοφορουν για στριφτο

      Διαγραφή
    2. Ε βέβαια έπρεπε. Αλλά ούτε ξέρω από Λονδίνο ούτε χρόνος υπήρχε. Δεν πειράζει, κάποια άλλη φορά...

      Διαγραφή
  55. Χαιρετώ την παρέα. Λοιπόν θα πάει φίλος Ιταλία σε λίγες μέρες και δε θα μπορούσα να μην του δώσω λίστα με τις παραγγελίες μου. Πες μου Πέτρο και όποιος έχει να μου προτείνει τι να ζητήσω από τσιγάρα ή καπνούς. Επιπλέον, τι τιμές παίζουν εκεί για να ξέρω πόσα θα ζητήσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mono kapnous pare pueblo,american spirit,manitu,yuma exei oti trava h psixi sou se free aditive kapnous

      Διαγραφή
  56. MHN ΠΑΡΕΙΣ/ΠΑΡΑΓΓΗΛΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΑ!!
    οι ιταλοι δεν ξερουν απο καπνισμα, τα ιταλικα δεν καπνιζονται, μονο 2 μαρκες αξιζουν δοκιμης natural american spirit regular και gitanes filtre αλλα δεν θα τις βρεις πουθενα, θελουν παραγγελια με κουτα(10αδα)

    μονο καπνους παρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω εμπειρία από Ιταλία, ξέρω όμως ότι έχουν πάρα πολλούς καπνούς στριφτού. Μπορείς να δεις λίγο και τις ιταλικές ιστοσελίδες που παραθέτει ο Πέτρος εδώ δεξιά.

      Τα ζιτάν φίλτρο, αν είναι τα ίδια που βρήκα προ καιρού στο Βέλγιο, δεν τα προτείνω. Καμία απολύτως σχέση με τα παλιά Ζιτάν της ΣΕΪΤΑ.

      Διαγραφή
  57. Δεν εχω σοβαρη γνωση της Ιταλικής αγοράς.Παντως απο ότι βλεπω κυκλοφορουν παρα πολλες μαρκες τσιγαρων και καπνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φιλε ,παρε ΟΠωσδηποτε καπνο Pueblo virginia και θα με θυμηθεις...! θα τον ερωτευτεις... αλλα εισαι και τυχερος! διοτι τον Μαιο θα πεσουν τσιμεντα, οταν και θα κυκλοφορησει στην δικη μας ελληνικη αγορα!

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://www.rollingtobacco.it/tabella_tabacchi_italia/
    Ελπίζω να σε πρόλαβα. Ρίξε μια ματιά στο λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. http://www.aams.gov.it/sites/aams2008/files/TABACCHI/PREZZI/PREZZI-AL-PUBBLICO/2014/listino-17-03-14/listino-17-03-14xsito-sigarette.pdf

    Εδώ τσιγάρα με τιμές. Πολύ πράμα!! Πρόσεξα το thomas radford sunday's fantasy. Έκανα τον καπνό (πίπας) και ήταν εξαιρετικό. Αν έχεις περιθώρια, στο προτείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπο ολα αυτα υπαρχουν τα μισα ισως και λιγοτερα, και απο τα μισα που κυκλοφορουν, στα περιπτερα θα βρει ΜΟΝΟ τις γνωστες μαρκες, τα αλλα θελουν παραγγελια και αναγκαστικα κουτα.
      Οι ιταλοι δεν ειναι σαν εμας καπνιζουν μονο τις γνωστες μαρκες, τα αλλα θελουν παραγγελια απο το περιπτερο,απο ολα αυτα, στο περιπτερο θα βρει το 1/10.

      επισης η λιστα ειναι παλια,το camel icon καταργηθηκε,οπως και το natural american spirit perique blend. Tα pueblo δεν ξερω αν υπαρχουν και να υπαρχουν θελουν παραγγελια, κουτα δηλαδη. Καταργηθηκαν και τα marlboro wides (compact) τα οποια εγιναν pocket.

      Mεχρι και τα natural american spirit blue regular ΔΕΝ υπαρχουν στα περιπτερα,και θελουν παραγγελια, (ισως να τα βρει μονο στη ρωμη αλλα δυσκολα), τα δοκιμασα μαπα το καρπουζι τελειως αγευστπ τσιγαρο.
      Μεχρι και τα δικα μας μαρλμπορο του παπαστρατου ειναι ανωτερα απο τα ιταλικα μαρλμπορο.

      Μονο για καπνους ψαξε.

      Διαγραφή
  61. http://www.aams.gov.it/sites/aams2008/files/TABACCHI/PREZZI/PREZZI-AL-PUBBLICO/2014/listino-17-03-14/listino-17-03-14xsito-trinciatixsigarette.pdf

    Καπνοί στριφτού και τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σας ευχαριστω ολους για το πληθος των πληροφοριων που μου δωσατε. Απο οτι καταλαβα στην Ιταλια παιζει μεγαλη ποικιλια στο στριφτο. Σιγουρα θα ζητησω Pueblo και American spirit. Ποια εκδοχη του Pueblo να παρω; Η ιδια ερωτηση και για το american spirit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τσιγαρα να πάρεις οποσδηποτε τα Lucky Strike χωρις προσθετα.Το δοκιμασα απο Γερμανια και ηταν ωραιο τσιγαρο. Παραδοσιακα Ιταλικα τσιγαρα ειναι το Esportazionale καθως και το MS νομιζω πως και τα δυο αξιζουν να τα δοκιμασεις.Για τους καπνους κανε κλικ στο λινκ δεξια Rolling Tobacco Italian page,εκει που λεει Tabacchi Italia,θα βρεις κριτικες βαθμολογιες,σχολια για ότι παιζει στην Ιταλια. Balli Golden Shag και Mac Barren(sensa name) ειναι καλοι και το λεω γιατι τους δοκιμασα.Πολλοι φιλοι μου εχουν γραψει και για τους Manitou.Οι τιμες στα στριφτα ειναι φθηνοτερες απο την Ελλαδα,στα τσιγαρα ειναι 50 λεπτα εως 1 ευρω ακριβοτεροι.

      Διαγραφή
    2. O Balli Golden Shag μου φαινεται καλη ιδεα, τον κοκκκινο εννοεις. Απο ετοιμα λακυ χωρις προσθετα σιγουρα και Esportazionale(αυτο κυκλοφορει σε μια μονο εκδοχη?, πως το προφερεις). Σας επριξα με τις ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετος με τα του εξωτερικου.

      Διαγραφή
  63. Φιλε μου νοσταλγε,ο Pueblo υπαρχει σε 3 εκδοχες τους εχω δοκιμασει και τους 3.. αλλα τον κλασσικο virginia,τον καπνιζα μονιμα για 3 χρονια οπου τον εφερνα απο γερμανια.

    Υπαρχει ο κλασσικος pueblo virginia (μπεζ χρωμα),ο pueblo burley(σε καφε χρωμα-περιεργος καπνος..καλος αλλα δεν ξετρελαθηκα..),και ο pueblo γαλαζιος ,οπου αν και δεν βρηκα καμια πληροφορια νομιζω εμπειρικα οτι προκειται για χαρμανι virginia ,με ανατολικα...καλος και αυτος... αλλα μακραν καλυτερος ο κλασικος pueblo virginia...που εχει κανει και εδω κριτικη ο Πετρος.

    Να πω πως υπαρχουν διαφορες, ανα χωρα, και το διαπιστωσα καπνιζωντας ταυτοχρονα τον δικο μου απο γερμανια,με εναν που μου ειχαν φερει απο Ιταλια και εναν απο ισπανια που ειχα...παντα βεβαια το ιδιο ποιοτικο καπνισμα,...ισως ο καλυτερος virginia καπνος.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα θα μου τον φερουν μεσα στις επομενες μερες αυτον και τον Balli Golden Shag. Παντως εχω ακουσει κι εγω απο πολλους οτι δε συγκρινεται με κανενα απο τα αχυρα που μας πλασαρουν για καπνους στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
    2. Golden Shag από Ιταλία δοκίμασα, όπως και American Spirit. Τίποτα το φοβερό και τρομερό. Σίγουρα μια κλάση κάτω απ τον δικό μας καπνό άσσο. Γούστα είναι αυτά βέβαια..
      Έψαξα αλλά δεν βρήκα και τον Turkish Shag που είχε προτείνει ο Πέτρος. Αυτόν θα ήθελα να τον δοκιμάσω

      Διαγραφή
    3. Ton Turkish Shag πρέπει να τον σταμάτησαν. Θα τον βρείς μέσο ΗΠΑ ως Peter Stokkebye Turkish export. Ευθυμη αν θυμάμαι καλά είσαι λάτρης των American Blend.Ρίξε μια ματιά στο Prince μαλακό.Τις τελευταίες φορες που το αγόρασα ήταν πολύ μεστό τσιγάρο

      Διαγραφή
    4. Ναι, βέβαια. Ανέκαθεν κάπνιζα american blend. Τα ανατολικά μου άρεσαν βέβαια περισσότερο αλλά που να τα βρεις σήμερα.. Δεν κάνω δοκιμές τελευταία, έχω 1-2 κούτες bf αφορολόγητα από επισκέψεις στα σύνορα και αγοράζω bf ή camel σκληρό. Θα δοκιμάσω και το prince, γιατί όχι?

      Διαγραφή
  64. Ζωντας τον τελευταιο καιρο στην Ρωσια οπου υπαρχει εργοστασιο κατασκευης των συγκεκριμενων τσιγαρων υπο την επιβλεψη της γκαλαχερ μπορω να πω οτι ειναι πλ ποιοτικα χωρις να σε ενοχλουν.Επισης το τσιγαρο καιγεται πλ αργα..Ως περιστασιακος καπνιστης τα αγορασω γτ και η τιμη τους ειναι στα 4 50 ευρω.Αξιζουν να τα δοκιμασετε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μου έφερε ένα φιλαράκι τα black russian απο Αγγλια.Τελειώνοντας το πακέτο να πω ότι μου θύμισαν αρκετά τα excellence, βραδύκαυστο τσιγάρο, μπουκωτικο και αρκετά smooth στο κάπνισμα.Δε μου άρεσε το χρυσοφιλτρο, νομίζω ότι στερει από το τσιγάρο αρκετά χαρακτηριστικά και ένταση.Σιγουρα για την τιμή του (14 ευρώ) θα το χαρακτηριζα υπερτιμημένο για κάποιον συστηματικό καπνιστή. Εν καιρώ θα δοκιμάσω και τα coctail's για να συγκρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στα Βαλκάνια, δοκίμασα το black russian από Σερβία. Τιμή γύρω στα 4,5 ευρώ και barcode αγγλικό. Καλό τσιγάρο, αξίζει δοκιμής, μα κάπως ελαφρύ και όχι τόσο έντονο αρωματικά όσο θα το ήθελα. Γενικά παρατηρώ πως τα υπερπολυτελή σήματα δεν έχουν μεγάλη ένταση, τόσο γευστικά όσο και αρωματικά, ίσως για λόγους ισορροπίας, ίσως πάλι γιατί απευθύνεται σε ελιτίστικους καπνιστές που εκτιμούν διαφορετικά την πολυτέλεια στο κάπνισμα απο μένα.

    Πήρα και μερικά άλλα πακέτα Davidoff gold και Marlboro gold (από 2,5 ευρω το καθένα), Drina original παραδοσιακό τσιγάρο στις σλάβικες χώρες (1,5 ευρώ, τζάμπα πράμα) και Parliament Aqua blue που θεωρείται σχετικά πολυτελές σήμα (λίγο κάτω απ τα 3 ευρω). Το τελευταίο το κάπνισα, ωραίο τσγαράκι, απαλό, με φίλτρο άνθρακα και χαρτί που προεξέχει στις άκρες για να μην ακουμπάνε τα χείλη στο φίλτρο. Για τα υπόλοιπα θα γράψω δυο κουβέντες τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπας και ξέρει κανείς πως θα παραγγείλω τα cocktail? Link? Εκτός από τα duty-free. Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πρόσφατα πήγα Αρμενία και τα αγόρασα 3€ το πακέτο (εννοείται απ'έξω γιατί Duty Free πιο ακριβά ήταν). Αρωματικό αρκετά αλλά όχι και τόσο βαρύ. Σίγουρα ποιοτικό και δικαιολογεί την ακριβή τιμή του (για εκεί μιας και μπορείς να βρεις τσιγάρα με τιμή<1€). Κρίμα που δεν αγόρασα καμιά κούτα να την έχω. Ευκαιρία ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή