ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

O λογος δημιουργιας του Blog

To Blog αυτο λεει απενοχοποιημενα πως λατρευτει το καπνισμα,με αδυναμια στα τσιγαρα. Σκοπος της υπαρξης του ειναι η σταδιακη κριτικη των περισσοτερων τσιγαρων που κυκλοφορουν στην Ελληνικη αγορα,καθως και αρκετων άλλων σηματων που κυκλοφορουν σε χωρες του εξωτερικου.
Αντικαπνιστικα σχολια δεν ειναι δεκτα.

47 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ SANTE;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sobranie και Natural American Spirit μονο αν παραγγειλεις απο εξω, υπαρχουν site αξιοπιστα,ειδικα τα αγγλικα, αλλα πληρωνεις αρκετα λεφτα.
    Τουρκικα που μου αρεσαν ηταν τα Samsun,Izmir,Tekel 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε για να μην χανονται τα σχολια σου για τους άλλους αναγνωστες,οταν θελεις να γραψεις γνωμες για μια συγγεκριμενη μαρκα και υπαρχει αναρτηση για αυτην,γραψε στον συγκεκρημενο χωρο. Αυτο το λεω γιατι οι περισσοτεροι αναγνωστες του Blog ,ειναι περαστικοι που απλα αναζητουν πληροφοριες για μια μαρκα στο internet και τυχαια φτανουν εδω. Σπανια μπαινουν στον κοπο να διαβασουν όλα τα θεματα και όλα τα σχολια και περιοριζονται στην αναγνωση του τσιγαρου που τους ενδιαφερει. Καλο θα ειναι να μπορουν να διαβαζουν και γνωμες αλλων καπνιστων εκτος απο τις δικες μου κατω απο καθε μαρκα.
    Βλεπω σου αρεσουν τα Camel και τα Prince,αν θες γραψε δυο κουβεντες για αυτα στις συγκεκρημενες αναρτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι φυσικα εδω μπορεις να γραφεις γενικες κρισεις,απλα για μαρκες που εχεις μια γνωμη γραφε και στα συγκεκρημενα topic,για να βοηθουνται και οι άλλοι αναγνωστες που θελουν να συγκεντρωσουν παραπανω πληροφοριες για την μαρκα που τους ενδιαφερει,αλλα και να ακουσουν διαφορετικες και περισσοτερες γνωμες. Το Blog αυτο δεν το βλεπω ως προσωπικο,απλα εγω το ξεκινησα,αλλα ο στοχος ηταν να μαζευτουν οσο πιο πολλοι μερακλιδες και να γινεται κουβεντα πανω στα τσιγαρα. Μου αρεσει να γραφουν οι αναγνωστες,μαθαινω και εγω,αλλα και αισθανομαι καλυτερα οταν υπαρχει ενδιαφερον και δεν περιοριζονται σε μια απλη επισκεψη οσοι μπαινουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιο θα ελεγεσ οτι ειναι το καλυτερο american blend στην Ελλαδα και ποιο στην Αμερικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poio 8a eleges oti einai to kalytero american blend se ellada kai se ameriki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου αρεσουν τα American Blend= χοντρικα 70% Virginia +20% Burley+10% Oriental,απο Ελλαδα θα ελεγα τα εξης:
    Lucky Strike αφιλτρο(και το φιλτρο καλουτσικο ειναι)και
    Σαντε Φιλτρο Κασετινα ειναι μαλλον τα δυο καλυτερα.
    Ακολουθουν τα κλασικα τα Camel Natural Flavor,Prince,Marlboro
    Απο την Αμερικη εχω καπνισει καποια τσιγαρα,γυρω στις 10-15 μαρκες,αλλα ποσο γνωστης να ειμαι μια αγορας που εχει γυρω στα 500 σηματα; Πάνω κατω όλα τα τσιγαρα μου αρεσαν απο εκει,αφου εχουν πολυ διαφορετικη ποιοτητα(ακομα και τα Ευρωπαικα όπως το Dunhill ή το 555 ειναι πολυ ανωτερα στην Αμερικανικη αγορα).Εξαιρετικα τσιγαρα ηταν:
    Το Chesterfield Kings που ειναι και αφιλτρο.
    Ολα τα Camel,αλλα περισσοτερο το Camel Turkish Royal που δεν ειναι ακριβως Αmerican Blend αλλα μαλλον 50%Virginia 50%Oriental
    Το Νatural American Spirit.
    Eιχα καπνισει και το Τurkish Special που το εβγαζε ενα καπνοπωλειο στο Μανχαταν και ηταν με ανατολικα καπνα.
    Απο το αμερικανικο αφιλτρο Lucky Strike περιμενα κατι παραπανω,όπως και απο το Marlboro απο το οποιο μου αρεσε περισσοτερο το ασπροφιλτρο Lights και το Blend 27,παρα το κανονικο κοκκινο το οποιο το βρηκα πολυ βαρυ με την κακη αποψη και χαμηλης ποιοτητας.Καλουτσικα ηταν και τα Pall Mall & Winston που στην Ελλαδα ειναι απαραδεκτα
    Τα πιο πολυτελη αμερικανικα τσιγαρα πάντως,μαλλον θεωρουνται τα Νat Sherman.

    Ριξε μια ματια και στο http://www.cigreviews.com/index.php οπου εχει παρα πολλες τσιγαροκριτικες βασικα απο αμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ CAMEL, ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι,αλλα στον καπνο οι γνωμες ειναι υποκειμενικες.Αν απολαμβανεις το Camelακι σου δηλαδη,μην ακους κανενα. Το μονο Camel που μου αρεσει,ειναι το καφε Camel Natural Flavor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΝΤΑΣ ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανενα. Δεν μου αρεσει η μεντα,ουτε τα "αρωματικα" τσιγαρα-καπνα και δεν τα καπνιζω με τιποτα, αρα δεν ειμαι ο καταλληλος να σου πω κατι για αυτο το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. poio ellhniko afiltro tsigaro 8a proteines?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο Ελληνικο αφιλτρο,το καλυτερο με διαφορα ειναι η αφιλτρη Χρυση Κασετινα. Σπανιο τσιγαρο άλλα αξιζει το ψαξιμο,αρκει να πετυχεις φρεσκια παρτιδα.
    Ωραια τσιγαρα ειναι και ο αφιλτρος Ασσος και το αφιλτρο Σαντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΚΡΙΒΑ Η ΦΤΗΝΑ, ΦΙΛΤΡΟ Η ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ...
    ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ...ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ.
    ΠΕΤΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ/ΑΡΩΜΑ ΠΑΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΟΤΖΑΜ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η μαρκα του τσιγαρου παιζει πολυ ρολο...υπαρχουν αλλα που καπνιζονται και αλλα που και να θες δεν καπνιζονται...
    βεβαια πολλοι συνανθρωποι μας δεν εχουν την οικονομικη ανεση να καπνιζουν τα premium τσιγαρa και αναγκαζονται να φουμαρουν τα φτηνα... αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν ειναι καλα!
    παντως απο το τσιγαρο που καπνιζει καποιος μπορεις και να καταλαβειςτο γουστο του στη γευση...αν π.χ. κανει gr,west,cooper,leader,winston red,murrati,pall mall μαλλον δεν εχει και πολυ καλη γευση σε αντιθεση με ασσο μαλακο,καρελια φιλτρο,old navy red,gauloises....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. νομιζω οτι η ιδεα να απαγορευτει το καπνισμα στους δημ.χωρους καφε,ιτερνετ καφε,μπουζουκια,νυχτ.κεντρα,κτελ,οσε,προποντζιδικα ηταν κατοστροφικη για την οικονομια της χωρας.Ποσο μαλλον τωρα με την οικονομικη κριση....γι'αυτο προβλεπω θα αρθουν οι απαγορευσεις οπως εγινε ηδη στα προπο
    μην ακουτε τους δομοσιογραφους που σας λενε το κρατος χανει λεφτα απο τα τσιγαρα...στην πραγματικοτητα κερδιζει πολυ περισσοτερα...σκεφτητε μονο ποσα πακετα αγοραζονται καθε μερα...! ποσες οικογενειες ζουν απο περιπτερα και ειδη περιπτερου.
    ποσες χιλιαδες εργατες δουλευουν στις μεγαλες καπνοβιομηχανιες της χωρας μας που μαλιστα τον τελευταιο καιρο επεκτινονται (καρελια). επισης το τσιγαρο κανει και ενα αλλο μεγαλο καλο στο κρατος αφου κοβει 5-10 χρονια ζωης- ετσι το κρατος γλιτωνει τις συνταξεις.
    το προβλημα αυτου του τοπου ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ.
    εκει μας εχουν φτασει οι δυο κυβερνησεις και τωρα τρεχουμε και δε φτανουμε...
    νομιζω πρεπει να ξαναρχισουμε την παραγωγη τοπικων καλων προιοντων οπως λαδι,κρασι,καπνα...και θα δειτε η ελληνικη οικονομια θα παει πολυ καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το εχω δει και εγω, ενας τυπος μαλλον Αμερικανος,που αγοραζει Καμελ Λαιτς απο την Αγγλια. Δεν γνωριζω τι παιζει, με κλειστο πακετο πρεπει να περασουν αρκετα χρονια για να γινει κατι τετοιο,αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Πάντως δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα. Περιδιάβασα επιλεκτικά ολόκληρο το μπλογκ. Γράφω εδώ γιατί μού φαίνεται η μόνη ανάρτηση με ...ελεύθερο θέμα.

    Έχω μείνει εμβρόντητος. Ούτε που ήξερα ότι υπάρχουν γκουρμέ καπνιστές τσιγάρου!
    Είμαι μανιώδης καπνιστής στριφτού. Έχω καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια ότι το έτοιμο τσιγάρο δε μου πάει. Παίρνω Ντραμ σκούρο, όχι γιατί μ' αρέσει αλλά γιατί δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι καλύτερο. Με ψιλά χαρτάκια και χωρίς φίλτρο.
    Ο αγαπημένος μου καπνός είναι Γκολουάζ σκούρα, που βέβαια δεν υπάρχει εδώ. Όποτε ταξιδεύω παίρνω μερικά πακέτα και, παρ' ότι πολύ βαρύς, εξακολουθεί να μου αρέσει όχι μόνο σαν αλλαγή αλλά και μετά από μερικές μέρες που τον καπνίζω αποκλειστικά (μέχρις εξαντλήσεως του στοκ).
    Παλιά κάπνιζα έναν πολύ ωραίο καπνό, τον Chartwell. Έντονα αρωματικός, ίσως δε θα μου άρεσε σήμερα. Έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια, αλλά ούτε έξω τον έχω δει ποτέ. Γνωρίζει κανείς τίποτε για την τύχη του;

    Τέλη '80 - αρχές '90 (πριν καταλήξω οριστικά στο στριφτό) είχα καπνίσει σχεδόν ό,τι υπήρχε στην ελληνική αγορά, γιατί έκανα συλλογή πακέτων. Αρκετά από αυτά που δοκίμασα με κέρδισαν για λίγο ή για διαλείμματα. Τα ξανασυναντώ τώρα στις αναρτήσεις σας και συγκινούμαι. Το Κιρέτσιλερ (που βέβαια το δοκίμασα έχοντας όλη τη θετική προκατάληψη του μύθου του), την Αύρα (παραδοσιακά ελληνικά καπνά με μένθολ - σαν ούζο με κοκακόλα ένα πράμα), την Ξάνθη (άφιλτρο σε μέγεθος κινγκσάιζ - πόσο συγκινήθηκα όταν σε κάποιο ποστ σας διάβασα την περιγραφή μεγέθους «σαν τα παλιά Παλ-Μαλ»!), τα Σέρτικα Λαμίας και τα Έθνος εξαιρετικά (τα πρόλαβα μόνο σε μαλακό, όχι σε κασετίνα), τους Δελφούς (από τους οποίους ο πατέρας μου κάπνισε μέχρι και τον τελευταίο που έβγαλε ο Κεράνης). Αλλά και ξένα: προχείρως θυμάμαι τα Τζων Ρολφ με το ιδιόρρυθμο άρωμα σαν χαμομήλι, με αυτόματη προστασία κατά της τράκας...

    Παρ' ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι τις γευστικές και αξιολογικές κατηγορίες που χρησιμοποιείτε, και παρόλο που η έντονη εξάρτηση με οδηγεί καμιά φορά σε λύσεις καφρίλας, ωστόσο το τσιγάρο είναι κάτι που προσπαθώ να απολαμβάνω. Κάτι όλο και πιο δύσκολο στην Ελλάδα γιατί οι ποιότητες πέφτουν, οι τιμές ανεβαίνουν, η αντικαπνική υστερία μας δηλητηριάζει με τύψεις, η αντικαπνική νομοθεσία με τα λογοκριμένα ονόματα θολώνει την ενημέρωση (πού να ξέρω εγώ αν το Γκολντ είναι λάιτ ή φουλ-φλέιβορ;), το εικαστικό μέρος της απόλαυσης έχει τσαλαπατηθεί από τα τεράστια πλαίσια των προειδοποιήσεων υγείας που μαγαρίζουν όμορφα πακέτα, κλπ. Μέσα σ' όλα αυτά, σας χαίρομαι που επιμένετε να περιφρουρείτε την απόλαυση του καπνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλως ορισες φιλε,με χαρα θα σε ακουσουμε να μοιραστεις τις καπνοεμπειριες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να δεχόμαστε συγχαρητήρια επειδή απλώς καπνίζουμε δείχνει νομίζω που μπορεί να οδηγήσει ο φανατισμός.

    Ο Κουβέλης δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, παραδόξως το ΚΚΕ τάσσεται εναντίων. Πέτρο σε λίγα χρόνια μάλλον θα κάνουμε παρουσιάσεις για τα Μπαφέλια Κασετίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα δεν είπα μπράβο που καπνίζετε. Είπα μπράβο που το 'χετε κάνει τέχνη. Όπως θα το έλεγα σ' έναν γευσιγνώστη των κρασιών ή του τσαγιού ή σ' έναν καλό ακροατή μουσικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τις καπνιστικές μου εμπειρίες δεν αξίζει ο κόπος να τις μοιραστώ. Δεν έχω την καλλιέργεια να πω κάτι περισσότερο από απλά «μ' αρέσει το τάδε», και επιπλέον είμαι και γκρινιάρης. Με ενοχλεί που η αντικαπνική εκστρατεία έχει φτάσει σε σημείο να πρέπει να το κόψουμε όχι επειδή μας κάνει κακό, όχι επειδή βλάπτει ή ενοχλεί τους γύρω μας, αλλά απλώς επειδή δεν αντέχουμε να μας φέρονται υποτιμητικά επειδή καπνίζουμε. Και από αυτή την άποψη το μπλογκ σας είναι όαση. Αυτός ήταν άλλος ένας λόγος για το μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με συγχωρείς φίλε Πέπε απλώς δεν το έθεσα σωστά, ήθελα να πω ότι είναι τόσο μεγάλη η αντικαπνιστική προπαγάνδα που το να καπνίζει κανείς αποτελεί πλέον άθλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου έχω ανακαλύψει τον καινούργιο για μένα κόσμο των καπνοσελίδων, της κριτικής καπνού κλπ. Σχεδόν καθημερινά θα κάνω μια βόλτα είτε από εδώ, είτε από του Μ. Ρόδου όπου γράφω και συχνότερα, είτε σε άλλες σελίδες που βρίσκω λινκ.

    Μεταξύ άλλων, ξύπνησε κάποια στιγμή μέσα μου η περιέργεια να μάθω τι απόγινε μια παλιά αγάπη, ο καπνός στριφτού Τσάρτγουελ που αναφέρω και πιο πάνω. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι είναι παγκοσμίως άγνωστος: ούτε στο Γκούγκλ δεν τον βρίσκω! Υπάρχουν άλλα προϊόντα με το ίδιο όνομα, π.χ. ένα χαρμάνι πίπας που αν κατάλαβα το βγάζει χύμα κάποιος ιταλικός οίκος, αλλά είναι απλή συνωνυμία. Είδα και ιστοσελίδες συλλεκτών, αλλά μάλλον με τα φακελάκια καπνού δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον όσο για τα πακέτα τσιγάρων. Η εικόνα που έχω πολύ ζωντανά στο μυαλό μου, από το πακέτο του καπνού, παίζει να μην υπάρχει σε όλο το ίντερνετ. Έφτασα σε σημείο να αναρωτηθώ μήπως το ονειρεύτηκα ή μήπως θυμάμαι λάθος το όνομα, μέχρι που θυμήθηκα ότι κάπου είχα ένα παλιό πακέτο, μες στη σκόνη και τη βρώμα, και επιπλέον με την «πρόσοψη» βαμμένη επειδή είχα γράψει επάνω τι φύλαγα μες στο πακέτο. Το ανέσυρα, και βεβαιώθηκα ότι δεν έχω τρελαθεί. Chartwell cigarette rolling tobacco, blended κλπ from selected Virginia tobaccos, made in the UK by Murray, sons & co, ltd. 40 γραμμάρια, τιμή σε δραχμές που δε διαβάζεται, σχετικά διακριτικό αυτοκολλητάκι ότι βλάπτει την υγεία. Τον καιρό που ο καπνός έβγαινε μαζί με το χαρτάκι του, αυτός είχε Ρίζλα πράσινα (ή μήπως κόκκινα;) Ήταν βαρύς και σαν καπνός και στο άρωμα, και δυσεύρετος μεν αλλά όχι και τραγικά.

    Απορώ ειλικρινά πώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος του περάσματός του από αυτή τη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για τον καπνό Chartwell δεν έχω ακούσει.
    Θυμάμαι όμως τον καπνό Samsun με Virginia και λίγα ανατολικά. Βελγικός καπνός που βρισκόταν σε τουριστικά μέρη, είχε για σήμα δύο πύργους. Επίσης εντελώς άγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπάρχει τώρα το Σάμσουν; Σαν εικόνα το θυμάμαι πολύ ζωντανά, αν δεν είδα πρόσφατα το ίδιο θα πρέπει να είδα κάποια παρουσίαση σ' ένα από τα μπλογκ σας... Το μπλε με το λιοντάρι δε λέμε; Το θυμάμαι ως αντίπαλο του Ντραμ, τον καιρό που υπήρχαν αυτοί οι δύο καπνοί + το σχετικά σπάνιο Κούπερ (άθλιο μεν, αλλά επειδή ήταν τόσο ξερό ώστε να έχει περισσότερο καπνό ανά γραμμάριο και επιπλέον ελληνική τιμή, καπνιζόταν αρκετά από φοιτητές), το μπλε Χόλμπορν που ήταν το πιο ακριβό, και δε νομίζω κανένας άλλος. Ε, και το Τσάρτγουελ. Και κάποια στιγμή βγήκε και το Γκόλντεν Βιρτζίνια. Ίσως κάπου περιθωριακά να κυκλοφορούσε και Βαν Νέλε...
    Κάπως έτσι ήταν εκείνη η εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όχι αυτόν αυτός λέγεται Samson, Samsun είναι αυτός που λέω, μάλλον δεν πέρασε καν από την αγορά μας νόμιμα. Ελάχιστες φορές των είχα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είχα καιρό να ξαναπεράσω από αυτή τη συζήτηση. Βλέπω το πρώτο μου σχόλιο έβερ σε καπνοσυζήτηση, προ 4 μηνών. Με τη βοήθειά σας αφενός, και τα ερεθίσματά σας για προσωπικό ψάξιμο αφετέρου, έχει εξελιχθεί πολύ η σχέση μου με το τσιγάρο.

    Αφενός, έχω μάθει πράγματα. Και σε επίπεδο πληροφορίας, π.χ. τι είναι ανατολικό, τι είναι βιρτζίνια (έστω κι αν μένουν ακόμα πάμπολλα να μάθω), και σε επίπεδο να κατανοώ / αξιολογώ / ταξινομώ τις προσωπικές μου καπνιστικές εμπειρίες.

    Αφετέρου, απολαμβάνω το κάπνισμα περισσότερο. Και πιο συνειδητές επιλογές κάνω, και σαφέστερα ξεχωρίζω πλεον το "μ' αρέσει / δε μ' αρέσει" από το "νικοτίνη να 'ναι κι ό,τι να 'ναι". Επιπλέον δε, η συνειδητοποίηση ότι το κάπνισμα εκτός από αργός θάνατος (όπως το φαί, το νερό, η αναπνοή κ.ά.) είναι κι ένας κόσμος γνώσης και απόλαυσης μ' έχει κάνει να κερδίσω πολύ έδαφος στον εσωτερικό μου αγώνα κατά των ενοχών που μας φυτεύει ο αντικαπνιστικός διωγμός.

    Ακόμη, έχω αρχίσει να ανασύρω παλιές αναμνήσεις, από τον καιρό που λόγω συλλογής δοκίμαζα χιλιάδες είδη τσιγάρων, και κάποιες από αυτές να τοποθετούνται σε συγκεκριμένα συρτάρια του μυαλού, από χύμα που ήταν πριν, ώστε να αποτελέσουν το πλαίσιο όπου εντάσσονται σταδιακά οι νέες εμπειρίες. Γνώση αυτό είναι: να έχεις κάπου να εντάξεις την κάθε πληροφορία.

    Έχω ξαναρχίσει να δοκιμάζω διάφορα, παράλληλα προς τη βασική μου μάρκα, η οποία πλέον είναι ο χύμα μπασμάς για στριφτό (που από εσάς τον έμαθα βέβαια). Ομολογουμένως εδώ πρέπει να βάλω ένα μέτρο: στην πραγματικότητα δε μ' ενδιαφέρει να έχω άποψη για όλη την πιάτσα, απλώς να διανθίσω το καλής ποιότητας σταθερό κάπνισμα με καλής ποιότητας έκτακτα διαλείμματα. Άρα κάποιες δοκιμές από σκέτη περιέργεια δεν υπάρχει λόγος να τις κάνω.

    Παίδες, Πέτρο, Μ. Ρόδο και όλοι οι επισκέπτες, να 'στε καλά. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με το Βασίλη και τον Κωνσταντίνο να επιμένουν να μου ανασκαλεύουν τα παλιά, αποφάσισα να ανοίξω ένα μπλογκ με τη συλλογή μου από πακέτα:

    http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλη αρχη.Ωραιο θα ειναι να τα βγαζεις ενα προς ενα,μαζι με μερικες κουβεντες για το τι θυμασαι απο το καθε τσιγαρο.
    Σε εβαλα λινκ στα δεξιά. Στο μπλοκ σου δυσκολευτικα να ποσταρω,λογο των δυσαναγνωστων γραμματων που πρεπει να πληκτρολογισεις πριν το σχόλιο. Αν μπορεις αφαιρεσαι αυτη την λειτουργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α βγάζει τέτοιο; Οκ, θα το βγάλω. Ελπίζω μόνο να μην είσαι ρομπότ! ;-)

    Το ένα προς ένα είναι στα μελλοντικά σχέδια. Μιας και τα πακέτα τα έχω ήδη, δεν τα μαζεύω τώρα ένα ένα ώστε να τα ανεβάζω και στο μπλογκ ένα ένα, θέλω σε πρώτη φάση να κάνω ένα ποσοτικό ξεκαθάρισμα. Κι αυτές οι φωτογραφήσεις, μη θαρρείς, χρονοβόρες είναι. Επόμενο στάδιο, οι πιο αναλυτικές παρουσιάσεις.

    Ευχαριστώ για το κατευόδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε Πέτρο, συγχαρητήρια για τα «πρόσφατα»!!

    Βρήκα το μήνυμά σου στο μπλογκ του Μ. Ρόδου κι έκανα κι εγώ το ίδιο. Δε λειτουργεί τόσο τέλεια όσο το παλιό γκάτζετ αλλά ίσως απλώς περιμένει να το μάθω καλύτερα...

    Άντε μπράβο ρε μάγκα, έδωσες λύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδιά, ποιος ήταν που έψαχνε το βιβλίο για το ελληνικό τσιγάρο;

    http://www.youandme.gr/product-30834.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εγω το έψαχνα.
    ευχαριστώ για την πληροφορία βέβαια ειναι στα αγγλικά αλλα απο το τιποτα...

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγγλικά ε;

    Έχεις δίκιο Κωνσταντίνε, δεν το 'χα προσέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπε ευχαριστώ για την πληροφορία πήγα πριν λίγες μέρες Αθήνα και το βρηκα το βιβλίο-λεύκομα "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ" και μάλιστα στα Ελληνικά.

      Για οποιον ενδιαφέρεται υπάρχει στο καπνοπωλείο you & me γλυφάδα, Α.Λαζαράκη 8.

      τηλ.2104615750

      Κωνσταντίνος.

      Διαγραφή
  36. Πως και δεν έχετε κάνει review του καπνού samson? Έφτασα στην πρώτη ανάρτηση του μπλογκ ψάχνοντας να δω τι γράψατε, από περιέργεια για τον καπνό που καπνίζω φανατικά πολλάααα χρόνια τώρα... ή μήπως έχετε γράψει και μου ξέφυγε?

    Ωραίο μπλογκ, keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει και επειδη δεν σκοπευω να κάνω,αν σε ενδιαφερει γραψε μια κριτικη εσυ.Στειλτην μου στο Psychonaut1@hotmail.com και θα την δημοσιευσω

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει στο εμπόριο ο καπνός (τον εχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή). Αν δεν σας ενδιαφέρει να γράψετε, τότε πάω "πάσο" και όλα καλά.
      Εγώ δεν το έχω για review στα τσιγάρα. Μπορώ μόνο να προσδιορίσω αν μου αρέσει ή όχι χωρίς να μπορώ επεκταθώ σε "γευσιγνωστικές" λεπτομέρειες.

      Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, θα σας επισκέπτομαι συχνά...

      Διαγραφή
    3. Ναι το ξερω.Τον ειχα καπνισει παλια,πριν 5-6 χρονια και χαρισα το σακουλακι,μπορει να τον αδικω βεβαια αλλα μου φανηκε εντελως αδιαφορος.Ενταξει πιθανον στο μελλον να γινει ενα αφιερωμα στον Samson.

      Διαγραφή
    4. Έχω να τον δω χρόνια. Δε φανταζόμουν ότι υπάρχει ακόμα!

      Διαγραφή
  37. BWRITE NA M PITE TIPOTA GIA TA MOODS GOLDEN TASTE DANNEMANN EUXARISTW
    sorry gia ta caps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ευθύμη, δες λίγο στα παρασκήνια του μπλογκ, καρτέλα «Όλες οι αναρτήσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή