ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

NATURAL AMERICAN SPIRIT (Ευρωπαικη εκδοχη)



Το Natural American Spirit ειναι προιον της Santa Fe Tobacco η οποία το 96 εξαγοραστηκε απο την Reynolds. Μετα την πωληση των διεθνων δικαιωματων της Reynolds στην JT, το Ν.Α.S. ειναι πλεον το μοναδικο προιον της στην Ευρωπη.
Το τσιγαρο αυτο ειναι φτιαγμενο με καθαρο καπνο, χωρις γευστικα και αρωματα. Ειναι απο τα πρωτα Natural τσιγαρα που κυκλοφορησαν ποτε. Επισης η καυση του ειναι πολυ αργη. Ο Καπνος του ειναι εξαιρετικος, τοσο καλος γευστικα ωστε να μπορει να σταθει απο μονος του. Το Perique Blend(το μαυρο πακετο) ειναι φτιαγμενο με αναμειξη 10% των σπανιων καπνων Perique και γευστικα θυμιζει το παλιο χαρμανι του Dunhill.Τα καπνα τυπου Perique,βασιχα χρησιμοποιουνται σε χαρμανια πιπας, ειναι σπανια και ακριβα,αφου καλλιεργουνται μονο στην περιοχη της Λουιζιανα των ΗΠΑ,επισης μαζι με τον δικο μας Μπασμα Ξανθης, ειναι καπνος φυσικα αρωματικος. Το κλασικο American Spirit ειναι σχεδον  καλο,με μια γεση πλουσια και απαλη.
Δυστυχως, ενω αυτο το πολυ καλο τσιγαρο κυκλοφορει στις περισσοτερες χωρες της Ε.Ε. στην Ελλαδα δεν υπάρχει. Σε επικοινωνια μου με την εταιρια πριν 1 1/2 χρονο μου ειπαν πως σκεφτονται να μπουν και στην Ελλαδα, όμως μάλλον πεταξανε αετο. Οσοι μπορειται να το βρητε πάντως, δοκιμαστε το αφοβα.Ειναι απο τις γερες προτασεις του Blog αυτου.
Βαθμολογια:
N.A.S. Perigue Blend(Black): 9 στα 10
N.A.S. Reqular (Blue):8,5 στα 10

52 σχόλια:

  1. Μου έφεραν μια κούτα με τη γαλάζια έκδοση από την αμερική. Το τσιγάρο είναι απίστευτο. Νικοτίνη 1.6 πίσσα 18 και είναι σαν να κανίζεις τρία τσιγάρα μαζί. Η ποιότητά του καπνού είναι πολύ καλή και μπορώ να πω ότι όντως αξίζει ο καπνός χωρίς πρόσθετα. Αν έρθει στην Ελλάδα, ελπίζω να έρθουν και οι καπνοί για στρίψιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στειλτε κανενα mail βρε παιδια στα ευρωπαικα γραφεια της εταιρειας. Σε όλη σχεδον την Ευρωπη υπαρχει το Natural American Spirit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO EKANA ΦΙΛΕ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    Thank you for your email and interest in Natural American Spirit® Tobacco products.



    At the moment we are not selling our products in Greece and we have no plans to expand our business there.

    However, we know that there are a lot of smokers in Greece and maybe we might change our plans and start selling Natural American Spirit® Tobacco products in Greece in future.



    Thanks again for your interest in our products.



    With the best spirit!

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΑΒΕΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα πριν κανενα χρονο μου ειχαν πει πως σκεφτονται να επεκταθουν σε πολλες χωρες και το πιθανοτερο ειναι να το κανουν και στην Ελλαδα. Μου ειχαν προτεινει να παραγγειλω απευθειας απο την εταιρεια τους τσιγαρα,αλλα δεν θελησα να μπω σε αυτη την διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 52 ΕΥΡΟ Η ΚΟΥΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΚ + 18 ΕΥΡΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ,Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΙΔΟΝΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρες κατευθειαν απο την Natural American Spirit ή μεσω καποιου on line μαγαζιου; Σου ηρθαν τουλαχιστον γρηγορα τα τσιγαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ,ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΠΝΑ.ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ , ΕΧΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΓΑΡΕΨΕΙ ΔΥΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΚΟΥΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ιταλια το μπλε ποσο παει το πακετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γυρω στα 4 ευρω. Αξιζει πάντως τα λεφτα του και με το παραπάνω. Θα κανεις ενα αργο και απολαυστικο καπνισμα. Αν τα δοκιμασεις ξαναμπες εδω και γραψε δυο κουβεντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Ιταλια μπορεις να βρεις και American Spirit καπνο για στριφτο.Οι τιμες στους καπνους ειναι καλες,καλυτερες απο την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυκλοφορεί σε καποια αλλη χωρα στα βαλκάνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν εχω ιδεα. Ισως να υπαρχει στην Σερβια,οπου γενικα κυκλοφορουν πολυτελη τσιγαρα σαν το Sobranie Black Russian και το George Karelias Excellence,παντως δεν το θεωρω πολυ πιθανον. Σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη,οχι μονο βρισκεται,αλλα βρισκεται και παντου αφου ειναι αρκετα διαδεδομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. '''Παιδια δεν εχω καπνισει τα AMERICAN SPIRIT ,αλλα φιλαρακια μου απ'το εξωτερικο που τα δοκιμασαν,μου μιλησαν για ενα καταπληκτικο τσιγαρο.Ειναι αποριας αξιο,πως αυτη η εταιρεια δεν εχει στο προγραμμα της,την Ελλαδα,μια κατ εξοχιν χωρα καπνιστων.Πλακα-πλακα δεν μαζευομαστε ολοι απ το bloq να κανουμε την εισαγωγη τους'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλη ιδεα,αλλα φυσικα δεν ειναι εφικτη. Το ΝΑΣ πιστευω θα ειχε μεγαλη τυχη στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μόνη μάρκα που έχει σταματήσει τα πειράματα στα ζώα, επίσης..΄΄Οχι ότι νοιάζει αυτό την πληθώρα των καπνιστών αλλά...just saying.

    Τώρα θέλω δεν θέλω θα πρέπει να το κόψω, πράγμα που δεν θα έκανα αν κυκλοφορούσε το μπου#δελοτσίγαρο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανε Καρελια Εxcellence,ανταξιο τον ΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτη την στιγμη καπνιζω Αμερικαν Σπιριτ μεσω Αυστριας. Πολυ κακη εκδοχη,καμια σχεση με το Γερμανικο. Δεν ξερω αν επεσε η ποιοτητα διεθνως,αν για την Αυστρια εχουν αλλη συνταγη ή αν απλα το πακετο εμεινε κανενα χρονο στο καπνοπωλειο(εχει και την γευση του μπαγιατικου) ή συμβαινουν όλα αυτα μαζι,πάντως ειναι η πρωτη φορα που καπνιζω αυτη την μαρκα και οχι μονο δεν το απολαμβανω οπως παλια,αλλα παρακαλαω να τελειωσει το πακετο. Παρολα αυτα δεν θα αλλαξω την υψηλη βαθμολογια,αφου πιστευω πως απλα μου φερανε ενα κακο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εστειλα email στην εταιρια και μου απαντησαν παρομοιως:Thank you for your email and interest in Natural American Spirit® tobacco products.
    We do not have plans at this time to expand our business to Greece. However we will keep your information on file in the event that our plans change in the future.
    Thanks again for your interest and support of NAS.
    Προφανως δεν ειναι μεσα στα αμεσα σχεδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να σου πω την αληθεια αδερφε,μετα την κυκλοφορια του Καρελια Εxcellence που ειναι καλυτερο τσιγαρο, στην Ελλαδα,δεν με απασχολει τοσο να ερθει και το ΝΑS. Θα ηταν καλη φαση βεβαια να κυκλοφορουσε ο καπνος για στριφτο,που τωρα με τις αυξησεις και την στενοτητα θα ηταν η καλυτερη λυση.
    Παντως το κοβω πολυ χλομο η Γερμανικη αυτη εταιρεια,να μπει το επομενο διαστημα στην αγορα μας,η οποια ειναι μικρη με φθινουσα πορεια και το ενδιαφερον μετατοπιζεται προς τα φθηνα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ayton ton kapno 8a ton dokimasw opwsdhpote enas filos apo italia 8a mou ton ferei se liges meres.H ayton h pueblo eimai se dilhmma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μακάρι να τα φέρουν στην Ελλάδα τα NAS. Πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Εγώ όμως έχω δοκιμάσει αμερικάνικα, όχι γερμανικά.. Πιστεύω ότι θα έχουν διαφορά όπως άλλωστε και άλλες γνωστές μάρκες. Πχ δοκίμασα αμερικάνικο marlboro και το λάτρεψα ενώ το ελληνικό το σιχαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φυσικα και εχουν διαφορα. Το αμερικανικο μπλε εχει 1,6 Νικοτινη και 18 πισσα ενω το μαυρο εχει 2,05 νικοτινη και πισσα πανω απο 20,τα ευρωπαικα εχει 1,0 και 9. Τα τσιγαρα που πωλουνται στην Αμερικη με τα ιδια ονοματα,ειναι εντελως διαφορετικα τσιγαρα,πολλες φορες ουτε καν μοιαζουν με τα ευρωπαικα( CAMEL,WINSTON,KENT e.g.),αφου γινονται απο διαφορετικες εταιρειες και με διαφορετικα ορια πισσας,νικοτινης και προσθετων.Ακομα και αυτα της Φιλιπ Μορρις ειναι εντελως διαφορετικα μια και η εταιρεια αυτη,εχει χωρισει επισημα το αμερικανικο κομματι ως ξεχωριστη εταιρεια απο το διεθνες.
    Παντως τελευταια φορα που εκανα το μπλε ΝΑΣ,απο Αυστρια απογοητευτηκα. Πολυ πιο κατω απο αυτο της Γερμανιας. Το καλυτερο Αμερικαν παντως ειναι το μαυρο.

    Φιλε Κυριακο, για τον καπνο ΝΑΣ εχω ξεχωριστω αφιερωμα. Τον καπνισα μεσω Γαλλιας. Μαλλον μου αρεσε πιο πολυ ο Pueblo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδια προσφατα ημουν Ζυριχη και αγορασα τον καπνο american spirit.Πραγματικα το καλυτερο τσιγαρο που εχω καπνισει με διαφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δοκίμασα μέσα στην εβδομάδα το american spirit perique blend, στο μαύρο πακέτο. Δεν μπορώ να πω οτι ειναι ασχημο τσγάρο, σχετικά ελαφρύ και οχι πολύ γευσάτο για τα γούστα μου. Με το φίλτρο του είχα πρόβλημα, δεν μπορούσα να τραβήξω βαθιές ρουφηξιές. Βασικά είναι το πρώτο american spirit που δοκιμάζω και λυπάμαι που το λεω αλλα οι εντυπώσεις που μου αφησε δεν ηταν και οι καλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τραβαει δυσκολα γιατι εχει 25% παραπανω καπνο απο ενα κανονικο τσιγαρο. Παντως τις τελευταιες φορες που εκανα American Spirit δεν εμεινα και εγω ικανοποιημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ καπνίζω αυτή τη στιγμή ένα αμερικάνικο από κίτρινο πακέτο (αυτά είχα δοκιμάσει και πριν ένα χρόνο όπως αναφέρω παραπάνω) και μπορώ να πω ότι δε μου έκαναν καλή εντύπωση όπως παλιά... Ίσως ότι το έχω κόψει το κάπνισμα; Δε ξέρω... Μου γδέρνει το λαιμό πάντως. Βέβαια ακόμη δε συγκρίνονται με τα άλλα τσιγάρα της ελληνικής αγοράς. Δεν έχω δοκιμάσει όμως ακόμη τα George Karelias Excellence. Και δε νομίζω να μπω στη διαδικασία γιατί έτσι κι αλλιώς δε καπνίζω πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χθες γύρισα από Ρώμη. Μπήκα να αγοράσω Golden Virginia καπνό αλλά το κατάστημα δεν είχε. Έτσι βγήκα με έναν κίτρινο NAS. Μετανιώνω την ώρα και την στιγμή που δεν πήρα 5-6 ακόμα!! Μου φαίνεται πολύ δύσκολο πλεόν να το γυρίσω πάλι στον Golden Virginia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπον για να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη. Τα NAS ειναι τα καλυτερα τσιγαρα που κυκλοφορουν στην παγκοσμια αγορα οχι γιατι η γευση τους ταιριαζει στα γουστα καποιων αλλα γιατι δεν τα ψεκαζουν με ΚΑΜΙΑ απο τις 17-18 διαφορετικες χημικες ουσιες (πρεπει να δειτε τους χημικους τυπους τους για να καταλαβετε...) με τις οποιες ψεκαζουν ΟΛΑ (χωρις καμια εξαιρεση)τα αλλα τσιγαρα και ΟΛΟΥΣ (χωρις καμια εξαιρεση)τους καπνους. Τα τελευταια 6 περιπου χρονια που τα καπνιζω εχω κυριολεκτικα ξαναβρει την υγεια μου... Μου ειναι σχεδον αδυνατο να καπνιζω πλεον χημικα τσιγαρα... Δυστυχως δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα (εγω ζω στο εξωτερικο, στην Ολλανδια)και ειναι θεμα υγειας (οσο κι αν ακουγεται τρελο...) να κυκλοφορησουν με τον εναν η αλλο τροπο ΑΜΕΣΑ.

    p.s: Πληροφοριακα, εδω εχουν αρχησει να κυκλοφορουν τον τελευταιο καιρο κι αλλες μαρκες τσιγαρων (Μaya κτλ) χωρις χημικα... και σε καλυτερες τιμες απο τα NAS... Δεν τις εχω δοκιμασει ακομα αλλα υποθετω οτι οποιαδηποτε μαρκα χωρις χημικα ειναι προτιμοτερη απο οποιαδηποτε με χημικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω παρατηρήσει τα τελευταία μερικά χρόνια πως τα τσιγάρα δίχως χήμικα έχουν γίνει μόδα στην Ευρώπη (LM, Camel, Lucky Strike κλπ). Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν παίζουν τετοια κομμάτια εκτος του Camel Natural Flavour και του Dunhill Swiss blend. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθει μια λίγο πιο ευρεια γκαμα στο μελλον.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν και άλλα. Ένα πορτοκαλί πακέτο prince αν δεν κάνω λάθος που μάλλον σταμάτησε να κυκλοφορεί ενώ και το camel black δεν έχει πρόσθετα. Αλλά αυτά είναι σχετικά. Γλυκαντικές ουσίες σίγουρα υπάρχουν σε όλα. Επίσης, ο καπνός ο ίδιος ακόμα και χωρίς καθόλου απολύτως πρόσθετα έχει μπόλικες επιβλαβείς ουσίες. Το ίδιο και το χαρτί.

      Για πιο .. "υγιεινό" κάπνισμα προσφέρονται τα τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα (κατακρατούν γύρω στο 50% των επιβλαβών ουσιών) και ακόμα καλύτερα το bf (το ποσοστό φτάνει στο 70%). Χάνουν κάπως σε αρώματα αλλά αφήνουν καθαρό λαιμό.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω με τον Σταθη για τα τσιγαρα χωρις προσθετα και
      χημικα το οποιο το συνειδητοποιησα οταν ειχα παραγγειλει απο γερμανια μερικους καπνους 100% tobacco NAS, manitou, pueblo. Απο τοτε καταλαβα την διαφορα αναμεσα στα χημικα σκουπιδια που υπαρχουν στην Ελλαδα και του καθαρου καπνου.

      Παρεπιπτοντως για μενα προσωπικα ο καπνος manitou ειναι οτι καλυτερο εχω καπνισει. Ισως αυτα που διαβαζουμε να ισχυουν σε ενα βαθμο για τους ινδιανους και τη χρηση καπνου που εκαναν χωρις να πασχουν απο ασθενειες του σημερα με τα χημικα που τα ποτιζουν με σκοπο την μεγαλυτερη εξαρτηση και την καλυψη ισως μη ποιοτικων καπνων.

      Διαγραφή
    4. Οι Ινδιάνοι δεν ήταν καπνιστές. Έκαναν τελετουργική χρήση του καπνού σε συγκεκριμένες στιγμές. Επομένως όσο βλαβερό και να ήταν αυτό, το έκαναν σε αμελητέα μικρές δόσεις.
      Τελετουργικά χρησιμοποιούσαν και διάφορα ναρκωτικά φυτά, αλλά ναρκομανείς δε γίνονταν.

      Πέραν αυτού, προφανώς κι έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα ξεκίνησε από τους Ισπανούς που τύλιγαν τα φύλλα σαν πούρα αλλά και από τις Ινδονησιακές φυλές στις οποίες όντως μπορούμε να μιλάμε για καπνιστές.

      Διαγραφή
  29. Παρκαλώ αν κάποιος έχει δοκιμάσει τους καπνούς maya και pepe virginia και american blend απο tabak brucker ας μας πει τις εντυπώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ekana mia parageleia apo ekei me diaforous kapnous,anamesa tous kai ayth oi 2.o maya mou arese arketa perissotero kai apo tous 3 NAS.opws kai o pueblo.o pepe virginia an kai sthn arxh dn mou arese,me xtypage sto laimo,telika tn synithisa kai kapnizotan aneta.dn tha tn ksanaprotimousa omws.gia tn american blend dn exw gnwmh

      Διαγραφή
  30. Για τους ενδιαφερομενους ειχα στειλει μαιλ στην εταιρια που βγαζει τον καπνο manitou και μου απαντησαν οτι αξιοπιστο site εκτος απο το tabak brucker ειναι και το tabakland για αγορα απο γερμανια γνησιων προιοντων.

    Για αγορες πανω απο 150 ευρω εχει δωρεαν μεταφορικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει για αποστολες εξωτερικο η μονο γερμανια.

    Κατι αλλο για οποιον ενδιαφερεται ειχα στειλει μαιλ κ στο pipe-shop.net. Δεν μπορω να σας επιβεβαιωσω την γνησιοτητα των προιοντων του γτ δεν εχω αγορασει τπτα απο κει. Τους ρωτησα ποια ειναι η μεγιστη ποσοτητα καπνου για αποστολη ελλαδα κ η απαντηση ηταν δεν ξερουν αλλα εχουν στειλει κ μεχρι 10 κιλα χωρις κανενα προβλημα.

    Νεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγνωμη το καταστημα στο παγκρατι απο καπνους απο εξωτερικο μπορει καποιος να μας πει τι φερνει που εχει παει προσφατα. Ενδιαφερομαι για manitou και για να μην πηγαινω τσαμπα ρωταω. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδια ενας φιλος ερχεται απο ισπανια σε λιγες μερες και σκεφτομαι να του ζητησω να μου φερει το nas black, μηπως εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο που θα πρεπε να δοκιμασω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζιτάν, αν σε ενδιαφέρει αυτή η κάπως ιδιαίτερη κατηγορία. Το στερεοτυπικά γαλλικό τσιγάρο που πλέον παράγεται μόνο στην Ισπανία!

      Διαγραφή
  33. Με φέρανε απο Γερμανία NAS Perique, Original και Organic. Μπορώ να πω πως με τον Perique βρήκα το άλλο μου μισο. Το άρωμα του καμία σχέση με τα σκουπίδια της Ελλάδας. Ας ελπίσουμε πως θα έρθουν κάποτε Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους.

      Επειδή έχει τύχει να δοκιμάσω αρκετές φορές τη μπλε εκδοχή και από την Αμερική (εξαιρετικό) όσο και από κάποιες χώρες της Ευρώπης (όχι εξαιρετικό αλλά πολύ καλό), μπήκα σήμερα και χθες στη διαδικασία να στείλω κάποια mail στην JTI (εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2015 τα δικαιώματα διανομής από την Santa Fe για εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Χώρες) και στην εταιρεία στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία της, στη Ζυρίχη. Ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση.

      Βεβαίως, είναι απορίας άξιον πώς κυκλοφορούν αυτά τα τσιγάρα (και οι καπνοί, ας με συγχωρήσουν οι καπνιστές στριφτού απλά προτιμώ τα έτοιμα) σε τόσες χώρες στην Ευρώπη και εδώ τίποτα ακόμα. Εικάζω, επειδή το είχα κοιτάξει λίγο παλαιότερα το θέμα, ως νομικός, ότι ίσως βρίσκουν δυσκολίες στο νομικό πλέγμα.

      Εάν κάποιος υπάρχει που ενδιαφέρεται να κάνει κάτι παρόμοιο στέλνοντας κάποιο email στην εταιρεία, πιστεύω ότι ίσως τελικά λάβουν υπόψη κάτι. Δεν θεωρώ ότι τα χωρίς πρόσθετα τσιγάρα είναι "υγιή", υγιές είναι να μην καπνίζει κανείς καθόλου και να γυμνάζεται :) Αλλά το θεωρώ σαν μία καλύτερη εναλλακτική, δηλαδή αν μπορείς να γλυτώσεις κάποια χημικά γιατί να μην τα γλυτώσεις;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω Κώστα να ευθύνεται το νομικό πλαίσιο. Η εταιρία ήδη φέρνει προϊόντα στην χώρα μας, γιατί να δημιουργείται νομικό θέμα με τους ειδικά με τους NAS; Ίσως, κατά κάποιον τρόπο να υπάρχουν δυσκολίες με τα capital controls, αλλά και πάλι θεωρώ πως αν η εταιρία προεξοφλούσε την επιτυχία των NAS στην Ελλάδα, θα έβρισκε τρόπο να τα λανσάρει. Εικάζω πως άλλοι είναι οι λόγοι. Όπως το γεγονός πως ο Έλληνας καπνιστής δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με τα τσιγάρα χωρίς πρόσθετα (εντάξει, κάτι γίνεται τελευταία) και το κόστος προώθησης νέων σημάτων είναι υψηλό.

      Διαγραφή
    3. > > ο Έλληνας καπνιστής δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με τα τσιγάρα χωρίς πρόσθετα (εντάξει, κάτι γίνεται τελευταία) ...

      Eκτός από το ότι όντως κάτι γίνεται τελευταία (στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη γνώμη μου, με τα βιολογικά τρόφιμα κλπ., απλώς με καθυστέρηση), έχω την εντύπωση ότι το NAS είναι σχετικά γνωστή μάρκα σε αρκετούς Έλληνες. Όπως ήταν και ο καπνός Πουέμπλο πολύ πριν έρθει στη χώρα μας.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Ευθύμη - ποια προϊόντα φέρνει η Santa Fe Natural tobacco company στην Ελλάδα; Ρωτάω μήπως μου ξέφυγε κάτι, που είναι πολύ πιθανό. Οι Pueblo είναι από την Poschl πάντως.Για το κόστος θα συμφωνήσω απόλυτα, εξάλλου έχω την εντύπωση ότι και να έρθουν τσιμπημένα θα είναι - σίγουρα πάνω από 4.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    5. Σε συνέχεια του παραπάνω, προφανώς εννοείς την JTI, τώρα το κατάλαβα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    6. Ναι Κώστα, έτσι ακριβώς.

      Πέπε τους ΝΑΣ, τον Πουέμπλο και άλλα παρεμφερή σήματα τους γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν ψαχτεί με τα καπνικά. Πόσοι είναι αυτοί;; Το 5% των καπνιστών;; Και πολύ βάζω. Όσον αφορά τα τσιγάρα χωρίς πρόσθετα, πολλά πήγαν άκλαφτα. Θυμάμαι πως το πρώτο που ήρθε στην χώρα μας ήταν ένα Prince πριν καμιά 7-8 χρόνια και δεν κυκλοφόρησε παρά μόνο έναν χρόνο. Και αυτά που κυκλοφορούν τώρα δεν λες πως πάνε καλά.

      Για να επιστρέψω στο θέμα με τους ΝΑΣ, το ίδιο ισχύει και για τον Πουέμπλο. Τον φέρανε στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης δίχως προώθηση. Άστοχη κίνηση. Μπορούσαν να τον φέρουν 2-3 χρόνια νωρίτερα, και αν θυμάμαι καλά απο κάτι ποστς εδώ μέσα η εταιρία είχε γράψει πως ενδιαφερόταν χρόνια πριν να τον φέρει Ελλάδα. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να το καπνίζει. Άστοχη κίνηση.

      Διαγραφή
    7. Ευθύμη, η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τον Πουέμπλο -και λιγότερο ίσως τα ΝΑΣ- τα ξέρουν σχεδόν όλοι όσοι έχουν μείνει σε χώρες όπου κυκλοφορούν, π.χ. Ισπανία (και ποιος δεν έχει κάνει ένα Εράσμους στη Βαρκελώνη - τρελό χιτ για τη γενιά των σημερινών 30ρηδων-40ρηδων), Γερμανία, κλπ.. Δεν πρόκειται κατ' ανάγκην για ψαγμένους καπνιστές, και αμφιβάλλω αν όλοι έχουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα του χωρίς πρόσθετα. Μάλλον απλώς τον βρίσκουν καλό καπνό.

      Τώρα, αυτοί μαζί με τους ψαγμένους μπορεί πράγματι να μην ξεπερνάνε το 5% της πιάτσας, όπως λες. Πάντως άλλες μάρκες πιο μέινστριμ τύπου, που να μην υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα, δεν έχω ακούσει να τις ξέρει κόσμος στην Ελλάδα.

      Ότι ο Πουέμπλο έκανε εντελώς θλιβερή είσοδο στην ελληνική αγορά είναι γεγονός. Γεγονός μάλιστα που με εξέπληξε, γιατί όποτε τον είχα κυκλοφορήσει, πάντα (μα πάντα) βρισκόταν τουλάχιστον ένας να μου πει «μα πού τον βρήκες, να σου κάνω μια τράκα, αχ τι μου θύμισες τώρα».

      Διαγραφή
  34. Παιδιά το American Spirit το φέρνουνε πλέον κανονικότατα και εδώ αρκεί να το παραγγείλεις όπως έκανα στο περιπτερά σου...υπήρχε στη λίστα κανονικότατα και μέσα σε 1,5 βδομάδα το είχε φέρει...το μπλε και το κίτρινο συγκεκριμένα..προτιμώ το 2ο εφόσον δοκίμασα και τα δύο...απλά δε γράγει τη λέξη natural πάνω στο πακέτο όπως όλες οι εικόνες στο internet...JTI η εταιρεία όπως σωστά αναφέρατε...ελπίζω να είναι τα ίδια με τα Αμερικάνικα αν και κάποιοι είδα λένε κάπως κατώτερα...τουλάχιστον να είναι additive free εύχομαι και ας μην το αναγράφει πάνω τους...ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λεξη Natural απαγορευτηκε βάση οδηγίας της ΕΕ. Στο προμο που στελνουν στους επαγγελματίες και αναρτήσαμε στα μαγαζιά μας,αναφερει πως είναι 100% καθαρος καπνός από ολόκληρα φύλλα.
      Η JTI αγόρασε πριν λίγους μήνες την μάρκα από την Reynolds για αυτό το έφερε και στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Ποιό είναι πιο βαρύ απ΄ τα 2 πακέτα?

      Διαγραφή
    3. Τώρα είδα ότι ανοίξει topic και ότι έχει απαντηθεί .... σορυ :)

      Διαγραφή