ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Marlboro


Το Μarlboro υπαρχει απο τις αρχες του αιωνα,εκ πρωτης ως τσιγαρο απευθυνομενο στον γυναικειο πλυθησμο.Η ονομασια προερχεται απο τον δρομο στον οποιο ηταν το εργοστασιο του Philip Morris στο Λονδινο, πριν η επιχειρηση μεταφερθει στην Αμερικη. Η νεοτερη ιστορια του Μarlboro ξεκιναει το 1954,οταν αλλαξε το πακετο,μπήκε φιλτρο και το χαρμανι εγινε δυνατο. Αρχικα στην διαφημιστικη καμπανια δεν υπήρχε ο καουμπου,αλλα σκληροτραχυλοι ανδρες με τατουαζ,τραγιασκες κ.λ.π. ετσι ωστε να φανει η αρενοποτητα του νεου Μαρλμπορο. Το πρωτο σημα σε πωλησεις στην Ελλαδα με μεριδιο αγορας περιπου 20 %. Η επιτυχια του Marlboro περα απο το επιτυχημενο Μαρκετινκ,νομιζω πως οφειλεται στο ότι ειναι ευκολοκαπνιστο. Χωρις να προσφερει κάποια ιδιαιτερη γευση δηλαδη, ειναι ενα τσιγαρο που μπορει να το καπνισει ο καθενας χωρις να χαλαστει. Προσωπικα ως τσιγαρο μου φαινεται ανοστο και πολυ ελαφρυ,χωρις να το θεωρω κακο.Δεν νομιζω πως χρησιμοποιουν ασχημα καπνα(τα ανατολικα καπνα που βαζουν, απο ότι γνωριζω ειναι αριστης ποιοτητας),αν και ο καπνος για ενα τετοιο προιον ειναι το δευτερευον. Εδω να προσθεσω πως οποτε το καπνιζω νιωθω μια ενοχληση στα πνευμονια μου,δειγμα πιθανον της μη-φυσικοτητας του τσιγαρου.Το προτιμω σε σκληρο πακετο,αφου στην "μαλακη" εκδοση μου φαινεται πολύ ελαφρυ.
Το Marlboro Lights παραδοξως εχει πιο εντονη γευση απο το κοκκινο αδερφακι του,τσιμπαει πολυ στον λαιμο και το θεωρω χειροτερο.
Γενικα το σημα αυτο διαφαιρει πολυ γευστικα απο χωρα σε χωρα, αυτο που μενει σταθερο ειναι η εικονα και όχι η γευση ή τα καπνα. Συντομα το Blog μας θα ασχοληθει με την αμερικανικη εκδοχη του Marlboro.


Βαθμολογια

Marlboro Red : 6,5 στα 10
Marlboro Lights: 5 στα 10

 Aνανεωση 25-10-2012
 Ας μιλησουμε και για το Marlboro Gold Silver την ultra εκδοχη του σηματος,που δοκιμασα προσφατα. Αν και δεν με απασχολει αυτη η κατηγορια,ομολογω πως εντυπωσιαστικα απο την πλουσια γευση του(για τις αναλογιες) ειδικα απο την μεση και μετά, το εναλλακτικο πιο αρωματικο χαρμανι του και το ομορφο ασπρο φιλτρο. Ισως το καλυτερο τσιγαρο σε αυτη την κατηγορια. 7,5 στα 10

126 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ,ΤΟ MARLBORO ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ¨ΕΛΑΦΡΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΕ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ "ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΟ" ΑΠ΄Ό,ΤΙ ΤΩΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΡΟ ΤΩΝ "ΧΟΡΤΑΡΙΩΝ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΗ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΑΡΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1975 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΑΣΑΡΙΚΗ(ΚΑΟΥΜΠΟΫ ΚΛΠ).ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ "ΒΡΑΣΜΕΝΟΥ".ΣΤHN KATHΓΟΡΙΑ ΤΩΝ LIGHTS TO ΜΑLBORO LIGHTS EINAI AΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΣΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ MARLBORO ΤΟΥΡΚΙΚΟ,ΣΑΦΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΕΝΩ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ MARLBORO ΠΑΝΤΩΣ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Παναγιωτη σε αυτα που λες συμφωνω(για το αμερικανικο το Marlboro θα γραψω ξεχωριστα).
    Ενας φιλος που δουλευε σε ενα καπνομαγαζο της Θεσσαλονικης μου ελεγε πως η Philip Morris αγοραζε τα καλυτερα ανατολικα καπνα και εβαζε στο χαρμανι του Marlboro κατα 13%. Στην γευση δεν νιωθω κατι τετοιο αν και στην μυρωδια τα αντιλαμβανομαι.
    Για το σκλυρο-μαλακα συμφωνω. Τωρα τα Marlboro στην υπολοιπη Ευρωπη εχουν πιο βαρυα γευση,αλλα και εμενα μου φανηκαν ποιοτικα πολυ χειρωτερα. Απο Duty Free που υπαρχουν μονο Marlboro φτιαγμενα στην Ελβετια,δεν καπνιζονται με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ MARLBORO WIDES,ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜARLBORO.ΕΝΑ "ΚΛΙΚ" ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ,ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ,ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΧΟΝΤΡΑ.ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥΣ.TO ΜΑRLBORO GOLD TOUCH ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Marlboro Wides τα καπνισα μια φορα όταν βγηκαν και δεν μου εκαναν αισθηση.Πρινα τα ξανακαπνισω δεν θελω να γραψω κατι παραπανω. Τα Gold Touch τα ειχα αγορασει όταν βγηκαν. Μετα απο 4 τσιγαρα χαρησα το πακετο.
    Ο καλυτερος καπνος Marlboro ειναι στο Filter Plusμ μαλιστα εχει και πολυ ελληνικο καπνο Κατερινης μεσα,όμως δυστυχως το τσιγαρο αυτο ειναι αερας.Μπορουσαν να το βγαλουν και σε πιο βαρυα εκδοχη.
    Επισης το Marlboro Lights αλλαζει πακετο και ονομα συντομα.Αν θα αλλαξει και γευση δεν το γνωριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠ΄ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΑ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟ)ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ MARLBORO RED ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΝΑ MARLBORO X4.EXEI KANEIΣ AKOYΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι το Marlboro Medium το παλιο,απλα εχει αλλαξει ονομα εδω και ενα-δυο χρονια. Μαπα το καρπουζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠ΄ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΤΡΟ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ MARLBORO LIGHTS.ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕΣ.ΙΔΙΑ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ MARLBORO GOLD TOUCH,AΛΛΑ ΛΕΥΚΗ ΑΝΤΙ ΜΑΥΡΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "GOLD".ΠEΡITTO NA ΣOY ΠΩ ΠΩΣ ΠΡOTIMΩ THN ΠAΛIA ΣYΣKEYAΣIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα νέας συσκευασίας Marlboro Lights (μαλακό) πάντως άλλαξε η γεύση (τουλάχιστον για μένα προς το χειρότερο)... Έγινε πιο ξερή και ελαφρώς πιο πικρή. Μου θυμίζει την περίπτωση των Camel πριν χρόνια, όταν τα πήρε η JT και άλλαξε το πακέτο μόνο (και καλά). Τότε σαν εναλλακτική λύση κατέφυγα στα Marlboro Lights, τώρα ψάχνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dokimase silk cut μωβ εχei αναλογιες light tsigarou...
    h assos kasetina filtro exei analogies light tsigarou ala gemath,dinati anatolitiki geush !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για τις προτάσεις φίλε.
    Τα Silk Cut μωβ μου είναι γνώριμο τσιγάρο από παλιά αν και μου την έσπαγε θυμάμαι μια "μουντή" (δεν είμαι σίγουρος αν το εξηγώ καλά) γεύση που μου άφηναν. Θα τα ξαναδοκιμάσω.
    Assos κασετίνα (ντρέπομαι που το λέω) δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα τα δω κι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελληνας καπνιστης και να μην εχεις κανει Ασσο κασετινα; Ντροπη και αισχος. Πάντως αν ψαξεις το blog θα βρεις πολλες προτασεις και απο εμενα και απο τους υπολοιπους χρηστες.Προσωπικα μου γουστα πάντως ειναι το Σαντε φιλτρο και το Καρελιας Εχcellence.
    Για να επαναρθω στο θεμα, το νεο Marlboro δεν το εχω καπνισει ακομα, νομιζω πως θα πρεπει να γινει ενα ξεχωριστω αφιερωμα οταν το δοκιμασω.Εως τοτε γραψτε τις εμπειριες σας,θετικες ή αρνητικες, εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tα Marlboro ως τσιγάρα ήταν τα πρώτα μου,και αν ξεμείνω δεν με χαλάει να κάνω έστω και ένα,λόγω του ότι έχω συνηθίσει την γεύση του.Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο τσιγάρο και ευρέως διαδιεδομένο στους καπνίστες,είναι απλό και μπορεί ο καθένας να το καπνίσει διότι δεν έχει ιδιαιτερότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοκιμασα το Marlboro x4 flavor και αιδιασα.Αθλιο τσιγαρο,αθλια γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέτρο,θα ήταν ενδιαφερόν να ασχοληθείς και με τον καπνό στριφτού Marlboro,μιας και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου πάνω σε αυτό το προιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαισιος,ο κιτρινος δε, ειναι αισχρος. Δεν εχω σκοπο να ασχοληθω,δεν θελω να τον ξανακαπνισω ουτε καν για τρακα. Ωραιος καπνος Marlboro ηταν αυτος που μου ειχαν φερει απο την Γερμανια,στο κλασσικο ερυθρολευκο πακετο και με εντελως διαφορετικο χαρμανι. Το γιατι στην Ελλαδα κυκλοφορησαν αυτο το πακετο με αυτο το χαρμανι ειναι εντελως μυστηριο.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που το αν και ειναι το μεγαλυτερο ονομα στον καπνο,η στριφτη εκδοχη πουλαει λιγοτερο και απο τον Black Devil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalhspera petro.kapniza marlboro k prince alla me tis teleytaies allages dn eimai ikanopoiimenos pleon....kapnizw varia tsigara....mporeis na m proteineis kapoia sxetika varia tsigara - kapno gia na ta kanw monima...?eyxaristw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν σε ενδιαφερει κατι χωρις φιλτρο, η σκετη Χρυση Κασετινα καθως και το αφιλτρο Lucky Strike ειναι οτι πρεπει.
    Με φιλτρο βαρυα τσιγαρα δεν υπαρχουν πλεον. Καπως γεματη γευση εχουν τα Camel Natural,Rothmans King Size, Old Navy παραδοσιακο καθως και τα κλασσικα Ασσος πλακε,Καρελια Φιλτρο.
    Υπαρχουν βεβαια και τα Gitanes που ειναι οντως βαρυα,αλλα δεν θα τα προτεινα ουτε στον εχθρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να επανέλθω για λίγο στο θέμα του καπνού Μάρλμπορο και να πω τη γνώμη μου,δεν μου αρέσει καθόλου.Απαίσιο δυνατό άρωμα,σαν να καπνίζεις θειάφι.Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το τσιγάρο είναι ο ορισμός της μετριότητας...
    Απορρώ τι του βρίσκει τόσος κόσμος...
    Ο καπνός είναι μάλλον αξιοπρεπής για`μενα κ σε καλή τιμή (3 ευρώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χτες, μιας κ δεν έβρισκα σε 3 περίπτερα που πήγα Cooper και βαριόμουν να τριγυρνάω όλη την Ξάνθη, είχα στο μυαλό μου τα 3 ευρώ και λέω θα πάρω Marlboro. Με έκπληξη άκουσα τον περιπτερά να μου λέει "3.80". Από πότε ανέβηκε και αυτός; Πριν κανα μήνα, είχα πάρει έναν με 3 ευρώ, τι άκυρη αύξηση είναι αυτή...
    Πάντως δεν αξίζει να σκάσει κανείς τόσα χρήματα, όταν με ίδια τιμή κυκλοφορούν Craven, Van Nelle...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετα απο μια κουτα Μarlboro Βουλγαρικο και μερικα ακομα πακετα Ελληνικο συνειδητοποιησα τον λογο επιτυχιας της μαρκας. Ουτε ο καουμπου,ουτε το Μαρκετινκ, αυτα βοηθουν ως μια πρωτη επαφη με το σημα. Το θεμα με το Marlboro ειναι πως αν το καπνισεις για ενα διαστημα δυσκολευεσαι απιστευτα να αλλαξεις μαρκα.Αν και ο καθε καπνιστης καταλαβαινει πως ειναι ενα απλα καλο τσιγαρο,οταν παει να καπνισει κατι αλλο συνηθησμενος απο Marlboro αισθανεται πως κατι απουσιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ETΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΜΑΛΑΚΟ ΡΕΝΤ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΜΑΛΑΚΟ ΛΑΙΤΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΑ ,ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΠΤ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε φιλε ντρεπομαι που το γραφω,αλλα πηρα ενα Excellence καπνισα δυο τσιγαρα με το ζορι και μετα πηγα και πηρα ενα Marlboro σκληρο στο καπακι.Την αμμωνια σιγουρα την σταματησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΦΕΛΗΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΕ ,ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ , ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ? (ΕΔΩ ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΘΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ? ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ)ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ(ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΛΕΓΧΕΙ?) .
    Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ), ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ , ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠ , ΧΡΗΣΗ ΑΜΜΩΝΙΑΣ ,ΟΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ,ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ , Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΟΥΜΠΟΪ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ -ΧΡΕΩΝΟΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΞΑ (ΣΤΗΝ "ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ" ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ "ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ" ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ). ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΠΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΠΛΕΝΤΙΝΓΚ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ -ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΑΚΡΩΣ ΟΜΩΣ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ.
    ΑΠΟΡΙΑ ,
    ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΟΥ ,ΠΑΕΙ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ? ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ? ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ "Η ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΟΦΟ" ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχαχαχα αυτο το παθενω και εγω πχ μου φερνουν δωρο μερικα πολυτελη τσιγαρα , μονο που εγω σκεφτομενος οτι μου τα εφεραν δεν αγοραζω αλλα ,αλλά τα καπνιζω για καθημερινα ωσπου μπαφιαζω τοσο ωστε παω και περνω ενα μαρλμπορο η κανενα καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Marlboro δεν καπνιζα ποτε,οχι πως εχω ιδεολογικο κολλημα ή κατι τετοιο,αλλωστε το εχω γραψει πως τα ανατολικα που μπαινουν στο Marlboro ειναι τα καλυτερα,απλα δεν με τραβουζε ποτε ιδιαιτερα.Το καπνιζα ευχαριστα αλλα ως εκει. Το κολλημα το εφαγα μετα απο μια ολοκληρη Βουλγαρικη κουτα(δυστυχως μονο Καρελια Λαιτς-Σλιμς και Ασσο Ιντερ. βρησκεις εκει απο Ελληνικα).Την καπνισα χαλαρα χωρις να νοιωσω κατι ιδιαιτερο αλλα και χωρις να με ενοχλει. Παντως παρατηρησα οτι δυσκολευομαι παρα πολυ να καπνισω κατι αλλο,οποτε συμπερενω πως ειναι περισσοτερο ζητημα "συνταγης" παρα ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. file exeis ena dikio alla thimame pitsirikh dld to 2006 pou arxisa na kapnizw kai eixa prolavei ta malboro ta kanonika me sxesh ta simerina oti ta simerina einai pio apaisia.alla sti skotia pou yparxh akoma to palio malboro einai euxaristh na to kapnizeis to anaveis kai mirizei yperoxa xwris na ypervalw.
    Υ.Γ pisteuw pws prepei na ta epanafernoun 3ana ta palia malbaro light..ennow xwris tin ( tis Philip Morris )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. paidia emena ta marlboro lights (gold original twra) mou tsakisan to laimo! mou erxotan na kserasw. protimw ta palia marlboro kokkina alla kai shmera marlboro kokkino kanw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το πρωτο μου πακετο,(το οποιο εχω ακομη!!) σε μαλακη εκδοση..οταν ξεκινουσες να καπνιζεις,ξεκινουσες με Marlboro..

    Προτιμω τη μαλακη απο τη σκληρη εκδοχη του,ενω και το Light ειναι απο τα καλυτερα στη κατηγορια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πηρα μια κουτα Marlboro προς 19 Ευρω απο τα Duty Free και ειναι η μοναδικη φορα που αγορασα αφορολογητα και δεν κλαιω τα λεφτα μου. Αν και τα καπνα ειναι μαλλον ελαφρως κατωτερα απο αυτα του Παπαστρατου, η γευση ειναι πολυ πιο γεματη και κανει ενα απολαυστικο καπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Το προτιμω σε σκληρο πακετο,αφου στην "μαλακη" εκδοση μου φαινεται πολύ ελαφρυ".Tι ειπες ρε Πετρο?Το τσιγαρο ειναι ιδιο,το πακετο αλλαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδιά για το Marlboro bright leaf τί λέτε;Αξίζει τα λεφτά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Αγγλία έχει καλά Virginia γενικά αλλά αν και δεν το έχω δοκιμάσει έχω τους ενδοιασμούς μιας και βγήκε επειδή το κανονικό Marlboro στην Αγγλία δεν περπάτησε, μία από τις λίγες αγορές που το Marlboro απέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. geia se olous.meta apo kairo kai meta apo polla peiramata me markes xanaphra marlboro red.
    auth th stigmh einai poly kalo(BT).
    sth timh tou paizei na einai oti kalytero auth th stigmh.
    einai ligo oudetero se geush k arwmata alla den se mpouxtizei pote.
    opoios exei kairo na ta dokimasei,axizei mia dokimh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναι, εγώ το καπνίζω καθημερινά όταν θέλω ένα σχετικά πιο βαρύ και χορταστικό τσιγάρο απ το 22 που μου αρέσει. Ύστερα απ τους πρώτους 2 μήνες μετά τη μείωση της τιμής του που ήταν για κλάματα, έχει σταθεροποιηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα. Και πάλι όμως, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το σκληρο ή το μαλακο πακετο δοκιμασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. to sklhro dokimasa.sigoura den einai teleio,alla einai ena wraio tsigaro gia ka8hmerino kapnisma...
    an kai shmera pou ta xanaphra stravwsa ligo me thn allagh timhs,phge 3.70!!!kai fantasou ex8es ekana idia partida(BT)me 3.50!!!
    ti egine anevenoun pali???nomizw kai ta stuyvesant phgan 3.50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 3,70? Μακαρι να ανεβηκε και η ποιοτητα μαζι με την τιμη, αλλα μαλλον προκειται για τερτιπια τιμολογιακης πολιτικης!Σ'ευχαριστω , παντως, θα τα δοκιμασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 3,70?? Νέο κύμα αυξήσεων υποψιάζομαι..Ε λογικά θα πήγε και το μαλακό όχο μόνο το σκληρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το MARLBORO RED σκληρο πηγε 3,70ε.Ειναι λιγο καλυτερο απο πριν , οχι τιποτα το φοβερο, αλλα μαλλον εβαλαν λιγο καλυτερα ανατολικα -ή εστω λιγα περισσοτερα απο οτι εβαζαν πριν- και η απαισια χημικη γευση που ειχε δεν ειναι τοσο εντονη.Περιμενω με αγωνια να κυκλοφορησει το MARLBORO RED μαλακο των 3,70ε που παντα ειχε λιγοτερη χημικη γευση, μηπως και δουμε καμια ασπρη μερα!Ευθυμη, απευθυνομαι σε σενα που ξερω οτι το εκτιμουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. to marlboro sklhro thewrw pws einai apo ta xeirotera tsigara pou kukloforoun stin agora...dokimasa prosfata apo ena filo kai mou fanike entelws anosto kai elafru se sxesi me to prince malako pou kapnizw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα σε όλους.

    Θέλω να πω τον πόνο μου για το Marlboro. Το έχουν σακατέψει πραγματικά. Και νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με τις ανώτατες περιεκτικότητες. Μπορούν με τα ισχύοντα όρια να φτιάξουν τσιγάρα αξιοπρεπή, πόσο μάλλον για ένα σήμα που το καπνίζει στις διάφορες εκδοχές του πάνω από το 50% των Ελλήνων.

    Μετά από 3 πακέτα Marlboro μαλακό, έχω την αίσθηση ότι το τσιγάρο δεν είναι ούτε lights. Από δύναμη είναι τόσο ψόφιο, όσο δεν λέγεται. Και το θέμα βέβαια είναι ότι κανείς δεν κάνει κάτι, γιατί, είπαμε, πολλοί υπάρχουν που δεν τους ενδιαφέρει πως είναι, απλά τι είναι.

    Σήμερα κιόλας θα στείλω τα σχόλια στην γραμμή καταναλωτών ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, ελπίζοντας η για χρόνια αγαπημένη μου μάρκα να βελτιωθεί.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kωστα το 50% δεν ισχύει.Το Μαρλμπορο λίγο μετα το 2000 και την αλλαγη στα Camel επιασε το ταβανι του,αν θυμαμαι καλα με 26%. Μετα την ελευση των GR,Leader κ.λ.π. εφυγε κατω απο το 20%. Τωρα με τις αυξησεις τιμων δεν εχω διαβασει στοιχεια,αλλα πιστευω πως κινηται γυρω στο 15%.Δεν θα μου φανει παραξενο αν το Στυβενσαντ εχει περασει στην πρωτη θεση.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Πέτρο.

      Έχεις δίκιο, το 50% που έβαλα είναι πολύ.

      Σίγουρα όλο και κάποιο άλλο θα είναι πρώτο - η Stuyvesant ή Pall Mall.

      Ελπίζω, όπως και να έχει, να φέρουν και το Blend 29 στην Ελλάδα (χωρίς πρόσθετα) που κυκλοφορεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  43. Και το μαλακό το πακέτο πήγε 3,70. το τελευταίο διάστημα έχοντας κάνει πολλέσ μάρκες θεωρώ ότι είναι μια χαρά τσιγάρο για τα ελληνικά δεδομένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δοκιμάζοντας και τα davidoff που είτε το μαυροκόκκινο είτε το gold βγάζουν και τωρα που ξαναπήγαν στα 3,80 μια απίστευτη χημική πικρίλα τα malboro το κόκκινο το μαλακό είναι μια χαρά. Αξιοπρεπέστατο. Ακριβό μεν αλλά τουλάχιστον εγώ περνάω περίπου 2 μέρες. Κάνοντας λιγότερα τσιγάρα πάντως κάθε μέρα τα απολαμβάνω και περισσότερο. Δυστυχώς οι ένδοξες στιγμές του Dunhill inter πέρασαν ανεπιστρεπτή. Προσπάθησα να το καπνίσω και πρόσφατα αλλά δεν, κάτι δεν πάει καλά. Τουλάχιστον το malboro έχει έστω κάτι το υποφερτό και σε γεύση και σε βάρος σχετικά γλυκόπιοτο. Πολύ καλή δουλειά Πέτρο (και αν βρεις κάτι πραγματικά καλό ελπίζω να συνεχίζεις να μας ενημερώνεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Αυτό που έχω τώρα και το καπνίζω παράλληλα με άλλα σήματα, κωδικός ΓΛ είναι πολύ καλό, αλλά επειδή είναι λίγο ελαφρύ δεν σε χορταίνει τόσο. Σε σύγκριση με τα χάλια που είχε μέχρι πρότινος, καμμία σχέση

      Διαγραφή
  44. Πέτρο, μιας που είσαι γνώστης των βαλκανικών τσιγάρων, θα έχω αύριο ένα ταξίδι Βουλγαρία και σκέφτομαι να πάρω καμιά κούτα, american blend. Έχεις κάτι εσύ ή κάποιος άλλος φίλος που γνωρίζει την εκεί αγορά να μου προτείνετε? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν βρεις παρε Sobranie Black Russian. Moυ φερανε πριν κανενα μήνα και ενα αλλο Sobranie,το Black που κοστιζε 3 Ευρω,ποσό πολυ ακριβο για τα εκει στανταρ,αλλα δεν ελεγε τίποτα. Επισης στα 3 Ευρω ειναι και το Parliament που αξιζει δοκιμης,Μαρλμπορο,Νταβιντοφ,Χρυση Κασετινα στα 2.50 στα 2 Winston,Assos,Karelia Blue/Red και κάπου ενδιαμεσα Camel και Rothmans. Βουλγαρικα τσιγαρα μην ακουμπας,ουτε οι ίδιοι δεν τα καπνιζουν.
      Μονο για το Black Russian θα ψηνωμουν και ίσως κανενα πακετο Parliament. Α, καπου πηρε το ματι μου και καπνο Bali Shag Red.

      Διαγραφή
    2. Εγώ να ξαναθυμίσω ότι με τα Black Russian των βαλκανικών χωρών απογοητεύτηκα... Ένα πακέτο να το πάρεις, δε λέω, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις μην πάρεις δεύτερο σαν εμένα που παρήγγειλα 5 μαζεμένα.

      Διαγραφή
    3. Να είστε καλά παίδες, ευχαριστώ ξανά

      Διαγραφή
    4. παρακαλούμε, χρωστάς κριτικές όμως μόλις γυρίσεις!
      ;-)

      Διαγραφή
    5. Άστα να πάνε Πέπε! Αυθημερόν ταξίδι για δουλειά ήταν, πίστευα όμως πως θα ξεκλέψω λίγο χρόνο. Τελικά δεν πρόλαβα όχι τσιγάρα να δω, αλλά ούτε τουαλέτα να πάω! Τεσ.πα, την επόμενη φόρα καλά να μαστε..

      Διαγραφή
  45. Για τους νέους φόρους που έρχονται στα τσιγάρα, ακούσαμε όλοι μας. Διάβασα όμως στο newsit.gr πως δεν θα αυξηθούν όλα τα τσιγάρα, αλλά μόνο τα φτηνά. Μάλιστα στα ακριβά τσιγάρα, αυτά δηλαδή των 4 ευρώ, αναμένεται πτώση τιμής, λόγω μείωσης του αναλογικού φόρου στο 20%. Τώρα το τι θα κάνουν οι εταιρίες είναι άλλο θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τι κουλαμαρα ειναι παλι αυτη!? δηλαδη τα winston θα κανουν οσο τα camel? τα dunhill οσο τα marlboro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Moυ φαινεται καλη εξελιξη. Όχι αλλα χορταρια,ας ξαναπερασει ο ανταγωνισμος στην ποιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μου φέρανε μια κούτα βουλγάρικο marlboro. Τιμή 5 λέβα, 2,60 ευρώ (η ισοτιμία είναι 1,95). Έχει λιγότερα burley απ το δικό μας, ενώ τα ανατολικά του αν και καλής ποιότητας, δεν είναι τόσο έντονα. Πάντως πρόκειται για μια σχετικά καλή περίπτωση ακόμα και για τους απαιτητικούς καπνιστές american blend. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να κλάψεις τα λεφτά σου. Απ την άλλη, να δίνεις 2,60 για ένα απλό premium (όχι super premium) βουλγάρικο σήμα μου φαίνεται εξωφρενικό.

    Μιας που έπιασα τα βαλκάνια, περιμένω απο βδομάδα 2-3 πακέτα σέρβικα Drina. Άκουσα και διάβασα τα καλύτερα. Μάλιστα κάπου είδα πως η άφιλτρη εκδοχή του παρασκευάζεται στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ρε παιδια υπαρχει ανθρωπος δω μεσα που να πιστευει οτι υπαρχει καλυτερο τσιγγαρο απο το marlboro μαλακο?δεν νομιζω να το πιστευει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πετρο ποια διαφορά υπάρχει στα χαρμανια ανάμεσα στο marlboro red και ston asso premiuon red? Εγώ πιστεύω ότι είναι ίδια χαρμάνια, με τη διαφορά ότι το marlboro είναι πιο ουδέτερο στη γεύση του, μάλλον με λιγότερα ανατολικά και σίγουρα πιο εθιστικό. Θεωρείς ότι ο παπαστράτος (philip morris) χρισιμοποιεί άλλα καπνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Xρονια εχω να καπνισω Asso Premium.Διαφοροποιηση σιγουρα θα υπαρχει,ο Assos ειχε παντα πιο δυνατη γευση απο το Μαρλμπορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το marlboro που κυκλοφορεί εδώ και 2-3 μήνες ΔΕΝ καπνίζεται. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κανένα αξιόλογο κατά την γνώμη μου american blend αυτή τη στιγμή στην αγορά ή τουλάχιστον κάτι που να με καλύπτει. Το μοναδικό ίσως που ξεφεύγει λίγο απ την μετριότητα είναι το BF αλλά και αυτό μου αφήνει την αίσθηση του ανικανοποίητου. Σκούρα τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως ετσι!Δεν ξερω τι να καπνισω πια!Εκει που απογοητευτηκα απο ολα κ ειπα να ξαναγυρισω στην παλια μου αγαπη marlboro μαλακο, το βρηκα ακομη χειροτερο απ οτι το ειχα αφησει.

      Αναγκαστηκα να ξανακαπνισω Χρυση Κασσετινα Φιλτρο.Παρολο που χαλασε κ αυτη μου φαινεται πιο american απο πολλα αλλα american blend.Αν την δοκιμασεις, θα ηθελα τη γνωμη σου.

      Διαγραφή
    2. Θα κάνω την δοκιμή του .. χρόνου (!!) Δημήτρη και στο τέλος της βδομάδας θα σου πω. Έχω πάρει 2-3 πακέτα camel σκληρό τα οποία είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή. Καλά, συγκριτικά με τα marlboro μπορούν να χαρακτηριστούν και ως φανταστικά

      Διαγραφή
    3. Εγω πήρα δυο πακετα Camel Natural τα οποια τα σπάνε....αλλα ενταξει 4 Ευρω ειναι too much.Ας ριξουν λιγο την τιμη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το τσιγάρο (camel natural) το χα ξεχάσει..ευκαιρία να το ξαναδοκιμάσω. Πέτρο, αν είναι να ρίξουν και την ποιότητα μαζί με την τιμή, να λείπει το βύσσινο. Η JT βέβαια δεν έδωσε τέτοια δικαιώματα για να λέμε την αλήθεια. Μείωσε την τιμή του camel και δεν άλλαξε το χαρμάνι του

      Διαγραφή
    5. Οχι η JTI δεν πειραξε την ποιοτητα σε κανενα τσιγαρο απο όσα εριξε την τιμη. Γενικα οι Ιαπωνες εκει που τους ειχαμε ριξει πολλες καταρες στα πρωτα χρονια της μεταReynolds εποχης,αποδειχθηκε πως εμαθαν απο τα λαθη τους και ξαναναβαθμησαν όλα τα προιοντα τους,τα οποια πουλανε και σε λογικες τιμες. Νομιζω πως απο τις 4 πολυεθνικες η JTI,ειναι πλεον η πιο προσεγμενη.

      Διαγραφή
  53. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο τσιγάρο που κυκλοφορεί είναι το Marlboro pocket μαλακό με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια! Μεστή γεύση, καλή τιμή και όμορφο πακέτο.

      Διαγραφή
  54. Μarlboro red σκληρο απο Τουρκια.Ιδια γευση με το δικο μας, αλλα δεν εχει αυτο το χημικο αρωμα που με ενοχλει στο δικο μας οταν ανοιγω το πακετο.Λιγο διαφορετικο αρωμα, προφανως απο την μικροποσοτητα τουρκικου ανατολικου η οποια ελαχιστα διαφερει απο την αντιστοιχη ελληνικη.Συμπερασμα, μια απο τα ιδια.Τιμη περιπου 3,30ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι μου φέρανε 2 πακέτα malrboro μαλακό από Σκόπια, όχι απ τα αφορολόγητα, αλλά αυτά που κυκλοφορούν μέσα στο κράτος με ταινία φόρου. Τιμή 2,00 ευρώ το πακέτο. Δυο επισημάνσεις,

      1)Οι Σκοπιανοί βάλανε από τώρα τις αηδιαστικές φωτογραφίες στα πακέτα τους

      2)Το άρωμα, η γεύση και το βάρος του τσιγάρου μοιάζουν πάρα, μα πάρα πολύ με το αντίστοιχο δικό μας! Κάπου είχα διαβάσει πως γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές καπνών στις δυο χώρες, αλλά τόση ομοιότητα πια?? Το barcode σκοπιανό, 531

      Διαγραφή
    2. Και στην Τουρκια τα πακετα ειναι καλυμενα με φωτογραφιες, αλλα τουλαχιστον δεν ειναι εκεινες οι φρικιαστικες.

      Σκοπιανο δεν καπνισα, αλλα το βουλγαρικο θυμαμαι πριν λιγα χρονια ηταν πολυ καλο, το σκληρο Marlboro τους μαλιστα ηταν καλυτερο απο το αντιστοιχο δικο μας κ ειχε τη μιση τιμη.

      Προσεξα οτι το δικο μας, απο τοτε που κατεβηκε στα 3,50ε κ λιγο καιρο πριν, εχει ενα παραξενο χημικο αρωμα οταν ανοιγεις το πακετο -οπως κ αλλες εκδοσεις του- το οποιο δεν υπαρχει σε κανενα Marlboro αλλης χωρας, απ αυτα που καπνισα τελευταια τουλαχιστον.Επισης να πω οτι ολα τα ξενα σηματα που δοκιμασα, αν κ fire safe, δεν εχουν τοσο μεγαλους δακτυλιους κ δεν σβηνουν ευκολα αν τα αφησεις στο τασακι.

      Διαγραφή
    3. Επειδή δοκίμασα πρόσφατα και το βουλγάρικο, μάλλον ανάμεσα στα δυο προτιμάω το σκοπιανό. Το βουλγάρικο καιγόταν πολύ εύκολα, η γεύση του δεν μου άρεσε τόσο και είχε αυτό το διπλό σπαστικό χαρτάκι. Τέλος η τιμή του στα 2,60 ευρώ (5 λέβα - 1,95 η ισοτιμία), ανέβηκε πολύ

      Διαγραφή
    4. "Σε συμφωνία με τη καπνοβιομηχανία Philip Morris για την απορρόφηση του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών στην επόμενη τριετία ήρθε η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

      Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, συμφωνία οριστικοποιήθηκε χθες. Ο υπουργός δεν θέλησε ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της επόμενης εβδομάδας, με την έλευση στην Ελλάδα του προέδρου της μητρικής εταιρείας."

      Το αντεγραψα απο εδω http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/177941

      Γιαυτο, χθες σ ενα περιπτερο που γινοταν προωθηση του Marlboro, η κοπελιτσα μου ειπε "τωρα πια τα Marlboro φτιαχνονται στην Ελλαδα με ελληνικα καπνα" κ οταν απαντησα "μα παντα εδω δεν φτιαχνοταν?" μου ειπε "τι να σας πω?ετσι μου ειπανε να λεω!"

      Διαγραφή
    5. Τωρα, αν ειναι θετικο αυτο ή οχι δεν ξερω.Αραγε, θα αποκτησουν περισσοτερο "ανατολικη" γευση καποια σηματα ή περισσοτερο ελληνικο Virginia?Και ο καπνος αυτος θα χρησιμοποιηθει για σηματα της ΡΜ στην Ελλαδα ή αλλων χωρων?

      Διαγραφή
    6. Το διάβασα και γω προχθές. Θεωρώ δεδομένο πως οι αλλαγές θα αφορούν τα εντός των συνόρων σήματα. Τώρα θα είναι για καλό ή για κακό, θα δούμε. Εγώ το βλέπω θετικά, αλλά θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

      Διαγραφή
    7. Μακαρι να ειναι θετικο, Ευθυμη.Αν η συμφωνια κλεισει συντομα κ αγοραστουν απο την ΡΜ φετινα καπνα (πραγμα δυσκολο, επειδη απο οσο γνωριζω τα περισσοτερα εχουν ηδη πουληθει) θα δουμε γρηγορα τα αποτελεσματα, αλλιως θα περιμενουμε τον επομενο χρονο.

      Διαγραφή
    8. Δημήτρη, η εν λόγω εταιρία έχει κατηγορηθεί ευθέως αλλά και εμμέσως σε άρθρα αλλά και από αυτό το μπλογκ για υπόγειες συμφωνίες με το κράτος όσον αφορά φορολογικά και άλλα θέματα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως συμφωνώ ή διαφωνώ. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός πως δίνει θέσεις εργασίες και πως ενδιαφέρεται για τα δικά μας καπνά. Και επειδή ακόμα και τα κατώτερης ποιότητας, όπως λένε, ελληνικά καπνά που περιέχουν σήματα όπως το 22 μου αρέσουν, δεν θα είχα πρόβλημα να τα έβλεπα και σε σήματα του Παπαστράτου. Για αυτό είμαι κατ αρχήν θετικός

      Διαγραφή
  55. Κλάην-μάην το θέμα,απο όσο γνωριζω η Φιλιπ Μορρις αποροφουσε ετσι και αλλιως τουλαχιστον το 40% των Ελληνικων καπνων. Εχει ισως κάποια αξια γιατι ανεβηκε η καπνοπαραγωγη τον τελευταιο χρονο και πιθανον να αποροφησει μεγαλυτερη ποσοστητα.
    Αληθεια,αν υπαρχει κανενας φιλος απο το Αγρινιο,μπορει να μας πει κατι για αυτη την νεα ποικιλια Σιγμα.Διαβασα πως πιανει πολυ καλες τιμες εμπορικα.Ειναι ανατολικη ή ξενοφερτη,τι γευση εχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβαστε εδω ενα απολαυστικο διαλογο απο ενα θεατρικο σκετς, οπου αναφερεται κ η ποικιλια Σιγμα

      http://1epal-amfil.ait.sch.gr/kapnos/khtml/htm22.htm

      Διαγραφή
    2. Είναι η ποικιλία Σ53, ένα από τα φύλλα που είναι γνωστά ως "Κατερίνης". Καλλιεργήθηκε πιλοτικά πρώτη φορά πριν 6-7 χρόνια, στο εδώ κλίμα παράγει πολύ καλό καπνό με πλούσια γεύση και αρκετά υψηλό ποσοστό σακχάρων. Καπνίζεται ευχάριστα μόνο του αλλά γίνεται κουραστικό μετά απο λίγο, λόγω της πλούσιας γευσης μεν, χωρίς πολυπλοκότητα δε.Θα δοκιμάσω χαρμάνι με τσεμπέλια και μπασμά τη νεα χρονιά, μήπως πετύχω κάτι πιο πολύπλοκο. Δένει ωραία με Βιρτζινια. Ένα σακουλάκι George Karelias and sons Smooth με ίση ποσότητα Σίγμα είναι αυτό που καπνίζω αρκετό καιρο τώρα τελευταία, φέρνει προς Καρέλια Αγρινίου.
      Σπύρος.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Σπυρο, ευχαριστουμε για την πληροφορια.Η Σ53 ειναι οντως μια ποικιλια "Κατερίνης" γνωστη ως "Σαμψους", η αντιστοιχη Samsun της Τουρκιας που εφεραν οι προσφυγες στην Ελλαδα, ειναι καπνα γευσεως, κ θεωρειται η δευτερη πιο ποιοτικη μετα τον μπασμα.Η αλλη γνωστη "Κατερίνης" ειναι η Σ79 "Μπασή-Μπαγλή", θεωρειται πιο υποδεεστερη, επειδη ειναι πιο ουδετερη, χωρις αρωμα κ χρησιμοποιειται σαν "γεμισμα".Κατα τη γνωμη μου, (θεωρητικα παντα-δεν εκανα ακομη τις αναλογες δοκιμες-θα τις κανω σε λιγο καιρο, μιας κ εχω ολα αυτα τα καπνα) η Σ53 θα δενει πολυ καλα με το Virginia της Λαμιας κ λιγο μπασμα, αρκει να βρει καποιος ικανοποιητικες αναλογιες.

      Διαγραφή
  56. Eδω http://tobaccodocuments.org/product_design/516010184-0193.html βλεπουμε το χαρμανι του Μαρλμπορο τις χρονιες 1972 και 1974. Το 74 εριξε το Winston απο την κορυφη των πωλησεων/ Βιρτζινια 35,8%,Burley 25,2% Ανατολικα 14,5% Ανακατασκευασμενος καπνος 7,5% .Eντυπωσιακα πολλα τα ανατολικα τοτε,αραγε ποσσα ειναι σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. λογικα οχι πανω απο 5-7%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Το να πει κάποιος μη ειδικός ακριβές ποσοστό ανατολικών σε ένα american blend με τόσα τεχνητά αρώματα όπως το marlboro ή το camel θεωρώ πως είναι μάλλον ατυχές.

      Φυσικά, δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσόστητα αλλά και η ποιότητα των ανατολικών καπνών. Εμπειρικά (όσο μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη) το marlboro των 4 ευρώ είχε σίγουρα περισσότερα αλλά κυρίως καλύτερα, πιο μυρωράτα ανατολικά απ το σημερινό

      Διαγραφή
  58. To Marlboro πηρε αλλα 10 λεπτα αυξηση κ πηγε 3,80.Παρατηρησα οτι κυκλοφορει ακομη η προσφορα 2 πακετων στην ιδια συσκευασια με τιμη 7 ευρω.Προσεξτε, δεν ειναι το ιδιο!Εχει διαφορετικο barcode κ γραφει οτι "παραγεται στην ΕΕ κ διανεμεται στην Ελλαδα απο την Παπαστρατος" ενω αυτο των 3,80 "παραγεται απο την Παπαστρατος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδια ειδα σε ενα περιπτερο δυο νεα σηματα Marlboro ενα ηταν μια παραλαγη του lights σαν σλιμ φανηκε και ενα σαν το Gold Touch γνωριζετε τιποτε για αυτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΕΤΡΟ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ 2 ΚΑΛΑ MARLBORO SLIMS.TO ENA LEYKO TO ALLO SKOURO.TO ΣΚΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ MARLBORO SENSE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωριζω αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να ξοδεψω 3.80 για Light ποσο μαλλον και σλιμ.Αν θες να γραψεις κριτικη ευχαριστως να την δημοσιευσω, στειλτην στο Psychonaut1@hotmail.com

      Διαγραφή
  61. ta dokimasa file egw prin liges meres kai an eksereshs oti einai eukolokapnisto tsigarw den exei na sou prosfesferi tpt allo!!!ase pou mirizh vanilia otan to mirizeis prin anapsi.
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Dn 3erw ti apoyh exeis gia to gold touch file petro,alla dn to 8ewrw k asxhmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. πηρα ενα μαρλμπορο ρεντ σκληρο,μετα απο 1 μηνα ασσου.

    3.80 η τιμη του. ΑΘΛΙΟ
    ηταν το χειροτερο μαρλμπορο που καπνισα ποτε τα 10 χρονια που καπνιζω... καπνισα το μισο πακετο και το εδωσα...χημικη γευση αθλιο χαρτι γεματο στα fire safe
    κακης ποιοτητας καπνα θυμιζε lm και asso premium...

    κριμα γιατι νομιζα οτι μετα τις βελτιωσεις στον ασσο ο παπαστρατος θα βελτιωνε ολα τα σηματα του

    *το μαλακο ειναι καπως καλυτερο τουλαχιστον δεν πετας πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. καλησπερα! πετρο καταρχην συγχαρητηρια για το blog σου! εχεις κανει πολυ καλη δουλεια! ηθελα να ρωτησω κατα την γνωμη σου ποιο ειναι το καλυτερο τσιγαρο η καπνος για να φτιαξω nasal snuff γιατι ειμαι χρονια καπνιστης και σκεφτηκα να το γυρισω σε snuff ως λιγοτερο επιβλαβες. Σκεφτηκα το σιλκ κατ γιατι ειναι additive free, εσυ τι πιστευεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. φιλε με ενδιαφερει και εμενα το θεμα snuff! αν βρεις κατι ενδιαφερον γραψτο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ρε παιδια...παιζει καμια σοβαρη αλλαγη στα marlboro???πηρα ενα σκληρο κοκκινο χτες και εχω παθει πλακα!!! φοβερο αρωμα που αμα δεν ειναι απο προσθετα τοτε μιλαμε για τα καλυτερα ελληνικα ανατολικα καπνα.ισως ενθουσιαστικα επειδη τον τελευταιο καιρο καπνιζω virginia blends.το παρατηρησε κανεις αλλος η ειναι ιδεα μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι το παρατηρησα και εγω- πρωην καπνιστης καμελ και νταβιντοφ που τα χαλασαν, τωρα το γυρισα σε μαρλμπορο ρεντ και τα τελευταια πακετα τα σπανε!!!!!,εβαλε επιτελους καλα ανατολικα ο παπαστρατος το καταλαβα μολις εβγαλα την ζελατινα,το 6,5/10 του πετρου δεν ισχυει ειναι πλεον το καλυτερο αμερικαν μπλεντ με διαφορα ας ελπισουμε και σε βελτιωση του σαντε και ασσου

      Διαγραφή
  67. Θα συφωνήσω και γω. Το marlboro έχει βελτιωθεί αρκετά. Πλέον είναι ένα πολύ καλό american blend αλλά όχι και μακράν το κορυφαίο της αγοράς. Το καπνίζω μαζί με bf κόκκινο και δυσκολεύομαι να πω με σιγουριά ποιό απ τα δυο κερδίζει σε γεύση.
    Κακά τα ψέμματα, μπορεί η Φιλιπ Μορις να έχει χίλια δυο κουσούρια αλλά μαζί με την ΣΕΚΑΠ είναι οι μοναδικές εταιρίες που δουλεύουν με ή αλλιώς έχουν πρόσβαση σε καλές α ύλες, εννοώντας τα καλά ανατολικά.
    Πάντως έχω καπνίσει και καλύτερα marlboro και περιμένω ακόμα καλύτερες παρτίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαπνισα ενα τσιγαρο σημερα στην τρακα. Ενταξει καλουτσικο ήταν,αλλα δεν με τρελανε.Στην κατηγορια "μαζικης παραγωγης American Blend" ψηφιζω Camel,ειναι και σε λογικη τιμη.

      Διαγραφή
    2. το 1 τσιγαρο Πετρο δεν λεει κατι,απο προσωπικη εμπειρια και απο συζυτησεις με καπνοπωλεις και απο την εταιρεια καρελια,μου ειπαν οτι για να καταλαβεις σωστα την γευση πρεπει να καπνισεις τουλαχιστον δυο πακετα οταν αλλαζεις μαρκα,για να μπορεσει ο οργανισμος να διαβασει σωστα την γευση.

      Διαγραφή
  68. Πάντως επειδή και η τιμή παίζει ρόλο στις μέρες μας , αν την απομονώναμε πιστεύω ότι ότι το κόκκινο το σκληρό είναι το καλύτερο american blend. Δοκίμασα αρκετά πακέτα από το camel το σκληρό αλλά κατά τη γνώμη μου πάντα δεν... Καίγεται γρήγορα (ίσως γιατί το τσιγάρο δεν είναι γεμάτο) ενώ μου έφερε και τσιγαρόβηχα... Επίσης πολύ κακό φίλτρο λες και είναι από στριφτό γίνεται... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το τσιγάρο το έχουν καταντήσει έτσι. Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. To Marlboro θα αλλάξει πακετο και χαρμάνι σε λίγο καιρό.Τα νέα πακετα είδη βγήκαν σε Γαλλία και Πολωνια. Θα τα δείτε εδω http://www.designweek.co.uk/news/marlboro-rolls-out-new-look-cigarette-packs/3038696.article

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα τα τσιγαρα θα αλλαξουν πακετο 50% μπροστα θα είναι προειδοποιήσεις και θα απαγορευεται να αναγραφεται το λογοτυπο του ονοματος τις μαρκας μπροστα.

      Επισης θα αλλαξουν γευση όλα τα τσιγαρα μιας και υποχρεωτικα θα είναι additive Free.
      Επισης όλα θα εχουν διπλο χαρτακι.
      Δυστυχως ο καταραμενος νομος περασε στα τυφλα στο ευρωπαικο κοιν οβουλιο το καλοκαιρι....Αντιο τσιγαρο...

      Στην αγγλια σε μια 10ετια θα απαγορευτεί τελειως το ετοιμο τσιγαρο.


      Στην νεα ζηλανδια θα απαγορευτεί το καπνισμα τελειως,και στην αυστραλια το καπνισμα τσιγαρου.

      Διαγραφή
  70. θα εχει και διπλο χαρτακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γεια σε ολους.Ειδα πριν απο λιγο στο youyube μια παρουσιαση του Marlboro σκληρο απο κατι Ιταλους νομιζω λεγονται LVDF κατι τετοιο.Οι τυποι παρουσιαζαν το σκληρο πακετο και στο βιντεο ελεγε nuovo pacheto δηλ.νεο πακετο το οποιο δεν εγραφε Marlboro στο μπροστινο μερος του αλλα μονο απο πανω,το ονομα φαινοταν μονο αναλογα με το πως επεφτε το φως στο πακετο και στην ουσια το μονο που φενεται μπροστα ειναι το νεκροταμπελο και η κλασσικη κοκκινη κορυφη.Δεν ξερω αν ειναι κατι σε φαση συλεκτικου η κατι αλλο παντως αν ειναι η νεα εμφανιση του Marlboro κανονικα ειναι απαραδεκτη ετσι νομιζω προσωπικα.Ψαξτε το παντως για να δουμε τι παιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Είδα ακριβώς το ίδιο σ'ένα από αυτά τα πάρκινγκ πάνω στην Εγνατία Οδό πηγαίνοντας για Ορεστιάδα πρόσφατα. Η διαφορά είναι ότι αυτό που είδα εγώ είχε τούρκικα γράμματα. Θα το είχε πετάξει κάποιος Τούρκος τουρίστας επιστρέφοντας πίσω από διακοπές προφανώς. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως πρόκειται για πακέτο τσιγάρων. Κι όμως ήταν Μάρλμπορο. Αν αυτό είναι το μέλλον στα πακέτα, ζήτω που καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τωρα που ξανα ειδα το βιντεο εχει ανεβει στις 7 Σεπτεμβριου του 2014 οποτε το βλεπω να μας ερχεται και απο δω σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μακραν το καλυτερο american blend και το καλυτερο τσιγαρο για καθημερινο καπνισμα διοτι το βρισκεις παντοτε φρεσκο μπορει να μην χωνευω την PM για διαφορους λογους αλλα το τσιγαρο αυτο γ.......ει σταθερη αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εμενα βασικα απο τοτε που αρχισα το καπνισμα πριν απο δεκατεσσερα χρονια μου αρεσε παντα περισσοτερο το lights απο το κοκκινο και απο τοτε που καπνισα ομως τα αμερικανικα το κοκκινο και lights δεν ξανακαπνισα Marlboro ενιωσα αδικημενος σαν καπνιστης.Η διαφορα ειναι χαοτικη ειδικα στο lights,το αμερικανικο μπορω να πω πως ηταν απο τα καλυτερα τσιγαρα που εχω καπνισει ποτε.Τωρα εδω και δυο χρονια καπνιζω Καρελια φιλτρο και μου φενεται αρκετα καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ευθυμη θα ηθελα τη γνωμη σου για το Marlboro Silver.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

    Χαριλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρίλαε, ομολογώ πως δεν έχω πάρει ποτέ πακέτο Silver. Δεν καπνίζω lights. Αλλά αν λέμε για το ίδιο τσιγάρο, από μια - δυο τράκες που έκανα πριν λίγο καιρό, μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά, τόσο η γεύση του όσο και το άσπρο φίλτρο. Όμως όπως σου πα, δεν με γεμίζουν τα λαιτς.

      Καλό είναι και το gold touch (αν το γράφω σωστά), αυτό σε μπλε πακέτο που είναι κάπως λεπτό. Αν δεν κάνω λάθος, και τα δυο γράφουν less smell και απ ότι μου πε ένας φίλος που το καπνίζει όντως αφήνει λιγότερη "καπνίλα" στα χέρια.

      Διαγραφή
  77. ρε παιδια το Marlboro gold original καταργηθηκε και πλεον βγαινει μονο σε less smell?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός ξέρει φίλε..έχουμε χάσει την μπάλα με την εταιρία. Και αυτό το πράγμα πια..οι παραλλαγές των μάρλμπορο είναι πιο πολλές και απ τα είδη μανιταριών ανα τον κόσμο!

      Διαγραφή
    2. Πηρα ένα πακετο Marlboro gold less smell μαλακο.Τι παπαρια είναι αυτή?Καμια σχεση με το original.Τσιγαρο ανοστο αγευστο.Αιδια .Σε κανα 2 ψιλικατζίδικα που ρωτησα μου ειπαν ότι το original καταργηθηκε και πλεον βγαινει μονο το less smell.

      Διαγραφή
  78. Δοκιμασε κανεις τα Marlboro Mix, να μου πει τι παιζει; Λεει 17+3 πανω στο πακετο. Απο οτι ειδα στο ιντερνετ σε μια φωτο λεει πως εχει μεσα 17 κανονικα και 3 beyond. Και απο ο,τι ειδα σε ενα προωθητικο φυλλαδιο εγραφε κατι του τυπου "το καλυτερο για την παρεα" ή κατι τετοιο. Οποιος δοκιμασει ας μου πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα πηρα τελικα, και αυτο με τα beyond ηταν του εξωτερικου. Τα +3 τσιγαρα ηταν γρηγοροκαυστα, και καλα για οταν βιαζεσαι να κανεις τσιγαρο κλπ κλπ.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή είναι ένα πακέτο με τσιγάρα δυο διαφορετικών λογιών; Τα οποία πώς ξεχωρίζουν, και σε τι διαφέρουν; Άλλο χαρμάνι, άλλο βάρος, άλλο χρώμα, άλλο μέγεθος;...

      (Θαρρώ πως είχα διαβάσει παλιότερα ότι η ΦΜ πειραματίζεται με δυνατά καπνά που να παραμένουν εντός των νόμιμων περιεκτικοτήτων, και ότι σκέφτεται κάτι σαν πολύ μικρά και συνάμα πολύ βαριά τσιγάρα... Γιατί βέβαια, αν μπορείς να συμπυκνώσεις τα 10 και 1 μγρ μέσα σε δυο-τρεις τζούρες, και βαρύ θα είναι το τσιγάρο σου και νόμιμο. Κάτι τέτοιο είναι αυτά τα +3;)

      Πάντως μέσα στον κυκεώνα πρωτότυπων ιδεών που κυκλοφορούν εσχάτως, το να έχεις διαφορετικά τσιγάρα στο ίδιο πακέτο είναι σίγουρα πρωτότυπο.

      Διαγραφή
    3. Γευστικα δε ξεχωριζαν, αλλα ουτε σε αφηναν ανικανοποιητο παρα τη διαρκεια τους. Εμφανισιακα τα ξεχωριζεις απο μια κλεψυδρα που εχουν αυτα τα 3 πανω τους και το διακριτικο "Marlboro" στο φιλτρο ειναι λευκο, ενω στα αλλα ειναι στο χρωμα του φιλτρου αν θυμαμαι καλα. Το μεγεθος ηταν ιδιο.

      Διαγραφή
  79. Το πηρα και εγω.Ωραιο τσιγαρακιΗ τιμη του στα 3.70.Ανοιγωντας το πακετο γραφει 17+3 sticks for your special moments και τα ξεχωρίζεις από από ένα φλιτζανι καφε που εχουν χαραγμενο πανω τους.Τα φιλτρα είναι ολοιδια.Γευστικα δεν εντοπισα διαΜηπως ότι αυτά τα τσιγαρα είναι δωρο?φορα.Τι θελει να πειο ποιητης με αυτή την προτοπορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. To Marlboro Leaf, το πουρακι της Marlboro το δοκιμασε κανενας; Τι γνωμη εχετε; Τωρα κανω το 2ο και μου φαινεται πολυ ελαφρυ και ανουσιο γενικοτερα σαν τσιγαρο.
    Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μερικά σχόλια στην ανάρτηση «Νέες κυκλοφορίες». Βρες τη μάρκα με ctrl+F.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα..παιδια απλα να βοηθησω..επειδη ασχολουμαι με στιβο..αλλα καπνιζω φουλ..μονο ασσος κ καμελ..ειδα οτι δεν ενοχλουν σε αναπνοες...οσο για το μαρλμορο σιγουρα κατι εχει μεσα οσο το καπνιζα δε μπορουσα αλλο ουτε γ τρακα

      Διαγραφή
  81. τα τσιγαρα πια δεν γραφουν περιεκτικοτητες σε πισα και νικοτινη δεν υπαρχει ουτε ενα σαιτ που να ανσφερετσι σε αυτο δεν ξερεις ποια τσιγαρα εχουν τι περιεκτικοτγτα σε τι ..... με τις υγειες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.govtlab.gov.hk/english/pub_tnrpt.htm

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρον λινκ! Βέβαια δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια κι εδώ.

      Επίσης, δεν έχω καταλάβει αν το μέτρο που κατήργησε την αναγραφή των περιεκτικοτήτων κατήργησε επίσης και τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια (10 και 1). Στο λινκ βλέπω και αρκετά μεγαλύτερες περιεκτικότητες (πίσσα μαξ 13, νικοτίνη μαξ 1,1), αλλά αυτά υπόκεινται στην ίδια νομοθεσία που ισχύει κι εδώ;

      Διαγραφή
  82. I tried a few. Stuyvesant is great. Marlboro tobacco , oriental mist are next. Other? Would you suggest some quality cigarette/tobacco on the greek market?

    Προσπάθησα μερικά. Ο Stuyvesant είναι υπέροχος. Καπνός Marlboro, ανατολικός ομίχλη είναι επόμενο. Αλλα? Θα πρότεινα κάποιο ποιοτικό τσιγάρο / καπνό στην ελληνική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή