ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

GEORGE KARELIAS AND SONS-ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ



Εγχωριο σημα του Καρελια, με ικανοποιητικη παρουσια και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Καπνα εισαγωμενα τυπου Virginia και ενα ομορφο παλιομοδιτικο πακετο,ειδικα στην αφιλτρη εκδοχη.
Ως τσιγαρο το κρινω ικανοποιητικο,απο τα καλυτερα στην κατηγορια του. Μειονεκτημα γευστικο θεωρω την απουσια ελληνικων ανατολικων καπνων,αφου το σκετο Virginia ειναι λιγο βαρετο.
Απο τις τρεις κατηγοριες που κυκλοφορουν, ανωτερη θεωρω την αφιλτρη εκδοχη, που κατα την γνωμη μου  εχει αριστα καπνα και ειναι το δευτερο καλυτερο τσιγαρο της Ελληνικης αγορας,μετα το Εxcellence. Ισως μεσα στα 15-20 καλυτερα τσιγαρα διεθνως. Η εκδοχη με το φιλτρο ειναι  επισης καλη,απο τα στανταρ ποιοτικα τσιγαρα.  Η Light εκδοχη  ειναι "αερας",καλα καπνα μεν,αλλα πολυ ελαφρυ ακομα και για Light τσιγαρο.

Βαθμολογια:
Αφιλτρο: 8,5 στα 10
Φιλτρο: 7,5 στα 10
Lights : 6 στα 10

Περιεκτικότητες (Ιούλιος 2016):
Άφιλτρο: 10, 1 και 8.
Φίλτρο: 10, 0.9 και 9.

230 σχόλια:

  1. Εδω και ενα περιπου χρονο καπνιζω το αφιλτρο και γενικα ειμαι ικανοποιημενος. Δεν φτανει σε καμμια περιπτωση το αφιλτρο Παλλ Μαλλ που καπνιζα επι σειρα ετων και που δυστυχως σταματησε να διατιθεται απο το 2004...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...αλλα ειναι σιγουρα παρα πολυ καλο.
    Με την ευκαιρια, καλη αρχη στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιο το Pall Mall το παλιο με το κατοσταρι πακετο. Ακομα και το Ρ.Μ. φιλτρο στο 25αρι πακετο ήταν τοτε ωραιο.
    Το αφιλτρο πάντως βγαινει ακομα στην Ευρωπη,σε Γερμανια και Ισπανια σιγουρα.
    Απο τα αφιλτρα που κυκλοφορουν τωρα στην Ελλαδα,η Χρυση Κασετινα μαζι με το Lucky Strike(συντομα θα κανω topic για αυτο) ειναι οι καλυτερες επιλογες.

    Ευχαριστω για τις ευχες σου, το blog θα ενημερωνεται καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ,ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.ΣΗΜ.:ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ.http://fumareconstile.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις δικιο οτι το Παλλ Μαλλ κυκλοφορει στην Γερμανια και στην Ισπανια ακομα. Εχω φερει μεσω ιντερνετ απο Ισπανια καποιες κουτες. Αλλα, δεν βρισκεται ευκολα. Στην δε Γερμανια, που προσφατα πηγαν δικοι μου ανθρωποι, δεν μπορεσαν να το βρουν πουθενα για να μου φερουν..Σε καθε περιπτωση το αμερικανικο ηταν ανεκαθεν καλυτερο, μπορει να βρεθει μεσω ιντερνετ και παλι, αλλα ειναι πανακριβο. Βγαινει σχεδον 6 ευρω το πακετο, χωρις τα μεταφορικα...οποτε, Καρελιας προς το παρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jazzy αμερικανικα τσιγαρα απο που μπορεις να βρεις; Δεν εχω πετυχει site που να στελνει σε Ευρωπη περα απο το tobacoonline που απο ότι ομως μου ειπαν δεν ειναι αξιοπιστο.

    Παναγιωτη η αφορμη για να ξεκινησω το Blοg ηταν το Ιταλικο Fumare Con Stile το οποιο ξεψαχνησα. Αν θες να το διαβασεις δεν χρειαζονται Ιταλικα,απλα κανε δεξι κλικ,πανε στην επιλογη που λεει Page Info και πατα Translate in English, θα σου βγαλει την σελιδα μεταφρασμενη στα Αγγλικα. Πάντως απο το εν λογο παρα πολυ καλο blog, οσα τσιγαρα εχω καπνισει και μπορω να εχω προσωπικη αποψη θα τα βαλω και εδω.
    Επισης μια πολυ καλη σελιδα ειναι το Cigreviews.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο αυτο το "ηλεκτρονικο μαγαζι" εχω παρει Παλλ Μαλλ, και μαλιστα παρα πολλες φορες. Ποτε δεν ειχα ουτε μια φορα προβλημα. Περυσι μαλιστα, απο Ιανουαριο εως και Αυγουστο, μονο απο εκει αγοραζα τσιγαρα, και καπνιζα μονο Παλλ Μαλλ. Μετα ομως και ακριβυναν την τιμη, και αρχισαν να χρεωνουν και μεταφορικα, οποτε εγινε πλεον πανακριβο..Δεν ξερω γιατι αλλοι δεν το εχουν βρει αξιοπιστο μαγαζι. Παντως, απο οσο ξερω, κανεις αλλος δεν στελνει αμερικανικα τσιγαρα στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δοκίμασα σήμερα μετά από 6 χρόνια.Εξαιρετικό παραμένει έστω και χωρίς ανατολικά καπνά.Κατώτερο πάντως από το Lucky Strike άφιλτρο που πριν λιγο καιρό μετά από παρότρυνση του φίλου Πέτρου δοκίμασα,και για άφιλτρο σχετικά ελαφρύ.Θέλω να εξάρω την ποιότητα Καρέλια,η οποία σε κανένα σήμα του δεν πέφτει κάτω από τη βαθμίδα "μέτριο προς το καλό".Μάπα σήμα του Καρέλια δεν υφίσταται.Ακόμα και το Καρέλια Extra δεν πέφτουν κάτω από το μέτριο.Επανερχόμενος,στην αφιλτρη κασετινα,επισημαίνω ότι είναι από τα λίγα μη πληκτικά καθαρά Virginia τσιγάρα που έχω καπνίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το αφιλτρο George Karelias το θεωρω ανωτερο του Lucky Strike. Ναι μεν υστερει στην πολυδιαστατη γευση και δεν εχει την γλυκα των ανατολικων(και των χημικων) του Lucky, τα καπνα του ομως ειναι εξαιρετικα.Δεν νομιζω να υπαρχει σημα στην Ελλαδα που να περιεχει ανωτερα Virginia απο αυτα της αφιλτρης Χρυσης Κασετινας. Επισης η καυση του ειναι αργη,όπως πρεπει να ειναι για ενα τσιγαρο που προοριζεται για την απολαυση του καπνιστη και όχι για μια βιαστικη "δοση" νικοτινης. Τελος να πω πως αισθητικα,απο το κομψοτεχνημα του πακετου ως το παλαιας κοπης σχημα του τσιγαρου, το G.K. δεν συγκρινεται με καμια αλλη μαρκα.
    Γενικα ως λατρης των ανατολικων καπνων, με τα περισσοτερα σηματα της εταιρειας Καρελια δεν ειμαι πολυ ενθουσιωδης,με εκνευριζει η εμονη της στα χαρμανια Virginia και στην απουσια ακομα και American Blend τσιγαρων.Τα ανατολικα ειναι τομεας στον οποιο υστερει η εταιρεια αυτη και τα δυο-τρια σηματα της που ειναι αυτης της κατηγοριας,σαν το Καρελια φιλτρο,το Αγρινιου και το ΡΕΞ δεν λενε πολλα. Της αναγνωριζω πάντως πως δυο σηματα της,η αφιλτρη Χρυση Κασετινα και το πραγματικα εξαιρετικο George Karelias Excellence ειναι μεσα στα 15-20 καλυτερα τσιγαρα που κυκλοφορουν στον πλανητη,τεραστιο επιτευγμα για μια απο τις ελαχιστες μη πολυεθνικες εταιρειες που εχουν απομεινει στον δυτικο κόσμο.
    Να πω πως πρεπει να κυκλοφορει ή να κυκλοφορουσε σε καποιες αγορες και George Karelias and Sons-Oriental plain ovals,δηλαδη αφιλτρη Χρυση Κασετινα μονο με ανατολικα καπνα ,αφου εχω συνανατησει αυτο το σημα μερικες φορες στο ιντερνετ.

    Υ.Γ. Καλουτσικο σημα του Καρελια που το ειχα καπνισει πριν 4-5 χρονια στην ...Αιγηπτο ηταν το Karelia Royal.
    Υ.Γ. 2 Το American Legend που ειχε κυκλοφορησει η εταιρεια πριν πανω απο δεκα χρονια, υπαρχει ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ(ΖΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ EXCELLENCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΩΣ ΤΑ AMERICAN LEGEND ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΠΑΡ΄ΟΛ΄ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ REX,ΕΠ΄ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ULTIMA ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ REX TH BAΡEIA EKΔOXH ΔEN THN EXΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΣΕΙΡΑ REX AΠΟ VIRGINIA(ETΣΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ SITE TOYΣ).ΤΟ ΠΑΛΙΟ REX(Η ΠΑΛΙΑ ΣΥΣΕΥΑΣΙΑ)-ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΕΤΡΟ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ,ΗΤΑΝ ORIENTAL BLEND,OΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ KARELIA LIGHTS KAI ΗΤΑΝ KAΛΟΥΤΣΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΡΕΧ 25αρι ειναι οντως χαρμανι Virginia και γενικα ειναι ενα κακο τσιγαρο. Εγω αναφερομαι στο ΡΕΧ το παραδοσιακο με τον ανατολικο καπνο, το οποιο κυκλοφορει ακομα κανονικα και μαλιστα εδω που μενω συναντω αρκετους ηλικιομενους που το καπνιζουν.Παλια υπήρχε και σε μαλακο πακετο ενω τωρα κυκλοφορει μόνο σε σκληρο. Το καπνισα αρκετες φορες,καλουτσικο για ενα τσιγαρο,φαρυγγιτιδα για περισσοτερα.Νομιζω η τρεχουσα τιμη του ειναι 2,20.
    Το American Legend ουτε και εγω το εχω πετυχει πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Καρελια Μπλε,ειναι χαρμανι Virginia το γραφει και το πακετο,παλια λενε πως ηταν ανατολικο χαρμανι αλλα φυσικα δεν το προλαβα.
    Το Ρεξ το παραδοσιακο ειναι ανατολικο χαρμανι,αν σου αρεσει το Καρελια Φιλτρο κασετινα ειναι παρομοιο.Παντως κυκλοφορει κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΚΡΙΒΑ Η ΦΤΗΝΑ, ΦΙΛΤΡΟ Η ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ...
    ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ...ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ.
    ΠΕΤΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ/ΑΡΩΜΑ ΠΑΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΟΤΖΑΜ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαιρετικα τσιγαρα.Δεν κιτρινιζουν τα δαχτυλα οπως τα sante αφιλτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Φιλτρο εχει πτωτικη πορεια τα τελευταια χρονια.Το ειχα καπνισει για 6 μηνες το 2006 και τοτε ηταν πολυ καλο τσιγαρο, οταν αποπειραθηκα να το ξανακαπνισω το 2009,δεν μου αρεσε,αφου μου εβγαζε μια μυστηρια γευση και αρωμα. Το αφιλτρο πάντως ειναι τσιγαρο στο οποιο παντα επιστρεφω,εστω για ενα πακετο καθε 1-2 μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μια απορια πηρα σημερα καρελια εντ σονς λαιτς και ενω εχει πολυ χαμηλες περιεκτικοτητες (6-0,6-5) δεν υπαρχει το διπλο χαρτακι. αλλα το πιο περιεργο ειναι οτι πανω στο τσιγαρο γραφει filters οτι δηλαδη και στο φιλτρο/full flavor πακετο...
    μαλλον προκειται για λαθος απ'το εργοστασιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καθως εβλεπα τον φουκαρα τον ΠΑΟΚ πριν λιγο,ξεμεινα απο τσιγαρα και βρεθηκα σε ενα παρακμιακο περιπτερο με δεκα μαρκες ολες και ολες. Πηρα μια Χρυση Κασετινα,λιγο ξενερωμενος αφου τα τελευταια χρονια δεν μου πολυαρεσει,λογο μιας μυστηριας μυρωδιας + εναν πονολαιμο που μου αφηνει σουβενιρ. Ευχαριστη εκπληξη,πως απουσιαζε και η μυρωδια και δεν με τσιμπησε καθολου στον λαιμο,ενω η γευση ηταν οπως πριν λιγα χρονια,πλουσια και απαλη. Δεν ξερω αν απλα πετυχα καλο πακετο ή αποφασισαν να διορθωσουν ενα αλλωτε καλο τσιγαρο που ειχε χασει την ποιοτητα του. Ελπιζω να ισχυει το δευτερο. Κωδικος πακετου ΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φιλε Πετρο ειμαι νεος καπνιστης αλλα μεχρισ στιγμης εχς δοκιμασει αρκετες μαρκες τσιγαρων και καπνων και εχω καταληξει προσωρινα στην χρυση κασετινα του Καρελια(με φιλτρο) ...πολυ ωραιο τσιγαρο αλλα μετα απο 3 4 αρχιζει να με πικριζει απιστευτα και να μου ξερενει το λαιμο...Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι αν τα κερελια φιλτρο ειναι εξισου βαρια με την χρυση κασετινα και αν εσυ το θεωρεις καλο τσιγαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα Καρελια φιλτρο ειναι εξισου βαρια,ενα ευρω φθηνοτερο και με ανατολικα(βασικα Ελληνικα) καπνα αντι για Βιρτζινια. Ειναι ενα ιδιαιτερο τσιγαρο,που εχει αρκετους πιστους φιλους.Προσωπικα δεν το σηκωνω οργανικα και πολυ,ουτε μου αρεσει ιδιαιτερα,αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Κανε την δοκιμη σου,πιθανον να σου αρεσει.
    Υπαρχει και ξεχωριστο αφιερωμα για το Καρελια Φιλτρο τον Αυγουστο του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πετρο δοκιμασα τα καρελια φιλτρο και η αληθεια ειναι πως δεν με εντυπωσιασαν,προτιμω την χρυση κασετινα αλλα ειναι μια καλη εναλλακτικη για περιοδους οικονομικης στενοτητας....οπως και να ειναι σε ευχαριστω για την βοηθεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κορυφη των αφιλτρων τσιγαρων γευση αγρια και δυνατη με βαρυ και εντονο αρωμα χωρις ομως να σου αφινει την πικριλα στο στομα. Εχω την εντυπωσει οτι ειναι το μονο αφιλτρο πολιτελειας τουλαχιστον εγω δεν γνωριζω κανενα αλλο. δεν νομιζω να υπαρχει καπνιστης που να μπορει να το καπνιζει συνεχομενα, προσωπικα το θεωρω κατι αντοιστοιχο με τον καπνο κρειβεν μια στο τοσο ή ενα πακετο στο ντουλαπι να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δοκιμασα την αφιλτρη κασετινα.Φοβερο τσιγαρο με πλουσια και κρεμωδη γευση.Ανωτερο της εκδοσης με φιλτρο.Δεν το βρηκα καθολου βαρυ για αφιλτρο και ουτε με κουρασε το σκετο βιρτζινια.Ενα πραγματικα απολαυστικο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας, παιδιά! Μπορείτε να μου υποδείξετε σημεία πώλησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το George Karelias and Sons Virginia Plain Ovals; (Χρυσή κασετίνα άφιλτρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πανε στο καπνοπωλειο που υπαρχει στο εμπορικο κεντρο της Τσιμισκη ή στο καπνοπωλειο Καπνοτοπι,Γρηγοριου Παλαμα 14,κοντα στην πλατεια Ναυαρινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παιδες τα τσιγαρα της χρυσης κασετινας μειωθηκαν καθολου σε μηκος? Ειχα καιροοο να κανω αλλα ετσι νομιζω. Ισως κανω λαθος για αυτο ρωταω εδω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μετα απο 3μηνο πρωτοφανη εθισμο στα Marlboro, μπορω να πω πως χορτασα το τσιγαρο του cowboy και ηρθε η ωρα να αλλαξω μαρκα. Αποφασισα να το γυρισω σε ενα τσιγαρο που μου αρεσε παντα πολυ,αλλα δεν το καπνιζα λογο της ελλειψης φιλτρου. Χρυση Κασετινα αφιλτρη λοιπον,εδω και 4-5 μερες. Νομιζω παντως πως η γευση(οχι η ποιοτητα) ειναι ελαφρως αλλαγμενη απο το τσιγαρο που θυμωμουν: αρκετα πιο ηπια. Γενικα τσιγαρο εξαιρετικα βραδυκαυστο και χορταστικο. 5-6 την ημερα αρκουν στον καπνιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΕΤΡΟ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟ MARLBORO;ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΡΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπα οχι. Ειχα παρει μια κουτα απο Βουλγαρια και μεχρι να την καπνισω εφαγα κολλημα,οχι με την εννοια της απολαυσης αλλα με αυτη του εθισμου:Οταν καπνιζα αλλη μαρκα,μου φαινοτανε πως κατι απουσιαζει.Μετα για ενα διαστημα συνεχισα να καπνιζω Marlboro,μεχρι που το βαρεθηκα.
    Να επανερθω στην Χρυση Κασετινα: Πιστευω πως αν η εκδοχη της με φιλτρο ειχε υιοθετησει το πανεμορφο αισθητικα πακετο που υπαρχει στο αφιλτρο(και τα πολυ καλα καπνα βεβαια),αντι το αδιαφορου κιτρινου,θεωρω πως οι πωλησεις του τσιγαρου θα ηταν υπερδιπλασιες. Αν με διαβαζουν απο την Καρελια,ας το σκεφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερες , τι σε κανει να πιστεύεις οτι τα καπνα τους είναι διαφορετικά? το φιλτρο το οιοδηποτε φιλτρο αλλοιώνει κατα πολυ τη γεύση ενός τσιγαρου.Αποψη μου είναι οτι, δεν πιστεύω η ΚΑΡΕΛΙΑΣ να έχει κάνει αλλα κουμάντα για το πλειν και αλλα για την φιλτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειμαι βεβαιος πως τα καπνα τους ειναι διαφορετικα,αφου και η γευση του ειναι διαφορετικη.Προφανως βεβαια θα υπαρχει μια κοινη φιλοσοφια αλλα: Το φιλτρο εχει μια περιεργη μυρωδια τα τελευταια χρονια+ με ενοχλει στον λαιμο,το αφιλτρο ειναι γλυκοπιοτο και δεν με ενοχλει καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριοι, δεν υπάρχει απολύτως καμμία διαφορά στο χαρμάνι μεταξύ George Karelias and Sons άφιλτρου, GKS Φίλτρου και GKS Smoother taste. Η μόνη διαφορά είναι στο φίλτρο. Το πρώτο δεν έχει φίλτρο, το τελευταίο έχει φίλτρο με αυξημένο αερισμό (higher porocity) για να επιτευχθούν οι χαμηλότερες περιεκτικότητες σε πίσσα, νικοτίνη και CO

    Ευχαριστώ
    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Eνδιαφερον. Δεν μπορουσα να φανταστω πως το φιλτρο παιζει τοσο μεγαλο ρολο γευστηκα,ετσι ωστε στο ιδιο χαρμανι,να αισθανεται ο καπνιστης τοσο μεγαλη διαφοροποιηση.
    Το θεμα της μεταφορας παντως του design της αφιλτρης Χρυσης και σε αυτη με Φιλτρο,ας το κρατησει η εταιρια σας, ως σκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φυσικα και παιζει και απο οτι φαινεται εκ των πραγματων , δεν εχεις δοκιμασει να καπνίσεις το ΕΞΕΛΕΝΣ χωρις το φιλτρο του ,δοκιμασε το και μετα πες μου εντυπωσεις .
    ειπαμε τα "βλαβερα" πράγματα σ'αυτη τη ζωη κάνουν τη διαφορα στο θεμα πραγματικη απόλαυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κύριοι με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στη συζήτηση και στην ατυχέστατη έμπνευση του φίλτατου Κώστα να θίξει ιερά και όσια ώστε να ικανοποιήσει τον εγωισμό/κομπλεξισμό του, κάτι που μας αφήνει όλους παγερά αδιάφορους καταδικάζοντας ταυτόχρονα τέτοιες ενέργειες, ωστόσο θα ήθελα να κάνω μια δημόσια δήλωση: Θερμότατα συγχαρητήρια στην εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ για την ευαισθησία της και τον επαγγελματισμό της. Προ εβδομάδων είχα αποστείλει ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσα να προμηθευτώ με κάποιο τρόπο σήματα που δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία προθημοποιήθηκε να μου αποστείλει τα σήματα αυτά για τη συλλογή μου. Τα λόγια είναι περιττά, απλά χίλια ευχαριστώ και χίλια μπράβο διότι στους καιρούς μας, όπου οι πάντες πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και σανό για τσιγάρα, η εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ αποδεικνύει την ποιότητά της με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της (ίσως μερικά άδεια πακέτα να μην σημαίνουν κάτι για την εταιρεία, για μένα προσωπικά σημαίνουν πολλά και τούτο θεωρώ οτι είναι σπουδαία κίνηση εκ μέρους τους). Και για να μην νομίσει κανείς οτι γλείφω ή ό,τι άλλο, το ίδιο αίτημα έχω αποστείλλει και σε άλλες ελληνικές καπνοβιομηχανίες, δίχως καν να λάβω απάντηση. Ξανά θερμές ευχαριστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλά ρε Κώστα δε ντρέπεσαι καθόλου..ότι και αν σε έκανε και βασικά έσβησε ένα comment.. θα βρίσεις μάνες και θα πεις το μακεδονικό λαό παλιοβούλγαροι...αίσχος..και παρόλα αυτά ούτε ένα συγγνώμη..όλοι κάνουμε λάθη ή αντιδρούμε με πάθος κανείς δεν είναι τέλειος..πες μια συγγνώμη τουλάχιστον..και μιλάμε για καπνοβιομηχανίες ελληνικές ή μη και ελληνικά τσιγάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μα την Παναγια ειμαι απιστευτα ξενερωμενος. Οταν ξεκινησα το blog με μερακι, δεν περιμενα πως μια σελιδα με τετοια θεματολογια θα προσελκυε ατομα με ψυχολογικα προβληματα. Πανω - κατω νοιωθω οπως στις παρακμιακες αμερικανικες ταινιες,που εισβαλει ενας παραφρονας στον χωρο σου και επιμενει να σου προκαλει προβληματα. Δεν εχω διαθεση να συνεχισω το blog, γιατι δεν εχω το χρονο να το επιβλεπω συνεχεια.Σκεφτομαι ή να το διαγραψω εντελως μετα απο καποιες μερες ή να το αφησω χωρις να ανανεωνεται και χωρις την δυνατοτητα σχολίων.
    Παντως η ανοχη μου εξαντληθηκε.Θα ενημερωσω την νομικη υπηρεσια του Blogger και ας κανουν οτι νομιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δηλαδή θα αφήσεις ενα τπτ να σου κανει κουμάντο και να σε φρενάρει πανω σε κατι που γουστάρεις? ε οχι ρε φιλε Πέτρε δε λέει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχει δίκιο ο johnny φίλε Πέτρο..προφανώς να ενημερώσεις την υπηρεσία του blogger αλλά να αφήσεις κάτι που σε τραβάει για έναν δύο ή περισσότερους που δεν σκέφτονται τι γράφουν δεν είναι συνετό..βέβαια η απόφαση είναι δικιά σου και κανενός άλλου..και κάτι άλλο..μια κοινότητα οποιασδήποτε μορφής ποτέ δεν χάλασε λόγω μεμονωμένων περιστατικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εννοείται οτι χρειάζεται ενημέρωση η νομική υπηρεσία. Βασικά Πέτρο δεν χρειάζεται να δίνεις σημασία σε κομπλεξικά και εγωκεντρικά άτομα. Σε αυτή τη σελίδα μαζεύονται και συζητούν άνθρωποι που έχουν μεράκι και αγάπη για το τσιγάρο και θέλουν να μοιραστούν το πάθος τους με άλλους όμοιους. Ας μην χαλιόμαστε απο παπαριές τρίτων προβληματικών. Είμαστε όλοι δίπλα σου να στηρίξουμε την προσπάθεια του μπλόγκ και να το συνεχίσουμε. Κρίμα από το Θεό να χαλάσει μια τόσο καλή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το βασικο μου προβλημα ειναι πως δεν εχω χρονο να εποπτευω το blog. Απο την αρχη η σελιδα αυτη ηταν σοβαρη. Χαλιεμαι πραγματικα οταν ο χωρος βρομιζεται απο τετοια ατομα.Δυστυχως τα χερια μου ειναι δεμενα,ελπιζω το blogger να τακτοποιησει το ζητημα.
    Οι μη ακραιες λυσεις ειναι οι εξης: α) Τα σχολια θα δημοσιευονται οταν τα εγκρινω εγω,πραγμα που δεν μου αρεσει αφου η κουβεντα μεταξυ των φιλων του blog θα καθυστερει και πιθανο ενα σχολιο να μεινει αδημοσιευτο για πανω απο 24 ωρες
    β) Παραχωρω τον κωδικο μου σε καποιον αλλο με περισσοτερο χρονο και συνεχιζει αυτος την εποπτεια και την διαμορφωση του blog. Oποιος ενδιαφερομενος ας ενημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το blog είναι πολύ καλό και ελπίζω να συνεχιστεί με οποιοδήποτε τρόπο.Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο για να το συνεχίσω..αλλά δυστυχώς..άμα επιμείνεις φίλε Πέτρο να το παραχωρήσεις ελπίζω να το αναλάβει άτομο με μεράκι για το αντικείμενο του καπνού.Εγώ προσωπικά θα το στηρίξω με με ελέυθερη και πάνω από όλα σοβαρή ανταλλαγή ιδεών και απόψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν δεν το αναλαβει καποιος αλλος,θα αναγκαστω να ξανατροποποιησω για πολλοστη φορα(καθε φορα για αυτον τον ηλιθιο)την πολιτικη δημοσιευσης σχολιων. Εκει που αρχικα δεχομασταν και ανωνυμα σχολια,αναγκαστηκα πλεον δεν θα δημοσιευονται μεχρι να εγκριθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πέτρο κατανοούμε την έλλειψη χρόνου και την πικρία σου από αναγκέφαλες και ανεύθυνες πράξεις. Προσωπικά προτείνω να γίνει ενα μίνι δημοψήφισμα: είτε τα σχόλια να εγκρίνονται πρίν τη δημοσιεύση είτε να αναλάβουν το μπλόγκ ΟΛΑ τα σοβαρά του μέλη, ΟΛΟΙ από κοινού οι συνεπείς και μερακλήδες φίλοι του μπλόγκ. Είναι κρίμα και άδικο να πάει χαμένη αυτή η προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είπαμε να είσαι τρόμπας αλλά όχι και έτσι..Πέτρο αγνόησε έχει πρόβλημα το παλικάρι(ο θεός να το πει)..καταλαβαίνεις ότι έχει έλλειψη (γυναίκες, οικογένεια και τα σχετικά)..ανακάλυψε το internet κάτω από την ανωνυμία που του προσφέρει και νομίζει πως κάτι κάνει..άντε τώρα νάνι δεν κάνεις και κάτι άλλο στη ζωή σου..και νομίζει καπνίζοντας ένα marlboro ότι ξέρει και από τσιγάρα...για λύπηση είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ευχομαι να συνεχισει να υπαρχει το blog,ειναι με διαφορα το πιο ενδιαφερον και ενημερομενο ελληνικο blog με θεμα το τσιγαρο. Σαν νεο καπνιστη με εχει βοηθησει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Kai go me tin sira m euxome Petro na mn to egkatalipseis mpeno kathe mera sto blog opos kai polloi alloi...continue the good work!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τelika paidia IDIA AKRIBOS KAΠNA-XARMANI-POIOTITA EXEI to afiltro xrisi kasetina me to filtro xrisi kasetina??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Paidia ta prosfata paketa xrisi kasetina plain ovals(afiltro)..ti timi exoune..?gt ta peira simera kai i timi tous pou ta peira itane 3.80...einai kainourgio paketo...i mpagiatiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καινουριο. Παιρνω συχνα και δεν εχω βρει ακριβοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. File Petro..Eimai kapnistis ena xrono,meta apo mia megali periodo pou kapniza marlboro exw katalhksei mi rwtiseis pws se strifta tsigara..Protimw ton craven dark virginia.Yparxei kapoios kaluteros stin Ellada?De me endiaferei i timi.Thelw kalu poiotita kai geustika tsigara.Euxaristw prokatavolika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φιλε μου απο καπνους δεν εχω καποια ιδιαιτερη συμπαθεια. Αν διαλεγα εναν,μαλλον του Καρελια θα διαλεγα.Παντως ειναι ελαφρυτερος απο τον Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΦΟΒΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ Η ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ ΦΙΛΤΡΟ!!!!ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ...ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ PUEBLO!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μετα απο καμποσα πακετα χρυσης κασετινας η διαπιστωση μου ειναι οτι, η γευση του εν λογω τσιγαρου καταντα κουραστικη(αναγουλιαρα)ισως αν ειχε λιγο μπερλευ μεσα η λιιιιγο παραπανω σε ανατολικα , ....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Νομιζω πως απουσιαζει αδικαιολογητα απο την εταιρεια ενα American Blend στην Premium κατηγορια. Στην χωρα μας αλλωστε το 90% Αμερικανικα χαρμανια καπνιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η χρυσή κασετίνα δολοφονήθηκε, πολύ πιθανόν να μπαίνουν πλέον ελληνικά virginia καπνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παιδιά η χρυσή κασετίνα πόσο έχει σημερα...?? Τι περιεκτηκότητες έχει σε νικοτίνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 4 ευρώ, πίσσα 10 νικοτίνη 1 άφιλτρο πίσσα 10 νικοτίνη 0,9 φίλτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Paidia sthn thessaloniki pou borw na vrw thn xrisi kasetina thn afiltri?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. εγω σημερα αγορασα τη χρυση κασετινα και πληρωσα 4 ευρω ενω νομιζα οτι εκανε λιγοτερο..αλλα οφειλω να ομολογησω οτι αξιζε..επειδη ομως σκεφτομαι να αρχισω στριφτα,λογω οικονομικων κυριως,τι καπνο μου προτεινετε που να "φερνει" στη γευση του karelia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δυστυχώς κανένας, αλλά δοκίμασε marlboro 20gr.

    Επιτέλους έφτιαξε η χρυσή γιατί κυκλοφορούσε τελευταία μία παρτίδα άθλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ο καπνος karelia δεν ειναι κοντα σε γευση στην κασετινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καθόλου, τελείως διαφορετικά τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. καταλαβα..ευχαριστω!α για να εχω υπ'οψιν..ποσα τσιγαρα περιπου βγαζουν 20g καπνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Περίπου 30, κάθε τσιγάρο έχει πάνω κάτω 600mg καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 4 ευρω η χρυση κασετινα??Πω ρε πουστη που φτασαμε...Το καλοκαιρι επεσε στα χερια μου μια του πατερα μου που καπνιζει ωστοσο καρελια ασπρη κασετινα.Αρκετα καλη,κλασεις πανω απο τα ανυπαρκτα τσιγαρα τυπου l&m που με εκνευριζουν καθως πληθαινουν.Αυριο θα δοκιμασω να παρω την αφιλτρη του καρελια.

    *Τα 20 γρ. καπνου σιγουρα βγαζουν πανω απο 30 τσιγαρα.Και δεν εννοω σφηνοτσιγαρα αλλα κανονικα,ιδιαιτερα με εναν καπνο μαρλμπορο που δεν εχει πολλα σκουπιδακια οπως ο τρισμεγιστος van nelle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. O Marlboro μου βγαζει μετρημενα 35 τσιγαρα και δεν τα κανω λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πηρα σημερα και την αφιλτρη χρυση κασετινα.Αρκετα καλο τσιγαρο γευστικα,οχι ομως οσο βαρυ θα το θελα.Συγκριτικα δηλαδη με το αφιλτρο που κανω περιστασιακα,gauloises brunes,καταλαβενετε τη διαφορα.Βεβαια ειναι και μερα με τη νυχτα τα καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. περίπου 30, κοντά έπεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. τελικα μετα απο μισο πακετο χρυσης κασετινας,αρχισε να με χαλαει λιγο η γευση και να μου κανει ενα ψιλοκαψιμο...δε βλεπω να την ξαναπαιρνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για πες αριθμό παρτίδας να σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Στο χαρτάκι που γράφει την τιμή έχει δύο κεφαλαία γράμματα π.χ. ΑΟ, ΒΚ, ΛΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Και τώρα κάποιος να μου θυμίσει τη σελίδα που βλέπεις πότε φτιάχτηκε το πακέτο γιατί την είχα αποθηκεύσει και την έχασα. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Mια κριτικη για την Χρυση Κασετινα απο τον Rob. Δες το βιντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η χρυσή κασετίνα πόσο έχει στην Αγγλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Άντε να παρουσιάσεις και εσύ κανένα εγγλέζικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πηρα Χρυση Κασετινα με κωδικο ΑΤ και ηταν απιστευτα καλη. Ειχα καιρο να απολαυσω καπνισμα τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Οι τελευταίες παρτίδες ΑΑ μέχρι ΑΗ αν δεν κάνω λάθος ήταν άθλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Δεν ξερω τι παιζει τελικα.Αλλαζει η γευση μου ή το προιον?Την Χρυση Κασετινα την καπνιζω συνεχεια εδω και χρονια,ήτε αγοραζοντας πακετο ήτε στην τρακα γιατι 2-3 δικα μου ατομα την καπνιζουν.Στην τελευταια παρτιδα της,την ΑΤ,μου φαινεται επικα καλη,μεχρι που την γουσταρα περισσοτερο και απο το Excellence. Μου θυμισε αρκετα την Χ.Κ.,οπως την καπνιζα το 2006,μολις χαλασαν το χαρμανι του Dunhill.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. einai h kaliteri xrisi kasetina h' h xrish kasetina lights?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παιδια η χρυση κασετινα Αφιλτρη εφτιαξε?γιατι ακουγα οτι ειχε μια μεγαλη πτωση ποιοτητας ενα διαστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ναι βελτιώθηκε πολύ, αλλά σαν την παλιά δεν υπάρχει τσιγάρο, φαίνεται πως η καρέλια μας διαβάζει και πολύ καλά κάνει, που αλλού θα βρει περισσότερα στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Γαματη ηταν η παρτιδα ΑΤ,μετα για καποιον λογο η εδω αγορα γεμισε απο ΑΣ(εναν γραμμα πισω!) που ηταν πολυ πιο κάτω.Ελπιζω βεβαια οι νεες παρτιδες να ειναι θεικες σαν την ΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπερα σ ολη την παρεα...εγω θα ηθελα να ρωτησω απλα...αυτη τη στιγμη στην αγορα ποια πακετα περιεχουν ελληνικο καπνο κ εννοω οχι virginia αλλα τον λεγομενο ασιατικο.....σας ευχαριστω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σε μικροποσοτητες τα περισσοτερα. Εξ ολοκληρου(ή σχεδον) με ανατολικο καπνο ειναι τα Ασσος Φιλτρο κασετινα και Αφιλτρο,Καρελια Φιλτρο,Καρελια Αγρινιου,Σαντε αφιλτρο,GR Classic 20αρι (το "παλιο",οχι το 25αρι),Kιρετσιλερ,22 ενω ημιανατολικα ειναι και τα Ασσος: μαλακο,export,Super 100s καθως και το Rex το παλιο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ευχαριστω πολυ....συνεχιστε την καλη δουλεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αν και συνεχίζω σε καθημερινά βάση τα Dunhill International, τα τρία πακέτα που αγόρασα τις τελευταίες 10-15 μέρες της χρυσής κασετίνας μου φάνηκαν ανώτερα, κωδικός ΒΗ. Σκέφτομαι ν' αλλαξοπιστήσω, αλλά απ' την άλλη μου φαίνεται κάπως ελαφρύ τσιγάρο πλέον η Χ.Κ. κι είμαι σε δίλημμα. Συνολικά, όμως, η πλάστιγγα έχει ν' αρχίσει να γέρνει προς τη συνολική άποψη κι όχι προς το "βάρος" του τσιγάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Noμιζω πως η Χρυση Κασετινα ειναι πολυ πιο γεματη απο το Dunhill. Το τελευταιο μου φαινεται αερας κοπανιστος,σαν να καπνιζεις ultra light τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Συμφωνώ το Dunhill από πέρυσι τα Χριστούγεννα έχει ελαφρύνει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Έχει αρχίσει και με χαλάει κάπως, σα να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου. Μ' άρεσαν πολύ οι τελευταίες παρτίδες των 4.00 ευρώ, από την ημέρα που πήγαν 4.20 λίγες ήταν οι πολύ καλές, λίγες κι οι καλές, ενώ μερικές (όπως αυτή με κωδικό ΖΧ) ήταν άθλιες. Το σκέφτομαι σε καθημερινή βάση το αν αξίζει να συνεχίσω την ίδια μάρκα ή να την αλλάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τι το σκέφτεσαι, από τη στιγμή που ένα προϊόν δεν σε καλύπτει, ψάχνεις ένα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Επειδή ο φίλος Πέτρος με ρώτησε κάποια πράγματα για κυκλοφορίες νέων προϊόντων από την εταιρεία μας, και επειδή δεν θα ήθελα να καταχραστώ τον χώρο που έχει αφιερωθεί για κριτική ανταγωνιστικού σήματος, θα μου επιτρέψετε να απαντήσω εδώ.

    Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφορούν δύο νέα προϊόντα:

    • Το πρώτο είναι ένας νέος καπνός για στριφτό τσιγάρο, της οικογένειας George Karelias and Sons. Την συσκευασία μπορείτε να δείτε εδώ.

    https://docs.google.com/drawings/pub?id=1s_bw4fuaTIuC5bsZ44SoBtJKC18kYSs8h3tWQzC--9U&w=960&h=720

    • Το δεύτερο είναι τσιγαρόχαρτο για στριφτό τσιγάρο, το οποίο έχει επίσης την επωνυμία George Karelias and Sons. Το booklet με τα 50 χαρτάκια πωλείται σελοφανιασμένο για καλύτερη προστασία, και επίσης διαθέτει αυτοκόλλητο προκειμένου να μπορεί να κολληθεί σε οποιοδήποτε φάκελο καπνού.

    Επίσης σχετικά με την εκτίμηση του Πέτρου για την συνύπαρξη ανατολικών και Virginia στο χαρμάνι του Καρέλια Φίλτρο, θέλω να πω πως είναι πολύ σωστή.

    Ευχαριστώ

    Ανδρέας Γ. Καρέλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Υπεροχα,αναμεναμε την κινηση καιρο! Ελπιζω να δουμε ενα προιον ριζοσπαστικα διαφοροποιημενο απο το υπαρχον.Φυσικα θα ασχοληθω εκτενως μολις καπνισω 2-3 καπνουσακουλες.
    Για την αναμειξη Βιρτζινια-Ανατολικων εχω την καλυτερη γνωμη,το θεωρω προτιμοτερο του σκετου ανατολικου,των παλιων Ελληνικων τσιγαρων.Δεν ξερω αν τα Βιρτζινια εμπαιναν πάντα στα Καρελια Φιλτρο,παντως ως προιον εχουν αναβαθμιστει αισθητα απο αυτο που ηταν πριν 6-7 χρονια(εντονη πικρα),αλλα και απο αυτο που κυκλοφορουσε μεχρι περισυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Η αλήθεια κύριε Καρέλια ήταν πως οι εκτιμήσεις μου βγήκαν σωστές, περίμενα πως θα επιχειρούσατε κάτι στο χώρο του στριφτού μιας και πλέον έχει τεράστιο κοινό και στην ουσία ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα στριφτά τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Πέτρο ο Rob έχει δοκιμάσει την άφιλτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βεβαια,εδω ειναι το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=Wk5DAbPEYpU&feature=relmfu 9 στα 10.

      Διαγραφή
  96. Καπνίζω και εγώ τη χρυσή κασετίνα φίλτρο. Όμως τελευταία με μπουχτίζει. Δοκίμασα κάτι πιο light και έκανα silk cut μωβ. Θεωρώ πολύ ανώτερα καπνά τα virginia του silk cut. Πιο γλυκόπιοτα παρότι χωρίς πρόσθετα και πιο ευγεστα (για μένα ) τουλάχιστον. Καθόλου πίκρα και καλύτερη καύση. Γενικά θεωρείς ότι υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του καπνού ανάμεσα στα δύο? Ποια η γνώμη σου για το σημερινό silk cut (το μωβ) και ποια για τη χρυσή κασετίνα φίλτρο? Ευχαριστώ για το χώρο και συγχαρητήρια για το site Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω πολυ καλα καπνα το Silk Cut,αλλα μακαρι να βγαζανε και βαρυα εκδοχη.Για εμενα το βαρος παιζει μεγαλο ρόλο,οποτε μαλλον θα προτιμουσα την Χ.Κ. Ομως ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος,κανε το πειραμα και βλεπεις στην πορεια.

      Διαγραφή
  97. h afiltrh kasetina einai makran to kalutero tsigaro pou exw kapnisei. ka8e roufhksia einai kaluterh apo thn prohgoumenh. gia mena pou dn kapnizw k polu einai oti prepei.. 4-5 th mera, dn 8elw tpt allo. 8a tan prosvolh gia ena tsigaro tetoias poiothtas to mhxaniko kapnisma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Μολις πηρα Χρυση Φιλτρο με μειωμενη τιμη 3,70 κωδικος ΓΦ.Εφαρμοστηκε κιολας το νεο νομοσχεδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω να δω τα "προσφατα σχολια"(recent comments).Συμβαινει κ σ'εσας ή εχει προβλημα ο υπολογιστης μου?

      Διαγραφή
    2. Πολυ καλο νεο αυτο. Πήρα Excellence ΓΚ τιμη 5,20 ακομα. Ριξτε το ρε παιδια στα 4 Ευρω να γουσταρουμε.

      Διαγραφή
  99. k egw GK timi 5.20!!!file h xrisi me 3.70 ti piotita exei?emeine sta8eri? h epese?
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. k kati akoma to grafo edw mias k den fenode ta sxolia!!!kapnos malboro 20 gr 4.30 mou to ipe filos peripteras shmera!!!!
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Χρυση Κασσετινα Φιλτρο αλλαξε!!!Και ηταν το μονο τσιγαρο που διεφερε απο τη μαζα, ασχετα αν αρεσει ή δεν αρεσει.Μετα απο 3 πακετα που καπνισα μπορω να το πω με σιγουρια!Μοιαζει πλεον πολυ με τα Marlboro, Prince οσοναφορα μια γευση που αφηνουν κ τα δυο απο τοτε που κατεβηκε η τιμη τους και δεν μου αρεσει καθολου.Δεν μπορεσα να καταλαβω ακομη αν αλλαξε το χαρμανι ή το χαρτι.Ενω πριν η Χρυση δεν εσβηνε παροτι fire safe, τωρα σβηνει και αναγκαζομαι να τραβηξω πιο δυνατες ρουφηξιες, αφηνοντας μου αυτη την αισθηση "χαρτιλας" στη γλωσσα.Δεν αλλαξε ομως τοσο τραγικα οσο τα Marlboro, Prince αν και φοβαμαι οτι κι αυτο θα γινει συντομα, αφου ο Καρελιας δειχνει να ακολουθει κατα ποδας τις αλλες πολυεθνικες.Στα θετικα οτι δεν εχασε κατα πολυ το χαρακτηριστικο της αρωμα-οπως εγινε με τα αλλα τσιγαρα-και το οτι δεν ενοχλει το λαιμο οπως παλια.Αυτο το δευτερο ισως σημαινει οτι αλλαξε ΕΛΑΦΡΩΣ το χαρμανι κι οχι δραματικα, αφου διακρινω "λιγο" μια απο τις ποικιλιες που πριν την ενιωθα πιο εντονη και σκληρη στο λαιμο ενω τις υπολοιπες τις "αισθανομαι" ακομη.Ισως οι φανατικοι οπαδοι της να μην καταλαβαν εντονη τη διαφορα-οπως ειχε γινει και με τα Marlboro-και να ευχαριστηθουν με τη μειωση τιμης, εγω ομως απογοητευτηκα, επειδη ετσι ειχε γινει και με τα Marlboro.Στην αρχη μικρη αλλαγη και μετα τα κατεστρεψαν.ΚΡΙΜΑ!!!Γιατι νομιζα οτι η Καρελια θελει να κρατησει το κοινο της.ΚΡΙΜΑ!!!Γιατι νομιζα οτι η εταιρεια ηθελε να μας εκπληξει με την κυκλοφορια ενος νεου ποιοτικου προιοντος σαν το παλιο Camel (ετσι ειχε απαντησει σε σχετικη ερωτηση ενος φιλου του blog).ΚΡΙΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το πρόβλημα με τα πρόσφατα σχόλια είναι όντως κουραστικό! Μακάρι η google να λύσει σύντομα το πρόβλημα.

    Επειδή εδώ και 1-2 βδομάδες καπνίζω κάτι σέρβικα marlboro (τίποτα το ιδιαίτερο) έχω χάσει εντελώς επαφή με τα περίπτερα άρα και τις αλλαγές στις τιμές των τσιγάρων. Γνωρίζει κανείς ποιά αυξήθηκαν, ποιά μειώθηκαν και πόσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Δεν πιστευω οτι εφαρμοστηκε ακομη το νομοσχεδιο.Δεν παρατηρησα καμια γενικη αλλαγη.Απλα η Καρελια μειωσε την τιμη κ την ποιοτητα της Χρυσης Κασσετινας Φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω αυτού του μπελά με τα πρόσφατα σχόλια, δεν είχα δει αυτά τα τελευταία που γράφετε.

      Πήρα ένα πακέτο χρυσή άφιλτρη και ενθουσιάστηκα. Μπορεί τα Βιρτζίνια να μην είναι η φάση μου, αλλά άμα ένα πράμα είναι καλό, είναι καλό. Μεστή γεύση, ισορροπημένο άρωμα, μεγάλη διάρκεια, χορταστικό τσιγάρο και, το κυριότερο για μένα, άνετο τράβηγμα. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, σχεδόν όλα τα άφιλτρα που έχω δοκιμάσει τα βρίσκω υπερβολικά αεράτα και με ξενερώνουν, ενώ στα φίλτρα είμαι ξεσυνηθισμένος και πάλι με ξενερώνουν. Με τη Χρυσή άφιλτρη κάπνισα σαν άνθρωπος! Χωρίς υπερβολή, την ευχαριστήθηκα περισσότερο κι από το Έξελενς (που το 'χω πάρει 3-4 φορές και δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω την τόσο εξαιρετική του ποιότητα). Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήγα και για δεύτερο πακέτο, και ήταν εξίσου καλό.

      (Να σημειώσω ότι είχα ξαναπάρει ένα πακέτο το καλοκαίρι και δε μου άρεσε, είχε ακριβώς αυτό το πρόβλημα με το τζούφιο και δύσκολο τράβηγμα.)

      Όμως αυτά τα πακέτα τα βρήκα 4 ευρώ. Απ' ό,τι διαβάζω, δεν είναι τα πιο πρόσφατα. Αν τα καινούργια είναι φτηνότερα και χειρότερα, τότε απλώς ίσα που πρόλαβα.

      Διαγραφή
    2. Έρχομαι από στριφτά golden virginia πολλά χρόνια και απλά βαρέθηκα να τα καπνίζω.Η χρυσή κασετίνα ήταν το μόνο τσιγάρο που μπόρεσα να καπνίσω σε αντικατάσταση των στριφτών την οποία την καπνίζω φανατικά σχεδόν ένα χρόνο.Παρατήρησα και γω διαφορά στην γεύση μετά την μείωση της τιμής.Εχει γίνει πιο δυνατή η γεύση και πιο έντονη στον λαιμό.Ισως να είναι κάτι παροδικό,αλλιώς δύσκολα θα βρω αντικαταστάτη.

      Διαγραφή
  104. ...άφησα το Marlboro μετα απο 25 χρόνια καί καπνίζω 2 χρόνια χρυσή
    κασετίνα, όμως τό τελευταίο καιρό καί ίδικά όταν μείωσαν τήν τιμή είναι χάλια από πείσμα μιά μέρα πήρα τό "καρέλια φίλτρο" κασετίνα καί ήταν καλύτερο από τήν χρυσή!!!!
    ποιό τσιγάρο είναι παραπλήσιο τής χρυσής πέτρο?? ευχαριστώ εκ τών προτέρων γιώργης...
    ύγ είμαι μανιώδης καπνιστής επί 35 χρόνια καί δέν το κόβω ούτε στόν τάφο!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω να σκεφτω τσιγαρο παρομοιο. Παντως και εμενα μου αρεσει περισσοτερο το ταπεινο Καρελια Φιλτρο,απο την Χρυση Κασετινα.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει παρομοιο οντως.Αν θελεις δοκιμασε το Marlboro red σκληρο.Εγω αυτο καπνιζω τωρα.Η παρτιδα που κυκλοφορει τωρα μου φαινεται καλη κ το μονο που μπορω να καπνισω ευχαριστα μετα την αλλαγη της Χρυσης.

      Διαγραφή
  105. Λοιπόν, το παραπάνω που έγραψα δεν ισχύει για όλα τα πακέτα των 4 ευρώ.
    Γενικά δεν πρέπει να είναι τσιγάρο με μεγάλη κατανάλωση. Το έχουν σχεδόν όλα τα περίπτερα, αλλά αρκετά συχνά είναι παλιά πακέτα. Κυκλοφορούν κάποια που αρχίζουν από Β και είναι καλά, και κάποια πιο πρόσφατα από Γ που είναι λίγο πιο αεράτα (πιο δύσκολο τράβηγμα, πιο ελαφρύ αποτέλεσμα). Πιθανόν να έχουν ήδη βγει και τα Δ, δεδομένου ότι έχω δει μέχρι και ΓΦ. Πάντως με νέα μειωμένη τιμή δεν έχω βρει ακόμη.
    Τα Γ δεν είναι κακά. Αλλά τα Β, για τον λάτρη των βαριών τσιγάρων, είναι μια ανέλπιστη στην εποχή μας απόλαυση. Κάτι έπαιζε με το χαρτί όταν φτιαχνόταν εκείνη η παρτίδα... Είναι σαν το είδος τσιγάρων που έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια. Βάζω στοίχημα ότι έχουν περιεκτικότητες πολύ πάνω από τις αναγραφόμενες.
    Κυκλοφορούν ακόμη, σπεύσατε. Αν και βέβαια μόνο κατά τύχη τα πετυχαίνεις... Οσα βρήκα ΔΕΝ ήταν μπαγιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορασα Χρυση με φιλτρο και κωδικο ΓΦ,τιμη 3.70.Υποθετω πως το αφιλτρο δεν το κατεβασαν καν.
      Οσο αφορα την Χρυση με Φιλτρο,δεν καταλαβαινω το αρνητικα σχολια. Μια χαρα μου φανηκε.

      Διαγραφή
  106. Πηγαίνοντας σήμερα στον περιπτερά μου έδειξε καινούργια Karelia & sons Superior Virginia σε μαλακό πακέτο.Το βαρύ που πήρα έχει το χρώμα του καπνού του Καρέλια,το lights έχει το χρώμα του πακέτου του Camel lights.Πίσσα 10,νικοτίνη 0,8 μακρύτερο από την χρυσή κασετίνα και τιμή 3,50€.Γευστικά μου θύμισε την χρυσή κασετίνα των 4€ αλλά ίσως αυτό να προέρχεται από το γεγονός οτι είναι 0,1 ελαφρύτερη.Βέβαια δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη γιατί μέχρι τώρα έκανα μόλις 2 τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο νεο! Αν η εταιρεια ξερει κατι παραπανω να μας ενημερωσει.

      Διαγραφή
    2. Φοβαμαι πως άδικα χαιρομαστε Πετρο....

      μάλλον προκειται απλά για μια πιο φθηνή εκδοχή της χρυσης κασετίνας, σε μοντέρνο πακετο για να πιάσει το νεανικό κοινο.

      η καρελια έχει κολλησει με το σκέτο βιρτζινια,δεν καταλαβαίνω γιατι δεν βγάζει ένα πολυτελες american blend,στα πρότυπα του παλιου καμελ που εφτιαχνε.

      Διαγραφή
    3. Κοντεύοντας να τελειώσω το καινούργιο πακέτο του Καρέλια,δεν μου έδωσε την εντύπωση μιας φθηνής έκδοσης της Χρυσής Κασετίνας.Η διαφορά 0,1 σε νικοτίνη μάλλον οφείλεται στο γεγονός οτι το καινούργιο πακέτο έχει διάτρητο φίλτρο.Μάλλον έχουν και τα δύο τσιγάρα το ίδιο χαρμάνι.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με τον ανωτέρω ανώνυμο. Δεν είναι φθηνή εκδοχή της Χρυσής. Μοιάζουν λίγο, η μυρωδιά από το μέλι είναι διάχυτη, το δε μπλε είναι αέρας, τα δοκίμασα και τα δύο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  107. Πέτρο καλησπέρα, φωτογραφίες στο mail σου του νέου Καρέλια μαλακού, full flavor.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Τελικα το νεο σημα του Καρελια αξιζει δοκιμη ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη καλησπέρα. Εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Δεν είναι καθόλου άσχημο τσιγάρο,εάν σου αρέσει η Χρυσή πάνω κάτω τα ίδια είναι. Απλά προσωπικά με ενοχλεί τόσο άρωμα μέλι. Με σβηστό το τσιγάρο, πέρνα το κάτω από τη μύτη σου και είναι λες και βούτηξες στον κουβά με το ΑΤΤΙΚΗ!!!!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Αν και δεν τρελενομαι για την χρηση κασετινα λεω να κανω μια δοκιμη απο περιεργεια να δω περι τινος προκειτε.Ευχαριστω παντως για την πληροφοριση Κωστα

      Διαγραφή
    3. εδω να πουμε οτι αυτο το αρωμα μελιου ειναι το φυσικο αρωμα των αμερικανικων βιρτζινια. Τετιο αρωμα εχει η χρυση κασετινα,ο καπνος pueblo και (λιγοτερο) τα rothmans.

      στο dunhill δεν το εχω παρατηρησει ποτε,μαλλον βαζουν αλλη ποικιλια ή κανουν αναμιξη.
      ουτε στο excellence και στο magnum αλλα εκει εχουμε 3 ποικιλιες βιρτζινια.

      τετοιο αρωμα μελιου υπαρχει και στον καπνο καρελια, ομως ειναι χημικο,γιαυτο και ειναι πιο εντονο

      Διαγραφή
    4. Το νέο σήμα χρησιμοποιεί το ίδιο πακέτο με τον Καπνό Καρέλια. Πιθανώς η εταιρία να ήθελε να βγάλει ένα σήμα όπως έκανε η Drum βγάζοντας σήμα έτοιμων τσιγάρων.Ειδικά όταν διαβάζω πως ένας φίλος διέκρινε στο νέο σήμα έντονη παρουσία μελιού (ομολογώ πως εγώ δεν το διέκρινα τόσο) τότε μάλλον το νέο σήμα αποτελεί το έτοιμο τσιγάρο των καπνών Καρέλια παρά ένα μοντέρνο αδερφάκι της Χρύσης Κασετίνας.

      Παρόλο που στην αρχή παρατήρησα διαφορά με την πτώση της τιμής στην Χρυσή Κασετίνα,τώρα δεν με ενοχλεί. Ισως ήταν ψυχολογικό,ίσως την αλλαγή την συνήθισε ο οργανισμός μου.

      Διαγραφή
  109. eimai sto deutero paketo malako k auto pou mou kanei ediposh einai to arwma meliou pou vgazh to tsigaro stis prwtes 2 tzoures pou emena den me xalai genika mias k einai fisiko proiwn opos to kakao!!!padws t virginia den vgazoun geush meliou an einai ka8ara opos p.x. o pueblo k to danhill.
    pados to proiwn einai aristo piotika k tou vazo aneta 7 me 8/ 10
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Mια χαρα ειναι το νεο Καρελια,τις επομενες μερες θα κανουμε αφιερωμα.Στο 2ο πακετο ειμαι και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω στο δευτερο πακετο ειμαι.Αλλα θα καπνισω μερικα πακετα ακομη πριν σχηματισω ολοκληρωμενη αποψη.Μεχρι στιγμης μου φαινεται καλο, για 3,50 ευρω πολυ καλο μαλιστα αν σκεφτειτε οτι οι ανταγωνιστες του κοστιζουν 3,70 κ 3,90.Κατι ενδιαμεσα απο την Χρυση κασσετινα φιλτρο (το καινουριο εχει λιγοτερα ανατολικα) και τον καπνο.Εντονο το αρωμα μελιου κ ανηθου.Πολυ χημικο ομως ρε παιδια!!!Ικανοποιητικα βαρυ για μενα παντως.

      Προσωπικη εκτιμηση οτι πλασσαριστηκε με 3,50ε για να μπει στην αγορα, αργοτερα ή θα ακριβυνει ή θα χαλασει.Παντως το πακετο θα μπορουσε να ειναι πιο ομορφο, αν διατηρουσαν τα χρωματα του αφιλτρου στο "βαρυ".Δηλ. χρυσα γραμματα κ στο πλαι οι καφε κολωνες-κιονες.

      Επειδη εχει τη σκληρη γευση ολων των ΚΑΡΕΛΙΑ δε νομιζω να κερδισει πολλους οπαδους του Marlboro, αλλα σιγουρα θα "κλεψει" πολλους απο τα Prince κ Camel.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεγελιεστε!Το αρωμα μελιου ειναι εντελως τεχνητο!Εμενα δε με χαλαει, αλλα θα προτιμουσα καλυτερα καπνα με φυσικο αρωμα κ λιγοτερη χημεια.Φυσικα τοτε θα κοστιζε 10 ευρω κ οχι 3,50-οπως στην Αμερικη- αλλα γιατι δε βγαζουνε κι ενα ακριβο να ευχαριστιομαστε καπου καπου?!Λες και δε θα επιβιωνε σαν σημα?Εδω επιβιωνει το Magnum που δεν ειναι κ τιποτα το ιδιαιτερο.

      Διαγραφή
    3. ακριβο έχει βγαλει η καρελια το excellence.
      ακριβο american blend περιμενουμε να δουμε...

      οσο για το νεο καρελια δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
      παντως το αρωμα μελιου της χρυσης κασετινας δεν ειναι χημικο,ειναι το αρωμα του βορειοαμερικανικου βιρτζινια.
      τετοια αρωμα εχουν additive-free καπνοι οπως pueblo και manitou

      οσο για το davidoff magnum προσωπικα το θεωρω καλυτερο απο το excellence και το προτιμω γιατι εχει πιο σταθερη γευση.
      εχω ρωτησει και σε καπνοπωλειο που ειναι κοντα στο σπιτι μου να μου πουν το πιο ποιοτικο τσιγαρο και μου ειπαν το magnum.
      βεβαια η πραγματικη τιμη του ειναι οσο το excellence οχι 7.50 ευρω!


      Διαγραφή
    4. Ακριβο american blend εννοουσα κι εγω.Το virginia δεν με ενθουσιαζει.Τα excellence κ magnum δεν τα μπορω για μονιμο καπνισμα ανεξαρτητα απο την τιμη τους κι ας εχουν ποιοτητα.Και 2 ευρω να κοστιζαν δεν θα τα επελεγα για καθημερινο τσιγαρο.Αντιθετα, δε μπορω να πω το ιδιο για τη Χρυση Κασσετινα.Ειναι πιο κοντα στο american blend, επειδη δεν ειναι σκετο virginia, δηλ. πλησιαζει τα γουστα μου αρκετα.Λιγα καπνα γευσης (burley) να ειχε ακομη κ θα ημουν ικανοποιημενος.

      Διαγραφή
    5. παντος το καλυτερο αμερικαν μπλεντ αυτη τη στιγμη ειναι το davidoff classic,2 μηνες τωρα μονιμα το καπνιζω.

      Διαγραφή
  111. Μόλις βρήκα το νέο Καρέλια και έχω καπνίσει δυο τσιγάρα. Δυνατό, χορταστικό, κατά τα άλλα δε μου λέει τίποτα (προσωπικά μιλώντας βέβαια).
    Δε βρίσκω τόσο έντονο το άρωμα μελιού (μόνο στο σβηστό) και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ίδιος καπνός με το στριφτό, που έχει τόνους αρώματα.
    Πακέτο με ιδιόρρυθμη εμφάνιση, δε νομίζω ότι μ' αρέσει αλλά ίσως απλώς δεν το συνήθισα ακόμα. Οπωσδήποτε ξεφεύγει πολύ από τη στάνταρ αισθητική των όρθιων πακέτων, αλλά προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

    Εν πάση περιπτώσει απ' όλη αυτή την οικογένεια Τζ. Καρέλιας & Σονς (Χρυσή Χ 3, καπνός Χ 2, το καινούργιο Χ 2 και ας πούμε και το Έξελενς), εγώ έχω κάνει την επιλογή μου και δε βρίσκω μέχρι στιγμής λόγο να την αλλάξω:
    1. Χρυσή άφιλτρη
    2. Καπνός άσπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Ο τίτλος λέει εδώ Superior Virginia, και στη Χρυσή απλώς Virginia. Η τιμή όμως λέει το αντίθετο. Νομίζω ότι η τιμή λέει την αλήθεια και όχι ο τίτλος...

      Διαγραφή
    2. Άκυρο το ευφυολόγημά μου. Και η Χρυσή κασετίνα (με φίλτρο) Superior Virginia γράφει. Η άφιλτρη είναι που λέει μόνο Virginia.

      (Έχω το πακέτο της άφιλτρης μπροστά μου, και υπέθεσα ότι έτσι θα είναι και στο πακέτο με φίλτρο - τελικά είδα στο ίντερνετ ότι δεν είναι.)

      Διαγραφή
  112. καλα αυτα είναι απο αισθητικής απόψεως περισσότερο.
    κασετινα φίλτρο-άφιλτρη-λαιτς, ιδιο χαρμάνι-καπνά εχουν,οπως έχει γράψει και ο κ.Καρελιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. mages molis dokimasa tin xrhsh filtro me 3.70 k den eida kamia ptosh stin piothta mou fanike exeretiki an k den tin allazw me tin excellence me tpt!!!!
    a re aimniste kaneis papades me ta virginia
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Το ξερω οτι ειμαι ο μονος που επιμενει οτι η Χρυση Κασσετινα Φιλτρο αλλαξε.Το καλο ανατολικο που ειχε στο χαρμανι της εξαφανιστηκε κ τη θεση του πηρε το τεχνητο αρωμα-γευση που εχει ο στριφτος καπνος της εταιριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ενα μεγάλο μπράβο στην εταιρία

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=490690

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο τους. Με κάτι τέτοια, λογικά θα έχουν και τη (δίκαιη) στήριξη των εργαζομένων τους.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα αξιεπαινη πρωτοβουλια!!!Το να δινεις τετοια bonus την εποχη των ολο κ αυξανομενων περικοπων ακουγεται εξωπραγματικο.Μπραβο στην Καρελια κ μακαρι να τους μιμηθουν κ αλλες κερδοφορες επιχειρησεις!

      Κριμα ομως που δεν μπορουν να βελτιωσουν τη Χρυση Κασσετινα Φιλτρο, ωστε να τους ενισχυσουμε κ εμεις ως καταναλωτες του συγκεκριμενου προιοντος.

      Διαγραφή
  116. Ρίξε μια ματια στο Καρελια Φίλτρο.Για εμένα είναι το πιο αδικημενο εμπορικά προιόν αυτης της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Κάπνιζα την Άφιλτρη Χρυσή Κασετίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Όταν εφαρμόστηκαν τα ανώτατα ευρωπαϊκά όρια πίσσας και νικοτίνης, άλλαξα και άρχισα να καπνίζω την χρυσή κασετίνα φίλτρο, διότι η άφιλτρη εκδοχή είχε πάψει πλέον να είναι τόσο βαριά όσο ήταν πριν, και αυτό με ξένιζε.
    Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω το εξής.
    Εξακολουθεί να παράγεται (ίσως για κάποιες άλλες αγορές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η παλιά έκδοση της Άφιλτρης Χρυσής Κασετίνας; Πού μπορώ να την βρω (αν παράγεται); Είχε Νικοτίνη 1,3 και Πίσσα 14. Το έγραφε στο πλάι του πακέτου με κεφαλαία γράμματα.
    Εκείνο το απολαυστικό τσιγαράκι δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά, την υπέροχη γεύση και την αίσθηση που μου δημιουργούσε όταν το κάπνιζα τα καλοκαίρια πίνοντας μπύρα ή ουίσκι. Είναι το ωραιότερο τσιγάρο που έχω καπνίσει ως τώρα. Χωρίς, βέβαια, να έχω δοκιμάσει ακόμα το Excellence...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά, ο Α. Καρέλιας έγραψε εδωμέσα πως όχι, το τσιγάρο βγαίνει παντού σε μία μόνη εκδοχή, αυτή της νομοθεσίας που ισχύει στην ΕΕ.
      Ωστόσο κάτι παλιά πακέτα που κυκλοφορούν ακόμη σε μερικά περίπτερα, με κωδικό από Β, είχαν βγει πολύ μεστά και χορταστικά παρά το 10 και 1,0. (Δεν είναι φυσικά από την εποχή προ ορίων, κανενός χρόνου πρέπει να είναι ή λιγότερο, πάντως χωρίς ιδιαίτερη μπαγιατίλα.)

      Διαγραφή
  118. που μπορω να βρω αφιλτρ χρυση σε θεσσαλονικη,κοντα στο καψις χοτελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα περίπτερα του Σταθμού θα υπάρχει σίγουρα. Εκεί έχουν τα πάντα.

      Διαγραφή
  119. Να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά την Χρυσή Κασετίνα Φίλτρο.
    Θα προτιμούσα το φίλτρο του τσιγάρου να είναι άσπρο και όχι κίτρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. To κιτρινο φιλτρο ταιριαζει περισσοτερο με την αισθητικη του πακετου.
    Πηρα μια χρυση φιλτρο μετα απο πολυ καιρο στα 3.70
    Ουδετερη γευση, βαρετο καπνισμα. Μετριο τσιγαρο.

    Τα τελευταια 1-2 χρονια η χρυση φιλτρο εχει χαλασει πολυ.Θυμαμαι παλιοτερα πριν 3+χρονια ειχε μια γλυκια και κρεμωδη γευση,που δεν συναντουσες πουθενα(με εξαιρεση καπιες σπανιες καλες παρτιδες ροθμανς ιντερνασιοναλ).Θυμαμαι την δοκιμαζαν φιλοι μου και ολοι ελεγαν φοβερα λογια,μαλιστα 2 ειχαν αφησει το μαρλμπορο για την χρυση.Τοτε τα καπνα ηταν καστανοξανθα-ανοιχτωχρομα, τωρα σκουρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Η Χρυσή Κασετίνα Φίλτρο, έχει αλλάξει τόσο πολύ, που μετά απο τόσα χρόνια που την καπνιζα φανατικά σκέφτομαι ν'αλλάξω μάρκα. Πρωτα απ' όλα έχει αλλάξει το χαρτί που δε καίγεται με τίποτα και σε συνδιασμό με τον καπνό που έχει αραιώσει φανερά αλλά και η γευση που έχει αλλάξει κάνει το κάπνισμά της να καταντά εκνευριστικό. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Κατα αρχην Χριστος Ανεστη Χρονια Πολλα σε ολους.Φιλε ανωνυμε απο πανω,δεν φταιει ουτε το χαρτι ουτε το χαρμανι,αλλα μια ουσια που εχουν βαλει ολοι,βασει νομου ΕΕ,για να σβηνουν τα τσιγαρα(καλο αυτο ε)εδω και δυο χρονια,για προστασια των δασων απο πυρκαγια σε περιπτωση που πεταξει τσιγαρο καποιος ασυνηδειτος.Ο νομος ξεκινησε απο αμερικα εδω και καμια δεκαρια χρονια.Προσωπικα επειδη με χαλουσε αυτο το πραγμα το εψαξα και βρηκα οτι η ιδια ουσια χρησιμοποιητε σε κολες που μπαινουν στα χαλια και πολλα αλλα.Δεν ξερω τι να πω,θα την ψαξω στα πουρακια και αν δεν μου κατσουν και αυτα θα παρω τα αλλα τα πουρακια με την σοκολατα του παπαδοπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Παιδιά ξέρει κανείς σε ποιές χώρες της Ευρώπης κυκλοφορούν τσιγάρα καρέλια; Στην Αμερική μπορεί να βρει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω. Έκτος από το κύρος που προσδίδει ένα τέτοιο πακέτο , ένα τσιγάρο διαφορετικής κλάσεως από την πρώτη κιόλας ρουφηξιά. Ένα τσιγάρο απαλό ,ελαφρύ, ζυγισμένο.Όμως κάθε τζούρα και μια απόλαυση .
    Αυτό είναι το ατού του , ελαφριά γεύση αλλά πολύ δυνατό. Νομίζω ελάχιστα εναπομείναντα τσιγάρα έχουν αυτόν τον χαρακτήρα.
    Ένα σήμα για όσους απολαμβάνουν ακόμη το κάπνισμα.

    Από εμένα εν έτη 2014 παίρνει 10/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. καλησπερα η αφιλτρη κασετινα τα οβαλ τσιγαρα κυκλοφορουν ακομα???αν ναι που μπορω να τα βρω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Δεν είναι και τόσο σπάνια. Σε κάθε περίπτερο κεντρικής πλατείας, και περίπου σε κάθε ένα στα τρία από τα υπόλοιπα περίπτερα. Εκτός αν έχω χάσει κάποια εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Γεια σε ολους.Ειδα τυχαια μια φωτογραφια στο ιντερνετ απο το GKS plain ovals που ελεγε oriental plain ovals γνωριζετε αν υπαρχει πραγματι?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπηρχε παλιοτερα αλλα απετυχε και εγινε virginia plain ovals

      Διαγραφή
    2. Ειχε κυκλοφορησει και Ελλαδα?Δεν το ειδα ποτε

      Διαγραφή
    3. Kυκλοφόρησε το 93 στις ΗΠΑ και την Αγγλια σε Φίλτρο(Superior Orientals) και άφιλτρο(Oriental palain Ovals) για να αλλάξει μετα από 2-3 χρόνια σε Βιρτζίνια.Αυτή ήταν η πρωτη Χρυσή Κασετινα

      Διαγραφή
  129. Καλησπερα σε ολους.Πηρα σημερα ενα plain ovals με κωδικο ΚΔ αλλα δεν πρεπει να ηταν και πολυ φρεσκο γιατι ειδα την πωλητρια πριν μου το δωσει να το ψιλοσκουπιζει με το χερι της μαλλον ειχε σκονη,οκ πολυ καλο παντως μου φανηκε βαρυ δεν το ειχα ξαναπαρει γιατι καπνιζω τη χρυση με φιλτρο και το ειδα σημερα και το λιγουρευτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Aν το βρεις φρεσκο θα πάθεις πλάκα.Δυστυχώς τις περισσότερες φορές πετυχαίνεις παλιά πακετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Η αφιλτρη χρυση κασετινα ειναι εξαιρετικο τσιγαρο αλλα προσωπικα το ταπεινο Καρελια Αγρινιου μου αρεσει περισσοτερο ισως να με κουραζει το πρωτο λογο της μονοτωνιας του σκετου Virginia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Γειά σας. Η χρυσή κασετίνα φίλτρου αξίζει? Έπερνα παλιά και ήταν καλή αλλά διαβάζω αρνητικά σχόλια εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ειναι μια χαρα απο τα στανταρ ποιοτηκα και καλα τσιγαρα της αγορας.Επισης να αναφερω πως φιλος μου ο οποιος ζει στη Γερμανια τα τελευταια 2-3 χρονια και ηρθε για ενα διαστημα στη χωρα μας μου ειπε οτι στην πλειοψηφια τους οι Ελληνες καπνιστες εκει καπνιζουν χρυση κασετινα η οποια θεωρειται τσιγαρο πολυτελειας και ειναι 1.50 ευρω ακριβοτερη του Marlboro.Αξιζει μην το σκεφτεσαι καθολου κι εγω αυτα καπνιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ποιοτικα και η χρυση κασετινα και το εξελενς είναι από τα καλυτερα τσιγαρα της αγορας μαζι με ντανχιλ ροθμανς καμελ.

    Τωρα γευστικα είναι υποκειμενικο το θεμα πχ εμενα η χρυση φιλτρο δε μου αρεσει αλλα εχω και 2 χρονια να την δοκιμασω.Παντως πριν αρκετα χρονια ηταν φοβερο τσιγαρο η χρυση, καπνιστες μαρλμπορο το σταματαγαν για τη χρυση κασετινα φιλτρο.
    Τωρα το excellence είναι εκτος συναγωνισμου ποιοτικα είναι στα καλυτερα τσιγαρα του πλανητη εφαμιλο με nat sherman black & gold και με sobranie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Παρολο που η χρυση κσετινα ειναι σκετο βιρτζινια ειναι ετη φωτος μπροστα απο τα βρετανικα τσιγαρα.Εχω καπνισει τα περισσοτερα βρετανικα τσιγαρα γιατι ημουν μια περιοδο εκει ως φοιτητης δεν αναφερομαι φυσικα σε πολυτελη τσιγαρα η σπανια σαν το woodbine ας πουμε η καποια αφιλτρα σαν τα senior service,players η τα park drive αναφερομαι στα πιο mainstream τσιγαρα.Λοιπον ολα ηταν αγευστα και ειχαν μια βρασμενη που λεμε γευση τα μονα που αντεχα ηταν τα embassy αλλα και αυτα ηταν μετρια πιστευω πως αν κυκλοφορουσε εκει η χρυση κασετινα θα ειχε τρελανει πολυ κοσμο οσο αφορα τη χωρα μας ειναι σιγουρα απο τα καλυτερα που υπαρχουν και μην ξεχναμε πως ειναι made in greece αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Εδω και μερικες μερες καπνιζω το αφιλτρο και νομιζω πως ειναι εξαιρετικο τσιγαρο.Επισης το δοκιμασα και με πιπακι εβανς ξερετε κατι μικρα χρωματιστα που πουλανε στο περιπτερο με 50 λεπτα,λοιπον σε σχεση με ενα τσιγαρο με φιλτρο σε αυτο δεν κοβει καθολου ουτε σε βαρος,ουτε σε γευση πολυ καλος συνδιασμος νομιζω.Κατι ασχετο με το συγκεκριμενο τσιγαρο αλλα σχετικο με τα αφιλτρα:συζητουσα χθες με εναν ηλικιωμενο κυριο για το καπνισμα,εκεινος καπνιζε μονο τα Hellas Special του Παπαστρατου και οταν καταργηθηκαν σταματησε το καπνισμα για μεγαλο χρονικο διαστημα μου τα περιαγραψε σαν το καλυτερο τσιγαρο τοτε,ο κανονικος Ασσος μου ειπε ηταν αχυρο μπροστα του γιατι αυτο προοριζοταν αρχικα μονο για εξαγωγη αλλα στη συνεχεια βγηκε και για την ελληνικη αγορα και φυσικα ηταν πανακριβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Χρυσή Κασετίνα Άφιλτρη ή Camel Άφιλτρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Χρυση κασετινα.Τα καπνα της ειναι εξαιρετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. τα αφιλτρα τσιγαρα της χρυσης κασετινας του καρελια ειναι σκετα στουκας....ετυχε να παρω πριν μισο μηνα περιπου ενα πακετο που το λιμπιστηκα στο μινι μαρκετ που πηγαινω και ο τυπος εκει μου ειπε καπνισε τα με μετρο γτ ειναι πολυ βαρια τσιγαρα...αναψα ενα και μου γινε το πνευμονι τσαρουχι...πηρα μια γεματη τζουρα και μου πεταχτηκαν τα ματια οξω!αν και εχω κνει αφιλτρα και αφιλτρα(απ αυτα που κυκλοφορουν εδω)αυτα μου φανηκαν πολυ βαρια..ασχετο κιολας οτι ειναι πανακριβα 4,10 το πακετο...απ τα 20 εκανα μονο τα 6 των οποιων τα υπολοιπα πηγαν υπερ φιλων της τρακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λίγοι τα παίρνουν, οπότε μπορεί να είχαν ξεραθεί. Γενικά είναι πολύ καλό τσιγάρο (κατά την υποκειμενική μου βέβαια γνώμη). Επίσης, κάπου εδώ στο μπλογκ έχουμε την έγγραφη διαβεβαίωση του Καρέλια του ίδιου ότι οι τρεις χρυσές κασετίνες (κανονική, λάιτ και άφιλτρη) έχουν το ίδιο χαρμάνι, και διαφοροποιούνται στο φίλτρο και στο χαρτί. Της άφιλτρης το χαρτί προφανώς είναι το πιο αεράτο, ώστε να κατεβάζει, χωρίς τη μεσολάβηση φίλτρου, την πίσσα και τη νικοτίνη στα επιτρεπόμενα όρια. Άρα στην ουσία είναι πιο ελαφρύ το άφιλτρο παρά το φίλτρο! Αν σου έτυχε το αντίστροφο, μόνο σε ξέραμα λόγω χρόνου μπορεί να οφείλεται.

      Διαγραφή
  140. Η χρυση κασετινα φιλτρο (και αφιλτρο) εχει το καλυτερο αρωμα μολις ανοιγεις το πακετο που εχω μυρισει ποτε. Μυριζει μελι δειγμα των ποιοτικων βιρτζινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Έχεις δίκιο μυρίζει πολύ ωραία και έντονα. Πάντως εμένα μου φάνηκε πολύ ωραίο τσιγάρο γλυκό και γευστικό. Πάντως μου φάνηκε αρκετά ελαφρύ για της αναλογίες του. Πριν κάπνιζα marlboro touch και ήταν χάλια. Φυσικά προτιμώ χρυσή κασετίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Χρυσή φίλτρο, 10-0.9-9. Από τα λίγα πλέον τσιγάρα που συνδυάζουν ποιότητα, ευρεία διαθεσιμότητα και λογική τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αναφέρω επίσης ότι το σάιτ της Καρέλια αναφέρει περιεκτικότητες για όλα τα σήματα που πωλούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά:
      http://www.karelia.gr/showArticle.php?category=fG8yu2aJxF

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε ανωνυμε δε τις αναφερει, μολις κοιταξα. Στους καπνους δεν εχει τιποτα ας πουμε.

      Διαγραφή
    3. Φίλε στους καπνούς δεν έχει περιεκτικότητες γιατί δεν μπορείς να προσδιορησεις τις περιεκτικότητες.Πάει ανάλογα με το χαρτάκι ή το φιλαράκι που θα βάλεις.

      Γιώργος Καφ.

      Διαγραφή
    4. Στα τσιγάρα όντως γράφει.

      Θα μπορούσε να γράφει και για τους καπνούς πάντως. Μερικοί καπνοί (όχι Καρέλια, π.χ. ο Κρέιβεν) έχουν εκτιμώμενες περιεκτικότητες, και μάλιστα τέσσερις (με φίλτρο ψιλό - χοντρό και με χαρτάκι τύπου Α αεριζόμενο - τύπου Β μη αεριζόμενο). Η αξιοπιστία τους δεν είναι βέβαια απόλυτη (π.χ. τα πάχη φίλτρων δεν αντιστοιχούν σε κανένα από τα συνηθισμένα μεγέθη του ελληνικού εμπορίου, τα χαρτάκια τύπου Α έχουν σχεδόν εξαφανιστεί κλπ.), είναι όμως σχετική, και ως τέτοια έχει την αξία της, μπορείς δηλαδή να συγκρίνεις καπνό με καπνό και να βρεις ποιος είναι ίδιου βάρους με κάποιον που σου αρέσει, ή πιο ελαφρύς από κάποιον που σου 'πεσε βαρύς στη γεύση, κλπ..

      Διαγραφή
    5. Χμ...
      Δε γράφει σε ΟΛΑ τα τσιγάρα, σε μερικά το παρέλειψαν.

      Διαγραφή
  143. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Η FULL FLAVOR ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ Η SMOOTH.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΩ.ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Φιλε Παναγιωτη για εμενα προσωπικα τα μονα τσιγαρα του Καρελια που λενε κατι ειναι το Excellence(που ειναι επικο),η αφιλτρη χρυση και τα Αγρινιου επισης η βαση ολων των τσιγαρων του Καρελια και γενικα ολων των τσιγαρων ολων των εταιρειων ειναι τα καπνα βιρτζινια,στον Καρελια διακρινω σε ολα του τα τσιγαρα μια κοινη γευση που πιστευω οφειλεται στις ποικιλιες βιρτζινια που χρησιμοποιει και μαλλον χρησιμοποιει τις ιδιες με ποιοτηκες διαβαθμισεις για καθε σημα.Απο κει και περα ποιοτηκα τα τσιγαρα του Καρελια ειναι ολα αλλα ρολο παιζουν και τα γουστα-γευστικα κριτιρια του καθενος,εγω δεν ειμαι τοσο λατρης των βιρτζινια ας πουμε αλλα συμφωνω με καποιους που λενε πως πολυτελη τσιγαρα φτιαχνονται μονο με βιρτζινια τουλαχιστον στις μερες μας γι αυτο και μου αρεσει το Excellence γιατι τα βιρτζινια που εχει ειναι απο τα καλυτερα που μπορουν να βρεθουν,το καλυερο ομως ειναι το Sobranie Cocktail που ειχα την τυχη να καπνισω προσφατα απο την Αγγλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με ανατολίτικα μπορεί να φτιαχτεί εκλεκτό χαρμάνι, πρβλ. Μπλακ Ράσιαν, απλώς δεν το έχει κάνει κανείς στην Ελλάδα. Και το Σένατορ, που είναι αμερικάνικο χαρμάνι, λένε ότι είναι επίσης υπερπολυτελές, αν και δεν έχω προσωπική άποψη από ένα πακέτο που δοκίμασα πριν δυο χρόνια σχεδόν.

      Πάντως συμφωνώ με όσα λες για τα Καρέλια.

      Διαγραφή
    2. Το Σενατορ είναι για την Ελλάδα διαφορετικό. Αν καπνίσετε το γνήσιο Ρωσικο,είναι πολύ ελαφρύ και σκετο Grand Virginia όπως γράφει το κουτί . Το δικό μας είναι βαρύ και με εντονη ανατολική γεύση,μόνο το πακέτο είναι ίδιο,ούτε οι αναλογίες(6mg το Ρωσικο 9 το δικό μας), αλλά ούτε καν και το τσιγάρο μια και το ξένο είναι τυλιγμένο με μαυρο τσιγαρο. Στην ουσία η ΣΕΚΑΠ έβγαλε ένα νεό προιον, για να έχει και αυτή ένα στην υπερπολυτελή κατηγορία και απλά του έδωσε ένα όνομα που είναι είδη οικείο στους τουρίστες και όσους κατάγονται από την παλιά ΕΣΣΔ,μια και το Σενατορ εκεί είναι συμβολο κοινωνικου στατους. Το Ελληνικό πάντως μου θυμίζει ένα πολυτελές Καρελια Φιλτρο.

      Διαγραφή
    3. Ε ναι, στο ελληνικό αναφερόμουν, όχι σε κάθε σήμα με αυτό το όνομα. Για το ελληνικό είναι που είχα διαβάσει τα σχόλια που ανέφερα. Κι αν δεν το έλεγαν Σένατορ αλλά με καινούργιο όνομα, το ίδιο θα ίσχυε.

      Διαγραφή
  145. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ TA EXOYN KATA TH ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΕΧCELLENCE(ΕΧΩ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΣΩ).ΤΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΟΥΦΗΞΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ EXCELLENCE.KAΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΟΥΧΤΙΖΕΙΣ.ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.ΣΤΑ EXCELLENCE ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. ΣΥΜΦΩΝΩ,ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. ΣΥΜΦΩΝΩ,ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΠΝΟ KAREKIAS ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΦΙΛΤΡΟ RIZLA KAI ΧΑΡΤΙ DRUM.EΞΑΙΡΕΤΙΞΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΠΝΟ KAREKIAS ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΦΙΛΤΡΟ RIZLA KAI ΧΑΡΤΙ DRUM.EΞΑΙΡΕΤΙΞΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Για διαφορους λογους βρεθηκα τον Αυγουστο σε Νοτια Ελλαδα, Κυκλαδες και Ηπειρο. Τα Καρελια χρυση κασετινα κανουν θραυση. Ισως για καποιους αυτο να ειναι γνωστο. Προσωπικα δε το γνωριζα η δεν το ειχα παρατηρησει παλαιοτερα. Τολμω να πω οτι τα marlboro ειναι μειονοτητα. Μου εκανε εντυπωση διοτι εδω στη Μακεδονια συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Αυτην την εικονα εχω αποκομισει. Θα ηθελα να ακουσω αν οντως ισχυει ή εχω εσφαλμενη εικονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Πήρα χθες Χρυσή Κασετίνα με νέο πακέτο. Μια λεπτομέρεια που παρατήρησα είναι ότι πλέον αντί για "Superior Virginia" γράφει "Selected Virginia", ενώ και στο πλάι γράφει "20 premium cigarettes" (νομίζω ότι το παλιό πακέτο έγραφε luxury αντί premium).

    ΑπάντησηΔιαγραφή