ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

George Karelias and Sons Excellence


Τι να πρωτοπει κανεις για αυτο το σημα-αποθεωση του Virginia καπνου. Ειχα την χαρα να το καπνισω αυτο το πολυ καλο,φτιαγμενο στην Ελλαδα τσιγαρο.....μεσω Αγγλίας!Καπνα Virginia απο την Βορεια Καρολινα και Santa Catarina απο την Βραζιλια. Η γευση όπως πρεπει: πλούσια μεν,καθολου σκληρη δε,παραπεμπει στα πολυ καλα Αγγλικου τυπου τσιγαρα του παρελθοντος. Στυλιστικα ενα πακετο κομψοτεχνημα,μπλε οβαλ, στην μεσα πλευρα φιλοξενει ενα ρητο του Αριστοτελη για τις χαρες της ζωης.Ασπρο φιλτρο.Στα αρνητικα λογαριαζεται η απουσια καπνων γευσεως,καθως και το καπως ελαφρυ για τα γουστα μου χαρμανι. Για το τελευταιο δεν μπορω να κατηγορησω τους κατασκευασυες,αφου βαση των ανωτατων  οριων της ΕΕ,τα τσιγαρα μπορουν να πιασουν μεχρι 10 πισσα και 1 νικοτινη. Εαν υπηρχε δυνατοτητα να πιασει αυτο το τσιγαρο τιμες γυρω στα 14 και 1,2 ,που ειναι νομιζω οτι πρεπει, για να αναδειχθει ενα τοσο απολαυστικο Virginia Blend, σιγουρα θα ξεπερνουσε γευστικα ακομα και το παλιο Dunhill International. Ετσι και αλλιως το Εxcellence καταξιωθηκε και στην διεθνη και στην εσωτερικη αγορα ως ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα του 21ου αιωνα!
Το George Karelias and Sons Excellence δειχνει προς τα που πρεπει να κινηθει η ελληνικη καπνοβιομηχανια,αλλα-παραθενση- και η ελληνικη οικονομια γενικότερα. Η Ελλαδα δεν ειναι ούτε Κινα,ούτε Βιετναμ,δεν χρειαζεται να προσπαθει να χτυπήσει χωρες του 3ου κοσμου στις τιμες.Η Ελλαδα ότι φτιαχνει με μερακι,το κανει τελειο, καλυτερο ή τουλαχιστο ισαξιο των κορυφαιων.Μετα  απο τις τελευταιες ασχημες  οικονομικες κατευθυνσεις,το σχολιο αυτο ειναι εξαιρετικα επικαιρο.
 Υπαρχει και αλλη αναφορα στο blog για το Excellence,τον Δεκεμβρη του 2009,καθως και πολλα ενδιαφεροντα σχολια.


Βαθμολογια: 8,5+ στα 10

157 σχόλια:

  1. ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΚΑΡΕΛΙΑ" ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ AMERICAN LEGEND ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ,Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΑ(ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΒΗ) Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ.
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕRICAN SPIRIT ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΩ ΣΕΚΑΠ.Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ,ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ,ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eστειλα και εγω μυνημα στην Καρελια για τον ιδιο λόγο,αν θα κυκλοφορησουν το σημα στην Ελλαδα ή αν εστω μπορουν να με προμηθευουν με αυτο. Για το δευτερο μου ειπαν πως δεν γινεται, για το πρωτο πως προς το παρον το κυκλοφορουν μόνο σε χωρες του εξωτερικου.
    Με την American Spirit μια φορα μιλησα και μου απαντησαν. Μου ειπαν πως σκεφτονται να επεκταθουν στην Ελλαδα(πριν 1 1/2 χρονο τωρα)και μου προτειναν να μου στελνουν απευθειας τα σηματα τους κατι που δεν με ενδιεφερε.
    Για το American Spirit θα γραψω συντομα.
    Όσο αφορα την Καρελια,μια οικογενειακη επιχειρηση, ειναι η μεγαλυτερη ανεξαρτητη εταιρια του Δυτικου κοσμου. Εχει φτασει να εξαγει το 75% της παραγωγης της και 1 στα 300 τσιγαρα που καπνιζονται στον πλανητη να ειναι δικο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι γκρουπ στο facebook με το αιτημα της κυκλοφοριας του τσιγαρου αυτου στην Ελλαδα.
    http://www.facebook.com/#/group.php?gid=194020120162

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυκλοφορεί Ελλάδα και η τιμή του είναι 4,30€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τσιγάρο έχει μια απίστευτη γεύση δεν συγκρίνετε με τίποτα άλλο που κυκλοφορεί Ελλάδα.
    Απλά υπομονή λίγο μέχρι να φτάσει στα περίπτερα. Πάντως ξεκίνησε η διάθεση του από την εταιρία Καρέλια όπως προείπα στην τιμή των 4,30 € που τα αξίζει με το παραπάνω αν σκεφτείτε την ποιότητα των καπνών που έχει μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτε βγηκε;;;; Το βρηκες πουθενα; Σιγουρα το αγορασες απο την Ελληνικη αγορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδια το τσιγαρο θα βγει στη παραγωγη αυτες τις μερες.στανταρ.ο πατερας μου δουλευει στον καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παίδια χρόνια πολλά!! Το τσιγάρο βρίσκεται στα περίπτερα και κοστίζει 4,30€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EΔΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ , ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑΡΘΕΙ , ΚΑΛΩΣ ΝΑΡΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Φιλος που εχει σχεση με την εταιρεια Καρελια, ας ρωτησει αν σκοπευουν στο μελλον να βγαλουν και άλλα πολυτελη τσιγαρα,ειδικα με ανατολικα καπνα, καθως και γιατι δεν χρησιμοποιουν Ελληνικα καπνα.
    Ευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. petro steile email sto carreraturbo09@hotmail.com kai tha apantisw se erwtiseis sou.oses gnwrizw diladi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΚ φιλος θα σου στειλω mail,αν και προτιμω τον δημοσιο διαλογο,απο τον ιδιωτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απλά θεϊκό! Το αγορασα σήμερα από παπασωτηριου στο αεροδρόμιο (ελ βεν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φοβερό τσιγάρο και εκεί θα μείνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΛΟΛ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To καλυτερο τσιγαρο. Αληθεια πηρε κανεις πακετο με τιμη ανω των 4,30;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. paidia ta torina-torina freska excellence poso einai i timi tous?rotao gia na ksero an auto pou tha paro einai fresko allios na mn to paro kai na psakso gia tin torini timi allou!

    Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 5 ευρω εχουν τα Excellence.Το πακετο που εχω μπροστα μου αγορασμενο το πρωι απο καινουργια κουτα,εχει κωδικο στο χαρτακι του φορου τα γραμματα ΞΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ta dokimasa logika brika fresko paketo me timi 5 euro me kodiko Ξ Β .

    Mporo na po pos an kai fanatikos kapnistis striftou alla mono Golden Virginia Prasinou,itan ena apo ta pio apolaustika tsigara pou xo kapnisei!para poli kali poiotita anixtoxromi staxti pou dilonei kala kapna kai ena apolaustikotato tsigaro.KAMIA SXESI me tis ipoloipes blakeies tsigara paketon pou kikloforoune edo...100000fores na doso 1.2 euro parapano se sxesi px me ena Marlboro gold AIDIA ...kai na paro Excellence...an kai diskola feugo apo ton G.V prasino opote thelo kati diaforetiko tsigaro paketou sigoura tha protimo to Excellence!Mprabo ston Karelia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Petro esi pou xeis kapnisei kai to excellence stin agglia einai to idio akribos me auta edo stin Ellada gt kapou peire to auti m oti einai para poli anotero stin agglia kai oti edo o karelias gia elliniko excellence bazei deuteri poiotita??! gia dose m ta fota sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν μπορω να πω κατι τετοιο αφου καπνισα ενα πακετο Αγγλιας (ουτε ενα,αν βαλεις και τις τρακες)και καμια 70αρια Ελλαδας. Η αληθεια ειναι πως την πρωτη φορα που το καπνισα,το 2008 νομιζω,ενθουσιαστηκα περισσοτερο,αλλα αυτο ισως να εγινε λογο υποκειμενικων παραγοντων. Παντως μεσες-ακρες κατι παρεμφερες θυμαμαι.
    Στο αλλο το αφιερωμα που υπαρχει με αφορμη την κυκλοφορια του Excellence στην Ελλαδα, ο κ.Καρελιας γραφει ξεκαθαρα πως το ιδιο τσιγαρο κυκλοφορει για Ελλαδα και εξωτερικο. Δες τα σχολια εκει,θα βρεις πολυ χρησιμες πληροφοριες για το τσιγαρο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. bre paidia 3 paketo pou perno apo to idio magazi kai einai Ξ Β ....DLD palio paketo...sxetika..ta kainourgia ti kodiko exoune??distixos mono ego perno apo to magazi auto...distixos kai dn exei kinisi to excellence...dld to tsigaro ta kainourgia paketa einai megaliteri apolausi apo auto pou kapnizo ego tora?pantos molis anoigo to kaeto mosxobolaei...ti na kano gia tn diatirisi t gt kapniza 2-3 tn mera...na to afiso sto paketo mesa?ta rotao ola auta gt eimai kapnistis striftou bsk kai ksero oti xalaei o kapnos.

    euxaristo ek ton proteron!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπα δεν ειναι παλια, εδω στην Θεσσαλονικη τα πακετα ειναι στο ΞΜ.Απο την αρχη της κυκλοφοριας του τσιγαρου αυτου μεχρι πριν λιγους μηνες τα γραμματα ηταν ΛΧ και η τιμη 4,30. Χωρις να το γνωριζω το θεμα,πιθανολογω πως Ξ ειναι η παρτιδα και απο εκει και περα τα πακετα μοιραζονται στις διαφορες περιοχες,οποτε υποθετω πως το ΞΒ με το ΞΜ ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Πάντως και 3-4 μηνες να μεινει ενα τσιγαρο,δεν καταλαβαινεις μεγαλες διαφορες. Στο Excellence ειδικα, ετυχε και ξεχασα ενα κλειστο πακετο αγορασμενο στις αρχες του 2010 σε ενα σακακι.Οταν το ανακαλυψα το φθινοπωρο του 2010 και το καπνισα,δεν μπορω να πω πως ειχε χαοτικη διαφορα στην γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το Excellence σαν τσιγάρο είναι εξαιρετικό απο τα καλύτερα τσιγάρα που έχω καπνίσει.Παλαιότερα κάπνιζα τα Dunhill Internationals φοβερό τσιγάρο και αυτό εώς ότου άλλαξαν το χαρμάνι.Μετά πηγα στα Καρέλια Χρυσή Κασετίνα και ύστερα ανακάλυψα τα Excellence.Πολύ φοβάμαι όμως πως θα διακοπεί η κυκλοφορία του,στην Ελλάδα τουλάχιστον,λόγω χαμηλής κατανάλωσης εξαιτίας των αντικειμενικά δυσμενών οικονομικών συνθηκών της εποχής.Ελπίζω να μην σταματήσει αλλά πολύ το φοβάμαι.Συγχαρητήρια φίλε Πέτρο για τη δουλειά που έχεις κάνει στο μπλόγκ.Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε Κώστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Excellence. Παρότι Dunhillάκιας, το Excellence είναι ό,τι καλύτερο έχω καπνίσει. Πρός Θεού όμως, μην γρουσουζεύεις και το κόψουν από την αγορά! Φυσικά έχεις δίκιο γιατί ενα τσιγάρο σε μια τέτοια τιμή στους καιρούς που ζούμε είναι παρατραβηγμένο, αλλά ελπίζουμε όλοι φαντάζομαι πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να σταματήσει το μόνο καλό τσιγάρο της ελληνικης αγοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παιδια απο που αγοραζουμε εξελενς και χρυση αφιλτρη κασετινα στην Αθηνα; (σε μερικα περιπτερα που το ζητησα με κοιταξαν καπως...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω παραγγείλει για πάρτη μου μερικά πακέτα στο παντοπωλείο που βρίσκεται Θ. Βρεσθένης 21 Νέος Κόσμος Αθήνα. Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να περάσει για κάνα πακετάκι. Μόνο μην τα φάτε όλα ρεμάλια... :P

    PS. Δεν είναι δικό μου το μαγαζί και δεν κάνω διαφήμιση, απλά μένω δίπλα και προσφέρθηκε το παλικάρι με το μαγαζί να μου τα φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να σημειώσω και εγώ με τη σειρά μου ότι το Excellence μπορείτε να το βρείτε στο today στη Κλεάνθους για όσους μένουν Τούμπα στη Σαλόνικα.Βέβαια η τιμή του είναι λίγο υψηλή αλλά τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ...Eπισης και στο today της Λαμπρακη για οσους μενουν Ανω Τουμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. το βρηκα εχθες στο περιπτερο στο πορτο ραφτη αττικης εξω απο την καφετερια delmar ειναι οντος πολυ καλο. Για εμενα το 2ο καλυτερο τσιγαρο μετα το davidoff classic.Aλλα η τιμη του ειναι φωτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. entyposi mu kanoun ta logia su file mixali an einai to 2 kalytero meta to davidoff classic(o theos na to kanei tsigaro) poios o logos na to psakseis ???apopsi mu... to excellence einai oooooontos excellence kai an toy kopseis kai to filtro sketi psychedelia, to kalytero tsigaro toy kosmou!!!!!!!!!alla se lathos kratos...oi fragatoi einai kollimenoi sto dunhill mufa ,edo karditsa den exo dei kanenan pera apo mena na to agorazei opote sta sigura tha stamatisei h kykloforia tou....ek ton pragmaton.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν νομιζω πως θα σταματησει.Ουτως ή αλλως δεν βγηκε στην αγορα για να εκτοπισει το Marlboro,αλλα χωρις διαφημιση και σε περιορισμενα σημεια πωλησης απευθυνομενο εξ αρχης σε ενα πολυ μικρο κοινο.
    Υ.Γ. Tα Davidoff Classic τα αδικεις.Ειναι αρκετα βελτειωμενα τον τελευταιο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. sigoura den bgike sthn agora gia na kanei kati tetoio alimono...alla den pisteyo pali oti bgike sthn agora gia na to kapnizo(kapniza) ego sthn karditsa esy sth salloniki kai 5-6 sthn athina;-) ? xontra xontra...sigoura gia ena diastima A tha synexizei na yparxei...esto gia aytous toys ligous ...alla os pote????kai gia poio logo????oso gia ta davidoff theoro oti einai apla aksioprepi tsigara kamia sxesi omos me to excellence...einai san na sygkrineis mako mployzaki me koystoymia boss;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα εξακολουθησει να υπαρχει οπως ας πουμε το Davidoff Magnum. Aλλωστε τα καμια 20αρια μαγαζια που το φερνουν στην Θεσσαλονικη δεν εχουν προβλημα να το διαθεσουν σε ικανοποιητικους ρυθμους, μια και τα σημεια πωλησης ειναι τοσο περιορισμενα.Μην ξεχναμε επισης πως ειναι σημα διεθνες και υπαρχει σε περιορισμενα παντα σημεια και σε αρκετες χωρες του εξωτερικου.
    Τα Davidoff ειναι αξιοπρεπη ειδικα τωρα που εφτασαν να ειναι φθηνοτερα απο το Marlboro.Σιγουρα συγκριση με τα Excellence δεν υπαρχει,ομως δεν κατηγορω τον φιλο αφου α)το Excellence ειναι τσιγαρο που δεν σε κερδιζει με την μία,αλλα το εκτιμας σιγα-σιγα μετα απο καποια πακετα και β) Το Excellence μαλλον δεν ειναι καταλληλο τσιγαρο για καποιον που καπνιζει πολυ,αφου θελει αργο καπνισμα και αφοσιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. paidia kseroume an to excellence einai 100% additive free? dld an den exei Katholou prostheta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. file Strato steile minima stin Karelia ( info@karelia.gr ) kai tha sou poune pou akribos tha t breis konta sto spiti sou...arkei na tous doseis kai dieuthinsi..i pou meneis konta...

    Paidia telika to Excellence periexei prostheta...??i einai 100% xoris prostheta(additive free) ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. το Excellence θα το βρείτε παιδιά και στα βόρεια προάστεια Αθήνας στην Κ.Κηφισιά τα βρήκα σε ένα συνοικιακό μίνι μάρκετ στις εργατικές κατοικίες στα σκαλάκια...ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.. 5,20€ η τιμή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kαταρχάς το βρίσκεις πλέον σε αρκετά σημεία στην Αθήνα.
    Εγώ το αγοράζω από την Αγ.Παρασκευή και από την Παλλήνη.Άριστο τσιγάρο,το καλύτερο της αγοράς,όντως επιβάλλει μια άλλη κουλτουρα κατανάλωσης τσιγάρου.
    Μετά από 28 χρόνια καπνίσματος,το θέλω σε επιλεγμένες στιγμές της ημέρας.Μαζί με το στριφτό Marlboro,τον καινούργιο,καπνίζω εξαίρετα όλη μέρα σε λογικό budget.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Tον ιδιο συνδιασμο ακολουθω και εγω. 2-3 Excellence την ημερα σε φασεις που απλα θελω να απολαυσω καπνισμα,χωρις να ασχολουμαι με τιποτα αλλο και τα υπολοιπα καπνος Μαρλμπορο. Απο το σημειο που αγοραζω τα Excellence,τα οποια τα βρησκω παντα φρεσκα, μου ειπαν πως τα περνουν αρκετοι,αλλα οχι για μονιμη μαρκα. Συνηθως καπνιστες που καπνιζουν κατι αλλο φθηνοτερο,αλλα μια στο τοσο θελουν να κανουν κατι καλο, ή αλλοι που κανουν πιπα ή πουρο αλλα θελουν ενα διαλειμα με αυτο το τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα,

    είναι το καλύτερο σήμα που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, δίχως αμφιβολία. Μοναδικό μειονέκτημα η τιμή του, προσωπικά όμως προτιμώ να καπνίζω λιγότερο και ποιοτικότερα. Έτσι και αλλιώς είναι ένα τσιγάρο που δεν πρέπει να το καπνίζει κάποιος μηχανικά, αλλά να αφιερώνεται στην απόλαυση του.

    Στο Χαλάνδρι το βρήκα σχετικά εύκολα, σε γνωστό καπνοπωλείο της περιοχής αλλά και στο περίπτερο της βελανιδιάς. Σε σύντομη συζήτηση με τον περιπτερά, μου ανέφερε πως υπάρχουν σταθεροί πελάτες, οπότε λογικά θα το βρίσκετε φρέσκο.

    Προσωπικά τώρα, το έχω καθιερώσει σε μόνιμη και καθημερινή βάση απλά όπως ανέφερα και παραπάνω, με μέτρο. Μετά το φαγητό, με τον καφέ, το πρωϊ, με ποτό. Για τις υπόλοιπες στιγμές, προτιμώ ένα ωραίο χύμα καπνό που έχω βρει και ταιριάζει απόλυτα στις γευστικές μου προτιμήσεις. Φυσικά αυτό γίνεται μόνο για το οικονομικό και τίποτα άλλο.Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, μόνο excellence, τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Xυμα καπνο,Ελληνικο και χωραφισιο? Τι ποικιλια και απο ποιο μερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπασμάς Ξάνθης είναι, η γυναίκα μου είναι από τα μέρη και φροντίζω σε κάθε μας ταξίδι να εφοδιάζομαι ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επιτελους ηρθε παρτιδα με τα πρωτα Fire Safe Excellence(AΣ). Ευτυχως το αγαπημενο μου τσιγαρα δεν απωλεσε τιποτα απο την ποιοτητα του,αντιθετα οπως και στη Χρυση Κασετινα,βρηκα πως τα στανταρ του εχουν ανεβει.Χαλαλι τα 5,20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πως το κατάλαβες σου έσβησε η έχουν κοτσάρει πουθενά περήφανα καμιά στάμπα "FIRE SAFE CIGARETTE";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Oχι. Αν κοιταξεις το τσιγαρο οταν ειναι αναμμενο βλεπεις να σχηματιζονται στο χαρτι δυο ή τρια μαυρα δακτυλιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πέτρο εγώ βλέπω πολλά τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Simera teleiosa ena paketo excellence to opoio agorasa 5,20 euro!Den eixa ksanadokimasei,mou arese arketa,an kai to vrika poli skliro gia ton laimo,dimiourgouse sinexomena tsimpimata me apotelesma na min to euxaristithika opos perimena! Kapnizo 28 xronia tora,exo dokimasei pragmatika polles markes(esoterikou k eksoterikou) alla mporo na po oti to kalitero tsigaro apo osa exo kanei den itan oute to excellence,oute to black russian,alla to assos malako! Asilipta oraia geusi, kanena tsimpima sto laimo (se antithesi me ola ta karelias) kai apisteuti sxesi timis/poiotitas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ως καπνίστρια που καπνίζει λίγο, καπνίζω excellence γιατί προτιμώ λιγότερο και ποιοτικότερο κάπνισμα. Καπνίζω excellence από το 10 μέχρι σήμερα. Παρατηρώ όμως ότι το 10-11 ήταν λίγο πιο ευκολοκάπνιστο ενώ τώρα μου φαίνεται λίγο ποιο έντονη η γεύση του. Μπορεί να είναι και ιδέα μου. Ενώ παλιά μπορούσα να καπνίσω το ένα πίσω από το άλλο άμα ήθελα, τελευταία κάπως σαν να έχει βαρύνει η γευση του. Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό?Το τελευταίο πακέτο ήταν σειρά ΒΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιες περιόδους αναφέρεσαι εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να έχω βρει το excellence με την ίδια γεύση.

      Διαγραφή
    2. Εμενα πάλι το αντιθετο,μου φαινεται πάντα ίδιο.

      Διαγραφή
  49. Απο τον Φεβρουάριο και μετά ειναι πιο "πικάντικο" στη γεύση. Μάλιστα θα έλεγα ότι αν εξαιρέσει κανείς τη διαφορά στο φίλτρο σε σχέση με την χρυσή κασετίνα θα έλεγα ότι ειναι κοντινά αυτά τα δύο. Ενώ παλαιότερα ήταν πιο απαλό σαν τσιγάρο.Φυσικά είναι ενα αρκετά καλό τσιγάρο όπως και να έχει απλώς εχω την αίσθηση τελευταία ότι αφήνει μια ήπια πικρίλα στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά να ρωτήσω.
    Αν στείλω μήνυμα στην εταιρία παίζει να μου στείλει σημεία πώλησης;
    Είπα στον περιπτερά μου να μου φέρει πέντε πακέτα (τιμή 5 ευρώ. Μάλλον παλιά είναι). Θα προτιμούσα να αγοράζω από κάπου που είναι standar.

    Καπνίζω στριφτό marlboro gold καπνό απλά θέλω να παίρνω και από αυτά να κάνω ξέρω γω μερικά τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στειλε mail στην εταιρεια με τον τόπο κατοικιας σου και θα σου υποδειξει σημειο πωλησης.

      Διαγραφή
  51. Πηρα Excellence σημερα κωδικος ΓΙ. Μου φανηκε καπως πιο γεματο και πικαντικο,λιγοτερο ουδετερο,για τα γουστα μου μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πηρα Excellence σημερα κωδικος ΛΧ 26... τιμη 4,30 ισως απο τα πρωτα πακετα που κυκλοφορησαν στην Ελλαδα.Περιμενα οτι δεν θα καπνιζοταν με τιποτα, αλλα δεν ειχε χαλασει καθολου.Ο περιπτερας μου ειπε οτι επειδη ηταν το τσιγαρο με τις περισσοτερες επιστροφες, οι αποθηκες εχουν πολλες κουτες, τις κρατανε και οποιος θελει μπορει να παραγγειλει παλια πακετα με παλια τιμη.Εμενα ποτε δε μου αρεσε το Virginia blend κι αν καποτε αγοραζω, προτιμω το Dunhill International.Εσεις ομως που ειστε φαν του Excellence δοκιμαστε να αγορασετε με παλια τιμη.Δεν βρηκα καμια διαφορά απο τα φρεσκα.Ο περιπτερας τα πηρε επειδη τα καπνιζει ο ιδιος και ενας φιλος του και μου ειπαν πως ουτε κι αυτοι βρηκαν διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, η τιμή του excellence θα πέσει πολύ το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον καινούριο νόμο. Ολίγον απίθανο να άλλαξαν τόσο γρήγορα οι τιμές, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω: Βρε μπας και πήρες ολόφρεσκο πακέτο με την καινούρια τιμή?

      Διαγραφή
    2. Αποκλειεται!!!Οπως γραφει πιο πανω ο Πετρος τον κωδικο ΛΧ τον ειχαν τα πακετα που πρωτοκυκλοφορησαν πριν χρονια.Εξαλλου ο περιπτερας μου ειπε πως εν γνωσει του πηρε παλια κουτα.Και με δισταγμο μου το προτεινε επειδη ξερει ποσο σχολαστικος πελατης ειμαι.Αλλα το ειχε ηδη δοκιμασει και μου το προτεινε επειδη ειχαμε κανει μια συζητηση για το ποσο διατηρουνται τα τσιγαρα κατω απο καλες συνθηκες.Αν και δεν μου αρεσαν ποτε τα Excellence τα πηρα κι εντυπωσιαστηκα απο το φρεσκο αρωμα που ειχε το πακετο οταν το ανοιξα.Κι ετσι το ανεφερα εδω, για να γλιτωσουν μερικα ευρω αυτοι που το καπνιζουν καθημερινα.Κι αν εχει ηδη εφαρμοστει ο νεος νομος, αποκλειεται να αρχισε απο τα Excellence που πιστευω οτι ειναι το τσιγαρο με τις χαμηλοτερες πωλησεις!
      Ευθυμη, κανε μου τη χαρη και παρε ενα Prince κοκκινο μαλακο με 3,90 σε παρακαλω.Μου φανηκε πολυ καλο.Μηπως ειναι ιδεα μου, αφου αλλαζω συνεχεια μαρκες?!Μου θυμισε το παλιο γλυκοπιοτο Marlboro που ξερω οτι το εκτιμουσες.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα δεν είναι πόσο φεύγει το τσιγάρο, αλλά πόσα αποθέματα έχει η εταιρία. Ενόψει νέου καθεστώτος στην φορολογία, άρα νέων τιμών, οι εταιρίες κανονίζουν την παραγωγή των σημάτων τους ανάλογα με το συμφέρον τους, κάτι απολύτως λογικό. Εγώ υποθέτω πως το πρώτο τσιγάρο που θα βγεί στην αγορά με την νέα τιμή θα είναι το excellence..

      Δημήτρη, με το Prince δεν είχα ποτέ καλές σχέσεις και η τιμή του μου φαίνεται εξωπραγματική (για .. prince το τονίζω) Ωστόσο, θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες και θα σου πω.

      Ααα, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και άσσο κασετίνα! Μου φάνηκε απίστευτο, ίσως ότι καλύτερο κάπνισα μέσα στο έτος! Άρεσε πολύ απ ότι διαβαζω και στον Πέτρο.

      Διαγραφή
  53. Φιλε πότε αγόρασες τον άσσσο κασετίνα? γιατί την τελαυταία φορα του τον αγόρασα πριν κανα μηνα δεν μου άρεσε,και διστάζω να πάρω πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να τα βρω στα γιάννενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτήν την στιγμή κυκλοφορεί παρτίδα ΓΥ του Excellence και μου φαίνεται αρκετά καλή. Εύχομαι να κατεβάσει ο Καρέλιας την τιμή μέχρι 4.70 και πιστεύω ότι θα πιάσει μεγάλο κοινό ακόμη στις σημερινές συνθήκες (τουλάχιστον ως δεύτερη μάρκα). Εγώ πάντως που καπνίζω λίγο (και ειδικά με το Excellence που είναι αρκετά χορταστικό τσιγάρο και μου φτάνει για 3-4 μέρες) θα το είχα καθιερώσει ως μόνιμη και κύρια μάρκα.
    ΥΓ1 Δεν θα έβλαψε καθόλου σ αυτό το τσιγάρο αν δεν θα ήταν σκέτο virdginia και θα ήταν λίγο πιο γευστικό και αρωματικό.
    ΥΓ2 Θα δούμε καμιά καινούρια κυκλοφορία του Καρέλια? Γιατί δεν ρισκάρει να κάνει κάτι καινούριο? (ερώτηση στο αέρα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφοσον το παιχνιδι πηγε στην ποιοτητα,θα περιμενα απο τον Καρελια να παει το Excellence στα 4 αντε βαρια 4,20 και να κανει επαναλανσαρισμα και μαζικοτερη διανομη.Ετσι και αλλιως πλεον αρκετα μαγαζια φερνουν το τσιγαρο αυτο.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα και εγώ να γίνει αυτό αλλά δύσκολο βλέπω να το κάνει ο Καρέλιας. Πρώτο μάλλον γιατί το προωθεί ως τσιγάρο πολυτέλειας και με τιμή 4 ευρό θα είναι λίγο δύσκολο να κρατηθεί σ αυτήν την κατηγορία λόγο της ψυχολογίας του καταναλωτή (δεν έχει συμβεί περίπου το ίδιο με το Davidoff?). Και το δεύτερο είναι ότι θα αναγκαστεί τότε να πάει και την χρυσή κασετίνα στα 3.40-3.50. Δεν ξέρω αν θα χάσει απ' όλα αυτά οικονομικά ή όχι (προσωπικά πιστεύω ότι θα κερδίσει) αλλά σχεδόν σίγουρο είναι ότι οι στελέχη του τμήματος μαρκέτιγκ του Καρέλια μάλλον αυτά τα δύο επιχειρήματα έχουν στο νου συν το ότι φοβούνται να ταράζουν νερά στην αγορά (η εταιρία του Καρέλια παραδοσιακά είναι πολύ συντηρητική και φοβική απέναντι στο καινούριο, άλλωστε σπάνια βλέπουμε "τολμηρές" κινήσεις του Καρέλια στην αγορά.) Οπότε δεδομένου όλα τα παραπάνω, αν τολμήσει ο Καρέλιας να κάνει μια τέτοια επαναστατική κίνηση στην αγορά τσιγάρων και να πάει το Excellence του στα 4.20 όπως λες , αυτό θα ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και για τον καταναλωτή αλλά πιστεύω και για τον ίδιο τον Καρέλια...

      Διαγραφή
  56. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ KARELIA EXCELLENCE KAI ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VIRGINIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ SILK CUT ΚΑΙ ADDDITIVE FREE. ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΖΩ SILK CUT YELLOW ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΑΠΛΑ ΤΟ SILK CUT ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΑ ΓΟΥΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θα συμφωνησω με τον φιλο απα πανω.Ειναι και μαμο τα γλυκοπιοτα τσιγαρακια.Καπνιζω και γω αρκετα χρονια το σιλκ κατ κιτρινο.Οταν θελω αλλαγη καπνιζω την χρυση κασσετινα του καρελια.Μπορει να εχει ποιοτηκα καπνα αλλα υστερει γευστικα σε σχεση με το σιλκ κατ.Βγηκαν συλεκτικα πακετα σιλκ κατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. το πηρα σημερα μετα απο πολυ ψαξιμο και μπορω να πω οτι το καταευχαριστηθηκα και πως ειναι μακραν το καλυτερο τσιγαρο που κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα!

    Υ.Γ.:συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια Πετρο συνεχισε ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το davidoff magnum υπερτερει

      Διαγραφή
    2. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα απο οτι βλεπω δεν εχει και τις καλυτερες κριτικες για τσιγαρο πολυτελειας.

      Διαγραφή
    3. η κριτικες φιλε στον χωρο του "καπνου",δεν λενε τιποτα. Ρωτα οποιον καπνοπωλη θες.

      Διαγραφή
    4. Το Davidoff Magnum ειναι αχυρο που πωληται 7,5 ευρω. Δεν θα το αγοραζα ουτε στην τιμη των 3,50

      Διαγραφή
    5. Σιγουρα ο καθε καπνιστης γευεται και διαφορετικα το καθε τσιγαρο αλλα οπως και να χει οι κριτικες σου δημιουργουν παρακινηση η οχι για δοκιμη.Οταν το δοκιμασω θα σου πω,αν και με τιμη 7.50 ευρω λιγο δυσκολο.

      Διαγραφή
    6. Συνυπογραφω το Magnum είναι μεγαλη απατη,τουλαχιστον για τα γουστα μου.Ενα αγευστο πραγμα,σκετο Βιρτζινια και αδικαιολογητα ακριβο στην Ελλαδα.Χιλιες φορες το κλασσικο Νταβιντοφ των 3.80.
      Βεβαια ενας καπνιστης πρεπει να κυνηγα τις εμπειριες,οποτε για μια φορα αξιζει.Παντως δεν νομιζω να υπαρξει δευτερη.

      Διαγραφή
    7. Πέτρο βάλε ξανά να μην επιτρέπονται ανώνυμα σχόλια. Επώνυμα να λέει καθένας ό,τι θέλει και εάν έχει αρχίδια. Το γράφω το συγκεκριμένο ανώνυμα και όταν επανέλθει η ρύθμιση θα επεκταθώ.

      Διαγραφή
    8. Έλα ρε παιδιά με την ανωνυμία!
      Πρώτον, όποιος φτιάξει ένα ψευδώνυμο δεν είναι λιγότερο ανώνυμος από πριν.
      Δεύτερον, επιτέλους, για τσιγάρα μιλάμε, δε ρυθμίζουμε τις τύχες του έθνους! Τι παναπεί «ας λέει αν έχει αρχίδια»; Αν πει καμιά μεγάλη καφρίλα που να χαλάει το μπλογκ, υπάρχει και το σβήσιμο.
      Τρίτον, γιατί ο καθένας που θέλει να περάσει μία φορά για να ρωτήσει π.χ. πόσο κάνει μια μάρκα θα πρέπει να γίνει μέλος του Blogger;
      Αν κάποια στιγμή υπάρξει συστηματικό πρόβλημα, εκεί ίσως να είναι αλλιώς. Προς το παρόν το θεωρώ υπερβολή.

      Διαγραφή
    9. Καθολου ανωνυμος δεν εισαι στο Ιντερνετ,αν καποιος θελει να σε κυνηγησει το κανει. Προτιμω και εγω τα σχολια,με κάποιο ψευδωνυμο,για να εχουν καποια συνεχεια οι γνωμες του καθενα. Τα "ανωνυμα" αλλες φορες τα βλεπω,αλλες όχι.

      Διαγραφή
  60. To Excellence εκτός από Virginia τί άλλα καπνά περιέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες στην άλλη ανάρτηση για το ίδιο τσιγάρο (Δεκ. 2009) το σχόλιο του Α. Καρέλια στις 30 Δεκεμβρίου.

      Διαγραφή
  61. Άραγε, αν δεν υπήρχαν τα όρια πίσσας και νικοτίνης, το Excellence θα ήταν πιο βαρύ από ότι είναι τώρα; Εγώ δεν το νομίζω, γιατί η Χρυσή Κασετίνα Φίλτρο πρίν την εφαρμογή των περιορισμών είχε πίσσα 12 και νικοτίνη 1. Η νικοτίνη θα ήταν η ίδια. Μόνο η πίσσα θα άλλαζε.
    Δεν έχω δοκιμάσει το Excellence αλλά σκοπεύω να το δοκιμάσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. H Xρυση οταν κυκλοφορησε στα τελη των 90ς ειχε 14 πισσα και 1,2 νικοτινη.Μετα το εριξε στο 12 και 1 λογο ΕΕ και ξανα στο 0,9 και 10 για τον ιδιο λογο. Αν το Εξελενς εβγαινε μαζι με την Χρυση λογικα οι τιμες θα ηταν 15 και 1,3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χονδρικά ναι, αφού και το τσιγάρο είναι μεγαλύτερο. Βέβαια δεν είναι τα ίδια καπνά: λίγο πάνω ή λίγο κάτω θα έπαιζε.

      Διαγραφή
    2. Και η αντίστοιχη άφιλτρη Χρυσή τί περιεκτικότητες είχε στην αρχή της κυκλοφορίας της;
      Εγώ όταν κάπνιζα την άφιλτρη Χρυσή είχε νικοτίνη 1,3 και πίσσα 14.

      Διαγραφή
  63. auto to tsigaro einai kanonikh rolls royce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εδω και λιγο καιρο τα καινουρια πακετα εχουνε τιμη 5.00 ευρω.Πετρο ποια ειναι η γνωμη σου για τις καινουριες παρτιδες..?Υπαρχει μια πτωση σε σχεση με πριν 2-3 μηνες ή ειναι ιδεα μου?


    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ετυχε να παρω.Επειδη το ειχα στο μυαλο μου,θα πάρω ενα πακετο μεσα στην εβδομαδα και θα σου πω.

      Διαγραφή
  65. ζητώ συγνώμη απο τον οικοδεσπότη που βγήκα μπροστά του να πω την γνώμη μου στο ερώτημα του ανώνυμου. Η γνώμη μου πως δεν είναι η ιδέα σου ανώνυμε, αλλά δεν νομίζω ότι η πτώση της ποιότητας συνεπάγεται με την πτώση τιμής γιατί την πτώση της ποιότητας παρατήρησα και ποιό πριν όταν ήταν 5.20 . Είπαμε είναι αγροτικό προιόν ο καπνός και ενδεχομένως υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις στην ποιότητα των πρώτων υλών χωρίς να φταίει η παραγωγή. Ας περιμένουμε λίγο σίγουρα θα διορθωθεί η κατάσταση παρότι και τώρα δεν μπορώ να πω πως αυτό το τσιγάρο. χάλασε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ρωρησα παιδια,γιατι το χα καπνισει πριν κανα 2 μηνο..και τωρα πηρα ολοφρεσκα πακετα με 5.00 ευρω απο τα καινουρια..και μου φανηκε καπως....δεν μαγευτικα οσο μαγευομουνα αλλες φορες -τις προιγουμενες...Επισης δεν ειναι τοσο απαλο στον λαιμο οσο αλλες φορες,αλλα σαυτο ισως να ναι δικο μου το θεμα...οπως και να χει λεω να αφησω τον pueblo απο γερμανια που καπνιζα εδω και 2 χρονια..και να καπνισω μονιμα excellence,αλλα δεν ξετρελαθηκα με την αλλαγη...μου φαινεται οτι εχει πεσει λιγο...αλλα ξαναλεω ισως να ναι ιδεα μου.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηρα τελικα Excellence ΓΦ 5 Ευρω. The best tobacco money can buy in Greece. Δυστυχως δεν το αντεχει η τσεπη μου.Διαβαζω τα σχολια σας που πολλοι παραπονιεστε για ασταθεια στην γευση.Εχω εντελως αντιθετη γνωμη ή ο ουρανισκος μου αδυνατει να πιασει τις αλλαγες.Το Excellence το θεωρω το σταθεροτερο γευστικα προιον της αγορας.Στα 3,5 χρονια που κυκλοφορει,αν αγορασα 100 πακετα,τα απολαυσα όλα σχεδον το ίδιο.
      Το μονο μειον ειναι η εξωφρενικη τιμη.Δεν ξερω γιατι επιμενει η εταιρεια να το κραταει συνειδητα περιορισμενης παραγωγης,ισως λογο μειωμενων πρωτων υλών. Παντως περιμενα γενναιοτερη μειωση τωρα που αυξηθηκε το ποσοστο κερδους για τα premim σήματα. Πιστευω πως αν ειχε την ίδια τιμη με Dunhill Inc/Rothmans Inc και μαζικοτερη διανομη θα μπορουσε να χτυπήσει ενα 2% της αγορας.

      Διαγραφή
    2. Σε απόλυτα μέτρα Πέτρο, 5 ευρώ σίγουρα είναι πολλά. Δεν είναι όμως πιο εξωφρενική τιμή από τα 3 ευρώ για ένα φτηνό τσιγάρο. Το Έξελενς δε θα μπορούσε παρά να είναι ακριβότερο από τα άλλα. Είναι σαφές ότι το προϊόν απευθύνεται αφενός σε τύπους σαν εσένα, που μια στα τόσα θα θελήσουν να προσφέρουν στον εαυτό τους λίγη πολυτέλεια, και αφετέρου σε ελάχιστους μόνιμους πελάτες. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα του, μαζί με την τιμή, τη σχεδίαση του πακέτου, τη σπανιότητα κλπ. (και όλα αυτά δεν τα θεωρώ "περιτύλιγμα"). Άλλωστε για τη σπανιότητα θα υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι όπως λες.

      Διαγραφή
  67. Το Excellence τί μήκος έχει; Είναι king size ή κατοστάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 94 χιλιοστα συμφωνα με το σαιτ του καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά το Excellence.
    Το πιο ωραίο τσιγαράκι που έχω καπνίσει μέχρι τώρα.
    Απλά, υπέροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Το Excellence τελικως ειναι addictive free ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γειά σας παιδιά! εχω να κάνω 2 ερωτήσεις.. 1) εγώ που δεν κάνω κ πολύ βαριά τσιγάρα λέτε το excellence να με πιάσει στο λαιμό? και 2) εγώ καπνίζω μόνιμα καπνό Marlboro gold.. ποιος λέμε είναι ο καλύτερος συνδυασμος χαρτάκια-φιλτράκια για αυτόν τον καπνό? ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Λοιπόν παιδιά λέω να δοκιμάσω το excelence και εγώ, αλλά θέλω πρώτα τη γνώμη σας. Το καρέλια φίλτρο μου αρέσει πολύ αλλά η χρυσή κασετίνα όχι. Το excelence σε ποιο από τα 2 μοιάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μια πολύ γενική έννοια, στη Χρυσή. Άλλωστε είναι η πολυτελής εκδοχή του ίδιου τσιγάρου (George Karelias & Sons, με το ίδιο λογότυπο -όχι απλώς «Καρέλια»). Η Χρυσή και το Έξελενς είναι βιρτζίνια, η άσπρη κασετίνα είναι ημιανατολική.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  73. Και εμένα το καρελια φίλτρο μαρέσει πολύ (παραπέμποντας να πω ότι οι τελευταίες παρτίδες με 3.20 είναι πολύ γευστικές φαίνεται ότι έριξε ο Καρέλιας καλά ανατολικά καπνά μέσα). Η χρυσή δεν αντέχω δεν μου αρέσει καθόλου και παρότι είναι βιρτζίνια μαζί με το Excellence όπως σωστά λέει Πέπε για τους δικούς μου αισθητήρες όμως δεν συγκρίνονται μεταξύ τους ούτε γευστικά ούτε ποιοτικά. Για το Excellence που πήρα πρόσφατα μπορώ να πω ότι ήταν στα καλύτερα του και τελικά παραμένει το HiFi της ελληνικής αγοράς τσιγάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δοκίμασα το excellence, και έχω ανάμεικτες εντυπώσεις. Υπέροχο τσιγάρο μπορώ να πω σίγουρα το καλύτερο στην ελληνική αγορά, αλλά δε ξέρω σε κάποιες τζούρες μου φαινότανε πολύ βαρύ και χημικό τσιγάρο (παρόμοια αίσθηση μου δίνουν πολλές φορές και τα davidoff gold blue και classic) που σχεδόν μου έφερνε ζάλη. Μάλλον είναι υπερβολικά βαρύ για τον οργανισμό μου ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μαλλον...,το οτι ειναι καπως χημικο ομως, ειναι, δυσχτυχως ...φτιαξανε ενα καλο τσιγαρο αλλα βαλανε προσθετα...πρεπει να δοκιμασεις τσιγαρα χωρις προσεθτα και θα καταλαβεις την διαφορα... παντως το excellence σε σχεση με πριν 1-2 χρονια εχει χασει πολυ τωρα, ενα μετριο τσιγαρο ειναι...λιγο πιο πανω απο τα αλλα σκουπιδια που μας φερνουν να καπνισουμε στην Ελλαδα.Οταν στο εξωτερικο κυκλοφορουν καπνα που ουτε στα ονειρα μας δεν τα χουμε δει εδω στα περιπτερα.ΟΜΩΣ η Ελλαδα βγαζει τα καλυτερα καπνα στον κοσμο...ας κοιταξουμε λοιπον αν μπορουμε να βρουμε ακρες(σιγουρες ομως) να φερνουμε καπνο για μας,απο Ξανθη Κατερινη κτλπ...σταματηστε επιτελους να στηριζεται τα σκουπιδια που πουλανε οι πολυεθνικες στα περιπτερα!

    Scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα ειναι το εξελλενς ιδια ποιοτητα, το καλυτερο τσιγαρο που κυκλοφορει στην ελλαδα

      Διαγραφή
  76. Από τον Φεβρουάριο το Excellence πωλείται πλέον με μειωμένη τιμή από 5,20 σε 5 ευρώ. Πήρα σήμερα πακέτο. Είχα καιρό να το καπνίσω. Παραμένει εξαιρετικό!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πολύ καλό τσιγάρο αλλά όχι για αυτη τη τιμή. 5,20 ή 5 ευρώ για να καπνίσω καλά βιρτζίνια ε με συγχωρείτε δηλαδή...
    Εντάξει, είπαμε κακή η ξενομανία αλλά αν είναι να μας πιάνουνε τον κ.... οι "δικοί μας", χίλιες φορές Rothmans International ή Dunhill International αν θέλει κανείς να καπνίσει ένα εξίσου πολύ καλό τσιγάρο σε πιο λογική τιμή.
    Η νοοτροπία τού "αφού το πουλάω ακριβά ο άλλος θα ψαρώσει και θα πει χαλάλι καπνίζω πρώτο πράγμα" έχει πεθάνει μαζί με τα μαγαζιά του Λάκη Γαβαλά που ακολουθούσε μια ανάλογη τακτική με τα ρούχα που πουλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ποιοτητα του εξελενς ειναι για 8-9 ευρω απλα ειμαστε τυχεροι που ειναι απο ελλαδα και ετσι το αγοραζουμε φθηνοτερα

      Διαγραφή
  78. Και η ποιότητα (και αξία) της κατασκευής του εξοχικού μου φίλε μου, είναι για πάνω από 200.000 ευρώ αλλά δεν το παίρνουν ούτε για 70.000 αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
    Τέλος πάντων, περί ορέξεως που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το εκανα πριν μερικες μερες..Το αγορασα στην τιμη των 5 ευρω...Ειμαι λατρης των light τσιγαρων και για 10 πισσα και 1 νικοτινη περιμενα οτι θα μου επεφτε καπως βαρυ..Ελα ομως που ο καπνος του ειναι τοσο απαλος.Οσον αφορα την γευση και το αρωμα τι να πω βρε παιδια..Σιγουρα εχει ευχαριστη γευση και κανει σχετικα ευχαριστο καπνισμα,οπως και σιγουρα το τσιγαρο ειναι πολυ ακριβο οποτε και δεν γινεται να το αγοραζει καποιος που κανει πολλα τσιγαρα καθημερινα οπως εγω,η εκτος και αν εχει την οικονομικη ευχερεια να το κανει..Απο θεμα γευσης-αρωματος και τιμης φυσικα,για μενα,τα Camel Blue και Davidoff Rich Blue-Gold,ειναι ανωτερα του Excellence...Το πηρα 1 φορα αλλα δεν σκοπευω να το ξαναπαρω..Τουλαχιστο οχι οσο ειναι σε αυτη την τιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. κανε εξελενς μαζι με καφέ φιλε και θα με θυμηθεις....η γευση αυτή δεν υπααρχει! ότι καλυτερο κυκλοφορει στην ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα ανωνυμε φιλε μου..Σημερα πηρα για 2η φορα το excellence...Εκανα αυτο που ειπες..Καπνισα μερικα τσιγαρα με καφε,μετα το φαγητο,δηλαδη τιω στιγμες που γουσταρω εντονα να κανω ενα τσιγαρο..Λοιπον πραγματι το τσιγαρο ειναι απολαυστικο...Μαζι με το Camel Blue ειναι τα 2 αγαπημενα μου τσιγαρα....Ρε παιδια τι μπορουμε να κανουμε για να ριξουν τιμη του Excellence?5 ευρω το πακετο ειναι πολυ ακριβο..Στα 4 ευρωπουλα δεν γινεται να το ριξουν?Καποια ενσταση στην καρελλια μπας και πιασει κοπο?Ειναι οντως τρομερο τσιγαρο....
      :-)

      Διαγραφή
  81. Μακραν το καλυτερο τσιγαρο στην Ελααδα και ενα απο το καλυτερα στην Ευρωπη γενικοτερα.Η τιμη ειναι αναλογη της ποιοτητας και σκεψου οτι πολυ χειροτερα τσιγαρα σε αλλες χωρες κοστιζουν περισοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. το καλητερο τσιγαρο που εχω καπνισει,δεν ξερω οι ρωσοι η οι αμερικανοι τι τσιγαρα πολητελειας εχουν βγαλει,αλλα μπορει να ειναι και το καλητερο στον κοσμο,πιστευω ειναι λιγο καλητερο απο τα prince kai ta malburo της γερμανικης αγορας ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Με το που το γύρισα σε excellence κάνω τα μισά τσιγάρα ημερησίως. Με πιάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λογικο, γενικα το καλυτερο στριφτο να εχεις μπροστα στο excellence μιαζει β κατηγοριας καπνισμα

      Διαγραφή
  84. Με το καρέλια excellence έχω μειώσει τα τσιγάρα σε 12- 13 την ημέρα. Πήγα να αγοράσω ένα πακέτο σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου και μου είπαν ότι δεν έχουν επειδή υπάρχει έλλειψη. Τί κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαμελ φιλτρο σκληρο ή καμελ νατουραλ καφε.

      Εκτος και αν εχεις τα λεφτα για davidoff magnum στα 7.50
      εφαμιλο με το εξελλενς ειναι σε ποιοτητα-γευση-καπνα

      Διαγραφή
  85. Πετρο να σε ρωτησω: δεν ειμαι φανατικος καπνιστης (κανω μονο οταν βγαινω η αραζω με παρεα) και προτινω συνηθως davidoff gold. Αν και καλο τσιγαρο θελω να αλλαξω. Σκεφτομαι marlboro καπνο (αν και δεν εκανα ποτε στριφτο) ή την excellence. Τι προτεινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Νταβιντοφ Γκολντ φίλε είναι κορυφή τσιγάρο. Το καπνίζω τελευταία και έχω πάθει πλάκα. Σαλονάτο τσιγάρο, βελούδινο και πολύ αρωματικό. Το κακό είναι πως ακριβώς επειδή είναι τόσο γλυκό τραβιέται εύκολα με αποτέλεσμα να καπνίζω παραπάνω.
      Προσωπική μου άποψη, απ την στιγμή μάλιστα που δεν είσαι συστηματικός καπνιστής, άσε το στριφτό και μείνε στο Νταβιντοφ. Άσε που έχω την εντύπωση πως ο κάπνος δεν κάνει να μένει πάνω από 1 βδομάδα ανοικτός, εκτός βέβαια αν έχεις καλή καπνοσούλα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε, αν καπνίζεις τόσο σπάνια ώστε ούτε το έξοδό σου να είναι αξιόλογο αλλά και να τα φχαριστιέσαι ένα-ένα, είσαι ο πελάτητς που είχαν στο νου τους όσες εταιρείες βγάζουν κορυφαία τσιγάρα.

      Θα πρότεινα:
      -Καρέλια Έξελενς (προσωπικά δεν το απολαμβάνω, αλλά αντικειμενικά είναι σπουδαίο)
      -Σένατορ
      -Καπνό Wolfway (τον ομώνυμο)

      Διαγραφή
  86. Σημερα ειδα τυχαια και αλλον ενα να κανει εξελενς. Συνολικα εχω δει 4-5 ατομα εξω μεχρι τωρα να κανουν εξελενς. Πολυ καλο ποσοστο εν καιρο κρισης. Ευτυχως αυτο το σημα ηρθε για να μεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Μακραν το καλυτερο τσιγαρο στην Ελλαδα και ενα απο τα καλυτερα διεθνως.Προσωπικα αγοραζω ενα πακετο την εβδομαδα και καπνιζω 2-3 τσιγαρα το πρωι, κατα τη διαρκεια της μερας καπνιζω Καρελια Special πολυ καλο και αυτο αλλα το βρισκεις λιγο δυσκολα αν δεν εχεις στανταρ σημειο να το αγορασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ο Καρελιας δινει ρεστα αγορασα σημερα ενα Excellence κωδικος ΑΘ ολα τα λεφτα επικο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Karelia Excellence ΧΑ! ΜΑΠΑ τσιγαρο προσωπικα για εμενα!βεβαια πνευμονας από πνευμονα διαφερει αλλα για εμενα δεν αξιζει αυτό το τσιγαρο και αδικα τοσος ποδαρόδρομος στη Θεσσαλονικη για να το βρω.Τωρα βεβαια είναι ΠΙΟ ''αναγνωρισμενο''τσιγαρο και το φερνουν και σε αλλα περιπτερα.Εγω όπως ειχα ενημερωθεί από εδώ τα βρηκα στο καπνοπωλειο του Mall στην Αριστοτέλους.Μαλιστα αγορασα και 6 πακετα γιατι ακουσα καλες κριτικες.Βαρετο τσιγαρο.Το μονο καλο είναι ότι ανοίγεις καπου σε κοσμο μπροστα το πακετο και κανεις το κομματι σου ότι καπνιζεις καλα και δυσεύρετα τσιγαρα...τα σταματησα και ειπα ΑΜΑΝ να τελειωσουν τα 6 πακετα.1 πακετο το εδωσα σε γυφτο που ηθελε τσιγαρο.Εχουν κατακλησει την αγορα ΜΑΡΚΕΣ από τσιγαρα και είναι περισσοτερα από αφρόλουτρα και αρωματα...Ημασταν καλα όταν υπηρχαν σχεδόν μονο τα Μαρλμπορο τα καμελ και πλεον κατεληξα σε αυτά και γενικοτερα στο Μαρλμπορο.Πανω κατω ΟΛΑ τσιγαρα είναι.Εχω δοκιμασει ΠΟΛΛΕΣ μαρκες αλλα μενω στο μαρλμπορο...κατι για treasurer gold ακουω αλλα εκεινα ναι μεν βγαινουν μονο στο εξωτερικο και είναι και πολύ ακριβα αλλα αν τα εβρισκα θα δοκιμαζα γιατι μπορει να είναι ακριβα τσιγαρα αλλα μπορει και εκεινα να είναι μαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Μαπα τσιγαρο δεν ειναι απλως δεν σου αρεσει και μαλλον δεν γνωριζεις να εκτιμας τον καλο καπνο το τσιγαρο αυτο ειναι μεσα στα δεκα καλυτερα τσιγαρα στον πλανητη και με διαφορα το καλυτερο τσιγαρο στην Ελλαδα βεβαια ειναι ενα τσιγαρο για αυτους που καπνιζουν με κριτιριο την απολαυση και εχουν την απαραιτητη γνωση και εμπερια,χωρις αυτα να επιβαλεται να τα εχει ενας καπνιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Karelia excellence πριν 10 μέρες αγόρασα ένα πακέτο κ ήταν γεμάτο σκουλίκια στο χρώμα του καπνού.κ δυστυχώς ή Καρελία ενώ τους ενημερωσα κ τους έστειλα το πακέτο με τα τσιγάρα πίσω δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρων για εμένα παρόλο που τους ενημερωσα ότι καπνισα μισό τσιγάρο από αυτό το πακέτο κ μετά έκανα συνέχεια εμετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αν τα ειχε μεσα αυτα ενω ηταν σφραγισμενο αυτος που τα ειχε παιζει να τα ειχε απο τοτε που βγηκαν.Αυτο παντως συμβαινει με σκαθαρι αλλα αν εχεις ενα ανοχτο πακετο καπου για καιρο πανω απο χρονο.Ασχημο γεγονος παντως διοτι προκειται για ενα καλο τσιγαρο.Κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Το περίπτερο τα είχε αγοράσει πριν από 6 μήνες μου έδειξε το τιμολογιο.εμένα με έχει ενωχλειση ή αδιαφορία που μου έδειξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Το περίπτερο τα είχε αγοράσει πριν από 6 μήνες μου έδειξε το τιμολογιο.εμένα με έχει ενωχλειση ή αδιαφορία που μου έδειξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. το πακετο εξωτερικα πως ηταν? ηταν φαγωμενο ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Όχι δεν ήταν φαγωμενο.ήταν σφραγισμένο κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Το καπνιζω μονιμα εδω και εξι περιπου μηνες,καπνιζω γυρω στα δεκα την ημερα γεγονος που δεν μου το καθιστα ασυμφορο αφου αν παρω π.χ. ενα Marlboro,θα περασω το πακετο την ημερα.Λοιπον ειναι μακραν το καλυτερο τσιγαρο,σταθερο σε γευση και ποιοτητα αυτα βεβαιως ειναι γουστα αλλα ενα καλο τσιγαρο μπορει πιστευω να το διακρινει καπιος.Επισης μου κανει εντυπωση που γενικα πουλαει οσα μαγαζια το φερνουν τα δινουν ολα,εγω ας πουμε το παρηγγειλα στον περιπτερα της γειτονιας μου που αρχικα το εφερνε μονο για εμενα,μπορω να σας πω πως πολλες φορες που πηγα να παρω τσιγαρα δεν ειχε γιατι τα ειχαν αγορασει αλλοι και απο οτι μου ειπε ο περιπτερας τρεις αλλοι πελατες του τα εκαναν μονιμη μαρκα τους.Ολα αυτα τα αναφερω,διοτι αποδεικνυεται οτι ακομα και στις δυσκολες μερες που ζει η πατριδα μας,ακομα υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι αναζητουν το καλυτερο και το συγκεκριμενο τσιγαρο απεδειξε και οτι αξιζει τα λεφτα του και οτι μπορει να σταθει διπλα στα καλυτερα σηματα του πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Όντως πολύ καλό τσιγάρο από τον Καρέλια αλλά λίγο ακριβουτσικο για τα σημερινά δεδομένα μακάρι να πήγαινε στα 4€.Μια φορά έχω πάρει πακέτο αλλά τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Το θεμα με την τιμη ειναι καθαρα ψυχολογικο,αν καποιος ας πουμε καπνιζει δυο πακετα την ημερα δεν τον συμφερει εγω παλι με το συγκεκριμενο δεν μπορω να περασω με τιποτα το ενα πακετο τη μερα καθε τσιγαρο απο αυτα,με γεμιζει και μου αφηνει ενα αισθημα πληροτητας ενω αν παρω οποιοδηποτε αλλο σιγουρα θα περασω το πακετο και αντι για πεντε ευρω που θα πληρωνα τη μερα θα πληρωσω οκτω.Αλλος ενας ψυχολογικος παραγοντας ειναι τα δεδομενα και οι τιμες της αγορας και φυσικα τα χρηματα που εχει ο καθενας,ας πουμε εγω εζησα για 1,5 χρονο στην Αγγλια οπου η αγορα του τσιγαρου ειναι απο τις ακριβοτερες στον κοσμο μια mainstream μαρκα εκει κοστιζει απο 6 μεχρι 9£ και αναγκαστικα αφου καπνιζες ηθελες δεν ηθελες θα τα εδεινες.Και μια και λεμε για το Excellence,στην Αγγλια το ειδα σε ενα πολυ καλο καπνοπωλειο στο Λονδινο σε ειδικο δωματιο που βαζουν και τα πουρα και ηταν διπλα με τα Sobranie,Treasurer,Ziganov και Tor με ολα δηαδη τα κορυφαια σηματα της Ευρωπης και με τιμη παρακαλω 11,90£

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ έζησα περίπου δύο 24ωρα στην Αγγλία και, ναι, μου 'ρθε κολούμπρα με τις τιμές των τσιγάρων.
      Για να γίνει σαφέστερο το σχόλιο του παραπάνω φίλου, 11,90 λίρες είναι περίπου 16 ευρώ (Έξελενς), το 6 με 9 λίρες (κοινές μάρκες) είναι 8 με 12 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Όποιος γουστάρει βρίσκει καλές τιμές για το κάπνισμα του. Η υπερβολική φορολόγιση στα καπνικά μόνο τα κράτη καταστρέφει, πόσο μάλλον την Ελλάδα. Το κακό είναι οτι κανένας απο τους κυβερνόντες δεν έχει τα κότσια να το παραδεχτεί και να μειώσει την φορολογία

      Διαγραφή
  101. Πληροφορήθηκα από τις ειδήσεις του Διαδικτύου ότι σύντομα τα πακέτα των τσιγάρων θα έχουν αποκρουστικές εικόνες από άρρωστους ανθρώπους (να 'ναι καλά το photoshop) με σκοπό την τρομοκράτηση των καπνιστών και την παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών. To ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Να προμηθευτούμε όλοι ταμπακιέρες ή να συνεχίσουμε να έχουμε τα τσιγάρα στο πακέτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες και δε θα 'ρχόταν κι εδώ το κομψό αυτό έθιμο...

      Διαγραφή
    2. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ωραία Πέπε να συνεχίσεις τη συλλογή στο τέλος φτιάξε ένα κολάζ να το στείλουμε ευχετήρια κάρτα στο Υπουργείο.

      Διαγραφή
    3. Μα ήταν ένας από τους λόγους που τη σταμάτησα:
      Στην αρχή η προειδοποίηση ήταν μία, κοινή για όλα τα πακέτα: «Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Ωραία. Όλα τα πακέτα κάθε μάρκας ήταν πανομοιότυπα μεταξύ τους.
      Το επόμενο σύστημα ήταν δύο προειδοποιήσεις. Η μία ήταν αυτή η παραπάνω, και η δεύτερη είχε τέσσερις παραλλαγές (βλάπτει στο ένα, βλάπτει στο άλλο). Στην αρχή μού φάνηκε ότι με το νέο αυτό σύστημα καλό θα ήταν να έχω για κάθε πακέτο και τις τέσσερις παραλλαγές. Αν βάλεις ότι την ίδια εποχή συνέπεσε (α) πολλές μάρκες να αλλάξουν ντιζάιν ή να βγάλουν συλλεκτικά πακέτα, (β) να αρχίσει η μανία με τα λάιτ - πιο λάιτ - πάρα πολύ λάιτ που έβγαζαν πλέον όλες οι μάρκες, οι υποχρεώσεις του συλλέκτη πολλαπλασιάστηκαν επί πάνω από δέκα. Ε, χάθηκε η μπάλα.
      Αφού είχα σταματήσει, έγιναν κι άλλα: η γραφιστική εμφάνιση των προειδοποιήσεων άλλαξε κάμποσες μορφές, εμφανίστηκαν οι περιεκτικότητες, άλλαξαν οι περιεκτικότητες επειδή επιβλήθηκε το ανώτατο όριο, καταργήθηκαν οι λέξεις "λάιτ" κλπ (οπότε τα 4/5 των σημάτων άλλαξαν όνομα), άλλαξαν οι εταιρείες αφού ένα πλήθος μικρών τοπικών εταιρειών απορροφήθηκαν από 3-4 διεθνείς κολοσσούς, γενικά το τοπίο άλλαξε εκ βάθρων.
      Νομίζω ότι η επικείμενη τώρα αλλαγή, με τις εικόνες από τα χασαπειά, είναι μικρότερη από όσες έγιναν μέσα σε μια δεκαετία περίπου.
      Είναι μεγάλη μου απορία πώς και τα στριφτά ξέφυγαν από τα ανώτατα όρια.

      Διαγραφή
    4. Οι εικόνες δεν είναι απο καπνίζοντες. Απλά τα αντικαπνιστικά συμφέροντα πάντα βρίσκουν τρόπους να θησαυρίζουν. Ας μη γελοιόμαστε το 70% των θανατιφόρων περιστατικών ΔΕΝ προσβάλλουν καπνιστές.

      Διαγραφή
  102. Το μετρο θα μπει σε πληρη εφαρμογη απο το Μαιο και η αλλαγη θα ειναι η εξης στη μπροστινη πλευρα του πακετου η προειδοποιηση θα μεγαλωσει ενω στη πισω πλευρα θα μπει η εικονα οχι με καρκινους κτλ.αλλα με καποια αλλα μηνυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα πακέτα δεν γίνουν αποκρουστικά (όπως είδα σε κάποια δημοσιεύματα) οκ. Αλλιώς, θα πρότεινα να φτιαχτούν ταμπακιέρες για την κάθε μάρκα με το κλασικό της "εξώφυλλο". Ιδέα κι εμπορική κιόλας!... Θα μεταφέρεις τα τσιγάρα της μάρκας που καπνίζεις, από το πακέτο στην - χωρίς συνθήματα - ταμπακιέρα.

      Διαγραφή
    2. Τα πακετα τα είδα. Αυτή την στιγμή καπνίζω έναν Ασσο Ανευ και η Παπαστράτος έχει χαρτάκι που δείχνει το νεα σχεδιο. Η φωτογραφία,που είναι όντως σκληρή, ξεκινά από το πάνω μέρος και φτάνει μεχρι το σημείο που υπήρχε το μπροστινο σημερινο "κηδειοχαρτο" . Από ότι μου είπε τσιγαράς, στις αποθήκες είδη έφτασαν τα πρώτα Μαρλμπορο,ΛΜ και GR με τα νέα πακέτα,οπότε ίσως κάποια περίπτερα είδη να τα έχουν,από την άλλη εβδομάδα πάντως σίγουρα. Επίσης από τον Ιουνη τα πακετα θα ανεβουν μισό Ευρώ. Δυστυχώς ο κλάδος, θα πάει για ολική κατάρρευση,δεν μπορώ να φανταστώ ας πουμε πως εμείς οι νόμιμοι πωλητες θα ανταγωνιστουμε τα λαθραία που πουλιούνται για 1 Ευρω και χωρίς εικόνες.

      Διαγραφή
  103. Να ρωτήσω, πως πάνε τα γράμματα της σειράς του πακέτου π.χ. ΞΜ ΞΒ κτλπ.... ;;; Πως καταλαβαίνεις από τα γράμματα ότι είναι φρέσκο ή όχι ;; Ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλφαβητικά πάνε. Όταν κυκλοφορεί το ΞΜ και πετύχεις ένα ΞΒ, κατ' αρχήν είναι παλιότερο. Αλλά αυτό είναι σχετικό: πρώτον, δεν ξέρεις πόσο παλιότερο - μάλλον εξαρτάται από την κίνηση της κάθε μάρκας. Δεύτερον, το κάθε τσιγάρο που φτιάχτηκε μετά από ένα άλλο δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα συσκευαστεί και θα βγει στο εμπόριο μετά από το άλλο. Τρίτον, από τη βιομηχανία μέχρι το κάθε συγκεκριμένο περίπτερο και τελικά τον καταναλωτή χωράνε πολλές αλλαγές στη σειρά που φεύγουν τα πακέτα μεταξύ τους...
      Αυτό που είναι σχετικά σίγουρο είναι ότι αν γενικά βλέπεις να κινούνται πακέτα από Ξ και μια μέρα πετύχεις ένα από Α λόγου χάριν, αυτό είναι σίγουρα αρκετά παλιό. Για μικροδιαφορές όμως στα γράμματα, ούτε σιγουριά υπάρχει ούτε παίζει και κανέναν ιδιαίτερο ρόλο.

      Διαγραφή
  104. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Πέπε !!Να σαι καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. "George Karelias and Sons Excellence"(10 - 1): Θεωρείται από πολλούς το καλύτερο τσιγάρο - υπερπολυτελείας - της ελληνικής αγοράς. Κατά τη γνώμη μου, μόνο για τους λάτρεις του σκέτου Virginia καπνού. Καλό στο είδος του, άψογο, από το πακέτο ως το τσιγάρο, αλλά, για όσους μας αρέσουν τα πιο περίπλοκα χαρμάνια, θα το χαρακτήριζα ως : μονότονη(γευστικά) πολυτέλεια. Τιμή (Μάιος 2016): 5 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την κριτική. Από τα 3 υπερπολυτελή τσιγάρα(Εξελενς,Μαγνουμ και Σενατορ ), νομίζω πως σε πολυπλοκότητα κερδίζει το τελευταίο,τα άλλα δυο είναι πολύ καλα,ειδικά το εξελενς,αλλά και κάπως μονότονα. Τα ίδια συναισθηματα στην πολυτελη κατηγορια μου βγάζουν και οι δυο κασετίνες Ντανχιλ και Ροθμανς,όπου ξεχωρίζω το μαυρο Ντανχιλ Fine cut, με την ιδιόμορφη γεύση του

      Διαγραφή
  106. Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω καθώς το έχω πάρει κάποιες φορές.Σου αφήνει μιά γεύση μονότονη και κουραστική.Και επειδή δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα Βιρτζίνια δεν με ενθουσιάζει.Το Σενατορ το θεωρώ ένα απο τα καλύτερα τσιγάρα της αγοράς,δυνατό όσο πρέπει,γευστικό και απολαυστικό.
    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Το Εxcellence εχει αρκετα πολυπλοκο χαρμανι για virginia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ξέρετε την τιμή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή