ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Dunhill International







Το Dunhill ειναι για μενα ενα ιδιαιτερο τσιγαρο. Το κάπνισα πολλα χρονια και το θεωρουσα ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα στον κοσμο. Ειχα δικιο,μεχρι που το 2006 αλλαξε το χαρμανι και το πακετο σοκαριστικά προς το χειροτερο. Αναγκαστηκα να σταματησω να το καπνιζω,αν και δεν κατορθωσα να βρω τιποτα στην θεση του.
Τον Οκτ. του 2008,η κατασκευαστρια εταιρεια,καταλαβε το λάθος της και (ξανα)ανανεωσε το πακετο και το χαρμανι, δημιουργοντας ενα νεο Dunhill με 100% καθαρο καπνο χωρις χημικα και αρωματα.Το τωρινο Dunhill δεν φτανει ούτε στο ελαχιστο το Dunhill που αγαπησα,δεν παυει να ειναι ομως πολυ καλυτερο απο το τερατουργημα του 2006 και ενα απο τα καλυτερα σηματα της φτωχης ελληνικης αγορας. Καλος καθαρος καπνος, στα μειον ομως το σπαστικο διπλο χαρτι στο τελος του τσιγαρου και το πολυ κακο φιλτρο(αυτο εμεινε απο την εκδοχη του 2006) που σε δυσκολευει να τραβηξεις ρουφυξια. Επισης η γευση του δεν ειναι οσο γεματη θα επρεπε.

Βαθμολογια:
Dunhill 1907-2006: 9,5 στα 10
Dunhill 2006-2008: 4 στα 10
Dunhill 2008-σημερα: 6,5 στα 10

210 σχόλια:

  1. TO DUNHILL ΣΕ ΚΙΝG SIZE ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ;ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΕΓΡΑΦΕ:"SOON A NEW DUNHILL,OUR EXCEPTIONAL TASTE REMAINS THE SAME".YΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΙ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ.Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΣΤΕΚΙ "TSIGARA.BLOGSPOT.COM" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Dunhill King Size αλλαξε γευση,πακετο,βαρος απο 0,8 σε 0,9, εδω και κανενα τριμηνο.Τα τσιγαρα που πηρες εσυ πρεπει να ειναι αρκετα παλια γιατι θυμαμαι πως αυτη την επιγραφη ειχαν τα Dunhill King Size περισυ τετοιο καιρο, μετα σταματησε και τον Μαιο νομιζω βγηκε το νεο Dunhill. Πάντως κρατα τα πακετα γιατι θα γινουν συλλεκτικα.
    Δεν ξερω αν ειναι ανωτερα του πλακε,ο καπνος ειναι διαφορετικος πιο πλουσιος αλλα οχι καλυτερος, αυτο που μου αρεσει πιο πολυ ειναι το φιλτρο του King Size που τραβαει μια χαρα και δεν σου βγαζει την ψυχη απως αυτο του International. Παντως οταν υπήρχε το παλιο καλο Dunhill δεν υπήρχε καμια διαφορα στο χαρμανι των δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO DUNHILL INTERNATIONAL AN ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ , ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΓΚ ΣΑΙΖ ΠΑΚΕΤΟ , Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΠΝΑ Η ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΑΡΒΟΥΝΟ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω. Το μεγαλο μειον του Dunhill ειναι το αθλιο φιλτρο, μου βγαζει την ψυχη για να το καπνισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DUNHILL TOP LEAF ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω δοκιμασει απο Γερμανια. 6 ευρω το πακετο.Καλα που μου το θυμισες, θα ειναι το επομενο τσιγαρο με το οποιο θα ασχοληθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TEΛΙΚΑ ΤΟ DUNHILL KING SIZE AΛΛΑΞΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλαξε. Θα ασχοληθω ξεχωριστα στο επομενο αφιερωμα με το Dunhill King Size.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέτρο χθές αγόρασα ένα πακέτο dunhill international και πραγματικά έμεινα έκπληκτος γιατί για άλλη μια φορά συμπίπτει το γούστο μας. Καλός καπνός, αφάνταστα σπαστικό φίλτρο και διπλό χαρτάκι στο τέλος. Σε ευχαριστώ γενικά για το blog σου γιατί είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλός μου για τσιγάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα σαι καλα φιλε! Τα θετικα σχόλια ειναι το καλυτερο κινητρο για να συνεχισω να γραφω. Το Dunhill χωρις να ειναι κακο τσιγαρο, δεν μπορει να συγκριθει με πολυτελη σηματα που υπαρχουν σε άλλες χωρες,για την φτωχη Ελληνικη αγορα πάντως ειναι μεσα στα 2-3 σηματα που ξεχωριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η φοτο σημαινει οτι το dunhill θα αλλαξει παλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η φωτο ειναι περισυνη,απο την Αμερικη. Το Dunhill εκανε μια απαραδεκτη αλλαγη το 06 διεθνως,εχασε το 80% αυτων που το καπνιζαν και ψιλοσημαζεψαν λιγο τα πραγματα στα τελη του 08,λανσαροντας το σημα "ως το παλιο Dunhill" πραγμα που φυσικα δεν ισχυει,αλλα όπως και να το κανουμε κάπως πλησιαζει.
    Στην Αμερικη το τσιγαρο αυτο παραδοσιακα ερχοτανε απο την Ελβετια,το 2006 που αλλαξαν για πρωτη φορα το πακετο αρχισαν να το εισαγουν απο την.... Σιγκαπουρη και η αφισα που βλεπεις αναγγελει πως η Ελβετια θα ειναι και ξανα η χωρα κατασκευης.
    Καπνισα το Αμερικανικο Dunhill,μοιαζει με το δικο μας, αλλα ειναι πιο βαρυ,αφου δεν εχουν τα ανωτατα ορια της ΕΕ.Θυμιζει αρκετα την παλια γευση και αν το βαθμολογουσα θα του εβαζα 8,5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sorry paidia pou ksethavw palia anarthsh..
    Ithela na rwthsw 1on) yparxei akoma to dunhill international..? gt otan paw sto periptera zhtaw dunhill kai mou dinei ta fine cut..mhpws na tou ta zhthsw ws international..?kai 2on poia einai h timh tous..?
    Petro an apantouses tha to ektimousa polu..
    synexise thn kalh douleia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο περιπτερας σου ειναι "λιμος". Οταν ζητας Dunhill, κατα 99% Ιντερνασιοναλ θα σου δωσουν,το οποιο συνεχιζει κανονικα και εχει το 70% των πωλησεων που γινονται στο ονομα Dunhill. Πανε σε αλλο περιπτερο γιατι ο δικος σου μπορει να μην το εμπορευεται. 3,50 η τιμη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ok ευχαριστώ πολύ!
    Το ζήτησα international και μου το έδωσε τελικά
    ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σήμερα κάπνισα για πρώτη φορά ένα πακέτο Dunhill International και συνειδητοποίησα ότι ήταν έκτρωμα. Το φίλτρο του ήταν πολύ κακό, η γεύση του ήταν φτωχή και μερικές στιγμές ένιωσα μικροενοχλήσεις στους πνεύμονες. Γενικά δε με γέμισε σαν τσιγάρο. Πίσω στα δικά μας λοιπόν.. Karelia Excellence.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε το παλιο Dunhill International ήταν ανωτερο απο όλα τα υπολοιπα τσιγαρα. Το σημερινο δεν μπορει να πλησιασει το Καρελια Εxcellence

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Dunhill international δεν κάπνιζε κι ο Ντε Νίρο (ο οποίος κανονικά δεν καπνίζει) στο "Casino"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρήκα 2 πακέτα Dunhill σε γκρι μικρή συσκευασία σπίτι μου,τα οποία δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και έχουν χαμηλά συστατικά..Καθώς είναι αγορασμένα απ'την Ρουμανία (μάλλον θα τα ξέχασε κάποιος οικογενειακός φίλος) μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχουν μόνο εκεί ή υπάρχουν και στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΤΗΣ ΒΑΤ ΤΟ DUNHILL BLUE INTERNATIONAL ANAΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ? Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΠΑ ΛΑΘΟΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΚΙΝΓΚ ΣΑΪΖ , ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΠΛΑΚ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ,BLACK ,GREEN ,RED ,BLUE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελα ντε; Και εγω τωρα το ειδα. Το μονο που κατορθωσα να βρω ειναι πως ειναι νεο προιον και μαλλον κυκλοφορει μονο στην Γαλλια. Ενα ακομα τσιγαρο που μπαινει στην λιστα αυτων που σκοπευω να φουμαρω στο μελλον.
    Προηγηται παντως το Dunhill International Blue που ειναι πιο ευκολο να βρεθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μηπως ειναι ευκολο σε καποιον να γραψει το λινκ της ΒΑΤ οπου εχει το Dunhill International Black? Προσπαθησα να το βρω χθες αλλα δεν τα καταφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η σελιδα ειναι αυτη http://www.bat-ingredients.com/ εδω αναφερει τι περιεχει η καθε μαρκα ανα χωρα και ετσι μπορεις να δεις και το ποιες μαρκες ειναι διαθεσημες σε καθε αγορα. Σε ενα συντομο ψαξιμο που εκανα στο ιντερνετ,ειδα πως το International Black υπαρχει μονο σε Γαλλικους καταλογους και αυτο ως νεο προιον,χωρις αλλη επεξηγηση ουτε και φωτογραφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. KΑΛΗΜΕΡΕΣ ,
    ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ , ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΛΑΪΤ? ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ , ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΙΛΚ ΚΑΤ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΑΚΕΤΟ , ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν γνωριζω αν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα το Ντανχιλ Ιντερνατιοναλ Λαιτς. Καπνιζα Ντανχιλ απο το 96 περιστασιακα και απο το 99 μονιμα,τοτε υπηρχαν μονο το κλασσικο κοκκινο πλακε,το κοκκινο σε σκληρο και το πολυ καλο Λαιτς σε ασπροκοκκινο σκληρο πακετο. Ισως να ειναι απο την δεκαετια του 80.Παντως αν το δεινει ο τυπος σε λογικη τιμη παρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. TO ΑΣΠΡΟΚΟΚΚΙΝΟ DUNHILL LIGHTS TO ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2003.ΩΡΑΙΟ ΣΧΗΜΑ,ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ LIGHTS ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τσιγαρο σαν το Dunhill δεν νομιζω να περασε στην Ελληνικη αγορα. Τα σημερινα Dunhill ειναι ανεκδοτο μπρος σε αυτα του παρελθοντως.Ειναι σιγουρα το σημα που εχασε πιο πολυ απο ολα,σε σχεση με το παρελθον και αυτο μπορει να φαινεται παραδοξο στον νεο καπνιστη,αφου ακομα και σημερα το Dunhill ειναι μεσα στα 3-4 καλα τσιγαρα της αγορας,ομως ειναι αληθες. Το κλασσικο Dunhill, σε πλακε,σκληρο ή Λαιτς μαζι με τα Sobranie Cocktail ειναι τα κορυφαια τσιγαρα που καπνισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΡΟΘΜΑΝΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , ΤΟ ΚΟΒΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπα οχι, απλα εχει προβλημα η ΒΑΤ Ολλανδιας,απο οπου γινεται η εισαγωγη. Η Θεσσαλονικη ειχε στεγνωσει απο Στηβενσον και Ροθμανς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οταν λετε κακο φιλτρο ... ειναι τοσο κακο που χαλαει τελιος την αισθηση και του πιο ποιοτικου καπνου. εχω δει ασχημα φιλτρα ... αλλα ειναι τοσοοοοο χάλια που χαλαει ολη την ουσια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. MIA ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΧΑΛΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν τραβαει. Το χαρμανι ειναι καπως μονοτονο, αλλα τα καπνα του αναμφιβολα καλης κλασης.Γενικα ειναι παντως απο τα καλα τσιγαρα της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ναι ενταξει δεν ειναι και τοσοοο χάλια θελει λίγη δυναμη...!! ενα dunhill gold ειδα οτι κυκλοφορει στην Ελλαδα ξέρετε σχετικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειναι το Ultra Lights. 4 πισσα,0,3 νικοτινη. Καλο τσιγαρο για καποιον που θελει να καπνισει κατι πολυ ελαφρυ. Το Οκτ. του 09 υπηρχε ξεχωριστο αφιερωμα, δες Dunhill King Size

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. μπα ειμαι του "μετρον αριστον" και χαρις τη ΕΟΚ τώρα όλα τα κανονικά τσιγάρα μετρια είναι ... δηλαδη να θες να βρεις βαρυ και να σου λεει βαρυ ειναι με πισσα 10 και νικοτινη 1 !ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν εμεινα καθολου ευχαριστιμενος απο το συγκεκριμενο τσιγαρο.Γευση φτωχη εως ουδετερη συν το απαισιο φιλτρο.Κατα την γνωμη μου το fine cut ειναι ανωτερο του γευστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τι σημαινει αυτο το λονδινο παριση νεα υορκη που γραφη η συσκευασια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. φιλε πετρο πηρα ξανα ενα πακετακι γιατι ηθελα να ξαναδοκιμασω δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι αλλαξαν το φιλτρο τραβα πιστευω αισθητα καλυτερα αν και σε καμια περιπτωση δεν θα το χαρακτηριζα καλο μαλλον μετριο και η γευση του μου μοιαζει πολυ πιο γεματη και γερη ενω σχιζοντας ενα για αν δω τι του εχουν χωσει και τσιμπαει καπως ειδα κατι βιρτζινια πιο ξανθα και απο τη μικρη ολλανδεζα. κανε και εσυ αν θελεις μιας δοκιμη γιατι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος καπνισα 7 τσιγαρα απο αυτο και τα 5 μπορω να πω οτι τα απολαυσα. παντως τα καπνα του ειναι σιγουρα πολυ καλα κατι που φαινεται ενω καιγεται σε 8-9 λεπτα χρονος αρκετα καλος για χωρις προσθετα τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Dunhill καπνιζω καθημερινα,τα κανει δικος μου ανθρωπος και συνηθως κανουμε τραμπα κανα τσιγαρακι.Δεν εχω παρατηρησει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα ηταν αρκετα καλυτερα...δεν ξερω αν με ειχε χαλασει το προηγουμενο πακετο (μιας και δεν καπνιζω στανταρ μια μαρκα τη βαριεμαι ) αλλα ηταν πολυ καλο , μηπως πετυχα καποια νεα παρτιδα γιατι τα πηρα απο ενα ψιλικατζιδικο που ανοιξε τωρα. παντως σε σχεση με το φαιν κατ που καπνιζω συνηθως καιγεται στο διπλασιο χρονο ειναι αισθητα δυνατοτερο και ιστερη λιγο σε αρωα ενω εχει πιο γεματη γευση. τι να πω;.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριοι πληροφορία της τελευταίας στιγμής. Dunhill International Black στη γαλλική αγορά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει. Είναι η γυναίκα μου αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και μου είπε οτι δεν κυκλοφορεί τέτοιο τσιγάρο. Τον Γενάρη που θα πάω θα δω ιδίοις όμμασιν, αλλά της έχω εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παντως αναφερεται και στο Site της ΒΑΤ και στο λιστα με τα προιοντα καπνου του Γαλλικου υπουργειου. Ριξε μια ματια στο Camel Black το νεο προιον της JTI που κυκλοφορει σε Γαλλια και Ισπανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το Camel Black έρχεται σήμερα το βράδι μαζί με το αντίστοιχο άσπρο και ενα καινούργιο Παλ Μαλ. Δεν αμφισβητώ οτι αναφέρεται στις λίστες, αλλά σε 3 καπνοπωλεία που πήγε δεν το βρήκε, ούτε γνώριζε κανείς την ύπαρξη του. Ενδεχομένως να είναι κάτι πιο σπέσιαλ και να πωλείται σε μεγαλύτερα καταστήματα. Θα πάω και θα το ψάξω μόνος μου γιατί με ιντριγκάρισε λίγο η όλη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οταν καπνισεις τα νεα Camel κανε ενα σχολιο αν μπορεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να σου πω ρε συ Κωστα, επειδη ειδα και τα αλλα σχολια σου, τι προσπαθεις να μας πεις εν τελει? οτι ο Πετρος ειναι ασχετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. drum ετοιμο τσιγαρο έχει κάνει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. To μαυρο Ιντερνασιοναλ μαλλον κυκλοφορει στην Γαλλια και ειναι καλο. Εδω http://www.dooyoo.co.uk/tobacco/dunhill-international/reviews/ βρηκα κατι σαν τσιγαροκριτικη για αυτο. Μαλλον κυκλοφορησε και σε καποιες πολιτειες της Αμερικης. Οποιος εχει καποια ακρη ας με ενημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υπάρχει μια περίπτωση να εχω στο τελος του μήνα το μαυρο Ιντερνασιοναλ. Απ'οτι διάβασα στο λίνκ που έδωσες Πέτρο στοιχίζει 6,70, πανάκριβο ακόμα και για τα γαλλικά δεδομένα, αν σκεφτεί κανείς οτι το κανονικό Ιντερνάσιοναλ έκανε 5,50 (τουλάχιστον ως τον Αυγουστο του 09). Θα ενημερώσω σχετικά αν τυχόν καταφέρω να το αποκτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://www.tabacmoinscher.com/index.php

    Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα. Μολις τωρα επεσα πανω της ψάχνοντας το μαύρο Ιντερνάσιοναλ. Μάλλον πρόκειται για γαλλικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Εντύπωση μου έκανε που έχουν το MG του Γεωργιάδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. To συγκεκρημενο εμπορευεται τσιγαρα μαλλον απο Ισπανια. Το MG το εχει ως νεο προιον,με Ισπανικο "κηδειοχαρτο". Πιθανον η Γεωργιαδης να εκανε μια αποπειρα να μπει στην Ισπανικη αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πετρο καταρχην μεγειά το background. Παρα πολυ καλο. Σκεφτομαι να δοκιμασω το συγκεκριμενο καταστημα, εχει καποια αξιολογα σηματα. Για τον Γεωργιαδη προφανως εκανε αποπειρα στην Ισπανικη αγορα. Δεν ξερω αν γνωριζει κανεις την επιτυχια ή αποτυχια των σημάτων του να μας ενημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φιλος μου εφερε δωρο 2 κουτες Dunhill International απο τα Αραβικά Duty Free. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως αν και τσιγαρο αγορασμενο απο αφορολογητα,ειναι αριστης ποιοτητας,ποιο αρωματικο και γλυκοπιωτο αν και λιγο πιο ελαφρυ,μαλλον ανωτερο του Dunhill που εχουμε εδω!
    Το barcode παντως ειναι Αγγλικο(50) και οχι Ολλανδικο(87) σαν του "Ελληνικου" Dunhill, ομως αυτο δεν βεβαιωνει πως κατασκευαστηκε στην Αγγλια,αφου μια κουτα Ασσος Πρεμιουμ που επισης πηρε ο φιλος μου,αν και εγραφε Made in Greece by Papastratos ειχε barcode Ελβετιας(76),ισως γιατι η εδρα της Μορρις ειναι στην Ελβετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πέτρο το barcode δείχνει την χώρα κατασκευής, όχι την χώρα πώλησης. Προφανώς ο Ασσος Πρεμιουμ κατασκευάζεται στην εδρα της ΦΜ στην Ελβετία, ασχέτως αν πουλιέται Ελλάδα. Το κυπριακό Ιντερνάσιοναλ εχει
    barcode 5290, δηλαδή της ΒΑΤ κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ναι το γνωριζω. Το πακετο εγραφε Dutty Free GCC,το barcode ξεκινουσε απο 76,αλλα στα πλαγια εγραφε made in Greece by Papastratos.
    To barcode δεν ειναι ιδιαιτερα ενδεικτικο,ας πουμε ο αναπτηρας Βic που εχω μπροστα μου,γραφει made in France,αν και εχει κολλημενο αμερικανικο barcode,oπως επισης και κατι καραμελες Κορες που πηρα εχθες,αν και ειχαν το Ελληνικο barcode,εγραφαν made in Switzerland.
    Νομιζω πως πρεπει τουλαχιστον να απαγορευτει το ελεηνο Made in EU και να υποχρεωνεται η καθε εταιρια να αναγραφει την χωρα κατασκευης του Χ προιοντως της. Στις ΗΠΑ αναγραφεται υποχρεωτικα η πολιτεια κατασκευης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Συμφωνώ με την υποθεση των barcode οτι ειναι λιγο μπερδεμενη. Παντως εχει λιγο καιρό που με προβληματιζει το εξης γεγονός. Σε πολλα πακέτα που λαμβανω απο τις ανταλλαγες, κυρίως από Λατινική Αμερική, αρκετά απο αυτά έχουν ημερομηνία λήξης! Το ίδιο παρατήρησα και σε κάποια ρώσικα τσιγάρα. Ξέρει κανείς τίποτα? Τι δουλειά έχει η ημερομηνία λήξης σε ενα πακετο τσιγάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. To Dunhill International Black ειναι αυτο που βλεπετε στην εικονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τι παίζει με το dunhill international black Πέτρο, έρχεται και στην Ευρωπαϊκή αποικία της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν ξερω. Βασικα στην Γαλλια κυκλοφορει παραλληλα με το κοκκινο. Αν το αντικαταστησει και απλα το δοκιμαζουν εκει,θα ερθει και στην Ελλαδα,αν κυκλοφορει ως εναλλακτικο χαρμανι δυσκολο το βλεπω. Παντως 1-2 σχολια που βρηκα,ηταν πολυ θετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Oxι,κανονικο ειναι 100%. Η Μεντα ειναι το πρασινο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ίσως να είναι από αυτά τα καινούργια με την κάψουλα μέντας στο φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Για το Dunhill International Black μου ειπε ο αυστριακος φιλος και συλλεκτης Zigsam,πως ειναι ενα εναλλακτικο χαρμανι πολυ ανωτερο απο το κοκκινο Dunhill,το οποιο εξακολουθει να κυκλοφορει κανονικα. Επισης κοστιζει και 40 λεπτα περισσοτερο,ενα Dunhill υπερπολυτελείας δηλαδη. Δεν νομιζω να το φερουν ποτε στην Ελλαδα. Όποιος εχει καμοια ακρη να το βρουμε ας με ενημερωσει ή αν το εχει καπνισει,ας γραψει μια τσιγαροκριτικη και θα την δημοσιευσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δηλαδή το Dunhill έχει 4,20 αυτό θα κάνει 4,60. Μιλάμε καθαρά για το τρίτο υπερπολυτελές σήμα αν έρθει και στην αγορά μας. Πάντως και το κλασσικό Dunhill είναι ένα πολυτελές τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τουλάχιστον ας βελτιώσουν το χαρμάνι του κόκκινου πλακέ ντάνχιλ σε όσες χώρες δεν κυκλοφορεί το μαύρο πλακέ, αμαρτία είναι να πληρώνουμε τόσα λεφτά για κάτι που είναι μία καλό, μία πολύ καλό και μία μπουρούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο μόνος τρόπος να φτιάξουν οι εταιρείες τα τσιγάρα είναι να μην τα καπνίζουμε όταν παρατηρούμε αρνητική αλλαγή, αλλά κάποιοι εκεί 200 χρόνια το ίδιο τσιγάρο καλό είναι, κακό είναι, ούτε που τους νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. skeftomai na parw dunhill international(to kokkino)..a3izei na to dokimasw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αξίζει αλλά μην περιμένεις και τίποτα το καταπληκτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. en8aritika ta sxolia sas!poso kanoun kai kati akoma?exoun filtro an8raka?kai einai 100s?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συνάντησα ένα φίλο που κάπνιζε Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ (κόκκινο πλακέ) και του πήρα μια τράκα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση: πλούσιο και ιδιαίτερο άρωμα, σχετικά ελαφρύ αλλά χορταστικό τσιγάρο (παρόλο που γενικά δεν τα πάω τα ελαφριά -και δεν έχουν επηρεαστεί τα γούστα μου από τα όρια, γιατί καπνίζω στριφτά που δεν έχουν όριο), και στο φίλτρο δεν είδα κανένα από τα προβλήματα που αναφέρατε πριν 1+ χρόνο. Μάλλον θα το άλλαξαν, γιατί και στα φίλτρα είμαι μυστήριος και αυτό το βρήκα μια χαρά. Δε χρειάστηκε, όπως με άλλα τσιγάρα, να το χώνω στα χείλη μου μέχρι να καλύψω τις τρυπίτσες -οι τζούρες ήταν γεμάτες από μόνες τους. Επίσης, καλή και αργή καύση.
    Επειδή του είπα πόσο μου άρεσε, μετά όποτε άνοιγε να βγάλει τσιγάρο μού προσέφερε κι εμένα. Μετά το δεύτερο - τρίτο έπαψα να εντυπωσιάζομαι τόσο. Μου φάνηκε ότι το άρωμα ίσως παραείναι δυνατό και κουράζει. Ίσως είναι τσιγάρο για μια στα τόσα. Αν κανείς καπνίζει γύρω στα 5-6 την ημέρα, θα το θεωρούσα εξαιρετική επιλογή. Εγώ που καπνίζω πολλά ούτε που το σκέφτομαι να αγοράσω πακέτο, όμως τον επόμενο που θα δω να τα έχει θα του ξαναζητήσω τράκα.
    Εντυπωσιάζομαι που διαβάζω ότι δεν έχει πρόσθετα. Αν όλα αυτά τα αρώματα προέρχονται από 100% καπνό, πρέπει να έχει εξαιρετικά καπνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. την ιδια παρατηρηση εκανα κι εγω για το rothmans international, κανει μπαμ οτι προκειται για απιστευτης ποιοτητας καπνο, αλλα μετα απο λιγο με κουραζε κι εμενα, παρολο που το καπνιζα παραλληλα με την καθημερινη μου μαρκα. Φαινεται ειναι για συγκεκριμενες περιπτωσεις μονο, με τον καφε πχ η μετα το φαγητο, εκει ειναι σκετη απολαυση!
    Πεπε, αν εχεισ δοκιμασει και τα δυο σηματα προσφατα, μηπως μπορεις να κανεις μια συγκριση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε, δεν ξέρω τίποτε για το Ρόθμανς ιντ. Αλλά έχει εδώ μέσα πιο συστηματικούς δοκιμαστές, όλο και κάποιος θα έχει κάνει τη σύγκριση.

      Διαγραφή
  71. Καλησπέρα και απο μένα,
    το πρώτο μου τσιγάρο αν θυμάμαι καλά κάπου στα τέλη του 85,,χμ..ναι 1985 ήταν το κόκκινο Dunhill που τότε ήταν τσιγάρο εισαγωγής στην Ελλάδα.Τα είδα και τα άκουσα όλα..Απο τότε και για 26 περίπου χρόνια 2,5 πακέτα την ημέρα γίνονται στάχτη.Τρελλό παρεάκι παντού και σε όλα.Μετά το φαγητό, με το ποτό και ίδια πάντα απόλαυση παντού.
    Το χέρι μου το κόβω το Dunhill ποτέ..Κατά καιρούς δοκίμαζα πάνω απο 10 διαφορετικές μάρκες τσιγάρων..διάφορα..οτι έβρισκα.Πάντα γύρναγα μετανιωμένος στην πρώτη μου ερωμένη.Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μακράν το καλύτερο τσιγάρο φίλε Πέτρο σήμερα. Δεν αμφιβάλλω μέχρι το 06 να ήταν κλάσεις ανώτερω. Αλλά δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί καλύτερο στην Ελλάδα. Πιθανον η βαθμολογία σοθ να επηρρεάζεται και από τη δικαιολογημένη απογοήτευση για το ότι το χάλασαν. Πάντως φίλος που το κάπνιζε και τότε εξακολουθεί να το καπνίζει και δεν το αλλάζει.Από αυτόν το έκανα μόνιμη μάρκα και εγώ. Δεν ξέρω αν καπνίζει κανείς Rothmans International ειλικρινά αυτή την (Πασοκική μάρκα) χαχαχαχα πλάκα κάνω δεν έχω δει κανέναν να την κάνει πλέον. Δεν νομίζω ότι ούτε παλιά συγκρινόντουσαν. Πάντως με το Dunhill σώθηκα (τρόπος του λέγειν) και περνάω 2 μέρες με ένα πακέτο. Συγχαρητήρια για το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Συμφωνώ με τους δύο Ανώνυμους φίλους παραπάνω. Καπνίζω το Ντάνχιλ Ιντερνάσιοναλ σχεδόν 12 χρόνια τώρα. Δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Πολλές φορες προσπάθησα να αλλάξω και να πάρω είτε ελληνικά σήματα, είτε κάποια άλλα ελαφρώς φθηνότερα τσιγάρα, αλλά έμεινα εκεί. Δεν γίνεται να καπνίσει κανείς αυτό το τσιγάρο και να το αλλάξει. Με το μόνο που θα μπορούσα προσωπικά να το αντικαταστήσω (για Ελλάδα) είναι το Εξελενς του Καρέλια. Το Ρόθμανς Ιντερνάσιοναλ είναι πραγματικά εξαιρετικό τσιγάρο, αλλά ο λαιμός μου δεν το δέχεται για συστηματικό κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Δυστυχώς, Λάμπρο, κατ' εμέ το πρόβλημα στην Ελλάδα για το Dunhill είναι ότι το έχουν αφήσει στη μοίρα του.

      Το International Lights, ας πούμε, δεν το φέρνουν. Το μόνο που βλέπω να κινείται σε μεσήλικες και άνω αποκλειστικά είναι το International Red. Τα 20αρια πακέτα ούτε λόγος, αν και είναι καλά τσιγάρα.

      Προσωπικά θα το καπνίσω πάλι το κόκκινο για να δω εάν όντως υπάρχει στο φίλτρο βελτίωση.

      Πάντως θεωρώ ότι για άλλη μία φορά ο περισσότερος κόσμος προτιμά να καπνίζει ποσότητα παρά ποιότητα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  74. To Dunhill παντα θα το θεωρω την μάρκα μου,το τωρινο τσιγαρο πάντως είναι μαπα,ελαφρυ,αερας εντελως και αγευστο.Το King Size ειναι καπως καλυτερο αλλα τελειωνει σε δυο τζουρες.Ελπιζω να ξανακανει κανενα λιφτιγκ η ΒΑΤ,για να ξαναεπιστρεψω στα πάτρια εδαφη.
    Το International Blue δεν το εχω καπνισει,εχεις άποψη Κωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όχι. Έχω όμως ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο και έχω διαβάσει και πολύ καλές κριτικές.

      Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει επιτυχία στην ελληνική αγορά. Το θεωρώ μάλλον απίθανο με τις τωρινές τάσεις.

      Να προσθέσω και εδώ, Πέτρο, εάν μπορέσουμε να μάθουμε τίποτα για το Chesterfield, δηλαδή εάν μαζί με την τιμή άλλαξε και το χαρμάνι του και το πακέτο του. Αυτό που καπνίζω τώρα πάντως στα 3,20 είναι μία χαρά, αξιοπρεπέστατο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  75. Μια βοήθεια: το dunhill international κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις: τη μαύρη κ την κόκκινη ή υπάρχουν κι άλλες;; Ποια είναι η τιμή του κ ποιες οι περιεκτικότητες;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. to dunhill international vgenei se kokino mono timh 4.20
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ευχαριστώ πολύ!! δηλαδή πλέον μαύρο δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρο δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μου, αγαπητέ φίλε, η μαύρη εκδοχή του τσιγάρου που κυκλοφορεί σε Γαλλία σίγουρα και δεν ξέρω σε ποιές άλλες χώρες, δεν έχει φτάσει ποτέ εδώ και προφανώς με τις παρούσες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες ούτε πρόκειται.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. οκ!! και πάλι ευχαριστώ πολύ...

      Διαγραφή
  78. Βρηκα σε ενα ραφι ενος μινι μαρκετ ενα ξεχασμενο πακετο Dunhill με τιμη 3 ευρω.Η μπροστινη του οψη ειναι ιδια με το Dunhill International, αλλα το πακετο ειναι "σκληρο" τυπου king size με 20 τσιγαρα.Δεν θυμουνται ποσα χρονια βρισκεται εκει.Γνωριζει κανεις τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω Πετρο.Να υποθεσω δηλ. οτι ειναι το παλιο χαρμανι?Θα το παρω κ μακαρι να καπνιζεται.

      Διαγραφή
    2. Aν μιλαμε για αυτο το design,ειναι το παλιο χαρμανι http://www.google.gr/imgres?hl=en&sa=X&tbo=d&biw=1024&bih=605&tbm=isch&tbnid=Wqo8FiU-C_JJcM:&imgrefurl=http://www.zigsam.at/l5/DunhillKingSize-20NL198.htm&docid=7VxJFyak78lsJM&imgurl=http://www.zigsam.at/l5/B_Cig/DunhillKingSize-20fNL198.jpg&w=340&h=520&ei=1T7WUNezK7HD0AXoyYH4DQ&zoom=1&iact=hc&vpx=4&vpy=42&dur=1172&hovh=278&hovw=181&tx=60&ty=157&sig=101895119739606912507&page=1&tbnh=139&tbnw=91&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:0,i:99

      Διαγραφή
    3. Ναι, αυτο ειναι!Θα το παρω αυριο.Μακαρι να καπνιζεται.

      Διαγραφή
    4. Τελικα ειναι αυτο http://www.zigsam.at/l7/DunhillFilter-20TW2004.htm χωρις τη λεξη Filter κατω απο το λογοτυπο.Εκανα λαθος επειδη το ματι μου επεσε στο θυρεο που στο πακετο που πηρα ειναι πιο εντονος.

      Στο πισω μερος γραφει: A FLAVOURFUL SELECTION OF ORIGINAL TOBACCO HIGHLIGHTED WITH BURLEY TO CREATE THE CLASSIC DUNHILL TASTE που σημαινει ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΗ Κ ΑΡΩΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΑΠΟ ΜΠΕΡΛΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΧΙΛ η οποια επιγραφη δεν υπαρχει στο σημερινο Dunhill International.

      Το barcode ειναι Αγγλιας κ μαλιστα ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με αυτο των φωτο του zigsam.Ο κωδικος ΘΛ 4443337, τιμη 3ευρω, πισσα 10 νικ.0,7 μ.α.10

      Ομολογω οτι μου ειχε ξεφυγει η υπαρξη του οταν κυκλοφορουσε κανονικα κ θεωρησα οτι ειναι μια light εκδοχη του νεου χαρμανιου.Δεν απογοητευτηκα καθολου ομως.Το τσιγαρο αν κ λιγο ελαφρυτερο απο το International ειναι πολυ καλο!Εχει αλλο φιλτρο, τραβαει υπεροχα κ εχει πιο μεστη γευση!Φυσικα σαν king size τελειωνε γρηγορα, αλλα εγω ευχαριστηθηκα κατι δυνατες ρουφηξιες που ψιλοζαλιστηκα μαλιστα, οπως τοτε που τα τσιγαρα ηταν βαρια(αν κ νομιζω οτι αυτο οφειλεται στα διαφορετικα χημικα, αφου δεν ειναι κ τοσο βαρυ).Καμια απολυτως ενοχληση στο λαιμο-πραγμα παραξενο για μενα, που ολα τα αγγλικα τσιγαρα μου ξεραινουν το φαρυγγα-γλυκοπιοτο κ απολαυστικο.Δεν ειναι βεβαια fire safe, μου θυμισε τσιγαρο απ τα παλια, κ μου αρεσε το αρωμα του που μοιαζει με το σημερινο αλλα ειχε μια αλλη νοτα σαν του παλιου Dunhill σε πιο ηπια μορφη.Δεν ξερω αν το γεγονος οτι εμεινε στο ραφι καποια χρονια του αλλοιωσε τη γευση ή ετσι θα ηταν κ το φρεσκο, αλλα εγω το κατευχαριστηθηκα!

      Εδωσα κ σε ενα φιλο 5 τσιγαρα (ο οποιος καπνιζει Marlboro μαλακο) κ επαθε πλακα.Καταληξαμε στο συμπερασμα οτι κ μονο το γεγονος οτι δεν ειναι fire safe το κανει πιο ευχαριστο απο ολα τα σημερινα τσιγαρα.Αυτο το fire safe νομιζω χειροτερεψε τα ηδη χειροτερα τσιγαρα της εποχης μας.Για να σιγουρευτω θα δοκιμασω να παρω τον καπνο μερικων ετοιμων τσιγαρων κ να τον στριψω με αλλο χαρτακι.

      Τελικα ηταν η καλυτερη επενδυση που εκανα με 3 ευρω!

      Διαγραφή
    5. To θυμαμαι αυτο το Dunhill.Ηταν το πρωτο που βγηκε μετα την καταστροφη του κλασσικου,όπου κλαψαμε με μαυρο δακρυ. Δεν μπορω να καταλαβω τον ενθουσιασμο σου. Θυμαμαι ειχα παρει την κασετινα(τοτε 0,9 και 10 αναλογιες) και μετα το King Size και μου φανηκαν και τα δυο απιστευτα χάλια.Παντως η νικοτινη ανεβηκε γρηγορα σε 0,8 και μετα 0,9.Ενω στο Light-blue πηγε απο 0,5 και 6 στο 0,6 και 6 και μετα στο 0,7/7.Το τωρινο King Size το εχεις δοκιμασει?Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερο.

      Διαγραφή
    6. Ενθουσιαστηκα μαλλον επειδη ειχε ενα αρωμα που μου θυμισε "παλιο" τσιγαρο, ειχε ξεραθει ο καπνος του τοσα χρονια στο ραφι κ γιαυτο τραβουσε απιστευτα, καιγοταν γρηγορα κ σαν αποτελεσμα να ειναι πραγματικα βαρυτερο απ οτι ηταν φρεσκο.Υποθεσεις κανω αφου δεν το ειχα καπνισει τοτε.Αλλη εξηγηση δεν εχω, αφου ουτε εγω περιμενα να μου αρεσει.Το πηρα νομιζοντας οτι ειναι το παλιο χαρμανι.

      Το σημερινο King Size το δοκιμασα οταν πρωτοβγηκε κ μου φανηκε αδιαφορο κ μονοδιαστατο.Θα το ξαναπαρω καποια στιγμη.

      Διαγραφή
    7. γιατι απορεις πετρο που του αρεσε το τσιγαρο απο 7 ετων πακετο?

      δεν εχεις ακουσει για παλαιομενα τσιγαρα?? πως λεμε παλαιομενα πουρα....καμια σχεση!!!

      χαχαχαχαχα ελεος ρε πουστη τι αλλο θα ακουσουμε

      Διαγραφή
    8. Εγώ δεν απορώ. Άπαξ και ξεραθεί, μετά δεν έχει τίποτε άλλο να πάθει. Ουσίες χωρίς υγρασία δεν αλλοιώνονται. Έχουν βρεθεί στάρια που τα αποθήκευσαν οι Φαραώ στις πυραμίδες και φύτρωναν κανονικά.

      Αν προσπαθήσεις να τα ξαναϋγράνεις λίγο (αν τα έχεις ακόμα) μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα Δημήτρη!

      Δε μου λες, εκτός από το χαρτί που δεν είναι firesafe, μήπως έχει και φίλτρο χωρίς τρύπες; Σήμερα όλα τα φίλτρα έχουν τρύπες, πράγμα αρκετά παράλογο δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν νομίμως και τσιγάρα με μικρότερο φίλτρο (όχι στην Ελλάδα αλλά αλλού στην ΕΕ) και άφιλτρα (και στην Ελλάδα).

      Γενικώς θυμάστε ποια χρονιά επιβλήθηκαν αυτοί οι περιορισμοί;

      Και κάτι ακόμα: a touch of Burley? Νόμιζα ότι τα Ντάνχιλ είναι καθαρά Βιρτζίνια.

      Διαγραφή
    9. Tα Dunhill ηταν και μαλλον και σημερα ειναι καθαρα Βιρτζινια. Όταν επανασχεδιασαν το χαρμανι το 2005,με σκοπο να το κανουν απαλοτερο,ειχα διαβασει σε μια Αγγλικη εφημεριδα πως αποφασισαν να ριξουν και μια μικροποσοτητα Burley καθως και ανατολικων σε ποσοστο τοσο όσο να μην μετατραπει το τσιγαρο σε American Blend. Το πειραμα απετυχε και ξαναεβγαλαν το Dunhill το 08 με νεο χαρμανι Virginia και additive free.Ελπιζω να το ξαναλλαξουν παλι για το 13,ας ριξουν ότι θελουν μεσα αρκει να φτιαξουν μια γευση όπως στα παλιο καλο καιρο.

      Διαγραφή
  79. Το σημερινο King Size ειναι το καλυτερο Dunhill.Αν δεν ειχε τοσο γρηγορη καυση και το ηλιθιο διπλο χαρτακι θα ήταν γαμω το τσιγαρο.Ετσι στην κατηγορια του προτιμω το Camel Natural Flavor,που ειναι επισης αριστης ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. το καινουργιο πακετο ειναι απαραδεκτο απο ασιμη σε ασπρο fine cut αλλακτετο παλι σε ασιμη γιατι θα αλαξω μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις,εχει γινει αλλαγη στο πακετο του Fine Cut;Aλλαξε και η γευση μαζι;

      Διαγραφή
  81. Δοκιμασα το Dunhill International με κωδικο πακετου ΙΦ.Δεν τρελαθηκα με την γευση του γιατι με αφηνε ανικανοποιητο και δεν με γεμιζε η γευση του δεν μπορω να πω οτι ειναι ακριβο(γιατι με τις αυξησεις ολα τα τσιγαρα εχουν ανεβει πολυ)4,20€ κανει καιπροσωπικα δεν θα το ξαναδοκιμασω συντομα ισως αμα περασει αρκετος καιρος μπας και γινει καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη συμφωνώ μαζί σου. Πήρα 2 κούτες απο Ελλάδα τα Χριστουγεννα και δεν μου αρεσε καθολου, σε σχεση με το αντιστοιχο κυπριακο. Να σημειωσω απλώς οτι το Dunhill International που κυκλοφορει στην Κυπρο φτιαχνεται στην Κυπρο, σε αντιθεση με το ελληνικο Dunhill. Είναι ενα γεγονός που δεν το συνάντησα προηγούμενες φορές που κάπνισα στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Λαμπρο, ποσο κοστίζει το Dunhill International στην Κύπρο;

      Διαγραφή
    3. xritasos συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης. Στην Κύπρο δεν υπάρχει ενιαίος φόρος καπνίσματος. Επιβάλλεται μεν κάποια κρατική φορολογία, αλλά ο καθένας περιπτέρας τα πουλάει όσο θέλει. Η χαμηλότερη τιμή που μπορείς να βρεις Dunhill International είναι τα 4,60 ευρώ. Το ανώτερο που έχω πετύχει είναι 4,80 και είναι σχεδόν σίγουρο οτι σε τουριστικές περιοχές θα είναι πιο ακριβό. Πάντως, το μόνο καλό που αναγνωρίζω στο κυπριακό Dunhill International είναι το γεγονός οτι κατασκευάζεται στην Κύπρο και είναι αισθητά διαφορετικό από το αντίστοιχο ελληνικό. Αν έχεις κάποια άκρη στο νησί αξίζει να δοκιμάσεις.

      Διαγραφή
    4. Το καλοκαίρι λέω να κατεβω. Οι Pueblo και Manitou, μήπως μπορείς να με πεις και το κοστος τους, για να έχω μια ιδέα;

      Διαγραφή
    5. Να σου πω την αληθεια εχει καιρό να παρω καπνό. Πρόσφατα παντως αυξηθηκαν οι τιμες. Νομιζω οτι πηγαν καπου στα 5,80 με 8, αναλογως το βαρος και τη μαρκα του καπνου. Πχ ο Χολμπορν ο 50αρης κανει καπου στα 8 ευρω, χωρις να παιρνω ορκο. Πάντως, αν κανεις βολτα στο νησί αξίζει να πάρεις Manitou. Δοκίμασα τον πράσινο και είναι εξαιρετικός.

      Διαγραφή
    6. Τωρα εχω στα χερια μου τους δυο Pueblo απο Γερμανια, και σημερα εμαθα πως ενας φιλος παει Κυπρο. Αρα, θα τον αγγαρεψω να φερει καμια κουτα Dunhill International.

      Διαγραφή
    7. Το Dunhill International ειναι μακράν το καλύτερο τσιγάρο στο νησί. Αν ο φίλος σου περάσει από κατεχόμενα, καλό είναι να σε παρει ενα τηλεφωνο να σου πει τι καλούδια θα βρει. Το Σαμσούν είναι άριστη επιλογή.

      Διαγραφή
    8. Σαμσουν μου εφεραν πρίν απο εναν περίπου μήνα απο την Πόλη. Μου φεραν επίσης και Parliament Full Flavour και Reserve. Πολυ ωραια τσιγαρα ολα τους. Σε ευχαριστώ πολυ Λαμπρο!

      Διαγραφή
    9. Το Reserve είναι τρομερό τσιγαρο. Δυστυχώς τρια χρόνια τώρα δεν εχω παει στα κατεχομενα, ενα πακετο που εκανα το βρηκα απο σπόντα, και δεν μπορω να παρω κανα καλο τσιγαρακι. Το Σαμσουν 216 (ο πληρης τιτλος του) ξερω οτι ειναι καλο, μετα κυκλοφορουν τα Τεκέλ και σίγουρα και το 555 (το οποιο προσωπικα δεν με ενθουσιασε). Σιγουρα θα βρεθει κατι καλο xritasos.

      Διαγραφή
    10. Λαμπρο σε ευχαριστω πολυ για ολα. To Reserve παρα πολυ ωραιο, δεν μπορώ να πω. Τα Samsun 216 και Tekel ειναι λαοτσίγαρα, ο δικός τους Άσσος. Αν και φτωχοτσίγαρα, μου αρεσαν πάρα πολυ. Ανεβαίνοντας Κομότηνη, ειδα πως τα Samsun κυκλοφορούν στην ζουλα αρκετά αναμεσα στους Τουρκους.

      Διαγραφή
    11. Xritasos, σιγα το πραγμα, τι ευχαριστεις. Απλα, επιμενω για το Reserve και με συγχωρεις, απλα μου εκανε ευχαριστη εντυπωση επειδη στο νησι ολα τα τσιγαρα σχεδον ειναι αχυρα-προσωπικη εκτιμηση τουλαχιστον. Για το Samsun ξερω οτι ειναι καλο τσιγαρο, αν και δεν εχω κανει προσφατα. Ειχα καπνισει το '03 στην Πόλη και δεν μου αρεσε, αν σκεφτεις την τοτε ποιοτητα των ελληνικης κυκλοφοριας τσιγαρων.

      Διαγραφή
    12. Στο νησί εμενα παλιότερα 04-07. Εκει καπνιζα Senior Service μπλε για τον πρώτο χρόνο, μεχρι μου αρχισα τα συχνα ταξίδια λογω δουλειάς στις πολλές ανατολικές χώρες (Σερβία Βοσνία, Ρωσία, Ουκρανία), και εφερνα με τις κουτες Sobranie, Senator, παμπολλα πακέτα Nat Sherman's απο την Ρωσία και λοιπα πολυτελή τσιγαρα, σταμάτησα να πολυαγοράζω τσιγάρα απο την Κύπρο. Επίσης επειδή ειχα εναν φίλο στρατιωτικό Αγγλο στο Ακροτήρι, μου εφερνε κουτες Αγγλικών τσιγάρων που δεν είχαμε στο Νησί (απο Ziganov μεχρι το Αγγλικό B&H) σε τιμες χωμα. Οταν ανοιξαν τα σύνορα όμως, πηγα μια εκδρομή στο ψευδοκράτος, και ξεμεινα απο τσιγάρα. Εκει πρωτοκάπνισα τα Parliament Full Flavour. Στην Κύπρο, ειτε πάνω πας, είτε κατω πας, δυσκολα βρίσκεις τσιγαρο της προκοπής.

      Αναστάσης Χ.

      Διαγραφή
  82. Καπνισα μερικα πακετα Dunhill International και ειναι αισθητα βελτειωμενα.Εμπειρικα πρεπει να παιζει και μια μικροποσοτητα ανατολικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. petrw to dunhill international plewn exei arketa anatolika fenete k stin geush mias k xa8ike auto to omorfw kapsimo pou vgazoun ta politelias virginia k epiplewn exei mia kremodi esthish sto stoma!!!
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πετρο καπνιζω το Dunhill King size εδω και κατι χρονια αλλα τον τελευταιο καιρο εχει εξαφανιστει απο τα περιπτερα. Ολοι μου λενε οτι εχει καταργηθει. Ξερεις κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το dunhill king size αποδημησε εις κυριον. Αιωνια η μνημη.

      Διαγραφή
    2. Επομενως εχουν δικιο οι περιπτεραδες. Και τωρα τι καπνιζουμε που το international μου φαινεται χορτο;

      Διαγραφή
  85. Ειχα δοκιμασει το μπλε φιλε μου (πριν βγει το μαυρο) αλλα τελειωνει γρηγορα το @α@ημενο. Θα δοκιμασω το μαυρο και βλεπουμε. Προς το παρον καπνιζω τα τελευταια πακετα που καταφερα να βρω απο το king size.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαπνίζω το μαυρο αυτον τον καιρο. Ναι μεν τελειωνει γρηγορα, αλλα απολαμβανεις τσιγαρο!

      Διαγραφή
    2. To νεο χαρμανι του Fine Cut τα σπαει,οποτε....

      Διαγραφή
  86. Ρε Πέτρο Σαλονικιός δεν είσαι; Που στο καλό το βρίσκεις στο Μαυρο; Έχω κόψει μέχρι και Φανουρόπιτα αλλά Τζιφός! Δείξε μας τα φώτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ευχαριστω για τις απαντησεις Πετρο και xritasos.Θα δοκιμασω το μαυρο fine cut και βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Το απολαμβανω αυτη τη στιγμη.(swiss blend) Πραγματι δεν εχει σχεση με το παλιο. Τεσσερες ποικιλιες καπνου γραφει το πακετο.Δεν σβυνει οπως εκανε το king size και μου εσπαγε τα νευρα. Το μονο που μου την σπαει ειναι οτι ειναι λιγο πιο λεπτο απο το στανταρ παχος που εχουν τα κανονικα τσιγαρα και φαινεται λιγο σαν "γυναικειο". Δεν πειραζει ομως δεν μπορεις να τα εχεις ολα οπως θελεις. Τις επομενες ημερες θα δω τι γινεται με τον λαιμο μου. Το "υιοθετησε" και η γυναικα μου που καπνιζε τα international.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Mε επιφυλαξη μεταφερω πως επικειται επαναλανσαρισμα του Dunhill International μεσα στο 13.Απο ότι εμαθα το σπαστικο φιλτρο θα φυγει και θα επανερθει το παλιο,το ίδιο και το χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους! Αυτη η μετριότητα που ονομαζεται Dunhill International (το τωρινο) θα ερθει πισω στα παλαια στάνταρ!

      Διαγραφή
  90. Αμήν και πότε. Πάντως εχουν κάνει καλή δουλειά με το fine cut swiss blend. Μόνο που μου βγαίνει η ψυχή για να το βρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα θες, κανε τα παραγγελια στον περιπτερα της γειτονιας σου. Εγω αυτο εκανα

      Διαγραφή
  91. και μετα το fine cut black swiss blend,αναψτε ενα rothmans international για να καταλαβετε τι θα πει τσιγαρο.για μενα το fine cut ειναι ενα ανισοροπο τσιγαρο.θα το ελεγα και κακεκτυπο καλων τσιγαρων.ανωτερο του μεσου ορου,αλλα μεχρι εκει.θα μπορουσα να το πω και εναν βελτιωμενο ασσο κασετινα φιλτρο.θα προτιμησω παντως τον ασσο.και κατι ακομα,τσιγαρα σαν το ροθμανς και το φαιν κατ δεν ειναι για χορταση.το πολυ 10 τσιγαρα-αντε 15 στο τσακιρ κεφι και πολλα ειναι- τη μερα για να απολαμβανονται καθε μερα.διαφορετικα χανεισ τη γευση και την απολαυση.οπως και ο ασσος.η μπαλλα πισστευω χαθηκε απο τοτε που αρχισαμε να κανουμε δυο πακετα την ημερα.οτι και να καπνισεις σε τετοιες ποσοτητες θα χασεις την ουσια.η χαρα των πολυεθνικων.γι αυτο και ριξαν στην αγορα χορταρι λιβαδισιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πέτρο αυτό που έλεγες για το επαναλανσάρισμα του Dunhill International ισχύει; Υπάρχει κανένα νέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Eκανα ενα συντομο ταξιδι εκτος Ελλαδας και μια και η χωρα στην οποια πηγαινα δεν προσφεροταν για καπνοεμπειριες πήρα απο τα αφορολογητα του αεροδρομιου Μακεδονια δυο κουτες Dunhill International με κόστος 37,5 Ευρω. Παρατηρησα πως η νικοτινη ήταν πιο χαμηλη στο 0,9 αντι για το 1,0 της Ελληνικης αγορας,ενω ήταν κατασκευασμενα στην Αγγλία και όχι στην Ολλανδια,οπως τα φορολογημενα. Σαν τσιγαρο είναι διαφορετικό,πολυ καλυτερο απο το "Ελληνικο" Dunhill,αφου ναι μεν είναι ακομα πιο απαλο,αλλα πολυ γλυκοπιωτο και το φίλτρο τραβάει υπέροχα.Θυμιζει στο περιπου το παλιο Ντανχιλ,αλλα σε χαμηλοτερες αναλογιες δυναμης.Δεν ξερω αν ειναι ίδιο με το Dunhill που υπάρχει και στα αλλα Ελληνικα Dutty Free,θα το τεσταρω με την πρωτη ευκαιρια και θα επανερθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφορολόγητα στο Μακεδονία τόσο φθηνά? Εγώ σε 1-2 ταξίδια που έκανα είδα τιμές σχεδόν ίδιες με τα φορολογημένα. Μιλάω βέβαια για ταξίδια σε κράτη - μέλη της ευρωπαικής ένωσης και όχι σε τρίτες χώρες

      Διαγραφή
    2. Aν ταξιδευεις προς χωρα της ΕΕ,οι τιμες ειναι οι ιδιες ακριβως με αυτες του εσωτερικου,δεν υπαρχουν αφορολογητα.

      Διαγραφή
    3. Ναι, το γνωρίζω αυτό. Απλά για το Μακεδονία συγκεκριμένα είχα την λανθασμένη εντύπωση πως δεν έχει αφορολόγητα τσιγάρα σε τόσο χαμηλές τιμές. Μόνο για κάποια τσιγάρα αν τα ταξίδευες προς Ελβετία είχε καλές τιμές μιας που δεν ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση. Προφανώς δεν είχα προσέξει καλά.

      Διαγραφή
    4. Πετρο εχεις αγοράσει προφτατα το ελληνικο φορολογημενο dunhill international? η νικοτινη ειναι στο 0,9 απο 1 αλλα δεν ξερω που ειναι κατασκευασμενιο. Επισης σε ενα σχολιο διαβασα οτι πλεον δεν ειναι σκετο βιρτζινια το χαρμανι. δεν ξερω αν ισχυει.

      το εχει δοκιμασει κανεις προσφατα να μας πει εντυπωσεις?

      Διαγραφή
    5. Οχι αλλα ψήνομαι να το κάνω. Το dutty free Dunhill που καπνιζω αυτες τις μερες είναι και αυτο στο 0,9 αλλα για κάποιο περιεργο λόγο η γευση ειναι πολυ πιο γεμάτη. Πιθανον να τροποποιησαν κάπως το χαρμανι και να βαζουν περισσοτερα καπνα γευσης ή απλα αυτα που φτιάχνουν στην Αγγλια να ειναι καλυτερα απο τα Ολλανδικα.

      Διαγραφή
    6. Λοιπον φίλε το εκανα το πειραμα.Το Dunhill που πήρα δεν ειχε 0,9 νικοτινη αλλα 1,0.Δεν ξερω αν ήταν παλιό πακετο,ο κωδικός ηταν ΞΑ.Δεν ειναι το ίδιο προιον,πολύ πιο απαλη γευση.Όχι πως με χαλασε,ήταν αρκετα καλο,καλυτερο από ότι το θυμόμουν.

      Διαγραφή
    7. Ξαναγορασα Dunhill με κωδικο ΞΙ και τελικα αυτο ειχε τις νεες αναλογίες.Νεο χαρμανι παρομοιο με αυτο που αγορασα απο τα αφορολογητα.Πλουσια γευση,καλο τραβηγμα, χαλαρα τσιγαρο του 8+ στα 10. Μυριζομαι πως στους επομενους μηνες θα υπαρξει επαναλανσαρισμα του Dunhill και στο design,αφου τις δυο προηγουμενες φορες που το αλλαξαν(2005 και 2008) το προιόν μεταβληθηκε σταδιακα ,δηλαδη εδεινε μια εικονα του νεου Dunhill πριν την οριστικη αλλαγη. Πάντως φαινεται πως η αγαπημενη μου διαχρονικα μαρκα, επιστρεφει.Ευγε στην BAT.

      Διαγραφή
    8. Πέτρο καλησπέρα. Δηλαδή το θεωρείς καλύτερο από το προ 2μήνου Dunhill;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    9. file to agorasa k egw xtes k to tsigarw apla den iparxi einai oti kalitero exw kanei apo tin eswteriki agora !!!!!!

      Διαγραφή
  94. Κωστα δεν εχει καμια σχεση.Τελευταια φορα την περασμενη εβδομαδα το ειχα παρει,παρακινημενος απο αυτο των αφορολογητων και ήταν αλλο προιον,το συμπαθητικο,ελαφρυ, αγευστο και δυσκολοκαπνιστο Ντανχιλ των τελευταιων ετων.Αλλαξαν το χαρμανι,πρωτα στα Duty Free και μετα στην εσωτερικη αγορα.Σωστο βαρος,αριστο τραβηγμα,επικη γευση.Ειναι πολυ κοντα στο παλιο Dunhill,φυσικα ελαφρυτερο.Προσοχη αν το αναζητησεις οι νεες αναλογιες ειναι 0,9/10/10 ενω οι παλιες ήταν 1,0/10/9. Προσωπικα με καλυπτει,γυρναω στα Ντανχιλ και μακαρι να μεινει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο κιόλας θα το αναζητήσω, αλλά αυτό με τις αναλογίες που λες. Μην πάρω το άλλο και φάω καμία φόλα. Εντωμεταξύ, ελπίζω να παραμείνει σταθερό, στην καλή ποιότητα που όπως λες, και δεν αμφισβητώ, έχει τώρα. Μακάρι!!!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  95. Υπάρχει κάποιο dunhill απ αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα με φίλτρο άνθρακα? Κυκλοφορούσε ένα (το king size αν θυμάμαι καλά) πριν καιρό απ ότι θυμάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το fine cut αν και δεν νομίζω. Το king size δεν σταμάτησε βγαίνει με νέο πακέτο. Όλα τα dunhill δηλαδή κάπου πέτυχα διαφήμιση. Παρόμιο design με αυτό του 2008.

      Διαγραφή
    2. Το King Size σταματησε.Το Fine Cut δεν εχει φιλτρο ανθρακα.Oλα τα λεφτα η νεα γευση του International

      Διαγραφή
  96. Παιδιά μπορεί να πει κάποιος κωδικό παρτίδας για το νέο Dunhill;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Εν Καλάμαι δεν υπάρχει πουθενά φρέσκο ντανχιλ. Αλλά βγήκαν χαρτάκια old holborn (όχι τα παλιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Aγόρασα Dunhill με αναλογίες Νικοτίνη 0,9 /Πίσσα 10/ Μονοξείδιο 10.Είναι το καινούριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Το πήρα και γω. Πάντως η χώρα κατασκευής του παραμένει η Ολλανδία σύμφωνα με το barcode και όχι η Αγγλία όπως τα duty free που πήρε ο Πέτρος. Μικρή σημασία όλα αυτά βέβαια. Φίλε πιο πάνω, ναι αυτό που έχεις είναι το καινούριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλό το ανανεωμένο International.Στη σύγκριση όμως να με το μαύρο Fine Cut χάνει τη μάχη πανηγυρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. το πηρα και εγω το νεο international,μαπα το καρπουζι- οστοσο βελτιωμενο σε σχεση με το αθλιο παλιο. σε σχεση με το excellence πολυ κατωτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ούτε εμένα μου άρεσε. Τώρα τελειώνω το πακέτο και δεν νομίζω να το προτιμήσω ξανά. Εντάξει, τα καπνά του είναι καλής ποιότητας με σωστό κόψιμο και προσφέρουν καθαρή γεύση χωρίς να σου αφήνει χημική, ενοχλητική γεύση, αλλά φτάνει αυτό? Προφανώς όχι. Το βρήκα πολύ κουραστικό τσιγάρο, μετά τις πρώτες 3-4 τζούρες με πιάνει νύστα. Επιπλέον, έχει και αυτό το διπλό χαρτάκι που μου σπάει τα νεύρα, μόνο που το βλέπω με χαλάει.
    Φυσικά να τονίσω πως δεν είμαι καπνιστής βιρτζίνια τσιγάρων οπότε προφανώς η κρίση μου δεν είναι καθόλου αντικειμενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αδικεις,απο την μεση και μετα αλλαζει η γευση,γινεται αρκετα βαρυ. Προσωπικα με καλυπτει πλήρως,αν δεν το ξανακαταστρεψουν ή δεν βγει κατι super,δεν θα αλλαξω μαρκα. Σε συγριση με το Excellence,αν υποθεσουμε πως ειχαν την ιδια τιμη μαλλον θα προτιμουσα Excellence,τωρα που ειναι 80 λεπτα ακριβοτερο η ψηφος μου παει στα Dunhill.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο ναι, ίσως το αδικώ αφού όπως έγραψα πιο πάνω η κρίση μου για τα βιρτζίνια είναι εντελώς για τα μπάζα (όχι φυσικά πως στα άλλα χαρμάνια είμαι expert). Το βάρος του είναι ικανοποιητικό, δεν με χάλασε καθόλου, η γεύση του όμως μου φάνηκε μονότονη. Για το διπλό χαρτάκι που έγραψα, είναι -ας πούμε- καπνιστική εμμονή, χαλάει εντελώς την αισθητική μου άσχετα αν επηρεάζει ή όχι την γεύση του τσιγάρου
      Για το excellence που αναφέρεις, η γνώμη μου δεν διαφέρει. Οπότε ναι, με το μαχαίρι στον λαιμό θα προτιμούσα dunhill λόγω κόστους. Συνεχίζω οπότε με BF κόκκινο προς το παρόν και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  103. To πήρα κι εγώ επηρεασμένος απ' τα καλά σχόλια,αλλά απογοήτευση..Βαρετό τελείως flat γεύση και πολύ ελαφρύ για τα γούστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Το τελευταίο διάστημα το Excellence μου δίνει την εντύπωση ότι έχει χαλάσει αρκετά. Παρ'όλα αυτά είναι ακόμα καλύτερο από το Dunhill.Σε μεταξύ τους σύγκριση , θα προτιμούσα κι εγώ το Dunhill.λόγω της διαφοράς στην τιμή. Σε σύγκριση όμως του international μαύρο Fine Cut τι θα λέγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Το τελευταίο διάστημα το Excellence μου δίνει την εντύπωση ότι έχει χαλάσει αρκετά. Παρ'όλα αυτά είναι ακόμα καλύτερο από το Dunhill.Σε μεταξύ τους σύγκριση , θα προτιμούσα κι εγώ το Dunhill.λόγω της διαφοράς στην τιμή. Σε σύγκριση όμως του international με το μαύρο Fine Cut τι θα λέγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Excellence εχω να παρω καιρο.Σιγουρα θα τσιμπησω ενα πακετο για τα Χριστουγεννα και θα γραψω κάτι,αν και γενικα το θεωρω το πιο σταθερο τσιγαρο της αγορας.Μου κάνει εντυπωση πάντως που παρα την κριση κινηται αρκετα και πλεον το βλεπω ακομα και σε απιθανα σημεια πωλησης(παρακμιακα ψιλικατζιδικα).Το καλο τελικα θελει τον χρόνο του.
    Το Fine Cut ειναι ωραιο τσιγαρο,αλλα καιγεται απιστευτα γρηγορα.Θα προτιμησω το International που ακομα και αν καπνιζεις όλη μερα ειναι σχεδον αδυνατο να περασεις το πακετο. Fine Cut swiss blend μαυρα μου εφεραν 3 πακετα απο την Βουλγαρια,εκει υπαρχει και το κοκκινο Fine Cut,το μαυρο και σε King Size καθως και τα δυο Switch,αλλα όχι το Ιντερνασιοναλ. Πολυ μάπα,καμια σχεση με το Ελληνικο,χαμηλοτερη νικοτινη(0,8),διαφορετικο,ασπρο με μαυρες γραμμες φίλτρο.Το barcode ηταν Βουλγαρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ικανοποιησα μια καπνιστικη μου φαντασιωση και δοκιμασα αμερικανικο Dunhill International.Μου τα εφερα μια φιλη Ελληνοαμερικανα τυχαια,δεν καπνιζει η ιδια,μια και ζητησε απο το καπνοπωλειο στην γειτονια της να της δωσει μερικα πακετα απο τα "καλυτερα τσιγαρα που υπαρχουν".Ο καπνοπωλης τις εδωσε τα Dunhill και της ειπε αυτα καπνιζουν οι αριστοκρατες ή κατι τετοιο.
    Λοιπον,τα Dunhill στην Αμερικη,αν και εχουν αμερικανικο barcode, εισαγονται απο την Ελβετια,αφου υπαρχει η επιγραφη Designed in London,made in Switzerland.Η μυρωδια ειναι ελαφρως πιο αρωματικη απο τα δικα μας,το βαρος και αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση,ακριβως το ιδιο και η γευση παρομοια.Μεσες ακρες ιδιο τσιγαρο με αυτο που θα παρεις στην Ελλαδα,ενα πολυ μικρο κλικ παραπανω το Αμερικανικο.Ισως να εχουν λιγο περισσοτερο καπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Καλησπερα!!! Εκανα για μεγαλο χρονικο διαστημα Muratti ωραιο τσιγαρο, ελαφρυ σχετικα, δεν με ενοχλουσε ο λαιμος αλλα κατι μου ελειπε!!! Αρχισα πριν λιγο καιρο Dunhill international παρα πολυ ωραιο και η γευση του ξεχωριστη, καιγεται αργα και παρα τα λεφτα του αξιζει!!! Επισης εχει εξαιρετικο καπνο και ποιοτητα!!! 8/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Συμφωνω! καπνιζα 3 χρονια pueblo καπνο απο γερμανια,αλλα τον αφησα για χαρη του Ντανχιλ..τα virginia που χει μεσα ειναι πρωτοκλασατα χωρις προσθετα καθαρη γευση..το καλυτερο ετοιμο τσιγαρο που χω καπνισει .Καλυτερο απο Excellence λογω προσθετων και χημικης λιγο γευσης του Excellence.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σημερινο ντανχιλ ιντερνασιοναλ δεν συγκρινεται με το excellecne ,το εξελενς ειναι πολυ ανωτερο

      Διαγραφή
  110. 4,30 Πέτρο μου τα Dunhill. Με τις υγείες μας.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ναι καλα τα hellenic dutty free. Oι τιμες σε σχεση με τους μισθους που υπάρχουν σημερα + την ανεργια,παίζει να είναι οι πιο υψηλες στον κόσμο. Με 500 Ευρω μισθο και 1 στους 2 ανεργο, τα Ντανχιλ επρεπε να κοστιζουν βαρια ενα 2Ευρω.

      Διαγραφή
  111. Δοκίμασα Dunhill από την Ταυλάνδη κατασκευασμένο στην Σιγκαπούρη. Το πακέτο είναι αυτό που υπήρχε εδώ πέρα από το 2006 έως το 2008 και δυστυχώς ο καπνός ήταν ψιλομπαγιάτικος.Το φίλτρο τραβούσε εξοχα,δεν είχε καν τρυπούλες και εμφανώς το τσιγάρο ήταν βαρύτερο απο την Ευρωπαική εκδοχη.Αρκετά καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ειχα ''κατασταλαξει''στο να ''Υιοθετησω''το Dunhill International Red ως τσιγαρο ''σφραγιδα''διοτι ειχα κουραστεί να ψαχνω για συγκεκρειμενα τσιγαρα που θα ελεγα ''Ναι,σε αυτό θα μεινω''ετσι γνωρισα τα Dunhill Red και ειχα αραξει σε αυτό!στην αρχη οκ!με το που μυρισα το φρεσκοανοιγμενο τσιγαρο ηταν όλα τα λεφτα!το ιδιο και το τσιγαρο γενικοτερα αλλα σιγα σιγα αρχησα να το βαριέμαι διοτι ηταν αρκετα μεγαλο τσιγαρο,ελαφρυ,και δεν εβγαινε από το στομα μια αρκετη ποσοτητα καπνου όπως π.χ καποια αλλα.Σε συνδιασμο με το Dunhill εκανα και Camel και εβλεπα ότι αυτά είναι πολύ καλυτερα για εμενα!πληρωνω που πληρωνω τσιγαρο τουλάχιστον να το ευχαριστηθώ!δεν θα τα ξαναπαρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι όπως το περιγράφεις, αν αλλάξεις τα ονόματα και αντί για Dunhill και Camel πεις π.χ. Σούλα και Αννα, είναι σαν να μιλάς για γκόμενες

      Διαγραφή
    2. :-) Φιλε μου αυτά αλλωστε δεν συνδιαζοντε? :-)...Πανω-Κατω τσιγαρα,ποτα,γυναικες είναι σχεδόν το ιδιο :-)...''Ξανθια''σου λεει ο άλλος...ναι μεν το μυαλο πηγαινει σε γυναικα αλλα παει και στη μπιρα :-)...

      Διαγραφή
  113. Μου αρεσε το τελευταιο το "δεν θα τα ξαναπαρω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Το ειδα Πετρο στην τριτη θεση του ανανεωμενου σου top10,ειναι πραγματι τοσο καλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Έχει κανείς ιδέα αν το dunhill πουλάει; Γενικώς από τα premium ποιό μπορεί να είναι πρώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Dunhill,μόνο στην κασσετίνα αναφέρομαι, πουλάει.Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει σχεδόν παντού και μάλιστα πάντα φρέσκο.
      Λογικά η σειρά είναι Dunhill Inter,Rothmans Inter και Karelia Excellence. Τα Fine Cut και τα Senator είναι πολύ σπάνια.

      Διαγραφή
  116. Πετρο μιας και καπνιζες το παλιο καλο Dunhill International το οποιο εγω δεν το προλαβα θελω να μου πεις σε παρακαλω τι χαρμανι ηταν γιατι καποιος γνωστος μου που λεει οτι το καπνιζε μου λεει πως ηταν ameican blend πραγμα το οποιο δεν νομιζω να ισχυει.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα Dunhill ήταν παραδοσιακά Virginia blend με καπνά απο τις ΗΠΑ

      Διαγραφή
  117. Γεια σας.Το Dunhill International lights στο γαλαζιο πακετο κυκλοφορει στην Ελλαδα?Μου εφεραν ενα πακετο απο τη Γαλλια και μου αρεσε πολυ.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Το Dunhill International,ειναι το μοναδικο τσιγαρο που ειναι ιδιο σε ολο το κοσμο!Εννοω δηλαδη πως απο τα πιο γνωστα brand names που κυκλοφορουν παγκοσμιος στις περισσοτερες χωρες του πλανητη,πχ.Marlboro,Camel,Benson&Hedges, ειναι το μοναδικο που απο οποια χωρα και να το παρεις ειτε απο Αμερικη,Αγγλια,Νεα Ζηλανδια,Σιγκαπουρη θα ειναι το ιδιο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αμερικάνικο μοιάζει,αλλά είναι λίγο διαφορετικο πιο βαρυ και αρωματικο.

      Διαγραφή
  119. Αγορασα σημερα ενα Dunhill International.Νομιζω πως αλλαξαν το κακο φιλτρο που δεν τραβουσε ας μας πει καποιος που το καπνιζει μονιμα αν βλεπει διαφορα στο τραβηγμα εγω το παιρνω καπου καπου και σε σχεση με την τελευταια φορα που το ειχα παρει πριν απο κανα μηνα μου φαινεται διαφορετικο το φιλτρο του,τραβαει εξοχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Πηρα ενα πακετο και ειναι πραγματι απολαυση πολυ καλυτερο φιλτρο εξαιρετικα καπνα και γενικα πολυ καλο ταμσιγαρο. Τιμη 4.40€ αλλα νομιζω δικαιη για τετοιο προιον αν αναλογιστεις τιμες αλλες προιοντων.
    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Συμφωνω.Για εμενα ειναι το δευτερο καλυτερο τσιγαρο στην Ελλαδα μετα το Excellence,και ακολουθουν Davidoff gold,Senator,Davidoff Magnum και Rothmans International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Kαλησπέρα,εγω έχω να πώ πως μετά απο καιρό πήρα 1 πακέτο με κωδικό ΣΡ,δεν τραφαγε καθόλου το φίλτρο και με ζώρισε,το πακέτο το πήρα προχτές....Κρίμα πάντως γιατί το Dynhill international ,όταν κάνω έτοιμα,είναι η 1η επιλογή...Πήρα και 1 swiis blend μαυρο dunhill,πολύ ωραίο χαρμάνι,αριστο φίλτρο,αλλά κάπως ελαφρύ,δεν με καλύπτει,καπνίζω πολύ και καίγεται κάπως γρήγορα...Για τα rothmans international ,μοιάζει καθόλου με dunhill ,ή καμοιά σχέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αν σου αρεσουν τα βιρτζινια,προτεινω B&H gold το Rothmans Inter. ειναι καλο αλλα προσωπικα το βρισκω κουραστικο μετα απο ενα πακετο.Το Dunhill Inter. ειναι κορυφη μετα το Excellence φυσικα που ειναι το καλυτερο τσιγαρο στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Πήρα το ROTHMANS INTERNATIONAL,Όπως είπες,βαρετό και καλό πρώς μετριο αν σκεφτούμε κιολας ότι κάνει 4,40...Θέλω την βοηθειά σας γιατί έκανα καιρό καπνό old holborn kιτρινο με πράσινο rizzla kai regular rizzla φίλτρο,ξαναγυρνάω στό έτοιμο...Παλιά έκανα και τα REX,αλλά λίγο δυσέβρετα,ωραία όμως τα κλασσικά,τα κόκκινα δεν τα έχω δοκιμάσει...Με είπαν για το Βf κόκκινο,σαν καλό τσιγάρο,τι καπνό έχει?Βάζω πολλά θεματα στο τραπέζι αλλά πιστέψτε με αν κάποιος τα έχει καπνίσει αυτα που αναφέρω,θα με γλιτώσει απο το να αγοράζω 1-1 πακέτο δοκιμάζωντας,γιατί με ένα τσιγάρο απλα δεν καταλαβαίνεις,ευχαριστώ για την κατανόηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Επικη και πολυ ιστορικη μαρκα στο χωρο του καπνου,μονο που λες τη λεξη DUNHILL γεμιζει το στομα σου μακαρι το τσιγαρο αυτο να μην αλλαζε και να ηταν το ιδιο με αυτο που δοκιμασα εγω το 1998 μαθητης λυκειου ακομα!Συνεχιζω να το καπνιζω αλλα πλεον ειναι λιγο για την ιστορια του και πλεον το καλυτερο τσιγαρο στην Ελλαδα ειναι το ΕXCELLENCE μακραν που το παιρνω αρκετα συχνα απο τοτε που βγηκε.Στο παρελθον παντως,ετσι οπως θεωρειται σημερα το EXCELLENCE ως το καλυτερο το ιδιο ηταν και το DUNHILL ο καλυτερος καπνος που μπορουσες να φουμαρεις βεβαια υπηρχαν κι αλλα καλα τσιγαρα τοτε και Ελληνικα και ξενα αλλα εκεινο ηταν το καλυερο!Αχ ωραιες αναμνησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Φιλε Montiliani στο μαγαζι σου εχει ερθει Dunhill inter με νεο πακετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Σκεφτομαι να παρω τηλεφωνο στη BAT να διαμαρτυρηθω!δεν ειναι δυνατον ενα τοσο καλο τσιγαρο να εχει ενα τοσο αθλιο φιλτρο,εκτος αν το κανουν επιτηδες για να ριξουν πισα και νικοτινη,λογω δηλαδη του τοσο σφιχτου φιλτρου να μειωνονται οι τιμες στην εισπνοη του καπνου.Προσφατα καπνισα το king size απο αφορολογητα και ηταν πολυ καλο(και φιλτρο καλο καμια σχεση με το international,τραβουσα εξοχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν να είναι για αυτό τον λόγο,αφου σκεψου πως το Κινκ έχει ίδια πισσα με το Ιντερ,αλλά άλλο μέγεθος. Σημείωση πως στις ΗΠΑ,που δεν έχουν περιορισμούς, το Ντανχιλ έχει παρόμοια γεύση,με την διαφορά πως το φίλτρο τραβάει έξοχα

      Διαγραφή
  128. Το Dunhill international εχει παει πλεον στα 4.60 ελεέεεος!Το Excellence επισης που αγοραζω 1-2 πακετα την εβδομαδα ευτυχως παραμενει στο 5ευρω και ακολουθουν αυξησεις σε ολα τα σηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Προφανώς οι εταιρίες φέρνουν σταδιακά τις αυξήσεις λόγω αύξησης του ΕΦΚ απο το νέο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καπνιζω αυτη τη στιγμη Dunhill king size απο Καναδα,πολυ καλο,βαρυα γευση ταυτοχρονα ομως και απαλη, το πακετο δεν γραφει περιεκτηκοτητες πισας και νικοτινης αλλα στο ιντερνετ βρηκα πως εχει 14 πισα και 1,4 νικοτινη(με τα ανωτατα ορια εδω στην Ευρωπη εχουμε ξεχασει τι γευση εχουν τα τσιγαρα αφου πλεον ειναι ολα lights!)Σε σχεση με το δικο μας Dunhill μου φαινεται διαφορετικο πιο γεματη γευση αλλα και χαρμανι που στο δικο μου τουλαχιστον λαιμο καθεται καλυτερα αν το παρομοιαζα με καποιο απο τα ελληνικα σηματα νομιζω φερνει καπως σε Rothmans σαφως ομως πολυ ανωτερο και με πολυ φυσικη γευση.Αγορασμενο απο Toronto με τιμη γυρω στα δεκα ευρω τα 25 τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Νέο χαρμάνι στο dunhill international όπως γράφει το πακέτο virginia berley και oriendal Master blend.
    Δεν ξέρω αν είναι free aditive και αυτό αλλά τα 2 τσιγάρα που έκανα μου φάνηκε πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Καλο νεο αυτο,το αθλιο φιλτρο το αλλαξαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. όχι το πακέτο έμεινε ίδιο με διαφορετικό της εικόνες άπλα πίσω λέει τι χαρμάνη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή