ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Davidoff Magnum


Η Ελλαδα δυστυχως εχει μια αγορα που απευθυνεται στον χυδαιο καπνιστη και όχι στον μερακλη. Ενω ειναι γεματη απο φτυνιαρικα χορτα,τσιγαρα υπερπολυτελη δεν υπαρχουν. Η εξαιρεση ειναι μια: Davidoff Magnum.
Το πολυτελες αυτο σημα,το σχεδιασε ο ίδιος ο Zino Davidoff και κοστιζει 6,5 Ευρο αν δεν δεν εχει πάρει αυξυση. Αξιζει; ΟΧΙ. Το χαρμανι του ειναι βαρετο,σκετο Virginia, οποτε το καπνιζω με τσουζει ο λαιμος μου,το κοστος του ειναι αδικαιλογητο.
Αν και δεν ειμαι οπαδος του Davidoff,θεωρω αυτη την πολυτελη εκδοχη του ως την χειροτερη.

Βαθμολογια 3 στα 10

32 σχόλια:

  1. Το Davidoff Magnum ανανεωσω το πακετο του,αλλα και την γευση του. Πριν δυο μερες με κερασε ενας φιλος τσιγαρο απο το "νεο" Magnum και μου φανηκε αρκετα καλο. Σε καμοια περιπτωση δεν αξιζει φυσικα τα ....7,5 Ευρω που ειναι η τιμη του. Παντως με την πρωτη ευκαιρια θα το ξανακαπνισω και θα ξαναγραψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι additive free ή οι ειναι και αυτο χημειο σε κουτι σαν τα υπολοιπα ;;; απο ελλαδα μονο του καρελια ειναι additive free απο οτι εχω καταλαβει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Davidoff Magnum οπως και ολα τα Dunhill,Silk Cut,Camel Natural,Rothmans International(νομιζω) ειναι additive free.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανακαπνισα το πρωι Magnum, απο ενα τυπο που καναμε τραμπα 2 τσιγαρα Magnum με δυο Excellence(παρεπιπτοντως 4,30 ακομα τα βρησκω αυτα). Μου χαλασαν την ημερα,ακομα εχω πονολαιμο. Για ποιο λογο πουλανε αυτο το πραγμα 7,50 Ευρω και πως βρησκονται ανθρωπο να το αγορασουν ειναι μυστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟΤΕ ΚΑΠΝΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΚΝΟΥΜ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΝΤΕΡΤΥ ΚΑΛΑΧΑΝ ΛΟΛ)ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΓΚΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΥΡΙΛΕ , ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ Η ΑΥΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκανα το λαθος και αγορασα πακετο.Κριμα τα λεφτα που εδωσα.Αδυνατω να καταλαβω για πιο λογο κανει 7,50 ευρω.Δεν λεω ισως να εχει καλα καπνα,αλλα μεχρι εκει.Απο γευση δεν λεει τιποτα.Πολυ φτωχη χωρης διακιμανσεις,ενα πραγμα μονοτονο που με τιποτα δεν δικαιολογει την πανακριβη τιμη του.Το μονο συν που εντοπισα ειναι το καλαισθητο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πειτε μου που το πηρατε θελω να δοκιμασω αυτο το παραδειγμα προς αποφυγην. και κυριως να το κανω δωρο σε καποια ατομα που <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βελτιώθηκε τουλάχιστον ή τσάμπα η αλλαγή στο χαρμάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ηθελα σας παρακαλω αν γνωριζει καποιος να μου πει ενα σημειο στην Αθηνα οπου μπορω να βρω το συγκεκριμενο τσιγαρο οπου εψαξα μου ελεγαν πως δεν το φερνουν λογω χαμηλης κινησης και αν το ηθελα μονο κατοπιν παραγγελιας κατι που δεν θελω γιατι θα υποχρεωθω να αγορασω πολλα πακετα και ειναι και ακριβα συν της αλοις.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eγω στην επαρχια το βρισκω σε 2-3 σημεια οπως και το εξελλενς καλα το εξελενς το βρισκω σε περισσοτερα. Θελει σε κεντρικα μεγαλα περιπτερα να κοιταξεις.ή αγορασε κουτα ειναι φοβερο τσιγαρο επιπεδου εξελενς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετα απο πολυ ψαξιμο το βρηκα σημερα,το αγορασα απο ενα καπνοπωλειο που πραγματικα ειχε τα παντα νομιζω πως ειχε ολα τα τσιγαρα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα.Σαν τσιγαρο δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ειναι σιγουρα εξαιρετικης ποιοτητας τα καπνα του κατι που ειναι ευκολα αντιληπτο καπνιζοντας ενα Davidoff Magnum.Σε συγκριση με το Καρελια Excellence νομιζω πως το δευτερο ειναι καλυτερο αν και φθηνοτερο βεβαια το υψηλο κοστος του πρωτου μπορει να οφειλεται σε πολλους λογους.Βρηκα και αγορασα επισης στο συγκεκριμενο μαγαζι τα τσιγαρα Superkings γνωστα στη Βρετανια αγνωστα στην Ελλαδα,δεν γνωριζα καν πως κυκλοφορουν και για την Ελληνικη αγορα συνηθως απ οτι μου ειπε η κοπελα στο μαγαζι τα βρισκεις σε τουριστικους προορισμους και νησια και μαλλον τα εισαγει η Imperial για τους χιλιαδες εγγλεζους τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα,φτιαγμενα στην Αγγλια οπως γραφει το πακετο με αγγλικο barcode,ηταν σιγουρα η ευχαριστη εκπληξη μου αρεσαν πολυ περισσοτερο απο το Magnum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θελει αργο καπνισμα και 1-2 πακετα το magnum για να το εκτιμησεις....γευστικα παντως το εξελενς το θεωρω λιγο καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπηκα στη σελιδα της Imperial και ειδα οτι το Davidoff Magnum οπως και το Superkings ειναι χωρις προσθετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η βαθμολογια του Πετρου το αδικει αντικειμενικα ειναι αναλογη του εξελενς 8,5-9/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασικα το τσιγαρο αυτο εχει τρια μειονεκτηματα:1)ειναι σκετο βιρτζινια εξαιρετικης ποιοτητας μεν βαρετο ομως δε 2)ειναι πολυ σπανιο τσιγαρο τουλαχιστον στην Αθηνα,πηγα σε 20 διαφορετικα περιπτερα σε κεντρικα σημεια σε αρκετες περιοχες της Αθηνας και δεν το βρηκα πουθενα 3)κοστιζει 7,50 ευρω πολλα λεφτα για τα ελληνικα δεδομενα εγω τουλαχιστον με την οικονομικη μου δυνατοτητα δεν μπορω να το αγοραζω καθε μερα γιατι καπνιζω ενα πακετο περιπου τη μερα.Εν ολιγεις οταν το βρηκα και το καπνισα μου εδωσε την αισθηση μπαγιατικου καπνου αλλα καπνιζοταν ευχαριστα παραξενευτηκα λιγο με το παχος του ηταν πιο χοντρο ακομα και απο τα τσιγαρα που ονομαζουν wides(πλατια),επισης δεν μου αρεσε το φιλτρο του ενοιωθα πολυ εντονα τη γευση και την υφη του στο στομα μου και εκοβε κιολας απο τη γευση του τσιγαρου,το τσιγαρο αυτο για να ηταν σωστο θα επρεπε να ειχε πισα πανω απο 15-16 και νικοτινη 1,4-1,5 μονο ετσι θα αναδυκνιοταν τα καλα του καπνα.Οσο αφορα τη βαθμολογια νομιζω πως ο Πετρος βαθμολογουσε με τη συναρτηση ποιοτητας τιμης και σιγουρα και με το προσωπικο του γουστο απολυτως σωστα και λογικα και τα δυο,εγω αν το βαθμολογουσα θα του εβαζα 5 στα 10 αν και δεν μου αρεσε πολυ ενω ειμαι καπνιστης του Davidoff και συγκεκριμρνα του gold το οποιο και θεωρω ενα απο τα καλυτερα light τσιγαρα στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου ειπε καποιος οτι κυκλοφορει στην Ελλαδα το Davidoff Magnum gold.Ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πλέον η Imperial αποφάσισε να λογικευτεί και να επαναλανσάρει το Magnum με τιμη 5 ευρώ. Θα δοκιμάσω πακέτο και θα ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω την εντυπωση οτι εχει αλλαξει και το πακετο,δεν ειναι το πλακε χωρισμενο ανα δεκα αλλα ενα οπως και στα υπολοιπα Davidoff,και ειναι απλως πιο χοντρο.Ειδες καποιο με καινουρια τιμη που να ειναι ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, τσίμπησα δύο πακετάκια σήμερα, και εχω να πώ πως δεν άλλαξε το τσιγάρο. Παραμένει το εξαιρετικό τσιγάρο που ήταν. Τωρα ως προς το πακέτο, έχει μείνει απαράλλαχτο, με τις 2 δεκάδες. Πλέον, σε συνάρτηση με την τιμή πιστεύω πως είναι ένα αρκετά ισορροπημένο τσιγάρο, το οποίο όμως παραμένει αρκετά μονόχνωτο και βαρετο. Είναι 2 κλίκ κάτω απο το θεϊκο Excellence, και ένα κλίκ κάτω απο το Dunhill International. Θα του έβαζα ένα λογικό 7 με την νέα τιμη.

      Διαγραφή
    2. Η οποία τιμή ποια είναι; Σκεφτόμουν κι εγώ να το πάρω.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  19. Πλεον η τιμη του ειναι ανταγωνιστικη στην premium κατηγορια αλλα προσωπικα εγω συμφωνω με τον xritaso πιο πανω,σιγουρα δυο κλικ κατω του Εxcellence,σιγουρα κατωτερο του Dunhill inter και του Senator.Για εμενα το Excellence ειναι το κορυφαιο τσιγαρο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πηρα ενα πακετο σημερα με τη νεα τιμη αρκετα καλο πανω κατω οπως ηταν παντα δεν μου φανηκε διαφορετικο,ειναι σιγουρα ποιοτηκο τσιγαρο,πλουσια και καθαρη γευση αρκετα στρωτη ομως και σαφως χειροτερο του Excellence του οποιου η γευση ειναι πιο πολυπλοκη και το θεωρω κορυφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "DAVIDOFF MAGNUM CLASSIC" (10 - 0,9). Η τιμή του, όντως, έχει πέσει στα 5 ευρώ(για τσιγάρο πολυτελείας), η πολυτέλεια φαίνεται, από το πακέτο, το τσιγάρο, το φίλτρο, τα καπνά, αλλά, θα το χαρακτήριζα ως το μονότονα(γευστικά) υπερπολυτελές... Απουσιάζει η γευστική πολυπλοκότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
    Όχι για το magnum θα το δοκιμάσω και μετά θα μπορώ να πω.
    απλά μου κάνει εντύπωση που όλοι λέτε ότι το excellence είναι κορυφή.το καπνίζω εδώ και τρεις μήνες και ειλικρινά το έχω σιχαθεί.ειναι ενα τσιγάρο που δεν πρόκειται καταρχάς να το απολαύσεις σκέτο.ειναι δηλαδή καθαρά τσιγάρο του καφέ.αυτούς τους τρεις μήνες μόνο σε 3 η 4 πακέτα είπα ότι όντως είναι απ τα καλύτερα.ολες τις άλλες είναι από απαίσιο μέχρι υποφερτό.δεν ξέρω τι φταίει.εγω;η αυτο είναι πολυ υπερεκτιμημένο;επίσης πήρα δυο φορές senator και το θεωρώ δυο κλασεις ανώτερο.και ενα τελευταίο.ειχα κόψει το κάπνισμα το 2007 και το ξεκίνησα πάλι πριν 2 χρονια..ρε παιδιά είναι ιδέα μου η όλα τα τσιγάρα έχουν καταντησει αηδία;ειλικρινά δεν μπορώ να σταθεροποιησω κάποια μάρκα όλα με αφήνουν ανικανοποίητο.δηλαδη το καλύτερο τσιγάρο να πάρεις δεν συγκρίνεται ούτε με το απλό narlboraki το παλιό.πχ το καινούριο Marlboro μου φαίνεται 50με60% πιο κάτω απ το παλιό.τι παίζει ισχύει η είναι ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει και συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Αν δεν σου άρεσε το υπερτιμημένο Εξελενς,μην μπεις στον κόπο να ψαξεις το Μαγκνουμ. Κατα την γνώμη μου, Νο1 το Σενατορ και μετά Ντάνχιλ μαύρο.

      Διαγραφή
    2. Ορισμένες φορές βλέπεις μια ταινία, ή διαβάζεις ένα βιβλίο, που είναι έγκυρα και διαχρονικά αναγνωρισμένο αριστούργημα, και δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Ή καταλαβαίνεις κάπου βαθιά ότι είναι αριστούργημα, αλλά αδυνατείς να το απολαύσεις.

      Εκεί δύο τινά παίζουν: ή σε δουλέψανε ψευτοκουλτουριάρηδες που νομίζουν ότι είναι αληθινοί γνώστες, ή δε σε δούλεψε κανείς και απλώς δεν είσαι έτοιμος.

      Ή, πολύ απλά, δεν είναι του γούστου σου.

      Διαγραφή
    3. Σωστά αυτά που λες φιλε μου αλλα αν δεν ήταν του γούστου μου όπως και σε αλλα πράγματα πχ βιβλία , μουσική κλπ. θα έλεγα ότι αντικειμενικά είναι τέλειο αλλα δεν είναι του γούστου μου. Επίσης αν δεν ήταν του γούστου μου δεν θα μου άρεσε ποτε.αλλα όπως είπα υπήρξαν φορές που το απόλαυσα πραγματικά.(με καφέ περισσότερο) έκανα και κάποιο ας το πούμε πείραμα για να δω αν ειμαι εγώ ο περίεργος.το έδωσα σε 5 φίλους που δεν το ήξεραν σαν τσιγάρο και τους είπα να το δοκιμασουν χωρίς όμως να τους πω την τιμή του..στους τρεις δεν άρεσε καθόλου , ενώ οι δυο είπαν εεε καλό είναι. και μπήκα σε ένα σκεπτικό ότι ίσως παίζει ρόλο η τιμή του.δηλαδη αν ξέρεις εκ των προτέρων ποσο κοστίζει σε επηρεάζει στην κριτική σου.δηλαδη ότι η τιμή που το αγοραζεις υποσυνείδητα σε κάνει να το βλέπεις με άλλο μάτι και να μην το κρίνεις καθαρά. ίσως πάλι να ειμαι εγώ τόσο άτυχος και να τυχαινω σε παλιές η κακες παρτίδες.(αν αυτο έχει βάση)

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, σίγουρα επηρεάζει και η τιμή αλλά και η εμφάνιση, του πακέτου αλλά ακόμα και του ίδιου του τσιγάρου.

      Από την άλλη, το Excellence το βλέπω σε όλο και περισσότερα μαγαζιά, συστηματικό καπνιστή όμως μια φορά έχω πετύχει (κι αυτός καπνίζει 3-5 τσιγάρα την ημέρα). Επομένως, αυξάνονται οι πιθανότητες να μην το πετύχει κανείς φρέσκο.

      Ίσως πάλι το additive-free να έχει ως φυσική συνέπεια το ανομοιογενές χαρμάνι, και να πέφτεις μια στα καλά και μια στα δεύτερα, τι να πω...

      Διαγραφή