ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Camel




Τσιγαρο ιστορικο,το πρωτο  American Blend  που δημιουργηθηκε δηλαδη αναμειξη καπνων Virginia,Burley,Oriental. Εζησε μια περηφανη ιστορια μεχρι το 2001(στην Ελλαδα μεχρι το 2002) οταν και πουληθηκαν τα δικαιωματα του απο την αμερικανικη RJ Reynolds στην Ιαπωνικη JTI.
Οι Ιαπωνες αγορασαν το Camel το 1999 και αποφασισαν να κρατησουν μονο το ονομα. Αλλαξαν το πιο ομορφο πακετο στην ιστορια του τσιγαρου με ενα νεο κακογουστο(πρεπει να εισαι τουλαχιστον ανοητος για να εισηγηθεις τετοια αλλαγη),ενω η γευση του τσιγαρου εγινε ριζικα διαφορετικη. Ακομα θυμαμαι οταν το 2002 σοριδων οι καπνιστες του Camel εψαχναν για νεα μαρκα. Αυτη παιζει να ήταν η πιο αποτυχημενη κινηση στην ιστορια του Μαρκετινκ.Δεν γνωριζω πάντως αν το ίδιο χαρμανι Camel υπαρχει σε όλη την Ευρωπη,μια και εχω ακουσει πως διαφερει. Πάντως απο Τουρκια,Καναδα,Βραζιλια,Σκοπια που το εχω καπνισει,ήταν παρομοιο προς το χειροτερο.
Το Camel σημερα για να ειμαι δικαιος,ειναι ενα απο τα λιγα τσιγαρα που εξακολουθουν να εχουν εντονη γευση που το διαφοροποιει απο ολα τα αλλα τυπικα Αμερικανικα χαρμανια.Σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι.Προσωπικα ειμαι μπερδεμενος,παντως το θεωρω ενδιαφερον σημα.Η JTI το εχει καπως αναβαθμισει

Στην Αμερικη υπαρχει το Camel της Reynolds,δες την ξεχωριστη τσιγαροκριτικη  Οσοι πανε απο εκει ας εφοδιαστουν

Βαθμολογια
Camel 1913-2002: 8,5 στα 10
Camel 2002-σημερα: Ειναι αντικειμενικα κατωτερο,η βαθμολογια του παντως ειναι πολυ υποκειμενικη και δεν θελω να μπω σε αυτη την διαδικασια,γιατι δεν μπορω να βγαλω ξεκαθαρη γνωμη.
_________________

Συμπλήρωση 25/8/2016
Περιεκτικότητες:
Άφιλτρο > 10 - 0,8 - 7

391 σχόλια:

  1. ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ,ΕΓΙΝΕ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΕ "ΤΑΞΙΔΕΥΕ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ.ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝA, MARLBORO AKOMA KAI ΣΤΟ LEADER ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ,(ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ CAMEL ΘA TO EBAZE,H΄TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ LEADER)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χαρμανι απο ότι ξερω δεν ήταν του Καρελια. Το 70-75% ήταν στανταρ μειγμα που ερχοτανε απο εξω και το 25-30% ήταν ελληνικα ανατολικα,1ης ποιοτητας, του Καρελια. Αυτο μου το ειπε καποιος που δουλευε στον Καρελια,αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως ειναι αληθες. 30% ανατολικα για Αμερικανικου τυπου τσιγαρο μου φαινονται πολλα.
    Παντως θυμαμαι πως ο Καρελιας εβγαζε,μονο το Camel φιλτρο. Το lights,το αφιλτρο και το κατοσταρι ερχοντουσαν απο την RJ Reynolds Γερμανιας. Ειχα δοκιμασει τοτε γυρω στο 95,το 100σταρι και δεν ειχε καμια σχεση με το Filters του Καρελια, ήταν χαλι μαυρο.
    Η απορια μου ειναι, αφου τα ξερει τα κολπα ο Καρελιας,γιατι δεν κυκλοφορει ενα σημα με το ιδιο παλιο χαρμανι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΤΟΠΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΜΙΑ "ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ 2003 ,(ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5 ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ) ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΕΛ , ΤΟ ΑΝΑΒΩ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΚΟΛΟΓΕΥΣΗ ,ΘΥΜΙΖΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ(ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΚΑΜΕΛ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΜΗΛΑΣ ΛΟΛ) ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ .
    ΚΟΙΤΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟΠ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΤΟ jti ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ .
    ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΟΜΩΣ VERSION(ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΕΙΧΕ ΠΙΣΣΑ 14 ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ 1,1 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.) , ΦΟΥΛ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ , (ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ 2003 ), ΤΩΡΑ Η ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η Η ΓΕΥΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν βαζω μια βαθμολογια υπολογιζω ποιοτητα και τιμη και φυσικα παντα σε υποκειμενικη βαση. Εχεις δικιο ομως,εδω ισως να ήμουν λιγο αυστηρος λογο του εκνευρισμου για την JT που χαλασε ενα απο τα καλυτερα τσιγαρα και πακετα,αλλα και της συγκρισης του με το γνησιο αμερικανικο Camel που ακομα ειναι κορυφη. Τονισα παντως πως το Camel ειναι ενα απο τα λιγα τσιγαρα που εξακολουθουν να εχουν γευση και μπορει αυτη η γευση σε καποιους να αρεσει.Επισης να πω πως το Camel σκληρο και το μαλακο εχουν διαφορετικες γευσεις. Το σκληρο εχει πιο μεστη γευση και λιγοτερο αρωμα,το μαλακο ειναι πιο αρωματικο. Ακομα και σημερα μου αρεσει να καπνιζω ενα τσιγαρο που και που,αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσα να το καπνισω συνεχεια
    Το παλιο Camel εχει 1,0 νικοτινη και 14 πισσα.Λιγα για την ποιοτητα: η RJR επερνε ανατολικα απο συγκεκρημενο καπνομαγαζο της Θεσσαλονικης που ειχε δυο ποικιλιες την ακριβη και την φθηνη.Η RJR παντα επερνε την ακριβη,οταν η JTI ανελαβε το Camel ζητησε να προμηθευεται ποικιλιες ενδιαμεσου κοστους,ουτε δηλαδη του καλυτερου που ειχε η RJR,ουτε του φθηνου. Τελικα αλλαξε προμηθευτη αφου ο συγκεκρημενος δεν ειχε ενδιαμεσες ποικιλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πετρο βοηθεια..υπαρχει site απο ελλαδα για να παραγγελνεις τσιγαρα?αλλιως καποιο απο εξωτερικο που να ξερεις?θελω τον american spirit

      Διαγραφή
  6. ΤΟ CAMEL BLUE ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ LIGHT ΤΣΙΓΑΡΟ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ FULL FLAVOR ΕΚΔΟΧΗ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα CAMEL ειναι ενα χαρμανι,μονο η νικοτινη και πισσα αλλαζουν,ενω στα μαλακα πακετα εχουν ισως πιο λιγα ανατολικα και καιγονται ακομα πιο γρηγορα.
    Δεν διαφωνω πως το χαρμανι CAMEL κολλαει καλυτερα στην Light εκδοχη,οπως και το πακετο CAMEL ειναι πιο ομορφο στο γαλαζιο φοντο. Το κακο με το CAMEL BLUE ειναι πως ενω καιγεται ταχυστα,εχει και ενα πολυ μεγαλο διπλο χαρτακι μετα το φιλτρο,πραγμα που περιοριζει το τσιγαρο σε ....5-6 ρουφηξιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παντωσ εγω νομοζω πωσ τον τελευταιο χρονο εχει αλλαξει η γευση του καμελ.μου θυμιζει αρκετα το παλιο. καντε μια δοκιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει αλλαξει ναι,αλλα προς το ακομα χειρωτερο. Το αφιλτρο ειναι ιδιο χαρμανι με τα αλλα, απλα εχει τα παλιο καλο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι αληθεια οτι και η BAT κατασκευαζει καμελ σε αλλες χωρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, κατωπιν συμφωνιας με την JTI κατασκευαζει τα CAMEL στην Νοτια Αφρικη,την Αργεντινη,το Μεξικο και αλλες χωρες που πιθανα να αγνοω. Αργεντινικο CAMEL εχω κανει πριν 3-4 χρονια. Μπορει το πακετο να ηταν το ακαλαισθητο της JTI και να ηταν under linecence of JTI, η γευση του ομως ηταν πολυ κοντα στο Αμερικανικο και στο παλιο του Καρελια.
    Ειχα καπνισει και CAMEL Καναδεζικο και Βραζιλιανικο και τα δυο ακομα χειρωτερα του Ελληνικου-Ευρωπαικου,αν και το Καναδεζικο ειδικα ηταν πολυ βαρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ BLOG FUMARE ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΑΙΡΗ ΓΕΥΣΗ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΜΠΟΡΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΕΙΜΙΚΗ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Blog αυτο νομιζω εχει ασχοληθει μονο με το Camel της Reynolds,αυτο που κυκλοφορει στην Αμερικη. Για αυτο της JTI δεν εχει κανει καποιο αφιερωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΤΡΟ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ CIGREVIEWS ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΕΛ, ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ CAMEL FILTERS THΣ JTI ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Camel outside the US is made by Japan Tobacco International not R.J Reynolds.So we don't talk for the same cigarette(even the pack isn't the same). Well, i remember that Camel in Greece was the top selling brand,until March 2002.This month JT started to sell their own CAMEL and in 2-3 days no one in my country continue to smoke Camel. The new blend of Camel is very strange: you love it or you hate it,maybe lower quality.The new pack of camel is the most failure idea in the marketing history. Oh,i miss the old good american Camel.....hm, but i still smoke this brand sometimes because is still one of the best available in the Greek market.

    Aυτο ηταν το σχολιο μου πριν 2 1/2 χρονια και φυσικα το 5 πήγαινε για την συνολικη παρουσια του Camel ως σημα,αφου γραφω καθαρα πως τα τελευταια χρονια χαλασανε και το πακετο και τον καπνο. Η αληθεια ειναι πως για το CAMEL ειχα τοτε καλυτερη γνωμη,αφου μου φαινοταν ενα γεματο τσιγαρο με περιεργη γευση. Απο τοτε που ξαναεπεσε η νικοτινη απο 0,9 σε 0,8,ξαναλλαξε το πακετο και μπηκε και μια πιο χημικη γευση,Camel δεν μπορω να καπνισω με τιποτε. Πειραματα πολλα στην ζωη μου εκανα απο το 95 εως το 2000,οπου τα τοτε συμπερασματα δεν ισχυουν αφου όλα τα τσιγαρα ειναι διαφορετικα.Απο το 2000 εως το 2007 δεν καπνισα τιποτα αλλο περα απο Dunhill International και μερικα ξενα τσιγαρα απο χωρες που ταξιδεψα ή μου εφεραν απο το εξωτερικο.Μετα απο το 2007 που χαλασε η παλια μου μαρκα,καπνισα σχεδον όλα τα τσιγαρα που υπαρχουν στην Ελλαδα χωρις να μενω ικανοποιημενος απο τιποτα.Πολλα απο αυτα που εγραψα στο Cigreviews δεν ισχυουν,αφου οταν αλλαξα γνωμη ή οτι αλλαξαν τα τσιγαρα, δεν μπηκα στον κοπο να τα αναθεωρησω ισως με την εξαιρεση του Dunhill. Επισης σε μερικα Ελληνικα σηματα όπως τον Asso & George Karelias εβαλα παραπανω βαθμολογια απο αυτην που πιστευω,μονο και μονο για λογους προωθησης των Ελληνικων προιοντων. Ακομα και οι βαθμολογιες που μπαινουν εδω,πολλες φορες αλλαζουν όταν θεωρω πως εβαλα κατι παραπανω ή κατι παρακατω απο αυτα που αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απο που φερνουν τα καπνα τουσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν εχω ιδεα. Γραψε στην Jti, αν και δεν νομιζω να σου δωσουν απαντηση διαφορετικη απο "τα φερνουμε απο διαφορες χωρες". Πρεπει να εχουν και ελαχιστα Ελληνικα καπνα τυπου Κατερινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πρεπει να περιεχει αμερικανικο(νομιζω??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χλωμο το βλεπω,σπανια πλεον τσιγαρα περιεχουν καπνα αμερικανικα,τουρκικα,ελληνικα που ειναι Α κλασης. Ο μεγαλυτερος παραγωγος καπνων Virginia ειναι η Κινα και μετα Βραζιλια και κατι χωρες της Αφριης σαν την Ζιμπαμπουε. Για ανατολικα καπνα που μπαινουν μονο για την γευση σε μικρες ποσοτητες,βγαζει αρκετη σαβουρα η Βουλγαρια,τα Σκοπια και η Ουκρανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το καμελ πορτοκαλι υπαρχει ακομα?αν ναι ποια ειναι η γνωμη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα Καμελ ειναι ενα χαρμανι σε οποια κατηγορια πισσας και νικοτινης και αν ανηκουν. Δεν μου αρεσει,παντως εξακολουθει να κυκλοφορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και το μαλακο? παλια ηταν ωραιο τσιγαρο το medium παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. shmera dokimasa meta apo kairo camel malako kai apo tn ligosth empeiria geusignwsias anatolikwn kapnwn p exw apo sante kai apo asso filtro katalaba kai stn geush k sto arwma arketa anatolika allakse to xarmani h etsi htan to camel panta k apla epeidh dn eixa dokimasei anatolika pio prin dn t katalabaina?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για το μαλακο εγραψα πως εχει καπως διαφορετικη γευση απο το σκληρό.Για τα ανατολικα επισης,το Camel εχει αρκετα περισσοτερα απο ενα τυπικο Αmerican Blend,τα καπνα που χρησιμοποιουν όμως, δεν μου αρεσουν καθολου. Επισης ομως επαναλαμβανω,πως ως τσιγαρο εχει μια χαρακτηριστηκή γευση που εν δυναμει,καποιοι καπνιστες μπορει να την απολαυσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μ'αρέσει το blog αν και δεν είμαι πια αυτό που λένε φανατικός καπνιστής.Για εμένα πάντως η λέξη τσιγάρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα CAMEL.To καλύτερο τσιγάρο που έχω καπνίσει ποτέ ήταν το άφιλτρο Camel των αρχών της δεκαετίας του 80.Αυτό με την γαλάζια ταινία ασφαλείας για όσους θυμούντα. Δεν γνωρίζω πολλά από καπνά κλπ αλλά η γεύση και το άρωμά του ήταν το κάτι άλλο ΑΞΈΧΑΣΤΟ ΓΙΑ 27-28 ΧΡΟΝΙΑ...Camel "σκληρό" καπνίζω από το 1984-85 και "μαλακό" από αρχές 90 μέχρι και σήμερα(όποτε καπνίζω πια)φανατικός "καμελακιας",τα τελευταία χρόνια έχω φτάσει άπειρες φορές να αηδιάζω με την γεύση που έχει αυτό το άθλιο υποκατάστατο του τσιγάρου που ολοι αγαπήσαμε.Ακόμα ομως όποτε αγοράζω πακέτο camel παίρνω,η δύναμη της συνήθειας βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα δυο πιο κοντινα τσιγαρα στο παλιο Camel,ειναι το Camel Natural Flavor και το Σαντε φιλτρο Κασετινα. Με το αφιλτρο Camel του παρελθοντος,μοιαζει αρκετα το αφιλτρο Lucky Strike.
    Παντως το παλιο καμελακι δεν φτανεται απο κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. gia mia kalh ebeiria camel pou thelw na kanw ws allagh proteinete ap aoti ktalaba to ble kamelakai sto malako paketo h to kanoniko camel sto malako paketo ? den me endiaferei toso to na nai bary oso to na nai geustiko !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρε το Camel Natural Flavor,ειναι το καλυτερο Camel που κυκλοφορει.Αν επρεπε να διαλεξω πάντως ενα ακομα,θα διαλεγα το Camel μαλακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. νομιζω το καλυτερο τσιγαρο ολων των εποχων ηταν το αμερικανικο αφιλτρο camel και το camel του καρελια,δεν ξερω αν τα εχεις δοκιμασει...
    δυστυχως εγω δεν τα προλαβα,να πω μονο οτι για το camel εχουν γραφτει πολλα μυστηρια πραγματα δες το βιβλιο ο τρυποκαρυδος του Τιμ Ρομπινς,επισεις κυκλοφορει η φημη οτι αινιγμα για τiς πυραμιδες υπαρχει λυμμενο στο πισο μερος του camel (του αμερικανικου camel αφιλτρου που στο πισω μερος γραφει κατι...ομως εχουν βγει μεχρι τωρα πολλα και διαφορετικα πακετα...)
    για το ελληνικο camel του καρελια να πω οτι το καπνιζε ο Παυλος Σιδηροπουλος (ισως ο σημεντικοτερος ελληνας ροκερ για οσους δεν τον ξερουν,καθως καταφερε να ''παντρεψει'' τη ροκ με την παραδοσιακη ελληνικη μουσικη(ρεμπετικο)δημιουργοντας ενα καινουργιο στυλλ μουσικης που δεν υπαρχει πουθενα, τα μπλουζ τραγουδια του,μονο με κιθαρα, αργα και πολυ βαρια,σχεδον μαστουρικα...)σε ενα του σιντι λοιπον που λεγεται:τα μπλουζ του πριγκηπα+χωρις μακιγιαζ,στο πισω μερος δειχνει εναν μαλλια και ενα τραπεζι με ενα ραδιοφωνο,ενα τασακι και ενα πακετο camel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. pou einai h parousiash tou afiltrou CAMEL ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. στο camel collector.com ,στην ελληνικη αναρτηση υπαρχει ενα πακετο του 2010(camel orange) στο οποιο αναγραφεται"discover new pack".μηπωσ εννοει οτι τα camels θα αλλαξουν το σχεδιο του πακετου...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την προηγούμενη πεμπτη πηρα το τελευταίο πακέτο "κάμελ"....τα νεα μου τσιγάρα είναι πια η "χρυση κασσετινα" του καρελια.Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. παντως στους ιταλους αρεσει το camel(ετσι τουλαχιστον νομιζω απ αυτα που γραφουν στα blogs τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνήθως έκανα το camel τράκα, γι'αυτό και δεν είχα ξεκάθαρη γνώμη γι'αυτό το τσιγάρο. Πρόσφατα πήρα πακέτο και το τελείωσα. Τίποτα το ιδιαίτερο, ένα απλό τσιγάρο που ίσως και να με χάλασε κάποιες φορές η γεύση του. Δεν θα του έβαζα 4, ίσως ένα 5. Είμαι σίγουρος πως αν είχα δοκιμάσει το παλιό θα του έβαζα χαμηλότερο βαθμό. Σίγουρα η αγορά έχει πολλά καλύτερα τσιγάρα απο αυτό. Η παρουσία ανατολικών καπνών είναι αισθητή αλλα σε καμιά περίπτωση ίδια ποιότητα με το lucky strike άφιλτρο. Θα δοκιμάσω και το natural flavor για να συγκρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτο το τσιγαρο εχει κακοποιηθει πολυ ασχημα. Απιστευτο χαρμανι το προηγουμενο, γλυκια γευση, πλουσιο αρωμα. Εχω δοκιμασει πολλες εγχωριες μαρκες, τετοιο τσιγαρο δεν εχει ξαναβγει κατα τη γνωμη μου. Το εχω γυρισει στο marlboro, το οποιο αν και δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπεστατο. Το νεο camel το δοκιμασα προσφατα (ελεγα μπας και ξαναλλαξαν το χαρμανι του) και πραγματικα δεν μπορεσα να καπνισω πανω απο 2 τσιγαρα. Απλα αηδιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το "σκληρό" είναι μία αηδία σκέτη, το "μαλακό" όμως μου φάνηκε συμπαθέστατο. Δεν ξέρω πώς ήταν το παλιό τής Reynolds και δεν σκοπεύσω να πάω σύντομα U.S.A., αλλά το "μαλακό" μού φάνηκε καλό. Έκανα και μάρλμπορο κόκκινο σκληρό μετά από λίγο και το camel μού φάνηκε ακόμα πιο συμπαθητικό. Πάντως για το πακέτο δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, είναι αηδιαστικό. Σα να 'χει ξεβάψει εντελώς. Γιατί δεν επαναφέρουν το παλιό; Δε γίνεται να μην καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος θεωρεί το νέο πακέτο χάλια... Τουλάχιστον, αφού κακοποίησαν τόσο πολύ το χαρμάνι, ας αφήσουν το πακέτο ήσυχο. Εσύ Πέτρο μεταξύ Camel μαλακού, Lucky Strike άφιλτρου και Marlboro, ποιο θα διάλεγες για συχνότερο κάπνισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Lucky Strike αφιλτρο χωρις δευτερη κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτρο εδώ --> http://www.cigarettes-tobacco.eu/Buy_Cheap_Camel_cigarettes_online.html αν το προσέξεις, στα "σκληρά" camel άφιλτρα λέει πως φτιάχνονται στην Αμερική, όμως τα άφιλτρα "μαλακά" στην Ευρώπη. Μήπως υπάρχει περίπτωση να βρει κανείς το άφιλτρο Camel τής Reynolds στην Ευρώπη; 'Η απλά η JTI έχει χωρίσει την παραγωγή της σε Ευρώπη και Αμερική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πέτρο, η γνώμη σου για το Camel Silver ποια είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ολα τα Καμελ το ιδιο χαρμανι ειναι. Περιμενω παντως να ερθουν και στην Ελλαδα τα καινουργια Camel Black που κυκλοφορησαν σε Γαλλια και Ισπανια μηπως και ειναι αξιοπρεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΑΛΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΑΡΚΑ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΡΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΜΕΛ , ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ&ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ .
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΜΕΛ ΜΠΛΑΚ ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΑ , ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΑΡΙΖΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΜΕΛ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με κέρασε χτες ένας φίλος ένα Camel 100ρι που το είχε πάρει από duty free (δεν ξέρω αν έχουν κάποια διαφορά από αυτά που πουλάνε στα περίπτερα). Δεν μπορώ να μιλήσω για την γεύση του, γιατί μου φάνηκε ένα τσιγάρο... άχρωμο και άγευστο... Βέβαια camel από περίπτερο έχω να καπνίσω περίπου 4.5 χρόνια, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οτι αγορασεις απο Duty Free ειναι δυο κλικ κατω στην ποιοτητα.
    Τα πιο αξιοπρεπη ηταν τα Dunhill. Οτι αλλη μαρκα εχω αγορασει,δεν κατορθωσα να καπνισω πανω απο 1-2 πακετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. φιλε πετρο την μαλακη καμηλα την πηρα σημερα κατοπιν προτασεως καλα καμια σχεση με το πικρο αηδιαστικο σιχαμερο απαισιο αποτροπαιο και πολλα αλλα επιθετα σκληρο πακετο, μετρια+ καπνα και πιο ομαλη γευση νομιζω ενα 5,5-6 το μαλακο το αξιζει.τωρα αφιλτρη καμηλα κυκλοφορει ακόμα έχω κατι χρόνια να δοκιμασω νομιζω την τελευταια φορά που δοκιμασα ήμουν ακόμα φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ναι, δεν εχεις αδικο,το μαλακο εχει καπως καλυτερη γευση. Το Camel ειναι ιδιαιτερο τσιγαρο ή σου αρεσει ή οχι. Παντως πρεπει να παραδεχτω πως εχει μια ριζικα διαφορετικη γευση απο τα περισσοτερα τσιγαρα που κυκλοφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. η αφιλτρη καμηλα που δοκιμασα σημερα φοβερη . αρωματα ανατολης παλιου τυπου + αμερικανικα καπνα ειναι ισως η κορυφη των αφιλτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΜΕΛ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΙΝΟΛΤΖ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΔΙΣΤΙΧΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ , 3 ΠΑΚΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΣΙ , ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Συμφωνω. Αρκει να μυρισεις χωρις να αναψεις ενα Camel φιλτρο και ενα αφιλτρο.Εχουν ακριβως την ιδια χαρακτηριστηκη μυρωδια,οπως και την ιδια-αλλα παστουρμας-γευση στο καπνισμα +το απιστευτο γρηγορο καπνισμα που κανουν.
    Το Camel στην Ελλαδα,μεταπολεμικα τουλαχιστον ερχοτανε απο την Αμερικη,νομιζω σε καποια φαση την δεκαετια του 80,πρεπει να ειχε την παραγωγη του και ο Καρελιας. Το αφιλτρο Camel παντως της Reynolds Γερμανιας οπως και τα Camel Lights & 100s που επισης ηταν εισαγωγης υστερουσαν πολυ σε σχεση με το Camel Filters που παραγωτανε στην Ελλαδα.Παντως η γευση μεχρι το 2001 ηταν εντελως διαφορετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. τι να πω καιγεται σε 7 λεπτα και μου αρεσει πολυ περισσοτερο στο αρωμα σβηστα ειναι ιδια αλλα μιας και ελεγχεται απο την ΕΟΚ δεν νομιζω να αφηναν την επιγραφει ετσι αν δεν ειχε και καπνα αμερικης (ή δεν εχει σχεση αυτο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. αλλα τα καμελ σβηστα ιδια μου μυριζουν ... τελος παντων η γευση μετραει και εκει κατ' εμέ δεν συγκρινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε φιλε για να σου φυγει η απορια, τα καπνα που ονομαζονται ως American ειναι τα Virginia και τα Burley και τα καπνα που ονομαζονται ως Turkish ειναι τα ανατολικα,ασχετο απο ποια χωρα ειναι αγορασμενα. Τα πακετα που γραφουν American Blend ας πουμε, μπορει να μην εχουν καθολου καπνο απο τις ΗΠΑ,αλλα σημαινει οτι το χαρμανι ειναι φτιαγμενο στο Αμερικανικο στυλ δηλαδη Virginia-Burley σιγουρα και κατα συνηθως και ανατολικα.
    Το Camel συγκεκρημενα ηταν το πρωτο μοντερνο τσιγαρο,αφου για την παραγωγη ο παρασκευαστης αποφασισε πρωτος να ανακατεψει τα κλασσικα Αμερικανικα καπνα(Virginia-Burley) με τα Τουρκικα ή ανατολικα. Απο εκει εμεινε το Turkish @ Domestic Blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. δεν εννοω το μειγμα καπνων το μειγμα ενταξει ... αναφερει καθαρα οτι προκειται για καπνα που φυτρωνουν στην αμερικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Που το αναφερει; CAMEL cigarettes contain a blend of choice American and Domestic tobaccos to bring you full smoking satisfaction with CAMEL quality.
    Tα τσιγαρα Καμελ περιεχουν ενα χαρμανι απο επιλεγμενα Αμερικανικα και εγχωρια καπνα(στην υπολοιπη Ευρωπη γραφει Τουρκικα και Αμερικανικα).....
    Στειλε και ενα mail στην JTI, αυτο που θα σου πουν ειναι,"τα περνουμε απο διαφορες χωρες" χωρις να ονοματιζουν καμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ακριβως αναφερει αμερικανικα καπνα η αμερικη ειναι ολοκληρη ηπειρος θα κατσουν να ονοματησουν καθε προμυθευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δοκίμασα χτες το Camel μπλε. Άφηνε μια καλούτσικη γεύση στο στόμα, αλλά ταυτόχρονα και μία αίσθηση χημείας που δεν μπορεί να κρυφτεί, ενώ ενοχλούσε και στο λαιμό. Αν ήταν ένα φτηνό τσιγάρο θα ήταν μάλλον κομπλέ, αλλά την τιμή που έχει τώρα δεν μπορώ να πω πως την αξίζει σε καμμία περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους . Πέτρο πριν ενάμιση μήνα πήρα ένα πακέτο σκληρό camel (ήμουν χρόνια camelakias) το πέταξα στα 4 τσιγάρα χημικό στην γεύση και στην μυρωδιά του.Πριν 2 βδομάδες πήρα πάλι, άλλη γεύση ,γλυκόπιοτο θα έλεγα,θέλω τη γνώμη σου.Και μια πληροφορία πιο τσιγάρο μοιάζει με το παλιό camel , ελληνικό και ξένο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μαλλον το Camel Natural Flavor ειναι πιο κοντα στο παλιο Camel. Kαμοια φορα βεβαια μπορει να μοιαζουν δυο πραγματα και το ενα να ειναι ωραιο ενω το αλλο μετριο. Απο Ελληνικα μαλλον το Σαντε με Φιλτρο ειναι πιο κοντα στο Camel,ως ανατολιζον γλυκοπιοτο American Blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!
    Δοκίμασα το Camel Silver και μπορώ να πω πως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. ΟΚ, μιλάμε για extra light τσιγάρο, αλλά είναι ίσως το μόνο από αυτήν την κατηγορία που έχω καπνίσει και έχει κάποια στοιχειώδη (καλή μάλιστα) γεύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλή χρονιά κι απο μένα σε όλους. Πράγματι Koprodog έχεις δίκιο. Το Silver είναι πολύ καλό τσιγαρο και γευσάτο, παρά το οτι είναι αρκετά ελαφρύ. Όταν το δοκίμασα πρώτη φορά μου έκανε αρκετή εντύπωση επειδή ακριβώς είναι έτσι. Κρίμα που τα βαρύτερα αδερφάκια του δεν έχουν τη γεύση του, αν και το μπλέ δεν είναι και τόσο άσχημο-μόνο που καίγεται γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΜΑΛΑΚΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΜΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάπνισα χτες ένα κλασικό Camel σκληρό. Μου φάνηκε αρκετά καλύτερο από την προηγούμενη φορά που το είχα κάνει. Ξέρουμε αν έγινε καμμιά αλλαγή στο χαρμάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Συμφωνώ. Πηρα ενα πακετο Καμελ Σκληρο να θυμηθω τα νιατα μου (επι Καρελια) και μου φανηκε πολυ καλο. Το πακετο βεβαια παραμενει το ιδιο..ξεπλυμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. παιδιά εγώ έχω μια ερώτηση για την JTi
    πλέον με τα νέα δεδομένα και την πυρηνική διαρροή που συνεβει στην Ιαπωνία τα προϊόντα της είναι επίφοβα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Oxi.Τα Camel και Winston γινονται στην Γερμανια,τα Silk Cut και Old Holborn στην Αγγλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. σ' ευχαριστώ πολύ ρε Πέτρο, την είχα αυτή την απορία καιρώ τώρα
    ΥΓ πραγματικά συγχαρητήρια γιαυτό το blog, είμαι μικρός και έτσι από εδώ έμαθα πραγματικά την ιστορια του τσιγάρου. Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τον τελευταιο μηνα, κανοντας 'πειραματα' μεταξυ Camel μαλακο, Camel Natural (το καφε) και Marlboro red σκληρο, κατεληξα στα εξης:
    Το Μarlborο ειναι μεν ποιοτικο τσιγαρο, αλλα μαλλον δεν θα ξανα αγορασω. Αδιαφορο παντελως γευστικα, ειδικα μετα το μισο πακετο δινει και μια αισθηση καψιματος στο λαιμο.
    Το Camel natural το θεωρω σαφως ανωτερο (αρκει βεβαια να αρεσει σε καποιον η χαρακτηριστικη γευση του Camel γενικοτερα), ειναι ομως αρκετα βαρυτερο και καποιες φορες "ασηκωτο"¨.
    Η απροσμενη εκπληξη ηρθε απο το Camel μαλακο, το οποιο εχει "ακουσει τα εξ αμαξης" τα τελευταια χρονια. Πιο γεματη γευση απο τα 2 προηγουμενα (ισως επειδη περιεχει και αρωματα σε αντιθεση με το natural), πιο ευκολοκαπνιστο, δε σε μπουχτιζει οποιαδηποτε ωρα κι αν το καπνισεις. Καιγεται επισης πολυ πιο "στρωτα" απο τα αλλα δυο. Ειναι επισης το μοναδικο που σε κανενα πακετο δεν παρατηρησα μικροσκουπιδακια στο χαρμανι. Μαλλον θα το καθιερωσω μεχρι νεωτερας.
    Κραταω μονο μια επιφυλαξη για τον Ασσο μαλακο, τον οποιο δεν εχω δοκιμασει ποτε και εχω ακουσει τα καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Θα συμφωνησω μαζι σου Πετρο,η μεγαλητερη μαλακια που εγινε σε τσιγαρο ηταν με το Camel!

    Μολονοτι καπνιζω Lucky Strike, υπηρχαν περιοδοι που επαιρνα και Camel (μεχρι το 2001).Ιδιαιτερα η σκληρη εκδοχη του ηταν το κατι αλλο!
    Ασε και με εκεινες τις διαφημισεις της καμηλας την περιοδο 1995 - 2000 ειχε γινει πολυς παταγος!
    Σπουδαζα στη Πατρα και θυμαια οποια φιλαρακια ηξερα που καπνιζαν Camel ειτε στη Πατρα,ειτε στη Θεσσαλονικη,ειτε στη Καβαλα, ολοι αρχιζαν να αλλαζουν μαρκες!Και για καποιο λογο οι περισσοτεροι πηγαν στο Gauloises..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. εχω 2 κουτες camel μαλακο αμερικανικο!!!!!!!!!!!!! για την ωρα καλα ειναι !!!!!!! μετα θα δουμε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τωρα που με εχει πιασει τρελη κ....α με τα καμελ ειπα να δοκιμασω οσα ειχα υποτιμησει παλαιοτερα..γι'αυτο λοιπον πηρα ενα καμελ αφιλτρο να δω ποσο φανταστικο ειναι..οπως πιστευουν πολλοι!λοιπον..εσκισα το χαρτακι,τα μυρισα και λεω.."οπα!εδω ειμαστε!"βγαζω ενα τσιγαρο,το μυριζω και αυτο,το κοιταω σαν να ηταν 50ευρω πεταμενο στον δρομο,το βαζω στο στομα,το αναβω,τραβαω μια γερη τζουρα και......τρελαινομαι!!γευση γεματη,μυρωδια καλη αν και μου μυρισε λιγη μπαγιατιλα που πρεπει οντως να ηταν παλιο το πακετο γιατι στα 10 τσιγαρα μου μυριζε καπως..εντυπωσεις καλες και ενθουσιασμος υπαρχουν.Θα προτιμουσα βεβαια ενα πιο φρεσκο πακετο γιατι πηγα και εγω και το πηρα απο απαρχαιωμενο περιπτερο.Επισης,μου φανηκε ελαφρυτερο απο το καμελ νατσουραλ φλεϊβορ.Καλο τσιγαρο για τα λεγομενα του λογω της αγορας απο την JTI.καιγεται και απιστευτα γρηγορα.5-6 τζουρεσ ηταν ολο κι ολο.Παντως μπορω να πω οτι θα αφηνα τα οσα τσιγαρα εχω δοκιμασει για να κανω μονιμα καμελ αφιλτρο.Ειμαι και της αποψεις να κανω 5 καλα και δυνατα τσιγαρα την μερα παρα να κανω ενα πακετο μαλμπορο για παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Προφανώς πέτυχες το πολύ καλό που κυκλοφορούσε το χειμώνα, της άνοιξεις και του καλοκαιριού είναι χάλια, το σημερινό καίγεται αρκετά πιο αργά, θα συμφωνήσω ότι είναι αρκετά ελαφρύτερο από το natural flavour άλλωστε και το Camel σαν ελαφρύ άφιλτρο λανσαρίστηκε. Τα αρώματα του γενικά είναι πολύπλοκα ίσως όχι τόσο φυσικά αλλά δεν μπορείς να τα πεις και χημικά. Η γεύση του πάντως είναι φυσική. Το σπαστικό στο camel είναι πως είναι πολύ χαλαρά στριμμένο και μπαίνει ο καπνός στο στόμα αν και τώρα το βρήκα το κόλπο, το πατάω και το κάνω σαν τα δικά μας άφιλτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εγω παταω μονο την ακρη που καπνιζω.Οχι ολο.Παντως ναι,το σπαστικο ειναι με το καπνο στο στομα.Φαντασου να εισαι μεσα στον κοσμο.Που θα πρωτοφτυσεις.Ασε που μια στο τοσο καταλαθος σαλιονεις το χαρτακι και σου κολλαει στα χειλια.Ακουω ομως πολλες σπαστικες γνωμες για τα αφιλτρα,"Μην καπνιζεις αφιλτρα,ειναι χειροτερα" και μλκιες.Καλυτερα καλο τσιγαρο και με μετρο εστω,παρα τσιγαρο μετριο σε ποσοτητα..2 πακετα την μερα για παραδειγμα.Επειδη ξεφυγα λιγο ομως απο το θεμα,ενα εχω να πω!ΑΨΟΓΟ ΤΣΙΓΑΡΟ to Camel αφιλτρο!Εγω του βαζω ενα 7-7,5!Ισως υπερβολικο αλλα μου αρεσε πολυ και εχω παρει ηδη και δευτερο πακετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τα άφιλτρα τσιγάρα θεωρήθηκαν εύλογα πιο επιβλαβή τη δεκαετία του '50 καθώς ένα άφιλτρο είχε πίσσα συνήθως πάνω από 20 ενώ ένα τσιγάρο με φίλτρο συνήθως από 15 -16 και κάτω. Ο τρόπος για να μειώσεις τις τιμές δεν είναι μόνο το φίλτρο αλλά και το πορώδες τσιγαρόχαρτο. Εφόσον λοιπόν όλα τα τσιγάρα βάση της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καπνοκτώνων, δεν υπερβαίνουν σε πίσσα τα 10mg δεν υπάρχει διαφορά. Τα φίλτρα άνθρακα κατακρατούν και άλλες ουσίες πολύ μικρότερων σωματιδίων οι οποίες δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε από το συμβατικό φίλτρο ούτε και να μειωθούν με το πορώδες τσιγαρόχαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλα,σε αυτο εχεις απολυτο δικιο.Ολα ειναι απο 10mg και κατω δυστυχως.Ευτυχως που ανακαλυψα το camel μεσα σε τοση σαβουρα.Δεν λεω οτι ειναι τελειο αλλα το θεωρω ανωτερο απο ολα τα αλλα.Ελπιζω να παραμεινει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Όλα τα τσιγάρα μια χαλάνε μια φτιάχνουν και να χαλάσει ένα διάστημα θα ξαναφτιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Πηρα ξανα καμελ αφιλτρο.Αυτη την φορα εκανε 4 ευρω,εχει κωδικο ΖΗ αν και δεν ξερω καλα περι τινος προκειτε αυτο.Μου φανηκε καπως αφυσικο αυτη την φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Όσο είχε 3,80 ήταν πολύ καλό μετά πήγε 4 και έγινε χάλια και τώρα έχει πάλι 4 και είναι πολύ καλό εξαρτάται που θα πέσεις μιας και οι κούτες ακόμα και από τον προμηθευτή μερικές φορές είναι αρχαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κάπνισα τις προάλλες ένα Camel άφιλτρο. Αξιοπρεπέστατο τσιγαράκι, δεν μπορώ να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ποια η διαφορα του κανονικου(σκληρου κ μαλακου) καμελ με το γαλαζιο?Απλως το πακετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το γαλάζιο είναι το παλιό Camel Lights.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πηρα ενα Camel σκληρο,Limited Editinon χθες και το απολαυσα. Η JTI εχει βελτειωσει πολυ τα προιοντα της. Εν καιρο θα ξαναεπεξεργαστω το αφιερωμα και θα ανεβασω την βαθμολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Όλα τα τσιγάρα σχεδόν έχουν βελτιωθεί πολύ Πέτρο και πολλά ελληνικά και μη βγάζουν πλούσιο ανατολικό άρωμα, περισσότερο από όσα δοκίμασα το GR lights το οποίο κυριολεκτικά αρωματίζει το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αναμεσα σε μαλακο καμελ η' σκληρο ποιο να προτιμισω;το λαιτ ειναι καλυτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. To light δεν λέει και πολλά, προσωπικά προτιμώ το μαλακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. apo oti 8imame,mia fora pou kapnisa to mple,mou afise mia poli gemath geush..giafto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Όλα τα Camel έχουν πολύ έντονη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ρε παιδια το παλιο το καμελακι ηταν καψουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Το καινούργιο να δεις. Έχεις ακούσει αυτό που λένε,

    Η αγάπη σκοτώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δεν θα το έλεγα από αυτό που ήταν πέρυσι και πρόπερσι σίγουρα καλύτερο αλλά όχι και για 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. εγω ξεκινησα το καπνισμα το 2011 με καμελ σκληρο...το μονο τσιγαρο που καταφερε να το αντικαταστησει ειναι αυτο το οποιο κανω τωρα (marlboro πρασινο [μεντα])

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Προσθεσα το νεο πακετο Camel.Απο ότι φαινεται πλεον ειναι 8γωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ελάχιστα βελτιωμένο, η κακογουστιά στο μεγαλείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Kαπνιζω Αγγλικο Camel. Mοιαζει με ενα κλασσικο Ammerican Blend σαν Marlboro ή Lucky Strike,η χαρακτηριστικη μυρωδια και γευση που εχει στην Ελλαδα,απλα δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Κάτι θα ξέρουν, πιθανόν όμως να πρόκειται και για αλλαγή χαρμανιού που δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Μηπως ξερει κανεις ποτε θα ερθει το καινουριο πακετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Νομίζω πρέπει να έχει αρχίσει απλώς το CAMEL δεν κινείται πολύ. Ελπίζα να άλλαξαν και το χαρμάνι. Το νέο πακέτο βελτιωμένο μεν ακαλαίσθητο δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. petro parakoloutho to blog sou tria xronia twra kai thelo na mou peis pia einai pio varia ta camel h ta prins?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυπικα τα Πρινς εχουν πιο πολυ νικοτινη,0.9 αντι για 0.8, αλλα τα Camel εχουν πιο βαρυα γευση. Προσωπικα προτιμω τα Camel

      Διαγραφή
  99. δεν είναι θέμα συνήθειας αλλά προτίμησης, πάντα θα καίνε απλώς σε μερικούς αρέσει αυτή η πικάντικη αίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ta camel mou aresoun poli aplos me kaine ston lemo kai mou eihan ferei kai enan mikro ponolemo.mporei kapoios na mou pei ti na kano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, θα τα συνηθίσεις με τον καιρό ή άλλαξε μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ksereis kati file mavro rodo exo dokimasei ola ta tsigara ta xarmania ta ksero san ta daktila mou american blend,oriental,virginia.den exw vrei kati kalitero apo camel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το lights, ή τράβα πιο μικρές τζούρες δεν ξέρω. Ίσως τελικά με τον καιρό να συνηθίσεις όπως λέει και ο Πέτρος σε 1-2 εβδομάδες, εγώ πάντως ποτέ δεν συνήθισα τσιγάρο.

      Διαγραφή
  103. sas euxaristo poli petro kai mavro rodo. mesa apo ta blog sas ematha pola gia ta tsigara kai me megalh mou xara tha grafw se opiodipote thema panw sta tsigara.kai pali euxaristw sinexiste thn kalh doulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με το πως να κάνεις πιο ήπιο το κάπνισμα δοκίμασα να κρατάς και χαμηλή θερμοκρασία, ήπια καύτρα δηλαδή.
      Σε ευχαριστώ από μεριάς μου.

      Διαγραφή
  104. "...δοκίμασα να κρατάς και χαμηλή θερμοκρασία, ήπια καύτρα δηλαδή. ."
    Μαυρο Ρόδο, τι ακριβώς εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Όσο πιο έντονη είναι η θερμότητα τόσο πιο ζεστή η γεύση άρα καίει περισσότερο. Για να το κάνεις αυτό απλώς μην ρουφάς δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα την καλύτερη δουλειά κάνεις. Συμφωνώ και επαυξάνω.

      Τώρα και τη θερμοκρασία χαμηλή θα κρατήσεις μην έχει πολλές ελπίδες, είναι μια κάπως αποτελεσματική και άκρως τραβηγμένη λύση.

      Διαγραφή
  107. Απαντήσεις
    1. Tις κασετινες του Καρελια(φιλτρο,Χρυση,Εxcellence) αναλογα με το τι λεφτα εχω στην τσεπη μου και καπνο Μαρλμπορο αν θελω να στριψω.

      Διαγραφή
  108. Απαντήσεις
    1. Την δοκίμασα τώρα, την έχει φτιάξει πολύ, δεν είναι πλέον σκληρή. Ανάβω το ένα πίσω απ' το άλλο, σε 200s έπρεπε να βγει αυτή η παρτίδα χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  109. Πλεον εχει απιστευτη γευση το CAMEL. Ελπιζω ομως να το καλυτερεψουν ή τουλαχιστον να το διατυρησουν ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Ήταν πολύ ακριβό αυτή η τιμή του ταιριάζει καλύτερα, πλέον είναι μία επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Το camel μαλακο ειναι πολυ καλυτερο απ'το σκληρο, ειναι πιο γευστικο, αποκλειεται να ειναι ιδιο χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ola ta camel den exoun thn idia gefsh metaxi tous exoun diafores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Έχεις δίκιο Γιάννη έχουν αρκετές διαφορές.


    Σπύρο τελικά το Camel medium πώς είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. mavro rodo ti vlepo vgainei kainourgio camel se oxtagono paketo kai an nai pote tha erthei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. mavro rodo sou egrafa apo kairo pws einai to camel medium aplos exw mavra mesanixta apo blog telospantwn to camel medium den exei kamia sxesh me to klasiko kitrino.ta pososta tou einai pisa 9 nikotini 0,7 monoxidio 10.den kaiei ton lemo kai prepei na einai to kalitero camel axizei gia mia dokimi einai vari kai emeis pou eimaste hardcore tha to vroume ikanopoitiko kanei ena apolaustiko kapnisma oson afora emena.dwste tou mia eukairia kai den tha sas apogoitefsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. paidia oson afora to marlboro otan eixe 4 euro htan kalo sas to lew giati kapniza ena xrono marlboro alla otan pige 3 50 euro epese h poiothta kai allaxe h gefsh.enw to camel epese sta 3 50 euro kai h poiothta den epese katholou alla antithetos egine kalitero kai se poiothta kai se gefsh.mhn ipotimate thn jti kati mou leei oti sto melon to camel tha zisei megales dokses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Το medium το θυμάμαι από παλιά, το έβρισκα πολύ ωραίο τσιγάρο για μία έξοδο επειδή όσο και να κάπνιζες δεν σε μπάφιαζε ποτέ, νόμιζα ότι καταργήθηκε γιατί με τα νέα δεδομένα στις περιεκτικότητες θα ήταν ίδιο με το κανονικό, θα πάω να πάρω ένα πακέτο το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Νόμιζα ότι είχε καταργηθεί, θα πάρω ένα το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Για το οχτάγωνο δεν ξέρω, στην Αθήνα πάντως δεν το έχω δει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Στην Νοτιο Αφρικη,η JTI επανεφερε το παλιο κλασσικο πακετο και το παλιο χαρμανι,που ειχαν καταργηθει πριν 10 χρονια. Camel Classic πλεον λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Και η BAT είχε πει ότι επαναφέρει το παλιό χαρμάνι του Dunhill, μην μασάς, το πακέτο άλλαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. paidia parte ena tsigaro pou tha sas aresei kai minete ekei den axizei na kanete piramata.to tsigaro to kapnizete giati to goustarete kai sas aresei.alla akoma kai ena tsigaro pou den tha sas aresei ksero tis prwtes meres tha einai san na to anexeste alla meta tha koilisoun ola normal kai tha to latrepsete.ama den mporite na vgalete kamia akrh me to tsigaro minete treis meres xwris tsigaro kai meta apo treis meres otidipote kapnizete tha to vrite telio.opos ena paramithaki me enan vasilia pou epsaxne na vrei to pio gliko psomi.evaze tous ipiretes tou na tou ftiaxoun psomia kai den tou arege kanena.otan omos emine mia vdomada xwris psomi dokimase kapoio ksero palio psomi apo meres ftiagmeno kai tote tou fanike oti dokimase to pio gliko psomi.katalavate twra dwste ligo xrono ston eauto sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Μα δεν το κάνουμε επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε σε μία μάρκα, αλλά επειδή μας αρέσουν πολλές μάρκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. παιδια ξερετε τιποτα για ενα limited edition πακετο που λεει inspired by the city ταδε? το ειδα στο camelcollector.com και θελω να μαθω αν κυκλοφορει τωρα η ηταν νωριτερα φετος και το εχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Αν λες το inspired by thw city of Winston-Salem, the Camel city είναι πολύ παλιά έκδοση που κυκλοφόρησε και σαν διαφήμιση στην Ελλάδα, τι βλέπω συχνά γιατί είναι κολλημένη στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Μαύρο Ρόδο εννοεί τη σειρά που κυκλοφόρησε περίπου μετά τα Χριστούγεννα. Βασικά υπήρξαν δυο σειρές inspired by the city. Μια βγήκε το καλοκαίρι και μια πρόσφατη αλλα για εναν παράξενο λόγο δεν υπήρχε πουθενά πακέτο. Τα δυο που βρήκα προσωπικά ζορίστηκα πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Α ναι θυμάμαι πια λες είχα δει κάποιον να καπνίζει συλλεκτικό πακέτο το καλοκαίρι. Ναι δεν ήταν διαδεδομένη αυτή η έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Τελικα το να αλλαζεις μαρκες τσιγαρων ειναι πραγματι κακο για την υγεια ? Το τελευταιο καιρο αλλαζω συνεχως και η αληθεια ειναι οτι εχω συχνα πονολαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Κακό για την υγεία είναι το να καπνίζεις, το να αλλάζεις μάρκα δεν λέει κάτι, απλώς ο λαιμός συνηθίζει σε ένα χαρμάνι και αν αλλάζεις πολλά ερεθίζεται, το ίδιο παθαίνεις και αν μετά από σούπα φας παγωτό ή κατεβάσεις 3-4 διαφορετικά ποτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. petro mporeis na mu peis poia hdh camel yparxun (pera twn activate, black, white) kai tis periekthkothtes tous? epishs mou ta proteineis h oxi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα βρεις όλα στο μπλοκ. Προτιμω το Camel Natural(0,9 και 10)

      Διαγραφή
    2. Πέτρο δεν έχεις παρουσιάσει το άφιλτρο καμελ,πως κι ετσι?
      ειναι το μονο άφιλτρο της ελληνικής αγοράς νομίζω που δεν έχεις κάνει παρουσίαση.

      Νομίζω ειναι μια έλλειψη του μπλογκ...

      Επίσης δεν έχεις βαθμολογήσει το καμελ lights

      Διαγραφή
  131. Πετο το κανονικό το camel βγαίνει σε 25αρι? τι αναλογίες έχει και πόσο το πήγαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. kalhspera!phra prosfata camel blue kai mou fanhke poly idiaitero tsigaro sth geush,(arketa pykantiko,plousia myrwdia,pio varia ais8hsh apo oti lene oi times tou)
    se genikes grammes mou arese,alla oxi gia ka8hmerino kapnisma.
    episis to 8ewrw pio endiaferon tsigaro apo to natural(to opoio den mou arese ka8olou,meta apo 3-4 tsigara me mpouxtize)kai apo to black.

    alh8eia poio camel einai kalytero gia esas auton ton kairo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το blue προσωπικα δεν μου αρέσει καθόλου.

      καλύτερα θεωρώ το καμελ σκληρο(δεν έχει ομως σταθερή γεύση), και καμελ νατουραλ.

      πιο σπάνια το άφιλτρο- αν είσαι τυχερος και πέσεις σε καλη παρτίδα-

      Διαγραφή
  133. Είχα να καπνισω καμελ απο το 2001.καπνιζα το σκληρό απο το 1985.απο δεκαπέντε χρόνων.όταν άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς έπαθα ζημιά.δεν μπόρεσα μέχρι και σήμερα να στεριωσω σε κάποια μάρκα.τον τελευταίο μόνο χρόνο ξεχωρισα δυο τσιγάρα.Λάκη στραικ μαλακό και ροθμανς ιντερνασιοναλ.
    Το σημερινό καμελ προσπάθησα να το καπνισω αλλα μου βρωμάει.το νατουραλ καίγεται σαν κερακι στο βορια και μόνο το καινούριο μπλε με ενθουσίασε.το μπλακ δεν το σχολιάζω καθόλου.βασικά πλέον έχω κατασταλάξει στα ροθμανς ιντερνασιοναλ.
    Απο λοιπές μάρκες αξιοπρεπές και βαρύ σίγουρα περισσότερο απο όσο αναγράφει και φθηνό είναι το γουινστον εικοσαρι μαλακό.
    Τέλος πάντων ξεκίνησα να πω πως απο τότε που πουλήθηκαν σε bat jti imperial κλπ τα τσιγάρα έπαψαν να έχουν ουσιαστικές διαφορες μεταξύ τους,με ελαχιστοτατες εξαιρέσεις και σταθερή ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Πηρα Καμελ μαλακο σημερα,κωδικος ΙΑ με τιμη σταθερα στα 3,50(το ειχαν κανει και διαφημιση).Αρκετα καλο τσιγαρο σε δικαιη τιμη. Περιμενω να δω αν με το νεο πακετο Καμελ(ξαναλλαξε στις περισσοτερες χωρες),αλλαξει και η γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Πέτρο ποιο θεωρεις καλύτερο τσιγάρο? Το καμελ μαλακό ή το μαλμπορο μαλακό? Τι καπνά χρησιμοποιούν, από που και που φτιάχνονται? Από πωλήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Camel. Ειναι μιξη Virginia,Burley και ανατολικών. Το Καμελ γινεται στην Γερμανια,το Μαρλμπορο στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
  136. Αυτό που με προβληματίζει στο καμελ είναι ότι το άρωμα που έχει σαν τσιγάρο που είναι όντος χαρακτηριστικό όπως και στα winston δεν υπάρχει όταν το καπνίζεις. Μου αφήνει μια πικρή γεύση και επίσης καίγεται σχετικά γρήγορα. Γενικά τα τσιγάρα της JTI camel & winston έχουν γρήγορη καύση.Αν το έχεις παρατηρήσει και εσυ γιατί λες να συμβαίνει? Το μαρλμπορο που φτίαχνεται εδώ τι καπνά χρησιμοποιεί ο Παπαστράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΗΜΕΙΦΘΗ Ο ΕΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ:ΕΓΩ:"ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ ΩΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2003 CAMEL ΣΑΣ;" Η ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:"Αγαπητέ κύριε ...........,

    Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία μαζί μας .

    Η γεύση του παλιού CAMEL , ενός τσιγάρου με πραγματικά πολύ
    ιδιαίτερο χαρμάνι , " ξυπνάει" σε όλους μας πολύ ευχάριστες
    αναμνήσεις .

    Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη για εμάς το γεγονός ότι παραδοσιακά
    πιστοί καπνιστές του συγκεκριμένου προιόντος, αναπολούν ακόμα αυτή την
    ιδιαίτερη γεύση , η οποία προσέφερε μέγιστη καπνιστική απόλαυση .

    Όπως καταλαβαίνετε οι καιροί αλλάζουν , οι νέοι καπνιστές αναζητούν
    και εκπαιδεύονται σε νέα χαρμάνια , ίσως περισσότερο αρωματικά ,
    σίγουρα όμως διαφορετικά από το παρελθόν .

    Δεν αποκλείετε κάποια στιγμή μελλοντικά να σας με καποιο προιόν "
    KARELIA" , αφού και σε εμάς η γεύση του CAMEL ( της εποχής της
    δικής μας παραγωγής ) παραμένει μία από τις μεγάλες μας επιτυχίες .


    Ευχαριστώ για τη προσοχή σας ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ενδιαφερουσα απαντηση!Θα περιμενα κατι τετριμενο του στυλ,το Καμελ ανοικει σε αλλη εταιρεια ή ακομα και καμια απαντηση.
      Το εκτιμω πως η Καρελια απαντα και τα βασικο απαντα ουσιαστικα και όχι με τροπο αοριστο. Βεβαια με την εκτιμηση πως οι νεοι καπνιστες αναζητουν αρωματικα(με την εννοια του oldholbornοειδη προιοντως) διαφωνω.Σιγουρα η αγορα πήγε κατα εκει,αλλα όχι με την ευθυνη των καπνιστων.
      Αναμενω απο την Καρελια μια υπερβαση,αφου ειναι απο τις ελαχιστες παραδοσιακες καπνοβιομηχανιες της Ευρωπης.Το τελευταιο της προιον ο λευκος καπνος η αληθεια ειναι πως με απαγοητευσε,ειδικα όταν ειχε προηγηθει η κυκλοφορια του επικου Excellence.
      Όσο αφορα το Excellence μπορει να εχει μειωμενη διανομη,αλλα μου κάνει εντυπωση πως ποτε δεν πήρα μπαγιατικο πακετο και στα μερη που το διαθετουν μου λενε πως υπαρχουν καπνιστες που το αγοραζουν,περιστασιακοι μεν,πιστοι δε. Ενα τετοιο προιόν ακομα και στις σημερινες συνθηκες,μπορει να μην κάνει φυσικα τις τρελές πωλήσεις,όμως πιστευω πως ειναι βιοσημο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους.

      Μακαρι να διαψευσθώ, αλλά μου φαίνεται κάπως αόριστο Πέτρο, αυτό που λέει είναι "που ξέρετε, δεν αποκλείεται, μελλοντικά, μπορεί". Βέβαια είναι προς όφελος της εταιρείας ότι απαντά στα μηνύματα και σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών νομίζω ότι είναι κορυφή. Αυτό το αναγνωρίζω.

      Σαν παλιός φανατικός καπνιστής του CAMEL του Καρέλια, έχω να πω μακάρι να κυκλοφορήσει έστω κάτι που να έχει τη μισή του γεύση και καπνική ταυτότητα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  138. Eμενα μου εκανε εντυπωση που απαντησαν και ο τρόπος που απαντησαν. Φυσικα στο παρελθον δεν γινεται να επιστρεψεις,αλλα νομιζω πως σε κάποια φαση όλο και κανενα American Blend της προκοπης θα βγαλει η Καρελια.
    Για το Camel το παλιο,σιγουρο ήταν ενα πολυ καλο τσιγαρο,αλλα εκεινη την εποχη κυκλοφορουσαν και καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Πηρα σημερα ενα καμελ σκληρο και το ευχαριστηθηκα.Εχει φτιαξει πολυ το καμελακι.Η χαρακτιριστικη απαισια(για μενα) γευση-μυρωδια δεν υπαρχει πλεον.Το παραδοξο ειναι πως η μυρωδια αυτη υπαρχει πριν αναψεις το τσιγαρο αλλα ευτυχως δεν υπαρχει μετα.Εχει δοκιμασει κανεις το μαλακο?Εχει ιδια γευση με το σκληρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Eγω παλι αυτο το θεωρώ αρνητικο, οχι θετικό.Αυτη η έντονη περιεργη μυρουδια του καμελ μολις ανοίγεις το πακέτο μου αρέσει και θέλω να υπάρχει και κατα το κάπνισμα.

    Πήρα ενα σκληρο, κωδικος ΙΘ και ηταν απαίσιο,τελειως άγευστο.Κρίμα τους τελευταίους 2-3 μήνες είχε τεραστια βελτίωση.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Το Camel Orange εχει καμια διαφορα σε σχεση με το κανονικο Camel;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχει.

      Ειναι το καμελ medium.Oι αναλογίες είναι ανάμεσα σε full flavor και lights. Δεν το έχω δοκιμάσει.
      Οι πολυ δημοφιλείς μάρκες έχουν medium εκδοχες,όπως marlboro medium(flavor mix),davidoff blue,prince mellow....

      Διαγραφή
  142. ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ CAMEL ΜΑΛΑΚΟ.ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ LEADER ΜΠΛΕ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΤΑΚΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μαλακό ποτε δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

      Καλύτερα παρε το σκληρο την άλλη φορά ειναι καλύτερο.
      Το μαλακό είναι πιο τυπικό αμέρικαν μπλεντ,το σκληρό πιο ανατολικό.

      Διαγραφή
  143. εντελώς τυχαία σε ενα παλιό μου κοστούμι βρηκε η μάνα χθες ενα πακέτο camel σκληρό μαζί με εναν αναπτήρα που διαφυμίζει τα καρναβάλια του 2000.Το πακέτο είναι το παλιό κλασσικό πριν αλλάξει εμφάνηση και εχει ακομα 9 τσιγαρα μεσα.1,0 νικοτινη 14 πίσσα.Ξέρει κανείς αν μπορω να βγαλω κανενα φράγκο απο αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. να καπνιζονται αποκλειεται.

    οποτε πουλα το σε κανέναν συλλέκτη ή κρατα το για ενθυμιο μιας αλλης εποχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Πέτρο δεν έχεις παρουσιάσει το άφιλτρο καμελ,πως κι ετσι?
    ειναι το μονο άφιλτρο της ελληνικής αγοράς νομίζω που δεν έχεις κάνει παρουσίαση.



    Επίσης δεν έχεις βαθμολογήσει το καμελ lights

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν απατώμαι είναι και το μόνο ξένο άφιλτρο. Το Λάκι Στράικ σταμάτησε έτσι δεν είναι; Όλα κι όλα μας τα άφιλτρα είναι: Άσσος, Αγρινίου, Σαντέ, Χρυσή κασετίνα, 22, και το Κάμελ. Δε νομίζω να μου διαφεύγει κανένα.

      Διαγραφή
    2. Ολα τα Καμελ το θεωρω ιδιο χαρμανι. Αν εχεις να πεις κατι διαφορετικο,γραψε την κριτικη και με χαρα να την δημοσιευσω.

      Διαγραφή
  146. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ - ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMEL ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ Η΄ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ Η΄ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ Η΄ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. το σκληρο εγω το θεωρώ καλύτερο, ειναι πιο ανατολικό σε σχεση με το μαλακο.

    το νατουραλ καποιοι λενε οτι μιάζει με το παλιό.Δεν συμφωνω, ειναι αλλο χαρμάνι additive-free καμια σχεση με το παλιό.

    Κανένα καμελ δεν μιαζει με το παλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχω την εντυπωση πως το Camel Black,μοιαζει με το παλιο Camel απλα ειναι ενα κλικ κατω στην ποιοτητα.
      Μην ξεχναμε πως το Camel Βlack που η JTI το προσαρμοζει στα εκαστωτε εθνικα γουστα.Σε αλλες χωρες ας πουμε ειναι slim με πισσα 6,σε αλλες εχει πισσα 8,σε αλλες εχει πολλα προσθετα.Στην Ελλαδα επελεξαν να φτιαξουν ενα δυνατο τσιγαρο,που μοιαζει αρκετα με το παλιο Camel.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι θεωρώ πως το camel black είναι πολλά κλικ κάτω σε ποιότητα συγκριτικά με το παλιό camel. Πιο σκληρό τσιγάρο με πολύ λιγότερα και χειρότερα ανατολικά. Να ξανά-σημειώσω πως το ισπανικό camel black, το οποίο είναι όντως λίγο λεπτότερο μου άρεσε πάρα πολύ και είναι πιο ακριβό απ το κλασικό συμβατικό ισπανικό camel.

      Κανένα τσιγάρο δεν είναι ίδιο με το παλιό camel. Όσον αφορά το άρωμα πριν όμως ανάψεις το τσιγάρο, το σημερινό σκληρό camel του ψιλο-μοιάζει αλλά όταν το ανάψεις εξαφανίζεται κάθε ομοιότητα

      Διαγραφή
    3. Ακριβως την ιδια γνωμη εχω κι εγω.Το camel black ουδεμια σχεση εχει με το camel του Καρελια.

      Το σημερινό camel της JTI εχει παρομοιο αρωμα με το παλιο camel του Καρελια πριν το αναψεις.Απο εκει και περα καμια σχεση.

      Το camel black ουτε αυτο το αρωμα δεν εχει.Το χαρμανι του ειναι τοσο διαφορετικο που δεν εχει καμια απολυτως σχεση ουτε με το παλιο ουτε με το καινουριο camel.Απλως, ισως να ξεγελα επειδη ειναι βαρυ σε σχεση με τα τσιγαρα που κυκλοφορουν σημερα.Το καπνιζα για λιγο καιρο, αλλα μου αφηνε την χαρακτηριστικη πικραδα που αφηνουν τα φθηνα τσιγαρα στη γλωσσα γιαυτο το σταματησα.Παντως ανατολικα εχει αρκετα, αλλα ειναι κακης ποιοτητας, γιαυτο κ η χαμηλη τιμη του.

      Διαγραφή
    4. Διαφωνω τελείως.Το αρωμα που εχει το CAMEL της JTI ειναι χαρακτηριστηκο και δεν υπηρχε στο παλιο CAMEL.To 2002 μπηκε και θυμαμαι που ολοι αναρωτιοντουσαν γιατι βρωμαει ετσι.Ηταν μοναδικο.Αργοτερα το συναντουσες και στο Winston.
      To Camel Black νομιζω ειναι ότι πλησιεστερο στο παλιο Camel,απλα ειναι αρκετα κατωτερο ποιοτηκα.

      Διαγραφή
    5. Μα κανείς δεν είπε πως το camel της jti και αυτό του Καρέλια είναι ίδια τσιγάρα. Ούτε το άρωμα τους είναι ίδιο, αλλά η ένταση της μυρωδιάς είναι και στα δυο χαρακτηριστική. Να σημειώσουμε επίσης πως το camel της jti άλλαξε πολύ τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ίδιο με το πρώτο που βγήκε στην αγορά το 2002 το οποίο και ήταν μάπα. Όσον αφορά το τωρινό camel, αν στο κάπνισμα είχε το άρωμα αυτό που έχει πριν το ανάψεις, θα το καθιέρωνα άνετα. Και πάλι, δεν θεωρώ πως είναι κακό τσιγάρο

      Διαγραφή
    6. Πετρο, καπνιζα το Camel απο το 1980 καθημερινα για περιπου 20 χρονια κ το θυμαμαι πολυ καλα!Το αρωμα του σημερινου "μοιαζει" επειδη μαλλον ποτιζουν το τσιγαρο με το ιδιο τεχνητο αρωμα, αλλα αφου τα καπνα μεσα ειναι εντελως διαφορετικα, το αποτελεσμα της μιξης ειναι διαφορετικο.Ισως μπορουν να σχολιασουν κ να το επιβεβαιωσουν κ αλλοι παλιοι καπνιστες του Camel που παρακολουθουν το blog.Αν εχεις προσβαση στην Καρελια, ρωτα να σου πουν προσωπικα, αφου φανταζομαι θα ειναι λεπτη η θεση τους να σχολιασουν για προιον αλλης εταιριας δημοσια.

      Το πλησιεστερο τσιγαρο στο παλιο Camel ως προς το αρωμα οταν το καπνιζεις (κι οχι ως προς τη γευση που παρομοια του δεν υπαρχει πλεον),κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι η Χρυση κασσετινα(με αρκετες διαφορες βεβαια).Αυτο εγκειται στο γεγονος οτι χρησιμοποιουν τουρκικες ποκιλιες,ισως Σμυρνης.Αυτο το λεω με καθε επιφυλαξη προς το παρον.Σε λιγο καιρο θα το πω με σιγουρια επειδη καλλιεργω κ εγω Izmir.Σε ενα φιλο μου παντως(παλιο καπνιστη CAMEL,που το εκοψε πριν χρονια) του εδωσα να μυρισει ενα φρεσκοανοιγμενο πακετο Χρυσης, χωρις να δει τη μαρκα,και μου ειπε "παλιο τουρκικο CAMEL ειναι αυτο?που το βρηκες?"

      Οντως το ιδιο αρωμα το εβαλε αργοτερα η JTI κ στο Winston.

      Για το Camel Black ειμαι καθετος.Δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το παλιο Camel.Ειναι τοσο πικαντικο που περισσοτερο θυμιζει παλιο Marlboro(και γενικοτερα χαρμανια με μεγαλο ποσοστο burley στο χαρμανι τους) παρα Camel.

      Τελος παντων δεν εχει σημασια αν διαφωνουμε για κατι που δεν υπαρχει πια.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ενα τσιγαρο τοσο καλο ωστε να προτιμαται απο μεγαλη πλειοψηφια καπνιστων.Ολοι ψαχνομαστε.Το πιο δημοφιλες ειναι ζητημα αν το καπνιζει ενα 10-15% του συνολου των καπνιστων.Σαν τα πολιτικα κομματα ενα πραμα!(Χα Χα Χα!!)Παλιοτερα εβγαιναν κυβερνησεις με 40-50%.Τωρα ουτε με 20% του συνολου των ψηφοφορων.Σημεια των καιρων!!!

      Διαγραφή
    7. Εξακολουθω να διαφωνω.Η χαρακτηριστικη μυρωδια παστουρμα εγκαινιαστηκε απο την JTI.Το πιθανοτερο να αρωματιζουν ετσι το χαρτι,παρα να ειναι αυτη η μυρωδια των καπνων. Το Καμελ το σημερινο ειναι καλο τσιγαρο σε δίκαια τιμη,με χαρακτηριστικη εντονη γευση.Αν δεν το βγαζανε Γερμανοι θα το καπνιζα συχνοτερα,αλλα ως καταναλωτης εχω τυψεις να στηριζω μια χωρα και ενα λαο που αντιπαθω.Αραια και που αγοραζω κανενα πακετακι.
      Το Black το ταυτιζω με το παλιο Καμελ για την εντονα σκληρη του γευση.

      Διαγραφή
  148. Συμφωνω με τον πετρο,καπνιζα το Καμελ το μαλακο του καρελια 11 χρονια καμια σχεση με το χαλι το μαυρο που κυκλοφορει τα τελευταια 10 χρονια.το πρωτο ηταν ονειρο και το αλλο εφιαλτης!Πολυ σαβουρα κυκλοφορει κατα τη γνωμη μου ρε παιδια,εκτος απο τα πρωτοκλασατα του καρελια και το ντανχηλ τα οποια σου δινουν μια ικανοποιηση οτι καπνιζεις,αλλα οχι την απολαυση που εδιναν τα παλια χαρμανια.Τελος παντων,Χρονια Πολλα σε ολους με υγεια και ας ευχηθουμε να αλλαξουν ολα προς το καλυτερο συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. einai alithia oti ta camel se sxesh me alla tsigara s yaman* ton laimo ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Προσωπικα εχοντας κανει αρκετες γυρες σε ολα τα σηματα,το Καμελ απο την ΙΑ παρτιδα με βαραει γερα στο λαιμο απο το δευτερο τσιγαρο σε σχεση με τα υπολοιπα.Κατα την γνωμη μου φταιει η ουσια που βαλανε για να τα κανουν FIRE SAFE,η οποια οπως εμαθα και μου γυρησαν τα μυαλα προκαλει αρκετα στραβα.
    Επειδη ειναι μικρος ο χωρος μπορει οποιος θελει μπορει μπαινοντας στις παρακατω ιστοσελιδες να μαθει περισσοτερα.

    http://www.thepetitionsite.com/1/repeal-fire-safe-cigarette-laws/

    http://voices.yahoo.com/are-fire-safe-cigarettes-really-safer-smokers-3739230.html?cat=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Ξεκινάω όπως ακριβώς ο φίλος πιο πάνω. Έχοντας κάνει τον τελευταίο καιρό μια γύρα από όλα τα american blend μιας που το καλό malrboro μας άφησε χρόνους, κατέληξα πως το πιο ενδιαφέρον σήμα της αγοράς είναι το camel σκληρό. Δεν είναι βέβαια να κλαις από συγκίνηση και ενθουσιασμό αλλά συγκριτικά με τα άλλα είναι κλάσης ανώτερο. Στα μείον του τα πολλά πρόσθετα, τα οποία όμως με ενοχλούν μόνο αν το παρακάνω. Έχει και 3,50 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα κλικ πιο ακριβό απ τα φθηνοσήματα.

    Έδωσα παραγγελία camel από Αμερική. Ελπίζω να με θυμηθούν και να μου τα φέρουν. Πραγματικά, απ τα λίγα τσιγάρα που έχω καημό να δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εδωσες παραγγελια Καμελ απο Αμερικη, κανε την χαρη στον εαυτο σου και διευκρυνισε στους δικούς σου να σου φέρουν ή Camel Turkish Royal(και Gold) ή Camel αφιλτρο. Το κανονικο Κάμελ εχει αλλαξει χαρμανι και πακετο απο το 2008 και οι περισσοτεροι στραφηκαν στην Turkish Line. Το γραφω απο πρωτο χερι,γιατι μοιραζω την ζωη μου μεταξυ ΗΠΑ και Ελλαδας.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε μου, αν καταφέρω να επικοινωνήσω με τον "Αμερικάνο" θα του το πω

      Διαγραφή
  152. Φιλε Ευθυμη,αφου ειχα την τυχη να απολαυσω για δωδεκα χρονια το CAMEL μαλακο του Καρελια και εχοντας φαει χοντρο χαλασμα τα επομενα με τις σαβουρες που μας ποτιζουν(εκτος μερικων εξαισεων),καημος μου ηταν το αμερικανικο CAMEL.Το απολαυσα και αυτο(CAMEL FILTERS)oπως επισης και τα CAMEL BLUE,σκληρο και μαλακο και Turkish Royal Gold.Το πρωτο(CAMEL FILTERS)ειναι οπως ακριβως το κριτικαρει ο Πετρος,το σκληρο BLUE ερχεται πιο γεματο γευστικα.Το ιδιο και το μαλακο αλλα καπως πιο ελαφρυ απο το σκληρο.Το Turkish Royal Gold πιο ελαφρυ απο τα παραπανω και πιο αρωματικο.Πρωσοπικα ψηφιζω CAMEL BLUE σκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοιοπαθής φίλε μου! Και γω ψαχνόμουν μετά την αλλαγή του camel. Μόνο το marlboro μαλακό με κάλυπτε, εν μέρει πάντα. Ελπίζω να πάρω και γω στα χέρια μου τα αμερικάνικα, να μου φύγει η περιέργεια! Πάντως να τονίσω ξανά πως το σημερινό camel (το σκληρό ειδικά) είναι σαφώς αναβαθμισμένο με λογικότατη, για τα δεδομένα της αγοράς, τιμή

      Διαγραφή
    2. Το Gold ειναι το light.Το κανονικό Royal είναι έπος.On line τα πήρες τα Camel;

      Διαγραφή
    3. Απο On line τα πηρα ολα πετρο,φρεσκα ολα, 1-2 βδομαδες το πολυ εκαναν για να ερθουν.Απο το site που ειχες γραψει οτι στελνει στο CAMEL MADE IN USA,δεν ξερω αν μπορω να το γραψω και εγω,αν ναι ευχαριστως.

      Διαγραφή
    4. Φιλε αν μπορεις πες απο ποιο μαγαζι τα πήρες,γιατι θελω και εγω να παραγγήλω απο αμερική.
      Λογικά θα τα πήρες απο το tobaccoonline.co.uk που στελνει και αμερικάνικα. Εγω φοβάμαι μην εχω κανα προβλημα στο τελωνιο,αλλα απ οτι είδα σου ήρθαν κανονικά.

      Ομως οταν παω να κανω την παραγγελία π.χ. camel filters μου λεει το λιγότερο 4 κούτες και το περισσότερο 6 ! κούτες.

      Γινεται να πάρεις μονο 1 κούτα απο καθε μαρκα ή οχι?
      Γιατι αν θέλω πχ να δοκιμάσω 2 τσιγάρα, μου βγαινουν συνολο 8 κουτες. Πέρα απο το οικονομικό, μπορεις να φέρεις τετοια ποσότητα απο το εξωτερικό?

      Εσυ ποσες κούτες έφερες?
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  153. Δοκιμασα μετα απο παρα πολυ καιρο το Camel αφιλτρο στα 4 ευρω.Η γευση του δεν μου φανηκε να ειχε αλλαξει καθολου (δεν ξερω αμα επεσα σε παλιο πακετο).Μου φανηκε καλο τσιγαρο για την τιμη του με μια χαρακτηριστικη μυρωδια.Με τα σημερινα δεδομενα και τις αυξησεις που εχουν γινει θα του εβαζα ενα 6,5/10 στο περιπου.Οποιος ενδιαφερεται να το δοκιμασει που δεν το εχει ξαναδοκιμασει ας το δοκιμασει δεν χανει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Μολις δοκιμασα ενα πακετο Camel φιλτρο σκληρο απο Τουρκια.Ειχα φανταστει οτι θα ηταν καλυτερο απο το δικο μας, αλλα δεν ενθουσιαστηκα.Ιδιο βαρος με λιγοτερο αρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Καπνιζω σχεδον 2 χρονια camel σκληρο. Τις τελευταιες εβδομαδες με εχει πιασει ενας απιστευτος βηχας. Ξερετε τιποτα? (Τωρα ξεκινησα να καπνιζω Winston blue 20 σκληρο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι θεμα μαρκας αυτοι οι τυχαιοι βηχες

      Διαγραφή
    2. Ισως η αλλαγη μαρκας, ισως εντελως τυχαιο.

      Διαγραφή
  156. Σημερα πριν απο λίγο είχα ενα δυσαρεστο περιστατικό με τα καμελ σκληρο που καπνίζω.Καθως πηγα να ανοίξω το μισοαδειο πακέτο ειδα μέσα 2 ζουζουνια να περπατάνε,ενα μικρο και ενα λιγο μεγαλύτερο. Πρωτη φορα μου τυχαινει στα 8 χρονια που καπνίζω.Στο ιντερνετ ειδα οτι ειναι το λεγομενο σκαθαρι του καπνου,"tobacco beatle".
    Πάντος ελεγε οτι εμφανιζεται στα πουρα οχι σε τσιγάρα ή καπνο.
    Πέρα απο αυτο, το τσιγάρο (κωδικος ΧΒ) ηταν επικο.Μάλλον το καλυτερο κάμελ που έχω κάνει.Αν συνεχισουν έτσι με αυτη την γευση-ποιότητα και αυτη την τιμη νομιζω στην κατηγορια american blend θα πεξουν μπάλα μονα τους. Αξιζουν σιγουρα δοκιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. δεν θα ειχαν ριξει αρκετα φυτοφαρμακα φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή