ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

BF


Τσιγαρο της ΣΕΚΑΠ που εκανε επανασταση το 97 με το βιολογικο φιλτρο. Παρολα αυτα μετα το πρωτο καταναλωτικο "μπαμ",γρηγορα ξεφουσκωσε χωρις να καταλαμβανει μεγαλο μεριδιο αγορας. Γιατι; Πρωτα απο όλα γιατι η ΣΕΚΑΠ δεν εχει τα κεφαλαια πολυεθνικων κολοσσων για συνεχη διαφημιση.Το προβλημα ομως ειναι δευτερευοντως εκει,αφου το καπνισμα ειναι πρωτα απο όλα απολαυση και ενω η ανακαλυψη του φιλτρου ηταν παγκοσμιας κλασης και μπορουσε να τραβηξει πολυ πανω και τον ελληνα καπνοκαλλιεργητη και την ελληνικη οικονομια(αν οι Κινεζοι καπνιζουν απο ενα ελληνικο τσιγαρο την ημερα, θα λυσουμε το οικονομικο μας προβλημα που ειπε και ο Καραμανλης ο θειος) η ΣΕΚΑΠ δεν μπορεσε να φτιαξει ενα τσιγαρο ευγευστο ωστε να τραβηξει μεγαλο κοινο. Οι εξαγωγες σε Ιταλια,Αμερικη,Γερμανια απετυχαν και τωρα απο οτι μαθαινω πολλες χωρες ενδιαφερονται να εισαγουν ΜΟΝΟ το φιλτρο χωρις τα καπνα της ΣΕΚΑΠ. Η πλακα ειναι πως αυτη η βιομηχανια, εδρευει στην πολη με τα καλυτερα καπνα στον κοσμο,αλλα αυτη προτιμα να φερνει καπνα απο....Αιγηπτο και Λατινικη Αμερικη.
Τελος παντων προτυπο για την ΣΕΚΑΠ πρεπει να ειναι ο Καρελιας και η εξαγωγικη του δραστηριοτητα,βασικα με πολυτελη σηματα.
Ως τσιγαρο το ΒF ειναι η χρυση μετριοτητα(5),ουδετερο τσιγαρο,θυμιζει λιγο Μαρλμπορο.

Βαθμολογια(μαζι με το βιολογικο φιλτρο οχι μονο τα καπνα): 6,5

166 σχόλια:

  1. TO BF ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ.ΟΜΩΣ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ(;) ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΑΛΛΟΙΩΝΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΓΕ ΡΟΥΦΗΞΙΑ.Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΕΛΑΦΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.Η ΣΕΚΑΠ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΠΑΛΙΟ COOPER ,KAI TO KOKKINO KAI TO LIGHTS HTAN NOΣΤΙΜA ΤΣΙΓΑΡΑ.ΤΟ ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ.ΤΟ SEKAP EXTRA "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ" 100% ΤΣΙΓΑΡΟ,TO ΟΠΟΙΟ KAΠΝΙΖΕΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΣΕ ΚΟΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΩΕ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΩΣ ΤΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ,ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΠΛΑΪ ΣΤΑ ΟΜΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ,ΑΣΣΟΣ ΜΑΛΑΚΟ,22,ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το SEKAP Εξτρα,οντως ειναι ωραιο τσιγαρο,αλλα στην Θεσσαλονικη που μενω δεν βρισκεται. Το Κιρετσιλερ ομως με λιγο ψαξιμο ειναι εφικτο,αφου το φερνουν καποια μαγαζια στο κεντρο της πολης. Δεν ειμαι πολυ οπαδος του Κιρετσιλερ και θα γραψω μαλλον δυο κουβεντες παραπανω για αυτο στο μελλον.
    Αααα, παλια ειχε κυκλοφορησει απο την καπνοβιομηχανια Γεωργιαδης(22) και το Smoker με βιολογικο φιλτρο αλλα επισης δεν τραβηξε καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To SMOKER το έχω δοκιμάσει όταν βγήκε το 1999,πιθανόν να κυκλοφορεί ακόμα,διαίτερη εντύπωση δε μου έκανε αλλά γενικά για τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,τι να πω;Σαν γενική παρατήρηση πρέπει να έχουν τάσεις επιχειρηματικής αυτοχειρίας.Ίσως τα οικονομικά της εταιρείας να μην επιτρέπουν διαφήμιση μεγάλης έκτασης,αλλά τα σήματά τους δεν τα στηρίζουν γενικά.Ακόμα και το κλασικό 22(το παλιο αντινικότ) δεν το βρίσκεις εύκολα,πόσο μάλλον το 22 special,το extra 22 και το 22 lights(νυν silver blue).
    Τo 22 special και το 22 lights παλιά ήταν καλούτσικα τσιγάρα,τώρα όμως τελευταία που κάπνισα μετά από χρόνια το special μου φάνηκε υπερβολικά πικρό.Το MG επίσης δεν το βρίσκεις εύκολα πια.
    Απορία μου είναι πώς κατορθώνουν και επιβιώνουν
    με τόσο μικρό μερίδιο αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σηματα του Γεωργιαδη ειναι όλα για τα σκυλια. Το 22 και το MG ειναι πολυ μαπα, το 22 special παλευεται. Πάντως απο ότι ξερω αναπτυσει μια μικρη εξαγωγικη δραστηριοτητα και ετσι την βγαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πω πως οταν βγηκε το βιολογικο φιλτρο, η Σεκαπ ειχε το σλογκαν πως οποιος καπνιστης εχει τσιγαροβηχα με το BF να ερθει να του δωσουμε δεκα εκατομυρια.Δεν παρουσιαστηκε κανεις πάντως.
    Απο ότι διαβαζω τωρα ετοιμαζεται η νεα γενια βιολογικου φιλτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ.ΕΥΚΟΛΟΤΡΑΒΗΧΤΟ,ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ,ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ,ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ(ΠΡΟ 6ΕΤΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ).ΔΕ ΣΕ "ΠΙΑΝΕΙ" ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ,"ΕΥΚΟΛΟ" ΦΙΛΤΡΟ,ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ "ΠΛΟΥΣΙΟ" ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ "ΚΑΘΑΡΗ" ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΕΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΕΚΑΠ.ΑΝ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ,ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI ΣHMEIΩTEON:ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θεωρω πως το BF ή οποιοδηποτε αλλο τσιγαρο της ΣΕΚΑΠ βελτιωθηκε, το αντιθετο πιστευω πως όλα τα σηματα της ειχαν μεγαλη ποιοτικη πτωση. Τα πιο πολλα τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ εχουν Virginia,Burley και λιγα ανατολικα,η εταιρεια καλυπτε της αναγκες της μεχρι το 2005-6 απο την ελληνικη αγορα,ενω μετα λογο της διακοπης καλλιεργειας των μεγαλοφυλων καπνων στην Ελλαδα, αναγκαστηκε να κανει εισαγωγες(οι χωρες που περνει καπνα ειναι γραμμενες στο site τους) με αποτελεσμα να αλλαξει η γευση σε όλα τα τσιγαρα της.
    Παλαιοτερα μου αρεσαν όλα το τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ,απο το BF και το Cooper μεχρι το GR 25s, τωρα δεν με ενθουσιαζει κανενα.
    Το φιλτρο του ΒF παντως, πιστευω πως κανει μεγαλη δουλεια. Θεωρω πως η ΣΕΚΑΠ δεν το αξιοποιησε όπως επρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τη χειροτερευση του COOPER συμφωνώ.Για όλα τα υπόλοιπα έχω μιλήσει σχετικά.Το μόνο, που καιρό έχω να δοκιμάσω,είναι το ΑΡΙΣΤΑ.Πριν 5-6 χρόνια που το δοκίμασα ήταν καλούτσικο,και το χαρμάνι του πρέπει να είχε μεγάλη δόση ανατολικών καπνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mμμ, το Αριστα εχω να το πετυχω χρονια.25 πακετο,καποτε ειχε ενα μικρο κοινο. Δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα. Θα το ψαξω να κανω ενα πειραμα αν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΨΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ BF , ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ , ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ. ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ HOLBORN KAΠΝΟ ΚΑΙ ΜΕ LUCKY STRIKE NONFILTER. ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ Η ΣΕΚΑΠ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΙΣΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο το τσιγαρο νομιζω το αδικειτε. Η ΣΕΚΑΠ εν ετη 1997 ξοδεψε κοντα στα 4 δισ. για την παραγωγη του. Ηταν μια σημαντικη ανακαλυψη,ενω σαν τσιγαρο πιστευω πως ειναι αρκετα καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε σαν τσιγαρο ειναι χαλια δυστυχως.Το φιλτρο ειναι μεγαλη ανακαλυψη συμφωνω αλλα ο καπνος του... Βεβαια ισως αυτο το φιλτρο να θελει ιδιαιτερο blend για να σταθει. Αν θες καλα ελληνικα τσιγαρα προσανατολισου στην καπνοβιομηχανια του Καρελια, που εχει παραδοσιακα καλα τσιγαρα,με μια υστερηση στα τυπου american blend αλλα και με εμφαση στα καλα virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνω και... με τα δυο σχολια. Οντως το φιλτρο ηταν μεγαλη ανακαλυψη,αλλα δεν στηριχτηκε οσο επρεπε. Παντως το ΒF οταν βγηκε ηταν καλο τσιγαρο και πολυ το καπνιζαν οχι για το φιλτρο,αλλα γιατι τους αρεσε. Ακομα και σημερα δεν το θεωρω κακο,αν και η γευση εχει σιγουρα αλλαξει, λογο της διαλυσης της Ελληνικης καπνοκαλλιεργιας.
    Εδω θελω να δωσω συγχαρητηρια στην ΣΕΚΑΠ,για τις μειωμενες αυξησεις στα προιοντα της. Το ΒF απο 3,20 πηγε στο 3,50 ενω τα αλλα της κατηγοριας του πηγαν στα 3,80,ενω το GR απο 2,80 πηγε στο 3,20. Ελπιζω η εταιρεια να ξαναμπει στην φαση της ανοδου μετα απο αυτη την κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαποια νεα για την ΣΕΚΑΠ: α) Ξεκιναει συνεργασια με τον Θεσσαλικο συναιτερισμο χειροποιητων πουρων Domenico, ο οποιος βγαζει καλα προιοντα(εχω προσωπικη αποψη),συναντα ομως προβλημα στην διανομη.Πλεον θα αναπτυσεται εσωτερικα στο δικτυο διανομης της ΣΕΚΑΠ.
    β)Ειναι ετοιμο νεο τσιγαρο της εταιρειας,το οποιο θα βγει στο επομενο διαστημα.
    γ) Επισης, θα κυκλοφορησει και νεος καπνος στριφτου.
    δ) Θα μπει και στον χωρο των Σλιμ.
    Αισιοδοξω αρκετα, για την Ξανθιωτικη εταιρεια η οποια εδω και χρονια εχει μπει σε φαση πτωτικης πορειας. Η συγκρατηση των τιμων στα προιοντα της,καθως και οι νεες κινησεις στις οποιες προχωρα,πιστευω πως θα της δωσουν μεγαλη ωθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποιο ειναι το πιο βαρυ bf και τι αναλογιες εχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το κοκκινο. Αναλογιες 10 πισσα,0,8 νικοτινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. An dn kanw la8os to silves me 1 0.1 exw kanei k silver k red k dn mporw na pw oti en8ousiastika oute oti apogohteutika kiolas

      Διαγραφή
  19. Ξανακάπνισα τις προάλλες το κόκκινο και μπορώ να πω πως άλλαξα εντελώς γνώμη. Είχε μία δυνατή, γεμάτη γεύση, ενώ μου άφησε την εντύπωση πως είχε και μια σχετικά καλή ποσότητα μπασμά μέσα. Τιμή 3.50 ευρώ, όταν τα υπόλοιπα ακριβά είναι στα 3.80 και θα το χαρακτήριζα καλύτερο από τα περισσότερα από αυτά. Πάντως αυτή τη φορά μπορώ να πω πως έμεινα αρκετά ικανοποιημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγώ πάντως από τότε που βγήκε καπνίζω BF κόκκινο και δεν το αλλάζω :-)

    μα τι πρωτότυπο μπλογκ είναι αυτό;;;!!
    σήμερα σε ανακάλυψα και σού έκανα και προμοτάρισμα συνάδελφε μπλόγκερρρρρρ :-))

    ρίξε μια ματιά:
    http://alloukiallou.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ BF ΚΟΚΚΙΝΟ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ KOPRODOG.ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΜΕΣΤΗ ΓΕΥΣΗ,ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παναγιωτη θα το ξανακαπνισω και εγω,αφου τις τελευταιες δυο εβδομαδες,μετα την αυξηση στου Excellence και την πτωση του Σαντε,περναω φαση Marlboro(made in Philip Morris Bulgaria).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ 10 8 10 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΕΛΑΦΡΥ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΛΚ ΚΑΤ?ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ , ΒΑΡΥΑ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑΙ , ΜΕ ΤΠΤ ΟΜΩΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ , ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΕΡΑ ΜΟΝΟΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα συμφωνησω με τον Παναγιωτη, η γευση του BF κοκκινο τουλαχιστο τις τελευταιες φορες που το καπνισα, ηταν πλουσια. Στο λαιμο δεν μου εκατσε καλα. Παντως κακο τσιγαρο δεν το λες, αν προσθεσεις και το φιλτρο του και την λιγο χαμηλοτερη τιμη,ειναι καλουτσικη περιπτωση.
    Παντως το βιολογικο φιλτρο υπηρξε μια ακομα χαμενκ ευκαιρια για την χωρα. Αν στην ΣΕΚΑΠ δεν κυριαρχουσαν οι κομματαρχες και οι υπαλληλοι της ΑΤΕ,αλλα ανθρωποι με μερακι,θα ειχε γινει χαλαρα το Νο1 τσιγαρο στην Ευρωπαικη Ενωση με παρουσια σε ολο τον πλανητη και αν η εταιρεια ηταν πραγματικα συνεταιριστικη δεν θα ειχε διαλυθει ο Ελληνικος καπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥ(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΓΙΚΟΤΙΤΑ ΤΟΥ)ΟΦΕΙΛΕΤΕ Η ΕΥΡ.ΕΝΩΣΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΕΙΣΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΟ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΠΝΟ ΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΟΠΙΚΑΝ.(ΑΛΗΘΕΙΑ Η Ε.Ε ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΟΛΟ ΣΚ??Α ΤΑ ΚΑΝΕΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν και δεν ειναι στην θεματολογια του blog και μετανιωσα που παλιοτερα εκανα καποια πολιτικα σχολια που δεν νομιζω πως κολλανε με την γενικοτερο πνευμα,θεωρω πως το νεοΣοβιετικου τυπου καθεστως της ΕΕ καθως και το Ευρω διελυσαν την Ελλαδα,χωρα που για τρεις δεκαετιες(50-60-70)ηταν αυτη με την μεγαλυτερη αναπτυξη στον δυτικο κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μεχρι το 1980 επισης τα ξενα τσιγαρα ειχαν υπερδιπλασια φορολογηση,ενω τα Ελληνικης παραγωγης υποχρεωτικα φτιαχνοντουσαν με Ελληνικα καπνα. Η Ελληνικη καπνοβιομηχανια ειχε μεριδιο αγορας ανω του 90% και εκατανταδες χιλιαδες συνΕλληνες αγροτες,εζησαν αξιοπρεπως τους εαυτους τους και τις οικογενειες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΛΟΣ ΜΟΥ ΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.SORRY.KAI AS ΡΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ !ΠΙΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟ ΜΟΥΡΑΤΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προσοχη:Το Μουρατι ΔΕΝ εχει βιολογικο φιλτρο,αλλα φιλτρο ανθρακα. Το Βιολογικο Φιλτρο ειναι αναγνωρισμενη διεθνως Ελληνικη πατεντα και ειναι συνθεση ανθρακα και αιμοσφαιρινης. Βιολογικο Φιλτρο εχει μονο το ΒF,το Cooper International 25αρι τσιγαρο σπανιο και μετριοτατο και μερικα ακομα τσιγαρα που διαθετει η ΣΕΚΑΠ για αγορες του εξωτερικου.Πριν μερικα χρονια η καπνοβιομηχανια Γεωργιαδης ειχε αγορασει το δικαιωμα να βγαλει και αυτη τσιγαρο με Βιλογικο Φιλτρο και εφτιαξε το SMOKER,ενα μετριο προς κακο τσιγαρο που δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα.
    Αν με ρωτας να επιλεξω μεταξυ Muratti και BF,επιλεγω το δευτερο για τους εξης λογους: Φθηνοτερο,περισσοτερο πλουσια γευση,Ελληνικο + το βιολογικο φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχω φαει κολλημα με το BF το κοκκινο. Δεν ξερω αν βελτιωθηκε ή δεν το ειχα προσεξει οσο επρεπε.Μετα απο τα δυο πρωτα πακετα που μου φανηκαν αρκετα καλα,τα υπολοιπα τα καπνισα και τα απολαυσα. Το μονο κακο ειναι πως εφτασα να κανω 30 τσιγαρ την ημερα,ενω τα νορμαλ μου ειναι γυρω στα 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΠΝΙΣΤΕ BF RED!ΚΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ 3,80€ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΤΕΡΟ,ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δυστυχως η ΑΤΕ την παει για πωληση την ΣΕΚΑΠ. Ελπιζω να μην περασει σε τουρκικα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ZIRAAT BANK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απ'ό,τι ακούγεται στην Ξάνθη ενδιαφέρονται τούρκικες, ινδικές και κινέζικες καπνοβιομηχανίες καθώς και η Philip Morris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=146569&categoryid=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΜΕΝΩ BF (ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)!ΣΤΗΝ PREMIUM ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. συμφωνώ και να προσθέσω και το OLD NAVY 20άρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σας, είμαι νέος και άπειρος σχετικά στον κόσμο των καπνιστών και θα ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια, πρώτον αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο Ελληνικό καλό τσιγάρο, έχοντας δοκιμάσει διάφορα τσιγάρα κατέληξα στο BF κόκκινο λόγο φίλτρου, γεύσης και ότι είναι Ελληνικό (για ποσό ακόμα;) .... επίσης δεν με ελκύουν τα light προτιμώ τα βαρύτερα σε αναλογίες, οπός είπα πριν αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό βαρύ Ελληνικό τσιγάρο, θέλω να δοκιμάσω πριν καταλήξω κάπου.
    επίσης το BF κόκκινο βγαίνει και σε μαλακή έκδοση; ρώτησα κάποια τοπικά περίπτερα/ψιλικατζίδικα και κανένα δεν πουλάει BF... και το περίπτερο που τα αγοράζω δεν ξέρει λέει... από το να γυρνάω σαν την άδικη κατάρα καλύτερα να ρωτήσω.
    ευχάριστο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι υπαρχει και BF μαλακο,αλλα δισευρετο. Δοκιμασε και τις κασσετινες του Καρελια,καθως και τον Asso κασετινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το BF μαλακό δεν είχε διαφορά από το σκληρό, απλώς ήταν της μόδας παλιά ότι τσιγάρο βγαίνει να κυκλοφορεί σε σκληρό και μαλακό πακέτο. Νομίζω καταργήθηκε το μαλακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ευχαριστώ για τις προτάσεις,συγγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση σε αυτήν την ανάρτηση αλλά έχω διασύνδεση με Γαλλία αυτόν τον καιρό και θέλω να δοκιμάσω κανέναν καλό καπνό που δεν βρίσκετε Ελλάδα και μπορώ να φέρω από Γαλλία (είτε στριφτού είτε τσιγάρα) αν έχετε καμία ιδέα... αν και δεν έχω κάνει ποτέ στριφτό πάντα υπάρχει η πρώτη φόρα..
    ευχαριστώ και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σίγουρα καπνό Manitou Gold, δεν θα πρότεινα κάτι άλλο και φυσικά από τσιγάρα 2 που πρέπει να δοκιμάσεις GAULOISES BRUNES και GITANES BRUNES. Στη Γαλλία κυκλοφορούν και τσιγάρα με καπνό Caporal τα οποία δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Πάντως αν είναι να δοκιμάσεις στριφτό από καπνό της ελληνικής αγοράς μόνο marlboro 20gr θα πρότεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον καλό καπνό στριφτού που να καπνίζετε(ελαφριά είτε βαριά). Αρκετό καιρό έκανα MARLBORO κόκκινο καπνό, αλλά θέλω να αλλάξω(κατά την άποψη μου ο καλύτερος καπνός στην Ελλάδα). Αρκετά ικανοποιημένος είμουν με καπνό DRUM ο οποίος έχει πραγματικά χαλάσει. Σκέφτομαι κάτι ανάμεσα σε ΚΑΡΕΛΙΑ( μιας και είναι ελληνικό), G.V, CAMEL, αφού μου αρέσουν αρκετά τα έτοιμα τους. OLD HOLDBORN δεν αναφέρω γιατί τον σιχαίνομαι και LUCKY STRIKE δεν μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φίλε σανΟΦεΜΠΙΤΣ προσωπικά θα πρότεινα Dunhill International, το μαύρο ή το μπλε. Παρά το ότι ζητάς καπνούς, πιστεύω οτι είναι πολύ καπλή ευκαιρία να δοκιμάσεις αυτά τα εξαιρετικά τσιγάρα. Απο κει και πέρα,εξαρτάται σε ποιο μέρος της Γαλλίας βρίσκεται η πηγή σου. Πχ, αν είναι κοντά στα γερμανικά σύνορα συμφέρει να μπει στη Γερμανία. Αν είναι κοντά στα ισπανικά σύνορα, το ίδιο. Οι τιμές είναι καλύτερες και θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλλία. Θα διαφωνήσω με το Μαυρο ρόδο αναφορικά με το Μανιτού, ο οποίος προσωπικά δεν μου άρεσε, και θα συμφωνήσω αναφορικά με τα Gitanes και τα Gauloises. Γενικά οι Γάλλοι εχουν μια ψιλομανια με τα σκουρα καπνά, οπότε αν σου φανούν ακριβά τα τσιγάρα, υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις, ταυτόχρονα και ποιοτικές σε σχέση με τα άχυρα της ελληνικής αγοράς, όπως Bastos και Gallia. Επιπλεον υπάρχει το Lucky Strike Original και τα Marlboro beyond με την καψουλα μέντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οτι κυκλοφορει στην Γαλλια θα το βρεις εδω http://www.legifrance.gouv.fr/affichTexte.do?cidTexte=JORFTEXT000024668223 Βλεπω παιζει καλη ποικιλια σε τσιγαρα και καπνους.Δεν εχω παει Γαλλια,δεν εχω αποψη, αν και θα το κανω συντομα γιατι εχω μια συμπαθεια για το εθνος αυτο.
    Βλεπω το υπουργειο τους εχει καταχωρημενα νεα τσιγαρα Dunhill,μηπως εγινε καποια αλλαγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πέτρο τρομερό το λινκ. Αλλα δεν μπορώ να καταλάβω ποιός Γάλλος αγοράζει τσιγάρα με τέτοιες τιμές? Θυμάμαι οταν εκανα βόλτες και καπνιζα επεφταν πανω μου σαν τα κοράκια για τράκα και μου ελεγαν οτι το κανουν επειδη τα τσιγαρα ειναι ακριβα. με τετοιες τιμες τωρα τι θα κανουν αν σε δουν να καπνιζεις, θα σου ορμάνε να σε κλεψουν! ποιος αγοραζει τσιαγαρα σε αυτη τη χωρα??? τα dunhill ντως δημιουργουν ερωτηματα Πετρο. σε συνδυασμο με το οτι το king size καταργειται ισως προωθουν νεα προϊοντα που κυκλοφορουν ηδη σε ασιατικες χωρες. ενα δειγμα βρηκα εδω. http://www.ltcigarettes.com/default.asp?id=D&w=93&p=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Λάμπρο Caporal έχεις δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το Ερωτημα εινα ποιος Ελληνας αγοραζει τσιγαρα με αυτες τις τιμες.Στην Γαλλια οι μισθοι ειναι υπεδιπλασιοι,το οτι τα τσιγαρα ειναι 50% ακριβοτεροι και οι καπνοι περιπου στα ιδια,σημαινει πως στην ουσια ειναι φθηνοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η Ελλάδα ήταν πάντα η χώρα του τρέχω και δεν φθάνω. Με το ζόρι θέλουν να μας κάνουν χώρα Ευρωπαϊκή. Ο Βέλγος όμως σερβιτόρος παίρνει 1500 ευρώ μισθό, ενώ ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος 25 χρόνια παίρνει, η μάλλον έπαιρνε 1200. Όταν ο μισθός του Γερμανού είναι 3000 μπορεί να πάρει τσιγάρα με 5 ευρώ, όταν ο μισθός του Έλληνα είναι 1000 (το πολύ) δεν μπορεί να πάρει τσιγάρα με 4 ευρώ.

    Δεν λέω είμαστε χώρα με τεράστιο πολιτισμική ανάπτυξη αλλά από οικονομικής άποψης ανήκουμε στη Μέση Ανατολή. Άρα δεν είμαστε Ευρωπαίοι, άρα δεν θέλουμε Ευρώ, άρα ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πρός Μαύρο Ρόδο. Δυστυχώς όχι. Τα λίγα χρόνια που έφαγα στη χώρα της σαμπάνιας ήμουν εκστασιασμένος με το μπλέ ντάνχιλ ιντερνάσιοναλ και τις βέλγικες μπυρες. Αν όλα πάνε καλά ευχομαι το καλοκαίρι να συνοδεύσω τη γυναίκα μου στη Γαλλία, αλλά με τέτοιες τιμές....χλωμό!
    Πέτρο, η ιδεατή εικόνα που πιθανώς έχουμε για την Ευρώπη, ειδικά τη Γαλλία, είναι λάθος. Η πραγματικότητα είναι οτι οι μισθοί είναι καλύτεροι. Αλλά η ζωή είναι τρομερά ακριβή και χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει η κατάσταση. Θα προσπαθήσω να βρω το λινκ για ενα ρεπορτάζ της γαλλικής τηλέορασης που έβλεπα, έχει αρκετό καιρο. Οι άστεγοι στο Παρίσι είναι άνθρωποι που έχουν κανονικές δουλειές, με μισθούς που στην Ελλάδα του σημερα φαίνονται υψηλοί. Να νοικιάσεις στούντιο στο Παρίσι (δηλ. 9-15 τ.μ.) θελεις 1000 ευρώ στην καλύτερη. στις άλλες πόλεις, γιατί το Παρίσι είναι πανάκριβο, στην καλύτερη ήθελες 450-500 το μήνα για τα ίδια τετραγωνικά. Αν ενοικίαζες τα ελληνικά δυάρια ήθελες χιλιάρικο. Αυτή τη στιγμή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γαλλία είναι με ετήσια συμβόλαια (στα ελληνικά λέγεται εφεδρεία): αν σε χρειαστούν και του χρόνου μένεις, αν όχι φεύγεις. οι πολυεθνικές έφυγαν για Ασία και μένει κόσμος στο δρόμο. Επειδή είχα την τύχη να μάθω κουτσά στραβά τη γλώσσα και κρατώ μια στοιχειώδη επαφή τα βλέπω και τα διαβάζω σχεδόν καθε μέρα. υπάρχει πρόβλημα στη γαλλία. Δεν είναι ελλάδα, αλλά υπάρχει πρόβλημα και είναι ορατό. οι υπερδιπλάσιοι μισθοί σίγουρα υπάρχουν αλλά αναφέρονται σε μια μικρή κατηγορία ανθρώπων, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα. πάντως πιστεύω οτι είναι γενική η τάση στην ευρώπη να υπάρχουν ακριβά τσιγάρα, δεν ξέρω γιατί, αλλά νομίζω οτι ισχύει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λαμπρο δεν διαφωνω,σε καμια περιπτωση δεν ειπα πως οι Γαλλοι τρωνε με χρυσα κουταλια,απλα τονισα πως το 5,50 Ευρω για ενα πακετο τσιγαρα δεν εχει το ιδιο αντικτηπο σε μια χωρα που ο κατωτατος ειναι στα 1400,με τα 4 ευρω σε μια χωρα που ο κατωτατος ειναι στο 500αρικο.Δηλαδη δεν γινεται η Ελλαδα μισθολογικα να ειναι στα κατωτερα επιπεδα της γαμημενης ΕΕ και οι τιμες να ειναι ιδιες με τις ακριβοτερες χωρες της Ευρωπης. Ακομα και σε χωρες πιο αναπτηγμενες σαν την Αυστρια ας πουμε,το Μαρλμπορο εχει 4 Ευρω. Οι καπνοι μας δε,ειναι απο τους ακριβοτερους στην Ευρωπη. Ετσι οπως ειναι οι μισθοι + υπερφορολογηση + η ανεργια,πανω απο 2,5 Ευρω το πακετο δεν επρεπε να πηγαινει κανενα σημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Λάμπρο δεν έτυχε ποτέ να ζήσω στη Γαλλία, αλλά ξέρω ότι η εγκληματικότητα και η φτώχεια δίνουν και παίρνουν εδώ και αιώνες αλλά νομίζω πως η Γαλλία είναι απλά η εξαίρεση, η υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα έλεγα ότι ψωμολυσάει. Γνωρίζω το Βέλγιο και η ζωή δεν είναι και τόσο ακριβή, ακριβότερες τιμές ίσως αλλά συγκριτικά με τους μισθούς μιλάμε για μία πολύ άνετη διαβίωση. Η δε Ολλανδία είναι καταναλωτικός παράδεισος. Γενικά οι χώρες που παρουσιάζουν μεγάλες ταξικές ανισότητες είναι η Γαλλία και η Αγγλία δεν βλέπω όμως το ίδιο έντονο φαινόμενο και στην υπόλοιπη Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πέτρο έχεις δίκιο. Αναλογικά, τα τσιγάρα στην Ελλάδα έπρεπε να είναι πολύ φθηνότερα. Επέτρεψε μου πάντως να θεωρώ οτι και για τα γαλλικά πορτοφόλια 7 ευρώ για ενα 25αρι πακέτο είναι πάρα πολλά. Γενικά νομίζω οτι δεν πρέπει να συγκρίνουμε το τι γίνεται στην Ελλάδα με το τι γίνεται σε άλλες χώρες επειδή πολύ απλά τα εν Ελλάδι ανηκουν σε κάποιο αλλο συμπαν. Τουλάχιστον αυτη την ερμηνεία δινω στα σκατά που διαδραματίζονται στη μαμα πατρίδα. Το σχόλιο για τη Γαλλία στηρίζεται σε εμπειρίες μονο και υπάρχει ενα κενο 3 χρόνων. Ξέρω και το είδα με τα μάτια μου οτι ενας γάλλος φοιτητης με υποτροφία 1200 ευρω το μήνα το 2009 τα έβγαζε δύσκολα. Δεν ξέρω τι έκανε ο μέσος γάλλος και φυσικά δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα. απλά επαναλαμβάνω οτι είναι τρομερά ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μαυρο Ροδο, δεν θα συμφωνησω, αλλα και δεν θα διαφωνησω μαζι σου. το ουσιαστικο της συζητησης νομιζω ειναι το γεγονος οτι το τσιγαρο ειναι ο πιο ευκολος στοχος φορολογησης. δεν ειναι τι μπορουν να αγορασουν οι γαλλοι ή αν πειναν ή οχι οι άλλοι ευρωπαιοι. αυτή ειναι πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλα παραμένει σε υποκειμενικό επίπεδο. οπως και να'χει τα 7 ευρω που ειδαμε στο λινκ του Πετρου ειναι υπερβολικα και αυτο δεν εχει να κανει με τους μισθους. και τεραστιο μισθο να εχει κανεις 25 τσιγαρα δεν αξιζουν 7 ευρω. θα μου πεις οτι οι τιμες διαμορφώνονται αναλογα με τις συνθηκες και τις αναγκες που επικρατουν στην αγορα. συμφωνοι. αλλα 25 τσιγαρα δεν αξιζουν τοσο. ειναι χασιμο χρονου να καθισουμε και να υπολογισουμε το κοστος παραγωγης κλπ και να βγαλουμε μια τιμη. δεν θα γινει ποτε κατι τετοιο γιατι εκει πονταρουν οι κυβερνησεις, να υπαρχει κατι που να φορολογειται κατα βουλησιν. κανεις δεν το κοβει τοσο ευκολα. ειτε πανε σε φτηνες λυσεις (άρα το κοστος για τις καπνοβιομηχανιες μειωνεται) ειτε πανε σε στριφτα, οποτε παλι η βιομηχανια κερδιζει. λιγοι θα το κοψουν λογω της τιμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ας μου επιτρεψει ο Πετρος ενα ακομα σχολιο. Ολοι προλαβαμε την εποχη που κυκλοφορουσαν στην ελλαδα τσιγαρα με 1 ευρω και θυμαμαι οτι ήταν αρκετά σηματα με αυτη τη τιμη. ήταν αναμεσα στο 2001-2003. τι γινόταν τότε?υπηρχε τόση ευημερία ώστε να είναι χαμηλές οι τιμες? είχαμε καλούς μισθούς? νομιζω τιποτε απο αυτα δεν ισχυε στην πραγματικοτητα. απλα καποια στιγμη ξεκινησε συστηματικη φοροεπιδρομη, πιστευω ενορχηστρωμενη και απο τις καπνοβιομηχανιες, σε πραγματα που δεν κοβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Που μπορώ να βρω καπνό BALI SHAG GOLDEN στην Ελλάδα; Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον καλό καπνό( εκτός από OH κίτρινο, και LUCKY STRIKE);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κωστή δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ψάξε σε τουριστικές περιοχές μήπως και υπάρχει στη ζούλα. Καλώς καπνός είναι ο marlboro 20gr.


    Λάμπρο σίγουρα ένα τσιγάρο δεν αξίζει τόσο προσωπικά δεν πιστεύω ότι η πραγματική αξία ενός πακέτου τσιγάρων ξεπερνά το 1 ευρώ αντιθέτως είναι αρκετά κατώτερη. Όντως το οποιοδήποτε προϊόν μαζικής κατανάλωσης μπορεί να γίνει στόχος υπερφορολόγησης όπως μας έχει δείξει η ιστορία. Αλλά εδώ μιλάμε για καθαρή αισχροκέρδεια. Η τιμή του καπνού στην λιανική ήταν πάντα κοντά με την τιμή του τσαγιού (πριν ισχύσουν οι διάφοροι ειδικοί φόροι). Άλλωστε αγοράζω χύμα καπνό 3 ευρώ τα 100γρ, και στην ίδια τιμή αγοράζω 15-20γρ φορολογημένου προϊόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οι Ινδοι ακυρωσαν το deal με την ΣΕΚΑΠ. Δυσκολα τα πραγματα για την καπνοβιομηχανια της Θρακης. Συμβολικα θα αγορασω ενα πακετο BF σημερα. Αν τελικα κλεισει η ΣΕΚΑΠ,θα πεσει μαυρο δαρκυ και στους εργαζομενους,αλλα και στους καπνοπαραγωγους που μετα απο χρονια, φετος ειδαν και μια καλη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει η καπνοκαλλιεργητές να φτιάξουν μία μονάδα και ας τον βγάλουν σε διάφορες εκδοχές, έτοιμο, για στριφτό για πίπα, βαρύ, ελαφρύ. Αν πλημμυρίσει η Ελλάδα μπασμά πόσο ηλίθιος παίζει να είναι κάποιος για να αγοράζει Old Holboron και άλλες τέτοιες παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Στο φίλο που ρωτάει για τη Γαλλία:

    Δεν ξέρω αν η απάντησή μου είναι εκπρόθεσμη. Πάντως αν δοκιμάσεις (που πρέπει) Γκολουάζ και Ζιτάν και δεις ότι σου πάει το στυλ τους (ομολογουμένως έντονα ιδιόρρυθμο για τις συνήθειές μας), τότε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και τον καπνό Γκολουάζ: ό,τι καλύτερο κατά τη γνώμη μου σ' αυτό το στυλ, και ίσως ό,τι καλύτερο γενικότερα έχω καπνίσει από στριφτό (μέχρι τις τελευταίες μέρες που έμαθα τον χύμα μπασμά...) Υποκειμενικά μιλώντας βέβαια.

    Τα καπνά Καποράλ χρησιμοποιούνται σε τσιγάρα Γκολουάζ. Το κλασικό μικρό γαλάζιο Γκολουαζάκι που είχαμε και στην Ελλάδα, αν δεν απατώμαι ήταν Καποράλ. Δεν ξέρω να εξηγήσω τη διαφορά από τα κλασικά Γκολουάζ, γιατί τον καιρό που κάπνιζα τέτοια πράγματα είχα τη στρεβλή εντύπωση ότι Καποράλ είναι ο γενικός τίτλος για όλα αυτά τα σκούρα καπνά. Φαίνεται ότι τελικά άλλο τα Gauloises Brunes (brunes = σκούρα), με χαρμάνι από λατάκια Συρίας και διάφορα άλλα που θα τα βρεις εδώ αναλυτικά, και άλλο τα Gauloises Caporal. Αν δεν έχω ήδη πει μαλακία, σταματάω εδώ. Πάντως γευστικά-αρωματικά μιλάμε για την ίδια συνομοταξία.

    Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για Blondes (ξανθά), ούτε Ζιτάν ούτε Γκολουάζ ούτε καπνό. Τα Μπλοντ μπορεί να είναι καλά, μπορεί να είναι του γούστου σου, δεν ξέρω, αλλά δεν είναι το ιδιαίτερο πράγμα που μόνο στη Γαλλία θα το βρεις αυθεντικό και σε ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγόρασα BF κόκκινο μετά από 10 χρόνια. Θυμάμαι τότε μου φάνηκε πολύ ουδέτερο μετά απο το Rothmans και το Davidoff Gold που κάπνιζα τότε. Τώρα μου φάνηκε ότι η γεύση μάλλον καλυτέρεψε, αλλά έμεινε κάτι που είχα παρατηρήσει και τότε.. για κάποιο λόγο αφήνει την αίσθηση ανικανοποίητου και αρχίζω να καπνίζω ένα μετά το άλλο. Μάλλον το φίλτρο κόβει κάποιες γευστικές ουσίες απο την πίσσα.
    Βασικά ήθελα να ρωτήσω αν όντος το πολυδιαφημισμένο φίλτρο του κόβει τόσο αποτελεσματικά της βλαβερές ουσίες του καπνού όσα λένε ή είναι περισσότερα διαφημιστικό 'τρικ'?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Είναι πολύ αποτελεσματικό, σχετικά με την πίσσα και τη νικοτίνη αυτή πλέον καθορίζεται με όρια οπότε δεν υπάρχει διαφορά αλλά αν δεις μία σύγκριση στην παλιά σελίδα της ΣΕΚΑΠ σχετικά με άλλες ουσίες μιλάμε για τεράστιες διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μετά απο τρία πακέτα θέλω να πω ότι είναι αρκετά καλό τσιγάρο από κάθε άποψη. Την γεύση της αιμοσφαιρίνης που αναφέρει κάποιος παραπάνω δεν την νοιώθω καθόλου, αντιθέτως ο καπνός έχει μια αρκετά καλή γεύση Αυτό που έγραψα παραπάνω για την αίσθηση του ανικανοποίητου καιτο ότι αρχίζεις να καπνίζεις παραπάνω, είναι άκυρο. Μάλλον το αίτιο ήταν απλώς η αλλαγή του τσιγάρου, στο δεύτερο πακέτο επανέρχεσαι στην φυσιολογική σου ποσότητα. Άλλα πλεονεκτήματα καμία ενόχληση ή άλλη δυσφορία το προι στο λαιμό όταν το καπνίζεις παραπάνω απο τα συνηθισμένα. Φυσιολογικό τράβηγμα και καύση. Απο την στιγμή που ισχύει και αυτό που λές και εσύ Μαυρό Ρόδο, περι του φίλτρου, είναι και αυτό ένα σχετικό πλεονέκτημα. Αν θα κατεβάζανε την τιμή στα 3.50 (τώρα είναι 3,90) νομίζω θα ήταν απο τα καλύτερα τσιγάρα στα λεφτά του για μόνιμο κάπνισμα. Πάντως Πέτρο δες το να ξαναδοκιμάσεις κάποια στιγμή, πιστεύω ότι αξίζει μεγαλύτερη βαθμολογία απο το 6,5. θα έλεγα 7,5-8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Όταν είχε 3,50 και 3,70 το κάπνιζα για κάποιο διάστημα, πρόσφατα που το ξαναδοκίμασα στα 3,90 θα συμφωνήσω μαζί σου, αν έκανε 3,50 θα είχε πολύ περισσότερη επιτυχία συν του ότι δεν βγάζει πλέον τόσο έντονα αυτήν την παράξενη αίσθηση, προφανώς το φίλτρο βελτιώθηκε μιας και οι έρευνες νομίζω ότι δεν σταμάτησαν και η ΣΕΚΑΠ έχει την αποκλειστικότητα αλλά και ο Γεωργιάδης αν και αγόρασε τα δικαιώματα δεν το εκμεταλλεύτηκε σωστά. Τώρα παίρνει ένα 5/10 χωρίς το φίλτρο, το οποίο είναι σίγουρα το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τσιγάρου, αν είχε 3,50 θα είχε και πολύ υψηλότερη βαθμολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.vita.gr/html/ent/266/ent.11266.asp
    έχει πλάκα )) λέει ότι το BF περιέχει την αιμοσφαιρίνη των χοιρων και με αυτό το τρόπο μπορεί να παρασύρει στην αμαρτία τους ανυποψίαστους μουσουλμάνους και ιουδαίους καπνιστές.. τι άλλο θα ακούσουμε )))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό θα πει αντικαπνισμός σε σημείο γελοιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δεν έχουν παρά να εξηγήσουν στους αλλόδοξους αδελφούς μας ότι το φίλτρο στο τσιγάρο δεν το τρώμε. Το κάθε φίλτρο άλλωστε, όχι μόνο το χοιρινό.

    (Το σχόλιο δεν είναι ρατσιστικό και δεν στοχεύει στους αλλόδοξους αλλά στο γελοίο δημοσίευμα.)

    Πέπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ακόμα και πιο ευρεία να είναι η έννοια αυτή και η θρησκεία τους να απαγορεύει γενικά τη χρήση κάποιων ζώων δεν μιλάμε για γουρουνόφιλτρα αλλά για αιμοσφαιρίνη, και στο δικό μας αίμα έχουμε και σε κάθε ζώου υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κοίτα να δεις κάτι "επιστήμονες" που θέλουν να σώσουν τον κόσμο από την κατανάλωση χοιρινού...
    Άντε και εις ανώτερα, ας πάει να λιθοβολήσει και καμμιά γυναίκα μαζί με τους μουτζαχεντίν γιατί δεν φοράει μπούρκα ή κανένα σκύλο μαζί με ραββίνους γιατί γάβγισε μπροστά από συναγωγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Θρησκεία και λογική δεν συμβαδίζουν, αλλά ήθελα να 'ξερα πώς αποφάσισαν να μην τρώνε γουρούνια; Τόσο πολύ της υγιεινής διατροφής είναι πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ!!ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΝΙΖΩ BF(BLUE)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Τ ΑΛΛΑΞΩ!!Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ Κ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΑΡΚΕΤΆ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΘΩ ΤΗ ΓΝΩΜΘ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΚΑΠ!ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ??ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΣΙ Κ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ??ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!!ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΝΕΝΟ!!ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΡΊΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. To τι θα γινει με την ΣΕΚΑΠ θα ξεκαθαρισει μετα τις εκλογες.Ακομα και αν κλεισει,δεν νομιζω πως το BF θα σταματησει να βγαινει,το πιθανοτερο ειναι να το παραγει καποια αλλη εταιρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΜάλιστΑ...ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πάει για κλείσιμο η ΣΕΚΑΠ, σήμερα η ΑΤΕ που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών κατήγγειλε τα δάνεια που έχει δώσει στην εταιρεία...Κι όλα αυτά στην Ξάνθη που λίγες εβδομάδες πριν έβαλε οριστικό λουκέτο η χαρτοποιία DIANA με την παραγωγή να μεταφέρεται στη Βουλγαρία...μήπως πρέπει να στηρίζουμε τα Ελληνικά σήματα κι ειδικά τα εργοστάσια που παράγουν σε ευαίσθητες περιοχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δοκίμασα το BF blue. Παρά την ελάχιστη διαφορά στις περιεκτικότητες με το κόκκινο (μπλε 7 νικοτίνη και το κόκκινο 8) μου φαίνεται αισθητά ελαφρότερο. Έχει και ποιό δύσκολο τράβηγμα. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση, σίγουρα κάποιο γευστικού πρόσθετου, που εμένα προσωπικά θα έλεγα ότι δεν μου αρέσει αλλά σε κάποιον ενδεχομένως μπορεί να φανεί ως μια ευχάριστη ιδιαιτερότητα σε μονοτονία των σύγχρονων τσιγάρων. Γενικά είναι ένα καλούτσικο τσιγάρο για κάποιον που προτιμά την λάιτ κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πέτρο πολλά μπράβο για το blog. Πλέον δεν μπορώ να βρώ τσιγάρο να καπνίσω. Από τότε (2002) και μετά που χάλασε το PRINCE μαλακό δεν έχω βρεί τσιγάρο που να με καλύπτει και ειδικά την τελευταία 2ετία. Από καπνούς μιλάμε για αίσχος. Το bf το κόκκινο ή το muratti θεωρείς ανώτερο τσιγάρο? Έχουν διαφορά στα καπνά που χρησιμοποιούν? Γίνονται και τα 2 στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλα απο το 2005 που χαλασε το Ντανχιλ μηπως το βρηκα εγω?Λοιπον απο τα δυο που γραφεις μαλλον προτιμω το BF γιατι ειναι λιγο πιο γεματο.Το ΒF γινεται στην Ελλαδα απο την ΣΕΚΑΠ(Ξανθη) το Μουρατι αυτη την περιοδο εισαγεται απο την ΕΕ και διανεμεται απο την Φιλιπ Μορις-Παπαστρατος.

      Διαγραφή
  78. Από καπνούς στριφτού εννοώ γιατί δοκίμασα και από αυτούς και όπως ξέρεις είναι όλοι χάλια.*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. για τι αναλογιες μιλαμε και τιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το BF red κατέβηκε στα 3.80. Μου φαίνεται ότι και γευστικά λίγο άλλαξε και μάλλον προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το έπαιρνα το BF παλιά που και που? αλλά τώρα όταν με ασήμαντη πτώση της τιμής άλλαξε και γευστικά προς το καλύτερο ουσιαστικά το καπνίζω σχεδόν μόνιμα. Ανεπιφύλακτα προτείνω στον καθένα να το ξαναδοκιμάσει. Η βαθμολογία δεδομένου και το καλό φίλτρο που έχει, θα έλεγα πως είναι 7.5-8.0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ο Ιβαν Σαββιδης (μεγαλομετοχος ΠΑΟΚ) κατεθεσε προταση στην Αγροτικη Τραπεζα για την εξαγορα της ΣΕΚΑΠ. Παραλληλα υπαρχει και Τουρκικος ομιλος που ενδιαφερεται. Οπως και να εχει η ΣΕΚΑΠ πρεπει να μεινει ζωντανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Πράγματι παιδιά, υπάρχει 10 λεπτά μείωση της τιμής του BF, το οποίο καπνίζω εδώ και μία εβδομάδα και μου αρέσει πάρα πολύ!!!! Θα συνεχίσω με BF για αρκετό καιρό ακόμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν το έχουν όλα τα περίπτερα. Από εκεί που δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες, τώρα υπάρχουν περίπτερα που δεν έχουν κανέναν τύπο BF. Κρίμα γιατί είναι πολύ καλό τσιγάρο.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Το κάπνιζα σχεδόν μόνιμα τελευταία, αλλά εδώ και δύο πακέτα που πήρα στο ίδιο σημείο πώλησης που έπαιρνα πάντα, είναι απογοητευτικά (αν δεν κάνω λάθος ήταν της ίδιας παρτίδας με τα προηγούμενα). Είχαν μια πίκρα και καθόλου από εκείνη την ευχάριστη γεύση που εδώ και καιρό παρατηρώ στο BF. Δεν ξέρω σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό...έτυχε τέτοια παρτίδα ή κάτι άλλο.

    Βασικά ήθελα την γνώμη για το αν αλλάζει αισθητά η γεύση του τσιγάρου από τον τρόπο που διατηρείται το πακέτο πριν την πωλήσει (αλλαγές της θερμοκρασίας , κρύο ζέστη κτλ). Μπορεί πχ να αλλοιωθεί αισθητά και να χαλάσει η γεύση του τσιγάρου αν πχ. παρέμενε για ένα μήνα σε ένα ψιλικατζίδικο μπροστά στην θερμάστρα ή αντιθέτως στο κρύο σε ένα περίπτερο? Το ρωτάω γιατί παρατηρώ, όπως και όλοι εδώ, σχετικά συχνές αλλαγές στην γεύση των τσιγάρων ενώ ο Καρέλιας μας έλεγε ότι οι αλλαγές των χαρμανιών στις εταιρίες είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. (δεν πιστεύω ότι φταίνε τόσο πολύ οι αλλαγές των συνθηκών καπνίσματος που έλεγε ο Καρέλιας γιατί και κατά το κάπνισμα και ενός και ίδιου πακέτου αλλάζουν συνέχεια συνθήκες (θερμοκρασία, γεύματα, υγρασία κοκ ) αλλά δεν παρατηρείται η αλλαγή γεύσης, ενώ παρατηρείται κατά καιρούς σε διάφορα πακέτα ή παρτίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 1) To BF το κάπνιζα κι εγώ το 1997 όπως όλη η Ελλάδα. Πάντα μου άρεσε η γεύση του σε όλα τα χρώματα. Στο κόκκινο όμως γινόντουσαν συχνά αλλαγές σε χαρμάνι, ενώ στα ελαφρύτερα ήταν σταθερή η ποιότητα. Για να δούμε και τώρα. Θα έχουμε τα ίδια σκαμπανεβάσματα;

    2) Άλλο η αλλαγή στο χαρμάνι και άλλο η διατήρηση του προϊόντος. Σαφώς όταν ένα πακέτο με τσιγάρα είναι π.χ. πάνω από μία τοστιέρα η οποία βγάζει ένα κάρο αναθυμιάσεις, είναι λογικό να αλλοιωθεί η γεύση του τσιγάρου. Το γράφω από προσωπική πείρα όταν πήγα να πάρω τσιγάρα στο μπαρ της επιχείρησης που εργάζομαι. Όμως αν μιλάμε για θερμοκρασίες 2-3 βαθμών πάνω ή κάτω, δεν υπάρχει κάποιο ουσιώδες ζήτημα αλλαγής γεύσης. Από εκεί και πέρα αν οι εταιρίες αλλάζουν κατά καιρούς χαρμάνια, δεν θα το αποκαλύψουν ποτέ εκτός κλειστού κύκλου!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και να μην αλλαζει το χαρμανι,αλλαζει ο καπνος ο οποιος ειναι ενα αγροτικο προιον. Πιθανον η συνταγη να μενει η ίδια,αλλα το αποτελεσμα να ειναι διαφορετικο

      Διαγραφή
    2. Σωστό και συμφωνώ , αλλά με τόσες προσθήκες ουσίες και σταθεροποιητές γεύσεων που βάζουν έτσι και αλλιώς, δεν μπορούν να καταφέρουν μια σταθερή γεύση?? Ειδικά το BF που εχει το φίλτρα άνθρακα αιμοσφαιρίνη και άλλες ουσίες στο φίλτρο , υποθέτω βάζουν και κάτι γευστικές ουσίες στο ίδιο το καπνό για να μην χάνεται η γεύση από ένα τέτοιο φίλτρο και παρόλα αυτά δεν μπορούν να την σταθεροποιήσουν ???

      Διαγραφή
  86. Νομίζω ότι το BF θα είχε πολύ καλύτερη γεύση και θα ήταν πολύ πιο απολαυστικό αν είχε χαρμάνι Βιρτζίνια, όπως η Χρυσή Κασετίνα. Το BF είναι ένα τσιγάρο που πρέπει να βελτιωθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό, λόγω της τεχνολογίας του φίλτρου του. Επίσης το συγκεκριμένο φίλτρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στα αγαπημένα μας Καρέλια. Πιστεύω ότι θα ήταν μία καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Μπα όχι αλλο Βιρτζινια. Νομιζω πως στα BF απουσιαζουν τα Burley για μια πιο πικαντικη και δυνατη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τα BF υποθέτω πως όσοι τα καπνίζουν δεν τα διαλέγουν μόνο για το φίλτρο αλλά τους αρέσουν κιόλας. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη βγάλουν κι άλλα τσιγάρα με αυτό το φίλτρο, με χαρμάνια για κάθε γούστο. Μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει μια τέτοια πατέντα και να χρησιμοποιείται σε μία μόνο μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Έκλεισα μήνα με τα BF και είμαι πολύ ευχαριστημένος όπως τότε που τα κάπνιζε όλος ο κόσμος! Στην τιμή τα χαλάμε λιγάκι αλλά τέλος πάντων!

    Στον φίλο που γράφει για Virginia έχω να πω ότι ειδικά λόγω εμμονής του Καρέλια με τα Virginia, έχουμε γεμίσει με τέτοια αδιάφορα χαρμάνια, υψηλής μεν ποιότητας, χαμηλής δε ποικιλίας γεύσης.

    Συμφωνώ με τον Πέτρο για τα Burley αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι αξιοπρεπέστατο τσιγάρο και έτσι όπως διατίθεται.

    Όσο για το σχόλιο του Πέπε να πω ότι η ΣΕΚΑΠ είχε περάσει το Βιολογικό φίλτρο και στο COOPER 25άρι αλλά δεν έπιασε καθόλου.

    Ιστορικά να αναφέρω ότι τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του Βιολογικού φίλτρου υπήρχε αποκλειστικότητα διάθεσης μόνο από τη ΣΕΚΑΠ και μόνο για τα τσιγάρα BF. Μετά από 1 χρόνο απελευθερώθηκε η πατέντα, φτιάχτηκαν τα SMOKER από τον Γεωργιάδη και τα COOPER 25 από τη ΣΕΚΑΠ. Αλλά καμία μάρκα δεν πήγε εμπορικά παρά μόνο το BF.

    Κι επειδή η πατέντα είναι ακριβούτσικη, δεν συμφέρει να μπει και σε άλλες μάρκες που θα τους ανεβάσει αυτομάτως την τιμή ενώ δεν είναι σίγουρο ότι η εμπορική επιτυχία θα είναι μεγάλη. Ποιος παίρνει σήμερα ένα τέτοιο ρίσκο άραγε;

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Πριν ένα μήνα ξαναδοκίμασα και γω το BF και το βρήκα πολύ βελτιωμένο. Μοιάζει με το marlboro μαλακό γευστικά, αλλά του λείπουν τα burley όπως είπε ο Πέτρος που θα το έκαναν πιο πικάντικο και πιο πολύπλοκο.

    Προσωπικά, όσες φορές δοκίμασα τσιγάρα ή καπνό με φίλτρο άνθρακα, κόντεψα να αρρωστήσω. Στο BF όμως, η ΣΕΚΑΠ κατάφερε ύστερα από πολλά χρόνια κυκλοφορίας του προϊόντος, να κάνει ένα τσιγάρο που δεν ενοχλεί τον λαιμό και δεν γίνεται αντιληπτή γευστικά η αιμοσφαιρίνη σε τιμή ελαφρώς πάνω απ τα υπόλοιπα "ημι-premium" ας πούμε american blend της αγοράς. Για να πετύχει όμως γευστικά η πατέντα αυτή θέλει πολύ καλό blending, μεγάλο διάστημα δοκιμών και επιπλέον κεφάλαια που μοιραία θα επιβαρύνουν την τιμή του προϊόντος, ρίσκα που δεν είναι διατεθημένες να πάρουν οι εταιρίες. Η ΣΕΚΑΠ προχώρησε στο εγχείρημα και τελικά κατάφερε ένα καλό αποτέλεσμα γιατί δεν είχε κάτι να χάσει, δεν είχε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά

    Υ.Γ BF αποκλειστικά με βιρτζίνια?? Ε όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Γεια σου Ευθύμη! Βασικά η ΣΕΚΑΠ προχώρησε τότε στο εγχείρημα του Bio Filter διότι ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας! Τα έπαιξε όλα για όλα και ξαφνικά βρέθηκε στη 2η θέση των Ελληνικών καπνοβιομηχανιών το 1997-1998. Φυσικά σώθηκε προσωρινά διότι τα τεράστια κέρδη κατασπαταλήθηκαν από τους γνωστούς άγνωστους και σήμερα όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η κατάστασή της.....

    Παρά τα προβλήματά της όμως, η ΣΕΚΑΠ εξακολουθεί να διατηρεί το πάρα πολύ καλό χαρμάνι του BF και πραγματικά με χαροποιεί γιατί ο Καρέλιας με έχει καταστεναχωρήσει με τα full Virginia τσιγάρα του.

    Βασίλης

    ΥΓ: BF με Virginia;;;; Συμφωνώ και επαυξάνω! Ε ΟΧΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Eλεος με το Βιρτζινια.Εδω και κλασσικες μαρκες όπως τα Ντανχιλ,βλεπουμε πως το εγκαταλυπουν και χρησιμοποιουν αλλα καπνα. Καλουτσικο το Μπι Εφ,καπως ακριβο,αλλα το φιλτρο εχει μεγαλο κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Πρίν πολλά χρόνια κάπνιζα γιά ένα διάστημα τα GAULOISE - CAPORAL μέ φίλτρο. - Τώρα τελευταία πού τά αναζήτησα δέν τά βρήκα πουθενά. - Μήπως γνωρίζει κάποιος νά μού πεί πού θά τά βρώ ;;;
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Γιατι καρελιας δεν περνει την σεκαπ να τελειωνουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν αλλά όλα τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ θα γέμιζαν καπνά Βιρτζίνια!!!!!! Θα ήταν εφιαλτικό, χαχαχαχα!!!

      Πέρα από την πλάκα, θα ήταν ωραία κίνηση αλλά το κόστος αγοράς μιας καπνοβιομηχανίας με τόσα χρέη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και το υγιές εργοστάσιο της Καλαμάτας.

      Διαγραφή
    2. Τι λέμε ρε παίδες τώρα? Λίγα έχει στο κεφάλι του ο Καρέλιας ή μήπως είναι ο Ωνάσης? Και άντε πες πως τα χει τα λεφτά, είναι λογικό να αγοράζει ό,τι κινείται στην αγορά χωρίς σχεδιασμό ή κάποιο business plan? Αν ήταν έτσι (που φυσικά δεν είναι) όχι πολυεθνική αλλά ούτε περίπτερο δεν θα μπορούσε να κρατήσει.

      Διαγραφή
  95. Δεν εχει λόγο ουτε η Καρελιας,ουτε η Φιλιπ Μορρις να πάρουν την ΣΕΚΑΠ,εφοσον εχουν ειδη παραγωγικη γραμμη στην χωρα.Αν μπει η εταιρεια σε καθεστως εκκαθαρισης ειμαι σιγουρος πως όλο και καποιος θα αγορασει τα δικαιωματα των σηματων GR και BF.
    Πάντως εχω την εντυπωση πως θα περασει στον Σαββιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω αυτό βλέπω σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει τελυταία

      Διαγραφή
  96. Απιστευτα πραγματα στην ΣΕΚΑΠ http://www.newsnow.gr/article/376236/ston-savvidi-i-se-tourkika-xeria-tha-perasei-i-sekap.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταίνε τόσο οι υπουργοί ανάπτυξης όσο αυτή η ηλίθια συνδικαλιστική και καλά νοοτροπία που κυριαρχεί σχεδόν παντού. Τελοσπάντων, δεν θέλω να αναφερθώ στα πολιτικά.

      Όσον αφορά τον Σαββίδη, κλασσική περίπτωση Ρώσου επιχειρηματία. Και εξηγώ, για όσους δεν ξέρουν: Οι Ρώσσοι στις επενδύσεις τους είναι άπλες και χωσάδες, αλλά αν τους κάτσει κάτι στραβά, έστω και το παραμικρό, τα παρατάνε και τους αφήνουν όλους σύξυλους. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Οπότε μην σας φανεί παράξενο αν κολλήσει στον μικρομέτοχο το θέμα

      Διαγραφή
    2. Kατα λάθος διεγραψα το σχολιο του ανωνυμου,του ζηταω συγνωμη.
      Για να μιλησω εμεσως,καποιος φορεσε φεσι με το αζημιωτο.

      Διαγραφή
  98. Κάτι γίνεται με το BF τελευταία, μέχρι και το πονόλαιμο μου προκάλεσε λίγο να μην πω ότι γευστικά έχει γίνει χάλια (παρτίδα ΖΙ αν δεν κάνω λάθος). Υποψιάζομαι ότι λόγο αυτού του μπάχαλου που γίνεται με την αγοραπωλησία της εταιρίας και μπροστά στο ενδεχόμενο των πιθανών ερχόμενων αλλαγών στην στελέχωση της επιχείρισης, για τους ανώτερους στελέχους το θέμα της ποιότητας πήγε στο τρίτο πλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Aπο ότι φαινεται νεο αφεντικο της ΣΕΚΑΠ ειναι ο Ιβαν Σαββιδης και μαλιστα στο 100%. Η ενημερωση της προηγουμενης εβδομαδας ήταν πως ενω τα ειχε βρει με την ΑΤΕ που πωλουσε το 54%,η πωληση σκαλωνε στην ΣΕΚΕ η οποια διαφωνουσε.Τελικα ο Σαββιδης εκανε το απιστευτο,απλα αγορασε το ποσοστο της ΣΕΚΕ(34,2%) στην ΣΕΚΑΠ και ετσι εξελειψε ο εταιρος.Μενει να περασει και επισημα στα χερια του και το ποσοστο της ΑΤΕ.
    Τιτλοι τελους για την ΣΕΚΑΠ και το πειραμα που ξεκινησε το 75,αφου δεν υπαρχει πλεον συνεταιριστικος χαρακτηρας στην εταιρεια και ειναι εξ ολοκληρου ιδιωτικη.
    Οσο αφορα τα καπνα,η συμφωνια που υπεγραψε με την ΣΕΚΕ την καταστα προμηθευτη της ΣΕΚΑΠ αλλα και της ρωσσικης Donsoy Tabak για ανατολικα καπνα τα επομενα 3 χρονια. Ετσι οι καπνοπαραγωγοι της Ελλαδας ξερουν πως θα την παλεψουν για μια 3ετια,αφου στην ουσια Φιλιπ Μορρις και Σαββιδης δεσμευτηκαν να αποροφουν την παραγωγη.
    Τωρα ποιο θα ειναι το μελλον της ΣΕΚΑΠ,θα δουμε.Παντως αν αληθευει το ρεπορταζ που διαβασα,στην χθεσινη του συναντηση με τον Σαμαρα,ο Σαββιδης φερεται να ειπε πως θα αλλαξει όλο τον μηχανολογικο εξοπλισμο και θα μπει δυνατα στην παραγωγη νεων τσιγαρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καπνισα μετα απο χρονια BF. Το απολυτα ισορροπημενο τσιγαρο,χωρις αρωματα και περιπλοκοτητα ,ενα κλασσικο American Blend με εμφανως καλα καπνα,πλουσια γευση και ιδανικο βάρος.Νομιζω η βαθμολογια ειναι αδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Προβλήματα στην ΣΕΚΑΠ. Διαβάζω για εθελούσια εξόδο των εργαζομένων, απολύσεις, μειώσεις μισθών και καθυστερήσεις στις πληρωμές. Αναταραχή, αλλά ως ένα σημείο αναμενομένο μιας που η εταιρία θα έκανε έτσι και αλλίως σαρωτικές αλλαγές στην δομή της. Το χειρότερο είναι πως ο Σαββίδης καθυστερεί να χώσει χρήμα στην εταιρία. Αλλά ακόμα είναι σχετικά νωρίς, θα περιμένουμε να δούμε..

    Τεσ.πα, τον τελευταίο καιρό έχω ψιλοκαθιερώσει το BF (μαζί με ΚΕΝΤ και άσσο φίλτρο κασετίνα). Συμφωνώ με τον παραπάνω, τέλεια ισορρόπημενο american blend. Προσωπικά, θα το ήθελα μια ιδέα πιο περίπλοκο και αρωματικό αλλά ο.κ, μην τα θέλουμε κ όλα δικά μας. Τα καπνά πάντως μου φαίνονται πολύ καλά, το δε φίλτρο σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. 6 μηνες εχει την εταιρεια ο Σαββιδης και δεν ειδαμε τιποτα,όχι μονο αυτο αλλα διαβαζουμε πως θα φυγει και κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, 1,5 μήνα έχει την ΣΕΚΑΠ τυπικά ο Σαβίδης. Ουσιαστικά βέβαια στα χέρια του είναι πάνω από 4 μήνες. Δεν είμαι φαν του Ιβαν, ούτε οπαδός της ομάδας του, αλλά για λίγο ακόμα θα τον δικαιολογήσω. Η ΣΕΚΑΠ ήταν σχεδόν χρεωκοπημένη, χρειάζεται χρόνο για την αξιολόγηση του προσωπικού, επενδύσεις και αλλαγές στην δομή της εταιρίας. Ελπίζω τις επόμενες βδομάδες να δούμε κάτι καλό γιατί όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα στην εταιρία χειροτερεύουν.

      Άσχετο. Πέτρο, αξίζουν τα duty free BF? Μπορεί να περάσω μια βόλτα τις επόμενες μέρες και σκέφτομαι να πάρω μια κούτα.

      Διαγραφή
    2. Εχω παρει πολλες φορες απο τα Duty Free στα Σκόπια. Μια χαρα ειναι,σχεδον παρομοια με τα φορολογημενα.Εχω δοκιμασει προιοντα όλων των εταιρειων απο τα αφορολογητα,της ΣΕΚΑΠ ήταν με διαφορα τα πιο προσεγμενα.Νομιζω 16 Ευρω η κουτα εχει,παρε αφοβα.

      Διαγραφή
  103. Τελικά ή γκαντέμης είμαι ή πολύ άτυχος στις καπνιστικές μου αναζητήσεις. Πάνω στον χρόνο που γνωρίστηκα με το 22 και το καθιέρωσα, η εταιρία έβαλε λουκέτο. Τώρα που έχω κολλήσει φανατικά στο BF, το οποίο είναι μακράν το καλύτερο κατ εμέ αμερικάνικο χαρμάνι της αγοράς, με ωραίο άρωμα, πλούσια γεύση, σωστή καύση και με φίλτρο που κάνει θαύματα (έχω δει χαοτικές διαφορές στο αναπνευστικό, ελλατώθηκαν οι ταχυπαλμίες, ο λαιμός μου είναι καθαρός, κ.α) η εταιρία πάει απ το κακό στο χειρότερο! Ανοίγεις να διαβάσεις νέα για την ΣΕΚΑΠ και πραγματικά αποκαρδιώνεσαι.. Ήμαρτον ρε Σαββίδη!

    Δοκίμασα επίσης το BF μαλακό. Πέτυχα ένα αρχαίο πακέτο με τιμή 3,90 και είπα να το αγοράσω. Δεν γίνεται βέβαια να βγάλεις πολλά συμπεράσματα από πακέτο που έκλεισε χρόνο στο ράφι, πάντως υποψιάζομαι πως η μοναδική διαφορά με το σκληρό, είναι στην συσκευασία

    Πήρα και 1 κούτα απ τα αφορολόγητα τα οποία είναι όπως τα περιγράφει ο Πέτρος. Παρόμοια με τα φορολογημένα απλά με λιγότερα ανατολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Και εγώ το τελευταίο διάστημα έχω καθιερώσει τα ΒF με τα Murratti. Όντως λόγω των φίλτρων που διαθέτουν έχει βελτιωθεί αισθητά ο λαιμός αλλά και το στόμα μου (γεύση) καθώς και τα καψίματα στο στήθος. Δεν μπορώ να κατασταλάξω σε κάποιο από τα δύο. Νομίζω το murrati είναι γευστικότερο τουλάχιστον στα γούστα μου. Μεγάλη απογοήτευση τα davidoff gold τα οποία έκανα την τελευταία 3ετια. Απορώ πως αυξήθηκε η τιμή τους. Πιθανών λόγω του σχεδίου στο νέο πακέτου. Μιλάμε για τσιγάρο φορτωμένο στα πρόσθετα με γεύση μπισκότου και με κάψιμο στο λαιμό. Επίσης πολλές φορές το άρωμά του όταν το κάπνιζα μου θύμιζε λιβάνι. Απογοήτευση... Εν πάση περιπτώσει γούστα είναι αυτά αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Μπορεί απλά να μην μου κάνει ποια... Γιάννης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πολύ καλό τσιγάρο το BF κόκκινο, το δοκίμασα πρόσφατα και αυτο καπνιζω τελευταία. Λαιμος ειναι οκ και καθόλου βήχας. Απο γευση επίσης εξαιρετικό. Κι εγω θεωρω την βαθμολογία άδικη. Ελπίζω να το έχουμε για καίρο ακόμα ετσι οπώς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ποσο κανει το BF κοκκινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Πήρα χθες το BF το μπλε να το δοκιμάσω από ένα περίπτερο στο κέντρο. Ευχάριστο κάπνισμα άλλα τίποτα το ιδιαίτερο και αν σκεφτεί κανείς κ την τιμή (3,80) σε σύγκριση με το πρόσφατο murratti και τον Άσσο φίλτρο που έκανα δεν θα το ξαναεπέλεγα. Αλλά γούστα είναι αυτά. Πάντως τσιγάρο να το απολαμβάνω όπως το gold παλαιότερα ακόμα δεν έχω βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Τσίμπησε άλλο ένα 10λεπτο το BF και πήγε στα στρόγγυλα ντόρτια (4,00 ευρώ). Τι πράγμα και αυτό με τις αυξήσεις? Και δεν είναι μόνο το BF, κάθε τρεις και λίγο κάποιο σήμα ακριβαίνει. Το κάμελ πήγε στα 3,70, το ΚΕΝΤ στα 4,20 κ.ο.κ. Οι εταιρίες έριξαν τις τιμές στα πρίμιουμ σήματα το 2013, αλλά σιγά - σιγά τις ανεβάσανε στα προ κρίσης επίπεδα και ακόμα παραπάνω. Ειδικά στα πρίμιουμ σήματα οι συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών δεν έχουν καμία σχέση με την καπνική φορολογία η οποία εδώ και 2 χρόνια παραμένει ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Πήρα BF κόκκινο μετά απο καιρό(το είχα και μάρκα για μια περίοδο) κωδ ΛΞ. Φανταστικό τσιγάρο,σαν τα παλιά.Γλυκόπιωτο και γεμάτο,δεν κατάλαβα πότε ξετίναξα το πακέτο. Δυστυχώς η καύση του είναι πολύ γρήγορη και η τιμή του αρκετά ακριβη(4 ευρω),για Ελληνικό τσιγάρο.Καταλαβαίνω πως το φίλτρο έχει μεγάλο κόστος*,αλλά αν μπορούσαν να το πουλάνε 3.50 Ευρώ θα ήταν καλή πρόταση ή έστω ας βγάλουν το κόκκινο σε κατοστάρι.
    * Διάβαζα πρόσφατα πως ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο πατώντας πάνω στην ανακάλυψη του BF,δημιούργησε ένα νέο πιο εξελιγμένο φίλτρο που αποροφά το 95% των βλαβερών ουσιών του καπνίσματος. Το φίλτρο λένε έχει επίσης υψηλό κόστος,αρα το πιθανότερο να μην το υιοθετήσουν οι καπνοβιομηχανίες,όπως δεν υιοθέτησαν το BF για τον ίδιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως άστοχη και αδιάκριτη παρατήρηση Πέτρο, μα όσους ξέρω που άρχισαν συστηματικά BF δεν το παράτησαν. Έχει μια εντελώς ξεχωριστή γεύση και άρωμα που αν κολλήσεις μια, δύσκολα το αλλάζεις. Η τιμή του είναι όντως τραβηγμένη, αλλά δεν πιστεύω πως με βάση την παρούσα φορολογία θα μπορούσε να είναι κάτω απο 3,70 - 3,80 ευρώ λόγω του φίλτρου του.

      Αυτό που με χαλάει σε αυτό το τσιγάρο είναι η αισθητική του πακέτου του και κυρίως του φίλτρου του. Το εγχείρημα με το συλλεκτικό BF blue θα έπρεπε να καθιερωθεί σε όλη την σειρά.

      Α, για το 100αρι που λες Πέτρο, ρώτησα σε μεγάλο κατάστημα στο κέντρο. Έχει βγει στο μπλε και στο κίτρινο μα όχι στο κόκκινο! Εντάξει, η ΣΕΚΑΠ σε θέμα μαρκετινγκ είναι πολύ πίσω.

      Και κάτι τελευταίο. Διάβασα πως έχει παρέμβει εισαγγελέας για παράξενες ενέργειες του Ρώσου. Άνοιξε θυγατρική της ΣΕΚΑΠ στην Βουλγαρία και μετέφερε εκεί πανάκριβα μηχανήματα παραγωγής τσιγάρων απ την Ξάνθη! Δεν ξέρω ή μάλλον αντιλαμβάνομαι που την πάει την δουλειά ο Σαββίδης, ελπίζω βέβαια να πέφτω έξω και όλα αυτά να έχουν άλλη εξήγηση..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ,ας το πηγαινανε έστω στο 3.70. Τα ασπρόφιλτα μπλε BF ήταν επικά,δυστυχώς δεν είναι τόσο καλά τα συμβατικά μπλε BF.Μακάρι να τα επαναφέρουν και να βγάλουν και κόκκινο. Τα κατοστάρια τα είδα,αλλά δεν υπάρχει το κόκκινο(!).Αν δοκιμάσεις το μπλε γράψε δυο κουβέντες
      Για τα μηχανήματα που λες,ήταν καταγγελία τούρκων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πριν κανένα χρόνο. Από οσο γνωρίζω η ΣΕΚΑΠ διέψευσε. Για την Βουλγαρία το θέμα είναι ράδιο άρβύλα. Απλά αγόρασε μια έκταση εκεί ο Σαββίδης και αρχισαν τα σενάρια πως θα μεταφέρει το εργοστάσιο. Δεν νομίζω πως έχει λόγο,ειδικά όταν κατάφερε να φέρει στα "ίσια"μια επιχείρηση που έμπαινε 25 εκατομμυρια μέσα τον χρόνο. Έτσι και αλλιώς είδη έχει και άλλο εργοστασιο στην ΕΕ,στην Ρουμανία,αν ήθελε να μεταφέρει κάπου την παραγωγή θα το έκανε εκεί.Εγω βλέπω πως όλα τα σήματα της ΣΕΚΑΠ που έβαλε σε ξένες αγορες(Το BF έσκισε σε Ρουμανία,ενω το Cooper πήγε καλα στην Ρωσία),παρότι έχει είδη εργοστάσια σε αυτές τις χώρες,τα εισάγει απο Ξάνθη,δείγμα πως πιστεύει στην εταιρεία. Γνώμη μου είναι πως αν η έκταση στην Βουλγαρία,αξιοποιηθεί σε κάτι που έχει σχέση με τον καπνό,θα είναι για αποθήκες,όχι για παραγωγή.Πιθανόν η ΣΕΚΑΠ να στραφει σε αγορά καπνών απο την Βουλγαρία,μια και η συμφωνία της με την ΣΕΚΕ νομίζω πως τελειώνει του χρόνου.

      Διαγραφή
  110. ευτυχως που οι καπνοβιομηχανιες δεν υιοθετησαν το φιλτρο της σεκαπ γιατι λιγο-πολυ υπαρχει μια αλλιωση στην γευση,Ιδιαιτερο τσιγαρο το bf με δικια του γευση, ωστοσο υπαρχουν και αλλα τσιγαρα στην αγορα με δικια τους γευση που ειναι καλυτερα, οπως πχ το καμελ σκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο γεγονός ή όχι, αλλά οι τελευταίες παρτίδες BF έχουν φάει απίστευτη βελτίωση. Ενώ για 2-3 μήνες το τσιγάρο έμοιαζε πολύ με το "αφορολόγητο" που συναντάς στα σύνορα, δηλαδή τόσο πικάντικο σε βαθμό που σε κούραζε και με λίγα ανατολικά, αυτό που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά τα σπάει. Τόσο έντονο άρωμα και γλυκιά επίγευση σε αμερικαν μπλεντ και είχα χρόνια να συναντήσω.

    Τέσσαρα ευρόπουλα δεν είναι λίγα βέβαια, αλλά χαλάλι του. Μακάρι να μείνει έτσι -το τσιγάρο εννοώ, όχι η τιμή του αυτή να πέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ημουν χθες σε μια καφετερια και στο διπλανο τραπεζι καπνιζε καποιος μπλε bf μου μυρισε πολυ ωραια.Αξιζει να το δοκιμαω λετε?Εχω ακουσει πως ειναι και το πορτοκαλι καλο για ελαφρυ το κοκκινο δεν με ενδιαφερει καπνιζω πιο ελαφρια τσιγαρα.Ευχαριστω εκ των πρωτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To πορτοκαλί είναι φανταστικό. Το καλύτερο τσιγάρο σε αυτη την κατηγορια(4mg)

      Διαγραφή
  113. Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς. Τι είναι αυτός ο αριθμός που έχουν κάποια πακέτα τυπωμένο από κάτω και συγκεκριμένα? Πήρα στο ίδιο περίπτερο δύο πακέτα ΒF το ένα από κάτω γράφει 521843 και το άλλο 522120 . Αν είναι παρτίδες τότε αναρωτιέμαι αν μπορεί να είναι τόσο παλιό το ένα πακέτο σε σύγκριση με το άλλο και να πουλιούνται μαζί δηλαδή σχεδόν 300 παρτίδες. Μάλιστα είχαν και το ίδιο κωδικό ΜΣ και την ίδια τιμή 4 ευρώ (όπως ξέρω η αύξηση στα BF είναι σχετικά πρόσφατη και επομένως το πρώτο δεν πρέπει να είναι πολύ παλιό).

    PS Γιατί ρε παιδιά δεν αναγράφεται για να ξέρουμε η ημερομηνία παραγωγής στα τσιγάρα όπως γίνεται σε κάποιες άλλες χώρες? "Ευτυχώς" που έχουμε τουλάχιστον συχνές αλλαγές τιμών και απ’ αυτό καταλαβαίνουμε έμμεσα το πότε περίπου βγήκε το πακέτο…
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, πραγματικά αυτό κοιτούσα τώρα! μόλις πήρα ένα πακέτο BF έπεσε το μάτι μου στο κάτω μέρος του πακέτου και είδα το τυπωτό νούμερο. Όχι, κωδικός παρτίδας δεν είναι. Το ΜΣ είναι ο κωδικός μαζί με τους διπλανούς αριθμούς και το πακέτο σου είναι πολύ φρέσκο, είναι η παρτίδα που κυκλοφορεί τώρα. Δεν ξέρω αν αυτός ο κωδικός που λες έχει σχέση με τον καινούριο σχετικά νόμο για την διασφάλιση γνησιότητας (μάλλον χλωμό γιατί χρησιμοποίειται συνήθως ταινία ασφαλείας) ή έχει σχέση με τον κωδικό της συσκευασίας

      Διαγραφή
    2. Ta πακέτα αριθμούνται ατομικά. Μια κούτα έχει 10 πακέτα με αριθμούς, π.χ., ΑΒ 777751 έως ΑΒ 777760.

      Διαγραφή
  114. Efthimi και εγώ όσο ήξερα τα δύο γράμματα δείχνουν τον αριθμό παρτίδας και επομένως λογικά πρέπει να ήταν της ίδιας παρτίδας όπως ακριβώς λες (αν και θυμάμαι ότι ο κ Καρέλιας παλιότερα εδώ έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι έτσι)

    Πέπε μάλλον κάνεις λάθος. Ο αριθμός αυτός δεν φαίνεται να είναι η ατομική αρίθμηση πακέτου γιατί ακριβώς πριν απ’ αυτό μου έτυχε να πάρω ένα μετά το άλλο δύο πακέτα και μάλιστα στα διαφορετικά περίπτερα που είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό από κάτω αλλά και τα ίδια γράμματα πάνω. Τότε μάλιστα και πρόσεξα τους αριθμούς και επειδή ήταν ίδιοι αριθμοί και μάλιστα στα πακέτα από τα διαφορετικά περίπτερα μου δημιουργήθηκε αίσθηση ότι είναι αριθμός παρτίδας. Έτσι μου έκανε εντύπωση και η μεγάλη διαφορά στην αρίθμηση που είδα στην επόμενη μου αγορά

    Μπορεί όμως να είναι ο αριθμός της κούτας και όχι του πακέτου . Έτσι εξηγείται γιατί πήρα δύο πακέτα με τον ίδιο αριθμό από τα δύο διαφορετικά περίπτερα (ο διανομέας πιθανόν έφερε μερικά πακέτα από την ίδια κούτα στους δυο περιπτεράδες που βρίσκονται κοντά). Ενώ στην δεύτερη περίπτωση μού έτυχε να πάρω στο ίδιο περίπτερο δύο πακέτα από τα δύο διαφορετικά κουτιά (διαφορά 300 κούτες φαίνεται να είναι κάπως φυσιολογική για την ίδια παρτίδα γιατί όπως καταλαβαίνω μια παρτίδα είναι μεγαλύτερη από 300 κούτες. έτσι δεν είναι?).
    Μπορεί βέβαια τελικά να είναι και κάτι άλλο που δεν ξέρουμε, π.χ. κάποια αρίθμηση για τον εσωτερικό έλεγχο ή κάτι σαν αυτό για την διασφάλιση γνησιότητας. που λες εσύ Efthimi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μοναδική φορά μες στα τελευταία χρόνια είχα αγοράσει κούτα τσιγάρα. Τα νούμερα ήταν συνεχόμενα, όπως στο παράδειγμα που έγραψα παραπάνω. Από αυτό συνάγω ότι «παρτίδα» δε σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, απλώς όταν ο 6ψήφιος αριθμός φτάσει στο 999999, αντί να γίνει εφταψήφιος (10.000.000), μηδενίζει και αλλάζει το γράμμα. Δεν το έχω ακούσει από καμιά επίσημη πηγή, δική μου σκέψη ήταν, αλλά τη βρίσκω λογική.

      Τώρα βέβαια αν εσύ φίλε βρήκες δύο πακέτα με τον ίδιο κωδικό, 2 ίδια γράμματα και 6 (ή όσα είναι) ίδια νούμερα, τότε προφανώς δεν ισχύει αυτό που λέω. Η κούτα από την οποία το διαπίστωσα ήταν από το περίφημο τσιγάρο φάντασμα 22 άφιλτρο, που σ' όλα ήταν διαφορετικό από τα κανονικά τσιγάρα - ίσως και στην αρίθμηση; Ποιος ξέρει...

      Θυμάμαι κι εγώ, όπως λες, το μνμ του Καρέλια που έλεγε ότι οι κωδικοί δε σημαίνουν και πολλά πράγματα. Αν το έχω καταλάβει σωστά, το νόημα είναι ότι τα 20 τσιγάρα που μπαίνουν στο ίδιο πακέτο ή τα 200 που μπαίνουν στην ίδια κούτα δεν είναι υποχρεωτικά αδελφάκια - με άλλη σειρά φτιάχνονται τα τσιγάρα και με άλλη πακετάρονται.

      Δε θα έδινα και μεγάλη σημασία, το θεωρώ εξαιρετικά δευτερεύον ζήτημα, αλλά επειδή η κάπως νεφελώδης (κατά τη γνώμη μου) έννοια της «παρτίδας» επανέρχεται από καιρού εις καιρόν στις συζητήσεις μας, θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει: τι ακριβώς σημαίνει «παρτίδα»;

      Διαγραφή
    2. > > αντί να γίνει εφταψήφιος (10.000.000)

      ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

      > > αντί να γίνει εφταψήφιος (1.000.000)

      Διαγραφή
  115. Έρχεται αλλαγή στο BF red. Στο πακέτο που πήρα χθες είχε ενα χαρτάκι που έγραφε για αλλαγή συσκευασίας και χαρτιού στο φίλτρο. Η γεύση γράφει πως θα μείνει η ίδια. Τεσπα, θα δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω θα το βελτιώσουν. Η ΣΕΚΑΠ κινήται εδω και καιρό σε σωστή βάση. Το BF δεν είναι τυχαίο πως παρά την ακριβή του τιμή είναι 3ο σε πωλήσεις στην κατηγορία του(πίσω απο Μαρλμπορο και Νταβιντοφ), χωρίς να χάσει καθόλου μερίδιο αγοράς.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον θα γινει σαν το special edition που ειχε βγαλει το μπλε και βασικα χρειαζοτανε οχι στο πακετο νομιζω ειναι οκ αλλα το φιλτρο φαινοταν με κενο στη μεση εκει που ειναι ο ανθρακας και μαυριζε

      Διαγραφή
    3. Το ασπρο φίλτρο τα έσπαγε. Μακάρι να το κάνουν έτσι.

      Διαγραφή
  116. Τέτοιο διαφημιστικό χαρτάκι βρήκα και εγώ στο BF orange. Γράφει
    «πολύ σύντομα θα κρατάτε στα χέρια σας το αγαπημένο σας BF orange σε νέα αναβαθμισμένη συσκευασία…. ίδιο τσιγάρο ίδια γεύση…νέα αίσθηση αφής, πιο ευδιάκριτο BF logo, βελτίωση ποιότητας χαρτιού πακέτου»

    Πάντως στην εικόνα δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή. Το χρώμα και γενικό σχέδιο του πακέτου είναι ίδιο. Το μόνο που φαίνεται να αλλάξει είναι αυτό που λέει «αίσθηση αφής». Δηλαδή η επιφάνια του χαρτιού δεν είναι γυαλιστερή όπως τώρα αλλά φαίνονται κάτι γραμμές και ακτίνες που εξέχουν. Για το χαρτί φίλτρου δεν λέει τίποτα. Τέλος πάντων ας δούμε και το αν θα είναι στην ίδια τιμή .

    υγ: ήθελα να ρωτήσω αυτό που διάβασα εδώ κάπου παραπάνω ότι κυκλοφόρησε BF orange και BF blue που όπως κατάλαβα είναι πιό μακρούτσικα από το συνηθισμένο Δεν το βρίσκω πουθενά όμως. Τελικά κυκλοφορεί ή όχι ή κάτι δεν κατάλαβα καλά?

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ίσως πετύχεις κανα πακέτο 100αρι BF, εγώ βρήκα το μπλε πριν λίγο καιρό αλλά ήταν τόσο μπαγιάτικο που δεν καπνιζόταν με τίποτα.

    Για το νέο πακέτο, συμφωνώ. Οι αλλαγές θα είναι μάλλον μόνο στην συσκευασία. Ξαναδιάβασα το χαρτάκι, πέρα απ την αλλαγή στο χάρτινο περίβλημα του πακέτου δεν έγραφε για άλλες αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Α, θα κάνουν πιο ευδιάκριτο το λογότυπο στο πακέτο; Ειδησάρα. Καλά, και το άλλο για την αίσθηση αφής... Η ΣΕΚΑΠ θα μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Για να μαστε δίκαιοι, μια χαρά χαρμάνι είναι το BF. Προσωπικά τουλάχιστον με καλύπτει. Το .. περιτύλιγμα του είναι υπερβολικά απλό αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Θα το ήθελα ασπρόφιλτρο αλλά αυτό που κυρίως θα μου άρεσε να αλλάξει η ΣΕΚΑΠ στο σήμα αυτό είναι η τιμή του. Ας το ρίξει 20-30 λετπά, όχι πως θα πλουτίσουμε βέβαια αλλά για ψυχολογικούς κυρίως λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Βρήκα το νέο BF. Καμία απολύτως αλλαγή πέραν της συσκευασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αν θες Ευθυμη ανεβασε φωτο απο το νεο πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε πραγματικά, δεν νομίζω να φαίνεται σε φωτογραφία η αλλαγή του πακέτου. Απλά έγινε πιο ανάγλυφο, κάπως σπυρωτό. Τίποτα παραπάνω. Και το τσιγάρο έμεινε ίδιο, τόσο εξωτερικά όσο γευστικά

      Διαγραφή
  122. Ok μονο απο περιεργεια ηθελα να το δω,κριμα ομως που η Σεκαπ δεν προχωρησε σε ριζικοτερες αλλαγες ας πουμε αν το εκανε οπως το μπλε bf που ειχε βγει σε special edition,και το οποιο στην Αθηνα που ειμαι δεν κυκλοφορησε ποτε αλλα το ειχα βρει στη Θεσσαλονικη και μου ειχε αρεσει αρκετα θα ανεβαζε πιστευω τις πωλησεις του τσιγαρου αυτου ας πουμε εγω ευκολα θα καπνιζα το special edition σαν μονιμη μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Τελικά μαζί με το πακέτο άλλαξε λίγο και η γεύση του BF. Τουλάχιστον για το πορτοκαλί έτσι μου φαίνεται. Έχει γίνει λίγο πιο απαλό και η μυρωδιά του δεν είναι τόσο έντονη πια. Για τα δικά μου γούστα μάλλον προς το καλύτερο πήγε. Αλλά το πακέτο…σιγά η αλλαγή. Αν δεν ήξερα ότι θα γίνει αλλαγή στο πακέτο δεν θα το πρόσεχα καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες το κατάστημα αφορολογήτων ειδών στους Κήπους. Πήρα μια κούτα BF red. Όσες φορές έχω πάρει αφορολόγητα BF ήταν μια χαρά, ίδια με τα φορολογημένα. Αυτήν την φορά ήταν υπεράθλια. Πραγματικά έκλαψα το 20ρικο. Παίρνω και ένα πακέτο απ το περίπτερο της γειτονιάς μου. Επίσης άθλιο!!! Κατάμαυρα καπνά, άγευστο και μια στυφή γεύση αδικαιολόγητη για τσιγάρο των 4,00 ευρώ. Κρίμα για την ΣΕΚΑΠ, είχα την εντύπωση πως προσέχει τα σήματά της. Άλλαξε το πακέτο και αχρήστευσε το περιεχόμενο.

      Διαγραφή
  124. Πιστεύω το bf κόκκινο ένα από τα καλύτερα τσιγάρα στην ελληνική αγορά αυτό ξεκίνησα να καπνίζω εδώ και δύο βδομάδες ποιο παλιά κάπνιζα το GR το κόκκινο αλλά το σταμάτησα γιατί συχνά είχα πόνο στον λαιμό θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει αν βγένει το κόκκινο BF σε κατοστάρι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μένεις θεσσαλονίκη, μπορείς να βρείς BF 100αρι στο ψιλικατζήδικο Αγγελάκη με Α. Σβώλου.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω μόνο το μπλε υπάρχει σε κατοστάρι. Βγαίνει και το κόκκινο;

      Διαγραφή
  125. Βγαινει αλλα για να το βρεις πρεπει να κανεις ταμα στον Αγιο Φανουριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά πολλά σήματα της ΣΕΚΑΠ δεν βρίσκεις εύκολα ειδικά σε επαρχία...

      Διαγραφή
  126. Δούλεψα για μια εβδομάδα σε κεντρικό περίπτερο στο Σύνταγμα, λόγο ασθένειας συγγενή μου. Τσιγάρο που πουλάει πάρα πολύ και δεν το φανταζόμουν, είναι το BF Silver, σε ανθρώπους ειδικά γυναίκες, άνω των 50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Αν το BF κόκκινο αποκτήσει άσπρο φίλτρο, θα είναι υπέροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ναι, θα ταν ωραίο ενα άσπρο φίλτρο στο BF σαν αυτό που είχε κυκλοφορήσει πριν 1 με 1,5 χρόνο ως limited edition του BF blue. Ως τσιγάρο έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ακόμα και σε πακέτα ίδιου κωδικού μην πω κούτας ή πακέτο. Κάποια είναι κάτι παραπάνω απο θεικά αλλά θυμίζουν κακοφτιαγμένα φθηνοτσίγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Παιδιά πόση περιεκτικότητα σε πίσσα, νικοτίνη και μονοξείδιο του άνθρακα έχει το μώβ BF;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. τι γινεται πλεον με τη σεκαπ? Συνεχιζεται η παραγωγη ή εχει παγωσει λογω της εξαγορας απο την jti? Οποιος γνωριζει ας απαντησει παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Και συνεχίζει η παραγωγή και είναι πολύ καλή επιλογή (το bf τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Αλλαγές στο BF το πορτοκαλί τουλάχιστον.Άλλαξε το φίλτρο και πλέον δεν έχει το καρβουνάκι στο μέσο του φίλτρου αλλά διάσπαρτο όπως στα Μουράτι,Κεντ κ.ά.Επίσης απέκτησε το χαρτάκι πριν το φίλτρο,που δεν είχε.Αυτό ίσως το έκανε λίγο πιο βραδύκαυστο εν σχέσει με πριν και το άρωμα και η γεύση βελτιώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το χαρμάνι στο νέο BF Δεν άλλαξε καθόλου . Το μόνο που παρατήρησα είναι μια μικρή διαφορά στην γεύση λόγω του νέου φίλτρου το οποίο θεωρώ ότι κάνει την ίδια ίσως και καλύτερη δουλειά από το παλιό ! Το πακέτο περιέχει επίσης ένα χαρτάκι στο εσωτερικό που γράφει : Απολαύστε την ποιότητα BF τώρα με νέο φίλτρο εξελιγμένης τεχνολογίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Για μένα πάντως η τιμή του είναι αδικαιολογητα υψηλή. Καλό τσιγάρο μεν αλλά πανάκριβο για τα δεδομένα τα ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή