ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Assos Φιλτρο



Τι να πρωτογραψει κανεις για αυτο το σημα. Σημειο αναφορας στα ελληνικα προιοντα, το παραδοσιακο ελληνικο τσιγαρο.
Ελληνικο;
Χμ, μαλλον όχι πλεον ή μαλλον εξαρταται πως οριζει κανεις την Ελληνικοτητα. Ο Παπαστρατος η μεγαλυτερη καπνοβιομηχανια της χωρας με πολυ σοβαρη εξαγωγικη δραστηριοτητα,απο το 2003 εξαγοραστηκε απο την αμερικανικη Philip Morris.
Τελος παντων ο Ασσος ακομα και σημερα φτιαχνεται στην Ελλαδα,με καπνα ελληνικα(;) ή τουλαχιστον ανατολικα. Τρεχουσα τιμη 2,40,σημα δηλαδη πολυ φθηνο, στην οικονομικη κατηγορια τσιγαρων οπως το Winston και το Pall Mall,αλλα με πολλες φορες καλυτερο καπνο απο αυτα. Ειναι απορια μου η εμπορικη συρρικνωση του Ασσου,αν και τελευταια βλεπω και αρκετους πιτσιρικαδες που το καπνιζουν.Πιθανον να φταιει η ξενομανεια του Ελληνα.
Το Blog πάντως,κατατασει στις προτασεις του τον παλιομοδιτικο Ασσο,ειδικα σε καπνιστες που δεν θελουν ή δεν μπορουν να ξοδεψουν πολλα λεφτα για το χομπι τους.Στην μονοτονια παντως των Virginia& American Blend, τσιγαρα με παραδοσιακο χαρμανι,ακομα και οχι αριστης ποιοτητας,φανταζουν ακρως ενδιαφεροντα.
Βαθμολογια σε συναρτηση με την χαμηλη τιμη: 7 στα 10.

232 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!AΠΟ ΤΟ ΑΣΜΑ "ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΖΩ ΛΑΪΚΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΑΣΣΟ"(ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΣΙΓΑΡΟ) ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΦΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ.ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΡΥΛΟΣ.ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ¨"GREECE 1951".KAΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1951.ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ "ΑΣΣΟΣ" (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΙΛΤΡΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ)ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 2,50΄ TOY ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σμρ το πηρα 2,10 απο ψιλικατζιδικο με τν παλια τιμη ελεος δλδ με αυτη τν ξενομανια κ winston ειχε το καινουριο πακετο π κυκλοφορει εδω κ λιγες μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για την αφιλτρη εκδοση τι εχετε να πειτε?
    αξιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την αφιλτρη θα γραψω στο μελλον. Ηταν εξαιρετικο τσιγαρο,αλλα τα τελευταια χρονια με την αναγκαστικη πτωση πισσας και νικοτινης,λογο εντολων του συγκεντρωτικου δικτατορικου τερατος που λεγεται ΕΕ,εχει χασει την γευση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιαιτερο τσιγαρο σε καλη τιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Isos to No 1 tsigaro ever.. An skefteite oti mexri simera to proteinoun oi papoudes mas kapnistes , pou sigoura gnorizoun kati parapano.. nai mporo na po me veveotita oti einai pentakathara ta kapna tou.. Congrats!!!

      Διαγραφή
  7. Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς, έστω και μια φορά. Αρκετά καλό τσιγάρο, ξεχωριστό σε σχέση με τα περισσότερα φτηνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ασσος Φιλτρο,ειναι απο τα ελαχιστα φθηνα τσιγαρα,που αυτοι που το καπνιζουν το κανουν γιατι γουσταρουν την γευση και οχι γιατι ειναι φθηνο. Μπορεις να δεις ιδιαιτερα ευπορους ανθρωπους να κανουν αυτη την μαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ (ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΒΟΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ)ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΙΜΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ,ΓΙΑΤΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.ΕΠΕΙΣΙΣ ΣΕ ΣΥΓΡΙΣΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΥΧΤΙΖΕΙΣ. ΕΡΩΤΗΣΗ! Ο ΑΣΣΟΣ ΜΑΛΑΚΟ,ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΙ ΚΑΣΣΕΤΙΝΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ Η ΘΑ ΞΕΝΕΡΟΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ασσος Μαλακο διαφερει απο την κασετινα α) Εχει υψηλοτερη νικοτινη απο 0,9 σε 0,7 β)Εχει πιο λεπτη γευση σε αντιθεση με την γεματη της κασετινας γ)Ειναι αναμειξη καπνων ξενου τυπου με Ελληνικου τυπου, σε αντιθεση με την κασετινα που εχει καπνα μονο Ελληνικου τυπου.
    Το Καρελια το φιλτρο μπορεις να το κανεις ενα test drive.Προσωπικα προτιμω των Ασσο πλακε,αλλα ειναι πολλοι που γουσταρουν περισσοτερο το Καρελια.Παντως δεν νομιζω να ξενερωσεις αφου και αυτο ειναι αξιοπρεπες τσιγαρο για τα λεφτα του,με μεγαλη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΝΤΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο οτι διαβασα Ασσο Φιλτρο καπνιζε και ο Αριστοτελης Ωνασης,ενω την ιδια μαρκα καπνιζε μεχρι τον θανατο της και η γυναικα του Τζακυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δοκιμασα Ασσο ΦΚ, Καρελια ΦΚ και Σαντε ΦΚ αλλα δεν μπορω να ξεχωρισω ποιο μου αρεσε πιο πολυ
    Ο Ασσος με ψιλοεκαψε στον λαιμο, το Σαντε με νταγκλαρε απιστευτα ενω ο Καρελιας μου αφηνε περιεργη γευση
    Αυτο που παρατηρησα ειναι πως με τα Σαντε περιοριζω παρα πολυ τα τσιγαρα μιας και σου δινουν μια "γερη" αισθηση καπνισματος..
    Να δοκιμασω και το Ασσος Μαλακο? Θα δω κατι διαφορετικο? 'Η να κατασταλλαξω (δεν ξερω πως) σε ενα απο αυτα τα 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Assoς μαλακο,αξιζει δοκιμης. Αν επρεπε να τα βαλω σε σειρα,πρωτο θα επελεγα το Σαντε Φιλτρο που ειναι πολυ καλο τσιγαρο μεν,πανακριβο δε(4,10). Οι δυο Ασσοι και το Καρελια Φιλτρο,ειναι καλα τσιγαρα για τα λεφτα τους,μεγαλυτερη συμπαθεια εχω στον Ασσο κασετινα,αλλα τα γουστα ειναι υποκειμενικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!!ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ?ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΑΝΤΕ 4,10? .....ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νεα αυξηση στον Ασσο. Πηρα σημερα στο περιπτερο για να παρω μια κασετινα,αφηνω το 3ευρω και μου λεει δοσε και αλλα δεκα λεπτα,νεα τιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλά η phillip morris είναι πολυεθνική θυγατρική άλλης πολυεθνικής και μέσα σε 10 μήνες αύξησε 40 λεπτά τον άσσο...ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσεθεσα ενα βιντεακι με τσιγαροκριτικη του RJ για τα Assos κασετινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πως του φαίνονται γιατί τα αγγλικά μου είναι επιπέδου "this is a door"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις πάρει διδακτορικό στο συγκεκριμένο αχαρτογράφητο χωριό του συγκεκριμένου τύπου, τίποτε άλλο δεν είναι αρκετό. Εγώ υποτίθεται ότι ξέρω καλούτσικα αγγλικά και οι μόνες λέξεις που καταλαβαίνω είναι «nicotine», «tar» (οπότε τουλάχιστον μαντεύω ότι οι δίπλα λέξεις θα είναι νούμερα), «cigarette», «filter».

      Τα βωβά βιντεάκια του με πατούσες κλπ. είναι πιο διδακτικά. Στη θέση του, αν είχα να πω κάτι που το καταλαβαίνουν μόνο όσοι είναι από το χωριό μου και μιλάνε την ίδια διάλεκτο, δε θα το έβαζα στο γιουτιουμπ. Θα κατέβαινα στο καφενείο να το πω.

      Διαγραφή
    2. Λονδρεζος ειναι ο ανθρωπος,με αγγλικη προφορα τα μιλαει.Προσωπικα τον καταλαβαινω μια χαρα,παρακαλω μην κανετε τετοια προσβλητικα σχολια.

      Διαγραφή
    3. Α, συγγνώμη. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ακουστεί προσβλητικό. Όσο για τις πατούσες, ειλικρινά δεν τις κοροϊδεύω, τις βρίσκω μάλλον ένα προχώ είδος βρετανικού χιούμορ που το εκτιμώ πολύ.

      Ωστόσο παραμένει γεγονός ότι δεν είναι εύκολα κατανοητός. Δε λέω να αλλάξει τη γλώσσα του για χάρη των ξένων, αλλά τα συγκεκριμένα αγγλικά δεν είναι διεθνής γλώσσα.

      Διαγραφή
    4. Καλα κανεις και το διευκρινιζεις,απλα οι Αγγλοι μιλανε με διαφορετικη προφορα απο τα αμερικανικα που εχουμε συνηθισει μεσω των ταινιων.Προσωπικα μου ειναι κατανοητος χωρις να ειμαι και διδακτωρ αγγλικης φιλολογιας.Παντως θα ήταν γελοίο ενας Βρετανος να μιλαει με νεουορκεζικη προφορα για να γινεται πιο κατανοητος.
      Ο Rob ειναι ωραιος τυπος,πολυ κιμπαρης και μου εκανε εντυπωση που παροτι του προτεινα να κανουμε ανταλλαγες ισης αξιας,δηλαδη 2 Ελληνικα προς 1 Αγγλικο,αυτος επεμεινε στο 1 προς 1,αφου ξερει πως στην Ελλαδα οι μισθοι ειναι της πλακας.Τελος παντων επειδη διαβαζει το blog με το google translate δεν ηθελα να υπαρχει κατι προσβλητικο για αυτον.
      Όσοι εχετε λογαριασμο στο YouTube να του αφηνετε απο κανενα σχόλιο,τα χαιρεται πολυ,ειδικα αυτα που ειναι απο ξενες χωρες.

      Διαγραφή
    5. Ακόμα και εγώ που με τις ξένες γλώσσες δεν τα πάω καλά, ειδικά εξ ακοής, βλέπω τα video του και ότι πιάσω. Κάνει καλή δουλειά ο Rob και είναι από τους ελάχιστος που ενδιαφέρονται για μία παρακμιακή αγορά σαν τη δική μας.

      Διαγραφή
    6. Ρόδο, εδώ θα διαφωνήσω κάθετα. Η ελληνική αγορά καπνού δεν είναι καθόλου παρακμιακή ειδικά αν συγκριθεί με αυτήν της Αγγλίας όπου υπάρχουν αποκλειστικά βιρτζίνια και σχεδόν τίποτα άλλο.

      Όσον αφορά τον φίλο Rob, έκανα ένα σχόλιο σε βιντεάκι του και ο τύπος όντως απάντησε με χαρά.

      Για τον άσσο, θα τον ξαναδοκιμάσω. Τελευταία φορά που δοκίμασα, δυο μήνες πριν, με απογοήτευσε οικτρά. Πρώτη φορά που πέταξα άσσο πριν τελειώσει το πακέτο.

      Διαγραφή
    7. Δεν εννοώ από άποψη σημάτων φίλε Ευθύμη αλλά από άποψη καπνιστών.

      Για να σου δώσω ένα παράδειγμα ζητάς από τον περιπτερά να σου προτείνει μία μάρκα και σου δίνει L&M και PALL MALL, επειδή κινούνται πολύ και είναι φθηνά.

      Διαγραφή
  21. Απ τα καλυτερα τσιγαρα της αγορας. Το 7αρακι ειναι οντως η βαθμολογια που θα εδινα και γω, αλλα αν βαθμολογουσα σε συναρτηση με την τιμη του, δικαιωματικα θα του εβαζα ενα 8. Ειδικα αν το πετυχεις στα καλα του, ειναι απλα απολαυση. Αλλα ακομα και οι ασχημες παρτιδες του ασσου ειναι σαφως καλυτερες απ τα φθηνοτσιγαρα της σειρας. Συμφωνω απολυτα με το σχολιο του Πετρου πως το τσιγαρο αυτο το καπνιζουν ακομα και ευποροι, επειδη εχει ξεχωριστο αρωμα. Συγχαρητηρια Πετρο για το ιστολογιο σου, χρονια πολλα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λοιπον,μετα απο ενα 6μηνο πηρα ξανα Ασσο Κασετινα.Αν και ήταν απο τα τσιγαρα που παραδοσιακα μου αρεσαν,την τελευταια φορα ηταν αθλιος.Τελος παντων,τωρα τον γουσταρα πολυ,εντονο αρωμα,αριστο κοψιμο και καυση ενω εχω την εντυπωση πως μεγαλωσε καπως και το μηκος του. Δεν ξερω αν ειναι ετσι γενικα ή επεσα σε καλο πακετο,κωδικος ΑΧ παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιβεβαιωνω.Καπνιζω μονο ανατολικα τσιγαρα και ο Ασσος πλακε εδω και λιγο καιρο ειναι απιστευτος,μοιαζει με υπερπολυτελες τσιγαρο παρα με φθηνο.Ελπιζω να το κρατησουν ετσι.Ισως η φετινη σοδεια ελληνικων καπνων να βγηκε φοβερη. Καλο και το καρελια πλακε εδω και καιρο,αλλα ο ασσος ειναι το κατι αλλο,αυτη την εποχη

      Διαγραφή
    2. Η τιμή έπεσε;

      Διαγραφή
    3. ειδα τα σχολια και εσπευσα να παρω ασσο κασσετινα.Επιβεβαιωνω τον ανωνυμο,Αυτη τη στιγμη ο,τι καλυτερο.3,10 η τιμη.Οσο για το βαρος,κααπνιζω σαντε αφιλτρο και δεν το βρηκα αερα.Αν ηταν βαρυ σε επιπεδα προ 2000 θα ηταν τελειο...

      Διαγραφή
    4. Παντως και παλια ο Ασσος Φιλτρο δεν ηταν ιδιαιτερα βαρυς. 12 πισσα και 0.7 νικοτινη ειχε στα μεσα του 90.

      Διαγραφή
    5. Τοτε 14 χρονων καπνιζα καμελ.Αυτα ως πιτσιρικαδες τα σνομπαραμε :).Ο παπους μου καπνιζε αρωμα και θυμαμαι δε μου ειχε αρεσει.Τωρα ,εχοντας διαβασει εδω στο μπλογκ σχετικα, πιστευω οτι θα τα γουσταρα πολυ

      Διαγραφή
    6. Άσ' τα φίλε... Το Άρωμα και τους Δελφούς και άλλα παρόμοια τα χάσαμε πριν μάθουμε να τα εκτιμάμε. Ο πατέρας μου κάπνιζε Δελφούς όσο υπήρχαν, και δεν τους ανεχόμουν ούτε σαν κλεμμένο τσιγάρο στη ζούλα. Τώρα που άρχισα να μαθαίνω, ανακαλώ κάτι από τη γεύση τους σε μερικά καλά χωραφίσια. Σε τσιγάρο εμπορίου δεν έχω βρει τίποτε παρόμοιο.

      Ότι κάποτε υπήρχαν και Δελφοί Πολυτελείας, τώρα τελευταία το έμαθα, από κάτι συλλέκτες. Φαντάζομαι πώς θα 'ταν. Άσε τι μυθικά πράγματα φαντάζομαι για το Ελλάς Σπέσιαλ, που δεν το πρόλαβα.

      Διαγραφή
  23. kalhmera!paidia o assos filtro einai se poly kala epipeda poiothtas auth th stigmh.gia emena to kalytero tsigaro sthn timh tou(3.10)partida (BN)
    petro an exeis kairo na pareis axizei na dokimaseis.an exei kaneis na protinei kati allo se se auth thn timh 8a htan kalo na to anaferei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφού σου αρέσουν τα ανατολικά απ ότι βλέπω, κάνε μια δοκιμή με το 22, τιμή 3,00. Πιο αρωματικό, πιο βραδύκαυστο αλλά και πιο ελαφρύ. Προσωπικά, μου αρέσει αρκετά.Καλό και το καρέλια φίλτρο, πιο ουδέτερο αλλά και πιο βαρύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι ο Ασσος ειναι τωρα τελευταια πολυ καλος,αλλα ειναι και καπως ελαφρυς για τα γουστα μου.Προτιμω το Καρελια για την πιο γεματη γευση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. paidia thnx gia tis apanthseis.
    sta akriva tsigara protimw ton virginia kapno...(rothmans,karelia)
    panta mou aresan gia allagh ta anatolitika kai ta american bled...
    thelw na vrw ena fthno shma gia ka8hmerino kapnisma.

    petro ta karelia filtro mou aresan alla protimw ton asso(to karelia tsimpage ligo sto laimo)
    twra to 22(kykloforei akoma??????)8elw na to dokimasw alla den exw akousei kai ta kalytera.....(8a to dokimasw pantws kapoia stigmh)

    o assos malako to marlboro kokkino kai to camel filtro xerete an lene tipota twra,exw poly kairo na ta parw,axizei h dokimh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Άσσος μαλακό σίγουρα, το marlboro δεν είναι και τίποτα το φοβερό, το Camel δεν μου άρεσε καθόλου.

      Διαγραφή
  27. Πήρα Άσσο μαλακό ΒΝ προχθές, ήταν όντως από τις καλύτερες παρτίδες. Επίσης είδα και μία να καπνίζει 22.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οντως ο Ασσος φιλτρο κασσετινα ΒΝ εχει ενα υπεροχο αρωμα τωρα, το οποιο δεν υπηρχε πριν 2-3 μηνες.Η γευση του ομως ειναι πιο ηπια απο οτι τη θυμαμαι.
    Παντως βρηκα τεραστια διαφορα στα Καρελια φιλτρο κασσετινα.Πολυ γεματη, χορταστικη γευση και καθολου απο την πικραδα που αφηνε στο στομα.Σιγουρα εχει αρκετο κακαο -εγω το μυριζω μολις ανοιξω το πακετο, πριν καν αναψω- κατι που προσωπικα μου αρεσει, επειδη μου θυμιζει παλιοτερα καλα blend.Αν ηταν λιγο πιο αρωματικο, σαν τον Ασσο, θα το καπνιζα μονιμα και σιγουρα θα ηταν πολυ καλυτερο απο τα American blend των 3,50 και 4 ευρω που κυκλοφορουν σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και εδώ θα συμφωνήσω. Αν η κασετίνα του καρέλια είχε τα αρώματα του άσσου θα ήταν ο,τι πρέπει.

    Όσο για τα american blend Δημήτρη, τα έχω δοκιμάσει όλα πρόσφατα. Το μόνο που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις είναι το Meine Sorte. Αν ήταν πιο βαρύ και δεν είχε το σπαστικό διπλό χαρτάκι, θα ήταν πραγματικά πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα το δοκιμασω, αν και το θυμαμαι παναλαφρο.Το 22 ακομη το ψαχνω, Ευθυμη!Στη Θεσσαλονικη πού υπαρχει?Σε λιγες μερες πηγαινω Αθηνα.Γνωριζει καποιος αν μπορω να το βρω στη Νικαια-Κορυδαλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στη Θεσσαλονίκη θα το βρείς σχεδόν σε όλα τα today - εκτός απ αυτό στην Κλεάνθους- στην Αριστοτέλους πάνω στην Τσιμισκή, στο περίπτερο που είναι 24 ώρες ανοικτό δίπλα στα δικαστήρια και γενικά σε μεγάλα περίπτερα και πρατήρια τύπου. Σε αυτά που σου έγραψα όμως θα το βρείς σίγουρα φρέσκο. Φυσικά, είναι και αυτό πολύ ελαφρύ, το αγοράζεις για το άρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι ο Πέτρος "ψήνεται" να γράψω και για τον Παπαστράτο, θα κάνω ένα αφιέρωμα στους Άσσους από τη δεκαετία του '60 μέχρι τις αρχές του 2000. Μετά η μπάλα χάθηκε τελείως λόγω Philip Morris και μέτριων χαρμανιών.

    ΑΣΣΟΣ ΣΚΕΤΟΣ / ΑΦΙΛΤΡΟΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑ: Από τα πλέον παραδοσιακά τσιγάρα, με πολύ μεγάλες πωλήσεις. Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά του τσιγάρου όταν καιγόταν καθώς και τη μυρωδιά στα κιτρινισμένα δάχτυλα των μεγαλυτέρων και αργότερα και στα δικά μου!! Έντονη μυρωδιά καθαρού καπνού χωρίς χημικά. Όταν πετύχαινα φρέσκο πακέτο, η γεύση ήταν απολαυστική σε συνδυασμό με Ελληνικό καφέ. Σήμερα το χαρμάνι του, καμία σχέση με το παλιό. Όπως και σε όλους τους Άσσους που θα περιγράψω παρακάτω.

    ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ: Είχε το ίδιο παραδοσιακό χαρμάνι με τον Άσσο σκέτο, μόνο που είχε φίλτρο. Στο πακέτο, για να ξεχωρίζει σε σχέση με τον Άσσο μαλακό φίλτρο, είχε μία σφραγίδα / στάμπα, που έγραφε "ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ". Και όντως έλεγε αλήθεια. Απίθανη και η γεύση του συγκεκριμένου τσιγάρου παρά το ότι είχε φίλτρο.

    ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ: Η σύγχρονη άποψη του Άσσου. Διαφορετικό χαρμάνι, πιο σύγχρονο, πιο εύπεπτο για τους νέους καπνιστές και φυσικά κόντρα στο ΠΑΛΛΑΣ που εκείνη την περίοδο πουλούσε εκατομμύρια πακέτα εντός και εκτός Ελλάδας.

    ΑΣΣΟΣ EXPORT: Φιλτράκι άνθρακα για πιο "υγιεινό" κάπνισμα...κι ας μην καταλάβαινα τη διαφορά το πρωί...όπως έλεγε το σύνθημα στη διαφήμιση! Σκληρό τσιγάρο στο λαιμό με γεύση...τσιμέντου!!!

    ΑΣΣΟΣ SUPER 100s: Αυτός ο Άσσος μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε πρώτα από όλα η συσκευασία. Ήταν σχεδιασμός μαλακού πακέτου αλλά ήταν από σκληρό χαρτόνι! Δεν υπάρχει πλέον αυτή η συσκευασία. Υπάρχει μόνο το σκληρό. Το χαρμάνι του είναι πιο κοντά στον κλασικό μαλακό Άσσο.
    Και τώρα αν το αγοράσετε δεν έχει μεγάλη διαφορά από παλιά. Για δοκιμάστε!

    ΑΣΣΟΣ INTERNATIONAL ΣΚΛΗΡΟ ΑΣΗΜί: Η πρώτη εμφάνιση του Άσσου με καπνά Virginia. Όμως η πρώτη γκριζοασημί συσκευασία του, δεν έγινε ποτέ γνωστή στο κοινό. Πούλησε ελάχιστα. Το χαρμάνι όμως ήταν πολύ καλό και αυτό αποδείχτηκε από τις πωλήσεις όταν άλλαξε πακέτο.

    ΑΣΣΟΣ INTERNATIONAL ΣΚΛΗΡΟ / ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΛΕ: Εδώ έχουμε τον κλασικό Άσσο International που μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Τα κλασικά καπνά Virginia μαζί με τα Ελληνικά Ανατολικά έκαναν ένα τσιγάρο επικίνδυνα απειλητικό για το Marlboro που κατασκεύαζε η ίδια εταιρία με την άδεια της Philip Morris. Οι πωλήσεις έφτασαν πολύ ψηλά αλλά σήμερα δεν υπάρχει καθόλου το συγκεκριμένο τσιγάρο.

    ΑΣΣΟΣ INTERNATIONAL LIGHTS: Πολύ ωραίο λευκό πακέτο με διακριτικές ρίγες σε μλπε και κόκκινο. Η γνωστή γεύση του κόκκινου International αλλά με σαφώς μειωμένα ποσοστά πίσσας και νικοτίνης. Από τα καλά τσιγάρα που δεν άλλαζες εύκολα αν τα συνήθιζες.

    ΑΣΣΟΣ CLASSIC LIGHTS ΜΩΒ / ΜΠΛΕ / ΧΡΥΣΟ: Πρόκειται για έναν πιο εξελιγμένο και πιο ελεφρύ Άσσο σε σχέση με τον μαλακό. Το χαρμάνι ήταν σχεδόν το ίδιο αλλά πρέπει να είχε και ολίγον από Virginia μέσα. Στην πορεία καταργήθηκε η λέξη Άσσος και η μάρκα λεγόταν CLASSIC PAPASTRATOS. Ούτε κι αυτά υπάρχουν, αν δεν κάνω λάθος. Έχουν μετατραπεί σε Philip Morris Cut...όπως και τα OLD NAVY.

    AΣΣΟΣ MILD 25: Ήταν ο πρώτος 25άρης Άσσος σε μαλακό πακέτο. Συμπαθητική γεύση, ίδια με του Classic και με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Μετά ακολούθησαν άπειρες παραλλαγές πάνω στο συγκεκριμένο τσιγάρο και όχι μόνο.

    ΥΓ: Προσεχώς θα κάνω και ένα αφιέρωμα σε Blend σήματα του Παπαστράτου που πλέον ίσως και να μην υπάρχουν. Βλέπε SAGA και άλλα τέτοιου τύπου. Όποιος ξέρει βοηθάει!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θυμήθηκα και άλλο ενα σήμα του Παπαστράτου το odyssey (αν το γραφω καλα)
    Το saga νομίζω είναι αυτό που είχε ενα γλάρο απ'εξω.
    Δεν τα έχω δοκιμάσει.
    Επίσης τα old navy που ανέκαθεν τα έβγαζε ο παπαστράτος

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το Odyssey το θυμαμαι,βγηκε γυρω στο 2000 αλλα δεν τραβηξε. Το Saga ήταν παραδοσιακο τσιγαρο,με αρκετο σουξε παλια.Το καπνισα λιγο πριν καταργηθει,το 2009 μαζι με το Σαντα μαλακο νομιζω,ήταν πολυ γεματο τσιγαρο με ενα περιεργο δικό του αρωμα.American blend και ακριβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το Odyssey δεν θυμάμαι αν το έβγαζε ο Παπαστράτος. Μία φορά το δοκίμασα και δεν ξανασχολήθηκα. Πέτρο, ποιο είναι το Σάντα μαλακό που λες;;; Ήταν σήμα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα; Πρώτη φορά στη ζωή μου σκόνταψα σε μάρκα που αγνοώ!!! Ε ρε χαρές ο Πέπε!!! Λοιπόν, ιδού τα Blend που θυμάμαι εγώ:

    SAGA: Αρωματικό τσιγάρο τη δεκαετία του '80 αλλά μετά μεταλλάχθηκε και χαμήλωσε η ποιότητα. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε είχε ένα σπάνιο άρωμα που σε κανένα άλλο τσιγάρο δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Καλή γεύση και ωραία βρασμένα καπνά παραδοσιακά αλλά και τύπου American Blend.

    OLD NAVY ΜΑΛΑΚΟ / ΣΚΛΗΡΟ ΛΕΥΚΟ: Μιλάω για το παραδοσιακό πρώτο American Blend του Παπαστράτου με το μεγάλο καραβάκι στη μέση. Άρωμα επιπέδου Παλλάς, ίσως και καλύτερο όσο περνούσαν τα χρόνια και Παλλάς έμενε πίσω γευστικά. Ωραίο τσιγάρο που καταργήθηκε. Έμεινε μόνο το όνομα να θυμίζει την παλιά καλή εποχή του συγκεκριμένου σήματος.

    OLD NAVY LIGHTS ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ: Σκληρό πακέτο, πάλι με το μεγάλο καραβάκι στη μέση. Από τα πολύ καλά και προσιτά ελαφρά τσιγάρα....αλλά χωρίς το άρωμα που είχε το Full Flavor. Κι αυτό καταργήθηκε και έδωσε τη θέση του σε άλλα χαρμάνια με το ίδιο όνομα.

    COLT: Κόκκινο λευκό πακέτο, τύπου American Blend, αδιάφορη γεύση και πλήρης αποτυχία του σήματος. Σταμάτησε εντελώς.

    Αυτά είναι παλιά σήματα που δεν υπάρχουν πια με εξαίρεση ίσως το OLD NAVY που βγήκε σε πολλές κακές παραλλαγές και νομίζω ότι πάει να καταργηθεί εντελώς μέσω του PHILIP MORRIS NAVY CUT.

    Δεν θυμάμαι άλλο τώρα αλλά που θα μου πάει; Θα θυμηθώ!!!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάται κανείς τα μικρά 25άρια του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ με την επωνυμία "CLUB"; Μέγεθος GAULOISES άφιλτρου αλλά με φίλτρο, κίτρινο πακέτο με μία αγκράφα που έγραφε CLUB. Τσιγάρο στυλ Easy Rider! Κυκλοφόρησε το 1995-1996. Μετά σταμάτησε. Ο Παπαστράτος το είχε διαφημίσει πάρα πολύ τότε. Αλλά....τον έτρωγε πάντα το φάντασμα του Marlboro!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους.

      Εγώ προσωπικά τα θυμάμαι, τα κάπνιζα τότε (όσο κάπνιζα, γιατί κάπου τότε άρχισα) και απόρησα γιατί σταμάτησαν. Μ' άρεσε πολύ το πακέτο και το μέγεθος, ήταν μεγάλη πρωτοτυπία για την εποχή! Θυμάμαι ωραία μεστή γεύση και πολύ στυλ!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Θυμάμαι έβγαινε σε σκληρό και μαλακό. Όμως επειδή, μάλλον μόνο εσύ το κάπνιζες, ο Παπαστράτος το σταμάτησε. Δεν έχει σχέση με άλλες καπνοβιομηχανίες που κρατάνε εν ζωή παλιά σήματα κι ας μην έχουν κίνηση. Όταν δεν τσουλάει το σήμα κόβεται. Πολύ απλά.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάλι δεν τα θυμόμουν, μέχρι που ανακάλυψα τα δύο πακέτα, μαλακό και σκληρό, προ ημερών. Επίκειται ανάρτηση, όταν συγκεντρώσω μερικούς ακόμα Άσσους για να πάνε όλοι μαζί.

      Ήταν λιγάκι μεγαλύτερο από το γκολουάζ φίλτρο/άφιλτρο (που ήταν ίδιου μήκους μεταξύ τους), και το φίλτρο καταλάμβανε ένα αναλογικά πάρα πολύ μικρό μέρος αυτού του μήκους. Η εικόνα του τσιγάρου είναι αρκετά ασυνήθιστη, κοντόχοντρη, λίγο σαν το μπουλντόγκ που τα διαφήμιζε!

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους! Νομίζω οτι το Odyssey που αναφέρατε δεν το έβγαζε ο Παπαστράτος, αν και δεν παίρνω όρκο κιολας.. Ο περιπτεράς της γειτονιάς μου τοτε μου είπε οτι ο τύπος που το έφερνε-παρήγαγε ή δεν ξέρω γω τι είχε οικονομικά προβλήματα και σταμάτησε. Το σήμα αυτό θα'χε δε θα'χε 6-7 μήνες ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή βρήκα το πακέτο του Odyssey να διορθώσω και να προσθέσω μερικές πληροφορίες. Πρόκειται για American blend, το εβγαζε η Gallagher Limited, χωρις όμως να διευκρινιζεται καπου ποιος το εφερνε στην Ελλαδα. Αναλογιες 12 πισσα, 0,8 νικοτίνη. Δυστυχώς τιμή δεν ξερω, η ταινία του φόρου εχει ξεκολλήσει εδώ και χρόνια από το πακέτο. Το πακέτο είναι εδω: http://gr-cypacks.blogspot.com/p/foreign-brands-in-greece.html

      Διαγραφή
  37. Σαντε μαλακο,συγνωμη για το λαθος. Το Odyssey εχω την εντυπωση πως ήταν Ιταλικό τσιγαρο.
    Τα δυο Old Navy βγαινουν ακομα.3,70 κοστιζουν και είναι καλά τσιγαρα ακομα και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάντως τα OLD NAVY δεν μπορώ να τα βρω σε κανένα περίπτερο. Επιμένω ότι έχουν μετατραπεί σε PHILIP MORRIS NAVY και μάλιστα η λέξη NAVY είναι γραμμένη με την ίδια γραμματοσειρά των OLD NAVY. Μόνο που επειδή τα δοκίμασα, είναι ίδια με αυτά τα μετριότατα 25άρια OLD NAVY που είχαν κυκλοφορήσει γύρω στο 2003.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους. Τα Old Navy 25αρια δεν αντικατασταθηκαν απο Phillip Morris. Αντικαταστάθηκαν απο τα LM, τα οποία μάλιστα λάνσαραν 2 νεα πακέτα (εκτός από το κόκκινο και το μπλέ) με τις ίδιες αναλογίες πίσσας και νικοτίνης των Old Navy σιέλ και άσπρο. Αν υπάρχει Philip Morris Navy δεν το γνωρίζω και θα παρακαλούσα να δώσετε περισσότερες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  39. Επιμενω πως υπαρχουν ακομα,τα βλεπω στο μαγαζι που ψωνιζω και δεν ειναι ξεχασμενα απο το παρελθον.Θα παρω ενα πακετο τις προσεχεις μέρες και θα γραψω την παρτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όχι Βασίλη, τα OLD NAVY κυκλοφορούν ακόμα. Για τα 20άρια μιλάω, το κλασσικό κίτρινο πακέτο, όχι για τα ελεεινά 25άρια. Χθές τα έπιασα στα χέρια μου να τα αγοράσω, αλλά τελικά πήρα τα MEINE SORTE που είδα στο ράφι την τελευταία στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάω πάσο παίδες. Αφού επιμένετε....

    Όσο για το PHILIP MORRIS NAVY υπάρχει το τελευταίο τρίμηνο. Ψάξτε το στο περίπτερο όσοι ενδιαφέρεστε. Λευκό - μπλε πακέτο.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη ειναι σίγουρο οτι υπάρχει τέτοιο σήμα? Philip Morris ξέρω οτι υπαρχουν τα καινούργια πακέτα, 20αρια και 25αρια. Εννοεις μήπως το Quantum Blue, Quantum Intigo? Μου κάνει εντύπωση γιατι τον περασμένο Μαϊο ήμουν Ελλάδα και δεν είδα τίποτε τέτοιο...Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου σε καμία περίπτωση, απλώς αναρωτιέμαι.

      Διαγραφή
    2. Λάμπρο, νομίζω ότι πρόκειται για πρόσφατη κυκλοφορία που πάει μαζί με τον αντίστοιχο καπνό. Οι δύο καπνοί λέγονται Navy cut και club cut. Πρέπει να πήρε το μάτι μου (χωρίς να ορκίζομαι γιατί δεν έδωσα μεγάλη προσοχή) και πακέτα με το ίδιο ντιζάιν, άρα ίσως και με το ίδιο ή παρόμοιο όνομα. Περισσότερα από όποιον ξέρει περισσότερα!

      Διαγραφή
    3. Λάμπρο, κυκλοφόρησε σε 3 τύπους τον Ιούνιο. Είναι η νέα σειρά PHILIP MORRIS CUT που το μεσαίο της σήμα λέγεται NAVY. Κυκλοφορεί σε βαρύ, ελαφρύ και σούπερ ελαφρύ και πωλείται με 3,20 ευρώ στα περίπτερα. Όντως κυκλοφόρησαν και οι 2 καπνοί που λέει ο Πέπε, στην ίδια σειρά της PHILIP MORRIS. Δεν θα το βρείτε εύκολα πάντως διότι δεν το καπνίζει κανείς. Άλλωστε είναι από αυτά τα χόρτα των 3 ευρώ που είναι για πέταμα. Χαρμάνι από αγνώστου προελεύσεως καπνά και το αποτέλεσμα μέτριο. Και πολλές φορές το μέτριο είναι χειρότερο κι από το κακό!!!

      Διαγραφή
    4. O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΠΕ έχουν δίκαιο. Υπάρχουν.

      Για την ακρίβεια λέγεται philip morris navy cut και είναι σε μπλε πακέτο.
      Υπάρχει και το philip moris rich cut σε κόκκινο πακέτο.

      Τα 20αρια old navy υπάρχουν ακόμα νομίζω,αλλα δεν παίρνω και όρκο.

      Κωνσταντίνος.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σε όλους! Πρός Ανώνυμο και Πέπε.
      Πράγματι, εχετε δίκιο. Ήξερα για τη νέα κυκλοφορία των PM, απλώς είχα υποψη μου παρόμοια πακέτα που κυκλοφορούν στο εξωτερικό (αυτά με τον τύπο και το σκυλο του) που δεν ονομαζονται ομως Navy Cut αλλά Royal Cut. Τώρα αν είναι για πέταμα ή οχι, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν προτίθεμαι να τα καπνίσω. Απλά για λόγους συλλογής και μόνο ρωτάω (με την ευκαιρία ευχαριστώ δημόσια τον Πέπε για την εξαιρετικη κουβέντα μεσω μεϊλ σχετικά με αυτό το θέμα).
      Σχετικά με τα 20άρια Old Navy κυκλοφορούν κανονικά σε δυο εκδοχές. Προσωπικά τα πέτυχα σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου, οπότε υποθέτω εύκολα βρίσκονται σε μεγαλύτερες πόλεις.

      Διαγραφή
  42. Θυμίθηκα και άλλη μια μάρκα του Παπαστράτου. Το hellas special. Toυ έχει κάνει και παρουσίαση ο Πέτρος. Νομίζω έχει γραφτεί και τραγούδι για το συγκεκριμένο σήμα,το πέτυχα μια φορά τυχαία στο youtube.

    Eπίσης θυμίθηκα και το "ΛΗΘΗ" του Καρέλια.Πρέπει να είναι αρκετά παλιό δε ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει Βασίλη.

    Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://www.youtube.com/watch?v=S1AAoLu6YYQ

    EΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έχουμε - και ειδικά εγώ - καταντήσει γραφικοί σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις ανα παρτίδα στην ποιότητα του άσσου. Μπαίνω στον πειρασμό όμως να πω πως προχθές πήρα μια κασετίνα με κωδικό ΓΝ και ήταν καταπληκτική. Φοβερά αρώματασ, αρκετά δυνατό για ανατολικό πάντα τσιγάρο, σωστή καύση, όλα άψογα. Δεν ξέρω αν ανήκει στο τοπ 10 των τσιγάρων της αγοράς όπως σχολιάζαμε στο πιο πρόσφατο τόπικ, αλλά σίγουρα είναι στο τοπ 5 των πιο ασταθών τσιγάρων από όλες τις απόψεις (γεύση, αρώματα, βάρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο είναι το μεγάλο πρόβλημα του άσσου,η ασταθια. Αν είχε σταθερή γεύση θα το κάπνιζα μόνιμα, ειμαι φαν του παραδοσιακού ασσου.

      Δυστυχως αστάθια υπάρχει και σε άλλες μάρκες, οπως κάμελ και excellence

      Kωνσταντίνος

      Διαγραφή
    2. Πήρα ενα πακέτο με κωδικο ΓΕ. Απαράδεκτος...

      Διαγραφή
    3. Το ΓΕ είναι μάλλον παλιός κωδικός. Τώρα κυκλοφορεί η ΓΞ. Από ΓΜ και μετά το τσιγάρο γίνεται Μπαρτσελόνα! Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται με αυτό το σήμα, πιθανόν οι επόμενες παρτίδες να παίζουν football league 2..

      Διαγραφή
  45. Kαι να φανταστείς πήγα στο μεγαλύτερο και κεντρικότερο περιπτερο της πόλης μου για να βρω καινούργιο κωδικό!

    Φαντάσου ποσο λιγο πουλάει πλεον ο ασσος έτσι οπως τον κατάντησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τιτλοι τελους για τον ανατολικό ασσο φιλτρο κασετινα και ασσο σκετο. "Βιρτζινιοποιήθηκαν" και οι δυό. Το ιστορικο και ανατολικοτατο αυτο τσιγαρο ούτως ή αλλως τα τελευταια χρονια μεταπηδησε απο τα ελληνικα και ποιοτικα καπνα στα αγνωστης προελευσης (ίσως και ελληνικα) μη ποιοτικα καπνα. Η PMI βαζει στο χρονοντουλαπο τον 100% ανατολικο ασσο κασετινα. Ο χρόνος θα δείξει αν ειναι προς τη σωστη κατευθυνση ή οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σήμερα αγόρασα άσσο φίλτρο. Απίστευτη γευση. Καπνιζα Marlboro σκληρο αλλα τώρα τελευταια δεν καπνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΕΤΡΟ!!!
    ...καπνίζω περίπου 38 χρόνια, από αυτά τά δύο πρώτα χρόνια REX μαλακο
    καί μετά "σκλάβος" καί γώ τής "μαλποριάς" μέχρι πρίν δύο περίπου χρόνια πού τό πέταξα καί πήγα στήν χρυσή κασετίνα καρελια,καλο τσιγάρο αλλά τώρα στό τέλος χάλασε πολύ καί άρχισε ό γολγοθάς ό δικός μού γιά νά σταθεροποιηθώ σέ μιά μάρκα καί λέω αυτό γιατί ίσως νά είναι λάθος αλλά "δένωμαι" μέ τήν μάρκα λοιπόν δοκίμασα καρέλια φίλτρο κασετίνα καλό τσιγαρο αλλά βαρύ,καρέλια BLYE άχυρο, καρέλια μαλακό καλύτερο από τήν κασετίνα, ένα καινούργιο καρέλια μαλακό πού έχει τήν φιγούρα τής χρυσης κασετίνας καί γιά καπνό έχουν βάλει τό χαλασμένο χαρμάνι τής χρυσής κασετίνας στά 3,50 ευρω, απόψε πήρα τόν ασσο φίλτρο κασετίνα πολύ καλό τσιγάρο!!!!!!
    ή τεράστια καπνιστική σου πείρα καί τό άνω καπνιστικό ίστορικό μου
    μέ βλέπει νά κάνω μόνιμη μάρκα τόν άσσο φιλτο κασετίνα???
    ευχαριστω έκ τών προτέρων γιωργης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλε μου.Πολυ καλο τσιγαρο ο Ασσος Κασετινα,απο τα αγαπημενα μου.

      Διαγραφή
  49. Εγω βρήκα επιτέλους τις κάλες υποτιθεται παρτιδες του άσσου κασετίνα.

    καπνιζω την ΓΞ. Θα επιβεβαιωσω και εγω, οτι πλεον ο άσσος βιρτζινοποιηθηκε,ο παλιος ανατολιτικος ασσος με την ιδιαιτερη γεύση μας αφησε χρονους.
    Το πακέτο το πέταξα,αδιάφορη και φτηνιάρικη γεύση κακων καπνων.

    Δεν καταλαβαίνω τους ύμνους που του ριχνεται, ειδικά εσυ Πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλημερα σε ολους καλημερα πετρο!!!
    ...ίσως να εχεις δικιο φιλε ανωνυμε καί ασπαζομαι τήν πείρα σου αυτή τήν στιγμη καπνίζω
    τήν δευτερη κασετίνα ασσου κωδικος ΓΟ καί τήν καπνίζω άνετα είμαι 55 χρονων ΄καπνιζω σχεδον 38
    χρονια εξ αυτων τα 34 "μαλποριά",ασσο κασετίνα
    κάπνισα πρωτη φορά!!!!!!!!!!!!!!
    ...ένα πραγμα με φοβίζει μόνο σ αυτό τό τσιγαρο
    μήπως η εταιρία βάζει ότι δεύτερο τής περισσεύει
    από καπνά πιστεύω να "έπιασες" τό σκεπτικό
    μου... καί ό φόβος τού μπαγιάτικου πακέτου αλλιώς θά τό κάπνισα σόν μόνιμο τσιγάρο!!
    ποιά πρόταση έχεις παρεμφερή?? γιατί είμαι λάτρης τής μόνιμης μάρκας..!!ευχαριστω όλους
    ΓΙΩΡΓΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παίδες, το γεγονός πως ο άσσος έχει πλέον κάποια βιρτζίνια είναι όντως γεγονός (το είχα γράψει και γω πριν λίγο καιρό) αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτό είναι κακό! Ναι, και γω θα προτιμούσα τον προ 4ετίας (μην πω 10ετίας) άσσο που ήταν "καθαρόαιμο" ανατολικό, αλλά απ την άλλη μην συγκρίνουμε τον τωρινό με τον προ 2μήνου άσσο! Η μέρα με την νύχτα! Δηλαδή, καλύτερα να έχει κάποια βιρτζίνια μέσα παρά χορτάρια τα οποία ειναι κάκιστες ποικιλίες ανατολικών καπνών. Όπως και να χει είναι θέμα γούστου και blending, προσωπικά όμως αυτός ο άσσος μου αρέσει.

      Γιώργη, τα πακέτα του άσσου δεν είναι μπαγιάτικα γιατί το σήμα κινείται αρκετά. Ο κωδικός ΓΟ είναι πρόσφατος. Τέλος, όλα τα ελληνικά ανατολικά τσιγάρα (καρέλια, άασος, σαντέ σκέτο και 22) αξίζουν δοκιμής. Από κει πέρα είναι θέμα γούστου όπως προείπα

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα ο τωρινός ασσος είναι καπως καλυτερος απο αυτον του καλοκαιριου-φθινοπορου.Οχι όμως καμια τρελη διαφορά.Το μισο πακετο κατάφερα να κάνω και το πέταξα. Ισως το αδικώ λιγο μιας και καπνιζω davidoff classic αυτην την εποχή...

      Πέρα απο την γεύση που ειναι υποκειμενικό, θα ηθελα να εστιασω αλλου. Ο παραδοσιακος άσσος αλλαξε. Ο ασσος που γνωριζαμε και θυμομασταν, με την χαρακτηριστικη μυρωδια ανατολικου καπνου,που την αναγνωριζες απο μακρια,δεν υπαρχει πια. Παει η μυρουδια,παει -κυριος- και η γευση....
      Μιλαω για κασετινα και μαλακο,για το αφιλτρο δεν γνωριζω.
      Για να καταλαβαιτε πιο ανατολιτικα μυριζει το davidoff clasic και καμελ,παρα ο άσσος!!!

      εμενα ο ασσος πλεον μου βγαζει μια γευση φτηνου ημιανατολικου τσιγαρου με ασχημα, κακα ποιοτικος καπνα.
      Το καρελια φιλτρο ειναι καλυτερο γευστικα και 10 λεπτα φθηνοτερο.

      Οσο για τον φίλο που ρωταει για μόνιμη μάρκα,εγω θα σου προτεινω το davidoff classic, american blend, καλη ποιοτητα,σταθερη γευση και 10 λεπτα ακριβοτερο απο μαρλμπορο αλλα με μεγαλυτερο μηκος.
      Το θεωρω το καλυτερο αμερικαν μπλεντ αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
    3. ...φίλε είμαι αμύητος σέ νέες γεύσεις καθότι
      ήμουν σκλάβος τής"μαλποριάς" επί 35 ετίας δοκίμασα τό καρέλια
      φίλτρο μαλακό καί κασετίνα αλλά ήταν βαρύ τσιγάρο σκληρή γεύση μόνο όταν κουραζόμουν δέν μέ πείραζε καί καθότι
      καπνίζω 50 περίπου τσιγαρα τήν ημέρα "θά μ έστελνε"..προσπάθησα καί επέμενα στό καρέλια αλλά φίλε δέν ξέρω μού άφηνε κενά καί ό νούς μου σκεφτόταν τήν "μαλποριά"
      καί άν έβλεπα κάποιον καί κάπνιζε τόν "ζήλευα"...όμως μέ τόν άσσο φίλτρο κασετίνα τί νά πώ νοιώθω ότι βρήκα τήν μάρκα μου νοιώθω σιγουριά,καλό τσιγάρο ασπάζωμαιβέβαια ότι
      λές γιατί σίγουρα εσύ έχεις περισσότερες γεύσεις δοκιμάσει από εμένα θά δοκίμαζα πολλά τσιγάρα αλλά φοβάμαι τόν λαιμό
      γιαυτό ψάχνω μόνιμη μάρκα τό davidoff μοιάζει μέ τό μάλπορο??? εκείνο πού παρατήρησα στόν άσσο κασετίνα είναι ότι τό πακέτο του όταν τό ανοίξεις χάνει τήν φόρμα τού καί δέν κλείνει πάλι σωστά αλλά αυτό γιά μένα δέν είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί σέ 5 ώρες θά ανοίξω καινούργιο..!!!ευχαριστώ δια τίς πληροφορίες καλημερα σ όλους ΓΙΩΡΓΗΣ!!
      υγ συμφωνω γιά όσα λές γιά τήν ποιότητα καπνων πού 'εχει τώρα ό άσσος κασετίνα ότι είναι Β καπνά αλλά εγώ όμως δέν αξιώθηκα να καπνίσω αυτό τό τσιγάρο στίς δόξες του..!!


      Διαγραφή
    4. Καλα φιλος αυτο με το πακετο του Ασσο το χω και γω..ειδικα αμα το βαλεις σε τζιν τοτε μετα αστο εχει γινει πλακε

      Διαγραφή
  51. Ο Ασσος Κασετινα ειναι το μονο τσιγαρο της Παπαστρατος-Φιλιπ Μορρις που εμεινε αξιοπρεπες. Τα καπνα ειναι πρωτης ποιοτητας και τα περισσοτερα Ελληνικα(το ξερω απο πρωτο χερι).Ο λογος που ειναι φθηνοτερο απο το Μαλμπορο ειναι α)γιατι δεν εχει καθολου εξοδα διαφημισης και προωθησης, β)γιατι παραδοσιακα τον καπνιζουν ηλικιωμενοι και φοιτητες οι οποιοι δεν μπορουν να ξοδεψουν παραπανω.
    Μπαγιατικα πακετα δεν μενουν,αφου εχει κυκλοφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ευχαριστώ Φίλε ΠΕΤΡΟ, Εfthmis καί Ανωνυμε γιά τίς πληροφορίες πού
    μού δώσατε καί εύγε πού δέν είχατε σάν εμένα "μπλοκαριστεί" σέ ένα μόνιμο τσιγάρο επί τού προκειμένου τό μαλπορο,εγώ φίλοι επί 35 χρόνια
    περίπου δέν ήξερα ότι υπάρχει άλλο τσιγάρο εκτός από αυτό
    μιλάμε γιά μεγάλο εθισμό τής τάξεως τών 50-55 τσιγάρων ημερεσίως!!
    Ευχαριστώ τόν.. "θεό φούμα" πού μέ βοήθησε νά γνωρίσω καί άλλες
    γεύσεις καί νά επιλέξω τήν καλύτερη καί νά μήν πάω "στραβός" στόν
    άλλο κόσμο...γιά φανταστείτε εκεί νά έχουν όλες τής μάρκες
    εκτός από μάλπορο..!!!χαχαχα!!!καί πάλι ευχαριστώ όλους!!!ΓΙΩΡΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρε παιδες εχει μεινει κανενα τσιγαρο με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΠΝΑ ΜΟΝΟ??καπνιζω Ασσο Φιλτρο, παρτιδα εδω στα νοτια ακομα ΓΜ απιστευτο τσιγαρο με φοβερες γευσεις!βρηκα και 22 φιλτρο-αφιλτρο ακομα πιο ωραια αλλα πολυ ελαφρια για τα γουστα μου.και ψαχνω ενα τσιγαρο να καθιερωσω ΧΩΡΙΣ πολλα χημικα και με ανατολιτικα καπνα ΜΟΝΟ.ο τωρινος Ασσος που εχω μου το βγαζει αυτο αλλα απ οτι ακουω απο εσας οι καινουργιες παρτιδες ''βιρτζινοποιηθηκαν''..το Καρελια Φιλτρο εχει πολλα βιρτζινια μεσα και ψαχνω κατι καμια βοηθεια??ακομα και τα Αγρινιου που εχω εχουν βιρτζινια μεσα νομιζω πλεον.για βιρτζινια παιρνω χρυση κασετινα αρκετα ωραιο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 'χουμε ξανασυζητήσει και έχουμε καταλήξει ότι μάλλον μόνο τα 22 φ και αφ και τα Κιρέτσιλερ είναι 100% ανατολικά.
      Από αυτά το Κιρέτσιλερ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας τσιγάρο, αλλά άντε να το βρεις. Το 22 φ δε με τρελαίνει (θυμάμαι ότι ο Πέτρος το βρίσκει απαράδεκτο, σ' άλλους αρέσει πολύ), αλλά πάντως είναι όλο ανατολικά και όχι δυσεύρετο.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Διαβάζω λίγο παραπάνω ότι ο Άσσος γίνεται μόνο με ελληνικά καπνά. Δεν το αμφισβητώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ελληνικού τύπου. Κάποια είναι Βιρτζίνια που προφανώς καλλιεργούνται εδώ. Όλα αυτά τα «ημιανατολικά» (Άσσος, Καρέλια, Σαντέ) δεν είναι σε καμία περίπτωση κακά απλώς επειδή δεν είναι καθαρά ανατολικά, έτεροςν εκάτερον.

      Διαγραφή
    3. Ο Καρελιας απ οτι διαβαζα απο εσας (το μαυρο ροδο,πετρο,εσενα,ευθυμης) εχει γινει μεσ στα χημικα ισχυει??γενικα ψαχνω τσιγαρα καθαρα και ας ειναι λιγοτερο ''μυρωδατα''..τα Silk Cut εχω ακουσει οτι ειναι αψογα αλλα λιγο ελαφρια..και κατι αλλο αμα γνωριζεις..υπαρχει καπνος στριφτου με καθαρα ανατολιτικα???και σε παρακαλω μη μου πεις Κουπερ!!!!¨)

      Διαγραφή
    4. Καπνός στριφτού με καθαρά ανατολικά όχι δεν υπάρχει δυστυχώς. Όσον αφορά τα χημικά που λες, όλα τα τσιγάρα έχουν. Εντάξει, δεν είναι κακό να έχουν κάποια πρόσθετα αρκεί να βοηθούν να "δέσει" καλά το χαρμάνι και να μην ενοχλούν τον οργανισμό. Τσιγάρα που δεν έχουν ή έχουν ελάχιστα πρόσθετα είναι από ανατολικά, το 22 και ίσως το Κιρέτσιλερ (το οποίο ξέχασα στο προηγούμενο ποστ μου!), από american blend είναι το camel natural flavor και από βιρτζίνια το silc cut όπως είπες.

      Και με την ευκαιρία να το γράψω και εδώ μιας που δεν υπάρχει αντίστοιχο τόπικ, πως πριν λίγο καιρό δοκίμασα το REX μαλακό, το παραδοσιακό 20άρι δηλαδή και μου άρεσε πολύ. Ίσως το .. "πιο ανατολικό" πλέον σήμα του Καρέλια

      Διαγραφή
    5. Αν θες να γραψεις μια κριτικη για το Rex και να την δημοσιευσω,θα το κανω ευχαριστως.Psychonaut1@hotmail.com το mail

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ Πέτρο, αλλά δοκίμασα μόλις ένα πακέτο και αυτό πριν ένα μήνα περίπου, οπότε δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Το βρήκα, φρέσκο μάλλον, σε ένα tobacco store (έτσι νομίζω λέγεται) στην Βασ.Όλγας περίπου στο ύψος της Μαρτίου, πηγαίνοντας προς κέντρο. Εγώ δεν περνάω συχνά απο κει για αυτό και δεν το ξαναπήρα. Αν το πετύχεις φρέσκο εκεί ή κάπου αλλού κάνε μια απόπειρα.

      Σε γενικές γραμμές θυμίζει έντονα την παραδοσιακή κασετίνα του καρέλια με την διαφορά πως είναι πιο απαλό (αν και το ίδιο βαρύ) και λιγότερο πικάντικο. Τιμή 3,00 ευρώ, ασπρόφιλτρο. Στους καπνιστές του καρέλια κασετίνα θα αρέσει σίγουρα ή τουλάχιστον δεν θα πετάξουν το πακέτο

      Διαγραφή
  54. Κοιτα ειμαι 27 ετων και καπνιζω απο το '99.ξεκινησα με Καμελ μαλακο στα καλα του το καλυτερο που εχω καπνισει.μετα αλλαξε και καπνιζα Lucky Strike μαλακο μεχρι το 2005 και απο τοτε το χω γυρισει στα ''ελληνικα'' ,κυριως Καρελια Χρυση Κασετινα..τωρα τελευταια τα χρυση εχουν χαλασει και ψαχτηκα λιγο και βρηκα αυτα τα πολυ ωραια μπλογκ σας..και ο Ασσος παντως δε νομιζω να εχει πολλα χημικα παντως..θελω κατι για μονιμα δε μ αρεσει ν αλλαζω με χαλαει στο λαιμο και ακομα ψαχνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη καπνίζεις απο 14 ετών???

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως....ενταξει μεχρι τα 18-19 μου δε καπνιζα ουσιαστικα,στο σχολειο μονο 1-2 τσιγαρα και ενα σαββατο στη ''βολτα'' μας..απο τα 19 που εφυγα Αγγλια και το ειπα στους γονεις μου τοτε αρχισα κανονικα

      Διαγραφή
  55. το 22 παντως αμα ηταν λιγο πιο βαρυ πιστευω ευκολα ειναι το πιο γλυκοπιοτο τσιγαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και κατι τελευταιο.ξερει κανεις που μπορω να βρω χυμα μπασμα Ξανθης στην Αθηνα?ειχα εναν που εφερνε αλλα το κοψε εδω και κανενα χρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Απο όσο γνωριζω ο Ασσος γινεται βασικα με Ελληνικα καπνα.Κάποια Βιρτζινια που μπαινουν μεσα,για εμενα δεν ειναι κατι αρνητικο,το αντιθετο.Ο Ασσος ο τωρινος μου αρεσει περισοτερο απο τον παλιο,προτιμω τα Βιρτζινια,απο την πικρα των Τσεμπελιων.
    Απο ότι βλεπω και στα ξενα σηματα που χαρακτηριζονται ανατολικα,συνηθως υπαρχει αναμειξη ανατολικων-βιρτζινια στο 50-50.
    Το μονο που με χαλαει κάπως στον Ασσο,ειναι το βαρος.Γιατι 0,7 νικοτινη?Καντε το 0,9 ή 1,να γουσταρουμε. Σε σχεση με το Καρελια Φιλτρο ας πουμε,ο Ασσος μου αρεσει περισσοτερο γευστικα,αλλα το Καρελια υπερτερει στο βαρος,κανεις ενα τσιγαρο και ξεχαρμανιαζεις.Και τα δυο πάντως αγαπημενα τσιγαρα,δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λόγο να καπνιζουμε ξενα,ειδικα αυτη την περιοδο,όταν τα Ελληνικα ειναι συνηθως καλυτερα,ειδικα στην φθηνη κατηγορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Πετρο και μενα δε με χαλαει που εχει λιγα Βιρτζινια αλλα σε αυτη τη κατηγορια (ανατολικα-βιρτζινια) εχεις παρα πολλες επιλογες.μονο βιρτζινια επισης εχεις παρα πολλες επιλογες..μονο ανατολιτικα ομως δεν εχεις καμια επιλογη πια! (αν εξαιρεσεις το 22 που ειναι πολυ ελαφρυ).παντως δοκιμασα χθες Silk Cut μωβ και μπορω να πω οτι αν ηταν με το βαρος χρυσης κασετινας (1-0,9) τοτε ειναι μακραν το πιο ωραιο τσιγαρο της αγορας εκπληκτικα καπνα μεσα.

      Διαγραφή
    2. Ναι συμφωνω,απλα σε καθε χαρμανι υπαρχουν τα καπνα γευσεως και τα καπνα γεμισματος.Χιλιες φορες προτιμοτερα τα Βιρτζινια ως γεμισματος,παρα τα Τσεμπελια.
      Α και να συμπληρωσω πως τα Τσεμπελια δεν θεωρουνταν καθαρος ανατολικος καπνος,λογο φτωχου αρωματος και γευσης,παρα ποικιλια ημιανατολικη,γιαυτο τον λογο και δεν εξαγωντουσαν παρα χρησιμοποιουνταν στην εσωτερικη αγορα.
      Το βασικο ειναι να βγει ενα απολαυστικο τσιγαρο με καλα καπνα,ας ειναι και ότι ποικιλια θελει.
      Παντως καπνιζοντας το Κιρετσιλερ,το οποιο ειναι καθαρος μπασμας Μακεδονιας-Θρακης αν και εχει την ποιοτητα και την γευση,δεν εχει το βαρος.Ισως στα τωρινα όρια της ΕΕ,να μην μπορει να βγει απολαυστικο τσιγαρο με σκετο ανατολικο. Τα ιδια και για το σκετο Σαντε(στο οποιο δεν διακρινω Βιρτζινια),ωραιο αρωμα και γευση,αλλα απο βαρος αερας κοπανιστος.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τα περισσότερα που λέτε. Πράγματι, με τα Βιρτζίνια του Άσσου το θέμα δεν είναι ότι τον χαλάνε (ίσα ίσα), αλλά ότι περιορίζουν τις ήδη ελάχιστες καθαρά ανατολικές επιλογές.

      Όσο για ανατολίτικο τσιγάρο που να είναι βαρύ, μήπως είναι κάτι που εκ φύσεως δε γίνεται; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα. Παλιότερα τι υπήρχε από βαριά; Η Ξάνθη, τα Σέρτικα, όλο κάτι μπουρούχια. Ίσως ο καλός ανατολίτικος καπνός να είναι μόνο ελαφρύς, και βαριοί να είναι μόνο οι χαμηλής ποιότητας.

      Τέλος: Τα Βιρτζίνια θεωρούνται γεμίσματος; Μα είναι πολύ αισθητά και στη γεύση και στο άρωμα (ακόμη και στην ατμόσφαιρα όταν καπνίζει άλλος).

      Διαγραφή
    4. Ναι, ακριβως ετσι ειναι!Καλυτερα τα Βιρτζινια ως γεμισματος,παρα τα Τσεμπελια που ειναι πικρα.Τα Βιρτζινια γινονται τοσο αισθητα και καλυπτουν οτι αλλο υπαρχει στο χαρμανι, επειδη δεν χρησιμοποιουνται καλης ποιοτητας ανατολικα.Αν υπηρχαν, θα ξεχωριζες αυτα Πεπε κι οχι τα Βιρτζινια.Θυμηθητε ποσο υπερτερουσε το αρωμα του ανατολικου καπνου στα καλα παλια american blend αν και αποτελουσε μονο το 10% περιπου του χαρμανιου.Το προβλημα ειναι ακριβως αυτο: το οτι δεν χρησιμοποιουνται καλα ανατολικα κ οχι το οτι χρησιμοποιουνται Βιρτζίνια.Και οπως προειπατε το βαρος κ τη γεματη γευση δεν την εδιναν τα καλης ποιοτητας ανατολικα (στα ελληνικα τσιγαρα), αλλα τα κατωτερης ποιοτητας-το πρωτο ή δευτερο χερι του φυτου-ενω στα american blend την εδιναν τα καλα burley που κι αυτα δεν χρησιμοποιουνται σημερα.

      Κι επειδη δεν υπαρχουν πολλα καλα ανατολικα (ή επειδη κοστιζουν) βαζουν ελαχιστη ποσοτητα κ Βιρτζινια αντι για τσεμπελια, επειδη αλλιως κ πικρα θα ηταν κ χωρις αρωμα.Τα μονα που κρατανε λιγο ειναι τα 22, τα Κιρετσιλερ (απ οτι λετε, δεν μπορω να τα βρω) κ το Σαντε αφιλτρο που εχει αρκετα ανατολικα.

      Για το Σαντε αφιλτρο παντως η γνωμη μου ειναι οτι εχει Βιρτζινια κ το χαρμανι του ειναι εφαμιλλο του Marlboro.Ισως πολλοι να διαφωνησουν, αλλα θα το χαρακτηριζα "ενα Marlboro σκετο με περισσοτερα ελληνικα καπνα".Αν σπασετε το φιλτρο ενος Marlboro κ το καπνισετε σκετο, θα δειτε οτι εχουν μικρη διαφορα κ μαλλον αυτη εγκειται στο χαρτι κ οχι στο χαρμανι, το οποιο βεβαια εχει περισσοτερα ελληνικα στο Σαντε κ γιαυτο
      ειναι ελαφρα πιο πικρο.

      Διαγραφή
    5. ο Ασσος παντως φιλτρο που καπνιζω τωρα δε μου βγαζει Βιρτζινια καθολου..ειναι ψιλοπαλια παρτιδα βεβαια (ΓΜ απο τις καλυτερες για μενα) και ειναι εκπληκτικο τσιγαρο.ανετα το καπνιζα μονιμα.δηλαδη ενα τετοιο τσιγαρο δε μπορουν να το κρατησουν???απ οτι διαβαζω πιο πανω οι τελευταιες παρτιδες εχουν Βιρτζινια και δε μπορω να το καταλαβω..να πεις οτι το κανουν πιο ''βαρυ'' παει στο διαολο..αλλα τα ιδια ειναι σε νικοτινη..παντως σαφως προτιμω Βιρτζινια απο τσεμπελια..και κατι τελευταιο..δε ξερω γιατι τοση κριτικη για το Καρελια χρυση εγω το καπνιζω 5 χρονια περιπου και ειναι μια χαρα τσιγαρο..δε ξερω απο προσθετα τι εχει γιατι πολλα ακουω τελευταια για το Καρελια αλλα σα τσιγαρο ειναι πολυ καλο.

      Διαγραφή
    6. Χμ... Δεν το είχα σκεφτεί αυτό Δημήτρη. Πρέπει όμως να έχεις δίκιο. Πέρσι δοκίμασα να αναμείξω ελάχιστη αναλογία από έναν αρκετά καλό μπασμά μέσα σε Ντραμ, και ήταν... σαν να καπνίζω μπασμά! Το Ντραμ είναι κατά 50% Βιρτζίνια. Άρα επιβεβαιώνεται το σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
    7. χημικα εχει ο καπνος καρελια, οχι η χρυση. τα ακριβα σκετα βιρτζινια εχουν τα λιγοτερα χημικα.

      οσο για τον ασσο κασετινα,τον καπνιζω 5-6 χρονια τωρα, ανα τακτα χρονικα διαστηματα.Παντα ηταν ενα τσιγαρο με μεταπτωσεις στην ποιοτητα και στα καπνα,αρα και στην γευση.Λογικο μιας και ηταν σκετο ανατολικο.Τους τελευταιους ομως μηνες εχει παραγινει το κακο και μαλλον ειναι μονιμη η αλλαγη.

      δεν ξερω αν βαζουν βιρτζινια μεσα ή μαπα ανατολικα. Παντως ο κλασικος ανατολιτικος ασσος που γνωριζαμε μας αφησε χρονους.Η μυροδια του ανατολικου καπνου που την καταλαβαινες απο μακρια μολις εμπενες στο δωματιο και φωναζε ΑΣΣΟΣ δεν υπαρχει πια,δειγμα αλλαγης των καπνων.Οσο για την γευση πλεον θα την χαρακτηριαζα ασχημη και πικρη.Με λιγα λογια αθλια.

      Το καρελια φιλτρο πλεον ειναι καλυτερο γευστικα και 10 λεπτα φθηνοτερο

      Διαγραφή
    8. Στο παραπάνω μήνυμά μου της 7ης Δεκεμβρίου να συμπληρώσω:

      Ξαναέκανα την ίδια μίξη: Ντραμ με μπασμά. Φέτος ο μπασμάς είναι αισθητά κατώτερος από αυτόν που έβρισκα πέρσι όταν το είχα ξανακάνει (αν είναι μπασμάς κι όχι απάτη).
      Φέτος λοιπόν το αποτέλεσμα είναι ότι ο κάθε καπνός εξουδετερώνει τον άλλο, και μένει ένα ουδέτερο τσιγάρο χωρίς άρωμα και χαρακτήρα, ούτε ανατολικό ούτε Βιρτζίνια. Δηλαδή κάτι αρκετά παραπλήσιο προς τα χαμηλής ποιότητας Αμέρικαν Μπλεντ (αν και χωρίς Μπέρλεϊ βέβαια - τα Μπέρλεϊ δεν έχω καταλάβει πώς είναι γιατί δεν τα έχω καπνίσει ποτέ μόνα τους).

      Γενικά η ανάμειξη γεύσεων και αρωμάτων έχει αποτελέσματα πολύ διαφορετικά από τα αναμενόμενα. Κάπως σαν ένα πείραμα χημείας που θυμάμαι στο σχολείο, που αναμειγνύαμε ένα άχρωμο υγρό σαν νερό μ' ένα άλλο επίσης άχρωμο, και έβγαινε μπλε! Επομένως άμα ο χαρμανατζής είτε δεν ξέρει είτε δεν έχει καλές πρώτες ύλες, βγαίνουν ανεξέλεγκτα πράματα...

      Διαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΤΡΟ
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Σ ΟΛΟΥΣ!!
    σήμερα λόγω έλλειψης κασετίνας δοκίμασα τόν ασσο SUPER 100 κωδικό ΒΦ τιμή 3,10 καλό τσιγαράκι αλλά νομίζω ότι ή κασετίνα είναι πιό καλή....ο κωδικός είναι παλιός??
    καί θέλω νά ρωτήσω γία τίς αυτόματες μηχανές γεμίσματος άδειων τσιγάρων άν παρασκευάζουν σωστό τσιγάρο,εχουν δυνατότητα ρύθμισης?
    καί εννοώ αυτές πού ή τιμή τους κυμαίνεται από 60-120ευρώ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Όπως εχετε αντιληφθει οι περισσοτεροι, υπαρχει σχέδιο σταδιακής αποχωρησης του ανατολικου καπνου απο τα τσιγάρα. Ποιός ειναι ο λόγος; Γιατι ετσι τους βολευει. Το καλο ανατολικο τσιγαρο απαιτεί και ακριβό ανατολικο καπνό. Γιατί πρεπει να ειναι τσεμπέλια και οχι μπασμας Ξανθης, μπασμας Μακεδονιας ή σαμψους Πιεριας; Οπότε βαζουμε βιρτζινια και καθαρισαμε. Γιατί σώνει και καλά αγαπητε Πέτρο το καλό τσιγάρο πρέπει να εχει και βιρτζινια; Ακόμη και το ιστορικο Αγρινίου έχει βιρτζινια. Ε ας αφησουν και κατι. Ασφαλως και μπορεί να υπαρξει καλό τσιγαρο με καλα ανατολικα και βιρτζινια. Αλλά πού ειναι, το βλέπει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ειναι θέμα γευσης. του Πέτρου μπορεί να του αρέσει περισσότερο η βιρτζινο-γευση,και οχι η ανατολίτικη.

      Αυτο ομως που με παραξένεψε και μενα, είναι οτι ο τωρινος άσσος κασετίνα με την κακη ποιοτητα και γεύση, αρέσει στον Πέτρο,και δεν το χαρακτηρισε άθλιο οπως το ασσος μαλακο,που δικαιως το λέει αθλιο,αφου και αυτο έχει καταστραφεί.
      Επίσης Πέτρο δεν ειπες τίποτα για τα ανατολίτικα τσιγαρα που χανονται και γίνονται ολα ημιανατολικα,χειρότερης ποιοτητας.

      Καλο τσιγαρο με καλα ανατολικα-βιρτζινια υπήρχε μεχρι πριν 1-2 χρονια το ασσος μαλακο,πλεον καταστραφηκε και το μονο που του μιαζει γευστικα, ειναι το davidoff classic

      Διαγραφή
  60. Εγω φίλε παντα το υποπτευόμουν αυτο που λες για την αποχώρηση του καλου ελληνικου καπνου απο τα τσιγαρα,ειδικά απο τοτε που η παπαστράτος πέρασε στα χέρια της philip morris.

    Παντα πίστευα οτι η φιλιπ μορις σταδιακα θα πρωοθουσε το φθηνο βιρτζινια και θα εριχνε τον ελληνικο ακριβο ανατολικο καπνό.
    Και να που εγινε πρωτα το σαντε,μετα ο άσσος...

    Η μονη λύση πλεον ειναι να μποικοτάρουμε τα προιοντα της φιλιπ μορις, ασσο,σαντε,μαρλμπορο,ετσι ωστε να φαληρησει και να ξεκουμπιστεί πλεον απο την ελλαδα και να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.

    Αλλιως ασπρη μέρα μην περιμένετε να δειτε,χθες το σαντε,μετα το μαρλμπορο,τωρα ο ασσος... μετα τι???

    Και εδω Πετρο θελουμε την βοηθεια σου,αν αρχισεις να "θαβεις" τα προιοντα της φιλιπ μορις απο το μπλογκ σου πιστευω θα δωσουμε το τελικο χτυπημα σε αυτην την εταιρεια.
    Ειδη εμφανιζει ζημιες η φιλιπ μορις ελας,μετα την μεγαλη επενδυση στον ασπροπυργο,που δεν πηγε καλα λογο μειωσης των πωλησεων.

    Ποιος ο λογος Πέτρο να έχεις 8/10 στο σαντε φιλτρο? ουτε 2/10 δεν αξιζει Πέτρο.
    Επισης έχεις 7,5/10 στον ασσο μαλακο,ενω στα σχολια λες οτι πλεον δεν καπνιζεται...

    γενικά Πέτρο σε καποια σημεια φάσκεις και αντιφάσκεις...κοιταξέ το λιγο αυτο.

    Γενικά το μπλογκ ειναι πολυ καλο και μπράβο για την προσπαθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O τροπος γραφης σου μου θυμιζει καποιον απο παλια.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω ποιον σου θυμίζω φίλε Πέτρο. 1 μηνα παρακολουθω το μπλογκ και εχω να πω οτι είναι πολυ ενημερωτικό.
      Απλα ήθελα να αναφέρω καποια λάθη-κατα την αποψή μου- προκειμένου να γινει ακόμα καλύτερο.
      Δεν ξέρω γιατι το πήρες στραβά.
      Όπως και να χει συνέχισε την καλή δουλειά!

      Οσο για την φιλιπ μορις ελας,τι να πω...εγω δεν θα ξανακαπνισω,ασσο,μαρλμπορο και σαντε ετσι οπως τα κατάντησαν.
      Αν τα βελτιώσουν μπορει...
      νομιζω πάντως παιδιά οτι ολοι λιγο-πολυ θελουμε να φυγει η φιλιπ μορις και να ξαναγίνει ο παπαστρατος Ελληνικός.

      Διαγραφή
  61. Καλά ρε παιδιά, μην υπερβάλλουμε! Ότι το ανατολίτικο έχει γίνει σπάνιο και το καλό ανατολίτικο ακόμη πιο σπάνιο, το βλέπω κι εγώ. Αλλά η έκφραση «υπάρχει σχέδιο» λίγο μου χτυπάει. Συνωμοσιολογίες... Υπάρχει λέτε κάποιος που αισθάνεται να απειλείται από την ύπαρξη χωραφιών με ανατολίτικες ποικιλίες, και θέλει να τις εξαφανίσει;
    Κατά τη γνώμη μου απλώς η αγορά είναι πολύ πιο παγκοσμιοποιημένη. Τα ανατολίτικα δε θα πάψουν να παράγονται, γιατί οι εταιρείες τα θέλουν για να βάζουν κάποιο ποσοστό στα χαρμάνια των American Blend παγκόσμιας κατανάλωσης και των λίγων πολυτελών ανατολικών τσιγάρων τ. Μπλακ Ράσιαν. Όσο αυξάνεται η κατανάλωση αυτών των τσιγάρων (δηλ. κυρίως των πρώτων), τόσο λιγότερος ανατολικός καπνός περισσεύει για να γίνουν καθαρά ανατολικά τσιγάρα που να μην είναι υπερπολυτελή και να μην απευθύνονται σε παγκόσμιες αγορές. Για να φτιάξει ο άλλος το Κιρέτσιλερ που το καπνίζουν τρεισήμισι άνθρωποι στον πλανήτη πρέπει σχεδόν να «λουφάρει» λίγο από τον μπασμά που ο υπόλοιπος πάει για χαρμάνια. Με τον μπασμά ή τον όποιο ανατολικό καπνό που έχει ένα τέτοιο τσιγάρο, ένα διεθνές American Blend σήμα βγάζει εκατοντάδες τσιγάρα. (1 τσιγάρο εννοώ 1 τεμάχιο). Και αυτά τα διεθνή πουλάνε περισσότερο απ' ό,τι παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι θεμα πολιτισμικου ιμπεριαλισμου,ο οποιος εχει εκφανσεις σε όλες τις πτυχες της κοινωνιες και στον καπνο.

      Διαγραφή
  62. Εγώ αυτά που διαβάζω περί εμπάργκο στην Φίλιπ Μόρις, η οποία σημειωτέον είναι μερικώς ελληνική - βλέπε Παπαστράτος- θεωρώ πως είναι εκ του πονηρού. Η εταιρία βγάζει πολλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ποιοτικά προϊόντα που δεν τα βρίσκεις στην αγορά. Πέραν του άσσου για το οποίο θα αναφερθώ παρακάτω, έχει πολλά σήματα σε όλους σχεδόν τις κατηγορίες (ανατολικά - ημιανατολικά - αμερικάνικα χαρμάνια) που είναι στα κορυφαία της αγοράς, είτε μας αρέσει είτε όχι. Π.χ λένε πολλά για το marlboro, και ρωτάω: Ποιό άλλο american blend είναι τόσο καλύτερο πια απ το marlboro? Ποιά είναι τα άφιλτρα που κυκλοφορούν οι υπόλοιποι?

    Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε πως θα μπορούσε να έχει καλύτερα σήματα ή πως κάποια απ αυτά έχουν χαλάσει αρκετά. Αλλά μήπως αυτό δεν συμβαίνει και στις άλλες εταιρίες? Π.χ μετά το camel έχει βγάλει κάποιο μυρωδάτο ανατολικό ή ένα έστω ανεκτό american blend ο Καρέλιας? Η ΒΑΤ δεν χάλασε το lucky strike, stuyvesant και σια? Και υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα. Αν θέλουμε λοιπόν να κατηγορήσουμε μια εταιρία ας το κάνουμε βλέποντας και τα σήματα των υπολοίπων.

    Όσον αφορά τον άσσο κασετίνα, ναι σίγουρα κάαααποτε ήταν καλύτερος. Αλλά συγκριτικά με αυτό το αίσχος που κυκλοφορούσε κάποιους μήνες πριν, ο τωρινός είναι πολύ καλός. Και ωραίο δυνατό άρωμα έχει και καλοκομμένος είναι και απολαυστικός. Τώρα αν έχει και κάποια βιρτζίνια, burley ή οτιδήποτε άλλο, αφήνει τους περισσότερους καπνιστές παγερά αδιάφορους.

    Τέλος αυτό που ειπώθηκε δις περί davidoff classic πως είναι ανατολικότερο απ τον άσσο, είναι μάλλον υπερβολικό. Δεν λέω πως είναι κακό τσιγάρο, ίσα - ίσα, αλλά να το χαρακτηρίσεις ανατολικότερο του άσσου, ε πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σχετικό με τα προηγούμενα, και σίγουρα πολύ θετικό νέο: Νέα γραμμή παραγωγής απ τον Παπαστράτο στον Ασπρόπυργο που θα αφορά αποκλειστικά καπνούς στριφτού. Άντε να δούμε κάτι το καινοτόμο!

    Ιδού η συνέντευξη του προέδρου της εταιρίας,

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112961386

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν θα το έλεγα καλο νέο.Καλο νεο θα ήταν η παραγωγή νεου σήματος και οχι -φθηνιάρικου αμερικαν μπλεντ-(λιγο δυσκολο για φιλιπ μορις βεβαια)

    τωρα οτι θα βγάλουν νεους φθηνιαρικους χημικούς καπνούς λιγο πολυ το περιμέναμε (δυστυχώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που διάβασες για φθηνιάρικο αμερικαν μπλεντ ρε φίλε? Ακόμα δεν το είδαμε, Γιάννη τον βαφτήσαμε. Έλεος πια με αυτήν την καχυποψία. Να βγεί πρώτα, να το δοκιμάσουμε και μετά να το κρίνουμε. Δηλαδή ήμαρτον!

      Διαγραφή
    2. καταρχήν μιλάμε για γραμμη παραγωγής καπνού.

      οποτε το νεο προιον θα είναι καπνός,για μενα αδιάφορο,στριφτο δεν καπνίζω.

      οσο για τα ετοιμα φθηνιάρικα american blend,δεν το διάβασα κάπου.Το υποψιάζομαι γιατι οτι τσιγάρο εχει βγάλει η φιλιπ μορις τα τελευταια 5 χρονια ειναι φθηνιάρικο αμερικαν μπλεντ.
      lm,philip moris rich cut,next...

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν κατάλαβα ότι θα δούμε κάτι το καινοτόμο. Έμεινα με την εντύπωση ότι τα καπνά που χρησιμοποιούν στα ήδη υπάρχοντα σήματα στριφτού θα παρασκευάζονται πλέον και στον Ασπρόπυργο. Δεν αναφέρουν τίποτα για νέες μάρκες.

      Διαγραφή
    4. Ακόμα και έτσι να είναι υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Καπνά από ελληνικό εργοστάσιο σε περισσότερα σήματα. Π.χ ο καπνός philip morris ίσως να παρασκευάζεται πλέον εδώ άρα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που ήδη ξέρουμε. Αυτό που περιμένω δηλαδή είναι περισσότερα ελληνικά καπνά στις αγορές στριφτού και τσιγάρων άσχετα αν κυκλοφορούν με συσκευασίες σημάτων που υπάρχουν στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια.

      Ούτε εγώ είμαι ανυπόμονος, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες αλλά να πω την αλήθεια έναν ανατολικό καπνό στριφτού θα ήθελα να τον δοκιμάσω! Αλλά όπως και να χει το θέμα, κάθε ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, κάθε νέα θέση εργασίας είναι γεγονός θετικό

      Διαγραφή
    5. ανατολικό καπνο δεν ειναι δυσκολο να βρεις. δοκίμασε κούπερ ή χωραφίσιο.
      τωρα πολυτελή,ποιοτικο ανατολικο καπνό και μαλιστα απο τη φιλιπ μορις το κοβω απίθανο να δουμε.


      Διαγραφή
    6. Φίλε έχεις φοβερό μαίνος να το πω, μίσος και πάντως σίγουρα κάτι παραπάνω από αντιπάθεια για μια συγκεκριμένη εταιρία. Μέχρι και παραποιήσεις άρθρου έκανες (γράφοντας περί φθηνών αμέρικαν μπλεντ!!) και μετά κατέληξες πως δεν καπνίζεις στριφτά!! Ανεξήγητο.. Για την ιστορία, ο Κούπερ δεν είναι ανατολικό χαρμάνι και οι χωραφίσιοι είναι δυσεύερετοι και μη εμπορεύσιμοι.

      Διαγραφή
    7. «...να πω την αλήθεια έναν ανατολικό καπνό στριφτού θα ήθελα να τον δοκιμάσω!»

      Ε ναι ρε Ευθύμη! Κι εγώ!

      Διαγραφή
    8. Eσένα ποιο το προβλημά σου Ευθύμη δουλεύεις στην φιλιπ μορις??

      και προσεχε καλύτερα τι γράφω γιατί έχεις μια τάση να παρερμηνεύεις, ελπίζω απο αμάθεια και οχι εκ του πονηρού.

      Μιλάω ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑ(βιομηχανικο-οχι στριφτο) ΦΘΗΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΛΕΝΤ lm,philip moris,next...αυτα είναι τα καινούργια σήματα της φιλιπ μορις τα τελευταια 5 χρόνια ειτε σου αρέσει ειτε όχι.

      Οσο για την νεα γραμμη παραγωγης καπνού,ειπα οτι με αφήνει αδιάφορο γιατι δεν καπνίζω στριφτο. Τι δεν καταλαβαίνεις?

      Οσο για ανατολιτικο καπνό, υπάρχει εστω και ενας να πιστεύει οτι η φιλιπ μορις θα βγάλει ανατολικο καπνό και μάλιστα καλης ποιοτητάς.?? δεν νομιζω

      ο κουπερ ειναι ανατολιτικο χαρμάνι οπως μου έχουν πει σε καπνοπωλείο.

      Διαγραφή
    9. Κοίτα, δεν θέλω, ούτε έχω διάθεση να μπω σε διαδικτυακές ανούσιες αντιπαραθέσεις, ειδικά με ανώνυμους. Δεν δέχομαι όμως εκ του πονηρού προτροπές όπως το "πρόσεχε" που έγραψες, δεν απαντώ σε προσωπικές ερωτήσεις και δεν γουστάρω διαδικτυακά υφάκια τύπου "είτε σου αρέσει είτε όχι"

      Τα σχόλια σου, όπως και τα δικά μου κρίνονται.

      Στο δια ταύτα, φυσικά και τα σήματα που αναφέρεις πιο πάνω είναι φθηνιάρικα. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως που κολλάνε αυτά με την νέα γραμμή παραγωγής καπνού.

      Παρερμηνεύω από αμάθεια?? Ποιά αμάθια??Τεσ.πα, άστο..

      Τέλος, κάνω copy paste το τελευταίο σχόλιο σου,

      "ο κουπερ ειναι ανατολιτικο χαρμάνι ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ σε καπνοπωλείο."

      Είναι αμέρικαν μπλεντ φίλε με αρκετά όντως ανατολικά

      Διαγραφή
    10. Mπορει και να είναι αμερικαν μπλεντ αν νομίζεις οτι γνωρίζεις καλύτερα απο αυτούς. Εγω δεν το παίζω ειδήμων.

      τα φθηνιάρικα σήματα που αναφέρω κολλάνε στο στυλ της φιλιπ μορις που τη θεωρω γενικά "φθηνιάρικη" σαν εταιρεία με μη ποιοτικά σήματα.

      Ετσι κατα 99% πιστεύω οτι ΑΝ βγαλει κανα καινούργιο καπνό θα ειναι κανα φθηνιάρικο αμερικαν μπλεντ τυπου lm ή κανα φθηνιάρικο βιρτζινια τυπου interval...

      Διαγραφή
    11. Δεν είναι θέμα άποψης. Το ανατολικό το διακρίνει κανείς από το αμέρικαν μπλεντ. Και δεν απαιτείται κάποια βαθιά εξειδικευμένη γνώση. Μπορεί να δεις εδωμέσα πολλά σχόλια που είναι όντως αποτέλεσμα ειδικής καπνογνωσίας, αλλά το συγκεκριμένο είναι από τα εύκολα.
      Μήπως στο καπνοπωλείο σου είπαν ότι το Κούπερ περιέχει ΚΑΙ ανατολικά; Γιατί αν είναι έτσι, αυτό είναι σωστό.

      Διαγραφή
  65. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΤΡΟ!!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Σ ΟΛΟΥΣ!!!...έχω κανά διμηνο καί κάνω "ζάμπιγκ" στίς μάρκες τσιγάρων πρίν δύο μέρες πήρα άσσο μαλακό κωδικό ΓΓ
    {γάμα-γάμα} καί τό τσιγάρο φωνάζει τόν κωδικό του
    δυνατά,ρυθμικά καί κατ εξακολούθηση..!!!
    εγώ δεν ξέρω πολλά από ανατολικά,ημιανατολικά,βόρεια καί νότια,βιρτζίνια καί ημιβιρτζίνια καπνά ένα πράγμα έχω νά πώ ότι βρήκα τήν μόνιμη μάρκα μου,
    συμπαθούσα βέβαια τήν κασετίνα τού άσσου αλλα τό μαλακό...μέ κωδικό ΓΓ.."καμάει καί δέρνει"..!!
    ΥΓ είθε "μπάρμπα Φίλιππα-Μόρις" νά βγάζεις τόν κωδικό ΓΓ ες αεί!!!ΓΙΩΡΓΗΣ-ΓΙΩΡΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η φαιδρή βιρτζινοποίηση των Ασσος "αγκάλιασε" και το Σαντέ άφιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πήρα σήμερα μια κασετίνα άσσο μπορώ να πω πως είναι ωραίο τσιγάρο αλλά αρκετά ΕΛΑΦΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν ο άσσος φίλτρο ήταν τόσο διαφημισμένος όσο τα marlboro, camel κλπ., οι πωλήσεις του θα χτύπαγαν ταβάνι. Η γεύση του είναι κάτι το φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σαν τον ΑΣΣΟ δεν έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Έβγαλε και καπνό άσσο, σε φακελάκι με τα κλασικά χρώματα της κασετίνας. Καμμία σχέση με το τσιγάρο, δυστυχώς... Αλλά ωραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε που το βρήκες αυτό;

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα; Καμια φωτογραφία εχεις;

      Διαγραφή
    3. Δοκίμασα.
      Καπνός σε σακουλάκι σαν την κασετίνα όντως, αδιάφορος για μένα.

      Αλλάζει και η συσκευασία του International (premium) γίνεται Assos Red kai Blue με το λογότυπο του άσσου σαν το Export.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Είναι σαν την κασετίνα η συσκευασία αλλά τα καπνά μέσα .. καμμία σχέση? Άλλος ένας καπνός american blend να φανταστώ??

      Διαγραφή
    5. Καμία σχέση όντως. American blend με ένα ανεπαίσθητο άρωμα σοκολάτας, και στο σακουλάκι και σε αναμμένο καπνό.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    6. Αγορασα σήμερα μια καπνοσακκούλα. 3.20 τα 15 γραμμάρια. Ο παπαστράτος εκανε μια έξυπνη κίνηση, στοχεύοντας το νεανικό κομμάτι της αγοράς, οπως και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Καλός καπνος εν συναρτήσει του ονόματός του, αλλα καμία σχεση με το ίδιο το τσιγάρο. Πετρο, περιμένουμε κριτική...!

      Διαγραφή
    7. Έπρεπε να το τολμήσει περισσότερο ο Μορις. Αφού αποφάσισε να βγάλει καπνό με σήμα τον παραδοσιακό άσσο, θα μπορούσε να ξεφύγει απ την πεπατημένη των βιρτζίνια και american blend. Προσωπικά πειραματίστηκα 2-3 φορές στρίβοντας τσιγάρα με καπνό που άδειασα από άσσο και 22, και δεν μου φάνηκε καθόλου άσχημο το αποτέλεσμα. Όπως και να χει, θα τον δοκιμάσω κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
  71. Παιδες δεν ηθελα να πω πολλα πριν την κριτικη,αλλα με τσιγκλισαν οι τοποθετησεις σας.Διαφωνω,ο νεος καπνος δεν ειναι American Blend και θεωρω πως εχει σχεση με τον παραδοσιακο Ασσο.Για εμενα ειναι μειξη Βιρτζινια με ανατολικα(υπαρχει εντονη η ανατολικη γευση των παραδοσιακων Ελληνικων τσιγαρων) με ελαφρο blending κακαο,πραγμα που ειναι αναγκαιο μια και στριφτα καπνιζουν συνηθως ανθρωποι νεοτερης ηλικιας.Οσο και αν φαινεται λεκτικα οξυμορο,μιλαμε για εναν εκμοντερνισμενο παραδοσιακο Ασσο. Τωρα που κατατασεται ως χαρμανι,ανατολικο ή ημιανατολικο ειναι αγνωστο,καποιος που εχει σχεση με την εταιρεια η επικοινωνησε με αυτη,ας μας απαντησει.
    Κριτικη θα γινει μολις καποιος απο εσας μου στειλει φωτογραφιες του προιοντως.Δεν τα παω καλα με την τεχνολογια οποτε οποιος θελει ας στειλει στο Psychonaut1@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τον αγόρασα χθες. Διέκρινα και γω το κακάο φυσικά που είναι αρκετά έντονο, βιρτζίνια και κάποια ανατολικά τα οποία όμως πνίγονται στο άρωμα του κακάο.. Σίγουρα ενδιαφέρον καπνός, αλλά ως εκεί, δεν θα τον ξανατιμήσω στα κοντά. Βέβαια, με τα στριφτά είμαι γενικά μαλωμένος αλλά και πολύ άσχετος -όχι βέβαια πως στα τσιγάρα είμαι σχετικός!- οπότε η γνώμη μου δεν μετράει. Έχω την αίσθηση πως αν αυτός ο καπνός μείνει στην αγορά, θα υποστεί αλλαγές στο χαρμάνι του. Αξίζει πάντως δοκιμής, σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δοκιμασα χθες τον καπνο.Οντως υπαρχει ενα εντονο αρωμα κακαο αλλα εμενα προσωπικα δεν με ενοχλισε τοσο.Μου φανηκε αρκετα καλος καπνος και θα τον ξαναδοκιμαζα προσωπικα.Αξιζει δοκιμης οποιος ενδιαφερεται ας τον αναζητησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΜΑΓΓΕΣ ΚΑΠΝΙΖΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟ MARLBORO KAI Ο ΑΣΣΟΣ.ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ.ΤΟ ΧΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ [OLD HOLBORN ΚΙΤΡΙΝΟ,RIZLA ΑΣΠΡΟ,SWAN ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΙΛΤΡΟ].ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ 4 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 18 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ GR ΚΟΚΚΙΝΟ.ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ''ΒΓΗΚΕ''ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ.ΠΗΡΑ ΑΣΣΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΧΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΥΣΗ.ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ?ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. LIPON EGINE TO EGLIMA TOY AIONA!!!ALAXANE TON ASSO FILTRO KASETINA...STADAR ALLO HARMANI!TO PAKETO EXEI MIKRES DIAFORES OPOS TO P MES TO KIKLAKI EINE EXTOS APO TO SIMA 1 DEN EXEI TO XRISO PERIGRAMA GIRO GIRO !TO TSIGARO EKEI POU STO FILTRO EGRAFE FILTRO KAI EIXE TO SIMA TOY ASOY TWRA GRAFEI ME BLE GRAMATA ASSOS...OK OLA KALA WS EDW ISOS EINE PIO WREA APO PRIN ALLA...KAI EDW EINE TO MEGALO ALLA...TO HARMANI TOU EGINE PIO SKLIRO MOU 8IMIZEI POLI TO MALAKO POU POTE DEN MOU ARESE IDIETERA DIOTI DEN EIXE TOSA NATOLITIKA KAI MOU EGDERNE TON LEMO...O ASSOS FILTRO KASETINA EINE TO MONADIKO MA MONADIKO TSIGARO AKOMA KAI SE SXESI LIGHT MARKES POU DEN MOU GRATSOUNISE POTE TO LEMO!!!!POTE AKOMA KAI META APO 2 PAKETA TIN MERA DEN ENIWSA ENOXLISI...HTAN TOSO APALO VELOUDINO HARMANI KREMODIS MESTI GEFSI ME GLIKADA !KAPNISTIKI EBIRIA KAI ANWTERO APO TA POLITELI AKRIVA SKOUPIDIA VIRTZINIA KAI RESTA!O NEOS ASSOS OMOS STO MISO PAKETO ME EXEI ERETHISEI IDI TON LEMO...DEN TO LES AGEFSTO ISOS SE ESENA PETRO NA ARESEI AFOU SOU ARESE TO MALAKO...DEN XERW EXW APOGOITEFTEI KAI IDI PSAXNW GIA MARKA ALLI POU NA MIN ENOXLEI TON LEMO MOU KAI NA EXEI KAI MELENIA GEFSI...EGLIMA.KRIMA!PETRO 8ELW EPIGODOS TIN APOPSI SOU KAI NEW KRITIKI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο άσσος φίλτρο κασετίνα άλλαξε πακέτο και το καινούριο είναι πανέμορφο.Το χρυσαφί πλαίσιο έφυγε και έμεινε μόνο το σήμα και το λογότυπο. Θυμίζει το αρχικό πακέτο. Πολύ καλό! Το χαρμάνι πρέπει να έμεινε ίδιο ως προς το άρωμα και να έγινε και πιο απαλό.Αν καταργηθεί ποτέ αυτό το τσιγάρο εγώ θα κόψω το κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. το τελευταιο καιρο εχουμε αρκετες αλλαγες αλλα το μπλογκ δειχνει να εχει μεινει πισω...

    αλλαξαν τα καμελ filters προς το χειροτερο δυστυχως...

    αλλαξαν ΟΛΟΙ οι ασσοι προς το πολυ καλυτερο,αυτοι τη στιγμη κανω φιλτρο κασετινα,απιστευτος ενα ανατολικο χαρμανι απο τα παλια 2-3χρονια πριν,καμια σχεση με αυτο που κυκλοφορουσε

    ισως αλλαξε το αφιλτρο σαντε

    και τελος αλλαξε ο καπνος golden virginia,δεν τον εχω δοκιμασει καποιοι λενε οτι ξανα εβαλλαν το παλιο καλο american blend χαρμανι στον πρασινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ασημαντες οι αλλαγες φιλε.Το Καμελ εγινε λιγο πιο ελαφρυ,αλλα βασικα ειναι το ίδιο. Ο Ασσος Κασετινα επισης ψιλοαλλαξε το πακετο,αλλα το περιεχωμενο ειναι ακριβως ιδιο. Το τσιγαρο που ειναι απιστευτο εδω και 3-4 μηνες ειναι ο αφιλτρος Ασσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. σημερα δοκιμασα για πρωτη μου φορα ασσο κασετινα...κωδικος ΕΒ
    παρα πολυ γευσατο τσιγαρο με μονο 3.30 (!!!)
    προσωπικα το προτιμω απο καρελια χρυση που καπνιζα μεχρι προσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πετρο,τι μανια εχεις με τα αφιλτρα; Για τον ασσο φιλτρου που λετε ρε παιδια, εξηγηστε λιγο γιατι σας αρεσει,καλος καπνος ειναι αντικειμενικο,ειναι αρωματικος ειναι χωρις χυμικα; εξηγηστε λιγο...
    Εγω δεν μπορω να βρω τσιγαρο της προκοπης,για να καταλαβετε καπνιζα το καμελ σκληρο πριν το καταστρεψουν,απο τοτε ειμαι μια απο εδω μια απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλά γιατί βάζετε ξένους να διαφημίζουν ελληνικά προϊόντα, χάθηκαν οι έλληνες,τι να καταλάβει ο άγγλος από ελληνικό τσιγάρο;Τελικά έχω και εγώ αυτη την απορία,αυτοι που κάπνιζαν κάμελ,τι καπνίζουν σήμερα; Και ποιο τσιγάρο είναι καλύτερο ασσο φίλτρο κασετίνα η καρέλια χρυσή κασετίνα; Μιλάω απο γέυση,άρωμα,χημικά κτλ.Θέλω να απαντήσει κάποιος γνώστης του θέματος,γιατί βαρέθηκα να χαλάω τα λέφτα μου.Μερικά ρε παιδιά δεν καπνίζονται καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Aυτο που ειναι πιο κοντα στο παλιο καμελ, ειναι το καμελ νατουραλ καφε.
    το ακουσα απο καπνοπωλη που καπνιζε καμελ φιλτρο σκληρο 20χρονια, απο τοτε που ηρθε στην ελλαδα και μετα ειχε προβλημα,τωρα κανει καμελ νατουραλ καφε.
    Τα ιδια μου ειπε και ανθρωπος που δουλευει στην jti.
    Δεν ξερω αν ισχυουν αυτα,το παλιο καμελ δεν το προλαβα,αλλα και εγω καμελ νατουραλ καπνιζω το μοναδικο αμερικαν μπλεντ που αξιζει πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Φιλε μου,δοκιμασα το καμελ που μου προτεινες και ηταν πολυ βαρυ τσιγαρο για τα γουστα μου,συν που ειχε κατι αρωματικα που βαζουν παραπανω στο καμελ απο ολα τ'αλλα,και μου τσιμπουσε τον λαιμο την αλλη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σιγουρα πηρες το σωστο Καμελ και όχι το κιτρινο; Το Natural Flavor δεν εχει αρωματικα,το γραφει και στο πισω μερος του πακετου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. το καφε πηρα,εχει και μπλε αυτα ειναι νομιζω τα νατουραλ.Αλλα με χτυπησε απο την πρωτη ρουφιξια,το καταλαβαινεις δηλαδη,μετα το ασσο και την χρυση κασετινα.Τωρα εχω περιεργεια να δοκιμασω το ροθμανς ιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η φάση είναι Άσσος κασετινα μπράβο για την ολντσχουλ εικαστική και μη παρέμβαση.
    9/10 για καθημερινό φούμινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Συμφωνω απολυτως με το φιλο ανωνυμο (2 Αυγουστου που γραφει κεφαλαια greeklish). Ο Ασσος που εγινε Assos χαλασε τελειως!Αλλο χαρμανι,αλλο χαρτι...τι να πω...ελπιζω να ειναι προσωρινο.Καμια ιδεα κανεις που να στραφω?(ανατολικα παντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Κλασικός καλός ΑΣΣΟΣ, ιδανικός για πρωινό κάπνισμα, με ελληνικό καφέ. Θα έλεγα, όμως ότι είναι ένα σκαλί παραπάνω τα ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΣΕΤΙΝΑ. Τιμή(2013) : ΑΣΣΟΣ 3.30 ευρώ, ΚΑΡΕΛΙΑ 3,20 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. γειά σας φίλοι, εδώ καί ένα χρόνο καπνίζω άσσο φίλτρο κασετίνα πολύ καλό τσιγάρο
    καί νομίζω ή τελευταία αλλαγή πού έγινε τό βελτίωσε ακόμα εγώ τό έχω σάν μόνιμη
    μάρκα μου πλέον.
    Η καπνιστική μου πορεία 2 χρόνια REX μαλακό,19 χρόνια μαλπορο σκληρό,14χρόνια
    μάλπορο σκληρό λαιτσ,1 χρόνο καρέλια χρυσή κασετίνα,1 χρόνο ασσο κασετίνα
    πολύ καλό τσιγάρο ό ασσος κασετίνα....μαράζι τό έχω πού ήμουν 33 χρόνια σκλάβος
    τής "μαλποριάς"..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ημουν παλια καπνιστης του ασσου φιλτρου κασετινα και ασσου μαλακου,εδω και 3-4 χρονια,απο τοτε που αλλαξαν τα καπνα, δεν τα καπνιζω παρα περιστασιακα....

    Πηρα πριν λιγες μερες ενα ασσο φιλτρο κασετινα...τι απαραδεκτο τσιγαρο ηταν αυτο...
    μισο πακετο καπνισα και το αλλο πεταχτηκε, πικρη και ουδετερη γευση κακο τσιγαρο με κακης ποιοτητας ανατολικα. Τα ιδια ισχυουν και για τον μαλακο. Ο βασικος ανταγωνιστης του το καρελια φιλτρο ειναι πολυ καλυτερο,εχει μεν σκαμπανευασματα αλλα μπροστα στο σημερινο ασσο φανταζει excellence.
    Δεν ειναι τυχαιο που 19/20 επιλεγουν καρελια....και ο ασσος κοντευει να εξαφανιστει.
    Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. πολυ πικριλα ρε παιδια...παει και το ωραιοτερο φτηνο τσιγαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ο άσσος φίλτρο έχει βελτιώσει πολύ το χαρμάνι του. Αισθητά απαλότερος αλλά με λιγότερα ανατολικά. Πολύ καλή ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Άσσος φίλτρο κασετίνα σε κόκκινο σκούρο πακέτο με ελληνικό λογότυπο "Παπαστράτος Νο 1" , το κλασσικό του παλιού άσσου. Ακόμη έχει καφέ φίλτρο και χρυσό χαρτί μέσα. Πίσσα, νικοτίνη: 10, 0,8, 10, και απ' ότι βλέπω στα πρώτα 5 τσιγάρα μάλλον american blend. Περιμένουμε κριτική και σχόλια παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nέο προιόν είναι;Aν μπορείς στείλε φωτογραφιες στο Psychonaut1@hotmail.com

      Διαγραφή
    2. Φίλε Πέτρο απ' ότι μου είπε ο καπνοπώλης του κεντρικότερου καπνοπωλείου εδώ στο Αγρίνιο είναι ο "γνωστός" άσσος φίλτρο κασετίνα, χωρίς να ξέρει τίποτα παραπάνω. Μάλλον άλλαξε πακέτο και χαρμάνι. Το λογότυπο είναι αυτό του παλιού άσσου, μόνο που κάτω από αυτό γράφει τη λέξη "ΑΘΗΝΑΙ" ενώ δεν υπάρχει και η σφραγίδα για το χαρμάνι.
      Δεν έχω scanner γι' αυτό δεν μπορώ να στείλω φωτογραφία. Πάντως αφού υπάρχει στο Αγρίνιο σίγουρα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη. Σαν τσιγάρο εμένα μου άρεσε ( ταπεινή μου γνώμη), ευκολοκάπνιστο.

      Διαγραφή
    3. μπα δεν νομιζω να κατάργησαν το κλασσικό.3.40 κοστίζει;

      Διαγραφή
  94. (συνέχεια...)
    Να προσθέσω ότι το φίλτρο μου φάνηκε πιο καλό, σαν του sante. Όταν ρώτησα τον καπνοπώλη μου είπε ότι παρήγγειλε άσσο φίλτρο κασετίνα και του έφεραν αυτό. Πέτρο βρες το και γράψε κάτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Nαι βέβαια. Απο Δευτέρα και μετά θα υπάρχει κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Πήγα σήμερα το πρωί στο καπνοπωλείο απογοητευμένος να δω τί τσιγάρα θα αγοράσω αλλά πληροφορήθηκα ότι τελικά ο άσσος φίλτρο δεν άλλαξε χαρμάνι. Η έκδοση για την οποία μιλήσαμε παραπάνω είναι συλλεκτική. Πάντως δεν είναι κακή. Είναι όμως american blend και όχι ανατολική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! Μόλις έμαθα ότι καταργήθηκαν τα MEINE SORTE 100. Αληθεύει? Και αν ναι (που μάλλον έτσι είναι) με ποιά μπορώ να τα αντικαταστήσω? Ποιά κατοστάρια πλησιάζουν τη γεύση τους? Τα καπνίζω από εδώ και 20 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν μπορώ να καπνίσω άλλο τσιγάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Η κασσετίνα για την οποία μιλάμε,ειναι limited edition του Assos Red σε πολύ καλαίσθητη συσκευασία. Αγόρασα ένα πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γεια σου Πετρο και συγχαρητηρια για τη δουλεια σου.Ηθελα να ρωτησω ποιο πιστευεις οτι ειναι καλυτερο απο τα δυο Assos φιλτρο αυτη την στιγμη η κασετινα η το μαλακο?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί τα τσιγάρα αυτά έχουν πολύ ρευστο χαρμάνι,μπορεί να αγοράσεις πακέτα που να είναι υπέροχα και άλλα που να μην καπνίζονται. Δεν έχω καπνίσει κανένα από τα δυό τελευταία.Σε γενικές γραμμές η κασετίνα έχει εντονότερη γεύση,χαρακτήρα και είναι πιο γεμάτη,το μαλακό είναι απαλότερο και πιο ευκολοκάπνιστο.

      Διαγραφή
  100. ...άς μού επιτραπεί πέτρο νά σχολιάσω στήν ερώτηση τού φίλου γιά ποιό έίναι καλύτερο
    ό ασσος κασετίνα ή ό άσσος μαλακό,δίνω λοιπόν προβάδισμα στήν κασετίνα πού καπνίζω 2 χρόνια ανελειπώς,καλός καί ό μαλακός άσσος αλλά.... "ή κασετίνα είναι κασετίνα" γιατί νά τό κρύψωμεν άλλωστε.....!!
    ΥΓ..άν κάποιος φίλος έχει καπνίσει τελευταία καρέλια "χρυσή κασετίνα" νά μού πεί άν
    τήν γνώμη του ήταν παλιά μου μάρκα..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μιας που ήθελα μια αποτοξίνωση απ τα μπερλευ λόγω μικροκρυολογήματος, πήρα ένα πακέτο χθες. Εντάξει, καλούτσικο είναι. Έχει βέβαια πολλά βιρτζίνια αλλά το χαρακτηριστικό άρωμα του άσσου είναι διακριτό. Για μια αλλαγή που και που, δεν είναι κακό. Το κακό είναι η τιμή του. 3,50 ολάκερα ευρόπουλα παρακαλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. καπνίζω ασσο κασετίνα 1,5 χρόνια περίπου αλλά ή παρτίδα ΕΞ είναι τουλάχιστον 6 μήνες μόνο εγώ τήν καπνίζω...!! Παρ όλο ότι καπνίζω"ψιλο-μπαγιάτικα" πακέτα είναι σπουδαίο τσιγαράκι δέν ενοχλεί λαιμό καί δέν έχει βήχα 2,5 πακέτα ημερεσίως.
    Πόσα πακέτα περίπου έχει ή κάθε παρτίδα γιά νά υπολογίσω πότε θά αλλάξει ή παρτίδα αφού μέχρι τώρα τά 450-500 τά έχω καπνίσει από τήν παρτίδα ΕΞ μόνο εγώ;;;....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :Εχω και έγω ενα πακέτο,ΕΞ και αυτό.Το πήρα πριν καμια 10αρια μέρες για να καπνίζω απο κανένα τσιγάρο για αλλαγή. 3.50 τον πήγανε,ήμαρτον!

      Διαγραφή
  103. Και γω έπαθα ένα μικρό σοκ όταν ο περιπτεράς μου ζήτησε 3,50 ευρώ για τον άσσο. Απ την άλλη όταν το φθηνότερο σήμα είναι στα 3,30, ε το έξτρα 20λεπτο δεν είναι κάτι αμαν αμαν. Το πρόβλημά μου με τον άσσο είναι πως ενώ αρχικά είχα δει με καλό μάτι την αλλαγή στο χαρμάνι του, ίσως διότι οι τελαυταίες παρτίδες πριν την αλλαγή ήταν χάλι μαύρο, τώρα με έχει ξενερώσει ελαφρώς. Αν και δεν υπάρχει πια τρομακτική αστάθεια στο χαρμάνι του, τα βιρτζίνια μου πέφτουν κάπως βαρυά όταν ανάβω τον άσσο.
    Εντάξει, ας αφήσουν και ένα σήμα αμιγώς ανατολικό, έτσι για το γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δινεις και άλλα 30 λεπτα και παίρνεις μια χρυσή κασετίνα. Πάντως μην υπερβάλουμε με τα Βιρτζίνια,είναι αισθητά ανατολικό τσιγάρο με χαρακτηριστικη γεύση.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά ρε Πέτρο, έχει το άρωμα, δεν λέω. Αλλά το ήθελα πιο hardcore, όσο ήταν παλιότερα

      Στο θέμα της τιμής, βάζω το κατώτατο όριο. Αν αρχίσουμε να λέμε, δώσε και άλλα 20 λετπά να πάρεις αυτό και άντε άλλα 30 να πάρεις το άλλο, όντως χάνεις την μπάλα

      Διαγραφή
  104. Πάντως παιδιὰ μετὰ ἀπὸ γευστικὴ ἔρευνα, μετὰ ἄφιλτρα, πιστεύω ὅτι τὰ Ἀγρινίου εἶναι μακρᾶν τὰ πιὸ ἀπολαυστικὰ καὶ άρκετὰ δυνατὰ. Πρὶν ἀπὸ καμιὰ βδομάδα πῆρα Κάμελ ἄφιλτρο, καλὸ καὶ δυνατὸ ἀλλὰ ὄχι τόσο χορταστικὸ, σήμερα πῆρα Σαντὲ ἄφιλτρα, ἀρωματικὸ γλυκὸ καὶ πλούσιο, ἀλλὰ πολὺ ἐλαφρὺ. Ἡ χρυσὴ ἄφιλτρη καλὴ ἀλλὰ ὄχι τόσο γευστικὴ.

    Δὲν ξέρω ἀλλὰ πάντα καταλήγω στὸ καρελάκι ἀγρινίου καὶ στὸ καρέλι φίλτρο. Ἐσεὶς τὶ λέτε??

    Ἀλέξανδρος 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Για εμενα φιλε το Αγρινιου ειναι μακραν το καλυτερο αφιλτρο το Camel επισης ειναι καλο ειναι οπως το περιγραφεις καλο και δυνατο το οτι δεν σε χορταινει ομως οφειλεται στο οτι δεν εχει αρκετο καπνο μεσα οπως τα ελληνικα αφιλτρα.Προσωπικη μου γνωμη Καρελια Αγρινιου για το φιλτρο δεν εχω ξεκαθαρη γνωμη καποιες φορες μου αρεσει και αλλες οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Μπὰ δὲν τὄξερα αὐτὸ γιὰ τὰ Κάμελ, Ναὶ ἔτσι πιστεύω κι ἐγὼ γιὰ τὸ φίλτρο, ἄλλες εἶναι ἔτσι κι ἄλλες ἀλλιὼς, ἀλλὰ τὸ προτιμῶ ἀπὸ κάτι ἄλλα, καὶ δὲν εἶναι καὶ Βιρτζίνια, ὄχι βέβαια, ὅτι εἶναι ἀπολύτως κακὸ αυτό.

    Ἀλέξανδρος, 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. γειά σας ό άσσος φίλτρο κασετίνα τό πρωί μέ καφέ είναι φοβερό-άπιαστο τσιγάρο,"δένει" πολύ μέ τόν καφέ τόν θέλει συνέχεια παρεούλα,είναι όμως αδύναμος κρίκος ή κασετίνα μετά τό φαγητό καί τό ποτό δηλ. απογευματινές καί πολύ χειρότερα βραδυνές ώρες τό έχει παρατηρήσει κάποιος αυτό ή αιτία είναι σέ μένα ή υπερκατανάλωση τής τάξεως 2,5 πακέτα ημερεσίως δηλ.αίτιο είναι τό "μπάφισμα"..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Ο άσσος δεν μου πάει με το ποτό, προτιμώ αμερικάνικα χαρμάνια που έχουν μεγαλύτερη σπιρτάδα. Προσωπικά, μου αρέσει αρκετά να τον φουμάρω και μετά απ το φαγητό. Με τον καφέ όμως όντως πετάει η ομάδα.

      Διαγραφή
  108. Συμφωνώ μαζί σου φίλτατε ευθήμη ότι καί μετά τό φαγητό δέν είναι άσχημη ή κασετίνα αλλά μέ ποτό έχει πρόβλημα...!
    ...τό περίεργο είναι ότι όταν προσφέρεις ένα τσιγάρο από τόν ασσο φίλτρο κασετίνα
    σέ κάποιον πού καπνίζει άς πούμε μάλπορο κόκκινο σού λέει ότι "πού τό βρήκες αυτό είναι πολύ βαρύ τσιγάρο στούκας σκέτο.." νομίζω ότι πολλοί έχουν μιά προκατάληψη ότι παλιό ίσον "στούκας".. εγώ πού κάπνιζα παλιά μάλπορο βλέπω τόν άσσο κασετίνα νά φαντάζει μπροστά στό μάλπορο πολύ λαίτ εγώ τό κατατάσσω στά ελαφρά τσιγάρα καί από λαιμό καί πνευμόνια .."κυρία ή κασετίνα"..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μιας που λέμε για άσσο, καιρό έχω να δοκιμάσω το σούπερ. Θα το κάνω αυτές τις μέρες

      Διαγραφή
  109. Φίλε Ευθήμη καλό τσιγάρο ό άσσος σούπερ στά πρώτα 5-6 πακέτα αλλά εγώ προσωπικά πού έκανα τήν εναλλαγή ενώ κάπνιζα ασσο κασετίνα είχα ένα μικρό πρόβλημα οί πρώτες τζούρες πήγαιναν "κούφιες" λόγω μήκους όταν τό τσιγάρο έφτανε
    στό μήκος τού κανονικού "τραβούσε" καλά, αυτές λοιπόν οί "κούφιες τζούρες" σέ μένα είχαν συνέπεια στόν λαιμό κατά τά άλλα είναι καλό τσιγάρο έχει δική του "προσωπικότητα" δέν μοιάζει ούτε στήν κασετίνα ούτε στόν άσσο μαλακό..μέ τήν προυπόθεση βέβαια νά αγοραστεί τό πακέτο από κεντρικότατο σημείο γιατί αλλιώς θά έχει κιτρινήσει στό ράφι από τήν μοναξιά του....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή