ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

[NATURAL] AMERICAN SPIRIT BLUE (τσιγάρο)

Μόλις κυκλοφόρησε στη χώρα μας το πολύ γνωστό αυτό σήμα, στις εκδοχές μπλε (βαρύ) και κίτρινο (ελαφρύ) και σε στριφτό. Για το μπλε ακολουθεί η παρουσίαση του φίλου του μπλογκ Κώστα Μ.

[Επειδή δεν το 'χω δει, πείτε μου αν είναι η σωστή φτγρ.]




American Spirit Blue (τσιγάρο, πρώην Natural American Spirit):

Τα γνώριζα από παλιότερα, στην αμερικανική τους έκδοση, και μιλάω πάντα για το blue. Δοκίμασα το αντίστοιχο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος, αν και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ευρωπαϊκή εκδοχή.

Καταρχάς να πω ότι αυτό που αναφέρεται ως δύσκολο τράβηγμα, δε συμβαίνει μόνο εξαιτίας του φίλτρου, αλλά και εξαιτίας του ότι τα NAS είναι 25% more packed - έχουν 25% περισσότερο καπνό σε κάθε τσιγάρο, μία απλή ψηλάφηση ενός τσιγάρου θα σας κάνει να δείτε τη διαφορά με τα οποιαδήποτε άλλα. 

Από θέμα γεύσης είναι πολύ καθαρό χαρμάνι, ίσως άγευστο για κάποιους, για μένα ικανοποιητικό και σε βάρος και σε γεύση. Η απουσία χημικών είναι αισθητή. Καίγεται πολύ αργά σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα - τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος καύσης, και η τιμή του είναι 4 ευρώ. Προσωπικά, επειδή τα είχα άχτι να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, θα τα προτιμήσω χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Το κίτρινο, από όσο γνωρίζω, είναι το πιο ελαφρύ, το οποίο κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και θα γράψω και γι' αυτό 2 λόγια. Πάντως συστήνω σε όσους αρέσουν οι καθαρές καπνιστικές γεύσεις και δεν θέλουν το τσιγάρο τους να μυρίζει ούτε μέντα, ούτε καρύδα ούτε μέλι ούτε τίποτα, παρά μόνο καπνό, να το δοκιμάσουν ανεπιφύλακτα. Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, και για την Ελλάδα τα δικαιώματά του σαν εμπορικό προϊόν τα διατηρεί η JTI, συνεπώς θα βρίσκονται πολύ εύκολα.

Κώστας Μ.
_______________

Περιεκτικότητες: Πίσσα 9mg, Νικοτίνη 1mg, Μονοξείδιο 10mg. (Το μπλογκ ευχαριστεί τον σχολιαστή Kalar21.)

55 σχόλια:

  1. Δοκιμασα το ιταλικο μπλε.Τιποτα το σπουδαιο ενα αγευστο τσιγαρο,σε καποιον που εχει μαθει γεματες γευσεις απο αμερικαν μπλεντ τσιγαρα το τσιγαρο θα του φανει μαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ, το barcode του κίτρινου άρα προφανώς και του γαλάζιου είναι .. ελληνικό! Δεν το χω ξαναδει σε σήμα της JTI στην Ελλάδα. Φυσικά δεν είναι ελληνικό το τσιγάρο, ούτε κατασκευάζεται από ελληνική εταιρία. Τα barcodes δεν λένε πάντα την αλήθεια για την χώρα κατασκευής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει κανονικα στην Ελλαδα σιγουρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, έχει άλλους σχολιαστές που το πήραν από το περίπτερο και έγραψαν σχετικά. Μόνο που η συζήτηση έχει κατακερματιστεί σε τρεις αναρτήσεις: αυτήν, του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δοκίμασα τον καπνό (γαλάζιο). Η πρώτη εντύπωση δε μ' ενθουσίασε: η γεύση έχει κάτι που θυμίζει σαπούνι -νομίζω ότι συμβαίνει στάνταρ στα σκέτα Βιρτζίνια πολύ χαμηλής υγρασίας- και με ξύνει στον λαιμό. Θα επιμείνω όμως, για να μην τον αδικήσω. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για προϊόν που πρέπει να βρεις πρώτα τα κόλπα του για να το εκτιμήσεις. Μετά από καναδυό μέρες + υγραντηράκι θα έχω πληρέστερη άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, μετά από μερικές μέρες και από την ύγρανση ο καπνός είναι σαφώς πιο γλυκόπιοτος. Δεν τον βρίσκω όμως συναρπαστικό. Ευχάριστη, καθαρή γεύση, σε φυσιολογικό βάρος, χωρίς κάτι ξεχωριστό... Σε μια αρνητική αξιολόγηση θα τα πήγαινε πολύ καλά, γιατί δεν έχει σκουπιδάκια, δεν έχει τίποτε κακό (δυσάρεστα στοιχεία στη γεύση ή το άρωμα), και βέβαια δεν έχει πρόσθετα, δηλαδή πράγματι ΔΕΝ έχει πολλά και διάφορα ελαττώματα, κι αυτό είναι φυσικά σημαντικό. Τα θετικά του όμως δεν τα βρίσκω σπουδαία.

      Ας μιλήσει και κάνας άλλος γιατί μπορεί απλώς εμένα να μη μου καλόκατσε...

      Να σημειώσω ότι ο τίτλος είναι Αμέρικαν Σπίριτ (χωρίς το Νάτουραλ), και ότι δε γράφει πουθενά ότι δεν έχει πρόσθετα (μήπως λογοκρίνεται κι αυτό;), παρά μόνο ότι είναι whole leaf - δηλ. δεν περιέχει καπνό ανακατασκευασμένο από υπολείμματα.

      Διαγραφή
  6. Το Cooper jack λέει τίποτα Κατά την γνώμη σας ? κυκλοφορεί ακόμα και αν ναι ποια η τιμή του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ειδική ανάρτηση (Ιούνιος 2016). Καλύτερα η συζήτηση να γίνει εκεί, για να τη βρίσκει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για το Κούπερ Τζακ.

      Διαγραφή
  7. Για το κίτρινο τσιγάρο ΝΑΣ μπορεί κάποιος να γραψει δυο κουβέντες; Σε βάρος με πιο αλλο τσιγάρο είναι ανάλογο; Απο γεύση τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βάρος ούλτρα λαιτ. Εξάλλου δεν τραβάει το φίλτρο, οπότε η κατάσταση επιδεινώνεται. Εγώ απο γεύση δεν κατάλαβα πολλά

      Διαγραφή
    2. Σημειωτέον ότι δεν είναι πια ΝΑΣ, το «Νάτουραλ» έχει αφαιρεθεί από την ονομασία. Σχολιάστηκε ήδη, και μόλις διόρθωσα και την ανάρτηση που λόγω κεκτημένης ταχύτητας το είχε με το παλιό όνομα.

      Διαγραφή
  8. Έχω περίπου έναν μήνα που κάνω το ΑΣ το κίτρινο.Πρίν απο αυτό έκανα το BF το πορτοκαλί 4/0,3/3 αν θυμάμαι καλά.Το ΑΣ έχει πολλά πλεονεκτήματα,όπως βραδύκαυστο,μεστή γεύση αλλά του λείπει η σπιρτάδα των ανατολικών που έχουν τα BF.Παρόλα αυτά είναι ένα τίμιο τσιγάρο.Το BF έχει το κακό οτί καίγεται πολύ γρήγορα,αλλά έχει λίγο καλύτερα καπνά.
    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To spirit yellow είναι από τα αθλιότερα τσιγάρα που έχω καπνίσει. Άγευστο εντελώς,άθλιο φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακολούθησα και εγώ παράλληλη διαδρομή με αφορμή το σχόλιο σου. Το ΑΣ δεν με κάλυψε άχυρο σκέτο,το orange BF από την άλλη έχει απίστευτα καπνά αλλά καιγεται γρήγορα. Τελικά βολεύτηκα κάπως με το μωβ BF που είναι κάπως ελαφρύτερο,αλλά για κάποιο περίεργο λόγο εχει αργή καύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά από ψάξιμο στο Ίντερνετ βρήκα ότι οι περιεκτικότητες του είναι Πίσσα 9mg Νικοτίνη 1mg Μονοξείδιο 10mg
    Πηγή https://www.reddit.com/r/Cigarettes/comments/3826x7/does_anyone_know_the_tarnicotineco_contents_of/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, το περνάω στην ανάρτηση.
      ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι κάθε τέτοια πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

      Διαγραφή
  12. Καρέλια special και Καρέλια φίλτρο μαλακό καταργήθηκαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, και Ρεξ. Ξανασχολιάστηκε, αλλά δεν υπάρχει ειδικό σημείο στο μπλογκ γι' αυτές τις ειδήσεις. Μπορούμε βέβαια να φτιάξουμε.

      Διαγραφή
  13. GR Classic Gold και το παραδοσιακο Rex, αγόρασα χθες βράδυ από ένα ψιλικατζίδικο Γρηγορίου Λαμπράκη 173 στη Θεσσαλονικη με το όνομα Smart Shop. Και τα δυο πακέτα είχαν τις εικόνες, άρα ήταν φρέσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ψάχνω Λάρισα.Καποιος να γνωρίζει περίπτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρεπιπτόντως,το marlboro gold περνάει επική φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απουσιαζα στο εξωτερικο χρόνια. Όσο ήμουν στην Ελλάδα κάπνιζα το Philip Morris Super Light(4 πίσσα,0.4 νικ). Επέστρεψα και έχουν αλλάξει τα πακέτα,της ονομασίες και τις αναλογίες. Ξέρει κανείς πιο χρώμα είναι η παλια μου μάρκα σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είναι τα Philip Morris Blue έτσι ζήτα τα!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  17. Μιχαλης Καστοριανος13 Μαρτίου 2017 στις 8:50 π.μ.

    Μια και δεν υπάρχει αφιερωμα να γράψω δυο λόγια για το R1 κόκκινο, ένα πολύ ενδιαφέρον γερμανικό τσιγάρο. Προιόν της Reemtsma, κυκλοφορει στην Ελλάδα από τα 80ς, με χαρακτηριστικό την πολύ πλούσια γεύση του, αν και οι αναλογίες του είναι μόλις 0,2/2. Για ένα περίεργο λόγο,δεν είναι "αερας" θα το κατέτασα στο μέτριο βάρος. Καπνά πικάντικο American Blend, χωρίς καθόλου πρόσθετα,ενώ επίσης δεν σε μπουκώνει όσο και να καπνίσεις. Τιμή 4.20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευθυμη τα βρήκες τα παλιά τα GR? Exω μαγαζι κοντά στο σπίτι μου ,που τα φερνει και το πακετο είναι νέο. Το προτείνεις για δοκιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι, δοκίμασέ το, ειδικά απ την στιγμή που το βρίσκεις φρέσκο. Δεν ξέρω τι να γράψω για αυτό το τσιγάρο, μυστήριο πραγματικά. Πήρα 3 πακέτα πρόσφατα, το πρώτο μου φάνηκε μπαγιάτικο, το δεύτερο καλό και το τρίτο που ήταν σίγουρα φρέσκο μου φάνηκε πολύ μέτριο! Με χει μπερδέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύμη που βρήκες φρέσκο το original; Ψήνομαι να το δοκιμάσω. Σου φάνηκε ανατολικό χαρμάνι;

      Διαγραφή
  20. Βιολογικό καπνό Καλαθά έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι ευκολο να μου δώσει κανείς πληροφορίες για βάρος,χαρμάνι κ.λ.π.; Τον φερνει μαγαζί κοντά μου, αλλά λόγο της συσκευασιας(50γρ) δεν θέλω να τον δοκιμάσω χωρίς να έχω κάποια πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα μια φορά ένα πακέτο και δε μου άρεσε καθόλου. Είχε μια υπερβολική οξύτητα, σαν άγουρος καπνός. Βάρος μεσαίο. Χαρμάνι ούτε γράφει πουθενά, ούτε ήξεραν να μου πουν, και από γεύση αδύνατον να καταλάβεις.

      Επειδή εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθειά τους, δεν το κάνω θέμα ότι ήταν χάλια. Μπορεί να έπεσα σε πακέτο που κάτι δεν πήγε καλά.

      Διαγραφή
  21. Καλό τσιγάρο στη γεύση αλλά δεν έχει άρωμα ρε παιδιά. Αμα το τσιγάρο δεν έχει άρωμα τι να το κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tελικα είμαι μεγαλος...μ.....ς.Κυκλοφορησαν στην Ελλαδα τα Ναtural American spirit και το εμαθα...σημερα.Ειχα μηνες να μπω στον ιστοτοπο σας και το πληρωσα.Το παραξενο είναι ότι μαλλον δεν το εχουν μαθει και καποιοι αλλοι γνωστοι που εψαχναν αυτό το τσιγαρο καιρο,αλλιως θα μου το'λεγαν. Μπαινοντας σημερα σε ένα ψιλικατζιδικο,ειχε ένα ειδικο 'ντουλαπακι' με ΝAS και ένα ενημερωτικο φυλλαδιο.Η πωλητρια μου ειπε ότι εχουν κυκλοφορησει εδώ και μια εβδομαδα και ότι δεν κυκλοφορουν σε ολες τις πολεις της Ελλαδας αλλα μονον επιλεκτικα σε καποιες - αν μπορειτε πληροφορηστε με αν αυτό είναι μουφα (μενω επαρχια).Επισης θα'θελα να μαθω πως κινειται αυτό το τσιγαρο στην Ελλαδα,θα ηταν πραγματικα κριμα να σταματησει να κυκλοφορει.
    Το μονο που εχω να πω ειναι ΑΝΑΣΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ για μενα αυτό το τσιγαρο είναι το καλυτερο τσιγαρο με φιλτρο που εχω καπνισει ποτε-μαζι με το PUEBLO (και το πολυ παλιο CAMEL). Eιχα δοκιμασει το ιταλικο και το γερμανικο. Οσο το καπνιζω τοσο μου φαινεται ότι είναι πανω κατω ιδιο με τα NAS του εξωτερικου - ισως πιο ελαφρυ.Το κιτρινο δεν το δοκιμασα ακομα-το κιτρινο του εξωτερικου είναι για μενα το καλυτερο Light τσιγαρο μετα το πρασινο PUEBLO.Παντως από οσα NAS ειχα δοκιμασει εξω το γαλαζιο ηταν οντως το καλυτερο - το μαυρο PERIQUE εχει πιο μυστηρια γευση-ειναι για που και που- και το πορτοκαλι παραειναι ελαφρυ.Επισης καλο είναι και το σκουρο μπλε ORGANIC BURLEY BLEND,με πιο γρηγορη καυση- δεν ξερω γιατι- και πιο αραφιναριστη γευση,θυμιζει καπως τον καπνο ΝAS,τσιμπαει λιγο στον λαιμο. Φυσικα θα δοκιμασω και τον καπνο,αν και θυμαμαι οτι τσιμπαει λιγο στον λαιμο και δεν είναι τοσο καλος οσο αλλοι παρομοιοι καπνοι του εξωτερικου (PUEBLO BURLEY BLEND,CHEETAH AFRICAN EDITION,MANITOU,MOHAWK,CROSSROADS,MAYA,οταν βρω χρονο ισως γραψω 'κριτικες' γι'αυτα στον ιστοτοπο σας). Παντως όπως και να'χει είμαι σιγουρος ότι θα είναι ο καλυτερος ΜΑΚΡΑΝ από όλους τους αλλους σκουπιδοκαπνους που κυκλοφορουν στη χωρα μας. Αντε να δουμε και το τσιγαρο PUEBLO (που μ'αρεσει πιο πολύ και απ'το NAS )να κυκλοφορησει στη χωρα μας.
    Παντως το τσιγαρο NAS ισως φανει ελαφρυ σε πολλους, για εμενα μετα από τοσα χρονια καπνισματος και...λαχανιάσματος εχει το τελειο 'βαρος'.

    Συγχαρητηρια στον ιστοτοπο και για καποιες επιλογες του-κοκκινος ουρανος και καπου ειχα δει και κατι για ROCK'N'ROLL μαλλον κινούμαστε στο ιδιο μηκος κυματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > > οταν βρω χρονο ισως γραψω 'κριτικες' γι'αυτα στον ιστοτοπο σας

      Πολύ ευχαρίστως. Θα χαρούμε να τις ανεβάσουμε.

      Διαγραφή
    2. "Συγχαρητηρια στον ιστοτοπο και για καποιες επιλογες του-κοκκινος ουρανος και καπου ειχα δει και κατι για ROCK'N'ROLL μαλλον κινούμαστε στο ιδιο μηκος κυματος. "
      -Το ροκ 'ν ρολλ που είδες, συνάδει με τη φωτό του Ελβις στο φόντο. Δεν υπάρχει αναφορά αλλού. Οσο για το ακροδεξιό-εθνικιστικό-φιλοναζιστικό μπλογκ "κόκκινος ουρανός" δικαίωμα σου να σού αρέσει (δημοκρατία έχουμε). Το κατα πόσο όμως κολλάει μ'ενα μπλογκ που αφορά την απόλαυση του καπνού είναι άλλη υπόθεση.
      Γ.Ν.

      Διαγραφή
    3. Τη στήλη «Καπνοσύνδεσμοι και άλλα» την παραλάβαμε ακριβώς ως έχει από την παλιά διοίκηση του μπλογκ. Το συγκεκριμένο λινκ εγώ προσωπικά δεν το είχα ανοίξει ποτέ.

      Διαγραφή
  23. Ειναι γεγονος,οτι μετα απο 25 και πλεον χρονια,αλλαξε η ταινια του φορου στα πακετα εκσυγχρονιστηκε οπως θα επρεπε εδω και καιρο νομιζω εχει πανω και ενα QR code.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ ωραίο τσιγάρο, σε καλή τιμή,σωστή αργή καύση και ήπια γεύση. Θα το πρότεινα σε κάποιων που καπνίζει λίγο, ενας μανιώδης δεν θα το απολαύσει.
    Αν θέλει το παιδί που έκανε την ανάρτηση,αν δει το σχόλιο μου να κάνει μια σύγκριση με το αμερικάνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δοκίμασα προσφατα το κίτρινο American Spirit και ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Ωραία γευση, διακριτική μεν, ωραία όμως μυρωδιά και κυριως όχι τόσο light όσο νόμιζα. Μια παρα πολύ καλή επιλογή όπως και το μπλε πακέτο. Προσωπικά το κίτρινο έγινε η μάρκα μου (προς το παρόν τουλάχιστον). Πιστεύω πως οι οπαδοί του παλιού καλού Camel μπλε θα το λατρέψουν.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το μπλέ παει προς το παλιο Καμελ;Εδω και καιρο έχουν χαλάσει τα Καμελ και ψαχνω να βρω ενα τσιγαρο παρόμοιο σε γευση.. Το μόνο που μπόρεσα ήταν το Winston αλλα μου τίναξε τον λαιμο.Γιώργος 21

      Διαγραφή
    2. Μια χαρα ειναι τα καμελ.Μαλλον Ο λαιμος σου εχει το προβλημα .Αν διαβαζες κ τα υπολοιπα μνμ θα διαπιστωνες πως το ΝΑΤ ΔΕΝ εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση με τα καμελ.Το μοναδικο τσιγαρο που μοιαζει σε γευση με το καμελ εινα το Winston

      Διαγραφή
  26. Μας κουφανες ρε φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Ποιός και τι ακριβώς σε κούφανε?

      Διαγραφή
  27. Τι σχεση εχει το μυρωδατο και γλυκοπιοτο καμελ με το αγευστο και ανωστο νατ Αμερικ σπιριτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπνιζα αρκετά χρόνια το Camel Blue, από το 1996 μέχρι και το 2011(είμαι καπνιστής από το 1979) και θεωρώ ότι το ΚΙΤΡΙΝΟ American Spirit έχει μια συνολική αίσθηση που θυμίζει εκείνο το τσιγάρο. Δικαίωμα σου να διαφωνείς, δεν μπορείς όμως ν'απαξιώνεις κάποιον επειδή εσύ έχεις διαφορετική άποψη. Δεν είναι φέϊσμπουκ εδώ...

      Διαγραφή
    2. KΑΜΙΑ σχεση το ενα με το αλλο.{δεν ειμαι ο ιδιος με τον ποιο πανω)
      ειναι αλλο χαρμανι.
      Το ελληνικο καμελ φιλτρο σκληρο ειναι πολυ καλο τσιγαρο.
      και το αφιλτρο τα σπαει.
      Το νατουραλ αμερικαν σπιριτ το δοκιμασα απο ιταλια αθλιο και αγευστο.
      Αν θες νατουραλ παρε καμελ νατουραλ ακριβο αλλα καλο

      Διαγραφή
  28. Τα τελευταία camel με 4.00 ευρώ δεν καπνίζονται με τπτ καθώς επίσης και ο καπνός camel.. Το χαρμάνι είναι ίδιο με έναν χύμα καπνό Αγρινίου που έπαιρνα πέρυσι.. Και όπως καταλαβαίνεται είμαι σε φάση αλλαγής μάρκας για καπνό κυρίως.. Πήρα έναν Marlboro... Είχα να πάρω από τότε που είχε πρωτοβγει.. Καμία σχέση το τότε με το τώρα.. Ενας χοντρόκομμενος καπνός γεμάτος σκουπίδια.. Γενικά από τότε που μπήκαν οί τομογραφίες στα πακέτα έχουν αλλάξει σχεδόν όλες οι μάρκες.. Εχετε να προτείνεται παιδιά κανένα καπνό που να κρατάει επίπεδο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παραπάνω μιλάω για το camel essential brown πρώην natural

      Διαγραφή
    2. Μπλε καρελια η μπλε χολμπορν φιλε.Δες κριτικες στο blog.

      Διαγραφή
  29. Camel πλέον και winston ποιότητα χείριστη. Marlboro διαρκώς καθοδική μαζί και lucky strike. Καπνό εγώ καπνίζω assos λευκο ο οποίος τη μια προκύπτει ανατολίτικο χαρμάνι σουπερ και την άλλη είναι μέτριο προς κακό ελληνικό καπνο,Καρέλια τον λευκό χωρίς άρωμα που είναι διαρκώς στα ίδια επίπεδα αλλά με παραπάνω τεχνητή υγρασία απ όσο θα ήθελα και την έχω καταβρει με wolfway πλέον. Άλλη ποιότητα. Ψαξτο και δοκίμασε αν έχεις την ευκαιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δοκίμασα φίλε wolfway και Oriental που είναι στο κόκκινο σακουλάκι.. Αξίζουν αλλά το κακό είναι ότι είμαι επαρχία και έχει ολόκληρη διαδικασία να τους παραγγείλεις..πήρα χτες έναν Καρέλια μπλε δν με κάθεται καλά παρόμοιο βρίσκεις και χύμα στο κάτω κάτω... Θα τον τελειώσω και θα πάρω έναν άσσο που τον κάπνιζα όταν είχε πρώτο βγει για κανένα 6μηνο τότε που σου έδιναν και σπίρτα άσσος αχαχαχ... Αλλά ούτε και απ αυτόν περιμένω πολλά έχει πέσει πολύ παρακμή βλέπω τώρα τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ε ναι. Καπνός επίσης γλυκοπιοτος με ξανθά καπνά είναι και ο άσσος άνευ άμα δεν τον έχεις δοκιμάσει. Αξίζει μια δοκιμή αν είναι στια ίδια επίπεδα με το 2016 που τον κάπνιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τώρα που το κόψανε, και κρατάνε μόνο τον καπνό στην Ελλάδα, τι προτείνετε; Υπάρχει κάτι στα περίπτερα παρόμοιο σε βάρος/γεύση και αντίστοιχα βραδύκαυστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κυκλοφορεί ακόμα ή καταργήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει καταργηθεί δυστυχώς εδώ και 2 χρόνια, και σε σχετική ερώτηση που έκανα στην καπνοβιομηχανία εάν έχουν σκοπό να το επανακυκλοφορήσουν, έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορούν να μου το πουν, νομικά ορθή σαν απάντηση, σίγουρα, καθώς αποτελεί κομμάτι της εμπορικής πολιτικής της JTI και για λόγους ανταγωνισμού δεν είναι ανακοινώσιμο, όμως κάπως θα πρέπει και ο καταναλωτής να ενημερωθεί. Για εμένα προσωπικά, που έτυχε και έγραψα και την παρουσίαση, αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα τσιγάρα της αγοράς, δυστυχώς στη χώρα μας δεν είχε καμία τύχη, ασχολίαστο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή