ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

COOPER JACK



COOPER JACK



 Να λοιπόν μια νέα κυκλοφορία της ΣΕΚΑΠ που προσωπικά την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα και θεωρώ πως αξίζει να γίνει μια παρουσίαση. Το νέο σήμα ονομάζεται COOPER JACK. Δεν έχω ιδέα απο που προέρχεται το Jack. Άλλο παράξενο χαρακτηριστικό του πακέτου είναι πως τόσο στο πάνω μέρος του πακέτου αλλά και στο εσωτερικό χαρτί, αναγράφεται "NOT FOR EVERYONE", δίνοντας μια αίσθηση μοναδικότητας και φυσικά υπερβολής στο νέο σήμα

Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια δόση αλήθειας στο σλόγκαν! Το τσιγάρο είναι ασπρόφιλτρο και recessed, δηλαδή ένα κομμάτι χαρτάκι προεξέχει ώστε να μην ακουμπάει στα χείλη. Μοιάζει με το Advance, αλλά δεν είναι ίδιο διότι εδώ το χαρτάκι που προεξέχει έχει επένδυση με φίλτρο, όπως φαίνεται στην φώτο πιο πάνω. Επιπλέον, στο φίλτρο υπάρχει άνθρακας. Η πατέντα που χρησιμοποιεί η ΣΕΚΑΠ δεν είναι καινούρια, κυκλοφορεί πολύ στο εξωτερικό και πρόσφατα το συνάντησα στα αφορολόγητα ΚΕΝΤ, με την διαφορά πως τα τελευταία έχουν διπλό φίλτρο άνθρακα.

Το τσιγάρο δεν είναι κακό. Είναι ένα αμερικάνικο χαρμάνι αρκετά βραδύκαυστο, έχει ικανοποιητικό βάρος και καπνίζεται ευχάριστα. Τα καπνά του μου φαίνονται καλά, αλλά θεωρώ πως είναι ενα κλικ πιο κάτω ποιοτικά απ αυτά του BF. Δεν με συγκίνησε, μα σε καμία περίπτωση δεν με απογοήτευσε. Σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω. Η τιμή του σήμερα είναι στις τρεις και εξήντα (3,60 ευρώ)

Υ.Γ Απ την βιασύνη μου ξέχασα να κάνω ένα σχόλιο για την ΣΕΚΑΠ. Προσωπικά, μου αρέσουν τα προϊόντα της και θεωρώ πως είναι πολύ ανταγωνιστικά. Αλλά σε θέματα marketing είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Οι προωθητικές ενέργειες που κάνει η εταιρία είναι απειροελάχιστες, ενώ το γεγονός πως η επίσημη ιστοσελίδα της είναι εδώ και χρόνια μη ενημερωμένη προκαλεί αρνητική εντύπωση. Δηλαδή, το καινούριο σήμα πρέπει να το μάθει η αγορά από στόμα σε στόμα (ή να βγει ντελάλης στους δρόμους). Έλεος..

100 σχόλια:

  1. Και μιας που έγιναν κάποιες συγκρίσεις με άλλα σήματα, μου άρεσε περισσότερο απ το cooper international και το muratti, αλλά λιγότερο απ το BF red και ίσως το ΚΕΝΤ που τελευταία που το δοκίμασα δεν μου άρεσε τόσο πολύ είναι η αλήθεια. Καλό τσιγάρο, δίκαιη για τα δεδομένα της εποχής, τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα παρακαλω αν καποιος φιλος το βρηκε στην Αθηνα να μου πει το σημειο ευχαριστω εκ των πρωτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καπνίζω αυτή την στιγμή. Ωραίο. Δεν είναι Σενατορ,ούτε Εξελενς,αλλά σίγουρο καλύτερο από όλα τα τσιγάρα των 3.60 και τα περισσότερα των 4Ευρω. Προτείνεται. Όνομασία και πακέτο, δεν μου άρεσαν, σχεδιασμός τσιγάρου ναι, στα συν η αργή καύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο τσιγαρακι το βρηκα κι εγω σημερα καλο και το φιλτρο που νομιζω δεν υπαρχει παρομοιο σε αλλο σημα στην Ελλαδα ειχα καπνισει περυσι κατι Kent απο τη Χιλη με παρομοιο φιλτρο τα οποια ηταν απαραδεκτα.Σε γενικες γραμμες μου αρεσε δεν μου αρεσε το πακετο που κατα τη γνωμη μου ειναι κακογουστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να το δεις όταν θα εχει ενσοματοσει και τις αηδιαστικες φωτο

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ευθύμη στο θέμα του marketing των καινούριων προϊόντων της εταιρείας. Θα έπρεπε να το κάνουν πιο επισταμένα για να γνωρίζει ο κόσμος τι και πώς κυκλοφορεί. Όπως είπα και προχθές, θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα. Δεν με ενθουσίασε τόσο, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ αξιοπρεπές τσιγάρο για την τιμή του.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε μαγκες τι παπαρια είναι αυτό με τα νεα πακετα,εχω ξενερωσει αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To "επιστόμιο" αυτό, με γύρω γύρω φίλτρο και στη μέση τίποτε, είναι πασιφανές ότι λειτουργικά δεν προσθέτει τίποτε. Ίσως για λόγους αισθητικούς θέλουν να φαίνεται μακρύτερο ένα τσιγάρο που στην πραγματικότητα είναι πιο κοντό. Τώρα, γιατί το έκαναν κοντό, δεν μπορώ να το ξέρω. Μήπως για να είναι πιο δυνατό (πολλή αναλογία πίσσας και νικοτίνης σε μικρά απόλυτα νούμερα);;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέπε ειμαι συλλέκτης παλιων πακέτων τσιγάρων και ενδιαφέρομαι για την κασετινα "22" που έχεις στην συλλογή σου.Η τιμή ειναι συζητήσιμη. Το email μου ειναι kostisrakis@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστή, είδα και τα μηνύματά σου στο άλλο μπλογκ. Δυστυχώς τις παλιές μας συζητήσεις για αγοραπωλησίες θα τις ακυρώσω: έχω μετακομίσει στο Ηράκλειο, οι κούτες με τη συλλογή παραμένουν σε κάποιο υπόγειο της Αθήνας, η περίοδος είναι πολύ φορτωμένη, συνεπώς ζητώ συγγνώμη για την ασυνέπεια αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ καθόλου.

      Σ' ευχαριστώ για την κατανόηση.

      Διαγραφή
    2. Πέπε εντάξει όποτε βρεις χρόνο μου στέλνεις email.
      Nα πω μόνο οτι δεν ενδιαφέρομαι για ανταλλαγή πακέτων, ουτε για πώληση δικών μου, παρα μόνο για αγορά.
      Δίνω απο 30 έως 100 ευρώ για κάθε ένα πακέτο, ανάλλογα με την σπανιότητα και την ηλικία του.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. kostisrakis παρε με τηλ στο 6906462867.εχω αρκετα σφραγισμενα παλια ελληνικα πακετα ΩΣ επι το πλειστον

      Διαγραφή
    4. ενταξει θα σε παρω τηλ.

      Διαγραφή
  9. Λοιπὸν εὐχάριστη ἔκπληξι τὸ νέο Cooper!!! Ἀρκετᾶ βαρὺ, ἀριστοκρατικὸ, καὶ μὲ μιὰ δὸσι ἀνατολικῶν. Στὴν σωστὴ τιμή. Τὸ μόνο μεῖον, τὸ πακέτο, ἀλλὰ τῦφλα νἄχη. Πολὺ καλὸ τσιγάρο, γευστικώτατο καὶ ξεχωρίζει σίγουρα μέσα στὸν κυκεῶνα τῶν ριγανοξύλων καὶ ὑβριδικῶν(Μονσάντο) τσιγάρων ποὺ κυκλοφοροῦν.

    Ἀλέξανδρος, 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανάμεικτα τα συναισθήματα για το νεο Cooper. Το περιεχόμενο μου άρεσε και πολύ μάλιστα. Βαρύ, με εμφανή την παρουσία του ξανθιώτικου μπασμά,σίγουρα ενα διαφορετικό τσιγάρο από τις copy-paste εκδόσεις της αγοράς. Γενικά και το γράγω ως επαγγελματίας του χώρου, η ΣΕΚΑΠ στα καπνά της προσεχει πολύ τα προιόντα της και φαίνεται,για τον λόγο αυτό,αργά αλλά σταθερά αυτή και ο Καρέλιας είναι οι μόνες εταιρείες του χώρου οι οποίες κέρδισαν μερίδιο από τους λοιπους πολυεθνικούς γίγαντες. Στο άλλο κομμάτι της πάντως η εταιρεία αυτή,είναι χίλια χρόνια πίσω. Γίνεται να πλήρωσαν για να τους σχεδιασουν αυτό το κακογουστο πράγμα με αυτόν τον τρόπο;Πραγματικά τωρα που θα μπει το μεγάλο νεκροτάμπελο θα μιλήσουμε για αισθητική αναβάθμιση, άκυρο και το όνομα, ακου cooper jack! Βγάλτο Ξάνθη, Μπασμάς, Παράδοση, όπως θες αλλά Jack,πως σου ήρθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκουσα μια προωθήτρια σε περίπτερο στην Θεσσαλονίκη να παρουσιάζει το COOPER JACK. Εξηγούσε λοιπόν, ότι ο Jack είναι ο ήρωας της ιστορίας (της μάρκας) και ότι είναι ένας από εμάς (επεξηγώντας ότι είναι νεαρός, αξύριστος, μιλάει την γλώσσα των νέων - "δεν υπάρχει", "μου την έκανε",κλπ - και έχει τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς. Κατέληγε ότι έιναι ένα κουπεράκι για νέους, με καλό χαρμάνι, και νεανικό σχεδιασμό με διαφορετικά από τα συνηθισμένα χρώματα.

      Διαγραφή
    2. Και ποιος δε θα το μάντευε! (Άκου τώρα...)

      Σημειωτέον ότι Jack, εκτός από όνομα, είναι και μια από τις πιο αόριστες λέξεις της αγγλικής, που σημαίνει δεκάδες άσχετα πράγματα. Άντε τώρα να φανταστείς ότι υπάρχει τέτοιος ήρωας, σαν τον Καρνέισον που 'χει δύναμη μεγάλη.

      Διαγραφή
    3. Πεπε έχεις μεγάλο άδικο το Jack είναι όνομα και όχι αόριστη λέξη.Απλά το Jack πολύ το χρησιμοποιούν για ονομασίες σε σκύλους και γενικά ζώα αλλά και στους ανθρώπους.Αοριστη λέξη δεν είναι σε καμια περίπτωση..

      Διαγραφή
    4. Οχι φίλε ανώνυμε. Εσύ κάνεις λάθος και μάλιστα μεγάλο και όχι ο Πέπε. Η λέξη Jack είναι μεν όνομα, αλλά χρησιμοποιείται και σ'ένα σωρό περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Παράδειγμα:
      almaco jack — type of fish
      amberjack = type of fish
      applejack = fermented cider
      bar jack = type of fish
      Billy Jack = title of a movie
      Black Jack = brand of chewy gum
      black jack = card game
      Black Jack = titles of songs, movies, etc.
      black jack = type of fish
      bootjack = instrument for drawing off boots
      brace jack = scenery prop device
      Cheap Jack = peddler of cheap goods
      cheap-jack = unscrupulous
      Cracker Jacks = caramel corn
      crackerjack = expert in some field
      crevalle jack = type of fish
      Farmer Jack = grocery chain
      flap jack = pancake
      jack yard = sailing spar
      jack, the = referring to a flag
      jack-a-dandy = little foppish fellow
      jack-a-dreams = man of inaction
      jackaroo = inexperienced Australian sheep rancher
      jackass = pack animal
      jack-at-a-pinch = man use in emergencies
      Kαι ο κατάλογος συνεχίζεται...
      N.G.

      Διαγραφή
  11. Το τελευταίο πράγμα που περίμενα από την ΣΕΚΑΠ ήταν ένα νέο σήμα, πόσο μάλλον κάτι τόσο διαφορετικό από αυτά που μας είχε συνηθίσει η εν λόγω εταιρία(design πακέτου). Δεν το δοκίμασα ακόμα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ξέρετε αν κυκλοφορεί ευρέως στα περίπτερα το συγκεκριμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει πάντου, αν μένεις Αθήνα τουλάχιστον. Αξίζει δοκιμής.

      Διαγραφή
  12. Μόλις διάβασα άρθρο από μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοικούντες της ΣΕΚΑΠ. Στα πιο σημαντικά, η εταιρία φέτος παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά, υπάρχουν πολλά παράπονα απ το κράτος για δεσμεύσεις που δεν τήρησε, ενώ υποσχέθηκαν πως θα λανσάρουν και άλλα σήματα πέρα απ το Cooper Jack τα οποία θα είναι επίσης καινοτόμα και καλής ποιότητας. Ίδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι γνώμη έχετε για τα muratti?Τα καπνίζω ως μόνιμο μάρκα εδώ και 4 χρόνια αλλά έχω παρατηρήσει ότι το τελευταίο εξάμηνο έχει μια συνεχόμενη αισθητή πτώση η ποιότητα απ τα καπνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιο τσιγαρο το Muratti,δεν εχω σταθερη μαρκα τα τελευταια χρονια και αποτελει μια απο τις βασικες μου επιλογες αν και προτιμω τα Kent.Το εχω μεγαλο παραπονο που δεν βρισκω Kent πουθενα φρεσκα ενω ειναι αντικειμενικα καλα τσιγαρα,ισως φταιει η τιμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό τσιγάρο, λίγο ...γκαίη εμφανισιακά με αυτό το γυαλιστερό φίλτρο και το μωβάκι επάνω, αλλά πέρα από αυτά είναι ικανοποιητικό σαν γεύση. Το μόνο παράπονο ότι απομακρύνεται από τον ανατολικό χαρακτήρα που έχουν (είχαν) άλλα σήματα της ΣΕΚΑΠ.
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδη ειδα σχολιασμο για το πακέτο, θα πω και εγω την γνωμη μου.
    Ειμαι 20, και οταν βλεπω αυτο το πακετο μου ερχεται στο μυαλο κατι παλιο, κατι vintage, απο αλλες δεκαετιες. Ο σχεδιασμος, ο χρωματισμος και ολα. To vintage αυτη την εποχη πουλαει. Απο βινυλια μεχρι vintage ντυσιμο. Ισως ετσι να σκεφτηκαν στη ΣΕΚΑΠ.
    -Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... Βασικά δεν έχεις άδικο, Μπιλ. Δε θα το πρόσεχα αν δεν το επεσήμαινες. Παρόλο που αν μιλάμε για παλιά πακέτα σίγουρα αυτό δεν τα θυμίζει, ωστόσο, πράγματι, έχει μια βίντατζ αισθητική, αορίστως πως...

      Διαγραφή
  17. Μουφα πακετο και μουφα τσιγαρο,σε καμια περιπτωση δεν σε κανει να κολλησεις μαζι του οπως και τα περισσοτερα βεβαια τσιγαρα στην ελληνικη αγορα σημερα με τρεις τεσσερις εξαιρεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τα leader τι γνώμη έχετε ? ( κόκκινο κ μπλε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εγώ τα βρισκω αρκετά καλά και τα 2.Αλλα το μπλε είναι λίγο καλυτερο από το κοκκινο.Το γαλάζιο leader μην το δοκιμάσεις καθόλου είναι σαν να καπνίζεις αέρα!!

      Διαγραφή
  19. TO ΠΑΚΕΤΟ MOY ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ VANTAGE!ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TO ΠΑΚΕΤΟ MOY ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ VANTAGE!ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτο το Vantage που λες νομιζω το εβγαζε ο Καρελιας και ηταν αθλιο.Στην Αμερικη παντως υπαρχει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πακετο από κοντά δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται στην φωτογραφία. Το περιεχόμενο λέω να το δοκιμάσω σήμερα και θα γράψω αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΛ ΛΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ VANTAGE.ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το Vantage στην Αμερικη σημερα ειναι σημα της Reynolds,οταν λοιπον ειχαν ξεκινησει τη συνεργασια με τον Καρελια εβγαζαν αυτο,τα Camel και για ενα φεγγαρι και τα Winston.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εδώ δύο πακέτα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, από Βαντάζ του ελληνικού εμπορίου, προ εικοσαετίας χονδρικά.

    Αυτό που λέτε ότι θυμίζει το νέο Κούπερ είναι μάλλον το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλησπέρα,να ρωτήσω λάτι το χαρμάνι του έχει καθόλου virtzinia?Καπνίζω old holborn κίτρινο και το γυρνάω στο έτοιμο -βιομηχανικό τσιγάρο...Πήρα για αρχή το Prince mellow,αρκετά ικανοποιητικό αλλα οκ...Τι μου προτείνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν σου αρεσουν τα virginia,προτεινω Dunhill,Rothmans,Καρελια χρυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε περίπτωση πάντως που το συζητάς ακόμα να παραμείνεις στο στριφτό, και στο Βιρτζίνια αλλά όχι Χόλμπορν, προτείνω καπνό Καρέλια μπλε (τον καινούργιο) ΔΑΓΚΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ πολύ...Καποια άλλη μάρκα παίζει?Είναι λίγο ακριβά...Και η χρυσή έχει μικρά τσιγάρα και τελειώνουν γρήγορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει επίσης:Καρελία λαϊτς,Χρυσή κασετίνα λαϊτς,Καρελια white,Καρελιας excellence,Rex ciel,Rex red,Rex blue
      Giorgos K.

      Διαγραφή
    2. Ενα γαματο βιρτζινια ειναι και το silk cut

      Διαγραφή
  30. Δυστυχως ολα τα straight virginia σηματα στην Ελλαδα ειναι ημιπολυτελειας αρα και ακριβα,ξεχασα να σου πω το Καρελια πορτοκαλι μαλακο,σκληρο ιδιο χαρμανι με τη χρυση σχεδον και μεγεθος king size με τιμη νομιζω 3.50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω μια ερώτηση: για ποιο λόγο τα φίλτρα των τσιγάρων με λευκό χαρτί έχουν την τάση να κολλάνε στα χείλια ? ( το έχω πάθει πολλές φορές με το καρελια φίλτρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μονο στη μαρκα που αναφερεις συμβαινει αυτο επειδη το χαρτι του φιλτρου ειναι κακης ποιοτηας,κατα τα αλλα ειναι καλο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γίνεται κάποιος να μου ονομάσει όλες τις μάρκες τσιγάρων με γεύση μέντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ? (για ερευνητικό σκοπό) :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lucky Strike Click&Roll
      Camel Activate
      Marlboro Fuse Beyond (2 μπιλιες με διαφορετικη γευση)
      Marlboro Menthol (και full flavor και Light)
      More πρασινο (απαισιο)
      Και για στριφτο μπορεις να παιρνεις φιλτρακι swan μεντα.
      Bill

      Διαγραφή
    2. παιδια καλημερα.θελω για οποιον ενδιαφερεται να πω οτι θα βγαλω προς πωληση την συλλογη μου απο παλια πακετα 20 εως 30 ετων,σπανια κοματια σε καλη τιμη.οποιος θελει λεπτομερειες τηλ 6906462867 κ.κωσταντινος.ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. συμπληρωνω την προηγουμενη αναρτηση λεγοντας οτι ολα τα πακετα που θα πωληθουν ειναι σφραγισμενα σε ζελατινα και σε κατασταση καινουργιου

      Διαγραφή
    4. ενταξει θα σε παρω τηλ.

      Διαγραφή
  34. Παιδες για όσους δεν θέλουν να βλέπουν αυτά τα άσχημα πακέτα υπάρχουν θήκες χάρτινες ή σιλικονενιες για τα πακέτα σας.Εγω πήρα μια χαρτινη προς 50 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω πηρα μια δωρεαν σιλικονενια camel μετα απο email που μου στειλαν.
      Χαρτινη δεν εχω δει πουθενα.

      Διαγραφή
  35. Παιδιά να σας ρωτήσω τα bf red κυκλοφορούν?και σε τι αναλογίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι κανονικοτατα αναλογιες νομιζω 10 0,8 και τιμη 4ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μιχαλης Καστοριανος15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:39 π.μ.

    Πήγα στην Δ.Ε.Θ. χθές και μου έκανε εντύπωση το μεγάλο καλαίσθητο εξωτερικό περίπτερο την ΣΕΚΑΠ,όπου παρουσίαζε το Cooper Jack αλλά και είχε διαθέσιμα όλα τα προιόντα της εταιρίας,τα οποία μπορούσες να αγοράσεις και να σου δώσουν και κάποιο σουβενιρ. Επειδή είμαι από επαρχία και δεν έχω πρόσβαση σε σπάνια τσιγάρα αγόρασα,πράγματα που δεν μπορώ να βρω στο μέρος μου: 3 πακέτα Σενατορ, 1 BF μπλε κατοστάρι,1 καπνό κούπερ και ένα από το Κουπερ Τζακ. Πήρα αναμνηστικά από όλες τις μάρκες. Δοκίμασα μόνο το Σενατορ,όταν δοκιμάσα το νεο Κούπερ θα γράψω το σχόλιο μου,πάντως δεν μου άρεσε που το παρουσιαζαν ως τρέντυ προιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νεα ιστιοσελιδα της ΣΕΚΑΠ εδω http://www.sekap.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο αδειανή τη βρίσκω. Αν ανέβηκε μόλις τώρα και είναι ακόμη υπό κατασκευή, δικαιολογείται. Αλλά αν τη θεωρούν ολοκληρωμένη χωρίς να δείχνει ένα-ένα τα σήματα της εταιρείας, τότε οι πληροφορίες για το πότε αγόρασαν καινούργια μηχανή για τα φίλτρα, για την απαγωγή σκόνης κλπ είναι λίγο εκ του περισσού.

      Πάντως γίνεται μνεία σε σήματα που δεν τα γνώριζα: κάποιος καπνός σε μισόκιλα (για γέμισμα τσιγάρων;), Κούπερ Biofilter, φίλτρα δικά τους κ.ά..

      Διαγραφή
    2. Ξέρει κανείς τα Cooper New Generation Red - Blue τι ακριβώς είναι; Κυκλοφορεί τέτοιο πράγμα; Δεν είναι τα παλιά, τα αναφέρει πιο πάνω στο site.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Μηπως ειναι τα Cooper τα 25αρια?Σε κοκκινο και μπλε μονο αυτα εχω δει εγω

      Διαγραφή
  39. 16 οκτ. 2016 και ακομα δεν το εχω βρει ΠΟΥΘΕΝΑ στον Πειραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ΣΕΚΑΠ στρέφεται εντελώς στα Ελληνικά καπνά,αφού όπως ανακοίνωσαν τα ανατολικά είναι αποκλειστικά ντόπια από Ξάνθη και Κατερίνη, ενώ για τα Βιρτζίνια ήρθαν σε συμφωνία με τους παραγωγούς της Αιτωλοκαρνανίας και σταδιακά σχεδιάζουν να σταματήσουν τις εισαγωγές στον καπνό αυτού του τύπου. Αρθρο σχετικό, απο τον Αγροτύπο εδώ http://www.agrotypos.gr/mobile.asp?mod=articles&id=99131

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μιχαλης Καστοριανος23 Οκτωβρίου 2016 στις 2:03 π.μ.

    Τελικά τέλειωσα το πακέτο αυτού του νέου Cooper. Εντελώς αδιάφορο τσιγάρο,χωρίς θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα.
    Έχοντας πλήρη επίγνωση για το άσχετο του θέματος και του ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας του μπλογκ...
    Παρόλα αυτά, επειδή έχω την εντύπωση ότι ΄΄συχνάζουν΄΄ στο μπλογκ κάποιοι συλλέκτες, παίρνω το θάρρος και ανεβάζω (και) εδώ το παρακάτω σχόλιο.

    Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το θέμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΖΩΥΦΙΑ, ΕΝΤΟΜΑ κλπ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ.
    Μου φαίνεται ότι κάπου είχε ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο, αλλά το επαναφέρω.
    Έχετε καμιά ιδέα θεωρητικά ή που έχετε εφαρμόσει εσείς;
    Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα προκύπτει αν μιλάμε για γεμάτα πακέτα ή τέλος πάντων με μερικά τσιγάρα μέσα. Και όχι για αδειανά πακέτα.
    Το ρωτάω γιατί τον τελευταίο καιρό έχω δει εντομάκια στα κουτιά τα οποία δεν ξέρω τι ρόλο μπορεί να παίξουν, αλλά δεν μ'αρέσει κ πολύ. Κι φοβάμαι μην ξυπνήσω μια μέρα και δω τα πακέτα κατεστραμμένα.
    Όποια γνώμη, καλοδεχούμενη και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι καφρίλα αυτό που θα πω, αλλά τη ναφθαλίνη τη σκέφτηκες;

      Διαγραφή
  43. Μάλλον δεν είναι καφρίλα.
    Ναι, την εχω σκεφτεί και μου την πρότειναν κι άλλοι.
    Και μάλιστα ένας παλαιοπώλης που η γνώμη του βαραίνει λιγο παραπάνω θεωρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και δοκιμασμένη λύση είναι να βάλεις τα πακέτα από ενα μέχρι δυο 24ωρα στην κατάψυξη. Παλιότερα που μάζευα γεμάτα πακέτα τσιγάρων το έκανα πολύ τακτικά, ιδιαίτερα σε παλιά και δυσεύρετα σήματα. Το ίδιο κάνουν και με τα πούρα που πιάνουν το bug.

      Διαγραφή
  44. Σύμφωνοι. Ίσως και για παραπάνω. Το πρόβλημα του χώρου όμως είναι μεγάλο καθώς μιλάμε για εκατοντάδες πακέτα.
    Το θέμα είναι οτι έτσι όσα υπάρχουν ήδη θα σκοτωθούν. (προνύμφες και αυγά) Καλώς.
    Αλλά στο επόμενο καλοκαίρι με τη ζέστα, θα ξαναδημιουργηθούν.
    Τότε χρειάζεται πιθανότατα να τα βάλω κάπου αεροστεγώς για να μην μπορεί το bug να μπει μέσα.
    Τρέχα γύρευε δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη είχα το ίδιο πρόβλημα ακριβώς, μέχρι που αποφάσισα να αδειάσω όλα τα πακέτα και να τα κάνω φλατ. Έτσι γλίτωσα και χώρο και από τα ζουζούνια.
      Αεροστεγώς είναι η καλύτερη λύση χρησιμοποιώντας τα πλαστικά κουτιά του ΙΚΕΑ. Κάτι παρόμοιο έχει και ο zigsam: http://www.zigsam.at/F_AboutMe.htm

      Επειδή καταλαβαίνω οτι είσαι συλλέκτης, αν δεν σε "πονέσει", άδειασέ τα...σορι που το λέω έτσι κάπως ωμά. Μέχρι καμιά χιλιαριά πακέτα είσαι ΟΚ, μετά τα χιλια θα ψάχνεις και χώρο...Άσε που μπορείς να κάνεις ευκολότερα και πιο οικονομικά ανταλλαγές.

      Διαγραφή
  45. Ο Ζigsam μου την ειπε όλη αυτή τη διαδικασία.
    H συλλογη αριθμει 5500 πακετα αυτη τη στιγμη. Γεμάτα και άδεια. Απλά τα πολλά εκατοντάδες που ειπα ειναι τα γεματα, με τα οποία υπάρχει κ το πρόβλημα καθώς μιλάμε για εντομάκια καπνού.
    Αντε και τα σκληρά πακέτα τα αδειάζω. Με τα μαλακά τί θα γίνει; Θα χάσουν την αίγλη τους γιατι γεμάτα είναι συμπαγή και μιλάμε για πολλά ΄΄διαμάντια΄΄ 40 κ 50 χρόνων...
    Δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνω φλατ γιατί πολύ απλά τότε δεν θα μιλάμε για ΠΑΚΕΤΑ!! Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με ενδιέφερε να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Δεν διαφωνώ μαζί σου, ίσα ίσα. Απλώς με ενδιαφέρει η γνώμη άλλων συλλεκτών.

      Διαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάχτε, εγώ δεν εκπροσωπώ βέβαια παρά τον εαυτό μου, αλλά πάντως βρίσκω ότι έχει ενδιαφέρον να συνεχίσετε κι εδώ.

      Όπως και να 'χει, αν ο Βιργίνιος είδε το μέιλ μπορώ να το σβήσω για να μην εκτίθεται δημόσια.

      Διαγραφή
  47. Ωραία! Πάμε λοιπόν!
    Κατ'αρχάς το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό. Οι συλλογες νομίζω είναι μία ασχολία κατ'εξοχήν με διάφορα βίτσια, προτιμήσεις κλπ.
    Για παράδειγμα άλλος συλλέγει μόνο γεμάτα πακέτα, άλλος μόνο άδεια, άλλος μόνο flat, άλλος μόνο Marlboro, άλλος μόνο Marlboro limited edition, άλλος απ'όλα ή λίγο απ'όλα και πάει λέγοντας.
    Εγω έχω επιλέξει να συλλέγω ΠΑΚΕΤΑ τσιγαρων, δηλ. τρισδιάστατα. Δεν μου λένε τίποτα προσωπικά τα flat (πρώην) πακέτα. Αλλά ξαναλέω περί ορέξεως...
    Έτσι, προκύπτει προφανώς πρόβλημα χώρου.
    Κάποτε μάζευα πακέτα απο όλο τον κόσμο. Με ανταλλαγές από εξωτερικό και τα ρέστα. Γι'αυτό και η συλλογή αριθμεί τόσα πολλά πακέτα.
    Όμως είδα ότι αυτό είναι αρκετά δαπανηρό και αποφάσισα να επικεντρωθώ στα ελληνικά κι έτσι πλέον συλλεγω μόνο ελληνικά. Τα υπόλοιπα τα έχω ακόμα και δεν σκοπεύω να τα αποχωριστώ.
    Και τώρα έχει προκύψει (ή τουλάχιστον τώρα το παρατήρησα) το θέμα που λέγαμε. Μου φαίνεται ότι θα ξεδιαλέξω τα γεμάτα, θα τα βάλω καταψυξη και μετα σε αεροστεγή κουτιά. Και μάλλον απομακρύνεται η ιδέα για βιτρίνα γιατί άντε τρέχα γύρευε να φτιάξεις αεροστεγή βιτρίνα...
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Διευκρίνηση: Και το να συλλέγεις παλιά ελληνικά πακέτα είναι δαπανηρό αρκετά, αλλά με συγκινούν περισσότερο και θεωρώ οτι αξίζει περισσότερο τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πέπε μπορείς να διαγράψεις το μειλ. BTW, ο Βιργίνιος είναι ο Λάμπρος. Κάτι έγινε με τους λογαρισμούς και μπερδεύτηκα.
    Δημήτρη, συγνώμη που καθυστέρησα να στείλω. Έπεσε δουλειά...

    Στο ζουμί.
    Συμφωνώ με τον Δημήτρη οτι σε μια συλλογή το ΠΑΚΕΤΟ πρέπει να είναι τρισδιάστατο και ιδανικά να περιέχει και τα τσιγάρα. Με αυτόν τον τρόπο η συλλογή είναι πλήρης, από την άποψη οτι περιλαμβάνει το αντικείμενο ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Μεγάλοι συλλέκτες (tttt, zigsam, lt + ένας αμερικάνος που τον ξεχνάω τώρα) μαζεύουν full πακέτα. Καλά κάνουν. Είναι συλλέκτες που μαζεύουν επί δεκαετίες και προφανώς έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν μαζικά και να ανταλλάζουν πληρώνοντας τα τελωνεία. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Βολεύομαι με τα άδεια και μέχρι ένα σημείο είχα και ορισμένα γεμάτα. Κάτι τα bugs, κάτι ο χώρος (αυτή τη στιγμή είναι περίπου 4500 πακέτα στη συλλογή μου) δεν επιτρέπουν να τα έχω όλα 3D. Συν το γεγονός οτι, όταν πάς να ανταλλάξεις με αργεντίνους ή με βραζιλιάνους κανένας δεν θα σου στείλει 3D πακέτο. Είναι πάρα πολύ ακριβά και στο τελωνείο θα σε δυσκολέψουν (μου'χει τύχει).
    Επομένως το πρώτο συμπέρασμα: εφόσον θέλει κάποιος να έχει μια "καλή" συλλογή, όσο γίνεται διεθνοποιημένη, και δεν έχει την οικονομική άνεση να πληρώνει στα τελωνία σαν τον zigsam ή τον tttt, κάπου θα συμβιβαστεί με τα φλατ.

    Ενα δεύτερο σημείο είναι οτι θέλω μια πολυσυλλεκτική συλλογή. Να έχω δηλαδή πακέτα από πολλές χώρες. Όταν βλέπω τη σειρά των Derby πχ από την Αργεντινή με τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας ή τα συλλεκτικά Camel που εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο ή ακόμα και κινέζικα πακέτα, ολόχρυσα με ανάγλυφες εκτυπώσεις...ε, τα θέλω. Αυτό έχει περιορισμούς. Επιπλέον, υπάρχουν τα πολύ παλιά πακέτα, των αρχών του 20ου αι. πχ. Και αυτά είναι ως επι το πλείστον άδεια και φλατ (κυρίως λόγω της συσκευασίας). Πολλά απ'αυτά τα φλατ γίνονται δεκτά σε διεθνή κλάμπ, το αγγλικό π.χ. Αλλά δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω το γεγονός οτι η συλλογή μου έχει μόνο φλατ πακέτα (σκληρά και μαλακά). Ήταν ενας αναγκαστικός συμβιβασμός. Παύει να είναι συλλογή πακέτων τσιγάρων? Έχω επιχειρήματα για να υποστηρίξω πως είναι κανονική συλλογή, όπως και ο Δημήτρης έχει επιχειρήματα για να υποστηρίξει το αντίθετο. Αν μετράει ή δεν μετράει το περιτύλιγμα, το χαρτί δλδ που συνιστά το πακέτο, επαφίεται στην κρίση του καθενός να το αποφασίσει. Προσωπικά, με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συνεχίσω να συλλέγω, μιας και -επαναλαμβάνω-δεν περιορίζομαι σε μια χώρα ή ένα σήμα (που κατά μια έννοια είναι η σωστή πρακτική συλλογής).

    Κάτι τελευταίο. Οι νέες απαίσιες συσκευασίες στα τσιγάρα που ισχύουν πια σ'ολόκληρη την Ευρώπη έκαναν πολλούς συλλέκτες να πάψουν να μαζεύουν σύγχρονα πακέτα. Κάποιοι εξακολουθούν, κάποιοι όχι. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί μια νεα αγορά στο διαδίκτυο και στα sites δημοπρασιών. Ήδη οι τιμές ήταν υψηλές κατά περιπτώσεις, πιστεύω οτι σχετικά σύντομα θ'ανέβουν περισσότερο, λόγω ακριβώς των νεων συσκευασιών. Άρα, θα'ναι δύσκολο να αποκτήσει κανείς full πακέτο σε καλή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Συμφωνώ στα περισσότερα.
    Δεν έχω σκοπό να επιχειρηματολογήσω περί μιας ΄΄κανονικής΄΄ και μιας ΄΄ακανόνιστης΄΄ συλλογής ακριβώς επειδή δεν πιστεύω σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Είπα και στο σχόλιό μου ότι αυτά είναι βίτσια και για τον καθένα (μπορεί να) ισχύει διαφορετικό πράγμα.
    Αν έχεις καμιά φωτο με παλιά ελληνικά πακέτα της συλλογής σου, στείλτη στο μέιλ για οφθαλμόλουτρο. Εγώ τουλάχιστον για τα ελληνικά μου πακέτα έχω φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κατά τη γνώμη μου παιδιά το φλατ πακέτο εμπεριέχει «δυνάμει» το κανονικό πακέτο (δηλαδή, όποτε θες το ξαναστήνεις), αλλά δεν είναι κανονικό πακέτο. Αν έφτανα στο σημείο του Λάμπρου, δηλαδή να αναγκαστώ για λόγους χώρου κλπ. να κάνω όλη μου τη συλλογή φλατ, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να το προτιμώ κιόλας, θα κράταγα σε 3D κατάσταση όσα πακέτα μ' αρέσει να κάθομαι συχνότερα και να τα καμαρώνω. Στο φλατ τι να καμαρώσεις, είναι κάτι ελάχιστα παραπάνω από το να καμαρώνεις τους τίτλους στη λίστα της συλλογής!

    Αν όμως είχα και πακέτα με τσιγάρα μέσα, ιδίως δε σφραγισμένα με τη ζελατίνα, εννοείται ότι θα τα άφηνα ως έχουν.

    Ένας επιπλέον λόγος κατά των φλατ είναι ότι το πακέτο περιλαμβάνει και τα διάφορα εσωτερικά χαρτιά. Αυτά στο ολόκληρο πακέτο μένουν στη θέση τους. Στο φλατ τι τα κάνεις; (Εκτός κι αν υπάρχουν συλλέκτες τόσο συστηματικοί ώστε να τα κάνουν κι αυτά φλατ και να βάζουν όλα μαζί τα συμπαρομαρτούντα του κάθε πακέτου σε ξεχωριστές ζελατίνες, άλλη για κάθε σετ. Εκεί υποχωρώ υποκλινόμενος!).

    Χώρια απ' αυτά, έχω και την απορία: πώς κάνεις ένα πακέτο φλατ χωρίς να το φθείρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ακόμα και η φωτογραφία του τρισδιάστατου κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη από το φλατ!
    Το φλατ πακέτο, Πέπε, δεν στήνεται ποτέ σαν το κανονικό. Το έχω δοκιμάσει και είναι μια βλακεία κ μισή! Δεν στέκεται καλά, δεν κολλάει καλά... φρίκη! Όπως επίσης ολόκληρη διαδικασία που χρειάζεται προσοχή για να μη σκιστεί, φθαρεί κλπ είναι το αντίστροφο, δηλ, να κάνεις ένα πακέτο να είναι φλατ. Έχω κάνει άπειρα τέτοια προκειμένου να τα στείλω εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για να μην είμαστε μονομερείς, να πω και ένα πλεονέκτημα του φλατ που μόλις μου ήρθε.

    Ειδικά στο μαλακό πακέτο, που είναι χάρτινο και όχι χαρτονένιο, μπορείς ίσως να απαλείψεις τσαλακώματα. Σαν να θυμάμαι από διάφορα χαρτομαστορέματα των παιδικών μου χρόνων (άσχετα από πακέτα) ότι υπάρχει τρόπος να βρέξεις και να ξαναστεγνώσεις ένα τσαλακωμένο χαρτί και να ισιώσει. Το σιδερώνεις; Το στεγνώνεις αργά αργά πλακωμένο με βιβλία; Δεν είμαι σίγουρος. Προϋπόθεση φυσικά είναι οι τσακίσεις να μην έχουν φάει τα τυπωμένα χρώματα, αλλιώς το άσπρο σημάδι προφανώς δεν απαλείφεται.

    Όσο για την επαναφορά του τρισδιάστατου:

    Τα μαλακά πακέτα προφανώς πρώτα γεμίζονται με τσιγάρα και μετά κολλιούνται. Γι' αυτό οι γωνίες τους έχουν αυτό το στρογγυλεμένο σχήμα που είναι αδύνατον να το μιμηθείς. Μπορείς όμως (φαντάζομαι) να το ξαναστήσεις με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να το τυλίξεις γύρω από 20 τσιγάρα ίδιου μεγέθους, τα οποία μετά βγάζεις από το άνοιγμα που είχε κάνει ο αρχικός κάτοχος.

    Μεγάλη μανούρα βέβαια, αλλά οι συλλέκτες και γενικά οι χομπίστες συχνά γουστάρουν με τέτοιες δουλειές.

    (Εγώ το πιο πολύ που είχα κάνει με πακέτα της συλλογής μου ήταν να «αποσυναρμολογήσω» μερικά πολύ τσαλακωμένα μαλακά πακέτα, να τα κολλήσω σε μια κόλλα χαρτί και να τα ξανασυναρμολογήσω. Τουλάχιστον έτσι στέκουν όρθια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίδες συμφωνώ με όσα γράφετε. Εντάξει, έκανα παραχωρήσεις, υποχωρήσεις κλπ. Αυτή τη στιγμή ή συλλογή μου είναι σε κλασέρ διαφανιών, όλα τα πακέτα φαίνονται ωραιότατα, είναι ταξινομημένα αλφαβητικά...παρότι δεν είναι τρισδιάστατα είμαι happy. Και νομίζω αυτό έχει σημασία στην τελική.
      Πέπε το μαλακό πακέτο επαναφέρεται πολύ δύσκολα αν αποφασίσεις να βάλεις τα τσιγάρα ενα-ενα μέσα. Το σιδέρωμα το κάνουμε όλοι :D :D :D για να πιάνουν λιγότερο χώρο τα πακέτα προς ανταλλαγή στους φακέλους (άρα και λιγότερα ταχυδρομικά).

      Δημήτρη το παλιότερο πακέτο που έχω είναι ενα Αυρα μαλακό, δεκαετίας '70. Ενα ακόμα Άρωμα κασετίνα (αρχές του '90) και κάμποσα από τα μέσα του '90. Φωτογραφίες είχα (είχα και μπλογκ κάποτε....).

      Διαγραφή
    2. Λάμπρο, το ξέρω. Είχαμε μιλήσει με μέιλ 3-4 χρόνια πριν αν είσαι ο Αλεξόπουλος.

      Διαγραφή
  54. Γεια σου Δημητρη,Βιργινιε και Πεπε.Ειμαι και εγω συλλεκτης πακετων τσιγαρων και εχω μια μικρη συλλογη.Δεν πουλαω, δεν ανταλλασω,παρα μονο αγοραζω.Κανονικα 3d,αδεια,με τσιγαρα μεσα ή flat.Η τιμη ειναι συζυτησημη.Δινω απο 10-20 ευρω για ενα κανονικο πακετο ή και παραπανω αν το πακετο ειναι πολυ παλιο ή σπανιο.Λεγομαι Κωστας.Αν πουλατε τα πακετα σας ή μερικα απο αυτα μπορειτε να επικοινονισετε μαζι μου στο email kostisrakis@hotmail.com και στο τηλεφωνο 6975856908.
    Ενδιαφερομαι κυριως για ελληνικα πακετα κασετινες δεκαετιας 80-70-60.
    Αν δεν πουλατε μπορειτε τουλαχιστον να μου πειτε διευθυνσεις απο παλαιοπωλεια που πουλανε πακετα? Ή μερικες διευθυνσεις στο ιντερνετ που να γινονται αγοραπωλησιες και δημοπρασιες πακετων? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά Κωστή. Νομίζω έχουμε ανταλλάξει μεϊλ παλιότερα. Το ebay είναι ο καλύτερος τόπος για να βρεις αυτά που ψάχνεις. Από παλαιοπωλεία δεν μπορώ να σου πω γιατί ζω εξωτερικό. Βάζω ενα γιουγκοσλαυικό πακέτο ενδεικτικά: http://www.ebay.com/itm/opened-empty-cigarette-soft-pack-lable-84mm-75-/391606660877?hash=item5b2d936f0d:g:gZIAAOSwHMJYEVar
      Έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι αντιγραφή του Άσσου export. Αν παίξεις από ebay υπομονή και θα βρεις ό,τι ψάχνεις. Πάντως σκέψου και τις ανταλλαγές, ποτέ δεν ξέρεις τι θα πετύχεις.

      Διαγραφή
    2. δεν εχει πολλα το ebay παω εκει που λεει search και βαζω "greek cigarette packs" και βγαζει 6 αποτελεσματα

      Διαγραφή
    3. ενα αλλο προβλημα ειναι το πως πληρωνεις.Μπορεις να πληρωσεις με αντικαταβολλη ή θελει πιστωτικη καρτα μεσω τραπεζης

      Διαγραφή
    4. Και τιμές αλλοπρόσαλλες: Σημερινό πακέτο Έξελενς (με τις καινούργιες εικόνες), 22,87 ευρώ. Με τσιγάρα μέσα 5 δεν κάνει; Κάποιος τα αγόρασε χτες, τα κάπνισε (ή τα έβγαλε και τα καπνίζει λίγα λίγα) και τώρα ζητάει τα λεφτά του πίσω επί 5 περίπου.

      Λίγο παρακάτω, Άρωμα εποχής προ μηνυμάτων υγείας, 13,72 ευρώ.

      Ό,τι να 'ναι!

      Πάντως Κώστα με διαφορετικές λέξεις στην αναζήτηση βρίσκεις αρκετά. Ή άνοιξε ένα (π.χ. το Άρωμα) και δες κάτω κάτω τα «παρόμοια».

      Διαγραφή
  55. ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΛΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.
    ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΣΕΤΙΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80-70-60
    ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΣΤΟ EMAIL kostisrakis@hotmail.com
    και στο τηλεφωνο 6975856908.
    Τιμή συζυτήσημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Όντως το ebay δεν έχει πολλά ελληνικά που ψάχνεις. Τουλαχιστον αυτή την περίοδο. Πάνε πολλοί μήνες από τότε που υπήρχε κάτι αξιόλογο εκεί. Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, ο κάθε πωλητής στις λεπτομέρειες πληρωμής, αποστολής κλπ γράφει αναλυτικά αλλά κατά κανόνα θέλει πιστωτική κάρτα.

    Στο Μοναστηράκι, οδό Ηφαίστου όπως κατεβαίνεις απο την πλατεία, σε ένα δρομάκι κάθετα στα δεξιά έχει 2-3 παλαιοπωλεία. Δεν χάνεις τίποτα να περάσεις μια βόλτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το τσιγάρο έχει καταργηθεί; Δεν υπάρχει πουθενά στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι μου είπαν πως έχει σταματήσει.
    Επίσης, ποια η διαφορά του Κούπερ, το Νέο Κούπερ και με το 100αρι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει σταματήσει και όχι άδικα, ήταν μάπα και δεν πωλούσε καθόλου. Το Κούπερ καθώς και το εκαταστάρι, είναι παλιά τσιγάρα,80ς φάση, με χαρακτηριστική γεύση. Το νεο Cooper είναι τσιγάρο που βγήκε πριν 4-5 χρόνια, στην budget κατηγορία,σαν μια πιο φθηνή εκδοχή του GR. Το τελευταίο δεν το κάπνισα ποτέ,σε κάποια φάση πήγε καλά,μετα έπεσε η κίνηση του. Τα δυο παλιά Κουπερ, έχουν σταθερό κοινό,σε ηλικίες συνήθως 50 μέχρι 60, που μεγάλωσαν με Γαρδέλη και Μιχαλόπουλο

      Διαγραφή