ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

MARLBORO ADVANCE BLUE

                                                 


Άλλη μια νέα κυκλοφορία της Φιλιπ Μόρις Παπαστράτος που όπως συνήθως γίνεται, δανείζεται το brand Marlboro. Marlboro Advance blue λέγεται λοιπόν και ανήκει στην κατηγορία των light σημάτων με πίσσα 7/νικοτίνη 0,5. Το χαρακτηριστικό του τσιγάρου αυτού είναι το φίλτρο του που όμοιό του δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για κλασσικό συμβατικό φίλτρο μεγάλου μεγέθους σε άσπρο γκρι χρώμα όπου το χαρτάκι που το τυλίγει προεξέχει μερικά χιλιοστά προς τα έξω. Αποτέλεσμα, τα χείλη να μην ακουμπούν στο φίλτρο, παρά μόνο στο χαρτάκι που εξέχει. Την πατέντα αυτή την χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το Parliament  (δεν κυκλοφορεί Ελλάδα) αλλά και πολλά άλλα σήματα στο εξωτερικό, με την διαφορά πως συνήθως συνδυάζονται με φίλτρο άνθρακα. Εδώ άνθρακας δεν υπάρχει.

Το τσιγάρο δεν είναι κακό, αλλά δεν ενθουσιάζει κιόλας. Είναι αρκετά δυνατό για τις αναγραφόμενες αναλογίες πίσσας - νικοτίνης, δεν είναι δηλαδή αέρας κοπανιστός, έχει απαλή γεύση και γενικά καπνίζεται ευχάριστα χωρίς να ενοχλεί τον λαιμό αλλά και χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο επίσης. Τυπικό Marlboro.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση. Ανοίγοντας το πακέτο εμφανίζεται μπροστά ένα μπλε χαρτάκι, όπως πάντα άλλωστε σε νέα σήματα. Πάνω - πάνω ήταν γραμμένη μια ατάκα, εντελώς ανάξια σχολιασμού "Not like any other" νομίζω έγραφε, οκ, και πιο κάτω τρεις άλλες. Η πρώτη ήταν για το φίλτρο, που δεν ακουμπά στα χείλη (δεν ξέρω τι κερδίζεις με αυτό αλήθεια), η δεύτερη για το γεγονός πως δεν μυρίζεις καπνίλα (εντάξει έχει και άλλα σήματα η εταιρία που κάνουν την ίδια δουλειά) και τέλος η τρίτη όπου έγραφε πως η στάχτη του είναι συμπαγής! Δεν το ξαναπέτυχα σε τσιγάρο, να γίνεται δηλαδή ιδιαίτερη μνεία στην στάχτη του.  Επιπλέον, δεν ξέρω αν αυτό επιτυγχάνεται λόγω του φίλτρου, του χαρτιού ή των καπνών του.

Δεν με απογοήτευσε, μα δεν νομίζω να το αγοράσω ξανά είναι η αλήθεια.Τρέχουσα τιμή 4 ευρώ. 

40 σχόλια:

  1. Προσωπικα το βρηκα καλο,αν ηταν και λιγο πιο βαρυ θα ηταν καλυτερο επισης η γευση του μου θυμιζει το Kent αρκετα.Αυτο με τη σταχτη πιθανον να οφειλεται στο χαρτι,αν το προσεξεις δεν εχει αυτες τις μαυρες γραμμες που νομιζω ειναι πισα αλλα δεν ειμαι σιγουρος,οπως εχουν τα περισσοτερα τσιγαρα,τον ιδιο τυπο χαρτιου εχουν και τα Davidoff.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΕΝΤ θεωρώ πως είναι ελαφρώς ανώτερο. Έχει πιο "ψυχρή" γεύση αλλά πιο αρωματικά καπνά και αφήνει μια γλυκάδα στο τέλος. Επίσης είναι αρκετά πιο βαρύ. Πάντως ναι, σε γενικές γραμμές μοιάζουν αρκετά.

      Αυτό που λες για το χαρτί είναι σωστό. Μάλλον αυτό κάνει την δουλειά με την συμπαγή στάχτη

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά εντάξει τι να πω κατήργησε τον Άσσο φίλτρο κασετίνα και μου έβγαλε καινουριο Μάρλμπορο.Δεν λέω καλά κάνει βγάζει νέα σήματα αλλά όχι να μου καταργεις κάτι το ιστορικό...
    Πάμε στο τσιγάρο καλό σχετικά ελαφρύ για μένα αλλά καμουτσίκι σαν γεύση και σαν μυρωδιά.Η συσκευασία πολύ μπούρδα όπως τα έχουν κάνει όλα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. > > Άλλη μια νέα κυκλοφορία της Φιλιπ Μόρις Παπαστράτος που όπως συνήθως γίνεται, δανείζεται το brand Marlboro.

    Δηλαδή είναι ελληνική πατέντα, του Παπαστράτου; Πάντως το πακέτο της φωτογραφίας είναι γερμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, συγγνώμη εγώ δεν το διευκρίνισα και διατύπωσα σωστά. Το πακέτο είναι το ίδιο ακριβώς όπως της φωτογραφίας, με ελληνικά φυσικά γράμματα στην ταμπέλα. Χώρα κατασκευής είναι η Ελλάδα, όπως όλα άλλωστε τα Μαρλμπορο.

      Αυτό που ήθελα να πω στην φράση αυτή, είναι πως ό,τι καινούριο βγάζει στην κυκλοφορία η Φίλιπ Μόρις, παίρνει το όνομα του Marlboro προφανώς γιατί το brand πουλάει. Άλλωστε το ίδιο τσιγάρο, σε ολόιδια συσκευασία κυκλοφορεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με διαφορετικά φυσικά καπνά.

      Διαγραφή
  4. Το δοκίμασα, μου θυμίζει λίγο το Parliament Aqua Blue τόσο στη γεύση, όσο και στο Recessed Filter βέβαια. Παρόλα αυτά δε θέλω να το αγοράσω πάλι, καθότι κατά την προσωπική μου άποψη τη σειρά Marlboro την έχουν καταστρέψει. Το marlboro gold less smell δεν μπορώ καν να το καπνίσω και πως κατάντησε το παλιό ωραίο lights σε αυτό το έκτρωμα δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός αυτού, έχω την αίσθηση ότι το less smell, το πληρώνουμε με περισσότερες χημικές ουσίες.

    Συν βέβαια ότι κατάργησαν Άσσο κασετίνα και Σαντέ, οποιοδήποτε δηλαδή τσιγάρο με προσωπικότητα πρέπει σώνει και καλά να μπει στις κατηγορίες Marlboro, Assos (Red/Blue κλπ) ή LM.

    Ποιό το καλύτερο american blend στην κατηγορία των 4,00 € σήμερα κατά τη γνώμη σας; Πραγματικά δυσκολεύομαι να επιλέξω.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω δυσκολευομαι πολυ,νομιζω σε lights το Davidoff gold ειναι το καλυτερο σε full flavour δεν ξερω το μαυρο Davidoff δεν μου αρεσει ουτε το Marlboro που το χαλασανε ουτε το Camel.Νομιζω Stuyvesant και Winston και Senator αλλα ειναι ακριβο.Γενικα η κατηγορια american blend εχει γινει χαλι μαυρο,συμφωνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως και είναι δύσκολο σε μία χώρα σαν αυτή που η συντριπτική πλειοψηφία καπνίζει american blend. Stuyvesant κόκκινο ναι, μου αρέσει και είναι πολύ αξιοπρεπές, το Senator εξαιρετικό αλλά απαγορευτικό εάν καπνίζει κανείς κοντά στο 1 πακέτο τη μέρα (για τους περισσότερους τουλάχιστον). Το winston θα το ξαναδοκιμάσω να το θυμηθώ αλλά συνήθως δεν τα πάω καλά μαζί του.

      Νομίζω πως από την άλλη μεριά, όσοι προτιμούν τα καπνά virginia έχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές, από τα Rothmans μέχρι τα Καρέλια και λοιπά.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Θα ήταν παράλειψη να μην προσθέσω το κόκκινο σκληρό Prince, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί και ίσως την καλύτερη επιλογή για full flavour american blend όπως γίναμε.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Το στιβεσαντ εχει ιδιαιτερο χαρακτήρα. Προσωπικά δεν μου πολυαρέσει αλλά μια φορά τον μήνα το παίρνω. Κατά τα άλλα συμφωνώ, τίποτα το ιδιαίτερο δεν κυκλοφορεί στην τιμή των 4 ευρω. Εγώ καπνίζω bf red που τελευταία δεν είναι πολύ καλό αλλά είναι αξιοπρεπές. Στα λαιτς ψηφίζω Νταβιντοφ με κλειστά μάτια. Υ.Γ Θεωρώ πως το Παρλιαμεντ, αυτό που δοκίμασα εγώ σε Σερβία και Τουρκία, είναι σαφώς ανώτερο σε όλα από αυτό το μαρλμπορο

      Διαγραφή
    4. Ξέχασα να αναφέρθω στο ΚΕΝΤ που παρά τα ελαττώματά του (κάπως ψυχρό στην γεύση, αλμυρούτσικη τιμή και γρήγορη καύση) είναι καλή εναλλακτική επιλογή τουλάχιστον σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά. Δεν είναι τόσο χάλια τα τσιγάρα, σχεδόν όλα καπνίζονται, αλλά κανένα τους δεν με συγκινεί

      Διαγραφή
    5. Ευθυμη συμφωνω και επαυξανω για τα Parliament, ακομα καπνιζω απο την κουτα aqua blue απο Βουλγαρια που μου εφεραν (30€ αγορασμενη εντος της χωρας) και πραγματικα η ποιοτητα του ειναι πολυ καλη, φαινονται και τα ανατολικα στη γευση. Περιεκτικοτητες 8-0,6-10 με τελευταιο το μονοξειδιο. Γενικα η ποιοτητα εχει πεσει πολυ εδω τα τελευταια χρονια. Ειλικρινα θα καπνιζα μονιμα μισο πακετο senator τη μερα εαν το εφερναν περισσοτεροι αλλα να πληρωνεις 5,50 ευρω και να ειναι ξερο παραπαει. Το BF επισης που δοκιμασα πριν κανενα διμηνο πολυ αξιοπρεπες. Απλως "καλομαθα" με τα Parliament 10 μερες τωρα και ειλικρινα δεν ξερω τι να καθιερωσω.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    6. Και εγώ το γύρισα σε Σένατορ, 5 τσιγάρα την ημέρα. Τα παίρνω από στάνταρ μέρος, αν και λόγο της μεταλλικής κασετίνας δεν ξερένονται ευκολα.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυκλοφορεί ένας βιολογικός καπνός στην αγορά με το όνομα kalathas handmade, τον αγόρασα από περίπτερο στον Πειραιά. Μου φαίνεται αξιόλογος καπνός με ιδιαίτερη γεύση (αν και δεν έχω πλήρη εικόνα γιατί μόνο ένα έχω προλάβει να καπνίσω). Αυτό είναι το site της εταιρείας:
    http://krt.gr/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακαρι να ξαναρχισουν μικρες ελληνικες επιχειρησεις να δουλευουν και χαλαλι ας βγαζουν μονο καπνο για στριφτο,μετα τη Wolfway φενεται θα αρχισουν κι αλλοι,αρκετα θετικο γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μυρίζει λιγότερο από τα άλλα τσιγάρα;
    Υπάρχει και σε "βαρύτερη" εκδοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μυρίζει λιγότερο. Όχι πως φαίνεται απ το πρώτο πακέτο, αλλά φίλος μου που το καπνίζει συστηματικά μου πε πως παρατηρεί διαφορά

      Δεν υπάρχει σε βαρύτερη εκδοχή, όχι

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς άλλο ένα αδιάφορο τσιγάρο.Ναι μεν το καταλαβαίνεις αλλά σου αφήνει την αίσθηση του ανικανοποίητου,γεγονός που δε συμβαίνει με το BF πορτοκαλί που κάνω κυρίως,ούτε δυστυχώς με το Muratti το οποίο θεωρώ πολύ καλό τσιγάρο.
    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγαίνει σε όλα τα μεγέθη δηλαδή 20s 25s 100s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποσο νοστλγω τα παιδικα μου χρονια που στα 14-18 κρυβομουνα στην γειτονια ή στο σπιτι για να κανω ενα και μονο τσιγαρο ετσι για να ξεχαρμανιασω.Η το αλλο να ζηταω λεφτα ταχα μου για να φαω και εγω να πηγαινω να παιρνω τσιγαρα για να φουμαρω!!
    Ωραια και ξεγνιαστα παιδικα χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω πως είναι χάλια όπως όλα τα marlboro. Προτιμώ τα 3,80 που δίνω για τη χρυσή κασετίνα παρά να δώσω 4 ευρώ για το marlboro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΙΑ,ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ;ΖΗΤΗΣΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΜΠΛΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη το νεο Κούπερ και τον νεο καπνο Καρελια τα δοκίμασες. Ρωταω γιατί σεβομαι την γνώμη σου.

      Διαγραφή
    2. Με εκατό παραλλαγές που όλες έχουν μακροσκελείς ονομασίες και την ίδια γεύση, άντε βγάλε άκρη.

      Πράγματι, υπάρχει κι ένα όλο μπλε. Νομίζω λίγο πιο λεπτό από τα κλασικά τσιγάρα, προς σλιμ, μπορεί και λίγο πιο μακρύ. Για την ακρίβεια, είναι κάπως γαλαζοπράσινο, και γυαλιστερό.

      Μπορείς την επόμενη φορά να το ζητήσεις έτσι: ένα Μάλμπορο, κάπως γαλαζοπράσινο, γυαλιστερό και λίγο λεπτό, παρακαλώ. Ή θα πιάσει, ή θα μάθουμε κι άλλες παραλλαγές της ίδιας μάρκας που αγνοούσαμε.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον θα εννοείς ένα μπλε που γράφει επίσης less smell, είναι πιο λεπτό απ το κανονικό, ασπρόφιλτρο και κοστίζει αν θυμάμαι καλά 3,60. Α, τώρα που το γκούγκλαρα είδα και πως λέγεται: "marlboro touch" Το καπνίζει ένας φίλος.
      Εντάξει, όντως χάθηκε η μπάλα με τα δεκάδες marlboro που κυκλοφορούν

      Διαγραφή
    4. Less smell, ναι, μάλλον λέμε το ίδιο Ευθύμη.

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Φιλε δε χανεις τιποτα... Αδιαφορο μου φανηκε. Και πολυ ελαφρυ για τα γουστα μου, δε ξερω για'σενα.
      Εγω παντως κανω Καπνο Lucky strike, με μαυρα rizla χαρτακια, και φιλτρακια μεντας, αν σε βοηθαει να καταλαβεις σε τι βαρος κυμαινομαι.
      -Bill

      Διαγραφή
  17. Αν κάποιος εχει δοκιμάσει το νέο iqos της PMI που θερμαίνει και δεν καίει τον καπνό, ας κάνει μια κριτική σε σχεση με την γεύση του. Είναι σαφώς διαφορετική απο αυτή κανονικών τσιγάρων, στην αρχή σε ξενίζει άλλα μετά από καποια τσιγάρα το συνηθίζεις. Μάλλον η γεύση του είναι πιο κοντά σε καπνό πίπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βγήκε πρόσφατα, πωλείται επίσημα απ'την Παπαστράτος.
    https://www.iqos.gr/index.php?sef_rewrite=1&cookies_accepted=Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου κίνησε την περιέργια και διάβασα κάποια άρθρα και σχόλια. Απ αυτά που διάβασα, έβγαλα τα εξής (πρόχειρα φυσικά) συμπέρασματα:
    Οι περισσότεροι λένε πως μοιάζει λίγο με κανονικό τσιγάρο ωστόσο και πάλι υπάρχουν διαφορές, π.χ καίγεται γρήγορα, δεν ικανοποιεί απόλυτα και υστερεί γευστικά. Στο θέμα της γεύσης και της καύσης ίσως υπάρξει βελτίωση στο μέλλον αφού το προιόν είναι ουσιαστικά σε πειραματικό στάδιο.
    Η συσκευή κοστίζει περίπου 80ευρώ και κρατά ενα χρόνο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το κόστος των ειδικών τσιγάρων (sticks). Η έρευνα σχετικά με το πόσο επιβλαβές ή όχι είναι το νέο προιόν δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε ένα πακέτο στικς πωλείται σε τιμές αναλογικού πακέτου, με τον ίδιο ΕΦΚ δηλαδή. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση στην τσέπη του καπνιστή. Αλλά και σε θέματα υγείας, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά ακόμη πως το iqos είναι αθώο. Τουλάχιστον όχι ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πηρα πριν 2 μερες. Η γεύση του ειναι πιο κοντα σε κανονικο τσιγαρο απ'οτι το ηλεκτρικο, ωστοσο υπαρχει καποια διαφορά στην γεύση που μπορει να σε ξενισει στην αρχή. Στην Ελλαδα πωλείται 50 ευρω αυτη την στιγμή και σου δινουν δωρο 6 πακετα 2 απο καθε γευση. Οσο αφορα τις επιπτώσεις στην υγεια ειναι αποδεκτό ακόμα και απ'την JTI που ειναι αντιπαλη εταιρεία οτι είναι πιο ασφαλές απο το κανονικό τσιγάρο, δεν εχει αποδεχτεί ομως το πόσο πιο άσφαλες είναι, γι'αυτο η phillip morris δεν εκφράζει ακόμα επίσημα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πολυ ωραία. Όταν μπορέσεις γράψε ενα δυο πραγματάκια παραπάνω, πως ειναι η γεύση τους, ποιο απ τα 3 προτιμάς, ή οτιδήποτε άλλου σου έκανε ενύπωση

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα. Πριν 5 χρονια σταμάτησα το κάπνισμα και κάπνιζα Marlboro lights. Θελω να ξανα αρχίσω να καπνίζω για προσωπικούς λόγους και θελω να ξερω εάν εχει αλλάξει το τσιγάρο ή αν μπορω να βρω κάποιο αντάξιο.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα ρε φίλε/φίλη, κατόρθωμα πέντε χρόνων και προφανώς όχι εύκολο, να το ακυρώσεις. Αφού λες «θέλω να ξαναρχίσω» και όχι «ξανάρχισα», θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς.

      (Ναι μεν είπαμε ότι εδώ δεν είναι χώρος για αντικαπνιστικά σχόλια, και φυσικά είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε να το αθετήσει, αλλά κάποιες σκέψεις ή προτροπές είναι απλώς ανθρώπινες.)

      Πρακτικά πάντως, για τη μάρκα που ρωτάς δε γνωρίζω...

      Διαγραφή