ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Καπνοί στριφτού ΕΠΟΣ

Η Wolfway τους τελευταίους μήνες λάνσαρε τη νέα της σειρά, «Ελληνικός καπνός 'Επος»: δύο χαρμάνια για στριφτό και τέσσερα για πίπα. Οι συσκευασίες (τουλάχιστον οι μεγάλες)  φαίνεται ότι φτιάχτηκαν κατεσπευσμένα. Έτσι δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες, ούτε οι ενδείξεις για body και room note, ενώ και το ντιζάιν είναι στοιχειώδες. Δε γράφει καν αν είναι για πίπα ή για τσιγάρο - πρέπει να κοιτάξεις στον διάφανο πάτο της συσκευασίας για να δεις το κόψιμο του καπνού.

Οι καπνοί στριφτού «Έπος» είναι χαρμάνια αμερικάνικου τύπου, με βιρτζίνια, μπασμά Ξάνθης και Μπέρλεϊ. Οι δύο εκδοχές ονομάζονται Smooth -πρακτικά δηλαδή ελαφρύς- ο γαλάζιος (ή «άσπρος»), και Wild ο μπλε.


Το Έπος wild, το μπλε, είναι μεσαίου βάρους προς ελαφρύ. Δίνει την αίσθηση καθαρού καπνίσματος, παρόλο που ο σβηστός καπνός αναδίνει ένα άρωμα σοκολάτας. Το άρωμα του μπασμά, πλούσιο (και εκπληκτικό) σε άλλα χαρμάνια της ίδιας εταιρείας, εδώ είναι ιδιαίτερα διακριτικό: το 'Επος παραμένει οπωσδήποτε ένα καλό τσιγάρο, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι το μοναδικά αρωματικό. Από την άλλη, κι η πικρίλα άλλων χαρμανιών με μπασμά είναι εδώ πολύ πιο ήπϊα. Είναι εύστοχος ο χαρακτηρισμός wild, γιατί υπάρχει μια συνολική αίσθηση τραχύτητας στο κάπνισμα. Έπος πάντως δεν είναι.


Το Έπος γαλάζιο, κάπως ελαφρύτερο αλλά όχι υπερβολικά, το αξιολογώ πολύ παραπάνω. Αν εξαιρέσουμε τη δική μου εμμονή με το άρωμα του Wolfway, ίσως εδώ η εταιρεία να έχει πετύχει το καλύτερό της αποτέλεσμα: εξαιρετικά γλυκόπιοτο και στρόγγυλο κάπνισμα, ισορροπημένη γεύση και άρωμα, βάρος και ένταση διακριτικά αλλά καθόλου «νερωμένα», ευγενής και ιδιαίτερος χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν είναι 100% καθαρός καπνός γιατί, όπως το Έπος μπλε όταν είναι σβηστό μυρίζει σοκολάτα, εδώ μυρίζει μέλι. Αλλά αν έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο πρόσθετο έχει μπει με τέχνη κι έχει δέσει επιτυχημένα. Η αίσθηση ποιότητας και καθαρού καπνίσματος, που κατά το μάλλον ή ήττον χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της εταιρείας, εδώ χτυπάει κορυφή. Πολλοί θα βρουν ότι ο μάλλον επηρμένος τίτλος «Έπος», ειδικά εδώ, δεν είναι άδικος.

Και οι δύο καπνοί, όπως και οι υπόλοιποι της εταιρείας, είναι ψιλοκομμένοι, χωρίς σκουπίδια, με καλά επίπεδα υγρασίας η οποία διατηρείται για εντυπωσιακά μεγάλο διάστημα, και σχεδόν χωρίς καθόλου φύρα.

Διατίθενται σε συσκευασίες των 100 και των 16,5 γρ., με επίσημες τιμές 23 και 4 ευρώ αντίστοιχα (=2,30ε τα 10 γρ. στη μεγάλη συσκευασία, περίπου 2,42 η μικρή). Σημειωτέον ότι η μικρή συσκευασία του «λευκού» είναι όντως λευκή, ενώ η μεγάλη γαλάζια.

Οι καπνοί πίπας Έπος είναι τέσσερις, μονοποικιλιακοί όλοι: Μπασμάς Ξάνθης, Ιζμίρ, Βιρτζίνια, και Green River.

79 σχόλια:

  1. Παλι λαθος εκανες ο ασπρος επος ειναι ιδιο χαρμανι με τον μπλε. Απλα το βαρος αλλαζει. Σκετο ιζμιρ ειναι ο ασπρος καπνος για πιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε περισσέψει κατά λάθος μια φράση από το παλιό κείμενο, αλλά διορθώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Απλά ο άσπρος διαφέρει στο άρρωμα και στη γεύση. Λίγο πιο τραβηχτικός θα έλεγα σε σχέση με τον μπλέ

      Διαγραφή
  2. Καντε ενα αφιερωμα στο Marlboro πρασινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιώργο. Εσύ είσαι που το είχες ξαναζητήσει πριν λίγο καιρό; Πήρα ένα πακέτο μ' αυτόν ακριβώς το σκοπό, και όταν είδα το σχόλιό σου είχα μόλις ανάψει ένα τσιγάρο Μάλμπορο πράσινο!

      Διαγραφή
  3. Ναι εγω ειμαι θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου για αυτο το τσιγαρο αν και εγω τωρα τελευταιο ειμαι με τ καρελια μαλακο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδια προτεινετε εναν ελαφρυ καπνο με καλα χαρτακια (επισης τι διαφορα εχει αν παρω λεπτα η χοντρ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χοντρό βγάζει πιο πολλή χαρτίλα. Έχει όμως πιο ομοιόμορφη καύση. Από κάποιο πάχος και πέρα, δε σβήνει, πράγμα που ορισμένοι το προτιμούν ενώ άλλους δεν τους ενοχλεί.

      Προσωπικά, ελαφρείς καπνοί που μου άρεσαν είναι το Έπος γαλάζιο (αν το βρεις) και το Οριένταλ Μιστ. Δεν είναι πανάλαφρα, είναι ελαφρομεσαία.

      Θ' ακούσεις και άλλες γνώμες από άλλους.

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν κακό και το GR, δες τη σχετική ανάρτηση.

      Διαγραφή
    3. Ελαφρύς καπνός και αδιάφορος drum άσπρος ( πολύ αδιάφορος όμως ). Ελαφρύς επίσης lizard μαύρος ( προτείνεται ). Χαρτάκια rizla μαύρο ( δεν σβήνει εύκολα και είναι βολικό, μεσαίου βάρους )

      Διαγραφή
  5. Α ρε Πέπε, με βάλε σε πειρασμό η ανάρτησή σου! Τα γράφεις και ωραία! Και πάνω που λεγα δεν θα ξαναπάρω καπνό..Σημεία διάθεσης στην Θεσσαλονίκη, ξέρει κάποιος φίλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνε στο εργαστηριο της Wolfway Γούναρη 62 πάνω από την Καμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνούσα από κέντρο και σταμάτησα στην Γούναρη. Όντως υπάρχει ένα κατάστημα σχετικά μεγάλο με την επιγραφή wolfway tobacco. Μοιάζει σαν μίνι μάρκετ παρά σαν πρατήριο καπνού. Πωλούναι και άλλα είδη, κυρίως αναψυκτικά, νερά κ.α. Οκ ως εδώ.. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχουν μικρές συσκευασίες των σημάτων της εταιρίας αλλά μόνο οι μεγάλες!! Επίσης, ρώτησα τους δυο κατά τα αλλά ευγενικούς πωλητές μήπως γνωρίζουν άλλα σημεία διάθεσης των προϊόντων της εταιρίας στην πόλη και μου είπαν πως δεν έχουν ιδέα!!!!! Τι να πω..

      Διαγραφή
    2. Ναι, η διανομή και όλο το σχετικό γύρω από αυτό το ζήτημα είναι το μεγάλο αδύναμο σημείο της Γούφγουεϊ.
      Πρέπει να πω ότι στην Αθήνα υπάρχει ένα καπνοπωλείο, που χωρίς να είναι δικό τους απλώς διαθέτει τα προϊόντα τους, και αυτό λειτουργεί πολύ καλύτερα. Βέβαια, όταν ένα προϊόν είναι σε έλλειψη, θα είναι σε έλλειψη κι εκεί, αλλά σ' αυτό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι άνθρωποι του καπνοπωλείου. Πάντως εφόσον κάτι υπάρχει, το διαθέτουν: όλα τα προϊόντα Γούφγουεϊ, συμπεριλαμβανομένων βάζων με χύμα καπνό από την κάθε μάρκα για δωρεάν δοκιμές, όλους (μάλλον) τους καπνούς στριφτού, μεγάλη ποικιλία από χαρτάκια και φίλτρα. Από πούρα και καπνούς πίπας δεν ξέρω τι γίνεται. Επίσης, τουλάχιστον για τα καπνά Γούφγουεϊ, είναι ενήμεροι και για τα χαρμάνια (έστω κι αν μια φορά μου είπαν άλλα αντ' άλλων για τα δύο Έπη).
      Και είναι καθαρά καπνοπωλείο, όχι μίνι μάρκετ.
      Είναι σε μια στοά δίπλα στην πλ. Κλαυθμώνος, στη Σταδίου.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν πήγα σε κάποιο οποιοδήποτε καπνοπωλείο που στην τελική όσο ενημερωμένο και αν είναι, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τα πάντα για κάποια wolfway πόσο δε μάλλον όταν η ίδια η wolfway δεν φροντίζει να προμοτάρει τα προϊόντα της. Αλλά να πας σε πρατήριο καινούριας εταιρίας, να τους ζητάς μικρή συσκευασία και να σου λένε πως δεν έχουν, να ρωτάς για άλλα σημεία διάθεσης και να σου λένε "δεν γνωρίζουμε φίλε", είναι τουλάχιστον σοκαριστικό. Και ποιός ο λόγος ύπαρξης του πρατηρίου στην Θεσσαλονίκη? Και πως περιμένεις να γνωρίσει ο κόσμος τα προϊόντα σου όταν πουλάς μόνο συσκευασίες των 100γρ? Παράλογα πράματα. Πραγματικά, κόντεψα να χάσω τα λιγοστά μαλλιά μου με αυτά που άκουσα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πουλήσουν, είναι γεγονός πια. Και φυσικά δεν θα τους παρακαλέσω κιόλας. Ήμαρτον!

      Διαγραφή
  7. Εκτός από πουεμπλο....που δεν λέει να μας κάτσει....και ολντ ταουν κιτρινος....ολοι οι άλλοι ειναι ελαφριά χαρμάνια...ο θεός να τα κάνει χαρμάνια!και άιντε ελαφρά ελαφρά...ελα όμως πι ειναι κ παντελώς αδιάφορα...τιποτα για την ώρα old town yellow.. μεσοβαρο...πικαντικο γεμάτο κάπνισμα!πληρώνεις για 17 κ ειναι 17 τα γραμμαρια.....αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπλήσσομαι που βρίσκεις το Ολντ Τάουν κίτρινο μισόβαρο. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά είναι η λάιτ εκδοχή του μπλε που ήδη δεν ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

      Διαγραφή
    2. Με τον μπλε έχει περίπου το ίδιο βάρος,απλά η γεύση είναι λίγο διαφορετική.

      Διαγραφή
  8. Ο yellow φίλε μου είναι βαρύτερος....πιο χοντροκομμενος...πιο γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Epos o elafris (galazios) einai pio varis apo ton aaspro karelia? kai me poion kapno einai pio konta se geusi? sorry gia ta greeklish. ksenofertos PC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μνήμης, ενάμιση μήνα μετά, θα έλεγα ότι μάλλον είναι πιο βαρύς. Δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, σαν τον άσπρο Καρέλια, είναι ελαφρομεσαίος.

      Διαγραφή
  10. Πηρα κσι δοκιμασα τον ασπρο. Απογοήτευση. Αλλιώς τον περίμενα. Από βάρος όντως είναι ελαφρόμεσαιος. Δυστυχως με 4-5 τσιγαρα με πείραξε στο λαιμό. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα!! Θα ηθελα να ρωτησω με τι χαρτακια και φιλτρακια θα προτεινατε τον golden virginia τον κιτρινο. Γενικα προτιμω πιο ελαφρια τσιγαρα κ καπνους στο στυλ του καρελια του ασπρου. Και αν ειχατε κατι παραπλησιο για ν δοκιμασω θα με βοηθουσατε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα!! Θα ηθελα να ρωτησω με τι χαρτακια και φιλτρακια θα προτεινατε τον golden virginia τον κιτρινο. Γενικα προτιμω πιο ελαφρια τσιγαρα κ καπνους στο στυλ του καρελια του ασπρου. Και αν ειχατε κατι παραπλησιο για ν δοκιμασω θα με βοηθουσατε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τη μεγάλη μου περιέργεια και λαχτάρα να δοκιμάσω τον σκέτο μπασμά, πήρα ένα πακέτο Έπος μπασμά, παρόλο που είναι καπνός πίπας κι εγώ δεν καπνίζω πίπα. Η αλήθεια είναι ότι κάπου σ' ένα συρτάρι έχω και μια πίπα, κι έτσι έκανα 2-3 δοκιμές, αλλά δε θα γράψω τίποτε γι' αυτές γιατί είμαι βέβαιος ότι το κάπνισμα πίπας απαιτεί κάποιες γνώσεις και δεξιότητες που δε διαθέτω.
    Έκανα όμως το άλλο: να δω αν στρίβεται σε τσιγάρο. Παρόλο που το κόψιμο και η υγρασία δεν είναι ό,τι πιο πρόσφορο για στρίψιμο, διαπίστωσα ότι δεν είναι και απαγορευτικά. Μ' ένα χοντρό χαρτάκι (προτίμησα Ντραμ - με το λεπτό δε γίνεται δουλειά), φίλτρο μεσαίου πάχους, και κάπως αραιό στρίψιμο με λίγο καπνό (αλλιώς μπαφιάζεις πριν το τέλος), και μετά από μερικές μέρες για να το συνηθίσει κανείς, βγαίνει ένα ενδιαφέρον τσιγάρο. Αρκετά βαρύ, με πολύ πλούσιο και «βαθύ» άρωμα -που όντως θυμίζει πίπα- και επίσης πλούσια, στρόγγυλη γεύση. Παραπλήσιο με το Wolfway, λιγότερο πολυδιάστατο μεν αλλά με πιο έντονα τα αριστοκρατικά αρώματα του μπασμά.
    Αν κανείς θέλει να το δοκιμάσει, προτείνεται μόνο σε όσους καπνίζουν 2-3 τσιγάρα την ημέρα ή σε όσους το θέλουν ως διάλειμμα ανάμεσα στα τσιγάρα της κυρίως μάρκας τους, γιατί αλλιώς -όπως παρατήρησα και με το Wolfway- το άρωμα γίνεται λιγότερο αισθητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυκλοφορεί ένας βιολογικός καπνός στην αγορά με το όνομα kalathas handmade, τον αγόρασα από περίπτερο στον Πειραιά. Μου φαίνεται αξιόλογος καπνός με ιδιαίτερη γεύση (αν και δεν έχω πλήρη εικόνα γιατί μόνο ένα έχω προλάβει να καπνίσω). Αυτό είναι το site της εταιρείας:
    http://krt.gr/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον! Πώς μοιάζει;Ανατολίτικο, αμερικάνικο...;

      Η τιμή; Βλέπω ότι στο σάιτ 30γρ. + μεταφορικά είναι 10 ευρώ. Στο περίπτερο πόσο το είχαν;

      Διαγραφή
  16. Ο καπνός λέει παράγεται απ'τον ίδιο στο χωράφι του οπότε μήπως είναι σκέτος virginia ? Στην φθιώτιδα τι άλλο είδος μπορεί να παράγουν ? Το άρωμα πάντως ακόμα και όταν μυρίζεις τον καπνό είναι ιδιαίτερο. Στο site κιόλας το αναφέρει το χαρμάνι <>. Απ'το περίπτερο το πήρα 7 ευρώ 30 gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκουγκλάροντας «καπνός Καλαθάς» για περισσότερες πληροφορίες, βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο προ τετραετίας στο Έθνος: έγιναν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες αγνοούσα πλήρως, που φωτίζουν την πρόσφατη εμφάνιση τέτοιων βιοτεχνιών όπως η Wolfway και, τώρα, ο Καλαθάς. Μπορούμε ενδεχομένως να περιμένουμε την εμφάνιση κι άλλων τέτοιων!

      Ο ίδιος ο Καλαθάς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στις σχετικές διεκδικήσεις των καπνοκαλλιεργητών. Σκέφτομαι ότι θα αξίζει στήριξη, αν είναι βέβαια κι ο καπνός του καλός.

      Πάντως για το τι χαρμάνι είναι δεν εντόπισα στο σάιτ την πληροφορία, και στο μήνυμά σου Γιάννη μάλλον κάτι έχει χαθεί.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα,
    είμαι ο Γιάννης, υπεύθυνος πωλήσεων για τα καπνά Καλαθάς. Αυτή τη στιγμή ακόμη χτίζουμε το δίκτυο με επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι κάποια αρκετά κεντρικά σημεία αλλά όχι πολλά. Ο λόγος είναι ότι ο καπνός είναι περιορισμένος σε ποσότητα, δηλαδή θα βγαίνει μόνο από τα δικά μας τα χωράφια ελεγχόμενα.
    Για να είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα είναι ο ίδιος καπνός και ότι δεν θα έχει τίποτα πρόσθετο. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα μας εξυπηρετεί σαν σημείο πώλησης το ΣΥΝΑΛΛΟΙΣ, Νηλέως 35 Θησείο. Εκεί μπορείτε να τα βρείτε χωρίς μεταφορικά.
    Αυτό που θέλω να τονίσω σε όλους μας τους φίλους είναι ότι από τα 7 ευρώ κοντά στα 6 είναι οι φόροι και μέσα σε ένα ευρώ πρέπει να χωρέσουν όλα τα έξοδα. Για αυτό η προσπάθεια του Ηλία του Καλαθά είναι τεράστια και έχουμε πέσει όλη με τα μούτρα να βοηθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζουμε αυτό με τους φόρους και σε ευχαριστούμε για την απάντηση. Μπορείς να γράψεις κάτι παραπάνω για τα χαρμάνια της εταιρίας και τα σήματά της;

      Διαγραφή
    2. Γιάννη χαίρομαι πολύ που μας βρήκες. Τώρα ετοιμάσου για πολλές ερωτήσεις!
      Πρώτα απ' όλα εύγε για το εγχείρημα και καλή επιτυχία.
      Κατά δεύτερον, θα θέλαμε να ξέρουμε (όποτε ξέρετε κι εσείς) για τα σημεία πώλησης. Για παράδειγμα, υπάρχει -ή σκοπεύετε να βρείτε κανένα- στο Ηράκλειο Κρήτης; Εγώ εκεί μένω, σίγουρα και άλλοι φίλοι από Θεσσαλονίκη ή άλλες πόλεις θα θέλουν να μάθουν για τις δικές τους περιοχές.
      Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
  18. Καπνός Καρέλια Dark Blue - υπάρχει στο site. Είμαι εκτός θέματος στη συγκεκριμένη ανάρτηση το ξέρω, απλώς το είδα και έχω περιέργεια.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενδιαφερον το ειδα κι εγω αλλα δεν λεει τι χαρμανι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γνωριζεις κατι η το υποθετεις φιλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε παιδες ξερουμε τιμη για τον νεο καπνο Καρελια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν μπεις στο σαιτ του Καρέλια, θα δεις πως ο νέος καπνός είναι στην κατηγορία του Excellence, έχει και το ίδιο ακριβώς λογότυπο. Κάπου γράφει επίσης πως είναι καπνός πολυτελείας. Ουσιαστικά εκεί παραπέμπει. Τώρα αν θα χει την ίδια γεύση, άγνωστο (προφανώς δηλαδή δεν θα την έχει, αλλά πιθανόν να μοιάζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου τον ειδα τον καπνο του Καρελια τον καινουριο σημερα τον ειχε παρει ενας φιλος μου.Μου ειπε πως ειναι ιδιος με τo Excellence.Απο Καλαματα ειμαι θα παω να τον ζητησω σημερα ελπιζω να τον βρω!!

      Διαγραφή
    2. Στο σάιτ, ο καπνός είναι στην «οικογένεια σημάτων» George Karelias & Sons, που περιλαμβάνει τις 3 χρυσές κασετίνες, το Έξελενς και τους δύο παλιούς καπνούς (όχι το Οριένταλ, τους άλλους δύο). Το ντιζάιν θυμίζει λίγο το Έξελενς, αλλά όχι μέχρι ταυτίσεως.
      Δε λέει τι είναι, αλλά πιστεύω ότι αν ήταν κάτι στο επίπεδο του Έξελενς τότε και τη λέξη Έξελενς θα έβαζαν και, κυρίως, θα διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται περί κάτι εξαιρετικού. Αντ' αυτού, λένε απλώς ότι έχει πλούσια αυθεντική γεύση.
      Πιθανώς να είναι η βαριά εκδοχή των άλλων δύο καπνών, και πιθανώς επίσης χωρίς αρώματα.
      Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον. Θα το ψάξω.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Πεπε περιμενουμε παρουσιαση.

      Διαγραφή
  23. GIOVANNI CAPUTO . ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΜΠΕΛΙ-VIRGINIA BLEND O KΑΠΝΟΣ ΚΑΛΑΤΗΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 3 καπνά ειναι Virginia μπασμας Ξάνθη κ άλλο ένα που δεν θυμάμαι.
    Πάντος στο πρώτο τσιγάρο που έκανα μου άρεσε μου θύμισε λίγο καπνο από bf τσιγάρο.
    Λιγο άβολη η θήκη με το σακουλάκι του καπνού μέσα στο άλλο σακουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο καινούργιος καπνός Dark Blue της Karelia είναι η εκδοχή του τσιγάρου Εxcellence σε καπνό.
    Αναφέρεται ως NON AROMATIC.
    Η συσκευασία του πολυτελείας.
    Κοστίζει 4,5 Euro και κυκλοφορεί μόνο σε συσκευασία 20gr.
    Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχει ένας κωδικός που σε παραπέμπει σε site της εταιρίας για να συμμετάσχεις σε διαγωνισμό όπου κληρώνεται ένα ταξίδι αξίας 15.000 για Κούβα! και άλλα δώρα (Apple Store gift cards κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το μονο κακο ειναι πως ο Καρελιας ασχολειται τον τελευταιο καιρο μονο με την αγορα στριφτου και καθολου με το ετοιμο τσιγαρο,λογικο βεβαια αφου πλεον και οι ασχετοι καπνιζουν στριφτο ξερετε αυτοι που πριν απο 15 χρονια νομιζαν πως οσοι ελαχιστοι τοτε καπνιζαν στριφτο ηταν χασικληδες!τεσπα η αγορα δεν σηκωνει μεγαλα ρισκα,το Excellence ας πουμε που ειναι σχετικα νεο σημα και ακριβο για τα ελληνικα δεδομενα πηγαινει παρα πολυ καλα νομιζω ουτε η ιδια η εταιρεια δεν το περιμενε.Αναμενω απο τον Καρελια ενα πολυτελες ανατολικο η ευρωπαικο χαρμανι σε τσιγαρο ετοιμο παντα θα ηταν καλη φαση αλλα με αυτα που γινονται το βλεπω δυσκολο.Επισης περιμενω και απο την Σεκαπ πραγματα καλη κινηση το Senator,πολυ καλο τσιγαρο με αβολη συσκευασια που το βρισκεις πολυ δυσκολα και συνηθως μπαγιατικο,θα ηταν καλο να βγει και απο αυτους ενα νεο σημα με τα εξαιρετικα καπνα της Ξανθης που παλια ειχε πολλα αλλα τα καταργησαν αφου μας εφαγε η ξενομανια δυστυχως.Συγνωμη για το μεγαλο σχολιο και ευχαριστω για το χωρο!



    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πληροφορήθηκα από τις ειδήσεις του Διαδικτύου ότι σε λίγο καιρό τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν φρικιαστικές εικόνες (να 'ναι καλά το Photoshop) και στις δύο πλευρές και επίσης ότι θα αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων. Αναρωτιέμαι λοιπόν μέχρι πού θα φτάσει αυτό το φαινόμενο. Πρόκειται για παραβίαση της ελευθερίας του ατόμου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καταναλώνει οποιαδήποτε βλαβερή ουσία και οποιοδήποτε προϊόν θέλει, εφ' όσον δεν δημιουργεί προβλήματα στους γύρω του. Αν θέλει κάποιος έχει κάθε δικαίωμα να καπνίζει, να πίνει, κ.τ.λ. με την προϋπόθεση ότι δεν βλάπτει τους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο ζωής που θέλει να ακολουθήσει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει ότι το κάπνισμα βλάπτει. Οι συγκεκριμένες "προειδοποιήσεις" έχουν στόχο την τρομοκράτηση του καταναλωτή και την επιβολή σε αυτόν κάποιων "κανόνων" οι οποίοι έχουν αποφασιστεί αυθαιρέτως από κάποιους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που προσπαθούν να ελέγξουν τις ζωές μας με κάθε τρόπο.
    Ας αγοράσουμε όλοι από μια ταμπακιέρα για να βάζουμε μέσα τα τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάει έτσι φίλε, δυστυχώς..Δεν είμαστε μόνοι στον μάταιο τούτο κόσμο για να μπορούμε να κάνουμε ο,τι θέλουμε, ακόμα και στον εαυτό μας. Δεν είναι ο τόπος εδώ να το αναλύσουμε το θέμα. Επιπλέον το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τον καπνιστή αλλά και τους δίπλα. Είναι λογικό να υπάρχει αυξημένη φορολογία, αλλά μέχρι ενός σημείου. Αυτά τα λέω εγώ που μου αρέσει πολύ το κάπνισμα και σε κάθε αύξηση των φόρων εκνευρίζομαι. Και πάντα η φορολογία κάθε κράτους στα καπνικά εξαρτάται άμεσα απ το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Άποψη μου είναι να υπάρχει αυξημένη φορολογία, αλλά όχι εξοντωτική (ας πούμε ο μ.ο τιμών ενός πακέτου να είναι περίπου στα 3 ευρω) η οποία οδηγεί σε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, π.χ λαθραία τσιγάρα αμφιβόλου ποιότητας που κάνουν μεγάλο κακό στην υγεία των καπνιστών αφενός, δεν φέρνουν καθόλου έσοδα στο κράτος αφετέρου.

      Διαγραφή
    2. Με την ίδια λογική, το αλκοόλ κάνει δέκα φορές μεγαλύτερη ζημιά στους δίπλα. Βίαιη και παραβατική συμπεριφορά, τροχαία δυστυχήματα, διάλυση της οικογένειας, κ.τ.λ. όμως κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό.
      Προσωπικά, ποτέ μου δεν καπνίζω σε χώρο στον οποίο απαγορεύεται.

      Διαγραφή
    3. Η σύγκριση με το αλκοόλ θα μας πάει μακριά. Το θέμα δεν είναι αν το τσιγάρο βλάπτει, που κανείς δε διαφωνεί ότι βλάπτει αλλά υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι χώροι για να το αναλύσει κανείς. Το θέμα είναι οι σπλάτερ προειδοποιήσεις.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, όσον αφορά αυτές τις προειδοποιήσεις (που όντως είναι σπλάττερ, πολύ σωστά το έθεσες!) πιστεύω ότι η καλύτερη (και ίσως η μοναδική) λύση είναι να αποκτήσουμε όλοι ταμπακιέρες για να βάζουμε μέσα τα τσιγάρα. Είναι καιρός να δείξουμε ότι καπνίζουμε επειδή το θέλουμε, και ότι τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας ώστε να μην νιώθουμε τύψεις λες και κάναμε κανένα έγκλημα που καπνίζουμε.
      Δεν μας σοκάρει το συγκεκριμένο θέαμα, ούτε φυσικά θα μας κάνει να κόψουμε το κάπνισμα. Όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτό που κάποιοι διεστραμμένοι προσπαθούν να μας επιβάλουν να βλέπουμε συνεχώς στα πακέτα των τσιγάρων, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για ένα δημιούργημα του φότοσοπ.
      Είναι δικαίωμά μας να μην βλέπουμε αυτά που δεν γουστάρουμε να βλέπουμε, ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας τα επιβάλουν με το ζόρι.
      Στο κάτω κάτω, για εμάς το κάπνισμα είναι μια απόλαυση, και για εμάς έχει μια αίγλη την οποία κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν.
      Συγνώμη αν έγραψα υπερβολικά μεγάλο σχόλιο.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με τον Πέπε. Μην φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως το κάπνισμα είναι άκακο. Όύτε έχει σημασία αν στον χώρο που καπνίζουμε επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι. Αυτός που θα μπει και θα μυρίσει τον καπνό, γίνεται αυτόματα παθητικός καπνιστής. Όπως και να το κάνουμε βλάπτει. Για το άλλο που λέει ο φίλος πιο κάτω, πως δηλαδή σε περιπτώσεις έντονου στρες ένα τσιγάρο σε ηρεμεί, το χω ακούσει προσωπικά από γιατρό. Μα άλλο ένα και δυο τσιγάρα την μέρα, άλλο ένα και δυο πακέτα. Όπως και να χει, είμαι της άποψης του "μέτρον άριστον", άλλο που κάποιες φορές το παρακάνω..

      Για τα καινούρια πακέτα συμφωνώ πως η λύση της ταμπακιέρας είναι η καλύτερη δυνατή. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ ταμπακιέρες γιατί μου αρέσει η ζεστασιά, η ευχρηστία του χαρτιού και η ιδιαιτερότητα του κάθε σήματος, αλλά η αισθητική των νέων είναι τόσο άθλια που προφανώς δεν ... παλεύεται!

      Διαγραφή
    6. Η νεα αισθητικη δεν θα ειναι plain packaging οπως στην Αυστραλια η στον Καναδα απλως θα μεγαλωσουν οι προειδοποιησεις στην μπροστινη πλευρα των πακετων και στη πισω θα προστεθουν οι εικονες οπως και να εχει η εμφανιση των πακετων θα χαλασει αν και ειναι ηδη χαλασμενη.

      Διαγραφή
    7. Efthimis, κανείς ποτέ δεν είπε ότι το κάπνισμα είναι αβλαβές.
      Όσον αφορά τις ταμπακιέρες, μήπως ξέρετε αν υπάρχουν για κατοστάρια;

      Διαγραφή
    8. Δεν νομιζω φιλε να υοαρχουν ταμπακιερες για εκατοσταρια!!

      Διαγραφή
    9. Δεν σε ηρεμεί από το στρες το τσιγάρο. Αυτό είναι μια απάτη:

      Ο καπνιστής θέλει, ανεξαρτήτως στρες, να καπνίσει. Αυτό τού συμβαίνει σχεδόν κάθε στιγμή, εκτός όταν ήδη καπνίζει ή έχει μόλις σβήσει το προηγούμενο (τα χρονικά όρια του "μόλις" ποικίλλουν κατά άτομο). Όταν λοιπόν, επιπλέον, βρεθεί σε μια κατάσταση στρες, έχει δύο προβλήματα: το στρες και την ανάγκη για νικοτίνη. Ανάβοντας ένα τσιγάρο λύνει το ένα από τα δύο προβλήματα, οπότε φυσικά αισθάνεται καλύτερα. Ο όποιος συσχετισμός του τσιγάρου με το δεύτερο πρόβλημα είναι μια παρανόηση.

      Διαγραφή
    10. Ίσως έχεις δίκιο Πέπε. Προφανώς είναι θέμα ψυχολογικό. Ίσως δηλαδή κάποιος που καπνίζει ελάχιστα, 1 πακέτο/βδομάδα -οπότε δεν έχει μεγάλη εξάρτηση απο την νικοτίνη- να νοιώθει πως όταν βρίσκεται σε στιγμή έντονου στρεσαρίσματος, ένα τσιγάρο να τον ηρεμεί. Οπότε ανάβοντάς το όντως νοιώθει καλύτερα. Εγώ πάντως το άκουσα από γιατρό, οπότε θεωρώ πως υπάρχει κάποια βάση.

      Διαγραφή
    11. Πέπε η αγχολυτική δράση της νικοτίνης είναι πραμγατική. Σου κάνει καλό στο στρες. Εγώ που είμαι πια ελαφρύς, αλλά καθημερινός (4-5) καπνιστής το έχω ότι πρέπει στο στρες. Βασικά είναι δεκανίκι, δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος, δεν θα βοηθήσει μη καπνιστή, αλλά η εξάρτηση στην νικοτίνη σου δημιουργεί μια διέξοδο στο άγχος, λόγο ντοπαμίνης, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων το οποίο καπνίζοντας επανέρχεται στα νορμάλ του, αλλά εσύ το νιώθεις πολύ φοβερό, γιατί πριν ήσουν στο (-). ¨Οταν λοιπόν είσαι στο (-) το άγχος γίνεται ακόμα χειρότερο, και καπνίζοντας καλυτερεύει, δεν είναι παρανόηση, είναι απλά εξάρτηση, ψυχοσωματική αντίδραση και ανάγκη.

      Κώστας

      Διαγραφή
    12. Κώστα, δε νομίζω ότι λέμε διαφορετικά πράγματα.

      Διαγραφή
  28. Ο καπνός τους είναι πραγματικά καλός αλλά η συμπεριφορά του εν λόγω καταστήματος e-strifto,καθυστερήσεις και εξυπηρέτηση απλά χωρίς σχόλιο!Δίχως αφορμή για προσέγγιση ή συνομιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλεκτρονικά δεν έχω ψωνίσει. Πάντως στο κανονικό κατάστημα του e-strifto, στη στοά της Σταδίου, η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή. Μπορείς να συζητήσεις για χαρμάνια και γεύσεις με ανθρώπους που ξέρουν, σε ορισμένες μάρκες έχουν και δείγμα να δοκιμάσεις, κλπ.. Ότι σε ορισμένα προϊόντα (στα Γούφγουεϊ μού έτυχε) έχουν κατά καιρούς έλλειψη και τραβιέσαι τζάμπα, είναι γεγονός, αλλά δε νομίζω ότι είναι δικό τους το λάθος.

      > > "Ο καπνός τους είναι καλός" Σε ποιον αναφέρεσαι απ' όλους που πιάσαμε στα τελευταία μηνύματα; Αν εννοείς κάποιον της Γούφγουεϊ, υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα στη διακίνηση (τουλάχιστον υπήρχε όσο ήμουν μόνιμα στην Αθήνα, τελευταία δεν έχω παρακολουθήσει).

      Διαγραφή
  29. Λοιπον πηρα τον καινουριο κ;πνο του Καρελια.Απλα καταπληκτικος σαν γευση οπως και η συσκευασια του.Δεν εχει πολλα αρωματα οπως ο Καρελιας πορτοκαλι το αρωμα του καινουριου ειναι πολυ απαλο ειναι οπως πρεπει.Τα καπνα του πρεπει να ειναι βιρτζινια.Η συσκευασια του ειναι αριστοκρατικη και πολυ ομορφη!!Αξιζει για μονιμο καπνισμα παρα την λιγο τσουχτερη τιμη 4,50€ τα 20gr.Οταν τραβας ειναι ελαφρως βαρυς λιγο πιο πολυ απο τον πορτοκαλι.Καντε και ενα αφιερωμα αμα μπορειτε.Αμα θελετε μπορω να σας στειλω και εγω για αφιερωμα.Αλλα καλυτερα να τον δοκιμασετε και εσεις Πεπε και Efthimis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πεπε ποιον θεωρεις τον καλυτερο καπνο της Wolfway?Δοκιμασα τον Black Sea οταν πρωτοβγηκε και μου αρεσε,οταν τον αναζητησα ξανα στο καταστημα που τον ειχα αγορασει μου ειπαν πως βγαινει πλεον μονο σε 100g και οι μικρες συσκευασιες καταργηθηκαν μηπως γνωριζεις γιατι?Επισης ποια η γνωμη σου για Wolfway και Oriental,αξιζουν?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Wolfway το θεωρώ αριστούργημα, το 'χω ξαναγράψει τόσες φορές που θα νομίζει κανείς ότι έχω συμφέροντα! Το Οριένταλ το πήρα μια φορά μονάχα, όταν πρωτοβγήκε, και ήταν απελπιστικά ελαφρύ, πολύ πιο ελαφρύ από κάθε στριφτό που έχω δοκιμάσει ποτέ, με αποτέλεσμα να μη μένει ούτε γεύση ούτε άρωμα παρά σε ανεπαίσθητο επίπεδο. Προσωπικά μου άρεσε επίσης πάρα πολύ το Έπος το άσπρο.
      Και οι υπόλοιποι, στο μέτρο που διατηρώ ξεκάθαρη ανάμνηση, είναι καλοί, από κει και πέρα είναι θέμα γούστου.
      Στο σάιτ του e-στριφτού βλέπω, πράγματι, μόνο κατοστάρες συσκευασίες σε όλους τους καπνούς. Δεν ξέρω γιατί. Σκέφτονται λίγο περίεργα σ' αυτή την εταιρεία. Ίσως η μικρή παραγωγή να έχει άλλους κανόνες για το εμπόριο, ποιος ξέρει...

      Διαγραφή
  31. CIAO,ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο WOLFWAY IZMIR- BASMAS. ΑΛΛΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΤΣΕΜΠΕΛΙ-BASMAS -ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ [ΣΑΜΣΟΥΝ]- ΚΙ ΛΙΓΟ IZMIR ΚΑΠΝΟΣ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ GIOVANNI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπορει να μου πει καποιος τι χαρμανι ειναι το GR μπλε το 20αρι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπόν, μετά από αρκετές δοκιμές σε καπνούς και τσιγάρα έχω ψιλοκαταλήξει σε Πουέμπλο κίτρινο (Καρέλια Αγρινίου κατά 99% μπαγιάτικα,
    Κάμελ Άφιλτρα πολύ αραιός ο καπνός και βαν νέλλε αρκετά χημικός). Επειδή όμως ψάχνω κάτι πιο αρωματικό μου έχει καρφωθεί ο Γούφγουει. Θα ήθελα να ρωτήσω μόνο αν κρατάει κάνα τρίμηνο (δεν με πειράζει να ξεραθεί, νο μην χαλάσει ή κάτι τέτοιο φοβάμαι) γιατί καπνίζω 1-2 τσιγάρα τη μέρα.
    Υ.Γ. Σόρρυ για το μεγάλο σχόλιο και ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να χαλάσει (να μουχλιάσει λ.χ.) δεν υπάρχει φόβος. Φυσικά, θα ξεραθεί όσο να 'ναι, αλλά έχω παρατηρήσει ότι αυτοί οι καπνοί έχουν αξιοσημείωτη διάρκεια διατήρησης της υγρασίας. Η γεύση εξελίσσεται μετά το άνοιγμα, βαραίνει λίγο, βελτιώνεται, και από κάποιο όριο και μετά παραβαραίνει.

      Το καλύτερο θα είναι. ίσως, κάθε τόσο (κάθε βδομάδα, αφού καπνίζεις λίγο) να ξεχωρίζεις λίγο καπνό σε μια καπνοσακκούλα, και τον υπόλοιπο α μην τον ξανανοιγεις.

      Διαγραφή
  34. Οκ Πέπε ευχαριστώ. Εντομεταξύ διάβασα ένα σχόλιό σου που έλεγες ότι πήρες τον καπνό πίπας έπος τον σκέτο μπασμά και ψήθηκα να πάρω αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά ποιος είναι ο πιο οικονομικός καπνός αυτή την εποχή στην αγορά (για μεγάλη συσκευασία) και ποιά η τιμή του? Όσο για το έπος μου φαίνεται ακριβούτσικο για καπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι εύκολη ερώτηση, γιατί άλλος έχει 15 γρ., άλλος 17, άλλο; 20, μερικοί ακόμα και μισά γραμμάρια. Για να γίνει σύγκριση πρέπει να υπάρχει κοινός παρονομαστής. Στις παρουσιάσεις πάντα γράφω «τόσο το πακέτο, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΤΑ 10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ», κι εκεί μπορεί να γίνει αντικειμενική σύγκριση, αλλά οι δικές μου παρουσιάσεις είναι λίγες και όχι όλες πρόσφατες.
      Νομίζω ότι στην πραγματικότητα οι αποκλίσεις τιμών είναι πολύ μικρές. Από 2,20 ευρώ τα 10 γρ. μέχρι 2,50 χοντρικά.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ο καπνός Άσσος 20γρ. είναι ο φτηνότερος(4.30).

      Διαγραφή
    3. Αυτή την εποχή ΔΕΝ υπάρχει στο εμπόριο οικονομικός καπνός. Ειδικά οικονομικος καλής ποιότητας. Η διαφορά είναι η στα γραμμάρια, η σε 0,10€. Αν βρείς να υπάρχουν ακόμα καπνός άσσος 15g με 3,20€, καπνός καρέλια 20g με 4,30€ η drum 25g με 5,30€ πάει καλά. Εγώ χτες κατάφερα να βρώ ένα ξεχασμένο καπνό old holborn 25g με 4,30€. Αυτή τη στιγμή ο πιο οικονομικός είναι old town 17g με 3,70€

      Διαγραφή
  36. Μεσα στο επομενο διαστημα θα υπαρχουν μονο συσκευασιες των 30g και πανω για να χωρανε τα νεα νεκροταμπελα με τι τιμες αγνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πήρα τον λευκό. Σωστή υγρασία,πεντακάθαρος,αλλά η γεύση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ερώτημα: Στο σαιτ λέει πως είναι μείγμα Virginia,Burley,μπαμσα και το πακετο γράφει πως αποτελειται από καπνα 100% Ελληνικής παραγωγής, βγαζει η Ελλάδα από τις πρώτες δυο ποικιλίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιρτζίνια σίγουρα βγάζει. Δεν ξέρω αν θεωρούνται καλά. Όσο για τα Μπέρλεϊ, νομίζω πως τα είχα δει σε μια στατιστική παλιότερων ετών για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Ελλάδα, μια χρονιά να μπαίνουν μια να βγαίνουν. Άρα, πιθανώς ναι.

      Διαγραφή
  38. Δοκίμασα και τα δυο Έπος. Θα συμφωνήσω διαφωνώντας: το μπλε,αρκετά βαρύ, δεν μου άρεσε και εμένα, πράγμα λογικό γιατί είχε έντονη γεύση μπασμα που σε εμένα αρεστή δεν είναι,προτιμώ τα καλά Βιρτζίνια. Αν τον ταύτιζα με κάποιο άλλο καπνό, θα ήταν ο Ασσος Ανευ.
    Το λευκό από την άλλη ήταν πολύ ωραίο χαρμάνι,αλλά τι να το κάνεις: αερας κοπανιστός. Μου έφερνε κάπως σε λευκο Καρελια και κίτρινο G.V. αλλά στο πιο Light

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτυχα απροσδόκητα και τις δύο παραλλαγές του «Έπους» σ'ένα περίπτερο στην Αθήνα, και τις ξαναπήρα μετά από πολύ-πολύ καιρό.

    Σε σχέση μ' αυτό που θυμόμουν, απογοητεύτηκα. Το μόνο απ' όσα έγραψα στην παρουσίαση που παραμένει εν ισχύι είναι το άρωμα σοκολάτας στο μπλε. Κατά τα άλλα, το μπλε είναι ένας καπνός γευστικά και αρωματικά αδιάφορος (καθόλου wild), και με τόσο υπερβολικά λεπτό κόψιμο ώστε η φύρα αρχίζει με το πρώτο τσιγάρο που στρίβεις, το δε λευκό κάπως διατηρεί την ιδιαιτερότητά του αλλά χωρίς να είναι πια τόσο ευχάριστη, αντιθέτως μάλλον ξινίζει.

    Κρίμα.

    Φαίνεται έκαναν το άνοιγμα προς την ευρύτερη αγορά και ανέβασαν την ποσότητα εις βάρος της ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή