ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Καπνός WOLFWAY




Ο καπνός Wolfway της ομώνυμης εταιρείας είναι χαρμάνι από 70% τουρκικό καπνό Ιζμίρ και 30% ελληνικό Μπασμά Ξάνθης. Είναι μεσαίου βάρους, 3,5/5 κατά τη σήμανση που χρησιμοποιεί η εταιρεία (άλλος θα το έλεγε και ελαφρύ, αλλά σαφώς βαρύτερο από άλλους καπνούς της ίδιας εταιρείας που από πολλούς χαρακτηρίζονται ως κουραστικά ελαφρείς). 

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του καπνού είναι το άρωμά του. Προσωπικά το βρίσκω εκπληκτικό. Μέσα σε μερικά χρόνια αναζητήσεων σε ελληνικά και ξένα τσιγάρα και στριφτά και σε χύμα καπνούς, κάποιες φορές φευγαλέα είχα αγγίξει αυτή την πλούσια, αυτοκρατορική μυρωδιά που με έπειθε ότι πραγματικά ο τόσο δυσεύρετος μπασμάς ανταποκρίνεται στη θρυλική του φήμη και αξίζει να τον ψάξει κανείς. Πρώτη φορά όμως συναντώ έναν εμπορικά εντοπίσιμο καπνό όπου αυτό το άρωμα να είναι σταθερά παρόν. Παρά τα ελαττώματα που έχει σε άλλα σημεία, ο Wolfway είναι -υποκειμενικά βέβαια- ό,τι ωραιότερο έχω καπνίσει ποτέ.

Η γεύση είναι πλούσια και αφήνει σαφέστατα την αίσθηση του καθαρού από ξένες προσμίξεις καπνού. Έχει όμως μια χαρακτηριστική πικρίλα που θα ενοχλήσει ίσως κάποιους, και που μένει και ως επίγευση για αρκετή ώρα μετά.

Στη συσκευασία η εταιρεία σημειώνει επίσης «Room note 4/5». Η μυρωδιά που νιώθω στον αέρα όταν καπνίζω σε δωμάτιο είναι κάπως ξινή και δυσάρεστη. Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι μια αίσθηση που δημιουργείται μόνο στον ίδιο τον καπνιστή. Από τρίτους έχω ακούσει να σχολιάζουν «κάποιος εδώ καπνίζει κάτι ιδιαίτερα αρωματικό».

Όπως σ' όλους τους καπνούς της εταιρείας, το κόψιμο είναι ψιλό και η υγρασία αρκετά υψηλή.

Ο καπνός Wolfway κυκλοφορεί μόνο σε συσκευασία 100 γραμμαρίων, που κρατάει πολλές μέρες. Ακόμη και εβδομάδες μετά το άνοιγμα, και μάλιστα με το κλείσιμο να έχει χαλάσει και άρα με τον καπνό ουσιαστικά ανοιχτό στον αέρα, το άρωμα αλλά -παραδόξως- και η υγρασία παραμένουν εντυπωσιακά αναλλοίωτα. Το βάρος αυξάνεται, η γεύση δένει και μεστώνει, αλλά η πικρίλα δυναμώνει δυστυχώς κι αυτή. Η φύρα στο τέλος του πακέτου είναι σχεδόν αμελητέα.

Δεν τον συνιστώ τόσο για συστηματικό κάπνισμα, όσο για ένα τσιγάρο μια στα τόσα. Καπνίζοντάς τον συνέχεια συνηθίζει κανείς το άρωμα και παύει να το αισθάνεται. Αντίθετα, ως διάλειμμα ανάμεσα σε άλλους καπνούς/τσιγάρα, το άρωμα διατηρεί πάντα αισθητή την αρχοντιά του.

Τιμή (επισήμως): 24 ευρώ τα 100 γρ. (=2,4ε/10 γρ.).

Πρέπει να σημειώσω (κι αν μας διαβάζουν από την εταιρεία ας το λάβουν υπόψη τους) ότι σ' όλες αυτές τις μεγάλες συσκευασίες το «φερμουάρ» δεν είναι πολύ καλά φτιαγμένο και μετά από μερικές μέρες χαλάει, αφήνοντας τον καπνό ανοιχτό.

32 σχόλια:

  1. Οι δυο καπνοι Επος που αναφερεις ειναι ευρειας κυκλοφοριας σκεψου οτι τους ειδα τις τελευταιες μερες σε αρκετα συνοικιακα ψιλικατζιδικα και περιπτερα γεγονος που μου εκανε εντυπωση αφου οταν πρωτοξεκινησαν οι καπνοι Wolfway,τους εβρισκες στην Αθηνα σε ενα μονο συγκεκριμενο καπνοπωλειο.Θετικο γεγονος σιγουρα,μακαρι να αυξηθει ο ανταγωνισμος απο τις εγχωριες καπνοβοιομηχανιες για να βλεπουμε καλα προιοντα,μακαρι να δουλεψουν και πολλοι συμπατριωτες μας που δυστυχως δεν εχουν δουλεια αφου ο καπνος θα μπορουσε να ξαναζησει δοξες στη χωρα μας οπως παλιοτερα,και μακαρι να αγοραζουμε λιγο και τα δικα μας προιοντα ειτε τσιγαρα και καπνο ειτε οτιδηποτε αλλο ειναι ποιοτηκο αν και τελευταια εχει γινει μια στροφη στα ελληνικα προιοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Πέπε

    Θα συμφωνήσω μαζί σου για τον Wolfway (δεν έχω δοκιμάσει τον Έπος).

    Ωστόσο, θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις, καθώς μου έχουν δοθεί διάφορες πληροφορίες, και από τα παιδιά της εταιρείας και από το e-strifto, που ποτέ δεν επαληθεύτηκαν.

    Π.χ. κάπου στις αρχές της χρονιάς, μου είπαν πως καταργείται ο 15άρης, θα υπάρχει μόνο 100άρης σε μειωμένη τιμή, έως το φθινόπωρο που θα βγουν 30άρηδες, βάσει Κοινοτικής Οδηγίας. Τελικά, ο 15άρης κυκλοφόρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά (γύρω στις αρχές καλοκαιριού) κόπηκε εντελώς, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα 30άρηδες και δεν υπάρχει και ημερομηνία κυκλοφορίας τους (αν βγουν).

    Η τιμή που ξέρω εγώ (πληροφορία από τις 5-10-15) είναι 18 ευρώ, όχι 24. Τι ισχύει;

    Θα γινόταν αντικατάσταση των συσκευασιών των 15 ή 30άρηδων με μεταλλικές. Τι ισχύει;

    Ας λάβει υπόψη η εταιρεία, πως ναι μεν συμφέρει ο 100άρης, αλλά πολύς κόσμος (κι εγώ) δεν μπορεί να δώσει cash 20-26 ευρώ (μαζί με εισιτήρια ή βενζίνες, τουλάχιστον για την Αθήνα). Κάτι πρέπει να γίνει με τις μικρές συσκευασίες.

    Και γενικά, ένας χρόνος κυκλοφορίας θα έπρεπε να είναι αρκετός για να εξαλειφθούν οι "παιδικές ασθένειες" της πληροφόρησης και της οργάνωσης.

    Ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα διότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μπίλι.

      Οι συγκεκριμένοι τρεις καπνοί δεν έχω υπόψη μου να βγήκαν ποτέ σε άλλο μέγεθος εκτός από τα 100 γραμμάρια. Η ονομαστική τιμή είναι 24 ευρώ, αλλά στην επιτόπου (ηλεκτρονικά δεν ξέρω) λιανική συνήθως κάνουν κάποια έκπτωση, δε θυμάμαι αν ήταν 18 ή 20.

      Όσοι βγαίνουν και σε μικρή συσκευασία (Wild Guns, Black Sea κ.ά.) έχουν 15 γραμμάρια όπως είχαν απ' την αρχή.

      Διαγραφή
    2. Χμ...
      Τώρα που το ξανακοιτάω στο σάιτ, η τιμή ηλ. παραγγελίας είναι 23 ευρώ για όλα τα Έπη, 24 για όλα τα υπόλοιπα κατοστάρια εκτός από το Μύρο, 26 για το Μύρο, και τα δεκαπεντάρια δεν αναφέρονται καν. Ίσως δεν διατίθενται ηλεκτρονικά.

      Όλα αυτά δεν εφαρμόζονται ίδια στο πραγματικό μαγαζί.

      Διαγραφή
    3. Πέπε συγγνώμη για τη παρέμβαση αλλά μου έχει πει καπνοπώλης ότι οι κλασσικοί τους καπνοί Black Sea, Wild Guns, Lizards κ.λ.π έχουν καταργηθεί και θα αντικατασταθούν από τους ανωτέρω(;) Τι ισχύει;Και άπ'όσο γνωρίζεις θα κυκλοφορήσουν επαρχία;

      Διαγραφή
    4. Θα μας τρελάνουνε;
      Δεν το έχω ακούσει πάντως. Πρόσφατα είδα τους περισσότερους από αυτούς στο καπνοπωλείο της στοάς δίπλα στην πλ. Κοτζιά (δε συγκράτησα ποιους ακριβώς είδα γιατί άλλο έψαχνα), και, κάτι πιο αξιοσημείωτο, είδα το Λίζαρντ μαύρο και το Black Sea (15 γρ) σε ψιλικατζήδικο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μου είπαν ότι τα έφεραν πρώτη φορά δοκιμαστικά κι αν γίνει πούληση θα τα καθιερώσουν.

      Διαγραφή
  3. Paidia na anaferw oti o epos se strifto exei xarmani virginia k mperley apo oti mou eipan apo tin aiteria k anatolikos einai gia pipa. Twra sta themata dianomis k timon exoun ena thema mias k eparxeia gia na ton vreis den pezei me tpt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι ποικιλίες έχουν τα δύο «Έπη» που παρουσιάζω μου το είπαν στο μαγαζί - δεν το γράφει ούτε η συσκευασία ούτε η ιστοσελίδα. Για Βιρτζίνια-Μπέρλεϊ δεν ξέρω κάτι.

      Για τους καπνούς πίπας, δες την ιστοσελίδα τους. Εγώ κατάλαβα ότι τα δύο ανατολίτικα κυκλοφορούν σε κόψιμο πίπας και σε κόψιμο στριφτού, και τα άλλα δύο, μονοποικιλιακά πάντα, μόνο σε κόψιμο πίπας.

      Διαγραφή
  4. Φιλε Πεπε κανεις λαθος για τους καπνους στριφτου.οι 2 καπνοι επος κυκλοφορησαν και σε μικρες συσκευασιες των 16.5 γραμμαριων στα 4 ευρω.
    περισοοτερες πληροφοριες και για παραγγελια δειτε στο σαιτ www.estrifto.gr
    ή στο σαιτ της wolfway.

    Eπισης μπερδεψες τα χαρμανια για καπνο πιπας και στριφτου.
    Ο ασπρος επος για πιπα ειναι izmir και ο μπλε ειναι μπασμας ξανθης.

    Για στριφτο ο ασπρος επος ειναι virginia burley μπασμας- smooth taste
    και ο μπλε επος virginia burley μπασμας -wild taste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Μικρές συσκευασίες:
      Ευχαριστώ, θα το συμπληρώσω.

      2. Για πίπα, δεν έγραψα ποια είναι η αντιστοιχία χαρμανιού-χρώματος.

      3. Για στριφτό, μου είπαν προφορικά ότι είναι έτσι όπως τα γράφω. Επέμειναν συγκεκριμένα στο μονοποικιλιακό. Στο σάιτ της εταιρείας δε βρίσκω αντίθετες πληροφορίες (γιατί δε βρίσκω πληροφορίες ολωσδιόλου, μόνο την ύπαρξη των δύο πακέτων). Αν ισχύουν αυτά που λες, τότε έχουμε δύο ελαφρώς διαφορετικά αμέρικαν μπλεντ, πράγμα που ίσως ταιριάζει πιο πολύ με αυτό που κατάλαβα καπνίζοντας (αλλά δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό που έγραψα).

      Ανοίγω τώρα το e-strifto και πράγματι, έχει τους δύο καπνούς σε μικρή συσκευασία, αλλά και πάλι χωρίς πληροφορίες. Το άσπρο είναι στ' αλήθεια άσπρο, ενώ το κατοστάρι άσπρο είναι μάλλον γαλάζιο, οπότε ίσως να μην είναι το ίδιο χαρμάνι.

      Εσύ από πού βρήκες ότι είναι με βιρτζίνια και μπέρλεϊ;

      Διαγραφή
    2. Φίλε, τo 2 του προηγούμενου μηνύματός μου είναι άκυρο. Σε μια δεύτερη ανάγνωση κατάλαβα τι εννοείς.

      Παρά ταύτα η προφορική μου ενημέρωση ήταν αυτή ακριβώς που γράφω στην ανάρτηση (μονοποικιλιακά Ιζμίρ και Μπασμά). Αν διασταυρώσουμε από κάπου έγκυρα ότι ισχύουν αυτά που λες (ή αυτά που γράφει με γκρίκλις ο παραπάνω ανώνυμος φίλος), να διρθώσω την ανάρτηση.

      Διαγραφή
  5. Απο το σαιτ της wolfway διαβασα για τους καπνους στριφτου τι χαρμανι ειναι. Εκει που ειναι σαν blog μεσα στο σαιτ της wolfway περιεγραφαν αναλυτηκα τους νεους καπνους επος. Θελει να ψαξεις λιγο μεσα στο σαιτ της wolfway. Δεν τους εχω δοκιμασει και ουτε προκειται γιατι ειμαι καπνιστης ετοιμου τσιγαρου και βαριεμαι να αλλαζω. Αλλα αφου εχουν κυκλοφορησει παντου μπορεις να παρεις εναν και να δεις τι γραφει πανω στο σακουλακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A ωραία, ευχαριστώ.

      Το σακουλάκι δε γράφει τίποτε, το τόνισα αυτό.

      Διαγραφή
  6. Προς όλους τους αναγνώστες:

    Επειδή ο παραπάνω ανώνυμος φίλος είχε τελικά δίκιο για τα χαρμάνια, ενώ η δική μου ενημέρωση από το μαγαζί ήταν ό,τι να 'ναι, θα ξανακάνω εξ υπαρχής την ανάρτηση. Μέχρι να συμβεί αυτό, αγνοήστε τις πληροφορίες για τα δύο Έπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπό το φως των νέων δεδομένων, που έφεραν στο φως διάφοροι ανώνυμοι σχολιαστές, η ανάρτηση για το Έπος αυτονομείται. Τους ευχαριστώ για τη βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την Παρασκευη το βραδυ παρηγγειλα τον Wolfway απ'τον ιστοτοπο της εταιρειας και την τριτη το πρωι τον παρελαβα. Θεικο αρωμα και γευση,και κατευθείαν σου δινει την αισθηση ότι αυτό που καπνιζεις είναι καθαρο και δεν εχει καμμια σχεση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορει στο εμποριο.Δεν ξερω αν μπορει να γινει το καθημερινο μου τσιγαρο,καθως η πικαντικη γευση των ανατολιτικων καπνων ισως δεν είναι για συνεχη χρηση για εμας που εχουμε συνηθισει πια σε λιγο πιο ''στρωτες'' γευσεις (Virginia κ.α.). Π.Χ. για αυτό ειχα σταματησει και το ΣΑΝΤΕ αφιλτρο και τον ΑΣΣΟ παλια. Επισης ο καπνος είναι λιγο βαρυτερος από ότι καπνιζω τα τελευταια χρονια (το βαρος του καπνου είναι 3μιση στα πεντε-ακριβως όπως περιγράφεται στο σακουλακι).Σιγουρα παντως θα φροντισω να εχω παντα στο σπιτι από αυτό τον καπνο.Με 14 τσιγαροχαρτο του παππου αναδεικνύεται καλυτερα η γευση του από ότι με το 18 της ιδιας εταιρειας ( θελει λεπτο χαρτακι ).Παντως ολοι οσοι γραφουν σε αυτό τον ιστοτοπο χρονια τωρα ότι περιμενουν καποιο ανατολιτικο χαρμανι να κυκλοφορησει,θα μου κανει εντυπωση αν δεν δοκιμασουν αυτό τον καπνο.Ειναι ενας καπνος που κάθε καπνιστης πρεπει τουλάχιστον να δοκιμασει.Σημερα καπνισα από τρακα και ένα PUEBLO γαλαζιο,και ο WOLFWAY είναι δεκα φορες καλυτερος.Ο PUEBLO είναι πιο βαρυς και τελειως αγευστος,διχως αρωμα.Δεν είμαι ειδικος αλλα νομιζω ότι αν ξενοι ''γευσιγνώστες'' του καπνου δοκιμασουν WOLFWAY θα παθουν πλακα.Το φερμουάρ της συσκευασίας κλεινει τελεια μεχρι στιγμης.
    Μαζι παρηγγειλα και ένα ΒLACK SEA και ένα ΜΥΡΟ,οταν τα ανοιξω ισως γραψω και για αυτά,καθως και για τα δυο 15αρια ΕΠΟΣ που παρηγγειλα από αλλου.
    Γενικα ότι καλυτερο εχω καπνισει στα 28 χρονια που καπνιζω (Φυσικα υπαρχουν και αλλα αγαπημενα τσιγαρα που το καθενα εχει τη δικια του απολαυση όπως ας πουμε τα ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΧCELLENCE,που ισως είναι καλυτερα για συνεχη-καθημερινη χρηση).

    ΘEIKΗ ΓΕΥΣΗ-ΘΕΙΚΟ ΑΡΩΜΑ-ΘΕΙΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα τον ήθελα πιο βαρύ , λιγότερο υγρό και σίγουρα με καλύτερη μίξη των ποικιλιών. Κάθε τσιγάρο που στρίβω είναι λίγο τζόγος: κάποια μοσχοβολάνε μπασμά, άλλα είναι αέρας κοπανιστός. Αν τον συγκρίνω με τους ιστορικούς άφιλτρους μπασμάδες που έχω τιμήσει δεόντως στα νιάτα μου ( Ελλάς σπέσιαλ και Ξάνθη ) είναι μέτριος. Μέσα όμως στη Βιρτζίνια χούντα που έχει επικρατήσει στα καπνοχώραφα και τα περίπτερα της χώρας είναι σούπερ.
    Δεν έχω δοκιμάσει τα άλλα προιόντα της εταιρείας, αλλά σίγουρα θα το κάνω, γιατί εδώ υπάρχει μεράκι. Η συμβουλη μου είναι ότι αφού παράγουν καπνό για λίγους ( ο μπασμάς ήταν για λίγους ακόμη και την εποχή που Βιρτζίνια καπνίζαμε όταν ερχόταν ο θείος από την Αμερική ), ας τολμήσουν περισσότερο με πιο αιχμηρά χαρμάνια. Από καπνούς και τσιγάρα του " μέσου όρου" έχουμε πήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέπε ή όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει, επειδή τελευταία σκέφτομαι να δοκιμάσω τα καινούρια προϊόντα της Wolfway, μπορείς να κάνεις μια σύγκριση μεταξύ του γαλάζιου ΕΠΟΣ και του Wolfway;; Δηλαδή, ποιο προτείνεις για καθημερινό κάπνισμα, ποιο έχει καλύτερο άρωμα, τι σε ενθουσίασε και τι σε απογοήτευσε. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Wolfway δε θα το πρότεινα για καθημερινό κάπνισμα, παρά μόνο σε όποιον δεν καπνίζει πάνω από 4-5 τσιγάρα την ημέρα. Ναι μεν έχει το καλύτερο άρωμα (για τα γούστα μου) που έχω πετύχει σε οποιοδήποτε καπνοπροϊόν, αλλά μόλις το συνηθίσεις παύεις να το νιώθεις. Στα μείον και μια πικρή επίγευση που αφήνει.

      Το Έπος είναι πιο ήπιο, λιγότερο ιδιαίτερο, και ίσως πιο ισορροπημένο. Πιστεύω ότι για καθημερινή μαρκα ταιριάζει καλύτερα.

      Μακάρι να τα βγάζανε και σε μικρές συσκευασίες. Μια κατοστάρα Έπος μαζί με μια 15άρα WW θα ήταν ο τέλειος συνδυασμός.

      Πάντως το άρωμα του WW είναι κάτι που οφείλει κανείς στον εαυτό του να δοκιμάσει, αν ψάχνεται με τα καπνά. Κάποια στιγμή Ευθύμη βρες μια ευκαιρία και δοκίμασέ το, δε θα σε απογοητεύσει.

      Διαγραφή
    2. Μα και αυτοί να μην το βγάζουν σε μικρότερη συσκευασία! Το γεγονός πως δεν είναι για μόνιμο κάπνισμα με βολεύει, διότι πάντα κουβαλάω έτοιμα τσιγάρα μαζί μου. Επίσης για την πικρίλα που λες δεν με ενοχλεί εφόσον αυτή μοιάζει με του 22. Θα δοκιμάσω τον Wolfway. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, οι εντυπώσεις μας για τους δυο καπνούς της εταιρίας που δοκίμασα (Μπλακ Σι και Λίζαρντ Μπλακ) ήταν παρόμοιες.

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να βρω τον wolfway ή τον black sea ή τους έπος στην Θεσσαλονίκη.(εννοώ από περίπτερο ή καπνοπωλείο ή από το πρατήριο της wolfway αν υπάρχει στην Θεσσαλονίκη, όχι με παραγγελία από την εταιρία ή από site).Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πας στο κέντρο, Δημ. Γούναρη 47. Είναι λίγο πιο πάνω απ την Καμάρα. Είναι το μοναδικό πρατήριο της εταιρίας στην πόλη και δεν νομίζω να πουλάει άλλο κατάστημα τα προϊόντα τους.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ευθύμη, μήπως ξές αν μπορώ να βρω στο πρατήριο και καπνούς 15?

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν έχει των 15γρ, μόνο των 100γρ. Αλλά δεν χάνεις κάτι αν τους ρωτήσεις ή τους πάρεις ένα τηλέφωνο. Βρες το στο site τους

      Διαγραφή
  12. Ρε παιδες ο Ασσος export υπαρχει ακομα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος είναι ο βαρύτερος καπνός της εταιρείας Γούλφγουει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι καλύτεροι καπνοί της αγοράς μακράν...ποιότητα,γεύση,άρωμα,καθαρός καπνός..ύστερα από κάπνισμα πολλών ετών και μάλιστα καπνού γνωστής πολυεθνικής χωρίς χημικά τα τελευταία έτη η ποιοτική υπεροχή της wolfway μού είναι εμφανέστατη.και πολύ πιο ήπια και φιλικά τα καπνά της για το αναπνευστικό σύστημα...εντυπωσιακότατα προϊόντα που υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα και σόρρυ γιά τονλ off topic αλλα επειδη είμαι απο κινητό δεν βρίσκω κάπου επιλογή να στείλω προσωπικό μήνυμα..αν σας είναι εύκολο μια κριτική για τον καπνό καμελ τον κίτρινο βγηκε πολύ πρόσφατα και μόλις τον είδα έπαθα ενα ψυχολογικό σοκ θετικό γιατί αγαπώ καμήλα.Η γεύση ήταν σαν του πακέτου δοκίμασα απο μια φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα.εχει δοκιμάσει κάποιος πρόσφατα έπος πορφυρό; πήρα ένα σακουλάκι μετά από καιρό.την πολυ σοκολατένια γεύση του GR ,μου θύμισε η γεύση και το άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή