ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Άσσος Άνευ έτοιμο τσιγάρο


 Εδώ και λίγες βδομάδες η Φίλιπ Μόρις Παπαστράτος λάνσαρε νέες κυκλοφορίες στην αγορά καπνού και έτοιμου τσιγάρου με το σήμα του Άσσου. Ο τίτλος, Άσσος Άνευ (ή Assos Aney;) τα λέει όλα: Τσιγάρο δίχως πρόσθετα. Είχε προηγηθεί λίγες μόνο βδομάδες πριν η κυκλοφορία του Marlboro χωρίς πρόσθετα (καπνός). Προφανώς η εταιρία θέλει να είναι στην μόδα των τελευταίων ετών, και θεωρώ πως δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει και έτοιμο τσιγάρο Marlboro δίχως πρόσθετα.
 Για τον σχεδιασμό του πακέτου, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, είναι πανομοιότυπος με την συσκευασία του καπνού που έχει αναλύσει δυο παρουσιάσεις πιο κάτω ο Πέπε. Προσωπικά δεν μου άρεσε, ούτε το χρώμα ούτε η υφή του πακέτου, αλλά γούστα είναι αυτά.
  Πάμε στο περιεχόμενο. Ανοίγεις το πακέτο όπου υπάρχει ένα χαρτάκι που γράφει Νερό + Καπνός = Ασσος Άνευ. Δεν ξέρω αν είναι μόνο νερό και καπνός ή αν υπάρχουν μη τεχνητά πρόσθετα και δεν νομίζω εν τέλει να έχει τόσο μεγάλη σημασία. Άλλωστε όπως γράφει το πλαϊ του πακέτου, το γεγονός πως είναι χωρίς πρόσθετα δεν το καθιστά λιγότερο ανθυγιεινό για τον καπνιστή. Σαν τσιγάρο δεν με απογοήτευσε, δεν με ενθουσίασε κιόλας. Πρόκειται για μέτριο προς βαρύ american blend, ίσως με αρκετά βιρτζίνια και λιγότερα ανατολικά. Έχει απαλή γεύση, διακριτικό άρωμα ελληνικών καπνών και δεν ενοχλεί τον λαιμό. Παρόλα αυτά το βρήκα κάπως κουραστικό, δεν έχει ένταση και πολυπλοκότητα. Μετά το 3ο τσιγάρο μου φυγε η πρώτη έντονη διάθεση να το καπνίσω ξανά, χωρίς φυσικά να σκεφτώ ούτε στιγμή να πετάξω το πακέτο.
  Για τα λεφτά του, 3,50 ευρώ είναι καλούτσικη επιλογή, ειδικά για όσους αναζητούν κάτι απαλό, διακριτικό χωρίς συγκινήσεις.

51 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή κριτική, συν το γεγονός οτι, δε ξέρω αν ισχυει και γι άλλους, αφήνει την αίσθηηση του ανικανοποίητου και καπνίζεις περισσότερο.
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Το πακέτο το κάπνισα σε 1,5 μέρα ενώ κανονικά καπνίζω 7-8 τσιγάρα την μέρα.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ MARLBORO ΚΟΚΚΙΝΟ.ΙΣΩΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΚΡΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΕΥΣΗ! ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΤ΄ ΕΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ! ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!

      Διαγραφή
  2. Ακόμα δεν το 'χω πετύχει πουθενά σε μόστρα περιπτέρου/ψιλικατζήδικου. Ομολογώ ότι δε ρώτησα κιόλας.

    Τι περιεκτικότητες έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι light. Αν θυμάμαι καλά 9/08 είναι, δεν είναι βαρύ και ασήκωτο φυσικά, αλλά ούτε ελαφρύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω δοκιμασει ολα τα aditive free τσιγαρα το καμελ νατουραλ εχει την καλυτερη γευση

      Διαγραφή
  4. Θα ηθελα αν καποιος φιλος εχει αγορασει on line απο το Bonds of London να μου πει αν μπορει τη διαδικασια και αν το καταστημα ειναι αξιοπιστο αν και απο παλιοτερα σχολια του Πετρου που ειδα λεει πως ειναι αξιοπιστο.Ευχαριστω προκαταβολικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο υπαρχουν καπιταλ κοντρολς αγορες on line δεν γινονται

      Διαγραφή
    2. Μην το λες. Γίνονται πλέον, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο και φυσικά υπάρχουν περιορισμοί στα ποσά των εμβασμάτων. Ρωτήστε στην τράπεζά σας και θα σας πουν.

      Όσο για το σαιτ που λέει ο φίλος, και γω άκουσα πως είναι αξιόπιστο αν και ακριβό.

      Διαγραφή
    3. τελικα πηγα στην τραπεζα να ρωτησω.ουτε λογος για αγορες μεσω ιντερνετ απο το εξωτερικο μονο με paypal με καποιο τροπο που μου εξηγησαν αλλα δεν εδωσα σημασια αφου δεν εχω τετοιο πραγμα με χρεωστικες και πιστωτικες ειναι αδυνατον οσο υπαρχει αυτη η κατασταση με τις τραπεζες και τους περιρισμους της κινησης κεφαλαιων

      Διαγραφή
    4. Έχουν βγεί και για στριφτό.

      Διαγραφή
  5. Κυκλοφορισαν οι καπνοι Επος απο την wolfway. Μην χαιρεστε ειναι για πιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά μέσα σενα πακέτο BF μοβ βρήκα τρία κιόλας τσιγάρα με κολλημένο επάνω στην άκρη του φίλτρου κάτι σαν γρι οβάλ μικρούτσικα ολόιδια μεταξύ τους κομματάκια σκουπίδάκια που ούτε στο BF ούτε στα άλλα τσιγάρα παλιότερα δεν μου έτυχαν τέτοια. Καρβουνάκι δεν φαίνεται να είναι, κομμάτια καπνού σίγουρα δεν είναι, δεν ξέρω αν είναι εκείνα τα «ζωάκια» καπνού που λέτε αν και δεν είδα να έχουν ποδάρια κτλ που τα διερεύνησα κιόλας με φακό)). Τι μπορεί να είναι τέλος πάντων γιατί έχω ευαισθησίες να πούμε με αυτό που βάζω στο στόμα μου .
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o καπνος εχει παρα πολλα παρασιτα και αρρωστιες. Μερικα εντομα που παρασιτουν ειναι το tobacco beetle αλλα και η ψειρα του καπνου (bug). Aν περπατουσε μαλλον ητο καπιο ειδος ψειρας αν οχι ηταν απλα σκουπιδακι απο το εργοστασιο

      Διαγραφή
    2. Αν είναι σφραγιζμένο το πακέτο δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει κάτι ο καπνός, εξάλλου πρίν παρασκευαστεί έχει φάει 1002 ψεκάζματα. Στα εργοστασιακά τσιγάρα - καπνούς, όλο και κάτι θα βρείς ( δε μιλάω για μαμούνια και διάφορα ζωντανά ), μιλάω για σκουπιδάκια, καπνοκότσανα, χοντροκόματα κλπ...

      Διαγραφή
    3. Τα leader τα τσιγαρα πως τα βλεπεται ειναι καλα,αξιζουν για καπνισμα;

      Διαγραφή
    4. OXI
      Άμα είναι να κάνεις leader μην καπνίσεις καθόλου. Δεν υπάρχει πιο φθηνιάρικο σήμα σε ποιότητα.

      Διαγραφή
    5. οχι δεν ειναι τοσο φθηνιαρικο υπαρχουν και χειροτερα οπως το american legend

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας!��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδια τα Winston classic ειναι καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κωδικος πανω στο πακετο Σ Β τι σημαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν εξηγηθει και παλιοτερα αυτα σε αλλο ποστ αλλα δεν θυμαμαι που.
      Ειναι η παρτιδα, αλλα αυτα δεν θα πρεπει να αφορουν εναν καπνιστη τσιγαρου, πακετο απο τσιγαρο ειναι, οχι κουτι απο πουρα για να κοιτας ημερομηνια παραγωγης και παρτιδες.

      Διαγραφή
    2. Σιγα ρε φιλε μια ερωτηση εκανα μην με φας και τελος παντων εμενα με αφορα εσενα μην σε νοιαζει!!!

      Διαγραφή
    3. Μπορει να σου απαντησει ο Πεπε, γενικα οι κωδικοι πανω στο χαρτακι φορου ειναι οτι οι πινακιδες στα αυτοκινητα.

      Διαγραφή
  10. Πρεπει να μυρισεται το πρωϊ πως μυριζει ολη η Καλαματα απο το εργοστασιο του Καρελια μια μυρωδια μελιου με φρεσκο καπνο σε κανει να μπεις μεσα και να παρεις 5-6 πακετα και να τα καπνισεις εκεινη την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε διαχειριστες καντε ενα αφιερωμα στο Marlboro πρασινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είν' κακή ιδέα. Εσύ το καπνίζεις; Για πες δυο λόγια. Και το βάζουμε κι εμείς στα υπόψιν. Παλιά έπαιρνα πού και πού τσιγάρα μέντα, τώρα έχω καιρό να το θυμηθώ αυτό το χούι.

      Διαγραφή
    2. Θα σου πω Πεπε ευχαριστω και τιμη μου που απαντησες.Λοιπον εχω να το καπνισω πολυ καιρο βγηκε το 2005 περιπου αν θυμαμαι καλα ειχε ωραια γευση αλλα οταν επαιρνε την γευση της μεντας ηταν λες και καπνιζες Vicks αυτην την κρεμα που μας ετριβαν οι γιαγιαδες μας ηταν ενα πολυ μετριο τσιγαρο το μονο που μου αρεσε ηταν η συσκευασια του η πρασινη αυτη συσκευασια.Πολλοι το ειχαν στην σκεψη τους σαν την μαριχουανα με το χρωμα αυτο της συσκευασιας και αμα δειτε στο google υπαρχει αυτο το σχεδιο του πενταφυλλου πανω στο πακετο αυτα....

      Διαγραφή
  12. Εχω και αλλη μια προταση για εσας τους διαχειριστες μπορειται να κανετε ενα αφιερωμα στην καπνοβιομηχανια Καρελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αναρτηση ενος σηματος του Καρελια καποιος φιλος του μπλογκ παλιοτερα εχει κανει αφιερωμα σε ολα τα σηματα του Καρελια δεν θυμαμαι ομως σε ποιο ψαξε λιγο στα τσιγαρα του Καρελια στα σχολια και θα βρεις πολλες ενδιαφερουσες πληροφοριες για την εταιρεια ακομα και σχολια απο τον ιδιο το κ,Καρελια

      Διαγραφή
  13. Φιλοι μου μπορειται να μου προτεινεται καποια καλα-αυθεντικα-βαρβατα αμερικαν μπλεντ τσιγαρα οτι τιμη να 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Senator φιλε αλλα για να το βρεις πρεπει να κανεις ταμα στον Αγιο Φανουριο,μετα ολα τα κλασσικα Camel,Marlboro,Winston,Lucky Strike,Davidoff,Stuyvesant και αλλα λιγοτερο καλα οπως το Σαντε φιλτρο,Καρελια Special,Bf,Cooper,Assos red κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστω φιλε για την απαντηση θα δοκιμασω ολα αυτα που μου προτεινες και οποιο μου κατσει πιο καλα θα το καθιερωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κινηστε λιγο το μπλογκ εχει ψιλονεκρωσει τον τελευταιο καιρο ειναι απο τα καλυτερα με την πιο καλη παρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαλλον παντως περιμενω πολυ την επομενη παρουσιαση σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδια εχει μιλησει κανεις με τον πετρο ειναι καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  19. Πηρα Καρελια λαϊτς εκατοσταρια εχουν βελτιωθει παρα πολυ και λεω να τα καθιερωσω παρολο που ειμαι φανατικος με τα Καρελια σπεσιαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πηρα dunhill fine cut swiss blend (μαυρο) και dunhill fine cut master blend (μπλε)
    νεα τιμη 4.30
    Τα τσιγαρα κυκλοφορουν κανονικα ΔΕΝ καταργηθηκαν.

    καπνιζω το swiss blend ειναι πολυ καλο τσιγαρο επιπεδου senator αλλα βρισκεται πιο ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά κανένα καλο μέτριο τσιγάρο στα 3.5 έχετε να προτείνετε; κάνω 6-7 τσιγάρα τη μέρα. Επίσης μήπως ξέρετε μετά από πόσο καιρό φαίνεται σε εξετάσεις ότι καπνίζεις; τώρα πια μου είναι δύσκολο να μείνω έστω και μια μέρα δίχως τσιγάρο. Καπνίζω τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν κάθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε για τα ιατρικά θέματα καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικό. Έχω ακούσει πως μέχρι 4 τσιγάρα/μέρα είσαι ο.κ, αλλά και αυτό μπορεί να παπάς.

      Για τα υπόλοιπα τώρα, προφανώς εννοείς μετρίου βάρους τσιγάρο. Και πάλι την απάντηση θα την βρείς μόνος σου ανάλογα με τα γευστικά σου κριτήρια. Αξιόλογα ανατολικά ή καλύτερα ημιανατολικά σήματα είναι όλα στην τιμή που λες δηλαδή οι παραδοσιακοί άσσοι (κασετίνα κ μαλακό) και το καρέλια φίλτρο (αυτό είναι καλό αλλά πιο βαρύ). Μετά από αμερικάνικα χαρμάνια, τίμιο είναι το winston

      Διαγραφή
  22. Εχει πάει ανέλπιστα καλά και το τσιγάρο και ο καπνός Ασσος Ανευ. Σίγουρα ήταν η εμπορικότερη νεα κυκλοφορία της χρονιάς που φεύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπόν, κάνω 1-2 πακέτα το μήνα περίπου. Έχω κάνει μέχρι στιγμής leader (χάλια), καρέλια λευκή κασετίνα (καλούτσικα) και τώρα έχω camel black. Γενικά θέλω βαριά τσιγάρα από 3.30 εώς 3.80. Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο; Να δοκιμάσω και άσσο άνευ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παιδιά ο Πέτρος είναι καλά; Έχουμε κανένα νέο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πήρα τις προάλλες μια καπνοσακουλα Άσσο Άνευ και η φαρυγγίτιδα και ο πονόλαιμος πήγε σύννεφο. Έριξα φόλα χθες, και πάω μόνιμα για Καρελακιας μαλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή