ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - ΝΕΑ ΤΣΙΓΑΡΑ (β)

Επειδή η παλιότερη ανάρτηση με το ίδιο θέμα έχει γίνει δύσχρηστη από τα πολά σχόλια, λέω να συνεχίσουμε την κουβέντα εδώ.

Εδώ λοιπόν θα γράφουμε, στα σχόλια, ανακοινώσεις ή ερωτήσεις για κάθε νέο καπνοπροϊόν που υποπίπτει στην αντίληψή μας. Δεδομένης της απαγόρευσης των διαφημίσεων για τσιγάρα και καπνούς, αυτός θα είναι ένας τρόπος να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για τις νέες εξελίξεις στην αγορά.

186 σχόλια:

  1. Για να συνεχίσουμε από κει που είχαμε μείνει, θυμίζω ότι οι τελευταίες νέες κυκλοφορίες που αναφέρθηκαν ήταν:
    α) Άσσος άνευ, τσιγάρο χωρίς πρόσθετα
    β) Άσσος άνευ, καπνός στριφτού χωρίς πρόσθετα
    γ) Golden virginia rose blush, καπνός στριφτού, μάλλον αμέρικαν μπλεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά το χαρμάνι εμπειρικά πάντα στον άσσο καπνό κ τσιγάρο πρέπει να είναι virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους.

    Βρήκα και αγόρασα 2 πακέτα από το Αssos Άνευ. Είναι σε καφε ανοιχτόχρωμο πακέτο, κάνει 3,50 €. Πίσω το πακέτο γράφει: Ένα χαρμάνι χωρίς πρόσθετα που περιέχει και επιλεγμένα Ελληνικά καπνά. Πάντα με τη φροντίδα και εγγύηση Παπαστράτος.

    Το τσιγάρο έχει διπλό χαρτάκι και μάλιστα μεγάλο. Καίγεται σχετικά γρήγορα. Αναφορικά με τη γεύση του, περιέχει σίγουρα και κάποια καπνά γεύσης, εκτός του Virginia. Είναι απαλό στο λαιμό, Περιεκτικότητες είναι πίσσα 8mg, νικοτίνη 0,8mg, μονοξείδιο 9 mg. Από βάρος είναι μέτριο, προσωπικά βαρύ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω.

    Θα το ξαναπάρω σίγουρα, είναι μία καλή επιλογή σε μία ανταγωνιστική τιμή.

    Πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα κυκλοφορεί παντού εφόσον είναι της PM.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ρε παιδιά. Πήγα σε 3-4 κεντρικότατα σημεία και οι πωλητές δηλώνουν άγνοια. Το διπλό χαρτάκι που λες Κώστα με ξενερώνει κάπως αλλά φυσικά και θα το δοκιμάσω

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτε στην Αθήνα έχει κυκλοφορήσει ευρέως. Χωρίς να έχω σηκώσει κάθε πέτρα, σε 2-3 περίπτερα ρώτησα και δεν το ήξεραν.

      Διαγραφή
  4. Μιας και δεν υπαρχει αναρτηση για το σημα που θελω να σχολιασω θα γραψω εδω δυο λογια.Αναφερομαι στο American Legend white του Καρελια.Το αναζητουσα καιρο αφου το κοκκινο το εχω καπνισει στο παρελθον και δε μου αρεσε και πολυ απευθυνθηκα στην εταιρεια και μου υπεδειξε οπως το συνηθιζει αμεσα και ευγενεστατα σημεια πωλησεις.Αγορασα λοιπον δυο πακετα.Το πακετο εχει πανω τον αμερικανικο αετο,ειναι λευκο το τσιγαρο ειναι king size με λευκο φιλτρο που ειναι ωραιο αισθητικα για ενα light τσιγαρο.Σαν γευση δεν λεει πολλα η φτηνιαρικη γευση παρομοια με του Leader ειναι αισθητη καπνισα μισο πακετο εδωσα και μερικα και το αλλο πακετο το κραταω μονο για τη συλλογη μου.Δικαια δεν υπαρχει πουθενα και δεν το καπνιζει κανενας,ειναι κακο τσιγαρο και δεν υπαρχει περιπτωση να το ξαναπαρω.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βέβαια, είναι κακό τσιγάρο. Είναι κάτι που το χουν πει πολλά παιδιά εδώ μέσα: Φτηνό αμερικαν μπλεντ έχει ο Καρέλιας. Δεν υπάρχει λόγος να χει και δεύτερο. Μακάρι να κάνει νέο σήμα ή εστω να αναβαθμίσει το American Legend ή το Leader του. Να δουμε

      Διαγραφή
  5. Βασικα το Leader,ειναι πολυ καλυτερο απο το American Legend το δευτερο καπνιζοντας το μονο γευση καπνου δεν σου ερχεται μονο χημεια καταλαβα εγω.Πολυ θα ηθελα να βγαλει ο Καρελιας ενα καλο american blend και ας ηταν ακριβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρα χτες τον καπνό Άσσο άνευ. Καλός καπνός είναι, αμερικάνικο χαρμάνι αν δεν πέφτω έξω, μεσαιοβαρύς (ικανοποιητικός). Περισσότερα οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τον δοκιμασα και εγω τον καπνο τον Ασσο Ανευ και πιστευω αυτον θα παιρνω απο δω και περα. Η συσκευασια του (χρωματος καφε ανοιχτο) μου αρεσε παρα πολυ, καθως και τα καπνα του. Δεν ειναι ουτε πολυ βαρυς, ουτε πολυ ελαφρυς και εχει ωραια γευση καπνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δοκιμασα τον νέο καπνο golden Virginia rose blush και τον βρηκα αρκετα καλο,Ειναι Ψιλοκομμενος με αρκετη υγρασία..Εγω τον βρηκα λιγο ελαφρυ.Εχει μια ελαφια απαλη γευση.Θα τον ξαναπαρω σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, αυτός ο καπνός είναι Golden Virginia (GV) ή VG; Διαφορετικές μάρκες δεν είναι, ή όχι;

      Διαγραφή
    2. Οχι ειναι gv. Golden virginia.

      Διαγραφή
  9. Σωστά. Το ξανάψαξα, δεν υπάρχει VG!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να και κάτι καινούργιο που έμαθα.Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν διαφορετικοί καπνοί με καμία σχέση μεταξύ τους.Και δηλαδή έχω μια απορία τον ζητάς πως ως GV ή ως Golden Virginia; (που του λες μετά ξέρω γω χρώμα μπλε πράσινο κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρος κι εγώ. Δεν έχω πάρει κανέναν GV, και δεν ξέρω λεπτομερώς τι πληροφορίες έχει το πακέτο, ούτε πώς τον ξέρουν στα περίπτερα...

      Διαγραφή
    2. Ούτε εγώ έχω αγοράσει ποτέ μου δεν είμαι καθόλου περίεργος να πω την αλήθεια να δοκιμάσω γιατί δεν έχω δει άτομα να καπνίζουν τέτοιους καπνούς πολύ ελάχιστα.Λογικά πάνως αν τους πεις GV θα καταλάβουν

      Διαγραφή
    3. golden virginia rose blush τον ζητας

      Διαγραφή
  11. Πριν μία εβδομάδα είχα αγοράσει μαλακό lucky strike και ήταν όπως το θυμάμαι πριν από αρκετούς μήνες που το δοκίμασα. Σήμερα, παρατήρησα ότι ο περιπτεράς μου είχε φέρει το καινούριο και πήρα ένα σκληρό πακέτο, καθώς στο μαλακό είχε ακόμα από τα παλιά.

    Είναι κατά την άποψή μου βελτιωμένο το τσιγάρο. Το μέχρι πρόσφατα σκληρό ήταν ένα τραχύ χαρμάνι και δύσκολο. Το καινούριο είναι πιο γλυκόπιοτο και πιο φινετσάτο, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μία τέτοια λέξη. Το πακέτο το νέο, είναι αυτό που κυκλοφόρησε από το 2013 σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης. Το τσιγάρο έχει και αυτό μία σχεδιαστική διαφορά. Αντί να γράφει "Lucky Strike" με κεφαλαία όπως το παλιό, πλέον γράφει "Luckies" με μικρά.

    Έχοντας κάνει μόλις 3 τσιγάρα είμαι σίγουρος ότι θα το ξαναπάρω. Τιμή 3,60.

    Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για το κόκκινο πακέτο, Κώστα? Γιατί πακέτο με την επιγραφή "luckies" είδα σε ενα μπλε πακέτο που είναι τσιγάρο μέντας. Κόκκινο luckies δεν πέτυχα

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Ευθύμη.

      Ναι μιλάω για το κόκκινο το κλασικό. Και εγώ μόνο σε ένα περίπτερο το έχω πετύχει μέχρι στιγμής, προφανώς οι άλλοι έχουν ακόμα τα παλιά που έχουν ξεμείνει. Έχω περιέργεια να δοκιμάσω και το μαλακό γιατί το σκληρό με άφησε πολύ ευχαριστημένο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  12. Παιδια παω Βέλγιο, Ολλανδια, Γερμανία, Γαλλία κι Ιταλία. Πες κανα καλό τσιγαρο να παρω αν μπορειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Βέλγιο οπωσδήποτε τα Belga τα 25άρια. Πολύ καλό και γεμάτο τσιγάρο. Υπάρχει αφιέρωμα.

      Γαλλία κυκλοφορεί το μαύρο dunhill international που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις, το είχα φέρει στον Πέτρο, υπάρχει αφιέρωμα επίσης.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  13. Για ιταλια που ξερω μην κανεις τον κοπο οι ιταλοι καπνιζουν 2-3 μαρκες και ολα τα αλλα θελουν παραγγελια μπορεις να βρεις ομως τους καπνους natural american spirit.

    H γερμανια εχει την καλυτερη και μεγαλυτερη αγορα,αναζητησε gitanes filtre, n.a.s. perique,pueblo,marlboro additive free,orienta,sobranie black russian.
































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάζω στο σάιτ της Γούφγουεϊ ότι εντός του Αυγούστου βγαίνει καινούργιος καπνός, με το μετριοπαθές όνομα «Έπος». Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα σε ολους.

    Κυκλοφορει δειλα - δειλα ενα νεο Marlboro με την ονομασια marlboro fuse beyond. Εχει το χαρακτηριστικο οτι διαθετει 2 καψουλες, μια μεντας και μια παγου. Τις καψουλες τις παταει κανεις για να δωσει την αντιστοιχη γευση. Το ειχαν promotion σε ενα beach bar, δεν το αγορασα, και οι 2-3 περιπτεραδες που ρωτησα σαφως με κοιτουσαν σαν εξωγηινο. Αλλα απο τη στιγμη που το προμοταρανε αργα η γρηγορα θα βγει στα περιπτερα.

    Ειναι ασπρο το φιλτρο του, δεν ξερω περιεκτικοτητες και κυκλοφορει και σε καποιες αλλες χωρες της Ευρωπης.

    Αν το πετυχω θα το αγορασω απο περιεργεια αν και τα convertibles δε μου πολυαρεσουν.

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι από εμένα σε όλους τους cigarettelovers. Το "Περίπτερό μας" στο Αγρίνιο λέει ότι το έχει:

      https://el-gr.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%9F-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%9C%CE%91%CE%A3/422981367795294

      Δε το έχω checkάρει, είμαι Πάτρα...

      Φιλικά, Γιώργος

      Διαγραφή
  16. Δεν το έχω δοκιμάσει και έτσι δεν ξέρω Πέπε. Ice capsule ονομάζεται. Κατά τη γνώμη μου θα είναι όπως η κάψουλα των Camel Activate.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι γνωστη η σειρα αυτη Marlboro beyond λεγεται και υπαρχει κανα χρονο νομιζω σε αρκετες χωρες του εξωτερικου.Αλλη μια πραξη εκμοντερνισμου του τσιγαρου απο μια εταιρεια τοσο μεγαλη που μπορει να κατευθυνει και να δημιουργησει τασεις στην αγορα του καπνου που προσωπικα με βρισκει καθετα αντιθετο.Σκοπος ολων των convertibles τσιγαρων,ειναι η σταδιακη καταργηση του καπνου και των προιοντων που παραγουν νικοτινη και η αντικατασταση τους με διαφορα αλλα πραγματα μεσα ωστε να μην ενοχλουνται οι αλλοι που δεν καπνιζουν σε μια Οργουελικη νεοκομουνιστικη κοινωνια που συντομα ερχεται και οι καπνιστες θα αποτελουν την δακτυλοδεικτουμενη και προς αποφυγη παραδειγμα μειοψηφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλακιες...ισα ισα ο κοσμος αφηνει σιγα σιγα το τσιγαρο για το πουρο που ειναι μονο καπνος.

      Διαγραφή
    2. Στόχος είναι η νομιμοποίηση του ΗΤ, η στροφή στα πούρα και η κατάργηση των έτοιμων τσιγάρων, όταν οι περιεκτικότητες θα πέσουν στο μισό, ποιος θα αγοράζει έτοιμο?

      Διαγραφή
    3. το ετοιμο το χτυπανε για πολλους λογους ενας απο αυτους ειναι το στριφτο και στη συνεχεια να ανοιξει ο δρομος για τη νομιμοποιηση του χασις. Αυτο εχει και τα θετικα του ομως καθως ο κοσμος πειραματιζεται και σε αλλες μορφες καπνου οπως το πουρο και η πιπα. Αυτα ομως θελουν φραγκα στην τσεπη ενω το τσιγαρο απευθεινεται σε ολους. Που ακουσες οτι οι περιεκτικοτητες θα πεσουν στο μισο??

      Διαγραφή
    4. Το δοκιμασα κι εγω(βρισκοντας το σε promotion). Περιεκτικοτητες 8-0,5-6, αλλα οπως ολοι σχεδον οι καπνιστες, δεν το απολαμβανεις ως τσιγαρο, αφου παιρνει τις "γευσεις" των καψουλων χωρις να αφηνει καμια γευση καπνου.
      Μητσος

      Διαγραφή
  18. Παιδια δοκιμασα το νεο πακετο lucky strike και μπορω να σας πω πως εχει αλλαξει αρκετα η γευση, προς το καλυτερο. Μαλιστα μου θυμισε πολυ το belga. Δοκιμαστε το, αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδη δεν βρηκα αναρτηση για το συγκεκριμενο τσιγαρο γραφω εδω.Βρηκα σε ενα μαγαζι τα πολυ γνωστα HB αγορασα ενα πακετο ειχε τρια ολα κι ολα πρεπει να πω πως πριν απο περιπου εξι μηνες τα αναζητουσα και σε ενα κεντρικο περιπτερο που ρωτησα μου ειπαν οτι εχουν καταργηθει πραγμα που πιθανον ισχυει αφου αυτα που αγορασα σημερα βγαζουν τη γευση του μπαγιατικου.Μεχρι στιγμης εχω καπνισει πεντε τσιγαρα και μου φανηκαν συμπαθητικα αμερικανικο χαρμανι πικαντικο δυσκολα τα αντιλαμβανεσαι ομως τα αρωματα αφου οπως ειπα πρεπει να ηταν πανω απο χρονο στο ραφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδιά είδα σε ένα περίπτερο έναν marlboro καπνό καφέ χρώματος.. επειδή δεν το συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή δεν ρώτησα τον περιπτερά περί τίνος πρόκειται.. το έψαξα λίγο στο ιντερνετ και βρήκα ότι μάλλον είναι marlboro additive free καπνός.. ισχύει ή εγώ είδα βλακείες (δηλαδή υπάρχει τέτοιος καπνός;) και αν υπάρχει αξίζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ισχύει. Κυκλοφορεί σχεδόν παντού. Αναζήτησέ το. Προσωπικά δεν είμαι φίλος του στριφτού οπότε δεν έχω γνώμη

      Διαγραφή
    2. Καλός καπνός είναι χωρίς πρόσθετα αρρώματα. Εμένα μου άρεσε, σε άλλους πάλι όχι. Στους καπνούς χρειάζεται δοκιμή, η γνώμη των άλλων δε πολυμετράει.

      Διαγραφή
  21. Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.. Μωρε εγω ρωταω για αντικειμενικά (σε γενικές γραμμές) πράγματα.. Όπως το αν είναι βαρύς (πιο βαρύς από τον κόκκινο marlboro)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δοκίμασα τον Asso premium red, που κανει θραυση θα ελεγα τα τελευταια χρονια εχοντας ξεπερασει μαλλον παραδοσιακα σηματα οπως το gr. Στην τιμη των 3,50 ευρω, με γευση που θυμισε πολυ το marlboro κοκκινο μαλακο(φυσικα προκειται για κλασικο american blend) αλλα αρκετα πιο πικαντικο. Μια καλη επιλογη για "μερακληδες" καπνιστες, και σε καλη τιμη. υγ: το τσιγαρο αυτο δε φανταζεστε τι επιτυχια εχει σε πληρωματα πλοιων, μεριδιο περιπου 60% θα λεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να πω και 2 πράγματα πιο εγκυκλοπαιδικα για τα κινεζικα τσιγαρα HUANGHELOU, που εφερε φιλος απο Κινα. Με αναλογιες 8-0,8-9, δεν τα λες βαρια. Το περιεργο ηταν οτι δεν ηταν ξενα σε γευση και αρωματα σε μενα (ή θα λεγα σε οποιονδηποτε Ελληνα καπνιστη), αφου ειχαν εντονο ανατολικο αρωμα(και πιθανοτατα μονο τετοια πολυ καλα καπνα). Ενα εξαιρετικο πραγματικα τσιγαρο που με τον καφε φτιαχνει απιστευτου ειδους απολαυση. http://i.imgur.com/jZH4A0S.jpg http://i.imgur.com/39qaYgB.jpg http://i.imgur.com/ZNlYAEw.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εκτος απο τον gv rose blush κυκλοφορουν και αλλοι 2 της gv ο blue και ο silver.
    Επισης καντε μια κριτικη για τα τσιγαρα philip morris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πηρα σημερα τα LM καινουρια κυκλοφορια 12 τσιγαρα το πακετο 1,5 ευρω.Πουρακια ειναι με καλη γευση.Οποιος αλλος τα δοκιμασει ας γραψει.Εγω πηρα το κοκκινο.Κυκλοφορει και σε μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πάντως που δοκιμασα τα κοκκινα μου φάνηκε πολυ χαλια. Καλύτερα σε πουρακια τα brake κι ας είναι διπλασια τιμή

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΟΣΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΙΤΑΝ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΗΚΑΝΙΚΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΜΗ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΙΚΤΗ

      Διαγραφή
    3. ΤΑ BRAKE ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?

      Διαγραφή
  26. Καινούργιο Πακετο limited edition στο winston blue 100's. Μιας και έχουμε το περίπτερο έχουμε την αποκλειστικότητα😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωραιο καλογουστο το ειδα σημερα γενικα η jti ολο τετοια κανει αντι να φερει το Sobranie στην Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχει καπνίσει κανείς τώρα πρόσφατα το Dunhill Fine Cut? Από τιμή γνωρίζω ότι είναι κάπως τσιμπημένο, ανταποκρίνεται σε αυτήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανταποκρινεται και με το παραπανο αλλα πρεπει να το βρεις φρεσκο σε πολυ κεντρικα σημεια

      Διαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ LM.ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 1.5 ΕΥΡΩ(ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 12 ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.estrifto.gr/c.Kapnoi-Striftoy-Tsigarou.229988.html Για δείτε κάτι περίεργους καπνούς με γεύσεις(stanley). Αν και δε νομίζω ότι ενδιαφέρουν και πολυ κόσμο.
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάνλεϊ κεράσι, καφέ και βανίλια (τρία ξεχωριστά, όχι όλα μαζί!).

      Δεν ήξερα ότι εισάγεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ή μόλις ήρθε (βέλγικα είναι, διαβάζω) ή κάνουν κάποια ειδική δικιά τους εισαγωγή.

      Δε θα τρελαινόμουν να το δοκιμάσω, αλλά η είδηση δεν παύει να έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Επισης stanley ασπρος και κιτρινος χωρις γευσεις. Τα προσεξα και εγω σε estrifto κλπ δεν ξερω εαν ειναι ευρειας κυκλοφοριας σε περιπτερα. Θα δοκιμασω καποιον απ αυτους απο περιεργεια.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Αν ειστε φαν του ελαφρυ καπνου o Stanley Blonde(Βελγικος) ειναι πολυ ελαφρυς και χωρις αρωματα, λιγο ξερος,(εκτος αν ειχαν το πακετο 10 χρονια :p ),εμενα που καπνιζα Drum ασπρο με ξετρελανε και με κερδισε. Αν ψαχνετε κατι ελαφρυ στιλ Drum ασπρο, το συνηστω ανεπιφυλακτα.

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια κριτικη για τα πουρακια της lm μπορει να κανει καποιος; Εγω πηρα τα κοκκινα και για τα λεφτα τους τα ξρινω ικανοποιητικσ. Αλλα δεν εχω εμπειρια σε πουρακια παρα καποτε μονο πιυ καπνιζα ενα εξαμηνο moods αφιλτρα και καποια πιυρα νεμινωμενα που εχω καπνισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ όχι, για τον ίδιο λόγο: δεν ξέρω από πούρα / πουράκια. Το μπλογκ όμως είναι ανοιχτό σε συνεργασίες.

      Διαγραφή
  33. αν αρχισουν να γινονται κριτικες σε "πουρακια" το μπλογκ θα πεσει σε χαμηλα στανταρ.
    ποιοτηκα πουρακια και ναργιλες ειναι το χειροτερο καπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπορει να πει κανεις γνωμη για davidoff classic και gold ; Αξιζουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προτείνω να γίνει μια λίστα(με την τιμή τους) για όλα τα 100άρια τσιγάρα(ελληνικά και ξένα) που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά και να γραφτούν γνώμες και κριτικές. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 1) ASSOS RED 100s, Ελαφρύ για τα νούμερά του(10 - 0,8) τσιγάρο, το οποίο, αν και δεν χτυπάει στο λαιμό(βασικό), είναι εντελώς ουδέτερο γευστικά. Ένα πακέτο(για τη συλλογή μου) και τέρμα. Τιμή : 3,50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κάθε κατοστάρι με ψηλές περιεκτικότητες θα είναι πιο ελαφρύ από ένα κανονικό (κινγκ σάιζ) τσιγάρο με τις ίδιες περιεκτικότητες, αφού μιλάμε για ποσό (μιλιγκράμ) κι όχι ποσοστό ενώ ο συνολικός καπνός είναι περισσότερος.

      Κ. Καραντή, ευχαριστούμε για την ιδέα για τα κατοστάρια. Συλλέκτης, ε; http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Για αυτό και δεν μου πολυαρέσουν, είναι πολύ light τα περισσότερα.

      Διαγραφή
    3. Ναι φίλε Πέπε. Επειδή καπνίζω - εδώ και 35 χρόνια - λίγο κι απολαυστικά, τα συλλέγω τα πακέτα. Πολύ σπουδαίο το μπλογκ σου με "Συλλογή από πακέτα τσιγάρων"! Συγχαρητήρια! Φίλε Ευθύμη υπάρχουν και 100ς που δεν χάνουν σε γεύση(παλιότερα - προ 20ετίας, που κάπνιζα πιο συστηματικά - τα Marlboro) και σήμερα, μου αρέσουν τα JOHN PLAYER SPECIAL 100s. Τα 100ς συστήνονται για όσους καπνίζουν λίγο για απόλαυση, μιας και διαρκούν περισσότερο. Θα τα δοκιμάζω σιγά-σιγά και θα γράφω.

      Διαγραφή
    4. Eμ, πριν είκοσι χρόνια δεν υπήρχε ανώτατο όριο, γι' αυτό!

      Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή
  37. Καλη ιδεα του φιλου πιο πανω πιστευω θα αξιζε ενα αφιερωματακι στα leader του Καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 2) JOHN PLAYER SPECIAL 100s(10-0,9). Τα καπνίζω αυτό το διάστημα. Είναι αρκετά αρωματικά virginia, από τα κλασικά εγγλέζικα θα έλεγα. Γευστικότατα και δεν ενοχλούν στο λαιμό. Θα τα έβαζα - σήμερα - γευστικά, δίπλα στα "ROTHMANS INTERNATIONAL" & "DUNHIL INTERNATIONAL"(αν κι αυτά δεν είναι 100ς). Τα κρατάμε - κατά τη γνώμη μου - ως καλά, μέχρι να κλείσει ο κύκλος των 100ς. Η τιμή τους : 3,50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 3) MARLBORO 100ς(10-0,8). Το MARLBORO αποτελεί ένα θρυλικό τσιγάρο και στην Ελλάδα. Ειδικά οι έφηβοι των αρχών των '80ς(στους οποίους κι ανήκω), αφήναμε, σιγά - σιγά, τα ελληνικά, και παίρναμε το, κυρίαρχο, για τους νέους, τσιγάρο της εποχής, το «MARLBORO», στο κλασικό, κόκκινο, σκληρό πακέτο. Θυμάμαι και την τιμή του : 35 δραχμές! Προσωπικά κατέληξα στο κόκκινο μαλακό, όταν ήθελα να καπνίσω τη συγκεκριμένη μάρκα. Στις αρχές των '90ς, όπου υπηρετούσα τη θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό, πέρασα στα MARLBORO 100’ς. Τότε μου άρεσαν και τα καθιέρωσα, όσο υπηρετούσα. Το ξανακάπνισα - για λίγο - το καλοκαίρι του 2014, αλλά δεν μου άρεσε, δεν ήταν φιλικό στο λαιμό(μου), όπως είναι το κόκκινο μαλακό, κι είχε χάσει από γεύση, όπως γενικά, κατά τη γνώμη μου, όλες οι ετικέτες του MARLBORO, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τώρα και με την άθλια αισθητική αλλαγή του πακέτου, το MARLBORO (και το 100ς) αποτελεί για μένα νοσταλγικές αναμνήσεις κι ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι καπνοι golden virginia αλλαξαν? Γιατι διαφημιζεται η καινουρια συσκευασια και ακουγεται οτι ειναι πλεον σκετο virginia.
    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://enkedro.blogspot.gr/2015/10/stanley-rolling-tobacco.html παιδιά είδα τυχαία αυτούς τους καπνούς σε ένα μαγαζί με είδη καπνιστού. Θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες και θα γράψω μια γνώμη τουλάχιστον για τα απλά γιατί κυκλοφορούν και αρωματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o κίτρινος είναι σαν τον drum στο κόψιμο και φέρνει λίγο και στη γεύση αλλά είναι αρκετά πιο ήπιος και με περισσότερα βιρτζίνια πιστέυω. Γράφει ότι είναι χωρίς χημικά και για αυτό έχει περίπου 15% υγρασία. Ο λευκός έχει λίγο καλύτερο κόψιμο, είναι ίσως 100% virginia και περίπου στο ίδιο επίπεδο βάρους ίσως ελάχιστα ελαφρύτερος. 4 ευρώ τα 17 γρ. Καλή μέση λύση μεταξύ ολλανδικών και βιρτζίνια καπνών. Κάτι μεταξύ drum και old holborn

      Διαγραφή
  42. Δοκίμασα τον λευκό Stanley blonde, έχει μια ξηρή σπιρτάδα ειδικά στην εκπνοή από την μύτη και μια ηπια γλυκιά γεύση που σου μένει χωρίς να γίνεται κουραστική !!! Η υγρασία του πιστεύω είναι η ιδανική μιας και δεν με μπουχτιζει ούτε πολύ ξηρός ούτε υγρός κάπου στη μέση, θα τον καθιερωσω για το επόμενο διάστημα και θα συνεχίσω να τον τεστάρω είναι αξιόλογος καπνός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς καινούργιο:
    Marlboro touch μπλε-πρασινωπό. Κινγκ σάιζ ανεπαίσθητα σλιμ τσιγάρο με καλαίσθητη μοντέρνα εμφάνιση και πακέτο. Λανσάρει άλλη μια νέα μοναδική πατέντα, το «Less Smell», και πράγματι μυρίζει λιγότερο στο χώρο (τώρα πώς διάολο το κάνουν αυτό δεν ξέρω, μάλλον όχι με φυσικότερα υλικά πάντως). Χαμηλές περιεκτικότητες (6 % 0,5), αλλά αναλόγως δυνατούτσικο, αφού το τσιγάρο είναι μικρότερο. Γεύση άψογη και αδιάφορη. Κάπνισα καναδυό στην τράκα, δεν έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη κι ούτε ψήνομαι να αποκτήσω. 3,70 ευρώ το πακέτο των 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μηπως ξερει κανεις σημειο πωλησης των καπνων Stanley στην Αθηνα? Τους δοκιμασε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta έχω δει στο καπνοπωλείο που παίρνω και τα Γούφγουεϊ: Σταδίου, σε μία στοά δίπλα στην πλ. Κλαυθμώνος. Η στοά έχει είσοδο και από τη Σταδίου και από τον κάθετο, το δρόμο δηλαδή της πλατείας (αλλά υπάρχουν τουλάχιστον δύο στοές σ' εκείνο το τετράγωνο).
      Δεν τα έχω δοκιμάσει.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ θα δοκιμασω εντος της βδομαδας και θα πω τη γνωμη μου!

      Διαγραφή
  45. Δοκίμασα τον Stanley λευκό(blonde) και δε μοιαζει με κανενα αλλο καπνο στην Ελλαδα. Σκετο βιρτζινια πολυ καλο και αρωματικο χωρις ομως κολωνιες τυπου ολντ χολμπορν. Επισης η εταιρια(Καρυδης Α.Ε) αν στειλεις mail υποδεικνυει αμεσα σημεια πωληση. Στα μεσα του καπνου σιγουρα θα ξαναπαρω, παροτι προτιμω τα ετοιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον! Αφού «σ' αρέσει να λες πολλά», θες να κάνεις μια λίγο πιο αναλυτική παρουσίαση, να την ανεβάσουμε ξεχωριστά;

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα οταν τον τελειωσω θα πω πιο ολοκληρωμενα παντως πιστευω αξιζει δοκιμης.

      Διαγραφή
    3. Στα τέλη λοιπόν του καπνού, και παρότι καπνιστής έτοιμων τσιγάρων γενικά, νομίζω ότι ο καπνός Stanley blonde δίνει κάτι καινούριο στην ελληνική αγορά, ένα κανπνό virginia πραγματικά καλό χωρίς μπόλικα αρώματα(αφήνω εκτός τους 2 Pueblo λόγω των γνωστών προβλημάτων με την υγρασία). Τιμή 4 ευρώ τα 17g και με ένα mail στο info@bestcigars.gr βρίσκεις σημείο πώλησης των καπνών κοντά στο σπίτι σου. Πιστεύω ότι αν δοκιμάσει αρκετός κόσμος θα έχει ένα μερίδιο στην αγορά καπνου. Στο προ'ι'όν: τον κάπνισα με rizla ασημί και γαλάζιο(καλύτερο με ασημί) και φιλτράκια rizla ultra slim. Αρκετά ικανοποιητικό στο βάρος, αν και θεωρείται λίγο ελαφρύτερος του κίτρινου και με ωραίο φυσικό άρωμα. Πιστεύω αξίζει δοκιμής ειδικά σε καπνιστές που αγαπούν το σκέτο virginia(εγώ κάπνιζω συνήθως το καρέλια το πορτοκαλί-πρώην μαλαλκό). Δοκιμάστε και κρίνετε!

      Διαγραφή
  46. Καλησπερα.Ξερει καποιος τι παιζει με αυτο το καινουριο Marlboro advanced blue?Ειδα καποιες διαφημισεις σε περιπτερα αλλα δεν το πηρα,δεν ειναι παντως σαν το touch πιο λεπτο αλλα κανονικου παχους και ειναι ενα κλικ πιο ελαφρυ απο το gold,και ενα κλικ πιο βαρυ απο το silver.Τιμη 4 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απο λιγο που εψαξα στο ιντερνετ,ειδα πως η καινοτομια του και καλα ειναι το χαρτι του φιλτρου να προεξεχει,κατι σαν τα Parliament.Το θετικο για εμενα που με ψηνει να το δοκιμασω,ειναι πως δεν εχει μεντες και τα σχετικα και το λευκο φιλτρο επισης που μου αρεσει πολυ σαν εικονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η καινοτομία δεν είναι καινούρια. Υπάρχει σχεδόν σε όλες της χώρες της Ευρώπης, μέχρι και σε λαθραία τσιγάρα το είδα! Εκτός απ τα Parliament, υπάρχει και στα ΚΕΝΤ. Ο σκοπός λένε είναι να μην ακουμπάνε τα χείλη στο φίλτρο. Τώρα αν κάνει δουλειά, δεν ξέρω. Συνήθως πάντως υπάρχει και φίλτρο άνθρακα για να φιλτράρεται καλύτερα ο καπνός. Αν έβγαινε σε πιο βαρύ θα το δοκίμαζα ευχαρίστως

      Διαγραφή
    2. ...πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το αγόρασα! Ξέμεινα από τσιγάρα, κατέβηκα στο περίπτερο και το είχε ακριβώς μπροστά μου. Από αύριο - μεθαύριο εντυπώσεις

      Διαγραφή
    3. Κάνε κριτική. Αράχνιασε το μπλοκ.

      Διαγραφή
  48. Ρε παιδιά για πείτε κάνα βαρύ βιομηχανικό τσιγάρο ή κάνα βαρύ καπνό γιατί δεν με ικανοποιεί τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρυ βιομηχανικο με Φίλτρο το Σένατορ, χωρίς φίλτρο το Αγρινίου, καπνός μπλε Χόλμπορν

      Διαγραφή
    2. Θα πρόσθετα και το κάμελ το άφιλτρο.

      Διαγραφή
    3. Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία του μπλε Gauloises Blondes; Το θυμάμαι για αρκετά βαρύ.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Τα σενατορ απορρίπτονται λόγο τιμής. Όλντ Μπλέ είχα πάρει πριν 2 μήνες περίπου και μου είχε αρέσει. Προχτές τον ξαναπείρα αλλά ούτε ιδιαιτέρα βαρύς μου φάνηκε ούτε μου πολυάρεσε γενικά. Οπότε θα πάρω τα Αγρινίου που τα έχω ξαναγωράσει και μου είχαν αρέσει αρκετά και κάποια στιγμή τα γκολουάζ.

      Διαγραφή
    5. Βαρύς καπνός και ο μπλε Old Town

      Διαγραφή
    6. Τα μπλε γκολουάζ που αναφέρει ο Πέπε, σε επίπεδο βάρους είναι κοντά στα στιβενσον τα κοκκινα.

      Διαγραφή
  49. Παω Κυπρο εχεις κανεις ιδεα τι καλο μπορει να βρω εκει απο τσιγαρα? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εντελώς τυχαία, πέτυχα ένα νέο πακέτο Cooper και ρώτησα τον περιπτερά εάν είναι καινούριο. Μου είπε πως είναι όντως καινούρια κυκλοφορία, αν και χωρίς τις φωτογραφίες το πακέτο. Το αγόρασα, έτσι από απλή περιέργεια και βρέθηκα μπροστά σε μία μάλλον ευχάριστη έκπληξη. Το τσιγάρο ονομάζεται Cooper Jack. Το πακέτο είναι άσπρο, με λίγο μωβ και ανοιχτό πράσινο - καλαίσθητο και πολύ μοντέρνο. Ανοίγοντας το χαρτάκι, διαπίστωσα ότι έχει άσπρο φίλτρο και μάλιστα recessed - όπως το Marlboro στο άσπρο μπλε πακέτο και το Parliament. Επίσης, έχει φίλτρο άνθρακα. Από γεύση, αν και μόνο ένα δοκίμασα, είναι ικανοποιητικό. Θυμίζει λίγο το BF στο καλύτερό του όμως. Τιμή 3,60 και περιεκτικότητες 10-0,8. Μάλλον θα το ξαναπάρω, αν το πετύχω. Αρκετά καλό για τα λεφτά του.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Αυτό είναι όντως ενδιαφέρον νέο. Θα το αναζητήσω και γω

      Διαγραφή
    2. Αντωνης Διδασκάλου25 Ιουνίου 2016 στις 10:49 μ.μ.

      Το βρήκα και εγώ στο Χαλάνδρι. Από ότι μου είπε ο περιπτεράς,φτιάχθηκε για να χτυπήσει το Μουράτι,από το οποίο μάλιστα είναι ένα κλίκ βαρύτερο και με πιο αρωματικά καπνά. Πολύ καλό τσιγάρο,με καλύπτει απόλυτα ως τιμή και ποιότητα, θα το καθιερώσω. Αναμένουμε και αφιέρωμα.

      Διαγραφή
  51. Βγηκαν κατι καινουρια Prince με την ονομασια double filter σε χρυσο,γαλαζιο και ασημι πακετο η καινοτομια τους και καλα ειναι ενα φιλτρο σαν αυτο του Cooper jack που προεξεχει λιγο δεν γνωριζω αν υπαρχει και ανθρακας ουτε την τιμη τους ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα εχω δοκοιμασει.Πολυ ωραιο τσιγαρακι.Εχει απαλη γευση.Η τιμη του 3.70.Περιεκτικοτητες 4 6 και 8mg πισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτή η πονηράδα της Παπαστρατος με τα LM και τωρα με τα Marlboro με περιτυλιγμα καπνου και 2 Ευρω το πακετο τι ειναι? και για πιο λόγο επιτρεπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Cigarillos ειναι. Τα μεν LM είναι πακέτα των 12 με τιμή 1,50 (μπλε και κόκκινα) και τώρα κυκλοφόρησαν και Marlboro των 10 με τιμή 2,00.
    Την αγανάκτηση του Μήτσου ομολογώ δεν την καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Οι τιμές είναι δελεαστικές: η αντιστοιχία σε εικοσάρια πακέτα είναι ΛΜ 2,50 ευρώ τα 20 και Μάλμπορο 4 ευρώ τα 20.

      Για τα ΛΜ βρήκα και κριτικές σε κάποιο ελληνικό σάιτ (δεν έχω πρόχειρο το λινκ αλλά γκουγκλάρεται εύκολα), έμαθα δε ότι υπάρχουν και τα παρόμοια Break, σε τιμές γύρω στα 3 ευρώ το 20άρι πακέτο (αλλά επίσης διαθέσιμα και σε 17άρι) και σε διάφορες παραλλαγές βάρους.

      Ίσως εμπίπτουν σε κανένα κενό του νόμου κι έχουν μικρότερη φορολογία.

      Διαγραφή
  55. Ακόμα πιο δελεαστικές είναι οι τιμές των Burton (στην ίδια κατηγορία- μπλέ και κόκκινα) σε πακέτα των 10 με τιμή 1 ευρώ παρακαλώ!!

    Είναι προφανές ότι απευθύνονται σε κόσμο με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες που δίνοντας λίγα χρήματα ξεχαρμανιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν είναι θεμα αγανακτησης απλα οταν χρόνια πριν η ιδια εταιρια παλευε τοσο πολυ για να μην υπαρχουν πακετα με 10 τσιγαρα, και την σχεδον εξισσορόπηση των τιμων όλων των τσιγάρων τοτε φαίνεται τουλαχιστον ενοχλητικό να 'παρακάμπτει' το νομο που ουσιαστικα η ιδια δημιουργησε.

    Λεγονται Marlboro Leaf, και ειναι υπερβολικά ελαφριά κατ εμε...κανουν πολύ δουλειά οι τρύπες στο φίλτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παιδιά ξέρει κανείς αυτά τα Marlboro Leaf τι περιεκτικότητα έχουν σε πίσσα νικοτίνη κτλ???

      Διαγραφή
    2. Πήρα σήμερα ένα πακέτο που το προωθούσαν στο περίπτερο. Ημιελαφρό θα το 'λεγα. Τις περιεκτικότητες δεν τις ήξερε ούτε η δεσποινίς που μου το πρότεινε, γιατί -όπως είπε- αφού δεν είναι τσιγάρο, δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία. Ίσως σαν τσιγάρο του 0,7 και 7 περίπου, θα έλεγα.

      Κακό τράβηγμα. Άρωμα κολώνιας, όχι δυσάρεστο αν σ' αρέσουν ...αυτά! Το περιτύλιγμα είναι όντως φύλλο καπνού, όχι αυτό το σαν χαρτί από καπνό που είχα δει παλιά σε κάτι (?)West αν θυμάμαι. Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται επίσημα cigarillo (δεν πρέπει να είναι όλο τυλιγμένα καπνόφυλλα; εδώ η γέμιση είναι κομμένος καπνός τσιγάρου). Πάντως γράφει filter ciarillos.

      2 ευρώ / 10 τεμάχια.

      Διαγραφή
    3. Και, μάλλον, φίλτρο άνθρακα (έχει κάτι μαύρα πραματάκια μες στο φίλτρο, όχι σαν τα φίλτρα-σάντουιτς των στριφτών).

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, τελικά αυτό το Marlboro Leaf έχει μια συγκεκριμένη λογική:
      Με το φύλλο καπνού γύρω γύρω (που ομολογουμένως έχει ωραίο άρωμα και θυμίζει πουράκι), γίνεται βραδύκαυστο και επιπλέον σβήνει εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί κανείς να καπνίσει ένα στον χρόνο που με κανονικά τσιγάρα θα κάπνιζε δύο. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα κανονικά τσιγάρα απαγορεύεται -φαίνεται- να βγαίνουν σε συσκευασίες κάτω των 20 τεμαχίων, ανοίγει ένα παράθυρο σε όποιον ψάχνει κάτι οικονομικό. Η αντικειμενική τιμή δεν είναι φτηνή (το εικοσάρι θα έκανε 4 ευρώ), αλλά ότι κάνεις οικονομία είναι γεγονός.

      Διαγραφή
  57. ΄΄Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!΄΄

    Σημ.: Μην πάρεις τοις μετροιτίς το ΄΄ηλίθιε΄΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δεν πάλευε η εταιρία,ντιρεκτίβα της Ευρωπαικής Ένωσης είναι για όλα τα κράτη μέλη. Τα συγκεκριμένα είναι χαρακτηρισμένα ως πουράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πήρα τον καπνό Καλαθά. Μόλις σχηματίσω άποψη, θα τη γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν πολυενθουσιάστηκα, προτιμώ να μην κάνω ξεχωριστή ανάρτηση. Χωραφίσιου τύπου καπνός, βιρτζίνια με μπέρλεϊ σύμφωνα με τον καπνοπώλη, χειροποίητος. Ο καπνοπώλης μού είπε επίσης ότι είναι βιολογικός και μάλιστα ο μόνος πιστοποιημένος, αλλά στο πακέτο δεν έχει πουθενά σχετική ένδειξη.
      Η πρώτη εντύπωση σοκάρει κάπως, με μια έντονη οξύτητα στη γεύση. Μετά από αποκλειστικό κάπνισμα μιας ημέρας, συνηθίζει κανείς κι αρχίζει να διακρίνει ένα ενδιαφέρον, διακριτικό άρωμα παραπίσω. Υπερβολικά έντονη επίγευση (δεν ξεχνάς ότι κάπνισες, ακόμη και μετά από κάμποση ώρα!).
      Ένα σήμα μόνο, σε συσκευασίες των 30 (;) και των 50 γραμμαρίων. Πήρα τον πενηντάρη, δε θυμάμαι δυστυχώς τιμή. Η μεγάλη συσκευασία είναι παρόμοια με τις αντίστοιχες των Γούφγουεϊ, αλλά κακά σχεδιασμένη και άβολη.

      Διαγραφή
    2. Συμπλ.
      Μέτριος από βάρος. Είτε βιολογικός είτε όχι, είναι ξεκάθαρα χωρίς πρόσθετα, και είναι από τις περιπτώσεις όπου αυτό δεν αποβαίνει εις όφελος του τελικού αποτελέσματος.
      Πάντως ο Καλαθάς είναι καπνοπαραγωγός που αποφάσισε να βγει ο ίδιος στο εμπόριο τυποποιημένου καπνού. Αυτό είναι αξιέπαινο και, μόνο γι' αυτό, αξίζει μια δοκιμή.
      Περισσότερα στο σάιτ του: http://krt.gr/contact.html
      (Όπου μάλιστα προκύπτει ότι άλλες χρονιές πράγματι είχε λάβει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, όχι όμως τώρα πρόσφατα.)

      Διαγραφή
    3. Μόλις ανακάλυψα, συμπτωματικά, ότι το 2010 ο Πέτρος είχε γράψει (εμβόλιμα σε μια άλλη παρουσίαση) μια ιστορία που μάλλον σχετίζεται με τον Καλαθά (καλλιεργητές βιολογικών καπνών από το ίδιο χωριό, Αρχάνι Φθιώτιδος, που προσπαθούν να βγουν στο εμπόριο). Δείτε εδώ.

      Διαγραφή
  60. Λοιπον κυριοι η κυκλοφορια των Natural American Spirit και στη χωρα μας ειναι πλεον γεγονος,γαλαζιο και κιτρινο σε τσιγαρο και δυο ιδιοι καπνοι για στριφτο,τιμη 4 ευρω κατασκευαστης JTI αναμενω και την κυκλοφορια του μαυρου perique blend

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον, θα τ' αναζητήσω.

      Συνυπογράφω την τελευταία φράση.

      Διαγραφή
  61. Πολυ ωραιο τσιγαρο,εχω καπνισει και το αμερικανικο(γαλαζιο)και μοιαζει αρκετα ειναι ομως σαφως ελαφρυτερο αλλα ικανοποιητικο,εχει επισης αυτο το δυσκολο τραβηγμα που εχουν ολα τα Amercan Spirit οσοι το εχετε καπνισει απο το εξωτερικο στο παρελθον ξερεται τι εννοω παρομοια φαση με το Dunhill inter σε γενικες γραμμες το θεωρω super.Το καλο επισης ειναι οτι προστεθηκε στην αγορα μια καλη ακομα επιλογη,λιγο καθυστερημενα θα ελεγα αφου στην δυτικη Ευρωπη κυκλοφορει αρκετα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Φυσικά είναι καλό νέο, εφόσον ισχύει. Θα δούμε βέβαια το κατα πόσον μοιάζει με το αμερικάνικο ή όχι. Θα το αναζητήσω και γω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κυκλοφορει κανονικά,το επιβεβαιώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το δοκίμασε κάνεις? Καμία πληροφορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ναι, το βρήκα και το αγόρασα. Θα γράψω ίσως 2-3 κουβέντες. Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις με το που το ανάβεις είναι το πολύ πολύ δύσκολο τράβηγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, δεν παίζεται ο πωλητής στο καπνοπωλείο που πήρα το πακέτο. Τον λέω "έχεις τα american spirit;" "φυσικά μου λέει" "ωραία του λέω δωσμου το βαρύ" και πιάνει το κίτρινο! Τον ξαναρωτάω "φίλε μήπως κάνεις λάθος;" "όχι!! Την δουλειά μας δεν ξέρουμε;" ε, δεν επέμενα παραπάνω..και φυσικά έκανε λάθος! Το κίτρινο είναι το ελαφρύ. Κάπνισα 2-3 τσιγάρα και είναι πολύ λαιτ. Φυσικά παίζει ρόλο το φίλτρο που δεν τραβάει.

      Διαγραφή
    2. Ο συνήγορος του διαβόλου: και πού να την ξέρουν τη δουλειά τους, αν δε γράφει πουθενά ούτε λάιτ ούτε περιεκτικότητες; Δε νομίζω το δίκτυο διακίνησης να αποτελείται από γνώστες του είδους που μεταφέρουν πληροφορίες από την εταιρεία μέχρι τον λιανικό έμπορο.

      Διαγραφή
    3. Βρε δεν λέω, ας μην ξέρει, δεν πειράζει. Να πει, "φίλε, δεν έχω ιδέα" θα το δεχτώ ή όπως λες "μου παν πως το κίτρινο είναι το βαρύ", όχι να επιμένει με τόση ένταση
      Μιλάμε για καπνομάγαζο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή
  66. Το μπλε είναι το βαρύ και είναι πολύ καλό τσιγάρο. Όπως βλέπω στο διαδυκτιο οι περιεκτικότητες του μπλε είναι 1 νικοτινη και 9 πισσα και του κίτρινου 0,6 νικ και 5 πίσσα.
    Δεν έχω κάνει το light,ούτε δοκίμασα την μαρκα αυτή από το εξωτερικό,ενα πακέτο που άνοιξα από τα Ελληνικά πάντως μου άρεσε,απαλό χαρμάνι Βιρτζίνια,σούπερ για καφε και ποτό κάτι σαν Ντανχιλ/σιλκ κατ. Το κίτρινο είναι εντελώς αέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι καλή πληροφορία Μοντιλιάνι (οι περιεκτικότητες εννοώ), και θα πρέπει να την ενσωματώσουμε στη σχετική ανάρτηση όποτε γίνει. (Μάλλον προβλέπεται ανάρτηση για το τσιγάρο από τον Ευθύμη και για τον καπνό από μένα, χαχα!)

      Με την ευκαιρία, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ και τους θυμίζω την ανακοίνωση που είναι με κίτρινα γράμματα στην κορυφή όλων των σελίδων του μπλογκ. Όσοι βρίσκετε ακόμη τη μάρκα σας στα παλιά πακέτα, ή απλώς θυμάστε, ενημερώστε για τις περιεκτικότητες. Σύντομα θα αποτελούν χαμένο μυστικό.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αέρας. Είναι μεν βραδύκαυστο, αλλά για να πάρεις μια ρουφηξιά της προκοπής πρέπει να ζορίσεις τα πνευμόνια σου. Είναι που είναι το φίλτρο δύσκολο, έχει και το διπλό χαρτάκι και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για καπνιστή full flavor τσιγάρων.
      Έκανα μια τανζανιά και έκοψα λίγο το φίλτρο. Κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά και πάλι όχι θεαματικά

      Διαγραφή
    3. Υπάῤχουν και οι συλλέκτες που έχουν παλια πακέτα και μπορούν να ενημερώνουν για περιεκτικότητες...
      Εδώ είμαστε! Χεχε!

      Διαγραφή
  67. Κυκλοφόρησαν νέα πακέτα κάμελ εσενσιαλ brown και blue.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τα καμελ νατουραλ ειναι απλως αλλαξαν ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. se camel kapno kykloforei o natural kai o essentiaL?? @marioserk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Μόνο ένας κυκλοφορεί πλέον που αντιστοιχεί στον παλιό βαρύ. Πριν τις τρομοκρατικές προειδοποιήσεις στα πακέτα κυκλοφορούσαν 2. Βαρύς και ελαφρύς.

      Διαγραφή
  70. Ένα ενημερωτικό (και διαφημιστικό βέβαια) άρθρο για το νέο παράξενο προϊόν, το Μάλμπορο IQOS: κλικ!

    Δεν είμαι σίγουρος αν εμπίπτει στη θεματολογία του μπλογκ. Κανείς δε νομίζω να είναι σίγουρος, γιατί την αρχαία εποχή που στήθηκε το μπλογκ δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπεις στην σελιδα της Φιλιπ Μορρις τώρα,γράφουν πως ... οραματίζονται έναν κόσμο χωρίς καπνό και στο μέλλον έχουν σκοπο να παράγουν τετοια προιόντα αφου τα τσιγαρα πρεπει να ... καταργηθούν. Οι τυποι ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν αντικαπνιστική εκστρατεία, plain packagin κ.λ.π., για να κάνουν επιθετικές εξαγορές και να καταργήσουν τον ανταγωνισμό(έτσι και αλλιώς ήταν πρωτοι),με τα υπερκέρδη στράφηκαν σε νέες "ανακαλύψεις" και τώρα κάνουν λόμπινγκ για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος,ώστε να είναι μονοπωλιακοί.

      Διαγραφή
  71. Καινούργιος καπνός craven yellow με καπνά virginia berley χωρίς αρώματα μου θυμίζει λίγο των styvenson που είχαν βγάλει πριν λίγα χρόνια αλλά μου φαίνεται πολύ καλλίτερος!!! Καθαρός καπνός μέτριο προς ελαφρύ βάρος ότι πρέπει για καθημερινό κάπνισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ KARELIA SPECIAL ΚΑΙ ΤΟ REX ΚΟΚΚΙΝΟ,ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΣΗΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Παιδιά θέλω να αλλάξω το marlboro μαλακό.τι τσιγάρο μου προτείνετε;πιο είναι πιο κοντά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπνιζα μαλακό Μαρλπορο απο το 93,επειδή με μπούκωνε το άλλαξα πριν μερικούς μήνες σε κοκκινο BF, που μου πρότεινε ο περιπτεράς. Σε γεύση είναι παρόμιο με λίγο πιο έντονο το BF,τιμή ίδια + το βιολογικό φίλτρο που όσο και να καπνίζεις δεν φέρνει βήχα, δύσπνοια κ.λ.π. δυσάρεστα του καπνίσματος.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο BF είναι πολύ καλό! Δεν ξέρω πώς ήταν παλιότερα, αλλά η ΣΕΚΑΠ έχει βελτιώσει κατά πολύ τα καπνά της.
      Εναλλάσσομαι μεταξύ BF και Senator...
      Και μία ερώτηση μήπως ξέρει κάποιος: Τα Superkings της Imperial Tobacco τα έχει δοκιμάσει κανείς; Μόνο σε τουριστικά μέρη τα βρίσκει; Αξίζουν;
      Τις προάλλες πώς μπερδεύτηκα, νόμιζα ότι τα βρήκα, αλλά τελικά είχα πάρει τα Royal Kingsize της ΒΑΤ.(δεν τα ήξερα για να πω την αλήθεια) Μέτριο προς κακό...

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω καπνίσει τα Superkings, αλλά είναι κατοστάρια, όχι κινγκ σάιζ.

      Διαγραφή
  76. [ΑΝΩΝΥΜΟΣ] > > Πριν λιγες μερες, στο πλαισιο ενος ταξιδιου μου, ειδα στο duty free του Ελ. Βενιζελος καπνους καμελ (κιτρινο και μπλε). Αγορασα μια κουτα απο τον κιτρινο και ειναι πολυ δυνατος καπνος. Εχει δοκιμασει κανεις και ξερετε ποσο καιρο κυκολοφορει στην Ελλαδα;

    [MONTILIANI] > > Ναι κυκλοφορούν εδώ και κανένα 6μηνο. Θέλουν το αφιερωματάκι μους.

    Παιδιά ποιο ακριβώς είναι; Μπορεί κανείς να λινκάρει μια φωτογραφία του ελληνικού κατά προτίμηση πακέτου; Θα τα δοκιμάσω ευχαρίστως και να γράψω δυο λόγια, απλώς δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

    [Μετέφερα δύο μηνύματα στον οικείο χώρο.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.panora.gr/pd/kapnos-30gr-camel-original-taste-36482.htm?lang=el&path=-2004864879
      Παρόμοιο πακετο έχει και το μπλε

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Μοντιλιάνι. Σήμερα κιόλας, με την ευκαιρία που δε βρήκα τη μάρκα μου σ' ένα περίπτερο, πήρα το Κάμελ κίτρινο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκω κάτι ιδιαίτερο για να σχολιάσω: είναι ένας αξιοπρεπής, μεσαίου βάρους καπνός, με εντελώς ουδέτερο άρωμα και γεύση. Αν μέχρι το τέλος του πακέτου αντιληφθώ κάτι παραπάνω, θα επανέλθω, αλλιώς τι παρουσίαση να κάνω; Αν κάποιος έχει εκτενέστερη άποψη, ας στείλει μια κριτική, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συμμετοχές.

      Διαγραφή
    3. Ε οχι ουδετερο αρωμα και γευση ο καπνος καμελ.Δεν μας τα λες καλα.Εγω σε γευση τον βρηκα να μοιαζει αρκετα με το ετοιμο καμελ.

      Διαγραφή
  77. Καλησπερα,ξεκινησα ως νεος καπνιστης με καρελια ασπρο,φιλτρακια old holborn και ριζλα γαλαζια.Υπαρχει καποιος τροπος να μην τσαλακωνεται το χαρτακι στο στριψιμο;
    Και κατι ακομα,αξιζει ο old holborn ο ασπρος ή ο lucky strike? Ή να παρω κανα Marlboro gold.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Exei kikloforisei tipota kanourgio ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τώρα τελευταία καπνίζω Craven κίτρινο και είμαι ικανοποιημενος.Είναι σίγουρα πιο φυσικός από τον βαρυτερο μπλε, και λίγο πιο ελαφρύς σε επίπεδα χολμπορν κίτρινου χωρίς χημική γεύση.
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δύο νέες κυκλοφορίες από τον Καρελια. Το πρώτο είναι το Ome 100's και το δεύτερο είναι η χρυσή κασετίνα σε πολύ Light εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ome 100's εννοούμε πάλι σε slim ή σε κανονική έκδοση; Δεν φαίνεται να υπάρχει στο site γι αυτο.

      Καλή χρονιά

      Διαγραφή
    2. Σε κανονική έκδοση

      Διαγραφή
  81. Ome blue 100's - άκρως γευστικό αμερικανικό τσιγάρο μείγμα. κανονικό μέγεθος.

    Greetings,
    George, Bulgaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Nεο camel cigarillos.Τιμη 1,80 Ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα πουρακια είναι ότι χειρότερο γτ τα πουλάνε;

      Διαγραφή
    2. Για την τιμη του μια χαρα ειναι.

      Διαγραφή
  83. Παιδια τωρα που καταργηθηκαν τα τσιγαρα Ασσος ανευ καμια ιδεα για καποιο παρομοιο τσιγαρο? Μου ειχαν κατσει πολυ καλα τα συγκρκριμενα κ δυσκολευομαι τωρα να καταληξω σε καποια μαρκα.προτασεις καλοδεχουμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Νέο Davidoff Reach είδα σε περίπτερο αλλά δε δοκίμασα

    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Νεα Marlboro crafted selection σε καφε και κοκκινο πακετο.Τιμη 4 Ευρω.Περιμενουμε παρουσιαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους και Καλή Ανάσταση. Τα Marlboro Crafted Selection, κυκλοφορούν εδώ και κανένα δίμηνο περίπου σε 4 εκδόσεις: Gold, Red και τα αντίστοιχα 100's. Έχω δοκιμάσει το Gold και το Red. Πρόκειται για ένα American Blend λίγο κατώτερο σε ποιότητα από τις κανονικές εκδόσεις των τσιγάρων αυτών. Λίγο τραχύ στο λαιμό και σίγουρα δίνει την αίσθηση του φθηνότερου κατά την προσωπική μου άποψη, χωρίς να σημαίνει σαφώς ότι δεν είναι ποιοτικό τσιγάρο. Εάν κάποιος θυμάται τα Chesterfield Red και Blue τα 20ρια (όχι το πολύ ποιοτικό καφέ 25άρι που κυκλοφορούσε μέχρι το 2000 και κάτι), μου τα θύμισε πολύ.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  86. Θα διαφωνησω με τον αποπανω.Εγω δοκιμασα το crafted gold και μου φανηκε πολυ καλο τσιγαρακι.Σε σχεση με το κανονικο γκολντ, το crafted ειναι παρα πολυ ανωτερο γευστικα.Εχει σιγουρα ποιοτικα καπνα , smooth γευση και δεν ενοχλει καθολου το λαιμο.Απο την αλλη το κανονικο gold εχει αηδια γευση και ειναι τινγκα στα χημικα.Οσον αφορα το chesterfield ηταν οντως ενα αθλιο φθινοτσιγαρο και το crafted gold δεν εχει καμια σχεση μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα φίλο πιο πάνω. Δοκίμασα κι εγώ το crafted gold.. Ποιοτικό τσιγάρο καμία σχέση με το κανονικό gold. Ήπια γεύση ωραία καπνά κ λογική τιμή θα προσθέσω! Πολύ καλό entry του marlboro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ναι, έχω και γω θετική γνώμη. Τα αγόρασα πριν λίγους μήνες από βενζινάδικο. Η κοπέλα στο ταμείο μόλις είχε παραλάβει την 1η παρτίδα και τα τοποθετούσε στα ράφια.
    Το crafted έχει γεμάτη και πλούσια -μα όχι πολύπλοκη- γεύση και συγκριτικά με τα άλλα marboro δίνει την αίσθηση του καπνίσματος καθαρού ή καλύτερα λιγότερο χημικού καπνού. Αν θυμάμαι καλά, το πακέτο είχε ενα χαρτάκι όπου έγραφε πως παρασκευάζεται απο καπνά ωρίμανσης πολλών ετών.
    Μου θύμισε κάπως το καφέ camel και το μπλε gauloises με τη διαφορά πως το crafted είναι ενα κλικ πιο εύγεστο.
    Εκτοτε το προτίμησα άλλες 2-3 φορές και η αλήθεια είναι πως αν δεν κολλούσα με το άφιλτρο camel ίσως το καθιέρωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τα ξαναπάρω και βρω χρόνο θα κάνω φίλε.
      Με την ευκαιρία, θα σε παρακαλέσω όπως ενημερώνεις -όταν ευκαιρείς- το μπλογκ για τυχόν νέες κυκλοφορίες.

      Διαγραφή
  89. Καλημέρα.... Προχτές δοκίμασα στην τράκα ένα ome κόκκινο από μια φίλη μου. Γυναικείο μεν τσιγάρο αλλά άκρως γευστικό. Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί σε μέγεθος κανονικού τσιγάρου κ όχι μόνο σε slim έκδοση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλησπέρα σας,

    Δεν είναι ακριβώς νέα κυκλοφορία, αλλά το Muratti έχει νέο πακέτο, και κυκλοφόρησε και σε 100άρι. Το αναφέρω διότι ούτε θυμάμαι πόσο καιρό (μπορεί και χρόνια) να έχει να υπάρξει νέα κυκλοφορία τσιγάρου στην Ελλάδα. Και τα 2 έχουν 3,90 €. Δοκίμασα το 100άρι, πιο απαλό από το γνωστό. Τυπικό american blend με το φίλτρο των Muratti.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κατοστάρια συνήθως έχουν αναλογικά μεγαλύτερο φίλτρο. Το έξτρα μήκος είναι πιο πολύ φίλτρο και πιο λίγο τσιγάρο. Επιπλέον, για να τηρηθούν τα όρια πίσσας και νικοτίνης, το μεγαλύτερο τσιγάρο πρέπει να είναι (αναλογικά και πάλι) ελαφρύτερο, τουλάχιστον για όσα βρίσκονται πάνω στο όριο 10 & 1, και εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν αυτά τα όρια τώρα που δεν αναγράφονται - αυτό δεν το έχω καταλάβει.

      Οπότε, γι' αυτό ίσως ελαφρύτερο.

      Διαγραφή
  91. Καλησπέρα. Πέτυχα σε δύο διαδικτυακά ελληνικά μαγαζιά τον καπνό στριφτού Amsterdamer της εταιρείας Mac Baren. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, τον Blond με αμερικάνικο χαρμάνι και τον original με Virginia.
    Χωρίς να τους έχω δοκιμάσει θεωρώ πως θα είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν βλέπαμε περισσότερα προϊόντα της εταιρείας που όμοιά τους δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας όπως τον καπνό zware ή τον caporal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Σε ποιο σαιτ τους βρήκες, είναι φανταστικοί καπνοί, της εταιρείας mcbarren μια από τις τελευταίες μη πολυεθνικές εταιρείες που υπάρχουν.
    Θα σε προέτρεπα αν τους δοκιμάσεις να κάνεις κριτική. Ρίξε επίσης μια ματιά στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, εξηγεί τα πάντα για τον καπνό, τα χαρμάνια, τις ποικιλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Δεν μπήκα στο κανάλι της εταιρείας στο youtube αλλά ξεψάχνισα το σαιτ τους και αποκόμισα τις ίδιες εντυπώσεις: Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που φαίνεται να δουλεύει με πολύ μεράκι.
    Αν τους ψάξεις στο διαδίκτυο θα τους βρεις εύκολα στα 2-3 μεγάλα ελληνικά ιντερνετικά καπνομάγαζα.
    Κριτική φίλε δεν θα κάνω γιατί οι καπνοί στριφτού δεν είναι του γούστου μου, θα ήταν χαρά μας όμως αν τους δοκιμάσεις και γράψεις τις εντυπώσεις σου.
    Ευθύμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Υπάρχει πλέον ο mcbaren Πέπε εδώ, κυκλοφορεί κανονικά. Δεν θα γράψω τα σαιτ που τον πέτυχα, αλλά με μια διαδικτυακή αναζήτηση μπορείς να το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Α μπα; Ποιος ΜακΜπάρεν; Βλέπω ότι μ' αυτό το σήμα βγαίνουν 5-6 χαρμάνια, χώρια της πίπας. Θα είχα την περιέργεια να δοκίμαζα το Ζβάρε, το βαρύ ολανδικού τύπου. Κυκλοφορεί σε περίπτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Δεν γνωρίζω, δεν τον αναζήτησα. Μόνο στο διαδίκτυο τον πέτυχα σε δύο εκδόσεις, τον ξανθό και τον ορίτζιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μου αρεσε πολύ ο Επος Πορφύρος, με σκέτο μπάσμα Ξάνθης, αν και η διαδικασία παραλαβής του, μόνο online , είναι για εμένα, που μένω επαρχία, αποτρεπτική. Όσοι μένουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ίσως μπορούν να τον βρουν πιο ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Νεα Davidoff σε μαυρο πακετο.τιμη 4,60.Νεο camel legend .Τιμη 4.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή