ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

SENATOR - 20 PERFECTIONS





 Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Φέτος ο Άγιος Βασίλης μας έστειλε ένα νέο υπερπολυτελές τσιγάρο,το Senator. Πολλοί το γνωρίζετε είδη,αφού υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ρώσικη αγορά,πιθανόν και σε αρκετές τέως ΣΣΔ.Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί και στην Ελλάδα,σε μαύρη μεταλλική κασετίνα και το τσουχτερό αντίτιμο των 5.50 Ευρώ.
 Aς πούμε λίγα λόγια για το προιόν:Όλα προσδίδουν πολυτέλεια και λιτότητα. Απο το απλό αλλά επιβλητικό σχεδιασμό,το S πλαισιομένο με τον Ρωσικό βυζαντινογεννή αετό,μέχρι το τσιγάρο το ίδιο, που είναι μικρού μεγέθους με ένα μεγάλο άσπρο,εξαιρετικής ποιότητας, φίλτρο,σαν να προειδοποιεί τον μερακλή καπνιστή,πως πρέπει να του δώσει την δέουσα προσοχή ,γιατί η συντροφιά του είναι πολύ σύντομη. Ακόμα και το αυτάρεσκο 20 Perfections(τελειότητες στα Ελληνικά),αντί για 20 τσιγάρα όπως στα άλλα πακέτα,μου αρέσει.
  Το χαρμάνι έχει επανασχεδιαστεί στα Ελληνικά δεδομένα.Δεν είναι grand Virginia,όπως στην ρώσικη εκδοχή,αλλά American Blend, με γενναίες, εμπειρικά το γράφω,ποσότητες ανατολικού καπνού. Οι αναλογίες δεν είναι στον μέγιστο βαθμό, 9 πίσσα και 0,7 νικοτινη,αν και η γεύση του είναι πολύ πλούσια και πικάντικη,ενώ φαίνεται πως κυριαρχούν τα καπνά γεύσης και το βάρος τους τελικά,κρίνεται ικανοποιητικό. Μου άρεσε αρκετά,χωρίς να με ενθουσιάσει. Στα μειον πέρα της τιμής,ήταν μια αίσθηση "μπαγιάτικου" καπνού που μου έδωσε,καθώς και η πολύ γρήγορη καύση. Πάντως σίγουρα θα το αγοράσω ξανά.

  Κάτι άλλο που νομίζω αξίζει να σχολιαστεί,είναι αλλαγή πλεύσης για την ΣΕΚΑΠ 1,5 χρόνο μετά την εξαγορά της. Εως τώρα έγιναν κάποιες βελτιωτικές μικροκινήσεις στην πεπατημένη του παρελθόντος της. Οι δυο ταυτόχρονες νέες κυκλοφορίες,το BF Special στην Premium κατηγορία και το Senator στην Super Premium,δείχνουν πως η διοίκηση αποφασίζει να αλλάξει εντελώς στρατηγική,ρίχνοντας το βάρος,απο το value for money,στην υψηλή ποιότητα. Αναμένω και άλλα ενδιαφέροντα τσιγάρα και καπνούς.

120 σχόλια:

  1. Μιας που καπνίζω τα τελευταία τσιγάρα του πακέτου, να γράψω και γω δυο λογάκια. Το πακέτο είναι έργο τέχνης, αξίζει να το αναζητήσει κανείς μόνο και μόνο γ αυτό τον λόγο. Ανοίγοντας το πακέτο μου ήρθε μια γλυκιά μυρωδιά μελιού που την ένιωσα και στο κάπνισμα. Αρνητική εντύπωση μου έκανε το μέγεθος του τσιγάρου . Όχι πως είναι μικρότερο απ τα κανονικά, απλά περίμενα να ήταν λίγο μεγαλύτερο μιας που το φίλτρο είναι τεράστιο και έτσι το "καπνίσιμο" μέρος περιορίζεται αρκετά. Επίσης σε κάποια τσιγάρα το χαρτί που τυλίγει το φίλτρο εξωτερικά, δεν ήταν καλά τοποθετημένο με αποτέλεσμα να σουφρώνει κάπως. Λεπτομέρεια θα μου πεις, αλλά σε υπερπολυτελή σήματα όλα μετράνε.
    Φυσικά είναι καλό τσιγάρο. Γλυκόπιοτο, αρκετά βαρύ δεν σου δίνει χημική αίσθηση και κάνει απολαυστικό κάπνισμα αν και όπως είπε ο Πέτρος καίγεται αρκετά γρήγορα. Αλλά έχει αυτό που παρατήρησα και σε άλλα πολυτελή σήματα που δοκίμασα. Είναι ας πούμε, υπερβολικά ισορροπημένο, κάπως "κρύο" και η γεύση και το άρωμά του είναι απλώς διακριτικά. Θα ήθελα κάτι πιο έντονο. Όχι πως είναι κακό τσιγάρο βέβαια, μην παρεξηγηθώ και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω ξανά.
    Χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορουμε να τα βρουμε κανονικα στα περιπτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βρήκα στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πρώτο κεντρικό περίπτερο που ρώτησα.

    Δεν ήταν απολύτως του γούστου μου, αλλά είναι ασυζητητί καλά τσιγάρα, πολύ ταιριαστά με την πολυτέλεια ενός πρωτοχρονιάτικου δείπνου, και έχω να σημειώσω ότι δε βρήκα να καίγονται πολύ γρήγορα, ούτε με χάλασε το τεράστιο φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι στο 3ο πακέτο και όσο το καπνίζω μου φαίνεται και καλύτερο. Το πρωί με τον καφέ κατάλαβα για πόσο καλό τσιγάρο μιλάμε

      Διαγραφή
    2. Τελικα το βρηκα και πηρα ενα πακετο. Πολυ καλο τσιγαρο πικαντικο, γεματο. Απαγορευτικγ τιμη για καθιερωση βεβαια. Πετρο θα γραψεις για τους καπνους gr;

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Κωστα.Μ εισαι απο Αθηνα απο που το πηρες?

      Διαγραφή
    4. Ναι Μαρουσιωτης. Σε ενα απο τα περιπτερα στο σταθμο του τραινου στο Μαρουσι. Απο την πανω πλευρα που ειναι οι καφετεριες, αυτο που εχει τα διακριτικα του Καρελια. Σε περιπτωση που σε βολευει.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστω φιλε Κωστα θα κανω αυριο μια βολτα απο εκει να εισαι καλα.

      Διαγραφή
  4. τελικα ο ιβαν το πε και το κανε. θα αναγεννησει τη σεκαπ. πιστευω πως εχουμε να δουμε πολλα πραγματα ακομη απ αυτην την εταιρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ρουμανία που μένω,η ΣΕΚΑΠ μπήκε πολύ δυνατά με BF,Cooper. O Σαββιδης αγόρασε μια τοπική καπνοβιομηχανία και εισάγει τα τσιγαρα αυτά απο Ξάνθη,αλλά τα διανέμει μέσω το δικτύου της. Έβγαλε και το Senator στην αγορα,αλλά εισαγώμενο απο ρωσία.

      Διαγραφή
    2. Ο Σαββίδης φίλε πιο πάνω δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καλός επιχειρηματίας. Μοναδικός σκοπός του είναι το κέρδος. Την ΣΕΚΑΠ την πήρε όχι απλά τζάμπα, αλλά του κούρεψαν και 40 εκ/ρια ευρώ χρέος από πάνω. Όχι πως παλιότερα ήταν εταιρία πρότυπο αλλά έχει πρόσβαση σε άριστες πρώτες ύλες. Είναι λοιπόν πολύ καλή κίνηση γ αυτόν όχι μόνο για την εγχώρια αγορά αλλά και για τις επιχειρήσεις του στην Ρωσία ή την Ρουμανία που είπε ο πάνω φίλος (εξαγωγή Α υλών) γ αυτό και θα την προσέξει.
      Και τα λέω εγώ που καπνίζω BF και είμαι ικανοποιημένος. Αν μάλιστα αναβιώσει το Κιρέτσιλερ ή έστω λανσάρει ένα καινούριο ανατολικό/ημιανατολικό σήμα και δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην αισθητική των σημάτων της (π.χ άσπρο φίλτρο στα BF) πιστεύω πως θα έχει την εξέλιξη του Καρέλια.

      Διαγραφή
    3. Το θετικό είναι πως σεβάστηκε την ΣΕΚΑΠ ως αυτοτελή επιχείρηση .Ενώ ας πούμε,έχει ξεχωριστα εργοστάσια σε Ρωσία,Ρουμανία(http://www.romanianinternationaltobacco.ro/el/sekap/) και Αφρική,έβαλε τα προιόντα της ΣΕΚΑΠ σε εκείνες τις αγορες,εισάγοντας τα απο την Ελλάδα,όχι κατασκευαζοντας τα εκεί.

      Διαγραφή
    4. Μωρέ καλός επιχειρηματίας είναι ο Σαββίδης. Να πρόσεχε και την άλλη τη μεγάλη ασπρομαυρη επιχείρηση του όπως προσέχει τη ΣΕΚΑΠ τι άλλο θέλαμε (καθένας με τον πόνο του)
      Γ.

      Διαγραφή
    5. Ενταξει ο Σαββιδης δεν εχει τα λεφτα του Μαρινακη. Ουτε τις διασυνδεσεις.

      Διαγραφή
    6. Μια χαρά τα χει, ειδικά τα φράγκα. Και διασυνδέσεις έχει, απλά στο ποδόσφαιρο ακόμα ψάχνεται. Ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης και οι υπόλοιποι δεν παίνρουν ομάδες γιατί τις αγαπάνε (!!) ή θέλουν να επενδύσουν σε αυτές (το να λέει κάποιος πως επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακούγεται σαν αστείο) αλλά για να κάνουν άλλες δουλειές δημιουργώντας τον δικό τους στρατό.

      Στο θέμα μας ας πούμε, η ΣΕΚΑΠ δόθηκε στον Σαββίδη ελέω Τούρκων που είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό και μάλιστα του χαρίστηκαν χρέη. Ας είναι έτσι, αρκεί να την κάνει ανταγωνιστική, με καλά προΙόντα και τιμές, δυνατή, προσφέροντας θέσεις εργασίας στους ντόπιους.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι έτσι. Ο Σαββίδης δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την ΣΕΚΑΠ.Την πήρε στο παρακαλητό για να μην πάει στα χέρια των Τούρκων που την ήθελαν για άλλους λόγους. Τα περίφημα "χρέη" της ΣΕΚΑΠ μου θύμιζουν τα χρέη της Ελλάδας.Δημιουργήθηκαν την περίοδο που η ΑΤΕ πήρε την εταιρεία στα χέρια της και διόριζε την διοίκηση. Η ΑΤΕ προχωρούσε σε "επενδύσεις" για την ΣΕΚΑΠ η οποία φαινότανε (αποκορύφωμα το υπερσυγχρονο εργοστάσιο στην Ρωσία που κατασκευστηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ και πλήρωναν και 200χιλιαρικα τον χρόνο για την φύλαξη του) ,δανειζόμενη απο την...ΑΤΕ με τα χειρότερα δυνατά επιτόκια που δόθηκαν ποτε στην Ελλάδα.Έτσι στοιβάζόντουσαν κάθε χρόνο ζημιές και η εταιρεία έφτασε να έχει μονόδρομο την πτώχευση,αφου κανείς δεν την πλησίαζε.Δεν είναι τυχαίο πως και οι άλλες εταιρείες που είχε υπο την έλεγχο της ακολούθησαν αυτον τον δρόμο Στα "χρέη" η ΑΤΕ έκανε την μοναδική κίνηση που μπορούσε να της αοφέρει κέρδος,να πάρει ένα ποσό εφάπαξ και να τα ρυθμίσει,πράγμα εντελώς fair. Ο Σαββίδης έριξε 25 ζεστά εκατομμύρια στην ΣΕΚΑΠ και ακόμα δεν έβγαλε κέρδος ούτε Ευρώ. Απλά κατόρθωσε να έχει σχεδόν ισοσκελισμένο το 2014 και απο το 2015 να μπει στην φάση της απόσβεσης. Η όποια ανάκαμψη πάντως ήρθε μέσο των εξαγωγών και του έτοιμου δύκτιου διανομής που είχε ο Σαββίδης σε μια σειρά χώρες(και τώρα μαθαίνω διευρύνεται αφού σε συνεργασία με το Αιγηπτιακό κράτος(μονοπώλιο) συνέστησαν μια μεγάλη κοινοπραξια έτσι ώστε να πάρουν όλη την αφρικάνικη αγορα,που είναι η πιο ανερχόμενη. Χωρίς Σαββίδη δεν θα υπήρχαν εξαγωγες,αφου είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα να εξάγει λόγο χρεων,αλλά ακόμα και αν το έπαιρνε ξανά,θα ήθελε δεκαετίες και πολλά εκατομμύρια για να στησει τέτοιου όγκου διεθνή δίκτυο διανομής.
      Για το ποδόσφαιρο λίγα πράγματα,που μου τα μετέφερε ένας παλλινοστούντας που ισχυριζότανε πως έχει φιλική σχέση με την οικογένεια. Ο Σαββίδης δεν ήξερε,που λέει ο λόγος, τι χρώμα φανέλα εχει ο ΠΑΟΚ.Το σόι του όμως που είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα πριν καμια 30αρια χρόνια,όπως όλοι ρ/π έγιναν ένθερμοι ΠΑΟΚτζίδες,το ίδιο και τα παιδιά του Σαββίδη που ο ίδιος τα έστελνε καλοκαίρι και γιορτές να μένουν στην Ελλάδα,για να μην αποκοπούν απο τους λοιπούς συγγενείς,αλλά και την μητέρα-πατρίδα,μπήκαν στο τρυπακι. Για χρόνια τον τριβέλιζαν να πάρει τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης άρχισε να το σκέφτεται και έτσι για πρώτη φορά καμια δεκαριά χρόνια πριν,ζήτησε να δει τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας.Κατέληξε τότε πως είναι μια κακή επένδυση,χωρίς προοπτική κέρδους,αλλά συνέχισε να παρακολουθεί την ομάδα απο μακριά. Ήρθε η περίοδος Ζαγοράκη,όπου ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα έσοδα του,λόγο μεγάλης στήριξης του κόσμου και έφτασε να πιάνει τα περίπου 30 εκατομμύρια τον χρόνο. Φυσικά αυτά τα λεφτα,λόγο της κακοδιαχείρησης έφυγαν αριστερα και δεξια,όμως ο Σαββίδης σκέφτηκε πως τελικά αν γίνεται μια σοβαρή διαχείρηση μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρος.Έτσι πείστικε να μπει. Τελικά έπεσε πάνω στην κρίση,δεν τον στήριξε ο κόσμος,έριξε δεκάδες εκατομμύρια που δεν έπιασαν τόπο αγωνιστικά και το βασικότερο κατέληξε πως δεν έχει νόημα να ρίχνει χρήμα σε ένα πρωτάθλημα εντελώς διεφθαρμένο. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει να επενδύει και ψάχνει κάποιον να δόσει την ομάδα.Από όσο μου είπαν,γενικά σταμάτησε να ενδιαφέρεται και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα,πέρα απο τις υπαρχουσες και έχει στρέψει τα μάτια του πλεον,στην Αφρική την οποία θεωρεί πως έχει μέλλον.
      Ο Σαββίδης δεν είναι ούτε μαφιόζος,ούτε λαθρέμπορος.Είναι κανονικός επιχειρηματίας του παραγωγικού τομέα,εντελώς ψυχρός,που το μόνο που γνωρίζει είναι απο κέρδη και ζημιές. Απο business γνωρίζει άριστα,αφου σε χρόνο dt έκανε εταιρείες,με βαρύ όνομα αλλά παρηκμασμένες, σαν το Μακεδονία,το Ξενία την ΣΕΚΑΠ,όχι μόνο να ζήσουν,αλλά να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία. Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι καν κάτοικος Ελλάδας και απο ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει περισσότερες παρτίδες,απο μια βόλτα στην Χαλκιδική.

      Διαγραφή
    8. Σε αρκετά συμφωνώ, αλλά διαφωνώ πως πήρε την ΣΕΚΑΠ στο παρακαλητό. Την πήρε για να βγάλει χρήμα και καλά έκανε. Καιρό την κυνηγούσε. Απλά περίμενε να γίνει πιο έντονο το ενδιαφέρον των Τούρκων και να αναγκάσει την κυβέρνηση να του την δώσει κοψοχρονιά. Είχε και έχει να κερδίσει απ την ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης και το ξέρει φυσικά πολύ καλά. Οι Τούρκοι, που δεν ήταν ακριβώς Τούρκοι αλλά κοινοπραξία ελληνικής και τούρκικης εταιρίας, δεν θα είχαν τα προνόμια του Σαββίδη. Τεσ.πα, καλώς έγινε έτσι, δεν αντιλέγω αρκεί να πάει καλά η εταιρία

      Φυσικά και είναι έξυπνος επιχειρηματίας, αλλά πως πλούτισε με τον σταυρό στο χέρι, δεν το δέχομαι. Και με τον παοκ έχεις άδικο. Πάντα μέσα έμπαινε η ομάδα, όπως σχεδόν κάθε ομάδα άλλωστε ενώ έχει και συσσωρευμένα παγωμένα χρέη εκατομμυρίων. Δεν επενδύει κανένας σοβαρός στο ποδοσφαιρό. Βάζουν λεφτά και παίνρουν ομάδες γιατί αποσκοπούν κάπου άλλου. Και ο Σαββίδης το ίδιο έκανε. Και καλά έκανε.

      Διαγραφή
    9. Δεν πήγε ο Σαββίδης στην ΣΕΚΑΠ,αλλά η ΣΕΚΑΠ στον Σαββίδη. Πολιτικοί της ΝΔ του πρότειναν να την πάρει για λόγους εθνικής ασφάλειας και ως αντάλλαγμα του έταξαν το λιμάνι της Θεσσαλονικης και το αεροδρόμειο. Ο Σαββίδης τσίμπησε και την έφαγε στην μάπα.Φυσικά δεν πήρε τίποτα και απο τότε ξενέρωσε.Απο εδω και πέρα εφόσον έπεσε στα χερια του,θα βγάλει απο αυτή ότι μπορεί Η SEBA που γράφεις είναι μια μικρή εταιρεία που έχει κάποια τσιγάρα στα τουρκικα αφορολογητα,που της τα κατασκευαζει η ΣΕΚΑΠ.Θα έμπαινε στην ΣΕΚΑΠ με άτοκο δάνειο που θα έπερνε απο το τουρκικό δημόσιο,πάγια πολιτική που ακολουθει η Τουρκία στην Θράκη και για μειονοτικους που αγοράζουν επιχειρήσεις ή γη,χριστιανών. Για ξεκάρφωμα είπε πως θα κάνει κοινοπραξία με Έλληνες,οι οποίοι δεν φάνηκαν ποτέ.

      Διαγραφή
  5. Πανω στο προηγουμενο σχολιο μου εχοντας τελειωσει ενα πακετο, σιγουρα μ' αρεσει, θα το ξαναπαρω, τα τοσα καπνα γευσης ειναι τελειως ασυνηθιστα για τα ελληνικα δεδομενα και ευχαριστη εκπληξη. Ομως 5,50 ειναι υψηλη τιμη. Νιωθω οτι πληρωνω τουλαχιστον 1 ευρω και την ιδια τη μεταλλικη κασετινα. Αν υπηρχε μια εκδοση του σε κανονικο πακετο, με τιμη μεχρι 4,50, ισως ηταν πιο ευκολο να το καθιερωσει ο κοσμος.

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ,4.50 θα ήταν η δίκαια τιμή και ας ήταν σε χαρτονένιο πακέτο,λίγο μας νοιάζει το περιτύλιγμα. 5.50 είναι πάρα πολλά,αλλά τουλάχιστον προστέθηκε μια ακόμα δυνατή επιλογή στην αγορά.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, ας το κρατήσει λίγο καιρό ακόμα και μετά να βάλει χαρτόνι. Ή έστω να δώσει την επιλογή στον καπνιστή να διαλέξει ανάμεσα στο χαρτόνι και το μέταλλο. Μα θα γεμίσουμε μεταλλικές κασετίνες και όχι τίποτα άλλο, λυπάσαι και να τις πετάξεις! Αλλά δεν νομίζω να έχει πάνω από 50 - 70 λεπτά η διαφορά στην τιμή. Εξάλλου απευθύνεται σε ειδικό κοινό.
      Το σημαντικό είναι να σταθεροποιήσει το χαρμάνι του. Προσωπικά, το περίμενα κάπως καλύτερο.

      Διαγραφή
  6. Στο θέμα της τιμής, όσο και να θέλουμε να μειωθούν οι τιμές και η φορολογία στα καπνικά, αυτό δε θα γίνει ακόμα και αν βγεί πρωθυπουργός ο Φιντέλ Κάστρο. Μακάρι να μειωνόταν δηλαδή. Το θέμα είναι να υπάρχει άριστη ποιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδια μενω παλαιο φαληρο αθηνα και δεν μπορω να το βρω πουθενα. ξερει κανεις καποιο κεντρικο σημειο πωλησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. petro xereis tipota kai gia to sobranie;;;yparxei pithanotita i sekap na to eisagei stin xwra mas;kai kati allo...ta nea nekrotampela pisteyeis tha efarmostoun kai edw opws stin aystralia;exeis kapoia eggyri pliroforisi ep aytou;eyxaristw.kostantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta Sobranie τα παράγει η JTI οπότε μόνο αυτή μπορεί να τα εισάγει. Τα νέα πακέτα με εικόνες και μεγαλύτερα νεκροτάμπελα,θα εφαρμοστουν στην ΕΕ,απο τον Μάρτη το 2016

      Διαγραφή
    2. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν σαν την Αυστραλία, δηλαδή μόνο αηδιαστικές εικόνες και καθόλου σχέδιο; Αν γίνει αυτό, εγώ το έχω κόψει την επόμενη μέρα.

      Διαγραφή
    3. αυτο ειναι 100% εξακριβομενο?
      μπορεις να μας αναφερεις την πηγη φιλε Πετρο?
      αν ειναι ετσι με βλεπω να ψηφιζω αντιευρωπαικα κομματα στις εκλογες.

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Γράψε κάτι παραπάνω,καθώς και που το βρήκες

      Διαγραφή
    2. παντου εχει παει,το βρηκα σε επαρχιακη πολη.

      το προβλημα ειναι τα περιορισμενα σημεια πωλησης εγω το βρηκα σε περιπτερο που παντα εφερνε σπανια τσιγαρα της σεκαπ και καρελια, αντι σε μεγαλο κεντρικο σημειο πωλησης...

      παντος το εξελενς το βρισκεις πιο ευκολα ακομα και οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει το εβρισκες ευκολα.
      Θετικο παντως που επιτελους αποκτισαμε ενα πολυτελες αμερικαν μπλεντ,ελπιζω να ειναι καλο θα γραψω εντυπωσεις

      Διαγραφή
    3. Μετα απο μισο πακετο senator να πω δυο λογια και εγω.
      Παρα πολυ καλο τσιγαρο,με μια πολυ μεγαλη επιγευση.
      Πολυ πλουσια γευση και γλυκια (ισως υπερβολικα γλυκια).
      Στα αρνητικα το μικρο του μεγεθος και το τεραστιο φιλτρο,δεν καταλαβαινω γιατι δεν το εβγαλαν στο μεγεθος του εξελενς.
      Παντως σπανια πια συναντας τοσο μεγαλη επιγευση,ουτε το davidoff magnum, ουτε το excellence την εχουν ουτε καν το marlboro red που θεωρειται απο τα βαρια τσιγαρα της αγορας.

      Γευστικα τωρα θα το ηθελα λιγο πιο πολυπλοκο και με πιο ανατολιζουσα γευση. Αναμεσα σε αυτο και το εξελενς, ψηφιζω εξελενς, μου φαινεται ανωτερο γευστικα αλλα και πιο πολυπλοκο στο καπνισμα.

      Εντυπωση μου εκανε το αρωμα του senator οταν ανοιγεις το πακετο, μου θυμισε πολυ κατι παλιες κορυφαιες παρτιδες του σαντε φιλτρο και λιγο απο καμελ φιλτερς-γουινστον της jti.

      Διαγραφή
    4. Γραψτε λαθος για την πολυπλοκοτητα,επεσα τωρα σε κατι τζουρες με ανατολικα αλλο πραγμα!
      μια χαρα πολυπλοκο ειναι.

      Διαγραφή
    5. Φανταστικό τσιγάρο,μοσχοβολάει μπασμά πριν το ανάψεις ,ενώ η γεύση του είναι απο τις πιο πιπεράτες και πικάντικες έχω δοκιμάσει. Δυστυχώς η τιμή του είναι απαγορευτική.Θα τον πρότεινα σε κάποιον που καπνίζει λίγο,αλλά του αρέσει το ωραίο.

      Διαγραφή
  10. Σαν το κιρετσιλερ κανενα,απορω γιατι το κοψανε.Καλο το Senator αλλα πιο εντυπωσιακη ειναι η κασετινα παρα το τσιγγαρο.Δεν φτανει στα επιπεδα του κιρετσιλερ.Απο τοτε που το κοψανε ειμαι δυστυχης,ξερει κανεις ισως μηπως που μπορω να βρω κανα τελευταιο πακετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό μπορούμε να το βρούμε πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα καλά καπνοπωλεία υπάρχουν. Αν είσαι Θεσσαλονίκη,πάνε στα today stores,στο καπνοπωλειο μέσα στο εμπορικό Τσιμισκη 42,στα περίπετα της Αριστοτελους,στο καπνοπωλείο στην Καρόλου Ντυλ. Για Αθήνα όποιος ξέρει να γράψει

      Διαγραφή
  12. σιγα σιγα κυκλοφορει εγω επαρχια το βρηκα σε δυο σημεια μεχρι τωρα. Σε 2 περιπτερα θελει το χρονο του οπως το εξελενς. Μαλιστα ειδα και γοπα senator σε σταση λεωφορειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΑ ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΙΑ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΑ ΧΑΝΟΙ ΔΛΔ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά η ΣΕΚΑΠ απο Θεσσαλονίκη και κάτω εχει προβληματική διανομή.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα παιδιά!
    Το Senator το βρήκα σε περίπτερο στο Ελληνικό-όρια με Άνω γλυφάδα, Γούναρη και Πόντου. Γενικά εκεί έχει αρκετά καλή ποικιλία πακέτων αν λάβεις υπόψιν ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα κεντρικό σημείο. π.χ. Davidoff Magnum, Astor...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oρίστε τα κηδειόχαρτα που θα ισχυσουν απο το 2016 http://ec.europa.eu/health/archive/ph_determinants/life_style/tobacco/documents/el_pictures.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαπως ασαφες φιλε μου αυτο το λινκ.
      Καταρχην τι σημαινει συνδυασμενες προειδοποιησεις?
      Οτι στο πισω μερος θα μπαινουν εικονες και στο μπροστα απλα οι κλασικες προειδοποιησεις?
      Οπως βλεπω στο πακετο της φωτο, το νεκροταμπελο μπροστα θα ειναι το 30%-40% της επιφανειας του πακετου? Γιατι ακουστηκε οτι θα πιανει το 70% ή το 50% της επιφανειας.
      Τελος υπαρχει το ενδεχομενο η Ελλαδα να μην δεχτει τα νεα μετρα ή να τα δεχτει ελαφρως αλλαγμενα.

      Διαγραφή
  16. Στην κομοτηνη παντως υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Αθήνα υπάρχει στο Παγκράτι, Δικαιάρχου και Ιλιάδος λίγο πιο πάνω από τον Σκλαβενίτη. Το άρωμα του καπνού είναι κάτι το ασύλληπτο, δεν υπάρχει κατ' εμέ σε άλλο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπικα το Senator και το Dunhill fine cut swiss blend,ηταν τα καλυτερα τσιγαρα που εχω καπνισει τον τελευταιο καιρο στην Ελλαδα και τα δυο ειναι υπερπολυτελη american blend,ετη φωτος καλυτερα απο Davidoff που θεωρειται κατι αναλογο,βεβαια τα βρισκεις πολυ δυσκολα και αυτο ειναι μειον στο να τα καθιερωσεις αν μπορεις φυσικα και οικονομικα γιατι οι τιμες τους ειναι τσιμπημενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σήμερα προμηθεύτηκα το πρώτο πακέτο Senator. Εντυπωσιακή κασετίνα και λογότυπα, αλλά το τσιγάρο είναι πολύ πικάντικο. Στα 2-3 μαζεμένα καίει ο λαιμός μου. Ασφαλώς το αναφέρει ότι είναι american blend οπότε πλέον όταν βαριέμαι το virginia blend θα τον επιλέγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στη Θεσσαλονίκη που μπορούμε να τα βρούμε? Κάτι διάβασα για today stores, υπάρχει σε όλα? Ρωτάω γιατί σε όσα έχω πάει δε τα πήρε το μάτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα Today Stores,τα περίπτερα στην Αριστοτελους,το καπνοπωλείο στο εμπορικο στην Τσιμισκη,στο Tobacco Store στην Γρ.Λαμπρακη 238
      Για την ΣΕΚΑΠ ενα λινκ εδω http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=221483

      Διαγραφή
  21. Τελικά και η κυκλοφορία του Senator αποδείχθηκε επιτυχημένη εμπορικά. Αφού βλέπω πως όσα καλά μαγαζιά το φέρνουν,πουλάνε τα πακέτα,κατα δήλωση τους και δεν μένουν στα ράφια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Εξελενς και Ντανχιλ,παροτι ακριβα τσιγάρα,είναι αδύνατο να πετυχης μπαγιατικο πακετο. Αρα στην Ελλάδα υπάρχει ενα ποσοστο καπνιστων,που αναζητούν τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνω μαζι σου φιλε η οικονομικη κριση ομως εχει στρεψει τον Ελληνα καπνιστη που ανεκαθεν ηταν μερακλης,σε φθηνοτσιγαρα η ακομα και χυμα χωραφισιους καπνους και λαθραια.Παλιοτερα η συντρηπτικη πλειοψηφια των καπνιστων καπνιζε μονο τα λεγομενα ακριβα τσιγαρα αυτη ειναι η προσωπικη μου εντυπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οικονομικη κριση εχει στρεψει τον ελληνα καπνιστη στα στριφτα και οχι σε φθηνοτσιγαρα. Βεβαια το στριφτο ειναι και θεμα μοδας στην νεολαια.

      Απο κει και περα παντα υπαρχει ευτυχως ενα ποσοστα καπνιστων που ειναι μερακληδες και θελει το καλυτερο.

      Μονο ετσι εξηγηται πως στην ελλαδα τις οικονομικης κρισης, πουλανε ακομα τσιγαρα υπερπολυτελειας οπως dunhill international,rothmans international,excellence ,senator, camel natural και τα βρισκεις παντα φρεσκα και παντου.

      Για το senator να πω και εγω δυο λογια,το βρηκα και σε δευτερο μερος και μαλιστα σε επαρχιακη πολη. Ομως ακομα δεν ειναι τσιγαρο ευρειας κυκλοφοριας οπως πχ το excellence που ομως υπαρχει πιο πολλα χρονια.

      Πολυ καλο τσιγαρο στα μειον οτι τελειωνει καπως γρηγορα. Το καλυτερο αμερικαν μπλεντ. Η μυρουδια που εχει μολις ανοιγεις το πακετο ειναι φανταστικη. Ασχετο αλλα μου θυμισε λιγο στην μυρουδια του πακετου winston της jti, Tελικα η jti βαζει καλα καπνα στα τσιγαρα της δεν ειναι τυχαιο που winston και camel εχουν τετοιες πωλησεις στην ελλαδα

      Διαγραφή
  23. Το καλυτερο αμερικαν μπλεντ ειναι το καρελιας σπεσιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε οχι και το καλυτερο ρε φιλε ενταξει για τη τιμη του καλο ειναι μαλλον ανεκτο αλλα μεχρι εκει.Γενικα τα αμερικανικα χαρμανια δεν μπορουν να φτιαξουν ενα τσιγαρο με την ενοια του πολυτελους.Το Senator ειναι καλη εξαιρεση και ευτυχως που υπαρχει στην Ελλαδα ειναι πραγματι κορυφαιο αμερικανικο χαρμανι και πισω του εχει νομιζω το Davidoff.Προσωπικα επειδη εχει τυχει να καπνισω Marlboro,Camel και Winston απο Αμερικη πιστευω πως το καλυτερο αμερικανικο τσιγαρο ειναι με διαφορα το Marlboro Lights

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. σαν το αμερικανικο camel δεν υπαρχει αλλο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για το senator, υπάρχει πλέον και στα αφορολόγητα Το πέτυχα στα σύνορα για Σκόπια σε τιμή 16 ευρω και κάτι (16,80 αν θυμάμαι καλά) σε ωραίο μεταλικό κουτί των 5 τεμαχίων, δηλαδή 3,40 περίπου το πακέτο. Δεν το πήρα, αγόρασα 1 κούτα BF προς 19 ευρώ, ολόιδιο με το φορολογημένο. Θεωρώ πως είναι και αυτό ίδιας ποιότητας. Θα το αγοράσω την επόμενη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξέρει κανείς που υπάρχει στην Κομοτηνή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο περιπτερο που ειναι λιγο πιο πανω απο τα κτελ, σε μια γωνια, στη μεση της οδου Αινου. (απεναντι απ'το ψαραδικο που ειναι σε γωνια)

      Διαγραφή
  28. Καπνιζω σημερα Senator μετα απο πολυ καιρο τα ειχα παρει οταν πρωτοβγηκαν,εξαιρετικο τσιγαρο δεν παρατηρω καμια διαφοροποιηση στη γευση ειναι οπως ηταν ουτε χειροτερο ουτε καλυτερο σταθερα καλο θα ελεγα.Να πω οτι ξεκαθαρα πρωτιμω τα blended τσιγαρα με ανατολικα αρωματικα καπνα(αν και σημερα τετοια τσιγαρα ειναι μονο με αμερκανικα χαρμανια) απο τα virginia blends,πιστευω πως το Excellence ειναι πιο καλο τσιγαρο κερδιζει σε ολα το Senator γενικα ομως και τα δυο ειναι αλλου επιπεδου τσιγαρα!Μετα απο αυτα βαζω το Davidoff gold που ειναι η μονιμη μαρκα μου εδω και μερικα χρονια και ειναι κι αυτο ενα εξαιρετικο πολυ αρωματικο,ισοροπημενο και γλυκοπιωτο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα!!! SENATOR ένα σήμα πολυτέλεια για τα Ελληνικά δεδομένα !!! το καλύτερο American blend της αγοράς !!! και επειδή το καπνίζω παράλληλα με lizard tail red μπορώ να πω ότι δεν βρήκα τεράστιες διαφορές που σημαίνει ότι τα καπνά της wolfway είναι όντως ποιοτικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  31. Μιχαλης Καστοριανος15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:49 π.μ.

    Aγορασα χθες 3 πακετα από το σταντ της ΣΕΚΑΠ στην Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονίκης. Τα μοντέλα που το παρουσίαζαν προφανώς δεν ήταν μεγάλοι γνώστες τους καπνού, αλλά το στάνταρ μηνυματάκι παρουσίασης της μάρκας, ήταν το πολυτελέστερο Ελληνικό τσιγάρο,φτιαγμένο με τα ακριβότερα καπνά Ξάνθης. Δώρα έδιναν και έναν καλαίσθητο αναπτήρα. Αγορασα 3 πακέτα γνωρίζοντας πως θα ήταν πολύ δύσκολο να το ξαναπετύχω αν δεν ανέβω Θεσσαλονίκη ή δεν κατέβω στην Αθήνα. Δεν είμαι μανιώδης καπνιστής, έκανα 2 τσιγάρα χθες και ένα το πρωί με τον καφέ μου. Η τσουχτερή τιμή για εμένα είναι δικαιολογημένη,το θεωρώ πολύ καλύτερο από τα αντίστοιχα του Καρελια και τα Νταβιντοφ Μάγκνουμε,που και τα δυο είναι άγευστα. Δεν μου άρεσε όμως το μικρό του μέγεθος καθώς και το βάρος του. Είναι πολύ "σκληρό" τσιγάρο για κάποιον που δεν είναι θεριακλής. Θα το καπνίσω σιγά-σιγά μόνο σε κάποιες ιδιάιτερες στιγμές,ευτυχώς η μεταλλική κασετίνα,μπορεί να τα διατηρήσει για μεγάλο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να μου υποδείξετε ένα εξακριβωμένο σημείο πώλησης; Πήγα σε 2 today και δεν το βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σίγουρα θα τα βρεις στα περίπτερα στην Αριστοτέλους στην Τσιμισκή όπως και στο εμπορικό που είναι δίπλα. Αλλά γενικά κυκλοφορεί. Μάλλον στάθηκες λίγο άτυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το βρήκα σε ένα μαγαζι της αλυσίδας 4al. Σίγουρα καλό τσιγάρο,αλλά αδικαιολογητα ακριβο και μικρό σε μέγεθος. Για έναν άνθρωπο που κάνει 1,5 πακέτο την ημέρα,όπως εγώ, δεν είναι. Αν το κατέβαζαν στα 4 ευρώ,έστω σε χαρτονένιο πακέτο,θα άλλαζα τα Νταβιντοφ που κάνω,τώρα όχι. θα το ξαναπάρω,μόνο σε κάποια ιδιαίτερη περίσταση

      Διαγραφή
  34. Τα είχα φέρει όταν βγήκαν,2 πακέτα. Δεν τα ζήτησε κανένας,τα κάπνισα μόνος μου. Τον τελευτάιο καιρό,που και που,μου ζητούσαν κάποιοι Σενατόρ,όποτε θεώρησα πως υπάρχει κοινό και έφερα 5 πακέτα. Μετά απο 2 μήνες μου έμεινε,το ένα,όταν φύγει και αυτό θα τα ανανεώσω.
    Σαν τσιγάρο,να πω την αμαρτία μου δεν μου αρέσει καθόλου,προτιμω το BF από την ίδια εταιρεία.Αυτό και τα Νταβιντοφ Μάγκνουμ είναι περισσότερα προιόντα υποβολής,παρά αληθινά καλά τσιγαρα. Στα πολυτελή κατα την γνώμη μου,κορυφή είναι το κλασικό Ντανχιλ και μετά Εξελενς και Ροθμανς κασετίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να φέρεις πακέτα ένα ένα;

      Διαγραφή
    2. το senator το καλυτερο american blend της αγορας εχει φοβερη γευση ειναι καλυτερο απο το εξελενς,το ροθμανς κασετινα το χαλασαν τοσο σε σημειο να μην καπνιζεται το ντανχιλ παραμενει κλασικα αγευστο,απορω με οσους το καπνιζουν.

      Διαγραφή
  35. 2 φέρνεις άνετα και παλια το όρια ήταν μισή κούτα. Υπάρχει βέβαια και το καλτ ενδεχόμενο,να πάρεις ένα πακετο από συνάδερφο και να το πουλήσεις χωρίς κέρδος μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσεις κάποιον πελάτη ή γιατί θες το μαγαζί σου να έχει από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φαίνεται ότι το Σένατορ έπαψε να κυκλοφορεί από τη στιγμή που εξαντλήθηκε το στοκ των παλιών πακέτων. Αρνούνται (;;;) να το βγάλουν με τις νέες εικονογραφημένες προειδοποιήσεις.

    Από περιπτερά το άκουσα. Δεν το λέω για σίγουρη είδηση αλλά προς επιβεβαίωση από όποιον γνωρίζει καλύτερα.

    Φαίνεται δε ότι το ίδιο συνέβη και μ' άλλες μάρκες, όπως το Black Devil, τσιγάρο και καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ένα πακετο στο μαγαζι απούλητο, έαν γφύγει θα ξανακάνω παραγγελεία και θα ενημερώσω. Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί το είχαν προωθήσει δυνατά στην ΔΕΘ. Ίσως να επανασχεδιάζουν το πακέτο,πιθανόν χωρις την κασετίνα.

      Διαγραφή
    2. Τα Black devil ειναι τσιγαρα με γευση βανιλιας.Επιτρεπονται πλεον τσιγαρα με γευσεις στην ΕΕ?

      Διαγραφή
    3. Α, άρα στα Μπλακ Ντέβιλ υπάρχει άλλος λόγος.
      Δηλαδή όλα τα τσιγάρα με γεύσεις έχουν απαγορευτεί; Δεν το 'χα πάρει χαμπάρι. Επομένως ό,τι πακέτα Μάλμπορο μέντα κλπ. βλέπουμε, απλώς έχουν ξεμείνει στα ράφια;

      Διαγραφή
    4. Οχι.Σημερα ειδα τσιγαρα μαρλμπορο μεντα με νεο πακετο.Τα τσιγαρα με γευση μεντα θα καταργηθουν το 2020

      Διαγραφή
  37. Η ισως να πηγαινει προς καταργηση λογο χαμηλων πωλησεων...Ασχετο,το Αμερικαν σπιριτ δεν μπορω να το βρω πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το Black Devil έπαψε να κυκλοφορεί. Όμως τα menthol κυκλοφορούν κανονικά.
    Άβυσσος η ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και αυτό πια με το μεταλλικό πακέτο του senator είναι υπερβολή. Εντάξει, καλώς κυκλοφόρησε έτσι στην αρχή, αλλά θαρρώ πως θα πρεπε στην πορεία το πακέτο να γίνει χάρτινο, σαν το Εξελνς. Δεν είναι μόνο το κόστος που αυξάνεται, αλλά και το χρηστικό του θέματος: τι θα απογίνουν αυτά τα μεταλλικά κουτάκια; σου πάει καρδιά να τα πετάξεις; Μακάρι να μην στάματησαν την κυκλοφορία του και να το επανακυκλοφορήσουν με μειωμένη τιμή σε χάρτινο πακέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε κάτι τέτοιες κασετίνες φυλάω καρφιά, καρφίτσες, πινέζες, συνδετήρες, λαστιχάκια...
      Βέβαια αν είχα το Σένατορ μόνιμη μάρκα θα χρειαζόμουν πάρα πολλά καρφιά και συνδετήρες κλπ..

      Διαγραφή
  40. Μαλακια ηταν ωραιο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. α) Κυκλοφόρησε δυο χρόνια και κάτι μήνες.
    β) Ήταν τα τελευταία δυο χρόνια + κάτι μήνες πριν την επιβολή των νέων πακέτων.
    γ) Ήταν υπερπολυτελές τσιγάρο με υπερπολυτελή συσκευασία.
    δ) Σαν υπερπολυτελές που ήταν, είχε μικρή κυκλοφορία.

    Συμπέρασμα:

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. Σε μερικά χρόνια αυτές οι κασετίνες θα μοσχοπουλιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παιδιά στείλτε μαζικά e-mails στη ΣΕΚΑΠ και παίρνετε μαζικά τηλέφωνο! Μη διανοηθούνε να το καταργήσουνε!! Αριστοκρατικό, κυριλάτο, σαλονάτο τσιγάρο με ελαφρώς πιπεράτη γεύση που άμα δεν σβήνεις το ένα και ανάβεις το άλλο, δεν σε μπουχτίζει!! Γεμίσαμε σκουπιδοτσίγαρα!! 26 ετών είμαι, στα Γιάννενα σπουδάζω, πρόσφατα το βρήκα κι εδώ, από Θεσσαλονίκη είμαι, το πούλαγε ένα περίπτερο στη γειτονιά μου, στο Βαφοπούλειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, φοιτητής και κάθε εβδομάδα κάνω 1 μέρα οικονομία (αρκετή όμως) ώστε να παίρνω ένα πακέτο! Αρχές του 2017 δεν το βρήκα ούτε στη Θεσσαλονίκη, που το έβρισκα ευκολότερα. Πριν λίγες μέρες από την ημερομηνία του σχολίου μου, το βρήκα σε ψαγμένο 24ωρο παντοπωλείο στα Γιάννενα, λίγο έξω από το κέντρο, σε μια γειτονιά που λέγεται Σεισμόπληκτα επί της κεντρικής λεωφόρου της πόλης, της λεωφόρου Δωδώνης και χάρηκα! Εννοείται πήρα μια κασετίνα, είχε άλλη μια.. Σκέφτομαι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να πάρω και την άλλη. Με 5.50 ευρώ πιστεύω ακόμα εκεί θα ναι! :Ρ Επικοινωνήστε με τη ΣΕΚΑΠ να μη το καταργήσει στην Ελληνική αγορά, είναι πολύ κρίμα!!! Επίσης διαμαρτυρηθείτε και για το μικρό μέγεθος (διαμετρικά είναι μικρότερο από ένα κλασσικό, king size τσιγάρο), για το ότι καίγεται γρήγορα και δεν μπορούμε άνετα να το απολαύσουμε, να το βγάλει σε χάρτινη, πολυτελέστατη συσκευασία μπάς και πέσουν τα 5,50 ευρώ του κόστους του καθώς και για το μπουρί - φίλτρο του που είναι το 1/3 του τσιγάρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να το ξαναβγάλουν σε χάρτινη συσκευασία και μικρότερη τιμή. Οι φανατικοί του Σένατορ καλύτερα στείλτε mail, καθότι τα γραπτά μένουν και μεταβιβάζονται...

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα πάνε πάρε και το άλλο πακέτο, γιατί δεν είσαι ο μόνος που τα ψάχνει με το ντουφέκι, και την οικονομία την κάνεις μετά που έτσι κι αλλιώς θα καπνίζεις φτηνότερα!

      Διαγραφή
  43. Το Senator πρεπει να ξαναερθει παση θυσια να ενδιαφερθουμε ολοι ακομα και με την μεταλλικη συσκευασια ηταν το καλυτερο τσιγαρο που ελειπε απο την Αγορα.. Πραγματικα ευχομαι η Σεκαπ να το ξαναφερει ειναι στο Χερι μας να πιεσουμε την Εταιρια να το ξαναφερει Απιστευτο τσιγαρο πραγματικα Εγω θελω και την Μεταλικη συσκευασια γιατι δυστυχως μου την πεταξαν χωρις να το γνωριζω Τηλεφωνα ολοι στην Σεκαπ για αυτο το Υπερπολυτελες τσιγαρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα!
    Μόλις μίλησα με τη ΣΕΚΑΠ και με ενημέρωσαν πως το SENATOR θα επανακυκλοφορήσει από Σεπτέμβριο σε χάρτινη κασετίνα.
    Λίγη υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι φανταστικά νέα,γιατί ήταν από τα καλύτερα τσιγάρα που πέρασαν! Λογικά θα το ξαναπαρουσιάσουν στην ΔΕΘ και μετά θα πάει σε όλη την Ελλάδα. Υποθέτω πως και η τιμή θα είναι μειωμένη.

      Διαγραφή
    2. Μου είπαν πως υπήρχε θέμα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ως προς τις μεταλλικές συσκευασίες. Και ότι από Σεπτέμβριο θα επανακυκλοφορήσει σε χάρτινη... Όπως και ότι γενικότερα ετοιμάζονται να βγάλουν νέα προϊόντα στην αγορά. Μάλιστα, ζήτησαν το τηλέφωνό μου για να με ενημερώσουν μόλις κυκλοφορήσει το SENATOR!

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, αλλά δεν γνώριζαν ότι υπάρχει ζήτημα με τις μεταλλικές κασετίνες, ώστε να μην σταματήσει η ροή και να υπάρχει συνέχεια; Πιθανόν να επανασχεδιάζουν και το τσιγάρο ως τσιγάρο, για να κάνουν μια πιο μαζική προώθηση.
      Το Σένατορ το παλιό, ούτε πέτυχε, ούτε απέτυχε. Όσοι το έφερναν, τα πουλούσαν τα πακέτα,αλλά δύσκολα και ο άλλος το καθιέρωνε στα 5.50 Ευρώ,απλά κάποιοι το ζητούσαν περιστασιακά.Ας το βγάλουν στα 4.50 Ευρώ και ας το κάνουν προμόσιον. Για νέα προιόντα υποθέτω θα βγάλουν καπνούς στα σίγουρα,αφού η ΣΕΚΑΠ απέσυρε μέσα σε λίγους μήνες Old Town,GR που έτσι και αλλιώς δεν πουλούσαν τίποτα,καθώς και τον Cooper,για λόγο που δεν κατάλαβε κανείς,αφού είχε σταθερό κοινό. Ίσως να ξαναβγάλουν τον τελευταίο. Στα τσιγάρα πάντως, η βάση έχει δοθεί πλέον κυρίως στα GR.
      Από τα πολυτελή τσιγάρα, μόνο δυο πουλάνε: το Excellence και η κασετίνα Dunhill, όλα τα άλλα Magnum,Rothmans κ.λ.π., δεν φεύγουν με τίποτα.

      Διαγραφή
    4. Δεν είχα ιδέα ότι καταργήθηκαν αυτοί οι καπνοί. Και ειδικά για τον Κούπερ μού κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

      Διαγραφή
  45. Για τον Cooper γράψε άκυρο. Μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχαν οι παλιές συσκευασίες,ήταν ο τελευταίος καπνός που ερχόταν φρέσκος αλλά "παλιός" και μετά ο προμηθευτής τον έβγαλε σε έλλειψη και έτσι έμεινε. Τώρα που μίλησα, μου είπε πως εδω και κανένα μήνα τον ξανάφερε σε 30αρι. Άρα μάλλον μεσολάβησε κενό, όπως με το Σενατορ, παρά οριστική κατάργηση. Βέβαια αυτοί οι στάνταρ που το κάπνιζαν,τώρα ή άλλαξαν μάρκα ή σταμάτησαν να έρχονται. Τέλος πάντων μάλλον θα το ξαναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ελα μωρε σιγα το καπνο μη μου πειτε τωρα οτι τον καπνιζει κανενας οπως και το τσιγαρο κουπερ ειναι τρισαθλιο και γενικα τα τσιγαρα της Σεκαπ ειναι για πεταμα (πλην του σενειτορ που καταργηθηκε αλλα στο τοπικ του ενας φιλος εγραψε πως θα ξανακυκλοφορησει).Αν και δεν καπνιζω στριφτα εχω ενα τοπ 3:Marlboro,γαλαζιο Pueblo και μπλε Old Holborn μονο αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τις επόμενες ημέρες το Senator (θα είναι 100άρι) θα επανακυκλοφορήσει. Εντός δεκαπενθημέρου μου είπαν θα μπορώ να το βρω σε περίπτερα της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμενα σε επικοινωνια με τη ΣΕΚΑΠ μου ειπαν πως συντομα θα ειναι διαθεσιμο. Εχουμε καμια ειδικοτερη πληροφορια?

      Διαγραφή
    2. Αν ισχύει ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση, φαντάζομαι πως θα πρέπει πολύ σύντομα να υπάρχει στα περίπτερα. Η ΔΕΘ αρχίζει αύριο...

      Διαγραφή
  48. Εαν πας στην ΔΕΘ θα παρουσιαστεί εκεί στο περίπτερο της ΣΕΚΑΠ. Το νέο Senator σηκώνει ξεχωριστή παρουσίαση.
    Ενα αφιερωματάκι θέλει νομίζω και το νεο Karelia 100s μέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Λοιπόν, σε 24ωρο μαγαζί επί της 25ης Μαρτίου (Θεσσαλονίκη) μου είπαν ότι αύριο θα έχουν το Senator. Το περίεργο είναι πως σε παρακείμενο μαγαζί βρήκα το μεταλλικό Senator!!! Λέτε να έχουν μπαγιατιάσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλος αν το παρεις, δώσε μια πρώτη ανταπόκριση από εντυπώσεις. Ο λαός διψά για Senator. Αν αναφέρεσαι στα Today ενημέρωσε.

      Διαγραφή
    2. Η ΣΕΚΑΠ εχει πιο αργη διανομη απο Θεσσαλονικη και κατω οπως ειναι φυσιολογικο. Αν παρολα αυτα το βρει κανεις στην Αθηνα ας γραψει οτι το βρηκε.

      Διαγραφή
  50. Μιχαλης Καστοριανος9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:05 μ.μ.

    Το κρατάω στα χέρια μου,αγορασμένο χθες από την ΔΕΘ,οπου και ο ίδιος είμαι εκθέτης φυσικά σε άλλο κλάδο. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα νέο τσιγάρο,ακόμα καλύτερο από αυτό που υπήρχε. Το πακέτο είναι εκατοστάρι,χάρτινο και ανοίγει όπως το Excellence, γευστικά και αισθητικά παραπέμπει στο Sobranie Black Russian. Η νέα τιμή του είναι φθηνότερη, στα 5 ευρώ, ενώ για όσους το αγοράζουν από την ΔΕΘ στα 4 και 50!
    Από όσο μίλησα με τον πολύ κατατοπισμένο εκπρόσωπο της ΣΕΚΑΠ, μου είπε πως το κενο μεσολάβησε, γιατί η εταιρία του αποφάσισε να επανασχεδιάσει το design και την γεύση αυτής της μάρκας με σκοπό να την κάνει μαζική. Η κυκλοφορία του είναι σταδιακή, άρχισε από την Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα, από χθες στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονη παρουσίαση σε προνομιακή τιμή στην ΔΕΘ και από την επόμενη εβδομάδα και στην Αθήνα. Δυστυχώς στην επαρχία, που με ενδιέφερε γιατί κατάγομαι και ζω σε ένα χωριό τον νομού Καστοριάς, δεν γνώριζε να μου δώσει σαφή απάντηση.
    Ως γεύση, είναι μια απαλή και πλούσια αίσθηση μπασμά. Δεν είναι χαρμάνι Βιρτζίνια,ούτε Αμερικάνικο σαν το παλιό. Ο υπεύθυνος μου είπε, ξέρω πως δώσαμε βάση στον ακριβότερο Ελληνικό καπνό, περισσότερα δεν μπορώ να σου πω με σαφήνεια, δεν σχεδιάζω εγώ τα τσιγάρα.
    Έμεινα πολύ ικανοποιημένος,εως ενθουσιασμένος. Το θεωρώ πολύ καλύτερο,του όντως εξαιρετικού Excellence του Καρέλια και χαίρομαι πραγματικά που τα δυο χωρίς συζήτηση πρωτοκλασσατα τσιγάρα στην αγορά, είναι ελληνικά. Φεύγοντας από την ΔΕΘ θα γυρίσω σίγουρα στο χωριό μου με μια κούτα στις βαλίτσες.
    Αν και ξεφεύγει ελαφρώς από την θεματολογία χθες μπόρεσα να δοκιμάσω και τα Iqos της Παπαστράτος(δεν μου άρεσε στην γεύση) και το Log-in το νεο ηλεκτρονικό τσιγάρο της JTI, που ήταν πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχάριστα νέα. Όταν λες την επόμενη εβδομάδα, λογικά εννοείς την εβδομάδα που αρχίζει αύριο 11.9 και όχι την πιο πάνω υποθέτω. Μάθαμε και την νέα του τιμή και σαν χαρμάνι ακούγεται ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως ο κύριος εννοεί όχι αυτήν που αρχίζει αύριο, αλλά την επομένη,αν μόλις χθες παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Νομίζω η ΣΕΚΑΠ έχει τμήματα σε Ξάνθη το κεντρικο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα υποκαταστήματα. Αν γνωρίζει κάποιος στοιχεία επικοινωνιάς με το υ/κ Αθηνων να το γραψει για να κάνουμε ένα τηλέφωνο.
      Στην επαρχία υπάρχει ζήτημα με πολλές μάρκες. Το Αμερικαν Σπιριτ, υπάρχει σε Αθηνα-Θεσσαλονικη ένα χρόνο, σε κάποια επαρχιακά κομμάτια της χωρας πήγε πριν 1-2 μήνες. Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό, πιθανόν κόστος προώθησης.

      Διαγραφή
    3. Στην επικοινωνία μου με το info@sekap.gr το μήνυμά μου προωθήθηκε στο διευθυντή πωλήσεων κύριο Πορφυρόπουλο, ο οποίος ήταν ευγενέστατος και πολύ κατατοπιστικός. Το τηλέφωνό του είναι το 2310 535494. Ρώτησα για τη διανομή στην Αθήνα.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σε όλους. Εάν κάποιος έχει κάτι νεώτερο για τη διανομή εκτός Θεσσαλονίκης (Αθήνα και υπόλοιπη επαρχία) ας γράψει κάτι ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  51. Περιμενουμε φωτο και κριτικη μολις το βρειτε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το έχω φέρει από το Σάββατο. Καπνίζω λίγο, ένα πακέτο τις 3 μέρες. Ήθελα να το ολοκληρώσω για να γράψω: Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο τσιγάρο, το καλύτερο που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα! Δεν έχει τόσο σχέση με το παλιό Senator, πιο ανατολιτικό,αργή καύση και τρελή aftertaste. Δεν θες να καπνίσεις μετά ρε παιδί μου, φιλοσοφείς την αίσθηση που σου άφησε.Στο μέγεθος είναι κατοστάρι. 10 στα 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κάπνισα ενα πακέτο σήμερα (καπνιστής 3,5 πακέτων την μέρα). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Απο το design και την αίσθηση του πακέτου, μεχρι το περίτεχνο χαρτάκι και το μαύρο φίλτρο, όλα είναι υποδειγματικά. Ενα αλήθεια Grand Virginia Blend τσιγάρο που σε γεμίζει και σε χορταίνει. Παει εκπληκτικά με έναν σέρτικο ελληνικό. Κλάσεις ανώτερο απο λοιπα τσιγάρα της όμοιας κλίμακος (βλ. Excellence, Dunhill International, Davidoff Magnum, Rothmans International). Το καθιερώνω μέχρι νεοτέρας και σας κρατώ ενήμερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν να γίνει μία αφιέρωση στο νέο πακέτο, ξέχωρα, γιατι είναι εντελώς αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Φιλικά, Τάσος.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους. Φίλοι από Θεσσαλονίκη μου είπαν τα καλύτερα γι' αυτό το τσιγάρο τόσο από άποψη γεύσης όσο και αισθητικής. Καλό θα ήταν να γίνει όντως ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σ' αυτό, θα γράψω και εγώ 2 λόγια με την προϋπόθεση ότι θα το πετύχω στην Αθήνα - όπου το ζήτησα με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.

      Πάντως άλλη μία καλή καπνιστική επιλογή προστέθηκε και αυτό είναι πολύ καλό.

      Διαγραφή
    3. xritasos εφόσον είσαι συντονιστής, αν θες ανέβασε φωτό και μια κριτική. Βλέπω πως το θέλουν πολύ.Αργότερα τα υπόλοιπα 2 παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν και τις δικές τους εντυπώσεις.
      Για εμένα το Senator το τωρινό, είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα, το τελειότερο τσιγάρο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Γλυκό Βιρτζίνια + ο καλύτερος μπασμάς Ξάνθης. Χαλάλι η αναμονή για τον επανασχεδιασμό του,γιατί κάνει το παλιό Senator και όλα τα άλλα πολυτελή τσιγάρα να μοιάζουν άχυρα.
      Για το θέμα που ρωτούν οι φίλοι και την κυκλοφορία του στην Αθήνα, ρώτησα τον τσιγαρά που με προμηθεύει. Να διευκρινίσω πως δεν εκπροσωπει κάποια καπνοβιομηχανια, συνεργάζεται με όλες. Αυτός μου είπε γενικά, πως τα τσιγάρα σε Θεσσαλονίκη- Αθήνα διανέμονται συνήθως ταυτόχρονα,μόνο στην επαρχία καθυστερούν. Οπότε αν δεν είναι είδη κάτω,τις επόμενες μέρες θα φθάσει. Για καλό και για κακό,κάντε ενα τηλέφωνο στην ΣΕΚΑΠ θα σας υποδείξει σημείο πώλησης.
      Επίσης μου ανέφερε πως ο σκοπός είναι να γινει το τσιγάρο μαζικό και θα υπάρξει προμοσιον

      Διαγραφή
    4. Σε επικοινωνια μου με τη ΣΕΚΑΠ πριν λιγο με ενημερωσαν αναφορικα με την κυκλοφορια του στην Αθηνα, οτι δεν εχει ακομη ερθει και γενικως δεν εχει γινει ακομη πανελλαδικο λανσαρισμα. Θα με ενημερωσουν εκ νεου οταν ειναι ανακοινωσιμη η ημερομηνια κυκλοφοριας στην Αθηνα (για τους φιλους που ρωτουν παραπανω)

      Διαγραφή
  54. xristasos κάνε ρε φίλε ένα αφιέρωμα. Μην με κάνεις να πάρω αεροπλάνο για salonica. Έχω μεγάλο κόλλημα με την μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ειμαι απο Αθηνα και πηρα τηλ στη σεκαπ.Μου ειπαν οτι θα κυκλοφορησει στην Αθηνα απο βδομαδα.Μου ζητησαν το τηλ μου να με ενημερωσουν για σημειο στην περιοχη μου οταν ερθει.Οσοι ενδιαφερεστε καντε το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παιδιά μου 'χετε ανάψει τα αίματα. Θα περιμένω να κάνει την εμφάνισή του και στο Ηράκλειο. Θα πω μια γνώμη τότε, αλλά μ' ενδιαφέρει πολύ να διαβάσω και την κριτική του Χριτάσου, άμα έχει όρεξη (καλωσήρθες κιόλας!), ενώ σκεφτόμουν να ανεβάσω σε ξεχωριστή ανάρτηση και όσα έγραψε παραπάνω ο Μιχάλης Καστοριανός: είναι η πιο ολοκληρωμένη άποψη που γράφτηκε μέχρι στιγμής, και θα εξυπηρετούσε στο να μπαίνουν τα σχόλια από κάτω αντί για εδώ.

    Πάντως, είτε έτσι είτε αλλιώς, αφιέρωμα θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μήπως κανείς γνωρίζει, από σάιτ εταιρείας ή από οπουδήποτε αλλού, τις περιεκτικότητες;

    Επίσης: είναι κανονικό κατοστάρι ή «μήκος πολυτελείας»; Δηλαδή όπως τα Ρόθμανς Ιντερνάσιοναλ και άλλα ακριβά τσιγάρα στο πλακέ πακέτο που είναι μεγάλα αλλά λίγο λιγότερο από 100 μμ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εμπειρικά είναι στο 1/10 ίσως και παραπάνω,αφου δεν είμαι σιγουρος πως ισχύουν τα όρια. Μην φανταστείς κάτι σκληρό,φαντάσου κάτι πλούσιο και απαλο με μεγάλη επίγευση. Είναι κατοστάρι το γράφει και το πακετο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή