ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

BF Special Edition

... με άσπρο φίλτρο.
 Ευχαριστώ τον Ευθύμη για την φωτό,τα σχόλια δικά σας

Ανανέωση 11/01/2015
Πήγα στο γνωστό περίπτερο και πήρα ένα πακέτο. Προσδοκίες πολλές δεν είχα,γιατί το μπλε BF δεν θυμάμαι να με είχε γοητεψει ποτέ,αλλά μια και μου αρέσει να συλλέγω πακέτα,είπα να το προσθέσω στην συλλογή μου.
Δεν ξέρω αν το άλλο φίλτρο έκανε την τόση διαφορά(έχουμε πει πως το φίλτρο παίζει μεγάλο ρόλο στο τσιγάρο) ή άλλαξαν και τα καπνά,το αποτέλεσμα πάντως ήταν επικό. Πολύ πλούσιο τσιγάρο,με εντυπωσιακα δυνατή γεύση για light και πολύ μεγάλη επίγευση. Μου θύμισε έντονα το αμερικάνικο Marlboro light.Θα το καθιερωνα ευχαρίστως για μόνιμη μάρκα,παρά την τσουχτερη τιμή.
Ελπίζω εκει στην ΣΕΚΑΠ,αν μας διαβαζει κανένας,να μην καταργήσουν αυτό το προιόν,αλλά να το επεκτείνουν και σε άλλα χρώματα,ειδικά το κόκκινο που μας ενδιαφέρει.
Δικαια 8.5 στα 10

58 σχόλια:

  1. Είναι πολύ κομψό τσιγάρο, ελπίζω να καθιερωθεί για λόγους αισθητικής. Δεν το έψαξα αλλά θα το κάνω σήμερα κιόλας. Επίσης το λευκό φίλτρο πάντα προσδίδει σε ένα τσιγάρο κατά την άποψή μου. Από γεύση, αυτό που είπα και χθες. Σίγουρα όχι μονότονο όπως ήταν.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το BF είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, το πιο μυρωδάτο αμερικάνικο μπλεντ της αγοράς, γ αυτό και μου αρέσει πολύ. Το φίλτρο του είναι πολύ καλό αλλά αισθητικά όντως άθλιο. Και η τιμή του θα μπορούσε να είναι 20 λεπτά χαμηλότερη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μακάρι όντως να καθιερωθεί το άσπρο χρώμα που δίνει άλλη αίσθηση στο κάπνισμα όπως και να το κάνουμε.

      Τώρα όσον αφορά το μπλε BF, οκ κανπίζεται και δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο το περίμενα, αλλά το κόκκινο είναι πιο αρωματικό. Μένει να δούμε αν θα βγει και το BF red στην νέα αυτή έκδοση και αν καθιερωθεί.

      Διαγραφή
    2. To ενθαρυντικό είναι πως λέει Special και όχι Limited, edition.

      Διαγραφή
  2. το καμελ φιλτρο ειναι το πιο μυρωδατο αμερικαν μπλεντ της αγορας μαζι φυσικα με το κοκκινο gr international.

    Aσχετο αλλα βλεπω να κινητε ξανα το σαντε φιλτρο τους τελευταιους 2 μηνες ειδα εξω 3-4 ατομα να το φουμαρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ εδώ. Το καμελ έχει πιο αρωματικό χαρτί, αλλά σε καμμία περίπτωση πιο μυρωδάτο χαρμάνι απ το BF. Δεν είναι κακό τσιγάρο βέβαια, ίσα - ίσα και το αγοράζω που και που. Το GR όντως μοιάζει κάπως στην μυρωδιά με το BF

      Διαγραφή
    2. Το Σαντέ Φίλτρο και εγώ το βλέπω να κινήται και μάλιστα απο 20αριδες.Μπορεί να είναι μόδα της νεας γενιάς. Πήρα πακέτο πρόσφατα,αλλά το έστειλα στον RJ απο το Youtube.
      Tα Camel τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει υπεράθλια.Τα καπνίζει στενός φίλος και έτσι τα καπνιζω συχνά.Όχι μόνο βρωμάνε,αλλά απέκτησαν μια πολύ φθηνιάρικη γεύση. Κρίμα γιατί ήταν τσιγάρο που μου άρεσε για τον χαρακτήρα του.

      Διαγραφή
    3. Τσιγαρο με αρωματικο χαρτι δεν υπαρχει φιλε μου ισως με εξερεση το black devil που ειναι αρωματικο.
      Καλα το καμελ φιλτρο παντα ετσι ηταν λαχειο σαν τον ασσο φιλτρο περιπου,αλλα τα τελευταια 2 χρονια ειχε μια σταθερη γενικα γευση,αν το χαλασαν και αυτο τι να πω...μετα μονο εξελενς!!

      Μπα Πετρο το σαντε φιλτρο εγω κυριως απο 40-50αρηδες το ειδα,με εξαιρεση 2 γυναινες κοντα στα 30.

      Διαγραφή
  3. Εγώ νομίζω πάλι πως έχει αρωματικό χαρτί το κάμελ. Αλλά και έτσι να μην είναι, το σίγουρο είναι πως στο κάπνισμα η μυρωδιά σχεδόν εξαφανίζεται, ενώ στο BF δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Το δοκίμασα τις προάλλες. Εντάξει, καλούτσικο μου φάνηκε. Δεν μου φάνηκε πως το χαλάσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα παιδιά καί καλὰ Χριστούγεννα,

    Μεταξὺ Ασσος Σοῦπερ 100ς καὶ Εξπορτ, τὶ νὰ διαλέξω, ἔτσι γιὰ κανὰ τσιγάρο ποῦ καὶ ποῦ??

    Κάνω Καρελάκι Ἀγρινίου, τὸ πιὸ ὡραῖο καὶ γευστικὸ τσιγάρο, αὐθεντικὸ, γιὰ μένα. Τὶ προτείνετε??

    Ἀλέξανδρος 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τα 2 αξιζουν πρωτα παρε εξπορτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΚΑΠ (?)

    https://www.facebook.com/pages/KARIDISBESTCIGARS/111187102304090?sk=photos_stream

    Η σεκαπ αποφασισε να φερει στην Ελλαδα το πολυτελες senator, δυστυχως σε πολυ περιορησμενη διαθεσιμοτητα.
    Σε μεταλλικη συσκευασια με τιμη 5.50 ευρω ειναι το αντιπαλο δεος του excellence.
    Φυσικα δεν το εχω δοκιμασει,το φερνει μονο η επειχηρηση-καπνοπωλειο ΚΑΡΥΔΗΣ ΑΕ
    www.bestcigars.gr

    To μαγαζι ειναι στην Αθηνα,αγια βαρβαρα,Στεφανου Σαραφη 53 τηλ.2105445046
    Δυστυχως δεν μενω Αθηνα,οποιος ειναι απο την πρωτευουσα ας κανει το κοπο να παει να το αγορασει και να γραψει δυο λογια. Μπορει να ειναι ανατολιτικο με μπασμα α κλασσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πολύ καλό νέο και μακάρι να το φέρουν σε όλες τις εκδόσεις του.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Στη Ρωσία πάντως είναι Βιρτζίνια: https://www.youtube.com/watch?v=VsRJj8g1HKM

      Λογικό άλλωστε αν θέλει να ανταγωνιστεί το Έξελενς.

      Διαγραφή
    3. Εφόσον το κατασκευάζει η ΣΕΚΑΠ και δεν εισάγεται,όλο και θα έχει και κάποια ανατολιτικα.Θεωρώ απίθανο να διανέμεται μόνο απο ένα καπνοπωλείο.Ας κάνει κάποιος την παλικαρια να κάνει ένα τηλέφωνο στην ΣΕΚΑΠ.

      Διαγραφή
    4. Εδώ θυμίζω ένα παλιό μήνυμα του Ανδρέα Καρέλια, που μας πληροφορούσε ότι ένα μικρό ποσοστό ανατολίτικων μπαίνει και στα χαρμάνια Βιρτζίνια χωρίς να αλλάζει ο χαρακτηρισμός του χαρμανιού.

      Τέλος πάντων, λογικά θα έχει καλά καπνά ό,τι κι αν είναι αυτά. Και σίγουρα θα κυκλοφορήσει περισσότερο. Ίσως το εν λόγω καπνοπωλείο να έχει αναλάβει την πρώτη πιλοτική είσοδο του σήματος στην αγορά.

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν μάγκες,κρατώ ένα πακέτο Senator μπροστά μου.Το αγόρασα απο το καπνοπωλείο στο Εμπορικό Τσιμισκή 42. Το πήρε το μάτι μου και στο περίπτερο Ερμού με Αριστοτέλους(όπως κατεβαίνεις Δεξιά),οπότε υποθέτω πως έχει πάει στα καλά στεκια στο κέντρο της Θεσσαλονικης. Θα ανεβάσω ολοκληρωμενη κριτική αύριο το απόγευμα. Πάντως για να λυθεί η απορία σας,το Ελληνικό Senator είναι προσαρμοσμένο στα Ελληνικά στάνταρ και γράφει ένα μεγάλο American Blend στο πίσω μέρος του πακετου. Κατασκευαστής η ΣΕΚΑΠ.

      Διαγραφή
    6. Το πήρα και γω απ το περίπτερο στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους δίπλα στον Παταφρίτα. Ρώτησα όλα τα περίπτερα Ερμού με Αριστοτέλους, δεν το είχε κανείς αν και σε αυτό που λες Πέτρο η κοπέλα γνώριζε το σήμα, απλά δεν το έχει ο προμηθευτής της (έτσι τουλάχιστον μου είπε). Προφανώς έχει πάει σε αρκετά μέρη. Αύριο μεθαύριο θα γράψω δυο λογάκια.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Πέτρο και Ευθύμη, γράψτε δύο λογάκια ναι, γιατί μου έχει κινήσει πολύ την περιέργεια. Θα επικοινωνήσω με τη ΣΕΚΑΠ Αθήνας να δω που έχει γίνει η διανομή κοντά μου για να το δοκιμάσω και εγώ. Έχει καλή φήμη ως προϊόν. Μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες κινήσεις από τη ΣΕΚΑΠ.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά εμεις που δεν μενουμε Αθηνα-Θεσσαλονικη πως θα το παρουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σε ολους. Εφοσον καποιος εχει βρει στην αθηνα τη special edition του BF ας το πει γιατι στο μαρουσι οι περιπτεραδες με κοιταν με ανοιχτο το στομα και επισης οι καπνοι GR φαινεται να μην εχουν ακομα εμφανιστει - απο το περιπτερο που παιρνω τα senator και υπεθεσα οτι τουλαχιστον το BF θα το εχει.

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κώστα. Και εδώ κυκλοφορεί μόνο το ασημί και το μπλε, το κόκκινο είναι το ίδιο με το παλιό. Βρε ας μείνει το ίδιο εξωτερικά, απλά να αλλάξει το φίλτρο να γίνει άσπρο

      Διαγραφή
    2. Παιδια γιατί δεν κάνετε ένα τηλέφωνο στην ΣΕΚΑΠ Αθηνών;

      Διαγραφή
    3. Εκανα στη σεκαπ αθηνων για το senator και δεν ηξεραν αν και ποτε θα κυκλοφορησει στην Αθηνα. Το ιδιο μεσημερι το πετυχα τυχαια σε ενα περιπτερο. Θα ρωτησω και για το bf παντως, ευχαριστω.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
  10. Πήγα στο γνωστό περίπτερο και πήρα ένα πακέτο. Προσδοκίες πολλές δεν είχα,γιατί το μπλε BF δεν θυμάμαι να με είχε γοητεψει ποτέ,αλλά μια και μου αρέσει να συλλέγω πακέτα,είπα να το προσθέσω στην συλλογή μου.
    Δεν ξέρω αν το άλλο φίλτρο έκανε την τόση διαφορά(έχουμε πει πως το φίλτρο παίζει μεγάλο ρόλο στο τσιγάρο) ή άλλαξαν και τα καπνά,το αποτέλεσμα πάντως ήταν επικό. Πολύ πλούσιο τσιγάρο,με εντυπωσιακα δυνατή γεύση για light και πολύ μεγάλη επίγευση. Μου θύμισε έντονα το αμερικάνικο Marlboro light.Θα το καθιερωνα ευχαρίστως για μόνιμη μάρκα,παρά την τσουχτερη τιμή.
    Ελπίζω εκει στην ΣΕΚΑΠ,αν μας διαβαζει κανένα,να μην καταργήσουν αυτό το προιόν,αλλά να το επεκτείνουν και σε άλλα χρώματα,ειδικά το κόκκινο που μας ενδιαφέρει.
    Δικαια 8.5 στα 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο το κόκκινο δεν άλλαξε πακέτο, όχι ακόμα τουλάχιστον. Το μπλε 1η φορά το δοκίμασα και ναι, μου άρεσε, αλλά όχι σαν το κόκκινο. Ίδιο χαρμάνι δηλαδή μου φάνηκε πως είναι απλά λίγο πιο ελαφρύ.
      Για το φίλτρο που λες, είναι πανομοιότυπο με το προηγούμενο, απλά έγινε ασπρόφιλτρο. Το λέω γιατί άνοιξα και τα δυο (το φίλτρο του μπλε και αυτό του κόκκινου) και δεν είδα καμία διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Πλάκα κάνεις Πέτρο; Ποτέ δεν το είχες αναφέρει, ότι μαζεύεις πακέτα!

      Διαγραφή
    3. Όχι φανατικά,αλλά πρέπει να έχω λίγο πάνω απο 200. Τα περισσότερα είναι απο το εξωτερικό,οπότε με παραπέμπουν σε αναμνήσεις ή Ελληνικά που αλλάζουν design.

      Διαγραφή
  11. Πού μπορούμε να τα βρούμε στην Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το red δεν θα το βγαλει σε special edition επειδη ειναι το μονο τσιγαρο της εταιρειας που παει πολυ καλα, και οτι παει καλα δεν το αλλαζεις,απλα παει να χτυπησει την ποιο light κατηγορια με κατι καινουργιο επειδη τα αλλα χρωματα δεν πολυτραβανε.Ωραιο το ασπρο φιλτρο αλλα η τιμη του τσουζει λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί πλεον. Είχα πάρει 3 πακετα κοντά στα Χριστούγεννα,μετά σταμάτησαν να τα φερνουν. Κρίμα γιατί ήταν πολύ ωραίο τσιγάρο.Αγόρασα και ένα συμβατικο μπλε,για σύγκριση αλλά δεν είχε καμιά σχέση. Αν πετύχετε κανενα ξεχασμένο πακετο πουθενά,αγοράστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα φιλαρακι περιπτερα που ρωτησα πριν λιγο που πηγα να παρω ενα blue μου ειπε οτι δε το βγαζει πλεον το red.Παντως απο διαφημιση η σεκαπ σκιζει μου ειπε, και γελαγε...Παλι καλα που ενημερωνομαστε εδω μεσα,να εισαστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πέτυχα (bf blue με το νέο πακέτο) μόλις τώρα στα Today Stores στην Μοναστηρίου, λίγο πριν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο αριστερό σου χέρι όπως φεύγεις απ το κέντρο. Έχει αρκετά πακέτα, BF red 100's που με ενδιαφέρει δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εν τέλει αγόρασα ένα BF blue 100's απ το κέντρο. Δίνω 5 ευρώ και παίρνω πίσω 1,20!! Ρωτάω την κοπέλα αν έκανε λάθος και μου λέει όχι, 4 ευρώ έχει το κανονικό και 3,80 το 100αρι!!! Βρε την ΣΕΚΑΠ, όλο εκπλήξεις είναι. Και να πει κανείς πως το πακέτο είναι αρχαίο? Αφού δεν έχει καιρό που κυκλοφόρησε.

    Τεσ.πα, το δοκιμάζω και θα γράψω δυο λογάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει πάνω από χρόνο που κυκλοφόρησε. Οι αναλογίες του ποιές είναι.

      Διαγραφή
    2. Λες? Τα BF κόστιζαν 3,80 πριν 1,5 χρόνο μετά πήγαν 3,90 και πρόσφατα στα 4,00. Αλλά και από τότε να ήταν, είναι δυνατόν το κανονικό BF blue να κοστίζει όσο το αντίστοιχο 100αρι? ΣΕΚΑΠ είναι αυτή, ικανή για όλα. 9 -0,8 -9 οι αναλογίες. Το πακέτο δεν μου φαίνεται αρχαίο. Σαν τσιγάρο δεν λέει και πολλά. Δεν είναι κακό, αλλά πολύ ελαφρύ

      Διαγραφή
    3. Εδώ κοιτάνε πωςβ θα αρπάξουν κανένα πακέτο παραπάνω απο τους περιπτεράδες με τη μέθοδο του μπερδέματος. Αυτό φυσικά μόνο οι τσιγγάνοι το κάνουν, τελευταία τους έχουν καταλάβει φυσικά και τους λένε οτι περιμένουν έλεγχο απο το αφεντικό και δε μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Τους λυπάμαι τους κακόμοιρους περιπτεράδες. Όσο για το bf όντος είναι πολύ ελαφρύ

      Διαγραφή
  18. Δεν ηξερα σε ποιο θεμα να γραψω, αλλα ειδα κινηση σε αυτο. Ανοιξα την συλλογη μου με τα πακετα και τρομαξα! Παντου ζωυφια, ειδικα μεσα στα πακετα μεχρι και κουκουλια βρηκα, για τα τσιγαρα μην το συζητας τα περισοτερα διαλυμενα. Τελος παντων μηπως εχετε να προτεινετε τιποτα για να απαλλαγω απο τα ζωυφια, χωρις να πεταξω τα πακετα, γιατι μιλαμε για καμια 250αρια πακετα, κι ειναι κριμα να τα στειλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρολογεις;
      Ποσο καιρο ειχες να ανοιξεις τα κουτια;
      κι εγω συλλεκτης ειμαι, αλλα δεν εχω καποιο θεμα.
      βεβαια εγω εχω απ'ολα. αδεια τελειως, αδεια με λιγα τσιγαρα, κλειστα, γεματα κλπ...

      Διαγραφή
  19. Ειχα να τα ανοιξω κανα 3μηνο-4μηνο, τα πακετα εχουν κατα μεσο ορο 10 τσιγαρα το καθενα. Δεν ξερω τι να κανω ομως, μολις παρατησρησα οτι μερικα πακετα απεκτησαν τρυπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχ αν απεκτησαν τρυπες τα πακετα ειναι σοβαρο. γιατι δεν θα μεινει τιποτα. Εχεις tobaco beetles το σκαθαρι του καπνου. Πεταξε ολα τα τσιγαρα και καθαρισε πολυ καλα τα πακετα. Εχω και εγω συλλογη απο πακετα. Αλλα τα μισα ειναι αδεια τελειως και τα αλλα μισα γεματα αλλα ειναι αεροστεγος κλεισμενα με σελοφαν οπως ηταν απο το εργοστασιο. Μεχρι τωρα 5-6 χρονια δεν εχω δει κατι,ισως αν ειναι αεροστεγος κλεισμενα τα πακετα να μην μπορουν να εκολαυθουν τα αυγα απο τα σκαθαρια. Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις ολα τα πακετα στην καταψυξη για 1 εβδομαδα για να σκοτωθουν τα αυγα και να μην εκολαυθουν.

      Διαγραφή
  20. Koιτα να δεις.. Τρυπιτσες εχω βρει κι εγω, αλλα ζωυφια οχι. Εγω εχω πολλες κουτες (γιατι μιλαμε για περι τα 5000 πακετα) και τις περισσοτερες τις ανοιγω συχνα. Δεν εχω παρατηρησει κατι, αλλα φανταζομαι οτι παιζουν ρολο οι συνθηκες. Π.χ. υγρασια, θερμοκρασια, αν τα βλέπει ηλιος κλπ, αλλα απο αυτο μεχρι να δημιουργηθουν ζωυφια κ κουκουλια υπαρχει αποσταση. Ας πει κανενας αλλος τη γνωμη του.
    Βεβαια, αν δεις κ αποδείς κ θες να τα σουταρεις, εδω ειμαστε :)

    Δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπαρχει καθολου αποσταση. Ετσι και υπαρχει εστω και 1 αυγο και εκολαυθει τελειωσε. Καθε 1 σκαθαρι γενναει 100 αυγα και σε λιγους μηνες (ιδιαιτερα ανοιξη-καλοκαιρι) εχουν γινει χιλιαδες.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Lasioderma_serricorne

      η σειρα ειναι, αυγο καμπια κουκουλι σκαθαρι.
      Το σκαθαρι ειναι απο 1 χιλιοστο εως 3 χιλιοστα και μπορει να πεταει.
      Τα 5000 πακετα που εχεις ειναι αδεια ή γεματα απο τσιγαρα. Αν ειναι γεματα καλυτερα αδειασε τα. Εκτος αν εχουν την πλαστικη ζελατινα απ εξω και ειναι αεροστεγος κλεισμενα

      Διαγραφή
  21. Ξεκινησα σιγα σιγα και αδειαζω ενα ενα πακετο. Εχω βαρεθει να βγαζω κουκουλια, τα ατιμα με εκαναν ζημια, και να πεις οτι φταει ο χωρος σε κουτι στον πρωτο οροφο τα εχω.
    Τελος παντων θα δειξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφαγαν και τα πακετα? την ζελατινα των πακετων την εφαγαν ή οχι?

      Διαγραφή
    2. Έχω τη συλλογή μου εδώ και καμιά 15ριά χρόνια (μερικά πακέτα είναι έως και 10 χρόνια παλιότερα) σε κούτες στο υπόγειο, και δεν έχει συμβεί τίποτε. Σ' ένα ποσοστό κάτω του 50%, τα πακέτα έχουν 1 τσιγάρο. Τα υπόλοιπα είναι άδεια, και λίγα είναι με τη ζελατίνα ή ανοιγμένα αλλά με πολλά τσιγάρα.

      Μερικά τσιγάρα έχουν μαύρες τρυπίτσες σαν από κάψιμο, αλλά τίποτε περισσότερο από αυτό.

      http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/

      Πάντως όταν υπάρχει πρόβλημα με έντομα, δε βλέπω τίποτε πιο λογικό από το εντομοκτόνο.

      Διαγραφή
    3. Και να συμπληρώσω ότι τουλάχιστον μια δεκαετία δεν τους είχα ρίξει ούτε μια ματιά (δεν είμαι συλλέκτης, είμαι πρώην συλλέκτης).

      Διαγραφή
    4. Καλημερα.
      κατ'αρχην φανταζομαι οτι αν ο καπνος εχει κατεργαστει σωστα κλπ, δεν υπαρχει η δυνατοτητα να δημιουργηθει μεσα τιποτα.
      αλλο θεμα ειναι αν μπηκε τιποτα εκ των υστερων μεσα, δηλαδη αν φωλιασε κανενα ζωυφιο, οπότε μετα ειναι πολυ λογικο να εκανε παιδακια, φωλια και κλάφτα...
      επισης λογικο ειναι το χαρτι να ψιλοαλλοιωνεται με τον καιρο, δηλ. ο,τι συμβαινει με τα βιβλια.
      επισης εγω εχω παρατηρησει σε μερικα τσιγαρα παλια ο καπνος να θρυμματιζεται, να εχει γινει σαν σκονη κ σχεδον να εχει μεινει μονο το χαρτι του τσιγαρου.
      η δικη μου η συλλογη εχει απ'ολα.
      κλειστα με ζελατινα, κλειστα χωρις ζελατινα, αδεια τελειως, αδεια με λιγα τσιγαρα κλπ. μονο flat δεν εχω διοτι αυτα πολυ απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΕΤΑ.
      Οπότε, ζητειται χημικος για συμβουλες!

      Διαγραφή
    5. Εχω να δηλωσω πως τα περισσοτερα κουκουλια τα βρηκα σε πακετα της ΣΕΚΑΠ. Δεν ξερω πως γινεται, ανοιξα ενα Cooper και ειχε ολοκληρη αποικια... Τα μονα πακετα που εχουν μεινει αθικτα ειναι κατι σφραγισμενα ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ που εχω, ολα τα υπολοιπα εχουν πεσει θυματα βιασμου απο τα ζωυφια.

      Διαγραφή
    6. οταν λες σφραγισμενα εννοεις οπως ηταν απο το εργοστασιο?

      Διαγραφή
    7. Μία παρατήρηση: τα βιβλία δεν αλλοιώνονται, εκτός από τον ήλιο (και από την περίπτωση πολύ φτηνού χαρτιού, π.χ. κάτι εκδόσεις της εποχής του Β΄ΠΠ και της Κατοχής που η ανέχεια είχε χτυπήσει ακόμη κι αυτούς τους χώρους). Κατά τα άλλα έχω δει βιβλία πολλών αιώνων που μοιάζουν να τυπώθηκαν χτες.
      Είναι όμως άλλο χαρτί από των τσιγάρων.

      Διαγραφή
  22. καλημερα παιδιά, ξερετε αν τα 22 κυκλοφορούν ακόμα?? ο φίλος απτό Nikotine Fan λέει ότι κυκλοφορούν, πήρε τ'αυτί σας τίποτε??

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν κυκλοφορούν δυστυχώς. Το εργοστάσιο του Γεωργιάδη έκλεισε εδώ και 1 με 1,5 χρόνο. Τα κάπνιζα και έφαγα ήττα όταν σταμάτησε η κυκλοφορία τους

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να είδε τίποτε πακέτα που έχουν μείνει απούλητα. Μετά από τουλάχιστον 1,5 χρόνο στη ζελατίνα είναι κάπως ρίσκο... Αλλά μπορεί και να καπνίζονται.

      Διαγραφή
  23. Υστερα απο ατελιωτες ωρες μαχης με τα ζουζουνια και τα κουκουλια, εχουμε το εξης αποτελεσμα. 45 πακετα κατακρεουργηθηκαν απο την επελαση των ζωυφιων, συνεπως πεταχθηκαν. Τελος παντων να μην πολυλογω τα μονα ανεπαφα εμειναν μερικα σφραγισμενα ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ και 2 πακετα καρελια excelence. Ηθικο διδαγμα, μην αφησετε ποτε τσιγαρα σε ανοιχτα πακετα σε μερος με υγρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα!!

      Τέλος πάντων, η ζωή συνεχίζεται. Οι συλλέκτες έχουμε (προφανώς) μια αυξημένη τάση προσκόλλησης στα αντικείμενα, και καλό είναι κάτι να μας θυμίζει μια στα τόσα, έστω και με δυσάρεστο τρόπο, ότι ζούμε και χωρίς αυτά.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα καπνίζω εδώ και 2 βδομάδες BE RED έχω φάει κόλλημα.....αν συνεχίσει έτσι η ΣΕΚΑΠ δεν νομίζω να αλλάξω μάρκα σύντομα....απίστευτο χαρμάνι + το βιολογικό φίλτρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή