ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Wild Guns

 Ένας ακόμα καπνός της Wolfway Tobacco,φτιαγμένος με 100% καπνά από τις Η.Π.Α. Είναι παραδοσιακό αμερικάνικο χαρμάνι,το οποίο διαφέρει απο το μοντέρνο που κυριάρχησε μεταπολεμικά. Αν το συγχρονο American Blend είναι μίξη Virginia,Burley Oriental με βάση το Virginia,εδώ δεν έχουμε καθόλου χρήση αυτού του καπνού.
 Το μείγμα αποτελείται απο ανοιχτόχρωμο Isleta Pueblo( Νew Mexico USA) που μάλλον έχει τον ρόλο του ουδέτερου καπνού γεμίσματος  και σκούρο πικάντικο Βurley (Tennessee USA) που δίνει και όλη την γεύση.
  Δεν είχα πολλές προσδοκίες από αυτόν τον καπνό.Θεώρησα πως πρόκειται για κάτι απλοικό και βαρετό,αλλά τελικά μου άρεσε όσο ο Black Sea. Nαι μεν απουσιαζει η πολυπλοκότητα,αλλά εδώ το βάρος είναι αξιοπρεπές. Μην πάει ο νου σας σε κάτι ασήκωτο,μιλάμε για έναν μέτριο σε δύναμη καπνό, όχι κάτι hardcore,απλά μπορεί να τον καπνίσεί και ένας καπνιστής που αρέσκεται στις full flavor καταστάσεις.Η γεύση του είναι γλυκόπιοτη,ευχάριστη και αφήνει μια ενδιαφέρουσα πουροειδή επίγευση,προφανώς απο τα burley, που με ξετρέλανε Τα καπνά είναι καθαρά απο σκουπιδάκια,στην σωστή υγρασία ενώ η καύση του είναι εντυπωσιακά γρήγορη,που μου θυμίζει εργοστασιακό τσιγάρο.

Υ.Γ. Δοκίμασα και τα άλλα δυο χαρμάνια της Wolfway,το Lizard(American Blend) και το Oriental(100% Ελληνικός καπνός Κατερίνης και Ξάνθης) Δεν θέλω να τα σχολιάσω ιδιαίτερα,προφανώς δεν απευθύνονται σε εμένα,αφού,αν και τα καπνά τους είναι καλά,η γεύση τους είναι εκνευριστικά Ultra Light. Αυτό,το θέμα του βάρους δηλαδή, είναι ζήτημα στα προιόντα της Wolfway. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που μια μικροκαπνοβιομηχανία που ο ίδιος ο καταναλωτής πρέπει να την αναζητήσει και άρα ευθής εξαρχής απευθύνεται σε μερακλίδες που καπνίζουν συνειδητά και για την απόλαυση,μπαίνει στην διαδικασία να κατασκευάσει χαρμάνια ασυνήθιστα,  που τα ακυρώνουν με την τόσο απαλή γευση. Ελπίζω τα άλλα δυο προιόντα της wolfway που δεν βγήκαν ακόμα στην αγορά,το Lizard Red(μαλλον American) και το Wolfway(μάλλον ανατολικό) να είναι όσο γεμάτα πρέπει.

221 σχόλια:

  1. Καλημερα Πετρο . Επειδη ολα μας τα blend ειναι φτιαγμενα στο χερι και εχουν πολυ μεγαλη διαδικασια παραγωγης πηραμε την αποφαση να μην τα κυκλοφορησουμε στην αγορα, γιατι οπως καταλαβαινεις οταν αυξανεται η ζητηση πεφτει η ποιοτητα. Θα κανουμε ενα κλειστο κυκλο απο πελατες που θα προμηθευουμε κατευθιαν εμεις. Φυσικα σε καλυτερες τιμες γιατι η διακινηση και οι μεσαζοντες ειναι ενα κοστος που δεν το κερδιζουμε εμεις που τo φτιαχνουμε αλλα ουτε και εκεινος που το πληρωνει.Ειμαστε νεα παιδια (σχετικα ) με πολλα ονειρα και μεγαλες δυνατοτητες και μας ενδαφερει πολυ η γνωμη των πελατων μας και η σχεση μας μαζι τους.
    > Βγαζοντας τα προιοντα μας στην αγορα εδω και σχεδον ενα μηνα ειδαμε
    οτι ο κοπος μας μπαινει σε ενα αλλο φασμα που εχει να κανει με το ψυχρο κερδος και το χρημα. Επειδη οπως καταλαβες δεν θελουμε να χαλασουμε τιποτα απο τα ονειρα μας και τον σχεδιασμο της βιοτεχνιας μας και φυσικα τα προιοντα, θα κανουμε ενα κλειστο κυκλο πελατων που για μας θα ειναι ουσιαστικα φιλοι και θα προσπαθουμε μερα με την ημερα να κανουμε γι αυτους το καλυτερο.
    Το τηλ μας ειναι το 2105451551 και θα χαρω πολυ να μου δωσεις την ευκαιρια να τα πουμε και τηλεφωνικα .
    Σε κουρασα αλλα για μας ολο αυτο δεν ειναι μια εταιρια που φτιαχνει καπνο αλλα ο κοπος πολλων χρονων.
    Wolfway Tobacco email info@wolfwaytobacco.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα άλλα δυο προιόντα Lizard Red και Wolfway,έχετε να γράψετε κάτι. Θα βγουν στην αγορά;Aπο χαρμάνι και βαρύτητα που κατατάσσονται;

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα.

    Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο. Προσωπικά, μάλλον θα καταλήξω στο WG καθώς είναι το πιο "βαρύ". Τόσο το Black Sea όσο και το Lizard είναι υπερβολικά light για τα γούστα μου (κι επαναλαμβάνω πως καπνίζω Old Town πορτοκαλί, όχι μπλε).

    Ίσως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δει η εταιρεία.

    Πάντως, αν κάποιος δοκιμάσει, θα σύστηνα πιο βαρύ χαρτί κα φίλτρο κανονικό χωρίς άνθρακα ή σηπιόλιθο. Το WG με χαρτί ακατέργαστο του παππού και φίλτρο άνθρακα τα πάει καλά από βάρος. Τα άλλα, ακόμα και άφιλτρα, έχουν θέμα για όσους δεν αρέσκονται στο light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βάρος του Μπλακ Σι είναι ίσως εν μέρει δικαιολογημένο λόγω υψηλής περιεκτικότητας ανατολικού χαρμανιού. Το ζήτημα με τα χαρτάκια και τα φιλτράκια είναι πονεμένη ιστορία για όσους δεν είναι μυημένοι στα στριφτά (όπως εγώ) και προωτοδοκιμάζουν κάποιον καινούριο καπνό. Τα χοντρά φίλτρα τα έχω απορρίψει επειδή με δυσκολεύουν αρκετά στο στρίψιμο. Στα χαρτάκια δεν νομίζω οι διαφορές να είναι συγκλονιστικές, προσωπικά προτιμώ τα μεσαία ούτε χοντρά ούτε λεπτά. Τα φιλτράκια όμως όντως θέλουν ψάξιμο. Τώρα έχω τα πράσινα 6άρια του Παππού, αυτά με ακατέργαστο κέλυφος αλλά δεν τραβάνε καλά. Τα Γκιζέ που πρότεινε ο Πέτρος δεν τα βρήκα. Προφανώς πάντως ένα καλύτερο φίλτρο θα βελτίωνε αισθητά την γεύση και το βάρος του τσιγάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta Gizeh πραγματικά απογειώνουν το προιόν,είναι ένα +50%. Στον Black Sea κολλάει το Slim με άνθρακα,γιατί το κάνει βαρύτερο στο Wild Guns το κανονικό Slim. Αν δεν βρείς,πάρε Rizla Slim.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα ξεκίνησα πρόσφατα με καπνό και επειδή κάπνιζα ελαφρύ τσιγάρο πήρα lizard tail είμαι άσχετη από χαρτάκια και φιλτράκια και με τόσες μάρκες έχω μπερδευτεί ο καθένας γνωστός μου λέει και κάτι διαφορετικό.εσύ πέτρο που ασχολείσαι μπορείς να μου προτείνεις κάτι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε και εγώ είμαι πολυ σχετικός. Χαρτακια λεπτα(παππού ή ριζλα μικρον) και φιλτρα Gizeh σλιμ.

      Διαγραφή
    2. για τα ocb τα μαύρα τι ξέρεις ή έχεις ακούσει γιατί αυτά έχω αυτή τη στιγμή

      Διαγραφή
    3. Τα φιλτράκια του παππού super slim είναι μια καλή επιλογή. Απο χαρτάκια δοκίμασε τα γαλανόλευκα του παππού, αν δε βρείς αυτά δοκίμασε το rizla μαύρο, θα με θυμηθείς. Για ελαφρύ καπνό θα σου πρότεινα drum άσπρο.. Αδιάφορος μεν, ο πιο ελαφρύς όμως

      Διαγραφή
    4. πήρα το rizla μαύρο με έσωσες θα σταματήσω επιτέλους να ψάχνομαι με τα χαρτάκια σίγουρα όμως θα κάνω και μια δοκιμή στα γαλανόλευκα ευχαριστώ πολύ από καπνό πήρα δοκιμαστικά τον lizard tail.το drum άσπρο το έχω κάνει όντος αδιάφορο δεν μου άρεσε

      Διαγραφή
  5. Μετά το Μπλακ Σι, έπιασε τα Άγρια Πιστόλια. Αυτό μου άρεσε περισσότερο αν και δεν το περίμενα. Όπως τα λέει ο Πέτρος, μην γράφω τα ίδια. Απλά μου κανε εντύπωση πως ένα χαρμάνι δίχως πρόσθετα και ανατολικά έχει τόσο έντονο άρωμα και δεν είναι βαρετό. Επίσης έχει πολύ δυνατή επίγευση.

    Πήρα να δοκιμάσω τα πράσινα χαρτάκια Γκιζε. Καλούτσικα και αυτά, αν και όπως έγραψα πιο πάνω στα μεσαία και λεπτά χαρτάκια που δοκιμάζω, συγκλονιστικές διαφορές στην γεύση δεν βρίσκω. Το ζητούμενο είναι τα φίλτρα

    Αυτά τα φιλτράκια τα Γκιζέ ρε συ Πέτρο τα βρήκες πουθενά στην Θεσσαλονίκη? Έφαγα τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :Όχι τα παρήγγειλα απο το e-strifto ή to e-pratirio. Θα περάσω απο το today στην Παπαναστασίου μήπως και το πετύχω. Το μόνο που βρήκα είναι το Γκίζε ultra slim που είναι μάπα.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, το wild guns είναι μέτριο ή βαρύ; Με τη δική σου κρίση εννοώ, όχι αντικειμενικά γιατί απόσο έχω καταλάβει σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα με την κρίση σου. Εμένα το black sea, το μόνο που δοκίμασα, μου φάνηκε ελαφρύ πάντως. Αν ήταν βαρύ θα ήταν απίστευτο. Σημειωτέον ότι έκανα δοκιμή και άφιλτρο και με φίλτρα swan slim - τα gizeh δεν τα έχω βρει πουθενά αλλά όλοι λένε τα καλύτερα όπως φαίνεται.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. μέτριο,μην φαντάζεσαι extreme πράγματα,απλά δεν είναι αέρας όπως το Lizard.
      Τώρα ας πουμε έστριψα ένα old holborn μπλε(τον πήρα να τον αναμείξω με τον Lizard,για να καταφερω να τον καπνίσω). Αυτός ναι είναι βαρης καπνός.Ο Wild Guns είναι ας πουμε στο βάρος του Άσσου ή του Van Nelle

      Διαγραφή
  6. Ωραία η ιδέα της ανάμιξης. Θα το κάνω και γω, αλλά μάλλον θα προτιμήσω τον Άσσο και ας βγει κάπως πιο ελαφρύς.
    Ναι, τον Λίζαρντ δεν τον αισθάνομαι καθόλου. Ο Μπλακ Σι είναι και αυτός ελαφρύς μα όχι αέρας κοπανιστός, αλλά τα Πιστόλια έχουν ικανοποιητικό βάρος, έστω αυτό το μέτριο που λες αρκεί. Παρεπιπτόντως, τον δοκιμάζω με ένα καλό ουίσκι, είναι πραγματικά άριστος συνδυασμός
    Υ.Γ Τα swan slim τα δοκίμασα και γω. Προσωπικά δεν μου άρεσαν καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίλησα με τα παιδιά της εταιρίας. Ο Ρεντ Λίζαρντ και ο Wolfway θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του μήνα. Ο πρώτος είναι παρόμοιο χαρμάνι με την μαύρη έκδοση αλλά πολύ βαρύτερος, βαρύτερος και απ τον Wild Guns, και ο δεύτερος είναι μίξη ανατολικών χαρμανιών με βάρος παρόμοιο του Μπλακ Σι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σύστημα πάντως με τις παραγγελίες και το ντελίβερι δεν έχει στρώσει, θέλει λίγο δουλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΣΤΟΡΙΑ,ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ,ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΠΝΑ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΣΠΟΡΟ;ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΠΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗΣ;ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΡΩΤΩ,ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ.ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ.ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ,ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣ !!!ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ.ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ,Ο ΚΑΠΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...ΚΑΛΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ-ΕΥΛΟΓΙΕΣ.C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα όλοι όσοι έχουν γράψει έδειξαν διάθεση να στηρίξουν.

      Όσο για το ποιος έχει δοκιμάσει τα περισσότερα, δε νομίζω τα προϊόντα να απευθύνονται μόνο σε γευσιγνώστες επιπέδου.

      Αν βολτάρεις λίγο το μπλογκ, θα δεις ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να δηλώνει γευσιγνώστης.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρες.

      Φίλε Ανώνυμε, η κριτική δεν είναι κακοπροαίρετη. Τουλάχιστον εγώ (και φαντάζομαι και οι υπόλοιποι), λέμε δυο πράγματα για τα λάβει υπόψη της η εταιρεία και να προχωρήσει πιο σωστά.

      Οι καπνοί τους είναι εξαιρετικοί αλλά αρκετά έως πολύ ελαφροί. Παρεμπιπτόντως, μου τελείωσε ο WG και πήρα ένα πακέτο Old Town και ειλικρινά μου φάνηκε κάκιστος. Αυτό είναι ένα δείγμα της ποιότητάς τους (αν και είναι θέμα γούστου).

      Επίσης, για το βαλάντιό μου τα 24 ευρώ μετρητά για καπνό, αυτήν την εποχή, είναι απαγορευτικά. Και όπως μου είπαν, δεν θα κάνουν delivery για 15άρια πακέτα. Το κατανοώ απόλυτα, αλλά ...

      Μάλλον θα υπάρχουν 15άρια στο e-strifto οπότε θα κατεβαίνω κέντρο μία στο τόσο να παίρνω από εκεί.

      Να πω επίσης πως δοκίμασα τα φίλτρα Gizeh που πρότεινε ο Πέτρος και όντως η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους ανεξαρτήτως μάρκας καπνού. Ακόμη και οι φίλοι εκτός Αθηνών θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να τα προμηθευτούν έστω και μέσω διαδικτύου (αν φυσικά αξίζει τον κόπο με βάση τα μεταφορικά). Άλλαξα και τα χαρτάκια από παππού ακατέργαστα σε Smoking Brown. Δεν ξέρω αν έπαιξαν κι αυτά ρόλο, πάντως η διαφορά προς το καλύτερο κάνει μπαμ.

      Διαγραφή
    3. Τα Gizeh είναι έπος, τέλος.Όχι μόνο το slim αλλά και αυτο με άνθρακα,είναι το μόνο που δεν αλλοιώνει την γεύση καθόλου και δεν σου έρχονται κομματάκια στο στόμα.Παρήγγειλα 20 πακέτα απο το e-strifto γιατί είναι αδύνατο να τα βρω εδω πάνω. Τελικά το πόσο μεγάλο ρόλο,παίζει το καλό φίλτρο και το τσιγαρόχαρτο,τώρα το συνειδητοποίησα.

      Διαγραφή
    4. Πέρασα ρε συ Πέτρο απ τα Today στην Παπαναστασίου την Παρασκευή και μου πε η κοπέλα πως κάποιος τα παρήγγειλε και θα τα έχει από Δευτέρα, δηλαδή προχθές. Σήμερα βολεύει να περάσω απο κει, θα δω αν τα έφεραν. Για τα χαρτάκια όμως δεν μπορώ να πω πως βλέπω διαφορές με όσα έχω δοκιμάσει.

      Φίλε ναι, το ίδιο είπαν και σε μένα για τα 15αρία Τους είπα για 5 σακουλάκια βέβαια και τελικά δέχθηκαν την παραγγελία αλλά άφησαν να εννοηθεί πως είναι η τελευταία φορά. Εντάξει, λογικό είναι.

      Διαγραφή
    5. Εν τέλει δεν τα έφερε, είπε πως ακόμα ο προμηθευτής της δεν τα βρήκε.

      Ναι, είναι γεγονός, δεν υπάρχουν πουθενά τα άτιμα!

      Διαγραφή
    6. To χαρτακι ειδικα παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην γευση, εγω επιτελους βρηκα τα δικα μου τα ντραμ,δεν σβηνουν καιγονται οπως παλια ενα ετοιμο τσιγαρο, σε βαρος ειναι περιπου οπως ενα ετοιμο τσιγαρο και αλλοιωνουν ελαχιστα την γευση. Χαρτακι λεπτο που σβηνει δεν μπορω με τιποτα να κανω, η γευση γινεται αθλια.

      Διαγραφή
    7. Ναι, μπορεί να έχεις δίκιο. Εγώ απλά δεν νοιώθω τις διαφορές μεταξύ χαρτιών ίδιου πάχους όπως π.χ μεσαίο Γκιζέ με μεσαία Ρίζλα. Απλά έχω καταλήξει πως μου ταιριάζουν καλύτερα τα μεσαίου τύπου χαρτάκια, ούτε τα πολύ χοντρά, ούτε τα έξτρα σλιμ.
      Όσον αφορά το σβήσιμο που λες, συμφωνώ και επαυξάνω. Η γεύση αλλοιώνεται πάρα πολύ. Αλλά επειδή είμαι γενικά λαίμαργος (και όχι μόνο στο κάπνισμα), πολύ σπάνια θα μου σβήσει τσιγάρο.

      Διαγραφή
    8. Δηλαδή παιδιά λέτε ότι με το λεπτό χαρτάκι αλλοιώνεται η γεύση ακόμη κι αν δε σβήσει;

      Με κάποιους καπνούς το έχω νιώσει κι εγώ, αλλά δε θα το έλεγα κανόνα. Τα έξτρα σλιμ δε μ' αρέσουν, τα μεσαιολεπτά όπως Ρίζλα γαλάζιο είναι γενικά η κατηγορία μου. Έχει καπνούς που όντως βρίσκω να τους πηγαίνει καλύτερα το χοντρό, αλλά -με την εξαίρεση των βραχύβιων και ήδη κατηργημένων Καρέλια- δεν έχω βρει χοντρό που να μη με κουράζει μετά από μερικά συνεχόμενα τσιγάρα. Βαραίνει, φορτώνει. Όχι τη γεύση του τσιγάρου, τη δική μου γεύση.

      Διαγραφή
    9. Όχι, εννοώ πως όταν σβήνει ένα τσιγάρο και ανάβει ξανά, η γεύση του χαλάει πολύ. Αυτό υποθέτω έλεγε και ο φίλος πιο πάνω.
      Στα χαρτάκια είμαι της ίδιας άποψης Πέπε. Επίσης, βλέπω και άλλες εταιρίες έχουν χαρτάκια που δεν σβήνουν εύκολα, δεν είναι μόνο τα Ντράμ.

      Διαγραφή
  10. Εγώ περιμένω έναν κατοστάρι Wild Guns,αλλά γενικά ο τρόπος που ακολουθεί η Wolfway είναι epic fail.Την σημερινή εποχή που οι επιχειρήσεις κυνηγάνε και την σκόνη του πελάτη,εδω κυνηγά ο πελάτης την επιχείρηση. Δεν είναι νορμαλ πράγματα αυτά. Ούτε και είναι εύκολο για κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει καθόλου το προιον να αγοράσει μια κατοστάρα σακούλα και ούτε μπαίνει ευκολα ο άλλος στην διαδικασια της παραγγελίας. Έπρεπε να ακολουθήσουν τον τρόπο που έβαλε ο Καρέλιας το Excellence στην αγορά και ελπίζω να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα οντως ειναι τραγικοι. Εδω στην Κατερινη εγω μονο ξερω 15-20 ατομα που θελουν να δοκιμασουν αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να παρουνα κατευθειαν 100γρ. Φανταζομαι οτι και σε αλλες πολεις ειναι ετσι. Δεν νομιζω να υπαρχει μελλον ετσι.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, ξέρεις πόσες μέρες κρατιέμαι να το πω ακριβώς αυτό που είπες παραπάνω; Επειδή πραγματικά είναι αξιέπαινη προσπάθεια της εταιρείας, όπως έχω υποστηρίξει επανειλλημένα. Αλλά, κακά τα ψέμματα. Για παράδειγμα εγώ μένω στο Μαρούσι. Θα κατέβω κέντρο θα πάρω ένα Wild Guns για να δοκιμάσω. Σίγουρα, αν μου αρέσει θα θέλω να ξαναπάρω. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ούτε θα σκάσω 25 Ευρώ - ή τέλος πάντων όσα είναι - για ένα προϊόν που δεν έχω δοκιμάσει. Μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν πως θα στέλνουν διανομέα. Αλλά μόνο για τις μεγάλες προφανώς. Δηλαδή κάθε φορά που θέλω καπνό αντί να πάω στο περίπτερο της γειτονίας μου θα παίρνω τηλέφωνο τον ντελιβερά; Όχι... Δεν αξίζει. Και πραγματικά κρίμα γιατί όπως λέει και ο φίλος παραπάνω ακριβώς, πολλοί θέλουν να το δοκιμάσουν και πολλοί θα πρέπει να το γνωρίσουν, είναι καπνοί καλής ποιότητας και ασυνήθιστα ποιοτικοί. Ελπίζω σε διεύρυνση του δικτύου διανομής των καπνών.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Διορθώνω το παραπάνω - εννοούσα καπνοί καλής ποιότητας. Αν ήταν και λίγο πιο βαρείς, ακόμα καλύτερα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Για την προσωπική μου περίπτωση το θέμα δεν είναι τόσο αν η ιδέα (διακίνηση μέσω ντελίβερι) είναι καλή ή κακή, όσο ότι η εκτέλεση είναι αποτυχημένη. Αν σας πω πόσες μέρες προσπαθώ να κάνω μια παραγγελία κι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί το ποθούμενο, θα ήταν σαν να τους δυσφημούσα.

      Διαγραφή
  11. Με τα πολλά το ντελίβερι λειτούργησε. Εδώ και μισή μέρα καπνίζω το Οριεντάλ (έτσι το προφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας, με τόνο στο άλφα σαν γαλλικό και όχι στο έψιλον σαν αγγλικό) της Woolfway.

    Είναι πράγματι πάρα πολύ ελαφρύ, ίσως ο πιο ελαφρύς καπνός που έχω καπνίσει. Σιγά σιγά όμως συνηθίζεται και αρχίζεις να καταλαβαίνεις γεύση και άρωμα.

    Όπως και με τις άλλες μάρκες της εταιρείας, η ποιότητα κι η καθαρότητα των καπνών γίνεται αντιληπτή. Όμως δεν είναι αυτό που περίμενα. Έχοντας διαβάσει σε εκατό μεριές για το πόσο μοναδικό είναι το άρωμα του μπασμά και έχοντας καπνίσει χύμα μπασμά (κακομεταχειρισμένο αλλά, σε μία περίπτωση, καλής ποιότητας ο ίδιος), δεν περίμενα κάτι τόσο διακριτικό. Άλλωστε οι γεύσεις και γενικά η αισθητική όλων των ανατολίτικων πραγμάτων δεν είναι δωρικές και απέριττες, είναι μπαρόκ. Εδώ υπάρχει ένα λεπτό άρωμα που δε λέω, ωραίο είναι, αλλά υπερβολικά λεπτό ρε παιδί μου! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμφωνεί αυτό με τα απίστευτα ποσοστά πίσσας (για νικοτίνη δεν είμαι σίγουρος) που είχαν λ.χ. παλιά, προ ορίων, τα Κιρέτσιλερ με μπασμά, ούτε με το τραγικά δυνατό άρωμα των άφιλτρων Ξάνθη.

    Είναι ωστόσο καλός καπνός. Δε θα απέτρεπα ούτε έναν πολύ βαρύ καπνιστή να τον δοκμάσει. Δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια του ελαφριού καπνίσματος. Απλώς δεν είναι για να πραγματοποιήσεις τη φαντασίωσή σου του ανατολίτικου, αν την έχεις στο μυαλό σου όπως εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που δίνουν το στίγμα της εταιρείας:

      Η μεγάλη συσκευασία των 100 γρ. συνοδεύεται από ένα άδειο πακέτο καπνού, για να βάζεις την ημερήσια δόση σου και να μην κυκλοφορείς με το τσουβάλι. Αυτό το άδειο πακέτο είναι ίδιο με το κανονικό πακέτο (που στη συγκεκριμένη μάρκα είναι πολύ όμορφο). Εφόσον όμως είναι άδειο και άρα, νομικά, δεν αποτελεί συσκευασία καπνικού προϊόντος, δεν έχει νεκροτάμπελο!!

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβα αυτο το αδειο πακετο πως ειναι? Σαν πακετο ετοιμου τσιγαρου αλλα χωρις νεκροταμπελο?

      Διαγραφή
    3. Σαν πακέτο καπνού. Ολόιδιο με τα κανονικά πακέτα της WW (ραφές με κλωστή κλπ.), αλλά χωρίς νεκροτάμπελο.

      Α, και την κατοστάρα συσκευασία ο ντελιβεράς τη δίνει 20 ευρώ, χωρίς επιβάρυνση για τα μεταφορικά, και μου 'δωσε και δώρο δυο πακέτα 15 γρ. από άλλες μάρκες της εταιρείας. Δεδομένου ότι μιλάμε για προϊόν με αντικειμενικά μεγαλύτερο κόστος από τους τρέχοντες καπνούς, τις τιμές τις έχουν κάνει όσο γίνεται πιο φιλικές. Το σωστό να λέγεται. Απλώς το σύστημα με το ντελίβερι δε δουλεύει καλά.

      Διαγραφή
    4. υπαρχει 15γραμμαρια καπνος οriental ? 100γραμμαρια ειναι παρα πολλα

      Διαγραφή
    5. Λογικά ναι, αλλά δεν το 'χω δει.

      Διαγραφή
    6. Προχθές που μίλησα μαζί τους μου είπαν πως δεν υπάρχει ο 15αρης. Μπορεί απλά να μην ήταν διαθέσιμος προσωρινά.
      Πέπε ή κάποιος άλλος του στριφτού, έχετε δοκιμάσει φίλτρα με σηπιόλιθο? Αξίζουν καθόλου ή τζίφος?

      Διαγραφή
    7. Μια φορά. Δε θυμάμαι με τι καπνό, αλλά τον ελάφραιναν αισθητά. Μου το επιβεβαίωσε και μια φίλη που δοκίμασε με τον δικό της καπνό.

      Δε νομίζω ότι θα σου άρεσαν. Μάλλον απευθύνονται σε όσους επιδιώκουν το ούλτρα λάιτ.

      Του Παππού ήταν, δεν ξέρω αν τα β΄γαζουν κι άλλες μάρκες.

      Διαγραφή
  12. ΜΑΣΤΟΡΙΑ:Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ....ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.ΛΟΙΠΟΝ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΑΝ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ.Ο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΟΣ.ΕΑΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ(ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ?)ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ....ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ(ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΑΛΛΟΝ)...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ !!!ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ.ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ,ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΚΑΠΝΟ ΘΕΛΕΙΣ...ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έχετε να πείτε για τα τσιγάρα "Che" και "Corto Maltese";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά μ' όλα αυτά τα καινούργια έχω αρχίσει να μπερδεύω τις εντυπώσεις. Δυνατούτσικο, σαφώς όχι μπουχτιστικό, αρκετά στρέιτ γεύση χωρίς περιπλοκότητες και περικοκλάδες, σαφώς "καθαρό" στην αίσθηση που αφήνει. Νομίζω.

      Αλλά μιλάω με πάσαν επιφύλαξη γιατί τον τελευταίο καιρό έχω καπνίσει τέσσερα καινούργια χαρμάνια (oriental, Lizard, Black Sea, Wild Guns), πάντα με τουλάχιστον δύο διαφορετικά πακέτα ταυτόχρονα, συν τους κανονικούς καπνούς περιπτέρου που παίρνω που τον τελευταίο καιρό κι αυτοί περνούν μια αστάθεια (Άσσος, Κρέιβεν και Βαν Νέλλε), οπότε μπορεί και να αναφέρομαι κατά λάθος σε κάποιο άλλο! :-)

      Έχω κι ένα πακέτο Wild Guns κλειστό, δωράκι από την εταιρεία για το οριένταλ που αγόρασα. Δεν το ανοίγω μέχρι να σώσω το Οριένταλ.

      Διαγραφή
    2. Βάλε στο ροτέισον και τον μπλε Ολντ Χόλμπορν.Τον πήρα μόνο και μόνο για blending και κατέληξα να τον καψουρευτω.

      Διαγραφή
    3. πλακα πλακα ο μπλε holborn και ο πρασινος golden virginia εχουν φαει τρομερη βελτιωση. Χαλαρα οι καλυτεροι καπνοι της αγορας

      Διαγραφή
    4. Μ' αυτά και μ' αυτά Πέτρο έχει πλάκα να καταλήξεις καπνιστής στριφτού, που παλιότερα δεν το γούσταρες μία! χαχαχα

      Διαγραφή
    5. Εχω πάρει χοντρική 20 πακέτα Gizeh άνθρακα.Εκ των πραγμάτων θα πέσει πολύ στριφτό στο μέλλον.

      Διαγραφή
    6. Α, Πέπε μάλλον σε βάλαν στην λίστα των VIP πλεατών. Εμένα μου ρθε ένας Μπλακ Σι 100αρης σκέτος και ολομόναχος, σαν την καλαμιά στον κάμπο δηλαδή, ούτε δείγματα ούτε άδεια σακουλάκια!

      Τιμή όντως 20 ευρώ. Άλλο και αυτό. Άντε και αργεί το ντιλίβερι, πες αρχές είναι, αλλά να σου λένε πως κοστίζει 24 ευρώ, ενώ σε χρεώνουν 20? Οι περισσότεροι κάνουν το αντίθετο "σουπερ ουάου υπερπροσφορά, σε τιμή που σπάει κόκκαλα.." και όταν έρχεται το εμπόρευμα και βγάζεις να πληρώσεις σου λένε "δώσε άλλα 3 ευρώ για τα μεταφορικά, να και άλλα 2 ευρώ για φόρους.."

      Τα φίλτρα άνθρακα του Παππού είναι πεντάθλια. Βρήκα σε ένα συρτάρι μερικά και έστριψα 2-3 τσιγάρα. Γεύση τσιγάρου μηδέν, καπνίζεις σκέτο άνθρακα. Γενικά όσα δοκίμασα ήταν επιεικώς κακά, εκτός από κάτι λαχανί του Παππού με ακατέργαστο κέλυφος που είναι απλώς συμπαθητικά.

      Πέτρο, από Φλεβάρη τώρα θα πιάσεις τα έτοιμα!

      Διαγραφή
    7. E καλά έχω και ένα πακετο Ροθμανς Ιντερ για ξεχαρμανιασμα. Δεν μου λες,μεταφορικά δεν σου χρέωσαν,απλά πλήρωσες ένα 20αρικο για Θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    8. Εννοείται πως πάντα έχω και γω ένα πακέτο τσιγάρα σπίτι.

      Ναι, 20 ευρώ. Καμμία άλλη χρέωση απολύτως.

      Διαγραφή
  15. καλησπερα. Aπο τους καπνους wolfway tabacco που εχετε δοκιμασει ποιος ειναι πιο υγρος;
    Δοκιμασα τον lizard αλλα μου εφερε λιγο ξεροβηχα οταν εφτασε προς τη μεση το σακουλακι (100γρ) γενικα εχω παρατηρηρει οτι σε μενα οι στεγνοι καπνοι φερνουν βηχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι δυο είναι μια χαρά,ο Lizard όντως ήταν λίγο ξερος

      Διαγραφή
    2. καπνιζω μετριο βαρος κ τσιγαρο κ καπνο ο Wild Guns πιστευεις θα με καλυψει να το δοκιμασω; ο lizard εκτος απο ξερος ειναι κ ελαφρυς.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ναι. Τι καπνίζεις κανονικά;

      Διαγραφή
  16. καρελια πορτοκαλι και τωρα τελευταια silk cut μωβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρολο που οπως ειπα παραπανω ειμαι του μετριου πηρα να δοκιμασω και τον old horborn original.μετα απο τοσες δοκιμες σε καπνους τωρα καταλαβα οτι καπνιζω τσιγαρο. η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα ακουγα οτι ειναι πολυ βαρυς αλλα εμενα μου φαινεται κανονικος αν μπορω να το πω ετσι

      Διαγραφή
  17. Πέτρο από αυτούς που δοκίμασες τελικά κατέληξες στον WG?

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπορρίπτω μετα βδελυγμίας τον Lizard. O Βlack Sea μου άρεσε πολύ σαν χαρμάνι. Τον Wild Guns τον πήρα σε σακουλάκι των 15 γρ απο το μαγαζί στον Πειραια,μου άρεσε έγραψα και την κριτική. Χθες μου ήρθε ένας κατοσταρης απο το e-strifto και με φρίκη διαπίστωσα,πως είναι κατάξανθος,όχι σκουρος-ξανθος όπως ο 15αρης. Τι διάολο τέλειωσαν τα Burley και έριξαν μόνο Pueblo:Φαίνεται πως οι light καπνοί,γιατί τέτοια γεύση μου έβγαλε αυτός, με καταδιώκουν. Τι να σου πω.Εφόσον δεν υπάρχει σταθερότητα στο προιόν,ότι και να πω θα είναι αερολογία. Πάντως ομολογουμένος ξενέρωσα.

      Διαγραφή
    2. Δεύτερη μέρα με τον κατοστάρη Wild Guns. Καπνίζοντας Χόλμπορν μπλε τις προηγούμενες μέρες,αρχικά μου φάνηκε αέρας.Όχι πως δεν είναι,αλλά μετά απο το διάστημα επαναπροσαρμογής,άρχισα να τον ψιλοαισθάνομαι. Βρήκα και πατέντα στριψίματος:Πολύ καπνός και χαλάρό στρίψιμο,έτσι γίνεται η γεύση κάπως χορταστική. Επίσης ο κατοσταρης σε σχέση με τον 15αρι είναι πολύ υγρός,καίγεται αργά,σε αντίθεση με τον άλλο που καιγότανε γρήγορα. Στα σοβαρά σκέφτομαι να τον βάλω στους 50 βαθμόυς στον αερά.
      Για να μην παρεξηγηθώ η ποιότητα του καπνού είναι πάλι εξαιρετική.Άσχετος με το σπόρ να είσαι,καταλαβαίνεις πως μιλάμε για κάτι ξεχωριστό. Η όποια κριτική,που κάποιος φίλος πριν μέρες έγραψε πως είναι κακόπιστη,γίνεται για τον λόγο πως μου άρεσε πολύ η προσπάθεια και θέλω να βάλω ένα λιθαράκι ώστε να γίνει καλύτερη. Αλλιώς δεν θα ασχολούμουν καν.

      Διαγραφή
  18. Παιδιά, ενημερωτικά:

    Επειδή πολλούς τους απασχολεί (ευλόγως) το βάρος του καπνού, η βαθμονόμηση του βάρους που δίνει η ίδια η εταιρεία είναι:

    Οριεντάλ 1/5
    Lizard Tail Black 2/5,
    Black Sea 3/5
    Wild Guns 3,5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Λίζαρντ Ρεντ μου είπαν από την εταιρία πως είναι το βαρύτερο σήμα τους και έχει το ίδιο χαρμάνι με τον Λίζαρντ Μπλακ. Ζητησα να μου στείλουν κάποια δείγματα αλλά το ξεχάσανε..εδώ θα μου πεις ξεχάσανε την παραγγελία, τα δείγματα θα θυμόντουσαν?

      Ενδιαφέρον πρέπει να παρουσιάζει και ο Wolfway, που όπως πάντα μου είπαν, είναι 100% ποικιλία ανατολικών, με την συνταγή του παππού τους, και στο βάρος του Μπλακ Σι.

      Πέπε, αν σου στείλανε δείγματα απ αυτούς, γράψε 2 λογάκια

      Πέτρο και όποιος άλλος, αν κάνεις παραγγελία στα κοντινά, ζήτα δείγματα απ τους καινούριους να μάθουμε αν είναι τόσο καλοί όσο ακούγεται

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα.

      Γενικώς, υπάρχει μια ασυνεννοησία. Εμένα μου είπαν πως θα εμπορεύονται οι ίδιοι τα προϊόντα, ενώ στο e-strifto μου είπαν πως θα φέρνουν και 15αρια. Περιμένουν παραλαβή από την προηγούμενη εβδομάδα και δεν έχουν παραλάβει τίποτα, λόγω προβλημάτων της εταιρείας με το τελωνείο.

      Απ' την άλλη, όταν ρώτησα για τα καινούργια σήματα, μου είπαν πως ο Lizard Red και ο Wolfway θα είναι τα βαρύτερα της εταιρείας και όχι στο επίπεδο των ήδη υπαρχόντων.

      Τέλος, τα 100αρια γράφουν τιμή 26,80, πωλούνται 24 και τελικά χρεώνονται 20. Τι να πω;

      Ας ελπίσουμε να είναι οι παιδικές ασθένειες μιας νέας επιχείρησης.

      Διαγραφή
    3. Το e-strifto έχω την εντύπωση πως σχετίζεται με την Wolfway. Τώρα αυτα τα δυο χαρμάνια,νομίζω δεν κυκλοφόρησαν καν,είναι στα σκαριά. Ελπίζω το ανατολικό που με ενδιαφέρει περισσότερο να είναι σε αξιοπρεπές βάρος(τουλάχιστον 4/5 με την δική τους μέτρηση) για να το γουστάρουμε όπως πρέπει. Απο ότι ειδα τις επόμενες μέρες θα βγάλουν και 7ο καπνό με χαρμάνι μόνο για... γυναίκες.

      Διαγραφή
    4. Αν βγάλουν βαρύ ανατολικό, το 'χω ήδη προκαπνίσει! Ήδη με το ελαφρύ ανατολικό, το Οριένταλ, έχω ενθουσιαστεί κι ας ζορίζομαι που είναι τόσο ελαφρύ.

      @Μπίλι δε Κιντ:
      «Τέλος, τα 100αρια γράφουν τιμή 26,80, πωλούνται 24 και τελικά χρεώνονται 20. Τι να πω; Ας ελπίσουμε να είναι οι παιδικές ασθένειες μιας νέας επιχείρησης. »

      Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράφουν 26,80 και να δίνω 20. Ας ελπίσουμε να είναι ανίατη η ασθένεια.

      Διαγραφή
  19. Έχω την αίσθηση πως αδικούμε τον μαύρο Λίζαρντ! Είναι βέβαια ελαφρύς, λίγο παραπάνω απ ότι θα πρεπε, αλλά μου αφήνει μια πολύ ωραία επίγευση στο τέλος. Είχα καπνίσει 2-3 τσιγάρα πριν τον αφήσω για να πιάσω τους υπόλοιπους. Και τώρα που τον έπιασα ξανά διαπίστωσα πως δεν είναι καθόλου μα καθόλου παρακατιανός!

    Άντε να δούμε και τους καινούριους να αποκτήσουμε μια σφαιρική άποψη.

    Άσε και το άλλο: Έχω αρχίσει να ξεσυνηθίζω τα έτοιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ηρθαν σημερα τα φιλτρα gizeh slim κοκκινα που ειχα παραγγειλει. επαθα πλακα. ειχατε δικιο. ειναι τεραστια η διαφορα με τα ολα τα υπολοιπα.που εχω δοκιμασει εχει παρει κανεις και με ανθρακα να μου πει τη γνωμη του; για τα χαρτακια γαλανολευκα του παππου τη ξερετε; επισης ο ενας καπνος που θα κυκλοφορησει η wolfway tabacco θα ειναι ψημενος με καραμελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι τύποι της wolfway φαίνεται πως.... ξαναλλαξαν γνώμη και επαναφέρουν τα προιόντα τους στα περίπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα που μου το ειπες να παρω κατευθειαν 20αδα ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. sorry αυτη η απαντηση ειναι για τον πετρο απο πανω με την 20αδα

      Διαγραφή
    3. Tο ανέβασαν στο fb

      Διαγραφή
    4. τωρα το ειδα μονο αθηνα και μεις πατρα τι θα κανουμε

      Διαγραφή
    5. Άλλο πάλι και τούτο..όντως, άλλαξαν γνώμη και δίνουν τα προϊόντα τους σε διάφορα σημεία στην Αθήνα. Στο Σύνταγμα θα έχουν δικό τους κατάστημα.
      Παράξενα πράγματα γενικά. Άλλες τιμές στις συσκευασίες, άλλες στις παραγγελίες και άλλα πληρώνεις (ευτυχώς λιγότερα). Επιπλέον, στην αρχή έδιναν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά, μετά σκέφτηκαν το ντιλίβερι και τώρα επεκτείνουν τα σημεία πώλησης.
      Ψιλιάζομαι πως το ντιλίβερι σιγά - σιγά θα κοπεί ή το 20ρικο που πληρώνουμε για τον 100αρι θα γίνει 26αρι..
      Για να δούμε..

      Διαγραφή
    6. Μα απ' την αρχή δεν τα έφερναν σ' εκείνα τα 5-10 επιλεγμένα περίπτερα και καπνοπωλεία; Εγώ από περίπτερο πρωτοπήρα. Εκτός αν ενδιαμέσως το είχαν σταματήσει.

      Πάντως, καπνικά προϊόντα μικρής παραγωγής είναι κάτι άνευ προηγουμένου. Λογικό είναι να μην υπάρχει στρωμένος δρόμος διάθεσης και να δοκιμάζουν διάφορους τρόπους...

      Προσωπικά άντως, από το να τρέχω σε άσχετες περιοχές για τσιγάρα, προτιμώ το ντελίβερι (βολεψάκιας). Άμα είναι να παίρνω κατοστάρια, έχω αρκετό χρόνο να κάνω τα κουμάντα μου ώστε και με την προβληματική λειτουργία του ντελίβερι (βλ. άλλα μνμ πιο πάνω) να μην ξεμένω.

      Διαγραφή
    7. Και γω της ίδιας άποψης είμαι. Πόσο μάλλον όταν στα σημεία πώλησης τον βαγοράζεις ακριβότερα απ το ντελίβερι.

      Βλέποντας τις αναρτήσεις τους στο facebook συμπεραίνω πως την τελευταία βδομάδα διαφημίζουν πολύ τα σημεία πώλησης των σημάτων τους. Οπότε η εταιρία αλλάζει τακτική, δημιουργεί όπως οι υπόλοιπες σιγά - σιγά δικό της δίκτυο διανομής.

      Διαγραφή
    8. Όχι,η τιμή στα περίπτερα είναι 3.80,όχι 4.50

      Διαγραφή
    9. Ο 100αρης? 24,00, 26,80 ή 20,00 ευρώ? Ή μήπως δεν κυκλοφορεί 100αρης στα περίπτερα παρά μόνο σε ηλεκτρονικά μαγαζιά και στο ντελίβερι? Μήπως θα καταργηθεί το ντελιβερι? Τέλοσπάντων, θα τα μάθουμε αργότερα όλα αυτά

      Πάντως και γω οφείλω να πω πως η ποιότητα των καπνών τους είναι πολύ καλή. Μακάρι να την κρατήσουν και να μην ισχύσει αυτό που οι ίδιοι έγραψαν εδώ, πως δηλαδή η μαζικότερη διανομή οδηγεί σε πτώση ποιότητας.

      Διαγραφή
  22. Λοιπον δοκιμασα lizard black. Ultra ultra ultra ελαφρυς! Δεν θα δοκιμασω καν τον oriental που ναι ελαφρυτερος. Ρε παιδια ο l.black ειναι πιο ελαφρυς απο drum white!

    Μια ερωτηση μονο. Ο black sea και ο wild guns με τι χαρτακια/φιλτρακια προτεινονται;

    Ευχαριστω.Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.

      Ο WG με χαρτάκια RAW classic και φίλτρα GIZEH 6άρια, είτε κανονικό είτε με άνθρακα, απογειώνεται.

      Τα χαρτάκια μου τα πρότεινε ο άνθρωπος στο e-strifto και πραγματικά αξίζουν. Κάναβη δίχως χημικά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

      Επίσης, καλή συμπεριφορά έχουν και τα smoking brown, αλλά σύμφωνα με τον e-strifto, σε όλα εκτός των RAW παίζει πολλή χημεία.

      Διαγραφή
    2. τα raw χωριζονται σε δυο κατηγοριες τα classic που ειναι ακατέργαστο "unbleched" και τα organic που ειναι απο βιολογική κάνναβη. εσυ πια πηρες ακατεργαστο η κανναβη; σου αλλαζε καθολου γευση στο καπνο;

      Διαγραφή
    3. Πήρα τα classic. Μου είπε πως όλα τα προϊόντα τους είναι κάναβη. Δεν έγινε κάποια κουβέντα περί organic. Πιθανόν να είναι οργανική και συμβατική. Δεν έχει κάποια επίδραση στη γεύση. Αυτό σε σύγκριση με τα ακατέργαστα του παππού που έπαιρνα. Μακράν καλύτερα τα raw.

      Διαγραφή
    4. εδω το διαβασα για τα raw ριξε μια ματια
      http://www.montecristo-shop.gr/khartakia_striphtou/khartakia_raw/xartakia_raw.html

      Διαγραφή
    5. Παιδια wild guns + χαρτακια raw (οποια να ναι) + φιλτρακια τι;;;;;;

      Εδω ειναι η απορια μου. Βοηθηστε αν γνωριζετε. Τα gizeh ειναι δυσευρετα. Γενικοτερα ομως πια μαρκα φιλτρακια θεωρειται πιο ποιοτικη; Παππου,σουαν,ριζλα;;;;; καποια αλλη; Ενημερωστε κ μας που δεν πολυ σκαμπαζουμε απο φιλτρακια;

      υγ. Μου χουν πει πως α φιλτρακια με ανθρακα ειναι πιο ''υγιεινα'' αλλά αλλοιωνουν την γευση. Ισχυει;

      Δ

      Διαγραφή
    6. τα καλυτερα φιλτρακια ειναι τα gizeh που μπορεις να τα παραγγειλεις απο intrenet αλλιως rizla και εκτος απο τα χαρτακια raw πανε και τα element αυτο μου το ειπαν στο estrifto που πηρα να παραγγειλω και που εχουν τους συγκεκριμενους καπνους. οσο για τα φιλτρακια με ανθρακα ειναι πιο υγιεινα αλλα ολα αλλοιωνουν τη γευση εκτος εκτος απο τα gizeh που ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα

      Διαγραφή
  23. ΟΛΑ τα προιοντα τους είναι τραγικά light. Δεν έχω καταφερει να τελειώσω καπνοσακούλα και ας είναι καλός ο καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. δεν νομιζω να ισχύει για ολους οτι τα προιοντα τους ειναι ολα light δεν καπνιζουμε ολοι πολυ βαρια τσιγαρα η καπνους. πιστευω οτι ο lizard επειδη τον εχω δικιμασει για οσους καπνιζουν ασπρους ειναι καλυτερος Πεπε εσυ συμφωνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ο Λίζαρντ μού άρεσε. Ελαφρύς βέβαια, αλλά όχι και ούλτρα ούλτρα.

      Πραγματικά υπερσούπερ καραούλτρα είναι ο οριένταλ. Εκεί πια, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Επειδή κατά τα άλλα είναι ωραίος καπνός (και επειδή επίσης πήρα 100 γραμμάρια και δε θέλω να πάνε χαμένα) τον καπνίζω σταθερά εδώ και μια βδομάδα, και κάθε μερικά τσιγάρα, που με πιάνει η νοσταλγία και για κάτι πιο βαρύ, κάνω κι ένα άλλο. Το άλλο αρχικά ήταν Άσσος γιατί είχα ένα πακέτο ανοιγμένο, όταν το έσωσα άνοιξα το Μπλακ Σι (15ρι) που μου είχαν δώσει ως δείγμα, και τώρα που το 'σωσα κι αυτό θα ανοίξω το Γουάιλντ Γκανς που επίσης μου έδωσαν ως δείγμα.

      Ε, φυσικά καταλαβαίνω ότι αυτή η πρακτική «καπνίζω ένα τσιγάρο για το άρωμα και άλλο για το βάρος» είναι λίγο μπελαλήδικη, δε θα βόλευε τον καθένα. Εγώ απλώς υπηρετώ το πάθος μου για ανατολικά. Μπορεί να είναι και λίγο ψυχαναγκασμός, δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. πεπε ο οριενταλ απο υγρασια πως τα παει;

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλά. Είναι 8η μέρα που καπνίζω το κατοστάρι πακέτο και κρατάει ακόμη όλην όση χρειάζεται.

      Διαγραφή
  25. Ένας φίλος που καπνίζει Χόλμπορν κίτρινο, και που δε νομίζω να το ψάχνει και πολύ εις βάθος με χαρμάνια και γεύσεις, δοκίμασε τα Οριένταλ και τα βρήκε βαριά στο λαιμό.

    Πραγματικά οι απόψεις είναι όσες κι οι άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασχετα με το βαρος του καπνου πιστευω παιζει ρολο και η γευση που σου αφηνει στο λαιμο γι αυτο το αισθανεται βαρυ. εγω μπορει να κανω ελαφρυ και αν μου ειναι πολυ πικαντικος κ μου αφηνει καψημο να μην μπρορω να τον καπνισω και αντιθετα ενας βαρυς γλυκοπιοτος καπνος να μου στρωσει πιο καλα .τα οριενταλ απο μονα τους τη γευση αφηνουν;

      Διαγραφή
  26. Καλησπερα κ απο μενα.

    Λοιπον για να βοηθησουμε και τους φιλους που πειραματιζονται με καπνους,χαρτακια κτλ θα γραψω την προταση μου.

    Ο καπνος wild guns ειναι εξαιρετικος. Μαζι με χαρτακια raw ειναι απολαυση.
    Αυτος θα καθιερωθει ως καπνος μου. Μετριος στο βαρος. Ικανοποιητικοτατος.

    υγ. Θα δοκιμασω και black sea και wolfway που θα ναι ιδιου βαρους περιπου. Εαν ομως δεν ειναι καλυτεροι του wild guns τοτε αγαπητοι μου αυτος ο καπνος ειναι ο καλυτερος που χει εισελθει στα λαρυγγια μου.

    Συγχαρητηρια στην wolfway tobacco μακαρι να συνεχισει ετσι και οσον αφορα την ποιοτητα αλλά και την τιμη. 3,80 € τα 15gr ειναι οκ οταν οι κολονιες golden virginia τα 15gr τα χουν 3,40€ αντιστοιχα.

    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λοιπόν παιδιά, δε θέλω να γράφω παχειά και απίστευτα λόγια, αλλά φαίνεται πως το μνμ του Ανώνυμου στις 15/11 (με τα κεφαλαία) ισχύει:

    Μια βδομάδα και κάτι κάπνιζα καπνούς WW (oriental, wild guns, Black Sea). Επειδή τελικά δεν έκανα καλά κουμάντα, όταν τα έσωσα ξέμεινα και πήρα ένα καπνό Άσσο. Χρειάστηκε λοιπόν να καπνίσω μια μέρα τον Άσσο, και να νιώσω την επιβάρυνση στα αναπνευστικά μου, για να συνειδητοποιήσω ότι τις προηγούμενες μέρες δεν την είχα!

    Σημειώνω ότι ο Άσσος δεν είναι καπνός που να με πειράζει. Η επιβάρυνση που λέω δεν είναι κάποιο ειδικό πρόβλημα, είναι μια μόνιμη κατάσταση που επειδή ακριβώς είναι μόνιμη δεν τη νιώθω. Την απουσία της επίσης δεν τη νιώθω, γιατί είναι η φυσιολογική κατάσταση των λαιμών μου. Την ξαφνική επάνοδό της όμως σαφώς και τη νιώθω!

    (Κάπως έτσι ήταν και όταν για ένα 5μηνο περίπου είχα σταματήσει το κάπνισμα και άτμιζα ηλεκτρονικό: με ρωτούσαν αν αισθάνομαι να έχω καθαρίσει κι έλεγα όχι, αισθάνομαι όπως πάντα. Αλλά όταν τελικά ξανάπιασα το αναλογικό τσιγάρο, συνειδητοποίησα ότι ναι, είχα καθαρίσει πριν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εισαι ο μονος το ιδιο επαθα κ γω οταν τελειωσε ο lizard και τα παιδια μου το ειχαν πει οτι τη διαφορα θα τη δω οταν τελειωσω το σακουλακι κ καπνισω αλλο καπνο εγω θα ξαναπαραγγειλω απλα περιμενω λιγες μερες ακομα να βγουν οι καινουργιοι που απο οτι μου ειπαν στο estrifto ο ενας θα εχει πιο πολλα οριενταλ. ο lizard μαυρος πολυ καλος αλλα λιγο ελαφρυς για μενα ισως ο κοκκινος να ειναι καλυτερος

      Διαγραφή
  28. Καλημερα σε ολους. Ξερει κανεις εαν οταν λενε περιπτερα το λενε κυριολεκτικα; Αν και θα παρω ενα τηλ, απλα ρωτω μηπως καποιος οντως τα πετυχε σε καποιο περιπτερο πλην αυτων των σημειων που λενε στο facebook.

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι μονο αυτα στο fb + τα διαδυκτιακα μαγαζια.

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη ασχετο αλλά οι ενδειξεις body - room note τι σημαινουν;

      Οκ body ειναι λογικα το ποσο βαρυς ειναι. Το room note ;;;;

      Διαγραφή
    3. Λογικά τη μυρωδιά σε κλειστό χώρο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. α) Περίπτερα: τουλάχιστον ένα που έχω ψωνίσει, στο Σύνταγμα, είναι κανονικό περίπτερο. Αλλά είναι ένα από τα συγκεκριμένα που συνεργάζονται (στο φβ το βρήκα).

      β) Βody - room note: το πρώτο ναι, είναι το βάρος. (Για την ακρίβεια, «σώμα» λένε στα κρασιά το πόσο ογκώδης, πλούσια, είναι η γεύση - εντελώς ανεξάρτητα από τους αλκοολικούς βαθμούς. Κάτι ανάλογο κι εδώ, έχουν μεταφέρει την ορολογία του κρασιού στον καπνό.) Το δεύτερο φαντάζομαι ότι σημαίνει την τσιγαρίλα στο χώρο, αλλά δεν καταλαβαίνω αν μεγ΄λος βαθμός room note σημαίνει πιο ευχάριστο ή πιο δυσάρεστο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  29. πετρο δοκιμασες τα καινουρια benson and hedges black slide; μου ειπαν οτι δεν εχει καμια σχεσει ο καπνος με το προηγουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα black slide ειναι american blend και οχι virginia οπως τα gold. Προσωπικα μου κανουν πολυ πικαντικα και η επιγευση ειναι φθηνοτσιγαρου. Τα gold πολυ καλυτερα αλλα σε καθε περιπτωση και ανεξαρτητα απο αυτα που ειναι προσωπικες μου αποψεις δεν εχουν καμια σχεση σαν προιοντα.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    2. το πηρα απο περιεργεια ακριβως οπως τα λες κωστα μ

      Διαγραφή
    3. Ναί μάπα.Καιγονται και σε 2 λεπτα. Δοκίμασα και το Gold πριν λίγους μήνες το οποίο ήταν πολύ καλό,αλλά ακριβό(4.20)

      Διαγραφή
    4. εισαι τυχερος που το βρίσκεις φρεσκο το gold, γιατι γενικα σαν σημα είναι "φαντασμα" δεν υπαρχει πουθενα

      Διαγραφή
  30. Παίδες, μια βοήθεια σε θέμα που βέβαια έχει αναλυθεί αρκετά.. Πέπε εσύ λογικά θα ξέρεις. Πως κρατάμε τον καπνό στην σωστή υγρασία? Τον βάζουμε στο ψυγείο απλά βγάζουμε λίγο - λίγο σε σακουλάκι? Χρησιμοποιούμε τους περιβόητους υγραντήρες και πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Στο e-strifto μου είπαν πως "απαγορεύεται" να μπαίνει ο καπνός στο ψυγείο.
      Το σακουλάκι του αρκεί, καθώς, κλείνει ερμητικά.
      Δεν βλέπω λόγο για περισσότερη ή λιγότερη υγρασία. Προφανώς, αν κάποιος
      θέλει κάτι ανάλογο, πηγαίνει σε υγραντήρες, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει
      ποτέ για να σε διαφωτίσω.

      Διαγραφή
    2. Εγώ βασικά αυτό κάνω. Το 100στάρι το άνοιξα όσες φορές χρειάστηκε να γεμίσω την τρέχουσα καπνοσακούλα, άντε και καναδυό τρεις ακόμα, δηλαδή όχι πάνω από 10-12 φορές για λίγη ώρα. Δε στέγνωσε (ο οριένταλ είναι αρκετά υγρός).

      @Τζώνυ από κάτω:
      Αυτοί οι θεόξεροι καπνοί δεν είναι καλοί επειδή είναι ξεροί όμως. Είναι καλοί επειδή δεν έχουν συντηρητικά, και είναι ξεροί πάλι επειδή δεν έχουν συντηρητικά (η ξηρασία είναι φυσικό συντηρητικό). Για πολλούς καπνιστές όμως (και για μένα μια φορά που αγόρασα), αν τους υγράνεις λίγο γίνονται καλύτεροι. Και οπωσδήποτε έχουν και λιγότερη φύρα από τρίμματα.

      Διαγραφή
    3. Πέπε πως τους υγραίνεις? (για αν ποτέ χρειαστεί ρωτάω..)

      Διαγραφή
    4. Άμα θες να είσαι πολύ επιστήμων, μάλλον υγραντήρα-πέτρα. Εγώ δεν την έχω δοκιμάσει, ομολογώ. Μια φορά που γύρεψα σ' ένα καπνοπωλείο δεν είχαν και πήρα ένα άλλο, που είναι ένα μεταλλικό στρογγυλό κουτάκι, σε μέγεθος σαν 3-4 μισόευρα το ένα πάνω στ' άλλο, τρύπιο σαν την αλατιέρα, που μέσα έχει κάποια απορροφητική ουσία σα βαμπάκι. Το βουτάς για λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, το αφήνεις λίγο σ' ένα πανί να στραγγίξουν τα πολλά νερά, και μετά το βάζεις στον καπνό.

      Το ίδιο πράγμα το φτιάχνει και μόνος του κανείς: καπάκι από πλαστικό μπουκάλι (π.χ. νερού), μέσα βαμπάκι, τύλιγμα με ασημόχαρτο, τρυπίτσες με οδοντογλυφίδα. Το Μ. Ρόδο με κορόιδευε γι' αυτή την πατέντα αλλα΄δεν καταλαβαίνω τι διαφέρει από την άλλη που είναι αγοραστή.

      Διαγραφή
    5. Και πόσο το αφήνεις μέσα στον καπνό Πέπε? 1-2 μέρες και μετά το βγάζεις?

      Θυμίζει λίγο σύζητηση τηλέ-μαγειρικής εε?

      Διαγραφή
  31. Με τόση υγρασία ρε παιδες στην ατμόσφαιρα κ βγάζετε τέτοιο ζορι????δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!!!και στην τελική...ενας καπνός με ελάχιστη υγρασία είναι σαφώς κ καλύτερος!!!βλέπε pueblo!manitu!American spirit! Κλπ....εδω στην Ελλάδα το μουσκίδι...στα καπνά δεν το καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπιασες τα δυο άκρα φίλος. Ο American Spirit είναι κατάξερος και οι περισσότεροι καπνοί εδώ είναι όντως μούσκεμα. Μια μέση λύση ψάχνουμε.

      Ένα θεματάκι είχα με τον Λίζαρντ ο οποίος είναι έτσι κ αλλιώς αρκετά ξερός. Δεν με πειράζει αυτό, απλό το σακουλάκι το έχω εδώ και 1 βδομάδα στο άνοιξε - κλείσε με αποτέλεσμα από χθές να γίνει κατάξερος και να χάσει την νοστιμάδα του. Λογικό και αναμενόμενο, απλά φοβάμαι μην την πατήσω με τον 100αρι Μπλακ Σι

      Διαγραφή
  32. δως μου "ξερο καπνο"και παρε μου την ψυχη ;) ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. efthimi το ιδιο επαθα και γω με το lizard και εβαλα ενα υγραντηρα κεραμικο και πηρε αρκετη υγρασια γιατι ειχε γινει και σε μενα καταξερος.το εχω μεσα στο σακουλακι μεχρι να τελειωσει ο καπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. παιδια το ακατεργαστο το χαρτακι παει με ολους τους καπνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πετρο οποτε μπορεις θα μου κανεις ενα top 5 απο φιλτρακια που πανε με wild guns και black sea;;;;
    Επισης υπαρχουν φυτικα/οικολογικα και χημικα φιλτρακια; Δηλαδη;

    Το θεμα μου με τα φιλτρακια εγκειται στο οτι ειχα τα gizeh pop-up extra slim και μου παν οτι καταργουνται (αν δεν εχουν καταργηθει ηδη). Δηλαδη για μας που ειμαστε μαθημενοι στο extra slim υπαρχει κατι παρεμφερες;

    Ευχαριστω - Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή την ερώτηση, να πω πως δοκίμασα επιτέλους τα 6αρια Gizeh με άνθρακα και τα κανονικά. Μέσω e-strifto τα προμηθεύτηκα και γω μιας που στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πουθενά και δεν τα φέρνει κανένας προμηθευτής!

      Καλά, μιλάμε για άαααλλη κλάση. Ο Πέτρος σωστά τα είπε, μιλάμε για απογείωση του καπνίσματος όχι αστεία. Συγκριτκά με τα γνωστά που τα βρίσκεις σε κάθε περίπτερο, σβαν, ρίζλα, παππού, εγγονού κ.α είναι η μέρα με την νύχτα.

      Διαγραφή
    2. Έτσι.Μόνο το 6αρια Gizeh μπορώ να προτείνω,όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
      Τώρα όσο αφορά τα χαρτάκια,μια και αναφέρθηκε το Raw,πήρα το Raw organic hemp απο έναν κλέφτη στο κέντρο(70 λεπτά το χρέωσε ο πούστης).Το έστριψα με μπλέ Χόλμπορν που είχα μαζί μου,αλλά δεν με ενθουσίασε.Το Ριζλα Μικρον φαίνεται πως κολλάει περισσότερο με αυτο τον καπνο. Όταν όμως το χρησιμοποίησα για να στρίψω,λίγο Wild Guns που μου έχει μείνει,έδεσαν υπέροχα. Αρα ο κάθε καπνός θέλει το χαρτάκι του.

      Διαγραφή
    3. Ποιο είναι το Μίκρον, τι χρώμα;

      Διαγραφή
    4. πεπε το μικρον ειναι αυτο
      http://www.montecristo-shop.gr/xartakia_striftou/xartakia_rizla/micron_xartakia_rizla/rizla.html
      αλλα εχω διαβασει στο wiki οτι ειναι σαν το μπλε αλλα εχει πολλα χημικα για να γινει πολυ λεπτο διαφανες και να μην σκιζετε

      Διαγραφή
    5. εχει βγαλει και η ocb αυτο
      http://www.montecristo-shop.gr/khartakia_striphtou/khartakia_ocb/khartakia_ocb_x-pert_blue_polu_lepto_50_phulla

      Διαγραφή
    6. Πετρο χαρτακι ντραμ εχεις δοκιμασει?
      Επισης ο ανθρακας δεν αλλαζει εστω και λιγο την γευση?
      Γιατι δεν δοκιμάζεις τα 6αρια Gizeh τα απλα είναι πολύ καλα.
      Χαρτακι ντραμ και 6αρια Gizeh είναι ο καλυτερος συνδυασμος που υπαρχει,και ταιριαζει με ολους τους καπνους

      Διαγραφή
    7. Τα έχω δοκιμασει και τα δυο,με άνθρακα μου άρεσαν πιο πολύ. Τα χοντρα τσιγαρόχαρτα δεν τα γουστάρω καθόλου.Φυσικά έχω δοκιμάσει Ντραμ,παλιά μόνο αυτό και το Ριζλα πράσινο υπήρχε.

      Διαγραφή
  36. πετρο τα raw organic ειναι απο κανναβη τα raw classic επρεπε να παρεις που ειναι ακατεργαστο απο φυσικες ινες απο οτι ξερω η κανναβη δεν παει με ολους τους καπνους οσο για τα 70 λεπτα πολυ κλεφτης εγω τα πηρα 50 λεπτα τα classic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερες....τα raw classic όντως κορυφή!!!έτσι για το αρχείο...η πρώτη μου επαφή με δαυτα...κοστισε κ σε μένα 70λεπτα ευτυχώς τα βρήκα με 40λεπτα!!!!οσο για τα gizeh carbon τα γνωρίζω εδω κ μια 10ετια μαζί με τα efka είναι κορυφαία....απλα τα δευτερα είναι 8αρια!!!!απο τους καπνούς τώρα της Wolfway μου άρεσε ο κοκκινος λιζαρντ...μετριος σε βάρος...φταιει πιθανότατα η αυξημένη υγρασία...δεν θα μπω όμως στη διαδικασία παραγγελίας...αν φτάσουν στα περίπτερα της Καρδίτσας....θα τον τιμήσω....οι υπόλοιποι της εταιρείας καλοί αλλλλλλα ποοοοολυ λαιτ...κριμα διότι τα αρώματα τους είναι φοβερά!!!!παρόλο που τους αφυγτανα εντελώς δεν με ικανοποίησαν ...ως κάπνισμα....στην τελική τους έκανα όλους ένα χαρμάνι για να καπνίζονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλησπερα...μου το στειλαν απ την wolfway...μου στειλαν δειγματα απο μπλακ σι...μπλακ λιζ...γουαλντ γκανς σε κανονικες συσκευασιες και μια "ψιλη" απο ρεντ λιζ....και οπως εχω αναφερει ειναι μετριος για μενα ,υστερει σε αρωματα εναντι των αλλων αλλλλλλα προσφερει αρκετα γεματο καπνισμα...και η επιγευση του αρκετα καλη...και οπως προειπα αν τυχον και φτασει στα περιπτερα.....θα τον τιμησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το κόκκινο Λίζαρντ πόσο «body» γράφει ότι έχει;

      Διαγραφή
    2. Καλημερες....αν δε με κερατώνει η μνήμη μου...παρα ένα φουλ!αρκετά υγρός για τα γούστα μου...αλλα καλό αμερικαν μπλεντ...αν βγει αγορά θα γίνει μπεστ σελλερ!

      Διαγραφή
    3. Με τον τρόπο που μετράνε και body 5 στα 5 να βγάλουν είναι ζήτημα αν με καλύψει ως βάρος

      Διαγραφή
  39. Είναι υγρός πολύ πετραν...αν ήταν ας πούμε με ποσοστό 10%υγρασίας θα ήταν ένας αρκετά γεμάτος καπνός!οχι όμως βαρύς....σε όλα τα χαρμανια τους απουσιάζει το χτύπημα στο λαιμό...εκτος απ τον κοκκινο...αλλα θα πρέπει να τον στρίψεις εντελώς χαλαρά...η να πέσει αέρας....στο φούρνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ JOHNNY.

    Μια ερωτηση ρε παιδια. Αυτο το πραμα με τα αυτοκολλητακια της wolfway τι ειναι;

    ή εγω το κανω λαθος;

    Διπλωνω τα αυτοκολλητακια στη μεση (ενα εξ αριστερων ενα εκ δεξιων) και τα κολλαω.

    Γινεται αλλιως;;;

    Παντως δεν πολυ κραταει η κολλα....

    Πειτε γιατι απορω......! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαγνητακια ειναι φιλε!

      scorer

      Διαγραφή
    2. Μαγνητακια ε;
      Και τι δεν τα ξεκολλαμε απο την συσκευασια δηλαδη;;;

      ΕΞΗΓΑ !

      Διαγραφή
    3. Για το φίλο που ρώτησε: η περιγραφή σου είναι κάπως παράξενη, κι έτσι δεν ήμουν σίγουρος αν εννοείς τα μαγνητάκια. Οι δυο λωρίδες από μαύρο ημίσκληρο πλαστικό, μία στο μπροστά του πακέτου και μία στο καπάκι, ναι, είναι μαγνητάκια όπως λέει ο Σκόρερ και κουμπώνουν μεταξύ τους. Εννοείται πως δεν τα βγάζεις από τη θέση τους.

      Διαγραφή
  41. Τα χαρτακια Raw πραγματικα πανε εκπληκτικα με τον wild guns! βεβαια μονιμη μαρκα μου εδω και 2 μηνες ειναι ο black sea, που ακομα δεν μπορω να βρω το τελειο χαρτακι να τον ταιριαξω.Φιλτρακια φυσικα τα πολυαγαπημενα μου εδω και 2 χρονια gizeh 6mm.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Tα φιλτρακια RAW 6mm λενε τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι! λιωνουν στην κυριολεξια απο τιν 4ρτη τζουρα!

      scorer

      Διαγραφή
  43. Πήρα ένα 100άρι Μπλακ Σι. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά μου φαίνται κάπως διαφορετικός απ τον 15άρι που μου είχαν στείλει. Πιο φορτωμένος αρωματικά και πολύ πιο πικάντικος. Σε γενικές γραμμές καλύτερη εντύπωση απ όλους τους καπνούς της εταιρίας (όσους δηλαδή κυκλοφορούν τώρα, διότι περίμενουμε νέες κυκλοφορίες) μου άφησε ο μαύρος Λίζαρντ.Ελαφρύς μεν, πολύ ευχάριστος δε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω την πάτησα έτσι με τον Wild Guns. Όταν έγραψα την κριτική τον είχα δοκιμάσει σε σακουλά των 15.Μου άρεσε,αγόρασα κατοστάρι και δεν ήταν καθόλου ο ίδιος. Τα σκουρα καπνά δεν υπήρχαν καθόλου,μόνα ξανθά και ήταν αέρας. Δεν κατάφερα να τον τελειώσω,με αηδιάζουν τόσο τα ελαφρια τσιγάρα,που προτιμώ να μην καπνίζω καθόλου,απο το να καπνίσω αυτα.Ενα κομμάτι του,το έκανα μίξη με Χολμπορν μπλε,αλλά επειδή μου έριχνε το βάρος,το αφησα τελικα στην άκρη. Τζάμπα τα 24 Ευρωτο φυσάω και δεν το κρυωνω.Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω εκατοσταρι. Αν βγάλουν κανενα καπνο,τον Black Sea ας πούμε που ως χαρμανι είναι φανταστικος, με body 5 στα 5 και συσκευασια των 15,ισως να ξαναδοκιμάσω,αλλιώς όχι. Οι ερασιτεχνισμοι με εκνευρίζουν.
      Για να μην παρεξηγηθώ όλα αυτά τα γράφω καλοπροαίρετα,γιατί μου άρεσε το εγχείρημα τους και δεν νομίζω πως τα σκέτα χειροκροτήματα θα τους ωφελήσουν.Χωρίς 100% επαγγελματισμό,δεν πας πουθενά.

      Διαγραφή
    2. Κάπως έτσι και σε μένα Πέτρο. Εχω την εντύπωση πως μπέρδεψαν το blending με απότελεσμα να χαθεί η ισορροπία στο χαρμάνι. Μπορεί και να είναι ιδέα μου όλα αυτά, μα ο 100αρις μου αφήνει ένα δυσάρεστο κάψιμο στην γλώσσα που δεν το είχε ο 15αρης ενώ και η γεύση του δεν είναι τόσο ευχάριστη.

      Διαγραφή
    3. Α, ξέχασα να αναφέρω πως τον δοκιμάζω με 4 διαφορετικά χαρτάκια. Με τα πολύ λεπτά raw και elements είναι μάπα. Με το μπλε του παππού είναι ελαφρώς καλύτερα αλλά με τα πράσινα gizeh παλεύεται αρκετά.

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιά, θα μου φαινόταν λίγο απίθανο να φτιάχνουν δύο χαρμάνια, ένα για τις μικρές συσκευασίες κι ένα για τις μεγάλες. Γιατί να το κάνουν; Έξτρα μπελάς για κείνους, κανένα κέρδος για κανέναν. Πιο πιθανό βρίσκω να μην είναι το χαρμάνι απόλυτα ομοιογενές κι έτσι σε μερικά πακέτα να βγαίνει καλύτερο και σε άλλα χειρότερο ή έστω διαφορετικό.

      Διαγραφή
    5. Ναι Πέπε, αυτό ακριβώς εννοώ. Οχι πως κάνουν δυο χαρμάνια, το καλό 15αρι για δόλωμα ώστε να σου πλασάρουν το σκάρτο 100αρι. Αλλά και η ομοιογένεια στο χαρμάνι είναι σημαντικό θέμα, αλλοιώνει την γεύση άσχετα αν γίνεται σκοπίμως ή όχι.

      Διαγραφή
    6. Ευθυμη ποια gizeh εννοεις? Τα λαχανι (super fine) η τα πρασινα (fine)?

      Διαγραφή
    7. Τα πράσινα. Με αυτά τα λαχανί δεν θα μπορούσε να στρίψει ούτε ο Μάρλεϋ

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα γράφω πρώτη φορά και έχω και εγώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σε αυτήν την συνολικά αξιέπαινη προσπαθεια της Wolfway. Μένω επαρχία και ενας γνωστός μου έφερε 2 15άρηδες Black Sea και Wild Guns. Αρχικά ο Black Sea μου φάνηκε πολυ καλύτερος γιατί με ενοχλούσε η πουρένια επίγευση των πιστολιών. Μετά παρήγγειλα εναν 100σταρη Black Sea από την Wolfway και κατάλαβα πόσο λαθος έκανα. Μου έλειψε το πολύ πιο γέματο καπνισμα των πιστολιών που με Raw και gizeh slim είναι υπέροχα, σε αντίθεση με τον Black Sea που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν του ταιριαζει κανένα χαρτάκι. Τώρα κάποιες παράτηρήσεις για την Wolfway. Προφανώς το 24 (που για να είμαι ειλικρινής έγινε 22) είναι πολυ (ειδικά οπως λέτε πιο πάνω για καπνό που δεν έχεις δοκιμάσει καθως θα ήθελα να δοκιμάσω και τους υπόλοιπους), Επίσης τους ζήτησα ευγενικά αν μπορούσαν να μου στείλουν κάποια δειγματα από τους υπόλοιπους πράγμα που αγνοήθηκε. Ακόμη και αν ήταν ακομψη η 'απαίτηση΄ μου θα έπρεπε να ικανοποιηθεί για λόγους 'ευθιξίας' και επαγγελματισμού. Καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην θέλουν να δωρίζουν καπνούς αλλα τότε θα έπρεπε να τους κάνουν εύκολα προσβάσιμους για όλους. Το σωστό δίκτυο διανομής ειναι το Α και το Ω κάθε επιχείρησης. Όπως και να το κάνουμε θέλουμε να παμε στο περίπτερο για τσιγάρα κυριολεκτικά και οχι να περιμένουμε το courier από την άλλη άκρη της Ελλάδας (αν και δεν μενω τόσο μακριά απο Αθήνα). Είναι κρίμα σε μια εποχή που το gourmet βασίζεται στις καλές πρώτες ύλες και στην εντοπιότητα αυτή η επιχείρηση να αγκωμαχά. Άλλωστε όπως έχει πει και κάποιος θεωρητικός του καπιταλισμού πλούσιος είναι αυτός που παίρνει λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασες τα πράσινα Gizeh? Είναι κάπως δύσκολα στο στρίψιμο αλλά κάνουν απολαυστικό κάπνισμα. Δοκίμασα καμιά δεκαριά χαρτάκια με τον Μπλακ Σι, αυτό είναι κλάσεις ανώτερο.

      Τώρα στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ. Ζήτησα και γω μαζί με τον 100αρι Μπλακ Σι να μου στείλουν δείγματα από τους καινούριους καπνούς τους, δεν το έκαναν. Άσε που χρειάστηκε να τους πάρω δυο φορές τηλέφωνο γιατί η παραγγελία γιατί μάλλον .. ξεχάστηκε..Μια άλλη φορά μου είπαν πως προτιμούν να μην στέλνουν 15αριδες καπνούς γιατί δεν τους συμφέρει. Κατανοητό, μα πως θα παραγγείλει κανείς 100αρι καπνό χωρίς να τον δοκιμάσει?

      Βέβαια, τα παιδιά μου είχαν στείλει αρχικά δείγματα από Wild Guns, Black Sea και Lizard tail ενώ και στο τηλέφωνο είναι ευγενέστατοι. Αλλά γενικά η επικοινωνία στις παραγγελίες δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ο τρόπος λειτουργίας του ντιλίβερι είναι κάπως προβληματικός. Θεωρώ πως θα αλλάξει ή θα καταργηθεί, δεν γίνεται αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. Βρήκα κάτι ξεχασμένα ΛΑΙΚΟΝ στο σπίτι και εστριψα και έχει όντως διαφορά, από ότι είδα είναι κοντά σε βάρος με τα gizeh τα πράσινα ( τα οποία θα δοκιμάσω). Αυτός ο καπνός θα με κάνει να αλλάξω γνώμη για την άποωη που είχα στη σχέση βάρους καπνού- χαρτάκια , δλδ οσο πιο βαρύς τοσο πιο χοντρό χαρτάκι (πχ marlboro κοκκινος θέλει χοντρό χαρτάκι).

      Διαγραφή
    3. Είναι πολύ καλά τα gizeh. Δοκίμασα πολλά άλλα, 2-3 του παππού, άθλια, κάτι raw και elements που δεν του πάνε με τίποτα, ρίζλα τα οποία ήταν μέτρια. Δεν ξέρω πια αν έχει σχέση το πάχος του χαρτιού, απλά πρέπει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Τα gizeh τα δοκίμασα με wild guns, black sea, lizard tail. Είναι τα καλύτερα με διαφορά. Αλλά όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις. Το τι πραγματικά ταιριάζει στον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Απλά μου κάνει εντύπωση πως στην αγορά χαρτακίων/φιλτρακίων τα εμπορικά σήματα, π.χ Παππού, Ρίζλα, Σβαν είναι επιεικώς μέτρια. Πρέπει και αξίζει να ψαχτείς με άλλες μάρκες, λιγότερο εμπορικές

      Διαγραφή
    4. Γενικά του παππού τα θεωρώ απαράδεκτα παρα το οτι το προσπάθησαν πολυ στο θα marketing παντα μου δημιουργούσαν βήχα. Ετσι γιατι δεν είναι παντα εύκολο να βρισκεις πιο ιδιαίτερα χαρτάκια έχω καταληξει στα rizla τα γαλαζια ως ο,τι πιο ουδέτερο απο εμπορικά θα βρεις. Οσο για το πάχος του χαρτιού εμένα προσωπικά ενα πολυ λεπτο χαρτάκι κ ένας βαρύς καπνός με μπουκωνει και χανω τη γεύση του καπνού.. Ετσι για τον marlboro τον κοκκινο η τον craven θέλω ενα χοντρό χαρτάκι ενω για εναν καπνό πιο μέτριο σε βαρος που προτιμώ για καθημερινό κάπνισμα θέλω πιο λεπτο χαρτακι . Πάντως Ο,τι πιο ταιριαστό σε χαρτακι-καπνος είναι raw organic με wild guns..

      Διαγραφή
  45. Tα γκρίζα ριζόχαρτα του παππού είναι μια χαρά.Ο μόνος λόγος που τα άλλαξα για Ριζλα μικρον,είναι πως σε πολλά πακέτα τα χαρτάκια κολλούσαν μεταξύ τους.
    Η γνωη μου είναι πως βαρύ και πολύπλοκο καπνό,τον καπνίζεις λεπτό χαρτάκι γιατί πιάνεις την γεύση σε όλο το φάσμα της. Ας πούμε τον μπλε Χόλμπορν όταν το έστριψα με πράσινο ρίζλα,ένιωσα να χάνω την μισή γεύση. Τους ελαφρούς καπνούς,πορείς να τους στρίψεις με χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, δεν ξέρω αν μου ξανααπάντησες και το 'χασα κάπου, αλλά ποια είναι τα μίκρον; Τι χρώμα είναι; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει το λινκ που έδωσε ο Ευθύμης.Είναι γυαλιστερο γκρι με μια γαλάζια γραμμή. Googlαρε αν θες Rizla Micron και θα το βρεις. Πολύ λεπτο,πολύ βραδύκαυστο,ότι πρέπει για να αναδειχθεί ένας δυνατός καπνός.
      Να τονίσω βέβαια πως σωστό και λάθος δεν υπάρχει,εγω είμαι καπνιστης που απεχθάνεται τα χοντρά τσιγαρόχαρτα.Το γαλάζιο Ρίζλα ας πουμε,μου φαίνεται χαρτόνι.Άλλοι έχουν εντελώς αντίθετα γούστα.

      Διαγραφή
    3. Τελικά τα δοκίμασα, αφού τα βρήκα μπροστά μου σ' ένα περίπτερο (φανταζόμουν ότι θα είναι σπάνιο προϊόν για επιλεγμένα σημεία πώλησης κλπ., αλλά όχι). Και μου άρεσε. Από τόσο λεπτά χαρτάκια, που συνήθως δε μου κάνουν, είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Σημειωτέον, εμένα το Ρίζλα γαλάζιο δε μου φαίνεται χαρτόνι, μου φαίνεται αντιθέτως το πιο λεπτό που να μην παραείναι λεπτό. Το Micron είναι μάλλον στο ίδιο πάχος με το Raw αλλά καλύτερο (γούστα).

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι καθόλου σπάνιο,όλα τα περίπτερα το έχουν. Αν σου άρεσε με την πρώτη δοκιμή,είμαι σίγουρος πως αν πάρεις κανα δυο πακέτα,θα κολλήσεις.

      Διαγραφή
  46. ΠΑΙΔΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ 150 ΤΕΜΑΧΙΑ-SLIM 20mm-6,4 MM ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ-ΚΩΔΙΚΟΣ 47626.ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΔΕΝ ΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΖΟΥΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΑ GIZEH-SLIM 6mm-ΚΩΔΙΚΟΣ 2309130741, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΤΣΙΓΑΡΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΡΔΙΑ...ΛΙΩΝΟΥΝ,ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ...ΚΑΛΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ. C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πέπε, αυτά είναι
    http://www.estrifto.gr/p.Rizla-Micron-10-tmch.663130.html

    Δεν τα δοκίμασα

    Είχα δοκίμασει κα΄ποια μυστήρια του παππού, κάτι λαχανοπράσινα που έγραφαν πως είναι με ακατέργαστο κέλυφος. Αυτά όντως δεν είναι λιώνουν. Αλλά αλλοίωναν πολύ την γεύση! Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα αφού δοκίμασα τα 6αρια gizeh με και χωρίς άνθρακα τα οποία δεν λιώνουν γρήγορα ειδικά αυτά με άνθρακα!

    Εντάξει, στο θέμα χαρτάκια/φιλτράκια κατάλαβα πως 100 άτομα να ρωτήσεις, 110 διαφορετικές απόψεις θα πάρεις. Οπότε, περί ορέξεως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ευχαριστώ Πέτρο και Ευθύμη.

    Δε θα τα δοκιμάσω, μπορώ ήδη να προβλέψω ότι δεν είναι η περίπτωσή μου. Σήμερα πήρα τα περίφημα Raw, και μου πέσαν τόσο λεπτά που κάτι μ' ενοχλούσε. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι, αλλά είναι κλασικό με τα πολύ λεπτά χαρτάκια.

    Επ' ευκαιρία, σημειώνω ότι τα Raw (αν κατάλαβα καλά) βγάζουν μόνο δύο τύπους, εξίσου λεπτούς, ένα συμβατικό κι ένα organic από κάνναβη. Το organic είναι λίγο πιο πλατύ από τα κλασικά τσιγαρόχαρτα, δηλαδή τεράστιο. Δεν καταλαβαίνω για τι πάχος τσιγάρου προορίζεται: ακόμα και με φίλτρο 8 μμ, σου περισσεύει χαρτί που είτε το κόβεις, αν στρίβεις ανάποδα, είτε το τυλίγεις και το καπνίζεις ακυρώνοντας όλη την ιδέα του λεπτού χαρτιού! (Τώρα μόλις παρατηρώ ότι και στο μήκος είναι καναδυό χιλιοστά μεγαλύτερο από τα άλλα - μ' αυτό δεν έχω πρόβλημα).

    Τα πήρα από κείνο το καπνοπωλείο σε μια στοά της Σταδίου (είσοδος Σταδίου 27 ή 29), που φέρνουν και τα Wolfway. Πληροφορήθηκα ότι:
    α) οι καπνοί Λίζαρντ κόκκινος και Wolfway ακόμη δεν έχουν βγει, πάντως ο Λίζαρντ θα είναι με τα ίδια καπνά όπως ο μαύρος Λίζαρντ αλλά πιο αρωματικός (τώρα πώς γίνεται αυτό, από τη στιγμή που δε βάζουν πρόσθετα, δεν το κατάλαβα).
    β) ο Οριένταλ βγαίνει μόνο σε 100 γρ., και γενικώς δε βγαίνουν τα ίδια σήματα σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες - κάποια βέβαια βγαίνουν και στις δύο.
    γ) υπάρχουν διάφορα προβλήματα που ελπίζεται ότι θα είναι προσωρινά, εξαιτίας των οποίων δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε όλα τα σήματα και τα μεγέθη. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι εκείνη τη στιγμή είχαν μόνο Λίζαρντ μαύρο 15 γρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεπε το χαρτακι που σου εδωσε δεν ηταν το κανονικο ηταν το μεγαλυτερο δηλαδη το 1 1/4 γι αυτο ηταν μεγαλο
      https://estrifto.skroutzstore.gr/c.Mesaia-1-1-4.220972.html?manufacturer_id=170946&manufacturer_name=Raw

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, τώρα που το παρατηρώ γράφει 1 1/4. Μόνος μου το πήρα από το ράφι, δε φταίει ο άνθρωπος. Αλλά και πάλι, γιατί υπάρχει αυτό το μέγεθος; Το πλάτος είναι σχεδόν 1 εκατοστό μεγαλύτερο -ένα εκατοστό που πάει χαμένο- ενώ το μήκος, που δε θα πήγαινε χαμένο, μόλις λίγα χιλιοστά μεγαλύτερο από το κανονικό.

      Τέλος πάντων, αναπάντητα φιλοσοφικά ερωτήματα...

      Διαγραφή
    3. υπαρχουν 1 1/4 με μεγαλο μηκος και 1 1/4 με μεγαλο πλατος
      http://www.smokingpaper.com/en/features

      Διαγραφή
    4. 1/4, 1 εκατοστο, πλατος μηκος σλιμ χοντρο μαλακο με καναβι λιναρι φυτικη κολλα τα παντα όλα ξερω γω..... βρε να καπνισετε θελετε ή να φιλοσοφισετε? ερε τι σου κανει η μοδα του στριφτου

      Διαγραφή
    5. Έχεις πολύ δίκιο. Είναι όντως ενοχλητικό να συζητάμε για χαρτάκια και καπνούς σ' ένα μπλογκ καπνοκριτικής. Συγγνώμη, πάω στο μπαλκόνι.

      Διαγραφή
  49. Θα ήθελα μια γνώμη για τα ηλεκτρονικά καταστήματα τσιγάρων και καπνικών προιόντων. Ποιά η επιβάρυνση με τα έξοδα αποστολής; Με ποιούς τρόπους πληρώνεις; Ποιό είναι το πιο αξιόπιστο και έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ τα ελληνικα eshops καπνοπωλεία, είναι γνησια γιατι υπαρχει και το φυσικο κατάστημα για κάθε ένα (στην Αθηνα).

      Πληρωνεις σηνηθως με αντικαταβολή μολις παρεις το προιον στα χερια σου, τα εξοδα μεταφορας ποικιλουν από 2-3 ευρω, 5-10 ευρω ή δωρεαν. Αν εισαι στην Αθηνα ή αν η παραγγελια είναι πανω από ένα ποσο.

      Όλα εχουν καλη ποικιλια,οτι κυκλοφορει στην Ελλαδα. Με εξερεση πουρα,αξεσουαρ,υγραντηρες-πιπες, και προσφορες σε χαρτακια-φιλτρα και μηχανες για γεμισμα τσιγαρου που κάθε ένα εχει τα δικα του.


      Εδώ είναι τα μεγαλύτερα-αξιοπιστα καπνοπωλεία στην Ελλαδα.
      Όλα εχουν τηλεφωνο και διευθυνση.

      http://www.youandme.gr/ είναι και το μοναδικο cigar lounge στην Ελλαδα. Εχω παρει από εκει πολύ καλη εξυπηρετηση.

      https://estrifto.skroutzstore.gr/shop/products

      http://www.miamis.gr/default.asp

      http://www.tobaccostore.gr/eshop/index.php

      http://www.thecigar.gr/index.php

      http://www.enkedro.com.gr/

      http://www.cigarworld.gr/catalog/

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση

      Διαγραφή
  50. Παιδιά συγχαρητιρια για το μπλογκ, θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε πως μεταφραζω στα αγγλικα την σελιδα tabak-brucker γιατι ειναι στα γερμανικα. Θελω να παραγγειλω και δεν μπορω. Η μεταφραση δεν μου βγαινει αυτοματα με το google translate, πειτε μου ακριβως τα βηματα που πρεπει να ακολουθεισω.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τελικα παιδια πως παραγγελνεις τον καπνο; (Εκτος Αθηνας/Θεσσαλονικης)
    Και διαβασα απο καποιους πως ελαβαν και δωρο μικρους καπνους. Αυτο εγινε απο το estrifto, ή παραγγειλατε αμεσα απ'την εταιρια; Τι θα μου προτεινατε να κανω; Οσο για το μικρο σακουλακι που ειπε καποιος, εγινε σε ολους οσοι παραγγειλατε;
    Σκεφτομαι να παρω Wild Guns 100g μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ παρήγγειλα από την εταιρεία. Δες το πρώτο σχόλιο της παρούσας ανάρτησης, έχουν τα στοιχεία επαφής τους.

      Διαγραφή
    2. Σου ηρθε και μικρη καπνοθηκη για να βαζεις τον ημερησιο καπνο; (διαβασα ολα τα σχολια χθες αλλα δε θυμαμαι ποιος το ειχε πει)

      Διαγραφή
    3. Ναι, εγώ το είχα πει. Για τα οριένταλ (που βγαίνουν μόνο σε 100στάρι).

      Διαγραφή
    4. Kαι εγω 100αρη WG σκοπευω να παρω, και ελπιζω να εχει και την θηκη!

      Διαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρες.

    Χθες κατέβηκα στο κέντρο και πήγα στο πρατήριο που άνοιξε η εταιρεία στο Σύνταγμα, Νίκης 2 και Καραγεώργη Σερβίας εντός στοάς, πίσω από το Public.

    Δοκίμασα τον καπνό Wolfway κι εντυπωσιάστηκα. Απίστευτο και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που οφείλεται, όπως μου είπε ο πωλητής, στον μπασμά Ξάνθης. Ως άσχετος, δεν μπορώ να διαφωνήσω και, βέβαια, κατάλαβα τι εννοείτε όσοι γράφετε γι αυτό το είδος καπνού.

    Αυτό που θα ήθελα είναι να ήταν πιο βαρύς. Τον κατάλαβα στο λαιμό μετά τη μέση του τσιγάρου. Από εκεί και μετά, μου θύμισε τον wild gun στον οποίο έχω καταλήξει (ίσως στο λίγο ελαφρύτερο). Το βρίσκω πολύ πιθανό να σταματήσω τον wg και να περάσω σε αυτόν. Αφήνω μια πισινή μήπως αυτό η ιδιαίτερη γεύση με "μπουχτίσει" κάποια στιγμή, καθώς, δεν έχω ανάλογη εμπειρία με κάτι τόσο αρωματικό. Την επόμενη φορά, θα πάρω ένα πακέτο για δοκιμή και θα δοκιμάσω και τους υπόλοιπους.

    Η δοκιμή του wolfway έγινε με χαρτάκια raw classic και φιλτράκια gizeh με άνθρακα, στα οποία έχω καταλήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την τελευταία εμπειρία με τον 100αρη καπνό BlackSea, είπα στον εαυτό μου πως δεν θα ασχοληθώ άλλο πια με τα στριφτά. Δύο μήνες περίπου κάπνιζα στριφτό έχοντας φυσικά και ένα πακέτο τσιγάρα στην άκρη και αποκόμισα κίτρινα δάχτυλα, στάχτες παντού και νεύρα που δεν μου έβγαιναν πάντα σωστά τα τσιγάρα. Άσε που ο καπνός που αγόρασα δεν με ενθουσίασε. Προφανώς εγώ φταίω που δεν έχω εξοικειωθεί με το σπορ.

      Ωστόσο, τον καπνό αυτόν θα ήθελα να τον δοκιμάσω. Μου είχαν πει και τα παιδιά απ την Wolfway για το χαρμάνι του και ψήθηκα. Αλλά μόνο αν τον πετύχω στην πόλη μου και σε 15αρι. Αλλιώς όχι, δεν ξανακάνω τον καουμπόϋ να παίρνω και να ξαναπαίρνω τηλέφωνα για μια παραγγελία και να φάω από πάνω την μόντα αν δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω πόσο εφικτό, κοστοβόρο ή δύσκολο είναι, αλλά πιστεύω πως αν έβγαζε η εταιρία και τσιγάρα με τα χαρμάνια αυτά, ο κόσμος θα τα προτιμούσε. Τα "ελληνικά" σήματα άλλωστε πάνε καλά, με τελευταίο παράδειγμα το Στίβεσαν (όχι πως είναι ελληνικό, αλλά έχει ελληνικά καπνά)

      Διαγραφή
    2. Το ψώνισα σήμερα και είμαι στο 5ο ή 6ο τσιγάρο.

      Το άρωμα είναι απίστευτο. Αυτό είναι, τελικά, το άρωμα που αναζητούσα εδώ και 2-3 χρόνια που μπήκα στη διαδικασία των καπνοαναζητήσεων. Το είχα ξαναβρεί κάποιες φορές, αλλά φευγαλέα. Είτε κρυμμένο ανάμεσα σε άλλα αρώματα, πολύ κατώτερα, σε χωραφίσιους καπνούς καλής ποικιλίας αλλά κακής ποιότητας ή κακής επεξεργασίας/ανάμιξης, είτε σε κάποιες μοναδικές τυχερές τζούρες σπάνιων ή ξένων ή καταργημένων τσιγάρων. Για καπνό του εμπορίου, που μπορώ να τον ξαναβρώ όποτε θέλω, είναι ασυζητητί το ωραιότερο άρωμα που έχω δοκιμάσει. Ονειρικό. Επιτέλους, αυτός είναι ο μπασμάς: τελικά υπάρχει!

      Για τα υπόλοιπα εκτός από το άρωμα επιφυλάσσομαι. Σε πρώτη φάση έχω να πω ότι είναι ψιλοελαφρός αλλά (για μένα) όχι υπερβολικά. Ότι το πρώτο τσιγάρο μού γρατζούνισε το λαιμό, αλλά τα επόμενα όχι. Και ότι δυστυχώς η τσιγαρίλα δεν είναι ευχάριστη, θυμίζει τα Σαντέ πριν πολλά πολλά χρόνια που αν τα είχε καπνίσει ο προηγούμενος στο ταξί, καλύτερα να έπαιρνες λεωφορείο.

      Το πήρα σε 100στάρι, αλλά νομίζω το βγάζουν και σε 15ρι.

      Διαγραφή
  54. Και γω καπνιζω τον wolfway απο την τριτη, μ αρεσε πολυ και θα ξανα παρω σιγουρα, απο βαρος νομιζω ειναι λιγο πιο βαρυς απο τον black seα για μενα που εκανα van nelle τον τελευταιο καιρο ειναι μι χαρα. Επισης να πω οτι το θεμα με τις παραγγελειες νομιζω λυθηκε πλεον με το e-shop που εχουν στο site τους, σαββατο εκανα την αγορα τριτη ηταν σπιτι μου, 22 ευρω στοιχησε και οχι 29 που τα εβγαζε απο το site τους. Νομιζω οσο και να σας χαλαει η διαδικασια κτλ αξιζει το κοπο να τον δοκιμασεται και εγω ειχα τις αμφιβολειες αλλα τλκ αξιζει και με το παραπανω, και στην τελικη αν δεν τον καπνισεται εσεις που ψαχνεται το κατι καλυτερο ποιοτηκα και γευστικα ποιος θα τον δοκιμασει. Για εμας που αγαπαμε το καπνισμα οχι μονο σαν συνηθεια αλλα σαν απολαυση αξιζει τουλαχιστον την δοκιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τα λογια ειναι περιττα... για τον wolfway να πω οτι συμφωνα με τα παιδια το ποσοστο των izmir ειναι γυρω στο 20%... και ειναι αυτο που δινει την τελικη επιγευση... το υπολοιπο μπασμας... ο καπνος ειναι ερωτας... δυσκολα καποιος που θα το συνηθισει θα μπορεσει να καπνισει οτιδηποτε αλλο.... δοκιμαστε τον με χαρτακι raw classic...και φιλτρο gizeh 6 mm.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προσυπογραφω. Ο wolfway ειναι εμπειρια.Αν καταλαβαινω τα γουστα σου Πετρο νομιζω θα σε ενθουσιασει.

    Ασχετο. Κυκλοφορει καπνος μαλμπορο τατς. Αν δε σας αρεσει ο κιτρινος Χολμπορν, μακρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παπους μου ο συγχωρεμενος καπνιζε Αρωμα μεχρι να το κοψει.Να τι μου φερνει στο μυαλο η μυρωδια

      Διαγραφή
  57. Δοκίμασα Wild Guns καπνό και μου φάνηκε αρκετά πικρός και τίποτα το ιδιαίτερο!!! Τζάμπα κόπο και χρόνο δηλαδή. Μόνο θετικό η απουσία πολλών αρωμάτων. Τον δοκίμασα με διαφορετικά φίλτρα και χαρτάκια, αλλά και πάλι τζίφος. Έχω απογοητευτεί με τους καπνούς της αγοράς, κανένας δεν με ευχαριστεί 100%. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον αξιόλογο καπνό και έναν καλό συνδυασμό από χαρτάκια και φιλτράκια, γιατί το στριφτό το προτιμώ από τα έτοιμα(σημειωτέον καπνίζω καμελ νατουραλ και καπνούς ντραμ μπλε και νατουραλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πριν δύο εβδομάδες, στις 22 Ιανουαρίου, που έγραψα το πιο πάνω μήνυμα, είχα πάρει ένα κατοστάρι Wolfway κι ένα κατοστάρι Lizard μαύρο. Το Λίζαρντ (που το είχα ξαναπάρει) το άνοιξα όταν το άλλο κόντευε να τελειώσει. Για μια δυο μέρες τα κάπνιζα εναλλάξ, πλέον είμαι καθημερινά στο Λίζαρντ.

    Εντυπώσεις:

    α) Το εκπληκτικό άρωμα του WW παύει γρήγορα να γίνεται αντιληπτό. Το καλύτερο είναι να καπνίζει κανείς 2-3 τσιγάρα την ημέρα, σκόρπια, ανάμεσα σε άλλα τσιγάρα κάποιας άλλης μάρκας.
    β) Κατά τα άλλα είναι ικανοποιητικό τσιγάρο.
    γ) Το Λίζαρντ (με body 2/5, ενώ το WW έχει 3,5/5) τελικά είναι κουραστικά ελαφρύ. Το κατάλαβα τώρα που το έχω μονοφάι. Πριν λίγες μέρες, καπνίζοντάς το εναλλάξ με WW, δεν είχα πρόβλημα.
    δ) Οποιοσδήποτε άλλος καπνός του τρέχοντος εμπορίου, αν τον καπνίσεις εμβόλιμα, ξεβρακώνεται ως τραγικά ψεύτικος.

    Σκέφτομαι στην επόμενη αγορά να πάρω ένα WW κι ένα Γουάιλντ Γκανς, για να τα εναλλάσσω έτσι ώστε και το άρωμα του WW να μην το παρασυνηθίζω και χάνεται, αλλά και να μην πέσω στα υπερβολικά ελαφριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δοκίμασα τον καπνό Wolfway που είναι χαρμάνι Μπασμά Ξάνθης με τούρκικα Σμύρνης. Όποιος ξαναγράψει πως ο Άσοος κασετίνα δεν έχει ανατολικά καπνά,του βάζουμε πιπέρι.Είναι κατα πολύ μεγάλο ποσοστό παρόμοιο χαρμάνι,στο ίδιο βάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το Wolfway παραμένει μυθικό ως προς το άρωμα. Εξίσου παραμένει δυσάρεστο ως προς τη μυρωδιά που "ακούει" ο παθητικός καπνιστής (ή ακόμα κι ίδιος ο ενεργητικός, μυρίζοντας τον καπνό στο χώρο). Ως προς το ζήτημα της διανομής, απελπισία. Κανείς δεν μπορεί να το καθιερώσει ως μόνιμη μάρκα, εκτός αν δεν κάνει άλλη δουλειά στη ζωή του παρά να ψάχνει τσιγάρα. Ο καπνοπώλης στη στοά της Κλαυθμώνος μού εξήγησε ότι δε φταίνε οι άνθρωποι της Wolfway αλλά κάτι σχετικά με τον εκτελωνισμό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.
    Σημειωτέον ότι όλα τους τα προϊόντα είναι κάπως προβληματικά ως προς τη διανομή, αλλά το Wolfway σπάει όλα τα ρεκόρ.
    Το Oriental φαίνεται ότι το κατήργησαν. Δεν πειράζει, μικρή απώλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασα τον black sea 15γρ. που τον βρηκα σε ενημερομενο περιπτερο και μαλιστα σε επαρχιακη πολη.
      Οτι καλυτερο εχω καπνισει σε στριφτο αν και προτειμαω το ετοιμο. Δεν μου φανηκε ελαφρυς αλλα ουτε και βαρυς. Γευστικα μειαζει λιγο στον καπνο marlboro gold που ειναι πολυ καλος και αυτος.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να μου πεις αν θα αλλαζες το marlboro gold καπνο(τον καπνίζω 3 χρονια) για τον black sea; έχουν το ίδιο βάρος;

      Διαγραφή
    3. Απο βαρος μου φαινονται το ιδιο, αλλα οπως ειπα προτειμαω το ετοιμο. Οχι δεν θα το αλλαζα,για το black sea ή τον wild guns τωρα που ειναι δευτερη μερα μου φαινεται χαλια.γδερνει την γλωσσα, ξερενεται ευκολα,και απο γευση τιποτα το ιδιαιτερο. Οι καπνοι της wolfway μετα απο μιση μερα ανοιγματος χανουν ολα τα αρωματα και τα γευστικα χαρακτηριστικα τους. Μεινετε μακρια....

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντηση νασαι καλά. Από τσιγάρα ποιο θεωρείς καλύτερο εξελενς, σενατορ ή dunhil;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε (ο πρώτος από τους δύο), αυτό που λες για την υγρασία μού κάνει εντύπωση. Έχω ακριβώς την αντίθεταη εικόνα: ότι είναι πιο υγροί απ' όσο τους πάει, και ότι αφήνοντάς τους ανοιχτούς βελτιώνονται.

      Όσο για την απώλεια αρώματος, μήπως είναι θέμα συνήθειας; Εγώ όταν πρωτοπήρα Wolfway, στα πρώτα 2-3 τσιγάρα έπεσα τ' ανάσκελα από το άρωμα (όπως έχω επαναλάβει κι άλλες φορές), στα 5-6 είχα αρχίσει να μην το νιώθω, και τελικά έχω καταλήξει να καπνίζω 3-4 τσιγάρα την ημέρα μοιρασμένα με μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε άλλα τσιγάρα (που αυτή τη στιγμή είναι Μπλακ Σι). Μ' αυτό τον τρόπο ακούω το άρωμα του Wolfway κανονικά.

      Διαγραφή
    6. Τωρα που συνεχιζω το καπνισμα του black sea ανακαλω ορισμενα πραγματα,απο υγρασια ειναι οκ. Μαλλον στο βαρος μου τα χαλαει... το εκανα μαζι με κρυο καφε ή/και μπυρα και δεν καταλαβα τιποτα απο γευση, ενω μαζι με γαλλικο καφε ή/ κοκα κολα μεταμορφωνεται σε αλλο τσιγαρο πολυ καλυτερο και γευσατο. Τι να πω απο βαρος ειναι σιγουρα προβληματικο...ωστοσο θα το συνεχισω για να εχω πληρης εικονα,ισως να θελει ενα χρονο μεχρι να το μαθουν οι γευστικοι υποδοχεις της γλωσσας.

      Διαγραφή
  61. Με μεγαλη διαφορα απο τα αλλα δυο Excellence

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο.κ είσαι ωραίος...

      Διαγραφή
    2. Aναμεσα στα τρια excellence,senator,dunhill international, ψηφιζω εξελενς. Αν το σενατορ ηταν μεγαλυτερο και βαρυτερο ισως να ηταν ισοπαλο με το εξελενς.
      Πολυ καλο ποιοτηκα ειναι και το additive free, dunhill swiss blend. ειναι επιπεδου εξελενς.

      Διαγραφή
  62. Επικοινώνησα με την εταιρία και ήταν πολύ ευγενικός. Προσφέρθηκε να μου στείλει μερικά δείγματα για να δοκιμάσω. Πιστεύω ότι θα "είμαι" περισσότερο για lizard tail red ή για black sea(καπνίζω marlboro gold καπνό). Μου είπε επίσης ότι σε10 μέρες θα βγουν όλοι οι καπνοί τους σε 30 γρ. Το βλέπω θετικά αυτό... Δοκίμασε κάποιος τον lizard red να μου την γνώμη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή