ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Νέο Marlboro



 Για πρώτη φορά απο το 1954 η Philip Morris αλλάζει,τόσο ριζικά,το περιτύλιγμα το πιο δημοφιλούς προιόντως στην ιστορία του καπνού. Δεν έχω δοκιμάσει το νέο Μάρλμπορο,οπότε δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξε και το χαρμάνι του τσιγάρου.


 Ο λόγος σε εσάς,θα ήθελα να σχολιάσουν και καπνιστές που προτιμούν χρόνια αυτή την μάρκα.

 Ευχαριστω τον Κώστα Μ. για τις φωτογραφίες του

94 σχόλια:

  1. δεν είναι τυχαια αυτή η αλλαγη. Η φιλιπ μορις για καπιον λογο προηγειται των καπνιστικων εξελίξεων στο θεμα του τσιγαρου.
    Σε λιγα χρονια στην Ε.Ε. θα αρχισει το πρόγραμμα "plain Cigarette Packaging - pot (χασις) legalaizetion" το οποιο εχει παρει το πρασινο φως από τους αρχηγούς των κρατων και απλα περειμενει εγκριση από το ευρωπαικο κοινοβουλιο.
    Σε λιγα χρονια θα απαγορευτεί να φαινεται το ονομα τις μαρκας στο μπροστινο μερος του πακετου και στη συνεχεια θα ακολουθησει το "plain Packaging" με ένα μεγαλο νεκροταμπελο μπροστα. Απλα η φιλιπ μορις το εφαρμοζει πιο νωρις και ας ρισκαρει να χασει καποιο κοινο προσωρινα, διοτι μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμενη από το ολο θεμα,μιας και θα μειωθεί ο ανταγωνισμος. Φυσικα η φιλιπ μορις ιντερνατιοναλ εχει δωσει το πρασινο φως για την εφαρμογή του "plain packagin"


    Οι αλλαγες βεβαια σε βαθος χρονου θα είναι πολλες,οπως πχ η απαγορευση καπιων βαρβαρων τοπικων παραδοσεων, η απαγορευση επικινδυνων τοπικων φαγητων, η απογορευση των τσιρκων,η απαγορευση προσευχης στα σχολεια, η απαγορευση των εικονων σε δημοσια κτιρια, ο υποχρεωτικος διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας, η υποχρεωτικη ανεγερση ισλαμικών τεμενων στις ευρωπαικες πρωτευουσες και σε μεγαλες πολεις,
    τα υποχρεωτικα νοσοκομια και στρατόπεδα συγκεντρωσης των λαθρομεταναστων στις χωρες που είναι πυλες εισοδου, υποχρεωτικος πολιτικος γαμος και προεραιτικος θρησκευτικος, καταργηση εθνικου στρατου και δημιουργια ευρωπαικου στρατου, κ.α.

    Όλα αυτά προερχονται από αξιοπιστη πηγη, μιας και ο πατερας μου είναι γνωστος-φιλος με Ελληνα ευρωβουλευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μωρε βλακειες σου το ειπε ευρωβουλευτης απλα η εταιρια αλλαξε συσκευασια για λογους μαρκετινγκ αλλιως θα αλλαζε σε ολα τα μαρλμπορο το χαρμανι δεν αλλαξε.

      Διαγραφή
    2. Δεν λεει καθολου βλακειες ο απο πανω φιλε και επισης η συσκευασια εχει αλλαξει σε ολες τις εκδοσεις πλην του λαιτ που θα αλλαξει συντομα

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά το πιο προχωρημένο "plain Packaging" που έχω δει μέχρι στιγμής να εφαρμόζεται, που είναι νομίζω στη Ν. Ζηλανδία ή στην Αυστραλία, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που βλέπουμε εδώ: χωρίς κανενός είδους γραφικό, σκέτο όνομα μάρκας + νεκροτάμπελο σε φόντο κοινό για όλες τις μάρκες. Εδώ το όνομα της μάρκας σχεδόν δε γράφεται, και το αναγνωρίζουμε πιο πολύ επειδή ξέρουμε ότι το λευκό τρίγωνο σε κόκκινο φόντο σημαίνει Μάλμπορο παρά επειδή διαβάσαμε τη λέξη Μάλμπορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oχι δεν καταλαβες σε πρωτη φαση απλα θα φυγει το ονομα από μπροστα,ή θα αχνοφαινεται όπως εδώ.
    Στην δευτερη και τελευτεα φαση,τα πακετα θα γινουν σαν της νεας ζηλανδιας/αυστραλιας, ένα μεγαλο νεκροταμπελο μπροστα που θα είναι το 90% και το υπολοιπο 10% θα είναι ένα ασπρο φοντο που εκει θα γραφεται με μαυρα γραματα λιτα το ονομα της μαρκας π.χ. marlboro Red, marlboro gold κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....υποκρισία στό μεγαλείο της,δήθεν ότι νοιάζονται γιά τόν παράγοντα άνθρωπο...γιατί δέν βάζουν νεκροτάμπελα καί στά ποτά,στά τυριά,κρέατα κτλκτλ καί αυτά πεθαίνουν τούς ανθρώπους από χοληστερίνη...ή αιθαλομίχλη σέ 2-3 χρόνια θά προκαλέσει τόσα αναπνευστικά προβλήματα ιγμορίτηδες κτλ πού δέν έκανε τό τσιγάρο σέ έναν πού φουμάρει 50χρόνια..!
    Υποκριτές λοιπόν συμφέροντα καί "πρεσάρισμα " τής λαικής μάζας μέχρι νά "τήν πλάσουν" όπως τούς συμφέρει ποταπά ανθρωπάκια έν κατακλείδι...!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας μείνουμε στο προιόν,Υπάρχει κάποια αλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά το θεωρώ απίθανο να αλλαξαν και χαρμάνι θα δούμε. Μακάρι. Θα προσπαθήσω να πάρω ένα σήμερα από περιέργεια.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απίθανο να έγιναν κάποιες αλλαγές. Στο Γαλλικό σάιτ με τα πρόσθετα,που λινκ του έχω δεξιά το παλιό Μαρλμπορο αναφέρεται να έχει 9%,ενώ το νεο 8%.

      Διαγραφή
    2. Λες να φερουν τη βουλγαρικη μοντα με το διπλο χαρτακι; Θα ζητησω σημερα συγκεκριμενα το νεο πακετο.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
  7. Πετρο πες μου ενα μεηλ να σου στειλω τις φωτο. Εχει μεσα διαφημιστικο που λεει ολα αλλαξαν εκτος απο τη γευση. Μου φαινεται σχεδον πανομοιοτυπο στη γευση.

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. exei fygei kai to marlboro apo tin basi tou tsigaroy kai exei paei sto filtro....kalo apotelesma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέτρο σου έχω στείλει τις φωτογραφίες. Έχοντας καπνίσει μισό πακέτο, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι ολόιδιο το παλιό (σκληρό πήρα).

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμάν! Αυτή η φωτογραφία είναι (ή δείχνει) πολύ διαφορετική από την προηγούμενη. Το λογότυπο αχνοδιακρίνεται ελάχιστα. Μοιάζει όντως λίγο δυστοπική (της εποχής όπου θα απαγορεύονται λέξεις όπως Μάλμπορο, όπως ήδη απαγορεύονται λέξεις όπως ελαφρύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεπε οταν το ειδα το πρωι την ειδα πλακα επαθα κ γω και πηγα στο ψιλικατζιδικο διπλα μου να δω το πακετο ετσι ακριβως ειναι

      Διαγραφή
    2. αποκλειεται ετσι απλα να δεχτηκε η φιλιπ μορις να φυγει το ονομα μαρλμπορο από μπροστα και να γινει το πακετο τοσο ασχημο-λιτο.
      Κατι βρωμάει εδώ, και μου λεει οτι από πισω κρυβεται η καταραμενη Ε.Ε.
      Λογοκρισια οσο δεν παει

      Διαγραφή
    3. Από μία άποψη δεν αποκλείεται. Είναι ένας έμμεσος τρόπος αυτοδιαφήμισης: και καλά «ξέρετε όλοι τόσο καλά ότι αυτό είναι ένα πακέτο Μάλμπορο ώστε δε χρειάζεται καν να το γράψουμε».

      Διαγραφή
  11. Παιδια αλλαξε κ ο καπνος μαλμπορο light (συσκευασια)προς το καλυτερο ομως
    οι γραμμες που ειναι σαν δαχτυλικο αποτυπωμα εγιναν πιο αισθητες κ το περιβλημα πιο σκληρο κ αναγραφεται η φραση "3-layer fresh"
    δειτε κ τις φωτο στο λινκ, παντως σαν χαρμανι ιδιο μου φαινεται.

    http://s15.postimg.org/kstvqg87f/20141128_165437.jpg
    http://s15.postimg.org/tp4nudytn/20141128_165444.jpg
    http://s15.postimg.org/42ii149sb/20141128_165502.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Πετρο γεια σου, μια ασχετη ερωτηση.. Ξερεις αν τα τσιγαρα Newport κυκλοφορουν η κυκλοφορησαν ποτε στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν κυκλοφορουν σίγουρα. Παλαιοτερα δεν ξέρω,ίσως.Άλλωστε μεχρι την δεκαετια του 60 υπήρχαν όλα τα αμερικάνικα τσιγάρα στην Ελλάδα,απλά ήταν πανάκριβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα newport δεν κυκλοφορησαν ποτε μονο τα salem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σάλεμ υπήρχαν μέχρι σχετικά πρόσφατα, δηλαδή λιγότερο από δεκαετία. Στη δεκαετία '90 τα θυμάμαι ζωηρά: ήταν πάντα κατοστάρια με μαλακό πακέτο και άσπρο φίλτρο, και πρέπει να είχαν μείνει ίδια από τα σίξτις. Πριν καταργηθούν νομίζω ότι εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλλαγές (κινγκ σάιζ και/ή σκληρό πακέτο).
      Τα Νιούπορτ δεν έχω υπόψη μου να υπήρχαν. Σίγουρα δεν υπήρχαν από το 90 και δώθε, αλλά ούτε σε παλιές διαφημίσεις θυμάμαι να τα έχω δει ποτέ.

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να σας ρωτισω αν ξερετε αν κυκλοφορουν ακομα τα black devil τα βιομηχανικα ή γενικα αλλα πακετα με γευσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι κυκλοφορουν τα βιομηχανικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μην μου πειτε δλδ οτι θα βαλουν και αυτα με τις αρρωστιες στα πακετα θα τρελαθω τελειως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάπνισα κανα δυο τσιγάρα απο το νεο Μαρλμπορο χθες. Μου φάνηκε λιγότερο γλυκοπιωτο και κάπως πικρό.Ίσως αφαίρεσαν πρόσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατι ασχετο Πετρο ποιο κατα τη γνωμη σου το καλυτερο light τσιγαρο στην χωρα μας?Ευχαριστω εκ των πρωτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστω Πετρο να σαι καλα πραγματι ειναι πολυ καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια μερα πριν λιγο καιρο ειχε τυχει να παρω ενα πακετο Davidoff Gold ετσι για δοκιμη και εκεινη τη μερα ενας φιλος μου μου χαρισε ενα Karelia Excellence με 4-5 τσιγαρα μεσα γιατι του φανηκε βαρυ και δεν το μπορουσε,το καπνισα λοιπον παραλληλα και μου φανηκε πολυ καλυτερο σε σχεση με το Excellence αντικειμενικα ειναι καλυτερο το Excellence αλλα εμενα μου αρεσουν περισσοτερο τα american blends

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα παιδιά,έχει δοκιμάσει κάποιος τα χαρτάκια ocb και τα φιλτρακια ocb ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η νέα εμφάνιση του Μάρλμπορο ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενό του.
    Ενα τεράστιο κενό μέσα κι έξω.
    Κάπνιζα Μάρλμπορο για πάνω από 20 χρόνια. Αυτό το τσιγάρο που κυκλοφορεί στις μέρες μας (και με την παλιά και με την καινούρια -χάλια- συσκευασία) δεν έχει καμμια απολύτως σχέση με το τσιγάρο που ήξερα.
    Ενα μετρότατο τσιγάρο με χημική ουδέτερη γεύση χωρίς άρωμα. Υπερτιμημένο όσο δεν πάει. Κατα τη γνώμη μου, μπροστά στο ταπεινό Καρελάκι των 3.30 ευρώ, δεν πιάνει μία.
    Οπότε, υπο αυτή την έννοια η νέα του εμφάνιση τού πηγαίνει πολύ...
    Δε χρειάζεται να πω τίποτα για τους υποκριτές της Ε.Ε. και τους όποιους υπεύθυνους σχεδιάζουν αυτού τού τύπου την πολιτική απέναντι στα προϊόντα καπνού. Τα είπαν όλα άλλοι.
    Σχεδιάζουν να βάλουν νεκροτάμπελα στα πακέτα, καταστρέφοντας την υπέροχη εικαστική δουλειά που έχουν πάνω πολλά από αυτά, και την ίδια στιγμή η κόκα-κόλα και τα σκληρά οινοπνευματώδη -που είναι υπευθυνα για περισσότερους θανάτους- κυκλοφορούν κανονικά.
    Ξεφτίλες...
    N.G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστος ο N.G. συμφωνω απολυτα. Το νεο μαλμπορο (σκληρο καπνιζω) δεν εχει καμια σχεση με το παλιο, θα μου πεις το παλιο ητανε καλο? παπαριες αφου εδω και δυο χρονια περιπου το ειχανε αλλαξει χαλασει κ αυτο με τα χημικα δηθεν χαρτακια που σβηνουν για να μην παρεις φωτια. Το νεο ειναι καπως πικρο και αγευστο, σαν να καπινζεις - ρουφας απο ηλεκτρικο. Εν το μεταξυ επειδη με χαλαγε αυτα τα δυο χρονια η παπαρια το χημικο χαερακι, εχω δοκιμασει πολλα αλλα τσιγαρα για δευτερα πακετο, να το εχω για ωρα αναγκης οταν μου τελειωσει το μαλμπορο. Δεν εχω καληξει σε κανενα ακομα αρχιζοντας απο νταβιντοφ (λεπτα - κανονικα), ασσο σκετο, καμελ σκετο, καμελ σκληρο, κατι αλλα καμελ, σαντε σκετο, σαντε φιλτρο, κατι νεα κασετινες καρελια, μουρατι, καποια αλλα που δεν θυμαμε και τελος ασσο και καρελια κασετινα. Στον ασσο κασετινα σταθηκα λιγο, μ αρεσε το χαρμανι οπως και στα καρελια, μαλλον ξατα κει παω.. δε ξερω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλιο, εννοω την δεκαετια 80-90 ηταν κορυφη! Αναβες ενα και μοσχοβολαγε.

      Διαγραφή
  25. Πήρα ένα πακέτο μετά από πολύ καιρό. Το χαρμάνι του σίγουρα δεν άλλαξε ριζικά, δεν το θυμάμαι πολύ διαφορετικό. Γενικά λίγα πράγματα, ευκολοκάπνιστο, όχι τόσο πικάντικο και σχετικά αδιάφορο. Απλά καλούτσικο. Κλασικό μαρλμπορο.

    Για την αλλαγή του πακέτου, δεν νομίζω πως η διαφορά είναι συγκλονιστική. Το κόκκινο - άσπρο με το τριγωνάκι σήμα, έχει τέτοια αναγνωρισιμότητα που και να μην γράφει την λέξη μαρλμπορο δεν τρέχει κάτι. Θυμάμαι παλιότερα στην φόρμουλα 1 που είχαν απαγορευτεί μεν οι διαφημίσεις καπνικών αλλά για ένα διάστημα μπορούσαν οι εταιρίες να διαφημίζουν μόνο το σχήμα των σημάτων τους, χωρίς να συγκεκριμενοποιούν ποιά μάρκα είναι, κάτι δηλαδή σαν το σημερινό μαρλμπορο. Ακόμα και ένας 10χρονος καταλάβαινε πως το συγκεκριμένο είναι μαρλμπορο. Φυσικά εδώ και λίγα χρόνια καταργήθηκε εντελώς η διαφήμιση καπνικών στην φόρμουλα 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα παιδιά

    Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια στον Πέτρο ο οποίος διαχειρίζεται την ιστοσελίδα αυτή. Παρακολουθώ τον τελευταία καιρό το φόρουμ και μου έχουν λυθεί πολλές απορίες σχετικά με τα τσιγάρα και το κάπνισμα γενικά.
    Όσον αφορά για το τσιγάρο αυτό, θα έλεγα καλούτσικο αν και δεν ξέρω πως ήταν το παλιό Marlboro.

    Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα Στύβεζαντ κόκκινα, αν και σκέφτομαι να αλλάξω για λίγο σε Camel η Καρέλια Χρυσή κασετίνα φίλτρο για λίγο...Τι θα προτείνατε εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σας και απο εμενα,τωρα ειδα οτι ανεβηκε κριτικη για το νεο μαρλμπορο,και επειδη καπνιζα πολλα χρονια μαρλμπρο,ειδα αρκετες διαφορες......1)Το πακετο ειναι ΧΑΛΙΑ σε σχεση με το παλιο κλασσικο ιστορικο μαλμπορο,μου θημησαι το εγκλημα που ειχε γινει με το Καμελ το 02 που αλλαξαν το καλυτερο πακετο του κοσμου με μια σαχλα 2)Η γευση οως ειπαν καποιοι παραπανω ειναι πολυ χημικη και μαλιστα ξερενεται ο λαιμος πιο ευκολα απο το παλιο,ανοστο πολυ το καινουργιο 3)Δεν εχει καν εστω μια ωραια μυρωδια ειναι σαν να μυριζεις κατι παλιοτσιγαρα τυπου Next δεν θυμαμαι ακριβως που κυκλωφορουσαν παλια.....εν κατακληδι δεν ειναι καθολου καλο,τσαμπα λεφτα γιατι κανει και 4 ΕΥΡΩ σε ανιθεση με αλλα πολυ πιο ωραια τσιγαρα οπως τον Ασσο που εχουν 3μιση.....για εμενα αποτυχια Σκετη το νεο μαλμπορο....κριμα κατεστρεψαν τα 2 καλυτερα τσιγαρα Ολων των Εποχων.....πρωτα το Καμελ και μετα το Μαρλμπορο.....προσωπικα εγω τωρα το γυρισα σε Ασσο κοκκινο και Ασσο φιλτρο Κασετινα.....πολυ ωραια τσιγαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω αντίθετη γνώμη για το νεο Marlboro. Μετά απο μερικά πακετα Μαρλμπορο μαλακό(ΜΚ κωδικος),έχω να πω πως για τα γούστα μου τουλάχιστον,είναι βελτιωμένο Το νεο φίλτρο είναι εμφανώς καλύτερο,αφου τραβάει έξοχα και δεν διαλύεται,ενώ η γεύση είναι πιο έντονη και γεμάτη.Μια πίκρα που υπήρχε όταν πρωτοέγινε η αλλαγή,τωρα απουσιάζει. Το σκληρό είναι διαφορετικό.Το κατάλαβα καπνίζοντας ένα τσιγάρο στο καπακι,μετα απο μαλακό.Λιγότερα αρώματα,πιο flat γεύση.
    Αλήθεια Μαρλμπορο κατοστάρι κάπνισε κανείς πρόσφατα;Παλια το είχα δοκιμάσει και μου είχε φανεί "αέρας",αλλά τελευταία βλέπω πάρα πολλά άδεια πακετα στον δρόμο και άρχισα να ψήνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δοκίμασα εγω το κατοστάρι,σχετικά καλό το βρήκα,αλλα δεν με τρέλανε κιόλας,το βάζω γύρω στο 6μιση με 7,θα συμφωνήσω πάντως με κάποια σχόλια παραπάνω επειδή και εγω κάπνιζα Marlboro χρόνια οτι εχει χαλάσει αρκετά,έγινε πολύ (στεγνό) τσιγάρο,εγω προσωπικά τον τελευταίο καιρό το γύρισα σε Χρυσή Κασετίνα και Κάμελ σκληρό.Το κατοστάρι πάντως αξίζει δοκιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι, το φίλτρο του είναι καλύτερο, τραβάει ωραία και παραμένει αναλλοίωτο. Μα τα καπνά του όχι, δεν με ξετρέλαναν. Το τσιγάρο που κάπνιζα εγώ πριν 6-7 χρόνια ήταν πολύ πιο αρωματικό.

    Με την ευκαιρία, τώρα καπνίζω ένα πακέτο Αμερικάνικο Μαρλμπορο, όχι duty free αλλά αγορασμένο Ιντιάνα. Πολύ καλό ομολογουμένως, μα όχι βαρύ και ασήκωτο. Ελάχιστα πιο βαρύ απ το δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μοιαζει καθόλου με το Ελληνικό;

      Διαγραφή
    2. Ναι! Αλλά όχι με το τωρινό, με αυτο που κυκλοφορούσε πριν καμιά 10αρια χρόνια. Είναι λίγο πιο βαρύ απ το δικό μας, πολύ πολύ γεμάτο, με γερή δόση ανατολικών και βγάζει την αίσθηση φυσικού καπνού. Καπνιστική απόλαυση πραγματικά.

      Χωρίς να θέλω να πω πως έχω μεγάλες καπνιστικές εμπειρίες, δοκίμασα πολλά Μαρλμπορο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το δικό μας είναι κατα την γνώμη μου μακράν το καλύτερο. Μα σε σχέση με το Αμερικάνικο είναι κατώτερο.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω. Δοκιμασα ιταλικο μαρλμπορο και ηταν κατωτερο απο το δικο μας, αλλα το ιταλικο καμελ σκληρο ηταν η μεγαλυτερη απογοητευση. Το δικο μας καμελ ειναι πολυ καλυτερο,το ιταλικο ηταν αχυρο.
      Το μαρλμπορο πριν 10 χρονια ηταν επος οπως και το καμελ και το πρινς. Οπως φυσικα και οι παραδοσιακοι ασσοι.

      Διαγραφή
    4. Πάντως κακά τα ψέμμματα. Η Φίλιπ Μόρις προσέχει την ναυαρχίδα της διεθνώς. Όλες οι μαρλμποριές που δοκίμασα από διάφορες χώρες, μπορεί να μην ήταν ουάου, που λέει και ο Αντώνης, μα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ήταν όλα γλυκόπιοτα, ευκολοκάπνιστα. Μονάδικη εξαίρεση το σκοπιανό, που ναι μεν καπνιζόταν αλλά είχε χημική αίσθηση. Τώρα καπνίζω πάλι το βουλγάρικο. Είναι όντως καλό. Στα άλλα μεγάλα brands (Camel, Winston, Davidoff κ.α) οι γευστικές διαφορές ανα χώρα είναι χαοτικές.

      Άσχετο. Αυξήσεις στο ΦΠΑ των τσιγάρων προανήγγειλε ο Βαρουφάκης. Φυσικά, τα τσιγάρα δεν έχουν ΦΠΑ αλλά ΕΦΚ, προφανώς μπερδεύτηκε. Αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να μπερδεύτηκε στην ουσία του θέματος, μάλλον έρχονται νέες αυξήσεις. Έλεος..

      Διαγραφή
  31. Προσφατα ενας φιλος μου σερβος γυρισε Σερβια απο Μαλτα (εδω), μεσω Τουρκιας και μου πηρε απο τα duty free εκει Marlboro μαλακο κοκκινο 100s μια κουτα (με το σκουρο μπλε το χαρτακι απο πανο το αμερκανικο φυλλο καπνου) οπως ηταν παλια στα duty free στα ελληνοβουλγαρικα συνορα (οταν η Βουλγαρια ηταν εκτως Ε.Ε.) επομενος και αφορολογητα και παιδια ητανε... ΓΑΜΑΤΑ!!! Αυτη η μοναδικη παλια <> γευση πραγματικα ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ!!! Στην Ελλαδα προσφατα που το δοκιμασα το ''νεο'' πακετο...ΑΙΔΙΑ... απο το κακο στο χειροτερο καμια σχεση με το 06' και πριν... ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!! Ι.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτη η μοναδικη παλια ΓΛΥΚΙΑ* γευση πραγματικα ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ!!!
    ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ:
    http://cdn3.volusion.com/fyszj.daxer/v/vspfiles/photos/02835824-2.jpg?1336749045 Ι.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σημερα που εδειξε ο περιπτερας τον νεο Marlboro Additive Free.
    Απο συσκευασια καλουτσικη, ψιλοχαρτινη θα ελεγα, θυμιζει Drum μπλε.ο καπνος μεσα αρκετα πιο υγρος απ τον κλαισκο red.καπνισα κανα 2, συμπαθητικος θα ελεγα, γλυκοπιοτος, χωρις να πειραζει στο λαιμο.Σαφως πιο ελαφρυς απ τον red.
    Ειμαι στην αναζητηση καπνου, οποτε θα καπνισω κανα 2 σακουλες να δω μπας και μου κατσει αυτος.Ελπιζω να μην μου προκαλεσει βηχα οπως ola τα Marlboro.Πετρο, δες τον κι εσυ σε παρακαλω να μας πεις τη γνωμη σου σαν καπνος αν αξιζει h oxi.
    Φιλικα-Χαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρωσω επισης πως καιγεται πολυ ευκολα, βιομηχανικο τσιγαρο κι αυτο, χοντροκομενος,και ανοιγοντας τη σακουλα βρηκα κλαδακι.η αληθεια ειναι πως δυσκολευει στο στριψιμο.Καλος μου φαινεται..Ειναι μετριος απο βαρος..Αυριο το πρωι θα τον δω..

      Διαγραφή
  34. Το κοκκινο το μαλακο κινειται πολυ, αξιζει δοκιμης τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εχει χαλασει πολυ το Marlboro φιλε αγορασε το αν εχεις καιρο να το καπνισεις αλλα μπορει να μη σου αρεσει εμενα που το καπνισα τελευταια μου φανηκε αθλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μετριοτατο οπως αναμενοταν, για american blend υπαρχουν πολυ καλυτερα και με χαρακτηρα οπως τα prince. Ακομα και τα πολυ φθηνοτερα GR πολυ ποιοτικοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και το Prince φιλε μια απ τα ιδια δε ξερω αν το καπνιζεις απο παλια παντως δεν ειναι το τσιγαρο που ηταν καποτε.Αν σου αρεσουν τα αμερικανικα χαρμανια το καλυτερο που παιζει ειναι το Senator αλλα ειναι εξαιρετικα σπανιο και πανακριβο στο ιδιο πνευμα ειναι και το Davidoff αν ενδιαφερεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικο τους χαρακτηρα εχουν κυριως τα καμελ και τα σενατορ και νταβιντοφ.Αναμεσα σε μαρλμπορο και πρινς διαλεγω με τα χιλια μαρλμπορο

      Διαγραφή
    2. Απο american blend επιλεγω prince ακομα και τωρα, αλλα δεν ειμαι φαν του ειδους. Senator δεν εχω δοκιμασει αλλα θα ρθει η ωρα του, καμελ με μπουχτιζει καπως. Ολα παντως καλυτερα απο marlboro.

      Διαγραφή
  38. Πέτρο σε διαβάζω πάρα πολλά χρόνια, ολόψυχα σου λέω συγχαρητήρια για το blog, είμαι 32, καπνίζω επίσημα από τα 18 Marlboro με πολλές αλλαγές ενδιάμεσα.
    Ψάχνω χρόνια blogs καπνιστών και αγαπώ το τσιγάρο. Μπορεί να μην ακούγεται σωστό όπως το λέω -ωστόσο-όταν λέω αγαπώ το τσιγάρο, εννοώ ότι δεν θα ήθελα να το κόψω. Με χαλάει καμία φορά που καπνίζω μηχανικά και μπουχτίζω, όμως δεν θα ήθελα ποτέ να χάσω την απόλαυση του τσιγάρου μετά το φαγητό ή το τσιγάρο μαζι με τον πρωινό καφέ. Τέσ'πα, κούρασα λίγο αλλά δεν είχα γράψει πάλι.
    Είσαι πολύ αντικειμενικός, καθόλου εμπαθείς, ακούς γνώμες, έχεις φοβερές γνώσεις, πράγμα που καθιστά το blog σου κορυφή και ευχαριστούμε.
    Τέλος, θέλω να μπώ στο θέμα, θα πώ την γνώμη μου και μπορεί και να είναι λάθος. Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί καπνιστές-στριες, το έχουν ρίξει στο στριφτό. Ομολογώ ότι το στριφτό έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, με μάρκες όπως marlboro, lucky strike, phillip morris, oriental mist, ήμουν προκατειλημμένος με μάρκες τσιγάρων πχ marlboro να γίνουν στριφτά, έχουν κάνει όμως φιλότιμες προσπάθειες. Όπως και νά'χει όμως, τα στριφτά σε σχέση με τα έτοιμα τσιγάρα, παραμένουν στούκας, σου αλλοιώνουν την γεύση, σου τσακίζουν τον λαιμό, με αποτέλεσμα, να χρειάζεσαι να απέχεις τουλάχιστον 6 μήνες από τα στριφτά για να κρίνεις ένα βιομηχανοποιημένο τσιγάρο(άσε που στις αρχές όλα το έτοιμα τσιγάρα μοιάζουν άχυρο).
    Τα marlboro, δεν έχουν αλλάξει πιστέψτε με, άλλωστε θα ήταν χαζό να το κάνουν, όπως και 'μείς, έτσι κι αυτοί γνωρίζουν ότι θα ήταν έγκλημα να αλλάξουν μία τόσο επιτυχημένη μάρκα.
    Να προτιμάτε το μαλακό, είναι η ίδια γλυκιά γεύση, που εννιοτε μπορεί να σου σκάσει και μία υποψία κάναβης, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πάνο, ο Πέτρος δε γράφει πια εδώ. Το μπλογκ το διαχειριζόμαστε μερικοί καινούργιοι τώρα. Σ' ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και για τη συμμετοχή.

      Πρέπει να έχει δίκιο από την πλευρά σου ότι «χρειάζεσαι να απέχεις τουλάχιστον 6 μήνες από τα στριφτά για να κρίνεις ένα βιομηχανοποιημένο τσιγάρο(άσε που στις αρχές όλα το έτοιμα τσιγάρα μοιάζουν άχυρο).» Εγώ από πλευράς μου καπνίζω στριφτά κοντά 20 χρόνια και τα έτοιμα, πολύ απλά, δε με καλύπτουν. Μερικά πολύ ιδιαίτερα τσιγάρα πιστεύω ότι μπορώ όντως να τα κρίνω, αλλά για παράδειγμα οι διαφορές ανάμεσα σε δύο αμέρικαν μπλεντ από τρέχουσες μάρκες με ίδιο βάρος και ίδια τιμή μου φαίνονται συχνά ανεπαισθητες.

      Πέπε

      Διαγραφή
    2. Εγω παλι θα διαφωνησω αν και καπνιζω και πουρο,το τσιγαρο το θελω καθημερινα σαν συνοδευτικο του καφε και της κοκα κολας,τα ετοιμα τα θεωρω καλυτερα απο τα στριφτα ενω μπορω να περασω απο στριφτο στο ετοιμο μετα απο 1 μερα χωρις κανενα προβλημα. Στο τσιγαρο την γευση μπορεις πολυ ευκολα να την καταλαβεις δεν εχει την πολυπλοκοτητα του πουρου,στο πουρο μπορει να σου ξεφυγουν μερικες γευσεις.

      Διαγραφή
  39. Eμενα παλι αυτη η υποψια καναβης-λιβανιου (μυρωδια) πολυ σπανια μου βγαινει στο καμελ σκληρο που καπνιζω. Η ιστορια μου ειναι παρομια με τη δικια σου με μονη διαφορα οτι ειμαι λιγο νεοτερος και αντι για μαρλμπορο κανω καμελ σκληρο.Παλιοτερα αυτη η υποψια καναβης που και που μου εβγαινε και στο gitanes filtre.
    Για το στριφτο θα συμφωνησω εχει βελτιωθει τα τελευταια χρονια αλλα το ετοιμο ειναι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως το κάμελ, άσχετα με την αλλάγη που οι "οπαδοί" του υποστηρίζουν οτι έχει υποστεί, η μυρωδιά του, που κάποιοι παρομοιάζαν με παστουρμά υπάρχει. Παραπάνω δεν ξέρω να σου πώ, όταν ξεκίνησα συστηματικά το καπνισμα, κάπνισα κάμελ λόγο του πανέμορφου τότε πακέτου, όμως σύντομα με πείραξε στο λαίμο και, επειδή δούλεψα 2 χρόνια σε περίπτερο, πολλοί καπνιστές κάμελ παραπονιούντε για το λαιμό. Από την άλλη, ο κουμπαρος μου είναι 42 και το καπνίζει από τα 20 του, ξέρω δηλαδή και πολλούς που δεν το αλλάζουν. Εμένα, πέρα από το marlboro, εναλλακτικά μπορώ να καπνίσω την χρυσή κασετίνα, το styvensant(έχει βελτιωθεί πολύ), το κάμελ το μαύρο, που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ωραίο κάμελ αυτή τη στιγμή(γρηγορόκαυστο όμως, όπως πολύ σωστά έχει εντοπίσει ο Πέτρος).

      Διαγραφή
  40. Πέπε σε ευχαριστώ, έχω καπνίσει κι εγώ στριφτά χρόνια, πριν βγούν οι νέες μάρκες προτιμούσα πάντα καπνούς όπως drum, samson, vanelle και μισουσα καπνούς όπως old horborn και οτιδοίποτε καπνό θυμίζει σοκολατάκια της mabel. Μισώ τα λεπτά χαρτάκια και απορρώ -πώς οι καπνιστές που στην ουσία προτιμούν το βιομηχανικό τσιγάρο, αλλά λόγο οικονομίας καπνίζουν στριφτό-καπνίζουν στο στριφτό, ένα εντελώς διαφορετικό τσιγάρο από το βιομηχονικό, δηλαδη με πολύ λεπτό χαρτάκι και αρωματικό καπνό. Τέσπα.
    Υ.Γ. Πέπε συγχαρητήρια για την καλή συνέχεια του blog και σόρρυ που δεν πήρα χαμπάρι την απουσία του Πέτρου, από περιέργεια αν θες πές μου τί καπνό φουμάρεις.
    Υ.Γ.2 Φίλε μου εσένα με το πούρο δεν έχω να σου πώ κάτι διότι δεν κατέχω το σπόρ, μαλιστά όχι μόνο δεν το κατέχω, αλλά και τα πούρα(και πουράκια) που θεωρούντε καλά, όπως πχ τα cohiba και άλλα τέτοια, ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ. Τα μόνα που απολαμβάνω είναι τα toscanello(αν το γράφω σωστά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα toscanello ειναι και τα μονα πουρακια που καπνιζονται,ολα τα αλλα και τα κουβανεζικα δεν καπνιζονται. Μιλησα ομως για πουρο (χειροποιητο) οχι για πουρακι ή πουρο μηχανης. Μη συγκρινουμε ανομια πραγματα, Ενα καλο χειροποιητο πουρο δεν συκρινεται με τιποτα αλλο. Ειναι σα να πας να συγκρινεις την μπαρτσα με τον πλατανια...

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο για τα πούρα, αλλά μάλλον αναφέρεσαι σε ακριβά σπορ ανώνυμε!

      Διαγραφή
  41. Πήρα μόλις τώρα ένα πακέτο Μάρλμπορο μαλακό κόκκινο πολύ μικρό το πακέτο σε σχέση με το σκληρό. Παιδιά δικαιωθηκα για την επιλογή μου το πακέτο πρώτα από όλα μου αρεσει. Σαν γεύση μου φάνηκε πολύ ωραίο και με ωραια μυρωδια δίκαια είναι πρώτο σε πωλήσεις.Κάποιοι το θεωρούν πολύ χημικό εγώ όμως είδα το ακριβώς αντίθετο ήταν το κάτι άλλο.Το μόνο που δεν μου αρεσει είναι που δεν γράφει κανονικά με μαύρα γράμματα Μάρλμπορο στο πακέτο.Θεωρώ ότι το μαλακό πακέτο γενικά είναι πιο ομορφο και πιο εύχρηστο αλλά αν πειστεί λίγο τα τσιγάρα τσαλακώνονται ή σπάνε.
    Γεώργιος Παπαδόπουλος από την ιστορικην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα σκληρά και τα μαλακά πακέτα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Δε θυμάμαι πού τη διάβασα, μπορεί κι εδώ μέσα.
      Τα μαλακά υπήρχαν πιο παλιά. Το σκεπτικό τους ήταν να μπαίνουν στην τσέπη του στήθους, στο αντρικό πουκάμισο ή σακκάκι (επομένως δεν αναποδογύριζαν και τα τσιγάρα δε φεύγαν). Παρόμοια λογική με την κασετίνα. Τα σκληρά εμφανίστηκαν την εποχή που το τσιγάρο άρχισε να διαδίδεται και στις γυναίκες: ούτε η κασετίνα ούτε το μαλακό πακέτο βολεύουν άμα τα ρίξεις χύμα σε μια γυναικεία τσάντα, γιατί θα φύγουν τα τσιγάρα.
      Έτσι το σκληρό πακέτο ξεκίνησε ως γυναικείο, και σ' όσα τσιγάρα βγάζουν και σκληρό και μαλακό με διαφορετικό χαρμάνι, το σκληρό πακέτο έχει χαρμάνι πιο ήπιο, πιο «γυναικείο». Αρχικά τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  42. Σωστός.Πολλοί επιλέγουν το πακέτο της αρεσκείας τους όπως τους βολευει ανάλογα με το τι κάνουν (επάγγελμα κ.α).Άλλοι το επιλέγουν το κάθε πακέτο λόγο ομορφιας.Εγώ το προτιμώ το μαλακο παντα και λόγο ομορφιας και λόγο το πως με βολευει.
    Γεώργιος Παπαδόπουλος από την ιστορικην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παρατήρησα ότι στα πλαγιά έλεγε "Παράγεται από την Παπαστρατος με την άδεια της Φίλιπ Μόρρις" γιατί το παράγει ο Παπαστρατος;
    Περικλής Περιβολακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως γιατί ο Παπαστράτος ανήκει στη Φίλιπ Μόρις. Ωστόσο αυτό συνέβαινε και παλιότερα: καθαρά ελληνικές εταιρείες να παράγουν τσιγάρα ξένου σήματος κατόπιν αδείας. 1980-1990 τα «ξένα» τσιγάρα που είχαμε παρήγοντο ως επί το πλείστον στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  44. Ααα καλώς ευχαριστώ.
    Περικλής Περιβολακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έκανα 2τσιγαρακια Μάρλμπορο μαλακό τώρα και μου έβγαζε γεύση ανατολίτικου χαρμανιου πολύ γευστικο αλλά μου ξερανε λίγο το λαιμό.Σίγουρα θα το καθιερωσω μου αρεσει αρκετά στο μέλλον βλέπουμε.
    Γεώργιος Παπαδόπουλος από την ιστορικην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χάλια σαν τσιγάρο το κόκκινο προτιμώ το marlboro gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σημερα ειδα τα πρωτα plain packaged Marlboro,σοφη η κινηση της Philip Moris να αλλαξει το πακετο νωριτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εχουν αλλαξει ηδη απλως θελουν λιγο χρονο για να φτασουν ολες οι μαρκες στα περιπτερα με τα νεα πακετα.Μεχρι στιγμης εγω εχω πετυχει LM,Marlboro,Asso inter και GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εδώ στη γειτονιά μου (στο Ηράκλειο), σε δύο μαγαζιά που περνάω σχεδόν κάθε μέρα και έχουν τα τσιγάρα σε βιτρίνα, δεν έχω δει κανένα πακέτο από τα καινούργια. Το ένα είναι σούπερ μάρκετ, οπότε ίσως να μην πουλάει πολλά (αρκετοί προτιμάνε να ενισχύσουν τα συνοικιακά μαγαζιά), το άλλο είναι συνοικιακό με κίνηση γενικότερα.
      Όσο για το Μάλμπορο, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μοιάζει το νέο πακέτο, αλλά αν είναι πετυχημένο (αν δηλαδή ενσωματώνει αυτή την αηδία με κάπως περιορισμένη ζημιά στη συνολική εμφάνιση), θα δούμε κι άλλους επανασχεδιασμούς πακέτων.

      Διαγραφή
  49. Στο περίπτερο έχουμε LM το πρωτο που άλλαξε και σήμερα ήρθε και GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εγώ σήμερα πήρα Muratti Ambassador με νέο πακέτο. Ενσωματώνει τις νέες ειδοποιήσεις αρκετά καλά μπορώ να πω. Επίσης, έχει στρώσει αρκετά αυτο το τσιγάρο, και έχει χάσει την πίκρα που το χαρακτήριζε τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τελικά γράφουν περιεκτικότητες τα νέα πακέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οχι φιλε δεν γραφουν,στις πλευρες του πακετου εχουν προστεθει εξτρα προειδοποιησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εγω ειμαι περιεργος να δω πως θα γινουν οι κασετινες του Καρελια με τις εικονες και τα πλακε Dunhill και Rothmans στα οποια φανταζομαι οι εικονες θα ειναι τεραστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. "MARLBORO" - κόκκινο/μαλακό (10-0,8) : Πριν αλλάξει ξανά το πακέτο... με μια φράση... μαζί με το ξεθώριασμα της επωνυμίας στο (κακόγουστο αισθητικά)- πακέτο... ξεθώριασε κι η γεύση κι η ταυτότητα... ένα αδιάφορο τσιγάρο που απλά καπνίζεται... αναπολώ τις παλιές εποχές των '80ς και '90ς, που το κόκκινο μαλακό ήταν γευστικότατο... "περασμένα μεγαλεία"... Τιμή(Ιούνιος 2016): 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Λοιπον,γνωριζω 15 ατομα που καπνιζαν Marlboro φανατικα και κοκκινο και το λαιτ,και μετα την αλλαγη του πακετου(που αλλαξε και η γευση)ολοι αλλαξαν μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον συμπτωματικό θα είναι. Ο λόγος που άλλαξε το πακέτο είναι ότι άλλαξαν υποχρεωτικά όλα τα πακέτα - άλλο αν τα Μάλμπορο, λόγω κίνησης, φαινομενικά υιοθέτησαν την αλλαγή νωρίτερα από άλλες μάρκες. Αν άλλαξαν και τα χαρμάνια, πάει να πει (λογικά) ότι απλώς σκόπευαν να τα αλλάξουν τώρα ούτως ή άλλως.

      Διαγραφή
    2. Μπορει καποιος να μου πει πως ειναι τα νεα πακετα? η εικονα ειναι στο πισω μερος ή μπροστα?

      Διαγραφή
    3. H κίνηση ματ που δεν την περίμενα είναι ότι η εικόνα είναι στο πάνω μέρος. Όπως βλέπεις το πακέτο στη φτγρ αυτής της σελίδας, με το "νεκροτάμπελο" στο κάτω μέρος, τόσο είναι το κανονικό πακέτο. Όλο το υπόλοιπο, καπάκι και το μισό περίπου του πακέτου, είναι η σπλατεριά.
      Για πρώτη φορά συνειδητοποίησα ότι έχουμε συνηθίσει να αναζητούμε την ταυτότητα του προϊόντος στο πάνω μέρος...

      Διαγραφή
    4. Εγειναν ιδια με τα καναδεζικα,θυμαμαι κατι καναδεζικα ροθμανς που μου ειχαν φερει και ηταν ιδια με την εικονα στο πανω μερος του πακετου,και το σημα της μαρκας στο κατω μερος

      Διαγραφή
  56. Βασικα αλλαξαν το φιλτρο γεγονος που οπως ολοι εδω γνωριζουμε το φιλτρο εχει αμεση σχεση με τη γευση που αντιλαμβανεσαι,δε λεω πως το νεο φιλτρο ειναι κακο αλλα και μια διαφορα στο υλικο η στο κολλημα του φιλτρου με το χαρτι μπορει να μεταβαλλει τη γευση.Παντως το κοκκινο Marlboro δεν εχει αλλαξει νομιζω ενω το λαιτ που το καπνιζα μονιμα νομιζω πλεον οτι καπνιζω αλλη μαρκα και απο ποιοτητα c class και κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γεια σας φιλοι μου.Χτες πηρα ενα Μαλμπορο κοκκινο μαλακο μου φανηκε παρα πολυ καλο και γευστικο.Εδω και ενα χρονο σχεδον ολα τα τσιγαρα μου βγαζουν την ιδια γευση και ειδικα του Καρελια.Αλλα μολις εκανα το Μαλμπορο αυτο αλλαξε τελειως εχει μια μοναδικη γευση και καταλαβαινεις οτι κανεις τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σήμερα βρήκα το Marlboro Filter Plus 100. Έχω ακούσει ότι είναι ένα αξιοπρεπές τσιγάρο. Καθόλου. Για 5,40 leva (2,20 ευρώ) παίρνετε ένα τσιγάρο χωρίς άρωμα με κακή χημική γεύση. Παρόμοια με την BH που αγόρασα νωρίτερα.

    Γιώργος, Βουλγαρία

    Today I found Marlboro Filter Plus 100. I've heard that it's a decent cigarette. Not at all. For 5.40 leva (2.20 euro) you get a cigarette without aroma with bad chemical taste. Similar to BH that I bought earlier.

    George, Bulgaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το Marlboro κόκκινο σκληρό ήταν, είναι και θα είναι το καλύτερο τσιγάρο στον πλανήτη και το τσιγάρο που όσοι ξεκινούν το κάπνισμα το αγοράζουν. Είναι ελαφρύ στον λαιμό ενώ θεωρείται βαρύ τσιγάρο. Και φυσικά το πακέτο είναι το πιο ICONIC!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι το θεωρω ως ενα πολυ αδιαφορο τσιγαρο.Υπαρχουν πολυ καλυτερα τσιγαρα.

      Διαγραφή
  61. 20 marlbros please. Ετσι τα ζηταγαμε στο Liverpool. Πλακα ειχε. Ωραιες εποχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή